Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

ωραίος ο Λαζόπουλος απόψε, που τονε  βλέπω σε επανάληψη. οοοχι δε λέω άλλα ...διορθώθηκε!
Η χαρά του υδροχόου....
η χαρά του θεωρητικού δηλαδή..


Φανταστικά είναι τα κείμενα που γράφονται τελευταία για το «πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας απο την κρίση» (πως λέμε το πέρασμα στην Ινδία...!). Δεν ξέρω αν η κρίση μας κάνει καλύτερους και ωριμότερους διανοούμενους πάντως φαίνεται οτι εχει σκοπό να μας κάνει στα σίγουρα!




Η δευτερη μεγάλη ιδέα..
Το τελευταίο τρίτο (απο την κομματικοποίηση και κάτω) είναι εξαιρετικό.


σωστό κι αυτό και προσοχή γιατί ενέχουν κίνδυνοι...
Μηδενισμός, η κατάρα..


Τελευταίο και καλό, μια απο τις πιο όμορφες ιδέες του διαδικτύου!
εκτός απο διανοούμενοι μπορούμε να γίνουμε και ....μάγειρες! (και με τα δυό μαζί, μπορούμε να γίνουμε δειπνοσοφιστές δηλαδή!)
Πρόκειται για μια πρόταση να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να μαγειρευει σε κάθε παρέα ενας κάθε μέρα, και να τρώμε όλοι μαζί. Σήμερα πχ τρώμε στης Μαρίας, αυρίο στης Ελένης, μεθαυριο στου Γιώργου κ.ο.κ. Κι αυτό μια ιδέα. Πως λέμε, ντομάτες απ’τον κήπο μας;!


Α, και τώρα που είπα ντομάτες, ....
Τι είναι αυτό που οτι δεν είναι «καινούργιο», «σύγχρονο» και «πράσινο» το πληρώνεις;
Η οικωλογία....

και για να μην παρεξηγηθώ,

αυτη η οικολογία είναι αντίστοιχη εκείνης των τ(ρ)ελών αυτοκινήτων. Που αντί να σε ελαφραίνουνε που δεν εχεις λεφτά να αγοράσεις καινούργιο, σε βαράνε ακόμη περισσότερο που εχεις την σακαράκα και.... επιβαρύνεις το περιβάλλον....

δηλαδή και οικολόγος να είσαι, απο τους κανονικούς, που σέβονται το περιβάλλον, που δεν πετάνε σκουπίδια στο δρόμο, που αγαπάνε και προστατευουν να ζώα, που φυτευουν δεντρα απο μονοι τους αλλά κι αμα τους φωνάζει ο Σκάι!, που δεν διστάζουν να διαμαρτυρυθούν για περιπτώσεις μόλυνσης του περιβάλλοντος κλπ

σε βρίσκουν κάτι άλλοι οικολόγοι που σε κολάζουν και σου ζητάνε να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να αποδείξεις την οικολογική σου συνείδηση...

βρέ μυστήρια πράματα....
And the winner is…. οι νησιώτικοι δήμοι!

είδες τι είναι να έχεις υπουργό…

ή Μπάρμπας στην Κορώνη, Γιάννης στις Κυκλάδες


Δεν έχουμε πεί πολλά για τον Καλλικράτη ... κι εδω που τα λέμε δεν εχει «πολυπεί» και κανένας αυτοδιοικητικός. Μάλλον με σκεπτικισμό και ... αυτοσυγκράτηση έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, δεκτές οι αλλαγές. Καμμία σχέση με τους τοπικισμούς και τα μπαιράκια του Καποδίστρια που χάρην τοπικού ακροατηρίου οι λογής λογής αιρετοί έστελναν με το κιλό τις επιστολές στους τότε αρμόδιους για την χωροταξική κατανομή της χώρας, κι ύστερα τις διαβάζαν και τα φωναχτά για να τις ακούει το -τοπικό- πλήθος να ενθουσιάζεται... Πρωτόγονα πράματα δηλαδή, ούτε να τις σκέπτομαι δεν θέλω αυτές τις εποχές, έλα μου όμως ντέ που τις έχουμε ζήσει...

Ανάλογη δε αυτοσυγκράτηση δείχνουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους οι οποίοι δεν μιλάνε (δεν ανησυχούν άραγε;) εμφανίζοντας μια περίεργη ησυχία που σε κάνει να απορείς. Μήπως ξέρουνε κάτι παραπάνω; Μήπως το σχέδιο δεν εφαρμοστεί; Ή εχουμε φτάσει στο σημείο «δουλειά να ναι κι οτι να ναι»;

Το σχέδιο για το νησί μας προβλέπει εναν ενιαίο Δήμο όπως άλλωστε και για όλα τα νησιά των Κυκλάδων (το «νησί και δήμος» είναι άλλωστε ενα απο βασικά «συνθήματα» του σχεδίου).

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις ή ενστάσεις απο τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού μας, ούτε σε επίπεδο νομού εχει γίνει κάτι τέτοιο, εκτός απο την Σύρο που ακόμη δεν τα εχουν βρεί με το όνομα (σσ «διπλή ονομασία!» Σύρου - Ερμούπολης προτείνει το σχέδιο) αλλά κι εκεί το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό.

Ενω, οι σημαντικές αλλαγές έγκυνται στο μοντέλο λειτουργίας των νέων δήμων -και δομών γενικότερα- και λιγότερο στις διαδικασίες εκλογής των αιρετών. Σε απλά ελληνικά, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο πως θα λειτουργήσουν οι νέοι δήμοι, παρά το στο «πως θα βγούν» αυτοί που θα τους λειτουργήσουν . Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οτι σύμφωνα με το σχέδιο, οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα γίνονται μαζί με τις ευρωεκλογές και κάθε 5ετία. Υποτίμηση; Δεν το νομίζω... Μάλλον μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους και βρίσκουν το ..νόημά τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως καταλαβαίνουμε οτι η κυβέρνηση, όσο μπορεί, προσπαθεί να ξεμπερδέψει το μπέρδεμα που υπάρχει με τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τα κόμματα. Και γενικώς επειδή τα πράματα είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ μπερδεμένα, οτι δεν λύνετε, κόβετε. Πόσο όταν παίζετε επι τριμηνίας η οικονομική μας κατάρρευση, αυτά τα πράματα τα λές και τα εφαρμόζεις πιο άνετα. Εξ ού και δεν πολυμιλάει κανείς για τον Καποδίστρια. Πόσο μάλλον απο τους μικρούς δημαρχαίους που φοβόνται μην κατηγορηθούν για οξυγονοκόλληση με την κουτάλα και τα συμφέροντα.. Οπώτε σου λέει αστο και βλέπουμε, κι εδω που φτάσαμε καλά είναι....

Με λίγη... φαντασία, οι νέοι δήμοι μου θυμίζουν αεροπλάνα! Την ευθύνη και τα συγχαρητήρια για την επιτυχή προσγείωση τα εχει ο πιλότος, για να προσγειωθεί όμως το αεροπλάνο έχουν δουλέψει με προσοχή και ακρίβεια δεκάδες ανθρωποι και έχει χρησιμοποιηθεί η πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Έτσι και με τους δήμους, μπορεί να «φαίνετε» ο δήμαρχος, αλλά η δουλειά είναι ομαδική. Κατα συνέπεια, τους δήμους καλούνται να υπηρετήσουν άνθρωποι ήρεμοι, οργανωτικοί, συνεργάσιμοι, μέσα στο πνευμα της εποχής που πολύ θα απέχουν απο πολλούς «βλαχομπαρόκ» δήμαρχους του παρελθόντος που όλα τα ήξεραν, όλα τα έσφαζαν και όλα τα μαχαίρωναν». Διαφορετικά, και σε κάθε άλλη περίπτωση, το αεροπλάνο θα πέφτει.



Καλλικράτης λοιπόν και αξίζει επιγραμματικά να δούμε το βασικό μοντέλο για τις νησιωτικές περιοχές.

Δήμους - μικρές κυβερνήσεις σε κάθε νησί προβλέπει ο «Καλλικράτης», με ισχυρό δήμαρχο και αντιδήμαρχο που θα έχουν εξουσίες «νομάρχη» και ο στόχο να εξυπηρετούνται οι νησιώτες στον τόπο τους και να μην ταλαιπωρούνται με άσκοπες διά θαλάσσης μετακινήσεις.

Το νέο νομοσχέδιο καθιερώνει προνομιακές ρυθμίσεις για τους «Καλλικράτειους» νησιωτικούς δήμους ιδρύοντας επιτροπές Τουριστικής Προβολής για την προώθηση του τουρισμού σε κάθε νησί και συστήνει Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής πολιτικής που θα είναι ο σύμβουλος του κράτους στα νησιά και θα αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ των περιοχών αυτών και της κεντρικής κυβέρνησης με τη μεσολάβηση και εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταφέρονται αρμοδιότητες και υπηρεσίες των νομαρχιών (που καταργούνται στον «Καλλικράτη») στους δήμους. Επιπροσθέτως μεταβιβάζονται πόροι, στελεχικό δυναμικό και υποδομές των νομαρχιών και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Στους τομείς Ανάπτυξης Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής, Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορών και Δημοσίων Εργων μεταφέρονται επιπλέον αρμοδιότητες στους νησιωτικούς δήμους.

Οι αρχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα εφαρμοστούν κατά προτεραιότητα στους νησιωτικούς δήμους για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών στον τόπο τους.

Οι μικροί νησιωτικοί δήμοι θα στελεχωθούν με εκπαιδευμένους και έμπειρους υπαλλήλους που θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν πολυεπίπεδα τους πολίτες.

Σε κάθε δήμο που θα συνενωθεί θα αντιστοιχεί και ένας τοπικός αντιδήμαρχος με αυξημένες αρμοδιότητες. Ο τοπικός αντιδήμαρχος είναι πρόεδρος των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων και ασκεί επιπλέον αρμοδιότητες, όπως η αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Θα υπάρξει υποστήριξη από την Περιφέρεια στους μικρούς δήμους στα τεχνικά έργα και στον σχεδιασμό, την έγκριση και την παρακολούθηση των ενδοπεριφερειακών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ειδικά στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ως εκλογική περιφέρεια για την εκλογή των περιφερειακών συμβουλίων δεν θα είναι το σύνολο του νομού όπως στις ηπειρωτικές περιφέρειες, αλλά θα διαχωρίζονται σε επί μέρους ενότητες που θα είναι αντίστοιχες των ορίων των σημερινών επαρχιών. Ετσι οι πολίτες θα εκλέγουν με τον αμεσότερο δυνατό τρόπο τους δικούς τους εκπροσώπους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Γενικότερα,

Οι 910 Δήμοι και οι 124 Κοινότητες που υπάρχουν σήμερα συνενώνονται σε 333 Δήμους. Οι 57 Νομαρχίες και τα 19 Επαρχεία καταργούνται και αντικαθίστανται από 13 αιρετές Περιφέρειες και οι 13 κρατικές Περιφέρειες αντικαθίσταται με τη σειρά τους από 7 αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Οι μισές θέσεις πολιτικού προσωπικού περικόπτονται.

Το πρώτο πρώτο βήμα, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο είναι να περιοριστούν δραστικά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να γίνουν μεγαλύτεροι, ισχυρότεροι και περισσότερο αποτελεσματικοί στην άσκηση των αρμοδιοτήτων που τους ανατίθενται.

Οι δραστικές συνενώσεις επηρεάζουν το σύνολο της δομής και λειτουργίας των ΟΤΑ οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Για παράδειγμα, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων από 16.150 που είναι σήμερα περιορίζεται στους μισούς. Επίσης οι 195 θέσεις Αντινομαρχών αντικαθίστανται από τις μισές Αντιπεριφερειαρχών και οι 1.496 νομαρχιακοί σύμβουλοι αντικαθίστανται από 703 περιφερειακούς συμβούλους.

Συνολικά οι περισσότερες από 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού μειώνονται σε 25.000 θέσεις. Μόνο δε από τη μείωση αυτών των θέσεων πραγματοποιείταιεξοικονόμηση της τάξης του 60%.

Τη συνένωση των ΟΤΑ ακολουθούν και τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων. Από 6.000 που είναι σήμερα μειώνονται σε λιγότερο από 2.000.

Τα περίπου 60.000 μέλη των διοικήσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων των ΟΤΑ, μειώνονται κατά 40.000 και βεβαίως φτάνουν σε ένα αριθμό περί τις 20.000 μέλη Διοικητικών Συμβουλίων δημοτικών επιχειρήσεων.

Παρασκευή, Μαΐου 07, 2010



Και ποιος σας είπε ότι το αρχηγιλίκι είναι εύκολη δουλειά;
ή πολύ καλαμπούρι γίναμε (εδώ μέσα….)

Μπορείτε να την σχολιάσετε και να την ερμηνεύσετε όπως θέλετε. Ελεύθεροι άνθρωποι είστε, μπορείτε να πείτε ότι θέλετε, σχετικά με τις αποφάσεις των αρχηγών να απομακρύνουν από τις ομάδες τους «απείθαρχους» βουλευτές.

Και εν πάση περιπτώσει, έτσι λειτουργούν τα κόμματα και -καθώς βλέπουμε- δεν είναι εύκολη δουλειά να «κουμαντάρεις» ένα κόμμα. Πρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις να επιβάλεις την τάξη, την πειθαρχία ή να εφαρμόσεις σιωπητήριο. Έτσι «πάει», πόσο μάλλον σε κρίσιμες περιόδους που η κατάσταση απαιτεί συνοχή. Και ο αρχηγός χρειάζεται να υπενθυμίσει ότι είναι αρχηγός. Τώρα θα μου πείτε, τα κόμματα, δεν είναι επιχειρήσεις για να λειτουργούν με τέτοια μοντέλα, είναι ομάδες ανθρώπων εκλεγμένων από τον λαό ο καθένας για τους δικούς του λόγους που λειτουργούν ομαδικά και εκφράζουν και υπερασπίζονται(;) τον κόσμο που τους εξέλεξε. Αυτό, στην πράξη είναι «μοντέλο Σύριζα». Όλοι μαζί δηλαδή, αλλά και ο καθένας τα δικά του. Πλήν όμως δεν λειτουργούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Άλλωστε, δημοκρατία έχουμε.

Ο δε κόσμος και κοσμάκης (επειδή είναι τέτοιος και κανονικά δεν τον διώχνει κανένας άμα λέει τα δικά του, φοβερή ευκολία και χρησιμότητα αυτή..!) μπορεί να έχει και να λέει την γνώμη του. Μπορεί πχ να πεί ότι δεν του άρεσε αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός να απομακρύνει απο την κοινοβουλευτική του ομάδα 3 βουλευτές που δήλωσαν «παρόν» -δεν καταψήφισαν- τα νέα μέτρα. Μπορεί να χαρακτηρίσει την κίνηση «σκληρή», ή να σκεφτεί ότι υποδηλώνει τον φόβο ή την ανάγκη του πρωθυπουργού να «ελέγξει» την ομάδα του. Κόσμος είναι αυτός, ότι θέλει λέει. Οι δε βουλευτές, καθώς φαίνετε, όχι. Ο ίδιος κόσμος μπορεί να απορήσει και να αναρωτηθεί για το πώς «ερμηνεύεται» και μεταφράζεται αυτή η κίνηση.
Οτι όποιος διαφωνεί δηλαδή στο εξής ή δηλώνει «δεν ξέρω δεν απαντώ» θα απομακρύνεται; Και πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι βουλευτές; Θα κάνουν την «πάπια» ή θα υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους και κατ επέκταση την ελευθερία της έκφρασής τους; Με το επιχείρημα προφανώς οτι εκεί μέσα τους έχει στείλει ο κόσμος κι οτι δεν αποτελούν προσωπικό στρατό κανενός;

Από την άλλη, ο άλλος κόσμος, αυτός της ΝΔ μπορεί να έχει τις ίδιες απορίες. Σχετικά με την απόφαση του προέδρου, τις επόμενες κινήσεις της κ. Μπακογιάννη, την συνοχή της ομάδας, την συνοχή της παράταξης, την συνοχή του κόσμου της κ.ο.κ. Επίσης, ο ίδιος κόσμος έχει το ελεύθερο να σκέπτετε για τα «γυρίσματα που έχουν οι καιροί» καθώς και για το πόσο αιφνιδιαστικά μπορεί να βρεθεί κανείς κάτω από το άλογο….

Τέλος, ο πρώτος κόσμος, αυτός του Πασοκ δηλαδή, μπορεί κιόλας να σκέπτετε, ότι «θύμωσε» και ξέσπασε χθές ο πρωθυπουργός που τονε κοροϊδεύουνε για τα «ελληνικά του», κι είπε να τους «την πεί». Και τους την είπε. Ότι πολλοί το έχουν κάνει «καλαμπούρι» πλήν όμως δεν βλέπουν την ουσία. Και η ουσία, όπως είπε είναι πως είναι έλληνας της διασποράς κι είναι πολύ περήφανος γι αυτό, πόσο μάλλον που το γεγονός ήταν συνέπεια έκνομων καταστάσεων που επικρατούσαν στην χώρα.


Σε κάθε περίπτωση, η συνέχεια αναμένεται να έχει ενδιαφέρον (όχι σχετικά με το γλωσσικό ζήτημα, με τα υπόλοιπα)

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

Οφείλω να ζητήσω συγνώμη. Άγνωστο πως, τα κειμενάκια που δημοσιευθηκαν το διάστημα 1-22 Απριλίου2010, είναι αδύνατο να «ξανασηκωθούν» και να αρχειοθετηθούν στις ημερομηνίες που αναρτήθηκαν. Ενδεχομένως να εχω κάνει κάποιο λάθος στην μορφή του αρχείου..... Για λόγους πάντως ... «αρχής κι αρχείου» οφείλω να τα ξανατοποθετήσω στην σελίδα με τους τίτλους και τις συντομευσεις τους. (το περίεργο είναι οτι ενω είναι «σωσμένα» αρνούνται να ανέβουν την σωστή τους θέση!) Μετά απο αυτό, η ροή των αναρτήσεων θα συνεχιστεί κανονικά.


Και δεν ξεχνιόμαστε, η καρδιά της Σαντορίνης αυτό το Σαββατοκύριακο χτυπάει στο Κλειστό.
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_4830.html


Την δημοσιευουμε όπως την λάβαμε, προχτές, στις 20 του μήνα.
Πρόκειται για την επιστολή που υπογράφουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της Θηρασιάς σχετικά με το πρόβλημα, αυτην την εποχή εντονότερο παρά ποτέ, που αντιμετωπίζει το νησί με την υδροδότησή του.
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/20.html

Ανακοινώσεις απο τον Διεθνή Σύλλογο Γυναικών Σαντορίνης την Ένωση Ζωοφίλων Θήρας
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_2674.html

«Τι να τηνε κάνεις και την ασυλία» κείμενο για Α. Παυλίδη (της ΝΔ)
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_1078.html

Διαψεύδει ο Σηφουνάκης τους ισχυρισμούς Βγενόπουλου για τη δωρεά στη Σάμο
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_3332.html

Εύσημα Παπανδρέου σε Χρυσοχοΐδη για την προσπάθεια κατά της τρομοκρατίας
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_23.html

Τα «μυστικά» της κ. Ακρίτα
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_8027.html

Santorini Donkey Republic - πρόγραμμα
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας (πάντα...) η χώρα θα ζητήσει «πολιτική στήριξη» απο τον γνωστό επιχειρηματία και μεγιστάνα Αμπράμοβιτς
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_1809.html

Τελείως τσαντίρι νιούζ. ή όταν μια εκπομπή ταυτίζεται εντελώς με τον τίτλο της ...
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_21.html

Φωτεινή Πιπιλή VS Γιάννας Αγγελοπούλου
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_250.html

Ανακοινώσεις ΔΑΟ για μπάσκετ + καλοκαιρινό κάμπ
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/camp-camp-6-14-2010-24-1230.html

Είναι ερείπιο κι απ οτι φαίνεται ετσι θα παραμείνει.. (το πολύ πολύ μπορεί και να πέσει) Το κείμενο ναφέρετε στο «τουριστικό περίπτερο» στην Περίσα
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_2918.html

ουδείς ασφαλέστερος ...ή ο χαμένος τα πέρνει όλα
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_9.html

Πες μας τι πίνεις (και δεν μας δίνεις...) τι σκέπτονται οι άνθρωποι που δίνουν τα λεφτά τους για την «σωτηρία» της Ελλάδας.. (μερικοί απο αυτούς, κυρίως ηλικιωμένοι, αλλά δεν ξέρουμε αν έχουν αλτσχάιμερ, βγαίνουν και στον κ. Αυτιά)
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_6567.html

Κι επειδή πολύ κουβέντα γίνεται (για την «διείσδυση» του ίντερνετ...)
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_9736.html

Όλοι χρήσιμοι... (και οι γάτες) πόσο μάλλον η Πιπιλή....
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_4194.html

καθαρισμός στην πραλία της Περίσας
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/18.html

είδες για να είναι πεπειραμένοι; ( Πάγκαλος – Β. Βενιζέλος)
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_8752.html

οι ιπτάμενες αρμοδιότητες...
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_19.html

Εγω για την Μάργκαρετ το έκανα,
(και για τον πατέρα του, για να του «πάω κόντρα» που πίστευε οτι ο γιός του δεν «έκανε» για πρωθυπουργός... αν και δεν ήταν αυτός ο λόγος που χώρισε με την γυναίκα του)
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html

Μέγαρο Μουσικής, Κατερίνα Ρούσσου, Jose Cura, ίδρυμα «Θώραξ»
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/17-jose-cura.html

Δήμος Θήρας Αφαλατώσεις
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/2.html

ΔΑΟΣ – πρωτάθλημα Βόλευ
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_7659.html

ΔΑΟΣ – αγωνιστικές μπάσκετ- ανακοινώσεις
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/www.html

desperate-housewives – «τρομοκράτες»
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/desperate-housewives.html

θα σας φτιάξω εγω παλιοκερατάδες» Αλαφούζος - ΣΚΑΙ- Οία
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_13.html

πάρε την «Τζούλια» υπουργό....
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/made-in-santorini.html

Πολεοδομία Σύρου – συμπληρωματικό
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_1367.html

Πολεοδομία Σύρου
Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται (σε αντίθεση με τα λεφτά που αμα θες τα καταχωνιάζεις μια χαρά)
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_10.html

Καλλικράτης – Οία – επιστολή
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_3607.html

εκτός σχεδίου δόμηση, Δήμαρχος Θήρας, δήλωση «Καθημερινή»
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_6900.html

Μιχάλης Λαγκαδάς, δηλώσεις για ΔΕΠΟΤΑΘ
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_7705.html

επιτάφιοι
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/6.html

Ικανοποιητική η συμμετοχή, σαφές το μήνυμα. Βγάλτε το πλοίο απο την Καλντέρα. Ίσως να είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της υπόθεσης που το σύνολο των φορέων του νησιού συμφωνούν στην απομάκρυνση του πλοίου απο τα νερά της Καλντέρας.
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html

τσιμουδιά ο κόσμος. κόψανε μισθούς, κόψανε δώρα -και δωράκια- και δεν αντέδρασε κανείς..
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_9464.html

θα δρομολογηθούν τα υδροπλάνα;
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_9664.html

Χρόνια πολλά και του χρόνου. ή μπλοκαριμένοι Αθηναίοι στον Αθηνιό... (πασχαλινό) http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_5944.html

Πάσχα στην Σαντορίνη επέλεξε γνωστή δημοσιογράφος (ή, όλοι έχουμε δικαίωμα στο τζέτ σετ...)
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_2233.html

μια όμορφη ευχετήρια κάρτα...
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_3659.html

ευχές ... πολιτικές
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post_06.html

πάρτε κι εναν Κόκκινο..
http://exoumekaileme.blogspot.com/2010/04/blog-post.html
Πως έγινε χθές (και τι μέρα ..ποιός να περίμενε οτι αντί για απεργία οι έλληνες δημοσιογράφοι θα έκαναν τηλεμαραθώνιες περιγραφές) και έπεσα επάνω σε σχόλια του αναγνωστών του ευρωπαϊκού Τύπου για την οικονομία στην ελλάδα.
Κι εδω που τα λέμε, άμα τα διαβάζεις στα ελληνικά τα σχόλια, το «καταπίνεις» κάπως, λες μόνοι μας τα λέμε μόνοι μας τα ακούμε (πάγια ελληνική λογική..) ενώ άμα διαβάζεις για τα χαΐρια μας στα αγγλικά ή στα ρώσικα, όσο να ναι σου έρχεται κάπως....
Πάντως, λίγο καιρό νωρίτερα τα ίδια λέγανε και οι Αμερικάνοι για την δικιά τους τη χώρα, οπότε, δεν είναι ανάγκη να γίνουμε «Αργεντίνοι», μπορούμε να γίνουμε και Αμερικάνοι (ναι, ναι πρόκειται για την χώρα με το μέχρι πρότινος «γόητρο και την παγκόσμια υπεροχή»)
Γενικώς και πιο σοβαρά, μπορούμε να γίνουμε και να είμαστε οτι θέλουμε, εξαρτάται απο ποιά θέση και με τις σκεπτικό μιλάει ο καθένας.

This is going to be a hard pill for many Greeks to swallow, including politicians.
i must say it's sad, in some ways, to see Greece on its knees... some might say this is the beginning of the end for nations “ imperialism” ... i don't know if this is a good thing or not... but the reality is that Greece is on a slow downward spiral... even Europe is not taking Greece seriously... The Greek influence is short lived and i don't think is coming back any time soon... afterall what does Greece stands for?? Free market capitalism?? i think not.. even the Greek government is view as corrupt by its own people... i don't know if i like the idea of the International Monetary Fund (IMF) being the next superpower survivor, but reality sucks sometimes... the question is... how to profit from this new reality?



Κρίμα πάντως που αντί σήμερα να κάνουμε τα «τυπικά» και να μιλάμε για μια μεγάλη ειρηνική πορεία, είμαστε στεναχωρημένοι με τα όσα έκαναν 2; 3; 5; άμυαλοι άνθρωποι…. (τι πιο βαρύ απ’ το να πεις κάποιον άμυαλο;)
Κρίμα πάντως που αντί σήμερα να κάνουμε  διαγωνισμό φωτογραφίας για το καλύτερο χθεσινό «ενστανέ» με την καλύτερη ιδέα στην διαμαρτυρία, κοιτάμε τα καμμένα. Γενικώς κρίμα που δεν μπορούμε να είμαστε πιο χαρούμενοι…..

Κρίμα που στην ελλάδα ο κόσμος που διαμαρτύρεται και βγαίνει στο δρόμο για μια μέρα και δεν πηγαίνει στην δουλειά του και χάνει και το μεροκάματό του, δεν μπορεί να πάρει μαζί του και τα παιδιά του να τους δείξει -να τους περάσει το μήνυμα- ότι άμα αισθάνεσαι πιεσμένος από την εξουσία και σου «κόβουν» λεφτά και σε υποχρεώνουν σε αυξήσεις, δεν πηγαίνεις στη δουλειά σου, δεν κάνεις δηλαδή αυτό που πρέπει για μια μέρα, και βγαίνεις στο δρόμο μαζί με άλλους ανθρώπους και διαμαρτύρεσαι. Κι ότι όσο πιο πολλοί άνθρωποι, τόσο πιο ισχυρό το μήνυμα. Κρίμα που δεν λειτουργεί έτσι στην Ελλάδα. Εδώ. Κρίμα γιατί άμα λειτουργούσε αλλιώς, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Αντί αυτού άμα σκεφτείς να πάρεις το παιδί σου μαζί σε μια τέτοια διαμαρτυρία θα σε πούνε τρελό, γιατί έτσι (δυστυχώς) λειτουργούν τα πράγματα. .. Δυστυχώς και ως εκ τούτου αντί η συμμετοχή να είναι αυθόρμητη ,και ουσιαστική, πολλοί σκέπτονται -με αυτά που βλέπουν- ποιος μας καλεί, γιατί μας καλεί, ποιος «επωφελείται», γιατί να τον «ενισχύσουμε» κλπ, πράματα δηλαδή που κανονικά καμιά σχέση δεν έχουν με την διαμαρτυρία…. Αλλά κι αυτές οι σκέψεις προφανώς είναι συνέπεια της νοοτροπίας μας…. των συνδρόμων που μας κατατρέχουν ίσως…
κρίμα…. Γιατί θα τις ήθελα πιο χαρούμενες, με μεγαλύτερη φαντασία τις διαμαρτυρίες . και με περισσότερα παιδιά. Κανονικά παιδιά. Όχι τα «δικά μας» και τα «δικά σας παιδιά».

Στην Σύρο ήταν όμορφη η διαμαρτυρία. Με πολύ κόσμο και τα περισσότερα καταστήματα (όχι μόνο εμπορικά αλλά και υγειονομικού ενδιαφέροντος) κλειστά ύστερα από απόφαση των συλλόγων τους. Και με παιδιά. (σσ από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «κοινή γνώμη» είδα ότι πολλοί κρατούσαν από το χέρι τα παιδάκια τους, όσοι δε είχαν πιο μικρά παιδάκια τα είχαν σε καρότσι. επίσης ένας κύριος φόραγε μια κίτρινη μπλούζα και είχε κολλήσει επάνω ένα «πωλητήριο» αλλά. δεν κατάλαβα τι ήθελε να πεί…… τι είναι προς πώληση δηλαδή;…!)

Τέλος, ωραία τα λένε οι δημοσιογράφοι... βγάζουν την σοβαρή -και όμορφη- «αριστερά» που κρύβουν μέσα τους. Κι όταν λέω «αριστερά», εννοώ αυτήν την ευρύτερη έννοια που σε θέλει να διαμαρτύρεσαι αλλά όμορφα.
Κι ο απλός κόσμος να λέει ότι,
Έλα μωρέ τώρα, τι δουλειά εχουνε οι δολοφόνοι (και οι «προβοκάτορες» που θα έλεγαν και οι αριστεροί!) με τους ανθρώπους που βγήκαν στον δρόμο να διαμαρτυρηθούν για τα λεφτά που τους κόψανε. Απο κει και πέρα με τους πολιτικούς είναι γνωστή η «δουλειά». Όλοι καταδικάζουν, αλλά μετά φταίει ο ένας στον άλλο.


η φωτογραφία εχει λεζάντα "φοίνικες, αλλά μασκαρεμένοι" εξυπηρετούν άλλους σκοπούς δηλαδή....
Ανακοίνωση σχετικά με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Μπάσκετ καθώς και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα διεξαγωγή του τελικού μας έστειλε ο ΔAOΣ.

Σύμφωνα με αυτην,

Το Final Four Σαντορίνης 2010, η μεγαλύτερη στιγμή για όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, όλες τις ομάδες που έδωσαν το παρόν, αξία παιδιά που ηγήθηκαν ως προπονητές κι όχι μόνο για τις δυο καλύτερες ομάδες που έφτασαν στην κορυφή και έπαιξαν στον τελικό, τους ανήκει και κέρδισαν τα συγχαρητήρια όλων παρουσία του ζωντανού «μύθου» Νίκου Γκάλη και της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης.

Όλοι αυτοί μαζί με τα παιδιά της Γραμματείας, των Διαιτητών, της οργανωτικής επιτροπής του «All Star Best» και όλων όσων συνέβαλαν τα μέγιστα στο 4μηνο πρωτάθλημα οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Κανείς δεν μένει στο αποτέλεσμα του τελικού και μονό, αν και όλοι σπεύσαμε να συγχαρούμε και να τιμήσουμε τους νικητές «Magic» που το αξίζουν, αλλά και την ομάδα του «Αετού 2» του Μερκούρη Ζώρζου που αν και στα καλάθια ήρθε δεύτερη έδωσε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, μαθήματα ήθους, πειθαρχίας και προπονητικού επαγγελματισμού, γιατί αυτό που μέτρησε στη συνείδηση όλων είναι το σύνολο και η ανάμνηση της τελείας διοργάνωσης.

…Να τιμήσουμε το Άθλημα

Ο εκλεκτός καλεσμένος Νίκος Γκάλης που αποδέχθηκε χωρίς καμία διευκρίνηση την πρόσκληση του ΔΑΟΣ, και φιλοξενήθηκε στο Volcano View με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη Σπύρου Πατηνιώτη και χωρίς καμία άλλη απαίτηση ούτε στο θέμα μετακίνησης του στο νησί, αποδέχθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια μόνο τα ταξιδιωτικά έξοδα της αποστολής, διότι όπως χαρακτηριστικά έγινε κατανοητό, ήρθε για να τιμήσει το Άθλημα του basket στον τόπο όπου έχει πολλούς φίλους συγγενείς.

Κορυφαίοι Διαιτητές.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη αρχή, όταν για το πρώτο πράγμα που μεριμνάς είναι η ομαλή διεξαγωγή, με την τήρηση των κανόνων του αθλήματος. Η αναφορά γίνεται στους διαιτητές που τίμησαν και αυτοί με την παρουσία τους το F4 2010 της Σαντορίνης τους κυρίους Η. Καφφέ (πρόεδρος της ΟΔΚΕ), Κ. Κορομηλάς, γνωστός διεθνής διαιτητής και Μ. Δούκας καθηγητής διαιτησίας. Οι κορυφαίοι της Ομοσπονδίας έπαιξαν στο παιχνίδι του μικρού τελικού μεταξύ των ομάδων Αετός 1 και Βυθός με νικητή τον Βυθό, για να δείξουν με την εμπειρία τους, στα δικά μας νέα παιδιά που πήραν πρόσφατα τους τίτλους τους, από το σχολείο διαιτησίας του ΔΑΟΣ, ποιες είναι οι θέσεις του διαιτητή στο γήπεδο.

«Ήταν μια βραδιά δύσκολη, μια βραδιά δοκιμασίας και πετύχαμε», λεει ο Μανόλης Ορφανός, πρόεδρος του ΔΑΟΣ «ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν του ελληνικού basket με την μοναδικότητα του Ν. Γκάλη, ένας δυνατός αγώνας από τις ομάδες της Σαντορίνης που διακρίθηκαν στον τελικό και μια επιβεβαίωση ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες διοργανώσεις».

Τετάρτη, Μαΐου 05, 2010

και το "δυσάρεστο"...

Ειρωνικό; Ίσως. Γεγονός από την άλλη..

Πιο γεγονός κι από την οικονομική κρίση
και την άλλη την φιλενάδα της την «πολιτική στήριξη» που είναι ακόμη χειρότερο πράγμα, γιατί δεν φτάνει που σε δανείζει ο άλλος αλλά σου γίνεται και στενός κορσές και μπαίνει μέσα στο σπίτι σου κάθε τρεις και λίγο ακάλεστος και σε τσεκάρει τι κάνεις με τα λεφτά του κι αν τα σπαταλάς κατά πώς του αρέσει…

Ειρωνικό; Ίσως. Γεγονός από την άλλη ότι σήμερα (5.5.2010) που γιορτάζει η Αγία Ειρήνη την γιορτή της και η Σαντορίνη το όνομά της, η εκκλησία από την οποία πήρε το όνομά της η Σαντορίνη παραμένει θαμμένη και περιμένει την … εκταφή της.

Πρόκειται για την εκκλησία που βρίσκεται (θαμμένη..) στο τέλος του δρόμου, στην στροφή, κάτω από το βουνό στην Περίσα και για την οποία -αρμοδίως- έχει δοθεί η απάντηση ότι επειδή βρίσκεται θαμμένη σε μεγάλο βάθος η εκταφή της είναι ασύμφορη. Ειρωνικό; Μάλλον ναι..

Το μόνο που σε βάζει σε σκέψεις ότι μπορεί και να πρόκειται για αρχαιολογικό είναι τα συρματοπλέγματα που υπάρχουν κάτω από βουνό, πίσω από τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα αρχαιολογικά ευρήματα, καθώς και σκουπίδια. Αυτό το τελευταίο μπερδεύει λίγο τον περιπατητή, ο οποίος γρήγορα εγκλιματίζεται με την εγχώρια πραγματικότητα και ξεκαθαρίζει ότι «προφανώς» πρόκειται για μέρος αρχαιολογικού χώρου.
Με αφορμή την ημέρα πάντως ξαναθυμίζουμε ένα άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει λίγες μέρες νωρίτερα σε αυτήν τη σελίδα, σχετικά με την κατάσταση του χώρου και την «αρμόδια απάντηση».
Γενικώς πάντως επειδή είμαστε φύσει αισιόδοξοι άνθρωποι θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μας ξημερώσουν καλύτερες ημέρες. Κι ότι μπορεί και το συγκεκριμένο θέμα να … ανακινηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, λόγω της ημέρας, εμείς ξαναπαραπέμπουμε σε άρθρο που έχει γραφτεί χρόνια πριν (το 2001!) στην εφημερίδα το Βήμα για τον χώρο και την εκκλησία.
Από την οποία -καθώς υποστηρίζουν οι επιστήμονες- πήρε το όνομά της η Σαντορίνη.

Τρίτη, Μαΐου 04, 2010

Έχουμε έτοιμα 2 ευχάριστα κι 1 "δυσάρεστο". Τι θέλετε πρώτο;

Τα ευχάριστα...

Αλίμονο. Συμβαίνουν κι ευχάριστα πράγματα γύρω μας. Και κοντά μας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε οτι προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του κτηρίου του Νοσοκομείου του νησιού το οποίο υπολογίζεται οτι σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο. Κι απο κεί και πέρα, τα γνωστά. Θα πάρουν σειρά τα εσωτερικά μαστορέματα και ο εξοπλισμός τα οποία προβλέπονται στους σχεδιασμούς και δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα. Όσο για τα πιο πέρα.... ελπίζουμε να τρέξουν με κανονικούς ρυθμούς και οχι «κουτσής χελώνας» οι διαδικασίες με τις προσλήψεις ώστε η μονάδα να δουλέψει και να βοηθήσει τον κόσμο, τον κοσμάκη και τους επισκέπτες του νησιού.

Αυτό είναι το ένα καλό.

Το δευτερο μας έρχεται απο λίγο πιο νότια (στο ίδιο νησί πάντα .. Καλλικρατική φιλοσοφία αυτή!) κι αφορά τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και τις εργασίες για την αποκατάσταση του Στεγάστρου.
Χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση (δεν μας το έχει επιβεβαιώσει δηλαδή κανένας απο τους υψηλά υστάμενους στην κατασκευαστική,την κοινοπραξία κλπ) αυτό που έχουμε μάθει απο τον κόσμο που δουλευει στο έργο είναι οτι,

επισκέψιμος θα είναι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Θήρας το καλοκαίρι του 2011. Δηλαδή του χρόνου.
Οι εργασίες αποκατάστασης του κατεστραμμένου τμήματος και τοποθέτησης του νέου στεγάστρου ξεκίνησαν και πάλι στις αρχές του φετινού Μάρτη, ύστερα απο την αιφνιδιαστική διακοπή τους λόγο της πτώσης τμήματος της κατασκευής τον Σεπτέβριο του 2005.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα αρχικά σχέδια του στεγάστρου διατηρούνται, η εξωτερική του εικόνα θα παραμείνει η ίδια ενω οι μετατροπές θα γίνουν στην συνδεσμολογία της κατασκευής στο εσωτερικό της κομμάτι.
Όπως μάθαμε, αυτό που θα αλλάξει είναι είναι ο «φέρων οργανισμός» ο τρόπος δηλαδή τοποθέτησης της οροφης, με το παλαιό χοροδικτύωμα (σσ το τμήμα της κατασκευής που σύμφωνα με τα πορίσματα προκάλεσε την πτώση τμήματός της) που βρισκόταν μεταξύ της ψευδοροφής (εσωτερικά) και της οροφής (εξωτερικά) να δίνει τη θέση του σε εναν νέο μεταλλικό φορέα.
Με την επανέναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο εχουν εγκατασταθεί οι τρείς γερανοί που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την ολοκλήρωση του έργου, ενω ήδη έχει αφαιρεθεί και απο τα 14 τμήματα της κατασκευής ο ασφαλτοτάπητας που σκέπαζε την οροφή ο οποίος, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα καλυφθεί με χώμα ώστε το έργο να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον.
Μπα, δεν κάναμε κανένα "φοβερό ρεπορτάζ" θα μπορούσαμε όμως να πούμε οτι αξιοποιήσαμε μια σημαντική πληροφορία, κι ακόμη περισσότερο θα μπορούσαμε να πούμε οτι μας έτυχε.

Να μάθουμε οτι στο τέλος του μήνα (Μαίου) η αεροπορική εταιρία Athens airways διακόπτει τα δρομολόγιά της απο και προς την Σαντορίνη κατα την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Σύμφωνα με την ενημέρωση, απο τον Οκτώβριο τα δρομολόγια απο και προς την Σαντορίνη θα λειτουργήσουν ξανά. Μαζί με αυτά της Σαντορίνης διακόπτονται και αυτά για Χίο και Χανιά.
ο αναρχικός τραπεζίτης ...
«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόμασταν όταν δημιουργήσαμε τα σημερινά μας προβλήματα».
Γιώργος Προβόπουλος (εχω κι ενα γνωστό με τον ίδιο όνομα..) 28.4.2010, διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας αναφερόμενος στην κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Ολόκληρο το κείμενο άλλωστε είναι ... ζουμερό, μετά την ανακοίνωσή του ήταν η μέρα που κάποιοι έτρεξαν στις τράπεζες να «αναλύψουν» τις καταθέσεις τους...

Ενα πολύ ενδιαφέρον κείμενο σχετικά με το «επιχειρείν» της εστιατορικής μπορείτε να βρείτε εδω.
Ανετος λόγος και ... επίκαιρος. Στο πνευμα της εποχής. Που μας θέλει περισσότερο παρά ποτέ εκτός απο γνώστη της τέχνης του ο καθένας και πολύ καλούς οικονομολόγους.. (χωρίς όμως να το ρίχνουμε και στις «εκπτώσεις»)
Η ελλάδα πάντως εχει φανταστικά εστιατόρια, πολύ καλύτερα συγκρινόμενα με άλλες περιοχές, και μια καλή γευση μπορείτε να πάρετε στο www.estiatoria.gr
Πειράζει; Που κατανοώ και τους μεν και τους δε; («και με το διάολο και με το λιβάνι» που λέει ο σοφός λαός;)

Και όσους διαμαρτύρονται και θέλουν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή, πόσο μάλλον αυτήν την δύσκολη εποχή, αλλά και όσους «κατεβάζουν τα μούτρα» που βρήκαν πχ τον αρχαιολογικό χώρο κλειστό και θα τον δουν εκ του μακρόθεν (σσ «έχοντας κάνει τον γύρο του κόσμου» κλπ, όπως υποστηρίζουν οι πράκτορες του τουρισμού και πολύ καλά κάνουν γιατί αυτό είναι το προϊόν μας στο κάτω κάτω)
Μπορεί και να πρέπει να αλλάξουν τόπο και χρόνο οι διαμαρτυρίες και να κριθούν κι αυτές στο πλαίσιο της γενικότερης κρίσης της εποχής. Πλην όμως, μην περάσουμε και σε παλαιότερες εποχές οπού απαγορευόταν ή καταγγέλονταν το «διαμαρτύρεσθε». Πόσο μάλλον αυτήν την δύσκολη εποχή, σέβομαι όσους μπορούν κι επιμένουν να διαμαρτύρονται. και να απεργούν, πράγμα που δεν είναι ευκολο, διότι και λεφτά χανουν κι απο την άλλη υπάρχουν κι οσοι "εχουν κουραστεί να φωνάζουν κι άκρη να μην βρίσκεται". η αλήθεια όμως είναι οτι άκρη πάντοτε βρίσκεται κι οτι ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί γιατί αμα είχαμε γίνει όλοι βολεμένοι ή φιλόσοφοι του καναπέ, ο κόσμος δεν θα ήταν καλύτερος. ή θα ήταν ιδανικός!

Σημείωση. ε, δεν βλέπω και το φοβερό «παρασκήνιο περί της αλώσεως των διαμαρτυριών». Η εποχή είναι δύσκολη. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
Κι άλλη μια, σημείωση. Τα κρουαζιερόπλοια και γενικώς τα πλοία δεν τα σταματάνε μόνο όσοι διαμαρτύρονται, αλλά γενικότερες καταστάσεις και συμπεριφορές που «δυσαρεστούν» τον κόσμο τους…
Αχ μπράβο, να ευθυμήσουμε και λίγο…

Στην άμεση συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία και την αποστολή στον εισαγγελέα όλων των υποθέσεων κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη κυβέρνηση φαίνεται πως θα προχωρήσει η κυβέρνηση, απαντώντας στο αίτημα να τιμωρηθούν εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Σύμφωνα με τον Τύπο η αναγκαιότητα της συγκρότησης της Επιτροπής αποτελεί απόφαση του πρωθυπουργού.

Πειράζει που στην όλη προσπάθεια θέλω να αφιερώσω ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ! τραγουδάκι; (αρέσει και στην κόρη μου και το χορεύει, στην πρωτότυπη βερσιόν αλλά και στην εναλλακτική)


Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

Καλά, για να μπορώ να λειτουργώ, σκέπτομαι και -πολύ αισιόδοξα- πράγματα, διαφορετικά, δεν θα γινότανε διαφορετικά..
Κατα τα άλλα,

Για όλα φταίει το ΠΑΜΕ. Αυτοί οι κουκουέδες παλιοσυνδικαλιστές που σταματάνε τα βαπόρια και τα κρουαζιερόπλοια! (κατά καιρούς σταματάνε κι άλλα πράγματα, λεφορεία, φορτηγά, τρένα, τρακτέρ, ενω αεροπλάνα δεν έχουν σταματήσει ακόμη. σε οτι αφορά τον χθεσινό μίνι καυσωνα, εικάζεται, οτι κι εκεί εχει βάλει το χεράκι του το ΠΑΜΕ.) Γενικώς, στην εποχή που ο ένας φταίει στον άλλον, σε πολλούς φταίει και το ΠΑΜΕ. Κι εδω που τα λέμε, κάθε αντίθετη περίπτωση (να φταίνε δηλ. όλοι οι άλλοι εκτός απο το ΠΑΜΕ -σσ αυτό που σταματάει βαπόρια- ) θα ήταν τουλάχιστο περίεργη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της σελίδας μας σε πολλούς φταίει το ΠΑΜΕ επειδή είναι οι λιγότεροι κομματικοί συνδικαλιστές και μπορείς να τα βάλεις μαζί τους, σε αντίθεση με αυτούς των άλλων κομμάτων που είναι πιο πολλοί και είναι πιο δύσκολο να τα βάλεις μαζί τους. Η πληροφορία ακούγεται λογική και βάσιμη....
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο ύπουλοι τύποι που υποστηρίζουν οτι ο αποσυνδικαλισμός εχει ξεκινήσει με τους λιγότερους (είπαμε, αυτοί είναι φιλύποπτοι τύποι...) ενω υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (πιο ψύχραιμοι προφανώς) που λένε «καλά, είναι δυνατό να γίνονται τέτοιες περικοπές και να μην μιλάει κανένας; αφήστε το τουλάχιστο να εκτονοθεί...»

Συμπληρωματικό.
το βρήκα! το βρήκα! γιατί σε πολλούς έφταιξε τις προηγούμενες ημέρες το ΠΑΜΕ!
γιατί τους κλέβει τα συνθήματα! ( εδω που τα λέμε τα εχει πεί πρώτο, σσ αυτό πχ με την "αντίσταση")



Επίσης, παρακολουθόντας την επικαιρότητα, συμφωνώ με όσους αναρωτιούνται γιατί πρέπει να πληρώσουν εκείνοι τα ξένα «πάρτυ». Σύμφωνώ μαζί τους και δεν μπορώ να τους αδικήσω. Γενικώς συμφωνώ με τους έντιμους ανθρώπους, με τα «χλωρά» δηλαδή, που αυτην την εποχή καλούνται να καούν με τα ξερά. Που φοροδιέφευγαν, που αργομιθούσαν κλπ...

Και κάτι ακόμη για τους φιλύποπτους.
Είναι τυχαίο ή οχι που η τηλεόραση προβάλει λατινοαμερικάνικες σειρές; Μας «πάει κάπου»; Μας «λέει κάτι». Θέλει κάτι να μας δώσει να καταλάβουμε; ή είναι τυχαίο; (θα μπορούσανε δηλαδή να μας παίζουνε σειρές απο άλλες χώρες, περιέργως όμως πως, μας ρίχνουνε κάτι το λατίνικο στην σούπα μας...)



Σε άλλο «κλίμα»
κάποια στιγμή τα ψέματα τελειώνουν...
ή -ακόμη χειρότερα- «ο φύλακας στην ... φάβα» (σσ κατα την σίκαλη) τελειώνει σιγά σιγά…
ή «και που είσαι ακόμα»

Εμ δεν βοηθάει το κράτος .. αμα βοήθαγε δεν θα ερχόταν μόνο να ζητάει αλλά θα έδινε κιόλας. Και θα εισέπρατε ανταποδοτικά. Εχεις πχ μαρίνα να έρχεται ο καλός ο κόσμος, εισπράτεις, αποδίδεις. Έχεις καλό λιμάνι να μην παιδευεται ο κόσμος; Ξαναεισπράτεις, ξαναποδίδεις.. Έχεις ενα νησί «κούκλα» να το καμαρώνει ο κόσμος και να το φχαριστιούνται οι κάτοικοί του; ξαναεισπράτεις ξαναποδίδεις. Έχεις ενα νησί να λες στους επισκέπτες του οτι οι βρωμιές τους (λύμματα και σκουπίδια) διαχειρίζονται καθώς πρέπει; (και να τους προτίνεις κιόλας να πάνε να φωτογραφήσουν τις εγκαταστάσεις, οχι σαν τώρα που βγάζουνε φωτογραφίες την «τσουλήθρα της καλντέρας») ξαναέχεις ξαναποδίδεις κ.ο.κ. Αλλά άμα δεν τα εχεις όλ’ αυτά και καλείσαι να αποδώσεις, εκεί είναι που στην απο-δίνει. (για να μην ανοίξουμε τώρα κουβέντα περί των τοπικών μας αντικειμενικών αξιών....)