Παρασκευή, Ιανουαρίου 02, 2015

έχουμε και λέμε - ευχές

Το www.exoumekaileme.com εύχεται σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα. 

μήνυμα Δημάρχου Θήρας Αναστασίου Νικολάου Ζώρζου για το Νέο Έτος

Σύμφωνα με το μήνυμα,

Ο χρόνος φεύγει γρήγορα όπως ο ίσκιος πουλιών. Περνά κι αφήνει πίσω του τις επιλογές και τα έργα των ανθρώπων. Γίνεται καταγραφέας όσων επιδιώχθησαν όσων επιτεύχθηκαν ή όσων προσπαθειών αστόχησαν στην προσπάθεια των κοινωνιών να κτίσουν το μέλλον τους.

Φεύγει το 2014 αφού κατέγραψε στις σελίδες της ιστορίας του υποθήκες, προβλήματα, αστοχίες, επιτεύγματα και επιτυχίες. Ταυτόχρονα με τη δύση του δημιουργεί την ελπίδα της διαδοχής από το νέο χρόνο, που πάντοτε στο νου μας και τη ψυχή μας έρχεται ελπιδοφόρος.      Σε τούτο το μικρό μας τόπο το 2014 ήταν μια χρονιά που προσπόρισε θετικά αποτελέσματα. Και πιστεύουμε ότι με αυτοπεποίθηση και πίστη στον τόπο και στις δυνάμεις μας θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πρόοδο και τις επιτυχίες.

Κύρια προϋπόθεση είναι να αποβάλλουμε αυτό που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Να παραμερίσουμε την εγωκεντρική μας διάθεση και να δώσουμε χώρο στον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Να ξεχάσουμε το «εγώ» και να μάθουμε το «εμείς». Να επαναπροσδιορίσουμε αξίες και ιδανικά. Να σταθούμε στις διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας. Να πιστέψουμε ότι μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι στις αντιξοότητες. Να πιστέψουμε πως η Καθαρότητα και η Αλήθεια έχουν την δύναμη να κερδίζουν το βούρκο και το ψέμα.    
  
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι στην καθεμιά και στον καθένα σας ξεχωριστά, το Νέο Έτος να φέρει υγεία, ευτυχία εκπλήρωση των επιθυμιών σας και να είναι μια αισιόδοξη δημιουργική χρονιά ικανή να τροφοδοτήσει νέα όνειρα και νέες προσδοκίες.

Κι ας σκεφτούμε τους στίχους του ποιητή:
«Κι αύριο είναι πρωί
μα εμείς σήμερα θα κινήσουμε για τις κρυψώνες του ήλιου.
Με χρυσές, μπρατσέρες θα βγούμε στον κίντυνο

πέρα από το ακρωτήριο της καλής Ανταύγειας».

ευχετήριο μήνυμα Γ. Κανακάρη, προέδρου των Φηρών της Σαντορίνης

Σύμφωνα με το ευχετήριο κείμενο,

Αγαπητοί  Δημότες και Δημότισσες.

Είναι έτοιμο να ανατείλει το 2015.

Είθισται να ανταλλάσουμε δώρα και ευχές αυτές τις  άγιες μέρες.

Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος διότι δέχθηκα τα περισσότερα  δώρα που θα μπορούσε να μου κάνει κάποιος.

Τα  δώρα  μου είναι τα εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα που είδα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των παιδιών μας ,τα οποία χάρηκαν το Χριστουγεννιάτικο χωριό αλλά και τα δικά σας όμορφα  σχόλια για την προσπάθειά μας.

Διανύουμε δύσκολες μέρες , έρχονται δύσκολοι καιροί.

Προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες είναι να είμαστε ενωμένοι  και να διατηρήσουμε ως πρώτη μας προτεραιότητα την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης  όλων των κατοίκων της πόλης μας.

Θέλω λοιπόν να στείλω τις ευχές μου για υγεία, ευτυχία, δημιουργικότητα  και προκοπή , σε κάθε έναν και κάθε μια από σας ξεχωριστά, σε όλη την Δημοτική μας Κοινότητα.

Χρόνια Πολλά με ελπίδα , αισιοδοξία και χαρά να υποδεχθούμε όλοι το 2015.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣ

πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Νίκου Συρμαλένιου

Το 2015 μπήκε με μια σημαντική είδηση ιστορικής σημασίας. Έχουμε εκλογές στις 25 Γενάρη, εκλογές που μπορούν να σηματοδοτήσουν μια τομή, μια νέα πραγματικά πορεία για την Ελλάδα και το λαό μας.

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Όμως είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί επιτέλους να απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια και από αυτό το πολιτικά φαύλο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς, που μπορεί να αποτελέσει σταθμό τόσο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανακούφιση των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας, όσο και για την πολυπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας και της παραγωγής, που βαθμιαία έπαψε σχεδόν να υπάρχει. Που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την έναρξη ουσιαστικών αλλαγών τόσο στους θεσμούς, όσο και στην παγιωμένη στρεβλή νοοτροπία ότι οι πολίτες είναι πελάτες και όχι συμμέτοχοι στα καλώς ή στα κακώς κείμενα αυτής της χώρας. Που μπορεί να αποτελέσει τομή για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και για την επαναθεμελίωση της δημοκρατίας, που τόσο έχει καταπατηθεί τα τελευταία χρόνια. Που μπορεί να ξαναδώσει στον ελληνικό λαό την αυτοπεποίθηση και τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Που μπορεί, τέλος, να δώσει στους νησιώτες τη δύναμη και τη δυνατότητα να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας που βολοδέρνουν μόνοι ανάμεσα στα κύματα και στις θεομηνίες.

Και αυτός ο δρόμος, για να πετύχει, δεν μπορεί να περπατηθεί ούτε από ένα κόμμα μόνο του, ούτε βεβαίως από μεμονωμένες προσπάθειες φωτισμένων ανθρώπων ή και πρωτοπόρων μειοψηφιών. Πρέπει να περπατηθεί με το λαό στο προσκήνιο και με πρωταγωνιστές όλες εκείνες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, που το σύστημα τις έχει αδρανοποιήσει και περιθωριοποιήσει.

Γι αυτούς τους λόγους, οδηγός μας πρέπει να είναι η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια. Για να πειστεί ο προδομένος πολίτης, για να εμπνευστεί η εν μέρει κοιμώμενη κοινωνία, για να σταματήσει η μικροψυχία, ο άκρατος ανταγωνισμός και ο ατομικισμός.

Το μήνυμα είναι λοιπόν: 'Ολοι μαζί μπορούμε, όλοι μαζί καλούμαστε να πραγματώσουμε τις πανανθρώπινες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας!

Εύχομαι από καρδιάς το 2015 να είναι η χρονιά της ανατροπής και της ελπίδας.
Με υγεία και δύναμη για όλους, που θα χρειαστούν στα δύσκολα που μας περιμένουν.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!


Νίκος Συρμαλένιος, Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

δήλωση Ιωάννη Βλασερού

Σύμφωνα με το κείμενο του κ. Βλασερού,

Από παιδί υπηρετώ τον συνάνθρωπο. Γι’ αυτό και ακολουθώ τη δημοκρατική παράταξη. Παρακολουθώ και ακολουθώ πιστά το ΠΑΣΟΚ, από την ίδρυσή του έως και σήμερα. Υπηρετώ τη Δημοκρατία. Ακολουθώ τη δημοκρατική παράταξη σθεναρά, από θέση όχι ισχύος.
Πρώτα ο άνθρωπος και μετά όλα τα’ άλλα.
Αυτό διδάχτηκα ως νέος από τον Ανδρέα Παπανδρέου και μέχρι σήμερα το στηρίζω ως ιατρός, ως πολιτικό και κομματικό στέλεχος και ως άνθρωπος.
Για μένα το κίνημα, το ΠΑΣΟΚ, είναι εργαλείο ανακούφισης του λαού, εργαλείο επίλυσης των προβλημάτων του, εργαλείο προόδου και ανάπτυξης του τόπου.

Είναι λεπτομέρεια ποιός ηγείται. Είναι λεπτομέρεια ποιοί συγκροτούν την εκάστοτε ηγετική ομάδα του, όπως είναι και λεπτομέρεια οι συγκεντρώσεις, οι συναθροίσεις, οι κομματικές εκδηλώσεις.
Όλα τα κόμματα μιλούν για ενότητα, για ευημερία των πολιτών για το βάθεμα και το πλάτεμα της Δημοκρατίας και της  λαϊκής  κυριαρχίας.

Ποιος μίλησε με πράξεις για εθνική συνεννόηση, για άμβλυνση των αντιθέσεων, για γαλήνη και ηρεμία στον τόπο μας;
Ποιος μίλησε για εθνική συνοχή, για καταλλαγή των παθών, για κοινή πορεία;

Εμφυλιοπολεμικές κραυγές, διχαστικές κορώνες, δολοπλοκίες και εσωκομματικές διεργασίες διχασμού δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.
Ενόσω η Ελλάδα βουλιάζει, οι πολίτες πνίγονται και η ζωή μας γίνεται εφιάλτης.
Ζητούνται, λοιπόν, Άνθρωποι.
Ζητούνται Δημοκράτες.
Ζητούνται Έλληνες, με την πανανθρώπινη έννοια της λέξης

Ελπίζω και εύχομαι στην ανατολή της νέας χρονιάς, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Κυρίαρχος Λαός να εκλέξει τους Ανθρώπους εκείνους που θα «προχωρήσουν» τον τόπο ένα βήμα μπροστά.

Χρόνια Πολλά

Ιωάννης Βλασερός-  Ιατρός
Αναπλ.Γραμματέας του Τομέα Υγείας Του ΠΑΣΟΚ
Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Ιπποκρατείου Γ.Νοσοκομείου Αθηνών
Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας 

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2014

έως τις 5.1 η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Σαντορίνη – το Σάββατο 3.1 στην 13.00 η κοπή της βασιλόπιττας

Ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Θήρας ενημερώνουν τους Δημότες και τις Δημότισσες  ότι το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και την Δευτέρα 5  Ιανουαρίου 2015.

Η παράταση της λειτουργίας θεωρήθηκε επιβεβλημένη καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών δεν δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να το χαρούν όλες τις ημέρες.

Επίσης ενημερώνουμε ότι  το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:00 θα γίνει η κοπή της Βασιλόπιτας του χωριού. Ο τυχερός που θα βρει το φλουρί θα κερδίσει μια 4ήμερη κρουαζιέρα για δύο άτομα.

Την  ίδια ημέρα και ώρα θα μοιραστούν δώρα σε όλα τα παιδιά που θα βρίσκονται στο  Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους  χορηγούς μας  , όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν στην λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού, τους εργαζόμενους στην Ένωση Λεμβούχων για τις εργασίες τόσο της εγκατάστασης , όσο και της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, καθώς και όλους τους Δημότες , τις Δημότισσες και κυρίως τα παιδιά που με την παρουσία τους ζωντάνεψαν τις εγκαταστάσεις του Χριστουγεννιάτικου χωριού μας.

Χρόνια πολλά σε όλους


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ 

μήνυμα για τη Νέα Χρονιά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου

Αυτές τις ημέρες, η ανάγκη να δούμε τις γιορτές σαν σημείο επανεκκίνησης, σαν αφετηρία και εφαλτήριο για ένα άλμα προς το μέλλον, είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά.

 Σήμερα,  με την πεποίθηση ότι το μέλλον φέρνει αυτό που εμείς οι ίδιοι έχουμε σχεδιάσει, πιστέψει και αγωνιστεί,  εύχομαι  το 2015 να αφήσει οριστικά στο παρελθόν όσα μας κράτησαν καθηλωμένους, όσα μας γύρισαν δεκαετίες πίσω.

Να είναι μια χρονιά που θα εκπληρώσει τις ατομικές και συλλογικές ελπίδες και προσδοκίες, για ουσιαστική ανάκαμψη και ευημερία, που θα επουλώσει τις πληγές της κοινωνίας,  που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και του τόπου μας, που θα βάλει γερά τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.  Μια χρονιά που θα δώσει την ευκαιρία και την δυνατότητα για αναγέννηση, για μια νέα πορεία.

Κοιτώντας του συμπολίτες μου, τους περήφανους νησιώτες στα μάτια, σήμερα, τους καλώ να δείξουν ομοψυχία και να δείξουμε όλοι μαζί, σε όλη την Ελλάδα, τι σημαίνει να είσαι νησιώτης, να είσαι αγωνιστής, να ξέρεις να κρατάς ψηλά το κεφάλι και στα δύσκολα και να παλεύεις για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον.

Το 2015, μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά των νησιών μας. Μας αξίζει και θα το επιτύχουμε.
Όχι άλλα λόγια λοιπόν.  Ευχή και υπόσχεσή : Το 2015,  χρονιά πράξεων, αλήθειας και καθαρών λύσεων.


Καλή χρονιά σε όλους!

πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη προς τους πολίτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αγαπητοί  συμπολίτες,

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς που όλοι ευχόμαστε να είναι γεμάτη Υγεία, Δύναμη και Δημιουργία, στέλνω σε όλους σας τις πιο θερμές μου ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι η απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας για την πατρίδα μας.

Τις ώρες αυτές, ας αφήσουμε κατά μέρος, όλα όσα μας πληγώνουν, όσα μας ταλαιπωρούν και όσα μας πικραίνουν. Στο τέλος μιας χρονιάς  με μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα για όλους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρωστάμε στον εαυτό μας μια ανάσα χαράς και αισιοδοξίας. Η ψυχραιμία, η ωριμότητα και η αισιοδοξία, δεν πρέπει να μας εγκαταλείψουν.

Ας γιορτάσουμε τον ερχομό του 2015, ευχόμενοι να φέρει την αισιοδοξία, το χαμόγελο και την πίστη για ένα καλύτερο μέλλον, με ειρήνη, υγεία, ατομικές και συλλογικές επιτυχίες. Διατηρώντας ισχυρή την πίστη και ζωντανή την ελπίδα ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και τις αντιξοότητες των καιρών, μπορούμε να τα καταφέρουμε, εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά.


Γιώργος Λεονταρίτης, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ


στους 107,9 ο «στο κόκκινο» στην Σαντορίνη

Στην συχνότητα 107,9 στα FM ακούγεται καθαρά σχεδόν σε όλη τη Σαντορίνη, ο ραδιοφωνικός σταθμός «στο κόκκινο» «το ραδιόφωνο που ακούει».

Συντονιστείτε για καλή ενημέρωση.

Καλές Γιορτές!


«στο κόκκινο» http://stokokkino.gr/  

επίσκεψη του Γ. Βρούτση στην Σαντορίνη (4.1)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Σαντορίνης,

Επίσκεψη στη Σαντορίνη και Θηρασιά θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 4 Ιανουαρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Το πρωί της Κυριακής  ο κ. Βρούτσης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, ενώ 18:30  το απόγευμα στα Φηρά στον πολυχώρο ΥΦΕΝ θα γίνει εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και θα μιλήσει στους  συγκεντρωμένους φίλους της Νέας Δημοκρατίας.


 Παρακαλούμαι να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

μήνυμα του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση

Σύμφωνα με το κείμενο,

«Αγαπημένοι μου συμπατριώτες Κυκλαδίτες.

Πριν δυόμισι χρόνια με τιμήσατε για άλλη μία φορά με τη ψήφο σας και με εκλέξατε πρώτο βουλευτή Κυκλάδων.

Λίγες μέρες μετά, στις 21 Ιουνίου 2012, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τίμησε με την επιλογή του, αναθέτοντάς μου ένα από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης – το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας – και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια  καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και να πραγματοποιήσουμε ένα πλαίσιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που άλλαξαν ουσιαστικά το κοινωνικό πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας.
Θωρακίσαμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, διασφαλίσαμε την ταμειακή επάρκειά του και την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, πατάξαμε κάθε εστία διαφθοράς.
Εκσυγχρονίσαμε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα την αγορά εργασίας, ενισχύοντας την απασχόληση και «γυρίζοντας» ύστερα από πολλά χρόνια το δείκτη ανεργίας προς τα κάτω.

Παράλληλα, δημιουργήσαμε σύγχρονα και καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα ελέγχου και ενημέρωσης για την κοινωνική ασφάλιση και την απασχόληση, τα οποία διασφαλίζουν τη διαφάνεια αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, του εργαζόμενου και του συνταξιούχου.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα μοναδικό έργο που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της πατρίδας μας.

Δεν υπήρχαν μαγικές συνταγές παρά μόνο πολλή δουλειά, μεράκι και κυρίως πολιτική βούληση. Μακριά από λογικές πολιτικού κόστους και κομματικού συμφέροντος, νοσηρά φαινόμενα ενός παρελθόντος που για πολλά χρόνια  κρατούσαν «παγιδευμένη» την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

Προσπάθησα και εκτιμώ ότι το πέτυχα, να τιμήσω τις Κυκλάδες και την ψήφο σας εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα και πίστη το καθήκον που μου αναθέσατε.

Δυστυχώς, δεν δικαιώθηκαν οι προσδοκίες του ελληνικού λαού με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων και δεν εισακούστηκαν οι ανησυχίες του για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών. Μία εξέλιξη που υπονομεύει πλέον την πολιτική σταθερότητα του τόπου και τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις στην ελληνική οικονομία. 

Όμως, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πολιτική σταθερότητα αποτελεί το κυριότερο «καύσιμο» της συνολικής οικονομίας και ιδιαίτερα της τουριστικής ανάπτυξης, όπως φάνηκε φέτος στα νησιά των Κυκλάδων όπου η τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Τον λόγο, λοιπόν, τώρα έχει ο λαός που θα κρίνει το μέλλον του με τη ψήφο του και είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα κρίνει σωστά.

Απέναντι στις ανεύθυνες φωνές που οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές και υπόσχονται τα πάντα σε όλους, απέναντι στην ανασφάλεια και την «περιπέτεια», εγγυώμαστε την πολιτική σταθερότητα και τη σιγουριά του ασφαλούς δρόμου της οικονομικής ανάπτυξης, μέσα στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Όλα αυτά μου δίνουν το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να απευθυνθώ σε εσάς και να ζητήσω εκ νέου την πολύτιμη στήριξή σας.

Σας ζητώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σαν ζητώ να δώσετε τη μάχη με ευθύνη και με πυξίδα την αλήθεια για το καλό της πατρίδας μας.
Είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί, και στις Κυκλάδες αλλά και σε όλη την Ελλάδα.


Καλή Χρονιά και με τη Νίκη!»

τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον τουρισμό το 2014

Θετικότατα για τον τουρισμό είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες και με την λήξη της φετινής χρονιάς, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάλυσης του ταξιδιωτικού ισοζυγίου, το διάστημα 1.1.2014 – 31.10.2014 εμφανίζεται πλεόνασμα 11.297 εκατομμυρίων ευρώ έναντι του πλεονάσματος 10.228 για το 2013, εμφανίζοντας αύξηση κατά 10,5%.

Στο ίδιο διάστημα του δεκάμηνου Γενάρης – Οκτώβρης 2014,  οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 10,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 και διαμορφώθηκαν σε 13.013 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις από τη Γαλλία στο διάστημα αυτό αυξήθηκαν κατά 27,7% και από τη Βρετανία κατά 18,4%. Από τη Γερμανία οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 3,1%, ενώ οι απώλειες από τη Ρωσία έφτασαν  στο 13,2% στα έσοδα και στο 8,1% στις αφίξεις.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014 αυξήθηκε κατά 21,9% και διαμορφώθηκε σε 20.828 χιλ. ταξιδιώτες, έναντι 17.082 χιλ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2013. 

Τα στοιχεία έχουν ως εξής :

Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Οκτώβριο του 2014 εμφάνισε πλεόνασμα 824 εκατ. ευρώ έναντι 821 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,4% .

Άύξηση κατέγραψαν το μήνα Οκτώβριο 2014 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 43 εκατ. ευρώ ή 4,6%, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 993 εκατ. ευρώ έναντι 950 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Αύξηση παρατηρήθηκε στις ταξιδιωτικές πληρωμές κατά 40 εκατ. ευρώ ή 30,9%
Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων κατά 18,9%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 12,0%.

Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν με ποσοστό 51,7% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και αντιστάθμισαν το 44,1% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 1.244 εκατ. ευρώ ή 10,6% σε σύγκριση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 175 εκατ. ευρώ ή 11,4%. H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων κατά 21,9%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 9,0%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν με ποσοστό 61,4% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και αντιστάθμισαν το 73,1% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.
 
Τον Οκτώβριο του 2014 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 4,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Άύξηση κατά 17,0% παρουσίασαν οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28.

Οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 28 παρουσίασαν μείωση κατά 52 εκατ. ευρώ ή 15,8%

Οι εισπράξεις από τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών έχουν ως εξής :  από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9,7% τον Οκτώβριο 2014 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013 και αυτές από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 40,5%

Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, μείωση κατά 47,3% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 46 εκατ. ευρώ, καθώς και οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ κατά 26,8% και διαμορφώθηκαν σε 49 εκατ. ευρώ.

Η εισερχόμενη κίνηση τον Οκτώβριο του 2014 διαμορφώθηκε σε 1.841 χιλ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 18,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα κυρίως της αύξησης των αφίξεων από τις χώρες της ΕΕ των 28 κατά 30,2%, καθώς οι αφίξεις από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28 μειώθηκαν κατά 1,2%.


Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014 αυξήθηκε κατά 21,9% και διαμορφώθηκε σε 20.828 χιλ. ταξιδιώτες, έναντι 17.082 χιλ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2013. 

η βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον διεθνή τουρισμό και τις τάσεις του

Τα παγκόσμια δεδομένα και τις διεθνείς τάσεις στον τουρισμό δημοσιοποίησε πριν από λίγες ημέρες στην σελίδα του www.e-unwto.org ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO).

Στην πολυσέλιδη ανάλυση παρουσιάζεται η πληροφοριακή βάση δεδομένων του Π.Ο.Τ. για τα δεδομένα και τις διεθνείς τάσεις του τουρισμού.

Στην ίδια σελίδα δημοσιεύονται τα δεδομένα από την παγκόσμια τουριστική αγορά τα οποία συλλέγει ο οργανισμός.


Την μελέτη του Π.Ο.Τ. μπορείτε να την δείτε εδώ : https://docs.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATMTlUWWtGWENyOVJLYjNVaDhVNzZ0MXRnQlpF/edit?usp=drive_web

Μαρίζα και Σαντορίνη! Μια εκπληκτική εκπομπή!

Την ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της Μαρίζας Κώχ παρουσίασε στις 23Δεκεμβρίου του 2014 στις 10.00 η εκπομπή «Μονόγραμμα» της ΝΕΡΙΤ, στο τρίτο της επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σελίδα της ΝΕΡΙΤ για την εκπομπή, το ίντεο της οποίας μπορείτε να δείτε στην ίδια σελίδα,

Ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας έχει η Μαρίζα Κωχ, καταξιωμένη τραγουδίστρια, συνθέτης και στιχουργός. Υπηρετεί με συνέπεια και συνείδηση ευθύνης την ελληνική παραδοσιακή μουσική κι όχι μόνο, με καθοριστικό και πολυσήμαντο έργο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά έζησε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια της στη Σαντορίνη, όπου είχε τα πρώτα μουσικά ακούσματα και έμαθε να ψέλνει. Οι μνήμες από τη Σαντορίνη -όπως λέει η ίδια- την καθόρισαν και είναι αυτές που την οδηγούν σε όλη της τη ζωή.

Στην αυτοβιογραφική της ταινία η Μαρίζα Κωχ αναφέρει το γάμο της, το πως ξαναγύρισε στην Αθήνα 16 χρονών, το σπίτι στα Αναφιώτικα, τις δυσκολίες τότε της ζωής, τις σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο, την εργασία της σε βιβλιοδετείο.

Μιλά για την καλλιτεχνική της πορεία, την πρώτη της παρουσία στο πάλκο σε μπουάτ, για τη βραδιά της δικτατορίας, τις πρώτες συναυλίες διαμαρτυρίας στο εξωτερικό και τις μετέπειτα συνεργασίες της με τον Νίκο Χουλιάρα, τον Μάνο Λοΐζο και φυσικά με τον Διονύση Σαββόπουλο στο «Ροντέο», αργότερα με τον Νίκο Ξυλούρη και ύστερα με τον Γιάννη Γλέζο.

Πρώτος δίσκος με τεράστια απήχηση ο «Αραμπάς», που έγινε ο πρώτος χρυσός δίσκος που δόθηκε στην Ελλάδα.

Ο Μάνος Χατζιδάκις της πρότεινε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ της Eurovision το 1976, με ένα δικό της τραγούδι διαμαρτυρίας για την Κύπρο και ήταν το «Παναγιά μου – Παναγιά μου». Το 1980 είναι η πρώτη τραγουδίστρια της Δύσης που εμφανίζεται στην Κίνα με τεράστια αποδοχή. Έχει βραβευτεί από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού και δεκάδες φορείς.

Οι μελωδίες της είναι συνυφασμένες με τους ποιητές, τον Βάρναλη, τον Καββαδία, τον Γιώργο Σαραντάρη, την Σαπφώ κ.ά.

Έχει τραγουδήσει η Μαρίζα Κωχ σε συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, λέει πως έχει κάνει τρεις φορές τον γύρο του κόσμου και η συνθετική – στιχουργική της δημιουργία με το σπάνιο προσωπικό της ηχόχρωμα, έχει αποτυπωθεί σε πάνω από 23 προσωπικούς μεγάλους δίσκους, σε συμμετοχή σε δίσκους άλλων, σε παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις και σε βιβλία με συνημμένους δίσκους ακτίνας, όπως το «Με τη Μαρίζα τραγουδώ, Ελληνικά μαθαίνω» και «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια».

Το έργο της και την προσφορά της στη νέα γενιά συνεχίζει και τώρα με το «Εργαστήρι Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου της Μαρίζας Κωχ», για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο την παραδοσιακή μουσική έκφραση.


Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2014

ενημέρωση για το Χριστουγεννιάτικο χωριό από την κοινότητα Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της,

Ο  Πρόεδρος και τοπικό Συμβούλιο Θήρας ανακοινώνουν ότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου 2014, θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε στο Χριστουγεννιάτικο χωριό η χθεσινή κακοκαιρία.

Το χωριό θα λειτουργήσει κανονικά από σήμερα το απόγευμα εάν το επιτρέψει ο καιρός.
Επίσης ανακοινώνεται ότι , την παραμονή της πρωτοχρονιάς ( Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014), ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα στα παιδιά που θα βρίσκονται στο χωριό ενώ την 1 Ιανουαρίου 2015 θα κόψουμε την Βασιλόπιτα του Χριστουγεννιάτικου  χωριού και ο τυχερός  που θα βρει το φλουρί θα κερδίσει μια 4ήμερη κρουαζιέρα για δύο άτομα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ

η νέα διοικούσα επιτροπή του Κ.Υ. Θήρας

Η νέα Διοικούσα επιτροπή του Κ.Υ. Θήρας είναι η εξής :

Πρόεδρος : Μανώλης Λειβαδάρος, συνταξιούχος του Κ.Υ. , υπεύθυνη επιστημονικής λειτουργίας : Εύα Ντόβιτς, γιατρός, μέλος : Ρούλα Μπελλωνια αντιδήμαρχος του Δήμου Θήρας


Η επιτροπή έχει τριετή θητεία και ορίστηκε από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου 

έγκριση ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014 - 2020 για την Π.Ν.Α.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

Με την ευκαιρία της απόλυτα πετυχημένης ολοκλήρωσης μιας μακράς περιόδου σχεδιασμού και διαβούλευσης, ο Περιφερειάρχης θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους όσους συμμετείχαν στη μεγάλη και επίπονη αυτή προσπάθεια και ιδιαίτερα τη Διαχειριστική Αρχή που συντόνισε την κατάρτιση, υποβολή και διαβούλευση του νέου Προγράμματος, τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους για την πολύτιμη συμβολή τους κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.


Παράλληλα ο κ. Χατζημάρκος τονίζει ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η άμεση ενεργοποίηση του Προγράμματος με τη νέα χρονιά, προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι πόροι του που ανέρχονται σε 168,2 εκ. €, αλλά και οι πρόσθετοι σημαντικού ύψους πόροι που θα διατεθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της χρηματοδότησης έργων και από τα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής Π.Ν.Α. (30.12.2014)

Την Τρίτη 30.12.2014 συνεδρίασε εξ αναβολής η οικονομική επιτροπή της Π.Ν.Α. εξετάζοντας τα θέματα που είχαν οριστεί στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

απολογισμός δραστηριότητας του Περιφερειακού φυτωρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Το Περιφερειακό Φυτώριο Ν.Αιγαίου ανακοινώνει ότι για το έτος  2014 διέθεσε και πρόσφερε δωρεάν περισσότερα από 30.000 καλλωπιστικά ,δασικά και μελισσοκομικά φυτά σε 70 Δήμους, φορείς,  συλλόγους ,σχολεία, κ.λ.π. της Επικράτειας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και δηλώνει ότι θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες που αφορούν την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και του πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικά οι φορείς :       
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ          10/1/2014
ΔΗΜΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ   10/1/2014
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ        13/1/2014
ΜΕΛΙΣΣ.ΣΥΛΟΓΟΣ .ΚΑΛΥΜΝΟΥ           13/1/2014
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΟΑ        22/1/2014
Δ.Κ. ΜΑΣΣΑΡΩΝ     28/1/2014
ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ       30/1/2014
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ          5/2/2014
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΘΑΡΡΙ  6/2/2014
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΚΑΣΟΥ        7/2/2014
ΡΟΔΙΑΚΟ ΔΑΣΟΣ    14/2/2014
Ι. Ν  ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΛΑΔΙΚΟ)   19/2/2014
ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ       21/2/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ        23/2/2014
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΔΡΙΚΟΥ     28/2/2014
ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΔΟΥ   6/3/2014
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ         6/3/2014
ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΤΑΛΙΑΣ            11/3/2014
ΡΟΔΙΑΚΟ ΔΑΣΟΣ    14/3/2014
ΣΥΛΟΓΟΣ.ΠΡΟΣΤ.ΠΕΡΙΒΑΛ.ΡΟΔΟΥ      14/3/2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΣΤΡΙΟΥ         18/3/2014
ΕΟΠΚ 18/3/2014
ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΣ       19/3/2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΡΩΝΗΣ      28/3/2014
ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ            28/3/2014
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ          31/3/2014
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ           2/4/2014
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ       2/4/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ        2/4/2014
ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ            7/4/2014
ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΣΚΙΝΟΥ        11/4/2014
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ          23/4/2014
ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΔΕΡΜΑΕ     29/4/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ        2/5/2014
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ         5/5/2014
3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ           14/5/2014
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ       29/5/2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΝΔΟΥ        4/6/2014
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ    12/6/2014
ΕΦΟΡΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ           12/6/2014
153 ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΑΦΑΝΤΟΥ    6/8/2014
ΔΕΡΜΑΕ-ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΙΘΕΑΣ       7/8/2014
ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΣΤΙΔΑΣ          21/8/2014
ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΟΝ.& ΚΗΔ.ΝΗΠΙΑΓ. & ΔΗΜΟΤ.ΦΑΝΩΝ  18/9/2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣΣΑΡΩΝ  7/10/2014
95 ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΠΑΣΤΙΔΑΣ       13/10/2014
ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ            14/10/2014
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ .ΣΥΛΟΓΟΣ ΚΩ       15/10/2014
ΚΑΖΟΥΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ          15/10/2014
ΣΥΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦ. ΡΟΔΟΥ  20/10/2014
ΕΝΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΤΩΝ         24/10/2014
4η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ   27/10/2014
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ      30/10/2014
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΦΗΣ    3/11/2014
ΔΗΜΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ   24/11/2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΜΥΛΙΑΣ    27/11/2014
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ           27/11/2014
ΛΥΚΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ            27/11/2014
20 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΟΔΟΥ            28/11/2014
ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΗΣ       3/12/2014
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ   8/12/2014
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΚΑΣΟΥ            8/12/2014
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ           10/12/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ        12/12/2014
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ      16/12/2014
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ           16/12/2014
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ       16/12/2014
ΕΦΟΡΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ           17/12/2014
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΝΙΘΑ         18/12/2014
ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ       19/12/2014
ΜΕΛΙΣΣΟΚ.  ΣΥΝΕΤ.ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΘΥΜΑΡΙΤΗΣ         19/12/2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣΣΑΡΩΝ  22/12/2014

δημιουργία Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τη κρουαζιέρα, «εθνικό στοίχημα» χαρακτηρίστηκε η επίτευξη του στόχου

Την Δευτέρα 22.12 σε σύσκεψη στον Ο.Λ.Π. και με την συμμετοχή των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου, και Τουρισμού, και με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων του τουρισμού και του θαλασσίου τουρισμού, των διοικήσεων των Οργανισμών Λιμένων, εκπροσώπων των εταιρειών κρουαζιέρας και στελεχών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την δημιουργία «Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τη κρουαζιέρα».

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η δημιουργία μιας ενιαίας στρατηγικής σε έναν τομέα που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας με την ολοκλήρωση της συνάντησης,
 «Με την Υπουργό Τουρισμού και αγαπημένη φίλη, Όλγα Κεφαλογιάννη, συγκαλέσαμε σήμερα μία σύσκεψη με όλους τους φορείς της κρουαζιέρας. Για μας, για την Κυβέρνηση αυτή, για τον τόπο, αποτελεί εθνικό αναπτυξιακό στοίχημα να διευρύνουμε τα οφέλη από την κρουαζιέρα, που είναι μια μορφή θαλασσίου τουρισμού από την οποία η χώρα να κερδίσει πολλά. Γι’ αυτό το λόγο καταλήξαμε στη δημιουργία μίας Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της κρουαζιέρας, η οποία θα έχει στόχο να λύνει προβλήματα που ανακύπτουν κάθε μέρα.
Η φετινή χρονιά ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την κρουαζιέρα. Είχαμε μία αύξηση 13%, ενώ ακόμη και σήμερα έχουμε κρουαζιερόπλοια σε διάφορους προορισμούς στη χώρα και, ιδιαίτερα στον Πειραιά. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για να αυξήσουμε τους προορισμούς, να αυξήσουμε τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν και, βέβαια, να αυξήσουμε και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη. Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Τουρισμού γιατί με την προσπάθεια που έχει κάνει, έχει ανατρέψει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, έχει προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και βρίσκεται δίπλα σε όλους τους φορείς του θαλασσίου τουρισμού και τις ζωντανές ανάγκες που έχουν για την ανάπτυξη αυτού του κλάδου».

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη,
«Θα ήθελα πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον Υπουργό, τον εξαιρετικό συνάδελφο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη της πιο σημαντικής για την Ελλάδα ειδικής μορφής τουρισμού, που είναι ο θαλάσσιος τουρισμός, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο την κρουαζιέρα όσο και το yachting. Μετά από πάρα πολλά χρόνια αδράνειας έχει υπάρξει πλέον θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού και αυτό έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού. Και σήμερα, στη σύσκεψη για την κρουαζιέρα, είδαμε πώς μπορεί η Ελλάδα, κρατώντας και διατηρώντας τη φυσιογνωμία του τοπίου και την ιδιαιτερότητα που έχουν τα νησιά μας και οι θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, να αναπτύξει περαιτέρω την κρουαζιέρα η οποία, θέλω εδώ να σημειώσω, μετριέται χωριστά στα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαμε στον τουρισμό. Όταν λοιπόν μιλάμε για το 2014 ως ένα εξαιρετικό έτος για τον τουρισμό -μια χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό- και μιλάμε για πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες, δε συνυπολογίζονται σε αυτά οι επιπλέον 2 εκατομμύρια επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας για την κρουαζιέρα. 

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι ότι η Ελλάδα, η οποία πλέον έχει κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που έχει από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και, ιδιαιτέρως, του home-porting, το οποίο δίνει 10 φορές περισσότερα έσοδα για την ελληνική οικονομία από ότι η απλή κρουαζιέρα.


Ευχαριστώ και πάλι τον Υπουργό και πολύ καλό συνάδελφο, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά και όλους τους φορείς της κρουαζιέρας και τα λιμενικά ταμεία που βρέθηκαν εδώ σε μία σύσκεψη που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας, για τις τοπικές κοινωνίας, αλλά και εν γένει την εθνική οικονομία».