Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

Πρόσκληση σε ομιλία του την Κυριακή 24 Μαϊου στις 19.00 στο σινέ Καμάρι ενόψει των Ευρωεκλογών απευθύνει στους κατοίκους της Σαντορίνης ο Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Φίλες και φίλοι,
Σας προσκαλώ στην προγραμματισμένη Κεντρική μου Ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στo Καμάρι της Σαντορίνης την Κυριακή 24 Μαϊου και ώρα 19.00 στο σινεμά Καμάρι ενόψει των Ευρωεκλογών.

Η συμμετοχή όλων μας στις Ευρωεκλογές, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Οι Ευρωεκλογές για την Ελλάδα μας φέτος είναι και γιορτή, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την υπογραφή της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την έναρξη της ευρωπαϊκής μας πορείας.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει διαχρονικά ο πιο αξιόπιστος εγγυητής της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Σφράγισε την ιστορική πορεία της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια περισσότερο από κάθε άλλη πολιτική δύναμη, όντας πραγματικά πρωτοπόρα στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, του οράματός μας για μια ισχυρή Ευρώπη και του κοινού μέλλοντος για όλους τους Ευρωπαίους.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία ως μέλος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού συνασπισμού κομμάτων, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συνεχίζει με την ενεργή συμμετοχή της να αγωνίζεται για «περισσότερη», «καλύτερη» και πιο ισχυρή Ευρώπη. Αυτή την προσπάθεια πρέπει να στηρίξουμε όλοι μαζί.

Τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών θα τη δώσουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι, εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα που θα εκφραστεί με θετική ψήφο από τους πολίτες της Σαντορίνης και των Κυκλάδων υπέρ της Ν.Δ., υπέρ του Κώστα Καραμανλή, υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της πατρίδας μας. Για να ενισχύσουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να ισχυροποιήσουμε το σκοπό που διαπνέει το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αυτός είναι ο κοινός αδιαπραγμάτευτος στόχος μας .

Θεωρώ λοιπόν χρέος μου, ως Βουλευτής Κυκλάδων, να συμμετέχω μαζί με όλους εσάς, για άλλη μία φορά, στην πρώτη γραμμή και αυτής της μάχης.
Από το περασμένο Σάββατο 9 Μαΐου ξεκίνησε η φετινή Ανοιξιάτικη μαζική εθελοντική Αιμοδοσία στη Σαντορίνη.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:
Το Σάββατο 9.5 στον Πύργο 17.00 - 21.00
Την Κυριακή 10.5 στον Καρτεράδο 09.30 – 13.30 και στον Βουρβούλο 17.00 – 21.00
Την Δευτέρα 11.5 στην Οία 17.00 – 21.00
Την Τρίτη 12.5 στην 134 Σ.Μ. 09.00 – 13.00 και στο Κέντρο Υγείας 17.00 – 20.00
Την Τετάρτη 13.5 στο Κέντρο υγείας 14.00 – 20.00
Την Πέμπτη 14.5 στο Κέντρο Υγείας 09.00 – 13.00 και 17.00 – 20.00
Την Παρασκευή 15.5 στο Κέντρο Υγείας 10.00 – 17.00
Το Σάββατο 16.5 στο Καμάρι 09.00 17.00 και στο Εμπορείο 17.00 – 21.00
Και την Κυριακή 17.5 στο Εμπορείο 09.30 – 17.00



Συγχαρητήρια σε όσους εδώ και 15 χρόνια ,από το 1992, αθόρυβα αλλά με φανερά αποτελέσματα, υποστηρίζουν το έργο της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης.



ο πύργος της Πίζας και,















ο πύργος της Μίζας!
η ανάρτηση δεν εχει καμία σχέση με το περιεχόμενο της εν λόγο σελίδας, είδα όμως την δευτερη φωτογραφία στο μπλόγκ www.trelokouneli.blogspot.com και είπα νε την δανέιστώ, βάζοντάς την σε αντιπαραβολή με τον αυθεντικό πύργο...!

Ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με την έκδοση ενός βιβλίου - αφιερώματος στον Πύργο και τον Αθηνιό, μας έστειλε ο εκδότης της εφημερίδας θηραικά Νέα κ. Λιγνός ο οποίος είχε και την επιμέλεια της έκδοσης.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει για την έκδοση ο κ. Λιγνός,

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο -λεύκωμα με τον τίτλο: «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Πύργος και Αθηνιός, aναμνηστικές φωτογραφίες πριν από το σεισμό του 1956», με κείμενο του Καθηγητή Αντώνη Κονταράτου, επεξεργασία φωτογραφιών από το Φυσικό Νίκο Αρμάο, καλλιτεχνική επιμέλεια από την ιστορικό Πασχαλιάς Μυτσκίδου και επιμέλεια της έκδοσης από το νομικό και δημοσιογράφο Εμμανουήλ Λιγνό. Χορηγός της έκδοσης είναι ο γνωστός Θηραίος δημοσιογράφος και πρώην Ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος. Το βιβλίο παραχωρήθηκε από τους συντελεστές και το χορηγό στην Εστία Πύργου Θήρας για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της.
Κεντρική διάθεση: Εμμανουήλ Λιγνός – Εφημερίδα « Θηραϊκά Νέα» (Κλεισόβης 12 – 10677 Αθήνα, τηλ & φαξ: 210-3822441) και από την Εστία Πύργου Θήρας: Πρόεδρος Ιάκωβος (Μάκης) Ζώρζος (τηλ: 2286028100), τα βιβλιοπωλεία της Θήρας και τα καταστήματα του Πύργου.

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Από την πρόσφατη δραστηριότητα των τριών βουλευτών Κυκλάδων επιλέγουμε και δημοσιεύουμε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις.


Για την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο με θέμα την αποκομιδή των σκουπιδιών στις Κυκλάδες μας ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής απορριμμάτων και καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων των νησιών των Κυκλάδων εν’ όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου έθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκο.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων μετέφερε και ανέλυσε στον Υπουργό το δίκαιο αίτημα της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και των Δημάρχων περί άρσης της νομοθετικής απαγόρευσης για την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας από τους Δήμους και τις Κοινότητες των νησιών μας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του κ. Βρούτση, ο κ. Νάκος δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή νομοθετική διάταξη με την οποία θα νομιμοποιούνται για το διάστημα από 1.1.2009 έως 31.12.2009 οι συμβάσεις των ΟΤΑ του νομού Κυκλάδων και ολόκληρης της χώρας σχετικά με την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες. Επίσης, ο κ. Νάκος ενημέρωσε τον κ. Βρούτση ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου σε συνάντηση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών θα καθορισθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οριστική λύση του προβλήματος σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και την ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Όπως είναι γνωστό, η υπάρχουσα νομική απαγόρευση ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας από τους Δήμους και τις Κοινότητες των νησιών μας σε ιδιώτες δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα κατοίκων και επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα δημιουργίας υπηρεσιών καθαριότητας με προσωπικό το οποίο να
απασχολείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.




Ο κ. Βρούτσης μας ενημερώνει επίσης ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,
Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δεν υποχρεώνονται να καταβάλλουν αμοιβή στις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών που είναι μέλη για την ενεργοποίηση των ατομικών τους δικαιωμάτων, ούτε οι Ενώσεις πρέπει να εισπράττουν καμία αμοιβή.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με απόλυτη συνέπεια και ευαισθησία απέναντι στον αγροτικό κόσμο της πατρίδας μας υλοποιεί την υπόσχεση του ίδιου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή , ώστε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να μην πληρώσουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του ΟΣΔΕ.
Επειδή για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα υπήρξαν παρερμηνείες και λειτουργίες οι οποίες διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα , με σημερινό του δελτίο τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Χατζηγάκης διευκρινίζει , με απόλυτη σαφήνεια και οριστικά ,την απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών από την πιο πάνω υποχρέωση.


Νωρίτερα, μερικές ημέρες πριν, ο κ. Βρούτσης μας είχε ενημερώσει ότι και με προσωπική του παρέμβαση είχε αίσιο τέλος η υπόθεση με την ίδρυση γραφείου ΟΑΕΕ στην Σαντορίνη, μετά και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στην Αθήνα και τους εκπροσώπους των εμπόρων της Σαντορίνης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Στην άμεση ίδρυση και λειτουργία νέου τμήματος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) στη Σαντορίνη προχωρά το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Η Υπουργός Απασχόλησης κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση και των κ.κ. Νίκου Νομικού και Αβέρκιου Σιγάλα, Προέδρου και Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Σαντορίνης, σε συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Απασχόλησης.

Η δημιουργία γραφείου ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη εντάσσεται στο πλαίσιο του προγραμματισμού που έχουν αποφασίσει οι εμπορικοί σύλλογοι των Κυκλάδων στα συνέδριά τους και θα ικανοποιήσει ολόκληρο τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο του νομού.Το νέο τμήμα του ΟΑΕΕ θα εξυπηρετεί εκτός των ασφαλισμένων της Σαντορίνης και τους ασφαλισμένους των νησιών Ανάφης , Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Θηρασιάς. Η απόφαση αυτή θα εξυπηρετήσει 4.500 επιχειρήσεις στη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά, τους εργαζομένους τους, αλλά και τους λοιπούς επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ.

Με τη λειτουργία του νέου τμήματος του οργανισμού στη Σαντορίνη, οι ασφαλισμένοι θα έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Δεν θα αναγκάζονται πλέον να πηγαίνουν στον ΟΑΕΕ της Σύρου για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, εγκαταλείποντας την εργασία τους και ξοδεύοντας σημαντικά χρηματικά ποσά. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ίδρυση του τμήματος στη Σαντορίνη, η Υπουργός δεσμεύθηκε να προχωρήσει και η ίδρυση τμήματος ΟΑΕΕ και στην Πάρο.






Ανακοίνωση αναφορικά με το αιφνιδιαστικό (όπως άλλωστε χαρακτηρίστηκε από το σύνολο του Τύπου) κλείσιμο της Βουλής μας έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Ρήγας.

Σύμφωνα με αυτό,
Οι «βρώμικες» δουλειές γίνονται νύχτα και στην πολιτική
Η ανοιχτή Βουλή κίνδυνος για την Νέα Δημοκρατία

Πολιτικό «ριφιφί» πραγματοποίησε ο κος Καραμανλής κλείνοντας Παρασκευή βράδυ τη Bουλή στα μουλωχτά και εν αγνοία όχι μόνο των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων αλλά και των δικών του κυβερνητικών και κομματικών στελεχών.

Η νέα πολιτική απρέπεια του κου Καραμανλή αποτελεί σαφέστατη απόδειξη της περιφρόνησής του προς τους θεσμούς και τους κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας. Είναι ένα ακόμη δείγμα γραφής πολιτικού αμοραλισμού και αυταρχισμού από πλευράς του Πρωθυπουργού αλλά και απόδειξη του πανικού που τον έχει καταλάβει εξαιτίας της καταιγίδας των σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται «γαλάζια» στελέχη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει πεισθεί για την πρόθεση του κου Καραμανλή να κουκουλώσει τα σκάνδαλα και να παραγράψει τα ανομήματα των συνεργατών του στην Κυβέρνηση και το κόμμα.

Ο Ελληνικό λαός είναι απογοητευμένος, οργισμένος και ανήσυχος γιατί διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση της σεμνότητας και της ταπεινότητας που άρπαξε την ψήφο του το 2004 και το 2007 με μεγαλόστομες διακηρύξεις για διαφάνεια και μεταρρυθμίσεις και με υπόσχεση για νοικοκύρεμα της οικονομίας και περιορισμό της σπατάλης αποδεικνύεται φαύλη, ανίκανη και καταστροφική για τη χώρα.

Ο κος Καραμανλής προσποιείται ότι θέλει να πάει την χώρα στις Ευρωεκλογές με όρους πολιτικής και όχι σκανδαλολογίας, ότι θέλει να ασχοληθεί απερίσπαστος με τα πραγματικά προβλήματα του Ελληνικού λαού.

Κανείς δεν τον πιστεύει και ουδείς τον εμπιστεύεται πλέον.

«Κουρασμένος», άβουλος και μοιραίος αυτός και η κυβέρνηση του απαξιώνονται καθημερινά στη συνείδηση του Ελληνικού λαού βυθίζοντας όλο και ποιο βαθειά την χώρα στην κρίση και την αβεβαιότητα.

Η κατάσταση αυτή αυξάνει την σημασία και την σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών.

Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου γίνεται καθοριστική όχι μόνο για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και για τις εξελίξεις στην πατρίδα μας.

Αποτελεί ουσιαστικά ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για να ανοίξει ο δρόμος σε σημαντικές αλλαγές που αφορούν την διακυβέρνηση στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Είναι η ώρα που ο Ελληνικός λαός έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει το δικαίωμα του στην ελπίδα, στην αισιοδοξία και την αξιοπρέπεια. Να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις για να απαλλαγεί η χώρα το συντομότερο από την Κυβέρνηση των ψεύτικων υποσχέσεων, του μηδενικού έργου, της σπατάλης, της αδιαφάνειας, της φαυλότητας και της αναξιοπιστίας.

Η 7η Ιουνίου θα είναι η μέρα που ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του θα διατρανώσει την βούληση του για την πολιτική αλλαγή στην Χώρα μας, την επιλογή του σε μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και την απόφαση του για ένα μέλλον πιο ελπιδοφόρο και πιο αισιόδοξο για την Χώρα μας και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Νωρίτερα, μερικές μέρες πρίν (άλλωστε είναι λογικό μιας και στην παρούσα φάση η βουλή είναι κλειστή οπώτε και δεν δέχεται ερωτήσεις!) ερώτηση στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας είχε υποβάλει ο κ. Ρήγας με θέμα την επιχειρησιακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με την ερώτηση,

Εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στις Κυκλάδες

Ακινητοποιημένα παραμένουν επί μακρόν τα περισσότερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στα νησιά των Κυκλάδων. Αιτία, η έλλειψη πιστώσεων για την αποκατάσταση των ζημιών, την αγορά ανταλλακτικών και την αναγκαία συντήρησή τους.

Συνέπεια αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι να μην επιτηρούνται και να μην ελέγχονται οι θαλάσσιες περιοχές επιχειρησιακής ευθύνης των ακινητοποιημένων σκαφών.

Με τα δεδομένα αυτά δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόληψη, αποτροπή, περιορισμό και πάταξη της εκτεταμένης και πολύμορφης παραβατικότητας που παρατηρείται στο θαλάσσιο χώρο των Κυκλάδων.

Αδύνατη είναι επίσης η επιχειρησιακή αξιοποίηση των σκαφών αυτών στο σημαντικό έργο της διακομιδής ασθενών από νησιά των Κυκλάδων στις πλησιέστερες κατάλληλες υγειονομικές μονάδες.

Έτσι, συστηματικά το έργο της διακομιδής ασθενών έχει ανατεθεί σε ιδιώτες των οποίων τα σκάφη είναι παντελώς ακατάλληλα για τη διενέργεια μεταφοράς προσώπων με επιβαρημένη υγεία.

Ειδικότερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Παροναξίας οι διακομιδές ασθενών διενεργούνται κατ’ αποκλειστικότητα από συγκεκριμένο αλιευτικό σκάφος, το οποίο έναντι αμοιβής μεταφέρει -ως να είναι αλιεύματα- τους ασθενείς στις πλησιέστερες υγειονομικές μονάδες.

Ο απαράδεκτος αυτός τρόπος διακομιδής ασθενών έχει καταγγελθεί κατ επανάληψη από το σύνολο των φορέων και των κατοίκων των νησιών καθώς και από τα τοπικά αλλά και τα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης χωρίς ωστόσο να «ιδρώσει το αυτί» των υπευθύνων της πολιτείας.

Θεωρώντας ότι η περαιτέρω παράταση της ακινησίας λόγω βλαβών των σκαφών του Λιμενικού Σώματος στις Κυκλάδες ξεπερνά τα όρια της συνήθους δυσλειτουργίας και δυσκαμψίας των κρατικών υπηρεσιών και αγγίζει τα όρια της εκ προθέσεως αμελείας,

Ερωτάστε:
Προτίθεστε να διαθέσετε τις απαραίτητες πιστώσεις ώστε να επισκευαστούν και να τεθούν άμεσα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργία τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος των Κυκλάδων τα οποία παραμένουν σε παρατεταμένη ακινησία ;
Πόσες διακομιδές ασθενών πραγματοποίησε το αλιευτικό σκάφος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ ΙΙ», Λιμεναρχείου Νάξου κατά τα έτη 2007 και 2008 και ποια η δαπάνη του δημοσίου για τις διακομιδές αυτές ;



Δελτίο Τύπου σχετικά με την έγκριση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό μας έστειλε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Μανούσου,
η οποία σημειώνει παράλληλα ότι έγιναν δεκτές όλες οι προτάσεις της
όπως αυτές είχαν διατυπωθεί επανειλημμένα με επιστολές της προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2008.
Οι προτάσεις της κ. Μανούσου αναφέρονται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου,

Εγκρίθηκε το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΜΑΣ.

Στις 29 Απριλίου 2009 εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή το Ειδικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που προστατεύουν πλήρως το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά σημαντικού κλάδου της οικονομίας μας.

Έγιναν σοβαρότατες αλλαγές στο αρχικό κείμενο που είχε δοθεί για διαβούλευση και λήφθηκαν υπόψη οι σοβαρές εισηγήσεις των διαφόρων φορέων.

Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Σουφλιάς και ο Γεν. Γραμματέας, αρμόδιος για θέματα χωροταξίας, κ. Μπαλτάς με επιστολή τους ευχαριστούν την κα Μανούσου για την θετική συμβολή της στην τελική διαμόρφωση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό. Σημειώνουν δε ότι όλες οι εισηγήσεις της έγιναν δεκτές.

Οι προτάσεις, οι παρεμβάσεις και οι θέσεις της κ. Μανούσου είχαν εκφρασθεί και διατυπωθεί επανειλημμένα και με επιστολές της προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. από τον Οκτώβριο και Νοέμβριο 2008 και με δημοσιεύματα σε εφημερίδες , όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και είχαν κοινοποιηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων.

Τα σημεία στα οποία είχε αναφερθεί η κ. Μανούσου, μεταξύ άλλων, αφορούσαν

Τις τουριστικές υποδομές μικτής χρήσης (παραθεριστικές κατοικίες)
Τα θέματα του μαζικού τουρισμού.
την ένταξη της Σύρου ως Κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού, μαζί με τη Νάξο

Όπως έχει τονίσει και στις επιστολές της η κα Μανούσου, για τα νησιά των Κυκλάδων θα έπρεπε, όπως και τελικά ίσχυσε, μεταξύ άλλων να υπάρξουν ιδιαίτερα κριτήρια σε σχέση με την περιορισμένη έκταση των νησιών, το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, τους υδάτινους πόρους.

Η θετική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώνει τη θέση της κας Μανούσου ότι μόνο με συνεχή προσπάθεια και αγώνα, αλλά κυρίως με συγκεκριμένες εποικοδομητικές προτάσεις, μπορεί να επιτύχουμε και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των νησιών μας.

Συγκεκριμένα για τα νησιά μας, έγινε δεκτή η πρόταση της κας Μανούσου, η έκταση των τουριστικών εγκαταστάσεων στις εκτός σχεδίου περιοχές να έχει καθοριστικό ρόλο στις προϋποθέσεις ανέγερσης ξενοδοχειακών μονάδων, αφού τα νησιά των Κυκλάδων δεν μπορούν να έχουν την ίδια μεταχείριση με την Κρήτη και την Ρόδο.

Έτσι στα νησιά μας είναι δυνατή η ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων με κατοικίες, σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 2‰ (δύο τοις χιλίοις) της επιφανείας τους για αυτά με έκταση 90-100 τ.χλμ και 1,5‰ (ενάμιση τοις χιλίοις) για τα νησιά με έκταση 100-150 τ.χλμ και το 1‰ (ένα τοις χιλίοις) για τα μεγαλύτερα.

Με βάση, λοιπόν, τους παραπάνω περιορισμούς ο αριθμός των τουριστικών μονάδων μικτής χρήσης που δύνανται να αναπτυχθούν, εφόσον πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, με δεδομένη την προϋπόθεση των 150 στρεμμάτων, είναι

- Καμία μονάδα στα νησιά με έκταση κάτω των 90 τετρ. Χλμ. Δηλαδή στα νησιά Ανάφη, Αντίπαρος, Δονούσα, Ηρακλειά, Θήρα, Θηρασιά, Κίμωλος, Κουφονήσια, Μύκονος, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σύρος, Φολέγανδρος

- Μία (1) μονάδα στα νησιά: Κύθνος, Ίος, Αμοργός, Κέα, Μήλος, Πάρος, Τήνος

-Δύο (2) μονάδες στα νησιά Άνδρος, Νάξος

Σε περιοχές όπου παρατηρείται έλλειμμα υδατικών πόρων η χωροθέτηση τους είναι δυνατή υπό την προϋπόθεση κάλυψης των αναγκών σε νερό.

Σημειώνεται ότι προβλέπεται ρητά η εξαίρεση των κατοικιών αυτών από τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου.

Τέλος σημειώνεται ότι η δημιουργία κατοικίας στις σύνθετες τουριστικές υποδομές είναι προαιρετική. Το ποσοστό στο οποίο δύναται να αναπτυχθεί σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνά το 20% της επιφάνειας του συνόλου των εγκαταστάσεων που έχουν δομηθεί.

Το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό είναι από τις σημαντικότερες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα βοηθήσει στην τουριστική μας ανάπτυξη.

Είναι ένα σύγχρονο εργαλείο που προστατεύει απόλυτα το περιβάλλον και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την χωρική διάρθρωση, οργάνωση και ανάπτυξη του τουρισμού στον Ελληνικό χώρο.

Είναι μια απάντηση καταπέλτης στις όποιες ακραίες θέσεις είχαν διατυπωθεί με έντονο χαρακτήρα κινδυνολογίας και αφορισμού.



Αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν τα δρομολόγιά τους τα έξυπνα εκδρομικά λεωφορεία της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει εκδώσει η διαχειρίστρια εταιρία KAMARI TOURS,

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ……… ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ…
ΖΗΣΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ…ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΟΛΟ …ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!!!
ΤΑ «SMART BUSES», ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ … ΜΟΝΟ ΜΕ 11 € ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ… Η ΚΟΚΚΙΝΗ , Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ.
ΤΑ «SMART BUSES» ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΜΑΡΙ – ΦΗΡΑ – ΠΕΡΙΣΣΑ - ΟΙΑ .. ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ.

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΕ 1:30 ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ …ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕΝΕΤΕ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΘΕΛΕΤΕ....!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ “SMART BUSES” ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙ TOURS ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ!

“SMART BUSES”
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ 2 Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!
ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ «ΚΑΜΑΡΙ – ΑΡΧΑΙΑ ΘΗΡΑ» ….ΚΑΙ ΚΑΘΕ 2 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΝΤΕΡΑΣ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 22860 - 34248 Ή ΣΤΟ
www.SantoriniSmartbuses.com.
SMART BUSES … H ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!!
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ KAMARI TOURS!!



.

Για την Ολοκλήρωση του 1ου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Αντρών μας ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΠΟΤΑΘ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. ανακοινώνει πως ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Αντρών που διεξήχθει στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας. Οι 200 περίπου αθλητές που σχημάτισαν 14 ομάδες, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε συνθήκες επίσημων αγώνων, με πιστοποιημένους διαιτητές, γραμματεία, φωτεινούς πίνακες κ.ο.κ. Αγωνίστηκαν επίσης σε ξύλινο παρκέ, χωρίς οι καιρικές συνθήκες να επηρεάζουν τις προσπάθειές τους και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, όπως και οι αρκετοί θεατές που παρακολούθησαν τους 50 αγώνες του Πρωταθλήματος.

Στο μικρό τελικό του Πρωταθλήματος (για τις θέσεις 3-4) ο ¨Κόκκινος Αετός¨ επικράτησε του ¨Τρόπικαλ¨ με 81-76 (ημίχρονο 32-44).

Στο μεγάλο τελικό η ¨Φιλία¨ κατέκτησε το Πρωτάθλημα έπειτα από τη νίκη της επί του ¨Βυθού¨ με 80-62 (ημίχρονο 46-38).

Νικητής του Διαγωνισμού Τριπόντων αναδείχθηκε ο Στέφανος Βρακάς.

Νικητής του Διαγωνισμού Καρφωμάτων αναδείχθηκε ο Άρης Συρίγος.

Τέλος, Πολυτιμότερος Παίχτης όλης της Διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Στέφανος Βρακάς (σημ. πέτυχε 43 πόντους, μόνο στο μικρό τελικό!).

Τέλος, βραβεύθηκαν και οι διαιτητές Κωστ.. Παπαδημητρόπουλος, Ιάκ. Σιγάλας και Δημ. Ατωνόπουλος, χωρίς τη συμβολή των οποίων η επιτυχημένη ολοκλήρωση της διοργάνωσης θα ήταν αδύνατη.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ., ευχαριστούν θερμά για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές που παρακολούθησαν τις προσπάθειες των ομάδων.



Ενημερωτικό μήνυμα στην μνήμη του Ευγένιου Σπαθάρη μας έστειλε σήμερα ο κ. Μανώλης Λιγνός. Μαζί με το κείμενο μας έστειλε και φωτογραφίες τις οποίες αναδημοσιεύουμε.


Σύμφωνα με το κείμενο,

Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν άριστος και γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης με σπάνιο λογοτεχνικό και ζωγραφικό ταλέντο. Ο πατέρας του Σωτήρης είχε γεννηθεί το 1892 στον Καρτεράδο με έμφυτη την αγάπη για το θέατρο. Αυτή του η αγάπη εκδηλώθηκε γρήγορα μέσω του Καραγκιόζη και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του Θεάτρου Σκιών, όπως και ο εκλιπών, αγαπητός γιός του Ευγένιος, που συνέχισε επάξια και αντάξια την καλλιτεχνική του πορεία.

Στο Δημοτικό Σχολείο Καρτεράδου έχει δοθεί τιμητικά η επωνυμία«Ευγένιος Σπαθάρης».

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται ο αλησμόνητος Ευγένιος Σπαθάρης και η πρωταγωνίστρια του Θεάτρου Έλσα Βεργή, με το συζυγό της ηθοποιό Τάσο Φράγκο, καθώς και ο Εμμανουήλ Α. Λιγνός, μετά τις εκδηλώσεις με την επωνυμία «Θηραϊκά», το 1976. Τότε ο Ευγένιος Σπαθάρης έδωσε 12 παραστάσεις σε όλα τα χωριά, με βοηθό, το νεαρό γιο του Σωτήρη και σήμερα σκηνοθέτη στην τηλεόραση.

Στην άλλη φωτογραφία διακρίνεται ο Ευγένιος Σπαθάρης με την αλησμόνητη φιλοθηραία εκπαιδευτικό και λαογράφο Ειρήνη Χορταρέα στην εκδήλωση, που διοργάνωθηκε στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο προς τιμήν του, όπου και του απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Δήμου Θήρας







































.
Μεθαύριο Παρασκευή 14 Μαΐου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα θέματα τα αναφέρουμε παρακάτω, ενώ, το ενδιαφέρον πέρα από τις αποφάσεις που θα ληφθούν εστιάζεται και στις πολιτικές ισορροπίες που θα προκύψουν. Όπερ μεθερμηνευόμενο
στο εάν η δημοτική αρχή συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους για να μπορέσει να περάσει τις αποφάσεις της και ,εν τέλει, να εφαρμόσει την πολιτική της. Μιας και οι ισορροπίες χαρακτηρίζονται οριακές με δεδομένο οτι από την επικεφαλής παράταξη έχουν απομακρυνθεί αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ κρίνεται αμφίβολο εάν η παράταξη του κ. Δαρζέντα στηρίξει τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. Ίδωμεν.
Το κλίμα πάντως έχει αρχίσει να θυμίζει …εκλογές.

Τα θέματα είναι τα εξής:

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Δ.Ε. ΘΗΡΑΣ-ΘΗΡΑΣΙΑΣ»
2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΠΟ ΛΙΘΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΒΙΣ» - ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
3. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΘΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ Δ. Δ/ΣΜΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ». ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.184,01# €.
4. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ».
5. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ – ΒΟΘΩΝΑ».-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
6. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ :«ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚH ΜΕΛΕΤH Δ.Δ.EΠΙΣΚΟΠΗ ΓΩΝΙΑΣ»
7. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ :«ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚH ΜΕΛΕΤH Δ.Δ. ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ»
8. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ #185,00# € ΤΟΥ κ. ΣΑΒΒΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
9. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ #45,00# € ΣΤΗΝ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΥΛΙΑΝΑ ΤΟΥ ΓΙΟΒΑΝ..
10. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΟΣ ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ κ. ΣΥΡΙΓΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΣΥΖ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΥΨΟΥΣ #1.615,65# €.
11. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
12. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
13.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ.
14. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ.
15. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΗΡΑΙΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ».
16. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009 ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ.
17. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009 ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
18. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
19. ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Α.μ.Ε.Α.
20. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.
21. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 1/2009 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
22. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΗΡΑΣ» (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), ΠΡΩΗΝ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΡΑΣ» (Δ.Ε.Α.Θ.).
23. ΤΡΟΠΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 385/2008 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ.
24. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΕΠΤΑΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ.
25. ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΩΛΙΣΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΜΜΩΣΗ ΑΚΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ – Β’ ΦΑΣΗ».
26. ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 1038460/2439/Β0010/09 (ΦΕΚ 792Β/29-4-2009) ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΟΧΘΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΘΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΥΣΙΜΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΟΤΑ) Α’ ΒΑΘΜΟΥ».
27. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.
28. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ, DVD κλπ).
29. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ». ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #41.493,60# €.
30. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΘΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΡΟΛΙΘΙΑΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣ»-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
31. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ.Ε.Πο.Τ.Α ΘΗΡΑΣ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ.
32. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
33. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.