Πέμπτη, Αυγούστου 12, 2010

Σύμφωνα με την τελευταία της ανακοίνωση,
η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond, μας ενημερώνει οτι δημιούργησε μία ιστοσελίδα στην διευθυνση www.savesantorini.com   για τη συλλογή ψηφιακών υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο, για την Ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND από τη θάλασσα της Σαντορίνης.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει οτι,
Πρίν από τρίαμισι χρόνια το Sea Diamond βυθιζόταν επί 14 ώρες μέσα στην κλειστή θάλασσα της Καλντέρας μας και κανένας δεν έλεγε κουβέντα. Σήμερα το Sea Diamond σαπίζει καθημερινά μέσα στην καρδιά του πιο όμορφου νησιού στον κόσμο και πάλι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...
Η ρύπανση είναι καθημερινά ορατή επάνω και γύρω από το φράγμα του Sea Diamond, και όλοι μας κάνουμε πως δεν τρέχει τίποτα! Κι όμως τρέχει: Τρέχει ο χρόνος εις βάρος μας, τρέχει το μαζούτ μέσα στην θάλασσά μας, τρέχουν τα τοξικά δηλητήρια μέσα στην Καλντέρα της Σαντορίνης. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!!!!
Υπογράψτε στην παρακάτω διεύθυνση και προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όσους άλλους γνωρίζετε.

Η Σαντορίνη έχει ανάγκη την προστασία μας!!!
Οι αρμόδιοι θέλουν να το ξεχάσουμε, εμείς όμως όχι!

ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας...
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!
Περιοδείες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιούν στελέχη του “Οικολογικού Ανέμου” που είναι η κίνηση -o συνδυασμός- των Οικολόγων Πρασίνων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επικεφαλής υποψήφιος για την Περιφέρεια έχει τεθεί ο κ. Νίκος Χρυσόγελος


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον “Οικολογικό Άνεμο”
“Το Ν. Αιγαίο μπορεί να ξαναγίνει κέντρο της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, χώρος άνθισης μιας νέας, “πράσινης” οικονομίας που σέβεται το περιβάλλον και διασφαλίζει την μακροχρόνια ευημερία των νησιωτικών κοινωνιών, εργαστήρι νέων μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης, γέφυρα στο διάλογο των πολιτισμών”, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής της κίνησης για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ” που βρέθηκε την Τρίτη 10 Αυγούστου στη Ρόδο, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που έχει ξεκινήσει από τη Σύρο στις 3 Ιουλίου. Ο Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασε, μαζί με τα μέλη της Γραμματείας της κίνησης Αλέξανδρο Λουϊζίδη και Δημήτρη Γρηγοριάδη, τα κύρια σημεία της εκλογικής Διακήρυξης αλλά και του Προγράμματος του “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ” που μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο Blog της κίνησης http://ecoanemos.wordpress.com/
Μια καινοτομία αλλά και ένδειξη του συμμετοχικού τρόπου που αντιλαμβάνεται ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ την πολιτική, είναι η συζήτηση του προγράμματος του με φορείς, ενεργούς πολίτες και δημοτικά σχήματα πριν λάβει την τελική μορφή του στα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, που οργανώνεται τώρα σε κάθε νησί του Ν. Αιγαίου, αλλά και να απευθύνονται ηλεκτρονικά στο ecoanemos@gmail.com

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο Νίκος Χρυσόγελος επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει δημόσιες συζητήσεις με δημοτικά σχήματα, με τις νομαρχιακές κινήσεις “ΣυνΚυκλαδική Πρωτοβουλία” και “12 συν 5” αλλά και με ευρύτερες δυνάμεις στη βάση πάντα προγραμματικής συμφωνίας. Εφόσον διαπιστωθεί συμφωνία στα περισσότερα σημεία του προγράμματος μπορεί να υπάρξει εκλογική συνεργασία με στόχο να αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Χθές, στελέχη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Νίκος Χρυσόγελος, Αλέξανδρος Λουϊζίδης και Δημήτρης Γρηγοριάδης συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου και συζήτησαν αναλυτικά για σειρά θεμάτων που απασχολούν το νησί,

Ενώ χθές επίσης, την Σαντορίνη επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Τρεμόπουλος. Ο οποιός πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο του νησιού καθώς και με μέλη της επιτροπής Θηραίων πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond. Τον Ευρωβουλευτή συνοδεύει ο υπεύθυνος συντονισμού του Κόμματος κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε οτι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Οικολόγων Πρασίνων έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με στελέχη της ΣυνΚυκλαδικής Πρωτοβουλίας καθώς και με
στελέχη της Νομαρχιακής Κίνησης “12 συν 5”,
Δημήτρη Γάκη και Νεκτάριο Σαντορινιό καθώς και με το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννη Καλαποδάκη και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την πιθανότητα εκλογικής συνεργασίας για την περιφέρεια του Ν. Αιγαίου, εφόσον υπάρξει συμφωνία σε ένα ευρύ φάσμα προγραμματικών θέσεων.
Να σας υπενθυμίσουμε οτι αυριο Παρασκευή 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συναυλία του Μεγάρου Γκύζη στο πλαίσιο του φετινού του Φεστιβάλ, πρόκειται για την συναυλία του Βασίλη Τσαμπρόπουλου με τίτλο "Piano in Passion".

Ξεχωριστή εκδήλωση του φετινού Φεστιβάλ αποτελεί στις 13/8 το παθιασμένο ταξίδι στο μουσικό κόσμο του master του πιάνου Βασίλη Τσαμπρόπουλου, ενός μουσικού που το όνομά του είναι πλέον ταυτισμένο με το πιάνο. Παράλληλα με τις ζωντανές εμφανίσεις του σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάζει σε μια μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Γκύζη τo ρεσιτάλ “Piano in Passion”. Μία μοναδική μουσική εμπειρία από έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της σύγχρονης πιανιστικής τέχνης. Πιανίστας και συνθέτης διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος συνδυάζει, με αριστοτεχνική ευελιξία και άνεση, διαφορετικά μουσικά στυλ και ιδιώματα, ξεδιπλώνοντας την μεγάλη πιανιστική του γκάμα, παράλληλα με την εντυπωσιακή μουσική και συνθετική του ικανότητα. Μέσα από τις εξαιρετικές διεθνείς ηχογραφήσεις του για την ECM, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο προσωπικό μουσικό ύφος αναμειγνύοντας στοιχεία κλασικής, τζαζ και έθνικ μουσικής.

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2010

Κι άλλο κλειστό... (και αλλά -στα δίνω- χωρίς κλισέ...)


ή, μια εικόνα, χίλιες λέξεις (και που να γράφεις με τέτοια ζέστη...)

Στις φωτογραφίες πάντως, μια χαρά μου φάνηκαν οι κύριοι Ρούσσος και Φουστέρης, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος επι των πολιτιστικών αντιστοίχως... Ταιριαστοί μεταξύ τους, χαρούμενοι, ευδιάθετοι και ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Και γιατί να μην είναι άλλωστε; Σε γιορτή τους κάλεσαν, δεν τους κάλεσαν για παράπονα.. τα οποία εν όψει κι προεκλογικής περιόδου δεν θα λείψουν, γιατί όπως έχουμε πεί, αμα δεν κλαφτείς στις εκλογές, πότε θα κλαφτείς; (έλα μου ντέ!)

Οι φωτογραφίες, σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου που τις συνοδευει, τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια της σημερινής επίσκεψης των κυρίων Ρούσσου και Φουστέρη στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες των παιδιών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του “summer camp 2010”

Σκέφτηκα να το γράψω και αλλιώς, αλλά εδω είναι νησί κι όσο να ναι γνωριζόμαστε ο ένας με τον άλλον, ακόμη και τα παιδάκια απο την τρυφερή τους ηλικία αναγνωρίζουν τους πολιτικούς, οπώτε φοβήθηκα μην θεωρηθεί οτι το σχόλιο υποκρύπει προεκλογικές σκοπιμότητες , αλλιώς θα έγραφα,

-Κυρία, κυρία, ποιός είναι αυτός ο κύριος που έρχεται κοντά μας και μας τραβάει να μας τραβάνε φωτογραφίες;
-Μην ανησυχείς παιδάκι μου, ο Δήμαρχος είναι, και θα τις βάλει το άλμπουμ του, το προεκλογικό
-Θα τις βάλει και στο ίντερνετ;
Μπα, δεν νομίζω...
-Γιατί η μαμά μου τις δικές μου τις βγάζει και στο ίντερνετ να τις βλέπουν οι φίλοι μας
-Και γιατί θέλει ο κύριες να τραβιέται φωτογραφίες με μας τα παιδάκια;
-Γιατί τα παιδάκια εκπέμπουν ενα μηνυμα αισιοδοξίας, είστε η νέα γενιά κι όλοι θέλουν να φωτογραφίζονται με την νέα -και αθώα- γενιά...
-Δηλαδή του κάνουμε καλό;
-Όπως το δεί κανείς, αυτά τα πράματα εξαρτώνται απο πολλούς παράγοντες...
-Καλά κυρία, ευχαριστώ, θα ρωτήσω τη μαμά μου για τα υπόλοιπα...

Και για τους φίλους που ρωτούν πως «την εχω δεί» με τα πράγματα, ο -χρυσός- κανόνας λέει οτι ποτέ κανείς δεν πρέπει να ασχολείται με κάτι που δεν τον ενδιαφέρει και δεν αναγνωρίζει αξίες σ’ αυτό.

ή
Κ. Ομπάμα σώστε με, σώστε με κύριε Ομπάμα!
Είμαι κι εγω μια -παρεξηγημένη, πλήν τιμία- δημοσιογράφος 3ης χώρας, και σας ζητώ να με σώσετε απο τις πιέσεις που μου ασκεί το ελληνικό κράτος... (!)

ή, (τέλος) μην τα παίρνετε κι όλα προσωπικά! καθένας την δουλειά του κάνει!
To Αθλητικό Κέντρο Θήρας -το κλειστό γυμναστήριο- μας ενημερώνει ότι στις 4 Αυγούστου έληξε η δευτερη περίοδος του «Αθλητικού Καλοκαιριού 2010» με το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο πάρτυ που προετοίμασαν παιδιά και καθηγητές.


Τα χαμόγελα των παιδιών αλλά και η μεγάλη συμμετοχή τους τόσο στα αθλήματα Tae Kwon Do, ενόργανη γυμναστική, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, κολύμβηση, όσο και στις άλλες δραστηριότητες με τις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών και τον χορό, δείχνει την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος.

Ενώ, προχθές Δευτέρα 9 Αυγούστου ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία περίοδος του «Αθλητικού Καλοκαιριού 2010» που τελειώνει στις 01 Σεπτέμβρη 2010.



Το Αθλητικό Κέντρο Θήρας μας ενημερώνει παράλληλα ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα, θεωρητικά και πρακτικά, της Σχολής Διαιτησίας Βόλεϊ που πραγματοποιήθηκαν με την έγκριση και εποπτεία της Ομοσπονδίας Διαιτητών Βόλεϊ Ελλάδας.

Το σχολείο διήρκησε τρεις μέρες από 23 έως και 25 Ιουλίου και διδάξαν οι διεθνείς διαιτητές και παράλληλα καθηγητές διαιτησίας κ.κ. Αλέξανδρος Βαρθαλίτης και Γιώργος Γεωργουλέας.
Το σχολείο παρακολούθησαν 22 νέοι από τη Σαντορίνη και την Παρο που ασχολούνται και αγαπούν το άθλημα του βόλεϊ.
ένα ακόμη; καλοκαιράκι είναι και τέτοιες ειδήσεις, όσο να ναι, μας φτιάχνουν την διάθεση... !

Από τους πρώτους που ερωτεύτηκαν την Ελλάδα είναι ο Λέοναρντ Κόεν που από το 1960 έχει σπίτι στην Ύδρα, το οποίο είναι το «καταφύγιό» του, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, για να παραθερίζει με τη ησυχία του μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο «Ζορμπάς», Άντονι Κουίν, μαγεμένος από τη Ρόδο, αγόρασε μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» ένα σπίτι στην παραλία Λαδικού. Σε περίπτωση που βρεθείτε στην Άνδρο και καθώς σεργιανίζετε στα σοκάκια στο Μπατσί, μην εκπλαγείτε αν πέσετε πάνω στον μίστερ Μπιν -κατά κόσμον Ρόουαν Άτκισον- αφού ο Άγγλος ηθοποιός έχει σπίτι στο νησί και το επισκέπτεται συχνά πυκνά.

Ενώ τα σκανδαλοθηρικά έντυπα οργίαζαν προδικάζοντας το χωρισμό του χρυσού ζευγαριού Αντζελίνας Τζολί και Μπραντ Πιτ, εκείνοι έφτιαχναν το δικό τους επίγειο παράδεισο στη Σαντορίνη. Το ζευγάρι αγόρασε μια βίλα, που μοιάζει με κάστρο, στην Οία, αξίας περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, χτισμένη σε οικόπεδο 14 στρεμμάτων, από τη χαρακτηριστική μαύρη πέτρα του ηφαιστείου. Οι κάτοικοι του νησιού, πάντως, κάνουν λόγο περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος και από την πλευρά του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι(!), καθώς και του αξεπέραστου Τζακ Νίκολσον για σπίτια στα πέριξ της καλντέρας. Σύμφωνα με άλλες εκδοχές, οι δύο άντρες έχουν αναζητήσει ακίνητα στη μαγευτική Σύμη.

Εδώ και χρόνια, ο Ιταλός σχεδιαστής, που έχει συνδέσει το όνομά του με το στιλ, Τζόρτζιο Αρμάνι επιλέγει την Ελλάδα για να γεμίσει τις μπαταρίες του και να εμπνευστεί τις νέες κολεξιόν του. Η Μύκονος και η Πάτμος αποτελούν μέρη που έχει παραθερίσει αρκετές φορές, ενώ πέρυσι επισκέφτηκε τις Σποράδες με τη θαλαμηγό του. Πληροφορίες από τη Σκιάθο θέλουν το κότερό του να αράζει και φέτος στα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού. Στο ίδιο μέρος πέρασε τις διακοπές της φέτος και η ηθοποιός Κέιτ Χάντσον, η οποία απέφυγε τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από τα τεράστια μαύρα γυαλιά της. Στο κοσμοπολίτικο νησί βρέθηκε και το ζεύγος Κρουζ, ενώ προηγουμένως άραξαν για λίγο στη Μύκονο, όπου ήταν καλεσμένοι στο γάμο ενός φίλου. Η Μύκονος είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς του ζευγαριού, αν και οι ίδιοι δεν έχουν επισκεφτεί το νησί των ανέμων την τελευταία πενταετία.

Απέναντι από την κοσμοπολίτικη Πάρο, στέκει η μικρή Αντίπαρος, άκρως γραφική με πιο χαλαρή διάθεση, γεγονός που έχει τραβήξει τις χολιγουντιανές προσωπικότητες στις αγκάλες της. Την αρχή έκανε ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, οι οποίοι αφότου εξερεύνησαν πάμπολλους ελληνικούς προορισμούς αγόρασαν ένα παραθαλάσσιο κυκλαδίτικο αρχοντικό έξω από τη Χώρα σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 6 στρεμμάτων. Η Μαντόνα έχει μαγευτεί με την Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλά καλοκαίρια για τις διακοπές της, αφού λατρεύει τον ελληνικό ήλιο. Φήμες αναφέρουν ότι μετά τις διακοπές στην Κεφαλονιά αγόρασε 30 στρέμματα στην Αντίπαρο, ενώ ενδιαφέρεται και για τον Σκορπιό. Παράλληλα, εκτός από τη βασίλισσα της ποπ, φήμες θέλουν και τον Ρώσο μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς καθώς και τον Τζόρτζιο Αρμάνι να ενδιαφέρονται σοβαρά για το θρυλικό καταφύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση.
Το νησί της Αποκάλυψης είναι ένας ανερχόμενος τουριστικά προορισμός, που πέρα από κατανυκτική του ατμόσφαιρα έχει κρυμμένες ομορφιές. Πλήθος εκπρόσωπων της εγχώριας σοουμπίζ έχουν επιλέξει την Πάτμο για να χτίσουν την εξοχική τους κατοικία, ενώ φαίνεται ότι έχει τραβήξει την προσοχή και αρκετών διάσημων του εξωτερικού, ανάμεσα στους οποίους ο Ρίτσαρντ Γκιρ και η Τζούλια Ρόμπερτς που την έχουν βάλει στο μάτι για αγορά ακινήτου στο εγγύς μέλλον.

Στη Βόρεια Κέρκυρα, στο επονομαζόμενο «Μονακό της Ελλάδας» τόξο από τον Άγιο Στέφανο μέχρι την Κασσιόπη και το Νησάκι, βρίσκεται το επιβλητικό σπίτι του μεγαλοτραπεζίτη Ναθάνιελ Ρότσιλντ, γιου του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ και εξ αγχιστείας εγγονού του ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ενώ τόσο η οικογένεια Ανιέλι όσο και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς διατηρούν πολυτελή εξοχική κατοικία στην ίδια περιοχή.

Τέλος, τη Σίφνο επέλεξε για ορμητήριό του ο Εμίρ Κοστουρίτσα, ο σταρ της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ φλερτάρει με την Ελαφόνησο και ο Σον Κόνερι αγόρασε σπίτι στο Πόρτο Χέλι, τοποθεσία που είχε σαγηνεύσει στο παρελθόν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έψαχνε σύμφωνα με πληροφορίες για έκταση με θέα στο νησί των Σπετσών που βρίσκεται απέναντι.

Τρίτη, Αυγούστου 10, 2010

Καλό το malibu και η lagouna, αλλά καθώς φαίνεται έχει και το Αιγαίο την χάρη και το στύλ του. Και εξ αιτίας της άφιξης στάρ του χόλυγουντ που τους ξέρει ο κόσμος και χαίρονται τα παιδάκια -άμα τους βλέπουν- καθώς και οι μεγαλύτεροι χαίρονται αμα οι στάρ του χόλυγουντ φέρονται "σπόρτικα" και αγοράζουν καμμιά παραθαλάσια μεζονέτα να βλέπουν εκείνοι το πέλαγο, οι εργολάβοι προκοπή, και ο λαός τους στάρ. κι όλοι μαζί να χαίρονται δηλαδή, ο καθένας για τους δικούς του λόγους...

Ακολουθόντας την παράδοση της εποχής, και η σελίδα αποφάσισε να δημοσιευσει ειδήσεις -ή και φήμες, you never know- σχετικά με τους rich 'n' famous ιδιοκτήτες "εξοχικών" της -καλοκαιρινής- Ελλάδας...

Απο τα δημοφιλέστερα άρθρα που έχουν δημοσιευθεί είναι το εξής....

Κροίσοι (πως λέμε "εφοπλιστής με 8 γράμματα, ποιός να ναι"...!)  αθλητές, τραγουδιστές, σχεδιαστές και ηθοποιοί αναζητούν την... Ιθάκη τους σε Αιγαίο και Ιόνιο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν επισκεφθεί ινκόγκνιτο τη χώρα μας και πολλοί φαίνεται να είναι σε διαπραγματεύσεις υπό άκρα μυστικότητα προκειμένου να αποκτήσουν τον δικό τους παράδεισο.


Ο Brand Pitt και η Angelina Jolie απέκτησαν μία βίλα 5 εκατομμυρίων ευρώ στη Σαντορίνη!
Η Julia Roberts, ψάχνει σπίτι στην Πάτμο. Η «pretty woman» ζήτησε από Ελληνοαμερικανό φίλο της με εξοχικό στο νησί να της βρει σπίτι, με φαβορί μία βίλα στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, μεταξύ των παραλιών Λάκκα και Λεύκες.
Στο Ιόνιο στρέφεται η Madonna που θέλει δικό της νησί!
Γείτονας της Madonna θα γίνει ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Ryan Giggs, αν του «κάτσει» η αγορά εντός συγκροτήματος κατοικιών στο Αργοστόλι. Μάλιστα, πρόσφατα επισκέφθηκε τις τρεις χλιδάτες μεζονέτες με την ιδιωτική πισίνα και τους τεράστιους κήπους, που κοστολογούνται 3 εκατομμύρια ευρώ.
Την Σκιάθο επέλεξε η Cameron Diaz, που γνώρισε το νησί μέσω του «Mamma Mia» και από τις επαφές της με τον Πάρι Κασιδόκωστα. Οι πληροφορίες θέλουν την γοητευτική ηθοποιό να «πολιορκεί» μια μονοκατοικία 300 τετραγωνικών στην περιοχή Καλύβια, εκεί όπου ψάχνει σπίτι και μία συνάδελφός της, η Kate Hudson.
Deal με την Αθηνά Ωνάση έκανε ο Georgio Armani, που αγόρασε μια εντυπωσιακά όμορφη περιοχή πάνω από έναν κολπίσκο στα Σύβοτα της Λευκάδας.
Ο Tom Hanks έχει ήδη το σπιτάκι του στην Αντίπαρο την οποία και επισκέπτεται κάθε χρόνο, ο Michael Schumacher απέκτησε πέρυσι σπίτι στην Ελαφόνησο, ο Emir Kusturica έγινε πρόσφατα κάτοικος Σίφνου και ο γνωστός ως Mr. Bean έχει εξοχικό στην Άνδρο.
Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά εκτάσεων στην Κεφαλλονιά-παρα λίγο να διαβάσω Καλιφόρνια!-  θέλουν οι φήμες τον Jack Nicholson και τον Bill Gates, ενώ Σαουδάραβας κροίσος κάνει παζάρια για το οικόπεδο του Αntony στάρς την ελληνική εφορία;!)
Τι κι αν έχουν περάσει αρκετές ημέρες, απο την αρχική δημοσίευση; Ο Τύπος επιμένει να μας ενημερώνει περί των «φοροφυγάδων – μεγαλο οφειλετών» και εσχάτως ιδιοκτητών δεσμευμένων ακινήτων των 2 δημοφιλών -δημοφιλέστερων ίσως- νησιών της Σαντορίνης και της Μυκόνου.


Ενω, πολύς κόσμος επιμένει να απορεί -σε αυτές τις «απορίες» καταλήξαμε με μια φίλη που κουβεντιάζαμε ιδιωτικώς- προς τι αυτη η επαναλαμβανόμενη ενημέρωση καλοκαιριάτικα.. υπάρχει κάποια σκοπιμότητα να μαθαίνουμε οτι κάποιες ιδιοκτησίες σε Μύκονο και Σαντορίνη δεσμευτηκαν λόγο οφειλών στην Εφορία;

Κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι που πληρώνουμε, δεν είναι «ενοχλητικό» να βλέπουμε καθημερινά την περιοχή μας πρωτοσέλιδο; (ή δίστηλο...)  Με πέρνει προχθές μια φίλη τηλέφωνο και μου λέει «τι γίνεται βρε σύ εκεί; η μισή Σαντορίνη δεν πληρώνει;» Οχι, λάθος κάνεται. Ολόκληρη η Σαντορίνη πληρώνει αλλά γι αυτην δεν λέει κανείς τίποτε. Για τους 5- 10 που δεν πληρώνουν λέτε. Και το ακόμη χειρότερο, αυτοί που πληρώνουν, εδω και χρόνια αναρωτιούνται για το τι ανταποδοτικό τους προσφέρει το κράτος...
Τι κι αν έχουν περάσει αρκετές ημέρες απο την ημέρα της δημοσιευσης; Το μόνο σίγουρο είναι οτι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Μάλλον έχει χειροτερέψει με δεδομένο οτι η τουριστική κίνηση αυτην την εποχή κορυφώνεται...

Το κείμενο που ακολουθεί πάντως, έχει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και παρουσιάζει την κατάσταση στον χώρο της -κρατικής- υγείας στα νησιά του Αιγαίου. Το ρεπορτάζ ανήκει στην συνάδελφο Έλενα Φυντανίδου κι έγινε για λογαρισμό της εφημερίδας «το Βήμα».
Αξίζει να το δούμε μιας κι αποτυπώνει τα υφιστάμενα δεδομένα...

σημ. η φωτογραφία παρουσιάζει Αμερικάνους γιατρούς, οι οποίοι δεν θα είχαν και πολλούς λόγους να χαμογελάνε όλοι μαζί, παρεούλα, αν δεν βρίσκονταν, ως ηθοποιοί, σε τηλεοπτικό σετ...


Μόνο για τους... υγιείς τα ελληνικά νησιά

Δραματικές είναι οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας

«Ανάβουν» οι μηχανές των ασθενοφόρων κατά τους θερινούς μήνες προκειμένου να διακομιστούν ασθενείς και τραυματίες που παραθερίζουν στα ελληνικά νησιά στα νοσοκομεία της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. Ο αριθμός των γιατρών και των νοσηλευτών που στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας των νησιών είναι τόσο μικρός που δεν μπορεί να καλύψει καλά καλά ούτε τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων. Το καλοκαίρι, οπότε ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται, η αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών είναι από δύσκολη ωςσε πολλές περιπτώσεις- αδύνατη. Οι υγειονομικές ανάγκες πολλών νησιών καλύπτονται από γενικούς και αγροτικούς γιατρούς, ενώ από τουλάχιστον επτά λείπουν παιδίατροι.
«Ο αριθμός της διακομιδής ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας,της Πάτρας,των Ιωαννίνων και άλλων μεγάλων πόλεωνσχεδόν διπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες» αναφέρει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ κ. Δ.Πύρρος. Και από τη «διπλανή» Σαντορίνη όμως απουσιάζει αυτό το διάστημα ο καρδιολόγος. Ετσι τα περιστατικά φεύγουν για την Κρήτη ή την Αθήνα.  «Ο καρδιολόγος είναι βασική ειδικότητα για ένα νησί με 150.000 πληθυσμό το καλοκαίρι και 15.000
μόνιμους κατοίκους» δηλώνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θήρας κ. Χαρ. Κελίδης. Επίσης αναφέρει ότι το νησί δεν διαθέτει νευροχειρουργό. «Αν έπειτα από τροχαίο ατύχημα το θύμα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση μεταφέρεται σε νοσοκομείοαφού έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του» διευκρινίζει.
Κατά τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται τα σοβαρά περιστατικά σχεδόν σε όλα τα νησιά. «Αν το περιστατικό χρήζει νευροχειρουργικής αντιμετώπισης φεύγει για Αθήνα, αν είναι έμφραγμα πάει στη Σύρο» λέει γιατρός του Κέντρου Υγείας Τήνου, το οποίο λειτουργεί με τρεις γενικούς γιατρούς, έναν καρδιολόγο, έναν παιδίατρο και έναν μικροβιολόγο. Στην ιατρική μονάδα δεν υπάρχει ούτε ορθοπαιδικός ούτε γυναικολόγος.

Ορθοπαιδικός δεν υπάρχει ούτε στο Κέντρο Υγείας Πάρου, ενώ από τη μονάδα της Ανδρου λείπουν ο μικροβιολόγος, ο χειρουργός και ο γυναικολόγος. «Υπάρχει μόνο μαία. Οσες γυναίκες θέλουν να γεννήσουν πρέπει να πάνε στην Αθήνα έναν μήνα πριν» αναφέρουν εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και νοσοκομεία μεγάλων νησιών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου και Κέντρων Υγείας κ. Β. Κινούς, ελλείψει νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο του νησιού η πρωινή βάρδια λειτουργεί με το ζόρι...
Περισσότερα από 200 επείγοντα περιστατικά δέχεται καθημερινά το νοσοκομείο της Ζακύνθου. Οι ελλείψεις όμως είναι τέτοιες που συζητείται το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Χειρουργικής και της Παιδιατρικής Κλινικής, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου κ. Ν. Ποταμίτης.
Στα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων δεν μεταφέρονται μόνο τα πολύ σοβαρά περιστατικά. «Την περασμένη εβδομάδα έφυγε με πλωτό για Σαντορίνη ένα αγοράκι 20 μηνών το οποίο είχε σπάσει τον μηρό του.Από εκείτο παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ» αναφέρει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιου κ. Δ. Αλβανός. Εκτός από την Ιο, άλλα έξι νησιά δεν έχουν παιδίατρο. Είναι η Ιθάκη, η Σαμοθράκη, η Σκόπελος, η Πάτμος, η Μήλος και η Κίμωλος. Τα παιδιά εξετάζονται από τους γενικούς γιατρούς ή από κλιμάκια παιδιάτρων μεγάλων νοσοκομείων που επισκέπτονται τα συγκεκριμένα παιδιά όταν το επιτρέπει ο καιρός...
Παιδίατρος έρχεται στη Σαμοθράκη από την Αλεξανδρούπολη μία φορά τον μήνα αν βολεύουν οι εφημερίες. Οταν έχει θαλασσοταραχή και “απαγορευτικό” έρχεται τον επόμενο μήνα.
Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.Τι να πούμε στα παιδιά “μην αρρωστήσετε τώρα, περιμένετε να έρθει ο παιδίατρος”;» λέει η υπεύθυνη του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης κυρία Δάφνη Χαλιά-Σταυράκη.
Στην Ιθάκη δεν υπάρχει παιδίατρος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. «Η εικόνα είναι προβληματική» σχολιάζει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας του νησιού, καρδιολόγος κ. Γ.Παξινός. Τα σοβαρά περιστατικά- όλα, όχι μόνο τα παιδιατρικά- διακομίζονται στο Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς.
Το ίδιο ισχύει και για την Πάτμο. Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με έναν παθολόγο και αγροτικούς γιατρούς. Ως εκ τούτου τα περιστατικά μεταφέρονται στη Λέρο, στη Σάμο καιαν κρίνονται σοβαρά- στη Ρόδο. 
Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Κίμωλο, όπου λειτουργεί μόνο Περιφερειακό Ιατρείο με δύο αγροτικούς γιατρούς. Οι γιατροί δίνουν τις πρώτες βοήθειες στους μικρούς και μεγάλους ασθενείς και- ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού- τους στέλνουν είτε στο επίσης υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας Μήλου είτε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Δευτέρα, Αυγούστου 09, 2010

Και ο Τύπος επιμένει….

Μύκονος και Σαντορίνη συνεχίζουν να φιγουράρουν πρώτες στην λίστα των μεγαλοοφειλετών…

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, μετά την ενημέρωση για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, οι πρώτες κατασχέσεις είναι γεγονός..
Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία» στο οποίο και περιοριζόμαστε, άλλωστε αυτές οι ειδήσεις δεν είναι ούτε ευχάριστες ούτε ότι καλύτερο αυτήν την εποχή…

Σύμφωνα με την εφημερίδα,

Οκτώ βίλες κατασχέθηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη για ληξιπρόθεσμα χρέη ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών και θα βγουν στο σφυρί αν οι ιδιοκτήτες τους δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Την ίδια ώρα τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν πως «πρωταθλήτρια» φοροδιαφυγής αναδεικνύεται φέτος το καλοκαίρι η Ρόδος. Σε ελέγχους που έγιναν το δίμηνο Ιουνίου ? Ιουλίου στο σμαραγδένιο νησί διαπιστώθηκαν 35.229 παραβάσεις με την Αττική να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 20.848. Σε όλη την Ελλάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα 4,62 εκατ. ευρώ.
Εξάλλου στο μέτωπο των φορολογικών ελέγχων το ΣΔΟΕ στο διάστημα από 1η Ιουνίου ως 31 Ιουλίου διενέργησε ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις στην Αττική, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Ρόδο, στην Κω, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν περίπου 65.000 παραβάσεις και καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.624.070 ευρώ.
Οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στη Ρόδο. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 123 επιχειρήσεις με 286 παραβάσεις κατά μέσο όρο η κάθε μία . Το σύνολο των προστίμων και των φόρων στις επιχειρήσεις της Ρόδου ανήλθε στα 1,56 εκατ. ευρώ δηλαδή κάθε μία επιχείρηση από αυτές που ελέγχθηκαν θα καταβάλει στην εφορία το ποσό των 12.703 ευρώ κατά μέσο όρο.
Επιστροφή και … καλή εβδομάδα σε όλους.


Ελαφρώς λιγότερα τα θέματα της επικαιρότητας αυτήν την εποχή, ενδεχομένως να βρίσκει ισχύ μια παλαιότερη δήλωση ότι «ο Αύγουστος δεν βγάζει -πολλές τουλάχιστο- ειδήσεις… Ας ευχηθούμε τουλάχιστο αυτές που βγάζει να είναι καλές…

Βγήκε από την πορεία του αλλά η περιπέτεια είχε καλό τέλος (ευτυχώς…)

Αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα Σαντορίνης πραγματοποίησε ο χειριστής δικινητήριου αεροσκάφους, τύπου Πάιπερ, ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας με έδρα τη Ρόδο, γύρω στις 10 το πρωί του Σαββάτου 7 Αυγούστου, με αίσιο τέλος για τους έξι επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν πέντε μέλη της ασφάλειας του Ισραήλ και ο Έλληνας κυβερνήτης, είχε απογειωθεί από το Ηράκλειο της Κρήτης με προορισμό την Σαντορίνη, προκειμένου να συνοδεύσει την τακτική πτήση από το Ισραήλ που θα προσγειωνόταν σήμερα στη Σαντορίνη. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, παρουσιάστηκε πρόβλημα στους δύο τροχούς του αεροσκάφους, το οποίο πραγματοποίησε δελφινισμούς, με αποτέλεσμα να βγει μεταξύ διαδρόμου και τροχοδόμου και εκεί να σταματήσει. Ο κυβερνήτης ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου και αφού έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, πραγματοποιήθηκε η αναγκαστική προσγείωση και όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν σώοι. Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ένας μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Σαντορίνης, για προληπτικούς λόγους, αφού είχε υποστεί επιφανειακές εκδορές. Μεχρι να απομακρυνθεί το αεροσκάφος από τον διάδρομο, ο αερολιμένας έμεινε κλειστός για περίπου 30 λεπτά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροκαθυστερήσεις. Όπως επιβεβαιώνει ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Σαντορίνης, Ηλίας Τσανισκίδης «έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και το περιστατικό έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς δυσάρεστες συνέπειες», ενώ επισήμανε ότι η ομαλή κυκλοφορία στο αεροδρόμιο έχει πλέον αποκατασταθεί. Τις έρευνες για το περιστατικό έχει αναλάβει η υπηρεσία ατυχημάτων της Πολιτικής Αεροπορίας.