Σάββατο, Αυγούστου 25, 2012

«Γαστρονομική βραδιά με τις νοικοκυρές του Πύργου»

Το Πολιτιστικό Χωριό «Η Σαντορίνη που έφυγε» Κάναβα Γιάννη Χρυσού- Δρόσου - "Cultural Village - Santorini of the past" μετά την πετυχημένη εκδήλωση του περσινού καλοκαιριού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει γαστρονομική βραδιά για να τιμήσει τις νοικοκυρές του Πύργου.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 21:00 καλεί τις νοικοκυρές μικρές και μεγάλες να παρουσιάσουν την δικιά τους αγαπημένη σαντορινιά συνταγή, ώστε να προβληθεί η τοπική γαστρονομική παράδοση και να δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γευτούν σαντορινιά φαγητά μαζί με κρασί και μουσική.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πύργου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εστία, το εστιατόριο ΣΕΛΗΝΗ και με όλες τις τοπικές επιχειρήσεις του χωριού.
Την βραδιά θα ανοίξουν τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα με υπεύθυνη διδασκαλίας την Αρτεμία Δεναξά.
Θα πραγματοποιηθεί και η απονομή επαίνων όσων παιδιών συμμετείχαν στα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργάνωσε το Πολιτισμικό Χωριό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με δωρεάν συμμετοχή.

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των φετινών πολιτισμικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν οι θεατρικές παραστάσεις στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.  
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22860-31101  

Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012

Χρήστος Ραφαηλίδης και «Point Two» κλείνουν το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου ολοκληρώνεται το μουσικό πρόγραμμα  του φετινού «Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη» με το τρίο του Χρήστου Ραφαηλίδη και το «Point Two».

Με μια συνάντηση δύο Ελλήνων μουσικών «του κόσμου», του κορυφαίου διεθνώς βιμπραφωνίστα και συνθέτη Χρήστου Ραφαηλίδη, ιδρυτή του γνωστού jazz γκρουπ “Manhattan Vibes”, και του σημαντικού νεώτερου κοντραμπασίστα και συνθέτη Πέτρου Κλαμπάνη, με καλεσμένο τους τον κορυφαίο δεξιοτέχνη των κρουστών Bodek Janke. Μέσα από το πρίσμα των εμπειριών τους, θα ερμηνεύσουν δικές τους συνθέσεις καθώς και διασκευές από το “The Great American Songbook”.
Μια ισορροπημένη δυναμική ακρόαση μεταξύ λυρισμού, πάθους, γνώσης και δεξιοτεχνίας είναι αυτό που υπόσχονται οι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί της τζαζ από τη Νέα Υόρκη.

Είσοδος ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 21:00
Περισσότερες λεπτομέρειες: www.megarogyzi.gr


Ενώ,
Την Δευτέρα 27 Αυγούστου θα εγκαινιασθεί στο Πνευματικό Κέντρο ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ η έκθεση ζωγραφικής του Πέπου (Βαγγέλη Ρούσσου) με τίτλο «Η Σαντορίνη μου με άλλη ματιά».
Ο Σαντορινιός καλλιτέχνης Πέπος εμπνέεται τα εικαστικά του θέματα από την αρχιτεκτονική και την καθημερινότητα του νησιού του και χρησιμοποιώντας μια δική του εικαστική γραφή απεικονίζει με έντονα συναισθήματα και χρώματα τη Μούσα του, τη Σαντορίνη!
Θα εκτεθούν περισσότερες από 25 υδατογραφίες των τελευταίων πέντε ετών.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, ώρα 21:00.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Αυγούστου - 29 Σεπτεμβρίου 2012. 

«διαπιστώσεις του σήμερα και του αύριο» από τον Γιάννη Μαρίνο

Ομιλία με τίτλο «Διαπιστώσεις του σήμερα και του αύριο» θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 20:30, ο δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Μαρίνος.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

τιμητική εκδήλωση

Tην Τρίτη 21 Αυγούστου, στο Μπελλώνειο πολιτιστικό κέντρο , θα γίνει τιμητική εκδήλωση για 2 σπουδαίους Μεγαλοχωριανούς Καθηγητές Πανεπιστημίου. Τον Καθηγητή Νικόλαο Βλάχο (1893- 1956) και τον Καθηγητή Νικόλαο Χωραφά . Θα τιμηθουν μέσω της λαλιάς τους από τον κ. Τάσο Βαρβαρήγο και τον κ. Στέλιο Παπανδρεόπουλο αντιστοίχως. Ώρα έναρξης :  20.00

Δευτέρα, Αυγούστου 20, 2012

επιθεώρηση στην κάναβα Ρούσσου στις 23.8

Σατυρική επιθεώρηση των Σπυρόπουλου – Γαλίτη, με τους ηθοποιούς : Στάθη Ψάλτη,  Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Ευριπιώτη, Βασίλη Κούκουρα, Ντίνο Σπυρόπουλο, Χριστίνα Ψάλτη, Πέννυ Σταθάκη, Τίσσα Βασιλάκη, Μαρία Σικιανάκη και πέντε ακόμα νέους ηθοποιούς, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23.8 στις 22.15 στην κάναβα Ρούσσος στην Μέσα Γωνιά.
Τιμή εισητηρίου 20 ευρώ, 12 ευρώ για ανέργους και παιδιά, 15 ευρώ για συνταξιούχους.

Γιάννης Μαχαιρίδης – ο φτωχός συγγενής (καλά που το καταλάβαμε...)

ή, δώσε και σε μένα μπάρμπα (Μπέρσεν...) 
(χορηγός επικοινωνίας, η ελληνική κυβέρνηση...)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Τον βουλευτή, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού της Γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Μπέρνσεν δέχθηκε την Δευτέρα 21.8 στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Η επίσκεψη του Γερμανού βουλευτή, που έχει επισκεφθεί και ιδιωτικά τη Ρόδο πολλές φορές στο παρελθόν, μέλους του CDU/CSU, του οποίου ηγείται η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αποδίδεται στο προσωπικό του ενδιαφέρον, όπως και της Επιτροπής που συμμετέχει, για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον πολιτισμό, στη λειτουργία των αρχαιολογικών υπηρεσιών και στην εικόνα των μνημείων στο νησί μας.

Παρουσία των αρχαιολόγων Αγγελικής Κατσιώτη από τη 4η Εφορεία Μεσαιωνικών Μνημείων και της Βασιλικής Πατσιάδη από την ΚΒ’ Εφορεία Κλασσικών και Προϊστορικών Μνημείων, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Γερμανό βουλευτή για το ενδιαφέρον του και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του Νοτίου Αιγαίου, όπως και για τις πρωτοβουλίες που ήδη αναλαμβάνονται από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, από κοινού με την Ομάδα Task Force στην Ελλάδα, με σκοπό τη συνεργασία σε πολλά επίπεδα.

Ο κ. Μαχαιρίδης, αναφέρθηκε επίσης στην «τιτάνια προσπάθεια» (!) που είναι σε εξέλιξη για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, μια κρίση που «έχει επιδεινώσει την οικονομική θέση των θεσμών της Αυτοδιοίκησης, με συνεχεία και δραστικές μειώσεις πόρων».
Από την πλευρά του, ο κ. Βόλφγκανγκ Μπέρνσεν τόνισε πως ανήκει στη μεγάλη ομάδα των Γερμανών βουλευτών που υποστηρίζουν τη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χωρίς την Ελλάδα η Ευρώπη θα είχε μισή αξία». (και καμία διάθεση να χάσει την αξία της...)

Εξήγησε πάντως ότι βασικός λόγος της αποστολής του είναι να αξιολογήσει σε ποιο βαθμό έχει πληγεί ο πολιτισμός και οι πολιτιστικές δράσεις από την οικονομική κρίση και πώς θα μπορούσε να συνδράμει η Γερμανική Βουλή.
(εμείς πάντως θα τους προτείναμε να έρθουν να κάνουν τους εθελοντές στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μετά τις 15.00 το μεσημέρι, οπότε και οι εργαζόμενοι του Υπ.Πο. ολοκληρώνουν την βάρδιά τους....)

Ο «φτωχός συγγενής»
(ή, θα πάρετε ενα υποβρύχιο;....)

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «μετά από μια μακρά περίοδο όπου καλλιεργούσαμε μύθους, όταν οι άλλοι επένδυαν στις τεχνολογίες και στον πολιτισμό, κι εμείς επενδύαμε, παράδειγμα, στις αμυντικές δαπάνες της χώρας, σήμερα οι πόροι έχουν μειωθεί δραματικά και η Αυτοδιοίκηση συρρικνώνεται, χωρίς να αποκλείεται να καταρρεύσουν οι θεσμοί της».
Είναι χαρακτηριστικό – τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης – ότι απαιτήθηκε να μειώσουμε στο ελάχιστο τους πόρους για τον πολιτισμό και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις, αν και οι επισκέπτες μας θέλουν να βιώσουν την κουλτούρα των νησιών μας μέσα από καθημερινές πολιτιστικές δράσεις. Παράλληλα, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να συντηρηθούν τα μνημεία μας και να συνδράμουμε ως Περιφέρεια την Αρχαιολογία στην αξιοποίηση των πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ.   

Ευτυχώς που υπάρχει και ο κ. Μαχαιρίδης, εδω κοντά μας κιόλας, οπότε και δεν χάνει η δημοσιογράφος, την έμπνευση της και τα αντανακλαστικά της.... 

στρεμματική ενίσχυση για τους καλλιεργητές χειμερινής πατάτας

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους χορηγείται στρεμματική ενίσχυση για τη στήριξη της καλλιέργειας χειμερινής πατάτας. Η ενίσχυση αυτή αφορά τους καλλιεργητές χειμερινής πατάτας ανεξαρτήτως ιδιότητας, επαγγέλματος και εισοδήματος για την κάλυψη μέρους του κόστους καλλιέργειας του προϊόντος αυτού.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέχρι  30 Σεπτεμβρίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας - Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής στη Ρόδο τηλ. 2241364915, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098825, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Παιδικός Σταθμός απο την Ι.Μ. Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αρχίζει στην Ιερά Μητρόπολή μας η λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού με την επωνυμία «Η Γλυκογαλούσα» που βρίσκεται στην Ενορία του Καρτεράδου.
Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργεί σε νεότευκτο κτίριο που κατασκευάσθηκε με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εν λόγω Ενορίας και βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την εκκλησία της Παναγίας της Γλυκογαλούσας.
Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 25 νήπια ηλικίας 2,5 μέχρι 5 ετών από όλη την Σαντορίνη και θα λειτουργεί με πέντε προγράμματα δράσης, με δυνατότητα επιλογής από τους γονείς του πιο κατάλληλου για το παιδί τους.
Οι γονείς, δεδομένου ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το κόστος λειτουργίας του Σταθμού, θα συμμετέχουν οικονομικά, ώστε να καλύπτονται βασικά λειτουργικά έξοδα (νηπιαγωγοί, καθαρίστρια, κ.λ.π).
Το Δ.Σ του νέου Παιδικού Σταθμού, του οποίου προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Καρτεράδου θεωρούν ότι ο Σταθμός θα αποτελέσει ένα πνευματικό φυτώριο, στο οποίο τα παιδιά μας θα διαπαιδαγωγούνται με τις αρχές της σύγχρονης Παιδαγωγικής Επιστήμης, αλλά παράλληλα θα διαποτίζονται με τα νάματα της Ορθοδοξίας μας.
Παράλληλα θα παρέχεται και στους γονείς παιδαγωγική συμβουλευτική στήριξη από τη Σχολή Γονέων.

Οι αιτήσεις εγγραφής έχουν ήδη αρχίσει.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (τηλ. 22860 25920 εσωτ. 4, 10:00-13:00), στον Εφημέριο του Καρτεράδου και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος π. Χριστοφόρο Καραμολέγκο (τηλ. 6948898472, 10:00-13:00) καθώς και στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: κ.κ Αλεξανδρόπουλο Δημήτριο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καρτεράδου, Νομικό Σπυρίδωνα και Εμμανουήλ Ορφανό.

Φασιανός, Σταθόπουλος, Χατζαράς στην γκαλερί KRATERAS

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής των Αλέκου Φασιανού, Γιώργου Σταθόπουλου και  Απόστολου Χαντζαρά εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην γκαλερί KRATERAS, στην Οία.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης, Λουίζας Καραπιδάκη και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση σηματοδοτεί την έναρξη σειράς εκθέσεων της γκαλερί ΚRΑΤΕΡΑS με Έλληνες ζωγράφους από το 1960 έως σήμερα.

Ώρες λειτουργίας: 10.00-23.00 και κατόπιν ραντεβού
Τηλ. επικοινώνιας:  2286072230 ,  6972421075 ,  6946062677

Με αφορμή την έκθεση, η Λουίζα Κραπιδάκη αναφέρει πως «Μια εικαστική συνύπαρξη τριών Ελλήνων ζωγράφων θα πραγματοποιηθεί στην Οία της Σαντορίνης με  αφορμή μια τυχαία συνάντηση στο Λυκαβηττό.
Σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, στη γκαλερί KRATERAS, και σε έναν τόπο κάλλους, όπως είναι η Οία, ο Αλέκος Φασιανός επιλέγει να εκθέσει έργα του με τους Γιώργο Σταθόπουλο και Απόστολο Χαντζαρά.
Τα έργα τέχνης μεταφέρουν την ποιητική ατμόσφαιρα του Αιγαίου, αυτού του “ασυναγώνιστου” τόπου των πολιτισμών και του έρωτα.
Οι τρεις διαφορετικές γραφές με τις προσωπικές τεχνοτροπίες συνυπάρχουν προκαλώντας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία. Στο έργο του Φασιανού, άνθρωποι και τόποι εναλλάσσονται ανάμεσα στο αιγαιοπελαγίτικο φως και στα μοναδικά του μπλε, χρυσά και κόκκινα. Στο έργο του Σταθόπουλου όλα γίνονται άυλα και διάφανα, οι μορφές προβάλλονται μέσα σε ονειρικά τοπία. Στο έργο του Χαντζαρά μυθικές φιγούρες κυριαρχούν κάτω απ’ το κυκλαδικό φως σμιλεμένες από έντονες χρωματικές εναλλαγές.
Οι τρεις καλλιτέχνες με τα έργα τους παρουσιάζουν και πάμπολες τεχνικές, από τις λιθογραφίες με τα “rehaussés”,τα “pochoirs” και τα “χρυσά” του Φασιανού έως και τα ακρυλικά ή τις επιζωγραφισμένες λιθογραφίες του Σταθόπουλου καθώς και τις τέμπερες, τις μονοτυπίες και τα fresco του Χαντζαρά.»

κινητικότητα για το έργο κατασκευής του δρόμου Αεροδρόμιο – Οία

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ωρίμανση και δημοπράτηση του έργου Αεροδρόμιο – Οία στην Σαντορίνη ζήτησε στις 17.8 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε στη Σύρο με τον προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Αντώνη Βουτσίνο. 

αίτημα για την συζήτηση του θέματος «Αποκρατικοποιήσεις λιμένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Το αίτημα τους για την συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο του θέματος «Αποκρατικοποιήσεις λιμένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»  ζητούν με επιστολή τους στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «πολίτες κόντρα στον καιρό» Νεκτάριος Σαντορινιός και Παύλος Χρυσαφίδης.

Σύμφωνα με το κείμενό τους,

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε να τεθεί προς συζήτηση στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ένα σημαντικότατο θέμα, το οποίο δημιουργείται σε σχέση με τα υπό παραχώρηση λιμάνια Ρόδου, Κω και Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Θεωρούμε ότι η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποίησεων για την παραχώρηση 23 λιμανιών της χώρας εκ των οποίων τα 4 της Περιφέρειας μας, αποτελεί μια απόφαση ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοσης των νησιών μας σε ιδιωτικά επενδυτικά συμφέροντα.
Επειδή θεωρούμε ότι σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια αποκρατικοποίησης η τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Περιφέρεια πρέπει να έχει λόγο, προτείνουμε να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα για τη λήψη σχετικής απόφασης.

επιστολή ΚΕΔΕ στον Υπουργό Εργασίας με θέμα τον «αποκλεισμό χρηματοδότησης δημοτικών δομών φύλαξης παιδιών της Π.Ν.Α.»

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, με κοινοποίηση στη Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων κα Άννα Δαλλαπόρτα, , τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, του Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Συρμαλένιο Ν. και Ρήγα Π., τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Χριστιάννα Καλογήρου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο, σχετικά με τον «Αποκλεισμό χρηματοδότησης δημοτικών δομών φύλαξης παιδιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:    
   
Όπως είχαμε πληροφορηθεί από τα μέσα Ιουνίου 2012, (με το αρ. πρωτ.: 1573/11-6-2012) έγγραφο της Κ.Ε.Δ.Ε., αποκλείστηκαν από τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», όλες οι δημοτικές δομές φύλαξης παιδιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Είναι αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι αυτές οι δομές προσφέρουν τα μέγιστα στις  οικογένειες και τα παιδιά στην ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μας μόνο στο Νομό Κυκλάδων είχαν ενταχθεί 368 παιδιά, ενώ συνολικά μαζί με τα Δωδεκάνησα, τα ωφελούμενα από αυτές τις κοινωνικές δομές παιδιά ανέρχονται συνολικά σε 1.699 για όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο αποκλεισμός από τη χρηματοδότηση θα οδηγήσει στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού δημοτικών δομών, που εξαρτώνται ως προς την βιωσιμότητά τους από τη χρηματοδότηση του Προγράμματος.
Θεωρούμε ότι υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα για επανεξέταση της σχετικής απόφασης και την ένταξη των δημοτικών δομών φύλαξης Νοτίου Αιγαίου στη χρηματοδότηση της Δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" 2012-2013, αφού η ύφεση πλήττει απ΄ άκρου εις άκρον όλη τη χώρα, η ανεργία είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε όλο το Νότιο Αιγαίο και το Α.Ε.Π. είναι συρρικνωμένο κατά πολύ τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας.

Στην έσχατη δε περίπτωση ζητούμε να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των δομών αυτών, είτε με δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού, είτε μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) της Αυτοδιοίκησης. Διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους». 

ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σχετικά με την λειτουργία και τις αποφάσεις της Π.Ν.Α.

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σχετικά με την λειτουργία και τις αποφάσεις της Π.Ν.Α. μπορείτε να διαβάζετε στην σελίδα www.gipapamanolis.gr του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιώργου Παπαμανώλη.
Μια από τις τελευταίες, πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, έχει ως θέμα το «Στρατηγικό Σχέδιο της ΠΝΑ» το οποίο μάλιστα έχει τεθεί σε αποκλειστική δημόσια διαβούλευση στο www.gipapamanolis.gr.
Σχετικά με το «Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», όπως αυτό συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, δόθηκε στην δημοσιότητα πρίν από λίγες ημέρες, το πλήρες κείμενο του οποίου μπορείτε να διαβάσετε στην εν λόγο σελίδα.

Κυριακή, Αυγούστου 19, 2012

Takis Barberis Group, απόψε στο Μέγαρο Γκύζη

Απόψε Δευτέρα 20 Αυγούστου η μουσική διαδρομή του Μεγάρου Γκύζη συνεχίζεται με το Takis Barberis Group σε μια ξεχωριστή και συγχρόνως ιδιόρρυθμη συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης, όπου η jazz συναντά μαγικά τη funk, το rock αλλά και την ινδική, βαλκανική και ελληνική μουσική.
Ο Τάκης Μπαρμπέρης στην κιθάρα, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες τζαζίστες, ερμηνεύει παλαιότερες αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του με τον Μάνο Σαριδάκη στο πιάνο, τον Γιώργο Γεωργιάδη στο μπάσο και τον Μιχάλη Καπηλίδη στα τύμπανα.
Ώρα έναρξης στις 21.00, είσοδος ελεύθερη. 

«η πεντάμορφη και το τέρας» στις 21.8 στην Σαντορίνη

Το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του Γιάννη Χριστόπουλου θα παρουσιάσει στην Σαντορίνη την νέα του παραγωγή, την παράσταση «η Πεντάμορφη και το Τέρας»
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην "ΚΑΝΑΒΑ ΡΟΥΣΣΟΣ" την ΤΡΙΤΗ 21  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις  21:30

Την παραγωγή υπογράφουν και έχουν επιμεληθεί 5 κορυφαίοι συντελεστές, ο αγαπημένος των παιδιών ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ σκηνοθέτησε την παράσταση ενώ έχει υπογράψει και τους στοίχους των τραγουδιών. Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΛΑΝΗΣ έχει ντύσει με τα  εντυπωσιακά του κοστούμια την παράσταση, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΛΗΣ έχει επιμεληθεί τη μουσική της παράστασης, ενώ χορευτικά το θίασο έχει καθοδηγήσει ο ΦΩΤΗΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ, τη θεατρική διασκευή έχει κάνει ο ΜΑΝΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ, ενω τη παράσταση φωτίζει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΖΑΙΟΣ.

Σύμφωνα με τα ερωτήματα που θα δημιουργήσει στα παιδιά το έργο,
«Πότε έχει μεγαλύτερη αξία η ομορφιά;  Όταν βρίσκετε στο σώμα η στην ψυχή και την καρδιά; Τι είναι όμορφο και τι άσχημο;»  Τις απαντήσεις θα ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα από την παράσταση. Το έργο είναι ένας ύμνος της αγνής και άδολης αγάπης, ενώ παράλληλα διανθίζεται με κωμικές και απρόσμενες καταστάσεις, κάνοντας την παρακολούθηση του ακόμα πιο ευχάριστη.
Η υπέροχη μουσική, τα τραγούδια, τα πλούσια κοστούμια και σκηνικά συντελούν στην παραμυθένια ατμόσφαιρα του έργου .
Το κλασικό παραμύθι της  Ζαν-Μαρί Λεπράνς ντε Μπομόν το οποίο γράφτηκε το 1873, παραμένει μοντέρνο και επίκαιρο ακόμα και σήμερα.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΣΥΜΕΩΝ ΦΙΣΤΕΣ, ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ, και στο ρόλο της Πεντάμορφης η ΙΡΙΔΑ ΜΑΡΑ.

 Για περισσότερες πληροφορίες : 6937 404666, 697 3056635   

για μια ακόμη φορά, πέρασαν καλά στην Σαντορίνη η Άννα Βίσση και η Ναταλία Γερμανού

«Δυναμική και πλούσια σε μουσικές» χαρακτηρίζει ο σημερινός Τύπος την συναυλία που πραγματοποίησε η Άννα Βίσση στην Σαντορίνη, το Σάββατο 18 Αυγούστου, μαζί με τον φίλο της Μανόλη Κονταρό γνωστό και αγαπητό καλλιτέχνη της Κρητικής μουσικής.
Για μια ακόμη συναυλία στο πλαίσιο της φετινής της περιοδείας, η Άννα Βίσση ενθουσίασε και ταξίδεψε μουσικά τους χιλιάδες θεατές της, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο της Santo Wines. 
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Σαντορίνη στην οποία βρέθηκε με την καλή της φίλη Ναταλία Γερμανού, η Άννα Βίσση χόρεψε τις επιτυχίες που έπαιξε στα decks του Enigma club στα Φηρά η Ναταλία Γερμανού ως guest DJ