Πέμπτη, Απριλίου 15, 2010




ενα δικό μας κείμενο θα ήταν "λιγότερο", οπώτε, αναδημοσιεύουμε το κείμενο που έγραψε η Ελένη Μπίστικα για την Καθημερινή με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας με την συμμετοχή της ανερχόμενης μεσόφωνου Κατερίνας Ρούσσου και του διάσημου τενόρου Jose Cura τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο ίδρυμα "Θώραξ" που ίδρυσε ο καθηγητής γιατρός Χαράλαμπος Ρούσσος.



Σύμφωνα με το κείμενο -για το οποίο ευχαριστούμε πολύ που μας το στείλατε- :


Πάντα η τέχνη προσφέρει απλόχερα τα ταλέντα της σε κοινωφελείς σκοπούς, εφόσον της ζητηθεί. Και αυτή είναι η περίπτωση που μια συναυλία – μουσικό γεγονός διεθνούς σημασίας φωτίζεται από τον προβολέα της επιστημονικής ιατρικής προσφοράς μέσω των σκοπών του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ», το οποίο ίδρυσε και διευθύνει ο καθηγητής κ. Χαράλαμπος Ρούσσος.
Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ» ήρθε και τραγούδησε στο κατάμεστο Ηρώδειο ο Χουάν Ντιέγκο Φλόρες, ακολούθησε η υψίφωνος Ελίνα Καράντσα με την ίδια επιτυχία και το σύνολο των εσόδων πήγε στην κατασκευή του έργου για τη νέα πτέρυγα και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Ερχεται ακόμη μια φορά ο διάσημος Jose Cura, ο καλλιτέχνης - θρύλος που τραγουδάει και συγχρόνως διευθύνει την ορχήστρα, συνδυάζοντας το τραγούδι με συμφωνικά έργα σε κονσέρτα. Τραγούδησε το 2000 τον Radames στην όπερα «Αida» στο Μέγαρο και το 2002 έδωσε συναυλία και σείστηκε το Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τώρα, έρχεται για να ενισχύσει, με τη φωνή του και την προσωπικότητά του, τη συναυλία της 17ης Απριλίου, ώρα 20.30, τους σκοπούς του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ» για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του «Ευαγγελισμού». Στο πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει κοσμαγάπητες άριες από όπερες, θα τραγουδήσει, ντουέτο, μαζί του, «Τζερλίνα - Ντον Τζιοβάνι» από την ομώνυμη όπερα του Μότσαρτ, η μεσόφωνος Κατερίνα Ρούσσου, με διεθνή πλέον αναγνώριση και αστραφτερή σκηνική παρουσία, η κόρη του καθηγητού Χαράλαμπου και της ιατρού Αλεξάνδρας Ρούσσου.
Ποτέ τέχνη και επιστήμη δεν απέδωσαν τόσο καλό καρπό, όπως στην περίπτωση της όμορφης Κατερίνας που έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά η καρδιά της ανήκει στην όπερα, στο τραγούδι!
Τραγουδάει και σόλο, την άρια της Αντζελίνα από τη «Σταχτοπούτα» του Ροσίνι «Nacqui All’ Affano» – και στο δεύτερο μέρος, ντουέτο με τον Cura, Κάρμεν - Χντον Χοσέ από την «Κάρμεν» του Μπιζέ. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, διευθύνει ο Ιταλός μαέστρος Mario De Rose. Μετάκληση –παραγωγή Στέλιος Κωνσταντινίδης– Lambo, χορηγός της συναυλίας η εταιρεία Alapis. Θα είμαστε εκεί να χειροκροτήσουμε τον Αργεντινό «μύθο» Jose Cura και την Ελληνίδα μεσόφωνο Κατερίνα Ρούσσου, αλλά και τους σκοπούς του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ», για την ολοκλήρωση της πτέρυγας του «Ευαγγελισμού» σε δύσκολους καιρούς...
Tης Eλενης MπιστικαHμερομηνία : 11/4/10 - Καθημερινή