Σάββατο, Μαρτίου 29, 2014

ομιλία με θέμα «κινηματογράφος – από την ιδέα στην υλοποίηση» (30.3 , 18.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο Δήμος Θήρας και η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας, στο πλαίσιο της δράσης «2014 Έτος Πολιτισμού» διοργανώνουν:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ»

και σας προσκαλούν την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι Θήρας.

Εισηγητής του Σεμιναρίου ο σκηνοθέτης κ. Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Πρόεδρος της Κ.Λ.Θ.  Χριστόφορος Βαμβακούσης

Ο Δήμαρχος Θήρας  Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος     

 Χορηγοί της Εκδήλωσης:
-           Δήμος Θήρας
-           Ηλιότοπος
-           Νυχτέρι, Εστιατόριο
-           Tranquilo, Εστιατόριο - Μπάρ                                                                                
                                                                                                            

«ο εχθρός μου» η αποψινή (29.3) προβολή της κινηματογραφικής λέσχης Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Αυτό το Σάββατο 29.3 στις 20:45 στο Οινοποιείο του Μπουτάρη η ΚΛΘ θα προβάλει το φίλμ  «Ο εχθρός μου». 

Πρόκειται για κοινωνικό δράμα, σε σενάριο του Γιάννη Τσίρου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με τους : MανώληςΜαυροματάκη, Μαρία Ζορμπά, Γιώργο Γάλλος
Παραγωγή: Ελλάδα , 2013 Διάρκεια: 107

Σύμφωνα με το στόρυ του φίλμ,

Ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού ανθοπωλείου, ζει μια συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο του Ανδρέα και τη 14χρονη κόρη του Λουίζα. Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια στη Γεωπονική, έχει εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε. Όμως, η λεηλασία του σπιτιού του από μία συμμορία, θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία. Άραγε, έχει τη δύναμη η οικογένεια του Κώστα να επουλώσει τις πληγές της και να γυρίσει σελίδα;

Προσκεκλημένος της Κ.Λ.Θ. ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Το trailer της ταινίας μπορείτε να το δείτε στην διεύθυνση : http://www.kileth.gr/

ενημερωτική συνάντηση με θέμα τα νέα φορολογικά μέτρα από τον σύλλογο λογιστών Θήρας (4.4, 18.00)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Σύλλογος Λογιστών Θήρας διοργανώνει την Παρασκευή 4.4 στις 18:30 στην αίθουσα του ΔΑΠΠΟΣ ενημερωτική συνάντηση με θέμα τα νέα φορολογικά μέτρα. 
Θα μιλήσει ο συγγραφέας και φορολογικός σύμβουλος επιχειρήσεων, Γιώργος Κορομηλάς.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους τους επιχειρηματίες της Σαντορίνης.  

«νησιωτική ανατροπή» - περιοδεία στη Σαντορίνη (29 -30.3)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδυασμού,

Ενόψει του Πανθηραϊκού συλλαλητηρίου της 30ης Μαρτίου θα επισκεφθεί το  νησί της Σαντορίνης στις 29 και 30 Μαρτίου για συμπαράσταση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου του συνδυασμού ¨ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ¨ κος  Μπενέτος Σπύρου μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κα Άννα Μαυρουδή.

Το Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 18:30 θα δώσουν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Θηραϊκών Προϊόντων ¨SANTO WINES¨, στην οποία είναι ευπρόσδεκτοι να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις και οι φορείς του νησιού.

Νωρίτερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Το νησί της Μυκόνου επισκέφτηκε  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μπενέτος Σπύρου μαζί με την Άννα Μαυρουδή, υποψήφια χωρική αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων. Ο Ηλίας Αθυμαρίτης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων συνόδευε τους δύο υποψηφίους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί.

Επισκέφτηκαν το χώρο του ΧΥΤΑ Μυκόνου, ένα έργο που κόστισε εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται σε κατάρρευση, αλλά και τις εγκαταστάσεις μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας κατοίκων, τον Αστικό Συνεταιρισμό για την Ανακύκλωση στη Μύκονο «ΜΟΙΚΟΝΟΣ», όπου εφαρμόζεται η ανακύκλωση με υποδειγματικό τρόπο, δημιουργώντας παράλληλα και θέσεις εργασίας. 

Συναντήθηκαν με πολίτες και συζήτησαν για ζητήματα αλιείας, προστασίας των αρχαιολογικών χώρων, απασχόλησης και άλλα. Στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι προγραμματικές θέσεις της «Νησιωτικής Ανατροπής» και η συμβολή των κατοίκων, των συλλογικοτήτων και των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων στην τοπική εξειδίκευση του Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου ο Μπενέτος Σπύρου και η Άννα Μαυρουδή επισκέφθηκαν αρχικά τα γραφεία του Δήμου Μυκόνου και συνομίλησαν με την ασκούσα χρέη Δήμαρχου, κα Ειρήνη Γρυπάρη. Ζητήματα, όπως η υποστελέχωση των Δημοτικών υπηρεσιών, η λειψυδρία που διαπιστώνεται λόγω του συνδυασμού της υπερεκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων και  των λίγων βροχοπτώσεων, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτό το δεδομένο σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος αποτέλεσαν ανάμεσα σε άλλα τις αιχμές των συνομιλιών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Μυκόνου και ενημερώθηκαν σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη για επικαιροποίηση των προδιαγραφών λειτουργίας των Κέντρων Υγείας με βάση τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

Η Μύκονος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μονόπλευρης τουριστικής ανάπτυξης και υπερεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων. Είναι αδήριτη ανάγκη να σχεδιαστεί ο ποιοτικός επαναπροσανατολισμός των τουριστικών υπηρεσιών με αξιοποίηση της παρακαταθήκης των φυσικών πόρων, της πολιτισμικής κληρονομιάς και της δυναμικής που αναπτύσσουν συλλογικότητες και κάτοικοι. Η στήριξη στην πρωτογενή παραγωγή, που θα συνδυαστεί με τον  τριτογενή τομέα θα εξασφαλίσει στη Μύκονο τη βιώσιμη ανάπτυξη που της αξίζει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την Παρασκευή 28/03 οι δύο υποψήφιοι θα βρίσκονται στην Πάρο σε συνέχεια της περιοδείας τους στις Κυκλάδες, ενώ στις 29 και 30. 3 στην Σαντορίνη.

πληροφορίες για τη Γενική Συνέλευση Θηραίων Πολιτών την Κυριακή 30.03

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Συντονιστικού Υγείας Θήρας για την ανοιχτή γενική συνέλευση στην οποία καλούνται οι φορείς και πολίτες του νησιού την Κυριακή 30.3,

Την Κυριακή 30/03/2014 στις 11 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας θα πραγματοποιηθεί η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ο στόχος της συνέλευσης είναι να κατατεθούν απόψεις και προτάσεις ώστε να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τους ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ προκειμένου να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
Α)     την άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση από το κράτος, του Κέντρου Υγείας Θήρας
Β)     την άμεση λειτουργία του, εξοπλισμένου και έτοιμου προς λειτουργία, νέου νοσοκομείου Θήρας

Επειδή είναι πρώτη φορά που διοργανώνεται, σε τέτοια έκταση, συνέλευση των πολιτών της Σαντορίνης θα πρέπει η συνέλευση να προστατευτεί από κομματικές αντιπαραθέσεις. Θα πρέπει, επίσης, λόγω των προσεχών Δημοτικών Εκλογών, να μην γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης των υποψήφιων Δημοτικών Παρατάξεων.

Για τους λόγους αυτούς έχει συσταθεί, από το Συντονιστικό Υγείας Θήρας, πενταμελές Προεδρείο το οποίο θα συντονίζει με Δημοκρατικό τρόπο τη συνέλευση. Επιπλέον, έχει συσταθεί τριμελής Γραμματεία η οποία θα συγκεντρώνει τα ονόματα των ομιλητών που θα θέλουν να τοποθετηθούν και να προτείνουν τρόπους κινητοποιήσεων. Η Γραμματεία θα λειτουργήσει από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής για να συμπληρωθεί η λίστα των ομιλητών και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλοι οι ομιλητές θα έχουν στη διάθεση τους τον ίδιο χρόνο ομιλίας, ο οποίος θα καθοριστεί από το Προεδρείο λίγο πριν την έναρξη της Συνέλευσης.

Για την διευκόλυνση των πολιτών θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από το ΚΤΕΛ Θήρας. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 10:30 από Οία, Περίσσα και Καμάρι.

Πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης

10:00-11:00  Προσέλευση πολιτών, συμπλήρωση λίστας ομιλητών
11:00-11:15 Έναρξη της Συνέλευσης, συνέχεια της συμπλήρωσης της λίστας ομιλητών, τοποθετήσεις Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας - Δημοτικής Αρχής - εκπροσώπου Συντονιστικού Υγείας Θήρας
11:15-12:30  Τοποθετήσεις ομιλητών
12:30-12:45  Συγκέντρωση προτάσεων από την Γραμματεία (15λεπτο διάλειμμα)
12:45-13:15  Ψηφοφορία πολιτών

13:15-13:30 Ανακοίνωση ψηφίσματος, τέλος της Συνέλευσης

πρόσκληση “συντονιστικού υγείας Θήρας” σε γενική συνέλευση Θηραίων πολιτών για το θέμα της υγείας στην Σαντορίνη (30.3, 11.00 ΔΑΠΠΟΣ)

Σύμφωνα με το κείμενο - πρόσκληση,

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 11:00 το πρωί - Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας (ΔΑΠΠΟΣ)

Το Κέντρο Υγείας Θήρας υπολειτουργεί -  Το νέο νοσοκομείο παραμένει κλειστό
 Αποφασίζουμε για ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ - Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

Θα λειτουργήσει Γραμματεία από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ώστε να συμπληρωθεί η λίστα των ομιλητών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διοργάνωση: Συντονιστικό Υγείας Θήρας

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει την πρόσκληση,

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

οι δαπάνες για την Υγεία και τη Κοινωνική περίθαλψη έχουν μειωθεί πάνω από 40% από το 2010. Τα Δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, εξοπλισμό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Στο νησί μας, το Κέντρο Υγείας Θήρας υπολειτουργεί και εδώ και πολύ καιρό δεν μπορεί να προσφέρει υποτυπώδεις υπηρεσίες υγείας. Λείπουν αγροτικοί ιατροί, λείπει ορθοπεδικός, λείπουν οδηγοί ΕΚΑΒ, λείπει αναισθησιολόγος. Όσοι ιατροί υπάρχουν έχουν εξαντληθεί από τις συνεχείς εφημερίες. Οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό είναι μεγάλες ενώ τα μηχανήματα που υπάρχουν χρειάζονται συντήρηση.

Παράλληλα, το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο μας, ενώ είναι έτοιμο από το 2011, παραμένει κλειστό με πρόσχημα την αδυναμία του κράτους να το λειτουργήσει.

Στείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κο Αντώνη Σαμαρά και στον Υπουργό Υγείας κο Άδωνι Γεωργιάδη, τον Δεκέμβριο του 2013, καταγράφοντας τα προβλήματα υγείας του νησιού μας, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή μας για να μας εξασφαλίσουν τα αυτονόητα και απαιτώντας τόσο την άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Θήρας όσο και την άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου. Τους είχαμε, επίσης, δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του 2013, γιατί διαφορετικά θα προβαίναμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι «αρμόδιοι» αγνόησαν την επιστολή μας και επομένως οφείλουμε ως Συντονιστικό Υγείας Θήρας να συσπειρώσουμε το Θηραϊκό λαό ώστε ΜΑΖΙ να αποφασίσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα απαιτήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα σε ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ Υγεία για ΟΛΟΥΣ.

Σας καλούμε, λοιπόν, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2014 στις 11:00 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Αποφασίζουμε για ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.
Απαιτούμε :
ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.
Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ  syntonistikoygeiasthiras@gmail.com 

Την συνέλευση υποστηρίζουν :  Δήμος Θήρας, ΕΛΜΕ Θήρας, Πολίτες της Οίας, Σύλλογος Πολυτέκνων Θήρας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θήρας, Εργαζόμενοι Αερολιμένα Θήρας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θήρας, Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα”, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Φηρών, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Εμπορείου, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Θήρας, Σύλλογος Νεφροπαθών και Φίλων Θήρας, Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ, Σύλλογος «Διεθνής Δράση για το περιβάλλον και τον πολιτισμό» Σαντορίνης, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Πύργου-Μεγαλοχωρίου, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας. 

Τα ενημερωτικά βίντεο για την γενική συνέλευση καθώς και τα ζητήματα που απασχολούν την υγεία στην Σαντορίνη μπορείτε να τα δείτε εδώ :

το 1o βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=J9ac0DqmdP0

και 2o βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=oWHrgfAMHxI 


Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 11:00 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας.

Το Κέντρο Υγείας Θήρας υπολειτουργεί - Το νέο νοσοκομείο παραμένει κλειστό

Αποφασίζουμε για ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ - Διεκδικούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ. 

αγώνας καλαθοσφαίρισης κορασίδων στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ

Στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. το Σαββάτο 29/03/2014 στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Καλαθοσφαίρισης Κορασίδων στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ μεταξύ των ομάδων του Πανιώνιου Σαντορίνης και του Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκου Πάρου. 

τελικοί αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του ΔΑΠΠΟΣ

Στο Δ/Γ Καμάριου το Σαββάτο 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση των αγώνων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του ΔΑΠΠΟΣ 2014 με το πρόγραμμα να έχει ως εξής.:

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ : 18:00 Μεγαλοχώρι - Λεμβούχοι
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΌΣ : 20:00 Βουρβούλος - Αετός

ΑΠΟΝΟΜΕΣ  

συνάντηση εργασίας του Eπιμελητηρίου Κυκλάδων με τη «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσου, του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Λεονάρδου Ρούσσου, του Διευθυντή του Επιμελητηρίου, κ. Αλέξη Τσιάντη και στελεχών του Επιμελητηρίου, και του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με την περιφερειακή παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή», κ. Μπενέτο Σπύρο, την υποψήφια Χωρική Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Άννα Μαυρουδή και άλλων στελεχών/μελών της «Νησιωτικής Ανατροπής», παρουσία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, κ. Νίκου Συρμαλένιου.

Ο κ. Ρούσσος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με μια συνοπτική παρουσίαση των ενεργειών και δράσεων του φορέα αναφέροντας ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή που απαιτεί καλύτερο συντονισμό μεταξύ Περιφέρειας – Δήμων –  Επιμελητηρίου και Κράτους. Επανέλαβε τη δέσμευση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, δίνοντας έμφαση στη στήριξη των Συριανών επιχειρήσεων που βάλλονται ολοένα και περισσότερο από την κρίση.

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στα ζητήματα που αποτελούν βασική τροχοπέδη στην εύρυθμη και υγιή λειτουργία της τοπικής οικονομίας, και ιδιαίτερα στις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες συνιστούν για άλλη μια φορά βάναυση επίθεση κατά της νησιωτικότητας και της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια ο κ. Μπενέτος παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές του Προγράμματος της «Νησιωτικής Ανατροπής» εστιάζοντας στον μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχεδιασμό ως απαραίτητη συνθήκη για τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Αναφέρθηκε στην πολύχρονη επαφή του με το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα διαρκούς και στενής συνεργασίας με φορείς όπως το Επιμελητήριο.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους και τόνισε την αναγκαιότητα του εποικοδομητικού διαλόγου προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και της καθημερινότητας όλων των πολιτών του τόπου.

διακοπή δρομολογίων του Ε/Γ –Ο/Γ «AQUA SPIRIT» - επιστολή ΠΝΑ στο Υπ. Ναυτιλίας

Επιστολή στον Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας και την ναυτιλιακή εταιρία ΝΕΛ με θέμα την διακοπή των δρομολογίων του Ε/Γ –Ο/Γ «AQUA SPIRIT» έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Πουσσαίος.

Σύμφωνα με το κείμενο,

Επικοινωνώ μαζί σας, για μια ακόμη φορά για να σας εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για την αιφνιδιαστική διακοπή των δρομολογίων του  Ε/Γ –Ο/Γ «AQUA SPIRIT, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του οποίου στην επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε ότι λόγω προβλήματος σε ανεφοδιασμό με καύσιμα, δε θα πραγματοποιήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια από χθες Πέμπτη μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα  31 Μαρτίου.

Με τις περικοπές, τις καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις δρομολογίων τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Κυκλάδων συνεχώς επιδεινώνονται και οι νησιώτες αδυνατούν να ανεχθούν τη διαμορφωθείσα κατάσταση που όμοιά της δεν έχουμε γνωρίσει. Αντιλαμβάνεσθε προφανώς ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να «εξυπηρετούνται» με αυτόν τον τρόπο, ειδικά λίγο πριν την εορτή του Πάσχα και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Μοναδικό αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η περαιτέρω υποβάθμιση και απομόνωση και η τεράστια ζημιά στον τουρισμό σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την επιβίωση των νησιών. Η προκλητική επίκληση της εταιρείας για αδυναμία ανεφοδιασμού με καύσιμα, ουδόλως αφορά τον απομονωμένο νησιώτη, αντιθέτως εντείνει την  αγανάκτηση.

Δε διεκδικούμε απλά, αλλά απαιτούμε τα αυτονόητα, δηλώνοντας ότι δε θα δεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση της καθημερινότητας των Κυκλαδιτών, της ποιότητας ζωής τους, της καταρράκωσης της τοπικής οικονομίας τους, ούτε θα ανεχθούμε τη διακινδύνευση της υγείας τους, κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.


Σας δηλώνω ότι προτίθεμαι να φέρω το θέμα μεθαυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και σας καλώ να παρέμβετε προσωπικά για την αποκατάσταση της υποτυπώδους ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών και της άρσης του συγκοινωνιακής απομόνωσης  στην οποία οδηγούμεθα. Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών δικαιούνται να  έχουν τακτική και ασφαλή συγκοινωνία και να μην είναι έρμαια των επιχειρηματικών συμφερόντων των ακτοπλοϊκών εταιρειών".

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» - μέσα Απριλίου η κατάθεση του προγράμματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Συνάντηση με τους υποψήφιους του συνδυασμού πραγματοποιήθηκε χτες 27/03 στο εκλογικό γραφείο της "Ενωτικής Πορείας". Οι διαπιστώσεις του επικεφαλής του συνδυασμού Γ. Α. Χάλαρη, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών κατάρτισης του προγράμματος, ύστερα από συζήτηση με τα μέλη, ήταν ικανοποιητικές και σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση το πρόγραμμα θα κατατεθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη. Μεγάλη σημασία δόθηκε στους νέους του συνδυασμού οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους συμμετέχουν στις Ομάδες Δουλειάς που έχουν αναλάβει την σύνταξη των κεντρικών προτάσεων του προγράμματος.

Τονίστηκε και υπερθεματιστηκε η διαφορετικότητα στην προσέγγιση με στόχο την ενημέρωση των ψηφοφόρων, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την παλαιοκομματική τακτική που, ακόμα και σήμερα κατά κοινή ομολογία, εφαρμόζεται με την "κατόπιν ενεργειών μου" ψηφοθηρία.
Χωρίς ανούσιες υποσχέσεις, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα με στόχο την εξαπάτηση και μακριά από κάθε εκβιαστική τακτική που θέλει τους πολίτες υποτελείς των τοπικών αρχόντων, βρίσκεται ο συνδυασμός "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία".

"Η βούληση και η αυτενέργεια των πολιτών τοποθετείται πάνω από όλα ως δόκιμο συστατικό της εναλλακτικής μας πρότασης" ανέφερε ο επικεφαλής Γ. Α. Χάλαρης.      

Το οργανωτικό
Στο οργανωτικό επίπεδο αναφέρθηκε ο Μανόλης Ορφανός ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα των συναντήσεων και την αποτελεσματικότητα των δράσεων που πηγάζουν από αυτές. Το κίνητρο της εργασίας στο συνδυασμό είναι το ενημερωτικό μέσο που θα γνωρίσει στους νέους την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την γνώση αυτή, αποκτούμε εφόδια που χρονοδιαγράφουν το μέλλον και ερμηνεύουν τον ρόλο που θα διαδραματίσουμε ως ενεργοί πολίτες. 

Στην πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού αναφέρθηκε ο Α. Ρούσσος με την παρουσία ονομάτων στο συνδυασμό που εκπροσωπούν όλους τους χώρους και επαγγελματικά αλλά και πολιτικά. Δεν υπάρχουν φραγμοί δεν υπάρχουν σύνορα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά μόνον ένας κοινός στόχος που αφορά στην εξέλιξη και την πρόοδο των πολιτών και κατ' επέκταση των νησιών μας Σαντορίνη και Θηρασία.

Έμφαση στο πρόγραμμα
Στη συνάντηση τονίστηκε η αξία της κατάρτισης του προγράμματος με γνώμονα τις αρχές:
1. Ενωτική προοπτική για την Σαντορίνη. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη κοινωνία.
2. Συμμετοχική διοίκηση σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Τόπο μας. Ο καθένας μας έχει μερίδιο στις αποφάσεις και μέρισμα στις αναπτυξιακές εξελίξεις.

3. Υπηρεσία στον πολίτη, για να βρει επιτέλους βάση ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής και να μην αποτελεί πλέον την καρεκλά του Δημάρχου.

έναρξη στην Σαντορίνη του προγράμματος «εργαστήριο ξυλογλυπτικής»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

ΕΝΑΡΞΗ  ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ  ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ  ΜΕ ΤΙΤΛΟ:   «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ»

ΕΝΑΡΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 17.00 ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΟ 

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6936716450

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ –  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΕ

Πληροφορίες σχετικά με τον υπεύθυνο του εργαστηρίου κ. Αντωνιάδη καθώς και μέρος της δουλειάς μπορείτε να δείτε σε παλαιότερη ανάρτηση στην σελίδα : http://www.exoumekaileme.com/2012/02/2_25.html

Σύμφωνα με νεότερη και αναλυτικότερη ενημέρωση του Δήμου Θήρας για το πρόγραμμα,

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους, εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους με τίτλο «Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής» πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Απριλίου, ώρα 17:00. Ο χώρος που γίνονται τα μαθήματα και στεγάζεται το εργαστήρι έχει δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο Επαρχείο Θήρας, στην αίθουσα του πρώην Ο.Α.Ε.Δ.

Το πρόγραμμα διαρκεί 20 ώρες και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς ΑΕ. Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6936716450.

Το πρότυπο εργαστήρι γλυπτικής ξύλου και πεπιεσμένου χαρτιού, με καθηγητή τον εικαστικό Χρήστο cesario Αντωνιάδη,  είναι το μοναδικό εργαστήρι στο Ν. Αιγαίο (δημόσιο ή ιδιωτικό) που ασχολείται συστηματικά από το 2010 με τη μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση της ξυλογλυπτικής ως σύγχρονου εκφραστικού και εικαστικού μέσου, κατορθώνοντας να δημιουργήσει ένα πυρήνα ανθρώπων της Σαντορίνης που σέβονται τον πολιτισμό και την παράδοση.

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσα από τα μαθήματα να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους της Σαντορίνης αλλά και τους τουρίστες (μικρούς και μεγάλους) στην πανάρχαια τέχνη της ξυλογλυπτικής.

Μάλιστα, στο πλαίσου του φετινού Έτους Πολιτισμού, θα διοργανωθεί έκθεση έργων από τους μαθητές του εργαστηρίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ανοιχτά εργαστήρια κατά την τουριστική περίοδο.

Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

πίνακας έργων που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας, στη Δημοτική Κοινότητα ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας σχετικά με τα έργα που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας, στη Δημοτική Κοινότητα ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ.

Κατά την τριετία 2011-2013, πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Ακρωτηρίου (πρόεδρος (+) Μπάϊκας Παρασκευάς και κος Μαυρομμάτης Ανάργυρος), τα εξής έργα:

1. Γεωλογική διερεύνηση και εκτίμηση επικινδυνότητας καταπτώσεων και υποβολή προτάσεων μέτρων στήριξης - ενίσχυσης των πρανών της Κόκκινης Παραλίας και των κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή Αποθήκες, Δήμου Θήρας (σε εξέλιξη) Προϋπολογισμός: 81.180,00€
2. Προμήθεια οργάνων Παιδικής Χαράς (διαγωνισμός 4-4-2014) Προϋπολογισμός: 4.848,80€
3. Νέο Νηπιαγωγείο Προϋπολογισμός: 158.801,00€ 
 4. Διαμόρφωση τμήματος οδού στον περιφερειακό Προϋπολογισμός: 4.004,00€
5. Συμπληρωματικές εργασίες νέου νηπιαγωγείου Προϋπολογισμός: 54.727,00€
6. Επισκευή δρόμου στο Ακρωτήρι (σε εξέλιξη) Προϋπολογισμός: 11.090,20€
7. Ηλεκτρολογική εγκατάσταση παιδικής χαράς Προϋπολογισμός: 1.705,00€
8. Εγκατάσταση μονάδος αφαλάτωσης (ΔΕΥΑΘ)   Έχει υπογραφεί σύμβαση 3-2-13 και θα περατωθεί 30-3-14     Προϋπολογισμός: 394.400,00€
9. Μελέτη μονάδος αφαλάτωσης (ΔΕΥΑΘ)   Προϋπολογισμός: 3.600,00€
10. Κατασκευή πεζοδρομίου από ανασκαφές έως παραλία Προϋπολογισμός: 10.000,00€
11. Εκμίσθωση χώρων στάθμευσης   Προϋπολογισμός: 2.568,00€                
         
ΣΥΝΟΛΟ: 726.924,00€
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος,  Καμπουράκης Νικόλαος          

συνεδρίαση τουριστικής επιτροπής της Π.Ν.Α. (29.3) – θέματα

Το Σάββατο 29.3 στην Ρόδο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τα εξής θέματα :  

1. Ενηµέρωση Προέδρου.
2. Προβολή του πόρταλ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ειδησεογραφικά πρακτορεία.
3. Αξιολόγηση πρότασης Μedia Co για την σχεδίαση-παραγωγή και παράδοση ολοκληρωµένου οπτικοακουστικού υλικού σε µορφή VIDEO.
4. Αξιολόγηση πρότασης συνεργασίας της Π.Ν.ΑΙ. µε την ΤUI Γερµανίας.
5. Αξιολόγηση πρότασης της Ισραηλίτικης Κοινότητας Ρόδου για την συνδιοργάνωση Συµποσίου στη Ρόδο µε θέµα τον ∆εύτερο Παγκόσµιο Πόλεµο, την Iταλογερµανική κατοχή και τον εκτοπισµό- ολοκαύτωµα στο Αιγαίο.
6. Αξιολόγηση πρότασης Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για την εκπόνηση µελέτης για τον τουρισµό στο Νότιο Αιγαίο.
7. ∆ιοργάνωση δηµοσιογραφικού ταξιδιού στα ∆ωδεκάνησα µε εκπρόσωπο του δηµοσιογραφικού πρακτορείου επεξεργασίας και προώθησης ειδησεογραφικών θεµάτων στα γερµανικά µέσα ενηµέρωσης, Deutche Journalisten Dienste.
8. Αξιολόγηση πρότασης Τµ. Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστηµίου Αιγαίου σχετικά µε την συνδιοργάνωση Συνεδρίου στη Ρόδο µε την συµµετοχή πανεπιστηµιακών Ιδρυµάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ευρώπης.
9. Αξιολόγηση πρότασης Πανεπιστηµίου Αιγαίου για συνδιοργάνωση Θερινών Μαθηµάτων Τουρισµού µε θέµα: Βιώσιµη Τουριστική Ανάπτυξη και Ειδικές Εναλλακτικές Μορφές Τουρισµού.
10. Αξιολόγηση πρότασης Πανεπιστηµίου Αιγαίου για την συνδιοργάνωση του ∆ιεθνούς Συµποσίου «Θρησκεία. Πολιτική και Πολιτισµός στη Μεσόγειο από τον 8ο έως τον 6ο αιώνα πΧ : Aιγυπτιακά και Ανατολίζοντα αντικείµενα στα ιερά της Αρχαϊκής Ελλάδας και οι πολιτικοοικονοµικές του προεκτάσεις»
11. Αξιολόγηση πρότασης Καθηγητών Πανεπιστηµίου Αιγαίου για τη συνδιοργάνωση Σεµιναρίου στη Ρόδο και τη Σύρο µε θέµα «∆ιοίκηση και ∆ια Βίου Εκπαίδευση Ανθρώπινου ∆υναµικού».
12. Αξιολόγηση πρότασης αεροπορικής εταιρείας Bora Jet.
13. Αξιολόγηση πρότασης Καθηγητριών Πανεπιστηµίου Αιγαίου και Κρήτης για την ανάπτυξη δράσεων µε θέµα την τα αγροτικά τοπία, την πολιτιστική κληρονοµιά και τις τουριστικές διαδροµές σε Μύκονο, ∆ήλο, Ρήνεια .
14. Αξιολόγηση πρότασης του Εκπαιδευτικού Οργανισµού ‘’ΡΟ∆ΙΩΝ ΠΑΙ∆ΕΙΑ’’ για την συνδιοργάνωση του 1ου ∆ιεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας στη Ρόδο (15-19/7/2014).
15. Αξιολόγηση πρότασης για τη συνδιοργάνωση συναυλίας µε έργα για παιδική χορωδία , µε κεντρικό θεµατικό άξονα τον µύθο του ∆ράκου της Ρόδου.
16. Αξιολόγηση προβολής της Π.Ν.ΑΙ. στα κάτωθι µέσα: α) Στην ετήσια έκδοση του Περιοδικού ‘’ΕΠΙΧΕΙΡΩ’’, Μάρτιος 2014 «Ελληνικές Περιφέρειες & Ανάπτυξη». β) Στην εφηµερίδα ‘’ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ’’ (πασχαλινή έκδοση)  γ) Στον ισπανόφωνο Τουριστικό και Εµπορικό Οδηγό για την Ελλάδα  (2014- 2015).   δ) Στη Γαλλική εφηµερίδα ‘’Le Monde’’ (πρόταση εταιρείας Publicitas )  ε) Στην 12η ετήσια έκδοση έντυπη και ψηφιακή του οδηγού HELLENIC SUN  EDITIONS για το 2014  ε ) Στην έκδοση ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ’’ της Πανελλήνιας Εταιρείας  Επιµελητηριακής Ανάπτυξης ‘’Ο ΟΜΗΡΟΣ’’  στ) Στην εφηµερίδα ‘’η εφηµερίδα των Συντακτών’’.  ζ) Στο πόρταλ www.womanidol.com  η) Της εταιρείας REAL GROUP για καταχώρηση στα µέσα ESCAPE,Real  News, Real.gr, Real F.M, GB MAGAZINE.  
17. Αξιολόγηση πρότασης ∆ήµου Χάλκης για α) τη διοργάνωση εβδοµάδας γαστρονοµίας στη Χάλκη, β) Την διοργάνωση Ετήσιας Ευρωπαϊκής Συνάντησης των Φίλων των Ζώων.
18. Αξιολόγηση πρότασης ∆ήµου Καρπάθου για την συνδιοργάνωση φιλοξενίας 50 ατόµων του Τουριστικού Οργανισµού ΤUI POLAND στην Κάρπαθο.
19. Αξιολόγηση πρότασης Πολιτιστικού Συλλόγου Έµπωνας ‘’Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ’’ για τη διοργάνωση της 57ης Γιορτής Κρασιού, στον Έµπωνα Ρόδου.
20. Αξιολόγηση πρότασης Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ρόδου για τη συνδιοργάνωση δυο εκδηλώσεων την περίοδο της Πρωτοµαγιάς.
21. Αξιολόγηση πρότασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητηνίας ‘’Η ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ’’ για συνδιοργάνωση της διήµερης Μεσαιωνικής Γιορτής Κάστρου Κρητηνίας.
22. Αξιολόγηση πρότασης Πολιτιστικού Οµίλου Απολλώνων Ρόδου «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».
23. Αξιολόγηση πρότασης Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού για την έκδοση λευκώµατος του χωριού Κοσκινού.
24. Αξιολόγηση πρότασης Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» για τη συνδιοργάνωση της δράσης «Αναπαράσταση της Μεσαιωνικής Λίνδου».
25. Αξιολόγηση πρότασης Λυκείου Ελληνίδων Ρόδου ‘’ΕΡΓΑΝΗ ΑΘΗΝΑ’’ για τη συνδιοργάνωση µουσικών παραστάσεων και λοιπών δράσεων τουριστικού ενδιαφέροντος.
26. Αξιολόγηση πρότασης Συλλόγων Τηλίων Ρόδου «Άγιος Παντελεήµων» & «Τηλίνης ». 
27. Αξιολόγηση πρότασης Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας Ρόδου «ΚΑΜΑΡΙ» για συνδιοργάνωση δράσεων τουριστικού ενδιαφέροντος
28. Αξιολόγηση πρότασης της Καλλιτέχνιδος Φωτεινής ∆άρρα για τη συνδιοργάνωση µουσικής εκδήλωσης στη Ρόδο µε ρεπερτόριο του Μίκη Θεοδωράκη.
29. Aξιολόγηση πρότασης Πνευµατικού Κέντρου ∆ήµου Πάτµου για την συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτµου.
30. Αξιολόγηση πρότασης Συλλόγου Φίλων της Τέχνης και του Πολιτισµού ‘’ΑΜΟΝΙ΄’ για τη συνδιοργάνωση µουσικών συναυλιών µε τη συµµετοχή Σκανδιναβών και Νορβηγών καλλιτεχνών στην Κάλυµνο.
31. Αξιολόγηση πρότασης Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Λέρου ‘’Η ΑΡΤΕΜΙΣ’’ για τη συνδιοργάνωση συνάντησης ‘’Ελληνικού Παραδοσιακού χορού’’ στη Λέρο µε την συµµετοχή Ελληνικών και Σέρβικών χορευτικών συγκροτηµάτων.
32. Αξιολόγηση πρότασης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ARTIUS DANCE THEATRE για την εκπροσώπηση της Π.Ν.ΑΙ. στο Φεστιβάλ Χορού ΤRONDHEIM 2014 στη Νορβηγία.
33. Αξιολόγηση πρότασης Συλλόγου Πολιτισµού & Τέχνης Σηµωνίδης της Αµοργού, για την συνδιοργάνωση µουσικής εκδήλωσης έντεχνης και ρεµπέτικης µουσικής µε το συγκρότηµα ‘’∆ΗΘΕΝ’’.
34. Αξιολόγηση πρότασης της Κ.∆.Ε.Π.Α. Πάρου για την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων τουριστικού ενδιαφέροντος.
35. Αξιολόγηση πρότασης Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) για την πραγµατοποίηση ετήσιας ηµερίδας στη ∆ονούσα στις 22.6.2014.
36. Αξιολόγηση πρότασης εταιρείας Rodos Land για την παροχή διαφηµιστικού υλικού προς της Περιφέρεια.
37. Αξιολόγηση πρότασης του Πολιτιστικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισµού ‘’ΑΙΩΝ’’ για τη διοργάνωση ηµερίδας για τον Πολιτισµό και τον Τουρισµό στη Νάξο.
38. Αξιολόγηση πρότασης ∆ήµου Μήλου για τη συνδιοργάνωση του 21ου Φεστιβάλ Μήλου.
39. Αξιολόγηση πρότασης Πολιτιστικού Ιδρύµατος Οµίλου Πειραιώς και ∆ήµου Τήνου για τη διοργάνωση του 1ου Συµποσίου Γλυπτικής στην Τήνο.
40. Αξιολόγηση πρότασης Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης ‘’ΤΟ ΑΡΚΑ∆Ι’’ για την διοργάνωση µουσικοχορευτικών βραδιών. 
41. Αξιολόγηση πρότασης ∆ήµου Κύθνου για την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων τουριστικού ενδιαφέροντος µε σκοπό την γνωριµία των επισκεπτών της Κύθνου µε τα έθιµα του νησιού.
42. Αξιολόγηση πρότασης Τουριστικής Επιτροπής ∆ήµου Μυκόνου για την συµµετοχή του ∆ήµου Μυκόνου στο σχέδιο δράσης -ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών της Π.Ν.ΑΙ.
43. Αγορά αναµνηστικών δώρων. 

κριτική συνδυασμού «μπροστά το Αιγαίο» για την συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής της ΠΝΑ …

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού,

Πενήντα (50) ημέρες πριν τις εκλογές, η Λίτσα Φτακλάκη έφερε σε μία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για την οποία η ίδια εκτίμησε ότι 60 λεπτά είναι αρκετά για να εξετάσει 43 θέματα, «λίστα» προεκλογικών χρηματοδοτήσεων που συμπτωματικά «καλύπτουν» τη Ρόδο, τα χωριά της και τους μεγάλους Δήμους της περιφέρειας.
Η Σύμβουλος που προχτές μπέρδεψε τις 10.000 ευρώ  με τις 400.000 ευρώ σήμερα πιστεύει ότι οι «αφελείς» Δωδεκανήσιοι και Κυκλαδίτες,  δεν αντιλαμβάνονται με τι σκοπούς και κίνητρα διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η  Λίτσα Φτακλάκη μπέρδεψε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με τις δαπάνες του προεκλογικού αγώνα της παράταξης Μαχαιρίδη και της ίδιας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής Τουρισμού κ.κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, Ιουλία Καραμολέγκου και Κώστας Μπιζάς, αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε μία συνεδρίαση- παρωδία. 
Το τακτικό μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και Περιφερειακή Σύμβουλος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Δεν ανέχομαι να προκαλείται η νοημοσύνη μου για όλους τους άνωθεν λόγους. Η Λίτσα Φτακλάκη να κάνει εκλογές όπως οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι. Ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει ως στόχο της ανάπτυξη των νησιών και όχι την «αγιοποίησή» της!» 

η Θεώνη Λειβαδάρου από την Σαντορίνη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού αλλά και την τοποθέτηση σε ότι αφορά τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης της υποψήφιας από την Σαντορίνη,

Η Θεώνη Λειβαδάρου από το νησί της Σαντορίνης, συστρατεύεται με τον Γιώργο Χατζημάρκο επικεφαλής της  ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης Μπροστά Το Νότιο Αιγαίο και με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων τον Γιώργο Λεονταρίτη.

« Ήρθε η εποχή για  ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας καθώς οι  θυσίες ενός λαού περήφανου σαν του δικού μας  δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες! Επειδή λοιπόν συμμερίζομαι τις αγωνίες και τις ανησυχίες των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, της δική μας γενιάς, θεώρησα ότι είχα υποχρέωση να αντιδράσω.
Ο τρόπος της αντίδρασης μου είναι η συμμετοχή μου στις εκλογές για το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.
Σαν νέος άνθρωπος δεν μπορώ να ανέχομαι να αποφασίζουν άλλοι για μένα. Δεν μπορώ να μένω ασυγκίνητη στα δεινά που συσσωρεύονται.
Δεν ευαγγελίζομαι μαγικές λύσεις. Με τη φλόγα και τα όνειρα του νέου ανθρώπου αλλά και την εμπειρία του ανθρώπου που από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με επιχειρηματικές δραστηριότητες, θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλω, στη δημιουργία ικανών και αναγκαίων συνθηκών για μια ορθολογική ανάπτυξη των νησιών μας, που με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και για το παγκόσμιο τουρισμό αλλά και για άλλες πολλές δραστηριότητες στις οποίες θα απασχολείται το σύνολο του ενεργού δυναμικού των νησιών μας  (τουριστικό, επιστημονικό, τεχνικό, υπαλληλικό, αγροτικό, κτηνοτροφικό κτλ).
Αποφάσισα να συμμετέχω στον περιφερειακό συνδυασμό Μπροστά το Νότιο Αιγαίο με επικεφαλής τον κύριο Γ. Χατζημάρκο με τον οποίο μοιραζόμαστε τα ίδια σχέδια, τις ίδιες ανησυχίες, γιατί πιστεύω ότι το πρόγραμμα του, οι γνώσεις του, η εμπειρία του και η αποφασιστικότητά του αποτελούν εγγύηση.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάθε ψήφος στο πρόσωπο μου θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα αλλά και ένα συμβόλαιο αγώνα και μάχης για το καλό όλων.

Η Θεώνη Λειβαδάρου γεννήθηκε το 1990 και μεγάλωσε στη Σαντορίνη του Νομού Κυκλάδων. Αποφοίτησε  από το Λύκειο το 2008. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, αρτοζαχαροπλαστείο "το Μεγαλοχωρι"(Kοσκωτά), αποκτώντας εμπειρία και άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία. Το 2010 πήρε πτυχίο ως ειδικός μηχανογραφημένου λογιστηρίου.
Εργάστηκε σε λογιστικό γραφείο από το 2011 έως 2013 και από το Σεπτέμβριο του 2013 έως και σήμερα εργάζομαι στο λογιστήριο της εταιρείας εμπορικής υποστήριξης και υπηρεσιών (MSPS).


«Σαντορίνη - Θηρασιά – ενότητα αλλαγή» - ανακοίνωση για τα έργα στο Ημεροβίγλι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΖΩΡΖΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ

Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι του Ημεροβιγλίου μετά την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για τα έργα στο χωριό τους. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Θήρας δια του Ιδρύματος Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού, όλα αυτά τα χρόνια, έκανε τις παρακάτω 6 απευθείας  αναθέσεις:
1. Επισκευή δρόμου, περιοχή Ι.Ν. Αναστάσεως Προϋπολογισμός: 11.840,00€
2. Κατασκευή τουαλετών Νηπιαγωγείου Προϋπολογισμός: 11.890,00€
3. Βελτίωση Παιδικής Χαράς Προϋπολογισμός: 4.667,00€
4. Μίσθωση Μηχανημάτων για την απομάκρυνση φερτών υλικών στο Λιμανάκι Προϋπολογισμός: 2.030,00€
5. Διαμόρφωση χώρου δεξαμενής  Προϋπολογισμός: 11.511,00€
6. Επισκευή και Συντήρηση γηπέδου (5x5) Προϋπολογισμός: 5.966,00€
Διέθεσε στο σύνολο 47.904,00 €. Με διαγωνισμό ανέθεσε την διαμόρφωση της πλατείας του Γαλή προϋπολογισμού 35.311,00€, δημιουργώντας όμως περισσότερα προβλήματα στην λειτουργία της. Τέλος διατέθηκαν 12.760,00€ για την ολοκλήρωση μίας μελέτης ύδρευσης εσωτερικών δικτύων από την ΔΕΥΑ.
Συνολικά λοιπόν ο Δήμος Θήρας στη θητεία του διέθεσε από το ταμείο του μόνο 95.975€ για το Ημεροβίγλι.

Όσον αφορά στα έργα της μερικής αποχέτευσης καλντέρας Ημεροβιγλίου και του κεντρικού καταθλιπτικού δικτύου ύδρευσης, που παρουσιάζονται ως έργα της σημερινής Δημοτικής Αρχής, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ήταν αναμενόμενη η χρηματοδότηση τους λόγω υπάρξεως ώριμων μελετών που συντάχθηκαν πριν την θητεία της.

Δυστυχώς όμως :
1. Οι Κεντρικοί δρόμοι του χωριού παρέμειναν σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι παρελήφθησαν.
2. Οι πλατείες και τα πάρκα του χωριού παραμένουν σε άθλια κατάσταση.
3. Η κεντρική είσοδος δεν θυμίζει τίποτα από την πραγματικά μοναδική εικόνα και την γραφικότητα του Ημεροβιγλίου
4. Τα παραδοσιακά μονοπάτια και τα καλντερίμια, παραμένουν εγκαταλελειμμένα στη τύχη τους.
5. Το 5x5 εκτός από την τοποθέτηση ενός διχτιού και μίας πόρτας κινδυνεύει να καταστεί μη λειτουργικό και επικίνδυνο για τα παιδιά μας.
6. Το νεκροταφείο, είναι παραμελημένο και ασυντήρητο.
7. Στο Σκάρο πια η πρόσβαση και η επισκεψιμότητα είναι σχεδόν αδύνατες.
8. Το μοναδικό λιμανάκι στο Πορί, την περίοδο της θεομηνίας, συντηρήθηκε και επισκευάστηκε με το ενδιαφέρον των κατοίκων (προσωπική εργασία, δωρεά υλικών και μηχανημάτων). Μέχρι σήμερα όμως κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξε η Δημοτική Αρχή για την αναβάθμιση της εικόνας του και τη λειτουργικότητα του.
9. Η μη επίλυση του Κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης των Φηρών, συνεχίζει έως και σήμερα να απομονώνει περισσότερο το Ημεροβίγλι, καθ’ όλη την τουριστική σαιζόν, μειώνοντας την επισκεψιμότητα με την αδυναμία προσέγγισης τουριστικών λεωφορείων.

Πάγια λοιπόν η πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής, λόγω ανυπαρξίας δικών της μεγάλων και ουσιαστικών έργων, να οικειοποιείται ως δικά της, έργα  που έχουν προετοιμαστεί πριν την έναρξη της θητείας της, φτωχή δε η κληρονομιά της σε μελέτες μεγάλων έργων, για την επερχόμενη Δημοτική Αρχή.   


Η εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Κίτσου

«Σαντορίνη - Θηρασιά – ενότητα αλλαγή» - ανακοίνωση στο θέμα του ραντάρ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Άρση αναβάθμισης και απομάκρυνση του ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης από τη Σαντορίνη

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  πριν από ένα χρόνο, με την οποία  είχαμε εξουσιοδοτήσει τον κ. Ζώρζο με τον Πανοσιολογιότατο Πατέρα Δαμασκηνό, να διαχειριστούν τόσο την άρση της αναβάθμισης του ραντάρ όσο και την απομάκρυνσή του από τη Σαντορίνη, δυστυχώς δεν λήφθηκε υπόψη από το κ. Δήμαρχο.

Τρανό παράδειγμα είναι η μη ενημέρωση μας για την επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στο νησί μας στις 23 και 24 Μαρτίου αλλά και η αδιαφορία του κ. Δημάρχου να συναντηθούμε και να ζητήσουμε την αποπομπή της απόφασης του κ. Υπουργού για τη τοποθέτηση του ραδιοθόλου. Αντ’ αυτού, και με δική μας πρωτοβουλία έστω και την τελευταία στιγμή, παρευρεθήκαμε σε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Παναγιωτόπουλο, υπό τον πανοσιολογιότατο στο αεροδρόμιο, πιέζοντάς τον για την τουλάχιστον από εδώ και πέρα συμβολή του στην οριστική επίλυση του θέματος. Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος μας παρέπεμψε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μετά από την μοναχική επίσκεψη του Ηγουμένου της Μονής Πατέρα Δαμασκηνού σήμερα Πέμπτη σε συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθ. Δαβάκη, πληροφορηθήκαμε ότι διεκδίκησε και πέτυχε το συντομότερο δυνατόν την πραγματοποίηση σύσκεψης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πολιτικούς και Στρατιωτικούς για την δρομολόγηση της άρσης αναβάθμισης αλλά και της απομάκρυνσης του ραντάρ από τη Σαντορίνη.

Είμαστε έτοιμοι να συμπαραταχθούμε με τον Ηγούμενο της Μονής και να παραστούμε σθεναρά στη συνάντηση αυτή,  για την οριστική επίτευξη του στόχου μας.

Ο επικεφαλής,  Αντώνης Σ. Σιγάλας

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» - χρήσιμη και απαραίτητη η ένταξη του Γ. Γρατσία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού,

Ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή του Γιάννη Γρατσία στον συνδυασμό μας, αναγνωρίζοντας το έργο του από όλες τις θέσεις που του ανατέθηκαν, με κορυφαία την συνεισφορά του στην υλοποίηση της ιδέας και την λειτουργία μέχρι σήμερα του υγειονομικού αεροσκάφους.

Η ένταξη του στην "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" αποτελεί την κορυφαία επιλογή σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σε θέματα που άπτονται των Λιμενικών ζωνών των νησιών μας.
Ο Γιάννης Γρατσίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να εργαστεί με αυταπάρνηση, σφραγίζει και διασφαλίζει με την παρουσία του την κοινωνική ασφάλεια, σε όλα τα έκτακτα περιστατικά με τις αεροδιακομιδές ως πιλότος του υγειονομικού αεροσκάφους και γνωρίζει πολύ καλά όλα τα θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.
Η εμπειρία του Γιάννη Γρατσία στην αυτοδιοίκηση είναι μεγάλη και επιβάλλει την εκ νέου συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου. Η επιλογή του να ενταχθεί στην ενωτική πορεία, μας τιμά και τον καλωσορίζουμε στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας Σαντορίνη και Θηρασία.


Με εκτίμηση, Γεώργιος Α. Χάλαρης, Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης 

Γ. Χατζημάρκος – σχολιασμός της παρουσίασης του συνδυασμού του κ. Μαχαιρίδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού με επικεφαλής τον κ. Χατζημάρκο, «σε «μαγαζί του μετέτρεψε την περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Γιάννης Μαχαιρίδης»

Σύμφωνα με το κείμενο,

Σε Προεκλογικό Κέντρο – ΜΑΓΑΖΙ του μετέτρεψε ο Γιάννης Μαχαιρίδης τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, για να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, αντί να μισθώσει γραφεία για να στεγάσει την παράταξή του, όπως ορίζει η νομοθεσία και πάνω από όλα η ηθική, δύο τομείς οι οποίοι του είναι παντελώς αδιάφοροι.  Να πληρώσει και αυτός ενοίκιο, ρεύμα και τηλέφωνο όπως οι υπόλοιποι υποψήφιοι και όχι ορμώμενος από την 30ετή του συνήθεια να τα απολαμβάνει δωρεάν εις βάρος των πολιτών.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε δημόσια την καθεστωτική νοοτροπία και την ιδιοκτησιακή αντίληψη  που τον διακρίνει.   Δυστυχώς για τον απερχόμενο και κουρασμένο περιφερειάρχη, οι εποχές άλλαξαν. Η περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν είναι φέουδό του και δυστυχώς γι΄ αυτόν το «ηχηρό μήνυμα» που έστειλε σήμερα είναι ότι… ο λύκος και εάν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την  κεφαλή του!!! 

Γ. Βρούτσης : σήμερα η αναλύτική παρουσίαση του συστήματος «άτλας»

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, σήμερα Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 11.00 π.μ, θα παρουσιάσουν το καινοτόμο σύστημα «Άτλας», που αποτελεί μια θεμελιακή μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση της οργάνωσης και λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος.

Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας του συστήματος «Άτλας», κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο «ασφαλιστικό βιογραφικό του» ενώ η βεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των δικαιούχων θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, καταργώντας έτσι τα βιβλιάρια ασθενείας. Επίσης, ο χρόνος αναμονής για την απονομή των συντάξεων δεν θα ξεπερνά πλέον τις λίγες ημέρες, ακόμη και εάν κάποιος εργαζόμενος έχει πολλές διαδοχικές αλλαγές στην ασφαλιστική του κάλυψη.

Σύμφωνα με ανάρτηση της εφημερίδας «το ποντίκι» : http://topontiki.gr/article/70920

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, το σύστημα αλλάζει ριζικά τα δεδομένα ως προς την παρακολούθηση και τη διαχείριση της ασφαλιστικής διαδρομής κάθε πολίτη.

Κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να έχει από τον προσωπικό του υπολογιστή πρόσβαση στο «ασφαλιστικό βιογραφικό» του,  από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθει στην αγορά εργασίας μέχρι και τη συνταξιοδότησή του. Σε ποιον εργοδότη απασχολήθηκε, για πόση διάρκεια και με ποιο ασφαλιστικό καθεστώς.

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, η έκδοση και απονομή σύνταξης, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, καθίσταται ζήτημα ημερών.
Από την 1η Ιουνίου 2014 καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας τους θα γίνεται πλέον on line με το σύστημα «Άτλας» από τους ίδιους τους παρόχους υγείας.


Από τον φετινό Νοέμβριο, νέοι ασφαλισμένοι – μετά την 1.1.1994 – θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους το σύνολο της ασφάλισής τους.

«οικολόγοι πράσινοι»- παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές

 Παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 27.3 τα 18 πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών με τον συνδυασμό των «οικολόγων – πρασίνων». Οι υποψήφιοι είναι οι εξής μεταξύ των οποίων ο νυν ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου Ν. Χρυσόγελος.  Μ. Πίνιου Καλλή, Ό. Θεοδωρικάκου, Μ. Αχμέντ, Σ. Κυμπουρόπουλος, Κ. Λεμπέση, Μ. Δασενάκης, Στ. Λιβάνιος, Μ. Παναγιωτοπούλου, Μ. Βαλάσης, Ρ. Καστρινάκη, Μ. Μπονατάκης, Σ. Παπαχρήστου, Χ. Κεχαγιόγλου, Ε. Δημοπούλου, Χρ. Ζουμπουλίδης, Ν. Κάππας και Π. Γρέδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» με την ανακοίνωση των υποψηφίων,

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Γι’ αυτό ακριβώς θέλουμε να αλλάξει και η Ελλάδα και η Ευρώπη. Αλλά να αλλάξουν με δημιουργικό τρόπο, προς το καλύτερο, με τη συμμετοχή των πολιτών. Θέλουμε πίσω το μέλλον μας. Θα το διαμορφώσουμε εμείς. Γι’ αυτό οι δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις και οι νέοι/ες πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο. Στις ευρωεκλογές το δίλημμα δεν είναι Σαμαράς ή Τσίπρας αλλά πώς θα διαμορφώσουμε το μέλλον μας, πώς θα λύσουμε τα τεράστια προβλήματα των πολιτών. Μόνοι/ες ή με αλληλεγγύη; Στα τυφλά, με οδηγό την οργή ή με δημιουργικότητα κι ενίσχυση της δημοκρατίας; Καταστρέφοντας το περιβάλλον, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό, κατεδαφίζοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο, ή ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, μετασχηματίζοντας την οικονομία ώστε να λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και αρμονικά με το περιβάλλον; Εμείς, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική και κοινωνική πρόταση. Γκρίζο οι άλλοι; Πράσινο εμείς! Λέμε στους πολίτες: Μην αφήσετε Ευρώπη και Ελλάδα, το σπίτι μας, στα χέρια τους.  Στείλτε ένα ισχυρό μήνυμα, ψηφίζοντάς μας, αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στις αλλαγές που απαιτούνται. Για μια ομοσπονδιακή, κοινωνική, αλληλέγγυα, οικολογική, δημοκρατική Ευρώπη με ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια δημιουργική, κοινωνική, καινοτόμα, αλληλέγγυα, πράσινη, δημοκρατική Ελλάδα, με ανανεωμένους τους περιφερειακούς θεσμούς της κι ενισχυμένη την κοινωνία των πολιτών. Εμείς, οι ενεργοί πολίτες, είμαστε μέρος των αλλαγών που απαιτούνται», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, παρουσιάζοντας το πολιτικό στίγμα αλλά και τα πρώτα 18 ονόματα των συμμετεχόντων, ανδρών και γυναικών, στο ευρω-ψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία.

Εννέα, από τους δεκαοκτώ υποψηφίους που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, συστήθηκαν στο κοινό, παρουσιάζοντας το πολιτικό στίγμα της κίνησης, αλλά και τις θέσεις και τις προτάσεις τους για έξοδο από την πολυδιάστατη κρίση.


www.prasinoi.gr , e-mail: info@prasinoi.gr  , τηλ: 210 3223867 

Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2014

«Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» πραγματοποιήθηκε η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών

Τους υποψήφιους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες της παράταξής του παρουσίασε την Πέμπτη 27.3 ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης ως εκ νέου υποψήφιος και  επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας στην Ρόδο, κατά την διάρκεια της οποίας δεν υπήρχαν εκπλήξεις μιας και τα ονόματα των υποψηφίων ήταν γνωστά απο μέρες.

Σε οτι αφορά τις Κυκλάδες υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο Γιάννης Δεκαβάλλας νυν δήμαρχος Σύρου και στα Δωδεκάνησα ο πρώην δήμαρχος Καμείρου, γιατρός στο επάγγελμα, Δημήτρης Κρητικός.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μαχαιρίδη κατά την διάρκεια της παρουσίασης,

Απευθύνομαι σήμερα στους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου για να δηλώσω και επίσημα την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις εκλογές του Μαΐου.

Στην μάχη αυτή στρατεύομαι με την εμπειρία, την γνώση και την θέληση που διαθέτω, ώστε με την απόφαση των ανθρώπων του Νοτίου Αιγαίου να κάνουμε ακόμα πιο δημιουργικά βήματα μπροστά στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε.

Συμμετέχω πάλι σε αυτήν την προσπάθεια γιατί πιστεύω στις δυνατότητες μας,  στις δημιουργικές  δυνάμεις των νησιών μας.

Η πενταετία που ακολουθεί θα είναι μια περίοδος καμπής και μεγάλων προκλήσεων. Είναι πολλές οι μάχες που έχουν να δοθούν και πολλά τα όνειρα που μπορούμε και πρέπει να κυνηγήσουμε.
Η παράταξή μας «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» δεν απουσίαζε και δεν πρόκειται να απουσιάζει από κανένα μέτωπο αγώνα, από τα πολλά που είναι ήδη ανοικτά και τα άλλα που πιθανόν θα ανοίξουν.

Έτσι είμαστε μαθημένοι… Να είμαστε παρόντες, να πηγαίνουμε πάντα μπροστά, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Δεν λείψαμε από καμία μάχη, δεν θα το κάνουμε τώρα…

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, ξέροντας όμως και τις ιστορικές ευκαιρίες που θα δοθούν για το Νότιο Αιγαίο, νοιώθουμε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να συνεχίσουμε και να επιστρατεύσουμε σαν παράταξη τους καλύτερους και τους άριστους που διαθέτουν οι κοινωνίες των νησιών μας.
Σε καιρούς που δεν συγχωρείται η μετριότητα, η ελάχιστη προσπάθεια, τα εύκολα λόγια και η φυγοπονία, οι κοινωνίες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούνται από το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν, από τους Άριστους συμπολίτες μας…

Απ’ αυτούς αναζητήσαμε τους συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους μας…
Κάθε όνομα, κάθε πρόσωπο που συμπορεύεται μαζί μας είναι ένας ισχυρός συμβολισμός για το ποιοι είμαστε, πού θέλουμε να πάμε και πώς θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους Νοτιοπελαγίτες.

Γι’ αυτό θεωρώ εξαιρετική τιμή για μένα και την παράταξή μας «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» τη συμπόρευσή μας με τον δήμαρχο Ερμούπολης Σύρου Γιάννη ΔΕΚΑΒΑΛΑ, ως υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τον πρώην δήμαρχο Καμείρου Ρόδου Δημήτρη ΚΡΗΤΙΚΟ, ως υποψήφιο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

ΕΙΝΑΙ επιλογές Ουσίας, σαφούς Μηνύματος και ισχυρού Συμβολισμού…
Το Νότιο Αιγαίο πρέπει και θα υπηρετείται πάντα από έμπειρους, γνώστες, εργατικούς, έντιμους και αποφασισμένους συμπολίτες μας.

Δύο επιλογές που υποδηλώνουν τη βούλησή μας να παραμείνει η Αυτοδιοίκηση, ακομμάτιστη, χειραφετημένη, ασυμβίβαστη, πρωταγωνίστρια και ρυθμιστής των εξελίξεων που θα καθορίσουν την πορεία και όσα δικαιούνται οι Δωδεκανήσιοι και οι Κυκλαδίτες…
Μακριά από επίπλαστες περιχαρακώσεις και ιδεοληψίες…

Η παρουσία δίπλα μου του Γιάννη ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ και του Δημήτρη ΚΡΗΤΙΚΟΥ αποτελεί τιμή για μένα και τους ευχαριστώ για την αποδοχή της πρότασής μου.
Προσθέτουν στο κύρος και στη δύναμη που διαθέτει η μεγάλη μας παράταξη, εν όψει μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Μιας αυτοδιοικητικής  μάχης που θα τη δώσουμε όλοι μαζί, σεβόμενος και εγώ από την πλευρά μου τη θέληση, την πρόταση και απόφαση των συναδέλφων μου – μελών της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» να ηγηθώ και αυτής της προσπάθειας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, δεσμευόμενοι όλοι, παλιοί και νέοι συνεργάτες, να μείνουμε ανυποχώρητοι στο στόχο μας να κερδηθεί το στοίχημα για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, και να κατακτήσουμε όλους τους στόχους που θέσαμε πριν από τριάμισι χρόνια.

Αποφασισμένοι, ο καθένας ξεχωριστά και σαν σύνολο, να δώσουμε κάθε ικμάδα της ζωής και της ψυχής μας για να μην πάει το Νότιο Αιγαίο, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ…
Σας ευχαριστώ. 


παρουσίαση της υποψήφιας χωρικής αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με την "νησιωτική ανατροπή" Άννας Μαυρουδή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Παρουσία φίλων και μελών της «Νησιωτικής Ανατροπής», παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, οι θέσεις του περιφερειακού συνδυασμού με επικεφαλής τον κ. Μπενέτο Σπύρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επίσημη παρουσίαση της Χωρικής Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Άννας Μαυρουδή, η οποία κατάγεται από την Κέα και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Συρμαλένιος, αλλά και ο δήμαρχος Άνδρου κ. Γιάννης Γλυνός, που παρακολούθησαν την παρουσίαση της παράταξης.

«Νιώθω περήφανος που η Άννα Μαυρουδή είναι στο “τιμόνι” του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων», τόνισε ο κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι  χρειάζονται και κάποιες τομές, όπως η συγκεκριμένη απόφαση, που αφορά στο πρόσωπο της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη. Ήρθε η ώρα νεότεροι να αναλάβουν τα ηνία για να κάνουμε τη “Νησιωτική Ανατροπή”. Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε, ξεκινώντας σήμερα από τη Σύρο, τη «Νησιωτική Ανατροπή» και να αποδείξουμε, ότι δε θα ανεχτούμε άλλο την κατάσταση που δημιούργησαν αυτοί που κυβερνούν τόσα χρόνια».

«Είναι τιμητικό κι ευχάριστο που έχουμε ένα νέο παιδί στη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη» σημείωσε ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Γιάννης Γλυνός αναφερόμενος στην κ. Άννα Μαυρουδή, τονίζοντας επιπλέον πως, «έχει έρθει η στιγμή να αναδείξουμε νέα στελέχη της Αυτοδιοίκησης. Πιστεύω ότι το ταξίδι θα είναι καλό και το αποτέλεσμα του ταξιδιού ακόμη καλύτερο».

Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό και μήνυμα στήριξης απέστειλαν τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου κ. Γάκης, όσο και ο Ευρωβουλευτής, Κρίτωνας Αρσένης.

«Οι εκλογές του Μαΐου 2014 είναι μια πολιτική – αυτοδιοικητική μάχη για την ελπίδα και την αλλαγή. Σε αυτή τη συγκυρία θα πάμε με αισιοδοξία και έμπνευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό. Η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα χρειαστεί να τη δώσουμε με συλλογικότητα, με την αίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί, με γενικό προσκλητήριο στα νησιωτικά κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις γενιές των πολιτών. Και στη μάχη αυτή, κανείς δεν περισσεύει», σημείωσε ο κ. Δημήτρης Γάκης μεταξύ άλλων.

«Χαιρετίζω και στηρίζω τη Νησιωτική Ανατροπή και την υποψηφιότητα του Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όλοι εμείς που έχουμε εργαστεί για την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου, αναγνωρίζουμε στην πράξη το ουσιαστικό έργο που έχει κάνει ο Μπενέτος Σπύρος για το νησί του», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο κ. Κρίτων Αρσένης.

Τον χαιρετισμό των Οικολόγων Πράσινων, που συμμετέχουν και στηρίζουν την Νησιωτική Ανατροπή, μετέφερε στην εκδήλωση η Χριστίνα Ευθυμιάτου Καρυστιναίου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στη Νάξο, η οποία ανέλυσε τη σημασία που έχει το ενωτικό εγχείρημα για την υλοποίηση των στόχων και των μέχρι σήμερα προσπαθειών, όλων των συμμετεχόντων, αλλά και για μια ουσιαστική αλλαγή της λειτουργίας της Περιφέρειας, που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο, αλλά και στις κρίσιμες απαιτήσεις της εποχής μας.

«Ως ένα πρωτόγνωρο πείραμα» χαρακτήρισε τη δημιουργία της “Νησιωτικής Ανατροπής” η υποψήφια Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Άννα Μαυρουδή, τονίζοντας πως «είναι μία παράταξη που πρωτίστως πιστεύει πραγματικά στην Αυτοδιοίκηση» και την οποία «στηρίζουν αρκετοί πολιτικοί χώροι. Το ζητούμενο στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι να κατανοήσει ο κάθε πολίτης και συνολικά οι νησιώτικες κοινωνίες τι Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη. Βιώνουμε ως κοινωνία την ήττα των αξιών, η ψήφος των πολιτών πρέπει να αφορά στα προβλήματα των νησιών».

Ο επικεφαλής της παράταξης, Μπενέτος Σπύρου, επανέλαβε ότι τα νησιά βρίσκονται σε ένα μόνιμο μνημόνιο από την αρχή της ύπαρξής τους, με την κεντρική διοίκηση να μην επιθυμεί πραγματικά την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και τα κόμματα να μην σέβονται την αυτονομία των θεσμών των τοπικών κοινωνιών. «Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πελάτες και να γίνουμε σκεπτόμενοι πολίτες. Να επαναφέρουμε την πολιτική ως αξία στην κοινωνία. Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ενεργοποιηθούμε και να μην επαναφέρουμε τον τόπο μας στη σωστή ρότα. Να μην αφήσουμε την πατρίδα μας να πέσει στα χέρια άλλων […] Μόνο με ανατροπές έχουμε αλλαγές».

Άννα Μαυρουδή - Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Κέα (Τζια), όπου έζησε για αρκετά χρόνια. Υπηρέτησε εκεί ως καθηγήτρια Αγγλικής στο Γυμνάσιο-Τάξεις Λυκείου Κέας και μετέπειτα ως διευθύντρια στο Επαγγελματικό Λύκειο. Έχει επίσης εργαστεί και ως ελεύθερη επαγγελματίας, κάνοντας διερμηνεία και μεταφράσεις.
Σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πανεπιστήμια του Manchester και του Surrey, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Πολιτισμικές Σπουδές και στη Θεωρία Κριτικής.
Παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα αντικείμενα «Δημόσια Διοίκηση και Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες», «Σχεδιασμός και Διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων» και σε «Ζητήματα που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο Ευρώπη 2014-2020».
Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης και συμμετέχει ως συνεργάτιδα σε προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων. Ασχολείται με ζητήματα ισότητας των φύλων, εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πολιτισμικής θεωρίας.
Έχει διατελέσει Γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και είναι μέλος των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.
Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας. Ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με την Συν-Κυκλαδική, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2010 στην περιφερειακή ενότητα Κέας-Κύθνου με τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες το 2012.

περιοδεία της «Νησιωτικής Ανατροπής» στην Τήνο
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη επίσκεψη της «Νησιωτικής Αναπτροπής» στην Τήνο στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του υποψήφιου Περιφερειάρχη Μπενέτου Σπύρου στις Κυκλάδες. Τον Μπενέτο Σπύρου συνόδευαν στην Τήνο η Άννα Μαυρουδή υποψήφια χωρική αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Τήνο Μαργαρίτα Δεδεμπίλη και Ηλίας Τζαβελόπουλος –Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τήνου και πρώην Κοινοτάρχης Πανόρμου.


Η περιοδεία της Νησιωτικής Ανατροπής στις Κυκλάδες συνεχίζεται  στη Μύκονο. Ακολουθούν η Πάρος (27 και 28/3) η Θήρα στις 29/3 και η Νάξος στις 30 και 31/3.

από Σαντορίνη και Κω οι δύο νέοι Υποψήφιοι Περιφεριακοί Σύμβουλοι του Γιώργου Χατζημάρκου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού αλλά και την τοποθέτηση σε ότι αφορά τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης της υποψήφιας από την Σαντορίνη,

Η Ιουλία Καραμολέγκου συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές του Μάιου στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου επικεφαλής της ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης Μπροστά το Νότιο Αιγαίο και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη. 

« Όντας τα τελευταία τέσσερα χρόνια εκλεγμένη Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Χαράλαμπου Κόκκινου δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω τίποτα από αυτά που οραματιζόμουν όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά καθότι ανήκα στη μείζον αντιπολίτευση χωρίς να έχω καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.
Η απογοήτευση μου είναι πλήρης αναφορικά με την απραξία των τελευταίων χρόνων.
Ήγγικεν λοιπόν η ώρα αυτό να αλλάξει!!
Έχοντας ως κύρια συστατικά την ανάγκη και την ειλικρινή όρεξη αλλά κυρίως το πείσμα για κάτι καλύτερο και δημιουργικότερο.
Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά με τα κοινά ως υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου Μπροστά στο Νότιο Αιγαίο.
Η επιλογή μου αυτή βασίστηκε καταρχήν στην εμπιστοσύνη που έχω στο πρόσωπο του Χαράλαμπου Κόκκινου ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι όντας σε θέση ευθύνης λειτουργεί αφήνοντας πίσω του έργο και όχι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα που μου εμπνέει το πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα μοχθήσουμε για την ανάπτυξη των όμορφων νησιών μας!
Το όνειρο μου είναι να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτόν τον τόπο, να αποδείξω όχι με λόγια αλλά έμπρακτα ότι μπορώ να προσφέρω κάνοντας ότι δύναμαι ώστε τα νησιά μας να έχουν ότι τους αξίζει σαν ραχοκοκαλιά ολόκληρης της χώρας!!
Όσοι πιστοί στο όνειρο λοιπόν προσέλθετε να ταξιδέψουμε παρέα Μπροστά στο Νότιο Αιγαίο!» δηλώνει η Ιουλία Καραμολέγκου.

Η Ιουλία Καραμολέγκου είναι 25 χρονών, γεννήθηκε στη Σαντορίνη όπου και αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Θήρας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών. Επίσης είναι εκλεγμένη Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Θήρας. 

συμφωνία για κοινές δράσεις Ελλάδας – Γαλλίας στον τουρισμό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπ. Τουρισμού κατα την διάρκεια επίσημης επίσκεψής της στην Γαλλία,

Σε συνάντηση με τον Christian Mantei, γενικό διευθυντή του ΑΤOUT FRANCE (φορέας αντίστοιχος του ΕΟΤ), αποφασίστηκε η αξιοποίηση των διεθνών τουριστικών τάσεων και η στόχευση στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Βραζιλίας.


Παράλληλα εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας «τουριστικών πακέτων» Ελλάδας και Γαλλίας, ώστε οι επισκέπτες της μίας χώρας να διευκολύνονται στην μετακίνησή τους και στην άλλη. Το 2013 οι αφίξεις επισκεπτών από την Γαλλία αυξήθηκαν κατά 19,2% (1 εκατ. 150 χιλ. άτομα) ενώ για το 2014, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του CETO(φορέας των Tour Operators) και τις σχετικές προβλέψεις, αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος της τάξης του 15%. 

ο Παρθενώνας και άλλα 9 μέρη που πρέπει κανείς να επισκεφθεί

Ενόψει καλοκαιρινών διακοπών, πολλά μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και sites καταρτίζουν λίστες για όλα τα γούστα τουριστών.
Σε μία εξ αυτών, που αφορά τα μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί έστω για μία φορά στη ζωή του, φιγουράρει ο Παρθενώνας. Και μάλιστα όχι σε οποιαδήποτε θέση αλλά στην πρώτη και καλύτερη! (οι φωτογραφίες πάντως όλων των μνημείων, είναι εντυπωσιακές..! ) 

ο πρωταθλητής του παρκούρ Scott Young κάνει παρκούρ σε πολλές περιοχές της γής και .. διαφημίζει την Σαντορίνη!

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας news24 http://news247.gr/eidiseis/kosmos/People-world/o_asos_toy_parkour_kai_h_santorinh.2704086.html

O Scott Young ρισκάρει την ζωή του κάνοντας κατακόρυφο στην άκρη ενός κτιρίου 40 ετών στην Σαγκάη, της Κίνας.
Το βίντεο μπορεί να μας τρομάζει, ωστόσο ο Young είναι αρκετά έμπειρος, καθώς έχει δοκιμαστεί σε διάφορα μέρη, χωρίς να κινδυνέψει.
Ο Young έχει κάνει παρκούρ στο παρελθόν στην Σαντορίνη, από οπού είναι και οι φωτογραφίες καθώς και σε πόλεις της Κίνας και της Ινδίας.

Σύμφωνα με καινούργιες αλλά και παλαιότερες δηλώσεις του, η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη που έχει κάνει παρκούρ! 

εξετάσεις ΕΦΕΤ στις 29 Μαρτίου στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης αλλά και της διοργανώτριας των σεμιναρίων «Νέας Γνώσης», οι εξετάσεις πιστοποίησης του προγράμματος «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων κατά ΕΦΕΤ» που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο του 2013, για όσους το παρακολούθησαν, θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του ΕΠΑΛ στον ΠΥΡΓΟ ΘΗΡΑΣ το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014.  Όλοι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα που διοργανώθηκαν από τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ θα εξεταστούν στις 12:40.

Πιο συγκεκριμένα,  οι εξετάσεις διοργανώνονται από τον ΕΦΕΤ και θα λάβουν χώρα σε αίθουσα του ΕΠΑΛ στον ΠΥΡΓΟ ΘΗΡΑΣ (έναντι ΣΑΝΤΟ)  το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014.  Όλοι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα που διοργανώθηκαν από τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ θα εξεταστούν στις 12:40.

Για πληροφορίες : ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε.



Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2014

Santorini: Five reasons to visit the beautiful Greek island

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας metro… υπάρχουν τουλάχιστο 5 λόγοι να επισκεφθεί κανείς την Σαντορίνη!

Στο κείμενο αναφέρονται τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά και οι ιδιαιτερότητες της Σαντορίνης ενώ γίνονται ιδιαίτερες αναφορές στις γεύσεις και βέβαια την .. θέα και το τοπίο της..

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε εδώ : http://metro.co.uk/2013/09/16/santorini-five-reasons-to-visit-the-beautiful-greek-island-3986336

Arguably Greece’s most beautiful island, Santorini is a mix of towering cliffs, inky waters and whitewashed villages. Perfect for a post-summer break.

In around 1620BC, a huge eruption caused the centre of the southernmost Cyclades islands to collapse.
The Aegean Sea came pouring into the resulting caldera, leaving the crescent-shaped volcanic rock we now know as Santorini.

Thanks to its natural beauty, Santorini endures another plague – plenty of visitors during summer – when roads are blocked, restaurants are full and prices soar.

While spring is a lovely time to visit, particularly for the wild flowers, the sea has yet to warm up enough for all but the bravest. This is why October is best – there are no crowds, the water is warm and there’s wine to be tasted.

Most of Santorini’s hotels are stuck to the caldera rim for the views.
There’s something for every budget and the Grace Santorini is a legend among the top-tier options (www.gracehotels.com/santorini, doubles from £320).
For something cheaper, Aqua Vista Hotels (www.aquavistahotels.com  , doubles from £180) has a collection of ten boutique properties around the rim. We love the four-star Kalestesia.
Michael Cullen, editor-in-chief of online travel experts i-escape (www.i-escape.com  ) and former Cyclades tour guide, suggests a different approach: ‘The last couple of times I have stayed inland, which seems a little counter-intuitive since the views from the caldera are the big draw, but you can soak them up from a café by day and then retire to a quieter place inland.
‘My most recent discovery is Hideaway Houses (www.i-escape.com  /hideaway-houses/overview, houses from £273 per night), whose prices are cut by almost half in October.’
Santorini, and the picturesque town of Oia in particular, is reputed to have the most beautiful sunsets on Earth.

It’s a big claim but few who have experienced it will forget seeing the sun drop into the drink leaving only the silhouettes of the tiny islets and the pink-domed cupolas of the churches in its wake.
White-washed buildings perch on the cliffs overlooking the caldera of Santorini (Picture: supplied)White-washed buildings perch on the cliffs overlooking the caldera of Santorini (Picture: supplied)

The wine is amazing
Santorini is awash with food and wine. Food enthusiast and Santorini expert David Hoffmann, of the brilliant David’s Been Here website (www.davidsbeenhere.com ) shares says: ‘Selene restaurant [www.selene.gr, mains from £22] is excellent. It is located in the village of Pyrgos, which is a great place to see traditional architecture.

‘Nichteri [www.nichteri.gr, mains from £21] on Kamari beach, has some of the best gourmet Greek food around and a great atmosphere. The best restaurant to see the sunset from is Dimitri’s Taverna (no web, mains from £10) in Ammoudi Port. Reserve a table at the water’s edge and order the lobster pasta.’
As for the wine, October is the best month for tasting the new season’s vintages. Santorini’s wines are prized for their Italian flavour – during the Crusades, a Venetian nobleman seized the island and his influence is still tasted in the sweet, crisp whites and rosés on offer – and October 22 is the religious feast day of Agios Avekios, the patron saint of wine.

Expect lots of drinking, dancing and plate-smashing. For those wanting to learn more, Sigalas Winery (www.sigalas-wine.com ) offers tours.
Take a boat trip around the coast for a different view of the island (Picture: Alamy)Take a boat trip around the coast for a different view of the island (Picture: Alamy)

It’s activities heaven
Now the heat of summer has died down (35C is not uncommon in August), it’s time to get out and about. The most popular activities are water-based, with sea kayaking, diving and cave snorkelling all plentiful.
Santorini Sailing (www.santorinisailing.com, half day from £120 per person) offers some of the best catamaran tours, with beach stops and thermal pools, plus complimentary lunch and drinks.

On-shore, the rock climbing and hiking are excellent. Michael Cullen suggests hiking from the Grace Santorini, via the ruins of a Venetian castle, to the peaceful hidden chapel of Theoskepasti.
For history buffs, a visit to Akrotiri, the Pompeii of the Aegean, is a must. You’ll see the perfectly preserved remains of a Bronze Age Minoan town, frozen in volcanic ash.

Getting there:

Returns from Gatwick to Santorini with Easyjet from £57.99, www.easyjet.com, www.visit-santorini.com