Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2008

Κάλλιο αργά παρά ποτέ (και με πρόστιμα..) ή μακάρι οι επόμενες κινήσεις να τρέξουν γρήγορα
Συμμορφώθηκε πάντως στις ευρωπαϊκές οδηγίες η Σαντορίνη μιας και δημιουργήθηκε (τελικά) ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Ένα σημαντικό βήμα προς την συμμόρφωση με τις οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης σχετικά με την διάθεση των απορριμμάτων έκαναν ο Δήμος Θήρας και η Κοινότητα της Οίας – Θηρασσιάς. Οι δύο ΟΤΑ προχώρησαν στην δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νήσων Θήρας και Θηρασιάς δημιουργώντας ετσι το κατάλληλο νομικό σχήμα που θα προωθήσει τις διαδικασίες κατάργησης της υφιστάμενης χωματερής. Άλλωστε η Ε.Ε. εχει δώσει καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου του 2008 για την κατάργηση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων.
Πηγή : εφημερίδα Κοινή Γνώμη


Απόψε και αύριο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η φετινή γιορτή κρασιού, στην πεζοδρομημένη κεντρική πλατεία των Φηρών.
Η γιορτή διοργανώνεται από την ΔΕΠΟΤΑΘ ενώ συμμετέχει το σύνολο των οινοποιείων του νησιού.
Παράλληλα με τις δοκιμές κρασιών απόψε θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Στέλιο Μπικάκη.


Δύο επιβατικά πλοία, το "Θεόφιλος" και το "Σούπερ Φέρυ 2" συγκρούστηκαν την σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Άνδρου, κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης.
Από την σύγκρουση έχουν τραυματιστεί ελαφρά τουλάχιστον δύο άτομα που μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού. Τα δύο πλοία έχουν υποστεί ζημιές και θα παραμείνουν στο λιμάνι της Άνδρου για επιθεώρηση.
Πηγή : www.skai.gr


Σε νέες φουρτούνες εισέρχεται η ελληνική ακτοπλοΐα ύστερα από την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμων σε 14 ακτοπλοϊκές εταιρίες αλλά και στην ίδια την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), με την κατηγορία της λειτουργίας καρτέλ στις τιμές.
Πηγή : www.kykladesnews.gr


Κάτω από ένα μεγάλο μαύρο καπέλο, σαν σταρ του σινεμά εντοπίστηκε στην παραλία της Σαντορίνης, μια από τις πιο γοητευτικές γυναικείες παρουσίες του αθλητισμού, Όλγα Βασδέκη. Όπως δήλωσε ξεκουράζεται στη Σαντορίνη διότι το πρόγραμμα του χειμώνα αναμένεται «βαρύ».
Πηγή: www.kykladesnews.gr