Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013

αναγνωρίστηκε διεθνώς η Γάτα του Αιγαίου! το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου

Η αναγνώριση έγινε κατά την διάρκεια 2ήμερου διεθνούς συνεδρίου και .. έκθεσης γάτας, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου το Ξενοδοχείο President, με συμμετοχές διαφόρων φυλών γατών από την Ελλάδα, την Ρωσία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Κύπρο οι οποίες συμμετείχαν σε διαγωνισμό μορφολογίας διεκδικώντας ένα τίτλο παγκόσμιας αναγνώρισης.

Κριτές ήταν ο Κ. Andreas Möbius, Γενικός Γραμματέας της WCF (World Cat Federation) και η K. Silvie Comte πρόεδρος της CFE Γαλλίας. Κριτές θα είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (WCF) Andreas Möbius από την Γερμανία.

Το Σάββατο και την Κυριακή στις 15.00 πραγματοποιήθηκε ομιλία για την διατροφή της γάτας από τον μέγα χορηγό της διοργάνωσης την εταιρία ολιστικών τροφών Leonardo με ομιλητή τον κτηνίατρο Παυλόπουλο Νίκο.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Αϊβαλιώτου «Τη νύχτα που με ακολούθησε» με θέμα τις γάτες ενώ την Κυριακή 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διεθνής αναγνώριση της φυλής “Γάτα Αιγαίου”.

Πληροφορίες: www.felinagreece.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 21, 2013

ομαδική Ασφάλιση 200 απόρων ατόμων από την Ένωση Ξενοδόχων Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης,

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θήρας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θήρας, το Κέντρο Υγείας, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κυκλάδων και τον Εμπορικό Σύλλογο Θήρας, δέχθηκε την προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας, η οποία θα καλύψει με δικά της έξοδα την ομαδική ασφάλιση 200 απόρων ατόμων μονίμων κατοίκων Θήρας, σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

 Τα άτομα θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1.Άποροι
2.Ανασφάλιστοι
3.Άνεργοι χωρίς επιδότηση ανεργίας
4.Λοιπές κατηγορίες ατόμων που αδυνατούν να ασφαλιστούν

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται δεκτές καθημερινά στη Γραμματεία του Δημάρχου, εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Κοινωνικό Φαρμακείο που στεγάζεται στο πρώην Αγροτικό Ιατρείο της Μεσαριάς, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 13:00 εως 14:00, και στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Εμπορείου και Τοπικής Κοινότητας Οίας καθημερινώς, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.Ταυτότητα ή Διαβατήριο
2.Εκκαθαριστικό Εφορίας
3.Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι ανασφάλιστοι, στις περιπτώσεις ανασφαλίστων
Για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 2286360101, 2286360109 (Γραμματεία Δημάρχου), 2286360167 (κα Σπυριδούλα Βλάχου) και 698413602 (κα Κατερίνα Καραμολέγκου, Δημοτική Σύμβουλος).

Για το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θήρας
Η Ειδική Επιτροπή Διαχείρισης
Για την Ένωση Ξενοδόχων Θήρας, Το Δ.Σ.

ανακοίνωση για εικαστικά εργαστήρια

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την έναρξη δυο (2) τμημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» διάρκειας 50ωρών στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.
Θα συγκροτηθούν δύο (2) τμήματα και τα μαθήματα θα γίνονται δύο (2) φορές την εβδομάδα από τις 16:00 έως τις 18:00.
Ως χώρος εκπαίδευσης έχει οριστεί το ΕΠΑΛ Θήρας (Πύργος).

Παρακαλούνται όσοι εκ των εκπαιδευομένων έχουν υποβάλλει αίτηση για το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα να επικοινωνήσουν με την κα Γιαννούση Θεοδώρα, αρμόδια υπάλληλο του Δήμου Θήρας, στο τηλέφωνο 2286360162.

Σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται την Δευτέρα 25.11.2013 στις 16:00 στο ΕΠΑΛ Θήρας προκειμένου να δημιουργηθούν τα τμήματα και να ενημερωθούν για την διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος.

οικονομικός απολογισμός των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο Δήμος Θήρας ενημέρωνε με Δελτία Τύπου τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της Σαντορίνης για όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της  πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη».

Καθώς το 2013 πλησιάζει προς το τέλος του, ο Δήμος Θήρας δημοσιεύει αναλυτικό απολογισμό των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημότες με υπευθυνότητα και ακρίβεια. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν, επίσης, υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 19ης Νοεμβρίου 2013.

Συνοπτικά οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας είναι οι εξής : 

1.Οργάνωση των διαφόρων παραγωγικών κλάδων της Σαντορίνης. Η Γαστρονομία στη Σαντορίνη είναι υπόθεση των παραγωγών αγροτικών προϊόντων της Θήρας και της Θηρασίας, των μεταποιητικών επιχειρήσεων τοπικών προϊόντων, των επιχειρήσεων εστίασης, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των γραφείων τουρισμού και εξειδικευμένου γαστρονομικού και οινικού τουρισμού, των πολιτιστικών συλλόγων και των συλλογικών φορέων, που με συντονισμό διαμορφώνουν την ταυτότητα της περιοχής και συντελούν στην τοπική ανάπτυξη. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις και να καθοριστούν οι όροι συμμετοχής των διαφόρων κλάδων.
2.Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις παραγωγής και τους ειδικούς του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη, αλλά και ειδικούς εκτός Σαντορίνης, πραγματοποίησε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, με στόχο την επίτευξη του βέλτιστου χειρισμού και παρουσίασης του κρασιού και των τοπικών προϊόντων της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση.
Περισσότερα από 300 στελέχη επιχειρήσεων παρακολούθησαν δωρεάν τα σεμινάρια ενώ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ήταν και το κόστος για το Δήμο.
 Η προσπάθεια συνεχίζεται και στις 23 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων, οργανώνεται ένα νέο εξειδικευμένο σεμινάριο που απευθύνεται σε οινολόγους και οινοχόους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα επτά σεμινάρια η συμμετοχή των εισηγητών ήταν εθελοντική.
3.Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της Σαντορίνης:
Επιστημονικά Συνέδρια, Εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων της Σαντορίνης από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, Καλλιτεχνικές Εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, γελοιογραφίας, μαρμαρογλυπτικής, Επιστημονικές ομιλίες, Βιβλιοπαρουσιάσεις, Προβολές κινηματογραφικών ταινιών, Συναυλίες, Εκθέσεις Τοπικών προϊόντων, Παραδοσιακά πανηγύρια και γιορτές που πρόβαλαν τα τοπικά προϊόντα και έθιμα.
4.Παρουσίαση της πρωτοβουλίας του Δήμου μας, του γαστρονομικού δυναμικού και των τοπικών προϊόντων της Θήρας και της Θηρασίας, σε ειδικές εκδηλώσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη Θεσσαλονίκη, σε ελληνικές και διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και Εκθέσεις Προβολής Προϊόντων, σε Συνέδρια επαγγελματικών φορέων (Περίπου 20 δράσεις πραγματοποιήθηκαν).
- Με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού η Σαντορίνη προβλήθηκε στην πρόσφατη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο με προνομιακή συμμετοχή και στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εκτός από την καθιερωμένη συμμετοχή του Δήμου Θήρας στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
- Την επόμενη εβδομάδα, μέσω του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα γίνει η τελευταία μάλλον παρουσίαση στο Φεστιβάλ Γεύσεων, που διοργανώνεται στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO PALACE, όπου οι Κυκλάδες έχουν επιλεγεί ως τιμώμενος προορισμός.
5. Πολυάριθμα Δελτία Τύπου δημοσιεύθηκαν για την ενημέρωση παραγωγών, επιχειρηματιών τουρισμού και  επισκεπτών σχετικά με τις δράσεις του Έτους Γαστρονομίας.
Η απήχηση στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ ήταν πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα επαινετική.
Τέλος φιλοξενήθηκαν στη Σαντορίνη πλήθος δημοσιογράφων, ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ, καθώς και συνεργεία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στα οποία παρουσιάστηκε η Σαντορίνη και η γαστρονομία της, ενώ ταυτόχρονα παρασχέθηκαν διευκολύνσεις και κάθε δυνατή μορφή φιλοξενίας.
6.Το κόστος υλοποίησης των δράσεων, είναι δυσανάλογα μικρό, για το αποτέλεσμα που παράχθηκε. Αυτό οφείλεται στον εθελοντισμό.

Ο εθελοντισμός ήταν ένα από τα σημαντικότερα σημεία που συνέβαλαν στην επιτυχία της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη», καθώς το εγχείρημα προσέλκυσε και ενεργοποίησε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Προκάλεσε δημιουργικές συνέργειες ανάμεσα στους εκπροσώπους του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Επαγγελματίες και κάτοικοι της Σαντορίνης και υπάλληλοι του Δήμου μας εργάστηκαν χωρίς ωράρια, διακοπές και αργίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα του Έτους.

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διατέθηκε το συνολικό ποσό των 48.411,90 €, το οποίο δαπανήθηκε ως εξής:
1.ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΡΩΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ. (ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ Ι. ΑΝΝΑ - 791,00 €)
2.ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΟΥ ΤΑΛΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "ΑΜΠΕΛΟΕΣΣΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ". (ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ Ι. ΑΝΝΑ - 876,56 €)
3.ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "ΑΜΠΕΛΟΕΣΣΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ". (ΙΔΡΥΜΑ ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ - 2.192,40 €)
4.ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "ΑΜΠΕΛΟΣ" 2013. (ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ Ι. ΑΝΝΑ – 2.368,12 €)
5.ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ". (ΕΛΤΑ - 2.756,16 €)
6.ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ - 2.198,20 €)
7.ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ELEANOR PRATT (ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ Ι. ΑΝΝΑ - 750,00 €)
8.ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ JOHN DEMERS ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ, 1.561,30 €. Ανάλυση δαπάνης: ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ JOHN DEMERS ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΟΣ ΤΟΥ (Β.& Ε. ZΩΡΖΟΣ Ο.Ε. - 500,00 €), ΓΕΥΜΑΤΑ (ΕΠΙΓΕΥΣΗ Α.Ε.Ε. - 80,00 €, Ζ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ & ΣΙΑ ΕΕ - 80,00 €, Ε. ΑΝΑΠΛΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ - 76,30 €, ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - 80,00 €, ΔΕΝΑΞΑΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΟΕ - 80,00 €, Π. ΣΙΓΑΛΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ - 65,00 €), ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ JOHN DEMERS (ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ - 200,00 €), ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ (ΑΛΕΦΡΑΓΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - 400,00 €)
9.ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ «ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ». (ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ - 3.000,00 €)
10.ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "IMIC 2013: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ". (ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ Ι. ΑΝΝΑ - 19.825,16 €)
11.ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "IMIC 2013: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ" (VOLCANO VIEW HOTEL ΑΞΤΚΕΕ - 4.725,00 €, ΑΣΤΡΟ Α.Ε. - 3.240,00 €, VILLA ATLANTIS BEACH ΕΠΕ - 1.828,00 €)
12.ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ "2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ" ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ WTM ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΕΦ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ Ι. ΑΝΝΑ - 750,00 €)
13.ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ "2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ" ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ WTM ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ Ι. ΑΝΝΑ - 1.550,00 €)

Από το Δήμο Θήρας διατέθηκε το συνολικό ποσό των 10.076,07€ (μέρος του εγκεκριμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο ποσού των 13.000,00€), το οποίο δαπανήθηκε ως εξής:

1.ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ Ι. ΑΝΝΑ - 253,64 €)
2.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΝΟ, ΔΙΑΚΡΙΤΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ, ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΩΝ, ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. (ΑΡΓΥΡΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε. - 4.988,00 €)
3.ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 2 ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ (ΝΟΜΙΚΟΥ Γ. ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ - 116,00 €)
4.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. (ΓΚΛΑΒΑ Δ. ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ - 1.693,60 €)
5.ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΥ ΒΛΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "The food of Love: Μπουκιές από δύο αιώνες μουσικής τροφής". (ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ Ι. ΑΝΝΑ - 484,56 €)
6.ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΛΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "The food of Love: Μπουκιές από δύο αιώνες μουσικής τροφής".  (ΙΔΡΥΜΑ ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ - 232,00 €)
7.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. (PLAZINIC SVELTANAWELCOME - 412,87 €)
8.ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ "2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ". (ΦΟΥΣΤΕΡΗ ΕΙΡΗΝΗ - 800,00 €)
9.ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ "2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ". (ΚΑΝΑΚΑΡΗ Φ. ΓΕΩΡΓΙΑ - 1.032,40 €)
10.ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ WORLD TRAVEL MARKET ΑΠO ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. (ΑΦΟΙ ΔΡΟΣΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ - 63,00 €)

Από την «ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε.» προτάθηκε χορηγία συνολικού ποσού 10.000,00€, από την οποία μέχρι σήμερα έχει δαπανηθεί:

1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ “ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ” ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ, ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ, ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ – 1.800 €)
2.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ WORLD TRAVEL MARKET ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΘΕΣΗ. (ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – 6.794,13€).

Οι χορηγίες σε είδος που δεχτήκαμε ήταν πολλές και θα παρουσιαστούν επίσης αναλυτικά, προκειμένου να γίνει η συνολική οικονομική αποτίμηση του Έτους και να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν.

Είμαστε στη διάθεση όλων των Δημοτών προκειμένου να παράσχουμε οποιαδήποτε πληροφορία και επιπλέον διευκρίνιση. 

συμμετοχή του Πανιώνιου Γ.Σ. Σαντορίνης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TaeKwonDo

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα  με ρεκόρ συμμετοχής που άγγιξε τους  1231 αθλητές και 429  συνοδούς από όλη τη χώρα, ο Πανιώνιος Γ.Σ. Σαντορίνης , κατάφερε μετά από εξαντλητικό ταξίδι 18 ωρών, να αποδράσει από τα Ιωάννινα έχοντας στις αποσκευές του : ένα ασημένιο, ένα χάλκινο και τρεις πέμπτες θέσεις (στον αγώνα για τα μετάλλια).

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων στις 15-17 Νοεμβρίου 2013.
Αναλυτικά, μετάλλια κατέκτησαν οι :
1) Καραμολέγκου Άννα – 51 κιλά, ασημένιο μετάλλιο
2)  Χαμπέου Κων/να – 37 κιλά, χάλκινο μετάλλιο
3) Κώστογλου Μιχάλης -37, κιλά, 5η θέση
4) Ζήκας Γιώργος -65 κιλά, 5η θέση
5) Δρόσος Αλέξανδρος -45 κιλά, 5η θέση

Οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετείχαν επέστρεψαν με περισσότερες εμπειρίες δίνοντας επίσης τον δικό τους αγώνα και ήταν οι:

1) Δρόσου Ζωή -55 κιλά
2) Κατσίπη Κούλα -55 κιλά
3) Βλαβιανός Γιώργος -49 κιλά
4) Ζαφειρίου Χρήστος -49 κιλά
5) Ζώτος Νίκος -65 κιλά
6) Καραμολέγκος Γιώργος -53 κιλά
7) Ξαγοράρης Παντελής -49 κιλά
8) Φωκάς Κων/νος -57 κιλά

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου συγχαίρει όλους τους  αθλητές για το ήθος και την μαχητικότητα που επέδειξαν, τους γονείς που για άλλη μια φορά μας εμπιστεύτηκαν  τα παιδιά τους και τέλος,  την προπονήτρια  κ. Τσουκνίδου Μαρία, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο όλων των επιτυχιών του συλλόγου μας.

 Η κ. Τσουκνίδου Μαρία συνεχίζει να προσφέρει  αδιάλειπτα τις γνώσεις στους αθλητές μας στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, συμβουλεύει , καθοδηγεί αλλά και συμπαραστέκεται  στα παιδιά μας, πέρα και μακριά από τις στερεότυπες θέσεις  μιας απλής προπονήτριας.
 Η ελπίδα και η χαρά που δίνει είναι το επιστέγασμα των επιτυχιών μας. 

επίσκεψη του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στην Αμοργό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη 21.11.2013 στο νησί της Αμοργού ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιώργο Γκούφα και τον εντεταλμένο Περιφερειακό  Σύμβουλο Θήρας κ. Ηλία Μάινα.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, έγινε παρουσίαση από το Δημοτικό Συμβούλιο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και αυτών που προγραμματίζονται για το νησί και αναφέρθηκαν τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται.

Η κ. Καλογήρου ενημέρωσε για την πορεία και τον προγραμματισμό των έργων και των δράσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκδήλωσε τη διαθεσιμότητά της για την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών άπτονται των αρμοδιοτήτων της καθώς και την πρόθεσή της για συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Αρχές και τους Φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια, δεσμευόμενος ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έγκαιρης ολοκλήρωσης από πλευράς των υπηρεσιών του και στη συνέχεια ενημέρωσε αναλυτικά για τα έργα και τις δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου, στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ.

Ακολούθησε δε εκτενής διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νησιού κατά τη διάρκεια του οποίου αναφέρθηκαν όλα τα ζητήματα τα οποία απασχολούν.
Αύριο ο κ. Μαχαιρίδης θα επισκεφθεί το νησί της Νάξου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αστυπάλαια.


επίσκεψη της γ.γ. της ΑΔΑ στην Αμοργό

Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης,

Στην Αμοργό βρέθηκε την Τετάρτη 21.11.2013  η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου. Κατά την επίσκεψή  της  στο νησί η κα. Καλογήρου συναντήθηκε με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας της  Αιγιάλης  κ. Αλέξανδρο Βασιμπόση και συζήτησαν για τη λειτουργία του Ιατρείου στα Κατάπολα και του Κέντρου Υγείας στην Αιγιάλη. Ακολούθως συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αμοργού παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του Δήμου Αμοργού και ειδικότερα όσα σχετίζονται με το έργο της ύδρευσης – αποχέτευσης της Αιγιάλης, για το οποίο τέθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει από την επιλογή και τη διαπίστωση καταλληλότητας  του οικοπέδου. Για το συγκεκριμένο ζήτημα  ορίστηκε σύσκεψη στις 29.11.2013 στη Σύρο. 

Στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση για τα λιμενικά έργα της  αποκατάστασης της  προβλήτας της Αιγιάλης και του  αλιευτικού καταφυγίου στα Κατάπολα, όπως  και για το έργο αφαλάτωσης στις περιοχές αυτές. Στη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των έργων συντήρησης στις τέσσερις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού και εξετάστηκε το ζήτημα  της νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού νέων πολυδύναμων ιατρείων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η Γενική Γραμματέας τόνισε τη σημασία της άμεσης  επίλυσης των προβλημάτων του νησιού.


Το απόγευμα η κα. Καλογήρου θα  παρέστει στον πανηγυρικό  Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο  Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, πολιούχου και προστάτιδος του νησιού.

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας : “εθελοντές σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία;”

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας,
Οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι προσλήφθηκαν την 1η Οκτωβρίου 2013 στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα μέσω της Πράξης "Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού", και απασχολούνται σε Τμήματα Ένταξης και Ειδικά σχολεία του νομού Κυκλάδων αλλά και άλλων περιοχών  παραμένουν μέχρι και σήμερα 19 Νοεμβρίου 2013, απλήρωτοι και χωρίς να έχουνε καμία ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ο νομός Κυκλάδων, όπως και τα Δωδεκάνησα και η Στ. Ελλάδα, δεν ήταν ενταγμένα στο προαναφερθέν πρόγραμμα  ΕΣΠΑ, και γι’ αυτό τον λόγο το Υπουργείο Παιδείας μας είχε ενημερώσει ότι περίπου 200 πιστώσεις από τις 2000 του κρατικού προϋπολογισμού για το σχολικό έτος 2013/14, θα διατεθούν για τις ανάγκες των περιοχών αυτών, σε Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία.

Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως είδαμε και τις 2000 πιστώσεις να εξαντλούνται τον μήνα Σεπτέμβριο χωρίς φυσικά να έχουν κρατήσει ούτε μία για τις δομές ειδικής αγωγής στον Γ΄ άξονα (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Στ. Ελλάδα). Τότε το Υπουργείο μας καθησύχασε ότι κατάφεραν να εντάξουν και τις συγκεκριμένες περιοχές στο ΕΣΠΑ και θα προληφθούν και αυτοί μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων όπως και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα.

Με όλους αυτούς τους εμπαιγμούς του Υπουργείου φτάσαμε 1 Οκτωβρίου, όταν αποφάσισαν να τους προσλάβουν τελικά, για ακόμη μία χρονιά τελευταίους από όλους τους εκπαιδευτικούς. Ακούσαμε όλοι τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, το οποίο κόμπαζε ότι ποτέ ξανά δεν έχουν προσληφθεί τόσοι δάσκαλοι στην Ειδική Αγωγή, και ότι η Ειδική Αγωγή είναι πάντα προτεραιότητα για το Υπουργείο και άλλα τέτοια ψέματα, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε πολίτες άλλης χώρας.

Η πραγματικότητα βέβαια φάνηκε σήμερα, που ενώ σε άλλες περιοχές οι συνάδερφοί ειδικής αγωγής έχουν πληρωθεί, οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής των Κυκλάδων και άλλων περιοχών  παραμένουν απλήρωτοι και ακούνε χίλιες δυο ερμηνείες για αυτήν την καθυστέρηση.

Μία ερμηνεία είναι ότι οι πιστώσεις είναι στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν έχουν ακόμα φτάσει στο Υπουργείο Παιδείας, μία άλλη ότι δεν ξέρουν τίποτα για αυτές τις πιστώσεις, ενώ από την Διεύθυνση ΠΕ απλά περιμένουν και αγνοούν την τύχη των πιστώσεων!

Επίσης φάνηκε ότι το Υπουργείο δεν έκανε ποτέ κανέναν προγραμματισμό για τις προσλήψεις τις ειδικής αγωγής, αλλά με προχειρότητα προσέλαβε μαζικά άτομα που τώρα αδυνατεί να πληρώσει.
Μας εμπαίζουν για ακόμη μία φορά, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι θεωρούν κάποιους εκπαιδευτικούς εργαζόμενους β΄ κατηγορίας, τους διαχωρίζουν από όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και γενικώς αδιαφορούν για το δημόσιο σχολείο.

Όσον αφορά τους δασκάλους ειδικής αγωγής που προσλήφθηκαν στον νομό Κυκλάδων, τους υποχρέωσαν να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας στην Σύρο παρά την παρέμβαση του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Θήρας, αντί να στείλουν τα δικαιολογητικά πρόσληψης αρχικά με fax και έπειτα ταχυδρομικά τα πρωτότυπα, λόγω των εύλογων δυσκολιών μετακίνησης, καθώς και λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους (ξενοδοχεία, εισιτήρια, σίτιση) κατά την παραμονή τους στη Σύρο μέχρι να τοποθετηθούνε στα σχολεία τους.

Η Απόφαση πρόσληψης τούς ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου και η προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας διαρκούσε από την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη, 3  Οκτωβρίου.

Πρώτον: Όπως είναι γνωστό σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη που έχει πάει έστω και μία φορά στις Κυκλάδες στη ζωή του, είναι αστείο να σου ανακοινώνουν βράδυ, ότι το επόμενο πρωί πρέπει να είσαι στη Σύρο και να φτάσεις. Απευθύνονται μάλλον μόνο στους εξ Αθηνών συναδέλφους.
Η ανταπόκριση από τις Κυκλάδες για Σύρο δεν είναι καθημερινή. Από Σαντορίνη και Ίο για παράδειγμα μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις μέχρι και τρεις μέρες το πλοίο για να μεταβείς στην Σύρο.

Δεύτερον: Πιστεύουν ότι οι αναπληρωτές πρέπει να είναι  online  24 ώρες το 24ωρο, με μια βαλίτσα στο χέρι και να περιμένουνε πότε θα τους προσλάβουν.

Ως λογικό επακόλουθο των παραπάνω μόνο δύο συνάδελφοι παρουσιάστηκαν το επόμενο πρωί στην Σύρο, οι οποίοι προφανώς ήρθαν από την Αθήνα, ή κατοικούν στη Σύρο. Όλοι οι υπόλοιποι ανέλαβαν υπηρεσία στις 2 Οκτωβρίου και τιμωρήθηκαν γι’ αυτό καθώς τους αφαίρεσαν ένα μεροκάματο και μία μέρα προϋπηρεσίας.
Τόσο εύκολα τους έκοψαν ένα μεροκάματο. Πόσο τυπικοί είναι όταν θέλουν να μας κόψουν χρήματα!

 Εργαζόμενος που δεν πληρώνεται δεν είναι εργαζόμενος, είναι εθελοντής. Αν το υπουργείο έψαχνε για εθελοντές στις δομές τις ειδικής αγωγής να το έλεγε από την αρχή. Όλοι οι αναπληρωτές ζούνε το καλοκαίρι με 360 ευρώ τον μήνα του ταμείου ανεργίας και αυτά τα χρήματα έχουν κοπεί από τις 2   Οκτωβρίου που ξεκίνησε η πρόσληψη.

Το Υπουργείο Παιδείας μας αγνοεί για ακόμη μία φορά, απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να τρέχουνε σαν στρατιωτάκια όταν τους προσλαμβάνει και μετά να πηγαίνουν στο σχολείο σαν καλοί δάσκαλοι και να λένε και ευχαριστώ που έχουνε δουλειά.

Κανένα ευχαριστώ σε αυτούς που μας κυβερνάνε και παίρνουνε αποφάσεις χωρίς να μας λαμβάνουν ποτέ υπ’ όψιν τους.
Αυτοί οι ίδιοι είναι που αύριο, μεθαύριο θα τολμήσουν να μας αξιολογήσουν και αβίαστα θα διώξουν οποιονδήποτε δεν συμμορφώνεται με τις παράλογες εμπνεύσεις τους.
Αυτοί που ξεχνούν κάθε χρόνο να προσλάβουν στα ειδικά σχολεία δασκάλους, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Αυτοί που για να πάρουν μία πολιτική απόφαση παίρνουν τηλέφωνο την τρόικα.
Αυτοί που δεν μπορούν να κάνουν εγκαίρως έναν απλούστατο προγραμματισμό το καλοκαίρι για να ξέρουμε πόσους εκπαιδευτικούς θα προσλάβουν.
Αυτοί που χρησιμοποιούν ωμή βία για να καταστείλουν κοινωνικούς αγώνες και να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης.
Αυτοί που έχουν δάσκαλους απλήρωτους σε δημόσια σχολεία.

Ως Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Θήρας ζητούμε το αυτονόητο, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Χριστόφορος Παπαϊωάννου

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Άννα Αλεφραγκή

με τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ τα Νοσοκομεία της Σύρου και της Νάξου επανέρχονται στο προ της πλήρους διασύνδεσης καθεστώς λειτουργίας

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε δεκτή εν μέρει την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και άλλοι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του Νοσοκομείου της Νάξου στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας, όπως ίσχυε πριν την εφαρμογή του νόμου 4052 του 2012.

 Στην ομιλία του κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Συρμαλένιος ανέλυσε το σκεπτικό της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία απέδειξε ότι τα νοσοκομεία της νησιωτικής Ελλάδας δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να λειτουργήσουν ούτε ως ενιαία ούτε ως διασυνδεδεμένα, διότι για την εύρυθμη λειτουργία τους απαιτούνται ξεχωριστές διοικήσεις, οργανισμοί και προϋπολογισμοί.

Αμέσως μετά την ομιλία του βουλευτή, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε το λόγο και ανακοίνωσε ότι κάνει αποδεκτή εν μέρει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και με νομοτεχνική βελτίωση επαναφέρει τα δύο  νοσοκομεία της Νάξου και Σύρου στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας.

Ο Νίκος Συρμαλένιος σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Υγείας, δήλωσε: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, που έστω και την τελευταία στιγμή ο υπουργός Υγείας αποδέχθηκε την ορθότητα του σκεπτικού μας, το οποίο απορρέει από τη νησιωτική ιδιαιτερότητα, που ισχύει για όλη τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά ειδικότερα για τις Κυκλάδες».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής στο link: http://youtu.be/JBaYQBZSW_4

Π. Ρήγας : «το Νοσοκομείο της Νάξου επανέρχεται στην διοικητική και λειτουργική του αυτοτέλεια»

Σύμφωνα με το κείμενο,

Με παρέμβασή  του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ  Παναγιώτης  Ρήγας  ζήτησε την επαναφορά του Νοσοκομείου της Νάξου στο προηγούμενο καθεστώς διοίκησης, όπως ίσχυε πριν την εφαρμογή του νόμου 4052 του 2012.

Ο Υπουργός Υγείας  κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αποδεκτή την πρόταση του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα και με νομοτεχνική βελτίωση επαναφέρει το  Νοσοκομείο της Νάξου στο προηγούμενο καθεστώς αυτοτέλειας όσον αφορά τις προμήθειες , την διαχείριση και την διοικητική παρακολούθηση.
Με την απόφαση αυτή αντιμετωπίζεται με ορθολογικό τρόπο η διοίκηση των μονάδων υγείας του νησιώτικου χώρου.

εκδήλωση με θέμα "Μια εναλλακτική προσέγγιση στον Τουρισμό» από τη Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο των δράσεων «ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ»

Με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στον Τουρισμό». πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20.11.2013 εκδήλωση στην Αθήνα  (Ίδρυμα Κακογιάννη) στο πλαίσιο των δράσεων «Οι Καινοτόμοι», που αναπτύσσονται από τη Νέα Δημοκρατία με την ευκαιρία της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Ομιλητές στη σημερινή εκδήλωση ήταν η κα Όλγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού, ο κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης Γενικός Διευθυντής ΙΝ.Σ.Ε.Τ.Ε., ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ο κ. Αντώνης Φιοράκης, founder & CEO Incrediblue και ο κ. Άκης Λαοπόδης, founder & CEO Offerial, ενώ συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος κα Βίκυ Βαμιεδάκη.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις σύγχρονες μορφές Τουρισμού και τη θέσπιση καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, καθώς και στην αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των τουριστικών προορισμών της Πατρίδας μας.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική πρόταση στην αγροτική παραγωγή», ενώ χθες έγινε στην Αθήνα εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα». Αύριο θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στις start ups επιχειρήσεις».

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη εργαλείων στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων και η ενθάρρυνση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας σε ένα υγιές και στέρεο αναπτυξιακό μοντέλο.

επιστολή Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στους δημάρχους σχετικά με τα έργα του ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με το κείμενο,

Βρισκόμαστε στο τέλος της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013.

Καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια προκειμένου να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο  τους Ευρωπαϊκούς Πόρους μιας και είναι και οι μοναδικοί, στην παρούσα συγκυρία, που έχει στη διάθεσή της η Χώρα μας.

Σχεδιάσαμε μαζί ένα πρόγραμμα που στόχευε στην υλοποίηση Έργων Υποδομής στον τομέα του Περιβάλλοντος (νερά, λύματα, απορρίμματα), στον τομέα της Παιδείας (εκπαιδευτικές κτηριακές μονάδες και εξοπλισμοί όλων των βαθμίδων),  της Υγείας (πολυδύναμα ιατρεία, εξοπλισμοί νοσοκομείων κ.λ.π.) των Μεταφορών (λιμάνια, οδικά δίκτυα), και στον Πολιτισμού (προστασία, συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και διατηρητέων κτηρίων).

Διαθέσαμε αρκετούς πόρους και για προμήθεια ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού σε Κεντρικούς Φορείς όπως το ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Σώμα κ.λ.π.
Στο τέλος αυτής της περιόδου διαπιστώνουμε πως προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια πόρων θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους φορείς υλοποίησης των έργων που δεσμεύουν πόρους του ΕΣΠΑ (Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, Πανεπιστήμιο, Λιμενικά Ταμεία κ.λ.π.) να συνδράμουν την προσπάθειά μας να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου (2013) όσο και περεταίρω για την ολοκλήρωσή τους στα χρονοδιαγράμματα που έχουν ορισθεί.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά πως οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεσή σας.
Σας επισυνάπτουμε και πίνακα που αποτυπώνεται η πορεία του προγράμματος ανά Φορέα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.          


“κοινωνικό παντοπωλείο” για την Σύρο

Στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Σύρο, μέσα από τη λειτουργία του οποίου θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά αδυνάτων πολιτών προσανατολίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, υιοθετώντας σχετική πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ.λ.π. κ.κ. Δωροθέου Β΄.
Με δεδομένη τη στήριξη της Εκκλησίας που αποτελεί τον συνεπέστερο διαχρονικά εκφραστή κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας, καλούμε όλους όσους μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, είτε ως φορείς, είτε ως επιχειρήσεις, είτε ως πρόσωπα, προκειμένου το έργο αυτό να συντελεστεί με τον πιο άρτιο και αποτελεσματικό τρόπο.


Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος «η αυτοδιοίκηση, ως πλησιέστερη στον πολίτη, οργανωμένη δομή,  έχει ρόλο και μπορεί να αναλάβει δράσεις οι οποίες είναι δυνατό να λειτουργήσουν ανακουφιστικά στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Σε μία περίοδο κρίσης, απαιτείται συντονισμός δράσης και αποτελεσματικότητα ενεργειών  που να λειτουργούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις επείγουσες και ιδιαίτερες ανάγκες της κοινωνίας. Η ύφεση εντείνει και επεκτείνει το μέγεθος των ευπαθών ομάδων, παράγει ειδικές απαιτήσεις και απαιτεί ενεργοποίηση και δράση εθελοντικών ομάδων. Οφείλουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φτώχειας, να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες και να δώσουμε την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να είναι αλληλέγγυα, ενισχύοντας και την κοινωνική συνοχή. 

Ο σκοπός δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ως μηχανισμού καταπολέμησης της φτώχειας, είναι η κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των ανθρώπων με την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών. Στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι με την πάροδο του χρόνου, κοινωνικά ευπαθή άτομα και οικογένειες να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις, να ανεξαρτητοποιηθούν και νέες να εντάσσονται στη θέση τους. Η κοινωνική προσφορά του Παντοπωλείου δεν έγκειται στον καθησυχασμό και τη διαιώνιση μιας δυσάρεστης κατάστασης αλλά και στο ξεπέρασμα αυτής, ώστε να βοηθηθούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι Απαιτείται εθελοντική συνεισφορά και δράση η οποία κρίνεται απαραίτητη ώστε να ενδυναμώσει τον κοινωνικό ιστό και να παράγει τις απαραίτητες αντιστάσεις απέναντι σε μία λαίλαπα που παράγει κοινωνικά προβλήματα». 

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2013

ιδρύθηκε με τη μορφή ΑΜΚΕ ο όμιλος “Οι Φίλοι της Αγίας Αικατερίνας Οίας”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου,

Ιδρύθηκε με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ένας σημαντικός Όμιλος για την ιστορία της Σαντορίνης με τον τίτλο “Οι Φίλοι της Αγίας Αικατερίνας Οίας” Σαντορίνης.

Όπως είναι γνωστό η Αγία Αικατερίνα χτίσθηκε στις αρχές του 1600, αποτελεί δε σήμερα μαζί με τα ερείπια του Κάστρου Απανωμεριάς ή Αγίου Νικολάου, όπως λεγόταν τότε η Οία, το πιο παλιό Μνημείο της Οίας. Σήμερα, 400 χρόνια μετά, στέκει ολόρθα χωρίς ζημιές, αντιστεκόμενη στους διαχρονικούς καταστροφικούς σεισμούς του νησιού και τις φθορές του χρόνου.

Κύρια χαρακτηριστικά της ιστορικότητας του ναού, σύμφωνα και με το βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη “Αγία Αικατερίνα Οίας, ένας άτρωτος πατριαρχικός σταυροπηγιακός ναός” (Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ 2011) πρέπει να θεωρηθούν:

α.: Η έκδοση τεσσάρων πατριαρχικών σιγιλλίων από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως από το 1641 και μετά με τα οποία αναγορεύθηκε ο ναός “σταυροπηγιακός και πατριαρχικός”.  Δύο από τα σιγίλλια αυτά θεωρούνται ιδιαίτερης θεολογικής σημασίας, γιατί πραγματεύονται το θέμα της “αρρενογονίας” κατά τη διαδοχή των κτητόρων ενός ναού ή ενός μοναστηριού.
β.: Η ανακάλυψη δεκαεπτά (17) φορητών εικόνων στο τέμπλο του ναού έργα του αγιογράφου Χριστόδουλου Καλέργη, γεγονός που καθιστά το ναό ένα “Μουσείο Καλέργη”, αφού σε κανέναν άλλο ναό δεν υπάρχουν μαζεμένα τόσα πολλά έργα εικόνων του Μυκονιάτη ζωγράφου.
γ.: Η μεγάλη εικόνα της Αγίας Αικατερίνας, η οποία αποτελεί μια σπάνια εικόνα naif τέχνης, ζωγραφισμένη από τον Σαντορινιό ζωγράφο Εμμανουήλ Γουλιέλμο Βαρβαρήγο, ο οποίος είχε σπουδάσει ζωγραφική στο Παρίσι (1880).
δ.: Το αυθεντικό σιγίλλιο με μολύβδινη σφραγίδα του 1764 του Πατριάρχη Σαμουήλ Χατζερή (1763-1768) και
ε.: Το ξυλόγλυπτο, επιχρυσωμένο τέμπλο με τον Εσταυρωμένο, εξαιρετικής τέχνης, από τα ωραιότερα των Κυκλάδων.

Σκοπός των Φίλων της Αγίας Αικατερίνας όπως τον διατύπωσαν τα 32 αρχικά ιδρυτικά μέλη είναι: (α) η σύσφιξη σχέσεων ανάμεσα σε όσους αγαπούν τον ιστορικό ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την Ιστορία της Οίας, (β) η συμβολή στη διατήρηση των κτισμάτων, αντικειμένων και εικόνων του ναού, καθώς και η συνεχής προσπάθεια ανακαίνισης τους, (γ) η προώθηση θεμάτων προβολής του θρησκευτικού τουρισμού, αγροτουρισμού και οικοτουρισμού, (δ) η τουριστική προβολή και η επισκεψιμότητά του, (ε) η δημιουργία μουσείου αντικειμένων του ναού και της μεσαιωνικής Οίας, (στ) η προβολή της Ιστορίας και της Ιστορικής μνήμης της Σαντορίνης, (ζ) η προβολή των ναυτικών τεχνών, της ναυτιλίας και των θεμάτων προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος, (η) η χορήγηση υποτροφιών σε αγιογράφους, συντηρητές Έργων Τέχνης και μελετητές της νεώτερης ιστορίας των Κυκλάδων και (θ) η δημιουργία λέσχης γευσιγνωσίας και οινοφιλίας με σκοπό την προώθηση της αιγαιοπελαγίτικης διατροφής και των σαντορινιών προϊόντων.

Ήδη από τις πρώτες αποφάσεις του Προέδρου των Φίλων της Αγίας Αικατερίνας Μανώλη Δαρζέντα και της Διοικούσας Επιτροπής είναι η συντήρηση του τέμπλου του ναού και των εικόνων, καθώς και η λειτουργία εκθετηρίου των αντικειμένων του ναού με ελεύθερη είσοδο, σε χώρο ο οποίος θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2014. 

ημερίδα για τις βιολογικές καλλιέργειες και τα αρωματικά φυτά στις Κυκλάδες (20.11) με την συνδιοργάνωση της Π.Ν.Α. και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Σε συνέχεια υλοποίησης σειράς σχετικών προγραμμάτων κατάρτισης ενηλίκων στα νησιά των Κυκλάδων το 2013, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνδιοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο Βιολογικές Καλλιέργειες - Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 17:00 - 21:30, στη Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη,  Σύρου και στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Μήλος, Τήνος, Άνδρος καθώς και στην Αμοργό (μέσω τηλεδιάσκεψης).

Κύριος στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των εμπειριών των εκπαιδευομένων και των πρωτοβουλιών συστάσεως ομάδων ανάπτυξης σχετικών δραστηριοτήτων στα νησιά των Κυκλάδων καθώς και η ανάπτυξη διαλόγου και προτάσεων για μελλοντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες και υποστήριξης αυτών.  

Η πρόσκληση και το πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκονται αναρτημένα στον ιστότοπο e-kyklades.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=28449

Δευτέρα, Νοεμβρίου 18, 2013

ολοκληρώνονται οι κρουαζιέρες με προορισμό την Σαντορίνη για το 2013

Επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή χρονιά στον τομέα της κρουαζιέρας για την Σαντορίνη με δεδομένη τόσο την αύξηση των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων, του αριθμού των επιβατών τους που επισκέφθηκαν το νησί και συμμετείχαν σε μια από τις οργανωμένες εκδρομές που πραγματοποιούνται στην Σαντορίνη, αλλά και της γενικότερης ικανοποίησης της τοπικής αγοράς από την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Τα πλήρη στοιχεία των φετινών αφίξεων κρουαζιεροπλοίων καθώς και του αριθμού των επιβατών τους που επισκέφθηκαν την Σαντορίνη αναμένεται να ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση του φετινού προγράμματος των αφίξεων, στο τέλος του μήνα, από την Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης. Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι σήμερα στοιχεία και τις πληροφορίες, τα κρουαζιερόπλοια που αγκυροβόλησαν στο νησί ήταν κατά 8% περισσότερα σε σχέση με την περσυνή χρονιά ενώ μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των επιβατών τους που κατέβηκαν στην Σαντορίνη και συμμετείχαν σε μια οργανωμένη ξενάγηση στο νησί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και παρά τις γνωστές ιδιαιτερότητες που έχει η Σαντορίνη σε ότι αφορά την αποεπιβίβαση των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων στο νησί και σχετίζονται κυρίως με χρονικές καθυστερήσεις σε αυτήν τη διαδικασία, η Σαντορίνη είναι και θα συνεχίσει και την ερχόμενη χρονιά να αποτελεί “δεδομένο” προορισμό για τις πλοιοκτήτριες εταιρίες, εμφανίζοντας στους μέχρι στιγμής στους πίνακες του 2014 περαιτέρω αύξηση στον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων που θα αγκυροβολήσουν στο νησί.

Η κρουαζιέρα αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για την Σαντορίνη έναν ιδιαίτερα κερδοφόρο τομέα του τουρισμού της, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση του εισοδήματος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε δραστηριότητες γύρω από αυτήν.

Η Σαντορίνη επίσης έχει μεγάλη ιστορία -κι έχει γράψει άλλωστε και την δική της- στο κομμάτι της κρουαζιέρας, έχοντας ζήσει από κοντά και από πρώτο χέρι όλες τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον χώρο της τα τελευταία χρόνια.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, οπότε και η λέξη κρουαζιέρα ήταν άγνωστη για τους περισσότερους στην Ελλάδα, η Σαντορίνη λόγο της μορφολογίας της και του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της είχε καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον ιδιοκτητών μικρών και μεγάλων τουριστικών σκαφών αναψυχής και μικρών κρουαζιεροπλοίων της εποχής, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά και για την Ελλάδα την έννοια του προορισμού άφιξης και περιορισμένης διαμονής μικρών και μεγάλων σκαφών.

Αντιδρώντας άμεσα και με επιχειρηματικό πνεύμα πολλοί Σαντορινιοί αλλά και μέτοικοι του νησιού εκείνα τα χρόνια, ανέπτυξαν δραστηριότητες καθώς και εμπόριο, διαμορφώνοντας στην αγορά των Φηρών, σχετικές με την κρουαζιέρα εμπορικές δραστηριότητες.

Ήταν άλλωστε η συγκεκριμένη δραστηριότητα, η κρουαζιέρα, που δημιούργησε την gold street στο κέντρο των Φηρών με τα δεκάδες κοσμηματοπωλεία που για περισσότερα από 20 χρόνια και με βάση της ανάγκες και δυνατότητες της τότε αγοράς, δραστηριοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στον χώρο καλύπτοντας τις αγοραστικές ανάγκες των επισκεπτών των κρουαζιερόπλοιων της εποχής.

Και στην συνέχεια όμως η αγορά των Φηρών συνέχιζε και συνεχίζει να διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων, που έγιναν κατά πολύ μεγαλύτερα και απευθύνονταν πλέον σε κοινό χαμηλών και μεσαίων κυρίως εισοδημάτων, με την δημιουργία νέων καταστημάτων στην αγορά της πόλης καθώς και νέων προγραμμάτων εκδρομών στο νησί που βασίζονται στις σημερινές οικονομικές δυνατότητες των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων.

Από την πλευρά της και στο κομμάτι της μεταφοράς των επιβατών η Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης προσπαθούσε και κατάφερνε με τα ολοένα και περισσότερα και νεότευκτα σκάφη της να καλύπτει τις ανάγκες ζήτησης για ασφαλείς και ποιοτικές θαλάσσιες μεταφορές των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων στην Σαντορίνη.

Η Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης έχει καταφέρει σήμερα να χαίρει της εμπιστοσύνης αλλά και εκτίμησης των εταιριών που στο πρόσωπό της βρίσκουν πάντοτε έναν αξιόπιστο συνεργάτη και συνομιλητή έτοιμο να ακούσει και να καλύψει τις ανάγκες τους και τις ανάγκες της σύγχρονης πλέον και ιδιαίτερα απαιτητικής αγοράς στις θαλάσσιες μεταφορές.

Σήμερα και παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν και κατά καιρούς εμφανίζονται στην  προσπάθεια η Σαντορίνη συνολικά να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κρουαζιέρας, το νησί συνεχίζει και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να αποτελεί και στο μέλλον δεδομένο προορισμό καθώς και ισχυρό χαρτί στα προγράμματα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, παρά τον έντονο και όλο και πιο σκληρό ανταγωνισμό σε εγχώριο και όχι μόνο επίπεδο.

Σύμφωνα δε με στοιχεία του χώρου, η κρουαζιέρα συμβάλει καθοριστικά πλέον στην Ελλάδα στην σημαντική αύξηση των εσόδων όσων δραστηριοποιούνται στον χώρο της, ενώ εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα νέα νησιωτικά και όχι μόνο λιμάνια προστίθενται στα προγράμματα των εταιριών που διαχειρίζονται τα κρουαζιερόπλοια.

Σχετικά με την κρουαζιέρα και προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εικόνα και υπηρεσίες τα λιμάνια – προορισμοί, αλλά να μπορέσουν παράλληλα να ωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες από παράλληλες με την κρουαζιέρα δραστηριότητες, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συνέδρια στην Ελλάδα τα βασικά συμπεράσματα των οποίων είναι ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια περεταίρω εξέλιξης του χώρου και δημιουργίας θέσεων εργασίας, η δυνατότητα που έχουν ολοένα και περισσότεροι προορισμοί να δημιουργούν υποδομές και να βελτιώνουν την εικόνα τους για την υποδοχή και φιλοξενία των πλοίων καθώς και τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν για σειρά επιχειρήσεων που μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε σχέση με αυτήν.


στον τελικό του κυπέλου Κυκλάδων στο ποδόσφαιρο η Θύελλα

Με τελικό σκόρ  3-4, η ομάδα της Θύελλας κατάφερε να νικήσει την Κυριακή 17.11 την ομάδα του Φιλωτίου της Νάξου στην έδρα της και να κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλου Κυκλάδων. Στον τελικό αγώνα η Θύελλα θα παίξει με την ομάδα ΑΟ Σύρου.

3-0 ο ΑΟ Θήρας έναντι της ομάδας του Παπάγου, νέος αγώνας σήμερα με τον Αστέρα

Σε μια από τις καλύτερες μέχρι στιγμής εμφανίσεις της η γυναικεία ομάδα βόλλευ ΑΟ Θήρας με προπονήτρια της Ελένη Μεμετζή κατάφερε να κερδίσει με 3 στα 3 σετ την ομάδα του Παπάγου με την οποία αγωνίστηκε στην έδρα της το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.


Σήμερα ο ΑΟ Θήρας θα δώσει τον δεύτερο αγώνα του στην Αθήνα αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Αστέρα Αγίου Δημητρίου. 

νέες επιτυχίες για του αθλητές του Πανιωνίου Θήρας στο tae kwon do

Με 1 ασημένιο μετάλλιο η Καραμολεγκου Αννα, 1 χαλκινο η Χαμπεου Κωνσταντίνα, και διακρίσεις για τους Κωστογλου Μιχαλη, Δροσο Αλεξανδρο και Ζηκα Γιωργο, καθώς και πολλές εμπειρίες, επέστρεψα οι πάνθηρες του Πανιωνιου Θήρας από τους Πανελλήνιους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου,

Αξίζουν συγχαρητήρια σε ολα τα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν μετά απο ταξιδι18 ωρών, για να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 1231 αθλητες από όλη την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και ένα μεγαλο μπραβο και ευχαριστώ στην προπονήτρια μας Τσουκνιδου Μαρια για όλ αυτά που προσφέρει συνεχώς. 

αποτελέσματα και βαθμολογίες της 5ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ του ΔΑΠΠΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Από τα πιο ωραία παιχνίδια του τουρνουά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι του ΔΑΠΠΟΣ στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, όπου το ανδρικό τμήμα του Πανιωνίου αν και με πολλές ελλείψεις κέρδισε την πλήρη Αεροπορία με 66-63 κι έσπασε το αήττητό της.

Λίγο έλειψε να “κλέψει” το παιχνίδι στο τέλος η Αεροπορία αφού ο Πανιώνιος επαναπάυτηκε στην διαφορά των 12 πόντων 2:30 πριν το τέλος του αγώνα και με συνεχόμενα τρίποντα ψαλίδισε τη διαφορά στους 2, αλλά οι εύστοχες βολές στο τέλος για την ομάδα του Πανιωνίου έδωσαν την νίκη και τους 2 βαθμούς.

Στο ντέρμπυ του Ομίλου Β’ οι έφηβοι του Πανιωνίου κέρδισαν τον Αετό 1 σε ένα παιχνίδι με σκληρές άμυνες αλλά και πολύ αστοχία. Οι πιτσιρικάδες του Πανιωνίου δεν άφησαν το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα αλλα δεν μπορούσαν να πάρουν και ασφαλή διαφορά με τους παίχτες του Αετού να προσπαθούν για την ανατροπή. Το τελικό 52-64 έριξαν τον Αετό από την κορυφή την οποία και απολαμβάνουν οι Έφηβοι του Πανιωνίου.

Ο Βουρβούλος λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη απέναντι στους Houston Rockets αλλά οι ρουκέτες πήραν τους 2 βαθμούς της νίκης με 67-63.
Οι παλαίμαχοι του Πανιωνίου έκαναν επίδειξη ευστοχίας απέναντι στους Two brothers και κέρδισαν εύκολα με 70-45.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής έχουν ως εξής :
Όμιλος Α’
TWO BROTHERS – ΠΑΛ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ 45 – 70
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ – ΑΕΤΟΣ 2 40 – 45
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΝΤΡΙΚΟ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ 66-63

Όμιλος Β’
ΑΦΡΟΣ – ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ -50-68
ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΣ – HOUSTON 63 – 67
AETOS 1 – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΦ. 52 – 64

Η 6η Αγωνιστική
Όμιλος Α’
Παλαίμαχοι Πανιωνίου-Επαλαίμαχοι
Αετός 2-Αεροπορία
Λιμεναρχείο-Two Brothers
ΡΕΠΟ: Πανιώνιος Ανδρικό

Όμιλος Β’
Houston Rockets- Λύκοι
Πυγολάμπίδες -Βουρβούλος
Πανιώνιος Εφ- Αφρός
ΡΕΠΟ: Αετός 1

Βαθμολογία Ομίλου Α΄  
ΟΜΑΔΑ          ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Αεροπορία 9
2 Πανιώνιος Ανδ. 8
3 Αετός2  7
4Λιμεναρχείο 5
5 Παλαίμαχοι Πανιωνίου 5
6 Επαλαίμαχοι 4
7 Two brothers 4

Βαθμολογία Ομίλου Β’
ΟΜΑΔΑ          ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Πανιώνιος Εφ. 9
2 Αετός1 8
3 Λύκοι 7
4 Houston Rockets 7
5 Πυγολαμπίδες 5
6 Αφρός 5

7 Βουρβούλος 4

διαχειριστική επάρκεια για τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του δημάρχου Θήρας στο facebook,

Ο Δήμος Θήρας μέχρι το 2011 δεν μπορούσε να υποβάλλει αυτόνομα πρόταση σε χρηματοδοτικά προγράμματα του κοινοτικού πλαισίου στήριξης διότι δεν διέθετε «Διαχειριστική Επάρκεια», στοιχείο που απαιτείται για την υποβολή οποιασδήποτε πρότασης προς χρηματοδότηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά χρηματοδοτικά προγράμματα να περάσουν ανεκμετάλλευτα και ο Δήμος να χάσει πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης και ειδικότερα από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.

Δέσμευσή μου ήταν να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αδυνατούσαμε μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσουμε.


Ο Δήμος Θήρας από τον Σεπτέμβριο του 2011 έχει διαχειριστική επάρκεια, έχοντας πλέον το δικαίωμα να καταθέτει προτάσεις ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ. Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί προτάσεις προς χρηματοδότηση ύψους άνω των 12 εκατ. ευρώ.

εκ νέου πρόεδρος της οργάνωσης Θήρας της ΝΔ ο κ. Πελέκης

Εκ νέου πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Θήρας της ΝΔ εξελέγει ο κ. Ηλίας Πελέκης στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16.11 για την ανάδειξη προέδρου και μελών της οργάνωσης.


Στην διαδικασία συμμετείχαν 150 ενεργά μέλη και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαδικασίας ως μέλη εξελέγησαν οι : Βαζαίος Δημήτριος, Βαλσαμάκη Ειρήνη, Δαρζέντας Ματθαίος, Κανελλάκης Κωνσταντίνος, Καραμολέγκος Εμμανουήλ, Λιγνός Ιάκωβος, Πολυχρονίδου Ελευθερία, Σαλίβερος Ματθαίος και Σαρρής Θεοχάρης.  

δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θήρας (19.11) – θέματα (45)

Την Τρίτη 19.11 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θήρας με τα εξής θέματα : (δεν αναφέρονται αυτά που αφορούν ιδιώτες και τις επιστροφές χρηματικών ποσών)

1.ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015.
2.ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ-ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» ΤΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ.
3.ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ »  ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ RICH ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ.
4.ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ »  ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ RICH ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ.
5.ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ (Σ/Β) ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ  WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛ/ΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» ΘΗΡΑΣ.
6.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
14.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΘΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ¨.
15.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΕΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ».
16.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΦΗΡΑ».
17.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : « ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
18.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ  ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΛΑΙΗΖ.
19.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
20.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΜΟΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.
21.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ  ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩ ΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΔΥΟ (2) ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΕΛΑΦΡΑΣ ΛΥΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΗΡΩΝ».
22.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΑΠΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΜΑΡΙΟΥ».
23.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ Τ.Κ. ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ».
24.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΑ ΦΗΡΑ».
25.ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #75.449,88# € ΣΤΗΝ Β/ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ .
26.ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #42.973,23# € ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ .
27.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΦΗΡΩΝ Δ. ΘΗΡΑΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ) ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ».
28.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣΙΑΣ»
29.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #8.561,38# €- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
30.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΡΜΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΟΙΧΩΝ ΣΤΑ ΦΗΡΑ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.840,47# €- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
31.ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΠΟ ΛΙΘΟΔΟΜΗ ΣΤΟΝ ΒΟΘΩΝΑ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.864,48 # €- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
32.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΟΙΑΣ».
33.ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΓΥΑΛΟ».
34.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΑΠΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΓΥΑΛΟ».
35.ΕΓΚΡΙΣΗ  1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ».
36.ΕΓΚΡΙΣΗ  1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΦΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ».
37.ΕΓΚΡΙΣΗ  1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
38.ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : «ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 2ΟΥ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΣΤΗ ΘΗΡΑ».
39.ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ».
40.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
41.ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Ν.2 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ.
42.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
43.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 15/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ).
44.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 50/2011 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ).
45.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.
46.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.