Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011

βεντέμα 2010 - 20.3

Σας υπενθυμίζουμε οτι με το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου το εστιατόριο "Σελήνη" με την συνεργασία της εταιρίας "Ηλιότοπος" οργανώνει έκθεση κρασιών της "βεντέμας (τρύγου) 2010" στον κάτω χώρο του "Σελήνη" στον Πύργο της Σαντορίνης την Κυριακή Μαρτίου 12.00-18.00 με ελεύθερη είσοδο.
Συμμετέχουν όλα τα οινοποιεία του νησιού παρουσιάζοντας τις τελευταίες τους εμφιαλώσεις και όχι μόνο.
Στις 18.00, στον επάνω χώρο του εστιατορίου θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα: "Σαντορίνη, Γαστρονομικός Προορισμός".
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την διευθυνση :
http://www.santorini.net/fileadmin/santorini/content/events/vedema2010.jpg

Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2011

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου δήμου Σαντορίνης 21.3 - θέματα

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαντορίνης σε νέο χώρο, σε αίθουσα του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΟΣ).
Τα σημαντικότερα θέματα είναι τα εξής:

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ , ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Μ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΟΙΑ-ΘΗΡΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ».
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ».
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ –ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ (3) ΔΩΔΕΚΑΤΗΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2011.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΕΤΟΥΣ 2011.
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ (ΠΕΡΙΣΣΑΣ-ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ-ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ) ΣΤΗΝ «ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ Δ.Δ. ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗΝ «ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 174/2009 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009 ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ» (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.).
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΦΙΛΙΚΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ.
ΣΥΣΤΑΣΗ (2) ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΣΥΡΟΥ.
ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΣΧΟΟΑΠ) ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ. Α) ΕΝΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΝΗΣΩΝ.  Β) ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #2.000# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ Γ.Γ. Κ.Κ. ΚΙΝΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΚΟΥΑΝΓΚΝΤΟΝΓΚ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ.
ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΦΟΡΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 10 ΤΟΥ Ν.1080/1980 ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΟΙΑΣ.
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.

Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2011

Μαχαιρίδης συναντήσεις με πρόεδρο Δημοκρατίας και υπουργό περιβάλλοντος

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα συναντηθούν οι δέκα τρεις Περιφερειάρχες, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) την Τετάρτη, 23 Μαρτίου.
Θα προηγηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου η συνάντηση των Περιφερειαρχών με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.
Και στις δύο συναντήσεις, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης θα εκθέσει τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής μας Περιφέρειας, με τις αδυναμίες και τις αναπτυξιακές της προοπτικές στο πλαίσιο του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας.

Κόκκινος για τις συγχωνευσεις

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Χαράλαμπος Κόκκινος εκφράζει την αντίθεσή του στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει οτι,
Η εκπαίδευση και το σύνολο της κοινωνίας βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση λόγω της ανερμάτιστης και ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές τους θέσεις, χιλιάδες αναπληρωτές που φέτος εργάζονται του χρόνου θα είναι άνεργοι, η περιφέρεια ερημώνει και ο πληθυσμός της ωθείται σε νέο κύμα αστυφιλίας ή και μετανάστευσης στο εξωτερικό, δημιουργούνται σχολεία «μαμούθ» με πολυπληθή τμήματα ενώ χιλιάδες γονείς και μαθητές θα υποστούν πρωτοφανή ταλαιπωρία και αναστάτωση που θα επιβαρύνει την καθημερινότητά τους (μετακινήσεις, οικονομική επιβάρυνση, εκπαιδευτικά προβλήματα, κ.α.).
Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση λειτούργησε με κομματικά και λογιστικά κριτήρια και όχι παιδαγωγικά και κοινωνικά. Από το κυβερνητικό «τσουνάμι» δεν ξέφυγε ούτε η νησιωτική περιφέρειά μας. Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η απόφαση, στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν τα νησιά Τήνο – Νάξο – Μύκονο – Σύρο – Κάρπαθο – Κάλυμνο – Ρόδο – Λέρο και λοιπά.
Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρότασή της και να πάρει πίσω μια ακόμα αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική ανακοίνωση που, αν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει την εκπαίδευση σε οπισθοδρόμηση και θα διαταράξει τον κοινωνικό και εθνικό ιστό.

οι προτάσεις της ΤΕΔΚ για την λειτουργία των περιφερειακών ενώσεων δήμων

Με ανακοίνωσή της η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Κυκλάδων μας ενημερώνει πως με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων Γιάννης Δεκαβάλλας, εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου της πρότασης που είχε υποβάλλει η ΤΕΔΚ Κυκλάδων για τη δημιουργία αυτοτελών Τοπικών Επιτροπών στις νησιωτικές Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Μεταξύ των προτάσεων του κ. Δεκαβάλλα περιλαμβάνονται οι εξής,
Η χρηματοδότηση των Π.Ε.Δ. (Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων) να γίνεται απευθείας από το Υπουργείο Εσωτερικών με παρακράτηση ποσοστού των Κ.Α.Π. και όχι από τους προϋπολογισμούς των Δήμων, λόγω των γραφειοκρατικών προβλημάτων (αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, έγκριση επιτρόπου ελεγκτικού, ρευστότητα, κλπ) που θα προκύψουν με συνέπεια την καθυστέρηση στην ομαλή ροή χρηματοδότησης.
Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. να αποτελείται από 21 μέλη τα οποία θα εκλέγονται με πληθυσμιακή ποσόστωση από αιρετούς του Νομού Κυκλάδων και του Νομού Δωδεκανήσου.
Οι τοπικές επιτροπές να αποτελούνται από τους αιρετούς – μέλη του Δ.Σ .
Εφόσον υπάρχει πλεονάζον προσωπικό να υπάρξει η δυνατότητα μετάταξης όχι μόνο στους Δήμους και την Περιφέρεια, όπως προβλέπει σήμερα η νομοθεσία, αλλά και στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε προσωποπαγείς θέσεις ή κενές οργανικές θέσεις.
Να διευκρινιστεί το καθεστώς λειτουργίας και η τύχη των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν οι καταργούμενες Τ.Ε.Δ.Κ.
Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ σκοπεύει να συγκαλέσει τις προσεχείς ημέρες το Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. Κυκλάδων για να επεξεργαστούν και άλλες συμπληρωματικές προτάσεις.

ένωση ζωοφίλων Σαντορίνης - ενημέρωση

Για την συμμετοχή του του GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) στην εκδήλωση για τον Εθελοντισμό που συνδιοργανώνεται από την Ε.Ε. και τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς και είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον και τα Ζώα, μας ενημερώνει η Ένωση Ζωοφίλων Σαντορίνης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 21 Μαρτίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 11.00 – 20.00.
Στο περίπτερο του GAWF θα συζητηθεί η προσφορά του εθελοντισμού στα φιλοζωικά θέματα καθώς και το έργο του GAWF σχετικά με την προστασία των ζώων.
Για πληροφορίες, T: +30 210 3840010, Fax: +30 210 4828122, +30 6937673191, www.gawf.org.uk
www.europa.eu/volunteering , http://volunteers.neagenia.gr

ενημερωτική εκδήλωση απο τον "οικολογικό άνεμο"

Εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα «τσουνάμι και πολιτική προστασία. Οργανώνοντας την προστασία μας, μαθαίνοντας από τα παθήματα» διοργανώνει ο συνδιασμός "οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου" για την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011στις 18.30 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδωνστην Σύρο.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι : Ευστράτιος Δουκάκης, αναπληρωτής καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα "κλιματική αλλαγή και τσουνάμι: η Ελληνική πραγματικότητα" και Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών, Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με θέμα "τσουνάμι στην Ελλάδα και αντιμετώπιση του κινδύνου: Τι πρέπει να αλλάξει στον πολιτικό σχεδιασμό και στην πολιτική προστασία".
Επίσης θα συζητηθούν τα θέματα "Ιστορικά στοιχεία από τσουνάμι στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο" και "Κίνδυνοι παλιρροϊκών κυμάτων από φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή"

πολίτες κόντρα στον καιρό - δραστηριότητες

Την Άνδρο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της παράταξης "πολίτες κόντρα στον καιρό" Νίκος Συρμαλένιος το διήμερο 13-14 Μαρτίου. Περιόδευσε στο Γαύριο, το Κόρθι και τη Χώρα και συναντήθηκε με μέλη και φίλους της παράταξης, καθώς και με το δήμαρχο Γιάννη Γλυνό.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης παραβρέθηκαν στο Ευρωπαϊκό-Διαμεσογειακό Συνέδριο που διοργάνωσε το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) στην Ερμούπολη στις 12-13/3.

Πολλοί μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς έλαβαν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου ενάντια στα λουκέτα της εκπαίδευσης, τη συγχώνευση σχολείων και τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο. Στην διαμαρτυρία συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Παύλος Χρυσαφίδης.

ερώτηση για το sea diamond

Ερώτηση προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας με θέμα : "τι θα γίνει με το ναυάγιο του SEA DIAMOND" κατέθεσαν οι βουλευτές του Συριζα Θοδωρής Δρίτσας και Βασίλης Μουλόπουλος. Η συζήτηση της ερώτησης είχε οριστεί για την Δευτέρα 14.3. 2011, πλήν όμως αναβλήθηκε για 2η φορά λόγο φόρτου εργασίας του υπουργού.

Σύμφωνα με το κείμενο,
Τον Απρίλιο του 2011 θα συμπληρωθούν 4 χρόνια από το ναυάγιο του Κ/Ζ Sea Diamond στον όρμο της Καλντέρας στη Σαντορίνη. Από τότε, φορείς και κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν ένα διαρκή, πολύπλευρο και πολυμέτωπο αγώνα με αίτημα τη συνδυασμένη απάντληση των καυσίμων και την ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου. Μέχρι σήμερα όμως υλοποιήθηκε μόνο το έργο της απάντλησης και κανένα σοβαρό κυβερνητικό σχέδιο για την ανέλκυση του δεν εκπονήθηκε ούτε από την προηγούμενη ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση.
Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το ναυάγιο του SEA DIAMOND, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Νομαρχίας Κυκλάδων από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η μελέτη κατέληξε σε συμπεράσματα άκρως ανησυχητικά για το οικοσύστημα της περιοχής, αν παραμείνει επί μακρόν το SEA DIAMOND στο βυθό της Καλντέρας.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεται να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την εκπόνηση σχεδίου ανέλκυσης του ναυαγίου του SEA DIAMOND ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος περιβαλλοντικής καταστροφής και κατά συνέπεια σοβαρό πλήγμα στις τουριστικές και αλιευτικές δραστηριότητες του νησιού;
Αν όχι, έχει μελετήσει εναλλακτικές λύσεις αποτροπής της απειλούμενης καταστροφής;

2ημερίδα δικτύου Δάφνη - αποτελέσματα

Απο την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διημερίδας με τίτλο "το σύμφωνο των νησιών και ο ρόλος των νησιωτικών αρχών στον αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό" που συνδιοργάνωσε το "Δίκτυο Δάφνη" και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην Ερμούπολη της Σύρου το διάστημα 12-13 Μαρτίου, ενημερωνόμαστε οτι,

Οι 15 ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΜΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ.

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ: Αίγινας, Αμοργού, Θήρας, Ίου, Κιμώλου, Λέσβου, Λήμνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σαμοθράκης, Σικίνου, Σίφνου, Σκύρου, Σύρου ενώ και ο Δήμος Λειψών έχει εκφράσει σχετική πρόθεση.
ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ, 3 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΙΦΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ. ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΨΟΙ

ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΥΠΝΑ ΔΙΚΤΥΑ» ΣΕ 5 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΛΕΣΒΟΣ, ΛΗΜΝΟΣ, ΜΗΛΟΣ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΥΘΝΟΣ) ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕ 800.000€

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ, Η ΣΥΡΟΣ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕΙΦΟΡΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «ΔΑΦΝΗ» ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΝΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΕΝΩ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΔΑΦΝΗ» ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ».

ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΠΕΡΙΠΟΥ 25 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

ζήτημα υψηλών αντικειμενικών αξιών απο την τοπική της ΝΔ

Το θέμα των υψηλών αντικειμενικών αξιών θέτει υπόψη του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννη Βρούτση με επιστολή της η Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ Θήρας, ζητώντας του να καταθέσει ερώτημα στη βουλή και να ασκήσει πίεση ώστε να γίνει άρση αυτής της -όπως την χαρακτηρίζει- αδικίας.

Σύμφωνα με το κείμενο,
Όπως είναι γνωστό οι αντικειμενικές αξίες γης στη Θήρα είναι από τις υψηλότερες στην Ελλάδα ,και συχνά μεγαλύτερες από τις αγοραίες . Αυτό έχει σαν συνέπεια να καταβάλλονται μεγάλα ποσά στο ΕΤΑΚ, να δυσχεραίνουν τις επενδύσεις στο νησί και οι ασθενέστεροι οικονομικά να μη μπορούν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους ούτε μικρές ιδιοκτησίες ή να αποκτήσουν .
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με την ομόφωνη απόφαση 8/28-01-2011 ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% και αναπροσαρμογή των τιμών σε ζώνες και περιοχές.
Επειδή το πρόβλημα είναι μεγάλο, η Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ Θήρας ζητά να καταθέσετε ερώτημα στη βουλή και να ασκήσετε κάθε δυνατή πίεση ώστε να γίνει άρση της αδικίας αυτής και να αντιμετωπιζόμενα ισότιμα με τους άλλους Έλληνες πολίτες.

Σχολείο Ημεροβιγλίου – συνάντηση γονέων

Συγκέντρωση προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της -ενδεχόμενης με βάση τα δεδομένα- κατάργησης του Δημοτικού σχολείου του Ημεροβιγλίου θα πραγματοποιήσουν οι γονείς των μαθητών του σχολείου την Πέμπτη 17.3 στις 18.00 το απόγευμα, στον χώρο του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει προσπάθεια ώστε να ανακαλέσει το υπουργείο Παιδείας την απόφασή του.

Χάθηκε ο bubba

Την Δευτέρα (14.3) το βράδυ στην περιοχή Μονόλιθος. Το όνομα του είναι bubba (μπάμπα), είναι jack russel terrier, είναι 14 χρονών και δεν βλέπει καλά, έχει έναν όγκο σε μέγεθος πορτοκαλιού στα πλευρά του.

Εάν κάποιος τον έχει δεί μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα : 6939763333, 6974086439, 2286033359

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

το F4 basket κορασίδων Κυκλάδων στη Σαντορίνη

Τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης του F4 basket Κορασίδων Κυκλάδων που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης το τριήμερο 30/4 έως 1/5/2011, θα συζητήσουν σήμερα (15.3) το βράδυ στο Κλειστό ο Πρόεδρος κ. Α. Κατζέλης με αντιπροσωπεία της διοργανώτριας Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων ΕΣΚΚ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της κ. Λ. Σαλάχα.
Οι ομάδες που έφτασαν στο Final 4 είναι οι δυο ντόπιες Άτλαντας και Ήφαιστος Σαντορίνης ενώ η τετράδα συμπληρώνεται με την ομάδα της Ερμούπολης Σύρου και τον Μαρπησαϊκό Πάρου.

σκακιστικοί αγώνες - αποτελέσματα

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Σαντορίνης μας ενημερώνει οτι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο12 Μαρτίου το Σκακιστικό Σχολικό Πρωτάθλημα Κυκλάδων 2011, στο Γυμνάσιο Εμπορείου, με διοργανωτές τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Σαντορίνης, και τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου του Εμπορείου. Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλε καθοριστικά και η παροχή σκακιστικού υλικού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας.
Οι συμμετοχές ανήλθαν στις 29, με νικητές ανά κατηγορία (ελβετικό σύστημα 7 γύρων):
- Νηπιαγωγεία: Καφούρος Μανώλης (Φηρά), 3 βαθ.
- Α' Δημοτικού: Καφούρος Στέφανος (Φηρά), 3,5 βαθ.
- Γ' Δημοτικού: 1. Καφούρος Μανώλης (Φηρά) 4 βαθ., 2-4 Καραμολέγκος Σταύρος (Φηρά), Καφούρου Νικολίνα (Φηρά), Μπούρα Αγάπη (Καμάρι) 3 βαθ.
- Δ' Δημοτικού: 1. Φέγγης Κωνσταντίνος (Εμπορείο) 5 βαθ., 2. Οικονόμου Νιόβη (Πύργος- Μεγαλοχώρι) 3 βαθ., 3. Ζήκας Γιώργος (Καμάρι) 2,5 βαθ.
- Ε' Δημοτικού: 1. Φρεντζά-Κόντου Ηλέκτρα (Πύργος- Μεγαλοχώρι) 5,5 βαθ., 2. Παστελατζής Ανδρέας (Πύργος- Μεγαλοχώρι) 4 βαθ., 3. Ιλάσκου Γιάννης- Χρήστος (Καμάρι) 3 βαθ.
- Στ' Δημοτικού: 1. Θεοδωρόπουλος Θάνος (Καρτεράδος) 4 βαθ., 2. Οικονόμου Ηρώ (Πύργος- Μεγαλοχώρι) 4 βαθ.
- Α' Γυμνασίου: Φουστέρης Χαράλαμπος (Γυμνάσιο Μεσαριάς) 4,5 βαθ.
- Β' Γυμνασίου: Θεοδωροπούλου Βασιλική (Γυμνάσιο Μεσαριάς) 3 βαθ.
- Λύκειο: 1. Γκόγκα Κλέβις (Α' Λύκειο Πάρου) 7 βαθ., 2.Πρόκος Γιάννης (Α' Λύκειο Πάρου) 5 βαθ., 3. Γκόγκα Έλβις (Α' Λύκειο Πάρου) 5 βαθ.
Στην γενική βαθμολογία, η κατάταξη ήταν 1. Γκόγκα Κλέβις 7 βαθ, 2. Φρεντζά-Κόντου Ηλέκτρα 5,5 βαθ., 3. Πρόκος Γιάννης 5 βαθ.
Τα ονόματα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στους τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, στην Ερέτρια, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Ομίλου Παναγιώτης Φρεντζάς και ο Γραμματέας Νίκος Φέγγης.

Santo Wines - παρουσίαση


H Santo Wines μας ενημερώνει οτι την Πέμπτη 7 Απριλίου στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" στις 12.30 το μεσημέρι με αφορμή την αναγνώριση της Φάβας Σαντορίνης ως προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης πραγματοποιεί την εκδήλωση : "Ασύρτικο, Φάβα, Τοματάκι - η τριλογία της  Θηραικής Γης"
                                                                                          
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα παραδοσιακά προιόντα της Σαντορίνης. Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν ο Σέρκο Χαρουτουνιάν, συντάκτης του φακέλου για την αναγνώριση της φάβας ως Π.Ο.Π. και ο Ηλίας Μαμαλάκης. Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν 5+1 συνταγές διακεκριμένων chef με βάση προιόντα του νησιού.
H συμμετοχή στην εκδήλωση προυποθέτει πρόσκληση, την οποία έχουν λάβει δημοσιογράφοι του χώρου της γευσιγνωσίας. Την εκδήλωση υπολογίζεται οτι θα παρακολουθήσουν 120 περίπου άτομα.
Για πληροφορίες μπορείται να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της εκδήλωσης κ. Στέλλα Κασιώλα στο 6948 573789

νέος διευθυντής στην Α.Δ. Κυκλάδων

Στην θέση του Αστυνομικού Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων προήχθει απο τις 15.3.2011 ο Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Μποζίκης, ο οποίος μέχρι πρότινος ασκούσε καθήκοντα Διοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου.

Βρούτσης - ανακοινώσεις

Στην ψήφιση της τροπολογίας για την απαγόρευση της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου, στην συγχώνευση και το κλείσιμο σχολείων στις Κυκλάδες, στα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού, καθώς και στην παραίτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται στις τελευταίες του ανακοινώσεις ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με αυτές,

με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας σχετικά με την απαγόρευση της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου δήλωσε οτι,
«Η Ν.Δ. με σεβασμό και συνέπεια στο Σύνταγμα, στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, στους παραγωγικούς φορείς και τους κατοίκους των νησιών, καταψήφισε σήμερα στη Βουλή την επίμαχη τροπολογία που αφορά στην απαγόρευση δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση είχε καταθέσει αιφνιδιαστικά την εν λόγω τροπολογία, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, καθώς και η αναγκαία διαβούλευση με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς των νησιών (Δήμοι, Επιμελητήρια, Σύλλογοι κλπ).
Κάτω από την πίεση της Ν.Δ. -η οποία ζήτησε την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας- αλλά και τις ισχυρές αντιδράσεις των νησιωτών, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει των αρχικών της θέσεων, αυξάνοντας την προβλεπόμενη από την τροπολογία κλίση για την απαγόρευση της δόμησης από το 35% στο 40%.

σχετικά με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, για την συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων στις Κυκλάδες οτι,
Η απόφαση αυτή, πραγματοποιείται ερήμην των νησιωτών και της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 101, που προβλέπει ότι «.…ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρουν κανονιστικά, έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών..».
Το σύνολο των αποφάσεων που πάρθηκαν σε επίπεδο δήμων και τοπικών συμβουλίων σχετικά με την κατάργηση - συγχώνευση σχολείων, αγνοήθηκε από τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Θύματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση πέφτουν σχολεία και μαθητές στα νησιά Άνδρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη και Αμοργός.

ως αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της ΝΔ και σχετικά με το το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς και την παραίτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών δηλώνει οτι,
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να καταργήσει τις φοροεκπτώσεις, που αντιστοιχούν σε νέους φόρους ύψους 8 δις €. Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι ισοδυναμεί με μια νέα, κοινωνικά άδικη και αντιαναπτυξιακή, φορολογική επιβάρυνση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Η παραίτηση συνδέεται άρρηκτα με τον πλήρη εκτροχιασμό των εσόδων και αποτελεί ομολογία αποτυχίας της φορολογικής πολιτικής. Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη μέχρι σήμερα αδιέξοδη οικονομική της πολιτική, δεν βαρύνουν μονάχα τον Γενικό Γραμματέα, αλλά επιμερίζονται σε ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
ενω, σχετικά με την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού για το μήνα Φεβρουάριο οτι,
«Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα Καθαρά Έσοδα για το μήνα Φεβρουάριο ανήλθαν στα 2.853 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 3.447 εκατ. €.
Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το μήνα Φεβρουάριο κατά 17,2 .% ή 594 εκατ.€.
Για το σύνολο του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011, τα έσοδα παρουσιάζουν μείωση, σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010, κατά 9,2 % ή 802 εκατ. €. Διαφαίνεται, πλέον, ότι η κρίσιμη πορεία των εσόδων για την υλοποίηση του Προϋπολογισμού, βρίσκεται σε πλήρη εκτροχιασμό και σίγουρα εκτός στόχου.

Κόκκινος - νέος πρόεδρος της ΔΑΚΕ

Για την εκλογή του στην θέση του προέδρου στην Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) μας ενημέρωσε ο πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος.
Απο την ανακοίνωση μαθαίνουμε οτι οι εργασίες του 27ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. που πραγματοποιήθηκε 12-13.3 στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία καθώς και οτι νέος Πρόεδρος εξελέγει ο κ. Κόκκινος.
Στις δηλώσεις του μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος μεταξύ άλλων ανέφερε οτι, "με αίσθημα ευθύνης δηλώνω ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας και να αντισταθούμε στην αδιέξοδη, αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ο αγώνας για επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών περνά μέσα από τις δικές μας προσπάθειες.

ο "οικολογικός άνεμος" πήγε Βρυξέλλες

Ο Συνδυασμός “Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου” μας ενημερώνει για την επίσκεψη το διήμερο 15-16.3 στο Ευρωκοινοβούλιο των εκλεγμένων συμβούλων της Αυτοδιοίκησης με τους συνδυασμούς του Οικολογικού Ανέμου σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Συνδυασμός “Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου” θα εκπροσωπηθεί απο τον κ. Χρυσόγελο που θα συναντηθεί με Αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη των πράσινων, όπως ο Didier Coeurnelle, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος Βρυξελλών, ο Γιάννης Παπαγεωργιάδης, στέλεχος των Πράσινων στις Βρυξέλλες, ο Χρήστος Δουλκερίδης, βουλευτής των Βέλγων Πρασίνων και υπουργός της κυβέρνησης της περιφέρειας Βρυξελών και θα συζητήσουν θέματα πετυχημένων πράσινων πολιτικών σε τοπικό επίπεδο.
Η αντιπροσωπεία των πρασίνων Συμβούλων θα έχουν, επίσης, συζητήσεις με τους: Pedro Ballesteros Torres, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Philippe Micheaux Naudet, εκπρόσωπο του Δικτύου Περιφερειών και Πόλεων για την Ανακύκλωση (ACR+), για θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων, Peter Defranceschi, από το δίκτυο για βιώσιμες πόλεις ICLEI Europe, Carine Piaguet, από την Ένωση Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρώπης (INSULEUR) με την οποία θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη βιώσιμη νησιωτική ανάπτυξη και τις περιφερειακές πολιτικές συνοχής, Jorgina Cuixart, από το δίκτυο EUROCITIES για θέματα και την προστιθέμενη αξία της διακρατικής συνεργασίας.
Ο κ. Χρυσόγελος θα έχει επίσης συνάντηση με την Παρασκευή Τσέτση, Γραμματέα της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, για να συζητήσουν τρόπους παρέμβασης των πρασίνων ευρωβουλευτών ώστε να πιεστούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ελληνική Κυβέρνηση για την ανέλκυση κι απομάκρυνση του ναυαγίου του SEA DIAMOND, που όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελεί σημαντική απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον της Σαντορίνης (και όχι μόνο).

Επίσης, ο ίδιος συνδιασμός με κείμενο υπο τον τίτλο "Το αντιπυρηνικό …μάθημα από την Ιαπωνία" μας ενημερώνει σχετικά με τα παθήματα απο την χρήση της πυρινικής ενέργειας, που δεν έγιναν μαθήματα.

Π. Ρήγας - άλλος για Βρυξέλλες..

Τις Βρυξέλλες, για την τελική διαπραγμάτευση του προγράμματος "Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος» 2009-2014" επισκέφθηκε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας την Παρασκευή 11 Μαρτίου.
Το πρόγραμμα πρόκειται να χρηματοδοτήσει δράσεις που αφορούν στην προστασία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος και ειδικότερα του θαλάσσιου, στην κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην κοινωνία των πολιτών, όπως εκφράζεται μέσα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, στην αντιμετώπιση προβλημάτων ασύλου και μετανάστευσης και στην ακαδημαϊκή έρευνα. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης συμφωνήθηκαν οι διαδικασίες, οι διαχειριστικοί φορείς και το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος.
Το πρόγραμμα προσφέρεται για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον νησιωτικό χώρο και ειδικότερα στην πολυνησιακή περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, όπου το ενδιαφέρον για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι έντονο. Υπολογίζεται ότι η έναρξη των πρώτων δράσεων θα γίνει προς το τέλος του 2011.

(να) ποιός έφταιξε για την κρίση...

Τρείς μέρες τώρα, (την) παλεύω με τον εαυτό μου... περνάω άσχημη φάση, πέρασα και τις κλειστές μου, δεν είχα όρεξη ούτε να μιλάω, ούτε να μου μιλάνε, ούτε να ακούω, ούτε να με ακούνε (καλά, μην τα παραλέμε κιόλας...) Γενικώς, πέρασα δύσκολα και αρκετά προβληματικά, μιας κι έψαχνα να βρω ποιός φταίει για.... την κρίση που περνάει η ελληνική οικονομία αλλά και η κοινωνία. Οι μετανάστες δεν έχουνε πρόβλημα. Πολλοί άλλωστε έχουνε αποφασίσει να φύγουνε. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην στεναχωριέται και ο κ. Γιώργος. Ο Καρατζαφέρης φυσικά. Η ελληνική κοινωνία είναι που έχει το πρόβλημα. Που απο τα πολλά θα πρέπει να συνηθίσει στα λίγα. Ας συνηθίσει κι αυτή, τι να κάνουμε...
Ο κ. Γιώργος πάντως, ο κ. Παπανδρέου φυσικά, το έκανε το καθήκον του, την έσωσε την χώρα, (σσ απο τον οικονομικό γκρεμό..) η αποπληρωμή του χρέους επιμηκύνθηκε, το επιτόκιο έπεσε, κι ο κ. Γιώργος γύρισε χαρούμενος στην πατρίδα. Εγώ όμως βασανιζόμουν, άγρια. Πάλευα μέσα μου (το 'χω αυτό..) για το ποιός φταίει. Για το ποιός έφταιξε. Για το ποιός ευθύνεται για την κρίση! Που πρέπει να ξεχάσουμε πολλά απ όσα ξέραμε, που δουλεύουμε για λιγότερα λεφτά, (αλλά τα νοίκια, νοίκια...) που υποτιμήθηκαν πολλά πράγματα στην ζωή μας, που η μούντις ανάλογα με τα κέφια της μας αφήνει στην ίδια τάξη, που γ.. την ατυχία μου κυκλοφορείς στην Αθήνα και φοβάσαι (εμ, δεν πάς στα σωστά μέρη Δεσποινάκι..) και που η πλατεία Αμερικής κοντεύει να γίνει γκέτο!
Ύστερα όμως απο βαθιές σκέψεις και προβληματισμό, τα κατάφερα. και κατάλαβα ποιοί φταίνε. Οι μπλόγκερς! (αυτοί οι άτιμοι!) που γράφανε τόσα χρόνια (και σε δύσκολες μάλιστα εποχές, μεγάλης σοβαροφάνειας...) για βαθυκράτος, για πολυκράτος, για πολυέξοδο κράτος, για σπάταλο κράτος, για ρεμούλες, για μίζες, για διαπλοκή, για κουκούλωμα, για πολυθεσίτες, για ..., για...., για.....
Αυτοί οι μπλόγκερς που ζητούσαν απο τον σημερινό πρωθυπουργό "να τα αλλάξει όλα" (γι αυτό και λέγε - λέγε τον έβγαλαν κιόλας..) Αυτοί οι μπλόγκερς που διάβαζε ο Γιώργος Παπανδρέου τα βράδια που είχε αϋπνίες και προβληματιζόταν βαθιά.. what am i gonna do with these people? what am i gonna do with this country? What am i gonna do με τους δικούς μου που είναι ... το χαμόγελο του παιδιού, what am i gonna do με την σοσιαλιστική διεθνή που είναι very serious οργανισμός? what do they want me to do when they ask me to change them all?.....
Λέγε λέγε οι μπλόγκερς, επηρεάστηκε ο κ. Γιώργος, και προβληματιζότανε σοβαρά για το τι πρέπει να κάνει. Μέχρι που κατέληξε κι αυτός στο συμπέρασμά του. "Άσε τα πράγματα να πάρουνε τον δρόμο τους..." Ούτως ή άλλως, σκέφτηκε, έχω να κυβερνήσω μια χώρα στα πρόθυρα της κρίσης, οπότε με τέτοια διλήμματα, κυβερνάς πιο εύκολα. Άσε που στο τέλος μπορεί να γίνεις και ήρωας. Άμα δεν του την δώσει του λαού να σε κυνηγάει με τα καδρόνια... Μέχρι στιγμής πάντως τα πράγματα πάνε μια χαρά.
Ο κ. Γιώργος βρήκε τα ταμεία άδεια, τράβηξε κατά Ευρώπη μεριά να ζητήσει κανα φράγκο, εκείνοι είδανε κράτος φτωχό και σε ανάγκη, κάτσε σου λέει να το βασανίσουμε και να το κοροϊδέψουμε λιγουλάκι, μας δανείσανε τελικώς, πλήν όμως ο κ. Γιώργος καθώς φαίνεται τους έδωσε πολύν αέρα, ή τονε πήρανε απο μόνοι τους, κι αντί να μας καθορίσουνε τον χρόνο και τους όρους εξόφλησης (κι άμα τα δείτε πίσω γράφτε μου...) εκείνοι μπήκανε μες το σπίτι μας κι αρχίσανε να εκτιμάνε και τα κουταλοπήρουνα! και το χειρότερο; μέχρι στιγμής, κανείς δεν φαίνεται να έχει το κουράγιο (ή την αρμοδιότητα...) να τους πεί, τι γίνεται ρε καλόπαιδα, εμείς δυό βερεσέδια σας ζητήσαμε, δεν σας διορίσαμε και γενικούς κουμανταδόρους. Τα πήραμε, θα σας τα δώσουμε όταν έρθει η ώρα τους. Φευγάτε τώρα μέσα απο τα πόδια μου, γιατί μου συγχύζετε και τον λαό μου, κι όταν εχω νεότερα θα σας τηλεγραφήσω. Μήπως ήρθε ή έρχεται η ώρα να σταλεί το μήνυμα;
Αλλά όπως είπαμε, για όλα φταίει ο Ομπάμα, συγνώμη, οι μπλόγκερς! (και η καταραμένη τους η επιρροή....)

οι επενδύσεις στην Ελλάδα και γιατί δεν γίνανε..

στην απλή ελληνική, ή στην γλώσσα "του λαού" ....

είναι όμορφη να την πάρετε, απο καλή οικογένεια και απο ωραία περιοχή, αριστοκρατική.
καμιά δουλειά ξέρει να κάνει;
πως βέβαια, απ'όλες ...
τι κάνει δηλαδή;
μα τι λέτε... είναι το πιο καλό κορίτσι, το καμάρι της μάνας της κι όλης της γειτονιάς, η πιο προκομμένη απ όλες!
τι κάνει δηλαδή;
απ όλα.... στο νοικοκυριό πρώτη, στο σχολείο πρώτη, κι απο καλή περιοχή όπως είπαμε, σπουδασμένη και με καλούς τρόπους.. κι ελληνίδα, πάππου προς πάππου...
κανα φράγκο διαθέτει; περιθώρια κέρδους έχει; (σσ. να αξιοποιήσει τις γνώσεις της δηλαδή...)
ασφαλώς, αυτό το κορίτσι είναι μάλαμα! οτι και να πιάσει χρυσάφι γίνεται...
απο υγεία πώς πάει;
αρίστη! γιατρός δεν την έχει δεί ποτέ!
με τα μυαλά της πως πάει; θέλω να πώ μην μου βγει μικρή και προβληματική...
α, μα τι λέτε. απο μυαλό ξουράφι, τα χει 400 που λένε..
προίκα έχει;
βέβαια, μεγάλη περιουσία, απο τις μεγαλύτερες στην περιοχή....!
δικιά της ή της μάνας της;
και τι πάει να πεί αυτό; δική της δεν θα γίνει;
αυτό δεν το ξέρει κανένας...

Τώρα, στην θέση της “υποψήφιας νύφης” μπορείτε να τοποθετήσετε την “υποψήφια επένδυση”, μια ενδεχομένως απο αυτές που δεν γίνανε, για τους προφανείς λόγους, της ελληνικής υπερβολής, ανακρίβειας, και του .. μύθου, που καθώς φαίνεται αυτήν την εποχή δεν καταφέρνει πάντοτε να δημιουργεί και τις θετικότερες εντυπώσεις και να πείθει...

Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2011

καταφύγιο Καρτεράδου

Ένα κείμενο που μας ενημερώνει για την λειτουργία του "καταφυγίου του Καρτεράδου" μας έστειλε για δημοσίευση η Ένωση Ζωοφίλων Σαντορίνης.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και να ενημερωθείτε, στον χώρο φιλοξενούνται ενήλικα αδέσποτα σκυλιά που έχουν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία των μελών της Ένωσης και διατίθενται για υιοθεσία, ηλικιωμένα ιπποειδή στα οποία παράσχεται ιατρική περίθαλψη, ενώ στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί φυτώριο από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου της Σαντορίνης.
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από μέλη της Ένωσης Ζωοφίλων, με την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, ο χώρος μπορεί να αναβαθμιστεί κατά πολύ ώστε στο άμεσο μέλλον να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής των ζώων καθώς και να μπορέσει να αποτελέσει εκπαιδευτικό πάρκο για τους μαθητές του νησιού.
Το κείμενο υπογράφει η πρόεδρος της Ένωσης Ζωοφίλων κ. Χριστίνα Καλούδη.

Το Καταφύγιο του Καρτεράδου αποτελεί τμήμα δενδρόφυτου χώρου που έχει παραχωρήσει προσωρινά ο Δήμος Θήρας στην Ένωση Ζωοφίλων Θήρας προκειμένου να φιλοξενήσει γέρικα και τραυματισμένα γαϊδουράκια αλλά και αδέσποτους σκύλους του νησιού. Τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια που φτάνουν στο Καταφύγιο έχουν εξασφαλίσει ένα ήρεμο και ξεκούραστο περιβάλλον για τις υπόλοιπες μέρες της ζωής τους - μια «ανταμοιβή» για όσα προσέφεραν τόσο στωικά και ακούραστα όλα τους τα χρόνια.
Το Καταφύγιο για τους αδέσποτους σκύλους μπορεί να φιλοξενήσει μόνο έναν περιορισμένο αριθμό και πάντα δίνεται προτεραιότητα σε όσα ζώα δεν μπορούν να επανενταχθούν στους δρόμους. Ο Δήμος Θήρας συμμετέχει στο Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων σκύλων και εξασφαλίζει την στείρωση τον εμβολιασμό και την αποπαρασίτωσή τους πριν την απελευθέρωσή τους. Η φιλοξενία σκύλων στο Καταφύγιο ξεκίνησε προκειμένου να προστατευθούν κάποια ζώα που δεν είχαν ελπίδες στο δρόμο και σκοπός του Καταφυγίου είναι ή προώθηση των υιοθεσιών των σκύλων σε κατάλληλους και υπεύθυνους ιδιοκτήτες. Αυτή τη στιγμή το Καταφύγιο είναι υπερπλήρες και δεν δέχεται πλέον νέους σκύλους αλλά διαθέτει για υιοθεσία πανέμορφους και πανέξυπνους τετράποδους συντρόφους όλων των ειδών και των ηλικιών.
Την καθημερινή φροντίδα των ζώων έχει αναλάβει υπερβολικά μικρός αριθμός εθελοντών της ΕΖΘ ενώ τα έξοδα για την τροφή τους καλύπτει ο Δήμος Θήρας.

Όσοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά ή να επισκεφτούν τον χώρο μπορούν να το κάνουν Δευτέρα έως Παρασκευή 7-9 πμ και Σαββατοκύριακα 9-12 πμ. Εκτός από το καθάρισμα και το τάϊσμα οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν βούρτσισμα των ιπποειδών, εκπαίδευση των σκύλων με αρμόδια εκπαιδεύτρια, παιχνίδια μαζί τους και φωτογράφιση για την προβολή τους προκειμένου να βρουν οικογένεια.

Δυστυχώς και πάλι ως χώρα αποδεικνύουμε και σε αυτό τον τομέα πόσο ελλιπής είναι η εκπαίδευση μας στα κοινά και πόσο επιπόλαια αντιμετωπίζουμε τα κατοικίδιά μας. Ο σκύλος δεν είναι ένα αντικείμενο που αγοράζουμε και το αλλάζουμε όταν το βαρεθούμε ή δεν μας κάνει πια…. Όταν αποφασίζουμε να γίνουμε ιδιοκτήτες ενός σκύλου πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο σκύλος αυτός θα μας συντροφεύσει για τα επόμενα 10-15 χρόνια! Το να μην στειρώνουμε τα κατοικίδια μας και να συμβάλουμε στην αύξηση των πληθυσμών των αδέσποτων είναι μια ασυνείδητη και καθαρά ανεύθυνη πράξη. Οποιοσδήποτε σκέφτεται αν εγκαταλείψει το σκύλο του ή τα κουτάβια του πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον Νόμο 7130 τιμωρείται ποινικά με πρόστιμο ακόμα και φυλάκιση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την νέα σελίδα της Ένωσης Ζωοφίλων Σαντορίνης στο www.sawasantorini.org
Στην σελίδα μπορείτε να δείτε όλα τα σκυλιά που διατείθενται για υιοθεσία.

Γ. Παπαμανώλης - no passaran ..

"No passaran" δήλωσε την περασμένη Πέμπτη (10.3) ο βουλευτής Κυκλάδων της συμπολίτευσης Γιώργος Παπαμανώλης σε τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιτρέπεται η δόμηση σε νησιωτικές περιοχές, όπου η κλίση του εδάφους είναι 40%. Την διάταξη καταψήφισε και η Βάσω Παπανδρέου, επί των ημερών της οποίας στο ΠΕΧΩΔΕ είχε καταργηθεί η σχετική διάταξη, την οποία είχε προγενέστερα φέρει ο κ. Σηφουνάκης με προεδρικό διάταγμα. Η εν λόγο τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα.
Σύμφωνα με τον Τύπο το τελευταίο διάστημα καταγράφονται "φαινόμενα δυσαρμονίας" στην κυβερνώσα παράταξη, πράγμα που σημαίνει οτι, διστακτικά και με φόβο (με τον σταυρό στο χέρι δηλαδή...) μερικοί βουλευτές του Πασοκ, λένε και κανα οχι (είναι αυτό που αποκαλείται "κατα συνείδηση" αλλά εγω το λέω "κατα το συμφέρον" -!-πράγμα διόλου κακό...) σε αυτά που τους φέρνει να ψηφίσουνε η κυβέρνηση...

Κυριακή, Μαρτίου 13, 2011

την άλλη Κυριακή (20.3) στην Σελήνη

Η ιδέα παλιά, που βρίσκει το κατάλληλο κλίμα για να πραγματοποιηθεί, ο χώρος αποτελεί διαχρονική αξία και οι διοργανωτές αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Αυτό είναι το "πλαίσιο" στο οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 20.3 η "βεντέμα 2010", η πρώτη -απ'όσο γνωρίζω- παρουσίαση όλων των κρασιών της περσινής Σαντορινιάς βεντέμας, στον ίδιο χώρο. Εμείς, ελπίζουμε στην καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κοινού, στην δημιουργία των ενθαρρυντικότερων εντυπώσεων καθώς και στην καθιέρωση σε ετήσια βάση της πρωτοβουλίας.

Η εκδήλωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα, πλήν όμως για για λόγους καλύτερης προετοιμασίας και εξασφάλισης ευρύτερης συμμετοχής, μετατέθηκε για την επόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου, απο τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Πρόκειται για την έκθεση "Βεντέμα 2010" όπου θα παρουσιαστούν και θα διατεθούν σε δοκιμή όλα τα Σαντορινιά κρασιά, απο όλα τα οινοποιεία του νησιού της βεντέμας (τρύγου) του 2010.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κάτω χώρο του εστιατορίου "Σελήνη" στον Πύργο της Σαντορίνης και διοργανώνεται απο την διεύθυνση του εστιατορίου Σελήνη, τον κ. Γιώργο Χατζηγιαννάκη με την συνεργασία της "Ηλιότοπος" και του κ. Κώστα Κωσταντινίδη.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν όλα τα οινοποιεία του νησιού παρουσιάζοντας τις τελευταίες τους εμφιαλώσεις και όχι μόνο, προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι ενδιαφέρονται ενω η είσοδος είναι ελεύθερη.
Με το τέλος της παρουσίασης των κρασιών, στις 18.00, στον επάνω χώρο του εστιατορίου "Σελήνη" θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα "Σαντορίνη, Γαστρονομικός Προορισμός".

Για πληροφορίες μπορείται να επικοινωνήσετε kk@heliotopos.net  Tel. +30 2286023670

απόψε στο "μακάρι"

Απόψε (Κυριακή βράδυ 13.3) στην Μουσική Σκηνή "Μακάρι" (απο την .. Σαντορινίτιδα παρα λίγο να γράψω .. "Καμάρι"!) θα παρουσιάσουν την δουλειά τους ο Κωσταντίνος Πελεκάνος και ο Χριστόφορος Γαβαλάς. Θα παίξουν δικές τους συνθέσεις αλλά και τραγούδια απο την ελληνική έντεχνη σκηνή.
Μαζί τους ο Λουκάς Κερκύρας στο κοντραμπάσο, φιλική συμμετοχή: Σωτήρης Σκορδαλός - τρομπόνι, Ιάκωβος Δακουτρός - μπουζούκι, Γιάννης Βαρβαρήγος – λαούτο. Η μουσική θα ξεκινήσει στις 21.30 .Είσοδος15€ με ποτό.
Για πληροφορίες www.makari.gr 2106458958  Ζ. Πηγής 125, Εξάρχεια.