Παρασκευή, Αυγούστου 10, 2007






Καταχειροκροτήθηκε χθές το βράδυ από το κοινό του Μεγάρου Γκύζη η ερμηνεύτρια Βικτώρια Ταγκούλη που ερμήνευσε 31 από τα πλέον αντιπροσωπευτικά τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Η νεαρή ερμηνεύτρια που έχει όμως σημαντική πορεία στον χώρο χάρισε χθες το βράδυ το κοινό του Μεγάρου μια μοναδική ερμηνεία. Στο πιάνο την συνόδευσε ο Χρίστος Θεοδώρου.
Η επόμενη εκδήλωση του Μεγάρου θα γίνει την Δευτέρα 13 του μήνα, με την συναυλία των Klaudia Delmer φωνή, Έλενα Χούντα στο πιάνο και τον Βαγγέλη Φάμπα στην κιθάρα
Η Klaudia Delmer ερμηνεύει, μαζί με την πιανίστα Έλενα Χούντα, την ανέκδοτη δουλειά για πιάνο και φωνή ¨20 τραγούδια του Ελληνικού Λαού¨ σε μουσική Γιάννη Κωνσταντινίδη (1903-1984) αλλά και άλλα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία..
Για κάθε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα και τους συντελεστές του μπορείτε να βρείτε στο : www.megarogygi.gr

http://www.youtube.com/watch?v=uDpl0N9Kt_w

Απόψε στις 20.00 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Θήρας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση στο νησί του τελευταίου βιβλίου της Οιάτισας συγγραφέα Καδιώς Κολύμβα, Ρότα περ Όστρια. Η ιστορία του βιβλίου αφηγήται την πορεία και την περιπλάνηση στην Σαντορίνη ενός καθολικού καλόγερου τον 16ο αιώνα.


Κατά πάσα πιθανότητα υποψήφια.
Την Σαντορίνη επισκέπτεται η πρώην πρόεδρος του ΠΕΣΥ Αγγελική Μωραιτάκη στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας στα Κυκλαδονήσια.
Πάντως, κατά το πώς πάνε τα πράγματα, νωρίτερα από το τέλος του μήνα θα ξέρουμε και τους υποψήφιους και το χρόνο των εκλογών. Σήμερα πάντως η κ. Μωραιτάκη θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά Μέσα.



Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θήρας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 21.00 Περίσσα. Η εκδήλωση διοργανώνετε από την ΔΕΠΟΤΑΘ


Σε ενημερωτική συνάντηση καλεί τα μέλη της η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 19:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας, στο Εμπορείο.


Προσεγμένη έκδοση, αναζητήστε την.
Πρόκειται για το περιοδικό με τον τίτλο Santorini magazine που διανέμετε δωρεάν και κάνει τις κάνει τις δικές του προτάσεις για τις διακοπές σας στο νησί.
Πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή των φωτογραφιών με τις όχι και τόσο δημοφιλής γωνιές της Καλντέρας.


Αυριο το απόγευμα στις 20.00 τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Όπυς Ζούνη στην Σαντορίνη.
Το «Ιδρυμα Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια», στα Φηρά της Σαντορίνης, παρουσιάζει κάθε καλοκαίρι το έργο ενός Θηραίου καλλιτέχνη. Φέτος, θέλοντας να τιμήσει την διακεκριμένη ζωγράφο Οπυ Ζούνη, Σαντορινιά στην καταγωγή, διοργανώνει από αυριο Σάββατο 11 Αυγούστο,υ μια σημαντική έκθεση έργων της. Ετσι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο νησί, ατομικό αφιέρωμα με δημιουργίες της. Θα εκτεθούν 16 ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων, μια ομάδα από 5 κολώνες και θα προβάλλεται το διάρκειας 6 ½ λεπτών video «Περιπλάνηση στις μορφές», δικής της εμπνεύσεως, σαν περιήγηση σε μια ιδιότυπη δόμηση και αποδόμηση των συνθέσεών της. Το κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ιδρυμα Λουκά και Ευαγγέλου Μπελλώνια (Ι.Λ.Ε.Μ.) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1994 με έδρα τη Θήρα. Σκοπός του είναι η κάλυψη των γνωστικών αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητος του νησιού, αλλά και των ερευνητών, που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τη Σαντορίνη. Ως σήμερα έχουν διοργανωθεί ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια, επετειακές εκδηλώσεις, ομιλίες με θέματα παιδευτικά και γενικού ενδιαφέροντος, μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις. Η ατομική της Οπυς Ζούνη θα διαρκέσει μέχρι και τις 23/9.


Το νέο βιβλίο του καθηγητή Αντώνη Κονταράτου «πορεία στο χρόνο» θα παρουσιαστεί στις 19 Αυγούστου και ώρα 19:30 στο Λαογραφικό Μουσείο Εμμανουήλ Λιγνού στο Κοντοχώρι. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηλιότοπος.


Την Δευτέρα 13 Αυγούστου ολοκληρώνεται η ομαδική έκθεση ζωγραφικής που διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας στο πανηγυρόσπιτο του Αι Γιώργη στην Οία.


Την Τρίτη 14 Αυγούστου ολοκληρώνεται η έκθεση έργων χαρακτικής 21 Ελλήνων καλλιτεχνών με θέμα τη Σαντορίνη στο Μέγαρο Γκύζη.


Παρατείνεται έως τις 20 Αυγούστου η ατομική έκθεση του Γιώργου Κυπρή με τίτλο «Μετανάστευση». Η έκθεση φιλοξενείται στο ξενοδοχείου Ηλιότοπος στο Ημεροβίγλι και είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 15:30 - 23:00.

Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2007

Πάρα πολύ όμορφο και ξεχωριστό είναι το site του θερινού κινηματογράφου στο Καμάρι, του Cine Kamari, που μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση www.cinekamari.gr
Στο site μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των προβολών ενώ μπορείτε να κάνετε και ηλεκτρονική κράτηση.

Σύμφωνα με το site,
ο θεσμός του Θερινού Σινεμά, με ζωή πολλών δεκαετιών, έχει καθιερωθεί σαν μία μοναδική καλοκαιρινή πρόταση χαλάρωσης και διασκέδασης σε όλη την Eλλάδα.

Στην Σαντορίνη (νησί στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων προορισμών του κόσμου!) ο Θερινός Kινηματογράφος "Kαμάρι" εξακολουθεί εδώ και 20 χρόνια να υπηρετεί αυτόν τον σκοπό και να προσφέρει, τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στους επισκέπτες του, ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες.

Mε σύγχρονο ήχο και εικόνα σε ταινίες επιλεγμένες και πρώτης προβολής, ατμόσφαιρα κήπου, απαλό φωτισμό, και σεβόμενο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου, έχει εξελιχθεί σε μία επιτυχημένη και δημοφιλή επιχείρηση.

Αναγνωρίζοντας τον ρόλο του σαν ένα κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, ο Θερινός Kινηματογράφος "Kαμάρι" επιθυμεί και προσπαθεί να συνεισφέρει (με την υποστήριξη τοπικών παραγόντων) και σε άλλους πολιτιστικούς τομείς, διαθέτοντας τον χώρο του και σε άλλες μορφές τέχνης (θέατρο, μουσική).

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος Αυγούστου έχει ως εξής:

Κυριακή 5/8 έως και Δευτέρα 6/8/2007. Ωρα προβολής : 21.30 (Δευτέρα και Τετάρτη 2 προβολές 21.30 & 24.00)

Μια Νύχτα στο Μουσείο

Κωμωδία, Φαντασίας 108'
Σκηνοθεσία: Shawn Levy
Σενάριο:-
Παίζουν:Ben Stiller, Mickey Rooney, Robin Williams

Η νέα κωμωδία φαντασίας του σκηνοθέτη των επιτυχιών "Ο Ροζ Πάνθηρας" και "Μια Ντουζίνα Μπελάδες" Σον Λέβι, με τον Μπεν Στίλερ ("Ο Γαμπρός της Συμφοράς", "Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη") σε ακόμα έναν ξεκαρδιστικό ρόλο. Ο καλόκαρδος και ονειροπόλος Λάρι, αν και μονίμως άτυχος, πιστεύει ότι προορίζεται για κάτι μεγάλο στη ζωή του. Όταν θα δεχτεί πρόταση να εργαστεί ως νυχτοφύλακας σε μουσείο Φυσικής Ιστορίας, δεν φαντάζεται τι τον περιμένει. Κάποια νύχτα κάτι παράξενο θα συμβεί κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του: τα εκθέματα του μουσείου ζωντανεύουν ως δια μαγείας. Δεινόσαυροι, Μάγιας, Ρωμαίοι μονομάχοι, καουμπόις, άνθρωποι του Νεάντερταλ αλλά και ο Πρόεδρος Ρούσβελτ αρχίζουν να περιφέρονται στους διαδρόμους, προκαλώντας το απόλυτο χάος! Ήρθε η στιγμή ο Λάρι να ζήσει μια μοναδική εμπειρία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να σώσει το μουσείο, όταν η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.



Τρίτη 7/8 έως και Παρασκευή 10/8/2007.Ωρα προβολής : 21.30 (Δευτέρα και Τετάρτη 2 προβολές 21.30 & 24.00)

88 Λεπτά

Θρίλερ, Κοινωνική 95'
Σκηνοθεσία:Jon Avnet
Σενάριο:-
Παίζουν:Al Pacino, Alicia Witt

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, που εργάζεται και ως ψυχίατρος για λογαριασμό του FBI, δέχεται μια ανώνυμη τηλεφωνική απειλή, σύμφωνα με την οποία του απομένουν μόλις 88 λεπτά ζωής, όσο ακριβώς ήταν και το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ο δολοφόνος της αδελφής του για να τη σκοτώσει πριν από αρκετά χρόνια. Ελαχιστοποιώντας σταδιακά τον αριθμό των πιθανών υπόπτων, προσπαθεί εναγωνίως να έρθει σε επαφή με έναν προβληματικό μαθητή του, μια πρώην σχέση του αλλά και με έναν κατά συρροή δολοφόνο. Θα καταφέρει μέσα στα 88 αυτά λεπτά να αποτρέψει τη δική του δολοφονία;


Σάββατο 11/8 έως και Δευτέρα 13/8/2007.Ωρα προβολής : 21.30 (Δευτέρα και Τετάρτη 2 προβολές 21.30 & 24.00)

NEXT

Θρίλερ, Δράσης, Φαντασία 96'
Σκηνοθεσία:Lee Tamahori
Σενάριο:-
Παίζουν:Nicolas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel

O μάγος του Las Vegas Cris Johnson μπορεί να δει μερικά λεπτά στο μέλλον. Όταν μια τρομοκρατική ομάδα απειλεί να πυροδοτήσει μια πυρηνική συσκευή στο Λος Άντζελες, η κυβερνητικός πράκτορας Callie Ferris πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα κόλπα της, για να τον πείσει να βοηθήσει να προλάβουν την καταστροφή.


Τρίτη 14/8 έως και Τετάρτη 15/8/2007.Ωρα προβολής : 21.30 (Δευτέρα και Τετάρτη 2 προβολές 21.30 & 24.00)


Ένας Τετράποδος Πυροσβέστης

Οικογενειακή, Κωμωδία 111'
Σκηνοθεσία:Todd Holland
Σενάριο:-
Παίζουν:Josh Hutcherson, Bruce Greenwood

Μια απολαυστική κωμωδία για όλη την οικογένεια "ανάβει φωτιές" μες στο καλοκαίρι! Ο Ρεξ, ο σκύλος-μασκότ του Χόλιγουντ, γνωστός για τις ιδιαίτερες επιδόσεις του σε διάφορα... extreme sports, χάνει το αφεντικό του. Καταλήγει μόνος του σε έναν πυροσβεστικό σταθμό του Σαν Φρανσίσκο, όπου βοηθάει τον ιδιοκτήτη και τον 12χρονο γιο του να γίνουν το καλύτερο πυροσβεστικό σώμα της πόλης!

Πέμπτη 16/8 έως και Κυριακή 19/8/2007.Ωρα προβολής : 21.30 (Δευτέρα και Τετάρτη 2 προβολές 21.30 & 24.00)

I NOW PRONOUNCE YOU CHUCK & LARRY

Κωμωδία 140'
Σκηνοθεσία:Dennis Dugan
Σενάριο:-
Παίζουν:Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel, Steve Buscemi, Dan Aykroyd

Δύο πυροσβέστες υποδύονται το ομοφυλόφιλο παντρεμένο ζευγάρι για να εξασφαλίσουν τα προνόμια που παρέχει η υπηρεσία τους στους παντρεμένους. Στην σπαρταριστή αυτή κωμωδία συμβαίνουν κυριολεκτικά τα πάντα, με εγγυημένο το υψηλό επιπέδο ποιότητας, καθώς ένα από τα τρία ονόματα που υπογράφουν το σενάριο είναι αυτό του Αλεξάντερ Πέιν.



Δευτέρα 20/8 έως και Τρίτη 21/8/2007.Ωρα προβολής : 21.30 (Δευτέρα και Τετάρτη 2 προβολές 21.30 & 24.00)

ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ

Κωμωδία 113'
Σκηνοθεσία:Garry Marshall
Σενάριο:-
Παίζουν:Jane Fonda, Lindsay Lohan, Felicity Huffman, Dermot Mulroney, Cary Elwes

Μια προβληματισμένη μαμά συνειδητοποιεί ότι η μοναδική πιθανότητα να συνετιστεί η ατίθαση έφηβη κόρη της μετά από ένα απαράδεκτο τρακάρισμα είναι να τη στείλει να περάσει το καλοκαίρι με τη γιαγιά της στη φάρμα τους στο Άινταχο. Εκεί η νεαρή θα πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο μία ήσυχη αγροτική ζωή, αλλά -το βασικότερο- μία γιαγιά η οποία μόνο χαρακτηριστική γιαγιά δεν είναι: Γιατί η δυναμική Τζόρτζια ζει τη ζωή της σύμφωνα με μία σειρά από θεμελιώδεις κανόνες - και αυτό ακριβώς απαιτεί να κάνουν και όσοι υπάρχουν γύρω της!


Τετάρτη 22/8 έως και Παρασκευή 24/8/2007.Ωρα προβολής : 21.30 (Δευτέρα και Τετάρτη 2 προβολές 21.30 & 24.00)


ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Περιπέτεια 168'
Σκηνοθεσία:Gore Verbinski
Σενάριο:-
Παίζουν:Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush

Ο Μπαρμπαρόσα μαζί με την Ελίζαμπεθ και τον Γουίλ κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να ελευθερώσουν τον Τζακ Σπάροου από την παγίδα που του έστησε ο δυσοίωνος καπετάνιος Ντέιβι Τζόουνς. Αφού τα καταφέρουν, Συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους με όλους τους αρχιπειρατές του κόσμου προκειμένου να ξεμπερδέψουν οριστικά με τους αιώνιους εχθρούς τους.



Σάββατο 25/8 έως και Τρίτη 28/8/2007.Ωρα προβολής : 21.30 (Δευτέρα και Τετάρτη 2 προβολές 21.30 & 24.00)

Death Proof

Action, Crime 127'
Σκηνοθεσία:: Quentin Tarantino
Σενάριο:-
Παίζουν:Kurt Russell, Rosario Dawson, Quentin Tarantino

Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο "Death Proof", την μία εκ των δύο ταινιών τρόμου στην παράδοση των αιθουσών "Grindhouse", με το οποίο συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών 2007. Μετά τη δύση του ηλίου η Jungle Julia, η πιο καυτή DJ του Ώστεν, βρίσκει το χρόνο να ξεσαλώσει με τις δύο κολλητές της. Οι τρεις σέξι φίλες γυρίζουν από μπαρ σε μπαρ και τραβάνε τα βλέμματα όλων. Αυτό όμως που δε γνωρίζουν είναι πως έχουν τραβήξει και την προσοχή του Stuntman Mike, ενός επικίνδυνου serial killer, ο οποίος σκοτώνει όμορφες γυναίκες χρησιμοποιώντας το αμάξι του. Καθώς η νύχτα πέφτει για τα καλά και οι τρεις κολλητές συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους, ο Stuntman Mike πλησιάζει επιταχύνοντας...

Τετάρτη 29/8 έως και Παρασκευή 31/8/2007.Ωρα προβολής : 21.30 (Δευτέρα και Τετάρτη 2 προβολές 21.30 & 24.00)


28 Εβδομάδες Μετά

Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ 99'
Σκηνοθεσία:Juan Carlos Fresnadillo
Σενάριο:-
Παίζουν:Robert Carlyle, Rose Byrne, Jeremy Renner

Tο σίκουελ του "28 Μέρες Μετά", μιας από τις πιο επιτυχημένες ταινίες τρόμου των τελευταίων χρόνων σκηνοθετεί ο Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο που το 1997 προτάθηκε για Όσκαρ για τη μικρού μήκους ταινία του "Esposados". Στην πρώτη του αγγλόφωνη σκηνοθετική απόπειρα ο Φρεσναντίγιο συνεργάζεται με τον Ρόμπερτ Καρλάιλ ("Άντρες με τα Όλα τους", "Trainspotting") και τη Ρόουζ Μπερν ("Τροία", "Sunshine"). Στο κοντινό μέλλον, έξι μήνες μετά από το σημείο που η πρώτη ταινία μας είχε αφήσει, ο θανατηφόρος ιός έχει πλέον εξοντώσει ολόκληρη τη Βρετανία. Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ανακοινώνουν ότι είναι και πάλι ασφαλές να κατοικηθεί η περιοχή κι έτσι ξεκινά ένα κύμα μετανάστευσης προς τη Μεγάλη Βρετανία. Μία οικογένεια θα ενωθεί ξανά, όμως ένα μέλος της κουβαλά ένα τρομερό μυστικό... γιατί ο φρικιαστικός ιός δεν έχει εξοντωθεί τελείως...
Σήμερα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Θήρας για το 2006. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Νομικού στο Δημοτικό Σχολείο Φηρών.

Ενώ, αύριο Πέμπτη στις 19.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας στην αίθουσα Νομικού στο Δημοτικό Σχολείο Φηρών.

Σύμφωνα με την πρόσκληση αναμένεται να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

1. Προκήρυξη μίας (1) κενής οργανικής θέσης κλάδου Π.Ε. Οικονομικού-Λογιστικού.
2. Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού.
3. Έγκριση πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων Δήμου Θήρας.
4. Συνδιοργάνωση Δήμου Θήρας με το Σύλλογο Μεσαγωνιατών Θήρας "Παναγία η Επισκοπή", για την πραγματοποίηση της πανήγυρης του Ναού Παναγία η Επισκοπή στις 14-15 Αυγούστου.
5. Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας.
6. Έργο: "Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στον κάτω δρόμο Φηρών-Οίας, περιοχή "Πορί" Δημ.Δ/σματος Ημεροβιγλίου Θήρας" - Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος-αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού.
7. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής έργων.
8. Κανονιστική απόφαση περί "Γνωμοδότησης χορήγησης άδειας καταστήματος εκμισθώσεως μοτοποδηλάτων στα Δημ.Δ/σματα του Δήμου μας".
9. Ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό.
10. Τροποποίηση - συμπλήρωση της υπ'αριθμ. 251/2007 απόφασης του Δ.Σ. (Διαδικασίες υλοποίησης προγράμματος αντιμετώπισης λειψυδρίας).
11. Επιχορήγηση σχολικής επιτροπής "Γυμνασίου-Λυκείου και Ε.Π.Α.Λ Φηρών" με ποσό #10.000# €.
12. Έγκριση μελέτης: "Ασφαλτόστρωση Έξω Γιαλού Φηρών".
13. Αναγκαστική απαλλοτρίωση για το ακίνητο "Ιάκωβος" στο Καμάρι.
να προσέξουμε την προς τα έξω εικόνα των νησιών μας

Σε βάρος του τουρισμού της Σαντορίνης η διόγκωση του θέματος της λειψυδρίας
Οι τεράστιες διαστάσεις που πήρε το θέμα της έλλειψης αποθεμάτων νερού στα νησιά των Κυκλάδων και η υπερβολική δημοσιότητα που δόθηκε τόσο από τα εγχώρια όσο και από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. δημιουργούν σημαντικό πλήγμα στην τουριστική κίνηση της Σαντορίνης και των Κυκλάδων γενικότερα.

Την κατάπληξή του για τα αρνητικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου εκφράζει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) που παρουσιάζουν τα νησιά των Κυκλάδων να αντιμετωπίζουν προβλήματα ύδρευσης. Ο ΗΑΤΤΑ επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αφού όλα τα νησιά υδρεύονται κανονικά, ενώ τα όποια προβλήματα αφορούν σε έργα υποδομής για τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση υδάτινων πόρων. Ακόμα τονίζει ότι «η απερίσκεπτη διόγκωση του θέματος στο μέσο της τουριστικής σεζόν κάθε άλλο παρά ωφελεί τις Κυκλάδες και τον τουρισμό τους αλλά λειτουργεί σε βάρος του»

Πάντως, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο θόρυβος που προκλήθηκε στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία με την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει σαν αποτέλεσμα να αποθαρρυνθούν αρκετοί επισκέπτες απ’ το να επισκεφθούν τα νησιά και οδήγησε ακόμη και σε ακυρώσεις των ήδη προγραμματισμένων ταξιδιών με προορισμό τις Κυκλάδες.
Μεγάλη επιτυχία από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του εμφανίζει ο νεοσύστατος θεσμός των ΚΥΔΕΔ Κέντρων Υπηρεσιών Διευκόλυνσης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων που εγκαινιάζονται σε ολόκληρη την χώρα.

Ήδη στο Νότιο Αιγαίο έχουν εγκαινιαστεί πέντε τέτοιες δομές και αναμένεται να εγκαινιαστούν και υπόλοιπες, και η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή.

Τα ΚΥΔΕΔ Κέντρα Υπηρεσιών Διευκόλυνσης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων παρέχουν τεχνική υποστήριξη σε άνεργους νέους και γυναίκες που αναζητούν απασχόληση στον τομέα του τουρισμού ή σε άλλους τομείς, καθώς και σε νέους επιχειρηματίες ή νέους και γυναίκες που επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού.
Τα ΚΥΔΕΔ Κέντρα Υπηρεσιών Διευκόλυνσης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων ιδρύονται κατά κύριο λόγο σε τουριστικές περιοχές.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια των ΚΥΔΕΔ σε Σύμη, Ρόδο, Κάλυμνο, Κω και Μήλο.
Σκοπός των ΚΥΔΕΔ, που αποτελούν έργο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΙΝΝΟ- Νέες Καινοτόμες Τουριστικές Επιχειρήσεις από Νέους για Νέους» με βασικό εταίρο τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εντάσσονται στo πλαίσιο του Β’ κύκλου υλοποίησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL, είναι να παρέχουν πληροφορίες, καθώς και συμβουλευτική, εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη σε άνεργους νέους και γυναίκες που αναζητούν απασχόληση στον τομέα του τουρισμού ή σε άλλους τομείς, καθώς και σε νέους επιχειρηματίες ή νέους και γυναίκες που επιθυμούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού.
Η λειτουργία των ΚΥΔΕΔ αποτελεί μια δράση καινοτόμα στο σύνολό της που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Με σημερινές του δηλώσεις στον Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 για την παρουσίαση των ΚΥΔΕΔ, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος δήλωσε ότι «ο νεοσύστατος θεσμός των ΚΥΔΕΔ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την επιχειρηματικότητα και να καταπολεμήσει την ανεργία στην Περιφέρεια, εν όψει και της έναρξης του 4ου ΚΠΣ».
Ο κ. Κόκκινος δήλωσε επίσης ότι αναμένεται να επισκεφθεί την Σαντορίνη προς το τέλος Αυγούστου.

Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2007

Με πολύ καλές συμμετοχές και ανταπόκριση ολοκληρώθηκε το τουρνουά Masters beach volley στη Σαντορίνη


Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην παραλία του Περίβολου στον χώρο του beach bar Cayo.
Η ανταπόκριση του κόσμου που είχε γεμίσει τις κερκίδες και την παραλία ήταν πολύ μεγάλη ενώ το θέαμα εντυπωσιακό!


Θύμα έκπληξης στο τουρνουά Masters στη Σαντορίνη έπεσε το Νο1 δίδυμο του κυρίως ταμπλό, οι Αγγελίδης και Κωστακόπουλος. Οι δύο παίκτες αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά από τους Γκόρτσανιουκ και Ταμπουρατζή.

Νέο NISSAN X-TRAIL ALL MODE 4x4-i.
Τεχνολογία που διαβάζει το δρόμο.
Tο Νο5 του ταμπλό νίκησε με 2-1 σετ (21-19, 18-21, 16-14) και θα αντιμετωπίσει στους "4" τους Δημητριάδη και Παπαδημητρίου.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Μπιλλήρης/Χαλίκος με τους Κνάπεκ και Μούρτζιο.

Στις γυναίκες, απομένει να αναδειχθεί ένα ζευγάρι για να σχηματιστεί το φάιναλ φορ στη Σαντορίνη. Η Θάλεια Κουτρουμανίδου με τη Μαρία Τσιαρτσιάνη που κατέφθασαν από το Κλάγκενφουρτ θα παίξουν είτε με τις Παπαφωτίου/Τερζόγλου, είτε με τις Κίτσου/Χούντα.

Στον άλλο ημιτελικό "κοντράρονται" το Νο1 του ταμπλό αποτελούμενο από τις Δηλαβέρη/Τέζα με τις Παπαγεωργίου και Ρουμπάνη.

Άνδρες
1ος Γύρος
1. Αγγελίδης / Κωστακόπουλος (1) - Μονιάκης / Τσιάκαλος (16) 2-1 (21-10, 19-21, 15-2)
2. Κοτσιλιάνος / Σουλτανόπουλος (9) - Μαρούλης / Ρουμελιωτάκης (8) 2-1 (22-24, 21-17, 15-11)
3. Γκόρτσανιουκ / Ταμπουρατζής (5) - Κουζούνης / Κουλιέρης (12) 1-2 (19-21, 21-14, 13-15)
4. Γεωργακόπουλος / Ξυλούρης (13) - Κνάπεκ / Μούρτζιος (4) 0-2 (15-21, 11-21)
5. Δημητριάδης / Παπαδημητρίου (3) - Καρπαθάκης / Καστρουνής (14) 2-0 (21-19, 21-09)
6. Καπίρης / Παπαδόπουλος (11) - Ζωλασταθιάδης / Πανούσος (6) 0-2 (19-21, 19-21)
7. Κρέτσης / Παπαθωμόπουλος (7) - Εξαδάκτυλος / Κόκκινος (10) 0-2 (21-23, 19-21)
8. Βλαχοστάθης / Πεφάνης (15) - Μπιλλήρης / Χαλίκος (2) 0-2 (12-21, 14-21)

2ος Γύρος
9. Αγγελίδης / Κωστακόπουλος (1) - Κοτσιλιάνος / Σουλτανόπουλος (9) 2-1 (21-10, 18-21, 15-13)
10. Κουζούνης / Κουλιέρης (12) - Κνάπεκ / Μούρτζιος (4) 1-2 (18-21, 24-22, 09-15)
11. Δημητριάδης / Παπαδημητρίου (3) - Ζωλασταθιάδης / Πανούσος (6) 2-0 (21-14, 21-18)
12. Εξαδάκτυλος / Κόκκινος (10) - Μπιλλήρης / Χαλίκος (2) 0-2 (20-22, 20-22)

Οι ηττημένοι κατατάσσονται 13οι
13. Κρέτσης / Παπαθωμόπουλος (7) - Βλαχοστάθης / Πεφάνης (15) 2-0 (21-13, 21-15)
14. Καρπαθάκης / Καστρουνής (14) - Καπίρης / Παπαδόπουλος (11) 2-1 (21-12, 16-21, 15-13)
15. Γκόρτσανιουκ / Ταμπουρατζής (5) - Γεωργακόπουλος / Ξυλούρης (13) 2-0 (21-08, 21-12)
16. Μονιάκης / Τσιάκαλος (16) - Μαρούλης / Ρουμελιωτάκης (8) 0-2 (17-21, 20-22)

Οι ηττημένοι κατατάσσονται 9οι
17. Κρέτσης / Παπαθωμόπουλος (7) - Κοτσιλιάνος / Σουλτανόπουλος (9) 2-0 (21-18, 21-15)
18. Καρπαθάκης Κώστας / Καστρουνής Γιώργος (14) - Κουζούνης / Κουλιέρης (12) 2-1 (16-21, 21-15, 15-10)
19. Γκόρτσανιουκ / Ταμπουρατζής (5) - Ζωλασταθιάδης / Πανούσος (6) 2-0 (21-18, 21-16)
20. Μαρούλης / Ρουμελιωτάκης (8) - Εξαδάκτυλος / Κόκκινος (10) 2-0 (21-19, 21-18)

3ος Γύρος (4/8)
21. Αγγελίδης / Κωστακόπουλος (1) - Κνάπεκ / Μούρτζιος (4) 0-2 (15-21, 12-21)
22. Δημητριάδης / Παπαδημητρίου (3) - Μπιλλήρης / Χαλίκος (2) 2-1 (21-15, 14-21, 15-11)

Οι ηττημένοι κατατάσσονται 7οι
23. Κρέτσης / Παπαθωμόπουλος (7) - Καρπαθάκης Κώστας / Καστρουνής Γιώργος (14) 2-1 (21-11, 18-21, 15-13)
24. Γκόρτσανιουκ / Ταμπουρατζής (5) - Μαρούλης / Ρουμελιωτάκης 2-0 (21-14, 22-20)

Οι ηττημένοι κατατάσσονται 5οι
25. Κρέτσης / Παπαθωμόπουλος (7) - Μπιλλήρης / Χαλίκος (2) 0-2 (16-21, 18-21)
26. Γκόρτσανιουκ / Ταμπουρατζής (5) - Αγγελίδης / Κωστακόπουλος (1) 2-1 (21-19, 18-21, 16-14)

Ημιτελικοί
27. Κνάπεκ / Μούρτζιος (4) - Μπιλλήρης / Χαλίκος (2)
28. Δημητριάδης / Παπαδημητρίου (3) - Γκόρτσανιουκ / Ταμπουρατζής (5)

Τελικός
29. Νικητής Αγώνα Νο27 - Νικητής Αγώνα Νο28

Γυναίκες
1ος Γύρος
1. Δηλαβέρη / Τέζα (1) - Μαγκανάρη / Μεθενίτη (8) 2-0 (21-14, 21-09)
2. Λάγιου / Νάστου (5) - Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη (4) 0-2 (06-21, 19-21)
3. Παπαφωτίου / Τερζόγλου (3) - Κουλουμέντα / Νταή (6) 2-0 (21-18, 21-17)
4. Χάσκου / Χριστοφόρου (7) - Κίτσου / Χούντα (2) 0-2 (12-21, 12-21)

2ος Γύρος
5. Δηλαβέρη / Τέζα (1) - Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη (4) 2-1 (15-21, 21-16, 15-13)
6. Παπαφωτίου / Τερζόγλου (3) - Κίτσου / Χούντα (2) 0-2 (13-21, 14-21)
Οι ηττημένες κατατάσσονται 9ες
7. Μαγκανάρη / Μεθενίτη (8) - Λάγιου / Νάστου (5) 2-1 (21-15, 18-21, 15-09)
8. Κουλουμέντα / Νταή (6) - Χάσκου / Χριστοφόρου (7) 2-1 (19-21, 21-11, 15-09)

Οι ηττημένες κατατάσσονται 7ες
9. Μαγκανάρη / Μεθενίτη (8) - Παπαφωτίου / Τερζόγλου (3) 0-2 (8-21, 9-21)
10. Κουλουμέντα / Νταή (6) - Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη (4) 0-2 (15-21, 7-21)

3ος Γύρος
11. Δηλαβέρη / Τέζα (1) - Παπαφωτίου / Τερζόγλου (3) 2-1 (18-21, 23-21, 15-07)
12. Κίτσου / Χούντα (2) - Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη (4) 1-2 (22-24, 23-21, 07-15)
Οι ηττημένες κατατάσσονται 5ες (5/8)
13. Παπαφωτίου / Τερζόγλου (3) - Κίτσου / Χούντα (2)

Ημιτελικοί
14. Δηλαβέρη / Τέζα (1) - Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη (4)
15. Κουτρουμανίδου Θάλεια / Τσιαρτσιάνη Μαρία (E.O.) - Νικητής Αγώνα Νο13

Τελικός
16. Νικητής Αγώνα Νο14 - Νικητής Αγώνα Νο15

Για περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές, τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από την διοργάνωση μπορείτε να επισκεφθείτε :


http://www.sport24.gr/category.asp?catid=13055&catco=0$10$13055$&special=0

http://www.sport24.gr/html/ent/543/ent.190543.asp
Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας
Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αυγούστου 2007


Παρασκευή 10 Αυγούστου & ώρα 20:00 στην αίθουσα του Συλλόγου
στο Εμπορείο : Παρουσίαση του Μυθιστορήματος της Καδιώς Κολύμβα,
«Ρότα περ Όστρια»




Κυριακή 12 Αυγούστου & ώρα 19:30 στην αίθουσα του Συλλόγου
στο Εμπορείο : Ενημερωτική συνάντηση της Θηραϊκής Εταιρείας
Επιστημών, Γραμμάτων & Τεχνών



Παρασκευή 17 Αυγούστου & ώρα 19:30 στην αίθουσα του Συλλόγου
στο Εμπορείο : Παρουσίαση του βιβλίου του Walter Friedrich,
«Φωτιά στη θάλασσα» (Συνδιοργάνωση με τη Ν.Α. Κυκλάδων)



Παρασκευή 24 Αυγούστου & ώρα 19:30 στην παραλία του Περιβόλου
στο Εμπορείο : Αναπαράσταση της τράτας & Νησιώτικη Βραδιά
(Συνδιοργάνωση με το Δήμο Θήρας)