Τετάρτη, Απριλίου 07, 2010

Να απαγορευθεί η εκτός σχεδίου δόμηση ζητά (πάλι καλά που δεν απαιτεί...) με δήλωσή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Δήμαρχος Θήρας.

Η “Καθημερινή” αναφέρετε στο θέμα των οικοδομικών αδειών που εκδίδονται κάθε χρόνο από τα αρμόδια πολεοδομικά γραφεία των νησιών (χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στην Πάρο πέρσι εκδόθηκαν 500 άδειες, στη Σαντορίνη 300, στην Τζιά 250 κ.ο.κ.) σχολιάζοντας τα δραστικά μέτρα που αναμένονται κατά της εκτός σχεδίου
δόμησης στα νησιά Σύμφωνα με το κείμενο η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει πιλοτικά άμεσα.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος είπε ότι:
«Η δόμηση έξω από τα χωριά και τους οικισμούς κοστίζει πολύ στην Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση, που καλούνται να εξασφαλίσουν παροχές νερού και ηλεκτρικού, να φτιάξουν φωτισμό, να συλλέξουν τα απορρίμματα, να ανοίξουν δρόμους. Επιπλέον καταστρέφει το τοπίο, και αυτό σε περιοχές όπως η δική μας είναι μια τεράστια συνέπεια». Συμπληρώνοντας πως : «πιστεύω ότι η λύση θα ήταν να απαγορευτεί εντελώς η εκτός σχεδίου δόμηση και να δοθεί λύση στους οικισμούς, με την περιμετρική επέκτασή τους. Ας μη φοβάται η Πολιτεία το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος γιατί μακροπρόθεσμα όλοι θα αναγνωρίσουν το όφελος».


κρίμα που δεν είναι πρωταπριλιά …
σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να αντιμετωπίσουμε -σοβαρά- το ζήτημα και να ανησυχούμε μιας και σε λίγο καιρό θα λυθεί από μόνο του, μιας και δεν θα έχει μείνει χώρος για να χτίσουμε…


Καλά θα κάνει πάντως και η καθημερινή, εκτός από το να κάνει σχόλια για τη δόμηση, να έρθει να φυτέψει κανα δεντράκι και σε μας… (!)
( σσ στο πλαίσιο της αναδάσωσης..)