Παρασκευή, Απριλίου 23, 2010


Απορία αστής
Τόσα χρόνια (πολλά) που διαβάζαμε στον Τύπο (και θυμάμαι πολλά πρώτα θέματα του Βήματος) για το «υδροκέφαλο» ελληνικό κράτος που η εξυγίανσή του θα αποτελούσε στοίχημα δεκαετίας
(ποιάς δεκαετίας, εγω για εξάμηνο το βλέπω! ) το σύστημα αυτό που είχαμε -και ενδεχομένως δημιούργησε το πρόβλημα- ήταν το σοσιαλιστικό;; Διότι εγώ (από τα βιβλία που διαβάζω) το αντιλαμβάνομαι αλλιώς.
Ότι άμα ένα κράτος είναι μεγάλο και ατέλειωτο, τότε το σύστημα είναι κομμουνιστικό.
Κι αναρωτιέμαι, μήπως η επανάσταση έγινε; Μήπως τον ζήσαμε «τον υπαρκτο» στην πράξη και δεν το καταλάβαμε; Μήπως δηλαδή το σύστημά μας τόσα χρόνια ήταν σοσιαλκομουνιστικό και δεν το ξέραμε;
Κι άραγε, όσοι νέοι το καταλάβαιναν και το ψιθύριζαν, τι ήταν; «καμουφλαρισμένοι αντιφρονούντες»(!);
Και οι νέοι που έβγαιναν έξω (σπούδαζαν και δούλευαν) γιατί δεν μπορούσαν (όπως οι ίδιοι υποστήριζαν τουλάχιστο) να «ανθίσουν» στην ελλάδα, τι ήταν; Αυτοεξόριστοι; ή πολιτικοί πρόσφυγες(!);
Δεν ξέρω… μπερδεύομαι καμία φορά με τις αλλαγές… ίσως επειδή το στοίχημα δεν μοιάζει να είναι δεκαετίας, αλλά να εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα….

Απορία γραμένη με αφορμή την είδηση οτι στο εξής ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες θα αναλάβουν να «κυνηγήσουν» τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να παρακολουθούν σε μηνιαία βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού από υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία.
Και δεν ξεχνιόμαστε, η καρδιά της Σαντορίνης αυτό το Σαββατοκύριακο χτυπάει στο Κλειστό Γυμναστήριο.


Αύριο Σάββατο στις 12.30 το μεσημέριοι υπεύθυνοι παρουσιάζουν το πρόγραμμα «summer camp 2010» για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών που θα υλοποιηθεί σε 3 περιόδους (όπως κατασκήνωση!) ώστε να μάθουν τα παιδιά την θεωρία και την πράξη πολλών αθλημάτων ενώ τις ώρες που θα βρίσκονται εκεί θα παίρνουν το πρωινό και το μεσημεριανό τους φαγητό.



Ενώ,

την Κυριακή στις 18.00 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Donkey Santorini Republic(στα πρότυπα του Athens Cow parade που είχε γίνει πέρσυ τον Νοέμβρη στην Αθήνα) σύμφωνα με το οποίο φιλοτεχνήθηκαν τα ομοιώματα σε 20 γαϊδουράκια από καλλιτέχνες που ζουν στην Σαντορίνη και τα οποία στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού προκειμένου να αναδείξουν την σημαντικότητα του ζώου αυτού στην τοπική κοινωνία.
Την δημοσιευουμε όπως την λάβαμε, προχτές, στις 20 του μήνα.
Πρόκειται για την επιστολή που υπογράφουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της Θηρασιάς σχετικά με το πρόβλημα, αυτην την εποχή εντονότερο παρά ποτέ, που αντιμετωπίζει το νησί με την υδροδότησή του.

Ως γνωστό, το νησί υδροδοτείται με την παραλαβή νερού με καραβάκι μέσω επιδοτούμενων απο το κράτος δρομολογίων. Πλήν όμως όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην επιστολή, πρόσφατα αποφασίστηκε η περικοπή ακόμη και στο μισό αυτών των δρομολογίων με αποτέλεσμα η Θηρασιά να κινδυνευει να "μείνει" απο νερό.
Πως να συζητήσεις μετά για ανάπτυξη (τουριστική...) και υποδομές; ρωτούν οι εκπαιδευτικοί ενω στην επιστολή τους αναφέρονται αναλυτικά και στην διαδικασία μέσω της οποίας πίνει νερό (πίνει, .. λέμε τώρα...) το νησί (καλύπτει τις ανάγκες του δηλαδή) καθώς και στις αναμενόμενες αλλαγές.

Παρακάτω, ακολουθεί η επιστολή,
ενω ήδη στο θέμα μαθαίνουμε οτι εχει απαντήσει η ΚΕΥΑ (η αρμόδια "διαμεσολαβήτρια" κοινοτική επιχείρηση της Οιας) και εχει τοποθετηθεί η Τοπική οργάνωση της ΝΔ.


Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών της Θηρασίας για το κατεπείγον θέμα του νερού
Θηρασία, 20/4/2010

Στην αγκαλιά της Σαντορίνης, σε πολύ μικρή απόσταση από τα δυτικά της παράλια, στέκεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, το έτερόν της ήμισυ, η Θηρασία. Ένα νησί της άγονης γραμμής, σε απόσταση αναπνοής από το Νο1 τουριστικό προορισμό στον κόσμο. Τόπος αυθεντικός, φύση άγρια, άνθρωποι γνήσιοι.

Πριν 10 χρόνια άνοιξε το Γυμνάσιο στη Θηρασιά. Τότε περίπου μπήκε το νησί και στο πρόγραμμα υδροδότησης, με επιδοτούμενο νερό που ερχόταν με υδροφόρα από το Λαύριο! Ο υπάλληλος στη Θηρασιά ενημέρωνε την Κοινοτική Επιχείρηση στην έδρα της Κοινότητας απέναντι στη Σαντορίνη, αυτή με τη σειρά της παράγγελνε το νερό απ’ την ιδιωτική εταιρεία, ενημερώνοντας παράλληλα το (έως πρότινος) Υπουργείο στη Μυτιλήνη. Όποιος ζει στη Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να φανταστεί πιθανές, τυχαίες περιπλοκές στην άφιξη του εν λόγω αγαθού στον προορισμό του, ως αποτέλεσμα της αλυσίδας αυτής και τη διαβίωση πλέον για μικρά(2 ημέρες) ή μεγαλύτερα(6 ημέρες) διαστήματα δίχως νερό, κατά τακτά διαστήματα. (Κάθε φορτίο –περίπου 1.000 τόνοι- επαρκούσε τους περισσότερους μήνες, για περίπου 20 μέρες.)

Όλα αυτά μέχρι τώρα. Με απόφαση του Υπουργείου(;) οι επιδοτήσεις για νερό κόβονται. Η Θηρασιά ανεφοδιάστηκε πριν 4 μέρες, με ξεχωριστή «απόφαση», αλλά το μέλλον διαγράφεται τουλάχιστον αβέβαιο. Όπως και άλλοτε, η κατανάλωση του νερού ελέγχεται με απόφαση για πρόστιμα σε όσους πλένουν τις αυλές τους και ποτίζουν τα χωράφια τους.

Εδώ και 1 χρόνο είχαν αρχίσει να διαφαίνονται τέτοιου είδους προθέσεις, αφού ο όγκος των φορτίων είχαν μειωθεί επίσημα στο μισό… Άγνωστο το τι και το πώς μπορεί να σκέφτονται οι υπεύθυνοι για ένα τέτοιο θέμα!

Καμιά 10ριά νησιά του Αιγαίου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό.
Χωρίς ρεύμα, μπορεί να ζήσει κανείς. Το βιώνουν οι κάτοικοι της Θηρασιάς σε τακτά διαστήματα. Χωρίς νερό, οι συνθήκες δυσκολεύουν. Μάλλον γίνονται ανυπόφορες. Δεν είναι κατά τύχη το σημαντικότερο υλικό αγαθό!

Η εγκατάσταση του σταθμού αφαλάτωσης, που η απόφασή του χρονίζει, χρήζει άμεσης πραγματοποίησης. Είναι τουλάχιστον ειρωνεία να περιτριγυριζόμαστε, να ζούμε μες στη θάλασσα και να χρειάζονται τόσες αποφάσεις, τόση κατασπατάληση χρήματος και ύδατος, που μόνο οικολογική λογική δεν καταδεικνύουν.

Ο άνθρωπος είναι ευρηματικό ον. Τις άνυδρες μέρες, και πλαστικά πιάτα χρησιμοποιούμε και θάλασσα και χλωρίνη… Δεν είναι όμως και το πιο ενδεδειγμένο το βρόχινο νερό που χρησιμοποιεί το σχολείο εκείνες τις μέρες. Κάποιοι δε θα αντέχανε ούτε την όψη του ούτε την οσμή του.

Ως εκπαιδευτικοί αγαπάμε το έργο μας. Φρονούμε ότι η ύπαρξη ενός σχολείου αντανακλάται σε έναν τόπο. Ήδη, πολλοί Θηρασιώτες, επέστρεψαν με τις οικογένειές τους στον τόπο τους, αφού εδώ παρέχεται πλέον η βασική εκπαίδευση των παιδιών. Πιστεύουμε στην παιδεία και προσπαθούμε να καλλιεργούμε στους μαθητές μας τα μεγαλύτερα όνειρα, να τους εξασφαλίζουμε τα κυριότερα δικαιώματά τους για το μέλλον. Πολλοί από εμάς έχουμε αγαπήσει τόσο τον τόπο αυτό και τους ανθρώπους του, που παραμένουμε πολλά χρόνια παραπάνω από την υποχρεωτική μας διαμονή εδώ.

Το νερό δεν είναι καν δικαίωμα. Είναι αγαθό ταυτόσημο με τον πολιτισμό. Να διασφαλιστεί άμεσα! Μαζί του διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής· η βιωσιμότητα· η περαιτέρω γεωργική, εμπορική, τουριστική ανάπτυξη.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της Θηρασιάς.
Λάβαμε,
δυό δυναμικές ανακοινώσεις - πρωτοβουλίες σχετικά με το «περιβάλλον του τόπου μας» στην πρώτη περίπτωση από τον Διεθνή Σύλλογο Γυναικών Σαντορίνης και στην δεύτερη από την κ. Καλούδη πρόεδρο της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας

έτσι λοιπόν έχουμε,

Την Κυριακή 25 Απριλίου στις 11.00 πμ θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Καθαρισμός Ακτής στον Μονόλιθο με τον Διεθνή Σύλλογο Γυναικών Σαντορίνης.
Σας περιμένουμε και σας γιατί "μια μέρα κοντά στη θάλασσα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο"!!!!

Dear friends and members,
On Sunday 25 April at 11.00 am the Annual Beach Cleanup of Monolithos will take place by the International Women's Organization of Santorini.
We are looking forward to your participation as "a day by the sea can make a world of difference"!!!!

και στην δεύτερη περίπτωση μια πρωτοβουλία για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στο νησί,
Βοήθησε μας να μαζέψουμε 5000 υπογραφές για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στην Σαντορίνη. Υπόγραψε και προώθησε το μήνυμα παντού!
We need 5000 signatures! Sign now in order to ban the plastic bag in Santorini. Forward this message to everyone!

Για να υπογράψετε, εδώ :
http://www.thepetitionsite.com/1/ban-the-plastic-bag-in-santorini
Τι να τηνε κάνεις και την ασυλία (άλλο καπέλο αυτό…)
Όταν την μια σε υποδέχονται πως και πώς (άλλοι το λένε μετά βαΐων και κλάδων -όχι συνδικαλιστικών-)
Και την επομένη (χρονιά) ανησυχούν πολύ και προβληματίζονται έντονα μήπως και πας (και κάνεις το πάρτυ άνω-κάτω)
Τι να την κάνεις την ασυλία όταν έχεις (Ροδίτικη) ανησυχία…
Διαψεύδει ο Σηφουνάκης τους ισχυρισμούς Βγενόπουλου για τη δωρεά στη Σάμο
Στην αντεπίθεση πέρασε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης σχετικά με τα όσα του καταλόγισε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος για δωρεά προκειμένου να αποκατασταθούν καμένες εκτάσεις στη Σάμο. Ο υφυπουργός τόνισε ότι τα χρήματα δόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι στο τότε υπουργείο Αιγαίου. Παρέθεσε μάλιστα και δηλώσεις του τότε δημάρχου Πυθαγορείου.



Ν.Σ. : δεν εδωσες
Α.Β. : έδωσα
Ν.Σ. : δεν εδωσες
Α.Β : έδωσα, μάρτυράς μου τα κανάλια
Ν.Σ. : ας τα κανάλια, δεν εδωσες σου λέω!
Α.Β : μα αφού έδωσα, σε κάποιους εχω δώσει
Ν.Σ. : στο υπουργείο πάντως δεν έδωσες
Α.Β. :τότε, σε ποιούς έδωσα;
Ν.Σ. : ψάξε βρές. πάντως ούτε στον δήμο εδωσες
Α.Β.: περίεργο. τότε που τα έδωσα και γιατί μου λέγανε ευχαριστώ;
Ν.Σ. : ρώτα τους
Α.Β. : θυμήθηκα! στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων τα έδωσα!
Ν.Σ. : ούτε αυτοί τα βρίσκουνε, οπότε, δεν έδωσες
Α.Β. : μα αφού έδωσα σου λέω!
Ν.Σ. : δεν εδωσες, βρέ άνθρωπέ μου! γκέγκε;!
Α.Β. : έδωσα σου λέω
Ν.Σ. : δεν εδωσες χριστιανέ μου!
Α.Β. : έδωσα παναθεμά με, έδωσα!




Ποιός είναι ο κ. Βγενόπουλος... (;)
ή
Τρώμε τα γιαούρτια του, πρέπει να «τρώμε» και τις απόψεις του;(αμα είναι νόστιμες….)

Ο κ. Βγενόπουλος απ οτι καταλαβαίνω είναι ενας άνθρωπος που του αρέσει να εμφανίζεται ως «παιδί του λαού» και γενικώς να εμφανίζεται, διαφορετικά, δόξα το θεό, δουλειές χει και θα μπορούσε να κάθεται να ασχολείτε με δαυτες και με τίποτε άλλο. Και φυσικά ούτε με την οικονομία της χώρας ούτε με την διαφθορά (των πολιτικών), ούτε με βαθυστόχαστες αναλύσεις (καλά τα λέει..).
Διότι, αμα δεν «το πας κάπου», δεν εχεις κανεναν λόγο να παίζεις με την φωτιά και να τα βάζεις με τους πολιτικούς, να τους προσβάλεις, να τους υποτιμάς και να το παίζεις υπεράνω, διότι ναι μεν είμαστε κοντά στην Ιταλία κι όσο να ναι ξέρουμε απο Μπερλουσκονισμό, αλλά αυτά τα πράματα σε πολλές περιπτώσεις γυρνάνε μπούμεράγκ. Και δεν ξεχνω την στάση του Βγενόπουλου όταν είχε πάει σε μια επιτροπή της βουλής, όπου μεταξύ άλλων τους προέτρεψε να ... « τελειώνουμε γιατί εγω εχω και δουλειές δεν είμαι σαν κι εσας να μην με νοιάζει που περνάει η ώρα....»
Κάποιοι βέβαια, μπορεί αντανακλαστικά να σκεφτούν «πες τα χρυσόστομε» (σσ επειδή εχουν «αγανακτήσει απο τους πολιτικούς») πλήν όμως εγω κρατώ επιφυλάξεις απο τέτοιες δηλώσεις διότι μου φαίνεται πολύ περίεργο να βλέπω εναν άνθρωπο να φωνάζει οτι είναι πιο ικανός και πιο έντιμος απο ενα σωρό άλλους άνθρώπους.
Επίσης εχω κι ενα κόμπλεξ. Αμα βλέπω άνθρωπο να λέει με έπαρση οτι «εγω δίνω δουλειά σε τόσους πχ άνθρώπους» κουμπώνομαι. Γιατί ξέρω οτι αμα δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος άλλος και γιατί δεν είμαστε πια στην εποχή της φάμπρικας (ή μήπως;) να μετράει κανείς το προσωπικό του με τα κεφάλια, θεωρόντας οτι δίνει κάτι παραπάνω απ οτι δίνουν εκείνοι (τον χρόνο τους, την έμπνευσή τους κλπ)
κι οτι δεν «συνεργάζεται» αλλά «δίνει δουλειά» λες και δίνει ελεημοσύνη.
Εμένα αυτά τα πράματα με κάνουν και κουμπώνομαι. Άλλους πάλι τους ενθουσιάζουν και τους φανατίζουν.
Κατά τα άλλα ο κ. Βγενόπουλος μου είναι συμπαθής (ο χαριτωμένος τραπεζίτης..!) φαίνεται δουλευταράς και «μαζεμένος» άνθρωπος (δεν φαίνεται δηλαδή γλετζές)
μοιάζει ψύχραιμος και λογικός (εκτός κι αμα τα πέρνει με τους πολιτικούς και μηνύει τον Τσίπρα!) και για να βγάλουμε κι ενα συμπέρασμα(!) μπορούμε να του συγχωρήσουμε την επιδειξιομανία που εμφανίζει τελευταία (εκτός πια κι αν την εχει δεί ή τον έχουν πείσει οτι μπορεί να γίνει Μπερλουσκόνι, οπότε θα χουμε να βλέπουμε μπόλικους πύρινους κοινωνικούς λόγους το επόμενο διάστημα...)
Εύσημα Παπανδρέου σε Χρυσοχοΐδη για την προσπάθεια κατά της τρομοκρατίας
Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και της ανομίας σε όλα τα επίπεδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη, για να ενημερωθεί και να τον συγχαρεί για τις επιτυχίες της Αντιτρομοκρατικής.


Πέμπτη, Απριλίου 22, 2010

Τα «μυστικά» της κ. Ακρίτα
«Μαζεμένες» ή έστω πιο ψύχραιμες, χωρίς να πασχίζουν να αποδείξουν οτι συμμερίζονται τον "πόνο" των καλεσμένων τους,

νομίζω οτι είδα χθές τις κυρίες που κάνουν τα μεσημεριανάδικα (τις γνωστές εκπομπές οπου ο ένας κουτσομπολευει τον άλλον) κι ίσως να ευθύνεται γι αυτό η δήλωση της Έλενας Ακρίτα στα προχθεσινά τηλεπτικά βραβεία,
η οποία κάλεσε τους «στάρ» (πόσο μάλλον όσους αυτοανακηρύσονται στάρ) να «ξεκαβαλίσουν» το καλάμι και να συνειδητοποιήσουν οτι «τα παιδιά» που τους περιμένουν ενα γύρω με ενα μικρόφωνο και μια κάμερα στο χέρι, δεν είναι κουτσομπόληδες ούτε «περίεργοι τύποι» αλλά εργαζόμενοι (και μάλιστα πολλοί απο αυτούς για 700 ευρώ) στους οποίους εχει ανατεθεί αυτη η δουλειά, να τους «κυνηγάνε». Κατα τα άλλα αυτοί οι εργαζόμενοι δεκάρα δε δίνουν για την προσωπική ζωή ή το «τι έχουν να δηλώσουν» οι
(α)διάφοροι καλαμοκαβαλαραίοι τηλεδιάσημοι...
Καλά τα είπε η κ. Έλενα, αν και με εξέπληξε λίγο το ύφος (ε, μη χάνουμε και τη έκπληξη στη ζωή μας!)
Ουσιαστικά, κανείς δεν δίνει δεκάρα, και τα πράγματα δεν είναι να τα πέρνεις και πολύ τα σοβαρά.. (εκτός κι αν είσαι τηλεστάρ ή διευθυντής στο Στάρ!)

Santorini Donkey Republic!
Μην ανησυχείτε αν μέχρι σήμερα δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχετε (ενδεχομένως να μην είχατε ενημερωθεί) ούτως ή άλλως το πρόγραμμα ΤΩΡΑ αρχίζει!
πρόκειται για μια καταπληκτική ιδέα και πρωτοβουλία του κ. Κατσίμπα ο οποίος εμπνευστηκε και υλοποίησε το πρόγραμμα

Santorini Donkey Republic !!

με στόχους να.... ομορφύνει το νησί, να κινητοποιηθούν τοπικοί καλλιτέχνες και να αναδειχθεί η ... συμαντικότητα του εδω και χρόνια πολύτιμου συνεργάτη των ντόπιων, του γαιδουριού!

παρακάτω, μπορείτε να ενημερωθείτε για τον σχεδιασμό και το ιστορικό του προγράμματος σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εχει σταλεί σε μας καθώς και πάρα πολλά Μέσα Ενημέρωσης
ενω,
οι διοργανωτές μας καλούν μεθαυριο Κυριακή 25 Απριλίου στις 18.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο όπου θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος καθώς και των πολύχρωμων γαιδουριών που φιλοτέχνησαν καλλιτέχνες που ζουν στο νησί. Στην συνέχεια, τα πολύχρωμα γαιδουράκια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού.


Σύμφωνα με την πολύ -πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση,

Santorini Donkey republicAπό τις 26 Απριλίου, μια πολύχρωμη εικοσάδα από πρωτότυπα φιλοτεχνημένα γαιδουράκια θα βρίσκονται ανάμεσα μας, σε κεντρικά σημεία της Σαντορίνης.
20 καλλιτέχνες που εχουν σχέση με την Σαντορίνη δούλεψαν ολο τον χειμώνα με φαντασία και μεράκι επάνω σε γλυπτά γαιδουράκια για να παρουσιάσουν μια ακόμα καλλιτεχνική πλευρά αυτου του μοναδικού νησιου, που ξέρει να εμπνέει.

Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!! Οσοι τα εχουν δεί να κατασκευάζονται στα τοπικά εργαστήρια μιλάνε με θαυμασμό.
Σας καλούμε να τα δείτε όλα μαζί στα εγκαίνια της Έκθεσης Santorini Donkey Republic στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σαντορίνης στις 25 Απριλίου Κυριακή ,στις 18,00.
Την επόμενη μέρα τα γλυπτά θα πάρουν τη θέση τους σε γωνιές του νησιού
, ευχάριστο ξάφνιασμα για τον αμέριμνο διαβάτη, δίνοντας χρώμα στα σοκάκια και υπενθυμίζοντας σε όλους, την τεράστια συμβολή αυτου του ακούραστου «δουλευταρά» στη ζωή των ανθρώπων και στην ανάπτυξη του τόπου.
Στο τέλος της σαιζόν όλα τα έργα θα δημοπρατηθούν και έσοδα από την εκδήλωση θα προσφερθούν για την ακόμα καλλίτερη προστασία των ηλικιωμένων ιπποειδών που περιθάλπει ο Δήμος Σαντορίνης στον Καρτεράδο, υπο την επίβλεψη του Κου Δημήτρη Σιγάλα, Υπεύθυνου Περιβάλλοντος.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι, Ασιμής Χριστόφορος, Γιώργος Γαλανόπουλος, Ειρήνη Δρόσσου, Δημήτρης, Απόλλωνας Κολιούσης, Αληθινή, Δημήτρης Μπέλλος, Βενιός Μάρκος, Κυβέλη Μουσούρη, Μάκαρης Ανδρέας, Ρούσσος Βαγγέλης, Βλαβιανός Ηλίας, Πολυτίμη Μπηλιώνα, Καραμολέγκος Μιχάλης, Στρώνης Γιώργος, Annie Neve, Μαρία Σοφία Γκέλου, Νικόλαος Δελένδας , Κορωνιός Λευτέρης, Καμπουροπούλου Ειρήνη, Κατερίνα Ιωαννίδου κ.α.

Μετά από πρόταση του συλλόγου Ξενοδόχων Σαντορίνης, όποιος καλλιτέχνης από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εκδηλώσει ενδιαφέρον να αφήσει το στίγμα του, ζωγραφίζοντας γαιδουράκι θα φιλοξενηθεί από τα μέλη της Ενωσης για 5 μέρες στο νησί εντελώς δωρεάν.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Τα γλυπτά είναι σε φυσικό μέγεθος (1μ ύψος Χ143 μήκος)και είναι κατασκευασμένα από Fiber glass τετραπλής επιστρωσης στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται οι αγελάδες του Cow Parade.Tα έργα των καλλιτεχνών θα προστατευθούν από ειδικό αντι-γκράφιτι βερνίκι.



ΜΕΣΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Α) Έντυπος κατάλογος με τα λογότυπα των χορηγών, 40σελίδων μέγεθος 12x17cm όπου θα υπάρχουν σε ελληνικά και αγγλικά το βιογραφικό κάθε καλλιτέχνη με φωτογραφίες των ιδίων αλλά και των έργων τους σε αλφαβητική σειρά επωνύμου, σε 10.000 τεμάχια.
Β) Ιστοσελίδα με τα λογότυπα των χορηγών στο Ιντερνετ www.santorinidonkey.com με όλα τα νέα της έκθεσης, φωτογραφίες, εγκαίνια, σχόλια, αφιερώματα κλπ.
Γ) Σε κάθε γλυπτό στην βάση θα υπάρχει το όνομα του καλλιτέχνη-δημιουργού, και τα λογότυπα των χορηγών.

Την ολη προσπάθεια υποστηρίζουν ο Δήμος θήρας,Η Κοινωφελης – Κοινοτικη επιχείρηση Οίας ,Το σωματείο Λεμβούχων Σαντορίνης,Το ίδρυμα Λ.&Ε. Νομικού-Τελεφερίκ, η μεταφορική Χάλαρης,Το εστιατόριο Λαδόκολλα, τα καταστήματα Things we love,οι γραφικές τέχνες Εντυπον και το διαφημιστικό γραφείο Welcome .
Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο KISS 929, και οι Red guide Books.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Την διοργάνωση έχει αναλάβει το δημιουργικό γραφείο WELCOME. Κύρια ασχολία μας οι εκδόσεις και οι επιγραφές. Λειτουργούμε απο το 1993 και ανάμεσα σε αυτά που έχουμε “κατορθώσει” όλα αυτά τα χρόνια είναι η έκδοση περιοδικών, η δημιουργία και παραγωγή των Χριστουγεννιάτικων καρτών Welcome με θέμα αποκλειστικά το πανέμορφο νησί μας. (Παγκόσμια αποκλειστικότητα, κανένα μέρος στον κόσμο δεν εχει δικές του Χριστουγεννιάτικες κάρτες.) Η κατασκευή περιπτέρου για τις ανάγκες του Κοινότητας Θήρας και της Νομαρχίας Κυκλάδων (βραβείο ΔΕΘ), η παραγωγή του τουριστικού ντοκυμαντέρ “Σαντορίνη Ταξίδι στο όνειρο”, η εκδοση της Welcome Bonus Card) και σε συνεργασία με το Ατελιέ Γραφικών τεχνών “Εντυπον” μερικά απο τα πιο όμορφα και ισχυρά logos του νησιού. Την εικαστική και δημιουργική υποστήριξη τoυ Santorini Donkey Republic εχει αναλάβει το “Εντυπον”.Βρισκόμαστε στην Μεσαριά Σαντορίνης, ευθεία Φηρών -Πύργου με θέα στην Καλντέρα (το ηφαίστειο μάλλον φταίει και μας βάζει στην πρίζα...)
Τηλέφωνα επικοινωνίας 22860 25100, κιν 699 55 25100 e-mail : welcomes@otenet.gr
Πάνος Κατσίμπας


Τετάρτη, Απριλίου 21, 2010


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας, στην περίπτωση που το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, το ΙΚΑ, και το ΚΤΕΟ δεν παρέχουν «πολιτική στήριξη» στην Ελλάδα με επιτόκιο και όρους που να την συμφέρουν, τότε η χώρα θα αναγκαστεί να ζητήσει «πολιτική στήριξη» απο τον γνωστό επιχειρηματία και μεγιστάνα Αμπράμοβιτς.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές μας πληροφορίες, στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης που εστάλησαν στην Μόσχα για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του Ρώσσου επιχειρηματία, δηλώνουν οτι ο Ρομάν εχει την πρόθεση να «στηρίξει πολιτικά» την Ελλάδα, όπως άλλωστε θα έκανε και με κάθε άλλη περιπεσούσα χώρα,
παρέχοντάς μας «προστασία» υπο τον όρο να ξεπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας τυπικά κάθε 1η του μήνα χωρίς καθυστερήσεις.
Ύστερα απο αυτό, στελέχη της κυβέρνησης μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να «γυρίσουμε την πλάτη» στο ΔΝΤ και να ανοίξουμε ....την αγκαλιά μας στην πολιτική στήριξη Αμπράμοβιτς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ο οποίος γυρίζει με ενα περίστροφο στο χέρι, (του χει μείνει χούι απο την εποχή που το «έβαζε στο τραπέζι» για να δείξει οτι είναι έτοιμος για όλα) μελετά τα οφέλη αυτης της συνεργασίας υποστηρίζοντας οτι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν και οι Ρώσσοι τουρίστες που θα έρχονται διακοπές την Ελλάδα....

Στο ίδιο θέμα, και ρωτόντας στελέχη της κυβέρνησης σχετικά με το εάν ζητήθηκε νωρίτερα «πολιτική στήριξη» απο κοινοπραξία ελλήνων επιχειηματιών, μας είπαν οτι αυτό έγινε πλήν όμως δεν βρέθηκε κανένας έλληνας επιχειρηματίας πρόθυμος να «στηρίξει πολιτικά» την ελλάδα και πως οι περισσότεροι απάντησαν «να πάμε να βρούμε καναν Ρώσο, γιατί τουλάχιστο εκείνος θα ξέρει πως να τα πάρει πίσω» ....



(καμιά σχέση! αυτουνού του Αμπράμοβιτς γυναίκα δεν είναι η συνεπώνυμη Μαρίνα...!
επίσης, η δευτερη εχει πολύ μεγαλύτερη δημοφιλία και «κλίκς» στο ίντερνετ,
πλήν όμως όπως λέει κι ενας φίλος "καλή είναι αλλά ... δεν προσλαμβάνει!")
Τελείως τσαντίρι νιούζ.
ή όταν μια εκπομπή ταυτίζεται εντελώς με τον τίτλο της ...

Άσχετο, αλλά αυτό που κάνει ο Λαζόπουλος αισχάτως, λέγεται σάτυρα;
Τον παρακολουθούν άραγε και οικογένειες; με παιδιά σε ηλικία να καταλαβαίνουν ή σχεδόν να καταλαβαίνουν και περισσότερο να φαντάζονται; Τον παρακολουθούν και σοβαροί άνθρωποι; (σσ με λεπτό χιούμορ) ή εστιάζει στην «σάτυρα του φτωχού» (σσ τω πνεύματι..)
Εγω τουλάχιστο αυτό καταλαβαίνω και δεν μου αρέσουν καθόλου ούτε τα βίντεο που επιλέγονται ούτε ο σχολιασμός τους. «Τα νούμερα» ποτέ δεν με έκαναν να γελάω, αυτό το θεωρώ υποτιμιτικό για τον εαυτό μου (ουδέποτε εχω κοροιδέψει άνθρωπο) ούτε η χυδαιότητα μου βγάζει χιούμορ. Τώρα, αν ο κόσμος γελάει ή εστω διασκεδάζει με τον «γιατρό» ή τον κ. όμορφο, τι να πώ, άβυσσος η ψυχή του τηλεθεατή.
Αυτό πάντως που με κάνει και γελάω, είναι η αρχική ανησυχία ορισμένων τηλεκριτικών σχετικά με το εάν ο Λαζόπουλος «με αυτά που έλεγε» φιλοδοξούσε η οδηγούνταν στο να γινει ο "στάρ-γκουρού" της νέας γενιάς, αυτός που εχει κατακτήσει δηλαδή το δικαίωμα να λέει οτι θέλει και να φανατίζει το κοινό με τα μανιφέστα του τα οποία θα αποτελούσαν «ύψιστη πολιτική παρέμβαση....» (!)
(σωπάτε ρε παιδιά, κι ο μανάβης μου τα ίδια λέει χρόνια τώρα....)

Το φαινόμενο του μεγενθυντικού φακού....Αυτά συμβαίνουν, ετσι λειτουργούν τα αντανακλαστικά των κατοίκων -και τηλεκριτικών- μιας χώρας που οδεύει απο τον σοσιαλκομουνισμό στην -εντελώς- ελευθερη αγορά.... βλέπεις εναν να φωνάζει στην τηλεόραση και νομίζεις οτι είναι γκουρού! (και περιμένεις και μανιφέστα... βρίζει Παπανδρέου, βρίζουμε Παπανδρέου, βρίζει Σαμαρά, βρίζουμε Σαμαρά....)
Τι σύνδρομο κι αυτό πολλών τηλεκριτικών....
Ενα σόου είναι, ούτε ανεβάζει ούτε κατεβάζει κυβερνήσεις (όσο κι αν κάτι τέτοιο μπορεί και να του άρεσε...)

Δεν πάω καλύτερα στη λαική, αμα θέλω να γελάσω, να περάσω καλά, να κάνω και τα ψώνια μου;
Δεν υπήρχε κανένας λόγος να επανέλθω, οτι ήτανε να πούμε το είπαμε, αλλά πως έγινε τώρα και η Φωτεινή Πιπιλή -στην τελευταία της τουλάχιστο τηλεοπτική παρέμβαση- μου θύμισε την εν λόγω εξέχαστη κυρία....

Τρίτη, Απριλίου 20, 2010

Εχει κάνει δυναμικό άνοιγμα στην τοπική κοινωνία και συνεχίζει να αναλαμβάνει σημαντικότατες πρωτοβουλίες αξιοποιόντας τις δημιουργικές δυνάμεις και τους ανθρώπους που υπάρχουν στο νησί ο ΔΑΟΣ, ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης,
που με την τελευταία του ανακοίνωση μας ενημερώνει
για το καλοκαιρινό του πρόγραμμα (camp) για τα παιδιά αλλά και για μεγαλύτερους : (παραθέτουμε την ανακοίνωση όπως την έχουμε λάβει)

Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση καλοκαιρινού Camp με τίτλο «ΔΑΟΣ 6 - 14 / Αθλητικό Καλοκαίρι 2010» θα δοθεί το Σάββατο 24 Απριλίου στις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού.
Το προεδρείο του ΔΑΟΣ θα ενημερώσει για το πολύ σημαντικό αυτό πρόγραμμα τα ΜΜΕ όπως ενημέρωση και απαντήσεις θα δώσουν οι 12 βασικοί συντελεστές, Γυμναστές και Εκπαιδευτικοί που λαμβάνουν μέρος σ' αυτό.

Ακολουθούν επιγραμματικά, στοιχεία για το «Αθλητικό Καλοκαίρι 2010»
Καλοκαιρινή απασχόληση παιδιών στο ΔΑΟΣ

Για τις ευαίσθητες ηλικίες των παιδιών κατά τους θερινούς μήνες, που ως γνωστών μετά το τέλος της σχολικής περιόδου υπάρχει έλλειμμα ουσιαστικής απασχόλησης τους, ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης ξεκινά την οργάνωση καλοκαιρινών τμημάτων διευρυμένης αθλητικής ενασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 - 14 ετών .

Πρόκειται για το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης που αφορά παιδιά, και την ουσιαστική διαπαιδαγώγηση τους φέρνοντας τα κοντά στον αθλητισμό και όλα τα αθλήματα, basket, ποδόσφαιρο, volley αλλά και γενικότερα στην παιδεία της άθλησης με διδασκαλία κολύμβησης, χορού κ.α.

Το πρόγραμμα αυτό θα έχει τον τίτλο,
«ΔΑΟΣ 6 - 14 / Αθλητικό Καλοκαίρι 2010» και θα χωρίζεται σε 3 χρονικές περιόδους, για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να λάβουν μέρος σε αυτό.

1η περίοδος 14 Ιουνίου έως 07 Ιουλίου 2010, 18 εργάσιμες ημέρες.
2η περίοδος 12 Ιουλίου έως 04 Αυγούστου 2010, 18 εργάσιμες ημέρες.
3η περίοδος 09 Αυγούστου έως 01 Σεπτεμβρίου 2010, 18 εργάσιμες ημέρες.
Ώρες απασχόλησης.
Σε κάθε περίοδο υπολογίζεται να συμμετάσχουν 100 έως 110 παιδιά, σύνολο 300 - 330 για τις 3 περιόδους, ηλικίας 6 - 14 ετών και η απασχόληση τους θα ξεκινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα. Τα παιδιά θα χωρίζονται σε 5 τμήματα των 20 - 22 παιδιών στο οποίο επικεφαλής θα είναι ένας γυμναστής ανά τμήμα και το πρόγραμμα διδασκαλίας των παιδιών θα γίνεται με κυκλική μέθοδο για να υπάρχει εναλλαγή στις δραστηριότητες.

Tο πρόγραμμα αφορά στην επαφή των παιδιών με όλα τα αθλήματα και κολύμβηση, σε θεωρητική και φυσικά πρακτική βάση, όπου θα δίνεται βάρος στη σωστή άσκηση και την ορθή εκτέλεση των ασκήσεων για την αποφυγή ατυχημάτων, που ως γνωστών συμβαίνει σε αυτές τις ηλικίες όταν αθλούνται αυθαίρετα χωρίς να γνωρίζουν τους κανόνες ορθής εξάσκησης (προθέρμανση, διατάσεις πριν την προπόνηση, χαλάρωση στο τέλος, και μια σειρά άλλων βασικών κανόνων που δεν είναι γνωστοί και κατά συνέπεια επιφέρουν σοβαρούς, κάποιες φορές ορατούς αλλά και χρόνιους κρυφούς τραυματισμούς)
Συμπληρωματικά και για πληρέστερη απασχόληση των παιδιών θα υπάρχει δασκάλα που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στην προετοιμασία των παιδιών και την εκπαίδευση (ερμηνευτικά σε θέματα και απορίες που θα προκύπτουν).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, διατροφή των παιδιών κατά τις ώρες που θα φιλοξενούνται με ελαφρύ πρόγευμα νωρίς και πλήρες γεύμα το μεσημέρι. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες και η εμπειρία πτυχιούχου διατροφολόγου για την πιστοποίηση του διατροφικού κύκλου των τμημάτων.

Αναλυτικά θα παρέχεται:
a.. Γνωμοδότηση στο σχεδιασμό διαιτολογίου των παιδιών σε κάθε περίοδο (προτάσεις και καθορισμός του είδους των τροφίμων για την επίτευξη της ισορροπημένης διατροφής των παιδιών)
b.. Έλεγχο ποιότητας τροφίμων που θα απαρτίζουν τα γεύματα των παιδιών.
c.. Διατροφική αγωγή με φυλλάδια και παρουσίαση σχετικά με την υγιεινή και την αθλητική διατροφή για παιδιά και τη διαμόρφωση υγειών διατροφικών συνηθειών.
d.. Διατροφική εκτίμηση και αξιολόγηση της ανάπτυξης των παιδιών με εξατομικευμένες σωματομετρικές μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του βάρους, του ύψους, του βάρους σε σχέση με το ύψος και του ύψους σε σχέση με την ηλικία, χρησιμοποιώντας τους πίνακες ανάπτυξης του Εθνικού Κέντρου Υγείας και Στατιστικής (NCHS).





Δευτέρα, Απριλίου 19, 2010

Είναι ερείπιο κι απ οτι φαίνεται ετσι θα παραμείνει.. (το πολύ πολύ μπορεί και να πέσει)

Κι αναφέρομαι στο «τουριστικό περίπτερο» στην Περίσα ιδιοκτησίας ΕΤΑ (εταιρίας διαχείρησης τουριστικών ακινήτων) η οποία πέρσυ το είχε βγάλει σε δημοπρασία με υψηλό όμως αντίτιμο (σε σχέση με την κατάσταση του ακινήτου)
Μέχρι στιγμής πάντως κι απ όσο γνωρίζουμε δεν εχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την τύχη του κι αυτην της περιοχής γύρω του.

Πλήν όμως, η υπόθεση εχει ενδιαφέρον, μιας και πρόκειται για μια απο τις πιο βαριές σε ιστορία
-και μάλιστα αρχαιολογικής- του νησιού.
Έτσι λοιπόν, πρέπει να πούμε οτι πίσω απο αυτό το ακίνητο βρίσκεται (θαμένη....) η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης απο την οποία πήρε το όνομά του το νησί. Πλήν όμως εκτός απο την θαμένη εκκλησία, η περιοχή εκεί είναι βρώμικη, αναξιοποίητη και γενικά παραμελημένη. Όσο για την -εύλογη- απορία, γιατί δεν έχει προχωρήσει η αρχαιολογική έρευνα στην εκκλησία, η απάντηση (κυνικότατη για να αντικρούσει μια εύλογη απορία...) λέει οτι δεν υπάρχουν τα λεφτά. Κι ακόμη χειρότερα, επειδή η εκκλησία είναι θαμένη σε βάθος μέτρων, τα έξοδα θα ήταν πολλά.

Αναφέροντας την υπόθεση σε γνωστό, αμέσως μου έστειλε την εμπεριστατωμένη απάντηση. Πρόκειται για δημοσιεύμα της εφημερίδας «το Βήμα» του 2001 που μας λέει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Αξίζει να το διαβάσετε, τουλάχιστο, για να ξέρουμε οτι το νησί δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε κι οτι δυστυχώς πολλά σημαντικά πράγματα παραμένουν ... καταχωνιασμένα.
Δεν θα ήταν πάντως και άσχημη ιδέα να ξεκινήσει και πάλι μια προσπάθεια της τοπικής Αυτοδιοίκησης (βρείτε τα πώς, ποιός και τι) να ανακινήσει το θέμα και να απαιτήσει την άμεση ανάδειξη του μνημείου.
Τέλος, .. τι σχόλιο να κάνουμε στον επίλογο του κειμένου που μας παροτρίνει να επισκεφθούμε τον ... «επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο»
ουδείς ασφαλέστερος ...
ή ο χαμένος τα πέρνει όλα


Πως γίνεται τώρα,
να κουβεντιάζουν δυό άνθρωποι,
να νομίζει ο ένας οτι κερδίζει γιατί υποτίθεται οτι «πέρνει (σσ του εκμυστηρευονται δηλ.) αυτό που θέλει»
αλλά τελικά, να κερδίζει ο άλλος, αυτός που υποτίθεται οτι την πάτησε.. (που «ανοίχτηκε» κλπ)
παράξενα πράματα συμβαίνουν στον κόσμο...
Πες μας τι πίνεις (και δεν μας δίνεις...)

Προσπαθώ να καταλάβω τι σκέπτονται οι άνθρωποι που με ευχαρίστηση (;) ή συγκατάβαση(;) δέχτηκαν την περικοπή του μισθού τους για την «σωτηρία» της Ελλάδας..
(μερικοί απο αυτούς, κυρίως ηλικιωμένοι, αλλά δεν ξέρουμε αν έχουν αλτσχάιμερ, βγαίνουν και στον κ. Αυτιά)


Οχι πως θα μπορούσαν να κάνουν και τίποτε διαφορετικό απ’ το να δεχούν , αλλά ειλικρινώς με προβληματίζει η στάση τους. να δηλώνουν δηλαδή οτι «δίνουμε τα λεφτά μας στην χώρα που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα»
Ειλικρινώς, παρακολουθόντας τα ρεπορτάζ του οικονομικού Τύπου για την κατάσταση της χώρας μας, φαντάζομαι οτι θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα .... «κλαίνε» τα λεφτά που δίνουν στο κράτος..
Ενδεχομένως και να σκέπτονται, «τα καημένα», ποιός ξέρει σε ποιά επιτόκια θα καταλήξουν ...


Άντε μετά, με τέτοια κατάσταση, να εδραιώσεις φορολογική συνείδηση...
Αυτη την εδραιώνεις οταν είσαι σε φάση να παρέχεις τους πολίτες. Οχι παράλογα πράματα και υπερβολές, αυτά που τους αναλογούν. Λίγο υγεία, λίγο παιδεία, λίγο πράσινο.
Αμα δεν παρέχεις κι εχεις βγεί για (ι)δανικά, τι φορολογική συνείδηση να εδαιώσεις....


Τι να σκέπτονται άραγε (βλέπεις δεν έχουν μπλόγκ, κι έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε...) οι επιχειρηματίες που ήρθαν να επενδύσουν στην Ελλάδα (και σε πολές περιπτώσεις ρίξανε και λεφτά) και ηττήθηκαν απο το «τέρας της γραφειοκρατίας;» (κατά κράτος δηλαδή!)
Τι να σκέπτονται άραγε;
Τι να σχολιάζουν για την κρίση;
Κι επειδή πολύ κουβέντα γίνεται, νομίζω πως όσοι ασχολούνται με τα «μέσα» θα τα εχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Πιστευω οτι αυτη την εποχή ακόμη και οι πιο επιφυλακτικοί, δύσπιστοι κι ίσως ανασφαλείς εργαζόμενοι στον χώρο των Μέσων θα έχουν κατανοήσει οτι κανένα μέσο δεν είναι ανταγωνιστικό του άλλου κι οτι ακόμη περισσότερο το ενα βοηθά και υποστηρίζει το άλλο. Κι αναφέρομαι στην είσοδο του ίντερνετ στον χώρο των «παραδοσιακών». Του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του έντυπου Τύπου. Ακόμη περισσότερο αναφέρομαι σε όσους έβλεπαν με «κακό μάτι», κι επιφυλακτικότητα το ίντερνετ σε σχέση με τα «παραδοσιακά» κι ακόμη χειρότερα, «απομόνωναν» όσους ασχολούνταν μ’ αυτό. Προφανώς εξ αιτίας του φόβου και της ανασφάλειάς τους. Θεωρώ όμως οτι ακόμη κι αυτοί εχουν πλέον πειστεί οτι το ίντερνετ μάλλον βοηθά παρά ανταγωνίζεται. Ούτε μερίδιο της αγοράς «κόβει» ούτε τίποτε. Μάλλον μας έκανε όλους να κάνουμε καλύτερα, προσεκτικότερα και με μεγαλύτερο ενθουσιασμό την δουλειά μας. Για να μην πούμε για το πόσες νέες θέσεις εργασίας άνοιξαν . Μονο την ψηφιοποίηση των λογής λογής αρχείων να βάλεις, φτάνει...

Κι βέβαια το περίμενα κι άργησε κιόλας στην Ελλάδα οι παρουσιαστές των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων να παραπέμπουν τους τηλεθεατές στα site των σταθμών τους για περισσότερες πληροφορίες.
 Όλοι χρήσιμοι... (και οι γάτες)

Μέχρι ενός σημείου μπορώ να πώ οτι ωραία -και πάντα ανατρεπτικά- τα έλεγε η Πιπιλή στην «άλλη όψη» του Κοττάκη. Απο ενός άλλου σημείου όμως και μετά την βρήκα λίγο «ολοκληρωτικούλα» και με εμμονές. Μπόλικες και πασοκικές. Κατά τα άλλα, τα προοδευτικά, καλά τα έλεγε. Αλλά οχι οτι αμα φτωχύνουμε θα γίνουμε σώνει και καλά καλύτεροι («παίζει» το να γίνουμε και χειρότεροι...)


Την άκουγα και σκεφτόμουν, οτι ώρα είναι να μας πεί οτι «την δεκαετία του 70 οι άνθρωποι είχανε ενα πράσινο (οικολογικό, απο την πράσινη ανάπτυξη...!) σαπούνι στο μπάνιο τους, και τώρα πας στα μπάνια του κόσμου (σσ των ψηφοφόρων...) και βλέπεις 15 σαμπουάν». Ήρεμα Φωτεινή, είπαμε να «διαλύσουμε το σύστημα» αλλά να αφήσουμε και τίποτε όρθιο. ....

Ε, βέβαια και θα έτρωγε ξύλο (αυτό που βγαίνει απο τον παράδεισο...) όταν πήγε σε ενα Πελλοπονήσιο χωριό να κάνει προεκλογική ομιλία για τις προηγούμενες ευρωεκλογές (για να μαζέψει καμμιά ψήφο δηλαδή για το κόμμα της) και τους είπε οτι ούτε θα μετατάξουμε, ούτε θα προσλάβουμε τα παιδιά σας γιατί έτσι χαλάει (ακόμη περισότερο δηλαδή) το σύστημα...
Αυτά τα πράματα για να τα λες θέλουνε προσοχή. Τουλάχιστο, δεν τα φωνάζεις...
Απο την άλλη, κάποιοι πρέπει να τρώνε και ξυλο, γιατί μ αυτους..... αλλάζει ο κόσμος. Θέλω να πώ, δεν μπορεί, θα προβληματίστηκε όσο να ναι ο δήμαρχος της Πελοποννησιότικης πόλης απ’ τα όσα τους είπε η κ. Φωτεινή. Οτι, «για διορισμούς με φωνάξατε να μιλήσω»; ή «να σας υποσχεθώ οτι θα μαλώσω τον Αβραμόπουλο που ενίσχυσε το διπλανό κέντρο υγείας κι οχι το δικό σας»
Δεν μπορεί, θα προβληματίστηκε ο άνθρωπος οτι μπορεί να είχε δίκιο η Φωτεινή, μόνο που, με τους προβληματισμούς δεν πέρνεις εκλογές...!
Χρήσιμοι πάντως είναι όλοι. Και αυτοί που φωνάζουν και οι άλλοι που ... εξυπηρετούν....
Εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Περίσσας διοργάνωσε και πραγματοποίησε χθες Κυριακή 18 Απριλίου ο Σύλλογος των απανταχού Εμποριτών Θήρας. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετοί μαθητές γυμνασίων του νησιού, ενω περιορισμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχη των ενηλίκων.
Η πρωτοβουλία πάντως είναι αξιέπαινη και πρόκειται για μια απο τις πολλές που σκοπευει να αναλάβει ο ο Σύλλογος των απανταχού Εμποριτών Θήρας, ο οποίος συγκροτήθηκε σε σώμα πρίν απο λίγες ημέρες.
Είδες για να είναι πεπειραμμένοι (σσ παλιοσειρές) οι Πάγκαλος – Βενιζέλος.... Μια ματιά ρίξανε του νομοσχεδίου της Μπατζελή και της είπανε να το ξαναγράψει (εκατό φορές μέχρι να ... το γράψει καλά..!)



Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δημοσιογράφοι γράφουν για «παλινωδίες της κυβέρνησης». Παλινωδία είναι τώρα αυτό ή διόρθωση; Όπως και να εχει, το νομοσχέδιο για τις αγροτικές ενώσεις θα ξαναγραφτεί. Θα διορθωθεί.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι νέοι υπουργοί κανουνε λάθη γιατί δεν ξέρουνε καλα την διαδικασία της νομικής επεξεργασίας που πρέπει να ακολουθεί το κάθε νομοσχέδιο πρωτού πάει στη Βουλή. (καλά, οι υπουργοί είναι νέοι. δεν έχουν κανέναν παλιό δίπλα τους να τους συμβουλευει;)
Δεν τους καταλαβαίνω καμμιά φορά τους δημοσιογράφους . Φεύγουν αρμοδιότητες απο ενα υπουργείο ή μια γραμματεία και πάνε στην άλλη για -καθαρά- τεχνοκρατικούς λόγους και γράφουν οτι «πήρανε απο τον τάδε και δώσανε στον δείνα».

Αυτό τώρα είναι σωστό ή να το ψάξουμε παραπάνω;
Δηλαδή γίνεται χάρην συντομίας ; π.χ. «έφυγε -η αρμοδιότητα- απο τον Γιώργο και πήγε στην Μαρία» ή μήπως είναι μέρος του συστήματος, ώστε να τσακώνονται οι «αρμόδιοι» μεταξύ τους π.χ. «πήρανε απο μένα και δώσανε σε σένα»



Σχόλιο σε οτι αφορά την υπαγωγή 1 αρμοδιότητας «απο την Λούκα» «στον Δημήτρη»


Και μιας και αναφερόμαστε στο υπουργείο Μεταφορών, αξίζει να πούμε οτι απο τις 13 του μήνα εχει «βγάλει σε διαβούλευση» στο site του το θέμα της «Υλοποίησης μονάδων αφαλάτωσης σε νησιά των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων»


Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μελετά την υλοποίηση μονάδων αφαλάτωσης σε νησιά των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, διεξάγεται διαδικασία έρευνας και δημόσιας διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίοι καλούνται να διατυπώσουν εγγράφως τις προτάσεις τους αναφορικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου μέχρι και τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010.
Αν θέλετε να ... διαβουλευτείτε, το κείμενο της πρόσκλησης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων www.yme.gr ενω οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στην διευθυνση nkor@ypai.gr και sdit@mnec.gr