Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2011

Red Bull Art of Motion, Santorini 2011- today at 16.00

Η Σαντορίνη βρίσκεται στο… στόχαστρο 17 κορυφαίων αθλητών parkour και freerunning, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου στην κορυφαία παγκόσμια αναμέτρηση “Red Bull Art of Motion”.


Η απόκρυμνη καλντέρα, το επιβλητικό ηφαίστειο, ένα ηλιοβασίλεμα παγκοσμίου φήμης και τα χαρακτηριστικά λευκά σπιτάκια, θα συνθέσουν ένα μοναδικό φόντο για τον αγώνα Red Bull Art of Motion, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 16:00, στο Φηροστεφάνι.

17 traceurs θα αναμετρηθούν στην πιο «φυσική» πίστα parkour του κόσμου, και μέσα σε 90 δευτερόλεπτα θα κληθούν να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες της διαδρομής βάζοντας το δικό τους προσωπικό στίγμα. Με κριτήρια τη δημιουργικότητα, το ρυθμό, το βαθμό δυσκολίας και το στυλ, θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν την τετραμελή κριτική επιτροπή, με στόχο να προκριθούν στον τελικό. Οι αθλητές θα διαγωνιστούν και για ένα ακόμα έπαθλο το “MINI Sickest Trick Award”, με τo MINI να είναι χορηγός του Red Bull Art of Motion/Greece.

«Το Freerunning είναι πάθος, είναι στάση ζωής. Δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορώ να προσπεράσω...ή τουλάχιστον που δεν θα προσπαθήσω να προσπεράσω. Σίγουρα, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να προσπαθήσετε στο σπίτι!», αναφέρει ο Σουηδός Marcus Gustafsson, νικητής του τελευταίου αγώνα στο Ντιτρόιτ.
Ακολουθώντας το format του διαγωνισμού, οι 8 καλύτεροι, θα προσπεράσουν απαιτητικά φυσικά εμπόδια, όπως καμπύλες, κενά και τοίχους, αψηφώντας τη βαρύτητα. Θα εκτελέσουν τολμηρά άλματα, εντυπωσικά tricks και ριψοκίνδυνες αναρριχήσεις με μοναδικό στόχο να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.
Ο κορυφαίος Ryan Doyle πριν από ακριβώς ένα χρόνο επισκέφθηκε τη Σαντορίνη για τις ανάγκες της παραγωγής ενός παγκοσμίου διαφημιστικού σποτ, λέγοντας :«Είναι ο παράδεισος του παρκούρ, το πιο φυσικό τερραίν που μπορεί να ονειρευτεί κανείς. Θα ήταν φοβερό να μαζευόμασταν εδώ όλοι οι αθλητές για έναν αγώνα.» Και απ΄ότι φαίνεται το όνειρό του πραγματοποιήθηκε.
Ανάμεσα σε αθλητές από 11 διαφορετικές χώρες θα αγωνιστεί και ένας πολλά υποσχόμενος εκπρόσωπος της ελληνικής σκηνής, ο 19χρονος Zaza Markoulia, μέλος της ομάδας NSA (No Strings Attached).
Το Red Bull Art of Motion πρόκειται να μεταδοθεί μέσω Live Web Streaming - μείνετε συντονισμένοι στο www.redbull.gr

Πηγή : http://www.sport-fm.gr/article/504566

απόψε στις 18.00 στην Σαντορίνη φιλικός αγώνας μπάσκετ με καρότσι παικτών της ομάδας της Ρόδου

Απόψε στις 18.00 στο Γυμναστήριο της Σαντορίνης θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας και επείδηξη ασκήσεων της ομάδας μπάσκετ με καρότσι της Ρόδου. Η διοργάνωση γίνεται απο το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Δωδεκανήσου και το Αθλητικό Σωματείο "Δωδεκάνησος". Μεταξύ των αθλητών που θα αγωνιστούν είναι και ο Σαντορινιός Μιχάλης Δαμασκηνός που προπονείται με την ομάδα της Ρόδου. Για πληροφορίες σχετικά με τους συλλόγους μπάσκετ με καρότι μπορείται να ενημερωθείτε εδω.

"Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων"

 Με επιτυχία διοργανώθηκε το 4ήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη η πρώτη σε Περιφερειακό Επίπεδο "Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων".

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι απο 300 Κυκλαδίτες μουσικοί λαϊκών πνευστών (τσαμπούνα, τουμπάκι, φλογέρα, σουραύλι, κλαρίνο) και νέοι ηλικίας από 6-20 ετών που δραστηριοποιούνται στα παραδοσιακά όργανα (λαϊκά πνευστά, βιολί, λαούτο, λύρα, σαντούρι).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν πλούσιο μιας και περιελάμβανε επισκέψεις, ξεναγήσεις και μουσικές συναντήσεις σε πολλές περιοχές της Σαντορίνης καθώς επίσης συζητήσεις, επισκέψεις σε μουσεία και έκθεση φωτογραφίας.
Η συνάντηση σύμφωνα με το ..ύφος αλλά και τα όσα δήλωσαν οι συμμετέχοντες ήταν μια εξαιρετική ταξιδιωτική καιμ μουσική εμπειρία!

Την οργάνωση της εκδήλωσης απο πλευράς Περιφέρειας ανέλαβε ο κ. Τάσος Αναστασίου ενω σημαντική ήταν υποστήριξη και η παροχή βοήθειας σε κάθε επίπεδο και σε οτι κυρίως αφορά την Σαντορίνη των κυρίων, Γιάννη Πανταζή, μουσικού - δασκάλου τσαμπούνας και Ιωσήφ Πέρρου, απόφοιτου του Πανεπιστημίου της Αθήνας και μελετητή της ιστορίας του νησιού.







εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας που έχει στόχο την αμεροληψία στην επιλογή των νηπίων που εισάγονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θήρας, καθιερώνεται σύστημα μοριοδότησης για την εγγραφή των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Επισκοπής και Οίας.
Με το συγκεκριμένο σύστημα πριμοδοτούνται οι πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κτλ και γονείς με χαμηλά εισοδήματα, γίνονται πλέον δεκτά παιδιά εποχιακά εργαζόμενων μητέρων και αυξάνεται το ανώτατο όριο εισοδήματος. Παράλληλα αναπροσαρμόζεται η οικονομική συμμετοχή των γονέων ανάλογα με το εισόδημά τους. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς όπως καταθέσουν αιτήσεις μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2011, που θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων για την εισαγωγή 20 παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Επισκοπής και Οίας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Παιδικό Σταθμό Επισκοπής τηλ.22860 31251
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και το κόστος παρακολούθησης του Δημοτικού παιδικού Σταθμού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την διεύθυνση του σταθμού στο 22860 31251

ένωση ζωοφίλων Σαντορίνης - εκδήλωση

Την ετήσια εκδήλωσή της στην πλατεία των Φηρών πραγματοποίησε στις 4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μέλη της Ένωσης Ζωοφίλων ενημέρωσαν το κοινό και τους περαστικούς για τις δραστηριότητές τους, για την λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων (σκυλιών ενήλικων και κουταβιών, γατών καθώς και ηλικιωμένων γαϊδουριών) για την πορεία του προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων από τους δύο κτηνιάτρους του νησιού ενώ παρείχαν και συμβουλές για την εκπαίδευση των ζώων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Καλούδη, προέδρου της Ένωσης, όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν ερχόμενοι σε επαφή με την Ένωση Ζωοφίλων να στειρώσουν το ζώο τους σε χαμηλό κόστος στο πλαίσιο του προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων που υλοποιείται με την συνεργασία του Υπ. Γεωργικής Ανάπτυξης, του Δήμου Σαντορίνης και της Ένωσης Ζωοφίλων.
Τα μέλη της Ένωσης Ζωοφίλων ενημέρωσαν επίσης το κοινό για το πρόγραμμα των υιοθεσιών ζώων που συνεχίζεται με ζωάκια που φιλοξενούνται στο καταφύγιο των αδέσποτων και το οποίο σημειώνει επιτυχία μιας και από την αρχή της χρονιάς έχουν υιοθετηθεί από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού περισσότερα από 100 ζώα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο παζάρι ειδών της Ένωσης το οποίο στηρίζει το ταμείο της.

ευχαριστήριο οινοποιείου Κουτσογιαννόπουλου

Τις ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν και την φετινή καλοκαιρινή τουριστική περίοδο ώστε να ολοκληρωθεί ακόμη μια επιτυχημένη χρονιά για το παραδοσιακό “Σαντορινιό Γλέντι” που γίνεται κάθε Παρασκευή στο χώρο του οινοποιείου “Κουτσογιαννόπουλος” απευθύνει η διεύθυνση και το προσωπικό του οινοποιείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Για δέκατη χρονιά, οι επισκέπτες του νησιού κράτησαν στις αναμνήσεις τους, την οινολογική ιστορική διαδρομή μέσα από την επίσκεψη στο υπόσκαφο μουσείο οίνου της Σαντορίνης. Γεύτηκαν το αυθεντικό Σαντορινιό φαγητό από τον μπουφε μας, ήπιαν Σαντορινιό κρασί που παρέχεται χωρίς όριο, χόρεψαν σε νησιώτικους ρυθμούς υπό τους ήχους βιολιού και λαούτου και ένοιωσαν τι σημαίνει ζεϊμπέκικο ακούγοντας το μαγευτικό μπουζούκι, έσπασαν πιάτα στην πίστα, γεμάτοι απορία για το «αλλόκοτο» αυτό έθιμο και έφυγαν γεμάτοι χαμόγελα κρατώντας στη μνήμη τους και στις φωτογραφικές τους μηχανές, την οινολογική κουλτούρα και τον Ελληνικό τρόπο διασκέδασης.
Το οινοποιείο και το “Μουσείο Οίνου Κουτσογιαννόπουλος” καθώς και το τουριστικό γραφείο Water Blue εύχονται σε όλους καλό χειμώνα.

Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαντορίνης - ενημέρωση

Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαντορίνης υπενθυμίζει στους αγρότες - καλλιεργητές κατοίκους του νησιού ότι η λήξη της αντιπυρικής περιόδου λήγει την 1η Νοεμβρίου και μέχρι τότε απαγορεύεται η καύση ξερών χόρτων.
Από 1η Νοεμβρίου οι αγρότες καλλιεργητές θα έχουν την δυνατότητα να καίνε ξερά χόρτα παίρνοντας όμως και σε κάθε περίπτωση τις απαραίτητες προφυλάξεις και τα μέτρα ασφαλείας για τους ίδιους και για το περιβάλλον.
Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου εκδηλώθηκαν τρία περιστατικά εκδήλωσης μικρών πυρκαγιών σε χορτολιβαδικές περιοχές του νησιού τα οποία κλήθηκε και αντιμετώπισε επιτυχώς το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαντορίνης πρίν πάρουν έκταση.

ένα -κακό- παράδειγμα στην λειτουργία της εγχώριας οινικής αγοράς

Την ενημέρωση για ενα χαρακτηριστικό -κακό- παράδειγμα στην λειτουργία της οινικής αγοράς στην Ελλάδα μας έστειλε ο γενικός Διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Δημόπουλος. Η ενημέρωση μας έγινε χωρίς κανένα σχόλιο, πλήν όμως εμείς θα τολμούσαμε να πούμε πως "ευτυχώς που το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, καθώς και η κουλτούρα των ανθρώπων της Σαντορίνης την έχουν κρατήσει μακριά (όσο είναι δυνατό μακριά απο μια διεθνοποιημένη και παγκοσμιοποιημένη αγορά..) απο ανάλογα φαινόμενα.
Σύμφωνα με το περιστατικό,

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ελληνικής οινικής πραγματικότητας, όπου η νοθεία και η έλλειψη ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς υπονομεύουν το εισόδημα των αμπελουργών και προσβάλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα … Ο πρόεδρος του Οινοποιητικού συνεταιρισμού Νεμέας κ. Τσιάνος κάνει πολύ σοβαρές καταγγελίες αφενός μεν για τους λεγόμενους «εμπόρους - οινοποιούς» , οι οποίοι έχουν ειδικευθεί στην νοθεία και κερδοσκοπούν, αφετέρου για τους ελεγκτές των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους (Διεύθυνση Γεωργίας) που κάνουν τα στραβά μάτια στους «εμπόρους - οινοποιούς» εις βάρος των παραγωγών της περιοχής. Το βίντεο εδώ

εκπαιδευτικά προγράμματα απο το επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει νέα σειρά επτά (7) εκπαιδευτικών προγραμμάτων την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2011 σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται τόσο σε επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όσο και σε εργαζόμενους των επιχειρήσεων, αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο και θα υλοποιηθούν στα 8 νησιά όπου το Επιμελητήριο διατηρεί γραφεία (Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο).
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προσφέρει στους ενδιαφερόμενους κατάρτιση υψηλής ποιότητας με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος (τα συγκεκριμένα σεμινάρια έχουν αρχική αξία 150 - 200 ευρώ το καθένα).

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:
Επαγγελματική εξυπηρέτηση πελατών για εμπορικές επιχειρήσεις, η εικόνα του καταστήματος - Merchandising, Internet Marketing και σύγχρονες τάσεις, προώθηση ιστοσελίδων σε Μηχανές Αναζήτησης, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είσπραξη ανεκπλήρωτων οφειλών, τεχνικές εξυπηρέτησης και ικανοποίησης πελατών για τουριστικές επιχειρήσεις, κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την Δικτυακή Πύλη του Επιμελητήριου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr/articles/education  ή να απευθύνονται στο Τμήμα Επικοινωνίας (τηλ. 22810 82346, επιλογή 3, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: contact@cycladescc.gr), καθώς και στα γραφεία των νησιών σε Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο.

Δήμος Σαντορίνης - φιλοξενεία γιατρών για εξετάσεις παιδιών

Ο Δήμος Θήρας από 13 έως 17 Οκτώβρη πρόκειται να φιλοξενήσει οχτώ (8) Ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν τα παιδιά της Γ΄ & Ε΄ τάξης Δημοτικού και να χορηγήσουν το κατάλληλο πιστοποιητικό υγείας σε αυτά, κατόπιν των απαραίτητων εξετάσεων.
Καθώς το Κέντρο Υγείας Θήρας, την περίοδο που διανύουμε, δεν διαθέτει το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό, δηλ. Καρδιολόγο, Οφθαλμίατρο και Οδοντίατρο, ο Δήμος Θήρας ανέλαβε των πρωτοβουλία να καλέσει τους Ιατρούς, καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής αυτών.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του Κέντρου Υγείας Θήρας την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, κατόπιν συνεννοήσεώς μας με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων.
Για περισσότερες πληροφορίες καλείται στο ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου: 2286360109 ή 100.

οχι συσχέτηση της εκταμίευσης πόρων με την οικονομική πολιτική της κάθε χώρας

"Κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε εξάρτηση της εκταμίευσης πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων από την μακροοικονομική πολιτική των Κρατών Μελών" δηλώνει ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Σταυρακάκης.
Σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Επίτροπος αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Γιοχάνες Χαν, παρουσίασε την επίσημη πρόταση της Επιτροπής για το κανονιστικό πλαίσιο που θα διέπει την Πολιτική Συνοχής, δηλαδή τα γνωστά ΕΣΠΑ, στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στον Γενικό Κανονισμό, ο οποίος περιλαμβάνει τους γενικούς κανόνες που θα διέπουν την λειτουργία και διαχείριση και των τριών Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής, δηλαδή το Ταμείο Συνοχής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Ο Γιώργος Σταυρακάκης καλωσόρισε πολλές από τις προτάσεις της Επιτροπής ενω ανέφερε την πρόβλεψη για στήριξη όλων των περιφερειών, τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης κατηγορίας στήριξης, την επικέντρωση στην αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων, την προσπάθεια απλοποίησης των κανόνων και της διαχείρισης, την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας στους ελέγχους. Ειδικότερα, η ενδιάμεση κατηγορία στήριξης θα καλύπτει τόσο τις περιφέρειες που δεν θα είναι πλέον επιλέξιμες στο πλαίσιο του Στόχου 1 μετά το 2013, όσο και περιφέρειες που, αν και ήδη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο υπάγονται στο Στόχο 2 εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις ιδιαίτερα στη συγκυρία της σημερινής οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός για το γεγονός ότι η Επιτροπή περιέλαβε τελικά στον Γενικό Κανονισμό προτάσεις για εξάρτηση της εκταμίευσης πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων από μακροοικονομικές επιδόσεις. Η εξάρτηση αυτή αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους Σοσιαλιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τον κ. Σταυρακάκη υιοθετώντας μια τέτοια πρόταση η οποία είναι ενάντια στις βασικές αρχές της Πολιτικής Συνοχής "θα φτάσουμε να τιμωρούμε χώρες μέσω μιας πολιτικής που έχει σχεδιαστεί και έχει ως κατευθυντήρια αρχή και ως κύριο στόχο της την στήριξη περιφερειών και χωρών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυσκολίες.

ελληνορωσικό συνέδριο στην Ρόδο - συμπεράσματα

Στη σημασία του Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο.
Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η διοργάνωση έγινε σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί ο πεσιμισμός και ο φόβος, στέλλοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής. «Είναι σημαντικό ακόμα και το γεγονός ότι παράγοντες και από τις δύο πλευρές πέτυχαν να κτίσουν διαπροσωπικές σχέσεις που θα διευκολύνουν την περαιτέρω συνεργασία τους σε θεσμικό και προσωπικό επίπεδο», είπε ο κ. Μαχαιρίδης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε οτι,
Σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα και την οικονομία της, πετύχαμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, ότι εκεί έξω υπάρχουν ευκαιρίες που οφείλουμε να διεκδικήσουμε. Σε μια συγκυρία που η κεντρική διοίκηση έχει να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση, οι περιφερειακές δυνάμεις του Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια και οι παραγωγικοί της φορείς, άνοιξαν διάλογο με μια πολιτική και οικονομική δύναμη που είναι διατεθειμένη να στηρίξει την τουριστική μας βιομηχανία και την εθνική μας οικονομία συνολικά.
Από τον διάλογο που διεξήχθη στα τέσσερα workshop αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι ευκαιρίες και τα πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πολλά και μεγάλα.
Στη Ρόδο βρέθηκαν δεκάδες παράγοντες, πολιτικοί και επιχειρηματικοί, που εκπροσωπούν θεσμικούς φορείς με ισχυρή επιρροή και παρέμβαση στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Ρωσίας. Στη Ρόδο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μερικά από τα πιο ισχυρά και παρεμβατικά Μέσα Ενημέρωσης της Ρωσίας (πχ RIA NOVOSTI) που ήδη μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα διαθέτει έναν πλούτο ευκαιριών για μεγάλες επενδύσεις.

Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Από το Συνέδριο αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά, ότι με τους παραγωγικούς μας φορείς έχουμε μια αγαστή συνεργασία και δουλεύουμε σαν μια γροθιά. Αυτοί, με τη στήριξη, τη βοήθεια και την ευγενική τους χορηγία συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο κρατικός κορβανάς. Το κόστος για την Περιφέρεια θα είναι ουσιαστικά μηδαμινό.
Για το Συνέδριο αυτό δούλεψαν πολλοί και σκληρά για να πετύχει. Και θέλω να τους ευχαριστήσω. Για τον συγκεκριμένο λόγο και για όλους τους παραπάνω, θα ήθελα να μην επιχειρηθεί να υποβαθμιστεί από κανέναν αυτό το γεγονός.

Τα συμπεράσματα των 4 workshops για όποιους ενδιαφέρονται βρίσκονται στην διάθεση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μεταξύ άλλων στο Συνέδριο συζητήθηκαν:
-Η αντιμετώπιση πετρελαϊκών ρυπάνσεων και καταλοίπων, τόσο σε δεξαμενόπλοια και δεξαμενές, όσο και στο έδαφος και στο περιβάλλον της δραστηριοποίησης.
-Οι ενεργειακές δυνατότητες αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στον ελληνικό χώρο και στα νησιά μας.
-Η ανακύκλωση δομικών αποβλήτων και προϊόντων εκσκαφών, στοιχείο που μπορεί να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε στα νησιά (με μόνιμα, αλλά και φορητά συστήματα ανακύκλωσης των εν λόγω προϊόντων).
-Η διαχείριση των απορριμμάτων στο Νότιο Αιγαίο, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σήμερα στα νησιά και η αναγκαιότητα αξιοποίησης στο έπακρον της ανακύκλωσης και της λιπασματοποίησης (κομποστοποίησης).
-Οι σύγχρονες και οικολογικές μέθοδοι εντοπισμού μετάλλων, υδρογονανθράκων, πετρελαίου και λοιπών πόρων σε μεγάλα βάθη με μικρότερο κόστος και πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από την κλασσική μέθοδο (σεισμική ανίχνευση).
-Τα πρωτοπόρα βυθιζόμενα συστήματα ιχθυοκαλλιεργειών ανοικτής θάλασσας με την υποστήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
-Η προστασία οπλισμού κτιρίων από διάβρωση με επιφανειακή επέμβαση (σε πολλά νησιά αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα από αυτό το φαινόμενο).

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2011

περιφέρεια Ν. Αιγαίου - συμβούλιο χωροταξίας - επιτροπή νησιών CPMR

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας συμμετείχε o Γιάννης Μαχαιρίδης, εκπροσωπώντας τους Περιφερειάρχες της χώρας. Αντικείμενο της συνεδρίασης και της μακράς συζήτησης ήταν το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες, όπως αυτό καθορίζεται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Στη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Νήσων της CPMR εξελέγη ομόφωνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ομάδας έργου της Διαμεσογειακής Επιτροπής «Πολιτισμός – Τουρισμός» και της Ολομέλειας της Επιτροπής που διεξήχθησαν την εβδομάδα (28 – 29/10) στην πόλη Άαρχους της Δανίας (πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος της Σαρδηνίας Ugo Capellacci).
Η πρόταση υποψηφιότητας κατατέθηκε από την εκπρόσωπο της Περιφέρειας, κα Ελευθερία (Λίτσα) Φτακλάκη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Περιφερειακών Θεσμών και Διεθνών συνεργασιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου " Ενεργειακή Α.Ε.", η οποία συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της CPMR.

Στην Επιτροπή ανήκουν εκατόν εξήντα (160) Ευρωπαϊκές Νησιωτικές Περιφέρειες, στο Πολιτικό Γραφείο της οποίας ο κ. Μαχαιρίδης θα είναι πλέον μέλος και θα μετέχει ενεργά σε όλες τις διαβουλεύσεις με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διαμεσογειακής Επιτροπής αποφασίστηκε, κάθε Περιφέρεια να καταθέσει άμεσα τον στρατηγικό της σχεδιασμό για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τον απολογισμό δράσεών της για την περίοδο (2007 – 2013) και τις προτάσεις της για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Στην Ολομέλεια της Επιτροπής Νήσων της CPMR τέθηκαν προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων θέματα, όπως η άρση της διάκρισης των νησιών, η πολιτική συνοχής για την περίοδο 2014 – 2020 και οι κρατικές ενισχύσεις, σε σχέση με την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών.

Βρούτσης για προυπολογισμό

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2012, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν προϋπολογισμό “εξαθλίωσης και αναποτελεσματικότητας”. Επιχειρεί άτακτα φορολογικά γιουρούσια στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις κι ακόμη περισσότερο στην ακίνητη περιουσία. Η κυβερνητική αναποτελεσματικότητα μεταβάλλεται σε φοροεπιδρομή εξαθλίωσης των πολιτών.
Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 5,6 δισ. € για τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους.
Έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με βάση τα κέρδη του 2010!! Νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα. Η εκ νέου αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για όλους τους φορολογούμενους. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται το 2012 να πληρώσουν 2,45 δισ. € περισσότερα σε σχέση με φέτος. Πρόκειται για αύξηση 217,5%!!! στους φόρους επί της περιουσίας που προκύπτει από:
Η ύφεση, τα «λουκέτα» και η υπερφορολόγηση, φέρνουν δραματική μείωση των εσόδων –κατά 608 εκατ.€ ή 22% - από φόρους στις επιχειρήσεις, καθώς προβλέπεται κατακόρυφη πτώση των κερδών τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα κέρδη μετατρέπονται σε ζημίες.
Επιβεβαιώνεται η θέση της Ν.Δ. ότι είναι άμεση η ανάγκη για μείωση των φορολογικών συντελεστών, καθώς όπως αποδεικνύεται και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, φορολογικοί συντελεστές και έσοδα κινούνται αντιστρόφως ανάλογα.
Για ακόμη μια φορά, αποτυπώνεται ανάγλυφα ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες, καθώς για να μειωθεί το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης κατά 5,5 δις €, η κυβέρνηση προχωρεί στη λήψη υπερδιπλάσιων από το αρχικό Μνημόνιο μέτρων, ύψους 23 δις €!

πολίτες κόντρα στον καιρό - τοποθετήσεις στο Π.Σ.

Για τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μας ενημερώνει ο συνδιασμός "πολίτες κόντρα στον καιρό".
Σύμφωναμε αυτές,

Α) Για την έγκριση των απολογισμών των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τοποθετήθηκαν θετικά, δηλώνοντας ότι πρόκειται για απολογιστικά αριθμητικά στοιχεία που είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται.
Β) Για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων και τη Σύσταση Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης (ΦΟ.ΔΙ.ΣΑ.) στο Ν. Αιγαίο, τόνισαν ότι το θέμα αυτό αποτελεί άλλη μια εθνική ντροπή, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη τόσο του κεντρικού κράτους, όσο και μεγάλου μέρους της αυτοδιοίκησης, υποβαθμίστηκαν οι περιβαλλοντικές υποδομές προς χάριν άλλων επιλογών εύκολου κέρδους και εντυπωσιασμού. Ολοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση σε πολλά νησιά (Ανδρος, Τήνος, Νάξος, Σαντορίνη, Μύκονος, Πάτμος, Κάλυμνος, Λέρος, Κώς, Κάσος κ.α.) παραμένει εκρηκτική και ότι σήμερα απαιτείται η επείγουσα στήριξη και της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση και την δρομολόγηση λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης. Εκείνο που επείγει σήμερα είναι να συμφωνήσουμε στη διαδικασία ολοκληρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση (οικιακή και δημοτική), ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, διάθεση υπολειμμάτων. Επίσης θα πρέπει να αποκλειστεί κατηγορηματικά η καύση, καθώς και η παράδοση της διαχείρισης σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Όσο για τη σύσταση ενιαίου ΦΟ.ΔΙ.ΣΑ. στο Ν. Αιγαίο, συμφωνούμε υπό την προϋπόθεση της ουσιαστικής συμμετοχής τόσο των Δήμων, όσο και της Περιφέρειας, όσο και της ορθολογικής κατανομής των υπηρεσιών του ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

ανακοίνωση Χ. Κόκκινου για την συμπλήρωση 2 ετών απο τις τελευταίες εθνικές εκλογές

Δελτίο Τύπου για την συμπλήρωση 2 ετών απο την εκλογή του πασοκ στην κυβέρνηση (4.10) εξέδωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου κ. Κοκκινος.


Σύμφωνα με αυτό (αναφέρουμε τα σημαντικότερα),

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4/10/2009. Δύο χρόνια μετά ηχούν ως κακόγουστο αστείο οι ψεύτικες προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου και των στελεχών του: «Λεφτά υπάρχουν…»
Σήμερα, 2 χρόνια μετά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση μειωμένης λαϊκής αποδοχής και ανοχής. Το αποδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις και η λαϊκή οργή που εκφράζεται καθημερινά. Τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία δεν τήρησε καμία προεκλογική του δέσμευση, δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους που έθεσε, εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, διέσυρε και διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό, υποθηκεύει την εθνική μας ανεξαρτησία, υποδούλωσε την χώρα στην Τρόικα, διόγκωσε το Δημόσιο Χρέος και καθημερινά εξαγγέλλει και εφαρμόζει αντιλαϊκά και άδικα μέτρα.
Η κοινωνία μας τελεί υπό διωγμό…Καταργήθηκαν βασικά υπουργεία με αναπτυξιακό και εθνικό χαρακτήρα, όπως Ναυτιλίας, Τουρισμού, Αιγαίου και Μακεδονίας – Θράκης. Όλοι οι τομείς της καθημερινότητας επιβαρύνθηκαν, οι δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία και το Κοινωνικό Κράτος μειώθηκαν, οι νησιωτικές πολιτικές έμειναν στις καλένδες, πολύτιμοι πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 δεν αξιοποιούνται.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2011

διαμαρτυρίες εργαζομένων στον Δήμο Σαντορίνης

Ο Δήμος Θήρας μας ενημερώνει ότι λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων του Δήμου Θήρας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., παρακαλούμε τους κατοίκους του νησιού καθ΄ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα είναι έως και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, να μην βγάζουν απορρίμματα και αντικείμενα στους χώρους συγκέντρωσης. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στον Δήμο Σαντορίνης κ. Δαμίγου οι κινητοποιήσεις γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.

σχόλιο επι των συνεδριάσεων του ΔΣ Σαντορίνης

Σε ήπιο κλίμα και σε ύφος "συνοπτικών διαδικασιών" (απο ενα σημείο και μετά, νομίζουμε οτι δεν ενθουσιάζουν και οι αντεγκλήσεις..) πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης, κατά την διάρκεια της οποία συζητήθηκαν περισσότερα απο 25 θέματα για τα περισσότερα εκ των οποίων προέκυψαν κατά πλειοψηφία θετικές αποφάσεις.

Σίγουρος για τον εαυτό του εμφανίστηκε ο δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Ζώρζος ο οποίος υπεραμύνθηκε των επιλογών του σε οικονομικό επίπεδο αναφέροντας μεταξύ άλλων οτι μπορεί επιλογές που έγιναν σχετικά με περικοπές εξόδων στον Δήμο να "ξένισαν", όσο περνάει ο καιρός όμως θα δικαιώνονται, πόσο μάλλον στο γενικότερο κλίμα οικονομικής αστάθειας που υπάρχει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της έκδοσης "προεδρικού διατάγματος" για την προώθηση λύσης στο θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ, σε αυτό της συνολικής αναβάθμισης στις παιδικές χαρές του νησιού, καθώς και στις προσπάθειες για την υπογείωση όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους των καλωδίων του ρεύματος.

Από την άλλη πλευρά, ευτυχώς που υπάρχει και ο συνδυασμός της μειοψηφίας με επικεφαλής τον κ. Σιγάλα διαφορετικά θα υπήρχε ο κίνδυνος τα δημοτικά συμβούλια να μετατραπούν σε μιαν άνευρη τυπική γραφειοκρατική διαλογική διαδικασία, χωρίς …τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Με παρεμβάσεις του σε όλα σχεδόν τα θέματα ο συνδυασμός της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης διαμόρφωσε πολλά απο τα θέματα που συζητήθηκαν.

Χαρακτηριστική πάντως του κλίματος που επικρατεί στις συνεδριάσεις, ήταν η αναφορά της κ. Αργυρού, επικεφαλής του συνδυασμού της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζουμε οτι δεν ασκούμε «σκληρή αντιπολίτευση» καθώς και ότι ο ρόλος μας μέχρι σήμερα έχει περισσότερο "συμβουλευτικό" χαρακτήρα.
Τέλος, αξίζει να κάνουμε αναφορά στην στάση του κ. Χλωρίδη, προέδρου του συμβουλίου, ο οποίος παρά τις κατά περίπτωση εντάσεις που δημιουργούνται κατά την διάρκεια των συζητήσεων, διατηρεί την ψυχραιμία του καθώς και το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2011

ελληνορωσικό συνέδριο στην περιφέρεια - αποτελέσματα

Με εμφανείς τις διαθέσεις τους να στηρίξουν την τουριστική βιομηχανία των νησιών μας και να διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες υλοποίησης επενδύσεων στην Ελλάδα, έφτασαν την Πέμπτη 29 Σεπτεβρίου στη Ρόδο τα μέλη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας από τη Ρωσία που συμμετείχαν στο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο.
Ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος προς τα τοπικά και τα Ρωσικά ΜΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Πολιτικά και επιχειρηματικά στελέχη των δύο χωρών θα καθίσουν για δύο μέρες στο ίδιο τραπέζι. Με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, θα αναζητήσουν νέα πεδία συνεννόησης και συνεργασίας.
Αυτό επιδιώκαμε εξ αρχής, όταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο της Μόσχας αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε το Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο. Είναι ένα γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι δεσμοί ανάμεσα στους δύο λαούς είναι καλά σφυρηλατημένοι.
Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την Αυτοδιοίκηση και την αιρετή Περιφέρεια.
Από την πλευρά τους, οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της Ρωσίας υπογράμμισαν τις στενές σχέσεις φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς και την πρόθεση της χώρας τους να στηρίξουν έμπρακτα την Ελληνική οικονομία. «Οι Ρώσοι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα» τονίστηκε χαρακτηριστικά, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές για επενδύσεις από τη Ρωσία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής στην Ρόδο

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Στάδιο Ρόδου η Τελετή Έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πρακτικής σκοποβολής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση της Ελλάδας για φέτος, με τη συμμετοχή 64 χωρών και 1300 περίπου αθλητών.

Ένα εντυπωσιακό θέαμα, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κόντος, έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ανοίξει τους Διεθνείς αυτούς Αγώνες, αξιοποιώντας το πολύτιμο καλλιτεχνικό δυναμικό του νησιού και τις δημιουργικές δυνάμεις, που για άλλη μία φορά θα αποκαλύψουν το ταλέντο και τις δυνατότητες τους, μετατρέποντας αυτή τη διοργάνωση σε μία ξεχωριστή εμπειρία στον εντυπωσιακό χώρο του Αρχαίου Σταδίου!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει video προβολές με 3D animation του Γιάννου Λάμπρου και της Αθηνάς Τσαγγάρη και ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να περάσει μηνύματα για τον πολιτισμό της Ελλάδας, όχι μόνο τον αρχαίο ελληνικό αλλά και το σύγχρονο, καθώς η χώρα μας δεν έχει σταματήσει ποτέ να παράγει πολιτισμό παγκόσμιας αναγνώρισης, επιρροής και εμβέλειας.

Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Συνεδρίασε την Παρασκευή 30.9 στην Ρόδο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης υπό την προεδρία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη. Η συνεδρίαση εστιάστηκε κυρίως στην υλοποίηση του Ε.Σ.Π.Α. Τουρισμού, αφού εντός των ημερών καταρτίζεται, εγκρίνεται και δημοσιεύεται το πρώτο τεύχος δημοπράτησης του έργου, που αφορά το branding της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τα μέλη ενημερώθηκαν επίσης για δράσεις τουριστικής προβολής που βρίσκονται σε εξέλιξη και προσδιορίστηκαν τα θέματα της επόμενης συνεδρίασης, που θα αφορούν στους στόχους που η Επιτροπή θα θέσει για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς της (τουρισμός, παιδεία, απασχόληση, Απόδημος Ελληνισμός, κ.α.)

οχι για μένα, για την πατρίδα... (ρε γαμώτο;!)

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας απέστειλε στην εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» την παρακάτω επιστολή (την οποία μερικώς δημοσιεύουμε) σε απάντηση δημοσιεύματος.

Με άρθρο σας στην “Κοινή Γνώμη” στο φύλο της 27ης Σεπτεμβρίου με εμφανίζετε ως προδομένο και εκτεθειμένο από την κυβέρνηση και κατά συνέπεια ως κρυπτόμενο και κοινωνικά απομονωμένο. Θα ήταν βολικό για μένα, να “οχυρωθώ” πίσω από αυτή την δικαιολογία που μου προσφέρετε και να εκλάβω ως παρηγορητικά τα σχόλια σας, προκειμένου να τύχω της συμπόνιας των συμπολιτών μου για το “κακό” που μου έχει συμβεί.
Στην μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή δεν έχω μάθει να κρύβομαι ούτε να γυρίζω την πλάτη στα προβλήματα, αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Σήμερα που η πατρίδα μας βρίσκεται στο κέντρο μιας πρωτοφανούς περιδίνησης και η εθνική καταστροφή μπορεί να προκύψει από μια στιγμή στην άλλη, θα θεωρούσα τον εαυτό μου δειλό και ρίψασπη αν επέλεγα την οδό της “ηρωικής εξόδου” .
Έχω κατ επανάληψη δηλώσει ότι τούτη την ώρα το πολιτικό κόστος και το προσωπικό μου πολιτικό μέλλον είναι το τελευταίο που με απασχολεί.
Είναι προτιμότερο να υφίσταμαι σήμερα κάθε μορφής επίθεση και να δέχομαι κάθε λογής κατηγορία και ύβρη για την ψήφιση των οδυνηρών μέτρων, από το να προσχωρήσω στο στρατόπεδο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας συνεργώντας έτσι στην ολική καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας.
Δυστυχώς, βιώνουμε με ευθύνη του κόμματος στο οποίο ανήκω την εποχή του αγοραίου λαϊκισμού όπου με περισσό θράσος, οι ένοχοι γίνονται κατήγοροι.
Οι δημαγωγοί χαϊδεύουν με υποσχέσεις τα αυτιά των απελπισμένων.
Οι εραστές του χάους, του μπάχαλου και της ανομίας ομνύουν στη Δημοκρατία.
Οι βολεμένοι κλαίνε για λογαριασμό των απόκληρων της ζωής και τα “λαμόγια” ποντάρουν στη χρεοκοπία για να διασφαλίσουν τα κλεμμένα.
Η στοιχειώδεις συνεννόηση έστω και για τα βασικά είναι απούσα.
Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να διαχειριστεί την κρίση και οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού βυσσοδομούν εναντίον των δημοκρατικών θεσμών.
Το πολιτικό μέλλον του καθενός μας δεν έχει καμία αξία σε μια Ελλάδα χωρίς μέλλον. Αυτή είναι η πεποίθηση μου και αυτό θα διακηρύττω προς πάσα κατεύθυνση με πάθος και χωρίς φόβο.

ευχαριστούμε του Εγγλέζους..

Τον κυβερνήτη του αντιτορπιλικού “Liverpool” του Βρετανικού Στόλου αντιπλοίαρχο Colin Williams δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Για λεζάντα θα ταίριαζε το "ευχαριστούμε τους Εγγλέζους". Εμείς δε, δεν έχουμε παρα να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας την έστειλαν...



μακάρι στις 8.10

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο κλάμπ "μακάρι" στα Εξάρχεια θα εμφανιστεί το γκρούπ του Κωνσταντίνου Πελεκάνου.
Το γκρουπ θα παίξει ρόκ μουσική σε δικά του τραγούδια καθώς και άλλων μουσικών. Ώρα έναρξης 22.30

για τους φίλους

"Για τους φίλους..Πόλ!" θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος του κειμένου που γράφτηκε για την εφημερίδα "το έθνος", πόσο μάλλον εαν αυτό γραφόταν εδω, στην Σαντορίνη.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στο κέντρο διαλογισμού "Osho Center" στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης που οραματίστηκε και δημιούργησε ο Πολύκαρπος Παναγιωτόπουλος.
Το Osho Center αποτελεί έναν δημιουργικό χώρο αναζήτησης επάνω στον διαλογισμό. Ο χώρος προσφέρεται και μάλιστα δωρεάν σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους μέσα απο την συγκεκριμένη τεχνική και φιλοσοφία.
Ο δημιουργός του χώρου είναι παράλληλα ιδιοκτήτης του επιτυχημένου μεζεδοπωλείου "ρακί" που λειτουργεί εδω και οκτώ χρόνια καθώς και του ολοκαίνουργιου Ιταλικού "Il Gioiello" που έκανε φέτος το ντεμπούτο του έχοντας εισπράξει εντυπωσιακά καλά σχόλια. Και τα δύο εστιατόρια βρίσκονται στην πλατεία στο Μεγαλοχώρι.
Για τους φίλους Πόλ λοιπόν και το σίγουρο είναι οτι πρόκειται για έναν απο τους αρκετούς, είναι η αλήθεια, ανθρώπους που ερωτεύτηκαν την Σαντορίνη, πλήν όμως απο τους λίγους που ειλικρινώς και βαθιά στην πορεία του χρόνου, την αγάπησαν, τόσο όσο, να μην θέλουν να αλλάξουν και πολλά πράγματα στον "χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της.
Το παραπάνω κείμενο ανήκει στην ομάδα του "έχουμε και λέμε", το δημοσίευμα του "έθνους" με ημερομηνία 29 Σεπτεβρίου 2011, μπορείτε να το διαβάσετε εδω.