Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

«Δυσκολεύουν οι διαδικασίες ένταξης και απορρόφησης χρημάτων από το 4ο ΚΠΣ» σύμφωνα με τον δήμαρχο Θήρας που συμμετείχε στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε χθες στην Σύρο.

Σύμφωνα με τον Άγγελο Ρούσσο που εκπροσώπησε την ΤΕΔΚ Κυκλάδων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι δήμαρχοι του Νομού εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σχεδιαζόμενο μοντέλο διαχείρισης του 4ου ΚΠΣ.

«Ο δημοκρατικός προγραμματισμός που γνωρίζαμε και λειτουργούσε μέχρι στιγμής πάει να ισχύει και τα κριτήρια για το ποια έργα θα γίνουν πού και πότε θα είναι οικονομικά και απολύτως τεχνοκρατικά» δήλωσε σήμερα στον «Σαντορίνη 106.4» ο δήμαρχος Θήρας Άγγελος Ρούσσος.



Δεν θα αποφασίζουν μόνον και από μόνοι τους -πλέον- οι αιρετοί
Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ για τον τρόπο διαχείρισης του 4ου ΚΠΣ προσανατολίζεται στις σύσταση Επιτροπών Διαχείρισης οι οποίες θα αποτελούνται κατά κύριο λόγο από οικονομολόγους αλλά και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης

Έκπληξη και προβληματισμό ως προς την λογική και την ενδεχόμενη σκοπιμότητά της προκάλεσε η άποψη του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Μαχαιρίδη, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει η Δωδεκάνησος να αποτελέσει αυτόνομη Περιφέρεια, με αυτήν τις Κυκλάδες να εντάσσονται στην Περιφέρεια Αττικής.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μαχαιρίδη ο Άγγελος Ρούσσος εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της θεματολογίας της συζήτησης.




Υπο κατάληψη τελεί το γυμνάσιο των Φηρών για 4η συνεχόμενη μέρα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Γυμνασίου κ. Μητροπία οι μαθητές δικαίως διαμαρτύρονται για την έλλειψη αιθουσών και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολείο, μιας και το κτήριο, η σχολική μονάδα φιλοξενεί 500 μαθητές,
-εκατό παιδιά περισσότερα από πέρσυ- ενώ η προδιαγραφές της είναι για να φιλοξενεί τα μισά.
Συνάντηση για το θέμα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ύστερα από πρόσκληση των πρώτων.





Επισκέψιμη στο κοινό θα είναι μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 11 Νοεμβρίου η 134 Σμηναρχία Μάχης με αφορμή την χθεσινή γιορτή των Αρχαγγέλων προστατών της.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007






Στο λανθασμένο χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας αποδίδει τη βύθιση του Sea Diamond η πλοιοκτήτρια εταιρία


Σε λανθασμένο ναυτικό χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού αποδίδει τώρα η Louis Ηellenic Cruises το ναυάγιο του «Sea Diamond» που συνέβη στις αρχές του περασμένου Απριλίου στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου που βασίζονται σε ανακοινώσεις της εταιρίας, η εταιρεία υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ύφαλος, στον οποίο προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε απόσταση 131 μέτρων από την ακτή- και όχι 57, όπως δείχνουν οι ναυτικοί χάρτες. Το «Sea Diamond», με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, προσέκρουσε στον ύφαλο στα 131 μέτρα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας εξάλλου υποστήριξαν ότι, με βάση τον ίδιο χάρτη της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, το βάθος στο σημείο της πρόσκρουσης είναι από 18 ως 22 μέτρα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας είναι μόλις πέντε μέτρα.
Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για ποιον λόγο ούτε το «Sea Diamond» ούτε κάποιο άλλο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγιζε το ίδιο σημείο δεν είχε προσκρούσει κατά το παρελθόν, οι εκπρόσωποι της εταιρείας έκαναν λόγο για συμπτώσεις, λέγοντας ότι το «Sea Diamond» συνήθως προσέγγιζε το εν λόγω σημείο στα 133 μέτρα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται δύο μέτρα μακριά από τον ύφαλο, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε ο πλοίαρχος.

Στην ερώτηση γιατί τα ηλεκτρονικά βοηθήματα του πλοίου δεν εντόπισαν τον ύφαλο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστήριξαν ότι τα δύο βυθόμετρα του σκάφους, όπως άλλωστε και όλα τα βυθόμετρα, «διαβάζουν» καθέτως τον βυθό και όχι μπροστά ή πλαγίως.

Η απόφαση της εταιρείας Louis να φέρει στην επιφάνεια το σενάριο του υφάλου που μεγάλωσε εδράζεται στο ότι προτίθεται να προσφύγει κατά του ελληνικού κράτους διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη εξαιτίας της λανθασμένης χαρτογράφησης που υπάρχει στους ναυτικούς χάρτες. Με το ίδιο σκεπτικό, θα ζητήσει και την απόσυρση των προστίμων που ήδη της έχουν επιβληθεί.




Στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market 2007 που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο μεταξύ 12 - 15 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει η ΔΕΠΟΤΑΘ.
Η World Travel Market είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως που συγκεντρώνουν πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού.
Η ΔΕΠΟΤΑΘ θα παρουσιαστεί στην έκθεση με δικό της περίπτερο ,μέσα σε αυτό του Ε.Ο.Τ., καθώς και από έντυπο αλλά και οπτικοαουστικό προωθητικό υλικό.




Η ένωση ιδιοκτητών ακινήτων του Νομού Κυκλάδων σας καλεί στον ετήσιο χορό που διοργανώνει στο κέντρο «Αηδόνι» το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει λαϊκά, μοντέρνα, νησιώτικα, και Κρητικά τραγούδια, ενώ θα τραγουδήσει το συγκρότημα «κρητικά δρώμενα» με την βραδιά να επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.
Για κρατήσεις θέσεων και προσκλήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 6974 312369 τον κ. Ζώρζο Νίκο

Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2007

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κινηματογραφικής λέσχης Θήρας,
την δεύτερη εβδομάδα μετά την έναρξη των φετινών προβολών η κινηματογραφική λέσχη θα διενεργήσει στις 24 Νοεμβρίου του 2007 τις ετήσιες αρχαιρεσίες της προκειμένου να εκλέξει νέα διοίκηση. Η απερχόμενη πρόεδρος Μαργαρίτα Ρουσσάκη μετά από σχεδόν 5ετή θητεία, δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα. Ωστόσο η κινηματογραφική λέσχη με πολύ καλά και ικανά στελέχη -όλοι εθελοντές- θα συνεχίσει το έργο της με στόχο την ποιότητα στην επιλογή των ταινιών αλλά και το καλό γούστο σε όλη την δραστηριότητά της.




Για την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007 στις 19.00 στην αίθουσα ΝΟΜΙΚΟΥ στο Δημοτικό Σχολείο Φηρών ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

1. ΕΡΓΟ : «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΩΛΗΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ-ΒΟΘΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #3.007,00# €-ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ.
3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ « ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 22+1 ΘΕΣΕΩΝ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #59.999,80# €.
4. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ».
5. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.
6. ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΦΟΡΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 10 Ν.1080/80 ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ.
7. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ.
8. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΟΣ ΠΟΣΟΥ #358,34# € ΤΗΣ «Α. ΔΙΑΚΑΤΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.».
9. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
10. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΝΑΟΣ Α.Ο.», ΜΕ ΠΟΣΟ # 5.000# €
11. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
12. ΑΞΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΘΗΡΑΣ . (ΑΠΟΦΑΣΗ 360/2007).
13. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΟΛΟΝΑΣ ΔΕΗ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΑ ΦΗΡΑ).
14. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
15. ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008 ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ.
16. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 122/2007 ΑΠΟΦΑΣΗ Της ΔΕΥΑ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :
« ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΘΗΡΑΣ ΕΤΟΥΣ 2008».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ






































Φωτογραφίες από την παρουσία της Σαντορίνης στην τουριστική έκθεση «Φιλοξένια 2007»


1. Χαράλαμπος Δαρζέντας, πρόεδρος ΔΕΠΟΤΑΘ μαζί με τοπικό χορευτικό συγκρότημα
2. τμήμα του περιπτέρου της Σαντορίνης
3. η κ. Πόπη Ξαγοράρη - Καμπουράκη της οποία η βοήθεια και συνεισφορά στην έκθεση ήταν πολύτιμη και .. πολύωρη!
4. πολλά από τα μέλη της αποστολής που εκπροσώπησαν την Σαντορίνη και εργάστηκαν για την λειτουργία του περιπτέρου της. (από αριστερά στην πρώτη σειρά) Κώστας Παπαδημητρόπουλος υπάλληλος ΔΕΠΟΤΑΘ, Αργυρώ Καμπουράκη, Γιώργος Χάλαρης πρόεδρος της κοινότητας της Οίας – Θηρασιάς, Χαράλαμπος Δαρζέντας πρόεδρος ΔΕΠΟΤΑΘ, Μανώλης Λιγνός εκδότης εφημερίδας Θηραϊκά Νέα
από αριστερά στην δεύτερη σειρά) Δημήτρης Αντωνόπουλος υπάλληλος ΔΕΠΟΤΑΘ, Νικόλαος Καμπουράκης αντιπρόεδρος ΔΕΠΟΤΑΘ, Χρήστος Ξάνθης συνεργάτης ΔΕΠΟΤΑΘ, Τούση Δαμίγου – Ξάνθη συνεργάτιδα της ΔΕΠΟΤΑΘ, Πέτρος Πελεκάνος μέλος και εκπρόσωπος της ένωσης ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων «Ατλαντίδα», Πόπη Ξαγοράρη – Καμπουράκη.
5. Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο περίπτερο της Σαντορίνης του Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα και του προέδρου της ΗΑΤΤΑ Γιάννη Ευαγγέλου, με τον πρόεδρο της ΔΕΠΟΤΑΘ Χαράλαμπου Δαρζέντα
6. 6-7 Στιγμιότυπα από την επίσκεψη στο περίπτερο της Σαντορίνης του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η 23η διεθνής τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» στη Θεσσαλονίκη, με τις Κυκλάδες να παραλαμβάνουν το ειδικό βραβείο διοργανωτή που τους απένειμε η διοίκηση της «Φιλοξένια» για την συνολική τους παρουσία στην έκθεση. Οι Κυκλάδες άλλωστε πέτυχαν και φέτος τον στόχο τους και κέρδισαν το στοίχημα που ήταν να προσελκύσουν τον περισσότερο κόσμο σε σχέση με τα υπόλοιπα περίπτερα.
Ο νέος Υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του εστίασε στους στόχους του Υπουργείου που όπως είπε είναι η αυξηση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό, η διαρκής παρουσία της χώρας στον διεθνή τουριστικό χάρτη, καθώς και το θέμα της ανάδειξης και του σεβασμού στο περιβάλλον. Χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι «τα επόμενα χρόνια η τουριστική ανάπτυξη θα έχει κύρια και περιβαλλοντική διάσταση, ενώ η αισθητική που διατρέχει τον οικολογικό και πράσινο τουρισμό θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σκέψη που λέει ότι το περιβάλλον και ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι μια έννοια αντιστρόφως ανάλογη από την έννοια της ανάπτυξης είναι μακρά από μας»
Την πρώτη θέση στα «βραβεία προορισμών 2007» και στην κατηγορία «πιο ρομαντικός προορισμός» κατέλαβε η Σαντορίνη, που βραβεύτηκε στην τελετή που ακολούθησε της επίσημης έναρξης της έκθεσης. Το βραβείο απένειμε στον πρόεδρο της ΔΕΠΟΤΑΘ Χαράλαμπο Δαρζέντα ο υπουργός τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλος.
Στα «ξενοδοχειακά βραβεία» και στην κατηγορία «πιο ρομαντικό ξενοδοχείο» ξενοδοχεία της Σαντορίνης καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις. Πρώτο πιο ρομαντικό ξενοδοχείο ανακηρύχθηκε ο Ηλιότοπος στο Ημεροβίγλι, δεύτερο το Fanari Villas στην Οίας και τρίτο το Icons στην Οία.
Διοργανωτής αυτού του θεσμού που ξεκίνησε πέρσυ είναι η Helexpo, η οποία ενέταξε τις βραβεύσεις στην εταιρική της στρατηγική για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον κεντρικό κόμβο της διοργανώτριας Helexpo

καθώς και τις σελίδες με τα ακόλουθα δελτία τύπου:
31.10

1.11

2.11

3.11








Φωτιά σε θυμαρώδη έκταση της Ανάφης ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου η οποία κατέκαψε 1000 τ.μ στρέμματα θυμαρώδους βλάστησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό που προκλήθηκε από την καύση ξερών χόρτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας της Ανάφης παρά λίγο σώθηκαν κυψέλες με μελίσσια που βρίσκονται στην περιοχή. Την κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμαν Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Σαντορίνη.





Σεμινάρια ζωγραφικής και κεραμικής διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου που περιλαμβάνουν μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και σεμινάρια σε δασκάλους και καθηγητές ώστε να γνωρίσουν την ζωγραφική και κεραμική τεχνική που χρησιμοποιούνταν στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο.






Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το φετινό πρόγραμμα προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας. Την αυλαία της κινηματογραφικής χρονιάς θα ανοίξει η ταινία του Florian Henkel Von Donersmark «Οι ζωές των άλλων» και θα συνεχιστεί με τις ταινίες : «Ολομόναχοι Μαζί» «Γύρνα πίσω» του Πέδρο Αλμοδοβάρ, «Αντίο Φάλκενμπεργκ» και την ταινία «Ζαμπρίσκυ Πόιντ», στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι (1912 - 2007).
Οι προβολές θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 20:30 στο αμφιθέατρο του οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.






Το πρόγραμμα του όμως συνεχίζει και το Villagio Cinema στο Καμάρι που προβάλει την ταινία «Το τελεσίγραφο του Μπορν», που αποτελεί μεταφορά της best seller κατασκοπικής τριλογίας του Ρόμπερτ Λάντλαμ. Πρωταγωνιστής είναι ο Ματ Ντέιμον, στο ρόλο του πρώην πράκτορα της CIA, Τζέισον Μπορν, ο οποίος ρίχνεται σε μια αδιάλειπτη καταδίωξη 115 λεπτών σε Μαρόκο, Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι, Μόσχα, Βερολίνο και Νέα Υόρκη. Ώρες προβολών: 20:20 και 22:40.






Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ Παναγιώτης Ρήγας, με θέμα τον μεγάλο αριθμό κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού και ελλείψεων βιβλίων στις σχολικές μονάδες Β/βάθμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες.
Σύμφωνα με το κείμενο και την ερώτηση:

Ενώ έχουν παρέλθει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις σχολικές μονάδες Β/βάθμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες, υπάρχουν ακόμη εξήντα μία(61) κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων.

Τα κενά αυτά προέκυψαν και αυξάνουν καθημερινά εξαιτίας του διαβλητού και ρουσφετολογικού συστήματος αποσπάσεων εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες των νησιών χωρίς αυτές να καλύπτονται τουλάχιστον με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Επιπρόσθετα παρατηρείται έλλειψη μεγάλου αριθμού σχολικών βιβλίων από το σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων της Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος, η ενισχυτική διδασκαλία μόλις ξεκίνησε και ενώ έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων.
Με βάση τα παραπάνω,
Ερωτάστε:
Προτίθεστε να καλύψετε τις κενές θέσεις διδακτικού προσωπικού στις εκπαιδευτικές μονάδες των Κυκλάδων ;
Πότε προβλέπετε να παραληφθούν και να διανεμηθούν στους μαθητές τα σχολικά βιβλία που ελλείπουν σήμερα ;
Πως προτίθεστε να καλύψετε τους δύο μήνες καθυστέρησης στην έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στις εκπαιδευτικές μονάδες της Β/βάθμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες;