Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2014

ανακοίνωση του Δ.Σ. του Κ.Υ. Σαντορίνης

Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο ΚΥ Θήρας και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με την αύξηση της προσέλευσης επισκεπτών στα νησιά μας. Οι προσπάθειες που καταβάλουμε είναι διαρκείς και άοκνες ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε αξιοπρεπή επίπεδα τις παροχές υγείας σε όσους τις έχουν ανάγκη.

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν και έπειτα από συντονισμένη προσωπική προσπάθεια, της Διεύθυνσης του ΚΥ Θήρας, της διοίκησης του ΓΝ Σύρου και της ΔΥΠΕ, καταφέραμε να έρθουν στο ΚΥ Θήρας για το διάστημα Ιουλίου Σεπτεμβρίου τρεις (3) γενικοί γιατροί από Κοζάνη, Χίο και Αθήνα, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες του προσωπικού του ΚΥ Θήρας, το οποίο αγωνίζεται πραγματικά πέραν των δυνατοτήτων του να ανταπεξέλθει στα περιστατικά καθημερινά.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι πέραν της καθιερωμένης βοήθειας του, ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την εκκλησία, κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου να βρεθούν καταλύματα για να στεγαστούν πληρώματα ασθενοφόρου και κάποιοι από τους παραπάνω γιατρούς.

Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, επισκέφτηκα την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας και την ΔΥΠΕ, όπου και συναντήθηκα με την ηγεσία τους καθώς και με το βουλευτή Κυκλάδων κ. Παναγιώτη Ρήγα, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που μας απασχολούν και που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Έπειτα από τις έντονες και συνεχείς πιέσεις μου τους τελευταίους μήνες και τις προαναφερθείσες συναντήσεις, είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω τα παρακάτω: 

Εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις και προκηρύσσονται στο αμέσως επόμενο διάστημα 6  θέσεις επικουρικών ιατρών των παρακάτω ειδικοτήτων:
Δύο (2) Γενικής Ιατρικής – Παθολόγοι, Ένας (1) Παιδίατρος, Ένας (1)  Καρδιολόγος, Ένας (1) Μικροβιολόγος , Ένας (1) Ακτινολόγος.

Οι παραπάνω αναμένονται να αναλάβουν υπηρεσία το επόμενο τρίμηνο και η θητεία τους θα είναι έως τρία έτη.

Επίσης σας ενημερώνω ότι από τη ΔΥΠΕ προχωρούμε άμεσα :

Α. Αναθέσεις επισκευών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού απευθείας από την ΥΠΕ.
Β. Διαδικασία προμήθειας γεννήτριας ιατρικού οξυγόνου για το ΚΥ Θήρας.
Τέλος συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, προκειμένου να μπορέσουμε το δυνατόν συντομότερα να στελεχώσουμε τα ΠΠΙ και ΠΙ των νησιών μας.


Ο πρόεδρος της ΔΕ του ΚΥ Θήρας, Λαμπράκης Ε. Ιωάννης

ο Γιάννης Μπασκόζος για το νοσοκομείο της Σαντορίνης – επίσκεψη (6.8) του υπεύθυνου του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συριζα Σαντορίνης,

Το νησί της Σαντορίνης επισκέφτηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου ο Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της πολιτικής γραμματείας και υπεύθυνος του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις επαφές που είχε με το δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο και εκπροσώπους της επιτροπής στήριξης του νοσοκομείου Σαντορίνης, επιβεβαίωσε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν και δημόσια υγεία για όλους.

Ο Γιάννης Μπασκόζος εξέφρασε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάγκη ύπαρξης δημόσιου νοσοκομείου στο νησί της Σαντορίνης και δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη δημόσια χρηματοδότηση του νοσοκομείου αλλά θα εξετάσει και το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότησης, την οποία η επιτροπή στήριξης του νοσοκομείου δήλωσε πως οι κάτοικοι της Σαντορίνης μπορούν και θέλουν να εξασφαλίσουν.

Σαντορίνη 6 Αυγούστου 2014


Τετάρτη, Αυγούστου 06, 2014

ξεκίνησε και φέτος ο τρύγος…

(7.8.2014) 

Σε ότι αφορά τις τιμές των σταφυλιών, κινούνται στα ίδια και καλύτερα επίπεδα με τα περσινά, αναστρέφοντας το όποιο αρνητικό κλίμα σε οικονομικό επίπεδο υπήρχε, με το κιλό το λευκό σταφύλι να πληρώνεται στις περισσότερες περιπτώσεις από τα οινοποιεία προς τους παραγωγούς, πάνω από το ένα ευρώ.

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ξεκίνησε την παραλαβή των λευκών σταφυλιών από την Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 από τις νότιες περιοχές της Σαντορίνης, ενώ από την Πέμπτη 7.8 παραλαμβάνει σταφύλια και από την Μεσαριά και τον Βουρβούλο.  

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το «Κτήμα Σιγάλα»,


«Το Κτήμα Σιγάλα ανακοινώνει ότι η τιμή που θα πληρώσει το καθαρό Ασύρτικο στους ήδη υπάρχοντες και νέους συνεργάτες είναι 1.70€ το κιλό και τα μεταφορικά δικά του, Το Αηδάνι θα το πληρώσει με 1.90€ και το Μαυροτράγανο 3,50€. Σε περίπτωση που το ασύρτικο είναι πάνω από πέντε τόνους, μέρος του ποσού θα πληρωθεί μετρητά κατόπιν συνεννοήσεως με τον αμπελουργό. Οι αμπελουργοί που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το οινοποιείο στα τηλέφωνα 2286071644, 2286072328.»


Ο τρύγος είναι η τελευταία φάση της δραστηριότητας της αμπελοκομίας και αφορά την συγκομιδή των σταφυλιών, των καρπών των αμπελιών.

Ο ακριβής ημερολογιακός καθορισμός του χρόνου του «τρυγητού» έχει μεγάλη σημασία για την ποιότητα των σταφυλιών και το είδος του κρασιού που θα παραχθεί.

Στην Σαντορίνη ο τρύγος των διαφόρων ποικιλιών των αμπελιών ξεκινά στις αρχές Αυγούστου, αρχής γενομένης από τις παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού με τα λευκά σταφύλια, και συνεχίζεται στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο και με τα κόκκινα σταφύλια, ενώ καθορίζεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που έχουν επικρατήσει κατά την διάρκεια του χειμώνα καθώς και τον βαθμό ωρίμανσης των σταφυλιών.

Ο βαθμός ωριμότητας των σταφυλιών κρίνεται πλέον καθ’ ολοκληρία με (σε αντίθεση με το παρελθόν που γινόταν εμπειρικά) με τεχνικές και χημικές μεθόδους και μετρήσεις όπως η πυκνομέτρηση (γραδάρισμα) εφ όσων πρόκειται για καρπούς που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή διαφόρων τύπων κρασιών.

Τα κομμένα σταφύλια συγκεντρώνονται σε ειδικά κοφίνια (τρυγοκόφινα) ή σε μεγάλα πλαστικά τελάρα, με σκοπό τον καλό αερισμό τους μέχρι να οδηγηθούν στην διαδικασία της διαλογής και οινοποίησης.

Στην Σαντορίνη ο τρύγος και η οινοποίηση με την συμβολή πλέον, την χρήση και αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων, παραμένει μια από τις σημαντικότερες αγροτικές εργασίες ενώ συνεχίζει να συνοδεύεται και από διάφορα έθιμα.

Στο παρελθόν, οι αγρότες κατά την διάρκεια της διαδικασίας του τρύγου συνήθιζαν να λένε τα τραγούδια της «βεντέμας» η οποία είναι η λέξη που χρησιμοποιείται σε τοπικό επίπεδο και σημαίνει την περίοδο της συγκομιδής των σταφυλιών. Πολλά από τα τραγούδια της «βεντέμας» είναι ακόμη δημοφιλή και συνεχίζουν να ακούγονται κατά την διάρκεια του τρύγου, ενώ κάθε χρόνο παρουσιάζονται και τραγουδιούνται στην ετήσια γιορτή που διοργανώνει η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στο ξεκίνημα κάθε Αυγούστου για να σηματοδοτήσει την έναρξη του τρύγου.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης στην Σαντορίνη

Η παράδοση 3.500 χρόνων στην καλλιέργεια του αμπελιού και στην τέχνη της παραγωγής των κρασιών συνεχίζεται και σήμερα από περισσότερους απο 1000 αμπελουργούς που με μεράκι και κόπο καλλιεργούν περισσότερα απο 12.000 στρέμματα, το 85% δηλαδή της καλλιεργήσιμης γης του νησιού.

Η παγκόσμια μοναδικότητα του κρασιού της Σαντορίνης οφείλεται στο ιδιόμορφο οικοσύστημα που δημιουργήθηκε από τις αλλεπάλληλες εκρήξεις του ηφαιστείου και τη λάβα που διαμόρφωσε ένα πορώδες έδαφος από απορροφητικές ελαφρόπετρες και χώμα. Ένα από τα "μυστικά" άλλωστε των καλλιεργειών της άνυδρης Σαντορίνης και της μοναδικότητας των χαρακτηριστικών των προϊόντων της, είναι η δυνατότητα της γης της να διατηρεί την υγρασία της, ακόμη και τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό δε που αξίζει να σαφώς να διευκρινιστεί είναι ότι οι καλλιέργειες στη γη της Σαντορίνης, δεν ποτίζονται, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις κι αυτό σε οτι αφορά μερικά κηπευτικά. Κατά συνέπεια, τα φυτά του νησιού αντλούν την απαραίτητη γι αυτά υγρασία από τη γη, η οποία λόγο της σύστασης του εδάφους της, έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία.
Οι δε "πεζούλες" που υπάρχουν σε πολλές περιοχές στο νησί, τα μεγάλα δηλαδή "σκαλοπάτια" με σκοπό την δημιουργία καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αυξάνουν τις εκτάσεις των αμπελώνων ενώ καταφέρνουν να περιορίζουν τις απώλειες σε νερό ακόμη κι όταν οι κλίσεις τους είναι μεγάλες. Σε αυτό άλλωστε συμβάλει και το υπέδαφος της Σαντορίνης που απορροφά το νερό σαν "σφουγγάρι" και το διατηρεί ώστε να προσφέρει την απαραίτητη υγρασία στα φυτά της. Παράλληλα, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των καλλιεργειών του, αξίζει να αναφερθούν και να "μετρηθούν" οι βραδινές αλλά και πρωινές ομίχλες και υγρασίες, που επίσης παρέχουν στα φυτά την δροσιά που χρειάζονται.

Επάνω και μέσα σε αυτήν την ιδιαίτερη νησιώτικη γη, κάτω απο τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού και κόντρα στους ισχυρούς ανέμους του χειμώνα, τα χώματα της Σαντορίνης παράγουν μερικές απο τις καλύτερες ποικιλίες κρασιών του κόσμου καθώς και μερικά απο τα πλέον νόστιμα κηπευτικά.
Στα χώματα της Σαντορίνης ευδοκιμούν τα αμπέλια που παράγουν τις ανά τον κόσμο διάσημες ποικιλίες Βισάντο, Ασύρτικο, Αϊδάνι, Αθήρι, καθώς και την κόκκινη Μαντηλαριά.

Απο τα πιο γνωστά κρασιά της Σαντορίνης θεωρούνται: το λευκό, ξηρό και αρωματικό Νυχτέρι, το Ασύρτικο και το περίφημο Βισάντο. Και τα τρία ανήκουν στην κατηγορία «Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας» και υπάγονται στους οίνους της ευρωπαϊκής ένωσης ως «οίνοι ποιότητας παραγόμενοι σε καθορισμένη περιοχή».

Το Νυχτέρι ονομάστηκε έτσι γιατί οι αμπελοκαλλιεργητές τρυγούν τα σταφύλια το πρωί και τα επεξεργάζονται αυθημερόν ακόμη και την νύχτα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την ημέρα να ευνοούν την διαδικασία και τις υπόσκαφες κάναβες με την αυξημένη υγρασία να δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για την ζύμωση του μούστου.

Το Βισάντο το οποίο είναι οίνος Π.Ο.Π. (έχει δηλαδή Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης,  "κατοχυρωμένη" στην Σαντορίνη) είναι γλυκό κρασί χρώματος πορτοκαλί, είναι "πυκνότερο" στην γεύση και υφή σε σχέση με τα υπόλοιπα, και παρασκευάζετε απο λευκά σταφύλια, που έχουν λιαστεί για τουλάχιστο 15 μέρες κάτω απο τον δυνατό ήλιο του Αυγούστου ή, σε κάποιες περιπτώσεις, και του Σεπτέβρη. Το περίφημο αυτό κρασί εκδηλώνει τη μοναδικότητα της Σαντορίνης και συμπλήρωνε τις γευστικές πανδαισίες των αρχόντων του Μεσαίωνα ενώ αποτελούσε για πολλούς αιώνες τη «θεία μετάληψη» σε όλα τα δισκοπότηρα των Ορθόδοξων εκκλησιών της Ρωσίας.


εγκαίνια για τα νέα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Σίκινο (22-24.8)

Σίκινος: στο εκκλησάκι του Ελύτη, συντροφιά με τα ποιήματά του...  

Στη Σίκινο, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού εγκαινιάζει τα Μονοπάτια Πολιτισμού και απευθύνει μια ανοιχτή πρόσκληση στο ευρύ κοινό.

22 – 24 Αυγούστου 2014: ΣΙΚΙΝΟΣ

7 μοναδικές διαδρομές σηματοδοτήθηκαν φέτος σ’ ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων.
Με επίκεντρο την Παναγία Παντοχαρά – το ξωκλήσι του Οδυσσέα Ελύτη – ένα 3ήμερο πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί από την ΕΛΛΕΤ και τον Δήμο Σικίνου, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν το νησί μ΄ έναν καινούργιο τρόπο: Εσπερινός και αναγνώσματα του Ελύτη, περιηγήσεις στα μονοπάτια, επισκέψεις/ξεναγήσεις στο ξεχωριστό μνημείο της Επισκοπής και στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, μουσική με παραδοσιακά όργανα και Σικινιώτικα τραγούδια στο παλιό οινοποιείο. Η Σίκινος μας υποδέχεται σε μια διαφορετική γιορτή!

Τα Μονοπάτια Πολιτισμού μας περιμένουν για να κλείσουμε το φετινό καλοκαίρι, βλέποντας τον τόπο μας αλλιώς !

Ελάτε με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Πληροφορίες: Πρόγραμμα Αειφόρο Αιγαίο

τηλ 210 3225245 aigaio@ellinikietairia.gr

Χ. Κόκκινος – τοποθετήσεις στην διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,  που απεστάλη στις 5/8/2014 το βράδυ στη ΔΟΕ και καλούσε εκπρόσωπο του Δ.Σ. να προσέλθει στη συνεδρίαση της επιτροπής την Τετάρτη 6/8/2014 11.00 π.μ. στην αίθουσα Γερουσίας με θέμα :  «Ίδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις» παρέστη στη συνεδρίαση και τοποθετήθηκε ως εξής:

Επιβάλλεται να υπάρχει ουσιαστική λειτουργία του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία (ΣΕΠΟΠ), να υπάρχει συνεργασία με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και να λαμβάνονται υπόψη  οι θέσεις και προτάσεις τους.  Να χαραχτεί  μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική για την παιδεία και οι πολιτικές ηγεσίες  του Υπουργείου Παιδείας να μην λειτουργούν με βραχυπρόθεσμο  ορίζοντα.
Για τα άρθρα 4 και 5 του ανωτέρω Σχεδίου Νόμου που αφορούν την επιπλέον μοριοδότηση μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν αδικίες αφού στον ίδιο τόπο μοριοδοτούνται διαφορετικά σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας με αυτές της δευτεροβάθμιας. Δεν πρέπει να υπάρχουν ημίμετρα ούτε προχειρότητες και ούτε να δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα όταν επιχειρείται  να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος.

Γι αυτό επιβάλλεται:
Α. Σύσταση επιτροπής για την αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων με συγκεκριμένα κριτήρια.
Β. Με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια να γίνει καταγραφή των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων με παροχή κινήτρων.
Γ. Να συσταθεί  επιτροπή για την αλλαγή και τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
Προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά και λειτουργικά  κενά που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και να ξεκινήσει εύρυθμα η νέα σχολική χρονιά είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε μόνιμους διορισμούς.
Να υπάρχουν προσλήψεις αναπληρωτών με βάση τις ανάγκες της εκπαίδευσης.
Α. «Ξεκλείδωμα» των πινάκων προϋπηρεσίας μετά την 1/7/2010, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες που δημιούργησε  ο νόμος Διαμαντοπούλου 3848/2010. Προτείνουμε να ισχύσει αναδρομικά το «ξεκλείδωμα» των πινάκων προϋπηρεσίας  προκειμένου να προσμετρηθούν τα μόρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια στην εκπαίδευση.
Β. Η πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών να πραγματοποιείται με βάση το σύνολο των κενών και πριν την έναρξη του σχολικού έτους.
Γ. Κατάργηση της ποινής της διαγραφής των δύο ετών από τους πίνακες αναπληρωτών αν δεν αποδέχονται την πρόσληψή τους.
Δ. Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τις θέσεις του κλάδου 60 % ΑΣΕΠ 40 % πίνακας προϋπηρεσίας.
Ε. Μόνιμοι διορισμοί στην  Ειδική Αγωγή.  Συμπληρώνονται 13 χρόνια που οι απόφοιτοι των Τμημάτων Ειδικής Αγωγής  αναμένουν θέσεις μόνιμων διορισμών, εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια ως αναπληρωτές.
ΣΤ. Να θεσμοθετηθεί η  συνυπηρέτηση αναπληρωτών.

Η εκπαιδευτική  διαδικασία απαιτεί συναίνεση και συνεργασία. Η πολιτεία ας καταλάβει ότι η επένδυση στην εκπαίδευση είναι η απάντηση στην κρίση και ότι οι εκπαιδευτικοί αξίζουν περισσότερα.


σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλεως της Περίσσας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμαρχος Θήρας σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν 198/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώνει την πρόταση τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλεως της Περίσσας και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν γνώση του περιεχομένου.

Η ανάρτηση του σχεδίου θα διαρκέσει 45 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας.
Στο διάστημα αυτό οι φερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να λάβουν γνώση του Τοπογραφικού διαγράμματος, που βρίσκεται αναρτημένο στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις στο Πρωτόκολλο του Δήμου.

Για πληροφορίες :  Βράντζα Χρυσαυγή                                                   

Τηλ.:2286023306 -  ty@1353.syzefxis.gov.gr

τελευταία συνεδρίαση του Τ.Π. της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου και εκδήλωση προς τιμήν του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Πουσσαίου

Την τελευταία τακτική του συνεδρίαση για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 9 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα στη Νάξο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνεδρίαση αυτή, τους εκπροσώπους των αιρετών των Κυκλάδων, θ΄ απασχολήσουν τρέχοντα θέματα, που αφορούν το θεσμό της αυτοδιοίκησης, ορισμοί εκπροσώπων, κλπ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Δ.Σ., στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του κου Γιώργου Πουσσαίου Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα το θεσμό της αυτοδιοίκησης, τόσο της τοπικής, όσο και της περιφερειακής, για 24 περίπου χρόνια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου – Πρώην Σχολή Ουρσουλινών, στο Κάστρο Χώρας Νάξου.

Ειδικότερα, ο κος Πουσσαίος διετέλεσε Δήμαρχος Ιητών για 20 περίπου χρόνια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Νομού Κυκλάδων, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), ενώ την τρέχουσα δημοτική και περιφερειακή περίοδο υπηρετεί την αυτοδιοίκηση από τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων. Τέλος, ο κος Πουσσαίος έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο κος Πουσσαίος είναι εμπνευστής πολλών θετικών δράσεων για την επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας και πολλές από τις ιδέες του υπήρξαν πρωτοπόρες στο χώρο μας.

Η πολυετής προσφορά του, στις Κυκλάδες αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους όσους υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τη νησιωτική. 

συναντήσεις Εργασίας του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Λίτσα Φτακλάκη και τον Πρόεδρο της ΑΝΔΩ ΑΕ κ. Γιώργο Πόκκια  και τους συνεργάτες τους, συνάντησε σήμερα ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος ενημερώθηκε από  την κ. Φτακλάκη για τα θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον προγραμματισμό των δράσεων, τις ενέργειες που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και αυτές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ο κ. Χατζημάρκος πήρε αποφάσεις που θα οριστικοποιηθούν αύριο σχετικά με τις πρώτες ενέργειες, για την περίοδο Σεπτεμβρίου & Οκτωβρίου. Επίσης, μερίμνησε ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή της Περιφέρειας στις σημαντικότερες Εκθέσεις Τουρισμού, όπου παραδοσιακά αυτή έχει παρουσία.  Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και τα στελέχη της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΕ παρουσίασαν στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη τις δράσεις της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΕ και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».


Στη συνέχεια ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της ΑΝΔΩ ΑΕ κ. Γιώργο Πόκκια όπου είχαν μια μακρά συζήτηση για όλα τα προγράμματα που διαχειρίζεται η εταιρεία, για τον ρόλο της στην ανάπτυξη των νησιών και την μελλοντική εξέλιξη της. Μετά το τέλος την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: « Έχουμε ανάγκη στην περιοχή μας να έχουμε φορείς που μπορούν να παράγουν θετικά αποτελέσματα. Το ζητούμενο είναι να διευρύνουμε και να αναβαθμίσουμε το ρόλο της ΑΝΔΩ ΑΕ. Μπορούμε μέσα από την ΑΝΔΩ ΑΕ να δώσουμε απαντήσεις στις προκλήσεις που έρχονται σε επίπεδο Περιφέρειας. Το πρώτο τρίμηνο θα μπούνε οι βάσεις του πλαισίου πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε την πενταετία που έρχεται. Η στενή, δημιουργική και παραγωγική σχέση Περιφέρειας και ΑΝΔΩ είναι για εμένα προτεραιότητα.»  

Ν. Συρμαλένιος : επικίνδυνες παραβάσεις ωραρίων εργασίας και ανάπαυσης ναυτικών στις γραμμές της ακτοπλοΐας

Σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια των ναυτεργατών, των επιβαινόντων και των λιμενικών εγκαταστάσεων εγκυμονούν οι συνεχείς παραβάσεις ωραρίων εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, τόσο στις γραμμές εσωτερικού όσο στις γραμμές της Αδριατικής. Οι καταγγελίες διαδέχονται η μια την άλλη, καθώς οι εφοπλιστές, με την ανοχή του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, προκειμένου να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό κέρδος κατά τη θερινή περίοδο, καταπατούν ακόμα και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, όπως αυτό του ωραρίου εργασίας και του ωραρίου ανάπαυσης. Σε πολλά πλοία οι ναυτικοί εργάζονται πάνω από 15 ώρες καθημερινά, με ό,τι  αυτό συνεπάγεται για την ανθρώπινη ζωή, την ποιότητα εργασίας και την ασφάλεια.

Μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα, για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες, είναι τα εξής:
Στην Ακτοπλοϊκή και Πορθμειακή γραμμή Αργοσαρωνικού: Στο Ε/Γ-Ο/Γ «Άγιος Νεκτάριος», οι ναυτεργάτες δουλεύουν 97 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, αντί για 77 που προβλέπεται, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος εργασίας για συντήρηση, καθαρισμό, πετρέλευση, γυμνάσια πληρώματος. Στο Ε/Γ-Ο/Γ «Αχαιός» οι ναυτεργάτες εργάζονται 90 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ στο Ε/Γ «Αλέξανδρος» 80 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως. Παράλληλα στα παραπάνω πλοία δεν τηρείται η ωριαία διακοπή μεταξύ 3ης και 6ης ώρας όπως προβλέπει η ΣΣΕ Πορθμείων.

Στις γραμμές Καβάλας-Θάσου: Στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος», οι ναυτεργάτες εργάζονται 95 ώρες και 30 λεπτά την εβδομάδα, δεν υπάρχει διπλή βάρδια με αντίστοιχο πλήρωμα, που έχουν τα υπόλοιπα 4 πλοία της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτή – Λιμένα, ενώ καμία ναυτιλιακή εταιρεία από τις 3 που δραστηριοποιούνται δεν εφαρμόζουν τις  2 εικοσιτετράωρες άδειες ανάπαυσης τον μήνα για τους ναυτεργάτες που προβλέπεται από την ΣΣΕ. Η εξάντληση από την υπερεργασία του πληρώματος θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια πληρώματος και επιβαινόντων.

Στις γραμμές Πάτρας-Ιταλίας: Στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «SUPERFAST I» και «SUPERFAST II», οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία, εργάζονται πάνω από 15 ώρες καθημερινά, καθώς η μειωμένη σύνθεση δεν επιτρέπει να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση της θερινής περιόδου.

Στα παραπάνω προστίθενται οι συνεχείς βλάβες των πλοίων, η εντατικοποίηση της εργασίας από τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, η ανασφάλιστη εργασία και η συσσώρευση οφειλών από δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών, τις οποίες οι εταιρείες, επικαλούμενες οικονομική δυσπραγία, αρνούνται να αποπληρώσουν. Επιπλέον, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις τα πλοία της ακτοπλοΐας σήμερα αδυνατούν να στελεχώσουν τα σωστικά μέσα των πλοίων, με αποτέλεσμα, σε περίπτωση ατυχήματος, να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους επιβαίνοντες.

Καλούμε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να σταματήσει την πολιτική της ανοχής απέναντι στα εφοπλιστικά συμφέροντα και να παρέμβει για να προασπίσει τα νομοθετημένα δικαιώματα των εργαζομένων στις γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού.

4 Αυγούστου 2014 

η εισήγηση του Π. Ρήγα στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Την απόσυρση των διατάξεων για το «πόθεν έσχες» από το πολυνομοσχέδιο, ώστε να συζητηθούν με την έναρξη της Ολομέλειας τον Οκτώβριο και να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την δόση των 1,2 δισ. Ευρώ, ζήτησε ο Παναγιώτης Ρήγας κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.


Στιγμιότυπα από τις εισηγήσεις του Παναγιώτη Ρήγα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μπορείτε να δείτε εδώ :  http://www.prigas.gr/?p=main   

Τρίτη, Αυγούστου 05, 2014

«MINI-FESTIVAL ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ» (5.8) ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ – οι συμμετοχές

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Το «Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης» είχε τη χαρά να φιλοξενήσει (5.8) και να παρουσιάσει νέους μουσικούς της Σαντορίνης σε μια βραδιά αφιερωμένη στη νέα γενιά καλλιτεχνών. Το κοινό απόλαυσε από παραδοσιακούς ήχους έως μπαλάντες, έντεχνο ελληνικό και ροκ ύφος, όλα ερμηνευμένα εξαιρετικά από τους νέους ταλαντούχους μουσικούς ηλικιών από 12 έως 25 ετών.  

Το SAF ευελπιστεί να στέκεται στο πλευρό των νέων σε κάθε διοργάνωση και να κάνει την απαρχή για μελλοντικές δραστηριότητες που θα έχουν στο επίκεντρό τους νέους δημιουργούς.

Στη βραδιά νέων καλλιτεχνών εμφανίστηκαν οι:

Παραδοσιακό Σχήμα:
Τσαμπούνα: Ραφαήλ Αρβανίτης, Βιολί: Νίκος Μπόικας, Λαούτο: Δημήτρης Χατζηλαζαρίδης

Μουσικοί από το Εθνικό Ωδείο Θήρας:
Drums: Αβέρκιος Χατζηλαζαρίδης, Ηλεκτρική Κιθάρα: Δημήτρης Χατζηλαζαρίδης, Μπάσο: Γιάννης Βαζαίος, Ακουστική Κιθάρα: Σπύρος Βλαβιανός, Φωνή: Λώρα Καραμολέγκου, Σοφία Παγκαλίδου, Στέλλα Χατζηδάκη

Δύο κιθάρες και φωνή: Κιθάρα-Φωνή: Γιώργος Αστρίτης, Κιθάρα: Γιώργος Καμάρας
Πιάνο-Κιθάρα-Φωνή: Ειρήνη Νομικού, Φωνή: Εύα Νομικού

Συγκρότημα The Steams:
Κιθάρα: Johnny Labelle, Drums: Νεφέλη Λυσιμάχου, Κιθάρα-Φωνή: Sean Switters 

beach volley tournament 16 – 17.8 στην παραλία Καμαρίου

Διήμεροι αγώνες Beach Volley men mixed, με την συμμετοχή ανδρών και γυναικών, θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Αυγούστου 2014 στην παραλία του Καμαρίου.

Οι αγώνες διοργανώνονται με την συνεργασία του Α.Ο. Θήρας, της γυναικείας ομάδας βόλευ που αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία, του χρυσού χορηγού της ομάδας, της μπύρας «Volcan» http://www.volkanbeer.com και της εταιρίας Volley plus http://www.volleyplus.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι ύστερα από πρόταση του δημιουργού της «Volcan» κ. Νομικού, το χρηματικό ποσό που θα διατεθεί από πλευράς των διοργανωτών για τους αγώνες, θα χορηγηθεί με την μορφή δώρων ως έπαθλα στους νικητές των αγώνων, ενώ μέρος του ποσού θα δοθεί για την υποστήριξη των νεφροπαθών της Σαντορίνης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα : 6972 872377 και 6972 815154

Για το «Beach volley tournament 16 – 17.8 2014» στην παραλία του Καμαρίου της Σαντορίνης,

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Θήρας και οι εταιρίες Volcan και volleyplus.gr 

ομιλία της Νίκης Τσέκου – Πελέκη με θέμα «τα φυτά της Σαντορίνης» (17.8 19.30)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Την Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 και ώρα 19:30, η Εστία θα φιλοξενήσει στο εντευκτήριο της, ομιλία-σεμινάριο της κας Νίκης Τσέκου-Πελέκη, με θέμα «ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ στη Μυθολογία, τη Λαογραφία, τη Βοτανοθεραπευτική και την Ομοιοπαθητική».

Είσοδος ελεύθερη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ ΘΗΡΑΣ       
            
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ιάκωβος Β. Ζώρζος                                    
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κυριακή Φύτρου           

ανάθεση διαχείρισης της λιμενικής ζώνης της Βλυχάδας από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και πρόσκληση ενδιαφέροντος,

Το  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας προτίθεται να αναθέσει τη Διαχείριση της Λιμενικής Ζώνης της Βλυχάδας από την υπογραφή της Σύμβασης έως και τις 31/12/2014.

Καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν την Οικονομική τους προσφορά και την αποδοχή των όρων έως και την Τετάρτη 6 Αυγούστου και ώρα 14.00 μ.μ..

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από τον ανάδοχο είναι οι εξής:
1. Καβοδεσία των διερχόμενων τουριστικών σκαφών.
2. Τροφοδοσία των σκαφών με ρεύμα και νερό.
3. Ενημέρωση του βιβλίου ημερολογίου πρόσδεσης και παραμονής σκαφών.
4. Είσπραξη και τακτική απόδοση των τελών χρήσης της λιμενικής ζώνης.
5.Συμπλήρωση του δελτίου άφιξης και αναχώρησης και απόδοση αυτού στο Λ/Χ Θήρας.
6. Διανομή ενημερωτικού υλικού.
7. Ότι άλλο προταθεί από την υπηρεσία μας.

Πληροφ. τηλέφωνο :2286028362  

Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2014

δημοτικό συμβούλιο (11.8) – θέματα

Την Δευτέρα 11.8 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας με τα εξής θέματα : (δεν αναφέρονται όσα αφορούν ιδιώτες)

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ΑΡΙΘ.26/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ́ΑΡΙΘ.17/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. ΜΕ «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014».
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙ: «ΟΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΛΟΓΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ.»
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #600# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ (2) ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΟΙΑΣ.
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΑΛΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ»- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.890,66# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ Α” ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ Β” ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑΡΙΑΣ».
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ Δ. ΘΗΡΑΣ».
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΘΩΝΑ Δ. ΘΗΡΑΣ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΩΝ ΦΗΡΩΝ».
ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #1.000# € ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ-ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ-ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ-ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΘΥΜΟΤΥΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/08/2014 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ.
ΕΠΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗΣ.
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #5.000# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1956 ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ».
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. 

εγκαίνια του έργου βελτίωση δρόμου Κάμπος - Επάνω Κάμπος στην Ίο (12.8 20.00, Ίος)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην τελετή εγκαινίων του συγχρηματοδοτούμενου απο το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έργου "Βελτίωση δρόμου Κάμπος - Επάνω Κάμπος" στην Ίο, την Τρίτη 12 Αυγούστου στις 20:00.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα  2.949.704,07€ ενώ φορέας υλοποίησης ειναι η Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαιου και ανάδοχος η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων


Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι το Σάββατο 9 Αυγούστου στην Νάξο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με το τέλος της ολοκλήρωσης των εργασιών του Δ.Σ. του, Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του κ. Γιώργου Πουσσαίου Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα το θεσμό της αυτοδιοίκησης, τόσο της τοπικής, όσο και της περιφερειακής, για 24 περίπου χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τ.Π. Κυκλάδων της Π.Ε.Δ,

Ο κος Πουσσαίος διετέλεσε Δήμαρχος Ιητών για 20 περίπου χρόνια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Νομού Κυκλάδων, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), ενώ την τρέχουσα δημοτική και περιφερειακή περίοδο υπηρετεί την αυτοδιοίκηση από τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων. Τέλος, ο κ. Πουσσαίος έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού.
Ο κος Πουσσαίος είναι εμπνευστής πολλών θετικών δράσεων για την επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας και πολλές από τις ιδέες του υπήρξαν πρωτοπόρες στο χώρο μας.


Κυριακή, Αυγούστου 03, 2014

δυο παραστάσεις Σύγχρονου Χορού στο S.A.F. (7-8.8 21.30)

Δυο παραστάσεις Σύγχρονου Χορού την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στις  21.30, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, στη Βλυχάδα.

Η πρώτη παράσταση έχει τίτλο «Μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ», από την Ομάδα Ύψιλον.

Στόχος της παράστασης είναι ο απόλυτος συγχρονισμός μεταξύ των δύο χορευτών, της Αγγελικής Στελλάτου και της Ιωάννας Αποστόλου. Κι αυτή η προσπάθεια των δύο σωμάτων γίνεται τελικά το περιεχόμενο και το μέσο της παράστασης. Ο θεατής καλείται να παρακολουθήσει όχι μια ιστορία με αρχή μέση τέλος, αλλά δυο σώματα που κινούνται, και με την κίνηση μεταφέρουν την ιστορία τους, τη μοναδικότητα τους. Οι δυο χορευτές στοχεύουν περισσότερο στην κιν-αίσθηση (είναι η αίσθηση που όλοι οι άνθρωποι έχουμε και μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε την θέση του σώματος μας, των μελών μας, την σχέση μας με τα αντικείμενα, με τον χώρο) και λιγότερο σε εγκεφαλική επεξεργασία. Μήνυμα τους και επιθυμία τους… να συναντηθεί κανείς με το έργο  χωρίς οδηγίες, να σταθεί απέναντι του αθώος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου
Χορεύουν: η Αγγελική Στελλάτου και η Ιωάννα Αποστόλου
Μουσική: Sebastien Seixas
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη

Η δεύτερη παράσταση έχει τίτλο «Rosa» με την Nina Dipla.

Η «Rosa» γεννήθηκε από την επιθυμία για διερεύνηση πάνω σε ό,τι είναι μακριά από τον αληθινό εαυτό μας και παράλληλα με τον εαυτό τον οποίο η κοινωνία εξαναγκάζει να υποδυθούμε. Κρυβόμαστε πίσω από μάσκες, για να επιβιώσουμε και να γίνουμε αποδεκτοί.

Τελικά γνωρίζουμε το αληθινό μας πρόσωπο; Πότε φοράμε τη «μάσκα» και πότε είμαστε «εμείς»; Η «Rosa» γεννήθηκε μέσα από εικόνες, ταξίδια, αναμνήσεις. Σαν αφιέρωμα στις γυναίκες της Μεσογείου. Παρελθόν δεν υπάρχει πια. Ούτε μέλλον. Η «Rosa» και κάθε Rosa είναι εδώ, υπάρχει δίχως μάσκα, γυμνή, βρίσκει επανειλημμένα την ηρεμία, το χαμόγελο, τη γαλήνη μέσα της και αναγεννιέται μέσα στην κοινωνία.

Το σόλο αυτό είναι εμπνευσμένο από την κρίση στην Ελλάδα και γενικώς στη Μεσόγειο. Ο γαλλικός Τύπος έγραψε για τη Rosa ότι είναι "μια κραυγή και μια κρίση, μια πρόσκληση για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια που χάνεται. Μια κραυγή για την Ελληνίδα γυναίκα, μια κραυγή για όλες τις γυναίκες." Η Rosa γεννήθηκε από την επιθυμία μου να διερευνήσω ό,τι είναι μακριά από τον αληθινό εαυτό μας και παράλληλα τον εαυτό που η κοινωνία μάς εξαναγκάζει να υποδυθούμε. Η Rosa γεννήθηκε μέσα από εικόνες, ταξίδια και αναμνήσεις. Στην ουσία είναι ένα αφιέρωμα στις γυναίκες της Μεσογείου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία / Ερμηνεία: Nina Dipla
Μουσική : Roberto Alagna, David Darling, sound effects, Sons de la Nature, Carlos Carmo
Με την υποστήριξη: CND Lyon,
Micadanses, et RESIDENCE DE CREATION:Centre Choregraphique d'Orléans Josef Nadj.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 10.00€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ: 8.00€

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - ΒΛΥΧΑΔΑ,  ΦΑΜΠΡΙΚΑ – ΦΗΡΑ (10.00- 15.00), www.viva.gr

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου  6944478668
www.santoriniartsfactory.gr   


Σύμφωνα με σημερινή (7.8) ανακοίνωση του S.A.F.,

Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΘΗΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Από σήμερα και μόνο για τις μέρες των παραστάσεων θα υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Θήρας στις 8 το απόγευμα (20.00) από Φηρά προς Βλυχάδα και επιστροφή (με το τέλος της παράστασης) στις 12 το βραδύ (00.00) από Βλυχαδα προς Φηρα. 



SANTORINI ARTS FACTORY

Thursday, 7th and  8th of August: Two internationally acclaimed choreographers present their work at Santorini Arts Factory. Ticket prices: 10 euro, 8 euro (reduced).

«Small lives or the body I live in» by Ypsilon Dance Group (7.8)
The goal of the performance is the absolute synchronization between the two dancers. The spectator will not watch a story with a beginning, middle and end but two moving bodies conveying their story and uniqueness through movement. Ypsilon group aims mainly at Kinesthesis -the ability we all possess in order to sense the position of our body, its parts, our relation with the objects and space- and less at brain processing.

«Rosa» by Nina Dipla (8.8)

Rosa was born from the desire to explore both what is beyond our real self and the self that society forces us to adopt. We hide behind masks in order to survive and to become accepted. This solo is inspired by the crisis in Greece and generally in the Mediterranean. Rosa was born through images, voyages, and memories.