Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2007

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ι.Μ. Θήρας Αμοργού και Νήσων,
Εσπερινές ομιλίες θα πραγματοποιήσει στο νησί μας ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας π. Δανιήλ Αεράκης Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007 στις 17.00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο με θέμα «είμαστε αληθινά άνθρωποι;»
Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2007 στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού στο Καμάρι με θέμα : ο δεκάλογος για την Αγία Γραφή»
Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 17.30 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Μεσαριά με θέμα «να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας»




Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο ιερέας της ενορίας της Αναλήψεως του Καρτεράδου για την δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας της Αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, ώστε να μην χάσουν την επαφή με την μητρική τους γλώσσα και την γραμματική της. Επίσης γίνεται προσπάθεια για την δημιουργία τμήματος εκμάθησης ή ενισχυτικής διδασκαλίας Αγγλικών.
Μεταξύ των δραστηριοτήτων της η ενορία του Καρτεράδου έχει διοργανώσει προσκυνηματική εκδρομή στην Αίγυπτο την Μονή του Σινά, που θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου. Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τον π. Χριστόφορο εφημέριο της ενορίας.




Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε και φέτος στις γιορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου πολιούχου της Μεσαριάς.
Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ,παραμονή της γιορτής, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς «Άγιος Δημήτριος» προσέφερε πανήγυρη στον κόσμο μετά την τέλεση του εσπερινού, ενώ ο εορτασμός έγινε στο Πατηνιώτειο Ενοριακό Κέντρο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Μεσαριάς.
Ενώ χθες Παρασκευή μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνειο, η χειροτονία του Διάκονου Ευάγγελου Φουστέρη και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας στο χωριό.




Γιορταστικές εκδηλώσεις όμως έγιναν και στην Θηρασιά και συγκεκριμένα στον ναό του Αγ. Δημητρίου στον Ποταμό, μέρος στο οποίο βρέθηκαν αρκετοί Σαντορινιοί που επωφελήθηκαν από τον καλό καιρό καθώς και την δυνατότητα μεταφοράς με λάντζα από το Αμμούδι και έκαναν ένα ταξιδάκι μέχρι το γειτονικό νησί.


Σήμερα στην 13.00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο «Santorini Moto Cross» που διοργανώνει η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Σαντορίνης σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσικλετιστών Σύρου.
O αγώνας θα διεξαχθεί σε χώρο 20 στρεμμάτων στο Εμπορείο, (στον νέο δρόμο Εμπορείου – Πύργου) με την συμμετοχή αθλητών από τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Μύκονο, τη Μήλο, την Κρήτη και την Αθήνα, με μεγαλύτερη αγωνιστική ομάδα αυτής της Σύρου η οποία εκπροσωπείτε από 7 συμμετοχές.
Αλλάζει από την Κυριακή η ώρα, λήγει το θερινό ωράριο κι ετσι στις 04.00 τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα πίσω και θα δείχνουν 15.00




Συνεχίζει για δεύτερη εβδομάδα ,έως και επόμενη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, την προβολή της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «El Greco» το Villagio Cinema στο Καμάρι.
Η ταινία αναφέρεται στη ζωή και το έργο του έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Πρόκειται για διεθνή παραγωγή στην οποία συμμετέχουν έλληνες και ξένοι ηθοποιοί. Την μουσική υπογράφει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.
Ώρες προβολών: 20:20 και 22:40.




Όχι και τόσο «μυστήριο» με δεδομένη την έλλειψη νερού
Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης με θέμα
την εγκατάλειψη αιγάγρων στο ξερονήσι Αντίμηλος που βρίσκεται βορειοδυτικά της Μήλου.
Σύμφωνα με το κείμενο,
Το καλοκαίρι του 2007 γύρω από τις ακτές και σε άλλες περιοχές της Αντιμήλου, το μικρό ακατοίκητο νησάκι στα βορειοδυτικά της Μήλου, βρέθηκαν αρκετά πτώματα αιγάγρων. Το νησί της Αντιμήλου ανήκει στις περιοχές του Natura 2000 και το σπάνιο αυτό είδος αιγάγρου έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο είδος από το 1957 με βασιλικό διάταγμα. Προφανής αιτία για το εν λόγω περιστατικό ήταν η παρατεταμένη λειψυδρία της φετινής χρονιάς και η χρόνια εγκατάλειψη από τις όποιες αρμόδιες αρχές. Ανάλογο περιστατικό, μικρότερης κλίμακας κατεγράφη και το 2001-2002, πάλι σε περίοδο λειψυδρίας, όπου και τότε εθελοντές κάτοικοι της Μήλου, έσωσαν την κατάσταση.
Το περιστατικό έγινε γνωστό από κατοίκους της Μήλου, κυρίως ψαράδες, που πλησιάζουν την Αντίμηλο και βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα των νεκρών αιγάγρων, που βεβαίως από την προχωρημένη σήψη εξέπεμπαν μία δυσάρεστη οσμή.
Στη συνέχεια, παρενέβη η Δ/νση Δασών των Κυκλάδων, του δασονομείου της Μήλου και το ΥΠΕΘΑ όπου έστειλαν Σινούκ με ομάδα επιχειρησιακής δράσης και μετέφεραν νερό κ.α.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: Τι είδους μέτρα και μέσα έχουν εξασφαλίσει για να διατηρήσουν ένα προστατευόμενο είδος που μάλιστα ζει σε περιοχή Natura 2000;




«Εντελώς απροστάτευτα και σε διαρκή κίνδυνο πετρελαϊκής ρύπανσης βρίσκονται τα νησιά του Αιγαίου», το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σταύρου Αρναουτάκη.

Με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει την ανησυχία του για τον κίνδυνο θαλάσσιας ρύπανσης λόγω της αυξανόμενης διακίνησης πετρελαίου με δεξαμενόπλοια στο Αιγαίο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ετησίως διακινούνται πάνω από 100 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου με δεξαμενόπλοια, ενώ η διακίνηση θα αυξηθεί κατακόρυφα με την έναρξη λειτουργίας του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Ο Ευρωβουλευτής ζήτησε από την Επιτροπή να τον ενημερώσει για το αν διαθέτει ακριβή στοιχεία για τη διακίνηση δεξαμενοπλοίων στο Αιγαίο, αν υπάρχουν μελέτες εκτίμησης των περιβαλλοντικών κινδύνων σχετικά με αυτή τη διακίνηση καθώς και αν έχουν καθορισθεί συγκεκριμένοι δίαυλοι διέλευσης για τα δεξαμενόπλοια.
Ζητά, ακόμη, από την Επιτροπή να πάρει θέση για την ενίσχυση της ανάπτυξης των νησιών, τα οποία αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο ρύπανσης και για την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση πετρελαϊκής ρύπανσης στον χώρο του Αιγαίου.
Ο κ. Jacques Barrot, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα μεταφορών απαντώντας στον Σταύρο Αρναουτάκη παραδέχεται ότι η Επιτροπή
«δεν διαθέτει συγκεκριμένα αναλυτικά στοιχεία για τις κινήσεις δεξαμενοπλοίων και εμπορικών πλοίων στο Αιγαίο». Αναφέρει, επίσης, ότι «στο Αιγαίο δεν υπάρχουν ναυτιλιακοί διάδρομοι, τους οποίους θα πρέπει να ακολουθούν τα δεξαμενόπλοια», ενώ τονίζει ότι τα μέσα παρακολούθησης της θαλάσσιας κίνησης λειτουργούν υπό την ευθύνη του κάθε κράτους μέλους. Τονίζει , μάλιστα, ότι μέχρι το τέλος του 2007 θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί από όλα τα κράτη μέλη, σε εγκαταστάσεις ξηράς, συστήματα αυτόματου εντοπισμού των πλοίων, στα πλαίσια ενός κοινοτικού συστήματος παρακολούθησης και ενημέρωσης για τις κινήσεις τους στις ευρωπαϊκές θάλασσες.
Σχετικά με τον περιβαλλοντικό κίνδυνο από τη διέλευση δεξαμενοπλοίων στο Αιγαίο, ο κ. Barrot τονίζει ότι από το 2004 υπάρχει σχέδιο δράσης για την ετοιμότητα κατά της πετρελαϊκής ρύπανσης στα ευρωπαϊκά ύδατα, το οποίο εκπονήθηκε και επικαιροποιείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA). Στο σχέδιο αυτό, περιλαμβάνεται μια γενική ανάλυση των κινδύνων ρύπανσης, η οποία επιβεβαιώνει τους σημαντικούς κινδύνους ρύπανσης στην Ανατολική Μεσόγειο που επιτείνονται από την κατασκευή νέων χερσαίων αγωγών πετρελαίου.
Ο EMSA, από το 2004 παρέχει βοήθεια στα κράτη μέλη, μέσω του κοινοτικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, προμηθεύοντας τα με αντιρρυπαντικά μέσα και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ρύπανσης. Σχετικά με την ενίσχυση της ανάπτυξης των νησιών, ο κ. Barrot παραπέμπει γενικά στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη – Νήσοι Αιγαίου» του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007-13, μεταφέροντας ουσιαστικά την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση.
Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Barrot o Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:
«Η απάντηση της Επιτροπής, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που εκφράζουν πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΜΚΟ καθώς και οι κάτοικοι των νησιών για τη διακίνηση πετρελαίου στο Αιγαίο. Τα νησιά μας βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο πετρελαϊκής ρύπανσης και αποδεικνύεται ότι απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο είναι εντελώς απροστάτευτα. Κανείς δεν γνωρίζει πόσα και ποια πλοία πλέουν στο Αιγαίο, ούτε ποιες πορείες ακολουθούν. Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην περιοχή με την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη θα οξύνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.
Ο αγωγός αποτελεί αναμφίβολα έργο στρατηγικής σημασίας, το οποίο μπορεί να τοποθετήσει την Ελλάδα δυναμικά στον ενεργειακό χάρτη, απαιτεί όμως, διαφανείς, προσεκτικές ενέργειες και καθαρές πολιτικές που θα διασφαλίζουν με κάθε τρόπο την προστασία του περιβάλλοντος στη Θράκη και σε ολόκληρο το Αιγαίο. Τέτοιες ενέργειες, όμως, δεν έχουμε δει ακόμη από την ελληνική κυβέρνηση η οποία υιοθετεί και εδώ την προσφιλή της τακτική της κρυφής ατζέντας. »

Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2007

Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίστηκε από τους ακροατές της η χθεσινή ομιλία του Νίκου Σιγάλα προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας με θέμα « Ακρωτήρι, ένα κοσμοπολίτικο κέντρο της 2ης χιλιετίας π.Χ.» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 40 χρόνια από την έναρξη της ανασκαφής. Η επόμενη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 27 Οκτωβρίου στις 19:30 με τα εγκαίνια της Έκθεσης Αντιγράφων Κεραμεικής και Τοιχογραφιών από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, των Ανδρέα Μάκαρη και Ηλία Βλαβιανού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 17:30 - 20:30.



Τέλος στα δρομολόγια του High Speed 5 και του Flying Cat 4
Τη ερχόμενη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο για φέτος δρομολόγιο του High Speed 5 από Πειραιά για Σαντορίνη, ενώ το Flying Cat 4 θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του από Σαντορίνη για Μύκονο και Ηράκλειο, έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια του χειμώνα, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η σύνδεση της Σαντορίνης με τον Πειραιά θα γίνεται καθημερινά με τα Blue Star Ferries, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Νάξο και την Πάρο, ενώ κάθε Πέμπτη την Ίο και την Σύρος. Το πλοίο αναχωρεί καθημερινά στις 7:25 από τον Πειραιά και στις 15:30 από τη Σαντορίνη.



Το τράμ το τελευταίο ή καλή η πρόοδος αλλά.. μέχρι της 12
Παρά τις εδώ και χρόνια προσπάθειες και εκκλήσεις Δημάρχων, τοπικών Ενώσεων και άλλων φορέων το θέμα της μικρής παράτασης λειτουργίας του τρένου για την εξυπηρέτηση των επιβατών των πλοίων που φθάνουν στον Πειραιά μετά τις δώδεκα το βράδυ, δεν έχει λυθεί με το τελευταίο δρομολόγιο να αναχωρεί -για Ομόνοια- στις 12.30
Πρόσφατα η ΤΕΔΚ Κυκλάδων με νέα της επιστολή ζητά από την διοίκηση του ΟΣΕ να επανεξετάσει το θέμα της παράτασης του ωραρίου λειτουργίας των τρένων ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ταξί.



Σήμερα πραγματοποιείται στα Φηρά ο ετήσιος Πανελλήνιος Έρανος του Ερυθρού Σταυρού, ενώ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στα υπόλοιπα χωριά της Σαντορίνης.



Τελευταία μέρα σήμερα για όσους ενδιαφέρονται να παραδώσουν διαφημιστικό υλικό στην ΔΕΠΟΤΑΘ που θα συμμετάσχει 1-4.10 στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και 10-13.10 στην World Travel Market στο Λονδίνο.




Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού με θέμα τον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, έκανε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη.
Σύμφωνα με την ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή :


Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση του στεγάστρου στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη (23 Σεπτεμβρίου 2005) και ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το σχετικό πόρισμα έρευνας και δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα αίτια της πτώσης, το Σεπτέμβριο 2007 δόθηκε στη δημοσιότητα μελέτη αποκατάστασης που έγινε από βρετανική εταιρεία για λογαριασμό της εργολήπτριας J & P ΑΒΑΞ, σύμφωνα με την οποία το στέγαστρο θα πρέπει να αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση των αιτιών κατάρρευσης;
• Υπάρχει χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποκατάστασης;
• Πότε θα επαναλειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου;
• Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, Δήμου και Νομαρχίας για την κατάσταση του έργου, και αν προτίθεται να το κάνει;





Σύμφωνα με πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου
κ. Χαράλαμπου Κόκκινου,
ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση του έργου:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚAI
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
διοργάνωσε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
στο Συνεδριακό Χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,
στην διαρκή επιτροπή «Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων» καθώς και στις ειδικές μόνιμες επιτροπές «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας» και «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών» θα συμμετάσχει στην νέα κοινοβουλευτική περίοδο η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Άρια Μανούσου-Μπινοπούλου κατά την Νέα Κοινοβουλευτική Περίοδο



Χθές Τετάρτη 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Νοτίου Αιγαίου στα γραφεία της Περιφέρειας στη Σύρο, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου με θέμα τον συντονισμό σε θέματα πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών που μπορεί να προκύψουν από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Στο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο αποφασίστηκε οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού να προχωρήσουν σε άμεσο έλεγχο, καθαρισμό και συντήρηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητάς τους.

Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2007

22 Οκτωβρίου χθές, ανήμερα της γιορτή του Αγίου Αβερκίου προστάτη των κρασιών
και για μια ακόμη χρονιά η μνήμη του Αγίου γιορτάστηκε .. ενθουσιωδώς και με κρασοκατανύξεις σε περισσότερες από 20 κάναβες στο Εμπορείο.
Ο Άγιος Αβέρκιος σύμφωνα με την παράδοση είναι προστάτης της οινοπαραγωγής και του αμπελώνα και η γιορτή του κάθε χρόνο συμπίπτει με το άνοιγμα των βαρελιών με το νέο κρασί της χρονιάς. Τελευταία όμως, λόγο των καιρικών συνθηκών -της ανομβρίας κλπ- που καθυστερούν την παραγωγή και την οινοποίηση στις περιπτώσεις που δεν ανοίγεται το καινούργιο κρασί, στόχος των εορτασμών είναι να …καταναλωθεί το παλιό. Πάντως φέτος, το θέμα που απασχόλησε τις παρέες που δημιουργήθηκαν ήταν η πολύ μικρή -λόγο καιρικών συνθηκών- φετινή παραγωγή, «η μισή σε σχέση με πέρσυ» όπως ομολόγησαν οι περισσότεροι παραγωγοί, διευκρινίζοντας όμως ότι η ποσότητα της παραγωγής του κρασιού δεν εχει σε τίποτε να κάνει με την ποιότητα που είναι πολύ υψηλή.




Μια πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα με αξιόλογες πληροφορίες και φωτογραφίες για το Εμπορείο φιλοξενεί η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια wikipedia της οποίας οι συντάκτες είναι οι χρήστες του διαδικτύου πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να προσθέσει σε αυτήν υλικό και φωτογραφίες υπο τον όρο βέβαια να είναι αξιόπιστα.




Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη να κατασκευαστεί νέο κτήριο για να στεγάσει το νηπιαγωγείο Καρτεράδου. Και πιο συγκεκριμένα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ασκηθούν πιέσεις για την γρήγορη ανέγερση νέας σχολικής μονάδας.
Σύμφωνα μάλιστα και με τα στοιχεία των γεννήσεων από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου, ο αριθμός των παιδιών του Καρτεράδου έχει αυξηθεί κατά πολύ, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη να κατασκευαστεί νέο κτήριο για να τα φιλοξενήσει, Άλλωστε, και το μέχρι πρότινος υφιστάμενο νηπιαγωγείο είχε δημιουργηθεί για να καλύψει πολύ μικρότερες ανάγκες. Έτσι, παροδικότατη πρέπει να κριθεί η απόφαση του γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αιρετών για την αποστολή αίθουσας κοντέινερ για να καλύψει τις ανάγκες.
Σύμφωνα με το πρόσφατο ρεπορτάζ :

Σε ιδιωτικό κτήριο πραγματοποιεί τα μαθήματά του το ένα από τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου του Καρτεράδου, λόγο του ότι η αίθουσα που στέγαζε τους μικρούς μαθητές κρίθηκε ακατάλληλη. Η γνωμάτευση προέκυψε ύστερα από έλεγχο των μηχανικών του Δήμου και του Επαρχείου, μιας και κάτω ακριβώς από αυτήν βρίσκεται υπόσκαφη κάναβα που έχει υποστεί καθίζηση.




Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον υπο σύσταση σύλλογο επαγγελματιών Εμπορείου - Περίσας - Ακρωτηρίου και Μεγαλοχωρίου, που σύμφωνα με τα όσα είχαν διαδραματιστεί και αποφασιστεί σε συνάντηση πριν από έναν περίπου μήνα μεταξύ των επαγγελματιών της Περίσσας, θα ιδρύονταν για να προβάλει και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.