Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

επίσκεψη Γερμανών δημοσιογράφων στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Επίσκεψη δημοσιογράφων Γερμανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και συνάντησή τους με εκπροσώπους του Δήμου Θήρας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15.05.2012 στα πλαίσια της προσπάθειας για την τόνωση της τουριστικής κίνησης και την περαιτέρω προβολή του νησιού μας στην Γερμανική τουριστική αγορά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι εκπρόσωποι των Γερμανικών μέσων ενημερώθηκαν για το άνοιγμα των ανασκαφών του Ακρωτηρίου και επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους και διαβεβαιώνοντας ότι θα φροντίσουν για την ανάδειξη του ιδιαίτερα σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου.
Στα πλαίσια της γνωριμίας τους με τα μοναδικά προϊόντα που παράγονται στο νησί μας, δοκίμασαν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά μας, τη φάβα και το ντοματάκι. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου της Ένωσης Θηραϊκών Προϊόντων προκειμένου να γνωρίσουν τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης και παραγωγής κρασιού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τουρισμό και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αριστείδης Χλωρίδης όσο και ο Σύμβουλος του Δημάρχου k. Λουκάς Μπελλώνιας έγινε σαφές ότι η οικονομική κρίση δεν έχει σε καμία περίπτωση επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η οποία παραμένει στη υψηλά επίπεδα που αρμόζουν σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό.
Ο Δήμος Θήρας θα ήθελε να ευχαριστήσει την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και την εταιρεία Kamari Tours για την υποστήριξη τους.

πολυδιάστατο πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων από τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Εντυπωσιακά είναι μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των ενεργειών του Δήμου Θήρας σε επίπεδο Δημοσίων Σχέσεων, που, σε συνεργασία με την MTC GROUP, συνέβαλαν και συμβάλλουν στην προβολή της Σαντορίνης στις διεθνείς αγορές.
Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας την άριστη σχέση με τουριστικούς φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ και τις δικτυώσεις της εταιρίας Συμβούλων, καταρτίστηκε και υλοποιείται πρόγραμμα travel PR σε επιλεγμένα ΜΜΕ στις περισσότερες αγορές ενδιαφέροντος του προορισμού, εξασφαλίζοντας διαφημιστικό χώρο και χρόνο αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, παρά μόνο με ορισμένες παροχές και διευκολύνσεις  σε ορισμένες - και όχι όλες - περιπτώσεις. Στα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι η έμφαση στις καθιερωμένες γεωγραφικές αγορές ενδιαφέροντος, η προτεραιότητα στις τηλεοπτικές παραγωγές, η έμφαση σε ανθεκτικές Ευρωπαικές αγορές και η αξιοποίηση ευκαιριών σε επικερδείς αγορές όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ.  Παράλληλα αποδίδεται σημασία σε ειδικά ενδιαφέροντα όπως η γαστρονομία είτε με την ένταξη ειδικών θεμάτων σε αφιερώματα είτε με την πρόσκληση δημοσιογράφων ειδικού ενδιαφέροντος.  
Επιγραμματικά, αναφέρονται τα βασικότερα ενώ το δυναμικό πρόγραμμα αναμένεται να εμπλουτιστεί και με νέες προσθήκες. :
-"Espanioles en el mundo". Οκτώ περίπου λεπτά τηλεοπτικού χρόνου στον κορυφαίο τηλεοπτικό σταθμό της Ισπανίας, "TVE". Αξία προβολής 100.000 ευρώ περίπου.  
-Εκτενές αφιέρωμα στη Βρετανική εφημερίδα "Telegraph" και το website. Αξία προβολής 30.000 ευρώ τουλάχιστον.
-Εκτενές αφιέρωμα του Conde Nast Traveler USA για την Σαντορίνη ως ιδανικός προορισμός κρουαζιέρας. ( H MTC GROUP είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Μέσου στην Ελλάδα.).  Εκτιμώμενη αξία προβολής 100.000 ευρώ τουλάχιστον.

-Συμβολή στην προετοιμασία του ταξιδιού της συντακτικής ομάδας  του έγκριτου περιοδικού Lonely Planet της M Βρετανίας . Στα σχέδια του περιοδικού είναι η παραγωγή πολυσέλιδου άρθρου στο κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό για upper class travellers της Μ Βρετανίας.       
-Διασφάλιση τηλεοπτικού ταξιδιωτικού αφιερώματος από τον κορυφαίο τηλεοπτικό σταθμό της Ιαπωνίας NTV που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον άνω των 10.000.000 τηλεθεατών. Εκτιμώμενη αξία προβολής τουλάχιστον 150.000 ευρώ. 
-Διασφάλιση του ταξιδιού Αυστριακών δημοσιογράφων που προκάλεσε πληθώρα δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ από το φθινόπωρο του 2011. 
-Εκτενές αφιέρωμα στο περιοδικό «Virgin Australia»που διανέμεται σε εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες των αεροσκαφών με εξώφυλλο Σαντορίνη και δημοσιογραφική κάλυψη σε σαλόνι. Εκτιμώμενη αξία προβολής , άνω  του ποσού των 100.000 ευρώ.

Στις άμεσες, προς υλοποίηση, ενέργειες περιλαμβάνονται:
 -Διασφάλιση επίσκεψης του έγκριτου Αυστραλού δημοσιογράφου Daniel Scott.
- Διασφάλιση επίσκεψης του Ολλανδικού τηλεοπτικού συνεργείου του σταθμού OUT TV.
- Επίσκεψη ταξιδιωτικού συντάκτη και φωτογράφου του Inflight Magazine της εταιρίας VUELING που και φέτος δρομολογεί απευθείας πτήσεις για τον προορισμό.
- Διασφάλιση επίσκεψης δημοσιογράφου του Cucina Italiana, κορυφαίο περιοδικό γαστρονομίας με 1.000.000 αναγνώστες .
- Διασφάλιση δημοσιότητας στο κορυφαίο Ιταλικό περιοδικό μόδας, ELLE στο προσεχές διάστημα. 

συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου 22.5

Την Τρίτη 22 Μαίου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαντορίνης με ένα και μοναδικό θέμα την “έγκριση απολογισμού και ισολογισμού χρήσεως 2010 του Δήμου Θήρας και της -πρώην- Κοινότητας Οίας”. 

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2012

ο εορτασμός της 19ης Μαΐου στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της Σαντορίνης,

Όπως είναι γνωστό, η 19η Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Ο φετινός εορτασμός, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών θα γίνει στις 20  Μαΐου 2012 ημέρα Κυριακή.
Ο εορτασμός σκοπό έχει να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Ο φετινός Εορτασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τέλεση επίσημης δοξολογίας την Κυριακή 20η Μαΐου 2012 και ώρα 10:00 π.μ στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, που βρίσκεται στην πλατεία δίπλα στο Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από τις Αρχές του τόπου.

Γιάννης Βρούτσης – μήνυμα για τις νέες εκλογές, καθώς και, για το διάστημα που διανύσαμε…

«Κρίμα για την Ελλάδα !!!» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ σχετικά με .. τις εκλογές που ζήσαμε καθώς και αυτές που αναμένονται σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με το κείμενο,

Μόνο με μία λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση για την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. ΚΡΙΜΑ για την Ελλάδα!!!
Κρίμα, γιατί κάποιοι αγνοώντας επιδεικτικά την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την εντολή του ελληνικού λαού, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Το μήνυμα της κάλπης ήταν συγκεκριμένο και είχε ως αποδέκτες το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.
Μέσα από αυτό, ο λαός ζητούσε να διασφαλιστούν σημαντικές εθνικές προτεραιότητες, όπως η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη, η δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας και ευθύνης και η αναγκαία αλλαγή πολιτικής.
Ως Νέα Δημοκρατία κάναμε οτιδήποτε ήταν δυνατόν, για να υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο.
Δεχτήκαμε και προτείναμε τα πάντα, όλες τις πιθανές λύσεις.
Είπαμε «ναι» στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, είπαμε «ναι» στην παραχώρηση ψήφου ανοχής σε κυβέρνηση με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο προαπαιτούμενο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ε.Ε. Είπαμε «ναι» στο να δοθεί σε μας ψήφος ανοχής. Δυστυχώς, απέναντι μας βρήκαμε την απίστευτη ανευθυνότητα και τον άκρατο λαϊκισμό του κυρίου Τσίπρα και του Σύριζα, που μεθυσμένοι από το ποσοστό που τους έδωσε ο ελληνικός λαός, θέλησαν να διατηρήσουν τον τίτλο του «κόμματος της διαμαρτυρίας», χωρίς να αναλαμβάνουν το βάρος των ευθυνών που τους αναλογούσαν από την εντολή που τους έδωσε ο ελληνικός λαός.
Από την άλλη, είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν κ. Καμμένο, που με οδηγό του τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τις φαντασιώσεις του περί παγκόσμιας συνομωσίας, επένδυσε στην αγανάκτηση των πολιτών, χωρίς όμως να έχει ουσιαστικά τίποτα να προτείνει.
Αντιμετώπισε τις προτάσεις μας ανεύθυνα, λέγοντας «όχι σε όλα», σαν ένα άλλο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, με τη χτεσινή του συμπεριφορά απέναντι στον ανώτερο πολιτειακό θεσμό της χώρας επιβεβαίωσε την αμετροέπεια του, καθώς και τον πολύ χαμηλό δείκτη σοβαρότητας που διαθέτει.
Στη διάρκεια της προεκλογικής μου περιόδου στα νησιά των Κυκλάδων, είχα επισημάνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πιθανή ακυβερνησία της χώρας. Σήμερα, οι φόβοι μου δυστυχώς επαληθεύονται. Η πολιτική αστάθεια, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας με πρώτο θύμα τον Τουρισμό στον τόπο μας.
Η μάχη, λοιπόν, που καλούμαστε να δώσουμε, αφορά αφενός την οικονομική βιωσιμότητα των νησιών μας και αφετέρου την παραμονή της χώρας μας στον ανεπτυγμένο ευρωπαϊκό χώρο.
Μοιραία, λοιπόν, θα συγκρουστούμε με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, τα μυθεύματα και τις ουτοπίες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Καμμένου.
Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να μείνει όρθια με υπευθυνότητα και αληθινό πατριωτισμό.
Αυτή τη μάχη επιβάλλεται να την κερδίσουμε!

Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

Νίκος Συρμαλένιος, νομαρχιακός σύμβουλος και βουλευτής του Συριζα, σχετικά, με τις νέες εκλογές...

Σύμφωνα με το μήνυμα του Νίκου Συρμαλένιου σχετικά με .. τις εκλογές που ζήσαμε καθώς και αυτές που αναμένοναι σε λίγες ημέρες,

Κυκλαδίτισσες/Κυκλαδίτες,
παρά το βροντερό αντιμνημονιακό μήνυμα που έδωσε ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη, οι δυνάμεις του μνημονιακού τόξου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου που δίνει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, εμπόδισαν τη δυνατότητα σ΄αυτή τη φάση σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα οδηγούσε τη χώρα στην ακύρωση του μνημονίου, στην αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην αποκατάσταση της δημοκρατίας, στην αποτίναξη της υποτέλειας.
Προσπάθησαν μάλιστα με τη βοήθεια όλου του εγχώριου και ευρωπαϊκού οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου να σχηματίσουν δήθεν οικουμενική κυβέρνηση, με την οποία θα διασφάλιζαν επι της ουσίας τη συνέχιση της καταστροφικής πορείας της χώρας.
Στην επιδίωξη τους αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, πιστός στις προεκλογικές του υποσχέσεις, κράτησε σθεναρή αντίσταση, παρά τα συκοφαντικά πυρά και τη λασπολογία που δέχθηκε από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων του πολιτικού φάσματος. Αντισταθήκαμε στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια μεταμφιεσμένη μνημονιακή κυβέρνηση, αντισταθήκαμε στα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν στον ελληνικό λαό, με το πρόσχημα του χάους και της ακυβερνησίας. Ξέχασαν βέβαια πολύ γρήγορα το χάος που έχουν δημιουργήσει στη χώρα, με τις πολιτικές εξαθλίωσης της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ξέχασαν το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής που όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν, ξέχασαν τις αλλεπάλληλες παραγραφές των σκανδάλων και την ατιμωρησία των πρωτεργατών τους, ξέχασαν ότι μετέτρεψαν τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο σε κουρελόχαρτο, κόβωντας και ράβωντας στα μέτρα τους το Σύνταγμα, τους θεσμούς και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Κυκλαδίτισσες/Κυκλαδίτες,
ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αισθάνεται βέβαια ικανοποιημένος, επειδή πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της χώρας, γνωρίζουμε ότι μας περιμένει δύσβατος δρόμος, έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυνατοτήτων μας και των δυσκολιών.
Επιδιώξαμε το σχηματισμό κυβέρνησης, προτάσσοντας πέντε άξονες, με βάση τους οποίους θα προχωρούσαμε στην ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, στην κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου κατάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, μείωσης των μισθών και συντάξεων, στην παραγωγική ανασυγκρότηση μέσω του δημόσιου ελέγχου των τραπεζών και μιας ριζικής φορολογικής μεταρρύθμισης, στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μέσα από την προσφυγή μας σε επιτροπή λογιστικού ελέγχου σε διεθνές επίπεδο. Οι προτάσεις μας αυτές, φυσικά δεν έγιναν δεκτές ούτε από το μνημονιακό κατεστημένο, ούτε όμως και από τις υπόλοιπες δυναμεις της αριστεράς, που αυτή την ώρα, αντί να επιλέξουν το δρόμο της σωτηρίας της χώρας, επέλεξαν και πάλι με διάφορα προσχήματα την καταγραφή του μικροκομματικού οφέλους.
Τώρα μπροστά στις νέες εκλογές, για το λαό και τη χώρα, ένας δρόμος μόνο υπάρχει: Ο δρόμος της αξιοπρέπειας και του οράματος. Το μήνυμα του περήφανου λαού μας, που ταρακουνεί σήμερα ολόκληρη την Ευρώπη πρέπει να ολοκληρωθεί. Για να μπορέσουμε μαζί να προχωρήσουμε στις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα διεκδικεί ισότιμη θέση στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Για να σταματήσουμε την εξαθλίωση του λαού και την καταστροφή της χώρας.

Παναγιώτης Ρήγας - το πρώτο, προεκλογικό (εδω που φτάσαμε..) μήνυμα...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του μέχρι πρότινος βουλευτή του Πασοκ στις Κυκλάδες Παναγιώτη Ρήγα, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί σε τοπικό επίπεδο την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου και υπο τον τίτλο "Η απόφαση και πάλι στο Λαό", αναφέρει οτι,

Σε τραγικό αδιέξοδο οδηγείται η χώρα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπονόμευσε όλες τις προσπάθειες για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Με πρωτοφανή αλαζονεία και προκλητική αδιαλλαξία ο κύριος Τσίπρας ενεργεί με το βλέμμα στραμμένο σε νέες εκλογές προσδοκώντας κομματικά οφέλη και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, κάθε μέρα που περνάει, η χώρα βυθίζεται στην αβεβαιότητα, την αστάθεια και την ακυβερνησία.
Γίνεται πλέον φανερό ότι η επιδίωξη κάποιων είναι να ηγεμονεύσουν πολιτικά σε μια χώρα κατεστραμμένη και να γίνουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας της Δραχμής.
Με την στάση τους σφίγγουν όλο και πιο πολύ την θηλιά στον λαιμό της Ελληνικής οικονομίας στραγγαλίζοντας και τα τελευταία ίχνη ρευστότητας, βαθαίνοντας την ύφεση, διογκώνοντας την ανεργία και εξαντλώντας τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.
Τα νησιά μας πλήττονται διπλά από την παράταση της ακυβερνησίας και από την κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η τουριστική περίοδος απειλείται και οι οικονομίες των νησιών μας θα κινδυνεύσουν με καταστροφή.
Με την ετυμηγορία του στις πρόσφατες εκλογές οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι πολίτες των Κυκλάδων εκτός από την αποδοκιμασία κομμάτων και πολιτικών, έδωσαν εντολή για ανάληψη ευθύνης από όλους.
Σήμερα, είναι προφανές ότι τα κόμματα που στήριξαν την προεκλογική τους εκστρατεία στην άρνηση, στην διαφωνία και στην καταγγελία αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη που τους ανέθεσε με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός.
Την ώρα που ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούνται οι όροι για την χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, η Χώρα μας κινδυνεύει να απουσιάζει από τις διαπραγματεύσεις.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί, εξάντλησαν κάθε δυνατότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα αντιστοιχίζεται με την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία.
Έπραξαν και θα πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον, στηρίζοντας πρόταση για τον σχηματισμό μια κυβέρνηση; που θα κρατούσε την Ελλάδα ζωντανή και θα είχε την δυνατότητα να διαπραγματευτεί σε ευνοϊκότερες συνθήκες την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ο λόγος δίνεται και πάλι στον Ελληνικό λαό, ο οποίος έχει πλέον σαφέστερη άποψη για τις πραγματικές προθέσεις των πολιτικών κομμάτων που ζητούν την ψήφο του.
Είναι βέβαιο ότι αυτό που θα απαιτήσει είναι καθαρές απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά του. Περιθώρια για πειραματισμούς και για μικροκομματικά παιχνίδια δεν υπάρχουν.
Αυτό που κρίνεται είναι η ίδια η ύπαρξη της χώρας.
Το διακύβευμα όπως το προσδιόρισε ο σημαντικός Έλληνας διανοητής Στέλιος Ράμφος δεν είναι «Ευρώ ή δραχμή», αλλά «Ευρώπη ή Αφρική» .
Και ο Λαός το έχει αντιληφθεί πλήρως.


Μάριος Βουτσίνος - προεκλογικό, πλέον, μηνυμα Νο2...

Σύμφωνα με ανακοίνωση που πρόσφατα εκλεγμένου βουλευτή με το κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" Μάριου Βουτσίνου και σχετικά με τις νέες εκλογές, διαβάζουμε οτι,

Η χώρα οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή και για την οικονομία και για τα εθνικά μας θέματα, όπως και για τον τουρισμό, ειδικά στα νησιά των Κυκλάδων που δεινοπαθούν από τις πολιτικές που ασκήθηκαν στο παρελθόν και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου απέτυχαν στη μεταξύ τους συνεννόηση και συνεργασία και η κάθε μία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατατέθηκαν οι 7 πολιτικές θέσεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», οι οποίες αποτέλεσαν προϋπόθεση για να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού.
Κατατέθηκε επίσης, ο οδικός χάρτης με τον τρόπο τον οποίον μπορεί να γίνει άμεσα υλοποιήσιμο το σχέδιό μας και ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης. Δυστυχώς, οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές.
Προχωράμε λοιπόν σε μια προεκλογική περίοδο, κατά την οποία οι Έλληνες και οι Κυκλαδίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν μια ανεξάρτητη Ελλάδα που θα ανήκει σε μας τους ίδιους ή μια χώρα υποταγμένη σε δανειστές. Αν θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις ίδιες αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που εκτόξευσαν την ανεργία, περιέκοψαν μισθούς και συντάξεις, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις και έκαναν καθημερινό φαινόμενο τις αυτοκτονίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας ή αν θα προχωρήσουμε σε δομικές αλλαγές με γνώμονα την εθνική μας κυριαρχία, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά μας.
Στις 6 Μάιου κερδίσαμε την πρώτη μάχη κάνοντας έναν αγώνα καθαρό και νικηφόρο. Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί για να μπουν οι τελικές βάσεις της οριστικής ανατροπής που προσδοκά η ελληνική κοινωνία.

νομίσματα και υποδιαιρέσεις του ευρώ με ανάγλυφη την Σαντορίνη (σ.σ. "κόντρα" στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θέλει την χώρα να φλερτάρει με την ...δραχμή!)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Η «Σαντορίνη, το νησί από λάβα / Santorini, the island of lava», είναι ο τίτλος της "Επιμελημένης Σειράς Ελληνικών Κερμάτων Ευρώ", που θα διατεθεί εντός των προσεχών μηνών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Πρόκειται για ένα από τα προϊόντα που συμπεριλήφθηκαν στο Νομισματικό Πρόγραμμα της χώρας για το έτος 2012 και θα διατεθεί σε συσκευασία απλού εντύπου Blister, στην περιορισμένη ποσότητα των 20.000 τμχ και με τιμή 20€ έκαστο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Συγκεκριμένα κάθε συσκευασία περιέχει οκτώ (8) κέρματα ευρώ διαφορετικών αξιών (2€, 1€, 0,50€, 0,20€, 0,10€, 0,05€, 0,02€, 0,01€).
Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές (συλλέκτες / έμποροι / επιχειρηματίες) μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Θήρας (Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου – τηλ. 2286360101 και 109) προκειμένου να καταχωρηθεί και να προωθηθεί το σχετικό αίτημά τους, εγκαίρως, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα προϊόν για το οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλη ζήτηση από την εμπορική και συλλεκτική αγορά τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.

οικονομική επιτροπή Π.Ν.Α. - θέματα (21.5)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α. την Δευτέρα 21.5.2012 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

1. Εκδίκαση ένστασης κατά απόφασης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας με την οποία η ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. κηρύχθηκε έκπτωτη από το έργο «Αλιευτικό καταφύγιο στο λιμάνι Κάστρου Χώρας ν. Άνδρου».
2. «Εκδίκαση  της από 7-3-2012 ένστασης της αναδόχου Κ/Ξ ΤΕΜΕΡ Α.Ε. κατά απόφασης έκπτωσης από το έργο ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ Ν. ΑΝΔΡΟΥ»
3. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας του έργου «Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου Γυμνασίου Ιουλίδας και Προσαρμογή σε Πολιτιστικό Πολύκεντρο», αναδόχου BCPERIGRAMMA ΑΕ.
4. Έγκριση 1ου ΑΠΕ της μελέτης : «Οδικό δίκτυο Αεροδρόμιο – Φηρά – Βουρβούλο – Οία ν. Θήρας».
5. Έγκριση 1ου Πρακτικού Διενέργειας Διαγωνισμού του υποέργου «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης Πολιτών» της πράξης με τίτλο «Πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Ανάφης και Χάλκης».
6. Έγκριση πρακτικών και ορισμός μελών επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Αντιπάρου (2012)», Προϋπολογισμού 40.000,00€.
7. Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Καθαρισμός Ρεμάτων και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ν. Σύρου», 40.000,00€
8. Έγκριση τροποποίησης της μελέτης του έργου : « Κατασκευή 4 αιθουσών στο 2θέσιο ειδικό σχολείο  Αγίου Θαλαλέου Νάξου».  
9.Ορισμός μελών επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού των υποέργων της πράξης με τίτλο « Προμήθεια ειδών εξοπλισμού  σχολικών μονάδων που εκπαιδεύουν άτομα με  αναπηρίες στο Νότιο Αιγαίο»:  «Προμήθεια εξοπλισμού ειδών γυμναστικής, αθλοπαίδων και ψυχοκινητικής αγωγής»         Προϋπολογισμού 122.130,02 Ευρώ (με Φ.Π.Α.16%), «Προμήθεια υπολογιστών (Επιτραπέζιων και Φορητών ) – μηχανών γραφείου,                            
 συσκευών ήχου – εικόνας και διαδραστικών πινάκων » Προϋπολογισμού 183.871,89 € ,  «Προμήθεια επίπλων – εξοπλισμού ειδών φυσιοθεραπείας – εξοπλισμού εργαστηρίων  αυτόνημης διαβίωσης – οργάνων παιδικής χαράς – παραϊατρικού εξοπλισμού και διαφόρων ετερόκλητων ειδών» Προϋπολογισμού 148.790,47 €,  «Προμήθεια ειδών εργαστηρίου των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής» Προϋπολογισμού  225.441,36 Ευρώ ,
«Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης»  Προϋπολογισμού 168.044,56 Ευρώ (με Φ.Π.Α.16%).
10. Έγκριση παράτασης συμβάσεων :α) για την «Προμήθεια στηθαίων ασφαλείας για το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Δωδ/σου», β) για την «Προμήθεια 18.700kgr χρώματος διαγράμμισης και 4.700kgr υάλινων σφαιριδίων».
 11. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΙΣΙΔΩΡΟΣ – ΛΑΕΡΜΑ.»
12. Έγκριση άσκησης ένδικου μέσου (παρέμβασης) στο Σ.Τ.Ε. για τις αιτήσεις ακυρώσεως που αφορούν την εγκατάσταση  σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δ.Ε.Η.  στη Νότια Ρόδο.
13. Έγκριση καταβολής  αποζημίωσης  λόγω : Α) απαλλοτρίωσης και Β) Λόγω κατάληψης ακινήτου κατά την εκτέλεση δημοσίου έργου, μετά από δικαστικές αποφάσεις.
14. Έγκριση διακήρυξης  και ορισμού επιτροπής πρόχειρου διαγωνισμού  για την Προμήθεια σκυροδέματος C16/20 474.00 m3 & C25/30 135.00 m3  ποσού 58.081,20€ με ΦΠΑ ,  σύμφωνα με την   από  19/03/2012 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Π.Ν.Α και Δήμου Ρόδου.
15. Έγκριση διακήρυξης και ορισμού επιτροπής πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια οπλισμού και δομικού πλέγματος ποσού 57.756,40€ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της 28/01/2011 στην Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου, σύμφωνα με την από 19/03/2012
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Π.Ν.Α. και Δήμου Ρόδου.
16.  Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης των δικαιολογητικών συμμετοχής και των ελάχιστων κριτηρίων ποιοτικής επιλογής των προσφορών του επαναδημοπρατούμενου διαγωνισμού «Δημιουργία  Τουριστικής Ταυτότητας για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου».
17. Έγκριση 1ου Σ.Π. της μελέτης με τίτλο: «Οριστική Μελέτη Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης Χ.Α.Δ.Α.  Δήμου Αταβύρου στη θέση ‘’ Μανδρικό’’ και Δήμου Μεγίστης στη θέση "Γυαλούς Ρυάλι".
18.Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού του έργου: « Επισκευή γέφυρας ποταμού Μάκαρη», Προϋπολογισμού 600.000,00€.
19. Αποδοχή χρηματοδότησης.
20. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων.
21. Έγκριση δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας.
22. Έγκριση Δράσεων Πολιτισμού – Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Π.Ν.Α. - συμπληρωματικό και σχετικά με την λειτουργία των ταξί

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με το θέμα των ρυθμίσεων για τα ταξί και σε απάντηση, όπως αναφέρεται, στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, σημειώνεται οτι,

Στη χθεσινή (Δευτέρα, 14/5) συνεδρίαση του οργάνου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, με συντριπτική πλειοψηφία και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, πλην της μείζονος μειοψηφίας, ενέκρινε τον καθορισμό μίας έδρας για τα επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ) σε κάθε νησί των Κυκλάδων. Πρόταση που αποτελούσε την εισήγηση της περιφερειακής αρχής, όπως την ανέλυσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος. Υπενθυμίζεται ότι στα Δωδεκάνησα ισχύει σε όλα τα νησιά η ενιαία έδρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας» του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, που κάνει λόγο για «ισοπεδωτική και στείρα πρόταση της πλειοψηφίας», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η πλειοψηφούσα παράταξη «παρέμεινε απομονωμένη από την κοινωνία και τις θέσεις των σωματείων ΤΑΞΙ», ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης εκφράζει κατ’ αρχάς την απορία του για το γεγονός ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επιμένει, ειδικά το τελευταίο διάστημα, να κάνει “διάλογο” μέσω ανακοινώσεων και όχι εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οποίου απέφυγε αντιπολιτευτικές κορώνες και ακραίες εκφράσεις.
Όμως, επειδή ειδικά το συγκεκριμένο θέμα αφορά σε μια τάξη επαγγελματιών που πράγματι προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στα μικρά μας νησιά, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να προφασίζεται ότι νοιάζεται, αυτός και μόνο, για τα συμφέροντα του κλάδου και κατ’ επέκταση των κοινωνιών που εξυπηρετεί.

Η πρόταση της περιφερειακής αρχής, όπως αυτή υιοθετήθηκε από όλες τις παρατάξεις, πλην της δικής του, έρχεται να υπερβεί ένα καθεστώς δεκαετιών, με βάση τον νέο διοικητικό χάρτη των νησιών μας, και ικανοποιεί το αίτημα των επαγγελματιών να υπάρξει δικαιοσύνη και ισονομία, με σκοπό να αμβλυνθούν αντιθέσεις και αντιπαλότητες στους κόλπους ενός κλάδου, που πρέπει να πορευθεί με όρους ενότητας και συνεργασίας, κάτι το οποίο είχαν ήδη συμφωνήσει στα περισσότερα νησιά.
Αν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ήταν περισσότερο προσηλωμένος στη συζήτηση που διεξαγόταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα διαπίστωνε ότι εμείς είμαστε αυτοί που ακούσαμε τη φωνή και την απαίτηση των επαγγελματιών στα νησιά των Κυκλάδων, που δεν επιθυμούν να είναι μοιρασμένοι σε προνομιούχους και μη. Ας μην τους επικαλείται λοιπόν».

Και ο κ. Μαχαιρίδης επισημαίνει: «Είναι η περιφερειακή αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου άκουσε με προσοχή και τη φωνή της μειοψηφίας των επαγγελματιών που είχαν μια διαφορετική άποψη. Για το λόγο αυτό πρότεινα, το σύνολο του κλάδου σε κάθε νησί, να προχωρήσει στη δημιουργία συνεργατικών φορέων και σωματείων, μέσα από τα οποία να συνθέσουν το πλαίσιο της λειτουργίας τους, με κοινά συμφωνημένους όρους. Η Περιφέρεια θα είναι αρωγός και στο πλευρό τους.
Αυτή είναι η καθαρή θέση της περιφερειακής αρχής, αυτή υιοθετήθηκε και ψηφίστηκε απ’ όλες τις πλευρές, πλην της μείζονος μειοψηφίας, και αφού προηγήθηκε ένας εξαντλητικός διάλογος εντός του περιφερειακού συμβουλίου, όχι με εκ των υστέρων ανακοινώσεις που εκδίδονται προς εντυπωσιασμό».

με .. επίκεντρο τα οικονομικά...

Τα νέα δεδομένα και κυρίως σε οτι αφορά την διαχείρηση των οικονομικών τους, με τα οποία οφείλουν να λειτουργούν οι Δήμοι καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του Καλλικράτη απασχόλησαν μεγάλο μέρος της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαντορίνης, στα τέλη του περασμένου μήνα.
Σχετικά με τα νέα δεδομένα της λειτουργίας των Δήμων ο δήμαρχος της Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος ανέφερε οτι οι νέοι νόμοι που διέπουν τους ΟΤΑ και ο Καλλικράτης κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, ως προς τα θεσμικά στοιχεία που έχουν εισάγει στα κοινά, και που ήταν απαραίτητο να εφαρμοστούν, πλήν όμως το διάστημα προσαρμογής σε όλες αυτές τις καταιγιστικές μεταρρυθμίσεις ήταν μικρό, ενώ ως προς τα οικονομικά θέματα η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο οποίο συζητήθηκαν απο τους δήμαρχους όλης της χώρας οι αδυναμίες και τα προβλήματα των ΟΤΑ, τόσο σε οτι αφορά σε επίπεδο διοίκησης στην εφαρμογή του Καλλικράτη, όσο και οικονομικό επίπεδο στις διαρκείς μειώσεις των χρηματοδοτήσεων απο το Κράτος, κατάσταση, η οποία φαίνεται οτι θα επιδεινωθεί με βάση και τα οικονομικά δεδομένα των κρατικών ταμείων.. Σύμφωνα με τον δήμαρχο η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, μιας και απο την μια αυξάνονται οι αρμοδιότητές της χωρίς όμως την αντίστοιχη αύξηση των πόρων.
Στις αναφορές του πάντως σε αυτό το θέμα, της λειτουργίας των ΟΤΑ και συγκεκριμένα του Δήμου της Σαντορίνης, ο δήμαρχος του νησιού ανέφερε οτι παρ’ολ’ αυτά, τα νέα δεδομένα, μπορούν να δημιουργήσουν ενα "άλλο πνεύμα" λειτουργίας και αντιμετώπισης της κατάστασης απο πλευράς δημοτών, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση στους πολίτες να προσπαθήσουν να σκέπτονται με ευρύτερο πνεύμα αλληλεγγύης συμβάλλοντας όσο μπορούν ακόμη και στην καθαριότητα ή μέριμνα για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.

Μερικά απο τα θέματα που συζητήθηκαν και αναφέρθηκαν από τον δήμαρχο στην ενημέρωσή του προς τους δημοτικούς συμβούλους ήταν το αίτημα που εκφράστηκε γραπτώς και άμεσα από τον Δήμο της Σαντορίνης προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την βοήθειά του στην χρηματοδότηση των ζημιών που υπέστη το νησί και ιδίως οι λιμενικές περιοχές, από την κακοκαιρία του Απριλίου και η άρνησή του τελικώς να υποστηρίξει οικονομικά την αποκατάστασή τους.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή σε ότι αφορά την καθαριότητα του νησιού ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών να εγκριθούν μέσω ΑΣΕΠ οι συμβάσεις του προσωπικού, ενώ, σε ότι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα ανέφερε πως μπορούν να γίνουν τα έργα που βρίσκονται ενταγμένα σε αυτό και όχι επιπλέον λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Σχετικά με την αποχέτευση της Περίσσας είπε ότι η πορεία του έργου είναι χαρακτηριστικά καλή και για τον λόγο αυτό το έργο ήταν ένα από αυτά που επέλεξε πριν από λίγο καιρό να βραβεύσει το Υπουργείο Μεταφορών για την πολύ καλή πορεία και απορροφητικότητα που εμφανίζει σε σχέση με τις αντικειμενικές του δυσκολίες, όπως είναι το γεγονός ότι οι εργασίες γίνονται σε μια δύσκολη περιοχή που παράλληλα εμφανίζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Σχετικά με το έργο αυτό, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των εργασιών για την αποχέτευση έχουν βρεθεί αρχαία αντικείμενα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι με προσωπική του επιτυχή παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες, το έργο δεν σταμάτησε και μάλιστα οριστικά (σ.σ. λόγω των ευρημάτων) αλλά συνεχίζεται με μεγάλη προσοχή και με την συνεργασία αρχαιολόγων.
Σε ότι αφορά την ασφαλτόστρωση των περιοχών απ όπου έχουν περάσει οι αγωγοί της αποχέτευσης, ανακοίνωσε ότι η ασφαλτόστρωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.
Σχετικά με το κυκλοφοριακό, είπε ότι για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο οι προτάσεις θα συζητηθούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ σχετικά με τους χώρους στάθμευσης ανέφερε ότι οι μισθώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα.
Για την στήριξη των πρανών της καλντέρας ανέφερε ότι προχωρούν οι μελέτες, ενώ σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, ο οποίος λειτουργεί από τα μέσα του Απριλίου, είπε πως ο Δήμος από την πλευρά του έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, ερχόμενος σε επικοινωνία και πιέζοντας τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα, πρόβαλε το θέμα στα Μέσα Ενημέρωσης ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και των αρμοδίων.
Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση, από την πλευρά του ο κ. Σιγάλας αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα καθαριότητας που όπως είπε υπάρχουν και αναμένεται να διογκωθούν εν όψει καλοκαιρινής περιόδου, καθώς και στην καθυστέρηση υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, για όποια έργα τελικά καταφέρουν να γίνουν,  όπως επίσης και στους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρούν σημαντικά έργα υποδομών.

πρωτοβουλίες για την βελτίωση της εικόνας της Περίσας

Σύμφωνα με «ανοιχτή επιστολή» - προειδοποίηση προς τους νέους της περιοχής της Περίσας, καλούνται, όλοι όσοι έχουν μηχανάκια με εξατμίσεις που δημιουργούν θόρυβο, να τις «αλλάξουν» με σκοπό την βελτίωση της εικόνας της περιοχής και του τουριστικού προϊόντος γενικότερα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, μπορεί να τους βοηθήσει σε αυτό ο Σύλλογος.
Σύμφωνα με την επιστολή, αυτή είναι μια από τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου με στόχο να «δουλέψει» η περιοχή καλύτερα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Νότιας Σαντορίνης μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του στο ίντερνετ, εδώ: http://southsantorini.com/  και να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 22860 85133

Δημοτική κοινότητα Επισκοπής – ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς (Καμαρίου) ενημερώνονται οι δημότες ότι έχει ξεκινήσει το μέτρο της απαγόρευσης των τροχοφόρων στη πεζοδρομημένη περιοχή του χωριού και σας πληροφορούμε ότι η τροφοδοσία των καταστημάτων θα γίνεται κάθε μέρα, εκτός της Κυριακής, τις πρωινές ώρες από 6.30 π.μ έως 10.30 π.μ.
Παρακαλούμε να σεβαστείτε το μέτρο το οποίο αναβαθμίζει την περιοχή μας.

ανακοίνωση διακοπής ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (αυτήν που γνωρίζαμε ως ΔΕΗ..) ενημερώνει τους κατοίκους της Σαντορίνης και της Θηρασιάς ότι το Σάββατο 19.5.2012  λόγο τεχνικών εργασιών στον Σταθμό Παραγωγής Θήρας θα πραγματοποιήσει γενική διακοπή ρεύματος 06.00-09.00, το πρωί. 

Πανθηραική προσπάθεια για την συγκέντρωση χρημάτων

Ραδιο - τηλε μαραθώνιος για την συγκέντρωση χρημάτων για την θεραπεία 25χρονου Σαντορινιού που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 15 Μαΐου και καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας φορείς, σύλλογοι και Μέσα Ενημέρωσης του νησιού, με την υποστήριξη της Ενορίας και του ιερέα του Εμπορείου.
Καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας ο Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 με εκπομπές του θα ενημερώνει τον κόσμο για την πρωτοβουλία.

Το χρηματικό πόσο που επιθυμείτε μπορείτε :
να το καταθέσετε στον λογαριασμό 360 0101445030 του Συλλόγου Στήριξης του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης, στην Αγροτική Τράπεζα.
να το δώσετε στα μέλη της επιτροπής που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό στα γραφεία του Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 στον Καρτεράδο.
Μπορείτε ακόμη να τηλεφωνήσετε στην γραμματεία του Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 στον Καρτεράδο στο 22860 24500 και να δηλώσετε το ποσό που επιθυμείτε να προσφέρετε.

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες της ημέρας τείνει να ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ.  

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης - ενστάσεις επί του νέου ΠΔ....

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σαντορίνης και σχετικά με την δημοσιοποίηση των διατάξεων του νέου Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τους όρους δόμησης στην Σαντορίνη, αναφέρεται οτι,

Διαμαρτυρόμαστε για την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος 144/30-04-2012 με το οποίο τροποποιείται το Π.Δ.139/90 σχετικά με τους νέους όρους δόμησης για όλη την εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου μας.
Όπως έχουμε ήδη διατυπώσει κατά την συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, με το συγκεκριμένο Π.Δ., αποκλείεται κάποιος ο οποίος επιθυμεί να δημιουργήσει μία μικρή ή μεσαία επιχείρηση στην με το στοιχείο ΙΙΙ περιοχή, ώστε αυτός να μετάσχει και συνεισφέρει στην αναπτυξιακή και παραγωγική διαδικασία σε τοπικό και κατ' επέκταση σε εθνικό επίπεδο. Επίσης αποθαρρύνεται άλλος ο οποίος θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με την γεωργία, αφού δεν μπορεί να κατασκευάσει μία μικρή γεωργική αποθήκη ή να κατασκευάσει κατοικία.
Δημιουργείται μία μορφή κοινωνικού αποκλεισμού ενός μεγάλου αριθμού μικροεπενδυτών και δημιουργείται επίσης η υπόνοια ότι με τον περιορισμό που προωθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση, θα ωφελούνται μονομερώς μεγαλύτερα οικονομικά συμφέροντα και δημιουργούνται έτσι αποκλείσεις από την επιδιωκόμενη ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη.
Η ίδια ρύθμιση έρχεται επίσης σε αντίθεση με τον σαφή περιβαλλοντικό προσανατολισμό του τροποποιηθέντος Π. Δ/τος, διότι θέτει περιορισμούς στην ανέγερση και μετέπειτα χρήση μικρών κατασκευών και επιτρέπει συγχρόνως την ανέγερση μεγάλων οικοδομών, οι οποίες κατά κοινή αντίληψη είναι ασύμβατες χωροταξικά, τόσο με τα νησιά Θήρα και Θηρασία, όσο και με τις διαστάσεις των οικοδομών στις Κυκλάδες γενικά.
Περαιτέρω, περιορίζει σημαντικά τις θέσεις εργασίας οι οποίες μπορούν να δημιουργηθούν με τη λειτουργία πολλών τέτοιων μικρών ή μεσαίων επιχειρήσεων.
Με τον προωθούμενο περιορισμό, υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων στο χώρο της εργασίας και θα λειτουργήσει αρνητικά στο πεδίο του ανταγωνισμού.
Οι αντιρρήσεις μας αυτές, συμπίπτουν με την περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά και με την συνταγματική πρόβλεψη και το πλέγμα της νομοθεσίας της Ε.Ε. που προστατεύει την αξιοποίηση της ιδιοκτησίας και του περιουσιακού δικαιώματος, την οικονομική δραστηριότητα ως έκφανση της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού και της παροχής των ίσων ευκαιριών σε όλους.
Προτρέπουμε το Δήμο Θήρας να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την τροποποίηση των επίμαχων διατάξεων του παραπάνω προεδρικού διατάγματος.

Μάρκος Καφούρος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος ΔΣ Santo Wines - ενστάσεις επί του νέου ΠΔ....

Τις ενστάσεις του σχετικά με τα όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που παρουσιάστηκε πριν απο λίγες ημέρες και θέτει νέου όρους δόμησης στην Σαντορίνη εξέφρασε σε συνέντευξή του ο κ. Μάρκος Καφούρος, αντιδήμαρχος του Δήμου της Σαντορίνης και πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Συναιτερισμών Θηραϊκών Προϊόντων - Santo Wines.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε αρκετά χαρακτηριστικά παραδείγματα περιπτώσεων κατοίκων του νησιού οι οποίοι δεν θα μπορούν να οικοδομήσουν στην γη που διαθέτουν (σ.σ. χαρακτηρισμένη ως αγροτεμάχιο και ενταγμένη στο αμπελουργικό μητρώο) με βάση τα όσα προβλέπονται στον νέο Προεδρικό Διάταγμα, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως αδικία εις βάρος των μονίμων κατοίκων και αγροτών, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερομένους να οικοδομήσουν πολλά τετραγωνικά σε συγκεκριμένες περιοχές, αγοράζοντας μεγάλες εκτάσεις γής. Μάλιστα, ο κ. Καφούρος χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό ως πολύ πιθανό στην περίπτωση που η οικονομική κρίση συνεχιστεί και κάποιοι αγρότες οι οποίοι ασχολούνται με την γη τους, κρίνουν στο μέλλον την διαδικασία ασύμφορη, επιλέγοντας μεταβιβάσουν αυτήν τη γή. Ο κ. Καφούρος σημείωσε οτι μπορεί μέχρι σήμερα η γή της Σαντορίνης να θεωρούνταν "ακριβή" και για τον λόγο αυτό να είχαν αποτραπεί τέτοιες κινήσεις, πλήν όμως στο μέλλον μπορεί να δούμε να επαναλαμβάνεται όπως ανέφερε το "παράδειγμα" της γειτονικής Ίου, όπου μεγάλες εκτάσεις μεταβιβάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σχετικά με τον χρόνο "διαβούλευσης" του νέου Προεδρικού Διατάγματος και του διαλόγου των προτάσεων μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και της Δημοτικής Αρχής είπε οτι έγινε σε χρόνο τέτοιο (Δεκέμβριος του 2011) που δημιουργούσε αντιξοότητες ως προς την διαβούλευσή του σε τοπικό επίπεδο, αφήνοντας να εννοηθεί οτι ενδεχομένως να υπήρχαν σκοπιμότητες.
Ο κ. Καφούρος ζήτησε την κατάργηση του άρθρου 4 του νέου Προεδρικού Διατάγματος, ενώ σε χάρτες της Σαντορίνης που παρουσίασε, μίλησε για την εικόνα των καταγεγραμμένων καλλιεργούμενων εκτάσεων καθώς και για τα σοβαρά προβλήματα που αναμένεται να δημιουργήσει κυρίως σε ιδιοκτήτες μικρών εκτάσεων γής οι οποίοι δεν θα μπορούν να οικοδομήσουν στην γή τους, ούτε να προχωρήσουν στην δημιουργία βοηθητικών εγκαταστάσεων με σκοπό να βελτιώσουν τις καλλιέργειές τους. 

μίσθωση παραλιών απο τον Δήμο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της Σαντορίνης,

Καλούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν όμορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις αναψυχής στις παραλίες των διοικητικών ορίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Οίας, Βουρβούλου, Ημεροβιγλίου, Φηρών, Καρτεράδου, Μεσαριάς, Βόθωνα, Μεγαλοχωρίου και Ακρωτηρίου του Δήμου και ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν το χώρο της παραλίας για την εκμετάλλευση ομπρελών και κρεβατιών να υποβάλουν αιτήσεις .
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτηση τους πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση περί μη οφειλής του στο Δήμο μας καθώς και την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης τους. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές  μέχρι την Τρίτη  31  Μαΐου  2012. 

Ανακοινώνεται ότι στις  29 Μαΐου 2012  ημέρα Τρίτη  και από ώρα 10.00  θα γίνει από αρμόδια επιτροπή στο γραφείο της  Τοπικής Κοινότητας Ακρωτηρίου  του Δήμου Θήρας φανερή προφορική  πλειοδοτική Δημοπρασία  για ενοικίαση  θέσεων των Παραλιών  της Τοπικής Κοινότητας Ακρωτηρίου Θήρας για την εκμετάλλευση ομπρελών και κρεβατιών.

Ανακοινώνεται ότι στις  31  Μαΐου 2012  ημέρα Πέμπτη   και από ώρα 10.00  θα γίνει από αρμόδια επιτροπή στο γραφείο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας φανερή προφορική  πλειοδοτική Δημοπρασία  για ενοικίαση  θέσεων των Παραλιών  των Τοπικών Κοινοτήτων Μεγαλοχωρίου και Οίας Θήρας για την εκμετάλλευση ομπρελών και κρεβατιών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στην Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου Θήρας και  στον κ. Ξαγοράρη Άκη υπάλληλο του Δήμου Θήρας  τηλέφωνο 22863-60118, στις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

ορθοπεταλιές με μπόλικο κέφι από την ποδηλατική ομάδα Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανάρτηση της «ποδηλατικής ομάδας Σαντορίνης» στο www.cyclingsantorini.gr,

Επιτυχημένη  για μια ακόμη φορά ήταν η  Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη την Κυριακή 13 Μαΐου 2012.
Όπως και σε πολλές πόλεις  στην Ελλάδα ,έγινε και στην Σαντορίνη ,η Ποδηλατοπορεία διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής με λιγότερα αυτοκίνητα , περισσότερους ποδηλατοδρόμους και  μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.
Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Οι ποδηλάτες της Σαντορίνης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ξεκινώντας από το Γήπεδο Καμαρίου και διασχίζοντας την ηλιόλουστη παραλία του Καμαρίου  φτάσανε με χαμόγελο στην παραλία του μονόλιθου.
Οι μικροί μας φίλοι το μέλλον της ποδηλασίας στην Σαντορίνη επέστρεψαν με συνοδεία στο Καμάρι για άλλη μια φορά συγχαρητήρια .
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον φίλο μας Δημήτρη για την προσπάθεια του.

Την ανάρτηση καθώς και όμορφες φωτογραφίες από την ποδηλατική διαδρομή που ακολουθήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου, μπορείτε να δείτε εδώ:


Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου (14.5) - αποφάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και σχετικά με την συνεδρίαση στις 14.5 του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρεται ότι,

Για τον καθορισμό των εδρών των ταξί, την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και σειρά άλλων σημαντικών ζητημάτων χθές 14.5.2012 σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Σύρο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τον καθορισμό μίας έδρας για τα επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ) ανά νησί στις Κυκλάδες. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
“Η απόφαση του καθορισμού μίας έδρας σε κάθε νησί θα συμβάλει στη δίκαιη κατανομή των δικαιωμάτων όλων των αυτοκινητιστών αλλά και στην επιβίωση των ταξί και των ορεινών περιοχών των νησιών”, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.

Ο Περιφερειάρχης στην εισήγησή του για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ ανέφερε πως πρέπει να γίνει “στροφή στην κάλυψη της τοπικής αγοράς και της τοπικής ζήτησης σε όλες τις περιόδους του χρόνου και επεσήμανε πως “πέραν του προγράμματος στήριξης των ΜμΕ μέσω του ΕΣΠΑ είναι απαραίτητη η δημιουργία  αποτελεσματικού μηχανισμού στήριξης που να λαμβάνει υπ’όψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου και το αυξημένο κόστος παραγωγής και να διερευνήσει πέραν της πληροφόρησης και ενημέρωσης και άλλους τρόπους πληρωμής”.

Έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, την επέκταση του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια για την Προμήθεια μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού και σε μεγάλα νησιά (άνω των 4.000 κατοίκων). Πλέον, τα νησιά τα οποία θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται συνολικά σε τριάντα τρία.

Παράλληλα, ομόφωνα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου καταδίκασε την προ ημερών επίθεση σε βάρος του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη
 χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και προκλητική.


Χ. Κόκκινος για Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου (14.5)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου,

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, της 14.5.2012, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο καθορισμός των εδρών των επιβατικών δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) σύμφωνα με τις διατάξεις και τις πιεστικές προθεσμίες του Ν. 4070/2012.
Η παράταξή μας χαιρετίζει τις ομόφωνες αποφάσεις των σωματείων ΤΑΞΙ των Δωδεκανήσων και σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις των σωματείων των Κυκλάδων. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ομόφωνη άποψη μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί κάθε νησιού, προτείνουμε την υιοθέτηση της άποψης της πλειοψηφίας του σωματείου.
Θυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ΤΑΞΙ είναι άνθρωποι της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου οι οποίοι κατά το τελευταίο χρόνο έχουν βρεθεί στο "μάτι του κυκλώνα" με το νομοσχέδιο "Ραγκούση" που επιδίωξε να συρρικνώσει τον κλάδο τους. Όπως όλοι  ο εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα τις συνέπειες της μνημονιακής λιτότητας και της οικονομικής κρίσης.
Οποιαδήποτε αλλαγή στις έδρες των ΤΑΞΙ πρέπει να γίνεται τεκμηριωμένα, με σεβασμό στην ενότητα του κλάδου και με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους και επισκέπτες κάθε νησιού.
Η περιφερειακή πλειοψηφία, εμμένοντας στην ισοπεδωτική και στείρα πρόταση της  συνένωσης των εδρών ΤΑΞΙ κάθε νησιού, αγνοώντας γεωγραφικές, πληθυσμιακές και συγκοινωνιακές ιδιαιτερότητες, παρέμεινε απομονωμένη από την κοινωνία και τις θέσεις των σωματείων ΤΑΞΙ.
Η κοινωνική συνοχή των νησιών μας δεν διαπραγματεύεται.

«πολίτες κόντρα στον καιρό» για Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου (14.5)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης  «Πολίτες κόντρα στον καιρό» σχετικά με την 5η για το 2012 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14.5.2012, αναφέρεται ότι,

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στις 14-5-2012 στη Σύρο, οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης τοποθετήθηκαν στα παρακάτω θέματα:
α) Σχετικά με τον καθορισμό των εδρών των Ταξί στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, τόνισαν ότι το θέμα είναι καταρχήν σύνθετο και δύσκολο, διότι το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να δώσει λύση και να υπερβεί τις αντιθέσεις σε μια περίοδο που οι πολιτικές της λιτότητας έχουν μειώσει δραματικά το συνολικό εισόδημα και των επαγγελματιών των Ταξί, έχουν διαλύσει την κοινωνική συνοχή και έχουν δημιουργήσει οξυμένες αντιπαλότητες. Επεσήμαναν επίσης ότι η αρμοδιότητα αυτή, θα έπρεπε να ανήκει στους Δήμους και όχι στην Περιφέρεια, αφού αυτοί είναι πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα τους. Τάχθηκαν υπέρ της σύστασης ενιαίου συνεταιρισμού ανά νησί, που θα λειτουργεί και με ενιαίο κέντρο ραδιο-ταξί και τόνισαν ότι, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, θα πρέπει να υπάρξει μεταξύ όλων των ομοιοεπαγγελματιών αλληλεγγύη, ως στοιχειώδες μέτρο άμυνας απέναντι στην οικονομική κρίση και στις ασκούμενες πολιτικές. Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα και για 4 μήνες το χρόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ισχύει η ελεύθερη διακίνηση όλων των ταξί σε ολόκληρη την εδαφική έκταση του κάθε νησιού, υποστηρίζουμε τον καθορισμό ενιαίας έδρας ανά νησί, με την προϋπόθεση ότι, θα καθοριστούν τοποθεσίες υποχρεωτικής στάθμευσης τόσο στις πρωτεύουσες, όσο και στους κόμβους των χωριών, ώστε να εξυπηρετούνται ανά πάσα στιγμή οι πολίτες όλων των περιοχών των νησιών.
β) Σχετικά με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ με συνολικό κονδύλι 15 εκατομ ευρώ για ολόκληρο το Ν. Αιγαίο, τόνισαν ότι είναι αυτονόητη η στήριξη μας, διότι αυτές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Επεσήμαναν επίσης ότι το κονδύλι αυτό είναι απλώς μια ένεση ενίσχυσης, απέναντι σε μια πραγματικότητα κλεισίματος δεκάδων χιλιάδων λουκέτων μαγαζιών και μικρών επιχειρήσεων και ότι θα πρέπει η κατανομή των κονδυλίων στους τομείς που το πρόγραμμα απευθύνεται (τουρισμός, μεταποίηση, εμπόριο κλπ), να προσδιοριστεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τυχαία. Τέλος τόνισαν ότι θα πρέπει ο χρόνος απόδοσης των κονδυλίων προς τους τελικούς δικαιούχους να επιταχυνθεί και να παραμεριστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια καθυστερούν τις διαδικασίες έγκρισης τους.
γ) Σχετικά με την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για προμήθεια μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού και στα μεγάλα νησιά της Περιφέρειας, αφού ενημερώθηκαν ότι η αντίστοιχη πρόταση για τα μικρά νησιά προχωρεί κανονικά, συμφώνησαν απόλυτα θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί ένα πραγματικά πρωτοποριακό έργο που πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί.

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου για Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου (14.5)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου  σχετικά με την 5η για το 2012 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14.5.2012, αναφέρεται ότι,
  
Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου οι  σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου  έκαναν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις για τα εξής θέματα :

1. Για το θέμα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), όπως τόνισαν στις παρεμβάσεις τους  οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, πέρα από το γεγονός ότι οι όροι που τίθενται  περί «υγιών» επιχειρήσεων αποκλείουν τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους που συνθλίβονται από την πολιτική υπέρ των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, στην ουσία πρόκειται για ένα ακόμη χρηματοδοτικό σχήμα υπέρ των τραπεζών και των κάθε λογής μεσαζόντων όπως και όλα τα προηγούμενα. Το πρόβλημα, για τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους, είναι ακριβώς η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και η οικονομική δυσπραγία των εργαζομένων από την πολιτική της χρόνιας λιτότητας.  Η λύση δεν βρίσκεται στα κάθε λογής  «προγράμματα», αλλά στην συστράτευση μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα στον αγώνα για  μια πολιτική που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίακών επιχειρήσεων.  

2. Για το θέμα του «κοινωνικού παντοπωλείου» και την στήριξη  περιφερειακού συμβουλίου οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου στηλίτευσαν την απύθμενη υποκρισία όσων ενώ, με την πολιτική που υπηρετούν, οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση  καμώνονται τους κοινωνικά ευαίσθητους και φιλάνθρωπους . Αυτοί που αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι, κηρύττουν την λιτότητα  και ζητούν από το λαό  να επιδοκιμάσει την φιλανθρωπία τους. Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου κάλεσαν το λαό με τον αγώνα του  να ανατρέψει την πολιτική της εξαθλίωσης  που εφαρμόζει το μαύρο μέτωπο με την στήριξη και των τοπικών παραγόντων.

3. Για το θέμα του μουσείου αγροτικής κληρονομιάς και εκθετηρίου παραδοσιακών προϊόντων  οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου τόνισαν ότι θα μπορούσε να αποτελεί ανέκδοτο αν δεν αποτελούσε τραγωδία, αυτοί που με την πολιτική τους, την κοινή Αγροτική πολιτική της Ευρ. Ένωσης,  έχουν μετατρέψει  τα παραδοσιακά προϊόντα σε μουσειακό είδος, να ιδρύουν και μουσεία για να τα θυμόμαστε….  

4. Η   Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου  έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα που προέκυψε με τον νέο κανονισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάξου. Ο νέος κανονισμός που  αποτελεί προϊόν της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  επιφέρει  περικοπές στο προσωπικό με αποτέλεσμα την δημιουργία σοβαρών προβλημάτων  στην φροντίδα των ασθενών ενώ υπονομεύει την λειτουργία σημαντικών τμημάτων όπως του τεχνητού νεφρού, σύμφωνα και με τις καταγγελίες των εργαζόμενων.
 Όπως τόνισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, ο κανονισμός αυτός, ήρθε ως φυσική συνέχεια της πολιτικής των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων  και χαρακτηρίζει πλήρως την πολιτική του μαύρου μετώπου των κομμάτων του ευρω- μονόδρομου για το «λιγότερο κράτος», τις περικοπές κοινωνικών δαπανών αλλά και την δημιουργία «ευκαιριών» για τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται και το χώρο της υγείας.
 Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου, ζήτησαν από το περιφερειακό συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Νάξου σε προσωπικό και υποδομές. Ταυτόχρονα κάλεσαν το λαό και τους εργαζόμενους των νησιών να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που κλείνει νοσοκομεία και σχολεία, με στόχο την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία γι όλους ταυτόχρονα με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο αυτό.

επιστολή ΠΕΔ στο Υπ. Εσωτερικών για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης εποχικού προσωπικού

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, με κοινοποίηση στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,  σχετικά με "την επίσπευση διαδικασιών πρόσληψης εποχικού προσωπικού", έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:    

Με την παρούσα επιστολή  μου, ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να σας θέσω το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νησιωτικοί δήμοι και αφορά την αδυναμία, λόγω της περιόδου των εκλογών, αλλά και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου 2 και 8 μηνών, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου, στους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τα νησιά μας αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων επισκεπτών. Ο πληθυσμός τους πολλαπλασιάζεται και οι δήμοι μας καλούνται ν΄ αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τα θέματα καθαριότητας ύδρευσης και άλλα. Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών αυτών με προσωπικό απασχόλησης ορισμένου χρόνου.
Βρισκόμαστε ήδη στο μήνα Μάιο και έχουμε αρχίσει προετοιμασίες για τη νέα τουριστική περίοδο. Μέχρι σήμερα όμως αδυνατούμε να προσλάβουμε το αναγκαίο προσωπικό. Παρακαλούμε λοιπόν να εξετάσετε, πρώτον την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού και δεύτερον την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, έτσι ώστε να μειωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται (έγκριση από Διυπουργική, ΑΣΕΠ, κ.α.), έτσι ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα της έγκαιρης και μέσα από διαφανείς διαδικασίες και με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. 

επιστολή ΠΕΔ (και ΚΕΔ) στο Υπ. Υγείας σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων του Νότιου Αιγαίου, με ανακοίνωσή της μας ενημερώνει ότι,
Η Κεντρική Ένωση Δήμων με επιστολή του προέδρου της κ. Ασκούνη προς τον κ. Μπόλαρη Υφυπουργό Υγείας, και σχετικά με την καταβολή των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων,  του ζητά,  να μεριμνήσει ώστε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η διαδικασία πληρωμής των επιδομάτων στους βεβαιωμένους δικαιούχους τους, μιας και οι δήμοι εισπράττουν καθημερινά τα παράπονα και την αγωνία των αναξιοπαθούντων συμπολιτών τους. 

για τους μελισσοκόμους...

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2012 όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις 3.1 "Αντικατάσταση κυψελών" και 3.2 "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας του Νομού τους απευθείας ή μέσω των Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών της περιοχής τους ή μέσω των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας έως 18 Μαΐου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας στη Ρόδο τηλ. 2241055915, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098828, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δευτέρα, Μαΐου 14, 2012

μια Κυριακή μετά, a very hard poker…

Ένα κείμενο με τίτλο “Μια Κυριακή μετά,  a very hard poker…” μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://www.exoumekaileme.com/p/best-of.html

Ανοιξιάτικη Αιμοδοσία 2012

Tο διάστημα 13 – 20 Μαϊού θα πραγματοποιηθεί η φετινή Ανοιξιάτικη αιμοδοσία της τράπεζας αίματος Σαντορίνης.
Η τράπεζα αίματος Σαντορίνης έχει βραβευθεί από συλλόγους και οργανώσεις σε τοπικό και όχι μονο επίπεδο για το έργο της ενώ έχει τιμηθεί και από την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η φετινή αιμοδοσία είναι η 41 που πραγματοποιείται με την διοργάνωση της τράπεζας αίματος Σαντορίνης και σε αυτήν την περίπτωση υποστηρίζεται από το τμήμα αιμοδοσίας του Ερυθρού Σταυρού.

Μια μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει στο να σώσει τη ζωή περισσοτέρων του ενός ασθενών. Κι αυτό γιατί μια μονάδα αίματος μπορεί να χωριστεί σε επιμέρους συστατικά όπως είναι για παράδειγμα τα ερυθρά κύτταρα και το πλάσμα, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες πολλών ασθενών.
Δεν υπάρχει διαθέσιμο υποκατάστατο του αίματος. Το ανθρώπινο αίμα δεν μπορεί να παρασκευασθεί και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει αίμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπους.
Η όλη χρονική διάρκεια της αιμοδοσίας ανέρχεται στα 5 με 10 λεπτά. Λεπτά, αρκετά και σημαντικά, ώστε να σωθεί μια ζωή που ουσιαστικά την έχει άμεσα ανάγκη.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, αναδεικνυόμενη ως η υπέρτατη πράξη φιλαλληλίας, ανθρωπιάς και αγάπης. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 13.5 στον Καρτεράδο 10.00 – 14.00  και στον Βουρβούλο 17.00 – 21.00
Δευτέρα 14.5 στην Οία 15.00 – 21.00
Τρίτη 15.5 στην 134 ΠΜ 10.00 – 13.00 και στην Μεσαριά 17.00 – 21.00
Τετάρτη 16.5 στο Κέντρο Υγείας 09.00 – 13.30 και στον Πύργο 17.00 – 20.30
Πέμπτη 17.5 στο Κέντρο Υγείας 10.00 – 16.00
Παρασκευή 18.5 στον όρμο των Φηρών (λεμβούχοι) 10.00 – 13.00 και στο Κ.Υ. 17.00 – 21.00
Σάββατο 19.5 στο Καμάρι 09.30 – 13.30 και 17.00 – 20.30 καθώς και στο Εμπορείο 17.00 – 20.30
Κυριακή 20.5 στο Εμπορείο 10.00 – 17.00