Τρίτη, Απριλίου 13, 2010

«Θα σας φτιάξω εγώ παλιοκερατάδες» φέρεται να δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ο Αριστείδης Αλαφούζος, πατέρας του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ο οποίος τις τελευταίες μέρες μεταδίδει ρεπορτάζ για τις παράνομες κατασκευές (σπίτια σημαίνει αυτό) στην καλντέρα της Οίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές μας πληροφορίες επειδή η ακροαματικότητα του τηλεοπτικού σταθμού σκάι εμφανίζεται πεσμένη (πόσο μάλλον μετά και τις τελευταίες μεταγραφές) στην περιοχή της Οίας, οι ιδιοκτήτες του σταθμού αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους Θηραίους βγάζοντάς τους τις αυθαιρεσίες τους στην φόρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες πατήρ, υιός και ΣΚΑΙ δηλώνουν σε υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού ότι «μέχρι να ανέβει η ακροαματικότητά μας στην Σαντορίνη θα βγάζουμε κάθε μέρα ρεπορτάζ για τα αυθαίρετα στο νησί, αναγκάζοντας τους παλιοΣαντορινιούς να μας παρακολουθούν»
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κανάλι έχει αποφασίσει κάθε Δευτέρα να βγάζει τα αυθαίρετα από την Οία, κάθε Τρίτη από τα Φηρά, κάθε Τετάρτη από το Φηροστεφάνι, κάθε Πέμπτη από το Κοντοχώρι, και κάθε Παρασκευή (οπώτε και αναμένεται Σαββατοκύριακο) από τις παραλίες.
«Θα μας βλέπουν θέλουν δε θέλουν» φέρονται να δηλώνουν δημοσιογράφοι του σταθμού. Μεταξύ τους.
Δενδροφύτευση πάντως, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη για την περιοχή μας.
ούτως ή άλλως, αυτην την εποχή φυτεύουμε ντοματάκια.

Ο Έπαρχος Θήρας μας είπε ότι θύμωσε από το ρεπορτάζ, γιατί εκείνος ότι ήταν να κάνει το έκανε, κι ότι στο κάτω κάτω δεν είναι και δική του δουλειά να καταγγέλλει πολεοδομικές αυθαιρεσίες κι ότι αυτή είναι δουλειά των δημοσιογράφων που πολύ καλά κάνουν και κάνουν τη δουλειά τους σωστά. και καταγγέλλουν.

Ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας, είπε οτι κι αυτός θύμωσε πολύ από το ρεπορτάζ γιατί, κι εκείνος ότι ήταν να κάνει το έκανε. Αναφέρθηκε μάλιστα σε περίπτωση ιδιώτη ο οποίος ενώ πήρε άδεια να επισκευάσει το υπόσκαφό του, πήγε κι έχτισε 4 όροφη οικοδομή (στην καλντέρα), περιστατικό το οποίο όπως είπε ο κ. Χάλαρης το κατήγγειλε, πλήν όμως απο δω και πέρα είναι δουλειά της Πολεοδομίας να πάει να το εξετάσει. (η οποία ως γνωστό είναι υποστελεχωμένη κ.ο.κ ....)




ΥΓ σε αντίθεση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, οι δημοσιογράφοι είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να δέχονται το χιούμορ. Μιας και είναι από τους πρώτους που «κάνουν» χιούμορ. Περιέργως όμως πως, κι ενώ είναι πλακατζήδες (στους άλλους) φέρονται κομπλεξικά όταν το χιούμορ επιστρέφει σε κείνους. Ελπίζουμε να είναι περαστικό. Της εποχής δηλαδή.