Σάββατο, Ιουνίου 20, 2009




Φάση επιστολογραφίας.


Μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
ή, πως είχαμε το δίδυμο βουλευτής – Γενικός; όπου τις επιστολές ενέπνεε το κομματικό καθήκον (ετσι το αντιλαμβάνονταν…)
τώρα η «μόδα» και στα δικά μας (χωρίς κομματικό καθήκον σε αυτήν την περίπτωση….)

θα μπορούσαμε επίσης να πούμε, άλλοι μαζεύουν κι άλλοι επιλέγουν …




Φάση επιστολογραφίας καθώς φαίνεται διάγουν αρκετοί εκ των αιρετών του νησιού μας οι οποίοι επικοινωνούν και ανταλλάσουν την μεταξύ τους επιχειρηματολογία μέσω του γραπτού λόγου.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, και σε σχέση με άλλες αντίστοιχες περιόδους, μπορούμε ασφαλώς να παραδεχτούμε ότι το επίπεδο, του γραπτού λόγου, έχει ανέβει εντυπωσιακά.
Μιας και απ’ ότι παρατηρούμε, ακόμη κι όσοι δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά στην … έκθεση αφήνοντας την φαντασία τους να δουλέψει, τελευταία μας … εκπλήσσουν με το ταλέντο τους στην πένα.
( με το καλό και στον κόσμο των μπλόγκ, μιας κι αυτό θα απαλλάξει πολλούς συντάκτες από το να τρέχουν να γυρεύουν επιστολές!)


Πάντως, μετά και τις τελευταίες ανακατατάξεις αλλά και την φάση της επιστολογραφίας ,που όπως είπαμε διάγουν αρκετοί εκ των αιρετών του νησιού μας, εχω την αίσθηση ότι ο κάθε… κατεργάρης κατασταλάζει ,τελικά, στον πάγκο του.
Και συμμετέχει στην ομάδα και την πολιτική παρέα που του ταιριάζει πέρα και μακριά από κομματικά πρέπει και υποχρεώσεις. Βλέπουμε ότι τελευταία έχουν δημιουργηθεί πολιτικές συντροφιές ανθρώπων με κοινές αξίες και νοοτροπία (καλές και κακές, ανάλογα με την κρίση του καθενός) που δεν τους ενώνουν οι κομματικές τους ταυτότητες (για όσους έχουν…) αλλά, άλλα πράγματα.
Κάποιοι δε, αναφέρονται και στο χρήμα…. Και μπορεί να μας φοβίζει λίγο η αμεσότητά του λόγου τους, πλην όμως φαίνεται ότι έχουν πιάσει την ουσία.



Σε επίπεδο επιστολών λοιπόν,



Την αποχώρησή του από τον συνδυασμό “Θηραϊκή Πολιτεία” με επικεφαλής τον κ. Ζώρζο πιστοποίησε με επιστολή του ο κ. Καραχάλιος, πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού.


Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “επιθυμώ να είμαι κομμάτι της λύσης και όχι του προβλήματος” σημειώνοντας ότι δεν αποτελεί για εκείνον παραγωγική πολιτική θέση με όρους αυτοδιοικητικούς για το νησί η υιοθέτηση μιας λειτουργίας με όρους σχολιασμού των προβλημάτων και διατύπωσης ενστάσεων και μόνο. Οι πολίτες της Σαντορίνης δεν μας έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εκτελούμε χρέη εισαγγελέα, αλλά για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας.

Για όσους πάντως (ακόμη;…!) απορούν για το εάν θα προσχωρήσει στον πλειοψηφικό συνδιασμό, με τα ελληνικά που καταλαβαίνω, αυτό δεν πάει να πεί ότι “επιθυμεί να είναι κομμάτι της λύσης”; Εγώ πάντως, αυτό καταλαβαίνω….

Στην απαντητική επιστολή του ο κ. Ζώρζος χαρακτηρίζει τους λόγους που επικαλείται ο αποχωρήσαντας κ. Καραχάλιος ως «προσχηματικούς», ενώ σχετικά με την τοποθέτηση του δεύτερου για την αντιπολιτευτική τακτική του συνδυασμού, ο κ. Ζώρζος σημειώνει ότι «από απαρχής του Δημοκρατικού πολιτεύματος, εδώ και 2.500 περίπου χρόνια, οι πλειοψηφίες κυβερνούν και οι μειοψηφίες ελέγχουν την δράση των πλειοψηφιών».


Ο κ. Ζώρζος πάντως φαίνεται ότι βρίσκεται σε φάση βαθιάς ωριμότητας (συν)κρίνοντάς τον με κάποιους που είναι στην αντιπολίτευση και νομίζουν ότι… κυβερνούν!, ενώ φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τον ρόλο του συνειδητοποιημένα, άνετα και πιο χαλαρά απ ότι στο παρελθόν.
Σε ότι αφορά το κείμενο, νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε διαβάσει σχετικά με την διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων στον τόπο μας….

Η επιστολή

Αγαπητέ Γιώργο.
Μετά την απόφασή σου να ανεξαρτητοποιηθείς, αφού σε ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και σου ευχηθώ καλή τύχη, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Πιστεύω πως γνώριζα την πολιτική σου θέση για τα θέματα της αυτοδιοίκησης, όπως πολλές φορές και στις κατ ιδίαν αλλά και στις συναντήσεις των μελών της Δημοτικής παράταξης έχεις εκφράσει και φαινόταν πολύ διαφορετική αυτής που σήμερα ασκείται από την Δημοτική αρχή. Αυτή τη διαφορετικότητα άλλωστε εξέφραζες και μπροστά στις διοικήσεις των επαγγελματικών Σωματείων με τα οποία πρόσφατα είχαμε συναντηθεί.

Οι άνθρωποι συνεργάζονται όταν τους ενώνουν κοινά οράματα, ιδέες, αντιλήψεις, ιδανικά ή όταν υπάρχει προσωπικό συμφέρον.
Ποτέ το προσωπικό συμφέρον δεν οδήγησε τις επιλογές μου αλλά και όλων όσων, θέλω να πιστεύω, συμμετέχουν στην δημοτική παράταξη που με πολλούς από τους συνεργάτες μου συνίδρυσα. Τα ίδια ακριβώς είναι και εκείνα που τους χωρίζουν.
Η Σαντορίνη εκείνο που χρειάζεται πρώτιστα πέραν όλων όσων στερεότυπα αναφέρεις, είναι άνθρωποι που να εννοούν αυτά που εκφέρουν ως απόψεις, θέσεις και ιδέες και με την προσωπική τους καθημερινή πρακτική να το έχουν αποδείξει.
Εξάλλου όπως θα θυμάσαι και η σημερινή δημοτική αρχή για να εκλεγεί στις επαναληπτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2006 επικαλέστηκε τις ευρύτερες συμμαχίες για το καλό του τόπου, που επικαλείσαι και εσύ σήμερα, το γνωστό «όλοι μαζί».
Το αποτέλεσμα το γνωρίζεις και το έχεις καταδικάσει επανειλημμένα μέχρι σήμερα. Ανυπαρξία έργου και λύσεων ακόμη και στα μικρά καθημερινά προβλήματα.
Η διαφορετικότητα και η αντιπαράθεση είναι συστατικά της δημοκρατίας. Όποιος επικαλείται την κατάργησή τους ή πιστεύει σε άλλης μορφής διακυβέρνηση ή προσχηματικά το επικαλείται.
Η Θηραϊκή πολιτεία είναι ο μόνος δημοτικός συνδυασμός με δημόσια διακηρυγμένες αρχές, αξίες και στόχους και σε καμία περίπτωση δεν τις απεμπολούμε στην οποιαδήποτε σκοπιμότητα της καλοκαιρινής περιόδου των μεταγραφών.
Για την Θηραϊκή Πολιτεία σκοπός και μέλημα παραμένει η ευημερία του Θηραίου πολίτη (επιχειρηματία, αγρότη, εργαζόμενου) και το σταμάτημα της υποβάθμισης του τόπου μας. Συνοδοιπόρος μας και στήριγμά μας η πλατιά μάζα των Θηραίων πολιτών.
Σε ότι αφορά τη στάση μας στα Δημοτικά Συμβούλια πέραν των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει και οι οποίες ουδέποτε υιοθετήθηκαν από την Δημοτική αρχή γιατί πολύ νωρίς αποφάσισε ότι δεν θέλει να ακούει άλλη άποψη.
Εξάλλου οι πλειοψηφίες κυβερνούν και οι μειοψηφίες ελέγχουν τη δράση των πλειοψηφιών και τούτο συμβαίνει από την εμφάνιση του Δημοκρατικού πολιτεύματος, δηλαδή εδώ και 2.500 περίπου χρόνια.
Από την επομένη των προηγουμένων εκλογών και γνωρίζοντας ότι αποτελούμε κοινωνική πλειοψηφία ασκούμε τα καθήκοντά μας αυτά με σύνεση και σοβαρότητα, χωρίς να εκτελούμε χρέη εισαγγελέα και να καταθέτουμε ενστάσεις, όπως αναφέρεις για λόγους που μάλλον μόνο εσύ γνωρίζεις.

Αγαπητέ Γιώργο
Κατανοώ πως για να φύγεις από τη Δημοτική παράταξη έπρεπε να επικαλεστείς κάποιους λόγους.
Όμως, όπως και εσύ βαθιά μέσα σου γνωρίζεις, αυτοί που αναφέρεις είναι προσχηματικοί.
Ο χρόνος θα αποκαλύψει όπως γίνεται πάντα, τις πραγματικές αιτίες της ένταξής σου σε άλλη πολιτική συντροφιά.






«Όλοι βελτιώνονται» ,πάντως, συμπεραίνουμε βλέποντας και τις υπόλοιπες επιστολές της επικαιρότητάς μας, και να αναφερόμαστε σε αυτήν του δημάρχου Θήρας που επτά χρόνια νωρίτερα ως Έπαρχος, χαρακτήριζε το έργο υπουργών που πέρασαν μια βολτούλα από το νησί για να φάνε κανα φρέσκο ψαράκι «θεάρεστο», ενώ περιγράφοντας το νησάκι σημείωνε ότι «περιβρέχεται περιμετρικά από την θάλασσα….»

Αλώθηκε ο συνδυασμός η προσωπικότητα;
«Στα σοβαρά τώρα» που λέει και η επιστολή.
Τουλάχιστο εκείνη η επιστολή, μια επταετία πρίν, παρά τα συντακτικά λάθη, τις φραστικές υπερβολές και αστοχίες της, είχε κάτι από ειλικρίνεια, και «ψυχή».
Σε αντίθεση με την καινούργια που μέσα από τα καλογραμμένα(;) ελληνικά της εκπέμπει έπαρση και αλαζονεία, χαρακτηριστικά τα οποία δεν είχε προσάψει κανείς στον Δήμαρχο του νησιού μέχρι πρότινος.

Μια (αδιόριστη καλύτερα) φιλόλογος να μας βοηθήσει… !
Με τα παραπάνω αναφερόμαστε στην επιστολή του Δήμαρχου προς τους δύο πρώην αντιδημάρχους του, όπου πέρα από υπερβολές και αμφίβολης αισθητικής παραλληλισμούς τοπικών πολιτικών ανακοινώσεων που αντιπαραβάλλονται με το εορτολόγιο της εκκλησίας,
επιτίθεται σε όσους των κατηγορούν σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι :
«ο Δήμος δεν είναι ούτε κάστρο ούτε μαγαζάκι κανενός, ανήκει σε όλους τους Θηραίους και εμείς είμαστε απλώς διαχειριστές του. Εφιάλτες , κερκόπορτες , αλώσεις και μαγαζιά, να τα εφαρμόσετε εσείς αν ποτέ πείσετε τον Θηραίο πολίτη να σας αναθέσει την διαχείριση του Δήμου.»

Στην επιστολή τους οι κ. Σιγάλας και Αργυρός κάνουν λόγο για «πολιτικό κατήφορο της δημοτικής αρχής που τον οδηγούν πρωτοφανείς πολιτικές συμμαχίες καθιερώνοντας τις δημόσιες και ιδιωτικές σχέσεις ως βασικό παράγοντα χάραξης πολιτικής του Δήμου», ενώ αναφέρουν πως «πολύ πριν βρει το κουράγιο ο Δήμαρχος να μας διαγράψει, τον είχαμε απορρίψει και διαγράψει εμείς».
Τέλος, επισημαίνουν ότι «με την διαγραφή τους έχει δημιουργηθεί αναντιστοιχεία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και στο πως εκπροσωπείται σήμερα στη δημοτική Αρχή», κάνοντας λόγο για «δήμαρχο μειοψηφίας»


Σημ. δημοσιεύονται οι επιστολές που φτάνουν στο μέιλ του μπλόγκ

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2009


Ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο με την επωνυμία Nick the Greek, ιδιοκτησίας του κ. Νίκου Παπαδέα αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί στις 08.00 στον Πύργο Θήρας, την ωρα που η υπάλληλος του κοσμηματοπωλείου καθώς και ο ιδιοκτήτης του διπλανού κρεοπωλείου
-απ όπου και εισέβαλλαν οι δράστες στο κασμηματοπωλείο- πήγαν να ανoίξουν τα καταστήματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας απο το ΑΤ θήρας, οι δράστες άνηξαν τρύπα διαμέτρου 1 μέτρου με κομπρεσέρ τις πρώτες πρωινές ώρες, απ όπου και μετέφαν την λεία τους που υπολογίζεται σε κοσμήματα αξίας 100 χιλιάδων ευρω.




Μέχρι την μία το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΑΤ Θήρας είχαν γίνει 10 προσαγωγές υπόπτων ενω ο αριθμός των προσαχθέντων αναμένεται να μεγαλώσει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια στο νησί, ενω εχουν αποκλειστεί οι κεντρικές πύλες εισόδου και εξόδου στο νησί, απο 10 άνδρες του τμήματος που ελέγχουν το λιμάνι και το αεροδρόμιο.










..............






















......

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

το μέιλ -κείμενο που ακολουθεί το έλαβα απο ακροατή της εκπομπής, μην το πάρετε και πολύ προσωπικά(!) είναι πάντως χαρακτηριστικό και ενδεικτικό πολλών καταστάσεων απο αυτές που μας ταλαιπωρούν και μας μπερδευουν καθημερινά!
αναφέρεται στην συμμετοχή απο πλευράς δύο χωρών σε εναν αγώνα.
σε εναν κωπηλατικό αγώνα.
όπου, η κάθε χώρα συμμετείχε και έκρινε τη συμμετοχή της με τον δικό της τρόπο.
τον ελληνικό και τον γιαπωνέζικο.
εξ ου και τα αποτελέσματα...

ελπίζω, τουλάχιστο να το απολευσετε...



Πριν από μερικούς μήνες οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Ιαπωνίας συμφώνησαν να συνδιοργανώσουν κωπηλατικό αγώνα.
Αμέσως άρχισε μία σκληρή και επίπονη προετοιμασία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά με τα πιο σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας και της αθλητιατρικής.
Η νίκη ήταν υπόθεση γοήτρου και επιβεβαίωσης.

Όταν ήρθε η μεγάλη μέρα οι δύο ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο άριστα προετοιμασμένες και αποφασισμένες να διεκδικήσουν τη νίκη.
Τα προγνωστικά ήταν αμφίρροπα και η ατμόσφαιρα στις εξέδρες ιδιαίτερα φορτισμένη. Ωστόσο η ιαπωνική λέμβος κέρδισε τον αγώνα με διαφορά ενός χιλιομέτρου από την ελληνική οκτάκωπο.
Το γεγονός επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία της ελληνικής ομάδας. Όμως οι υπεύθυνοι δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια.
H ανώτατη δημόσια διοίκηση διεκήρυξε την αποφασιστικότητά της να εντοπίσει και να εξαλείψει τα αίτια του απίστευτου διασυρμού.
Συστάθηκε αμέσως ειδική επιτροπή, για να διερευνήσει όλες τις παραμέτρους του προβλήματος και να προτείνει συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις.
Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις το οδυνηρό συμπέρασμα ήταν ότι στην ιαπωνική λέμβο επτά αθλητές κωπηλατούσαν και μόνον ο όγδοος καθοδηγούσε τους υπόλοιπους, ενώ στην αντίστοιχη ελληνική ομάδα οι επτά είχαν αναλάβει ρόλο πηδαλιούχου και μόνον ο όγδοος κωπηλατούσε.

Χωρίς να χάσει καιρό, η ανώτατη δημόσια διοίκηση απευθύνθηκε σε εταιρεία συμβούλων, η οποία και ανέλαβε να συντάξει υπόμνημα για τη σημερινή δομή και τη μελλοντική αναδιοργάνωση της ομάδας από μηδενική βάση.
Μετά από διαβουλεύσεις έξι μηνών και επένδυση πολλών εκατομμυρίων, οι σύμβουλοι απέδειξαν με συγκεκριμένα στοιχεία, που δεν επιδέχονται διάψευση, ότι είναι υπεράριθμοι εκείνοι που καθοδηγούν και ελάχιστοι, άρα και ανεπαρκείς, εκείνοι που κωπηλατούν.
Για να αποφευχθεί νέος διασυρμός απέναντι στους Ιάπωνες, η δομή και λειτουργία της ομάδας άλλαξε εκ βάθρων.
Τώρα πια στην ελληνική λέμβο συμμετείχαν τρεις πηδαλιούχοι, ένας διευθύνων πηδαλιούχος, ένας πηδαλιούχος επί τιμή, ένας συνδικαλιστής πηδαλιούχος, ένας επιβλέπων γενικών καθηκόντων και ένας κωπηλάτης.
Ακόμη, θεσπίστηκε ειδικό σύστημα αξιολόγησης με βάση τα διεθνή πρότυπα και μεσοπρόθεσμο στόχο να διευρύνεται ο τομέας ευθύνης του πηδαλιούχου, ώστε να παρέχονται πρόσθετα κίνητρα για την άμεση δραστηριοποίησή του.
Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ψυχολογική προετοιμασία, σύμφωνα με τις επιταγές του σύγχρονου μάνατζμεντ και με επιρροές από τη φιλοσοφία και κοσμοθεωρία της Άπω Ανατολής, όπως αυτή αντανακλάται στην φράση- κλειδί : "Επικεντρώσου στα ουσιώδη" !

Στην επόμενη αναμέτρηση η ιαπωνική οκτάκωπος κέρδισε τον αγώνα με διαφορά δύο χιλιομέτρων.
Αυτή τη φορά η ανώτατη δημόσια διοίκηση δεν δίστασε να λάβει αποφασιστικά μέτρα.
Ο κωπηλάτης απολύθηκε αμέσως λόγω ανεπάρκειας.
Η οκτάκωπος πουλήθηκε σε τιμή ευκαιρίας.
Οι συμπεφωνημένες επενδύσεις για την κατασκευή υπερσύγχρονης κωπηλατικής λέμβου, αλλά και για την πρόσληψη ταλαντούχων κωπηλατών πάγωσαν μέχρι νεωτέρας.
Τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν μοιράστηκαν δίκαια ανάμεσα στα στελέχη της ανώτατης δημόσιας διοίκησης, ενώ η εταιρεία συμβούλων έλαβε διαβεβαίωση για συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος και των δύο πλευρών....






...............



Από ανακοίνωση της Ένωσης Ζωόφιλων

Μήπως ανήκει σε κάποιον; είναι πανέμορφος….
Είναι αρσενικός 9 - 12 μηνών και τον τελευταίο καιρό περιφέρεται στην περιοχή του κάτω Προφήτη Ηλία, στο Εμπορείο.













From SAWA Member.........

This dog – male, approximately 9-12 month old, I am seeing this dog since a couple of days/weeks always on the way to small Prof. Ilias Mountain.

Niki working at Hotel Pantheon gives him food as well.

Brown leather collar without telephone and name, no tattoo













......
Για μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα που υπάρχει πλέον στο νησί μας,
μας ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η διατροφολόγος Ελευθερία Αλεφραγκή που έχει το ιατρείο της στα Φηρά.
Στο ιατρείο της κ. Αλεφραγκή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβληθούν στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας ή τεστ δυσανεξίας τροφών το οποίο μπορεί να αποκαλύψει τις τροφές που επηρεάζουν τον μεταβολισμό μας και γενικά δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας, άρα θα πρέπει να τις αποφεύγουμε.

Αλλά τα οφέλη του τεστ διατροφικής δυσανεξίας δεν σταματούν εδώ!
Ουσιαστικά, η απώλεια βάρους είναι το πρώτο βήμα για την ευεξία. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, που δεν βασίζεται σε γενικές οδηγίες, αλλά οδηγίες ειδικά για το κάθε άτομο ξεχωριστά βοηθάει στην βελτίωση της υγείας συνολικά. Πολλές παθήσεις, ή καταστάσεις, όπως η σπαστική κολίτιδα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, οι αλλεργίες, οι δερματίτιδες, ακόμα και οι διαταραχές της διάθεσης, όπως το άγχος και η μελαγχολία θα βελτιωθούν σημαντικά αν στην ολιστική προσέγγιση της θεραπείας τους συμπεριληφθεί η σωστή διατροφή βασισμένη στο τεστ διατροφικής δυσανεξίας.

Το Τεστ Διατροφικής (τροφικής) Δυσανεξίας μπορεί να γίνει ο οδηγός μας για ένα σωστό και ισορροπημένο διαιτολόγιο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Διαιτολόγος Αλεφραγκή Ελευθερία. Τα αποτελέσματα του τεστ πρέπει να τηρηθούν αυστηρά για τουλάχιστον ένα μήνα. Μετά από αυτήν την περίοδο οι τροφές που έχουν εξαιρεθεί θα επανενταχθούν στο διατροφολόγιο μας αργά και προσεκτικά, έτσι ώστε μετά από μερικούς μήνες, και αφού έχει επιτευχθεί το επιθυμητό βάρος να συνεχίζουμε να τρώμε τα πάντα στις σωστές ποσότητες που αρμόζουν στον οργανισμό μας χωρίς στερήσεις και ανάγκη αυστηρής επιτήρησης του βάρους μας.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το τέστ μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Αλεφραγκή στο ιατρείο της στα τηλέφωνα 27043 και 69 77 57 37 08

Καθένας τη δικιά του, κι εγώ πάλι, μια γνώμη λέω…
ή, τι σου είναι και «τα κοινά»… το παιχνίδι με την ματαιοδοξία …

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Σιγάλα
-η οποία παρεμπιπτόντως πολύ μας βοήθησε γιατί τείναμε να πιστέψουμε οτι οι κύριοι Αργυρός και Σιγάλας έτειναν να γίνουν κάτι σαν το δίδυμο Τσακνής - Μαχαιρίτσας που στο παρελθόν εμφανίζονταν παντού μαζί τραγουδώντας τα επαναστατικά – μεταπολιτευτικά τους τραγούδια υμνώντας τα -χαμένα- οράματα της αριστεράς-

εχω να σημειώσω πως έχουν γίνει κατανοητοί οι λόγοι της αποχώρησής τους από τον συνδιασμό στον οποίο ανήκαν,
κι έχουν γίνει κατανοητοί πέρα από ορισμένα σχόλια της… παρακμής και της ανοησίας που ήθελαν :
«να μην τα βρίσκουν μεταξύ τους στην “μοιρασιά”», στην όποια μοιρασιά, αρμοδιοτήτων, εξουσίας επιβολής ή ότι άλλο, καθώς και ότι
«φιρί φιρί το πήγαιναν να χάσουν το μισθό τους» (άλλωστε, οι ενήλικες άνθρωποι, είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους γνωρίζοντας ότι όλα τα πράματα έχουν συνέπειες
και γενικώς, ανάλογα με το φύλλο που τραβά κανείς, πορεύεται…)

έχοντας κατανοήσει, λοιπόν, την ανάγκη τους να απομακρυνθούν από μια ομάδα εργασίας η οποία περιόριζε ή κόνταινε τις δυνατότητές τους για δουλειά,
κατανοώντας ότι αποστασιοποιήθηκαν από πολλές από τις αποφάσεις και από την πολιτική του Δήμου γενικότερα
κατανοώντας ότι βρέθηκαν να ασφυκτιούν σε ένα περιβάλλον, και
κατανοώντας ότι πιθανότατα να κλήθηκαν να προσυπογράψουν πράγματα με τα οποία διαφωνούσαν,

ειλικρινά απορώ που ώρες είναι …. έτοιμοι για καυγά!
Κι αναφέρομαι στα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου κατά κοινή ομολογία τα πράγματα … ξέφυγαν!


Μιας και, όπως συμπεραίναμε και χθες το βραδάκι με μια καλή μου γνωστή,
σημασία δεν έχει τι λες (εντάξει όχι και τελείως..!) αλλά πως το λες…

Στην επόμενη ,σημερινή, συνεδρίαση πάντως το ενδιαφέρον στην στάση που θα τηρηθεί, μετακυλύεται από το δίδυμο Σιγάλα – Αργυρού στην περίπτωση του κ. Καραχάλιου.

Ο οποίος -όπως άλλωστε από προχθές γνωρίζει ολόκληρο το νησί- αποχώρησε από τον συνδυασμό του κ. Ζώρζου προς… άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση.

Αν πάντως οι δρόμοι του τον βγάλουν προς τα λημέρια του σημερινού δημάρχου….ε, αυτό θα αποτελέσει την έκπληξη της χρονιάς με δεδομένο ότι ο κ. Καραχάλιος είχε αναλάβει ,στο πρόσφατο παρελθόν, το βαρύ φορτίο να ασκεί -και σκληρή μάλιστα- κριτική στην δημοτική αρχή, ενώ είχε προχωρήσει και σε σειρά καταγγελιών για αποφάσεις της και γενικά για την πολιτική που εφαρμόζει ο δήμος.
Αν το δούμε κι αυτό, όπως λένε πολλοί, θα είναι από … τα Άγραφα!

Εγώ πάλι λέω ότι ο κ. Καραχάλιος εισήγαγε μιαν άλλη φρασεολογία, πέρα από αυτήν που είχαμε συνηθίσει στην πολιτική επικαιρότητα του νησιού, καθώς και ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του συνδυασμού στον οποίο ανήκε, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους επικοινωνίας και ενημέρωσης. Επίσης, ένα από τα χαρακτηριστικά του λόγου του είναι ότι καλύπτει με την επιχειρηματολογία του την κάθε τοποθέτησή του, με αποτέλεσμα ο λόγος του να είναι πειστικός και να ασκεί επιρροή.
Όπερ μεθερμηνευόμενο ότι είναι ένα σημαντικό στέλεχος σε όποια πλευρά κι αν ανήκει.

Πλην όμως, αυτό το μοντέλο παραπέμπει σε μια απολύτως επαγγελματική λειτουργία των συνδυασμών και της πολιτικής γενικότερα, μακριά και πέρα από συναισθηματισμούς και την όποια ρομαντική αντίληψη έχουμε για τα κοινά.






Αιφνιδιαστικά σαλπάρισε το Satisfaction

Η είδηση για την αποχώρηση του πλοίου δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο,
-κι ευτυχώς δηλαδή γιατί μέχρι να συνεννοηθούν και να εκδώσουν ανακοίνωση οι αρμόδιοι φορείς θα περνάγανε μέρες κι εμείς ακόμη θα αναρωτιόμασταν για την τύχη του πλοίου..- ενώ συνοδεύτηκε από σχόλια σχετικά με την «ξαφνική» αποχώρηση του σκάφους.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι έτσι είναι αυτοί οι ξένοι. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Και πάμε αλλού να καθαρίσουμε να πληρωθούμε κ.ο.κ.
Δεν έχουνε δηλ. καμία σχέση με εμάς που ένα κάνουμε και δέκα φορές το συζητάμε.
Και διοργανώνουμε ημερίδες, φιέστες παρουσιάσεις και δε συμμαζεύεται σε πολλές περιπτώσεις για το … τίποτα!

Από πλευράς τοπικών αρχών πάντως, περιμένουμε ανακοινώσεις για να καταλάβουμε τι σόι δουλειά έγινε, ενώ, σχετικά με το φράγμα, τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί το εάν συντρέχουν λόγοι για την παραμονή του ή όχι. Το φράγμα άλλωστε ανήκει στην εταιρία «Τεχνική Προστασία Περιβάλλοντος» κάτι που σημαίνει ότι η παραμονή του συνεπάγεται συγκεκριμένο κόστος για όσους και όποιους πληρώνουν…οι ποίοι σε αυτήν όπως και σε κάθε περίπτωση, πρώτα κοιτάζουν την τσέπη τους κι ύστερα θωρακίζουν τις αποφάσεις τους με λόγους…



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,
Έγκριση απόπλου από το τοπικό Λιμεναρχείο έλαβε το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουνίου το σκάφος Satisfaction μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών απάντλησης των καυσίμων και πετρελαιοειδών από το βυθισμένο στην καλντέρα της Σαντορίνης Κ/Ζ Sea Diamond. Η ανάδοχος των εργασιών, «Dronik» με την ολοκλήρωση των εργασιών, λογοδότησε στην πλοιοκτήτρια εταιρία και στους ασφαλιστές κι εκείνοι με την σειρά τους στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απ’ όπου και αναμένεται να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με το πέρας και το είδος των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν.
Σύμφωνα πάντως με την τελευταία ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Ταμείο Θήρας για την ενημέρωση του Θηραϊκού κοινού,
«από τις βραδινές ώρες τις 5.6.2009 έως τις βραδινές ώρες τις 12.6.2009 συνεχίστηκε η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων από το Sea Diamond.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε κατόπιν της απάντλησης όλων των δυνάμενων να απαντληθούν ποσοτήτων. Σημειώνεται ότι δεν εντοπίστηκαν πετρέλαιο ή άλλες ρυπογόνες ουσίες σε χώρους του ναυαγίου άλλους από αυτούς στους οποίους έγινε ήδη απάντληση, ενώ δεν παρατηρείται καμία διαρροή από το εσωτερικό του ναυαγίου».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση,
Οι αντληθείσες ποσότητες έχουν ως εξής, μείγμα θαλασσινού νερού και πετρελαιοειδών 929 κυβικά μέτρα, εκ των οποίων πετρελαιοειδή 155 κυβικά μέτρα.
Τις ποσότητες πιστοποίησε το Τελωνείο Θήρας.
Σήμερα συνεδριάζει -όπως κάθε Τετάρτη άλλωστε- η Συντονιστική Επιτροπή που θα συζητήσει το θέμα και την τοποθέτησή της σε αυτό.

Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2009

I swear δεν το ήξερα!
Με αφορμή πάντως το αίτημά του στο Δημοτικό Συμβούλιο -που θα γίνει την Τετάρτη 17.6 το απόγευμα- σχετικά με την χρηματοδότησή του με 5.000 ευρώ, έμαθα για την ύπαρξη στο νησί Συλλόγου Αθίγγανων και φίλων Αθίγγανων.
Και βέβαια εντυπωσιάζει στο άκουσμά της η είδηση, μιας και δεν είναι πολλοί
-απ’ όσο ξέρω τουλάχιστο!- ανάλογοι σύλλογοι σε άλλες περιοχές της χώρας,
ενώ, σε σχέση με ότι ξέρω, η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων εμφανίζεται να διαθέτει χρήματα για συλλογικές δραστηριότητες, εξ ου και προβληματίζει το γεγονός πως με το «καλημέρα» ο συγκεκριμένος σύλλογος ζητά το συγκεκριμένο ποσό…..
Στο αίτημα αναφέρεται το 13ο θέμα.



Σε ότι αφορά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου και θα συζητηθούν τα παρακάτω.

1. Έγκριση διάθεσης χρημάτων Ιδρύματος Λ&Ε Νομικού (τελεφερίκ) στο Δήμο Θήρας. 2. Δωρεά τηλεφωνικού κέντρου στο Αστυνομικό τμήμα αξίας 1.500 ευρώ.3. Κανονιστική απόφαση για την επιβολή τελών διαφήμισης στο Δήμο Θήρας.4. Αποδοχή όρων της προκήρυξης και συμμετοχή του Δήμου στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ
5. Υπογραφή Π.Σ. μεταξύ Νομαρχίας και δήμου για την εκτέλεση του έργου κατασκευή τοιχίου και ασφαλτικά στην διαπλάτυνση του Επαρχιακού δρόμου στην είσοδο του Λιμένα Αθηνιού.
6. Γνωμοδότηση για την χορήγηση άδεια λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης μοτοσικλετών άνω των 50 κ του Ρούσσου Μάρκου του Εμμανουήλ στην Περίσσα.
7. Γνωμοδότηση για την χορήγηση άδεια λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης μοτοσικλετών άνω των 50κ του Ιωάνου Γεωργίου.
8. Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας καταστήματος εστιατορίου του κ. Βοϊβόντα Απόστολου στα Φηρά.
9. Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος της εταιρείας Θ.Λυκουρίνος και Σία στα Φηρά.
10. Γνωμοδότηση για χορήγηση άδεια λειτουργίας εστιατορίου του κ. Γκλώτσου Στυλιανού στα Φηρά.
11. Ανανέωση ασφαλτοτάπητα Φηρών
12. επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών
13. Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων
14. Αναμόρφωση ισχύοντος Προϋπολογισμού.
15. Έγκριση δαπανών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου
17. Μίσθωση ακινήτων για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης
18.19.20.21.22 23. έγκριση αποφάσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Θ
24. έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου Ανακατασκευή και τοποθέτηση συστήματος τάπητα ποδοσφαίρου στο γήπεδο Καμαρίου.
25.Έγκριση γεωτεχνικής μελέτης του έργου Δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης των οικισμών Μέσα Γωνιάς και Αγίας Παρασκευής.
26. ΒΚ 451 Δημόσιο κτήμα - ενημέρωση.
27. Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου
28. Καταγγελία-αίτηση ανάκλησης διοικητικών πράξεων εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε περιοχή του Προφήτη Ηλία.
29. Παραχώρηση Δημοτικού χώρου για την προτομή Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού.
30 - 31 προέγκριση δαπάνης για τα έξοδα μετακίνησης Δημάρχου Αντιδημάρχων





Σχετικά με το 17ο θέμα αναφορικά με την έγκριση των αποφάσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Θ
(Δημοτική Κοινοφελής Επιχείρηση Θήρας) αξίζει να πούμε ότι δεν είμαστε ακόμη εξοικειωμένοι με τα αρχικά της νεοσύστατης αυτής επιχείρησης, πλην όμως η ΔΗ.Κ.Ε.Θ αναμένεται να μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο μέλλον μιας και οι αρμοδιότητές της είναι ευρύτατες.
Από τα πρώτα πρακτικά των συνεδριάσεων της νέας επιχείρησης μαθαίνουμε ότι η διάρθρωσή της περιλαμβάνει έξι τμήματα,
Τμήμα διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,
Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού και περιβάλλοντος
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας
Τμήμα Δημοτικής Συγκοινωνίας
Τμήμα Περιβάλλοντος
και Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης
ενώ σύμφωνα με το οργανόγραμμά της προβλέπεται το ανώτατο όριο προσωπικού με το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει να ανέλθει στα 57 άτομα.

Ομολογουμένως, τόσο ο αρχικός σχεδιασμός όσο και τα αντικείμενα της νεοσύστατης επιχείρησης είναι ενδιαφέρονται και θα έχουν να προσφέρουν πολλά στο νησί. Γι αυτό κι ευχόμαστε στην επιχείρηση καλή πορεία με τις λιγότερες δυνατές γραφειοκρατικές δυσκολίες.




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου «το Μετόχι» μας προσκαλεί στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει για την γιορτή του «κλείδωνα» με τις αφωταρίδες, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική Πλατεία του χωριού την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 20.30.

Κυριακή, Ιουνίου 14, 2009


Νοστιμιές !!
Ο Τοματοπολτός Σαντορίνης Τριπλής Συμπύκνωσης SANTO βραβεύτηκε από το περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ


Πριν λίγες μέρες, την Δευτέρα 1η Ιουνίου2009, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη απονομή των Βραβείων Ποιότητας 2009 του περιοδικού Γαστρονόμος στο Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα.
Ο Τοματοπολτός Τριπλής Συμπύκνωσης SANTO, το νέο καινοτομικό προϊόν Σαντορινιάς τομάτας που κυκλοφόρησε το 2008 για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, κέρδισε την καρδιά των καταναλωτών και της κριτικής επιτροπής και απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ του Γαστρονόμου.

Το περιοδικό τίμησε την Ένωση Συν/σμών Θηραϊ`ών Προϊόντων που με μεράκι και φαντασία αλλά κυρίως με ήθος και εντιμότητα συμβάλλει με τον τρόπο της στην διαμόρφωση του διατροφικού μας πολιτισμού.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Σαντορίνης κος. Καφούρος παρέλαβε το βραβείο και τόνισε την δέσμευση της Ένωσης στην ανάδειξη των ποιοτικών αυθεντικών τοπικών προϊόντων και στην υποστήριξη όλων των αγροτών του νησιού.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει ο τοματοπολτός Τριπλής Συμπύκνωσης νέας εσοδείας, και σας υποσχόμαστε ότι αν δοκιμάσετε την απίθανη γεύση του, δεν θα συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο !



Έχει περάσει ένα σωρό καιρός από τότε, -είναι δυό Σαββατοκύριακα τώρα- οπώτε και προβλήθηκε στο «6 -10 Μαζί», στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντένα τα Σαββατοκύριακα με τους Γιώργο Καραμέρο και Σπύρο Χαριτάτο,
ρεπορτάζ σχετικά με τα «εργαζόμενα» μουλάρια και γαιδουράκια στο λιμάνι των Φηρών.

Κι όπως είπαμε, ναι μεν έχει περάσει καιρός από το ρεπορτάζ, αλλά, αξίζει να αναφερθούμε σ’αυτό μιας και …. το ευχαριστηθήκαμε!
Σύμφωνα με τα όσα είδαμε, ο Γιώργος και ο Σπύρος, οι παρουσιαστές της εκπομπής βρέθηκαν στο νησί για δύο μέρες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τους σχετικά με τα εργαζόμενα ζώα στην βιομηχανία του τουρισμού στο νησί μας. Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ μάθαμε για τις συνθήκες και τις ώρες δουλειάς των ζώων, για τον τρόπο που τα φροντίζουν οι ιδιοκτήτες τους καθώς και για … τις εντυπώσεις των επισκεπτών από την εμπειρία τους να καβαλήσουν ένα ζώο, την οποία όλοι χαρακτήρισαν μοναδική!

Το όλο ρεπορτάζ πάντως έγινε με καλό κέφι και πολύ γέλιο, όπως φάνηκε άλλωστε και στον αέρα, κάτι που στα σίγουρα έκανε όσους το έβλεπαν να χαμογελάσουν ενώ …
-σε ότι αφορά τα δικά μας, κι εννοώ τον αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο- θεωρώ ότι έκαμψε ακόμη και τους πιο δύσπιστους σχετικά με την καλή κατάσταση των εργαζόμενων αυτών ζώων. Και κάνω αυτήν την επισήμανση μιας και δεν ήταν λίγες οι φορές που στο παρελθόν είχαμε ακούσει και διαβάσει καταγγελίες σχετικά με την κατάσταση των ζώων αυτών. Καταγγελίες που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν υπερβολικές και σε άλλες υστερόβουλες.
Στην παρούσα φάση πάντως, τα ζώα φαίνονται και είναι καλύτερα παρά ποτέ κι αυτό χάρις την φροντίδα των ιδιοκτητών τους αλλά και τη στήριξη ειδικών αλλά και ιδιωτών.




Νωρίτερα, ένα παραπλήσιο θέμα, η κατάσταση τριών «συνταξιούχων» γαιδουριών που λόγο ηλικίας έχουν αποσυρθεί από την δουλειά και περνούν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους σε έναν περιφραγμένο χώρο, στο φυτώριο του Καρτεράδου με την φροντίδα γιατρών, ιδιωτών καθώς και εργαζόμενων στον Δήμο του νησιού, είχε απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα και είχε προκαλέσει αντιπαραθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Καφιέρης είχε καταγγείλει με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι τα ζώα είναι εγκαταλελειμμένα και σε κακή κατάσταση.
Η καταγγελία είχε την άμεση απάντηση της Ένωσης Ζωοφίλων Σαντορίνης που εξέδωσε απαντητική επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω, μιας και περιέχει πληροφορίες που για πρώτη φορά εμφανίζονται σχετικά με τις πρωτοβουλίες της αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα τρία αυτά ζώα, ανάλογα πάντοτε με τις ανάγκες τους.


Η επιστολή.
Η Ένωση Ζωόφιλων Θήρας από την ίδρυσή της το 1993 έχει περιθάλψει πολλές φορές εγκαταλελειμμένα γαϊδουράκια. Η κ. Έλενα Ζερβού, μέλος του Συλλόγου μας, Αγγλίδα που κατοικεί χρόνια στην Σαντορίνη, μας έχει βοηθήσει αναλαμβάνοντας την φροντίδα τους. Πάντα τα ζώα που περιθάλψαμε ήταν σε άθλια κατάσταση και χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να συνέλθουν

Στο αρχείο της ένωσης διατηρούνται όλες οι περιπτώσεις για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Το έργο της Ένωσης Ζωόφιλων συνεχίζεται τώρα σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας με την παραχώρηση χώρου στο φυτώριο Καρτεράδου. Τα ζώα τα οποία υπάρχουν τα έφεραν ιδιώτες και είναι πράγματι σε πολύ κακή κατάσταση. Είναι αδύνατα με δερματολογικά προβλήματα, ένα με κατεστραμμένα σχεδόν δόντια, ο Αντώνης, η Ψαρούλα με χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα και ο Μίμης με χρόνιο εξάρθρημα της άρθρωσης του ισχίου και σχεδόν πλήρη αγκύλωση του πίσω αριστερού άκρου.
Στα ζώα έγινε αρχικά τρόχισμα των οδοντικών ακίδων γιατί τα δόντια τους τρίβονται άνισα με την πάροδο του χρόνου και δημιουργούνται ακίδες που τραυματίζουν το στόμα τους. Στην προσπάθειά τους να ανακουφιστούν τρίβουν τα δόντια τους πάνω σε κορμούς δέντρων και όχι γιατί προσπαθούν να φάνε τους κορμούς. Κατόπιν τους παρασχέθηκε αντιπαρασιτικό φάρμακο και φάρμακο για τα δερματολογικά καθώς και βρογχοδιασταλτικό για το γαϊδουράκι με τα χρόνια αναπνευστικά. Τα ζώα ταΐζονται με πίτουρα στην αρχή και με μικρές ποσότητες γιατί η αφθονία φαγητού σε μικρό διάστημα θα οδηγήσει σε προβλήματα κολικού με αποτέλεσμα τον άμεσο θάνατο των ζώων.
Τα ζώα βρίσκονται πολύ μικρό χρονικό διάστημα στο Φυτώριο και θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες για να μπορέσουν να αναρρώσουν λίγο και να μην εμφανίζουν αυτή την άσχημη εικόνα.
Γι αυτό αγαπητοί φίλοι που ήδη έχετε επισκεφθεί το φυτώριο παρακαλούμε να μην κάνετε αρνητικά και πικρόχολα σχόλια χωρίς να έχετε γνώση του θέματος.. Είμαστε εμείς εδώ για κάθε σας απορία.
Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι η ιδανικότερη αλλά ευελπιστούμε και ελπίζουμε στην βοήθεια τη δική σας και θέλουμε τις συστάσεις σας για να γινόμαστε καλύτεροι.
Όμως μην αναμοχλεύετε την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε μια φιλοζωική ένωση και σε έναν Δήμο.
Αγαπητέ κ. Ζώρζο και κ. Καφιέρη μπορείτε κάλλιστα να γίνετε μέλη της Ένωσης Ζωόφιλων και να βοηθήσετε ενεργά στην προσπάθεια της ευζωίας των ζώων και όχι με αρνητικά σχόλια που δεν βοηθάνε σε τίποτα.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου να σας πούμε για μια περίπτωση γαϊδουριού με φοβερά δερματολογικά προβλήματα και κατάσταση απίσχνασης που καταφέραμε να βοηθήσουμε μετά από περίοδο περίπου έξι μηνών.
Το γαϊδουράκι έγινε αξιοζήλευτο και πανέμορφο και γι’ αυτό και ένα βράδυ έσπασαν την απλή ξύλινη πόρτα του χωραφιού που το είχαμε και το πήραν πιθανόν οι ίδιοι που όπως πληροφορηθήκαμε το είχαν εγκαταλείψει. Το φωτογραφικό μας αρχείο πάντα στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση Μαργαρίτα Βάλβη Ρούσσου Κτηνίατρος
Χριστίνα Καλούδη – Πρόεδρος Ζωόφιλων Θήρας