Σάββατο, Αυγούστου 02, 2014

αόρατα Νησιά - Ομαδική Έκθεση του Ορίζοντα Γεγονότων – παρουσίαση στις 2.8 20.30 στο εντευκτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εστίας Πύργου Καλλίστης , διάρκεια εως 8.8

Ποια είναι τα αόρατα νησιά? Οι αθέατες όψεις του πραγματικού, οι αθέατες όψεις των άλλων, των εαυτών μας, αλλά και οι αθέατες όψεις του χρόνου που άλλοτε σκεπάζει και άλλοτε αποκαλύπτει η πάχνη του. Ίσως το θέμα είναι  τελικά ο τρόπος με τον οποίο μας αποκαλύπτονται οι αθέατες όψεις, «ανάμεσα από τις γραμμές»...

Ένα εικαστικό οδοιπορικό 6 νησιών...
Μέχρι ο λόγος να γίνει τόπος...

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στην Art Athina το Μάη 2014, συνεχίστηκε στο χώρο του Ορίζοντα στον Κεραμεικό και κατόπιν άρχισε το ταξίδι της σε Τήνο, Νάξο με επόμενη στάση τον Πύργο Σαντορίνης.

Το Σάββατο 2 Αυγούστου στις  20:30  στο εντευκτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εστίας Πύργου Καλλίστης θα παρουσιαστεί  ένα μέρος αυτού του εικαστικού οδοιπορικού και θα διαρκέσει έως τις 8/8. Ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 18:00-21:00

 Η έκθεση εντάσσεται στο Έτος Πολιτισμού 2014.

Μέχρι την επόμενη στάση  στο Storefront for Art & Architecture/ New York, στο πλαίσιο του project ''Μικρογεωγραφίες'' (19/9 έως 21/11)

Μέχρι ο λόγος να γίνει τόπος…

Συνολικά συμμετέχουν οι:
Αλέξης Δάρας, Βαρβάρα Σπυρούλη, Βασίλης Σέγκος, Βασιλική Σοφρά, Γιάννης Μπέσκος, Δέσποινα Πανταζή, Ειρήνη Αντωνή, Ειρήνη Αρχοντάκη,α,, Ελένη Μπέκου, Ελένη Παπαϊωάννου, Ελένη Παβλιτσένκο, Ευγενία Καραμούζη, Ευστάθιος Γκεβρέκης, Ηλίας Τσακμάκης, Θεοδώρα Ασπρογενίδου, Ιωάννα Τασσοπούλου, Κατερίνα Ξαρχοπούλου, Κίμων Αξαόπουλος, Κορίνα Πρεβεδουράκη, Κωνσταντίνα Μπολιεράκη, Λίτσα Μουσούλη, Λυδια Μαργαρωνη, Μαρίλη Ζαρκάδα, Παύλος Χραμπάνης ,Ράνια Καραμούζη, Στέλλα Παπαθανασίου, Σωτήρης Παπανικολάου, Τζένη Καπερνάρου.

https://www.facebook.com/orizontasgegonotwn 
http://blog.orizontasgegonoton.gr/

Τα εγκαίνια της έκθεσης «αόρατα νησιά» (31.7.2014) μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στα εξής λίνκ :



διακοπή δραστηριοτήτων για το ρωσικό τουριστικό γραφείο Labyrinth. Οι πρώτες εκτιμήσεις και δηλώσεις συνεργαζόμενων εταιριών και φορέων από την Ελλάδα

Χθες (2.8) το απόγευμα έφτασε στην Ρόδο η τελευταία πτήση από την Ρωσία. Δόθηκε συγκεκριμένα εντολή στο πρακτορείο Labyrinth να μην ξαναστείλει αεροπλάνα και τουρίστες στην Ρόδο και γενικώς στην Ελλάδα γιατί δεν θα τους δεχτούν τα ξενοδοχεία.

Σε κάθε περίπτωση οι ξενοδόχοι της Ρόδου βρίσκονται σε επιφυλακή.  Σημειώνεται ότι στη Ρόδο το συγκεκριμένο πρακτορείο στέλνει περίπου 120.000 τουρίστες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εκτός από τα χρέη που άφησε σε πολλά ξενοδοχεία της Ρόδου τα περισσότερα των οποίων σε ξενοδοχείο της Λίνδου και της Ιαλυσού, οφείλει και στον κεντρικό πράκτορα που εδρεύει στην Κρήτη και έχει ανταποκριτή στην Ρόδο πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.
Οι τουρίστες οι οποίοι αφίχθησαν χτες στην Ρόδο φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία τα οποία είχαν ακόμα εγγυήσεις και ορισμένοι από αυτούς αναγκάσθηκαν να πληρώσουν ξανά το ξενοδοχείο.

Εντωμεταξύ κυκλοφόρησαν ευρύτατα φήμες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πτωχεύσεις ρωσικών πρακτορείων ενώ κατά μία ανεπιβεβαίωτη πληροφορία οι πτωχεύσεις αυτές εντάσσονται στα μέτρα αντιποίνων της Ρωσικής κυβέρνησης για τα αντίποινα που πήρε κατά της Ρωσίας η Δύση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πηγή: www.dimokratiki.gr  


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aegean Airlines για τις εξελίξεις,

Από την Aegean Airlines ανακοινώθηκε ότι η αεροπορική εταιρεία "θα τιμήσει όλες τις  συμφωνίες των επιβατών της προσφέροντας τις ποιοτικές υπηρεσίες της για το καλό και του ελληνικού τουρισμού, έτσι ώστε να μην υπάρχει επίπτωση στη γενικότερη εικόνα της Ελλάδας.Αυτό σημαίνει ότι όσοι είχαν βγάλει εισιτήρια με την AEGEAN μέσω του Labirint και είναι στην Ελλάδα θα επιστρέψουν κανονικά πίσω χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση σε αυτούς λόγω της πτώχευσης του Labirint".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για το θέμα της πτώχευσης του Labirint: "Tο Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν με πολύ προσοχή και τη δέουσα σοβαρότητα τις εξελίξεις  αναφορικά με το τουριστικό πρακτορείο από τη Ρωσία.  Συνεργαζόμαστε  στενά, μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών,  με τις Ρωσικές αρχές και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου. Υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της."

ΣΕΤΕ προς ξενοδοχεία: Προέχει η φιλοξενία των Ρώσων πελατών και η διαφύλαξη της θετικής μας εικόνας

Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης της πτώχευσης του ρωσικού Tour Operator Labirint, ο ΣΕΤΕ προτρέπει τα ελληνικά τουριστικά καταλύματα, τα οποία συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο ή με τους τοπικούς αντιπροσώπους του στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των ρώσων επισκεπτών οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αυτά.

Σύντομα, αναφέρει ο Σύνδεσμος, θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τον τρόπο πληρωμής ή την ασφαλιστική κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους διαμονής τους.

“Ευελπιστώντας στην ταχύτατη τακτοποίηση όσων θεμάτων σχετίζονται με την πτώχευση, όπως και με την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών, προέχει η φιλοξενία όσων εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, και η διαφύλαξη της θετικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά μας να συμπληρώσουμε ότι σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις και τις δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων, ο Labirint, μέσω των τριών εταιρικών οντοτήτων του -LLC “Labyrinth”, ZAO “Labyrinth-T" και “Company Labirint” - είχε ασφαλιστικές εγγυήσεις για συνολικά περίπου 160 εκατ. ρούβλια, εκ των οποίων 40 εκατ. στη βρετανική Ascent και τα υπόλοιπα στην VSC και σε μία ακόμα εταιρεία.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί μία δήλωση πριν από λίγο στο Interfax της Irina Turina, υπεύθυνης τύπου της Russian Union of Tourism Industry (PCT), τα κεφάλαια αυτά ίσως να μην επαρκούν για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών του Labirint.

Σημειώνεται ότι η Ascent είναι η ασφαλιστική εταιρεία που έχει αναλάβει τις αποζημιώσεις από την πτώχευση του tour operator Neva, ύψους άνω των 450 εκατ. ρουβλίων.

Όπως προέκυψε από την υπόθεση του Ideal, οι οφειλές προς την αεροπορική εταιρεία Orenair ξεπερνούν το 1,5 δισ. ρούβλια…


Για περισσότερες πληροφορίες για τον αντίκτυπο του γεγονότος σε Ρόδο και Κώ, μπορείτε να ενημερωθείτε και από τις σελίδες : http://www.silvercity.gr/index.php/eidhseis/ellada/8956-bstx-yt-34
http://www.capital.gr/News.asp?id=2079864

η "γιορτή της βεντέμας 2014" από την Santo Wines (2.8 20.30)

Το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί η φετινή “γιορτή της βεντέμας” που κάθε χρόνο διοργανώνει η Santo Wines στις βεράντες του οινοποιείου της στον Πύργο.


Σύμφωνα με την πρόσκληση της Santo Wines για την φετινή γιορτή,

Θα παρουσιαστεί ένα σύντομο ψυχαγωγικό θεατρικό μονόπρακτο από τοπική θεατρική ομάδα, θα ακολουθήσει η αναπαράσταση του Τρύγου και η γιορτή θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό γλέντι, εδέσματα και κρασί.



Η γιορτή όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται προς τιμήν των αγροτών του νησιού εν όψει της έναρξης της βεντέμας (της συγκομιδής των σταφυλιών) και περιλαμβάνει την αναπαράσταση της διαδικασίας τρύγου και της οινοποίησης με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ στην συνέχεια προσφέρεται στους παρευρισκόμενους δωρεάν φαγητό και κρασί ενώ ακολουθεί γιορτή με τοπικές παραδοσιακές μουσικές και χορούς.

Η γιορτή συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες αγροτών αλλά και επισκεπτών του νησιού αποτελώντας μια από τις δημοφιλέστερες εκδηλώσεις για όσους θέλουν να ζήσουν ένα αυθεντικό Σαντορινιό γλέντι.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 20.30 και αναμένεται να διαρκέσει τις αρκετές επόμενες ώρες.

Αξίζει να θυμηθούμε και να αναφέρουμε ότι η ανάλογη εκδήλωση τον Αύγουστο του 2012 ήταν αφιερωμένη στο «Visanto» με αφορμή τα 10 χρόνια θεσμικής κατοχύρωσής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι κατά την διάρκεια εκείνης της γιορτής είχαν βραβευθεί οι  άνθρωποι με την δουλειά των οποίων αναγνωρίστηκε και κατοχυρώθηκε το 2002 η ονομασία «Visanto» στην συγκεκριμένη ποικιλία κρασιού που παράγεται από λευκά λιαστά σταφύλια.

Οι άνθρωποι που τιμήθηκαν κατά την διάρκεια της βραδιάς ήταν υπηρεσιακοί, κυρίως, παράγοντες που συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία για το εκλεκτό προϊόν της Σαντορίνης, η κ. Σταυρούλα Κουράκου, οινολόγος, διευθύντρια του Ινστιτούτου Οίνου την εικοσαετία 1964 – 1984, συγγραφέας βιβλίων σχετικά με το κρασί, καθώς και εθνική εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα οίνου, η οποία και είχε αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών των διαπραγματεύσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την κατοχύρωση της ονομασίας του Visanto, ο κ. Νίκος Γεωργομανώλης γεωπόνος, οινολόγος, εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ευρωπαϊκούς θεσμούς σχετικά με κρασί καθώς και διευθυντής του Τμήματος Οίνου στο Υπ. Γεωργίας, για την συμβολή του στην όλη προσπάθεια και κυρίως στην αναθεώρηση της ελληνικής νομοθεσίας για την κατοχύρωση του Visanto, η κ. Ευαγγελία Κουρέντα, υπεύθυνη του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπ. Γεωργίας, που συμμετέχει σε εθνικά και κοινοτικά όργανα της ΕΕ ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, καθώς και ο π. Χριστόφορος Καραμολέγκος, οινολόγος στην Santo Wines την δεκαετία 1993 – 2003, ο οποίος αγωνίστηκε σε τοπικό επίπεδο για την στοιχειοθέτηση του υλικού και συγκρότηση του φακέλου για την κατοχύρωση της ονομασίας Visanto για το κρασί της Σαντορίνης.   

JAZZ NIGHT ΜΕ ΤΟΥΣ HUMAN TOUCH ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (2.8)

Οι Human Touch, έρχονται για μια μοναδική jazz night το Σάββατο 2 Αυγούστου, στις 21.30, στο SAF, στη Βλυχάδα Σαντορίνης. 

Οι Human Touch, ο David Lynch, ο Στάυρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντας τον με εικόνες και συναισθήματα.

Οι Human Touch έχουν παίξει στα περισσότερα φεστιβάλ της χώρας και έχουν ένα ενθουσιώδες κοινό στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα group με προσωπικότητα και μοναδικό στυλ. Η κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα, λόγω της ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό... και ξέρουν να το μοιραστούν.

Οι Human Touch όντως είναι ένα "ανθρώπινο άγγιγμα".

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 12.00€  ΜΕΙΩΜΕΝΟ: 10.00€
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΜΠΡΙΚΑ, ΦΗΡΑ/ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΒΛΥΧΑΔΑ & viva.gr/


KARANYI and BIG JOHN WHITFIELD LIVE@CasablancaSoul Bar, Santorini Island, Greece. 02/08/2014


The producer who won the 2 Fonogram award (the Hungarian equivalent of the Grammy) is a prominent gure of the Hungarian electronic music scene. With his 3 albums, 6 EPs, 7 videos Karanyi is one of the most well known hungarian producer who produces music since 2002.
Since than his works released and played in many countries such as USA, Germany, UK, France, Spain, Italy and Israel.
As a DJ he mostly plays house & deep house, and as a producer he produces electronic pop music too. Karanyi plays in festivals since 10 years and his dj sets are wildly crowded.

To live ακολουθεί το προηγούμενο «δυνατό» του CHRISTO-Z@CasablancaSoul Bar, Santorini Island, Greece,01/08/2014 https://www.facebook.com/events/728190760559814/?notif_t=plan_user_invited  


«ArtΤhira» exhibition» of contemporary art 18-30.9 οινοποιείο Βενετσάνου, Μεγαλοχώρι

Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «ArtΤhira exhibition of contemporary art» με θέμα «η Σαντορίνη του σήμερα» με την συμμετοχή 39 καλλιτεχνών οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18 – 30.9 στους όμορφους εσωτερικούς χώρους του «οινοποιείου Βενετσάνου» στην καλντέρα του Μεγαλοχωρίου της Σαντορίνης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα, φτιαγμένα ειδικά γι’ αυτήν, στην οποία οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν το πως βλέπουν την Σαντορίνη σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με την  «ArtΤhira» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την σελίδα :  https://www.facebook.com/artthira2014

Αναλυτικό δελτίο τύπου σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους διοργανωτές. 

στα 5 καλύτερα κεμπάπ του κόσμου, ψητοπωλείο στην Σαντορίνη ..

Στα 5 καλύτερα κεμπάπ του κόσμου κατέταξε ψητοπωλείο που βρίσκεται στην παραλία του Καμαρίου της Σαντορίνης, το δημοφιλέστατο ενημερωτικό δίκτυο CNN στην ταξιδιωτική σελίδα του που έχει χιλιάδες αναγνώστες.

Συγκεκριμένα για το ψητοπωλείο «The Souvlaki Stop» on the Kamari Beach Promenade αναφέρεται ότι προσφέρει «πολύ καλό γύρο για 2 ευρώ», γεγονός που ξεπερνά κάθε άλλη αδυναμία του …

Το ψητοπωλείο από την Σαντορίνη βρίσκεται στην 4η θέση στην πεντάδα μαζί με το «souvlaki at Kalamaki Kolonaki» στην μέση του δρόμου προς τον Λυκαβηττό..

Σύμφωνα με την ανάρτηση,  

4. Santorini and Kolonaki, Greece
Friendly service isn't on the Souvlaki Stop menu. But it's easy to overlook the attitude given this irresistible monster is only 2 euros.

The Greek island of Santorini is a place where all kinds of dreams come true -- especially kebab dreams. All across the island you can pick up snack-sized gyros for bargain prices.
Pork gyros is a favorite early lunch. The crispy outer layer of the gyros is shaved onto a warm pita, topped with tomato, a little onion and some creamy, sharp tzatziki. It’s presented with paprika-sprinkled fries sticking out the top.

The Souvlaki Stop on the Kamari Beach Promenade makes particularly good pork gyros.
The same goes for the souvlaki at Kalamaki Kolonaki in Athens. Halfway up the hill toward Mount Lycabettus, this charming little taverna has mastered the art of making street food look smart.
It's the kind of place where you can order a few chicken souvlaki and a potato salad and wait for everything good about Greece to come to you on a plate.


πολύ σημαντική, χαρακτηρίζεται η ίδρυση Γραφείου του ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη, από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας

Πολύ σημαντική, χαρακτηρίζεται η ίδρυση Γραφείου του ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη, το οποίο αποτελούσε μακρόχρονο αίτημα των εμποροεπαγγελματιών της Σαντορίνης.

Την διαβεβαίωση αυτή παρέσχε στις 29.7.2014 ο Υπ. Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, στον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκο Νομικό, στον νέο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φηρών κ. Γεράσιμο Κανακάρη και στον Γραμματέα του Συλλόγου κ. Αβέρκιο Σιγάλα, οι οποίοι επισκέφθηκαν κατόπιν προσκλήσεως τον υπουργό στο Γραφείο του.

Με την ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου Γραφείου στη Σαντορίνη, αποφεύγονται τα ταξίδια και ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων στη Νάξο και τη Σύρο, αφού πλέον στο Γραφείο αυτό μεταξύ άλλων:
Θα υποβάλλονται οι δηλώσεις ενάρξεως επιτηδεύματος, Θα ρυθμίζονται θέματα ασφαλιστικών εισφορών, Θα διεκπεραιώνονται θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, Θα εκδίδονται τα έγγραφα ασφαλιστικής ενημερότητας κ. α.


Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας, έθεσε στον υπουργό το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών στη Σαντορίνη, όπως π.χ. του τοπικού υποκ/ματος Ι.Κ.Α.

διαρκείς συλλήψεις στις προσπάθειες παράνομης αναχώρησης από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ..

Τουλάχιστο τέσσερις είναι οι ανακοινώσεις της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης αλλοδαπών ατόμων που προσπαθούν να αναχωρήσουν παράνομα από την Ελλάδα με προορισμό χώρες του εξωτερικού και κυρίως της Ευρώπης.
Σύμφωνα με κάποιες από τις τελευταίες ανακοινώσεις,

Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Θήρας έξι (6) αλλοδαποί που προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση εξωτερικού.
Συνελήφθησαν χθες (29.7.2014) στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, έξι υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 26 έως 34 ετών, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης εισόδου-διαμονής στη χώρα και κατοχής-χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Θήρας τέσσερις (4) αλλοδαποί που προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση εξωτερικού. 
Συνελήφθησαν χθες (31.7.2014) στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τέσσερις υπήκοοι Συρίας ηλικίας 20, 21, 27 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. 

το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετείχε σε συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Έργο FIREMED στη Βαρκελώνη

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου "FIREMED- Χρηματοδοτικά μέσα για την υποστήριξη των ΜμΕ στον τομέα της Ενέργειας", του οποίου εταίρος είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη στις 21 και 22 Ιουλίου η 4η συνάντηση του εταιρικού σχήματος του έργου.

Το έργο “FIREMED” υλοποιείται στο γενικότερο πλαίσιο του Προγράμματος MED Διακρατικής Συνεργασίας του Μεσογειακού Χώρου, με στόχευση στην Καινοτομία στον κλάδο των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας και λύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας στο Μεσογειακό χώρο, με τη συμμετοχή των παρακάτω χωρών και φορέων:

Περιφέρεια της Βενετίας – Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας (Ιταλία)
Εμπορικό Επιμελητήριο της Βενετίας (Ιταλία)
FINLOMBARDA – Αναπτυξιακός Φορέας της Περιφέρειας της Λομβαρδίας – Μιλάνο (Ιταλία)
Εμπορικό Επιμελητήριο της Μασσαλίας (Γαλλία)
ARDI - Περιφερειακή Υπηρεσία της Λυών,  για την Ανάπτυξη και την Καινοτομία (Γαλλία)
IDEA – Τοπικός Φορέας της Ανδαλουσίας για την Καινοτομία και την Ανάπτυξη – Σεβίλλη (Ισπανία)
Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανδαλουσίας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου – Σεβίλλη (Ισπανία)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Ελλάδα)
Επιμελητήριο Κυκλάδων (Ελλάδα)
Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου – Λευκωσία (Κύπρος)
Ινστιτούτο Josef Stephan της Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
ASCAME – Σύνδεσμος των Μεσογειακών Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων – Βαρκελώνη (Ισπανία)
Περιφερειακό Συμβούλιο της Βαλένθια, του Εμπορικού Επιμελητηρίου – Βαλένθια (Ισπανία)
Περιφέρεια της Ίστρια – Τομέας Οικονομικής Ανάπτυξης – Πούλα (Κροατία)

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, εκτός από την πορεία του έργου και τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου, παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες υπηρεσίες που θα σχεδιαστούν και θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο του έργου σε ΜμΕ και σε Χρηματοδοτικούς φορείς, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα προταθούν στις Τοπικές Περιφερειακές Αρχές και θα ενσωματωθούν στο στρατηγικό σχεδιασμό τους καθώς επίσης και η πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες που θα απευθύνονται στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Οι καινοτόμες υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:
Υπηρεσία 1 – Ενημέρωση σχετικά με ευκαιρίες χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον κλάδο της ενέργειας
Υπηρεσία 2 – Τεχνική υποστήριξη στην εκπόνηση χρηματοοικονομικού πλάνου απευθυνόμενου στους φορείς χρηματοδότησης
Υπηρεσία 3 – Οδηγός ενοποίησης πλάνων τεχνολογικής ανάπτυξης με χρηματοδοτικά μέσα
Υπηρεσία 4 – Υποστήριξη στην αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων ΜμΕ του ενεργειακού κλάδου
Υπηρεσία 5 – Υποστήριξη στη διασύνδεση ΜΜΕ του ενεργειακού κλάδου με φορείς χρηματοδότησης (δημόσιους και ιδιωτικούς)

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της Υπηρεσίας που απευθύνεται στους Χρηματοδοτικούς φορείς και έχει τίτλο «Υποστήριξη στην αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων ΜμΕ του ενεργειακού κλάδου». Οι Υπηρεσίες θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο των πιλοτικών δράσεων του έργου από το Νοέμβριο του 2014 με στόχο την ενίσχυση της θέσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον ενεργειακό τομέα στις περιοχές της Μεσογείου, και την αύξηση των δυνατοτήτων τους σε διακρατικό επίπεδο.


Οι εργασίες χαρακτηρίστηκαν από την επιτυχή και αποτελεσματική συνεργασία του εταιρικού σχήματος, το οποίο επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την κοινή πρόθεση για την επίτευξη των στόχων του έργου σε διακρατικό επίπεδο.

Χ. Κόκκινος : τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2014 από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή επιβεβαιώνουν την οπισθοδρόμηση των νησιών

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»  κ. Παπαμανώλη συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Α. που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και στη Σύρο με τηλεδιάσκεψη στις 31/7/2014 εκπροσωπώντας τη μείζονα μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Τα στελέχη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου καταψήφισαν τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του β’ τριμήνου του 2014 της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής. Άλλωστε, προ ολίγων μηνών και στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου ο κ. Χ. Κόκκινος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» είχαν επισημάνει, ότι ο προϋπολογισμός που είχε φέρει προς έγκριση η Περιφερειακή Αρχή υπό τον κ. Μαχαιρίδη, δεν ήταν σε αναπτυξιακή τροχιά, περιελάμβανε «βαλτωμένα» έργα με πολυετή δέσμευση πόρων και δεν ικανοποιούσε τις προσδοκίες των πολιτών.

Η πρόσφατη λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράστηκε στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου του 2014 επιβεβαιώνει την επιχειρηματολογία της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, επιβεβαίωση της επικριτικής στάσης απέναντι στον προϋπολογισμό που εκτέλεσε και εκτελεί η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή υπό τον κ. Μαχαιρίδη είναι και οι πέντε (5) χορηγήσεις παρατάσεων προθεσμίας εργασιών των έργων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα που αποδεικνύουν τους αργούς ρυθμούς υλοποίησής τους. Εξυπακούεται ότι την ίδια πολιτική στάση θα κρατήσει η μείζονα αντιπολίτευση και ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» για το ανωτέρω θέμα και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη σημερινή του σύνθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 26/8/2014 στη Σύρο. 


Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού  «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

συνέντευξη τύπου (31.7) παραχώρησε ο νέος Γ.Γ. της Α.Δ.Α.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη 31.7.2014 ο νέος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδων Σπύρου, στην Σύρο.

Οι σημαντικότερες από τις δηλώσεις του θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ακτή Μιαούλη 83 & Μ. Μπότσαρη 2-8 Τ.Κ. 18538 Τηλέφωνο :213 2026806
E-  mail: gg@ apdaigaiou.gov.gr  

Γ. Βρούτσης : αυταπάτη η ευκαιριακή στρατηγική επιχειρήσεων που επιδιώκουν το ευκολο κέρδος εις βάρος εργαζομένων και ασφαλιστικών ταμείων

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
«Με τις συνέργειες που αναπτύσσονται τον τελευταίο μήνα μεταξύ των ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου μας – της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Ειδικής Υπηρεσίας Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ – έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά η επιχειρησιακή τους ικανότητα και, και κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς μας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Συγκεριμένα, τόσο το ΣΕΠΕ όσο και η ΕΥΠΕΑ ελέγχουν πλέον αποκλειστικά την αδήλωτη εργασία με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες και εργαλεία, ενώ η ανασφάλιστη εργασία - μετά και την κατάργηση του «πορτοκαλί βιβλίου» - ελέγχεται και εντοπίζεται επιπλέον μέσω της πραγματοποίησης πολλαπλών ηλεκτρονικών διασταυρώσεων μεταξύ των εξελιγμένων πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Εργασίας (σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», πληροφοριακό σύστημα ΙΚΑ, κ.λπ.).

Έτσι, στο πλαίσιο της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» με τον νέο ενοποιημένο και εντατικό τρόπο ελέγχου της αδήλωτης εργασίας για το μήνα Ιούνιο 2014, ελέγχθηκαν 2.816 επιχειρήσεις και σε σύνολο 16.059  εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 769, δηλαδή το 4,79% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που ελέγχθηκαν. Ενδεικτικό της σημαντικής βελτίωσης της ελεγκτικής αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, είναι το γεγονός ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν μόνο τον Ιούνιο για τις παραπάνω παραβάσεις, ανήλθαν στα 7.884.585 ευρώ και αποτελούν περίπου το ένα τρίτο των συνολικά επιβαλλόμενων προστίμων από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα. 

Από την άλλη, από την έναρξη εφαρμογής του Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» και την επιβολή των υψηλών προστίμων στις 15 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014, ελέγχθηκαν συνολικά 17.281 επιχειρήσεις και σε σύνολο 106.630  εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 2.415, με το συνολικό ύψος των επιβαλλόμενων προστίμων για αυτή την περίοδο να ανέρχονται στα 24.883.607 ευρώ.
Ακόμη, για τις περιπτώσεις απασχόλησης παράνομα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών (αλλοδαπών), από την έναρξη εφαρμογής του ν. 4052/2012 έως και την 30η Ιουνίου 2014, επιβάλλαμε επιπλέον πρόστιμα ύψους 1.691.500 ευρώ, αλλά και ποινές διακοπής λειτουργίας που φτάνουν έως και τους τρεις μήνες σε συνολικά 89 επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τις επιχειρήσεις που παρανομούν. Απλοποιήσαμε δραστικά τις διαδικασίες, μειώσαμε τη γραφειοκρατία, περιορίσαμε σημαντικά το μή μισθολογικό κόστος και τις εργοδοτικές εισφορές. Η συμμόρφωση στη νομιμότητα, η επένδυση στην ποιοτική και αξιοπρεπή εργασία, ο σεβασμός στον εργαζόμενο και το κοινωνικό σύνολο αποτελεί τη μόνη αποδεκτή – από οικονομική, κοινωνική και ηθική σκοπιά – επιλογή για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Γιατί όσες αλλαγές και να κάνουμε – στην οικονομία, την αγορά εργασίας, τους θεσμούς και το Κράτος – θα αποδειχθούν ενδεχομένως μάταιες, αν δεν αλλάξουμε πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι και οι συμπεριφορές μας. Αν δεν εκριζώσουμε αντιλήψεις και νοοτροπίες του παρελθόντος που συνέβαλαν στο ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης». 

Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ 2014" το πρώτο μουσικό φεστιβάλ Σαντορίνης του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ είναι γεγονός! (8-9-10.8)

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση των διοργανωτών του φεστιβάλ «Στρογγύλη 2014» το πρόγραμμα και η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών έχει ως εξής :

Παρασκευή 8.8 : Φλώρα Χρυσού, Μανώλης Φύτρος, Ορφέας Περίδης

Σάββατο 9.8 : Στάθης Δρογώσης, Ηλίας Βαμβακούσης, Ελένη Τσαλιγοπούλου – Μελίνα Κανά


Κυριακή 10.8 : Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Κούτρας 

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. ,

8 – 9 και 10 Αυγούστου με ένα και μόνο εισιτήριο «επιβιβαστείτε» στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου κι ελάτε να ταξιδέψουμε στις νότες παρέα με 11 μεγάλες φωνές.

Ο Ορφέας Περίδης
Ο Γιάννης Κούτρας
Ο Στάθης Δρογώσης
Ο Ηλίας Βαμβακούσης
Η Φλώρα Χρυσού
Ο Μανώλης Φύτρος
Ο Λάκης Παπαδόπουλος
Ο Νίκος Ζιώγαλας
Ο Γιάννης Γιοκαρίνης
Η Μελίνα Κανά
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του έτους πολιτισμού.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗ: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Χορηγοί : Διασωστικό σώμα Θήρας, Hellenic Seaways,  Ξενοδοχείο Κάλμα, Hondos Center Θήρας, BlueStar FerriesSantorini photo, Κάβα Φουστέρης ,  Συνολάκης Γεώργιος Α.Ε.Ε

11 φωνές – 1 εισιτήριο
8 – 9 - 10 Αυγούστου με καθημερινή ώρα έναρξης 20:00  και ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλο το φεστιβάλ 20 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων:
Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας
Φωτογραφείο Santorini photo (Κεντρική πλατεία Φηρών)
Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου ( Καμάρι).

«ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ» ΤΗΛ.:22860 24828 - dappossantorini@gmail.com