Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2010

γιατί να βλάψει; η εξωστρέφεια.. ή μουσικό κουτί! - Σάββατο σήμερα!

ή, επιτέλους, κάτι -καλό- "Αμερικάνικο!"
Κι αναφέρομαι στον τρόπο που οι εταιρίες (απο διάφορους χώρους) αποφασίζουν να στηρίξουν οικονομικά τις προσπάθειες των καλλιτεχνών. Φαινόμενο απολύτως φυσικό και διαδεδομένο, αν και στην Ελλάδα ορισμένοι μοιάζει να έχουν κολλήσει στο παρελθόν. (όλο και κάποιο λόγο θα χουν ελπίζουμε να είναι καλός...)
Ένα πολύ ώριμο κείμενο, θα τολμούσα να πώ οτι ξεπερνάει το .. χάσμα, το κενό, και περνάει στην άλλη όχθη, αυτήν της ωριμότητας για τις ραγδαίες αλλαγές που ζούμε σήμερα γύρω μας. Ένα κείμενο που μου δημιουργεί την αίσθηση της ... νομιμοποίησης της νέας εποχής!
"Κάνω κάτι καινούργιο, δεν έχω κόμπλεξ ή ενοχές,  κι είμαι πολύ περίφανος γι' αυτό".  Αυτό είναι τουλάχιστο το μηνυμα που εισπράτω εγω...

Ορίστε κι ενα κομμάτι απο το κείμενο, το υπόλοιπο και τα τραγούδια στο in

Ζούμε σε παράξενες εποχές... Κάποιοι τις χαρακτηρίζουν ιδιαίτερες, θέλοντας να τους δώσουν μια αίσθηση άφεσης και νεωτερισμού. Σημασία έχει όμως ότι - τουλάχιστον για μένα - το «παράξενες» είναι πιο προσωπικός χαρακτηρισμός, γιατί από μικρός ήθελα πάντα να αποστασιοποιούμαι απ' όλα εκείνα τα πράγματα που συνέβαιναν γύρω μου και μου ήταν αδύνατο να τα καταλάβω, πριν μπορέσω να έχω την ευκαιρία ή την βοήθεια από κάποιον τρίτο, ώστε να τα νιώσω και να τα κατανοήσω με όποιον τρόπο μου ήταν δόκιμος κάθε φορά.
Για μένα, στην εποχή μας, «παράξενο» αλλά όχι πια ακατανόητο είναι η ταχύτητα... η ταχύτητα της είδησης, ο μηδενισμός της απόστασης, η εύκολη και γρήγορη - με ή χωρίς εισαγωγικά - επικοινωνία. Θυμάμαι κάποτε ρωτούσα την δισκογραφική εταιρία πώς τα τραγούδια της μπάντας των ΠΥΞ ΛΑΞ, θα μπορούσαν να τα μάθουν στην Αργεντινή, στην Αυστραλία ή ακόμα και στην κοντινή Αγγλία. Η απάντηση, για πολλά χρόνια, ήταν στερεότυπη και η διαδικασία τόσο χρονοβόρα που θύμιζε ελληνικό δημόσιο. Το διαδίκτυο, όπως και το κινητό τηλέφωνο σε άλλα πράγματα, ήρθε να τ' αλλάξει όλα αυτά μονομιάς, αλλάζοντας όμως την ίδια στιγμή, αστραπιαία και πολλούς από τους πρωταγωνιστές του έργου. Οι εταιρίες δίσκων αντέδρασαν, γιατί γρήγορα κατάλαβαν ότι ολόκληρη η βιομηχανία τους, που πλησίαζε να γίνει 100 χρονών, κινδύνευε συθέμελα.
Οι καλλιτέχνες είχαν διττή στάση, προερχόμενη κυρίως από το ιδεολογική σύγχυση που σου προκαλεί το διαδίκτυο. Τι ωραία να σ' ακούν την ίδια στιγμή στα πέρατα του πλανήτη, χωρίς όμως να αμείβεται ο κόπος, ο μόχθος, η εργασία όλων όσων εργάζονται και συνεργάζονται μαζί σου... Το πιο εύκολο πράγμα είναι να λες πόσο χαίρεσαι που τα τραγούδια σου κυκλοφορούν ελεύθερα για να τ' ακούσει όποιος θέλει και να τα αγαπήσει ή να τα απορρίψει, έχοντας όμως και στο πίσω μέρος του μυαλού σου το βασανιστικό ερώτημα της επιβίωσης και την κατάρρευση του συστήματος, το οποίο σε βοήθησε να φτάσεις να έχεις όλους αυτούς τους χιλιάδες δέκτες.


καθείς κι ο .."πόνος" του ..
πως πήγε και .. ήρθε σήμερα και ήθελα να ακούσω αυτό. (μα δεν είναι γλυκύτατο;!)
γι' αυτό άλλωστε μου αρέσει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης. είναι "οικογενειακός". όπως και οι ταινίες. έχει δηλαδή το τραγουδι κάτι να πεί σε όλην την οικογένεια. και πολιτικό μηνυμα εχει, και θρησκευτικό, και φιλοσοφικό, και μεταφυσικό κι όλ αυτά μαζί με ενα παιδικό τραγουδάκι! ε, τι άλλο θέλετε σε 3 λεπτά και τζάμπα;!

χριστουγεννιάτικη αγορά καινούργια τραγουδάκια μα εχω 2 τραυματάκια...
ή
του Αι Νικόλα σήμερα (σχεδόν..) κοντά κι ο Αι Βασίλης..


απλά, επίλογος ..
Μεγάλη υπόθεση τα μπλόγκς ! (η δημοσιότητα και η "φιλαυτία" θα έλεγα..) διότι, και η μάνα μου τα ίδια έκανε πρίν απο 30 χρόνια,  έγραφε διάφορα, σχόλια επι των τριγύρω μας "κειμένων" (οι άλλοι λέγανε τι γράφει πάλι ετούτη...) πλήν όμως εαν ήτο σήμερα "μπλόγκερ" θα μπορούσε να ήτο(!) απο τις πλέον δημοφιλείς... Α, ρε τεχνολογία, μας αδίκισες... (ή, η ζωή επαναλαμβάνετε ,σχεδόν πάντοτε, ως φάρσα..)

Καλό Σαββατοκύριακο, απο Δευτέρα πάλι ειδήσεις...

Παρασκευή, Νοεμβρίου 26, 2010

Οινοποιείο Μπουτάρη - παράσταση θεάτρου σκιών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οινοποιείου Μπουτάρη,
σήμερα (Παρασκευή 26 Νοεμβρίου) αυριο και μεθάυριο στο -πάντοτε φιλόξενο- αμφιθέατρο του Οινοποιείου θα παρουσιαστεί η παράσταση «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο»
του Πειραματικού Θεάτρου Σκιών.


Η παράσταση σήμερα Παρασκευή 26.11 και την Κυριακή 28.11 θα ξεκινήσει στις 21.30 και το Σάββατο 27.11 (λόγο της προβολής της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας) στις 19.15
Η τιμή του εισητηρίου είναι στα 10 ευρώ.
Ηλικίες: Ενήλικο κοινό +14
Διάρκεια: 55 λεπτά

Πρόκειται για πειραματικό θέατρο σκιών με τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς, σε συνδυασμό με προβολές από έναν αυτοσχέδιο προτζέκτορα, ηλεκτρονική μουσική και ζωντανή αφήγηση. Οπως τονίζει η Αναστασία Παράβα, κουκλοπαίκτρια-θεατρολόγος, καλλιτεχνική διευθύντρια του Κουκλοθεάτρου ParaMana, «η ιστορία είναι βασισμένη στο γιαπωνέζικο παραμύθι Tsuki no Waguma - The Crescent Moon Bear. Μέσα από τη χρήση πρωτότυπων τεχνικών του θεάτρου σκιών, μιας αυτοσχέδιας πρότυπης μηχανής προβολής, της ηλεκτρονικής μουσικής και ζωντανής αφήγησης, ταξιδεύουμε πίσω στον πόλεμο των χαρακωμάτων και στις μη αναστρέψιμες συνέπειές του».
Για πληροφορίες στο 22860-81011


Συντελεστές
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης
Εμψύχωση φιγούρας – Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα
Σύνθεση Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης
Σχεδιασμός και κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης Μετάφραση: Eliane Pauwels, Αναστασία Παράβα
Καλλιτεχνική επιμέλεια και διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη
Γράμμα πατέρα: Μαγκη Πούπλη Φωνή Πατέρα: Νίκος Μαρτζιώκας Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video: Κώστας Στεργίου
 
Βίντεο σχετικά με την παράσταση μπορείται να δείτε εδω κι εδω

Περιφέρεια, και τα έργα συνεχίζονται

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλειος Ηλ. Μπρακουμάτσος ανακοινώνει ότι με αποφάσεις του, εντάσσονται οριστικά στο Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μία ενέργεια του Δήμου Ροδίων Προϋπολογισμού 185.320,00€, μία  μελέτη του Δήμου Δρυμαλίας Προϋπολογισμού 200.000,00€, τέσσερα έργα του Δήμου Μήλου συνολικού προϋπολογισμού 486.071,76€, ένα έργο του Δήμου Σίφνου Προϋπολογισμού 337.487,40€ και μία μελέτη της Κοινότητας Κιμώλου Προϋπολογισμού 100.665,60€ .

Ασύρτικο Κουτσογιαννόπουλου - διάκριση

Με ανακοίνωσή του το Οινοποιείο Κουτσογιανόπουλου μας ενημερώνει οτι,
το διεθνούς κυρους, περιοδικό για το κρασι  "wine spectator" στο τεύχος του Νοεμβρίου 2010 βαθμολογει το "Ασύρτικο Κουτσογιαννόπουλος"  (οινος, λευκός ξηρός φρέσκος ) εσοδειας 2009 με 91βαθμούς με άριστα το 100, τοποθετόντας το στην 86η θέση στην λίστα των 100 καλύτερων κρασιών για το 2010.
Πρόκειται για μια απο τις μεγαλύτερες διακρίσεις για το Ελληνικό κρασί του 2010.

Επιμελητήριο Κυκλάδων - αγγελίες για εργασία

Έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα με τη λειτουργία της υπηρεσίας «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» μέσα από τη Δικτυακή Πύλη www.e-kyklades.gr δίνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων εγκαινιάζοντας μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα υπηρεσία σχετικά με την ευρεσή προσωπικού για τους εργοδότες και εργασίας για τους ενδιαφερόμενους.
Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου που έχει σταλεί με μέιλ σε όλα τα μέλη του,

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έθεσε σε λειτουργία μία νέα πρωτοβουλία, η οποία έχει σαν στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ αυτών που προσφέρουν και αυτών που ζητούν εργασία στον επιχειρηματικό χώρο των Κυκλάδων.

Η νέα υπηρεσία «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται, αφενός στις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και αφετέρου σε ανέργους ή και εργαζόμενους, που αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης.
Η πρόσβαση στην «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» γίνεται μέσω της Δικτυακής Πύλης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr

Βάσει της νέας αυτής υπηρεσίας δίνεται η δυνατότητα σε:

Άνέργους ή/και εργαζομένους να καταχωρούν το βιογραφικό τους σημείωμα και στη συνέχεια να το αναθεωρούν, καθώς επίσης και να ανατρέχουν στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που έχουν καταχωρηθεί από τους εργοδότες.
Επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου να δημοσιεύουν θέσεις εργασίας για τις οποίες αναζητούν υποψηφίους, να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των καταχωρημένων βιογραφικών και να έρχονται σε απευθείας επαφή με τους αναζητούντες εργασία.

Οι θέσεις εργασίας και τα βιογραφικά που καταχωρούνται, διασταυρώνονται αυτόματα και οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιούνται άμεσα αν βρεθούν κοινά σημεία προσφοράς/ζήτησης.

Με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των δεδομένων, η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση προσωπικών κωδικών, που οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με την εγγραφή τους στο Portal, τους οποίους και χρησιμοποιούν κάθε φορά για αναζήτηση ή καταχώρηση πληροφοριών.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνία με επιχειρήσεις-μέλη του, γνωστοποιώντας τη νέα αυτή υπηρεσία, η ενεργοποίηση της οποίας αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την τόνωση της αγοράς εργασίας και τη δημιουργία ενός κλίματος κοινωνικής αλληλεγγύης ενάντια στη δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Για περισσότερες πληροφορίες εδω
 

Βρούτσης για εργασιακά (όρεξη να χει κανείς να διαβάζει...!)

Μια ακόμη ανακοίνωση λάβαμε απο τον ... εργασιομανή (δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς αυτην την .. μεταβατική εποχή με βάση την ειδιότητά του ως Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας) βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση,
με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, “Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
«Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας “Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης. Εναρμόνιση της κείμενης νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/54/ΕΚ του ΕΚ της 5ης Ιουλίου 2006 και άλλες διατάξεις” και συγκεκριμένα στο άρθρο 7, παρ.1, εδάφιο στ, εισάγεται υποχρεωτικά η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, με την έκθεσή του επί του νομοσχεδίου, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν οι μεταβατικές διατάξεις που προβλέπονται στους πρόσφατα ψηφισθέντες ασφαλιστικούς νόμους (3863/2010 και 3865/2010), σχετικά με το ανωτέρω ζήτημα, εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου ή καταργούνται όλες οι ευεργετικές διατάξεις που προβλέπουν τη σταδιακή προσαρμογή και εξίσωση για τις γυναίκες.
Η κυβέρνηση καλείται άμεσα να απαντήσει στα σοβαρά ερωτηματικά που εγείρονται, καθώς και στις επιφυλάξεις που θέτει η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και να προβεί στις αναγκαίες τροποποιήσεις, που θα κατοχυρώνουν την ισχύ των μεταβατικών διατάξεων».

γιορτή Αγίου Νικολάου - Αθηνιός

Ο Λιμενάρχης Θήρας - Πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος Μάκης Βασαλάκης και το πρoσωπικό του Λιμεναρχείου Θήρας με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, μας προσκαλούν να παρευρεθούμε στην δοξολογία που θα τελεστεί την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 11.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Αθηνιού.
Μετά την δοξολογία θα παρατεθεί γευμα στο Santo Wines.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2010

Ημερολόγια σε ... προδημοσίευση!

Στις φωτογραφίες που βλέπεται σας παρουσιάζουμε (σε αποκλειστικότητα!) τα ημερολόγια του 2011 που θα διανείμει φέτος ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου του Εμπορείου.
Πρόκειται για χειροποίητες -και πανέμορφες- κατασκευές που ζωγράφισε και φιλοτέχνησε ομάδα γονέων των μαθητών με την καθοδήγηση και την επιμέλεια της δασκάλας ζωγραφικής κ. Έφης Κολάρου, και αναμένεται να ξεκινήσουν να διατείθενται απο τις επόμενες κιόλας ημέρες σε όλους τους ενδιαφερόμενους, 
γονείς, κατοίκους του χωριού αλλά και σε όποιον ατομικά η εκπροσωπόντας κάποιον άλλο σύλλογο ή φορέα ενδιαφέρεται.
Τα έσοδα των ημερολογίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου. Οι τιμές των ημερολογίων είναι στα 10, 15 και 20 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της κάθε κατασκευής.

 Για κάθε πληροφορία σχετικά με την αγορά τους μπορείται να απευθύνεστε στην πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κατσίπη στο τηλέφωνο 6977 268419.

εκλογές με άλλα κόλπα

«Πρωτότυπες κι ίσως επαναστατικές οι εκλογές στην Σαντορίνη!» διαπιστώνουν -με μετριασμένο ενθουσιασμό- αρκετοί εντός κι εκτός νησιού. Πράγματι, θα έλεγα συμφωνώντας. Το μοντέλο υπο το οποίο εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία, μεταξύ άλλων, προέβλεπε έναν ισχυρό συνδυασμό -κάτι που αποδείχτηκε και με το εκλογικό αποτέλεσμα- στον οποίο αγωνίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας -ευγενώς με διάθεση άμιλλας και υγιέστατου συναγωνισμού- για μια εκλόγιμη θέση. Μοντέλο το οποίο μπορεί να αποδώσει πολύ καλά αποτελέσματα, έως και «θαύματα» με την σύγχρονη πολιτική έννοια του όρου, υπο την προϋπόθεση ότι η νικήτρια ομάδα θα διατηρήσει την συνοχή της, θα ακολουθήσει το πρόγραμμά της, και θα κρατήσει ζωντανό τον ενθουσιασμό και την διάθεση των διοικούντων και των πολιτών στην υλοποίησή του. Δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία. Ούτως ή άλλως, διανύουμε την εποχή που οι επιτυχίες δεν πιστώνονται ατομικά (ούτε στην συνείδηση των πλέον «παλαιάς κοπής» ανθρώπων) αλλά συλλογικά.


σ.σ. οχι, οχι.. δεν χάσαμε το χιούμορ μας (ακόμα..)!

Καθαριότητα, συν Αθηνά και χείρα κίνει…

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες (στα σίγουρα από τις Δημοτικές εκλογές) αλλά κι απ τις πρώτες δηλώσεις του νέου επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής κ. Ζώρζου, ο οποίος παραδέχτηκε την υφιστάμενη αδυναμία του Δήμου να καθαρίσει το νησί. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε μια από τις πληροφορίες που ήθελαν τον Δήμο της Σαντορίνης να έχει «φροντίσει» ώστε την Σαντορίνη «νομότυπα» να μπορούν να αναλάβουν να καθαρίσουν 7 άτομα. Αριθμός που σε σχέση με το μέγεθος και τις ανάγκες του νησιού, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει.

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Ότι, έτσι όπως η Ανακύκλωση ζητά υποστηρικτές κι όχι … καλικάντζαρους, έτσι κι η καθαριότητα θέλει -καθώς φαίνεται-… ενεργούς πολίτες! Δηλαδή, ανθρώπους που αντί να γκρινιάζουν για την παραμονή μιας καρέκλας δίπλα από έναν σκουπιδοτενεκέ, να σκεφτούν ότι θα μπορούσαν να την … ανακυκλώσουν! «θα κάνουμε χειρουργείο στις καρέκλες;» θα σκεφτούν κάποιοι. Μπορεί.. πενία και αδυναμία, τέχνες κατεργάζονται…
Σε άλλο επίπεδο θα μπορούσαμε πάλι να πούμε ότι η καθαριότητα θέλει τον κανονισμό της. Τον κανονισμό καθαριότητας δηλαδή που προβλέπει τις υποχρεώσεις των δημοτών. Κι απ’ όσο γνωρίζω, ο Δήμος Θήρας όλο και κάπου πρέπει να έχει έναν τέτοιο, πλήν όμως αυτός ο κανονισμός δεν φαίνεται να λειτουργεί…

Σύλλογος Λιμνάριδων - εκλογές

Ο Σύλλογος Λιμνάριδων Σαντορίνης ενημερώνει τα μέλη του ότι την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με την ολοκλήρωση της 4ετούς θητείας του απερχόμενου Δ.Σ.
Οι εκλογές θα γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο του Βόθωνα από τις 11.00 – 16.00.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο μπορεί να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου Χαράλαμπο Λυγνό στο 6976 619286 και στο 22860 33619

Σύλλογος Αλβανών - εκδήλωση

Με μουσική εκδήλωση γιορτάζει ο Σύλλογος Αλβανών Σαντορίνης την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Τουρκοκρατία στις 28 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο στις 6 το απόγευμα με την συμμετοχή τραγουδιστών και κωμικών (απ ότι έχω καταλάβει είναι σαν αυτό που λέμε stand up comedy!) από την γείτονα χώρα. Η τιμή του εισητηρίου είναι στα 20 ευρώ και για προσκλήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου στο 6999 94000

οι Πολίτες στην Ρόδο

Με αφορμή την πρώτη μετά τις εκλογές επίσκεψη στη Ρόδο του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» και νεοεκλεγέντος περιφερειακού συμβούλου Νίκου Συρμαλένιου, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Ρόδο ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Συρμαλένιος μαζί με τον συντονιστή της παράταξης στη Ρόδο, Νεκτάριο Σαντορινιό, πραγματοποίησε μεταξύ των άλλων ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία και εκπροσώπου στην ομοσπονδία ΑμεΑ, Μανώλη Ζηδιανάκη. Κατά τη συνάντηση αυτή αναδείχθηκε ως κεντρικό ζήτημα ότι ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία δεν γίνεται για την εξασφάλιση επιδομάτων αλλά για το δικαίωμα στη δουλειά και στην προσβασιμότητα. Η επικέντρωση στα προνοιακά επιδόματα αποτελεί στάχτη στα μάτια και πρόσχημα για την ανυπαρξία εθνικού σχεδίου προκειμένου να αντιμετωπισθούν ολοκληρωμένα και θεσμικά τα προβλήματα των ΑμεΑ.
Βασικός στόχος των ΑμεΑ στη Ρόδο είναι η διασύνδεση και ο συντονισμός των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες στα ΑμεΑ, δηλ. μεταξύ του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, του ΚΑΦΚΑ, του θεραπευτηρίου Αγιος Ανδρέας, του ΚΔΑΠμεΑ, του Κέντρου για παιδιά με αναπηρία «Ελπίδα», της περιφερειακής Εστίας ΑμεΑ και της ομοσπονδίας ΑμεΑ νοτίου Αιγαίου.
Για τια προαναφερόμενα ζητήματα από τις 28 Μαϊου έχει ζητηθεί συνάντηση με τον υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Κασάρα, ο οποίος σε επιστολή του, στις 18 Νοεμβρίου, δεν δεσμεύτηκε, ούτε καθόρισε ημερομηνία συνάντησης αφήνοντας στον αέρα όλα τα σχετικά θέματα.

Τα ΑμεΑ, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστα στο Δημαρχείο της Ρόδου για τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική διεκδικώντας τον άμεσο σχεδιασμό και την εφαρμογή εθνικού προγράμματος για την αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Ο Νίκος Συρμαλένιος δήλωσε στον κ. Ζηδιανάκη ότι οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» θα στηρίξουν στο νεοκλεγέν περιφερειακό συμβούλιο τα θέματα και τις διεκδικήσεις των ΑμεΑ.

Το βράδι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου ο Νίκος Συρμαλένιος παραβρέθηκε στην πρώτη μετά τις εκλογές συνάντηση των υποψηφίων και των μελών της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» στη Ρόδο όπου πραγματοποιήθηκε η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και συζητήθηκε η λειτουργία της παράταξης στη Ρόδο.

Τέλος το μεσημέρι της Τρίτης 24.11 ο Νίκος Συρμαλένιος στον τηλεοπτικό σταθμό RED και σε σχετική ερώτηση δεσμεύτηκε να δώσει ιδιαίτερο βάρος στα θέματα της Ρόδου και της Δωδεκανήσου μαζί με τα στελέχη της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

ΣυνΚυκλαδική - συλληπητήριο

Την θλίψη της για τον χαμό του Γιάννη Γκίκα εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΣυνΚυκλαδική Πρωτοβουλία και υπογράφει ο κ. Συρμαλένιος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Οι “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” κι' εγώ προσωπικά εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια του άξιου τέκνου της Πάρου Γιάννη Γκίκα. Ο Γιάννης έχασε τη μάχη παλεύοντας μέχρι το τέλος, έτσι όπως ήξερε να παλέυει σε όλη του τη ζωή για δημοκρατία, ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη. Υπήρξε πρωτοπόρος ενεργός πολίτης που με τους αγώνες του στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση άνοιξε δρόμους σε χαλεπούς καιρούς και κέρδισε κατακτήσεις, η τελευταία των οποίων ήταν η δημοτική βιβλιοθήκη. Στη γυναίκα του και στα παιδιά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλληπητήρια.

Γ. Ανωμερίτης - πρόσκληση

Με ανακοίνωσή του και με αφορμή τον φετινό εορτασμό της ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΟΙΑΣ ο Γιώργος Ανωμερίτης (πρώην βουλευτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
μας καλεί σε μια φιλική συνάντηση στο εστιατόριο ΜΑΡΙΩ την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 14:00.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο κ. Γ. Ανωμερίτης θα παρουσιάσει ένα νέο άγνωστο Πατριαρχικό Σιγίλλιο του 1760 για την Αγία Αικατερίνα Οίας και τις 17 αγιογραφίες του Κυκλαδίτη αγιογράφου Χριστόδουλου Καλλέργη, οι οποίες κοσμούν το τέμπλο του ναού της Αγ. Αικατερίνας Οίας, άγνωστες μέχρι σήμερα στη μεταβυζαντινή εργογραφία.

Βρούτσης - αποδοκιμασία σε Μπακογιάννη

Ανακοίνωση σχετικά με την ίδρυση κόμματος απο την Ντόρα Μπακογιάννη εξέδωσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
Στο κείμενό του με το οποίο εκφράζει οτι κρατά αποστάσεις και αποδοκιμάζει την εν λόγο πολιτική κίνηση αναφέρει οτι,


Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ανοδική πορεία της Ν.Δ.
Η όποια διασπαστική κίνηση, θα βρει απέναντί της την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού.

«Η Ν.Δ., βγήκε από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ενισχυμένη και δυνατή.
Μείωσε τη διάφορά της από το ΠΑΣΟΚ - κάτω από τις 2 ποσοστιαίες μονάδες - και συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία της.
Στόχος μας στο επόμενο διάστημα είναι να προσελκύσουμε στις απόψεις και στις προτάσεις μας, ακόμη περισσότερους πολίτες, ώστε η Ν.Δ. να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.
Η πορεία αυτή, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ανακοπεί από το εγχείρημα της δημιουργίας νέου κόμματος από την κα Ντόρα Μπακογιάννη.
Όλοι γνωρίζουν, ότι η κα Μπακογιάννη με τη στάση της, απαξίωσε την κορυφαία και πρωτόγνωρη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στην παράταξη, από τις 30 Νοεμβρίου του 2009 μέχρι και τον Μάιο του 2010 που αποχώρησε.
Παραβίασε τη βούληση του σώματος των 800.000 πολιτών, που επέλεξαν Αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και ενώ δήλωσε ότι παραμένει στρατιώτης του κόμματος, απομακρύνθηκε σταδιακά από τις θέσεις του.
Έτσι, τον Μάιο του 2010, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και την παράταξη, επέλεξε να στηρίξει το Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του Μνημονίου.
Θα είχε άραγε την ίδια θέση, αν είχε κερδίσει την αρχηγία της Ν.Δ. ;
Θα υποστήριζε τη λειτουργία πολυκομματικών κυβερνήσεων, όπως κάνει σήμερα, ενώ μέχρι χθες είχε αντίθετη άποψη ;
Θα περιέγραφε, όπως σήμερα, με τους ίδιους όρους την ανανέωση της πολιτικής ζωής ;
Η δημιουργία του κόμματος της στοχεύει:
1. Να ανακόψει την ανοδική πορεία της Ν.Δ.
2. Να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, μέσα από μια «ανεξήγητη και αφανή συμμαχία»
3. Να κινηθεί με προσωπικά και μόνο κίνητρα

Στη συνέχεια, η κα Μπακογιάννη:
Πήρε θέσεις αντίθετες από αυτές της Ν.Δ.
Πολέμησε τις Περιφερειακές και Δημοτικές επιλογές της Ν.Δ.
Συμπορεύτηκε και συστρατεύτηκε με επιλογές της κεντροαριστεράς
Στήνει ένα κόμμα για να πολεμήσει τη Ν.Δ., τις αρχές της, τις θέσεις της, τον αρχηγό της, τα στελέχη της, τη βάση της.
Απέναντί της, πρέπει να βρει και θα βρει την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού».Βρούτσης

Ήφαιστος αγώνες

Η γυναικεία ομάδα βόλευ του "Ήφαιστου" Σαντορίνης μας ενημερώνει οτι το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο θα διεξαχθούν 2 αγώνες απο τα κορίτσια που συμμετέχουν στο δυναμικό της ομάδας. Στις 16.30 η ομάδα των κορασίδων (κορίτσια λυκείου και ενήλικες) και στις 18.οο η ομάδα των πανκορασίδω (γυμνασίου) θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Παναξιακού.

geodata.gov.gr δημόσια δεδομένα

Ενημέρωση για την λειτουργία της σελίδας http://geodata.gov.gr/geodata/ που αναφέρεται και περιλαμβάνει Δημόσια δεδόμενα, είχαμε σήμερα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε η σελίδα ακόμη δεν εχει ολοκληρωθεί, είναι beta, δοκιμαστική δηλαδή, αν (λέμε αν κι οχι όταν..!) τελειοποιηθεί θα είναι κρατική και θα προσφέρει στοιχεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αξίζει να την έχετε υπόψη σας.

κωδική ονομασία Santorini....

Ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, ενα ακριβό προάστιο της Αθήνας και μια όμορφη ελαιοπαραγωγός περιοχή της Νότιας Πελλοπονήσου.
Αυτές είναι, ήταν, οι περιοχές - κωδικές ονομασίες στα εμβάσματα για τους λογαρισμούς Καραβέλα μέσω των οποίων διακινούνταν χρήματα απο την Γερμανία στην Ελλάδα.
Εμείς τώρα, γιατί "ανεβάζουμε" το συγκεκριμένο θέμα; Μα γιατί μια απο τις κωδικές ονομασίες των λογαριασμών Καραβέλα είχε, έχει, το όνομα "Santorini".... Ελπίζουμε δε, όταν ο επίδοξος ταξιδιώτης μπεί στην διαδικασία να αναζητήσει πληροφορίες για το νησί στο διαδίκτυο, να μην πέσει πάνω σε αυτην την είδηση, κι οχι τίποτε άλλο, μην μπερδευτεί ο άνθρωπος...
Λογαριασμοί με κωδικούς Santorini, Αnixi και Κoroni

Ποσά προς άγνωστους αποδέκτες αποστέλλονται το 1999 σε λογαριασμό της οικογενείας Καραβέλα στην Credit Suisse Οι λογαριασμοί του Χρ.Καραβέλα στις ελβετικές τράπεζες φέρουν τους κωδικούς Santorini, Αnixi και Κoroni.Τα ονόματα αυτά καταγράφονται στα «μαύρα» εμβάσματα που στέλνονται από τη γερμανική εταιρεία,σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρονται στα σημειώματα,τα οποία βρίσκονται στην ελβετική και στη γερμανική Δικαιοσύνη και τα οποία αποτέλεσαν τον «πιλότο» για να εντοπισθούν τα «ύποπτα» ποσά στους λογαριασμούς.

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

Διάλογοι περι χαρακτικής - ομιλητής Γ. Παπακωνσταντίνου

Η παρουσίαση βιβλίου του Ξενή Σαχίνη, Καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. «Διάλογοι περί Χαρακτικής και άλλων τινών Εκτυπώσεων»  (εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 στις 20:30 στο βιβλιοπωλείο IANOS Σταδίου 24, Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
Μιχάλης Αρφαράς, καθηγητής χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας
Χάρης Σαββόπουλος, ιστορικός και κριτικός τέχνης
Γιάννης Παπακωνσταντίνου, συλλέκτης χαρακτικής
Βασίλης Ζευγώλης, συλλέκτης χαρακτικής Θάνος Χρήστου, αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας της τέχνης Παν/μιο Ιωαννίνων

Βρούτσης για επιχειρησιακές συμβάσεις

Ο Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών όπως προβλέπει το Μνημόνιο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Υπουργός Εργασίας προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, που δεν πείθουν, όμως, κανέναν. Στην πραγματικότητα σκιαμαχεί.
Τα “κροκοδείλια δάκρυα”, δεν πείθουν κανέναν. Η κα Κατσέλη, είναι ένας ακόμη υπουργός της κυβέρνησης του Μνημονίου, που όπως και ο προκάτοχός της, διακρίνεται για τις ακροβατικές της ικανότητες, τη δήθεν κοινωνική ευαισθησία και τις συνεχείς αναδιπλώσεις. Όχι, όμως, για την ουσία της πολιτικής και το αποτέλεσμα.
Η Ν.Δ. υπερασπίζεται την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον κατώτατο μισθό.
Με αμοιβές κάτω από τον κατώτατο μισθό, με την Ανεργία να καλπάζει, με πρωτόγνωρη Ύφεση και υψηλό Πληθωρισμό, οι Έλληνες εργαζόμενοι, βιώνουν ένα αδιέξοδο και αναζητούν ελπίδα.
Στην εφαρμογή του Μνημονίου, η κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς ενιαία θέση και τον απαραίτητο συντονισμό.

Το μείζον πρόβλημα στην ελληνική αγορά εργασίας, δεν είναι η υπερίσχυση ή όχι των Επιχειρησιακών Συμβάσεων έναντι των Κλαδικών και αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρού μεγέθους και απασχολούν λίγους εργαζόμενους. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, δεν μπορούν να έχουν επιχειρησιακές Συμβάσεις (περίπου το 98,5 % των επιχειρήσεων που απασχολούν κάτω από 50 άτομα).
Επομένως, η κυβέρνηση θέτει λάθος ερωτήματα και αναζητά στρεβλές απαντήσεις.
Η δυνατότητα που δίνει το Μνημόνιο, να αποκλίνουν οι αμοιβές ακόμη και από τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα, που καλούνται σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν.

εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων με τίτλο "Αφρός και φυσαλίδες" μας καλεί να συμμετάσχουμε και να παρακολουθήσουμε η διοργανώτρια εταιρία Vinetum
Η γευσιγνωσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 1:00pm - 8:00pm στο Ξενοδοχείο King George (Πλατεία Συντάγματος)

Σύμφωνα με τους διοργανωτές,

H πιο φινετσάτη γευστική δοκιμή της χρονιάς, αποκλειστικά για αφρώδεις οίνους και φυσικά, τη «βασίλισσα» σαμπάνια.
Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες δεκάδων ξένων και Ελλήνων παραγωγών, ανάμεσά τους και... επίσημες πρώτες κυκλοφορίες! Σημειώστε την ημερομηνία και αναζητείστε παρέα!
Μένουν μόνο λίγες μέρες (γενική είσοδος 10 ευρώ και ελεύθερη είσοδος για σχετικούς επαγγελματίες, με την επίδειξη της κάρτας τους και για έχοντες πρόσκληση).

Σαμπάνιες εμβληματικές, σαμπάνιες σπάνιες, σαμπάνιες προσιτές, σαμπάνιες εξαιρετικών περιστάσεων, σαμπάνιες λευκές, ροζέ, κομψές, γεμάτες... σαμπάνιες, σαμπάνιες, σαμπάνιες και άλλοι γοητευτικοί αφρώδεις οίνοι, ελληνικοί και ξένοι, όπως ιταλικά Moscati, Brachetti, Prosecci και γαλλικά Crémants, περιμένουν να τα δοκιμάσετε, δημιουργώντας μία ακαταμάχητη παλέτα κρασιών, μερικών εκ των σημαντικότερων οινοπαραγωγών οίκων.

Επιμελητήριο - πρόσκληση

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:30 στη συνεδριακή αίθουσά του στην Ερμούπολη Σύρου, με θέμα:
«Το νέο φορολογικό καθεστώς που αφορά στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών»

Ομιλητές:
κ. Ευθύμιος Σαΐτης, στέλεχος της Διεύθυνσης Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών.
κ. Δημήτρης Λέντζας, Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός Σύμβουλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.)
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διασύνδεση της συνεδριακής αίθουσας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, με τα γραφεία του στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο. Οι ενδιαφερόμενοι λογιστές, επιχειρηματίες και επαγγελματίες καλείστε να συμμετάσχετε καταθέτοντας τις απόψεις σας και υποβάλλοντας τα ερωτήματά σας.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί η νέα υπηρεσία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για φορολογικά θέματα προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

το σχόλιο της Επιτροπής στην Εταιρία - πρόσκληση

Σχολιάζοντας την απάντηση της εταιρίας, η Επιτροπή Πολιτών σημειώνει οτι,

Την ίδια στιγμή τα πετρελαιοείδη και προφανώς και άλλες τοξικές ουσίες του ναυαγίου συνεχίζουν να διαφεύγουν από το κουφάρι του Sea Diamond και η ρύπανση μεγαλύτερης έκτασης είναι απλά θέμα χρόνου... Το περιορισμένης έκτασης πλωτό φράγμα, με ιδανικές καιρικές συνθήκες, φαίνεται να μαζεύει μόνο μερικά από όσα βλέπει το μάτι...


Δείτε στις φωτογραφίες τα πετρελαιοεiδή που είχαν συγκεντρωθεί μέσα στο φράγμα χθες το μεσημέρι της 22/11/2010.
 
(πρόκειται για την φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο)
 
Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσκληση που λάβαμε,
 
Η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond, προσκαλεί όλους τους φίλους της Σαντορίνης την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, στο εστιατόριο «Λόλος» στο Καμάρι στις 8:30 το απόγευμα. Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική,
άφθονο κρασί και καλό φαγητό. Τιμή εισητηρίου 20 ευρώ.  Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον κοινό μας αγώνα για την Ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond.
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο τηλ: 6947303611 ή στείλτε e-mail στο savesantorini@gmail.com

η απάντηση της Luis Cruises στην Μπιρμπίλη

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρείχε σήμερα η Επιτροπή Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond, κοινοποιήθηκε η απαντητική επιστολή της Luis Cruises στην υπουργό Περιβάλλοντος που πριν απο μερικές ημέρες με επιστολή της είχε ζητήσει απο την εταιρία να καταθέσει μελέτη εγκατάστασης τηλεμετρικού σταθμού παρακολούθησης της ρύπανσης στην περιοχή του ναυαγίου.

Στην απάντησή της που κοινοποιείται σε σειρά φορέων και στα ΜΜΕ η Luis Cruises αναφέρει,

Λάβαμε στις 12.11.2010 την επιστολή σας , με ημερομηνία 10.11.2010 επι της οποία επιτρέψτε μας τα επισημάνουμε τα κάτωθι,


Είναι αδιαμφισβήτητο ότι από το σχέδιο δράσης που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ τον Μάρτιο του 2010, τα σημεία που έχουν βαρύνουσα σημασία είναι η συνέχιση του προγράμματος παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ναυαγίου από το ΕΛΚΕΘΕ και η παραμονή των πλωτών φραγμάτων στην περιοχή του ναυαγίου για όσο καιρό αυτό κρίνεται απαραίτητο. Ως προς το πρώτο, το ΕΛΚΕΘΕ εκπόνησε και μας έστειλε στις 5.11.2010 το πρόγραμμα δειγματοληψιών για την περίοδο Νοέμβριος 2010 - Μάρτης 2011 το οποίο αποδεχτήκαμε και έχουμε ήδη επιβεβαιώσει ότι θα καλύψουμε την σχετική δαπάνη.
Παράλληλα όπως είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε το φράγμα παραμένει στην περιοχή του ναυαγίου και συντηρείται ανελλιπώς.

Περεταίρω έχουμε ολοκληρώσει την μελέτη για την εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης της περιοχής του φράγματος, η υλοποίηση της οποίας προϋποθέτει την έγκριση και την συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κάτι που με την σειρά του προϋπέθετε την εκλογή των νέων Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος όσων αφορά την πρόταση για ενδεχόμενη βιοεξυγίανση της περιοχής του φράγματος, οι απόψεις των εξειδικευμένων φορέων με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή ταυτίζονται ως προς την αμφίβολη αποτελεσματικότητά της σε παρεμφερείς συνθήκες.

Ευελπιστούμε ότι από την σύντομη αυτή αναφορά γίνεται αντιληπτό ότι από την πλευρά μας είτε έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, είτε έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες και η υλοποίησή τους είναι εφικτή ανά πάσα στιγμή.
Παράλληλα ευελπιστούμε ότι τα ανωτέρω αποκαθιστούν την όποια ανησυχία ενδέχεται να προξένησαν οι εσφαλμένες αναφορές των ΜΜΕ μόλις γνωστοποιήθηκε η επιστολή σας.

η ζωή είναι αγώνας, αλλά εσείς (μας) την παρακάνετε...

ή μια ακόμη ιστορία για την περαίωση (για να περνάει η ώρα δηλαδή..)


Tώρα, "αλληγορίες" είναι αυτά; δεν ξέρω.. αυτό που ξέρω όμως είναι οτι αυτά που βλέπω και ζούμε, δεν είναι καθόλου καλά πράγματα...

Mία, δύο τρείς, δεν την βλέπω καλά την (νέα;) κυβέρνηση...

Τελικά όντως πρέπει να είμαστε υπό κατοχή... οι φτωχοί άνθρωποι κοιτάνε πως θα την βγάλουνε καθαρή και πως θα επιβιώσουνε και όσοι έχουν κάποια χρήματα, κρύβονται.. όπως και στην κατοχή, δηλαδή...Κι αν οι δεύτεροι δεν μας ενδιαφέρουν και καλά κάνουν οι άνθρωποι, οι πρώτοι, οι φτωχοί ή τα θύματα της κρίσης, δεν φαίνεται να τυγχάνουν καμιάς μέριμνας απο την κυβέρνηση... ίσα ίσα δηλαδή…

"Τούτοι δω είναι διορισμένοι, εκτελεστικά όργανα κάποιου σχεδίου!" αναφέρει στην απόγνωσή του πολύς κοσμάκης, και δεν μοιάζει να χει κι άδικο...

Και βέβαια αυτά τα λέει πολύς κόσμος που ψήφισε με "ενθουσιασμό" την (νέα;) κυβέρνηση υποστηρίζοντας οτι πρέπει "να αλλάξουν όλα..." Μόνο που ζορίζομαι πιά να καταλάβω τα "όλα"…

Αυτό που βλέπω είναι τους γνωστούς μικρομεσαίους να γίνονται ολοένα και πιο "μικροί" μην μπορώντας να ακολουθήσουν τους εισπρακτικούς ρυθμούς της κυβέρνησης που πασχίζει να μαζέψει χρήματα, για να τα διανείμει. που άραγε;

Αυτό δε που τελευταίως με κάνει να θυμώνω είναι η εικόνα που εντός κι εκτός της χώρας έχει δημιουργηθεί (απο ποιούς κύκλους άραγε; και με ποιούς σκοπούς;) οτι είμαστε μια χώρα απατεώνων, κομπιναδόρων και ζητιάνων των ταμείων της ΕΕ που έχουμε μάθει να βγάζουμε λίγα και να τρώμε πολλά κ.ο.κ. Είναι όμως έτσι; ή όλο αυτό είναι μια πλασματική εικόνα, μέρος ενός σχεδίου για την διάλυση της χώρας; την οικονομική δε διάλυση την βλέπουμε και την ζούμε. Είναι πολλά τα πρωινά που πέρα απο "αστειάκια και σάτιρες" ξυπνάμε με την απορία εάν θα μας έχουνε χρεοκοπήσει ή οχι... Μήπως όλο αυτό το σκηνικό είναι πλασματικό και οι μόνοι απατεώνες, κομπιναδόροι και ζητιάνοι είναι αυτοί που σήμερα ζητάνε τα λεφτά μας; κι έχουν μάλιστα το θράσος να μας κατηγορούν γι αυτό που είναι οι ίδιοι;
Γιατί, δεν είναι όλη η ελλάδα έτσι, κι όποιος τα λέει αυτά είναι κακός και πονηρός.
Ειλικρινά, απορώ και θυμώνω... και δεν θέλω να το αντιμετωπίσω το όλο θέμα περαιτέρω εθνικιστικά, γιατί τότε, ζήτω που καήκαμε...

Νομίζω οτι αυτή η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα, απο αυτούς που την ψήφισαν θα την βρει, κι ας κοιμάται ήσυχος ο πρωθυπουργός οτι απέφυγε τις εκλογές κι οτι ο κοσμάκης δεν "την είδε" αντιμνημονιακά την πρόσφατη ψήφο του στις εκλογές για τους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες....

Απο αυτούς που ενώ περίμεναν να πάρουν την δευτερη δόση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, γύρισε η κυβέρνηση και τους είπε "δεν έχω" και τους έβαλε στο "περίμενε". Φταίει τώρα ο κοσμάκης να πεί το ίδιο ως προς τα χρήματα της περίφημης περαίωσης; Οτι δεν έχω δηλαδή και τρεχάτε να τα μαζέψετε απο αυτούς που τα φάγανε... όπως άλλωστε παραδέχονται κιόλας δίχως ίχνος συστολής. Αυτή η κυβέρνηση νομίζω οτι παίρνει τον κακό δρόμο... γιατί, (απ' ότι καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστο) εκεί που ήτανε της λύπησης και της συμπόνιας οτι "παλεύει να σώσει την χώρα απο την καταστροφή" την βλέπουμε να τα βάζει με αυτούς που κανονικά θα έπρεπε να στηρίξει... τους πλέον αδύναμούς στους οποίους συμπεριφέρεται ωσαν να έχουν καταδικαστεί ερήμην τους και να κρίθηκαν "ένοχοι".

Τελικά όντως μας κυβερνούν οι ξένοι, "ξένες δυνάμεις".... κι αυτοί οι ξένοι μας βλέπουν με πολύ κακό μάτι. Με φθόνο και με εμπάθεια μας βλέπουν. Αλλιώς δεν εξηγείται τόση λάσπη....

Αυτό δε το οτι "όλοι τα φάγαμε", το θεωρώ μια απο τις μεγαλύτερες προσβολές που έχω ακούσει σε όλην μου την ζωή. Με συγχωρείτε κύριε, εγώ δεν έφαγα τίποτε, (ας πρόσεχα…) και αρνούμαι να με ενοχοποιείται και να με κάνετε να νιώθω συνένοχη και κατά συνέπεια να κάθομαι καλά, μπάς και σας έρθει η όρεξη να μου θυμίσετε τι έφαγα και πότε. Λυπάμαι, αλλά αυτήν την θέση την αρνούμαι. Κρατήστε την για άλλους και για την παρέα σας, αλλά οχι για μένα..

Τους καταλαβαίνω αυτούς τους τροικανούς... Τους εχω ψυχολογήσει... Αυτοί οι άνθρωποι έχουνε την εντύπωση οτι είναι "σταυροφόροι" κι οτι ο υψηλός τους στόχος και σκοπός είναι να "καθαρίσουνε την Ελλάδα απο την διαφθορά". Έτσι μας βλέπουνε. Και μας συμπεριφέρονται. Ότι πάνε επίσκεψη στους κουτοπόνηρους κι ότι θα τους κάνουνε “ανθρώπους”!

Τους καταλαβαίνω αυτούς τους τροικανούς... Τους εχω ψυχολογήσει... έχουνε βάλει στόχο να "σώσουνε την Ελλάδα". Έχουνε βάλει στο μάτι την Ελλάδα γενικώς δηλαδή.... Και για να μας ψαρώσουνε και λίγο (αχ, η ιστορία είναι πάντοτε ενδιαφέρουσα....) μας φωνάζουνε και κλέφτες και κλεφτοκοτάδες.... Το θέμα είναι οτι κι εμείς σαν χαιβάνια, ή απο φόβο τους πιστευουμε, και φοβόμαστε ακόμη παραπάνω....

Εν τω μεταξύ, και με βάση την ψυχολογία τους, αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουνε πίσω, την έχουνε δεί σωτήρες και δεν οπισθοχωρούν, σου λένε, αντέχουνε αυτοί οι έλληνες, δώστους να καταλάβουνε… δες τι ζητάνε σήμερα… (σωστά σε λίγο θα ζητάνε και την Ακρόπολή…, βάλτε κι εκεί μια σημαία να ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον τόπο!)

Αυτή η κυβέρνηση ζητάει χρήματα για την περαίωση απο εκεί που δεν θα έπρεπε να τολμά να ζητά....
Αυτή η κυβέρνηση (όλος ο κόσμος το έχει πάρει χαμπάρι...) καθώς φαίνεται έχει βάλει στο μάτι το λιανεμπόριο, ώστε το εμπόριο να περάσει στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων εταιριών. Αλλιώς θα τα στήριζε τα μικρομάγαζα, θα αποδεχόταν τρόπους να συντηρήσει το χαρακτηριστικό αυτό τμήμα -και μέγεθος- της εγχώριας οικονομίας...

Οι συνδικαλιστές τώρα δικαιώνονται! -κι εδω είναι το μικρό κομμάτι του κειμένου που μπορεί να γελάσει ή έστω να χαμογελάσει κανείς!- (και που είσαι ακόμα.... γιατί δεν είναι όλοι τεμπέληδες όπως κάποιοι συμφέρονται να τους παρουσιάζουν...)

ή το (άλλο) μεγάλο πλιάτσικο (πέραν του χρηματιστηριακού...) τώρα αρχίζει..

Κι εκεί που ήσουν έτοιμος να τους αποκαλέσεις κι εσύ το ίδιο και χειρότερα (μπουχτισμένος απο "βαθυκράτος" που λέγαμε τόσα χρόνια..) έρχονται και σου λένε "που πάτε κυρία μου; τι είναι αυτά με τα οποία παίζεται; μήπως είναι τα αμπελάκια του παππού σας; ή μήπως πρόκειται για την περιουσία του κράτους και το μεροκάματό μας; μήπως δε σας φωνάζουμε τόσα χρόνια οτι θέλουμε να αναβαθμιστεί η δουλειά μας; αυτά, κυρία μου, αυτά δεν είναι δικά σας αλλά περισσότερο δικά μας, κι επειδή δεν έχουμε καμιά όρεξη να "συγκυβερνάμε", θέλουμε να λέμε την γνώμη μας και να μας ακούτε, αλλιώς.. δεν θα τα πάμε καθόλου καλά μεταξύ μας, αγαπητή μου κυρία..." Κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνετε -πάντοτε σχεδόν- ως φάρσα, κάτι τέτοια σχέδια (σωτήρια νταηλίκια!) έκανε κι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεν φτούρησε την τριετία....Ορισμένα πράματα δεν είναι καθόλου για αστεία....

Πόσο μάλλον, όταν παίζεις την "αξιοπιστία" σου. Κι επειδή, άλλα πράγματα εννοούσαμε λέγοντας "άλλαξέ τα όλα" και σίγουρα οχι εκεί που πηγαίναμε για μαλλί να βγαίνουμε "κουρεμένοι", κι επειδή η εποχή των καλών-κακών, σωτήρων-αριβιστών έχει τελειώσει, συμπεραίνουμε πως, οτι σπέρνει, θερίζει -τελικώς- κανείς...