Τετάρτη, Μαΐου 05, 2010

και το "δυσάρεστο"...

Ειρωνικό; Ίσως. Γεγονός από την άλλη..

Πιο γεγονός κι από την οικονομική κρίση
και την άλλη την φιλενάδα της την «πολιτική στήριξη» που είναι ακόμη χειρότερο πράγμα, γιατί δεν φτάνει που σε δανείζει ο άλλος αλλά σου γίνεται και στενός κορσές και μπαίνει μέσα στο σπίτι σου κάθε τρεις και λίγο ακάλεστος και σε τσεκάρει τι κάνεις με τα λεφτά του κι αν τα σπαταλάς κατά πώς του αρέσει…

Ειρωνικό; Ίσως. Γεγονός από την άλλη ότι σήμερα (5.5.2010) που γιορτάζει η Αγία Ειρήνη την γιορτή της και η Σαντορίνη το όνομά της, η εκκλησία από την οποία πήρε το όνομά της η Σαντορίνη παραμένει θαμμένη και περιμένει την … εκταφή της.

Πρόκειται για την εκκλησία που βρίσκεται (θαμμένη..) στο τέλος του δρόμου, στην στροφή, κάτω από το βουνό στην Περίσα και για την οποία -αρμοδίως- έχει δοθεί η απάντηση ότι επειδή βρίσκεται θαμμένη σε μεγάλο βάθος η εκταφή της είναι ασύμφορη. Ειρωνικό; Μάλλον ναι..

Το μόνο που σε βάζει σε σκέψεις ότι μπορεί και να πρόκειται για αρχαιολογικό είναι τα συρματοπλέγματα που υπάρχουν κάτω από βουνό, πίσω από τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα αρχαιολογικά ευρήματα, καθώς και σκουπίδια. Αυτό το τελευταίο μπερδεύει λίγο τον περιπατητή, ο οποίος γρήγορα εγκλιματίζεται με την εγχώρια πραγματικότητα και ξεκαθαρίζει ότι «προφανώς» πρόκειται για μέρος αρχαιολογικού χώρου.
Με αφορμή την ημέρα πάντως ξαναθυμίζουμε ένα άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει λίγες μέρες νωρίτερα σε αυτήν τη σελίδα, σχετικά με την κατάσταση του χώρου και την «αρμόδια απάντηση».
Γενικώς πάντως επειδή είμαστε φύσει αισιόδοξοι άνθρωποι θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μας ξημερώσουν καλύτερες ημέρες. Κι ότι μπορεί και το συγκεκριμένο θέμα να … ανακινηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, λόγω της ημέρας, εμείς ξαναπαραπέμπουμε σε άρθρο που έχει γραφτεί χρόνια πριν (το 2001!) στην εφημερίδα το Βήμα για τον χώρο και την εκκλησία.
Από την οποία -καθώς υποστηρίζουν οι επιστήμονες- πήρε το όνομά της η Σαντορίνη.