Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2015

διεξαγωγή 2ου Σεμιναρίου του ΕΦΕΤ στη Σαντορίνη και 28-29.11 09.00 – 14.00

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

Διεξαγωγή προγράμματος εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) που απευθύνεται σε εργοδότες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών στη Σαντορίνη,  28-29 Νοεμβρίου διάρκειας 10 ωρών.


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 09:00 -14:00 και Κυριακή 29 Νοεμβρίου 09:00 - 14:00
Διάρκεια: 10 ώρες

Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι, όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία, υποχρεωτική για επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που παράγουν / μεταποιούν / εμπορεύονται / διακινούν τρόφιμα. Διενεργείται δε βάσει των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκδοση των πιστοποιητικών.

Η αξία συμμετοχής διαμορφώνεται σε 70€ κατ' άτομο με επιπλέον 30€ για το παράβολο υπέρ του Ε.Φ.Ε.Τ.Για την έκδοση των πιστοποιητικών από τον Ε.Φ.Ε.Τ. όλοι οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στην γραπτή αξιολόγηση η οποία διεξάγεται στη συνέχεια κατόπιν προγραμματισμού από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τονκ. Νεκτάριο Ρούσσο (τηλέφωνο22860 25788)ή να υποβάλλουν απευθείας την αίτησή τους στον σύνδεσμο: http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=31969

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015

δηλώσεις – πληροφόρηση για τα «κόκκινα» και μη, δάνεια από τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Φλεβάρη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

 Όσοι έχουν υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών για την υπαγωγή τους στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη πρέπει άμεσα και πριν το τέλος Νοεμβρίου 2015 δηλαδή εντός των αμέσως επόμενων ημερών να προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο της περιοχής τους ή στο δικηγόρο τους διότι οι αιτήσεις τους θα τεθούν στο αρχείο και τα έξοδα που έχουν κάνει καθώς και η πολυετής αναμονή θα μείνει γράμμα κενό και προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα.

Με τα λόγια αυτά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης μιλώντας σε εργαζομένους στο Εργατικό Κέντρο με την ευκαιρία της πανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοεμβρίου 2015.

Συνεχάρη επίσης τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει προ ημερών ενημερωτική ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον επιστημονικό συνεργάτη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος κ. Καλόφωνο.

Κατά την εκδήλωση αυτή που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησαν πολλοί εργαζόμενοι, δανειολήπτες και καταναλωτές ο κ. Φλεβάρης αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, παρομοίασε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καταναλωτές αλλά και οι καταναλωτές στο σύνολό τους ως την Λερναία Ύδρα της οποίας εάν κόψει κάποιος το ένα κεφάλι φυτρώνουν στη θέση του άλλα δύο.
Μόνη λύση κάθε ένας από εμάς ως ένας μικρός Ηρακλής να το καυτηριάζει και αυτό θα γίνει εάν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας δυναμικά και με αποφασιστικότητα.

Σήμερα η χώρα μας, ενώ βρίσκεται σε μια πρωτοφανή οικονομική και δημοσιονομική κρίση, διάφοροι φορείς του Ιδιωτικού ή του Δημοσίου τομέα εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους ως ισχυρού συμβαλλομένου απέναντι στον μεμονωμένο αδύναμο καταναλωτή επιβάλλουν όρους που δεν συμβαδίζουν ούτε με το δίκιο του καταναλωτή, ούτε με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο κ. Φλεβάρης ανέφερε ενδεικτικά εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τράπεζες, μεγάλες ΔΕΚΟ θίγοντας παράλληλα και το θέμα των λεγόμενων εισπρακτικών εταιρειών. Ο κ. Καλόφωνος στη συνέχεια κατά την ανάλυση και παρουσίαση της ισχύουσας νομοθεσίας και των τροποποιήσεων του νόμου Κατσέλη, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων βρισκόταν στην αίθουσα του εργατικού κέντρου είπε συνοπτικά τα ακόλουθα:

Με το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε παραμονές του Δεκαπενταύγουστου 2015 αλλάζουν τα πάντα στη διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ειδικότερα όλοι όσοι περιμένουν να εκδικαστεί η υπόθεσή τους που ενδεχομένως κατέθεσαν στο δικαστήριο από το έτος 2011 και μετέπειτα θα βρεθούν εξ απίνης καθώς όταν έρθει η μέρα της δικασίμου θα πληροφορηθούν ότι βάσει νόμου η υπόθεσή τους έχει τεθεί στο αρχείο!

Η σχετική διάταξη ορίζει ότι εντός εξαμήνου, ουσιαστικά έως τέλος Νοεμβρίου 2015 καθώς τα δικαιολογητικά καθυστερούν πρέπει να γίνει νέα αίτηση στο δικαστήριο και όλοι πρέπει να συμβουλευτούν αμέσως τον δικηγόρο τους.

Οι νόμοι που εφαρμόζονται είναι ο Ν.3869/2010 γνωστός ως «νόμος Κατσέλη». Ο Ν.4161/2013 που αφορά τους ενήμερους δανειολήπτες. Ο Ν.4224/2013 για τους πλειστηριασμούς. Ο Ν.4307/2014 για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων. Τέλος ο νέος Ν.4336/2015 που ψηφίστηκε παραμονές Δεκαπενταύγουστου.

Τα δικαιολογητικά υπαγωγής στο νέο νόμο είναι πολλά, στα οποία περιλαμβάνεται και αντίγραφο ποινικού μητρώου, η έκδοση του οποίου πολλές φορές καθυστερεί ενώ η προθεσμία εφαρμογής των νέων διατάξεων σε λίγες μέρες εκπνέει.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Φλεβάρης, οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χώρας όποια ιδιότητα κι αν έχουν, καταναλωτές, δανειολήπτες, δικηγόροι δεν έχουν αφομοιώσει τις νέες διατάξεις λόγω του ορυμαγδού των ρυθμίσεων του τρίτου μνημονίου.

Ο κ. Καλόφωνος συμπλήρωσε ότι με το Ν.4336/2015 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α 94/14-08-2015 υπάρχουν αρνητικά σημεία που πρέπει να τα μάθουν όλοι οι δανειολήπτες των οποίων οι υποθέσεις δεν δικάστηκαν ακόμα, δηλαδή το σύνολο σχεδόν των υπερχρεωμένων καθώς αναλογικά ελάχιστες υποθέσεις από τις συνολικές συζητήθηκαν, θα εξασφαλίζει την προστασία της περιουσίας του μόνο για έξι μήνες!

Έρχεται επίσης με σχετική ρύθμιση η έννοια του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» η οποία θα είναι μονομερής και εις βάρος των υπερχρεωμένων αφού αυτοί θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως συνεργάσιμοι από τις ίδιες τις τράπεζες.

Γενικά υπάρχουν επτά αλλαγές και δεκατρείς νέες επιπτώσεις που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι ακόμα και όσοι έχουν καταθέσει φάκελο στο δικαστήριο πρέπει να προσκομίσουν επικαιροποιημένα στοιχεία τα οποία για να προλάβουν να συγκεντρώσουν πρέπει να συγκεντρώσουν άμεσα.

Πιο απλά όσοι υπήχθησαν στο Ν.3869/2010 το γνωστό νόμο Κατσέλη, ένα πρωτοποριακό νομοθέτημα ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα πρέπει να ξαναπάνε στο δικαστήριο με επικαιροποιημένα στοιχεία και θα οριστεί νέα δικάσιμος πιο σύντομη μεν αλλά με δυσκολότερη διαδικασία.

Ουσιαστικά θα απαιτείται για να είναι πλήρης η Αίτηση συνεργασία νομικού και φοροτέχνη. Κάθε λάθος θα οδηγεί στην απόρριψη της Αίτησης. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι τα Ειρηνοδικεία της χώρας προσδιόριζαν δίκες για την επόμενη δεκαετία και αν συνεχιζόταν η κατάσταση σύντομα και για τη μεθεπόμενη και ως εκ τούτου η κατάσταση είχε φτάσει στο σημείο της γνωστής παροιμίας «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Όπως παρατήρησε ο κ. Φλεβάρης δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση του νόμου έχουν πλέον και οι μικρές επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες που είχαν περιορισμένο κύκλο εργασιών και μη βιώσιμο χρέος και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα.

Προβλέπεται επίσης με το Ν.4316/2015 να υπάρξει ανταλλαγή του ακινήτου του δανειολήπτη με άλλο μικρότερο και πιο χαμηλής αξίας.

Μπορεί να υπάρξει και «σπάσιμο» του δανείου σε δυο μέρη. Το πρώτο ανάλογα με τις δυνατότητες του δανειολήπτη θα εξυπηρετείται ενώ το δεύτερο θα παγώνει μετά από συμφωνία για ένα διάστημα από πέντε ή και δέκα χρόνια.

Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπερνά το προσδόκιμο του ορίου ζωής με μεταφορά των υποχρεώσεων στους εγγυητές ή στους κληρονόμους του δανειολήπτη καθώς ως γνωστόν κανείς δεν ζει αιώνια.

Όλοι όσοι διαβάσουν ή ακούσουν τις εξελίξεις αυτές και ενδιαφερθούν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους, πρέπει να προσκομίσουν νέες βεβαιώσεις οφειλών με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη του Ν.4336/2015 δηλαδή από τον Δεκαπενταύγουστο και μετά. Πρέπει να δώσουν υπεύθυνη δήλωση ότι οι καταστάσεις που προσκομίζουν για όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και για μεταβιβάσεις είναι ορθά. Εάν κάποιος ενδιαφερόμενος είναι έγγαμος πρέπει να προσκομίσει όλα τα παραπάνω έγγραφα και για την σύζυγό του. Επίσης όποιος έχει ανήλικα παιδιά που έχουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο πρέπει να δώσει κατάσταση και για τα ανήλικα.

Με βάση τα νέα στοιχεία οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν τις προσωρινές διαταγές που ισχύουν και να προβούν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας των οφειλετών.

Υπάρχουν δυστυχώς 13 αρνητικά σημεία για τους παλαιούς υπερχρεωμένους, αυτούς δηλαδή που με επιμέλεια φρόντισαν να υπαχθούν από την αρχή στο νόμο Κατσέλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπερχρεωμένοι δυο ταχυτήτων.

Οι παλαιοί υπερχρεωμένοι, δεν έχουν δυνατότητα να συμπεριλάβουν οφειλές προς την εφορία, το Δημόσιο, τους Δήμους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι νέοι έχουν.

 Δεν περιγράφονται σαφώς οι νέες διαδικασίες με κάποιο χρονοδιάγραμμα κάτι που πιθανώς θα γίνει με νέα τροποποίηση του νόμου. Συζήτηση έγινε επίσης και για το φλέγον θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο όπου οι τράπεζες παρέσυραν σε μια απίστευτη περιπέτεια τους πελάτες τους.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές και οι δανειολήπτες και όπως τόνισε ο κ. Φλεβάρης «Να έχετε δύναμη και υπομονή, ενημερωθείτε και ενεργήστε άμεσα».


συνάντηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τους επαγγελματικούς φορείς της Σύρου με θέμα την οικονομική ευημερία του νησιού – ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων

Συνάντηση εργασίας και διαβούλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου μεταξύ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των επαγγελματικών φορέων της Σύρου, σχετικά με το μέλλον του νησιού και τις απαιτούμενες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξή του.

Ως γνωστό, τελευταία η οικονομία της Σύρου αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα προβλήματα. Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων έχει πάρει την απόφαση να συμβάλλει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες ανάκαμψης του νησιού. Με βάση τα παραπάνω, το Επιμελητήριο Κυκλάδων συγκάλεσε τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς για να τους παρουσιάσει το σχέδιο ενεργειών που προτείνει, με στόχο την ένωση δυνάμεων και την αφύπνιση του συνόλου του επαγγελματικού κόσμου ώστε να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες που θα έχουν αποτελέσματα.

Αποφασίστηκε ομόφωνα, αυτό που επικαλείται με κάθε ευκαιρία το Επιμελητήριο Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια, ότι πρέπει άμεσα να καταρτιστεί ένα συνολικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλους τους οικονομικούς πυλώνες του νησιού, ώστε όλοι μαζί με μπροστάρη το Δήμο και όπου απαιτείται με την συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, να δραστηριοποιηθούμε συλλογικά και συντονισμένα παραμερίζοντας οποιαδήποτε άλλη παράμετρο πέραν από το συμφέρον του νησιού. 

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του Επιμελητηρίου για την καταπολέμηση της ανεργίας στη Σύρο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί και η επαναληπτική συνάντηση εργασίας που ζήτησε η Υπουργός με τη συμμετοχή στελεχών και εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου και του Επιμελητηρίου.


Τέλος, το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρουσίασε τους τομείς στους οποίους έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία και τις υποδομές του, όπως η εκπαίδευση, ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και η κρουαζιέρα, με στόχο την άμεση αξιοποίησή τους σε συνεργασία με τους φορείς που μπορούν να συμβάλλουν κατά περίπτωση.

Νίκος Μανιός: Η απεργία και οι κοινωνικές διεκδικήσεις δεν λειτουργούν εις βάρος της κυβέρνησης

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha (11/11/2015) και τηλεοπτική εμφάνιση στην ΕΡΤ (9/11/2015 (από το 1:03:32 και μετά) παραχώρησε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός. 

Στην τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ, ο Νίκος Μανιός τοποθετήθηκε επί των δηλώσεων Πανούση, λέγοντας ότι πρόκειται περί δηλώσεων που δημιουργούν θόρυβο, χωρίς να επιλύουν κρίσιμα ζητήματα, και που έχουν στόχο την προσωπική προβολή. Έθεσε το κρίσιμο ζήτημα αν ο κ. Πανούσης παραδέχεται ότι παρακολουθούνται στελέχη της κυβέρνησης και έκρινε ότι έχοντας καταλάβει θέση ευθύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Εμπρός στην κρισιμότητα των ιστορικών στιγμών που ζούμε πρέπει τα θέματα να τοποθετούνται με σαφήνεια και υπευθυνότητα. Όταν ένας Υπουργός έχει άλλες οπτικές και διαφωνεί με την κυβέρνηση (της «αριστεράς του τίποτα» όπως αποκαλεί την κυβέρνηση) δεν την υπηρετεί. Είναι πολιτικά απαράδεκτό, ηθικά μεμπτό, και προϊόν κακεντρέχειας όταν ένας Υπουργός να διαπιστώνει ότι η υπηρεσία που έχει την ευθύνη παρακολουθούσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Έλληνες πολίτες, και δεν έκανε τις νόμιμες διαδικασίες όπως όφειλε.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, δήλωσε ότι οι δανειστές προσπαθούν να επιβάλλουν πιο σκληρά μέτρα. Στόχος είναι οι περιουσίες, αλλά και η δημιουργία μιας εικόνας των τραπεζών ως ιερά τέρατα στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ, και προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής. Αν διαταραχθεί, οι κοινωνικές αντιδράσεις θα είναι απρόβλεπτες και δεν θα έχει καμία σημασία αν υπάρχει εκβιασμός και απειλές από τους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να ανοίξει πολιτική συζήτηση για το που πάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί οι αποφάσεις που παίρνει η ηγετική ομάδα της Ευρώπης κρύβουν προθέσεις πολύ σκληρότερες για το μέλλον. Όταν υπάρχουν εξόφθαλμα παράλογες απαιτήσεις επιβάλλεται να δείξουμε και τα αποτελέσματα των απαιτήσεων αυτών.
Αναφορικά με το προσφυγικό έκρινε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν διαπραγματευτικό «μπαλαντέρ» στις συζητήσεις.


Τέλος, υποστήριξε ότι η απεργία της 12ης Νοεμβρίου και οι κοινωνικές διεκδικήσεις δεν λειτουργούν εις βάρος της κυβέρνησης. Αντιθέτως ισχυροποιούν τη θέση της στις διαπραγματεύσεις για μια καλύτερη συμφωνία προς όφελος των κοινωνικών στρωμάτων. 

έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου έρχονται από το Τολέδο για να εκτεθούν στη Ρόδο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Ιστορική στιγμή  για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας θα αποτελέσει η μεταφορά στην Ρόδο πρωτότυπων έργων του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, τα οποία ανήκουν στο Κρατικό Μουσείο Ελ Γκρέκο του Τολέδο.

Η μεταφορά των έργων  από την Ισπανία για να εκτεθούν  στην Ρόδο, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απετέλεσε αντικείμενο συζητήσεων, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον εκπρόσωπο της ισπανικής κυβέρνησης στην Περιφέρεια  Castilla-La Mancha κ. José Julián Gregorio, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης των γλυπτών πινάκων του καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, που τέλεσε ο Περιφερειάρχης στο Κρατικό Μουσείο Ελ Γκρέκο την περασμένη Τετάρτη, παρόντος και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος στηρίζει εμπράκτως την πολιτική εξωστρέφειας της Περιφέρειας και στον τομέα του πολιτισμού.

Μέσω των συνεννοήσεων με τις ισπανικές αρχές για την μεταφορά έργων του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, η Ρόδος και γενικότερα το Νότιο Αιγαίο, κάνουν ένα ακόμη βήμα για την καθιέρωσή τους στον παγκόσμιο  πολιτιστικό χάρτη, μέσα από εκδηλώσεις και συνεργασίες με τα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου, όπως έγινε πρόσφατα και με το Μουσείο του Λούβρου, με την μεταφορά αρχαιοτήτων, οι οποίες εκτέθηκαν για ένα διάστημα πέντε μηνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου.

Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στο κοινό της Ρόδου και στους επισκέπτες της να θαυμάσουν από κοντά αριστουργήματα, μέρος των θησαυρών που συνθέτουν  το ιδιόμορφο εικαστικό έργο του μεγάλου ζωγράφου και φέρουν κοσμοπλημμύρα στα Μουσεία όπου εκτίθενται. Να ανακαλύψουν τον σπουδαίο  χρωστήρα του Έλληνα που, από την Κρήτη στη Βενετία, στη Ρώμη και τέλος στο Τολέδο, επανακαθόρισε τα όρια, τη λογική και τον τρόπο της εικαστικής δημιουργίας και  επηρέασε βαθιά την ευρωπαϊκή ζωγραφική του 16ου αιώνα.

Από το Τολέδο όπου βρίσκεται, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

“ Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο πολιτισμός αποτελεί το ύψιστο αγαθό, την πολυτιμότερη κληρονομιά που σπάει τα στεγανά, ανοίγει δρόμους φωτός, ενώνει τους λαούς και τις χώρες. Αποτελεί μοναδικό προνόμιο η ενεργός συμμετοχή μας σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, όπως τα εγκαίνια της έκθεσης του Νίκου Φλώρου για τον Γκρέκο, σ’ ένα τόπο ιδιαίτερα εμβληματικό,  όπως είναι η πόλη του Τολέδο και το Μουσείο Ελ Γκρέκο, εδώ όπου  τα έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου εκτίθενται  με τρόπο εκθαμβωτικό.
Θεωρούμε χρέος μας, αυτή την μοναδική εμπειρία ζωής που είχαμε αυτές τις μέρες, μπροστά στο έργο ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους στην παγκόσμια ιστορία της Τέχνης, να δώσουμε την ευκαιρία στους Έλληνες  αλλά και στα εκατομμύρια των επισκεπτών μας να την ζήσουν.
Είμαι βέβαιος ότι τα έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, ενός αντισυμβατικού καλλιτέχνη της εποχής του,  που έσπασε τους κυρίαρχους κώδικες της ακαδημαϊκής ζωγραφικής και χειρίστηκε επαναστατικά το φως, θα βρουν το ιδανικό περιβάλλον για να αναδειχθούν στο νησί του φωτός”.


έργα σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου Κέας, Κύθνου, Σύρου, Πάρου, Τήνου, Μυκόνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ύψους 557.999 ευρώ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,


Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το οδικό δίκτυο των νησιών ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση για την «Σήμανση – ασφάλεια οδικού δικτύου ν. Κέας, Κύθνου, Σύρου, Πάρου, Τήνου, Μυκόνου» έναντι συνολικού προϋπολογισμού 557.999,99 ευρώ.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει διαγραμμίσεις και στηθαία ασφαλείας – ανακλαστήρες οδοστρώματος στο οδικό δίκτυο των νησιών, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  έτους 2015.
Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο σε διάστημα εκατόν πενήντα (150) ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.


Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2015

ακυρώσεις πτήσεων λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας (12.11)

Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρούν οι δύο αεροπορικές εταιρίες, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Aegean, «αναγκάζεται να ακυρώσει 6 σκέλη πτήσεων εσωτερικού που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στις 12.11», ήτοι:

Α3 360 Αθήνα - Σαντορίνη
Α3 361 Σαντορίνη - Αθήνα
Α3 352 Αθήνα - Σαντορίνη
Α3 353 Σαντορίνη - Αθήνα
Α3 370 Αθήνα - Μύκονος
Α3 371 Μύκονος - Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Aegean www.aegeanair.com  ή καλούν στα τηλέφωνα 801 11 20000 (από σταθερό) ή 210 6261000 (από κινητό).


Επίσης, με ανακοίνωση της Οlympic Air ακυρώνονται 28 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για αύριο (υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν ανακοινωθεί 36 ακυρώσεις πτήσεων και αλλαγή στην ώρα αναχώρησης σε μία πτήση).

δεμένα όλα τα πλοία την Πέμπτη 12.11 λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν την Πέμπτη τα πλοία όλων των κατηγοριών, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ήδη η ΠΝΟ έχει διαμηνύσει ότι εάν μέχρι την ημέρα εκείνη δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις στα βασικά αιτήματα του κλάδου, οι ναυτεργάτες θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.

Με τη σειρά τους και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια κατέρχονται στις 12 Νοεμβρίου στην απεργία. «Βιώνουμε εδώ και χρόνια τον εφιάλτη του ξεπουλήματος και της διάλυσης των λιμανιών. Παρά την αντίθεση αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, η κυβέρνηση προχωράει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ΟΛΠ-ΟΛΘ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την πολιτική της απαξίωσης όλων των λιμανιών με άπνοια επενδύσεων, δραματική συρρίκνωση του προσωπικού και εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων» αναφέρει, μεταξύ, άλλων, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).


Καλεί τους εργαζομένους στον ΟΛΠ να δώσουν το παρών στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, και τους λιμενεργάτες των άλλων περιοχών να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις των τοπικών Εργατικών Κέντρων.

ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας για την απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου : συγκέντρωση στα Φηρά στις 11.00

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,


H ΕΛΜΕ Θήρας και ο ΣΠΕ (Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) Θήρας καλούν τα μέλη τους και κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου.  Συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στα Φηρά (έξω από την Εφορία). 

ανακοίνωση Π.Α.Μ.Ε. Σαντορίνης για την απεργία στις 12.11 (11.00 πλατεία Φηρών)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

12 Νοέµβρη Απεργούµε!
Όλοι µια γροθιά!
Όλοι στο δρόµο του απεργιακού αγώνα!

Συµµετέχουµε µαχητικά στην Γενική, Πανεργατική, Πανελλαδική απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΗΡΩΝ (απέναντι στην Αγροτική Τράπεζα) 11.00 π.µ.

Συνάδελφοι εργαζόµενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούµενοι, αγρότες Κεφάλαιο – Ευρωπαϊκή Ένωση – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προµελετηµένο αντεργατικό έγκληµα!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώµικη δουλειά που άφησαν στη µέση οι προηγούµενες κυβερνήσεις της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ!
 ∆ε θα χαρίσουµε την κοινωνική ασφάλιση που κατακτήθηκε µε αίµα!
 ∆ε δεχόµαστε τις συντάξεις πείνας!
 ∆εν δεχόµαστε να γίνει η ασφάλιση προνόµιο λίγων!
 ∆ε θα γίνουµε τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των µεγαλέµπορων στο χώρο της υγείας που ήδη ακονίζουν τα µαχαίρια και περιµένουν την ψήφιση των µέτρων.
Η κοινωνική ασφάλιση µας αφορά όλους!
Είναι το δικαίωµα στη σύνταξη, το δικαίωµα στην υγεία και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της µητρότητας, των αναπήρων, τη προστασία από τον επαγγελµατικό κίνδυνο, τα ατυχήµατα, τις επαγγελµατικές ασθένειες.
Όλα αυτά τα έχουµε χρυσοπληρώσει µε ιδρώτα, κόπο και αίµα, εµείς και οι προηγούµενες γενιές! ∆εν µας τα χάρισε κανείς!
Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη 500 ευρώ και έρχονται νέες σαρωτικές µειώσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, τα νοσοκοµεία καταρρέουν, τα κέντρα υγείας κλείνουν!
Την ίδια στιγµή χαρίζονται στους καπιταλιστές, χρέη εκατοµµυρίων, απαλλάσσονται από εισφορές στα ταµεία, από πρόστιµα, από φορολογία, επιδοτούνται µε ζεστό χρήµα που αρπάζουν από τις δικές µας αιµατηρές θυσίες!
Καταργούν εντελώς το δικαίωµα στη σύνταξη και την ασφάλιση για τις νεότερες γενιές!
Καταδικάζουν τους φτωχούς αυτοαπασχολούµενους, τους φτωχούς αγρότες στην δουλειά µέχρι τα βαθιά γεράµατα µε συντάξεις φιλοδωρήµατα.
Φέρνουν νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας δηλαδή δουλειά µέχρι τα βαθιά γεράµατα χωρίς εξαιρέσεις. Καταργούν τα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλµατα και προχωρούν σε αποχαρακτηρισµό επαγγελµάτων.

12 Νοέµβρη Απεργούµε!

Αγωνιζόµαστε και Απαιτούµε :
Καµιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόµων και των τριών µνηµονίων που µειώνουν συντάξεις και παροχές. Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα.

Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ- το 80% της ΕΓΣΣΕ του µισθού των 751 ευρώ.

Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες για τα ελλείµµατα στα Ταµεία.

Κάλυψη, µε κρατική χρηµατοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεµατικών των ασφαλιστικών ταµείων και των απωλειών από το κούρεµα (PSI) µε ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Επιστροφή των ταµειακών αποθεµατικών µε τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ µε πράξη νοµοθετικού περιεχοµένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ∆ΝΤ «στην ώρα τους».

Απόσυρση των αποθεµατικών των Ταµείων από κάθε λογής «τζόγο».

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά ∆ηµόσιο και ∆ωρεάν σύγχρονο σύστηµα Υγείας -Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηµατοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

Καµία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλµατα) και ένταξη νέων επαγγελµάτων. Επαναφορά στα επαγγέλµατα που αποχαρακτηρίστηκαν.

Εµείς, ο εργαζόµενος λαός, έχουµε µόνο µια διέξοδο. Να ξεσηκωθούµε!

∆εν συµβιβαζόµαστε µε τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη µισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωµα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.

∆υναµώνουµε την αλληλεγγύη παντού, στη δουλειά και τη γειτονιά, είναι το δικό µας όπλο! Κανένας µόνος του σ’ αυτή την επίθεση!

∆υναµώνουµε την ενότητά µας, τα σωµατεία µας, συσπειρωνόµαστε µε το ΠΑΜΕ, χτίζουµε την κοινωνική συµµαχία για ρήξη και ανατροπή µε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συµφέροντα των µονοπωλιακών οµίλων!

Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόµενου λαού όχι των λίγων!


Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση Ώρα 11.00 π.µ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΗΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΕΜΠΤΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.

Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους.

Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται.

Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα για την αλλαγή των συσχετισμών, προκειμένου το κοινωνικό μέτωπο να κάμψει αξιώσεις και προαπαιτούμενα, διαμορφώνοντας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες την δική του αδιαπραγμάτευτη ατζέντα.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Τους καλεί να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν τη συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και οδήγησαν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ανακοίνωση του Πανιωνίου αθλητικού Συλλόγου Σαντορίνης για την νίκη της ομάδας παίδων στον αγώνα της με τα «φανάρια» (7.11)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου,

Διατηρήθηκαν στη κορυφή οι Παίδες μας

Η ομάδα Παίδων της Α.Ε.Σ. επικράτησε με 82-52 της αντίστοιχης των Φαναρίων σε παιχνίδι που έγινε στο ΔΑΠΠΟΣ το Σάββατο 7/11/15.

Η ομάδα μας είχε τον έλεγχο από την αρχή του παιχνιδιού και σταδιακά άνοιξε τη »ψαλίδα» της διαφοράς μέχρι και το τελικό 82-52.

Με αυτή τη νίκη οι Παίδες μας μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχοντας 6 βαθμούς.

Δεκάλεπτα: 22-15, 22-9, 20-13, 18-15

Συνθέσεις:
Α.Ε.Σ.: Μπουραντάς Νίκος 28 – Ιλάσκου Ιόν 14 – Σταθάκης Νίκος 5 – Δαμίγος Αλέξανδρος 10 -Βαρβαρήγος Γιάννης 9 – Γκούφας Χριστόφορος 6 – Δαρζέντας Μάριος4 – Φερετάϊ Ντανιέλ 4 – Ρούσσης Βασίλης 2

ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ: Κιόσκου Αμαρίλντο 22 – Χάλκος Γιώργος 16 – Φραντζέσκος Ιωάννης 4 – Φραντζέσκος Ιωάννης Β´ 4 – Γλέζος Γεώργιος 4 – Χαρίτος Κοσμάς 2


ανακοίνωση για απασχόληση ενός Αρχιτέκτονα στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανακοινώνει:

Την απασχόληση ενός (1) Αρχιτέκτονα Μηχανικού με σύμβαση παροχής υπηρεσιών ενός (1) έτους στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Θήρας.

Οι απαιτούμενες εργασίες είναι η Παροχή Υπηρεσιών Αρχιτέκτονα Μηχανικού στην εφαρμογή πολεοδομικού σχεδιασμού, έκδοση, έλεγχο εφαρμογής των οικοδομικών αδειών και τον έλεγχο των αυθαίρετων κατασκευών. Οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες του στο πλαίσιο της αποστολής του, καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις νόμων, διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων.
Ως τόπος παροχής της Υπηρεσίας ορίζονται τα γραφεία της Υπηρεσίας Δόμησης Θήρας, στα Φηρά Θήρας. Η διάρκεια εκτέλεσης και αποπεράτωσης της παρεχόμενης υπηρεσίας ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο.

Η προϋπολογιζόμενη συνολική δαπάνη για το Δήμο Θήρας δεν θα υπερβεί το ποσό των 17.000,00€ και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα (π.χ. εργοδοτικές εισφορές, ασφάλιση, κρατήσεις, φόροι, ΦΠΑ, καύσιμα, μεταφορικά κτλ) τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή και απρόσκοπτη εκτέλεση της υπηρεσίας και τα οποία θα επιβαρύνουν τον ανάδοχο.

Η Μελέτη για την Παροχή Υπηρεσιών Αρχιτέκτονα Μηχανικού και υπεύθυνου έργου στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Θήρας μπορεί να διατεθεί στους ενδιαφερόμενους από το Γραφείο Προσωπικού, τηλ.: 2286360145.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: prosopiko@1353.syzefxis.gov.gr  ή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Δήμος Θήρας, Γραφείο Προσωπικού, Φηρά 84700, Θήρα. 

διαγωνισμός από την ΠΝΑΙ για την σήμανση και ασφάλεια του οδικού δικτύου των νησιών Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Θηρασιάς και Ανάφης

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Σήμανση – Ασφάλεια Οδικού Δικτύου των Νήσων Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Θηρασιάς και Ανάφης», συνολικού προϋπολογισμού 133.400,00 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η ασφάλεια οχημάτων και πεζών επί του οδικού δικτύου των νησιών, σε επικίνδυνα σημεία που προκύπτουν από τους τακτικούς αρμόδιους ελέγχους. Προβλέπονται εργασίες τοποθέτησης Συστημάτων Συγκράτησης Οχημάτων, καθώς και εργασίες οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμιση).

Ο διαγωνισμός θα  διεξαχθεί την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ώρα 10:00 πμ, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το έντυπο οικονομικής προσφοράς και τα τεύχη δημοπράτησης  διατίθεται σε έντυπη μορφή στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων. Τα τεύχη δημοπράτησης διατίθεται και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (www.pnai.gov.gr ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 22813-62702 και 22813-62705.


Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης ορίζεται σε εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακές ημέρες, από την υπογραφή της σύμβασης. 

επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και στον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας νέων ειδικοτήτων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νομού Κυκλάδων

          Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αποδέκτες τον κ. Υπουργό και τον κ. Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας νέων ειδικοτήτων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νομού Κυκλάδων.

           Συγκεκριμένα επισημαίνει την ανάγκη λειτουργίας της ειδικότητας "Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού", η οποία δεν εγκρίθηκε στην Απόφαση περί "Έγκρισης λειτουργίας τμημάτων Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εξαμήνου 2015 Β" του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

              Η ειδικότητα αυτή κρίνεται εξαιρετικά απαραίτητη σε μια αμιγώς νησιωτική και τουριστική Περιφέρεια όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου, που δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. 

Παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ότι η ειδικότητα έχει αρκετά χρόνια να λειτουργήσει στο ΔΙΕΚ και ότι έχουν ήδη εγγραφεί (20) είκοσι σπουδαστές που αναμένουν να ξεκινήσει η λειτουργία της ειδικότητας αυτής και που -σε περίπτωση ακύρωσής της- είναι αμφίβολο αν θα ξανασυγκεντρωθεί ο ίδιος αριθμός υποψηφίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΔΙΕΚ Σύρου υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία της ειδικότητας.

            Επιπλέον η ίδια ανάγκη για λειτουργία νέων τμημάτων, λόγω αυξημένης συμμετοχής, απαντάται και σε 2 ειδικότητες στο ΔΙΕΚ της Νάξου. Πρόκειται για τις ειδικότητες: "Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινολογίας" και "Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής", με τη συμμετοχή να φτάνει στους (15) δεκαπέντε μαθητές για το κάθε τμήμα.


         "Εκτιμώντας ότι και εσείς συμμερίζεστε την ανάγκη οι ειδικότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό να λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές και ομοίως οι ειδικότητες που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα να λειτουργούν σε μικρές αγροτικές νησιωτικές περιοχές, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι προαναφερθείσες ειδικότητες", καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Λεονταρίτης.

την έκθεση των γλυπτών του Νίκου Φλώρου εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος στο Κρατικό Μουσείο Ελ Γκρέκο, στο Τολέδο

Με μεγάλη επισημότητα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Ελ Γκρέκο (Museo Del Greco) κ. Juan Antonio García Castro, τέλεσαν σήμερα το μεσημέρι στο Τολέδο τα εγκαίνια της έκθεσης «Από το σκοτάδι στο Φως. Αφιέρωμα στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο). Γλυπτοί πίνακες Νίκου Φλώρου, Ελλάδα».
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται η τιμή  σε Έλληνα καλλιτέχνη να παρουσιάσει έργα του στο Κρατικό Μουσείο Ελ Γκρέκο, δίπλα στα αυθεντικά έργα του μεγάλου ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συνδιοργανωτής, μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και το Μουσείο Ελ Γκρέκο, αυτού του σημαντικού, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ισπανία, καλλιτεχνικού γεγονότος.
Μαζί με τον Περιφερειάρχη, στο Τολέδο για τα εγκαίνια της έκθεσης μετέβη και ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος πάντοτε στηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες όπως αυτή, που ενισχύουν το προφίλ της Ρόδου στο εξωτερικό.

Στον εμβληματικό τόπο του Κρατικού Μουσείου Ελ Γκρέκο στο Τολέδο, εκτίθενται από σήμερα και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016 πέντε ανάγλυφοι πίνακες του γλύπτη Νίκου Φλώρου, αφιερωμένοι στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, για την συμπλήρωση των 400 χρόνων από τον θάνατό του, οι οποίοι παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην έκθεση που φιλοξενήθηκε για ένα μήνα στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.
Πρόκειται για μια αλληλουχία μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, διεθνούς εμβέλειας, που φέρουν την υπογραφή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κάνουν πράξη την στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να επενδύσει στον Πολιτισμό μέσω της εξωστρέφειας και της ευθείας διασύνδεσής του με τον τουρισμό, μέσα από διοργανώσεις που θα ξεπερνούν τα όρια της χώρας και θα φέρνουν το Νότιο Αιγαίο στο επίκεντρο και του πολιτιστικού διεθνούς ενδιαφέροντος.

Μετά την Ρόδο και το Τολέδο, η έκθεση των επιβλητικών γλυπτών, αφιερωμένων στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, θα μεταφερθεί στην Αγία Πετρούπολη για τον εορτασμό του «Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας 2016», το οποίο έχει ανακηρυχθεί με προεδρικά διατάγματα από Ελλάδα και Ρωσία, όπου ο Νίκος Φλώρος είναι ο επίσημος Έλληνας καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Ρωσία.

Η Περιφέρεια θα έχει και στην Ρωσία πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσα από σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που στόχο έχουν να ενισχύσουν το ενδιαφέρον της ρωσικής τουριστικής αγοράς για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, για την πολυεπίπεδη ταξιδιωτική εμπειρία που μπορούν να προσφέρουν και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  

συνέντευξη (6.11) Νίκου Μανιού βουλευτή Κυκλάδων του Συριζα στο Δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά

Σύμφωνα με τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης,

Μια μικρή ομάδα φασιστών που επιτέθηκε στον κ. Κουμουτσάκο δεν εκφράζει το Ποντιακό στοιχείο και τους δημοκρατικούς αγώνες που έχει δώσει στην Ελλάδα.

Τα ισοδύναμα υπό την δημοσιονομική έννοια δεν θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Η λήψη μέτρων σύμφωνα με τη συνολικότερη αντίληψη του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμφωνίας. Για την  περίπτωση των αγροτών η τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και η αναγνώριση της εργασίας των μελών της αγροτικής οικογένειας ως εργατικό έξοδο, θα μειώσουν ιδιαιτέρως το τελικό φορολογητέο εισόδημα.

Η τοποθέτηση του Ν. Φίλη επί του Ποντιακού δεν μπορεί να συνδέεται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Η δήλωση Γιούνκερ σχετικά με την αδυναμία του να αντιληφθεί γιατί η Ελλάδα αρνείται να αναλάβει από κοινού περιπολίες στο Αιγαίο έγκειται στην έλλειψη ιστορικής γνώσης για την πορεία των δυο λαών.

Σχετικά με το προσφυγικό, από τη μια πλευρά σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ευτυχώς που αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν άλλο κυβερνητικό λόγο ο ρατσισμός θα φούντωνε και με ένα άλλο κυβερνητικό έργο θα είχαμε περισσότερα θύματα στο Αιγαίο. Από την άλλη το προσφυγικό προσεγγίζεται υπό την σκιά της μεγάλης ευρωπαϊκής υποκρισίας, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι κατανέμονται πρόσφυγες ανά ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι περισσότερες χτίζουν φράχτες στα σύνορα τους. Ως εκ τούτου, η επικρατούσα κατάσταση δεν μας επιτρέπει να ρίξουμε τον φράκτη του Έβρου.


«όροι ατομικών συμβάσεων εργασίας» - ανακοίνωση του δικτύου υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

Το δίκτυο υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ συνεχίζει την λειτουργία του, με την αποστολή πληροφοριακών κειμένων της θεματικής ενότητας «Εργασιακές Σχέσεις ».

Το κείμενο αποτελεί έναν οδηγό πληροφόρησης ο οποίος λειτουργεί σε δυο επίπεδα:
Μια σύντομη κωδικοποιημένη πληροφόρηση σε μορφή πίνακα.
Μια βασική ανάλυση των περιεχομένων του πίνακα.

Αναλυτικά οι λειτουργίες του Δικτύου βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://www.ergasiaine.gr/Default.aspx
Το αρχείο με θέμα «όροι ατομικών συμβάσεων εργασίας» μπορείτε να δείτε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATMmVMQXVtdFd6Y3lmWVlhRWZma0RQMjhOYVFZ/view?usp=sharing


μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας. σημαντική μείωση καταγράφεται το μήνα Οκτώβριο του 2015 στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα στο Ν. Αιγαίο. πραγματοποιήθηκαν πάνω από 12.000 τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 373παραβάσεις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Οκτώβριο 2015 σημειώθηκαν 8 τροχαία δυστυχήματα έναντι 18 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•       Δύο (2) θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα  (έναντι 1 το 2014)
•       Ένα (1) σοβαρό τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2014)
•       Πέντε (5) ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 13 το 2014)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Οκτώβριο 2015 καταγράφηκαν 8 παθόντες έναντι 24 τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

•       Δύο (2) θάνατοι (έναντι 1 το 2014)
•       Ένας (1) σοβαρά τραυματίας (έναντι 5 το 2014)
•       Πέντε (5) ελαφρά τραυματίες (έναντι 18 το 2014)
Επισημαίνεται ότι, οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι:

Η υπερβολική ταχύτητα
Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού
Η παραβίαση της προτεραιότητας
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
Η οδήγηση χωρίς χρήση κράνους και προστατευτικής ζώνης

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Οκτώβριο του 2015 πραγματοποιήθηκαν (12.024) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (373) παραβάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες - επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

•       101 για οδήγηση δικύκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους
•       99 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
•       13 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας
•       17 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι, το μήνα Οκτώβριο του 2015 συγκροτήθηκαν (40) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθησαν (1.116) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (68) παραβάσεις.


Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, (734) αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν (9) παραβάσεις.

Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2015

Επιμελητήριο Κυκλάδων - Ο Φ.Π.Α., η κρουαζιέρα και η ενεργειακή αυτονομία των νησιών στο πλαίσιο του 15ου φόρουμ του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετείχε στο 15ο φόρουμ του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο νησί Κρκ της Κροατίας. Στο φόρουμ, με τίτλο «Έξυπνες Πολιτικές για Έξυπνα Νησιά» (SMART Policies for SMART Islands) που συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Οικονομική & Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΟΚΕ, καθώς και εμπειρογνώμονες  με εξειδίκευση στην ατζέντα του φόρουμ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η Γενική Συνέλευση του INSULEUR. Σύμφωνα με τις κεντρικές θεματικές, μεταξύ των προτεραιοτήτων για τα νησιά συγκαταλέγονται η ενεργειακή αυτονομία, η βιωσιμότητα, η διασύνδεση των μεταφορών και η ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών.

Οι εκδηλώσεις του φόρουμ παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, καθώς το Επιμελητήριο Κυκλάδων έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα του Δικτύου καίρια ζητήματα, όπως η άρση του μειωμένου καθεστώτος Φ.Π.Α. στα νησιά και η ενεργειακή αυτονομία των μη-διασυνδεδεμένων νησιών των Κυκλάδων. Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ζήτησε από τον Έλληνα Πρόεδρο του INSULEUR, κ. Γιώργο Μπενέτο, την πραγματοποίηση ειδικής σύσκεψης για την κρουαζιέρα.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα του Φ.Π.Α. παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου  Λέσβου, κ. Βαγγέλη Μυρσινιά, στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΟΚΕ και των λοιπών παρευρισκόμενων. Στη συνέχεια, το θέμα έθεσε στη Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, η οποία με ομόφωνη απόφαση εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του INSULEUR να προχωρήσει σε τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Eurogroup). Οι παρεμβάσεις αυτές ήδη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης

Αναφορικά με την ενέργεια, συζητήθηκε η σημασία της ενεργειακής αυτονομίας των νησιών καθώς και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρουσίασε το σχετικό έργο που τρέχει για τις Κυκλάδες, προκαλώντας το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την κρουαζιέρα ύστερα από πρόταση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το συντονισμό του INSULEUR και τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Βενετίας και του Οργανισμού Λιμένος Βενετίας, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σκοπός της σύσκεψης ήταν, υπό το πρίσμα πραγματικών παραδειγμάτων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων να δημιουργήσει σημαντικούς δίαυλους επικοινωνίας αλλά και να αποκτήσει πρόσθετη τεχνογνωσία. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την ενασχόλησή του το τελευταίο χρονικό διάστημα με την κρουαζιέρα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, ευελπιστεί να δημιουργήσει μηχανισμούς υποστήριξης της κρουαζιέρας τόσο για τους διεθνώς αναγνωρισμένους προορισμούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, όσο και για ανερχόμενους προορισμούς των Κυκλάδων που έχουν να αντιμετωπίσουν άλλου είδους προκλήσεις .


αποτελέσματα 4ης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015 - 2016"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΑΠΠΟΣ,

Τη μοναξιά της... κορυφής απολαμβάνει ο Αετός 2 που αναδείχθηκε κυρίαρχος των αιθέρων, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2015-16".


Με τον Φασουλή να είναι ασταμάτητος απ' τη γραμμή του τριπόντου και να... σημειώνει 34 πόντους ο Αετός 2 επικράτησε ευκολότερα απ' όσο δείχνει το τελικό 53-47. Οι "αεροπόροι" που βρέθηκαν να χάνουν με 20 πόντους στο ημίχρονο, ήταν "σκιά" του εαυτού τους και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κατηκαρίδη (21 πόντοι) στο φινάλε με 3 τρίποντα δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Επίσης, άνετη νίκη σημείωσαν οι Επαλαίμαχοι κερδίζοντας με 19 πόντους τον Αετό 1 (41-60). Μπαλογιάννης (15 πόντοι) και Παγανιάς (14 πόντοι) ήταν τα... πρώτα βιολιά για τους "δασκάλους", ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πολύ κακή επίθεση του Αετού, που σημείωσε μόλις τρεις και τέσσερις πόντους στην πρώτη και στη τρίτη περίοδο αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, γερό μάθημα έδωσαν στους εφήβους της Α.Ε.Σ οι παίκτες της αντρικής ομάδας αποδεικνύοντάς τους πως θέλουν ακόμα πολύ δουλειά στο παρκέ, "συντρίβοντάς" τους με 104-28.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής δυστυχώς δεν κρίθηκαν εντός των γραμμών του γηπέδου, αλλά στα χαρτιά. Το λιμεναρχείο δεν προσήλθε με αποτέλεσμα το παίχνίδι να κερδίσουν οι Utah Jazz, ενώ και οι Houston Rockets δεν παρουσιάστηκαν στο παρκέ για να αντιμετωπίσουν τους Λύκους και με δεδομένο ότι αυτή ήταν η δεύτερή τους φορά πλέον ανήκουν κι εκείνοι μαζί με τους Sharks εκτός πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα και η βαθμολογία έχουν ως εξής:



ΣΑΒΒΑΤΟ 7/11/2015

Αετός 2 - Πήγασος (53-47)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος - Πεταλωτής)


Houston Rockets - Λύκοι (0-20 Α.Α)
(Διαιτητές: Γαβαλάς - Σιγάλας)


ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11/2015

Λιμεναρχείο - Utah Jazz (0-20 Α.Α)
(Διαιτητές: Κασάπη - Ποιμενίδης)


Α.Ε.Σ Άντρες - Α.Ε.Σ Έφηβοι (104-28)
(Διαιτητές: Κασάπη - Πεταλωτής)


Αετός 1 - Επαλαίμαχοι (41-60)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος - Σιγάλας)


Α.Ε.Σ Παιδικό - Sharks (20-0 A.A)
(Διαιτητές: -)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ομάδα /  Βαθμοί/ Νίκες-Ήττες/ Πόντοι/Διαφορά Πόντων
1. Αετός 2                   8/ 4-0/ 182-130/ +52
2. Πήγασος                 7/ 3-1/ 201-155/+46
3. Επαλαίμαχοι           6/ 2-2/ 217-198/ +19
4. Αετός 1                   6/ 2-2/ 146-186/-40
5. Utah Jazz                6/ 2-2/ 163-170/ -7
6. Λύκοι                      6/ 2-2/ 139-113/ +26
7. Α.Ε.Σ Παίδες          5/ 1-3/ 182-192/-10
8. Α.Ε.Σ Έφηβοι         4/ 1-2/ 124-219/ -95
9. Λιμεναρχείο            3/ 1-2/ 96-138/-42
10. Α.Ε.Σ Άντρες        8/ 4-0/ 308-134/+174
11. Houston Rockets   3/ 1-3/ 112-149/-37

12. Sharks                    0/ 0-4/ 0-80/ -80