Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2007

  • Παρασκευή 19.1.2007
  • Αναβλήθηκε το σημερινό Δημοτικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα.
  • Νέες, αιφνιδιαστικές και για την ΕΡΤ, εξελίξεις στο θέμα των κεραιών, με την Περιφέρεια να απαιτεί για την τελική υπογραφή, νέους ειδικούς ,αυτήν τη φορά, περιβαλλοντικούς όρους. Δεκάδες τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί από την ΕΡΤ σε αρμόδιες υπηρεσίες για το νόμιμο των διαδικασιών, με την υπόθεση να περιπλέκεται γραφειοκρατικά όσο περνάει ο καιρός.
  • Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στη Σαντορίνη ο βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ Παναγιώτης Ρήγας. Έχουν προγραμματιστεί επαφές με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων του νησιού. Ο βουλευτής θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας και την Ένωση Συνεταιρισμών ενώ στην μία το μεσημέρι θα γίνει ευρεία συνάντηση φορέων στο Επαρχείο.
  • Στην ταβέρνα Μαριώ προσκαλεί σήμερα τους φίλους του στην ετήσια χοροεσπερίδα του ο Σύλλογος Ποντίων & φίλων Ποντίων Σαντορίνης "Οι Ακρίτες"
  • Την ταινία «Match Point» του Γούντι 'Αλεν προβάλει αύριο στις 8.30 το απόγευμα στο οινοποιείο Μπουτάρη η Κινηματογραφική λέσχη θήρας, με το ξεκίνημα της νέας κινηματογραφικής σαιζόν.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2007

  • Πέμπτη 18.1.2007
    Περιπλέκεται το θέμα της μετάδοσης του προγράμματος των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών, με την Επιχείρηση να υποστηρίζει ότι ενώ έχει στείλει δεκάδες έγγραφα σε αρμόδιες υπηρεσίες για το νόμιμο των διαδικασιών, η υπόθεση τελικά εκκρεμεί στην υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων από τοπική υπηρεσία. Δέκα μέρες ,μετά την αναμενόμενη τελική υπογραφή, θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση των κεραιών και μετάδοση του προγράμματος σύμφωνα με την ΕΡΤ.
  • Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει αύριο στη Σαντορίνη ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων του νησιού, ενώ θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας και την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.
  • Επιδότηση για τα επόμενα 5 χρόνια θα παίρνουν οι αμπελουργοί που εντάχθηκαν στο μέτρο 3.15 του Ε.Π.Α.Α. για το παραδοσιακό κλάδεμα της Σαντορίνης. Έως τις 26 του μήνα η υπογραφή των συμβάσεων στα γραφεία της Ένωσης.
  • Δημοτικό συμβούλιο αύριο στις 6 το απόγευμα με θέματα αναφορικά με την συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, του παιδικού σταθμού, και των Επιτροπών του Δήμου.
  • Συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαριάς «ο Αγ. Δημήτριος». Πρόεδρος ο Νικόλαος Καμπουράκης, αντιπρόεδρος ο Λευτέρης Ρούσσος και γενικός γραμματέας ο Κωνσταντίνος Λιγνός.






Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2007

  • Τετάρτη 17.1.2007
  • Περιπλέκεται το θέμα της μετάδοσης του προγράμματος των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών, με την Επιχείρηση να υποστηρίζει ότι ενώ συμφωνεί με την απόφαση των δικαστηρίων να μεταφερθούν οι κεραίες της και έχει στείλει περί τα 45 έγγραφα σε αρμόδιες υπηρεσίες για το νόμιμο των διαδικασιών , η υπόθεση τελικά εκκρεμεί στην υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων από τοπική υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες από την νομική υπηρεσία της ΕΡΤ. Δέκα μέρες μετά την αναμενόμενη τελική υπογραφή θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση των κεραιών και μετάδοση του προγράμματος, σύμφωνα με το τεχνικό τμήμα της Δημόσιας Επιχείρησης. Η Επιχείρηση δηλώνει οτι θα κινηθεί νομικά εναντίων όσων εμποδίζουν την μετάδοση του σήματός της ζητώντας αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.
  • Τον κίνδυνο κινητοποιήσεων από τους κατοίκους και φορείς της Σαντορίνης επισείει με επιστολή του στο Υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας ο δήμαρχος θήρας με θέμα την κατάσταση στην ακτοπλοΐα και αφορμή την πληροφόρηση ότι αναμένεται να διακοπεί το ένα δρομολόγιο της blue star.
  • Τον πρόεδρο της δημοκρατίας επισκέφθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του προεδρείου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακτοπλοΐα, με τον πρόεδρο της δημοκρατίας να κατανοεί απόλυτα και να δείχνει την ευαισθησία του για το θέμα.
  • Στις κινητοποιήσεις κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το τμήμα μηχανικών αποφάσισε την κατάληψη της σχολής μέχρι και την Παρασκευή, όπως αποφασίστηκε στην χθεσινή γενική συνέλευση.
  • Τρίτη 16.1.2007
  • Στην επίλυσή του καθώς φαίνεται οδηγείται το θέμα των κεραιών της ΕΡΤ με την αναμενόμενη υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων για την μετεγκατάστασή τους σε χώρο του δημοσίου στο βουνό του προφήτη Ηλία. Άπρακτοι είχαν αποχωρήσει οι απεσταλμένοι τεχνικοί της ΕΡΤ που είχαν βρει αλλαγμένη την κλειδαριά στον χώρο των μηχανημάτων της ΕΡΤ, ενώ η μονή σε επιστολή της αναφερόταν στις δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζονταν από πλευράς ΕΡΤ ΑΕ.
  • Την πίττα του κόβει σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος Θήρας στις 20.00 το βράδυ.
    Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι μαθητές του εθνικού ωδείου.
    Στο ιστορικό και την πορεία του προγράμματος «Αιγαίο-Θράκη-Κύπρος- παραδοσιακοί φούρνοι και ζυμώματα» αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Σιγάλας καθώς και στην πρώτη χρονιά λειτουργία του μουσείου απολιθωμάτων στην Περίσσα.
  • Με την μερική ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων ανέστειλαν χθες την απεργία τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Αιγαίου, εν αναμονή της διευθέτηση και των θεσμικών τους αιτημάτων αλλά και αυτών για στην αναβάθμιση του ρόλου του Υπουργείου και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη μιας πραγματικής νησιωτικής πολιτικής.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 15, 2007

  • Δευτέρα 15.1.2007
  • Άπρακτοι αποχωρούν τελικά οι απεσταλμένοι ,από την Αθήνα, τεχνικοί της ΕΡΤ που βρήκαν αλλαγμένη την κλειδαριά στον χώρο των μηχανημάτων της ΕΡΤ στην περιοχή της Μονής του Προφήτη Ηλία.
    Από την άλλη πλευρά, σε απαντητική του επιστολή στο δεκαπενταμελές συμβούλιο του γυμνασίου των Φηρών, ο ηγούμενος της μονής αναφέρεται στο ιστορικό της εγκατάστασης των κεραιών στον χώρο της Μονής καθώς και στις δικαστικές αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται από πλευράς ΕΡΤ ΑΕ.
    Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η ΕΡΤ ήταν έτοιμη να μετεγκαταστήσει τις κεραίες της σε παρακείμενο χώρο του δημοσίου, εφαρμόζοντας αποφάσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων, όμως καθυστερεί εδώ και 6 μήνες η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων απο υπηρεσία του δημοσίου.
  • Σε υψηλούς τόνους η πρώτη συνεδρίαση προχθες Σάββατο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων για την εκλογή προεδρείου και Νομαρχιακών επιτροπών. Τέσσερις παραμένουν οι αντινομάρχες και θα είναι οι Γιώργος Παπαμανώλης, Νικήτας Γρυπάρης, Λάζαρος Θεόφιλος και Αλεξάνδρα Προυσαλόγλου,
    ενώ, υπερβολικό χαρακτήρισε τον αριθμό των τεσσάρων αντινομαρχών ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώργος Λεονταρίτης. Πρόεδρος του Ν.Σ. Παρέμεινε ο Γιώργος Καπέλας
  • Για τετραπλασιασμό της απορροφητικότητας στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που έφτασε στο 57,5% στο τέλος του 2006, έκανε λόγο σε σημερινή του συνέντευξη στον Ρ/Σ «Σαντορίνη 106.4» ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Κόκκινος με αφορμή των απολογισμό του 2006. Σύμφωνα με δηλώσεις του, την Άνοιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός του 4ου ΚΠΣ για την περίοδο 2007-2013.