Σάββατο, Μαΐου 03, 2014

Αγία Ειρήνη, Santa Irini, Santorini!

Την ονομαστική της γιορτή έχει σήμερα η Σαντορίνη, το όμορφο νησί των Κυκλάδων, που πήρε το όνομά της από την Αγία Ειρήνη που γιορτάζει σήμερα, 5 Μαίου.

Μια από τις δημοφιλέστερες εκκλησίες στο όνομα της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται στον δρόμο Φηρών – Πύργου κι έχει το προσωνύμιο «Αγία Ειρήνη του Φτελού». Στην εκκλησία πραγματοποιείται λειτουργία και μοιράζεται «πανήγυρη» κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής της, ενώ εξ αιτίας της όμορφης τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται, τελούνται σε αυτής δεκάδες γάμοι επισκεπτών του νησιού. 

Εκκλησίες της Αγίας Ειρήνης υπάρχουν και γιορτάζονται στο νησί στην Μεσαριά, το Ακρωτήρι και το Μεγαλοχώρι.

Σύμφωνα με την ιστορία η Σαντορίνη πήρε το όνομά της απο την χριστιανική εκκλησία της Αγίας Ειρήνης που χτίστηκε αρκετούς αιώνες πρίν, στις παρυφές του βουνού του νησιού, στην περιοχή της Περίσας, της οποίας σήμερα απομένουν τα .. ερείπια μέσα σε χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική περιοχή.

Ένα πολύ ωραίο κείμενο με τίτλο και θέμα «Αγία Ειρήνη, Σαντορίνη και Εικονολατρία» που είναι «αφιερωμένο» στην σημερινή γιορτή της Αγίας Ειρήνης, μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα :


Δήμος Θήρας - Π.Ν.Α. οι υποψήφιοι των εκλογών 2014

Στην σελίδα : http://www.exoumekaileme.com/p/2014.html  που βρίσκεται στην αριστερή στήλη του "έχουμε και λέμε" μπορείτε να ενημερώνεστε για το σύνολο των υποψηφιοτήτων των εκλογών του 2014 για τον Δήμο Θήρας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

καθαρή νίκη για την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου Σαντορίνης η οποία πέρασε στον σημερινό τελικό του πρωταθλήματος Κυκλάδων

Με σκόρ 63-47 κατάφερε να επικρατήσει της ομάδας του Άρη της Σύρου η ομάδα του Πανιωνίου της Σαντορίνης στον χθεσινό (2.5) ημιτελικό του πρωταθλήματος, νίκη που έδωσε στην ομάδα το εισιτήριο για τον σημερινό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στο ΔΑΠΠΟΣ.

Έτερη νικήτρια ομάδα των χθεσινών προημιτελικών παιχνιδιών είναι τα Φανάρια της Νάξου που επικράτησε με σκόρ 68 -58 έναντι της ομάδας της Ερμούπολης Σύρου.

Έτσι, οι σημερινοί τελικοί αγώνες που θα αναδείξουν την πρωταθλήτρια , αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες της τετράδας, του final four του πρωταθλήματος Κυκλάδων στο μπάσκετ ανδρών, έχουν διαμορφωθεί ως εξής : 

17.00 Άρης Σύρου – Ερμούπολη Σύρου
19.00 Πανιώνιος Σαντορίνης – Φανάρια Νάξου


“Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” - η πρώτη συγκέντρωση των υποψηφίων και η παρουσίαση μέρους του προγράμματος ( 3.5, 19.30)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Η κατάθεση του συνδυασμού στο Πρωτοδικείο ήταν για όλους στη "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" το στάδιο που θα ταυτοποιούσε τα πρόσωπα με τους στόχους. Τώρα πλέον είναι το σχήμα που αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στις Αρχές της παράταξης για την υλοποίηση της Ενωτικής προοπτικής με την εφαρμογή της Συμμετοχικής διοίκησης στην Υπηρεσία στον πολίτη.

Πριν η πορεία των μελών ξεκινήσει προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο την ενημέρωση στο πρόγραμμα, ο συνδυασμός πραγματοποιεί την πρώτη συνάντηση όλων των υποψήφιων σε εκδήλωση που θα γίνει στις 19.30 στο θόλο του Οινοποιείου Μπουτάρη το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.

Με το σύνθημα "Γνωρίζουμε και θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε" να πάμε μπροστά τον Τόπο μας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού κ. Γιώργος Α. Χάλαρης, θα αναπτύξει τις έξι βασικές ενότητες και θα στοχοθετήσει τα σημεία του προγράμματος. Οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι στη συνέχεια θα αναλύσουν λεπτομερώς το πρόγραμμα με τους πρωτοστάτες των Ομάδων Δουλειάς που είχαν επιφορτιστεί με την κατάρτιση του.

πεζοπορική περιήγηση στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Θήρας από την ΚΑ Εφορεία Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Θήρα (4.5)

Η ΚΑ΄Εφορεία Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Θήρας, συμμετέχοντας στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας προσκαλούν σε μία πεζοπορική περιήγηση στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Θήρας, την Κυριακή 4 Μαίου στις 11.00 το πρωί.

Οι "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" αποτελούν πρόσφατο θεσμό που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς με περιβαλλοντική δράση. Πρωταρχικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας και παράλληλα η ενεργοποίησή τους στην προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας.

Ο Δήμος Θήρας συμμετέχει στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014», στο πλαίσιο της δράσης «έτος πολιτισμού 2014» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Για δηλώσεις συμμετοχής: 2286025405.

η τραγωδία "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" στα αρχαία ελληνικά από το θεατρικό εργαστήρι Σαντορίνης, την Κυριακή 4.5 στο Κάστρο της Οίας

Σύμφωνα με πρόσκλησή του,

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Θ.Ε.Σ.) θα παρουσιάσει την Τραγωδία "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" συνεπτυγμένη σε μια παράσταση καθηλωτική στα Αρχαία Ελληνικά!

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαίου στις 19.00 στο
KAΣΤΡΟ της ΟΙΑΣ.

Σκηνοθεσία- Διδασκαλία
Μουσική Σύνθεση: Στέλλα Καραμπεροπούλου

Διανομή:

Φύλακας: Λάζαρος Δρόσος
Κλυταιμνήστρα: Περιστέρα Μπαμπλούδη
Ειρήνη Ζαμπέλη
Αγαμέμνων: Νίκος Κουλουριώτης
Κασσάνδρα: Τζένη Κυρίτση

Χορός: Σοφία Αρβανίτη
Λάζαρος Δρόσος
Μαρία Ζώρζου
Γρηγόρης Κουτσογιαννόπουλος
Αγάπη Μπούρα
Αρίων Ήλιος Παπαβασιλείου



σε Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Αμοργό η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Άννα Μαυρουδή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις Περιφερειακές Εκλογές (4-6.5)

Από το Σάββατο 04/05 έως και την Τρίτη 06/05 η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Άννα Μαυρουδή και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος θα βρίσκονται διαδοχικά στη Φολέγανδρο, τη Σίκινο, την Ίο και την Αμοργό στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις Περιφερειακές Εκλογές. 

Στη Φολέγανδρο, τη Σίκινο και την Ίο θα συνοδεύονται από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, Ανθή Πατραμάνη, ενώ στην Αμοργό θα συνοδεύονται από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου,  Αντώνη Πάσσαρη.


Κατά τις επισκέψεις τους στα νησιά θα συναντηθούν με τοπικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους συλλόγων και απλούς πολίτες, έτσι ώστε να συζητήσουν τις προγραμματικές θέσεις της Νησιωτικής Ανατροπής, αλλά και τα προβλήματα και τις δυνατότητες του κάθε νησιού.                                                                         

στο λιμάνι του Αθηνιού το πλοίο «Πρέβελης» για περαιτέρω ελέγχους

Στο λιμάνι του Αθηνιού της Σαντορίνης κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης», το οποίο περίπου στις 3:50 τα ξημερώματα προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, αποκολλήθηκε επιτυχώς με ίδια μέσα κατόπιν ελέγχου που διενήργησε δύτης και προσπαθειών του πληρώματος.

Το πλοίο της ΑΝΕΚ, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, μετέφερε 190 επβάτες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά), από τους οποίος ζητήθηκε προληπτικά να φορέσουν σωσίβια και να βγουν στο κατάστρωμα. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Παρόλα αυτά το Κέντρο Υγείας και ο Δήμος είχαν τεθεί προληπτικά σε επιφυλακή.

Στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, για να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτούνταν μετεπιβίβαση των επιβατών.
Παράλληλα ιδιώτης δύτης καταδύθηκε για να ελέγξει αν το πλοίο έχει υποστεί ζημιές στα ύφαλα του και αν είναι ασφαλές να αποκολληθεί με δικά του μέσα.

Ο δύτης δεν διαπίστωσε σημαντική ζημιά, όπως κάποιο ρήγμα, που θα προκαλούσε εισροή υδάτων, και κρίθηκε ασφαλές να πάει με χαμηλή ταχύτητα στο λιμάνι της Σαντορίνης, όπου έδεσε τελικά λίγο πριν από τις 7:30 το πρωί..

Το πλοίο θα ελεγχθεί ξανά στον Αθηνιό από ειδικό κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και μετά θα αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει το δρομολόγιο ή αν θα ταξιδέψουν οι επιβάτες με άλλο πλοίο.
Ως πιθανή αιτία για το ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναφέρεται το μπλακ άουτ στις μηχανές.

Το «Πρέβελης» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Μετέφερε 32 φορτηγά, 19 ΙΧ οχήματα, δύο λεωφορεία και έξι δίκυκλα.

Πηγή - κείμενο : εφημερίδα «το Ποντίκι» 

Παρασκευή, Μαΐου 02, 2014

“Θηραϊκή Πολιτεία” – το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού

Η πρώτη συνάντηση – παρουσίαση του συνδυασμού θα γίνει την Παρασκευή 2.5 στις 21.00 στο οινοποιείο Μπουτάρη.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού,

Οι αναφερόμενοι και υπογραφόμενοι δημότες του Δήμου Θήρας του Νομού Κυκλάδων, δηλώνουμε ότι καταρτίζουμε συνδυασμό με την επωνυμία «ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και με έμβλημα το νησιωτικό σύμπλεγμα της Σαντορίνης, για τις ενεργούμενες την 18η Μαΐου 2014 Δημοτικές εκλογές δηλώνοντας την υποψηφιότητα για την ανάδειξη Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και Τοπικών Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου ΘΗΡΑΣ του Νομού Κυκλάδων.
                                                                
ΖΩΡΖΟΣ Αναστάσιος – Νικόλαος του Χριστοφόρου (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΗΡΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Μιχαήλ του Νεκταρίου   (ΘΗΡΑΣ)        
2          ΑΡΓΥΡΟΣ Ιωάννης του Κωνσταντίνου (ΘΗΡΑΣ)        
3          ΑΣΙΜΗΣ Χριστόφορος του Κάτωνα      (ΘΗΡΑΣ)        
4          ΒΑΛΒΗ - ΖΩΡΖΟΥ Ειρήνη του Χαραλάμπους (ΘΗΡΑΣ)        
5          ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ Ειρήνη του Δημητρίου          (ΘΗΡΑΣ)        
6          ΒΑΣΣΑΛΟΣ Παναγιώτης του Λουκά   (ΘΗΡΑΣ)        
7          ΓΕΡΟΥ Ηρακλής του Ιωάννη   (ΘΗΡΑΣ)        
8          ΓΡΑΒΑΝΗ - ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ Όλγα του Ευρυπίδη         (ΘΗΡΑΣ)        
9          ΔΑΚΟΥΤΡΟΣ Αρτέμιος του Ελευθερίου           (ΘΗΡΑΣ)        
10         ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ Ανάργυροs (Αργύρης) του Χαραλάμπους            (ΘΗΡΑΣ)        
11         ΔΑΡΖΕΝΤΑ-ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ Αργυρούλα του Παντελεήμονα     (ΘΗΡΑΣ)        
12         ΔΕΝΑΞΑΣ Χρυσόστομος του Αντωνίου            (ΘΗΡΑΣ)        
13         ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ Δημήτριος του Γεωργίου (ΘΗΡΑΣ)        
14         ΔΡΟΣΟΣ Σπυρίδων του Λάζαρου         (ΘΗΡΑΣ)        
15         ΔΡΟΣΟΥ Γεωργία του Νικολάου          (ΘΗΡΑΣ)        
16         ΖΩΡΖΟΣ Ανδρέας του Λάμπρου           (ΘΗΡΑΣ)        
17         ΖΩΡΖΟΣ Ευάγγελος του Δημητρίου     (ΘΗΡΑΣ)        
18         ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ Νικόλαος του Χαραλάμπους     (ΘΗΡΑΣ)        
19         ΚΑΝΤΖΕΛΗΣ Αντώνιος του Ηλία        (ΘΗΡΑΣ)        
20         ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Γεώργιος του Ματθαίου    (ΘΗΡΑΣ)        
21         ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Παναγιώτης του Νικολάου       (ΘΗΡΑΣ)        
22         ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ-ΜΑΝΕΤΑ Αικατερίνη του Ελευθερίου     (ΘΗΡΑΣ)        
23         ΚΑΦΙΕΡΗΣ Μηνάς του Δημητρίου,      (ΘΗΡΑΣ)        
24         ΚΑΦΟΥΡΟΣ Μάρκος του Εμμανουήλ  (ΘΗΡΑΣ)        
25         ΚΟΚΚΑΛΗ Ελένη του Ιακώβου           (ΘΗΡΑΣ)        
26         ΜΑΪΝΑΣ Ελευθέριος του Ευαγγέλου    (ΘΗΡΑΣ)        
27         ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Κυριακός Του Γάσπαρη     (ΘΗΡΑΣ)        
28         ΜΠΕΛΛΩΝΙΑ - ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ Ρούλα του Ελευθερίου   (ΘΗΡΑΣ)        
29         ΝΙΚΟΛΗΣ Ανδρέας του Γεωργίου        (ΘΗΡΑΣ)        
30         ΝΟΜΙΚΟΣ Γεώργιος του Αντωνίου      (ΘΗΡΑΣ)        
31         ΝΟΜΙΚΟΣ Ευάγγελος του Εμμανουήλ (ΘΗΡΑΣ)        
32         ΝΟΜΙΚΟΣ Ιωάννης του Ζώρζη            (ΘΗΡΑΣ)        
33         ΝΟΜΙΚΟΥ Μαρία του Αποστόλου       (ΘΗΡΑΣ)        
34         ΝΤΑΛΛΑΣ Θωμάς του Νικολάου         (ΘΗΡΑΣ)        
35         ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ Παρασκευάς του Εμμανουήλ     (ΘΗΡΑΣ)        
36         ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Αθανάσιος του Λουκά           (ΘΗΡΑΣ)        
37         ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ Γεώργιος του Ιωάννη    (ΘΗΡΑΣ)        
38         ΠΕΛΕΚΗΣ Ηλίας του Νικολάου           (ΘΗΡΑΣ)        
39         ΠΙΤΣΙΚΑΛΗ Μαρκέλλα (Τούσα) του Ιωάννη   (ΘΗΡΑΣ)        
40         ΡΟΥΣΣΟΣ Ανάργυρος (Αργύρης) του Παντελή            (ΘΗΡΑΣ)        
41         ΡΟΥΣΣΟΣ Γεώργιος του Παναγιώτη    (ΘΗΡΑΣ)        
42         ΣΑΡΡΗΣ Θεοχάρης του Εμμανουήλ     (ΘΗΡΑΣ)        
43         ΣΙΓΑΛΑ Αρτεμία του Γεωργίου            (ΘΗΡΑΣ)        
44         ΣΙΓΑΛΑΣ Επιφάνειος  (Φάνης) του Αντωνίου (ΘΗΡΑΣ)        
45         ΣΙΓΑΛΑΣ Ιωάννης του Εμμανουήλ      (ΘΗΡΑΣ)        
46         ΤΖΟΥΡΟΣ Ελευθέριος του Αποστόλου (ΘΗΡΑΣ)        
47         ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ Αθανάσιος του Κωνσταντίνου    (ΘΗΡΑΣ)        
48         ΧΛΩΡΙΔΗΣ Αριστείδης του Αδάμ        (ΘΗΡΑΣ)        

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΙΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΒΑΖΑΙΟΣ Δημήτριος του Ιωάννη         (ΟΙΑΣ)
2          ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΗ – ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΥ Ιωάννα του Άγγελου        (ΟΙΑΣ)
3          ΖΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Ιωάννης του Γεωργίου (ΟΙΑΣ)
4          ΚΑΡΡΑ - ΔΑΝΕΖΗ Δέσποινα του Γεωργίου    (ΟΙΑΣ)
5          ΚΥΡΙΑΖΗΣ Γεώργιος του Νικολάου     (ΟΙΑΣ)
6          ΠΙΤΣΙΚΑΛΗ Μαρία του Ευαγγέλου     (ΟΙΑΣ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΒΑΛΒΗ Ιωάννα του Μιχαήλ   
2          ΔΡΟΣΟΣ Ελευθέριος του Σπυρίδωνος  
3          ΔΡΟΣΟΥ Παρασκευή (Βούλα) του Μάρκου     
4          ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Χαράλαμπος του Παρασκευά       
5          ΚΑΤΣΙΠΗΣ Εμμανουήλ του Νικολάου
6          ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ Ανδρέας του Νικολάου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΩΝΙΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΑΡΓΥΡΟΣ Αναστάσιος του Ανάργυρου           
2          ΔΑΚΟΥΤΡΟΣ Αρτέμιος του Ανδρέα   
3          ΛΙΓΝΟΣ Χριστόφορος του Λουκά        
4          ΜΗΝΔΡΙΝΟΥ – ΚΩΧ Ειρήνη του Βασιλείου  
5          ΣΙΓΑΛΑ Μαρία του Ιωάννη    
6          ΣΥΡΙΓΟΣ Γεώργιος του Εμμανουήλ    

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΑΛΕΦΡΑΓΚΗ Αθηνά του Επαμεινώνδα         
2          ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ Σταύρος του Πέτρου    
3          ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ Γεράσιμος (Μάκης) του Νικολάου       
4          ΚΑΦΙΕΡΗ-ΣΙΓΑΛΑ Επιφανία (Φανή) του Εμμανουήλ
5          ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ Πέτρος του Εμμανουήλ
6          ΤΣΙΡΓΙΕΛΗΣ Παναγιώτης του Σωτηρίου         

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣΙΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ Γεώργιος του Αντωνίου          
2          ΔΡΟΣΟΣ Νικόλαος του Ηλία   
3          ΠΑΡΑΒΑΛΟΥ Ευαγγελία του Εμμανουήλ      
4          ΣΙΓΑΛΑ Μαργαρίτα του Σπυρίδωνος  
5          ΣΥΡΙΓΟΣ Δημήτριος του Γεωργίου     
6          ΣΥΡΙΓΟΣ Χαράλαμπος του Σπυρίδωνος          

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΒΑΖΑΙΟΣ Νικόλαος του Ανδρέα         
2          ΒΑΖΑΙΟΥ Άννα του Χαραλάμπους     
3          ΖΑΡΑΝΗ Ευαγγελία του Βιδιάνου      
4          ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ Φωτεινή του Νεκταρίου           
5          ΠΡΕΚΑ Αντωνία του Γεωργίου           
6          ΡΟΥΣΣΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου      

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΓΑΛΑΙΟΣ Εμμανουήλ του Νικολάου   
2          ΛΥΓΝΟΣ Χρήστος του Νικολάου        
3          ΜΑΡΤΙΔΗΣ Νικόλαος του Δημητρίου 
4          ΦΟΥΣΤΕΡΗ Ειρήνη του Φανουρίου    
5          ΦΟΥΣΤΕΡΗ Μαριάννα του Σπυρίδωνoς          
6          ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ Ευάγγελος του Φωτίου  

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΙΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ Αναστασία του Γερασίμου     
2          ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ Ελευθέριος του Βιδιάνου           
3          ΖΩΡΖΟΣ Ιάκωβος (Μάκης) του Ευαγγέλου      
4          ΜΑΡΚΟΖΑΝΝΕΣ Ιάκωβος του Γεωργίου        
5          ΝΟΜΙΚΟΥ Φλώρα του Σώζοντος        
6          ΧΑΛΑΡΗΣ Μάριος του Τζώρτζη         

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Ευστάθιος του Τρύφωνα
2          ΜΑΤΣΑΝΤΟΥ Μαρία του Κάρλου      
3          ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Ανάργυρος του Γεωργίου  
4          ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ Παναγιώτης του Νικολάου          

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΘΩΝΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΒΑΖΑΙΟΣ Ευάγγελος του Βασιλείου   
2          ΔΑΝΕΖΗ Θεοδοσία του Δημητρίου     
3          ΖΩΡΖΟΥ Βαρβάρα του Ιωάννη           
4          ΝΟΜΙΚΟΣ Πέτρος του Σπυρίδωνος     

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΔΑΜΙΓΟΥ Μαρία του Δημητρίου       
2          ΛΙΓΝΟΣ Ελευθέριος του Γεωργίου       
3          ΜΑΡΚΟΖΑΝΝΕΣ Αντώνιος του Βασιλείου     
4          ΣΟΡΩΤΟΣ Ιωάννης του Ματθαίου      

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΔΑΝΕΖΗ Μαρία του Μάρκου  
2          ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Μόσχα του Γεωργίου  
3          ΡΟΥΣΣΟΣ Παναγιώτης του Αρτεμίου 
4          ΣΑΛΙΒΕΡΟΣ Παρασκευάς του Ματθαίου        

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΚΑΦΙΕΡΗΣ Ελευθέριος του Χρυσοστόμου       
2          ΜΠΕΚΡΗΣ Νικόλαος του Αρτεμίου     
3          ΡΕΝΙΕΡΗ Βασιλική (Βάσω) του Νικολάου       
4          ΡΕΝΙΕΡΗ Μαρία του Μιχαήλ  

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Ευάγγελος του Αντωνίου           
2          ΒΑΛΒΗ Στυλιανή του Αντωνίου         
3          ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος του Χρήστου  
4          ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Ανάργυρος του Παρασκευά         

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΓΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1          ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Αικατερίνη του Αντωνίου     
2          ΓΑΛΑΙΟΣ Ελευθέριος του Παρασκευά            
3          ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ Γεώργιος του Νικολάου 
4          ΦΥΤΡΟΥ Ειρήνη του Ανδρέα 


παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΕΠΑΜ στην Σαντορίνη (2.5)

Σύμφωνα με την πρόσκληση του ΕΠΑΜ Θήρας: Παρουσιάζουμε το ευρωψηφοδέλτιο μας και τις προτάσεις μας, Παρασκευή 02/05/2014, στις 20:00, καφέ Classico στη Μεσσαριά

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) κατεβαίνει στις εκλογές για να αποτυπώσει τη δυναμική μιας άλλης Ελλάδας. Όχι της Ελλάδας της μιζέριας, της υποτέλειας, της κακομοιριάς, της αποβλάκωσης και της δουλοπρέπειας. Κατεβαίνει για να δείξει ότι υπάρχουν σκεπτόμενοι Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω.

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση, την Παρασκευή  02 Μαΐου στις 20:00 το απόγευμα, στο καφέ Classico (στον δρόμο για το αεροδρόμιο) στη Μεσσαριά, τα μέλη του πυρήνα Θήρας θα παρουσιάσουμε το ευρωψηφοδέλτιο και τις προτάσεις του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ).

Θα δείξουμε βίντεο από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Μετώπου καθώς και από καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων που μας στηρίζουν όπως ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο ηθοποιός-τραγουδοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης, ο τραγουδοποιός Βασίλης Λέκκας και ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Νίκος Ιγγλέσης .

Θα συζητήσουμε για όλους και για όλα. Θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.
Μιλήστε με συγγενείς, με φίλους, με γνωστούς. Είναι όλοι καλεσμένοι.
«Στις 25 Μάη θα γυρίσουμε την κλεψύδρα ανάποδα»
(Δ. Καζάκης)
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) Θήρας 

πίνακας έργων που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας, στην Δημοτική Κοινότητα ΠΥΡΓΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Κατά την τριετία 2011-2013, πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Πύργου (πρόεδρος κος Νομικός Ευάγγελος), τα εξής έργα:

1.Κατασκευή πλακόστρωτου από Κεντρική Πλατεία έως πλατεία Αγ. Ειρήνη Προϋπολογισμός: 4.987,00€
2.Κατασκευή πεζοδρομίου Προϋπολογισμός: 9.999,00€
3.Αντικατάσταση παλαιών κατεστραμμένων κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Προϋπολογισμός: 16.000,00€
4.Επισκευή τουαλετών Προϋπολογισμός: 32.838,00€
5.Διαμόρφωση ισόπεδου κόμβου ΠΥΡΓΟΥ – ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΙΟΥ Προϋπολογισμός: 12.000,00€
6.Μίσθωση μηχανημάτων για την απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών Προϋπολογισμός: 4.500,00€
7.Διαμόρφωση πλατείας Πύργου Προϋπολογισμός: 8.957,00€
8.Κατασκευή πεζοδρομίου Προϋπολογισμός: 35.131,00€
9.Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης (ΔΕΥΑΘ) Προϋπολογισμός: 713.400,00€
10.Οριστική μελέτη έργου “ Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης ” Πύργου (ΔΕΥΑΘ) Προϋπολογισμός: 11.600.00€
11. Επέκταση δικτύου ύδρευσης – αποχέτευσης από Πύργο έως Έξω Γωνιά και κατάργηση Αντλιοστασίου. Η μελέτη έγινε από ΔΕΥΑΘ Προϋπολογισμός: 98.600,00€
12. Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης για σύνδεση ΤΕΕ Θήρας και κατοίκων ευρύτερης περιοχής Προϋπολογισμός: 153.120,00€
13.Προμήθεια οργάνων Παιδικής Χαράς (Διαγωνισμός 4-4-2014)   Προϋπολογισμός: 11.727,60€                                                                              
14.Αποκατάσταση Οδικού Δικτύου-Τοιχίων  Προϋπολογισμός: 24.500,00€                                                                               
15.Επισκευή-αποκατάσταση Τοιχίων Παιδικής Χαράς Προϋπολογισμός: 22.000,00€                                                                                 
16.Επισκευή Δρόμου Προϋπολογισμός: 3.818,12€
17.Αναβάθμιση οδικής ασφάλειας-βελτίωση ισόπεδων κόμβων (ΠΥΡΓΟΣ οδικού δικτύου) Δημοπρατήθηκε 1-4-2014  Προϋπολογισμός: 50.000,00€                                                                                  
18.Ασφαλτόστρωση οδού ΕΞΩ-ΜΕΣΑ ΠΛΑΤΕΙΑ (Δημοπρατημένο) Προϋπολογισμός: 60.000,00€                                                                             
19.Κατασκευή πεζοδρομίου και τοίχου αντιστήριξης (Έγκριση μελέτης 3-4-2014)                                Προϋπολογισμός: 86.000,00€
20.Τοποθέτηση Κουφωμάτων-Ντουλάπια στο Νηπιαγωγείο Πύργου                                                      Προϋπολογισμός: 5.409,08€


ΣΥΝΟΛΟ: 1.364.586,80€

η φετινή ανοιξιάτικη αιμοδοσία στην Σαντορίνη (26.4 -4.5) – το πρόγραμμα

Το διάστημα 26.4 – 4.5 θα πραγματοποιηθεί η φετινή Ανοιξιάτικη αιμοδοσία στην Σαντορίνη που διοργανώνεται από την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης για 45η φορά, με μεγάλη επιτυχία σε κάθε προσπάθεια.

Σύμφωνα με την πρόσκληση,
Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης διοργανώνει την 45η εθελοντική αιμοδοσία το διάστημα 26 Απριλίου έως 4 Μαΐου 2014 και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε αυτήν.

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Η προσφορά σας είναι πραγματικά ανεκτίμητη!
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση!

Το πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου σε περιοχές του νησιού μπορείτε να το δείτε στον πίνακα που ακολουθεί.



με γρήγορους ρυθμούς τα έργα υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της Σαντορίνης

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν και ολοκληρώνονται πολλά από τα έργα υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ σε πολλές περιοχές της Σαντορίνης, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Επιχείρησης και του Δήμου Θήρας, ως ανταποδοτικών ωφελημάτων των διακοπών στην ηλεκτροδότηση του νησιού τον Αύγουστο του 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας που συνοδεύεται από χαρακτηριστικές φωτογραφίες της περιοχής,                
Το έργο της υπογείωσης των καλωδίων της ΔΕΗ στην καλντέρα των Φηρών ολοκληρώθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ αλλάζοντας καθοριστικά το τοπίο.

Ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο Εμπορείο και συγκεκριμένα στον δρόμο που περνά μπροστά από το Δημοτικό σχολείο και οδηγεί στον παραδοσιακό οικισμό, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν σε σημεία της κεντρικής πλατείας και του παραδοσιακού οικισμού.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στο Μεγαλοχώρι, αυτήν την εποχή και από πλευράς Δήμου Θήρας πραγματοποιείται η πλακόστρωση των δύο κεντρικών δρόμων στο εσωτερικό του παραδοσιακού οικισμού του Μεγαλοχωρίου, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Αξίζει να ειπωθεί ότι μερικές από τις φωτογραφίες των περιοχών του νησιού που έχουν απαλλαγεί από τις κολώνες της ΔΕΗ και τα καλώδια, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο αποκομίζοντας θετικότατα σχόλια.

Για το θέμα της συνεργασίας ΔΕΗ – Δήμου Θήρας έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής αναρτήσεις:  

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013 σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε. και Δήμου Θήρας
 Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2013 με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο της υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης
Παρασκευή, Ιανουαρίου 10, 2014 ξεκίνησε η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και στα Φηρά της Σαντορίνης
Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014 ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης

διακοπή ρεύματος την Κυριακή 4.5 σε Καρτεράδο, Μεσαριά και Πύργο (08.00 – 12.00)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, λόγο προγραμματισμένων εργασιών θα πραγματοποιηθεί διακοπή στην ηλεκτροδότηση στις περιοχές του Καρτεράδου, της Μεσαριάς και του Πύργου, την Κυριακή 4.5 από τις 08.00 – 12.00  

στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης οι τελικοί (το final 4) του πρωταθλήματος Κυκλάδων των ανδρών (2-3.5)

Στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης  θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί αγώνες (το final 4) του πρωταθλήματος Κυκλάδων των ανδρών την Παρασκευή και το Σάββατο 2 και 3 Μαίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΑΠΠΟΣ και της Ένωσης Σωματείων καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2/5/2014         
19.00-21.00 ΑΟ  ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
21.00-23.00 ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΟ  ΑΡΗΣ     

ΣΑΒΒΑΤΟ  3/5/2014   
ΜΙΚΡΟΣ  ΤΕΛΙΚΟΣ 17.00-19.00
ΜΕΓΑΛΟΣ  ΤΕΛΙΚΟΣ 19.00-21.00    

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. – οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι - το Σάββατο 3.5 η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού,

ΕΜΕΙΣ αποφασίσαμε και συμμετέχουμε στα κοινά, εσείς… θα μας στηρίξετε;

Τομή στα δημοτικά πράγματα της Σαντορίνης φιλοδοξεί να φέρει με την κάθοδό της στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 η ριζοσπαστική πρωτοβουλία Θηραίων πολιτών ΕΜΕΙΣ στέλνοντας μήνυμα συλλογικότητας και όχι προσωποκεντρισμού. 

Με όραμα και άποψη ενεργοί πολίτες, καταξιωμένοι στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή, συμπαρατάσσονται για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού.
Διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας, της Σαντορίνης και της Θηρασιάς

για να ανατρέψουμε κατεστημένες νοοτροπίες, όπως αυτές της ανάθεσης και προσωπικής τακτοποίησης συμφερόντων
για να οικοδομήσουμε σταθερές και υγιείς σχέσεις της δημοτικής αρχής με την κοινωνία
γιατί πιστεύουμε ότι ο τόπος μας αξίζει όχι μόνο ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης -πιο κοντά στη φύση και τη μοναδική ομορφιά του- αλλά και έναν άλλο τρόπο διοίκησης, μακριά από συναλλαγές, κομματικές εξαρτήσεις, συγγενικές σχέσεις και ευκαιριακές συνεργασίες.

Το δυναμικό παρόν στη μάχη των δημοτικών εκλογών θα δώσουν νέοι, επιστήμονες, αγρότες, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και καλλιτέχνες.

Το συνδυασμό της ριζοσπαστικής πρωτοβουλίας Θηραίων πολιτών ΕΜΕΙΣ  με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Κωνσταντινίδη, σμήναρχο ε.α. Πολεμικής Αεροπορίας, απαρτίζουν οι:

Αρβανίτης Γεώργιος του Νικολάου, επιχειρηματίας
Βάλβης Νικόλαος του Γεωργίου, οικοδόμος
Βελισσαροπούλου Μάρθα του Νικολάου, συντ/χος δημόσια υπάλληλος
Βουλτσίδου Αναστασία του Νικολάου, συντ/χος εκπαιδευτικός
Γαβαλάς Αντώνιος του Κοσμά, συντ/χος μηχανικός-παραγωγός τοπικών προϊόντων
Γραμμένος Αλέξανδρος του Αναστασίου, ιδιωτικός υπάλληλος
Δαμίγου Μαργαρίτα του Αντωνίου, γεωπόνος
Δεντοπούλου Μαρία του Γεωργίου, ιδιωτική υπάλληλος
Δεντοπούλου Φιλάνθη του Γεωργίου, ιδιωτική υπάλληλος
Καλογεροπούλου Παναγιώτα του Ιωάννη, ιδιωτική υπάλληλος
Καντζέλης Χρήστος του Ηλία, ηλεκτρολόγος
Κοκόλη Σπυριδούλα του Γεράσιμου, ιδιωτική υπάλληλος
Κολιούση Αθηνά-Ευαγγελία συζ. Δημητρίου, ζωγράφος
Κόντου Ευαγγελία του Ιωάννη, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας
Κούρτη Χαρούλα του Φώτιου-Θεοφάνη, επιχειρηματίας
Μαλλή Άννα του Παναγιώτη, νηπιαγωγός
Μαντέλας Δημήτριος του Χρήστου,  ιδιωτικός υπάλληλος
Μαράβας Νικόλαος του Ευαγγέλου, επιχειρηματίας
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου, ηθοποιός-επιχειρηματίας
Μπαλόγλου Κωνσταντία του Ευθυμίου,  επιχειρηματίας
Μπίρμπα Γεωργία (Γιούλα) του Χρήστου, ιδιωτική υπάλληλος
Παγκαλίδης Δημήτριος του Χρήστου, ιδιωτικός υπάλληλος
Παπαϊωάννου Γεώργιος του Αλεξάνδρου, επιχειρηματίας
Παπαϊωάννου Εμμανουήλ του Αλεξάνδρου, επιχειρηματίας
Παπαλέξης Γεώργιος του Σαράντου, επιχειρηματίας
Παπαλέξης Σαράντος του Γεωργίου, συνταξιούχος  
Πουλόπουλος Νικόλαος του Θεοδώρου, αγρότης
Πρέκα Χαραλαμπία (Χαρούλα) του Μάρκου, επιχειρηματίας
Ρουσσάκη Μαργαρίτα του Ηλία, δημοσιογράφος
Ρουσσάκης Ηλίας του Εμμανουήλ, γεωπόνος
Σιγάλας Γάσπαρης (Πάρις) του Πέτρου, εκπαιδευτικός-οινοποιός
Τσαγκάρη Ελλάδα του Κώστα, επιχειρηματίας
Φουάσης Βασίλειος του Ανέστη, ιδιωτικός υπάλληλος
Grimler Valerie- Marie-Francoise του Jean Paul, ιδιωτική υπάλληλος
Heilbrunner Natalie του Adolf, ξεναγός
Linta Zean Gigi του Mihai, ιδιωτικός υπάλληλος
Somers Martina του Brendan, φωτογράφος-ξεναγός

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της θα παρουσιάσει το Σάββατο 3/5 ώρα 11 πμ η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών ΕΜΕΙΣ στα γραφεία της στον Καρτεράδο (στον 1ο όροφο του κτιρίου του S/M Δεναξά )

Καλεσμένοι μας είναι όλα τα μέλη και οι φίλοι της πρωτοβουλίας. Θα ακολουθήσει κέρασμα.

ΕΜΕΙΣ - Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών
H Εκλογική Επιτροπή. 


με πολλές αναφορές στις δραστηριότητες της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης το τελευταίο newsletter της Π.Ο.Ξ.

Σε μέρος των δραστηριοτήτων της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης αναφέρεται το τελευταίο newsletter της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και συγκεκριμένα στο σμινάριο του Trip Advisor με θέμα την «επιτυχημένη προβολή και προώθηση των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων» που πραγματοποιήθηκε στις 16.3, στην συνεργασία και στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης στο πρόγραμμα “2014 – έτος πολιτισμού στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, στην υποστήριξη του σεμιναρίου «Γνωρίζω τον Τόπο μου» που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Θήρας το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, καθώς και την ικανοποίηση της Ε.Ξ.Σ. για την αναμενόμενη δρομολόγηση πτήσεων της Borajet στην Σαντορίνη.


Το newsletter της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων έχει σταλεί στα μέλη της Ομοσπονδίας ενώ αναμένεται να φιλοξενηθεί στην νέα πλατφόρμα της Π.Ο.Ξ. που θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες στο διαδίκτυο στην σελίδα της στην διευθυνση : http://www.hhf.gr/  

Συριζα Θήρας – ανακοίνωση για την πρωτομαγιά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας για την πρωτομαγιά,
H οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας τιμά την εργατική πρωτομαγιά και καλεί το Θηραϊκό λαό να αντισταθεί στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει ημερομηνία λήξης.
Πρέπει να τελειώνουμε με όσους στήριξαν ή ανέχτηκαν μνημόνια, τρόικες, λιτότητα, ρατσισμό, φασισμό.
Η υπομονή μας τελείωσε. Η ψήφος του λαού μας θα δώσει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση και χώρο στην ελπίδα για την ανάδειξη της πατρίδας μας.


Σαντορίνη 1η Μάη 2014 

ανακοίνωση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων σχετικά με την διαδικασία αιτήσεων για αποζημιώσεις από την πρόσφατη χαλαζόπτωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Παρακαλούνται οι παραγωγοί – μέλη μας όπως ελέγξουν προσεκτικά τις καλλιέργειες τους σε Αμπέλι και Τοματάκι Σαντορίνης προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν υποστεί ζημιά από την χαλαζόπτωση της 27ης Απριλίου και την Ανεμοθύελλα της 28ης Απριλίου, που έπληξε αρκετές περιοχές του νησιού μας.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιά να απευθυνθούν άμεσα στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στα ΦΗΡΑ προκειμένου να υποβάλλουν την Δήλωση ζημιάς στο ΕΛΓΑ, όλες τις επόμενες εργάσιμες ώρες και ημέρες».

Νωρίτερα, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (4.2014), είχε ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ε.Σ.Θ.Π. και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με το οποίο αυξάνεται από φέτος η συνολική ετήσια επιδότηση για το Τοματάκι Σαντορίνης από 25.000 € σε 45.000 €.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, οι τεκμηριωμένες Μελέτες – Προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ και οι καίριες παρεμβάσεις της κατά την διάρκεια της λήψης των σχετικών αποφάσεων για την αναδιανομή του προϋπολογισμού του Προγράμματος για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου (ΚΑΝ 229/13), είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση, από εφέτος, της συνολικής ετήσιας επιδότησης για το Τοματάκι Σαντορίνης από 25.000 € σε 45.000 €.

Για το θέμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Θ.Π. κ. Καφούρος είχε δηλώσει πως :
«Το γεγονός της αύξησης κατά 80% της επιδότησης που διατίθεται κάθε χρόνο στους Τοματοπαραγωγούς μας , σε συνδυασμό με την πρόσφατη αναγνώρισή του Τοματάκι Σαντορίνης από την Ε.Ε. ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), δικαιώνουν για μια ακόμη φορά τις προσπάθειες και τους αγώνες της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, να ενισχύσει το εισόδημα του Σαντορινιού αγρότη και να τον κρατήσει νοικοκύρη στο αμπέλι και στο χωράφι του». 

στο ΔΑΠΠΟΣ το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοάμυνας (6-11.5)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Οργανισμός Θήρας σας ενημερώνει πως από τις 6 έως τις 11 Μαΐου 2014, θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών.

Ο ΔΑΠΠΟΣ σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοάμυνας ISDO (International Self Defense Organization)  και την αμέριστη συμπαράσταση της Ένωσης Ξενοδόχων θα φιλοξενήσουν πλήθος αθλητών από διαφορετικές χώρες, σε μία εκδήλωση που θα στρέψει το ενδιαφέρον της αθλητικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο στο νησί της Σαντορίνης. 

Με τιμή, ο Πρόεδρος,  Καντζέλης Αντώνιος


ΔΑΠΠΟΣ - ΤΗΛ.:22860 24828   dappossantorini@gmail.com

εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών στις τουριστικές επιχειρήσεις υποσχέθηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για σειρά παρεμβάσεων με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκπόνηση δασολογίου και κτηματολογίου, καθώς και την ρύθμιση όλων των εκκρεμών θεμάτων που αφορούν στον αιγιαλό.

Όπως είπε, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της συνδεσιμότητας των ελληνικών προορισμών μεταξύ τους όπως και της χώρας με τον υπόλοιπο κόσμο.

η παράταξη «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Την πορεία, το έργο, το σχέδιο, τους στόχους και τη δραστηριότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννη Μαχαιρίδη, μπορεί να γνωρίζει κάποιος πληκτρολογώντας στο διαδίκτυο www.imahairidis.gr , ή επισκεπτόμενος την επίσημη σελίδα του στο facebook «Ιωάννης Μαχαιρίδης».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, προκειμένου να είναι σε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, με εκείνους να ενημερώνονται για τη δραστηριότητά του και τον ίδιο να καταγράφει τους προβληματισμούς τους και τις ιδέες τους, προχώρησε στη δημιουργία των ανωτέρω σελίδων. Μέσα απ’ αυτές μπορούν να έρχονται γρήγορα σε άμεση επαφή, ώστε η σχέση των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου και του εκπροσώπου τους, να είναι καθοριστική για τη χάραξη της πορείας ανάπτυξης των νησιών.

Σε ότι αφορά στη δραστηριότητα των υποψήφιων Xωρικών Αντιπεριφερειαρχών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Δημήτρη Κρητικού και Γιάννη Δεκαβάλα της περιφερειακής παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», καθώς και του συνόλου των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, οι πολίτες, μπορούν να ενημερώνονται επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα www.archipelagosdimiourgias.gr , ή την ιστοσελίδα  www.ardim.gr  η οποία θα λειτουργεί εντός λίγων ημερών. 

Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου – στην Σύρο η 8η σύνοδος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ελλάδας

Συνεργασία με το συντονιστή του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.) Ελλάδας κο Μπάμπη Τσοκανή, είχε ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Δεκαβάλλας Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης.

Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν η περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας των Φ.Ο.Δ.Σ.Α. και θέματα τα οποία αφορούν γενικά την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Ο κος Τσοκανής ανακοίνωσε στον κο Δεκαβάλλα ότι η 8η σύνοδος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ελλάδας προγραμματίζεται να γίνει στη Σύρο, στις 4 και 5 Ιουλίου. Στη λήξη των εργασιών της συνόδου θα πραγματοποιηθεί η γενική απολογιστική συνέλευση του δικτύου των Φ.Ο.Δ.Σ.Α. . Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνόδου, ο χώρος πραγματοποίησης, κλπ, θ΄ ανακοινωθούν αμέσως μετά το τέλος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Τα θέματα τα οποία αφορούν τη διαχείριση στερεών αποβλήτων είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει τις εργασίες της συνόδου να παρακολουθήσουν τόσο οι αιρετοί, όσο και οι πολίτες.

Υπολογίζεται ότι τις εργασίες της συνόδου θα παρακολουθήσουν περίπου 200 αιρετοί και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα και θ΄ αποτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, τόσο για την αυτοδιοίκησή μας, όσο και για το νησί της Σύρου.

                                    

άρθρο του υποψήφιου χωρικού Αντιπεριφερειάρχη με την παράταξη «Νότιο αιγαίο, αρχιπέλαγος δημιουργίας» κ. Δημήτρη Κρητικού με τίτλο: “ένα παράθυρο στον ήλιο”με αφορμή την επίσκεψη του επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν, στην Ρόδο

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η επίσκεψη στη Ρόδο του ευρωπαίου επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ήταν ένα γεγονός στο οποίο ίσως δε δόθηκε η προσοχή που έπρεπε.
Η είδηση πέρασε στα… «ψιλά», κυρίως λόγω της προεκλογικής περιόδου και των πολιτικών ζυμώσεων σε κόμματα και παρατάξεις. Κι όμως όλα όσα είπε με αφορμή την παρουσία του στη διάσκεψη των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στο πλαίσιο της Ελληνικής προεδρίας, σηματοδοτούν μία νέα πολιτική.
Μία πολιτική με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, αφού όπως παραδέχτηκε ο κ. Χαν «ο άνθρωπος είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιό μας και σε αυτό πραγματικά θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση».
Έτσι λοιπόν από τη Ρόδο ανακοίνωσε τη νέα περιφερειακή πολιτική που θα εφαρμοστεί, με επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, που τόσο δοκιμάστηκαν από την κρίση τα τελευταία χρόνια.
Δια στόματος του κ. Χαν πληροφορηθήκαμε ότι θα γίνει μία μεταστροφή από τις επενδύσεις στις υποδομές, προς τις επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού εκεί χτυπά  ο παλμός της κάθε τοπικής οικονομίας.
Ο ευρωπαίος αξιωματούχος μεταφέροντας και τις θέσεις των αρμοδίων οργάνων της ευρωπαϊκής ένωσης, θέλησε να δώσει από τη Ρόδο ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, λέγοντας ότι ήρθε ο καιρός της ανάκαμψης.
Τα λουκέτα στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης, οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι, μία σκληρή πραγματικότητα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που ξεπερνούν τις πενήντα χιλιάδες τραγικό γεγονός και η αβεβαιότητα για το μέλλον ο εφιάλτης όσων έμειναν να παλεύουν…
Όλοι λοιπόν περιμένουν κάτι να αλλάξει, κάτι να αφυπνίσει τους δανειστές μας και εκείνους που χαράσσουν πολιτικές, για να σταματήσει η αποδόμηση της απασχόλησης και κατ’ επέκταση της οικονομίας.
Παραδέχτηκε όμως ο επίτροπος περιφερειακής ανάπτυξης και κάτι που από καιρό εδώ στα Δωδεκάνησα φωνάζουμε, ότι δηλαδή τα νησιά μας δεν είναι… οικονομικοί επίγειοι παράδεισοι και ότι η ευημερία των αριθμών δε συμβαδίζει με την πραγματικότητα.
Ο ίδιος ο κ. Χαν ομολόγησε ότι η κρίση έχει καταφέρει ένα πλήγμα στα νησιά, αφού το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο σε ευαίσθητες περιοχές όπως η δική μας και ότι τα νησιά μας ανήκουν στις περιοχές που θεωρούνται λιγότερο αναπτυγμένες.
Μπορεί η περιφέρειά μας να καταγράφει μικρότερο ποσοστό ανεργίας συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας, όμως τα νούμερα είναι αυξητικά. Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το τέταρτο τρίμηνο του 2013 η ανεργία στο νότιο Αιγαίο κινήθηκε αυξητικά και ανήλθε στο 22,7% με το μέσο όρο της χώρας να έχει διαμορφωθεί στο 27,5%. Ήταν από τα μικρότερα ποσοστά μαζί με αυτά των νησιών του βορείου Αιγαίου και του Ιονίου, όμως δεν παύει αυτή η κατάσταση να προκαλεί ανησυχία.
Το κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν οδήγησε μόνο τους ιδιοκτήτες τους να εξαφανιστούν από την παραγωγική διαδικασία, αλλά ανάγκασε και τους απασχολούμενους σε αυτές τους να βγουν στην ανεργία.
Αν όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χαν, η νέα περιφερειακή πολιτική δώσει έμφαση στον άνθρωπο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τότε ανοίγει ένα παράθυρο στον ήλιο, για όλους εκείνους που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο της παραγωγής και της εργασίας.
Αυτό που μένει είναι να αδράξουμε την ευκαιρία που θα δοθεί και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Να σταθούμε στα πόδια μας και να ξαναστήσουμε τις επιχειρήσεις στα νησιά μας, επιδεικνύοντας θέληση, επιμονή και μεράκι.
 Αρκεί βέβαια η νέα αυτή πολιτική ανάπτυξης να μη… συγκρουστεί με την εθνική πολιτική που δυστυχώς δε στήριξε την επιχειρηματικότητα, αλλά τη στραγγάλισε για να αποσπάσει και το τελευταίο ευρώ που θα μπορούσε να πάρει.

Ενθαρρυντικό ήταν όμως και το γεγονός πως ο ευρωπαίος επίτροπος παραδέχτηκε ότι απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο διάθεσης των πόρων, ώστε να  φτάσουν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

"Νησιωτική Ανατροπή", επίσκεψη στη Σύρο 26, 27 και 28 Απριλίου

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μπενέτος Σπύρου, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, επισκέφθηκε την Ερμούπολη της Σύρου στις 26, 27 και 28 Απριλίου συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Άννα Μαυρουδή.
Την Κυριακή 27 Απριλίου κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Σύρου το ψηφοδέλτιο της Νησιωτικής Ανατροπής, σηματοδοτώντας την έναρξη του προεκλογικού αγώνα με τελικό στόχο τη νίκη και την ανατροπή στο Νότιο Αιγαίο.

Στα πλαίσια της παραμονής του στο νησί, παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό μαζί με τον νυν Ευρωβουλευτή και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τη Νησιωτική Ανατροπή, Νίκο Χρυσόγελο. Επίσης, είχε συναντήσεις εργασίας με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Σύρου Γρηγόρη Μισκεδάκη, Αναστασία Προκοπίου, Αντώνη Συρίγο.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι προχώρησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Γρηγόρης Μισκεδάκης, Δικηγόρος
“Αποφάσισα να συμμετάσχω στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Νησιωτικής Ανατροπής γιατί στις συνθήκες που βιώνουμε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οφείλει να είναι πρωτοπόρος προκειμένου να μπορέσουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να διαδραματίσουν τον ρόλο που τους αξίζει. Είμαστε η μόνη συνεπής δύναμη που μπορεί να υλοποιήσει όσα υπόσχεται.”

Αναστασία Προκοπίου, Δ/ντρια Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»
“Αποφάσισα να στηρίξω τη "Νησιωτική Ανατροπή'' με την υποψηφιότητά μου, πιστεύοντας ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός πλαισίου αξιοπρέπειας και δημοκρατίας στον τόπο με σεβασμό και προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ας είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για μια συνολική ανατροπή!”

Αντώνης Συρίγος, δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου

“Μόνοι μας δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Χρειαζόμαστε μελετημένα, προσεκτικά, αποφασιστικά και επίμονα βήματα για την ανατροπή του παλιού και τη γέννηση του νέου. Μια πολιτική βασισμένη στη συνεργασία και στον διάλογο που επιτρέπει την σύνθεση χωρίς ούτε να διαιρεί την κοινωνία ούτε να συνθλίβει την αντίθετη άποψη.  Μια πολιτική φρέσκια όπως ο αέρας της θάλασσάς μας, του Αιγαίου. Μια πολιτική συνεννόησης και επικοινωνίας, απάντηση στην απομόνωση των νησιών μας από τις λαθεμένες πολιτικές.”

διήμερη περιοδεία στην Κω για τον Γιάννη Μαχαιρίδη

Διήμερη περιοδεία στο νησί της Κω πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, έχοντας τη δυνατότητα να συνομιλήσει με δεκάδες κατοίκους του νησιού, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίας που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Κω. Οι πολίτες του γραφικού νησιού του Αιγαίου υποδέχθηκαν ιδιαίτερα θερμά τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ο οποίος και είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή μαζί τους, μέσα σε ένα άριστο κλίμα.

Ολοκληρωμένα είναι τα έργα του Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου και του 2ου Γυμνασίου νήσου Κω, συνολικού προϋπολογισμού 3.462.748,43 ευρώ
Σε εξέλιξη βρίσκονται η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας Ν. Δωδεκανήσου, η αγορά Οργάνων Γυμναστικής Περιφέρειας, το Ολοήμερο 8-θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου νήσου Κω, συνολικού προϋπολογισμού 4.518.806,52 ευρώ.

Σε διαδικασία μεταφοράς και phasing βρίσκονται τα έργα Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης λυμάτων Δικαίου Κω και της Επέκτασης ΧΥΤΑ Κω, συνολικού προϋπολογισμού 16.700.000 ευρώ, ενώ υπολείπεται το έργο Διαχείρισης αστικών λυμάτων Αντιμάχειας - Κεφάλου Κω, προϋπολογισμού 17.250.000 ευρώ.

στον χώρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε (26.4) η επίσημη έναρξη της 9ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών

Το Σάββατο 26 Απρίλη 2014, πραγματοποιήθηκε  στον χώρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων η επίσημη έναρξη της 9ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών.
Παρόντες  στην εκδήλωση  ήταν  εκπρόσωποι αρχών και φορέων της Σύρου  που τίμησαν την εκδήλωση. Στην συνάντηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών (Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.) με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κο Α. Καπαρο καθώς και εκπρόσωποι των ομίλων από Καρλόβασι Σάμου, της  Λέρου, του Ευβοϊκού  και των ομίλων της Αθήνας  ΟΦΣΕ - ΙΑΣΩΝ και  ΝΑΥΤΙΛΟΣ


Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
Παρουσίαση της εκδήλωσης , των προσκεκλημένων και του ομίλου από τον πρόεδρο του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου, Τάσο Ρούσο
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΕΟΜΟΦΣ Αντώνη Καπαρό.
Τα οφέλη για την  Τοπική κοινωνία από την Πανελλήνια συνάντηση καθώς και οι απαιτήσεις από αρχές – φορείς  και επαγγελματίες, αναλύθηκαν από τον δημοσιογράφο Σπύρο Πριόβολο.
Παρουσιάσθηκε το  πρόγραμμα της Πανελλήνιας, από Παναγιώτη Θαλασσινό.
Ακολούθησε ανάλυση δραστηριοτήτων από τις πέντε ομάδες εργασίας που έχουν δημιουργηθεί για τον καλύτερο συντονισμό των εργασιών:
Δραστηριότητες ομάδας ΜΜΕ – Προβολής -  Χορηγιών από τον Γουλιέλμο Πρίντεζη
Δραστηριότητες ομάδας Γραμματείας από Χριστίνα Πρίντεζη
Δραστηριότητες ομάδας Κατασκευών από Κώστα Παπακωνσταντή.
Δραστηριότητες ομάδας Λιμάνι από Γιώργο Ρούσσο
Δραστηριότητες ομάδας Οικονομικών από Μανώλη Εξιλζέ

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο  εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Γρυπάρης, o Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμούπολης-Σύρου Κος Γιαλόγλου, ο υπεύθυνος  Τουριστικής Προβολής  Δήμου Κος  Βρούτσης και ο Προιστάμενος Λιμενικού Ταμείου  Κος Βελισαρίου.
Ο Πρόεδρος Αναστάσιος Ρούσσος , Ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Παπακωνσταντής                                              

Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

πίνακας έργων που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας, στην Δημοτική Κοινότητα ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Κατά την τριετία 2011-2013, πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Μεγαλοχωρίου (πρόεδρος Πιτσικάλη Μαρκέλα), τα εξής έργα:

1.Επισκευή αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Προϋπολογισμός: 19.985,00€
2.Ανάπλαση οδού στον οικισμό Μεγαλοχωρίου (Δημοπρατήθηκε 4-3-2014) Προϋπολογισμός: 114.000,00€
3.Διαμόρφωση Γηπέδου σε χώρο στάθμευσης και γήπεδο 5x5 ποδοσφαίρου Προϋπολογισμός: 25.000,00€
4.Επισκευή νηπιαγωγείου Προϋπολογισμός: 17.400,00€
5.Επισκευή τοίχων στο Δημοτικό Σχολείο Προϋπολογισμός: 2.430,00€
6.Κατασκευή μεταλλικών μπαρών και επισκευή περίφραξης γηπέδου Προϋπολογισμός: 8.561,00€
7.Αποκατάσταση δρόμων Προϋπολογισμός: 26.000,00€
8.Επισκευή Παιδικής Χαράς και γηπέδου ΜΠΑΣΚΕΤ Προϋπολογισμός: 17.000,00€
9.Μελέτη Υπογείωσης δικτύων ΔΕΗ Προϋπολογισμός: 6.960,00€
10.Υπογείωση δικτύων ΔΕΗ Προϋπολογισμός: 240.000,00€
11.Περίφραξη γηπέδου ποδοσφαίρου Προϋπολογισμός: 8.000,00€
12.Επισκευή-συντήρηση οδικού δικτύου (Δρόμος Λιβάδια-Αγ. Άννα-Περιβόλι Παναγία) Προϋπολογισμός: 26.000,00€
13.Επισκευή αποδυτηρίων γηπέδου (Δημοπρατημένο)-Σε εξέλιξη Προϋπολογισμός: 9.276,26€

ΣΥΝΟΛΟ: 520 .612,26€ 

πίνακας έργων που εκτελέστηκαν από τον Δήμο Θήρας, στην Δημοτική Κοινότητα ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Κατά την τριετία 2011-2013, πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα καμαρίου (πρόεδρος κα Πελέκη Μαριάννα), τα εξής έργα:

1.Διαμόρφωση και επισκευή αιθουσών παλιάς Κοινότητας Καμαρίου Προϋπολογισμός: 11.456,13€
2.Παροχή υπηρεσιών για διαμόρφωση parking Καμαρίου (2011) Προϋπολογισμός: 10.197,56€
3.Μίσθωση μηχανημάτων για την απομάκρυνση μπάζων και σκουπιδιών από το Καμάρι (2011) Προϋπολογισμός: 10.092,00€
4.Μίσθωση μηχανημάτων για την απομάκρυνση μπάζων και σκουπιδιών από το Καμάρι             Προϋπολογισμός: 20.184,00€
5.Κατασκευή πεζοδρομίων στον εσωπαραλιακό του Καμαρίου Προϋπολογισμός: 65.457,00€                                                                                      
6.Επισκευή αίθουσας συγκέντρωσης Καμαριανών   Προϋπολογισμός : 129.021,75€
7.Έργα υποδομής ηλεκτροφωτισμού στο Καμάρι Προϋπολογισμός: 10.440,00€     
8.Επισκευή κουφωμάτων του ιατρείου Καμαρίου Προϋπολογισμός: 2.932,48€                                                                                      
9.Μίσθωση μηχανημάτων για τη συντήρηση χώρων στάθμευσης στο Καμάρι (2012)                           Προϋπολογισμός: 3.656,32€
10.Μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό Δ.Δ Καμαρίου (2012) Προϋπολογισμός: 3.410,40€
11.Εκμίσθωση χώρων στάθμευσης (2011)  Προϋπολογισμός: 40.000,00€
12.Εκμίσθωση χώρων στάθμευσης (2012) Προϋπολογισμός: 44.279,00€
13.Εκμίσθωση χώρων στάθμευσης (2013)  Προϋπολογισμός: 44.034,00€                                                                          
14.Τοποθέτηση μονάδος παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού (ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ) δυναμικότητας 6.000lt ημερησίως (ΔΕΥΑΘ)   Έργο Αξίας: 9.140,00€                                                                             
15.Περίφραξη παιδικής χαράς  Προϋπολογισμός:11.767,23€                                                                         
16.Αποκατάσταση οδών-ασφαλτικά  Προϋπολογισμός: 48.000,00€
17.Αποκατάσταση παραλιακής οδού-δικτύου αποχέτευσης από θεομηνίες  (Απρίλιος 2013)                  Προϋπολογισμός: 30.000,00€
18.Προμήθεια οργάνων Παιδικής Χαράς (Διαγωνισμός 4-4-2014) Προϋπολογισμός: 16.912,80€
19.Μελέτη διαμόρφωσης Πλατείας Καμαρίου (Στατικά ΔΩΡΕΑΝ Αρχιτεκτονικά)                                 Προϋπολογισμός: 15.660,00€
20.Μελέτη Τοπογραφική-Πολεοδομική-Γεωλογική-Υδραυλική (Πολεοδόμηση οικισμού Καμαρίου) Χρηματοδότηση από ιδίους πόρους ως εξής: (χωρίς Φ.Π.Α)2014: Ποσό 78.682,00€  , 2015: Ποσό 73.436,00€  , 2016: Ποσό 319.972,00€ , 2017: Ποσό 52.455,00€                                                             Προϋπολογισμός: 524.545,12€
21.Αναβάθμιση Οδικής Ασφάλειας, Βελτίωση επιλεγμένων ισόπεδων κόμβων οδικού δικτύου (ΚΑΜΑΡΙΟΥ) Δήμου Θήρας  Προϋπολογισμός: 83.000,00€

ΕΡΓΑ ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε 2011-2012

Έτος 2011
22.Υλοποίηση απαραίτητων παρεμβάσεων για την επανάκτηση των δύο (2) Γαλάζιων Σημαιών. Προϋπολογισμός: 1.200,00€
23.Ναυαγοσωστική κάλυψη της ακτής με (2) ναυαγοσωστικές θέσεις Προϋπολογισμός: 9.500,00€                                                                                     
24.Διαμόρφωση και ευπρεπισμός (στρώσιμο) παραλίας Καμαρίου Προϋπολογισμός: 6.250,00€                                                                                 
25. Απομάκρυνση ογκολίθων από την παραλία Καμαρίου Προϋπολογισμός: 4.500,00€                                                                                      
26. Συντήρηση δικτύου ντους κατά μήκος της παραλίας και τουαλέτας Α.Μ.Ε.Α στην Καμάρα  Προϋπολογισμός:  2.400,00€

Έτος 2012
27.Επανάκτηση των (2) Γαλάζιων Σημαιών και εκπλήρωση στο ακέραιο των αυστηρών προϋποθέσεων του προγράμματος για τη διατήρησή τους Προϋπολογισμός: 2.800,00€                                                                          
28.Ναυαγοσωστική κάλυψη της ακτής με (2) ναυαγοσωστικές θέσεις Προϋπολογισμός: 17.480,00€                                                                                   
29.Προμήθεια και τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων (καλαθάκια), κατά μήκος της παραλίας               Προϋπολογισμός: 4.000,00€
30.Προμήθεια και τοποθέτηση 2 ανοικτών μεταλλικών απορριμματοκιβωτίων (skip containers) Προϋπολογισμός: 2.810,00€
31.Προμήθεια 15 φωτιστικών σωμάτων για την παραλία Καμαρίου Προϋπολογισμός: 5.985,00€                                                                          
32.Προμήθεια 15 ξύλινων αποδυτηρίων ακτής (αλλαξιέρες) Προϋπολογισμός: 8.250,00€
33.Προμήθεια ειδών ξυλείας για την κατασκευή δύο διαδρόμων για Α.Μ.Ε.Α                                       Προϋπολογισμός: 2.151,00€
34.Εκπόνηση ακτομηχανικής μελέτης για τη σταδιακή αποκατάσταση της παραλίας                                Προϋπολογισμός: 10.000,00€
35.Διαμόρφωση και ευπρεπισμός (στρώσιμο) τμήματος παραλίας Καμαρίου                                          Προϋπολογισμός: 5.900,00€
36.Συντήρηση εξοπλισμού παραλίας και τουαλέτας Α.Μ.Ε.Α Προϋπολογισμός: 2.150,00€                                                                            
37.Συντήρηση και αποκατάσταση βλάβης δικτύου ηλεκτροδότησης φωτιστικών σωμάτων παραλίας Καμαρίου Προϋπολογισμός: 4.000,00€
38.Επισκευή ράμπας Α.Μ.Ε.Α στην παραλία Καμαρίου Προϋπολογισμός: 4.000,00€
39.Αποκατάσταση ράμπας Καμάρας παραλίας Καμαρίου Προϋπολογισμός: 500,00€                                                                            
40.Αποκατάσταση και τοποθέτηση του δικτύου ντους παραλίας Καμαρίου                                              Προϋπολογισμός: 2.800,00€                    
                                                                  

ΣΥΝΟΛΟ: 1.240.861,79€