Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2012

οι αγώνες 3on3 στο δημοτικό σχολείο των Φηρών

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη και αυτό το Σαββατοκύριακο (02-03/06) το τουρνουά 3on3 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (EOK)
Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στη Σαντορίνη και την Ιερισσό, με συμπαραστάτες της ΕΟΚ τις εταιρίες Champion, Molten και Avis, οι οποίες επιβραβεύουν τα παιδιά τόσο για τη συμμετοχή τους όσο και για τις νίκες τους στους διαγωνισμούς που διεξάγονται. 
Στη Σαντορίνη έδωσαν το παρών 192 παιδιά (160 αγόρια και 32 κορίτσια), με νικητές του διαγωνισμού ελευθέρων βολών την Ευαγγελία Βυζαντινού και τον Αλέξανδρο Ματσιώτα στο Δημοτικό και το Βαγγέλη Φωτεινό στην κατηγορία Γυμνάσιο/Λύκειο. Στο διαγωνισμό τριών πόντων πρώτευσαν οι Τζεσίλντα Ιστρέφη, Διαμαντής Βράπης (Δημοτικό) και Ορέστης Λούζι (Γυμνάσιο/Λύκειο).

Πηγή : www.onsports.gr 

Κεντρικό Πολυιατρείο Σαντορίνης – πληροφορίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Πολυιατρείου Σαντορίνης μετά και την αδειοδότησή του, το κέντρο λειτουργεί επί  24ώρου βάσεως και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του. Διαθέτει απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό και ιατρούς με ειδικότητα και εμπειρία.

Το Κεντρικό Πολυιατρείο Σαντορίνης έχει 3 τιμοκαταλόγους. Α) Τον τιμοκαταλόγο των κατοίκων της Σαντορίνης β) Τον τιμοκατάλογο των ασφαλιστικών εταιρειών γ) Τον μηδενικό ό οποίος είναι για τους άπορους του νησιού. Ενδεικτικά, κάποιες από τις χρεώσεις έχουν ως εξής :
Α) Αξονική Τομογραφία Θώρακος 71ευρώ, Β) Μαγνητική Τομογραφία ΟΜΣΣ 236ευρώ
Γ) Υπέρηχος θυρεοειδούς 27ευρώ

Τα τμήματα που λειτουργούν στο Πολυϊατρείο είναι: Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό, Μαγνητικός Τομογράφος, Αξονικός Τομογράφος, Μαστογραφίας, Triplexαγγείων-καρδιάς, Υπέρηχοι, Καρδιολογικό, Παθολογικό, Ορθοπεδικό. Επίσης Ειδικότητες ιατρών όπως Ενδοκρινολόγος, Νευρολόγος, Ουρολόγος, Δερματολόγος, Αγγειολόγος- Αγγειοχειρουργός. 
Παράλληλα, ένας ασθενής αλλοδαπός εισπράττει τα χρήματα του από την ασφαλιστική του εταιρεία, με την απόδειξη που εκδίδει το πολυϊατρείο η οποία είναι μεταφρασμένη στα Αγγλικά, με το MedicalReport του ιατρού (στα Αγγλικά)και με την σφραγίδα του πολυϊατρείου, τα καταθέτει στην ασφαλιστική του εταιρεία και εισπράττει τα χρήματα. 
Το Πολυϊατρείο διαθέτει ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο με δυνατότητα  ιατρικών πράξεων, ώστε η αντιμετώπιση του ασθενούς να ξεκινάει σωστά..Όπως όλες οι υπηρεσίες έτσι και το ασθενοφόρο είναι διαθέσιμο 24ώρες. Όλο το προσωπικό του κέντρου και του ασθενοφόρου προέρχεται από την Κεντρική Κλινική Αθηνών και διαθέτει οδηγό και τραυματιοφορέα με ειδικές γνώσεις για την μεταφορά ασθενών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Πολυιατρείου Σαντορίνης

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΣΤΙΣ 9-10/6/2012 ΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ
ΣΤΙΣ  27/6/2012 ΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ
ΣΤΙΣ 23/6/2012 ΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΥΡΟΛΟΓΟ
ΣΤΙΣ 30/6/2012 ΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ
ΑΠΟ ΤΙΣ 16/06 -17/06,13/07-15/07,05/08-07/08 ΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 22860-21728 

Γ. Βρούτσης – ανακοίνωση

«Οι δραματικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, επιβεβαιώνουν την ανάγκη για την ύπαρξη εθνικής συνεννόησης με ισχυρή κυβέρνηση της Ν.Δ.
Τώρα, όσο ποτέ πρέπει να επικρατήσει η λογική, η ευθύνη και ο ρεαλισμός.
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και όσοι τις προτείνουν, εξαπατούν τους πολίτες και προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν, βάζοντας την Ελλάδα σε δεύτερη μοίρα και ταυτόχρονα σε κίνδυνο.
Η καταγγελία του μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης:
Δεν θα μειώσει την Ανεργία. Δεν θα εξασφαλίσει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας. Δεν θα μειώσει το Έλλειμμα. Δεν θα φέρει Ανάπτυξη.
Δεν θα αυξήσει τα Έσοδα. Δεν θα μειώσει τις τιμές. Δεν θα μειώσει τους φόρους. Δεν θα βελτιώσει τον Τουρισμό. Δεν θα αντιμετωπίσει την Εγκληματικότητα. Αντίθετα, όλοι οι προηγούμενοι δείκτες θα επιδεινωθούν δραματικά και πολύ απλά η χώρα μας θα οδηγηθεί σε μια νέα εθνική περιπέτεια, εκτός της Ε.Ε., σε πλήρη απομόνωση, αλλά και στην υποχρεωτική υπογραφή ενός νέου Μνημονίου, εκείνου της Δραχμής.
Ήδη, όμως θα έχουμε γυρίσει δεκαετίες πίσω και η πατρίδα μας θα έχει υποστεί άλλη μια ανείπωτη εθνική τραγωδία».

Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας, Ποιότητας Ζωής και Αειφόρου Ανάπτυξης – θέματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας, Αγροτικής Βιοποικιλότητας, Ποιότητας Ζωής και Αειφόρου Ανάπτυξης της υπαίθρου, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η Επιτροπή θα συνεδριάσει το Σάββατο 9.6 στις 10.30 στην Ρόδο, με τα εξής θέματα,

Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. που αφορά στην κατασκευή & λειτουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος και των υποστηρηκτικών αυτού έργων στη θέση "Βρόσκοπος" νήσου Κέας Περιφέρειας Ν.Αιγαίου με φορέα υλοποίησης του έργου την “ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 24’’ (θέμα εξ’ αναβολής από προηγούμενη συνεδρίαση)
Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. για την λειτουργία «υφιστάμενης οργανωμένης τουριστικής μονάδας κατασκήνωσης (κάμπινγκ) Γ΄Τάξης-Δυναμικότητας 183 ατόμων στη θέση “Ποίσσες” Δήμου Κέας Ν.Κέας Ν.Κυκλάδων.
Γνωμοδότηση επί του σχεδίου διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) της
Εκμετάλλευσης λατομείου βιομηχανικού ορυκτού (μπετονίτη) από την εταιρεία
«S & B BIOMHXANIKA ORYKTA A.E. » έκτασης 113,737 στρ.που βρίσκεται στη  θέση “ΑΣΠΡΟ ΧΩΡΙΟ-ΤΣΑΝΤΙΛΗ” του Δήμου Μήλου.
Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. που αφορά στην επαναλειτουργία λατομείου αδρανών
υλικών έκτασης 13.146,52 τ.μ. της εταιρείας Α.ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΔΗΣ-Α.ΡΟΥΣΣΟΥ Ο.Ε .που βρίσκεται στη θέση «Καμπουνέρα» του Δήμου Θήρας της νήσου Θήρας Ν.Κυκλάδων.
Γνωμοδότηση  επί της Μ.Π.Ε. για την εκμετάλλευση λατομείου σχιστολιθικών πλακών και Λειτουργία κινητής μονάδας σπαστηριοτριβείου έκτασης 20.218 τ.μ. στη θέση «Μεροβίγλι» του Δήμου Κύθνου,Ν.Κύθνου, Ν.Κυκλάδων, ιδιοκτησίας της εταιρείας
 ΑΦΟΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ο.Ε.
Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. που αφορά στην «Εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) που πρόκειται να εγκατασταθεί εντός της
προστατευόμενης περιοχής NATURA 2000 στη θέση «Ράχη-Ξηροκόμπι» του Δήμου Άνδρου, Ν.΄Ανδρου,Ν.Κυκλάδων, από την εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΔΡΟΥ –ΡΑΧΗ ΞΗΡΟΚΟΜΠΙ Α.Ε.».
 Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. που αφορά στην «Εγκατάσταση & Λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής  Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) που θα εγκατασταθεί εντός της προστατευόμενης περιοχής NATURA 2000 και εντός ΚΑΖ στη θέση «Φραγκάκι» του Δήμου ΄Ανδρου ,Νήσου ΄Ανδρου ,Ν.Κυκλάδων από την εταιρεία  «GREEK WIND POWER A.E».



Χ. Κόκκινος – προεκλογική δραστηριότητα

Ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων Χαράλαμπος Κόκκινος, στα πλαίσια των περιοδειών του τα νησιά των Κυκλάδων, επισκέφθηκε στις 7-6-2012 την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων στην Ερμούπολη, στην συνέχεια αναχώρησε για τη Μύκονο, περιόδευσε στην αγορά και επισκέφθηκε το Δημαρχείο του νησιού. Στην συνέχεια πήγε στην Πάρο και την Αντίπαρο. 

Ν. Συρμαλένιος – προεκλογική δραστηριότητα

Στη Σίκινο και την Σαντορίνη, περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος ενώ σήμερα περιοδεύει στη Μύκονο.
Την Κυριακή 10/6 θα βρίσκεται στην Κέα.
Ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Πρωτονοτάριος, στις 7/6 μίλησε σε συγκεντρώσεις στην Νάξο, ενώ, ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Ισιγώνης θα μιλήσει στις 8μμ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Μάρπησσα της Πάρου.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριζα της Σύρου,

Ξεκινάει σήμερα στην Ερμούπολη το «Αντιφασιστικό Φεστιβάλ» (7-10 Ιουνίου). Η πρωτοβουλία αυτή είναι εξαιρετικά επίκαιρη. Γιατί όλοι βιώνουμε τη φασιστική νοοτροπία να εκφράζεται γύρω μας, στην καθημερινή μας ζωή, με συμπεριφορές βίαιες και απαξιωτικές, απέναντι στους «άλλους», τους μετανάστες, τους έγχρωμους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους «ξένους», τους απεργούς, τους άστεγους, τους «διαφορετικούς». Κι ακόμη γιατί αυτή η φασιστική νοοτροπία εκφράστηκε ανοιχτά με την είσοδο της «Χρυσής Αυγής» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η κατάσταση αυτή είναι προϊόν μιας βαθιάς πολιτισμικής κρίσης, αλλά και απόρροια ενός συστηματικού και μεθοδικού εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρα μας, κυρίως την τελευταία «μνημονιακή» τριετία. Η σκόπιμη υποβάθμιση και απαξίωση των καταστατικών και δημοκρατικών θεσμών της χώρας (Σύνταγμα, Κοινοβούλιο, κλπ), υποβοηθούμενη από ένα σύστημα καθοδηγούμενων ΜΜΕ, η απεριόριστη καταστολή κάθε διαμαρτυρίας και η επακόλουθη κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς όλους αυτούς τους θεσμούς, δημιούργησαν το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, του φασισμού-ναζισμού. 
Η απάντησή μας στον εκφασισμό είναι: «Εκδημοκρατισμός και  διαφάνεια στη δομή και λειτουργία του πολιτικού συστήματος», «Εκδημοκρατισμός, διαφάνεια και πραγματική αποκέντρωση της δημόσιας διοίκησης, ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης», «Σεβασμός του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος στην ασφάλεια κάθε ανθρώπου στην Ελληνική Επικράτεια».

Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2012

το πρόγραμμα για τον τουρισμό, από την ΝΟΔΕ Κυκλάδων

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση του εκλογικού σώματος για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Τομέας Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κυκλάδων παρουσίασε το πρόγραμμά του για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ, που είναι επικεντρωμένο στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος,

Αποδείχτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία έβλεπε μακριά όταν υποστήριζε ότι το "μείγμα πολιτικής" του Μνημονίου θα βαθύνει την ύφεση. Για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, κοινωνική συνοχή και διατήρηση της Ευρωπαϊκής μας πορείας.
Η Συμφωνία Εμπιστοσύνης που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, με ορίζοντα 10ετίας για την Ελλάδα του 2012-2021, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα στηρίξουμε τη στροφή στην Πραγματική Οικονομία.
Ο Τουρισμός αποτελεί αναντικατάστατη πηγή πλούτου για την Ελλάδα. Ο κλάδος του τουρισμού, στη χώρα μας, συμμετέχει με 18% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και απασχολεί το 16% του ενεργού πληθυσμού. Αναγάγετε αυτά τα ποσοστά σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο και θα διαπιστώσετε την ιδιαίτερη βαρύτητα του τουρισμού στην τοπική ανάπτυξη και απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή και την πολιτιστική εξωστρέφεια των Κυκλάδων και του Νότιου Αιγαίου.
Η Νέα Δημοκρατία, αντιλαμβανόμενη το ειδικό βάρος του τουρισμού στα νησιά μας, έχει αφιερώσει στην τουριστική ανάπτυξη ιδιαίτερο μέρος της Συμφωνίας Εμπιστοσύνης. Με στοχευμένες δράσεις, επενδύουμε στην ποιότητα και στις ειδικές μορφές τουρισμού.
Κύριο μέλημα της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στο χώρο της Τουριστικής Πολιτικής είναι: Ο θεσμικός εκσυγχρονισμός, Η επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, Η βελτίωση των υποδομών, Τα νέα μέσα και οι έξυπνες πολιτικές.

Θεσμικός εκσυγχρονισμός
Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, έχει ιδρύσει δύο φορές το Υπουργείο Τουρισμού για να το καταργήσει άλλες τόσες το ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί δέσμευσή μας η επανασύσταση αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού στη νέα κυβέρνηση.
Το Υπουργείο Τουρισμού θα έχει την ευθύνη χάραξης μιας Ενιαίας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής, με σαφείς αρμοδιότητες. Στο πλαίσιο αυτής της Στρατηγικής το Υπουργείο Τουρισμού θα συντονίζει τις δράσεις όλων των εμπλεκόμενων δημόσιων (Δήμοι, Περιφέρειες, ΕΟΤ, Επιμελητήρια) και ιδιωτικών φορέων (επιχειρήσεις, επαγγελματικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες) διασφαλίζοντας την αρχή της συμπληρωματικότητας, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο προωθούνται ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του ΕΟΤ, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, η  σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), και η μέγιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για την τουριστική ανάπτυξη  με μακροχρόνιες παραχωρήσεις σε ιδιώτες επενδυτές μέσω διεθνών διαγωνισμών, με μεσοπρόθεσμες μισθώσεις ιδιαίτερων τουριστικών μονάδων και με προγράμματα αξιοποίησης σύνθετου χαρακτήρα μέσω ΣΔΙΤ.

Επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα
Η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Αυτή η ποιότητα εξαρτάται από το συνδυασμό της αρτιότητας των υποδομών και του επίπεδου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού.
Προς αυτή την κατεύθυνση: προωθούμε τη λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, που θα συμπληρώσει τα ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων και τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) και προσδιορίζουμε με ακρίβεια το γνωστικό αντικείμενο για κάθε έναν από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς φορείς και τους συνδέουμε όλους με την αγορά εργασίας.

Οι υποδομές αποτελούν το αναγκαίο υπόβαθρο για την τουριστική αξιοποίηση των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν τα νησιά μας.
Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος διασύνδεσης στο τομέα των μεταφορικών υποδομών, το οποίο περιλαμβάνει:
Μεταφορικό ισοδύναμο στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, βελτίωση υποδομών μετακίνησης από νησί σε νησί, διαμόρφωση πανελλαδικού χάρτη μεταφορών για κάθε νησιωτικό προορισμό, εκπόνηση νέας Στρατηγικής Αερομεταφορών και μείωση τελών στα αεροδρόμια της χώρας, επανεκκίνηση της διαδικασίας ολοκλήρωσης των δημόσιων έργων που έχουν παγώσει, αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, ομολόγων έργων, ΣΔΙΤ και πολιτικών παραχώρησης με στόχο έναν Ολοκληρωμένο Χάρτη Προσβασιμότητας για όλη τη χώρα (αεροδρόμια, μαρίνες, λιμάνια, οδικά δίκτυα, σιδηροδρομικές συνδέσεις), παροχή κινήτρων προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις διεθνείς προδιαγραφές ποιοτικού ελέγχου.

Νέα Μέσα - Έξυπνες Πολιτικές - Τουριστική – παραθεριστική κατοικία
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την ανάπτυξη της τουριστικής – παραθεριστικής κατοικίας, η οποία θα αναθερμάνει την οικοδομική δραστηριότητα και θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η ανάπτυξη θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες και απαλλαγμένη από τις ανασταλτικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις διοικητικών και αδειοδοτικών διαδικασιών.
Το Ειδικό Χωροταξικό Τουρισμού που αποσύρθηκε αδικαιολόγητα πριν ενάμιση χρόνο και παραμένει στα συρτάρια των υπουργείων θα επικαιροποιηθεί για να ολοκληρώσει άμεσα το χωροταξικό σχεδιασμό των τουριστικών καταλυμάτων.
Ο Τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει στην κατεύθυνση στήριξης της Αειφόρου Ανάπτυξης. Ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά, στην αρχιτεκτονική παράδοση και στο περιβάλλον αποτελεί κίνητρο προσέλκυσης συγκεκριμένων τουριστικών ομάδων. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στη σύνδεση της Αειφόρου Ανάπτυξης και του Τουρισμού και προωθεί τη Σφραγίδα Οικολογικής Ποιότητας για τις επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά.
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει έμπρακτα τη Νέα Επιχειρηματικότητα και στο χώρο του Τουρισμού:
Με φορολογικά κίνητρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουρισμού στο 4,5%.
Η πολιτική στήριξης της επιχειρηματικότητας στο χώρο του Τουρισμού είναι έντονα ανταποδοτική τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, καθώς μειώνει ραγδαία την ανεργία, διασφαλίζει ευρύτατη εισοδηματική κατανομή της αύξησης του ΑΕΠ και ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της Ενιαίας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής:
Προκρίνει τις καμπάνιες προορισμών και τις θεματικές καμπάνιες.
Χρησιμοποιεί στοχευμένα τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Επιλέγει κάθε χρόνο, έγκαιρα και με γνώμονα τις διεθνείς συνθήκες, συγκεκριμένες αγορές - στόχους. Συνδυάζει την τουριστική προβολή με την εξαγωγική προώθηση των ελληνικών προϊόντων, με έμφαση στα παραδοσιακά και στα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης προϊόντα.

Ο Τουρισμός είναι η εθνική μας προτεραιότητα. 

ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στην Κρήτη συνεδριάζει η επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του Πασοκ, Σπύρου Δανέλλη

Η επίσημη αποστολή της επιτροπής με επικεφαλής τον Βρετανό Πρόεδρό της, Μπράϊαν Σίμπσον και η οποία αποτελείται από 17 ευρωβουλευτές από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, θα επισκεφτεί την Κρήτη στις 20-22 Ιουνίου 2012 για να συνεδριάσει για θέματα τουρισμού, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων και αρχών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αλλά και τις μεταφορές.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα "Το μέλλον των μεταφορών και του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη: η περίπτωση της Ελλάδας". Στη συνάντηση θα συμμετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Τ. Καραπαναγιώτη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και των τοπικών φορέων και οργανώσεων του τουρισμού, καθώς και φορείς που σχετίζονται με τις υποδομές και υπηρεσίες μεταφορών.

Χ. Κόκκινος – προεκλογική δραστηριότητα

Ο υποψήφιος, στην συμβολική, όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει, τελευταία θέση στην λίστα του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις Κυκλάδες, Χαράλαμπος Κόκκινος, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις προεκλογικές του δραστηριότητες, αναφέρει ότι,

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε στην Σύρο από την εφημερίδα Κοινή Γνώμη και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι ZEYΣ, εκπροσωπώντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Στο διάλογο συμμετείχαν οι κύριοι Παναγιωτίδης από το ΠΑΣΟΚ, Ζαπάτος από το ΚΚΕ και Μαυρουδής από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν συμμετείχαν αν και προσκλήθηκαν εκπρόσωποι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και της ΔΗΜ.ΑΡ. και παρουσιάστηκαν οι θέσεις των κομμάτων για τα θέματα της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Πολιτικής.

Ανεξάρτητοι Έλληνες – προεκλογική δραστηριότητα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ www.anexartitoiellines.gr  για δημόσια διαβούλευση, η τελική πρόταση Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Κινήματος.

Σε ότι αφορά τις θεσμικές μεταβολές, που προβλέπονται στο πρόγραμμα, σημειώνεται ότι,
Αναθεωρούμε το άρθρο 16 του Συντάγματος για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ. Με την αναθεώρηση του Άρθρου 16 αίρεται μια συνταγματική απαγόρευση και συγχρόνως τίθενται οι βάσεις για την πραγματική ενεργοποίηση της παιδείας ως μοχλός εξέλιξης του έθνους, καθώς και για τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης με ενότητα και ομοιογένεια.

Οι αναθεωρητικές παρεμβάσεις ξεκινούν από τις εξής αυτονόητες και δεδομένες παραδοχές:
1. Ότι η ανώτατη εκπαίδευση και γενικότερα η παιδεία είναι και παραμένει δημόσιο αγαθό.
2. Ότι η Πολιτεία αποδίδει έμπρακτα ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση της παιδείας και έχει αυξημένη ευθύνη για τα κρατικά ΑΕΙ, εξασφαλίζοντας την πλήρη οικονομική, ακαδημαϊκή και διοικητική αυτοδιοίκησή τους.

Παράλληλα,

Περιοδεία στη Νάξο πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μάριος Βουτσίνος.
Κατά το διάστημα παραμονής του στο νησί, περιόδευσε σε δημόσιες υπηρεσίες, συναντήθηκε με επιχειρηματίες και απλούς πολίτες, ενώ έδωσε συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΖΕΥΣ TV και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Μεσόγειος FM και Ραδιοφωνία Κυκλάδων.
Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε, οι τοπικοί παράγοντες εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς για την πτώση της τουριστικής κίνησης, τη μεγάλη και άδικη φορολόγηση των επιχειρηματιών, την αβεβαιότητα για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που κινδυνεύει να εξομοιωθεί με την υπόλοιπη χώρα, το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το γραφείο του ΟΑΕΕ στη Νάξο, τις ελλείψεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τη μεγάλη καθυστέρηση προώθησης της τουριστικής προβολής του 2012, την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάξου, τις ελλείψεις βασικών υποδομών στο νησί κ.α.
Ο Μάριος Βουτσίνος αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, όπως η καθιέρωση ειδικών φορολογικών ζωνών με ΦΠΑ 5% στα νησιά και με κίνητρα για νέες επενδύσεις. Επίσης, παρέδωσε στους τοπικούς φορείς την πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τη δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου που διευκολύνει τους επιχειρηματίες να αποπληρώσουν με ευνοϊκούς όρους και με χαμηλές δόσεις τις οφειλές τους, καταργώντας παράλληλα τον Τειρεσία και απαλλάσσοντας τους  επαγγελματίες από ποινικές διώξεις και διοικητικές κυρώσεις.
Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη εξορθολογισμού των ενδοκυκλαδικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων, στην τόνωση της κρουαζιέρας με αφετηρία τα νησιά και στην απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση visa για τους επισκέπτες από χώρες εκτός Ευρωζώνης που σήμερα ταλαιπωρούνται, παρότι οι συγκεκριμένες αγορές έχουν τεράστια οικονομική δύναμη.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θεωρούν απαραίτητη την επανασυγκρότηση των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης. Υπουργεία όμως, τα οποία δε θα έχουν υφυπουργούς, ο αριθμός των συμβούλων θα μειωθεί δραστικά, όπως και ο αντίστοιχος αριθμός των Επιτροπών. Με τον τρόπο αυτό, όχι απλά δε θα επιβαρυνθούν περισσότερο τα δημόσια οικονομικά, αλλά θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στο πλαίσιο των απαραίτητων δομικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν για την επιβίωση της χώρας. 

σε Νάξο και Πάρο ο Παναγιώτης Ρήγας

Στη Νάξο βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, προκειμένου να συμμετέχει σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ, με στόχο την καλύτερη πολιτική παρουσία και την βελτίωση του εκλογικού αποτελέσματος του κινήματος στο νησί, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι υποψήφιοι βουλευτές Παναγιώτης Ρήγας και Γιάννης Βλασερός, καθώς και η οργανωτική υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για τις Κυκλάδες Τόνια Αντωνίου.
Μετά τη Νάξο ο Παναγιώτης Ρήγας επισκέφθηκε την Πάρο, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Λεύκες την παραμονή και την ημέρα της εορτής του Αγίου Πνεύματος.
Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων η Επιτροπή Αποκατάστασης και Αναστήλωσης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Λευκών απένειμε τιμητική διάκριση στον Παναγιώτη Ρήγα, για την ουσιαστική συνεισφορά του στην αποπεράτωση του έργου.
Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, ο Παναγιώτης Ρήγας επισκέφθηκε την Σέριφο και στη συνέχεια αναχώρησε για την Άνδρο, όπου στις 7 και 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και επαφές με τους κατοίκους του νησιού.
Από τις επισκέψεις που πραγματοποιεί στα νησιά των Κυκλάδων και τις επαφές που έχει με τους πολίτες ο Παναγιώτης Ρήγας ενισχύει την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες θα βελτιώσει σημαντικά το εκλογικό ποσοστό της 6ης Μαΐου και θα ανακτήσει τη βουλευτική έδρα στο νομό.

Γιάννης Βλασερός – προεκλογική δραστηριότητα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Βλασερού,

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου ο Γιάννης Βλασερός, καρδιολόγος, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων, την πέρασε στην Τήνο, με τοπικούς θεσμικούς παράγοντες και καλούς φίλους.
Αρχικά, στα πλαίσια της περιοδείας του λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Τήνου, Νίκο Γκίζη, με τον οποίο συζήτησαν "εσωτερικά" παραταξιακά θέματα, αλλά και τοπικά γενικότερου ενδιαφέροντος. Η αμέσως επόμενη συνάντηση ήταν με τον δήμαρχο της πόλης της Τήνου, για περισσότερη ανάλυση πάνω στα τρέχοντα πολιτικά αλλά και... κυκλαδικά ζητήματα!
"Επισκεφθήκαμε με εκλεκτή παρέα τον εξαιρετικό ναό της Παναγίας, στον οποίο και ξεναγήθηκα", αναφέρει ο ίδιος δηλώνοντας ενθουσιασμένος από αυτή του την επίσκεψη στο νησί. "Εκεί, μάλιστα, ενημερώθηκα για το έργο του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, το οποίο κάνει σημαντικότατη δουλειά", όπως  χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΕΠΑΜ Σαντορίνης – ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Σαντορίνης, το οποίο όπως μας έχει ενημερώσει σε νωρίτερη ανακοίνωσή του, δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, και επιχειρώντας ουσιαστικά μια ανάλυση του μηχανισμού του κοινού ευρωπαικού νομίσματος, αναφέρει ότι,

Το ευρώ είναι χρεόγραφο δηλαδή ένα αποδεικτικό χρέους. Δεν έχει αντίκρισμα σε χρυσό όπως όλα τα εθνικά νομίσματα. Έχει συγκεκριμένη νομισματική κυκλοφορία και υπεύθυνη για το «τύπωμα» είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Η ΕΚΤ δανείζει απευθείας τις ιδιωτικές τράπεζες κάθε κράτους και αυτές με τη σειρά τους δανείζουν τα κράτη είτε με δανειακές συμβάσεις είτε με αγορά ομολόγων χρέους. Για παράδειγμα: αν η ΕΚΤ δώσει 100 Ε σε μια εμπορική τράπεζα
με επιτόκιο 0,75%, και η τράπεζα τα δανείσει στο κράτος με επιτόκιο 5%, τότε το κράτος θα πρέπει να επιστρέψει στη τράπεζα 105Ε από τα οποία τα 4,25Ε θα τα κρατήσει ως κέρδος η τράπεζα και τα 0,75? θα τα επιστρέψει στην ΕΚΤ ως κέρδος της.
Πώς, όμως, το κράτος θα βρει τα παραπάνω 5Ε αφού η νομισματική κυκλοφορία του ευρώ είναι συγκεκριμένη; Μα φυσικά θα γίνει ΧΡΕΟΣ για το κράτος!

Το πρόβλημα της υπερχρέωσης των κρατών δεν οφείλεται στο υψηλό εργατικό κόστος, στις αυξημένες δαπάνες, στη διαφθορά των δημοσίων υπαλλήλων, στη μειωμένη ανταγωνιστικότητα όπως με πειθώ μας λένε τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ. Είναι ένα πρόβλημα του ίδιου του μηχανισμού του ευρώ. Για αυτό όλα τα κράτη έχουν αυξημένο Δημόσιο Χρέος (Ιταλία: 2,3 τρις, Γερμανία: 2,3 τρις, Γαλλία: 2,2 τρις, Ισπανία: 1 τρις, Ελλάδα: 395 δις, Πορτογαλία:190δις).
Που χρωστάνε όλα αυτά τα χρήματα τα κράτη; Μα φυσικά σε ιδιώτες που εκμεταλλεύονται το μηχανισμό του ευρώ και κερδοσκοπούν εις βάρος των λαών.
Και τι κάνουν γι αυτό οι πολιτικοί ηγέτες των κρατών; Μα φυσικά ξεπουλάνε τα κράτη και τους λαούς στους ίδιους κερδοσκόπους.
Οι ιδιωτικές τράπεζες, με τη σειρά τους, δημιουργούσαν λογιστικό χρήμα ώστε να δανείζουν κράτη, επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Και το δημιουργούσαν με ανεξέλεγκτο ρυθμό, ζητώντας περιοδικά τη στήριξη της ΕΚΤ, με αποτέλεσμα η συνολική περιουσία των τραπεζών σήμερα να είναι κατά τρεις φορές μεγαλύτερη από το ΑΕΠ ολόκληρης της ευρωζώνης! Πολύ εύστοχα ο τωρινός
πρωθυπουργός της Ισλανδίας έχει επισημάνει «Τα κέρδη των τραπεζών τα ιδιωτικοποιούνται οι μέτοχοι ενώ τα χρέη τους τα
κρατικοποιούνται οι λαοί».
Εξαιτίας του ότι ο μηχανισμός από μόνος του δε μπορεί να σταματήσει τη καταστροφή των χωρών, θα πρέπει να τη σταματήσουν οι λαοί.

ΤΟ ΕΠΑΜ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Η αρχή ώστε να λυτρωθεί η χώρα πρέπει να γίνει με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Σε ένα νόμισμα που δε θα είναι πληθωριστικό γιατί η ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος θα γίνει με τη ταυτόχρονη αύξηση της εγχώριας παραγωγής.
Σε ένα νόμισμα που η σταθερότητά του ΔΕΝ θα εξαρτάται από την αγορά συναλλάγματος για τις διεθνείς συναλλαγές και που ΔΕΝ θα είναι έρμαιο των κερδοσκόπων.

οι υποψήφιοι των κομμάτων στις Κυκλάδες

Με "λίστα", που σημαίνει οτι οι υποψήφιοι εκλέγονται με κριτήριο την σειρά στην οποία βρίσκεται το όνομά τους στον ανα εκλογική περιφέρεια “κατάλογο”, θα πραγματοποιηθούν οι ερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Στις "λίστες" που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στην ερχόμενη εκλογική διαδικασία στις Κυκλάδες, τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών καθώς και την θέση στην οποία βρίσκονται.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βρούτσης Γιάννης
Βακόνδιος Γιώργος
Μονογυιού Αικατερίνη
Τσαουσάνη Ουρανία
Κόκκινος χαράλαμπος

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συρμαλένιος Νίκος
Πρωτονοτάριος Ιωάννης
Χρυσαφίδης Παυλος
Μαυρουδή Άννα
Ισιγώνης Εμμανουήλ

ΠΑΣΟΚ
Ρήγας Παναγιώτης
Βλασερός Ιωάννης
Ρούσσος Μάριος
Ηλιάκης Πέτρος
Μαρινάκη Αικατερίνη

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Βουτσίνος Μάριος
Ήμελλου Αγγελική
Γούλιας Πέτρος
Παρασκευαίδης Βασίλης
Λογοθέτης Νίκος

ΚΚΕ
Καφαντάρη Λίλα
Ψαρρά Ευδοκία
Σιγάλας Ευάγγελος
Πρωτόπαπας Ιάκωβος
Γκίκας Αναστάσιος

Χρυσή Αυγή
Βασιλάκη Ευσταθία
Γλυνός Ιωάννης
Ρεμούνδος Άγγελος
Χαμπίμπης Γιώργος

Δημοκρατική Αριστερά
Χάλαρης Γιώργος
Παπαμανώλης Γιώργος
Αλιμπέρτη Μαρία
Γαιτάνης Αβέρκιος
Μαρκάκη Βασιλική

Παναθηναικό Κίνημα
Γιαννάκης Γιώργος
Πατέλης Κωσταντίνος

Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια
Δεμενόπουλος Γιώργος
Πράσινος Γιώργος
Μπακάλος Γιώργος

Κίνημα δεν πληρώνω
Φύτρος Αλέξανδρος
Καρποντίνη Μαρία

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Ζολώτας Ευστράτιος
Κεχαγιόγλου Χρυσούλα

Ένωση Κεντρώων
Αιγινήτης Ιωάννης
Βασιλάκης Εμμανουήλ
Μαρτίνος Ευστάθιος
Μελισσουργός Ευθύμιος

ΛΑΟΣ
Ζορμπάς Στέφανος
Κωνσταντινίδη Ελένη
Μπουλμέτης Ιωάννης
Χαρικιοπούλου Άννα – Μαρία
Μανώλη Γεωργία

Οικολόγοι Πράσινοι
Ευθυμιάτου Χριστίνα
Πολιτόπουλος Δημήτρης
Μαγκανάρη Ελένη
Στεφάνου Νίκος
Καλλιβρούσης Φρατζέσκος

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Βασιλα Αγγελική
Βλάχος Γιώργος
Πλακιώτη Χρυσούλα
Φωτέλλη Ειρήνη

ΚΚΕ (μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ
Τσώνη Ιωάννα

Δημιουργία ξανά!-Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία
Μαραγκός Μαρίνος
Δοξιάδη Ευφροσύνη
Αδαμίδης Φίλιππος

Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2012

δεν τα κατάφερε ο Νιτς, παρα την πολύ καλή προετοιμασία και οργάνωση..

Δεν τα κατάφερε τελικά να σπάσει το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ στα 214 μέτρα ο Αυστριακός παγκόσμιος πρωταθλητής καταδύσεων Χέρμπερτ Νίτς, στην προσπάθεια με στόχο τα 245 μέτρα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου, σε θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης και συγκεκριμένα κοντά στο λιμάνι του Κόρφου της Θηρασιάς.



Η σημερινή προσπάθεια του Νίτς διήρκησε 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και δυστυχώς, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο δύτης δεν κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό βάθος των 245 μέτρων, ζητώντας να τον ανεβάσουν στην επιφάνεια της θάλασσας. Με την ανάδυση του δύτη, του χορηγήθηκε αμέσως οξυγόνο, ενω στην συνέχεια και προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του, όπως συνηθίζεται σε πολλές περιπτώσεις, ξαναβούτηξε με την βοήθεια μάσκας οξυγόνου στα δέκα μέτρα για 20 περίπου λεπτά. Στην συνέχεια ξαναβγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας επειδή όμως κρίθηκε οτι θα έπρεπε να υποβληθεί στην διαδικασία της αποσυμπίεσης όπως αυτή γίνεται σε ειδικούς χώρους σε νοσοκομεία, μεταφέρθηκε με ταχύπλοο στην Σαντορίνη κι απο εκεί κατευθείαν στο αεροδρόμιο όπου τον περίμενε το υγειονομικό αεροσκάφος του νησιού το οποίο μια ειδική για την περίσταση πτήση χαμηλού ύψους τον μετέφερε στην Αθήνα όπου και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Χέρμπερτ Νίτς έχει τις αισθήσεις του ενω η κατάσταση της υγείας του είναι διαρκώς βελτιούμενη.

Το προηγούμενο ρεκόρ του Χέρμπερτ Νίτς είχε γίνει και πάλι στην χώρα μας και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2007 στις Σπέτσες, όπου είχε φτάσει σε βάθος 214 μέτρων. Η κατηγορία στην οποία αγωνίζεται ο Νίτς ονομάζεται no limits και σύμφωνα με την συγκεκριμένη τεχνική κατα την προσπάθειά του ο αθλητής κρατιέται από ένα κοντάρι έχοντας έρμα για να έχει καλύτερη ευστάθεια. Μόλις φτάσει στο επιθυμητό βάθος τα αφήνει και με την βοήθεια ενός μπαλονιού ανεβαίνει στην επιφάνεια σε 5-6 λεπτά το πολύ. Για την ολοκλήρωση όμως αυτής της προσπάθειας ο αθλητής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα έμπειρος και πολύ καλά προετοιμασμένος μιας και μετά τα 30 μέτρα οι πνεύμονες αρχίζουν να γεμίζουν αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση επικίνδυνα, και ο αθλητής να χάνει την αίσθησή των μελών του σώματός του ενω σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατό να χάσει και τις αισθήσεις του.  . Μετά τα 200 μέτρα ο δύτης νοιώθει 31 κιλά πίεση σε κάθε εκατοστό του κορμιού του.

Τέλος και σε οτι αφορά την διοργάνωση της όλης επιχείρησης αξίζει να πούμε οτι ήταν πολύ καλά οργανωμένη σε οτι αφορά το τεχνικό team που συνόδευε τον αθλητή, ενω το γεγονός κάλυπταν με βίντεο και φωτογραφίες δημοσιογράφοι και τεχνικοί απο την Αυστρία, την Γερμανία και τις Η.Π.Α.
Σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές στα παραπλέοντα σκάφη υπήρχαν 2 γιατροί για την αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού ενω η ξενάγηση στην καλντέρα, γύρω απο το ηφαίστειο και την Θηρασιά καθώς και η μεταφορά των δημοσιογράφων και των τεχνικών στο σημείο της επιχείρησης έγινε με την αφιλοκερδή υποστήριξη της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης που διέθεσε δύο σκάφη της.  













Φηρά, μια όμορφη πόλη, για τους κατοίκους της και για τους επισκέπτες....

Ομορφότερα παρά ποτέ μοιάζουν αλλά και είναι "τα Φηρά", η πρωτεύουσα της Σαντορίνης με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού. Μιας και απ ότι φαίνεται οι συζητήσεις, οι αποφάσεις, οι επιλογές καθώς και η δουλειά που προηγήθηκε κατα την διάρκεια του χειμώνα απο πλευράς της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη, κατάφεραν να δημιουργήσουν ενα πολύ καλό και όμορφο αποτέλεσμα, ενω αρκετά απο τα προβλήματα (κυκλοφορία των αυτοκινήτων, παρκαρίσματα στους κεντρικούς δρόμους, πεζοδρόμια, θέσεις των κάδων απορριμάτων κλπ) που υπήρχαν στο παρελθόν φαίνεται οτι ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστούν κάνοντας τα Φηρά μια όμορφη πόλη για να την ζούν οι κάτοικοί της και να την επισκέπτονται οι επισκέπτες της. Περιποιημένη, καθαρή, όμορφη και ανθρώπινη.
Πόσο μάλλον εαν έχει καιρό να τα επισκεφθεί κανείς ή να τα περπατήσει για τις δουλειές του, τα Φηρά φαίνεται οτι φέτος κάνουν την διαφορά.

Σε οτι αφορά τα βασικά μορφολογικά χαρακτηριστικά της πόλης, αυτά δεν έχουν .. αλλάξει και πολύ μιας και τα Φηρά, σε μεγάλο μέρος τους, βρίσκονται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, χτισμένα επάνω στην καλντέρα με θέα αυτην την ίδια απ άκρη σ' άκρη, και βέβαια το πέλαγο απο ύψος 350 περίπου μέτρων. Τα Φηρά, όπως άλλωστε εκατομύρια κόσμου που τα έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν, βρίσκονται σε ενα "μαγικό" φυσικό περιβάλλον, ενω έχουν ενδιαφέροντα Μουσεία και αξιοθέατα καθώς και μια μεγάλη αγορά που αποτελείται απο δεκάδες εμπορικά καταστήματα για όλα τα γούστα και τις .. τσέπες. Στα Φηρά, υπάρχουν επίσης πολλά αξιόλογα να παρατηρήσει ή και να επισκεφθεί κανείς παλιά κτήρια, είτε πρόκειται για αρχοντικά είτε για υπόσκαφα σπίτια, τα οποία, έχοντας στις περισότερες περιπτώσεις όμορφα συντηρηθεί, έχουν "επικαιροποιήσει" ,κατα κάποιον τρόπο, την αρχική φυσιογνωμία τους, "δένοντας" όμορφα με τα σύγχρονα κτήρια που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια για να προσφέρουν ενα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες αλλά και να δημιουργήσουν χώρους κατάλληλους για το σύγχρονο εμπόριο.
Τελευταία δε, αυτό που παρατηρούμε είναι όλο και περισσότερα κτήρια τα οποία έχουν εμπορική χρήση και βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν ανακαινιστεί (χρώματα, κουφώματα, πόρτες, παράθυρα κλπ) με τέτοιο τρόπο που να δημιουργούν μια ενιαία εικόνα μιας σύγχρονης πόλης κι ενός σύγχρονου και υψηλών προδιαγραφών νησιώτικου τουριστικού προορισμού όπως η Σαντορίνη.
Τα τελευταία χρόνια ο επισκέπτης και ο μόνιμος κάτοικος της πόλης μπορούν να βρούν καταστήματα με φαγητό για όλα τα γούστα, απο αυστηρά παραδοσιακά πιάτα μέχρι τα πιο .. προχωρημένα της σύγχρονης ευρωπαικής κουζίνας.
Απο ενα "καλό τραπέζι" δηλαδή σε ενα εστιατόριο στην καλντέρα με προσεγμένο σέρβις αλλά και σε οτι αφορά το "γρήγορο" φαγητό ή γλυκό που όλοι γευόμαστε σε ενα υπαίθριο τραπεζάκι ή ακόμη και περπατόντας.
Το ίδιο "μοτίβο", ποιότητες και τιμές για κάθε κέφι, γούστο και περίσταση, ισχύει και σε οτι αφορά το εμπορικό κομμάτι της πόλης καθώς και αυτό των υπηρεσιών, με τον μόνιμο κάτοικο και τον επισκέπτη να βρίσκουν αυτό που θέλουν στην τιμή που το θέλουν.
Κι εδω που τα λέμε, αυτό δεν είναι και λίγο, πόσο μάλλον εαν σκεφτεί κανείς την εντυπωσιακά μεγάλη ποικιλία ειδών και υπηρεσιών της πόλης σε συνδιασμό με τα ανα τον κόσμο γνωστά χαρακτηριστικά της. Δηλαδή; Τοποθεσία, θέα, ηλιοβασίλεμα, ρομαντική διάθεση, συμφέρουσες αγορές, ποιοτικό και προσιτό φαγητό και ποτό...

Και για να ολοκληρώσουμε την σύντομη αυτή αναφορά, στα σίγουρα αξίζει να πούμε οτι τα Φηρά δεν θα ήταν η όμορφη πόλη που .. έχουν γίνει
χωρίς την καθημερινή προσπάθεια απο πλευράς όσων ζούν και δουλεύουν σ αυτήν. Σε μια μεσαίου μεγέθους νησιώτικη πόλη με που συνδιάζει ενα κάποιο ευρωπαικό στύλ, χαρακτηριστική παλιά και σύγχρονη αρχιτεκτονική, υπέροχη θέα, κοσμοπολίτικη γαστρονομία καθώς και μια πολύ καλή φήμη ως η πρωτευουσα ενός απο τα διαχρονικά διαλεγμένα ως απο τα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά του κόσμου...


Περιφερειακό Συμβούλιο 9.6 - θέματα

Στις 9.6 στην Ρόδο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τα εξής θέματα,

Επικύρωση πρακτικών της 5ης/14-5-2012 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.    
Στρατηγική Ανάπτυξης της Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών στο Νότιο Αιγαίο. Εισηγητής : κ. Γεώργιος Κατσοτούρχης
Ορισμός εκπροσώπου με αναπληρωτή στο Εποπτικό Συμβούλιο ΑΝΕ Καλύμνου  Εισηγητής : κ. Φώτιος Χατζηδιάκος
Οι διεργασίες σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο που αφορούν τα διαρθρωτικά ταμεία (Ταμεία Κοινωνικής Συνοχής, Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Ανάπτυξης) για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 -2020. Εισηγητής : κ. Νικόλαος Χρυσόγελος   
Μνημόνιο – Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης
Έγκριση Προγραμματικής σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της ΑΜΚΕ "Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου" για το έργο "Ανακύκλωση χαρτιού στη Ρόδο και τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου"
Εισηγητής : κ. Φώτιος Χατζηδιάκος     
Έγκριση Προγραμματικής σύμβασης και των όρων αυτής   μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "ΔΗΜΗΤΡΑ" (ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ") - Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας για το έργο "Μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή τεχνητού υφάλου σε θαλάσσια περιοχή των νήσων Καρπάθου και Κάσου".Εισηγητής : κ. Φώτιος Χατζηδιάκος
Παραχώρηση χρήσης του ακινήτου ΚΕΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων) Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς για την εγκατάσταση πιστοποιημένης δομής. Εισηγήτρια : κα Λίνα Παπατσή 

συσκέψεις για όλα τα νησιά των Κυκλάδων

Διευρυμένες και στοχευμένες συναντήσεις για κάθε νησί των Κυκλάδων ξεκινούν με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου.
Με στόχο την επίλυση των δυσκολιών αλλά και τον ουσιαστικό προγραμματισμό και σχεδιασμό για το μέλλον με βάση τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε νησιού, μέσα από τη συνεργασία των δυο βαθμίδων Αυτοδιοίκησης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (7/06) η πρώτη συνάντηση με επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν την Άνδρο.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο πληρέστερος καθορισμός του πεδίου δράσης της Περιφέρειας και των Δήμων εστιάζοντας στο αναπτυξιακό κομμάτι σε συνδυασμό με τις εθνικές και ευρωπαϊκές προοπτικές.
Αντίστοιχες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί και θα ολοκληρωθούν σε ορισμένο χρόνο για όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2012

"μην πυροβολείτε το ελληνικό εστιατόριο"

Ένα πολύ ενδιαφέρον και ουσιαστικό άρθρο με τίτλο "μην πυροβολείτε το ελληνικό εστιατόριο" δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Gourmet της εφημερίδας "το Βήμα" καθώς και στην σελίδα του συντάκτη του "όλα στα κάρβουνα" Δημήτρη Ρουσουνέλλου, ο οποίος έχει έδρα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Μύκονο.

Στο κείμενο, που αξίζει να διαβάσουν οι ... εμπλεκόμενοι φορείς, περιγράφεται η σύγχρονη ελληνική .. ψυχολογία αλλά και πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί μέσα και έξω απο το ελληνικό εστιατόριο.
Στο κείμενο διαβάζουμε οτι,

H εστιατορική δεν αφορά μόνο την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Πρόκειται για την επέκταση του δημόσιου χώρου,
και η κοινωνική συναναστροφή είναι από τα πρώτα ζητούμενα.

Η εστίαση, ένας κλάδος που βρέθηκε σε άνθηση τα τελευταία χρόνια, μπήκε στον κυκεώνα της κρίσης. Επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά, εστιατόρια υπολειτουργούν, υπηρεσίες υποβαθμίζονται. Η κρίση στην εστίαση επιδρά καταλυτικά στην αγορά όπως η κρίση στην οικοδομή. Δεν έχουν το ίδιο υπόβαθρο, όμως, καθώς ένα εστιατόριο που κλείνει δεν ισοδυναμεί με απούλητη πολυκατοικία ούτε με βίλα που ζητάει αγοραστή.
Η επιδίωξη κέρδους υπήρξε αυτοσκοπός μιας φουρνιάς «αλεξιπτωτιστών» επαγγελματιών που, συχνά για εξωγαστρονομικούς λόγους, δεν υπηρέτησαν την ουσία, αλλά προσωπικά συμφέροντα. Στο εστιατόριο, πέρα από την κάλυψη της βασικής διατροφικής ανάγκης, ζητούμενο είναι η περιποίηση, η παρηγορία, η συνεύρεση, η αναζήτηση του ταξιδιού σε κόσμους γευστικούς και πολιτισμικούς. Από τότε που επικράτησαν άλλα ήθη στον χώρο, ο πραγματικός εστιάτορας βρέθηκε με τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι.
Το σύστημα, οργανωμένο κυρίως για να τροφοδοτεί τα ταμεία, ελέγχει την ποιότητα και άλλες παραμέτρους αποτιμώντας τες σε χρήμα, δηλαδή με πρόστιμα. Τιμωρητικά και όχι εποικοδομητικά. Ετσι, ο επιχειρηματίας με τον καιρό μαθαίνει να προσέχει το καθαρό, χωρίς μουτζαλιές, πορτοκαλί βιβλίο του ΙΚΑ, να έχει σε περίοπτη θέση το βιβλίο παραπόνων και να τηρεί την ποσόστωση των καταλόγων διανεμημένη στα τραπέζια. Την ίδια στιγμή μπορεί να αδιαφορεί για την αλήθεια του πιάτου σε σχέση με τις αναγραφόμενες στον κατάλογο πρώτες ύλες. Ο έλεγχος εκεί δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του συστήματος. Οπως, εξάλλου, δεν του ανήκει ο στοιχειώδης έλεγχος του γευστικού αποτελέσματος.
Η ως τώρα, σε πολλούς τομείς, αρνητική εικόνα της Ελλάδας μπορεί να ανατραπεί φασούλι το φασούλι, ανά τομέα, ανά δραστηριότητα. Δεδομένου ότι έχουμε πολλούς νέους, ορεξάτους και καλούς σεφ, η μαγειρική προσφέρεται για αυτό. Οσοι καλούνται να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο παγκόσμιο κοινό, κατά κανόνα μαγειρεύουν ελληνικά. Το ελληνικό εστιατόριο άρχισε να ακούγεται στο εξωτερικό. Στη θαλπωρή της μητέρας πατρίδας, όμως, τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, καθώς μια σειρά αποφάσεων και πολιτικών δίνουν τη χαριστική βολή. Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην προσπάθεια να λυθούν προβλήματα δημιουργούνται καινούργια.

Η χώρα μας έχει επιβάλει πλέον 23% ΦΠΑ, που είναι ένα από τα υψηλότερα στην ευρωπαϊκή εστίαση. Σε χώρες ανταγωνιστικές τουριστικά και συγγενείς γαστρονομικά, έχουμε από 5,5% (Γαλλία) ως 10% (Ιταλία). Στο ενδιάμεσο βρίσκονται η Ισπανία, η Κύπρος, η Τουρκία με 8%, το μισό δηλαδή ακόμη και από παραμεθόριο και νησιά, όπου δικαίως έχει θεσπιστεί μειωμένος ΦΠΑ 16%, ο οποίος δυστυχώς κινδυνεύει να καταργηθεί. Την ίδια στιγμή, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, εισιτήρια πλοίων, διόδια, μεταφορικά, πρώτες ύλες, φορολογία, όλα ανεβαίνουν με άμεσο αντίκτυπο όχι μόνο στο εστιατόριο, αλλά σε όλον τον κλάδο, από την παραγωγή πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα ως την κατανάλωση.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Καθώς αργά, αθόρυβα και σταθερά σκάει η φούσκα της εστίασης, συρρικνώνεται ένας χώρος που λειτουργούσε και ως τόπος επικοινωνίας. Διότι η εστιατορική δεν αφορά μόνο την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κυρίως δεν προσφέρεται για παιχνίδια οικονομικής και φορολογικής πολιτικής. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι επέκταση του δημόσιου χώρου και η κοινωνική συναναστροφή είναι από τα πρώτα ζητούμενα. Ας σκεφτούν καλά όσοι με άκομψες και αδόκιμες πολιτικές δίνουν στον χώρο τη χαριστική βολή.




έκθεση φωτογραφίας του ΕΠΑΛ - συνέχεια...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ. Θήρας στο Μπελλώνειο.
Η έκθεση θα μεταφερθεί απο σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου στο Παραδοσιακό Χωριό (Cultural Village) στον Πύργο και θα είναι επισκέψιμη 19.00 - 22.00.
 Το εστιατόριο Σελήνη, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, θα καλύψει γαστρονομικά την έναρξη της εκδήλωσης.


Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Φωτογραφίας, διάρκειας 30 ωρών, που διοργανώθηκε από το ΕΠΑ.Λ. Θήρας και πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του ΕΠΑ.Λ. Θήρας από τους καθηγητές του ΕΠΑ.Λ. κυρίους Σκουλουδάκη Αθανάσιου και Ρεβελή Παναγιώτη.

Η έκθεση θα διαρκέσει στο Cultural Village στον Πύργο από 5 έως 7 Ιουνίου, 19:00 – 22:00 και στη συνέχεια στο Πανηγυρόσπιτο του Αγ. Γεωργίου στην Οία από 12 έως 14 Ιουνίου, 19:00 – 22:00.

Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι» - παρουσίαση των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι», «όταν η αρχή είναι καλή, τότε αυτό που χρειάζεται είναι απλά να είμαστε συνεπείς στις υποσχέσεις που δώσαμε ξεκινώντας. Αυτό είναι διαρκώς στην σκέψη μας, όταν προχωράμε στην υλοποίησή τους».
Η φετινή παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2012 θα πραγματοποιηθεί σε Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο εστιατόριο SALTSA στα Φηρά την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 14.00 με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μανόλη Λιγνό.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «στην διάρκεια της δεκαετούς δράσης μας, οι πολλές και ποικίλες εκπλήξεις δικαίωσαν τις επιλογές μας, τόσο στο περιεχόμενο όσο και την επιτυχία». 

Συριζα Κυκλάδων - ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριζα Κυκλάδων,

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στα νησιά μας οι περιοδείες και συγκεντρώσεις των υποψηφίων και άλλων στελεχών μας. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου, ο Νίκος Συρμαλένιος, ο Γιάννης Πρωτονοτάριος και ο Γιάννης Θεωνάς περιόδευσαν στη Νάξο και μίλησαν σε συγκεντρώσεις στην Κόρωνο, στο Φιλώτι, στους Τρίποδες και στη Χώρα.

Την Δευτέρα 4.6, ο Νίκος Συρμαλένιος περιόδευσε στη Φολέγανδρο, ενώ την Τρίτη 5.6 θα βρίσκεται στη Σίκινο και τις επόμενες δύο μέρες (Τετάρτη και Πέμπτη 6-7.6) στη Σαντορίνη.
Από όλες τις περιοδείες και τις συγκεντρώσεις το συμπέρασμα είναι ότι στο λαό, παρά τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία που εκπέμπουν τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια της Αθήνας, έχει πλέον διαμορφωθεί ένα δυναμικό ρεύμα νίκης και πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Φυσικά τα ερωτήματα για την επόμενη μέρα είναι πολλά, αλλά εκείνο που υπερισχύει, είναι η ελπίδα απέναντι στο φόβο. Προφανώς ο λαός μας καταλαβαίνει τις δυσκολίες από τη λυσσαλέα αντίσταση που δέχεται και θα δεχθεί η κυβέρνηση της αριστεράς από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, όμως ταυτόχρονα κατανοεί ότι αυτή είναι η μοναδική μας ελπίδα, αν θέλουμε η χώρα να απαλλαγεί από την εξαθλίωση των μνημονίων και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία της χώρας, που θα ανακουφίσει τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας και θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια της χώρας.

οι Κυκλάδες, οι πολιτικοί και το τριήμερο

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των υποψηφίων των πολιτικών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ερχόμενες εκλογές, αρκετές ήταν τις προηγούμενες ημέρες οι επισκέψεις τους στα νησιά των Κυκλάδων. Σύμφωνα με κάποιες απο τις ανακοινώσεις που λάβαμε,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ,
Οι επιτυχημένες περιοδείες του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στη Ρόδο και των στελεχών της ΝΔ στις Κυκλάδες  σφυρηλατούν τη νέα κοινωνική συμμαχία  στα νησιά μας.
Η ΝΔ κατέθεσε το επικαιροποιημένο κυβερνητικό της πρόγραμμα που  εμπεριέχει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις και ο Αντώνης Σαμαράς απεύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο για εθνική συνεννόηση και συνεργασία για έξοδο από την κρίση δίνοντας όραμα και ελπίδα.
Στη περιοδεία του στην Ρόδο (2.6) ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τους πολίτες , συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, είχε σύσκεψη με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού και επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και το λιμεναρχείο Ρόδου. Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι πολίτες και ιδιαίτερα  οι οδηγοί των ταξί.
Επιτυχημένες ήταν και οι περιοδείες των στελεχών της ΝΔ στις Κυκλάδες.
-Στη Σύρο (31 Μαίου 2012) με το βουλευτή της Α΄ Αθηνών κο Ν.Μηταράκη, στην Τήνο και στη Μύκονο (1 Ιουνίου 2012) ο βουλευτής Αχαΐας κος Νίκος Νικολόπουλος όπου περιόδευσε και αντάλλαξε απόψεις με πολίτες και φορείς των νησιών καθώς και με τοπικά στελέχη της ΝΔ, στην Πάρο (2 Ιουνίου 2012) ο βουλευτής επικρατείας  κος Μιχελάκης όπου μίλησε σε επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Δ.Ο. της ΝΔ Πάρου και Αντιπάρου.
Ο Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στην περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στη Ρόδο και στις περιοδείες των στελεχών της παράταξης της ΝΔ σε Σύρο , Τήνο και Μύκονο και εντός της εβδομάδας συνεχίζει τις περιοδείες του στα νησιά των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Ν.Δ.,
Μεγάλη επιτυχία είχε η προεκλογική εξόρμηση που πραγματοποίησε στην Τήνο την Παρασκευή 1-6-2012.
Οι πολίτες των τουριστικών νησιών Μυκόνου και Τήνου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με τον πιο άμεσο τρόπο από τον κ. Νικολόπουλο για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την «επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής», την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τους πολίτες, ο κος Νικολόπουλος παρουσίασε, αναλυτικά, τα μέτρα-δράσεις που περιέχονται στο Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και αφορούν σε θέματα του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Περιοδεία στην Πάρο έκαναν την Κυριακή και τη Δευτέρα από κοινού οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων και Β’ Αθηνών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μάριος Βουτσίνος και Δημήτρης Ντόλκας.
Στις επαφές που έκαναν, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τοπικούς επιχειρηματίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω της πτωτικής καταναλωτικής κίνησης, αλλά και της μειωμένης τουριστικής κίνησης.
Από πλευράς των υποψηφίων βουλευτών, επισημάνθηκε η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου που αποτελεί ένα πραγματικό κίνητρο για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα για την αναβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης.
Σε Τήνο και Άνδρο βρέθηκε την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μάριος Βουτσίνος. Εκτός από τις επαφές του με πολίτες και τοπικούς παράγοντες, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου.


Το διακύβευμα των κρίσιμων εκλογών της 17ης Ιουνίου βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησαν χθες στη Σύρο η υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου, και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και επικεντρώθηκαν στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να συντελεστεί η απαραίτητη μεταρρύθμιση -σε όλα τα επίπεδα.
Την Κυριακή ο κ. Βλασερός και η κ. Αντωνίου κατευθύνονται στη Νάξο, προκειμένου να παραστούν στην απογευματινή συζήτηση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Στη συνέχεια, ο κος. Βλασερός αναχώρησε για την Αμοργό, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικά στελέχη και με την γραμματέα της ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Ουρανία Βασσάλου.