Πέμπτη, Απριλίου 19, 2012

οι υποψήφιοι των εκλογών του Μαίου ...

Οι υποψήφιοι των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου στις Κυκλάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, είναι οι :

Ν.Δ.
Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής - υπάλληλος Υπ. Οικονομικών, απο την Νάξο
Γιώργος Βακόνδιος, οικονομολόγος από την Σύρο
Χρήστος Καφτηράνης, εκπαιδευτικός από την Σύρο
Κατερίνα Μονογιού, διαιτολόγος από την Μύκονο
Ράνια Ταουσάνη, μαία από την Άνδρο

ΠΑΣΟΚ
Γιάννης Βλασερός ιατρός-καρδιολόγος από την Νάξο
Πέτρος Ηλιάκης περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου από την Μήλο
Κατερίνα Μαρινάκη δημοσιογράφος από την Φολέγανδρο
Παναγιώτης Ρήγας βουλευτής από το 2004, από την Σύρο
Μάριος Ρούσσος μηχανολόγος-μηχανικός από την Σύρο

Κ.Κ.Ε.
Λίλα Καφαντάρη, ηθοποιός, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Βαγγέλης Σιγάλας, περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου από τη Σαντορίνη
Ευδοκία Ψαρρά, συναξιούχος δασκάλα, Δημοτική Σύμβουλος από τη Νάξο
Τάσος Γκίκας, καθηγητής πολιτικών επιστημών από την Πάρο
Ιάκωβος Πρωτόπαπας, συνταξιούχος από την Τήνο

ΣΥΡΙΖΑ
Ισιγώνης Μανόλης αρχιτέκτων, δημοτικός σύμβουλος από την Πάρο
Άννα Μαυρουδή εκπαιδευτικός από την Κέα
Νίκος Συρμαλένιος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου από την Μήλο
Παυλος Χρυσαφίδης δικαστικός επιμελητής, περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου από την Σύρο

Ανεξάρτητοι Έλληνες
Μάριος Βουτσίνος δημοσιογράφος από την Σύρο
Αγγελική Ημέλλου δικηγόρος από την Νάξο
Δημήτρης Θεοδοσίου εκπαιδευτικός από την Σύρο
Βασίλης Παρασκευαϊδης επιχειρηματίας από την Άνδρο
Νίκος Ζούλος  από την Κέα

Δημοκρατική Αριστερά
Μαρία Αλιμπέρτη δημοσιογράφος, αντιδήμαρχος Γαλατσίου από την Νάξο
Αβέρκιος Γαϊτανής επιχειρηματίας, πρώην αντιδήμαρχος από την Μήλο
Χρύσα Παπαϊωάννου υπάλληλος ΕΛΤΑ από την Άνδρο
Γιώργος Παπαμανώλης επιχειρηματίας, βουλευτής από το 2009 από την Σύρο
Γιώργος Χάλαρης τ. πρόεδρος πρώην κοινότητας Οίας από την Σαντορίνη

Δημοκρατική Συμμαχία
Μάρκος Βαζαίος ελεύθερος επαγγελματία από την Αμοργό
Κωνσταντίνος  Δοκιμάκης δικηγόρος από την Σύρο
Κωνσταντίνος Νικολαϊδης φαρμακοποιός από την Κέα

ΛΑΟΣ
Γιάννης Βουλμέτης συνταξιούχος καθηγητής από την Άνδρο
Γιώργος Τσιμπλάκης υπάλληλος στο γραφείο του ΛΑΟΣ στη βουλή από την Νάξο

Οικολόγοι Πράσινοι
Χριστίνα Ευθυμιάτου-Καριστιναίου χημικός-μηχανικός από την Νάξο
Φραντζέσκος Καλλιβρούσης αρχιτέκτονας από την Άνδρο
Ελένη Μαγγανάρη  καλλιτέχνης- συγγραφέας από την Σαντορίνη
Δημήτρης Πολιτόπουλος αρχιτέκτονας  από την Τήνο
Νίκος Στεφάνου διαφημιστής από την Πάρο 

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.)
Δόγου Ζωγραφιά (Υπάλληλος ΟΑΕΔ)
Μαούνης Ιωάννης (Πολιτικός Μηχανικός)
Μιχαηλίδης Αρτέμιος (Κοσμηματοτέχνης)
Σανάκης Αντώνιος (Ιδιωτ. Υπάλληλος)

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Ζολώτας Ευστράτιος του Χαράλαμπου, Μηχανολόγος Μηχανικός
Κατσίρης Διαμαντής του Παναγιώτη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Κεχαγιόγλου Χρυσούλα του Σεραφείμ, Ιδιωτικός Υπάλληλος


"παράπονα" και από την ΠΕΔ...

Επιστολή προς την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και την Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας,  σχετικά με τη «διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου» έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής :
   
Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή μου ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, σας εκφράζω τη δυσαρέσκεια των αιρετών αλλά και των πολιτών των Κυκλάδων, διότι δεν έχουν συμπεριληφθεί τα νησιά μας στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά είναι πηγή των πολιτιστικών αξιών της χώρας μας από αρχαιοτάτων χρόνων και θεματοφύλακας των παραδόσεών μας. Στα νησιά αυτά γεννήθηκαν Ολυμπιονίκες αλλά και ο πρώτος πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής , ο Συριανός Δημήτριος Βικέλας. 
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι ο σχεδιασμός της επιτροπής σας,  σε ότι αφορά την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας υπήρξε τουλάχιστον ατυχής.
Σας προσκαλούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να επανεξετάσετε το σχεδιασμό της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας, του σημαντικού αυτού συμβόλου των Ολυμπιακών Αγώνων και να συμπεριλάβετε σε αυτήν αιγαιοπελαγίτικα νησιά, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τους αιγαιοπελαγίτες νησιώτες οι οποίοι φυλάσσουν και προβάλλουν σε όλη την οικουμένη την ελληνική ιδέα.
Προσδοκώντας ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

"10άρι" χθές στην Σαντορίνη...

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Αστυνομική διεύθυνση Ν.Αιγαίου

Πρόκληση φθορών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων
Την 18-4-2012/19.35 στη Σαντορίνη, λόγω θυελλωδών ανέμων στο λιμάνι Αθηνιού, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε (20-25) σταθμευμένα οχήματα και σε (15) καταστήματα. Επίσης στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου της Βλυχάδας στην είσοδο του λιμανιού, η προβλήτα που χρησιμοποιείται για την πρόσδεση σκαφών, υπέστη καθίζηση (4) περίπου μέτρων. Η διέλευση στο λιμάνι διεξάγεται κανονικά.
Σύμφωνα με στοιχεία της Μετεωρολογικής υπηρεσίας οι δυτικοί άνεμοι που για πολλές ώρες έπνεαν στην Σαντορίνη, έφθασαν, και πιθανό σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπέρασαν, τα 10 μποφόρ. 

Οι φωτογραφίες είναι από το αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας. 


ζήτω, ζήτω έχουμε νέο Π.Δ. ....

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και είναι έτοιμο το νέο Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει νέους όρους δόμησης στην Σαντορίνη.
Το καλό της ιστορίας; Οτι πέραν του γεγονότος του οτι άμα θες να χτίσεις "ψάχνεσαι" γενικώς στο τι ισχύει, απο πότε, μέχρι πότε, τι όχι, κλπ, το ολοκαίνουργιο "πιδί" δίνει την δυνατότητα στις Αρχές του τόπου (τις αρμόδιες, πως λέμε Δήμος....) να δημιουργήσουν σχεδιασμό για ακόμη πιο ... σοβαρές υποδομές. Μιας και ως γνωστό, και μεταξύ άλλων, έφταιγε και το παλαιό "πιδί", του 1990, για πολλά απο τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν το νησί ίσα με σήμερα, όπως είναι ο χώρος διαχείρισης των απορριμμάτων, η απουσία ενός δεύτερου τελεφερίκ κ.α. Μεταξύ άλλων, και σχετικά με το θέμα, ο Τύπος αναφέρεται στο οτι το νέο ΠΔ θα "βάλει φρένο στην αλόγιστη οικιστική ανάπτυξη στη Σαντορίνη και τη Θηρασία...". Ως εκ τούτου, να το χαιρόμαστε.....

Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “τα Νέα”,

Οι δικαστές έκριναν αρχικά ότι είναι νόμιμες οι διατάξεις εκείνες του σχεδίου διατάγματος που προβλέπουν ότι είναι άρτια (οικοδομήσιμα) τα οικόπεδα εκτός σχεδίου, εφόσον η έκτασή τους είναι άνω των 4 στρεμμάτων.
Οι δικαστές έκριναν ότι νόμιμα καθορίζεται στα 10 στρέμματα η αρτιότητα των οικοπέδων υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας και των εκτάσεων που αναπτύσσεται η καλλιέργεια αμπέλων για παραγωγή οίνων Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας (ΟΠΑΠ), των εκτάσεων που αποτέλεσαν αμπελώνες και των εκτάσεων που αναπτύσσεται η καλλιέργεια τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως είναι η φάβα.
Επίσης, απαγορεύεται η δόμηση στην περιοχή της Καλντέρας, η οποία από το 1997 έχει χαρακτηριστεί, με υπουργική απόφαση, ως τόπος ιστορικού και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας· επίσης απαγορεύεται η δόμηση γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους.
Ακόμη απαγορεύεται κάθε μορφής δόμηση σε απόσταση 150 μέτρων από τη ζώνη του αιγιαλού, όπως επίσης απαγορεύεται η διάνοιξη δρόμων παράλληλων προς την ακτή.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας επέτρεψαν την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων τελεφερίκ, εφόσον όμως συγκεκριμενοποιηθούν οι ανάγκες των οικισμών που θα εξυπηρετηθούν.
Αντίθετα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι πρέπει να διαγραφεί η διάταξη εκείνη του σχεδίου διατάγματος που προβλέπει τη δόμηση υπό τη στάθμη του εδάφους («κατασκευή υπόσκαφων κτιρίων» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διάταγμα), καθώς παρόμοιες κατασκευές δεν προβλέπονται από τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ). Αν ωστόσο τροποποιηθεί ο ΓΟΚ, όπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, τότε η επίμαχη διάταξη θα παραμείνει στο διάταγμα, προσέθεσαν οι σύμβουλοι Επικρατείας.


συναντήσεις σε κλίμα προεκλογικό....

Υποψήφιος με το νεοσύστατο κόμμα της "δημοκρατικής αριστεράς" είναι ο πρώην πρόεδρος της πρώην κοινότητας της Οίας Γιώργος Χάλαρης ο οποίος με την νέα του ιδιότητα συναντήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου με τον δήμαρχο Σαντορίνης Νίκο Ζώρζο.
Κατα την διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν θέματα σχετικά με την νησιωτικότητα, την ήπια τουριστική ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα, το μεταφορικό ισοδύναμο, την προστασία του περιβάλλοντος, ενω, ειδικά για την Σαντορίνη συζητήθηκαν τα ενταγμένα έργα του Δήμου Θήρας καθώς και η τροποποίηση ΠΔ ΖΟΕ Θήρας και Θηρασίας.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Χάλαρης σκοπεύει να επισκεφτεί όλους τους Δημάρχους των Κυκλάδων, στο πλαίσιο του δυνατού, και σύμφωνα με τον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι τις εκλογές.

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2012

το τοματάκι της Σαντορίνης γίνεται...pop!

Ολοκληρώνεται (με το καλό, πρίν απο τις εθνικές εκλογές...!) η διαδικασία για την αναγνώρισή του ως προϊόντος ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.δηλαδή...)  για το "τοματάκι της Σαντορίνης". 
Οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν κι ετσι σε λίγο καιρό το τοματάκι θα είναι .. ακόμη πιο ..pop!
Την προετοιμασία του φακέλου είχαν αναλάβει η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Santo Wines) σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Νωρίτερα, και όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση (7.2011), 

Ουπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης είχε αποδεχθεί το αίτημα της «Ενωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων» να ενταχθεί στην κατηγορία Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) το τοματάκι της Σαντορίνης.

Έκτοτε, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ξεκίνησε η διαδικασία για να καταχωριθεί το προϊόν στο μητρώο ΠΟΠ και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το "τοματάκι της Σαντορίνης" είναι το τρίτο προιόν της Σαντορίνης που έχει καταχωρηθεί στο παραπάνω μητρώο, μετα το κρασί της κατηγορίας "ασύρτικο" και την φάβα.

Τον "φάκελο" με τα στοιχεία που αναγνωρίζουν το Σαντορινιό τοματάκι ως Π.Ο.Π. μπορείτε να τον δείτε στην σελίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (η διαυγεια να ναι καλά...) εδω: http://www.minagric.gr/greek/data/tomataki_santorinis_110412.pdf 

o αποκλεισμός του Αιγαίου συνιστά προσβολή στο μισό της Ελλάδας

Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε με αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης απέστειλε σήμερα (18.4) επιστολή προς τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό των νησιών του Αιγαίου - μερικά απ’ αυτά γενέτειρες Ολυμπιονικών - από τη διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας. 

Στην επιστολή αναφέρεται οτι,
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποκτούσαν ανέκαθεν και διατηρούν μέχρι σήμερα το πραγματικό τους νόημα και περιεχόμενο στηριζόμενοι στο πνεύμα και στους συμβολισμούς τους, μακράν ισχυρότεροι από την όποια αθλητική, ψυχαγωγική και, πολύ περισσότερο, την εμπορική τους αξία.

Λυπάμαι, αλλά με την απόφασή σας να εξαιρεθούν από τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας νησιά μας, γενέτειρες Ολυμπιονικών, ακόμα και το Καστελόριζο, σημείο αναφοράς της εθνικής μας ταυτότητας και υπόστασης στο Αιγαίο, αυτοί οι συμβολισμοί αποδυναμώθηκαν και ευτελίστηκαν, χωρίς οι τοπικές κοινωνίες να έχουν πάρει μια πειστική απάντηση – αν υπάρχει τέτοια.

Επιπλέον, η απόφασή σας να αποκλειστούν συνολικά τα νησιά του Αιγαίου συνιστά προσβολή απέναντι στο μισό της Ελλάδας, όταν μια Εθνική Επιτροπή, όπως η ΕΟΕ, θα όφειλε ειδικά σε αυτές περιπτώσεις, μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, να δικαιολογεί τον «εθνικό» προσδιορισμό της ονομασίας της.

Μεταφέροντας την πικρία και την απογοήτευση των συμπατριωτών μου, παρακαλώ να αναθεωρήσετε την αρχική σας απόφαση και σχεδιασμό, συμπεριλαμβάνοντας στο μακρύ “ταξίδι” της ολυμπιακής φλόγας και το Αιγαίο.
Είμαστε στη διάθεσή σας να συνδράμουμε το έργο σας για άρτια διοργάνωση της διαδρομής της ολυμπιακής φλόγας.

τίτλος, εναλλακτικώς...;
Είναι ο Γιάννης Μαχαιρίδης, είναι σοβαρός και "τα έχει πάρει". Με την συμβολική έννοια του όρου, βεβαίως βεβαίως....

η «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στον δήμο Σαντορίνης

Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Ι.Μ. Σύρου ανακοινώνει οτι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» υλοποιούν την δράση "Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα".
Το πρόγραμμα προβλέπει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων τριάντα τεσσάρων (234) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος  Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Νομό Κυκλάδων στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Λήξη προθεσμίας αιτήσεων το Σάββατο 21 Απριλίου.

Για τον δήμο Σαντορίνης, προβλέπονται οι εξής θέσεις :
Καθαρισμός και συντήρηση παραλιών ξερολιθιών και μονοπατιών  - γενικών καθηκόντων, διάρκεια σύμβασης 5 μήνες, άτομα 7              
Καθαρισμός και αποκατάσταση προσόψεων σχολικών κτηρίων γηπέδων και παιδικών χαρών - γενικών καθηκόντων, διάρκεια σύμβασης 5 μήνες (έναρξη 1/6/2012), άτομα 7         
Ενημέρωση  ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης δημιουργία δικτύου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, διάρκεια σύμβασης 5 μήνες, άτομα 1         

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμπλήρωση των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στην Ι.Μ. Σύρου και στον Δημήτρη Αλεξανδρή τηλ. 22810 85354,  polidin@otenet.gr καθώς και το ΚΕΠ του δήμου Σαντορίνης. 

taekwondo - ανοιχτή προπόνηση

Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σαντορίνης  και ο Δήμος Θήρας, μας καλούν την Παρασκευή 20 Απριλίου 18:00 με 20:00 να παρακολουθήσουμε την ανοιχτή προπόνηση, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο και την τιμητική βράβευση της Ολυμπιονίκη Τaekwondo Έλλης Μυστακίδου.
Την προσπάθεια αυτή θα πλαισιώσει η Αρετή Αθανασοπούλου με αθλητές του συλλόγου της "Φωτιά" ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις προπονήσεις. 

Τρίτη, Απριλίου 17, 2012

αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου, άνοιξε αλλά....

Με σημαντικές ελλείψεις λειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης όπως άλλωστε διαπιστώνουν και οι περισσότεροι έλληνες και ξένοι επισκέπτες του.
Τα -δικαιολογημένα- παράπονα εστιάζονται στο οτι οι προθήκες παραμένουν κενές προκαλώντας σοβαρότατα ερωτηματικά και απορίες ως προς τα "αντανακλαστικά" και την ετοιμότητα, του ελληνικού δημοσίου και με δεδομένο οτι εδω και αρκετούς μήνες και απο πολλές πλευρές ασκούνταν πιέσεις ώστε ο χώρος να ανοίξει και να δεχτεί επισκέπτες το καλοκαίρι του 2012. Οπότε, προφανώς και δεν επρόκειτο για μιαν απόφαση που "αιφνιδίασε" τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες και φορείς...
Σε οτι δε αφορά τις πρόσφατες επισκέψεις και τα "μίνι εγκαίνια"  απο πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Πολιτισμού σε συνδυασμό με το εν λόγο γεγονός, αξίζει να πούμε πως σύμφωναμε τα όσα μας είπε ο υφυπουργός κ. Αλιβιζάτος, την αρμοδιότητα για το "γέμισμα" των προθηκών την έχει η "αρχαιολογική εταιρία".
Αξίζει επίσης να πούμε οτι αποδέκτης αρνητικών σχολίων για το γεγονός έγινε απο πλευράς μερικών απο τους πρώτους επισκέπτες του χώρου, και ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος κατα την διάρκεια της ξενάγησής του στις 12.4.2012.  Σύμφωνα με τα παράπονα των ελλήνων επισκεπτών "δυστυχώς, στην Ελλάδα, όλες οι δουλειές γίνονται... μισές" και πως ακόμη και την ώρα που «καλούνται υπουργοί», υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, όπως αυτη που βλέπουμε σήμερα, με τον υπουργό να ξεναγείται ανάμεσα σε αδειανές προθήκες..."
Όσο για την αντίδραση του υπουργού; Μας εξέπληξε κι αυτή, ή... κυρίως αυτή, θα λέγαμε... μιας και φάνηκε προς στιγμή να χάνει την καλή του διάθεση και ψυχραιμία, απαντώντας στους "διαμαρτυρόμενους" πως "πρόκειται για γεγονός του οποίου δεν έχει την ευθύνη, καθώς και οτι (τα γνωστά..) "γίνονται προσπάθειες ώστε πολύ σύντομα να δουλέψει ολοκληρωμένα…" (και που «άνοιξε», πάλι καλά να λέμε, δηλαδή..)

και ο κλήρος "πέφτει" στον δήμο… (την ώρα που το κράτος γυρεύει .."επενδυτές"..!) 
ή, ένα βήμα πιο μπροστά…. 
Σε οτι δε αφορά τον τρόπο με τον οποίο ήδη λειτουργεί ο χώρος, εδω ισχύει το ... όπως το δεί κανείς. Κάποιοι, θα μπορούσαν να μιλήσουν για "εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των Αρχών" (βλ. κράτος - αυτοδιοίκηση) σε οτι αφορά την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό, ενω, άλλοι πάλι, θα μπορούσαν να κάνουν λόγο για το "γνωστό ελληνικό -δαιμόνιο- δημόσιο" που κινείται απελπιστικά αργά, δείχνοντας να θεωρεί οτι "μπερδεύοντας" τα πράγματα, τα καταφέρνει κιόλας....
Οι δε, "τσιγκούνηδες" (ή και ρεαλιστές....) θα μπορούσαν να κάνουν λόγο για ενα νέο μοντέλο λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα (σ.σ. ναι, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας...!) ο οποίος θα μπορούσε να δουλέψει πιο .. "άνετα", με την βοήθεια εθελοντών. Μια ιδέα δηλαδή στο .. κλίμα της εποχής και στην φιλοσοφία του "προσφέρω εθελοντικά χρόνο για τον τόπο μου με άμεσα και έμμεσα οφέλη τόσο για το σύνολο όσο και για εμένα" όπως συμβαίνει σε πολλές πόλεις και περιοχές διεθνώς, στο πλαίσιο του εθελοντισμού και του «προσφέρω».
Όσο δε για την «παράκληση» προς τον υφυπουργό, αξιόλογου επιχειρηματία του νησιού, να δουλέψουν στον χώρο άνθρωποι με προϋποθέσεις και προσόντα και, «να μιλάνε» όπως χαρακτηριστικά είπε «μία ή και δύο ξένες γλώσσες..» το αίτημα προς το παρόν μάλλον κινείται στην σφαίρα του…υπερρεαλισμού(!), μιας κι απ ότι φαίνεται, «στο μεταξύ μας και με το φιλότιμο» θα λειτουργήσει φέτος ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου, με μεγάλες όμως πιθανότητες να δουλέψει πολύ καλύτερα από ότι με τους -γνωστούς- κανόνες του δημοσίου με τους οποίους λειτουργούσε, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή αρχαιολογικοί χώροι, στο παρελθόν… Μιας και ως γνωστό, πολύ καλύτερα δουλεύει ή προσφέρει τον χρόνο του κανείς όταν του αρέσει αυτό που κάνει, παρά όταν λειτουργεί στην λογική του «ωραρίου», του «ρολογιού» ή και των «εκκρεμών συμβάσεων». Σε κάθε περίπτωση είδομεν, ή, ιδού ο χώρος ιδού και το .. «στοίχημα»…

and the winner is 
Σε απλά ελληνικά, είναι ο Δήμος της Σαντορίνης που καλείται να λειτουργήσει φέτος τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου μιας και το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να προσλάβει προσωπικό. Όσο για την «ιδέα» της δημιουργίας "ομάδων εθελοντών",  θα μπορούσε να υπάρξει μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση, την οποία μπορεί να εξετάσει η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα ή και επιχειρηματίες του νησιού. Συν Αθηνά και χείρα κινεί δηλαδή και ... μη χειρότερα...

ζήτω το αποχετευτικό δίκτυο! όχι του αρχαίου Βυζαντίου, αλλά, της… σύγχρονης Θήρας…

Ως ενα απο τα καλύτερα υλοποιούμενα δημόσια συγχρηματοδοτούμενα έργα επιλέγει απο το Υπ. Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα την "ειδική υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" το έργο "ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Περίσας δήμου Θήρας" ως παράδειγμα καλής προόδου υλοποίησης έργου.
Για τον λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι απο πλευράς της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΥΑ Θήρας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν σε Ημερίδα που διοργάνωσε το Υπ. Περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθώς και γενικότερα την πορεία του.
Την παρουσίαση του έργου έκαναν ο δήμαρχος της Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Νίκος Μάινας.
Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε πρίν απο λίγες ημέρες, είχε τίτλο "Απο τον σχεδιασμό στην υλοποίηση.. έργα Δήμων με την υποστήριξη του ΕΠΠΕΡΑΑ" και έγινε παρουσία του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη έργων και καλών πρακτικών απο Δήμους που υλοποιούν έργα του Ε.Π. "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" και η παρουσίαση της "διαδρομής" τους απο τον σχεδιασμό και την ένταξή τους μέχρι την υλοποίηση και την ολοκλήρωσή τους.
Παράλληλα, στόχος του Υπουργείου ήταν η ανάδειξη "καλών πρακτικών υλοποίησης σε όλα τα επίπεδα ενός έργου" με δεδομένο οτι μέσα στο 2012 (σύμφωνα πάντοτε με το υπουργείο..) στόχος είναι να πραγματοποιηθούν μαζικές συμβασιοποιήσεις έργων του ΕΠΠΕΡΑΑ, οπότε, καλό θα είναι να δούν οι .. επόμενοι δικαιούχοι τι .. έκαναν οι «καλοί» προηγούμενοι και προχώρησαν τα έργα τους…. 

δημοτικό συμβούλιο δήμου Σαντορίνης – θέματα

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σαντορίνης με τα εξής θέματα :

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΣΤΑ ΦΗΡΑ 
ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011 ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΛΑΙΗΖ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ –ΕΞΟΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΛΑΙΗΖ.
ΕΓΚΡΙΣΗ  1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ 2011.
ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ».
ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : "ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΘΩΝΑ"
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ».
ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΑΣ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΦΟΙΝΙΚΙΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #6.003# € ΜΕ ΦΠΑ.
ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΟΙΑΣ », ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.040# € ΜΕ ΦΠΑ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #2.600#  € ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ 2012».   
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #1.000# € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #1.500# € (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #9.860,00#  €  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΤΒ 2012 ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟΡ/ΡΟΥ ΘΗΡΑΣΙΑΣ.
ΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ.
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.


περί περίθαλψης, ασφάλισης και άλλων .. δαιμονίων

άραγε, θα μπορούσε και αυτό να χαρακτηριστεί "ρουσφέτι";

(βλ. σχετικό σχόλιο για το "ποιά τελικώς είναι η δουλειά και οι αρμοδιότητες των "βλάχων" ελλήνων βουλευτών..." http://www.exoumekaileme.com/2012/04/blog-post_6298.html

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων του Πασοκ Παναγιώτη Ρήγα,

Παρέμβαση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας. Ο βουλευτής εστίασε την αγόρευσή του σε δυο καίρια ζητήματα.
Πρώτον στην ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, δηλαδή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη ταλαιπωρία των νησιωτών οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται στην Σύρο ζητώντας την δημιουργία επιπλέον ΚΕΠΑ στα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων.
Επίσης αναφέρθηκε στην αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των ιδιοκτητών των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια) οι οποίοι υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, στην 1η ασφαλιστική κατηγορία με έκπτωση ποσοστού 30%.
Ο βουλευτής επεσήμανε ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις λειτουργούν εποχικά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες τους είναι ασφαλισμένοι σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ ΟΠΑΔ κλπ) και επομένως η υποχρεωτική ασφάλιση τους στον ΟΑΕΕ αποτελεί αδικαιολόγητη επιβάρυνση. Ζήτησε δε να υπάρξει περαιτέρω μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς με κριτήριο την εποχική λειτουργία των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Σχετικά με αυτό,
ο Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης, έκανε αποδεκτό το αίτημα παραμονής στην ασφάλιση του ΟΓΑ των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων που είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις διευκρίνισε ότι η μηνιαία επιβάρυνση της ασφάλισης στον ΟΑΕΕ (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη) θα είναι 147 ευρώ μηνιαίως.
Για τους συνταξιούχους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, η επιβάρυνση της ασφάλισης στον ΟΑΕΕ θα ανέρχεται στα 90 ευρώ μηνιαίως. Διευκρινίζεται ότι αυτό ισχύει για τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) δυναμικότητας από 6 έως 10 δωματίων.  

επιμελητήριο Κυκλάδων - ενημερωτική εκδήλωση

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις "νέες εργασιακές ρυθμίσεις" και εισηγητή τον Ευάγγελο Πάντζο, περιφερειακό διευθυντή Σ.Ε.Π.Ε. και συγγραφέα εγχειριδίων σχετικά με την εργατική νομοθεσία, διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων στις 18 Απριλίου 2012 στις 17.00 στην συνεδριακή του αίθουσα στην Σύρο. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση με τα παραρτήματα του Επιμελητηρίου σε Άνδρο, Σαντορίνη, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο.

vitaepsilon Σαντορίνης

Το ανοιξιάτικο τεύχος της διένειμε η εταιρία εμπορίας και διάθεσης τροφίμων Vita Epsilon - Food Market με έδρα κοντά στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης.
Η εταιρία απευθύνετε στους ιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες πελάτες, εξυπηρετώντας τους ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Σύμφωναμε την εταιρία, στους χώρους της θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία υψηλής ποιότητας τροφίμων και επαγγελματικών προιόντων διατροφής, σε συσκευασίες για τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες. Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα www.vitaepsilon.gr  , info@vitaepsilon.gr τηλέφωνο 22860 32430 

"πειρατές" και στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της "παράταξης των πειρατών",

Δράση και στη Σαντορίνη για το κόμμα των Πειρατών,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το "Κόμμα των Πειρατών Ελλάδας" θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου 2012 με υποψήφιο από τη Σαντορίνη.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι επίσημα Πολιτικό Κόμμα στην Ελλάδα από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012.
 Μετά την επισημοποίηση  από τον  Άρειο Πάγο , τα πρώτα μέλη του στη Σαντορίνη οργανώνονται  μέσω του διαδικτύου  και τοπικών συναντήσεων.

 Σχετικά με το κίνημα των Πειρατών διεθνώς αξίζει να αναφέρουμε οτι,

Υπάρχουν 57 ιδρυμένα και 22 επίσημα αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο, με εκλεγμένους 2 Ευρωβουλευτές, 19 Βουλευτές και 201 Δημοτικούς Συμβούλους σε όλη την Ευρώπη.
Τα μέλη του κόμματος διεθνών αγωνίζονται να προωθήσουν και να επεκτείνουν τις ιδέες που ξεκίνησαν πριν έξι χρόνια στη Σουηδία για:
Πλήρη Διαφάνεια του Δημόσιου Τομέα, Προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών ελευθεριών, Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright,
Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες, που οδηγούν σε πανάκριβα φάρμακα, ανθρώπινες απώλειες κι άδικη εκμετάλλευση.
Παράλληλα, τα Κόμματα Πειρατών κάθε χώρας εστιάζουν σε ζητήματα των χωρών τους, σε πλαίσιο μεταξύ τους ανεξαρτησίας , έχοντας βασικές Αξίες όπως: η ψηφιακή, συμμετοχική, η Άμεση Δημοκρατία, η ενίσχυση του Διαχωρισμού των Εξουσιών, ο σεβασμός της Προσωπικής Ζωή, η εξάλειψη των Ιδιωτικών Μονοπωλίων, η ελεύθερη πρόσβαση στην Γνώση και τον Πολιτισμό, η Ανθρώπινη Ελευθερία και Αξιοπρέπεια, το δικαίωμα Ασφαλούς Ύπαρξης.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά.
 Πιστεύουμε στην άμεση συμμετοχική δημοκρατία και σας καλούμε κοντά μας να αγωνιστούμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον και σας λέμε :
Είμαι πειρατής γιατί το λειτουργικό σύστημα "Μεταπολίτευση Ι" και όλες οι επόμενες εκδόσεις του, έχουν τόσα κενά ασφαλείας και bugs όσες δεν είχαν όλες οι εκδόσεις των windows μαζί.
Έγινα πειρατής, γιατί θέλω να μπορώ να κοιτάω τα παιδιά μου στα μάτια και να τους λέω ότι προσπάθησα να έχουν ένα καλύτερο αύριο και όχι να απολογούμαι για την αδράνεια και την καμένη γη που τους παρέδωσα.
Έγινα πειρατής γιατί δεν ψάχνω ένα πεφωτισμένο ηγέτη να με οδηγήσει.
Ψάχνω ένα αφυπνισμένο σύνολο που θέλει να προσπαθήσει να πάρει πίσω ότι του στέρησαν, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του.
Είμαι τυχερός που το βρήκα....

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κόμματος: www.pirateparty.gr  

στην παράταση....

Από  την Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας της ΠΝΑ ανακοινώνετε  ότι  παρατείνεται η περίοδος υποβολής των αιτήσεων του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων σε  άπορα άτομα  ή οικογένειες  έως 30 Ιουνίου 2012 αντί της 31 Μαρτίου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2241055928 

με τον σύλλογο υπαλλήλων της ΠΝΑ συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, ο Οργανισμός της Περιφέρειας, οι μετατάξεις, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λόγω των περικοπών που έχουν υποστεί οι μισθοί, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πριν απο λίγες ημέρες.
Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας.
Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε από τους εργαζόμενους να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ενώ δεσμεύτηκε με τη σειρά του ότι θα προσπαθήσει να εξευρεθούν οι πόροι για την καταβολή υπερωριακής απασχόλησης.
Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχή, Αντώνη Βουτσίνο και εξέτασαν την πορεία των έργων. Κατά την ανασκόπηση διαπιστώθηκε σημαντική πρόοδος των έργων που εκτελούνται από υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς από περίπου 6% βρίσκεται, πλέον, σε ποσοστό 11%.
Ο κ. Μαχαιρίδης κάλεσε όλους τους φορείς οι οποίοι έχουν εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ να εντείνουν τις προσπάθειες τους προκειμένου έως το τέλος Απριλίου να έχουν συμβασιοποιηθεί.