Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

Να και κάτι ευχάριστο....
Η Περίσσα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα αποκτήσει αποχέτευση! (βρωμοδουλειά αυτη του δημοσιογράφου....)

Η ΔΕΥΑ πάντως μας έστειλε την "περίληψη διακύρηξης ανοιχτού διαγωνισμού"  σύμφωνα με την οποία οι διαδικασίες ... ωριμάνθηκαν και τα χρήματα βρέθηκαν για να αποκτήσει η Περίσσα το δίκτυό της (ζήτω! ζήτω οι εκλογές!...)

Το "κουστούμι" ανέρχεται στα 3.050.000,00 ΕΥΡΩ πλέον Φ.Π.Α. 16%
ενω σύμφωνα με στοιχεία απο την ίδια ανακοίνωση,


Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει συνοπτικά :
Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού της Περίσσας του Δήμου Θήρας. Προβλέπεται η τοποθέτηση περίπου 15,5 km αγωγών αποχέτευσης και η κατασκευή τριών Α/Σ για τη συλλογή και μεταφορά των λυμάτων της Περίσσας προς την υφιστάμενη ΕΕΛ στην περιοχή του Εμπορείου.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22860 25393/4, FAX επικοινωνίας 22860 25898, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Μάινας Νικόλαος.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 24/08/2010, ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.  Κριτήριο ανάθεσης είναι η Οικονομική Προσφορά με τη χαμηλότερη τιμή.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 58.955 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 210 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. - Ταμείο Συνοχής - Εθνικούς Πόρους και Ιδίους Πόρους της ΔΕΥΑΘ . Προκαταβολή δε θα χορηγηθεί.
Την Κυριακή 1η Αυγούστου θα παρουσιαστεί στην Σαντορίνη στην Κάναβα Ρούσσος στην Μέσα Γωνιά η θεατρική παράσταση "το παιχνίδι της μοναξιάς" του Ουίλιαμ Γκίμπσον με τον Δάνη Κατρανίδη και την Χρύσα Παπά. Θα πραγματοποιξθούν 2 παραστάσεις, στις 20.30 και στις 22.30.
Η παράσταση που παίχτηκε τον χειμώνα στο θέατρο "Ζίνα" στην Αθήνα αξιολογήθηκε πολύ θετικά απο το κοινό και τους κριτικούς που την παρακολούθησαν. Η εφημερίδα το Εθνος έγραψε για την παράσταση "oι ήρωες ζουν μια ερωτική σχέση, μια σχέση που κυρίως υπαγορεύει ο φόβος της μοναξιάς, μέσα στα μικρά διαμερίσματα της απρόσωπης μεγαλούπολης.
Είναι ένα έργο τρυφερό που δίνει αφορμές στον καθέναν να θυμηθεί, να αναπολήσει μικρές προσωπικές στιγμές.
Είναι έργο ταχύτατου ρυθμού, που περιγράφει τη ζωή μιας σχέσης μέσα σε έναν χρόνο. Στόχος των πρωταγωνιστών είναι να ανακαλύψουν ο ένας στο βλέμμα του άλλου πως δεν είναι μόνοι."
Τα σκηνικά - κοστούμια φιλοτέχνησε ο Γιώργος Πάτσας, ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του Γιώργου Νανούρη.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε απο τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλβανών Θήρας μέχρι και τις 31 Αυγούστου διαρκεί η προθεσμία για την εγγραφή στο ληξιαρχείο όσων Αλβανών έχουν τις προυποθέσεις για να συμμετάσχουν τις ερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Για να μπορέσει να ψηφίσει κανείς θα πρέπει να έχει άδεια διαμονής 10 ετίας, ή αορίστου χρόνου , ή 5ετίας για τους ομογενείς. Η ανακοίνωση δεν αφορά μονον τους Αλβανούς μετανάστες αλλά όλους τους αλλοδαπούς.
Ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους στο Ακρωτήρι δεν έχει κάνει κάτι ο Δήμαρχος τα τελευταία 8 χρόνια, κατάλαβα οτι ήθελε να πεί χθές μαινόμενος ο πρόεδρος της κοινότητας. Κι οχι μονον αυτό, αλλά όπως είπε του "βούτηξαν" και τα κλειδιά του αθλητικού χώρου 5χ5 με αποτέλεσμα όποιος θέλει να πάει να παίξει μπάλα να μην ψάχνει να βρεί εκείνον για να του ζητήσει τα κλειδιά αλλά να τα ζητάει απο ενα μαγαζάκι του χωριού. Εδω που τα λέμε πρακτική απόφαση. Πέρνεις μια φάντα, πέρνεις και τα κλειδιά...
Μέγα σκάνδαλο στον Δήμο Θήρας...


Η δημοσιογράφος κ. Δέσποινα Αλεφραγκή είχε προγραμματίσει προ 15θημέρου, κλείνοντας μάλιστα σχετικό ραντεβού, να πάει να κουρευτεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου, πλήν όμως την ίδια ημέρα και ώρα προγραμματίστηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θεωρείται οτι έγινε σκοπίμως προκειμένου να ανατραπεί το ραντεβού της δημοσιογράφου.
Η δημοσιογράφος όμως σε ένδειξη σεβασμού ως προς την συνεδρίαση, αποφάσισε να μετατοπίσει το ραντεβού της για άλλη ημέρα και ώρα προκειμένου να παρακολουθήσει την συζήτηση.
Εμένα δεν με έγραψε η Δέσποινα....


Σφόδρα ενοχλημένος -κάποιοι μας είπαν οτι έβριζε κιόλας- εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Θήρας απο την μη αναφορά του ονόματός του σε πρόσφατο κείμενο της σελίδας μας αναφορικά με τις υποψηφιότητες στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο δήμαρχος δηλώνει τουλάχιστον προβληματισμένος απο το γεγονός οτι το κεφάλαιο και οι πλούσιοι επιχειρηματίες και ευεργέτες που στηρίζουν την σελίδα, δεν τον ήθελαν στην κούρσα…

Υ.Γ. ( πιο σοβαρά και για να το ξεκαθαρίσουμε..) η υποψηφιότητα του Δημάρχου σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου αλλά και συνεργατών του θεωρείται δεδομένη.
Δημήτρη μου, Δημήτρη μου τους το κλεισες το σπίτι τους...
ή σχόλιο επι προσωπικού και με αφορμή τις αναταραχές....

Και το δικό μας το επάγγελμα, «κλειστό» ήταν, επι πολλά χρόνια. Γι αυτό και πολλά παιδιά την είδαν «μπλόγκερ». Γράφω δηλαδή οτι θέλω και το δημοσιευω μοναχός μου. Ήταν κι αυτό μια διέξοδος.

Απο την άλλη, τόσον καιρό, -εμείς- οι παλιοί που μιλάγαμε όμορφα κι ωραία και πάνω απ όλα πολιτισμένα με τους λογής λογής αιρετούς, καλά περνάγαμε. Ήμασταν προστατευμένοι. Ρώταγες τον δήμαρχο (τον όποιο δήμαρχο για να μην παρεξηγιόμαστε) «γιατί χαμογελάτε κύριε;» «πήρα βραβείο» σου απαντούσε εκείνος. «συγχαρητήρια, να το χαίρεστε» του ξαναπαντούσες εσύ, ρωτόντας τον λόγο.
«Μα για την καθαριότητα της περιοχής» σου ξανάλεγε εκείνος κι εσύ σαν σοβαρός συνομιλητής το πίστευες βεβαίως βεβαίως κι έβαζες πλώρη να ενημερώσεις το κοινό για την διάκριση... Κι ούτε που σου πέρναγαν άλλα πράγματα απο το μυαλό (ξεχυλισμένοι σκουπιδοτενεκέδες και ουρά οι γάτες και τα αδέσποτα τρυγύρω) πάνω στον οίστρο να διαφημίσεις όσο καλύτερα γινόταν την είδηση...
Κάπως έτσι συνέβαινε γενικώς σε ολόκληρη την χώρα. Οι πολιτικοί διαφήμιζαν, οι δημοσιογράφοι ενημέρωναν και ο κόσμος είτε χειροκροτούσε είτε φασκέλωνε ανάλογα με τις ανάγκες του (κατα κανόνα αμα εχεις ανάγκη χειροκροτάς, διότι άμα ο άλλος σου δίνει δουλειά, είναι αφιλότιμο εσύ να μην του βαράς ούτε ενα παλαμάκι..)
Μέχρι που το καζάνι άρχισε να ξεχυλίζει κι όπως πολύ ποιητικά σχεδόν συγκινητικά εχει εκφράσει ο Γιάννης Ξανθούλης δεν ήρθαν οι μέλισσες αλλά η Τριάς, οι έξωθεν και οι άνωθεν...

Προχώρα Δημήτρη, πάντα ήθελα να πάρω τζάμπα ταξί....
Συνεδριάζει σήμερα...

και έχει 36 θέματα. Εδω που τα λέμε πιο πολύ με τεχνικό πρόγραμμα για δρόμους και δρομάκια μοιάζει, είναι πάντως τα θέματα που θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου του Δήμου Θήρας.

Τελικά δεν έχει και άδικο ο κόσμος που περιμένει τις εκλογές -κάθε 4 χρόνια- για να διορθωθούν οι λακούβες... ο απλός κόσμος διότι οι υπόλοιποι περιμένουν να πάρουν καμιά δουλειά οι εργολάβοι να κινηθεί το σύστημα...

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΒΙΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ».
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΦΤΕΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ» - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #6.765,12# € (Μαζί με το ΦΠΑ 16%).
«ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ » - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #6.776,26 # € (Μαζί με το ΦΠΑ 16%).
«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΣΤΟ 5Χ5 ΗΜΕΡΙΒΙΓΛΙΟΥ» - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.651,04# € (Μαζί με το ΦΠΑ 16%).-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.
«ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ»-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.790,24 # € (Μαζί με το ΦΠΑ 16%).-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.
«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.604,49 # € (Μαζί με το ΦΠΑ 16%).-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #21.303,00# € (Μαζί με το ΦΠΑ 16%).-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #5.828,00# € (Μαζί με το ΦΠΑ 16%).-
«ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΥΤΩΝ » ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #8.519,04# € (Μαζί με το ΦΠΑ 16%).-
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΝΔΡΟΤΟΙΧΟ ΣΤΟ Δ.Δ. ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #5.046,00# € (Μαζί με το ΦΠΑ 16%).-.
«ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΕ ΡΙΜΙΔΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙ» - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #3.552,00# €.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ Δ. Δ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΩΝΙΑΣ» -ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #8.119,58# €.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ» -ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #13.446,72# €- ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #6.456,56# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.913,00# €-
«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥ ΦΗΡΩΝ (ΓΙΑΛΟΣ)», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.697,44# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΦΗΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.903,22# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
«ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΘΗΝΙΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #9.187,20# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 83/2009 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ»-ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ κ. ΚΑΝΤΖΕΛΗ ΑΝΤΩΝΗ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ .
ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ.
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΦΟΙ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ Α.Ε» ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΛΑΤΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΕΡΓΩΝ, ΕΚΤΑΣΗΣ 26.829,59 τ.μ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΛΑΓΚΑΔΕΣ ή ΚΑΤΕΦΙΑ», Δ.Δ. ΚΑΜΑΡΙΟΥ.
ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ».
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΣΤΥΛΩΝ ΔΕΗ- ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ.
Τα παρακάτω κρουαζιερόπλοια έχουμε να περιμένουμε τον Αυγουστο σύμφωνα με το πρόγραμμα που λάβαμε απο την Ένωση Λεμβούχων Θήρας.


Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, τα πλοία είναι λιγότερα σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, ενω έχει αποφευχθεί οι αφιξοαναχωρήσεις να γίνονται στο ίδιο χρόνο διευκολύνοντας ετσι την προσέλευση των επιβατών το νησί.



01/08/10
SEADREAM II 08:00 – 22:00
AQUAMARINE 15:30 – 20:30

02/08/10
SEA CLOUD 6.30 - 13.30
WIND SPIRIT 07:00 – 16:00

03/08/10
COSTA VICTORIA 07- 13.00
CRYSTAL SERENITY 08- 18.00
GOLDEN IRIS 09.30 – 18.00
ANKARA 11.00 – 22.00
NORWEGIAN GEM 16.00 – 23.00
SALAMIS PHILOXENIA16.00 – 24.00
SAPPHIRE 17 – 23.59

04/08/10
GRAND CELEBRATION07- 13.30
MSC MUSICA 07.00 – 14.30
SEABOURN ODYSSEY 07 – 23.00

05/08/10
COSTA FORTUNA 07- 13.00
WIND STAR 07- 21.30
STAR CLIPPER 12- 20.00
AQUAMARINE 15.30 – 20.30

06/08/10
RUBY PRINCESS 7- 18.00
COSTA ALEGRA 7- 13.00
OCEAN MAJESTY 9-12
GEMINI 11:00 – 19:00

07/08/10
TOMSON CELEBRATION 08:00 – 18:00

08/08/10
AIDA DIVA 8- 18.00
AQUAMARINE 15:30 – 20:30

09/08/10
WIND STAR 7- 16.00
C. EQUINOX 7- 18.00
GOLDEN IRIS 7-19.00
ARETHUSA7-19.00
THOMSON SPIRIT 7-18.00
CORAL 9-13.00

10/08/10
COSTA VICTORIA 9- 13.00
ANKARA 11- 22.00
RIO 12:00 – 20:00

11/08/10
MUSICA 7- 14.30
SPLENDOUR OF THE SEAS 07:00 – 17:00

12/08/10
COSTA FORTUNA 7- 13.00
WIND SPIRIT 7- 21.30
SEADREAM II 7-22.00
GEMINI 8-17.00
AQUAMARINE 15.30 – 20.30
CRISTAL 15.30 -20.30

13/08/10
BRILLIANCE OF THE SEAS 07:00- 18:00

14/08/10
GRAND CELEBRATION 7- 13.00
RUBY PRINCESS 7-21.00
SEVEN SEAS MARINER 8-17.00
SALAMIS PHILOXENIA 16.00 -24.00
ARETHUSA 18:00 –

15/08/10
ARETHUSA - 20:00
SEADREAM II 8-22.00
CALYPSO 11- 19.00
AQUAMARINE 15:30 – 20:30

16/08/10
WIND SPIRIT 7-16.00
AZAMARA QUEST 07:00 – 22:00

17/08/10
COSTA VICTORIA07:00 – 13:00
OCEAN MAJESTY 8-22.00
ANKARA11-22.00
NORWEGIAN GEM 16 -23.00
SAPPHIRE 17:00 – 23:59

18/08/10
GRAND CELEBRATION 7-13.30
MUSICA 7-14.30
GOLDEN IRIS 7-19.00
STAR CLIPPER 12.00 - 23.00

19/08/10
COSTA FORTUNA 7-13.00
WIND STAR7- 21.30
CORAL9- 13.00
AQUAMARINE 15.30 -20.30

20/08/10
COSTA ALLEGRA 7-13.00
GEMINI 11 -19.00
LE LEVANT 14.00 -23.00

21/08/10
TOMSON CELEBRATION 8- 18.00
OCEAN MAJESTY9- 22.00
SAPPHIRE 17.00 – 23.59

22/08/10
AIDA DIVA 8- 18.00
GOLDEN IRIS 9 : 30 - 18.00
STAR CLIPPER 13.00 – 17.00
AQUAMARINE 15.30 – 20.30

23/08/10
WIND STAR 7- 16.00
ARETHUSA7- 19.00
THOMSON SPIRIT 7- 18.00
C. EQUINOX 09:00 – 21:00

24/08/10
COSTA VISTORIA 7- 13.00
NOORDAM7- 21.00
ANKARA 11- 22.00
RIO 12.00 20.00

25/08/10
MSC MUSICA 7- 14.30
SPLENDOUR OF THE SEAS 7- 17.00
SEVEN SEAS MARINER 8- 18.00
STAR FLYER 10- 20.00

26/08/10
COSTA FORTUNA 7- 13.00
WIND SPIRIT 7- 21.30
GEMINI 8-17.00
OCEAN MAJESTY 8-22.00
AQUAMARINE 15.30 – 20.30
CRISTAL 15:30 – 20:30

27/08/10
NAUTICA 08:00 – 18:00

28/08/10
GRAND CELEBRATION 7- 13.00
NIEUW AMSTERDAM 7- 17.00
ARETHUSA 18:00 –

29/08/10
ARETHUSA -2 -20:00
SILVER WIND 7- 23.00
CORAL 8- 13.00
AQUAMARINE 15.30 – 20.30

30/08/10
WIND SPIRIT 7- 16.00
OCEAN MAJESTY 09.00 – 22.00

31/08/10
COSTA VICTORIA 7- 13.00
ZENITH 8- 18.00
ANKARA 11.00 – 22.00
NORWEGIAN GEM 16.00 – 23.00
SAPPHIRE 16.00 – 23.00

Πέμπτη, Ιουλίου 29, 2010

Η Galley "κουκλα" μας ενημερώνει οτι φιλοξενεί τα έργα του μαρμαρογλύπτη Γρηγόρη Κουσκουρή και μας προσκαλεί στα εγκαίνεια της έκθεσης την Κυριακή 1.8.2010 στις 20:00 -24.00
Κατά την διάρκεια των εγκαινείων θα υπάρξει μπουφές και κρασάκι απο το κτήμα Αργυρού.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 22860 28326
Η ΔΗΚΕΘ μας υπενθυμίζει την συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου την Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 21:30 με τιμή εισόδου 15 €


Ενώ μας ενημερώνει για την συναυλία που διοργανώνει με τον Julian "JuJu" Marley στις 10 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ στο γήπεδο Πανθηραϊκού.
Ο Julian Marley είναι γιός του μεγάλου Bob Marley, ενώ το opening act της συναυλίας θα κάνουν ANNA MYSTIC + MC YINKA FRONTAL ATTACK (PSI) και η τιμή εισητηρίου ανέρχεται στα 20 ευρώ.
Ο Julian Marley κυκλοφόρησε το 1996 πρώτο solo album του με τίτλο «Lion in the Morning» και πραγματοποίησε παγκόσμια περιοδεία, καταφέρνοντας έτσι να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Στα 1999 συμμετείχε μαζί με τα αδέλφια του στην παραγωγή του «Chant Down Babylon» a remix album by various hip-hop and rock artists covering Bob Marley & The Wailers songs. Το δεύτερο album του «A Time and Place» κυκλοφόρησε το 2003, ενώ το τελευταίο του album «Awake» κυκλοφόρησε φέτος.
Η χρονιά που σημάδεψε τον Julian Marley ήταν το 2008 μιας και τότε ήταν που εμφανίστηκε στη Γουινέα φέρνοντας τις ρίζες της μουσικής του σε ένα νέο, απαιτητικό αλλά κι ευγενικό κοινό, ενώ λίγο αργότερα στην ίδια χρονιά βρέθηκε επί σκηνής μαζί με όλα του τα αδέρφια στα πλαίσια του Africa Unite concert στη Τζαμάικα.

Η ΔΗΚΕΘ ευχαριστεί τους: Κουτρουμπίλη Αντώνη, Βαζαίο Κωνσταντίνο και Βαρότση Τασσο που μας στηρίζουν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και με την δική τους συμβολή κάναμε την επαφή ώστε να έρθει ένα τόσο μεγάλο όνομα στη Σαντορίνη.


Ο Σύλλογος Κρητών Θήρας συμπληρώνει το φετινό του πρόγραμμα με μια ακόμη συναυλία.
Πρόκειται γι αυτήν του συγκροτήματος Stanento της Ήβης Αδάμου και του Sparky – T που θα γίνει την Πέμπτη 5 Αυγούστου στο Οινοποιείο Κουτσογιανόπουλου στις 21.30.

Τετάρτη, Ιουλίου 28, 2010

"Άμα καείς απο τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι" λέει ο σοφός ελληνικός λαός -χρόνια τώρα- προκειμένου να αναδειχθεί ο φόβος και η επιφυλακτικότητα που προκαλείται απο ενα δυσάρεστο και αναπάντεχο γεγονός και προς ... αποφυγή ενός επόμενου ανάλογου...
Αυτές ο "πρόλογος" μου ήρθε στο μυαλό όταν ενημερώθηκα για ενα ομολογουμένως περίεργο περιστατικό για το οποίο μου μίλησαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλντέρας των Φηρών και των άνωθεν -σύμφωνα με τον χάρτη- περιοχών.
Σύμφωνα με τα όσα μου είπαν, είδαν προχθές ενα κρουαζιερόπλοιο να προσεγγίζει, να πλέει πολύ κοντά, στην Καλντέρα, γεγονός που αρχικά τους εξέπληξε και εν συνεχεία τους ανησυχησε, λαμβάνοντας υπόψη και το περιστατικό του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, το οποία σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, έκανε το λάθος να πλησιασει πολύ κοντά στα πρανή με αποτέλεσμα να "βρεί" σε υποθαλάσσιο βράχο, να προκληθεί ρίγμα στην πλώρη του και εν τέλει να βυθιστεί.
Βλέποντας λοιπόν την επικύνδυνη ρότα του προχθεσινού σκάφους, κάτοικοι της περιοχής
αναρωτιούνται εαν αυτή η επιλογή πέρα απο ασφαλής, (για το πλοίο, τους επιβάτες του, και την .. περιοχή) είναι νόμιμη. Εαν δηλαδή μπορεί το κάθε κρουαζιερόπλοιο να πλησιάζει όσο κοντά θέλει στην Καλντέρα -επικαλούμενο λόγους τουριστικού ενδιαφέροντος- στηριζόμενο στους χάρτες του που του υποδεικνύουν οτι η περιοχή είναι ασφαλής (γιατί και στην προηγούμενη περίπτωση, αυτη του ατυχήματος, με βάση τους χάρτες του πήγαινε το πλοίο μέχρι που έπεσε στην ξέρα...).

Για του λόγου τους το αληθές οι κάτοικοι της περιοχής αναζήτησαν στο syros observer την ρότα του πλοίου ώστε να μπορούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους με τις φωτογραφίες που μας έστειλαν και δημοσιευουμε κι εμείς,  να δικαιολογούν ,τουλάχιστο, τους φόβους και την ανησυχία τους...

Σύμφωνα με την επιστολή που συνέταξε και έστειλε σε αρμόδιους φορείς κάτοικος της περιοχής,

Ως κάτοικος της Σαντορίνης αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ενημερώσω για ενα περιστατικό στο οποίο έτυχε να είμαι αυτόπτης μάρτυρας.
Την 26η Ιουλιου 2010 και ωρα το κρουαζιερόπλοιο της ΤUΙ ηρθε σε επικύνδινα κοντινή απόσταση απο τους βράχους (τα πρανή) της Καλδέρας στο σημείο Κατόπιν τηλεφωνήματός μου στο Λιμεναρχειο Θηρας μου ανακοίνωσαν οτι δεν γνωρίζουν τίποτα για το γεγονός, ενω μάλιστα με ευχαρίστησαν για την ενημέρωση.
Και αναρωτιέμαι,
εαν ενας ιδιώτης μπορει ανα πασα στιγμή μεσω Διαδυκτύου (στην σελίδα http://syros-observer.aegean.gr/ais ) να δει που βρίσκεται κάθε πλοιο, ποιος είναι ο ρολος του Λιμεναρχείου; Θελοντας να πιστεύω οτι τα ρανταρ δουλεύουν και καταγράφουν τις πορείες των πλοιων, ζητώ να ερευνηθεί το θεμα και εαν βρεθούν ευθύνες να αποδωθούν. Για να μην λεμε μετα οτι επρόκειτο για «διαδρομή -δοκιμή» για ενα ακομα SEA DIAMOND " ατυχημα".




μια πολύ ωραία ανακοίνωση...

που μας ήρθε απο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που δημοτικού Σχολείου του Εμπορείου σχετικά με την πιο πρόσφατη δραστηριότητα του Συλλόγου, να γιορτάσει την Πανσέλινο -του Ιουλίου- στην παραλία του Αι Γιώργη και να δώσει στους μαθητές την δυνατότητα να γνωρίσουν τα ... αστέρια, να τραγουδήσουν τραγούδια του καλοκαιριού, να παίξουν παιχνίδια και να δοκιμάσουν τα φαγητά που είχαν προετοιμάσει οι μαμάδες του Συλλόγου κι όλ αυτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που λάβαμε (κι ευχαριστούμε πολύ γι αυτό)


Με πολλές δραστηριότητες και μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονιών υποδεχτήκαμε την Πανσέληνο του καλοκαιριού και της κάναμε συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην παραλία του Άη- Γιώργη με δάδες και φαναράκια, τα παιδιά μας έπαιξαν μαθαίνοντας για το πλανητικό μας σύστημα (ήλιος, πλανήτες, τροχιές, δορυφόροι). Την εκπαιδευτική δραστηριότητα προετοίμασαν η Ρούλα και η Χριστίνα Φραγκάκου πάνω σε μια ιδέα του συγγραφέα Γιάννη Ρεμούνδου που με αμεσότητα και ενθουσιασμό κινητοποίησε όλα τα παιδιά.

Ο Βαγγέλης, η Μαρκετούσα, η Κατερίνα, η Φωτεινή, η Σίσσυ και η Ραχήλ απέδωσαν ένα αρχαίο ορφικό ύμνο για τη σελήνη, ο Λάζαρος μας έκανε ζογκλερικά με τρία μπαλάκια και Μαρία, η Μαργαρούλα, η Αφροδίτη και η Λούλα μας διάβασαν ποιήματα για τη σελήνη.

Ο Δημήτρης Σιγάλας μας παρέσυρε σε αγαπημένα τραγούδια με το ακορντεόν του. Η Στέλλα Καραμπεροπούλου μας συγκίνησε με ένα απόσπασμα από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου. Η Χριστίνα Φραγκάκου έκανε την έκπληξη με το Μονόλογο του Φεγγαριού από το Ματωμένο Γάμο του Φ.Γ. Λόρκα.

Όλες οι μητέρες προετοίμασαν τα νόστιμα εδέσματα που όλοι τιμήσαμε δεόντως (από φουρνιστό σφουγγάτο μέχρι σιμιγδαλένιο χαλβά, σύκα, πεπόνια και καρπούζια), ο Νίκος έστησε τα φώτα και την … ψησταριά, ο Κυριακός τα βεγγαλικά και οι γονείς πρόσφεραν τα αναγκαία για να τραβήξει το κέφι και το τραγούδι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όλα τα παιδιά με απίστευτη ζωτικότητα έπαιξαν κρυφτό, βαρελάκια και ό,τι άλλο τους έφερε η έμπνευση της μαγικής στιγμής δίπλα στο κύμα σε μια ιδανική βραδιά κάτω από ένα υπέροχο φεγγάρι.

Τα παιδιά μας αλλά και όλοι εμείς δεν είχαμε ζήσει τόσο γνήσια και αυθόρμητη εμπειρία. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους όσους βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα και ξεχωριστά τη Ρούλα και τη Χριστίνα Φραγκάκου που μας δίνουν κάτι πιο ανεκτίμητο από τις γνώσεις τους και το χρόνο που μας αφιερώνουν : την αγάπη και την έγνοια τους.

Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

Διαμαρτύρομαι εντόνως (κύριε πρόεδρε…)

ή το λιμάνι της αγωνίας …. (και της άφατης υπομονής…)

Έγγραφη διαμαρτυρία έστειλε στο Λιμενικό Ταμείο στο οποίο είναι μέλος ο κ. Γιώργος Δαρζέντας διαμαρτυρόμενος για το ότι στο στέγαστρο (την αίθουσα δεν εννοείτε;) που περιμένουν οι επιβάτες στον Αθηνιό για να μπούνε στο πλοίο υπολειτουργεί το κλιματιστικό με αποτέλεσμα οι αναμένοντες να διαμαρτύρονται (πέρα από το γεγονός ότι ιδρώνουν και μυρίζουν άσχημα, αλλά αυτό το λέω εγώ γιατί δεν είναι κομψό να το πεί ενας αιρετός…).

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Δαρζέντα, φίλοι και επιβάτες τον ενημέρωσαν για το γεγονός και στη συνέχεια κατέβηκε κι ο ίδιος να κάνει μια «αυτοψία» για να τσεκάρει την πληροφορία κι όχι γιατί δεν τους πίστεψε και τους πέρασε για προβοκάτορες, οπότε και διαπίστωσε ότι η κατάσταση είναι δραματική και τα σχόλια δυσμενέστατα.
Στην επιστολή του αναφέρει ότι έχει ήδη ενημερώσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πλήν όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε, ενώ σημειώνει ότι από πέρσυ δεν λειτουργούν ούτε οι αεροκουρτίνες.
Στην συνέχεια της επιστολής του ο κ. Δαρζέντας αναφέρετε και σε μας (τα ΜΜΕ δηλαδή) λέγοντας πως «τα Μέσα Ενημέρωσης του νησιού κάθε μέρα (σ.σ. ή σχεδόν για να μην γινόμαστε και κουραστικοί…) αναφέρονται στην πτώση του τουρισμού και κάνουν αγώνα να είμαστε προσεκτικοί γιατί η βιομηχανία υποφέρει».
Ενώ κλείνει την επιστολή του σημειώνοντας ότι «παρακαλώ χωρίς να προστάζω γρηγορείτε γιατί το φευγιό των επισκεπτών δεν είναι το επιθυμητό για κανέναν. Απάντηση δεν περιμένω, γιατί δεν έχω πάρει ποτέ, αλλά ανησυχώ που δεν ανησυχείτε για την ταλαιπωρία όλου αυτού του κόσμου».

Οι πληροφορίες πάντως σύμφωνα με τις οποίες το Λιμενικό Ταμείο θα μοιράσει στους επιβάτες βεντάλιες δεν έχουν διασταυρωθεί…

Νωρίτερα ..
Στις τουαλέτες του Αθηνιού είχε αναφερθεί δημόσια ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Σιγάλας (σιχαμερή η δουλειά του πολιτικού…) λέγοντας ότι λειτουργούν κακήν κακώς κι ότι μια λείπει χαρτί, μια σαπούνι, κι ότι ποτέ δεν είναι όλα στη θέση τους…

Το συμπέρασμα; Τίποτε δεν φαίνεται να λειτουργεί «εκεί δα κάτω…»


Μου κάνει πλάκα (κι) ο θεός….
Κατά σύμπτωση πάντως, κι εμένα φίλος – επιβάτης με ενημέρωσε και μάλιστα προ ημερών ότι στις τουαλέτες του αεροδρομίου δεν υπάρχει χαρτί υγείας. Κι έτσι όπως ήμουν φορτωμένη εκείνη την ώρα του απάντησα «και τι θες να κάνω εγώ, εγώ φταίω; στην ΥΠΑ να πας να τα πεις!» μετά όμως που ξεθύμωσα συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, κι ότι το γεγονός (δεν το τσέκαρα αλλά τον πίστεψα..) αποτελεί πλήγμα στην εικόνα του νησιού…

Το -λογικό- συμπέρασμα; Ότι οι «πύλες» εισόδου στην Σαντορίνη δεν τα πολυπάνε καλά με την καθαριότητα….
Στις 7 Νοεμβρίου …
ή είναι μακρύς ο δρόμος για τις εκλογές….

Την απόφασή του να κατέβει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές (στις 7 Νοεμβρίου) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Έπαρχος Θήρας Χρύσανθος Ρούσσος.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.


Τις προθέσεις του τις έχει εκδηλώσει, την επίσημη ανακοίνωση δεν την έχει κάνει ακόμα. Αναφερόμαστε στον πρόεδρο της κοινότητας της Οίας Γιώργο Χάλαρη και στις δηλώσεις του οτι θα συμμετάσχει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές (στις 7 Νοεμβρίου, την ίδια ημερομηνία)

Ο Κ. Χάλαρης μας έχει πεί ότι θα κατέβει μονος του (σσ όχι εντελώς! με δικό του συνδιασμό εννοούμε!) ενώ δεν αποκλείει και τις συνεργασίες, οι οποίες όπως έχει πεί, αν γίνουν, δεν θα γίνουν για να γίνουν, αλλά με την προυπόθεση οτι οι ηγέτες θα βρίσκονται στο ίδιο ιδεολογικό μοτίβο (δεν θα σκέφτεται δηλαδή ο καθένας τα δικά του σχετικά με το μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου…)

Ευχόμαστε και στον κ. Χάλαρη καλή επιτυχία ο οποίος σημειώτεον προσπάθησε φιλότιμα να μείνει η Κοινότητα της Οίας – Θηρασιάς κοινότητα, πλην όμως ο Καλλικράτης δεν τον άκουσε και την ενσωμάτωσε στον Δήμο Θήρας….

Πρόεδρε προχώρα….
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε ο κ. Χάλαρης στην Οία, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής του για τις σκέψεις του να κατέβει για Δήμαρχος αποτέλεσμα της οποίας ήταν η καθολική στήριξη που -όπως μας είπε- του έδωσαν οι παρευρισκόμενοι να προχωρήσει και να κάνει τις σκέψεις του πράξη…
Στην συνέλευση συμμετείχαν 100 περίπου άτομα ενώ ο κ. Χάλαρης αναφέρθηκε στο μοντέλο διοίκησης που προβλέπει ο Καλλικράτης.


Για το ότι θα συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές (στις 7 Νοεμβρίου) μας ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Νίκος Ζώρζος αλλά κανένας δεν εξεπλάγη διότι όλοι ήξεραν ότι θα συμμετάσχει και η μόνη έκπληξη θα ήταν να μας έλεγε ότι εγκαταλείπει το νησί και πάει για πρόεδρος του Ολυμπιακού (όλο φοβερές ιδέες κατεβάζω…)

Πιο πρόσφατα, και συγκεκριμένα προχθές ο κ. Ζώρζος (που όπως είπαμε θα κατέβει στις εκλογές…) εξέφρασε την διαμαρτυρία του αναφορικά με δημοσιεύματα του Κυκλαδίτικου Τύπου που τον ήθελαν να υποστηρίζεται -κι ενδεχομένως να παίρνει χρήμα, συγνώμη χρίσμα!- από την Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός του είναι πολυσυλλεκτικός και πολυκομματικός και για όσους δεν κατάλαβαν όλοι οι καλοί χωράνε όποιο κόμμα κι αν ψηφίζουν, γιατί εδώ που τα λέμε καλά και τα 2 μεγάλα κόμματα αλλά και η αριστερά έχει καλά παιδιά και στελέχη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Συνδυασμός θα γίνει …. Συνασπισμός ( ο οποίος δεν βγαίνει κιόλας…)
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας το δημοσίευμα δεν υπέκρυπτε σκοπιμότητες πλήν όμως κάτι τέτοια καλό είναι να τα απαντάει κανείς διότι δεν είναι και ωραίο πράγμα να σου λένε ότι «σε έβαλε στη καταμέτρηση» ένα κόμμα κι εσύ να μην λες κουβέντα, άσε που μπορεί να σου τσινήσουνε κιόλας κι όσοι πάνε με τον Συνδυασμό αλλά όχι με το -όποιο- κόμμα….


Ξέρουμε ότι θα κατέβουν αλλά δεν ξέρουμε πώς.
Στο τέλος Ιουλίου, σε λίγες ημέρες δηλαδή, μας είπαν ότι θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους για τις Δημοτικές εκλογές (στις 7 Νοεμβρίου) οι δύο ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Αργυρός και Σιγάλας.
Μέχρι στιγμής έχουμε παλαιότερες δηλώσεις τους ότι θα κάνουν δικό τους συνδυασμό, αλλά με τις εκλογές και γενικώς με την πολιτική ποτέ δεν ξέρεις….


Έλα να «φάμε» καμμιά προσωπικότητα….
Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι ψάχνουν να βρουν «προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας και κύρους» (ο Διονύσης Σαββόπουλος π.χ. αντί να κατέβει στην Θεσαλλονίκη να έρθει εδώ, ή ο Γιώργος Νταλάρας που έχει και γυναίκα βουλευτίνα να μας βοηθήσει…) που θα μπορούσε να ηγηθεί του Δήμου της Σαντορίνης (προκειμένου, και σύμφωνα με την ίδια θεωρία, αυτός ο άνθρωπος να έχει φοβερές ιδέες και να μην κολλάει στον κυρ-Μήτσο που ενδεχομένως να του ζητάει κανα μεροκάματο ή κανα σακί τσιμέντο-!- και να χασομεράει η προσωπικότητα και να μην δύναται να αποδώσει στο έργο της…)
πέφτουν στο κενό μιας και καμιά προσωπικότητα δεν φαίνεται έχει την όρεξη να έρθει στην Σαντορίνη να κάνει την πολιτική προσωπικότητα, πόσο μάλλον απέναντι σε ανθρώπους που έχουν μπόλικα ένσημα στην Αυτοδιοίκηση… (αλλά επειδή είναι δίπλα μας έχουμε παραγνωριστεί καθώς φαίνεται και δεν τους λογαριάζουμε για «προσωπικότητες»)

Δευτέρα, Ιουλίου 26, 2010

Σύμφωνα με ενημέρωση απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας,
αυριο Τρίτη 27 Ιουλίου στις 20.30 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Συλλόγου στο Εμπορείο η παράσταση "ψωμί και άλας" απο τον Πολιτιστικό Όμιλο Ακρωτηρίου Κύπρου. Η είσοδος είναι ελευθερη.
Ο Όμιλος παράλληλα μετο ανέβασμα της παράστασης θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ χορού που διοργανώνει ο Σύλλογος Κρητών Θήρας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας και τον Σύλλογο των Ακρωτηριανών.
Με μικρή καθυστέρηση ...
δυό χαρακτηριστικές φωτογραφίες απο την πρόσφατη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στην Σαντορίνη.
Ο τραγουδιστής και το συγκρότημά του χειροκροτήθηκαν ενθουσιωδώς απο τους παρευρισκόμενους θεατές που γέμισαν τον χώρο της "κάναβα Ρούσσος" ενω τα σχόλια ήταν θετικότατα για τον καλλιτέχνη καθώς και για την επιλογή της ΔΗΚΕΘ να τον συμπεριλάβει στο φετινό πρόγραμμά της.
Είναι τόσο καλογραμμένη που την... αντιγράφουμε! (απο ειδησεογραφική σελίδα της Κρήτης)

Οι παλαίμαχοι της ποδοσφαιρικής ομάδας (ΕΑΡ) της Κρήτης έπαιξαν με τους παλαίμαχους του Πανθηραικού στο Γήπεδο του Καμαρίου.

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΕΑΡ, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες σύστασης ομάδας Παλαιμάχων. Οι παλιοί άσσοι της ΕΑΡ έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μια έντονη δραστηριότητα, δίνοντας το παρόν όπου τους καλούν για να συμμετάσχουν σε φιλικά παιχνίδια. Πρόσφατα, λοιπόν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ως την Σαντορίνη και να δώσουν ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι με την ομάδα παλαιμάχων του Πανθηραϊκού. Το φιλικό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Καμαρίου της Σαντορίνης και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά μεγάλοι αστέρες που φόρεσαν τη φανέλα εκείνης της ιστορικής ομάδας, που διέπρεψε τις δεκαετίας ’80 και ’90.
Συνδετικός κρίκος του φιλικού αγώνα ο Δημήτρης Πίττας ο οποίος εργάζεται (αστυνομικός) τα τελευταία χρόνια στο νησί των Κυκλάδων, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν και προπονητής του Πανθηραϊκού.
Πολύ καλή φιλοξενία από τους Κυκλαδίτες το διήμερο παραμονής της αποστολής των παλαιμάχων της ΕΑΡ στη Σαντορίνη ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού ο επίτιμος πρόεδρος του Πανθηραϊκού κ. Σπύρος Πατηνιώτης πρότεινε το παιχνίδι να διεξάγετε κάθε χρόνο, κάτι που οι παλαίμαχοι της ΕΑΡ αποδέχτηκαν.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας από την ιστορική ομάδα της ΕΑΡ που αποδέχθηκαν την πρόταση μας για την διεξαγωγή αυτού του φιλικού αγώνα. Προτείνουμε να έρχονται κάθε χρόνο στο όμορφο νησί μας, να σας φιλοξενούμε και να θυμόμαστε τα παλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατηνιώτης.
Μετά το παιχνίδι ο Λιμενάρχης κ. Μανώλης Βασαλάκης παρέθεσε γεύμα στην αποστολή του Ρεθύμνου σε παραδοσιακό εστιατόριο. Οι οικοδεσπότες χάρισαν και από μια φιάλη παραδοσιακό κρασί Σαντορίνης σε όλα τα μέλη της αποστολής της Ρεθυμνιώτικης ομάδας.
Αναφορικά με το αγωνιστικό μέρος του φιλικού αγώνα, οι Ρεθυμνιώτες στην μεγαλύτερη διάρκεια του, ήταν καλύτεροι και επικράτησαν δίκαια και άνετα με 6-3, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ.
Τα γκολ για την ιστορία πέτυχαν για την ομάδα του Ρεθύμνου οι: Αθανασιάδης 6’, Κοκολάκης 12’, Πίττας 24’, Λυρώνης 60’, Καλαϊτζιδάκης 84’, Πανταζής 90’. Ενώ για τον Πανθηραϊκό σκόραραν οι: Τζούρος 19’, Λειβαδάρος 31’ και Δρακούτος 71’.
Παλαίμαχοι Πανθηραϊκού: Βασαλάκης, Τζούρος, Κρεμμύδας (33’ Πρέκας), Μέντας, Ζώρζος, Δαμίγος, Ρούσσος, Λειβαδάρος (46’ Ξαγοράρης), Δρακούτος, Χάλαρης (65’ Κουτσαυγουστής), Συρίγος.
Παλαίμαχοι Ε.Α.Ρ.: Φιλιππής, Μαρινάκης (11’ Χόμπης), Φραγκάκος (46’ Πανταζής), Μαρκουλιδάκης (3’ Κατικάς), Καλαϊτζιδάκης, Πίττας, Δεληγιαννάκης, Κατσούλης, Λυρώνης, Κοκολάκης, Αθανασιάδης.