Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2010

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού 32ου “Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης”. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος αποτελείτε απο 6 συναυλίες ενώ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα απο τις 5 εως τις 17 Σεπτεβρίου.


Οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Την Κυριακή 5 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Τρίο Ήχος» με μουσικούς απο την Αυστρία και την Ελλάδα. Συμμετέχουν οι μουσικοί Νίνα Ποπονιγκ στο βιολί, Έλλη Φιλίππου στο βιολοντσέλο και Κριστιν θα ακουστούν έρα των Μπετόβεν, Άαρον Κόπλαντ και Μπραμς.

Την Τρίτη 7 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου με τον Πασκαλ Γκονταρ απο την Γαλλία
Η συναυλία θα αποτελέσει αφιέρωμα στον Φρειδερίκο Σοπέν και τον Ροβέρτο Σούμαν για την επέτειο των 200 χρόνων απο την γέννησή τους.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το κουαρτέτο εγχόρδων της σκάλας του Μιλάνου και τον σολίστα Μαρκο Σολλινιο
Θα παίξουν οι μουσικοί:
Φρανσέσκο Μαναρα βιολί, Πιεραντζελο Νεγκρι βιολί, Σιμονιντε Μπρακονι βιόλα, Μασιμο Πολιντορι βιολοντσέλο και Μαρκο Σολλίνι πιάνο.
Στην συναυλία θα παρουσιαστούν το κουαρτέτο εγχόρδων του Βέρντι και κουιντέτα με πιάνα γραμμένα απο τους Μποκερίνι και Μπράμς

Την Κυριακή 12 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Λεωνίδα Καβάκο στο βιολί και τον Ενρικο Πατσε στο πιάνο.
Θα ακουστούν σονάτες των Σουμαν, Συμανοφσκι, Μπετόβεν

Την Παρασκευή 17 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Σπύρο Μουρίκη στο κλαρινέτο, τον Μιλος Μλεινικ στο βιολοντσέλο, και την Αθηνά Καποδίστρια στο πιάνο.
Θα παρουσιαστούν έργα των Μότσαρτ, Σαιν Σανς, Φορε, Γραναδος, Κασαντο και Μπετόβεν


Το “Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης” έχει ιδρυθεί και το διευθύνει καλλιτεχνικά η Αθηνά Καποδίστρια ενώ πραγματοποιείται στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού η οποία παραχωρείται γενναιόδωρα κάθε χρόνο για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του μουσικόφιλου κοινού της χώρας καθώς και κατοίκων του εξωτερικού οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ταξιδεύουν στην Σαντορίνη προκειμένου να παρακολουθήσουν τις συναυλίες στο μαγευτικής ομορφιάς νησί και στον υπέροχη αίθουσα με θέα την Καλντέρα του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού στα Φηρά.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΔΑΟΣ,

Αναβάλλεται για το Φθινόπωρο η προγραμματισμένη για τις επόμενες ημέρες διεξαγωγή του 1ου Ανοιχτού Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ταεκβοντό Παίδων-Κορασίδων στην Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση,
Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβρη το 1st WTF` Children TKD Championship SANTORINI OPEN 2010, το πρώτο διασυλλογικό πρωτάθλημα TKD λόγω των σχολικών εξετάσεων που τελειώνουν αργά όπως επίσης και των εξετάσεων DAN-PUM της ΕΤΑΒΕ. Σημαντικός παράγοντας για την αναβολή και η οικονομική κρίση που αγγίζει τα πάντα όπως και τις μετακινήσεις αθλητών και Σωματείων που αποφάσισαν να κρατήσουν χαμηλά τα οικονομικά τους φέτος το καλοκαίρι.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο μεταφέρει το Πρωτάθλημα 1st Santorini Open για το μήνα Σεπτέμβριο.  Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων θα γίνει γνωστή με νέα ανακοίνωση.
Συνεδριάζει (συνεδριάζει! συνεδριάζει!) την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 10:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με 56 προγραμματισμένα θέματα ενώ αναμένεται να τεθούν και έκτακτα. Η συνεδρίαση λόγο του όγκου των θεμάτων αναμένεται πολύωρη, ενώ εμείς θα κλέψουμε την φράση του Όλι Ρεν για να “εμψυχώσουμε” τους συμβούλους “-Έλληνες- καλό κουράγιο!”


Τα θέματα είναι τα εξής:
1. ΝΑΥΑΓΙΟ SEA DIAMOND.
2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΑΡΩΘΡΟΥ.
3. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΕΡΙΣΣΑΣ, ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ & ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ».
4. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΤΗΣ κ. ΠΑΣΣΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ , ΠΟΣΟΥ #701,58# €, ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ.
5. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΤΟΥ κ. ΔΑΝΕΖΗ ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ , ΠΟΣΟΥ #1.711,80# €, ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ.
6. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΥΨΟΥΣ #3.394,05# € ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΛΕΤΣΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.
7. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ #107,98# € ΣΤΟΝ κ. ΞΑΓΟΡΑΡΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
8. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΤΟΥ κ.ΣΙΓΑΛΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΠΟΣΟΥ #193,57# €.
9. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
10. ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
11. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
12. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΥΟ ΡΩΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
13. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.
14. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ.
15. ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ.
16. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ :• ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #5.821,76# € μαζί με το ΦΠΑ.)• ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΘΑΙΟΥ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΓΥΑΛΟ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ(ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #4.103,20# € μαζί με το ΦΠΑ.)
17. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ.90/2010 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΚΟΥΤΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΦΙΕΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ».
18. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 446/2009 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΠΡΕΚΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΘΗΡΑΣ».
19. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 102/2010 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ».
20. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 116/2010 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 11/2007 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ –ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ (ΔΕΥΑΘ)».
21. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009.
22. ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 50 ΚΥΒΙΚΩΝ ΤΟΥ κ. ΠΡΕΚΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ.
23. ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΤΟΥ κ. ΜΠΕΤΡΟΣΙΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΟΧΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΑ ΘΗΡΑΣ.
24. ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ-ΜΠΑΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ -ΧΑΣΑΝ ΣΑΜΠΑΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣ.
25. ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΠΑΓΩΤΟΠΩΛΕΙΟ» ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ.
26. ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΦΟΙ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ Α.Ε» ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΛΑΤΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΕΡΓΩΝ, ΕΚΤΑΣΗΣ 26.829,59 τ.μ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΛΑΓΚΑΔΕΣ ή ΚΑΤΕΦΙΑ», Δ.Δ. ΚΑΜΑΡΙΟΥ.
27. ΕΓΚΡΙΣΗ 2ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ».
28. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ».
29. ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΜΕΣΑΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ».
30. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙ ( ΑΙΤΗΜΑ κ. ΠΕΛΕΚΗ ΣΟΦΙΑΣ).
31. ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ».
32. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ (Β’ ΦΑΣΗ)».
33. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.120,00# €.
34. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΕΣΑΡΙΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.190,88# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
35. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #8.050,00# €.
36. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.353,91# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
37. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #120.750,00# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
38. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.486,23# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
39. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΦΗΡΟΣΤΕΦΑΝΙ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #9.629,47# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
40. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #35.090,00# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
41. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #59.926,20# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
42. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΙΘΟΔΟΜΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.821,39# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
43. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ ΘΗΡΑΣ », ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #25.041,22# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
44. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΥΔΡΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ PARCING -ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΣΑΡΙΑΣ & ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #13.512,50# €. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
45. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 4/2010 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.»
46. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 8/2010 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Η.Κ.Ε.Θ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ –ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ».
47. ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΠΕΤΙΝΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ-ΛΙΤΣΑΣ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ.
48. ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΝΕΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΛΥΧΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ»-Ν. Α. ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
49. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 93/2010 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΖΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΘΗΡΑΣ».
50. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ.233/2008 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΑ ΦΗΡΑ (Α΄ΦΑΣΗ)».
51. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΑΠΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ».
52. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΙΜΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΙΧΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #5.277,00# €.
53. ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΠ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΛΛΑΔΑΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.485,63# €.
54. ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΕΗ Ν.2 ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ.

Με το 1/5 των θεμάτων του δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει την Δευτέρα 21 Ιουνίου στις 17.00 το Κοινοτικό Συμβούλιο της Οίας.

Θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δαπανών – Ψήφιση πιστώσεων έτους 2010
2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2010
3. Διορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων για τη σύνταξη και υπογραφή συμβολαίου παραχώρησης κοινοτικού ακινήτου από ΦΩΤΟΚΙΝΑ Α.Ε.
4. Σύναψη σύμβασης με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου ΄΄Αντιμετώπιση καταπτώσεων Κοινότητας Οίας
5. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου ΄΄Βελτίωση – Ανάδειξη παλαιάς ημιονικής οδού Οίας – Φηρών
6. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου Ανέγερση πρατηρίου υγρών καυσίμων Θηρασίας
7. ,Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου Ανάπλαση πεζόδρομων Οίας – Β΄ φάση
8. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου Κ.Ε.Π. Θηρασίας
9. Αίτημα ΚΟΙΝ.Κ.Ε. Οίας για παράταση παραχώρησης ακινήτων Αγροτουριστικών Καταλυμάτων νήσου Θηρασίας
10. Αίτημα επιχορήγησης εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού συλλόγου ΄΄Το Χαμόγελο του Παιδιού΄΄
11. Τροποποίηση απόφασης 11/2007 Κ.Σ. Οίας για τη συγκρότηση πολυμελούς οργάνου εκτέλεσης διοικητικών πράξεων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
12. Αίτηση διαγραφής οφειλών
13. Αιτήσεις πολιτών
Τα (α)διάφορα της Παρασκευής

Δωρεάν προγράμματα και δίκτυα κοινωνικών επαφών χρησιμοποιεί στην νέα του καμπάνια το Υπουργείο Τουρισμού. Το μηνυμά του πάντως το έστειλε. Μην ζητάτε πολλά αυτήν την εποχή...



Πως (δεν) αλλάζουνε τα πράγματα…
ή όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν……
Τι είδε ο Γιαπωνέζος είχε τίτλο μια θεατρική επιθεώρηση της εποχής γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 80, τι ζητάει ο κινέζος λέμε σήμερα…

Και να ήταν μόνον αυτό;… ξαφνιάζει -δυσάρεστα- η είδηση σήμερα στην εφημερίδα “Κοινή Γνώμη” ότι στην Μύκονο συνελήφθησαν και κατηγορούνται 6 Κινέζοι για εκβίαση ομοεθνή τους (και μη χειρότερα δηλαδή, σε λίγο θα εκβιάζουν κι εμάς...) από τον οποίο ζήτησαν 1000 ευρώ προκειμένου να του επιτρέψουν να εργαστεί ως μασέρ σε παραλία την οποία προφανώς είχαν πάρει εργολαβία…. Οι 6 μάλιστα δεν δίστασαν να τραυματίσουν τον 7ο Κινέζο, ενώ, όπως είπαμε συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν κατηγορούμενοι στον Εισαγγελέα για πρόκληση σωματικών βλαβών και εκβίαση.


Σωστή η απάντηση…
Ποιος την πληρώνει όταν μαλώνει ο 6ος με τον 7ο όροφο; το ισόγειο και το υπόγειο. σε τοπικό επίπεδο τα υπόσκαφα... Αναφερόμαστε τους υψομετρικές αψιμαχίες του υπ. Οικονομικών....

Μην το σκέπτεστε…
Να κάνετε το πάρτυ για την ονομαστική σας εορτή φέτος τον στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο των Φηρών. Έχει βέβαια πολλά πλεονεκτήματα ο χώρος.... βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, κλιματίζεται μα πάνω απ’ όλα έχει ωραίες φωτογραφίες στους τοίχους, πλην όμως δεν διατίθεται για πάρτυ. Προτιμά να κρατήσει τον χαρακτήρα του… Άσε που μπορεί να σε μαλώσει μετά ο Γερουλάνος….
Σε λίγο θα “σκιάζονται” να κάνουν γιορτές και τα Σώματα του Στρατού, ή έστω θα είναι πολύ προσεκτικά στην επιλογή των χώρων, να μου το θυμηθείτε….


Μονά ζυγά στην Ερμούπολη…
Για να μην χαλάμε και τις καρδιές μας (και δεν ξέρουμε και τι ισχύει) γιατί δεν εφαρμόζετε τα κυκλοφοριακά μέτρα στην Ερμούπολη με την μέθοδο των «μονών - ζυγών»; Τις μονές μέρες θα εφαρμόζονται τα μέτρα του δήμου, τις ζυγές τα μέτρα του «λαού». Ή μπορείτε να δουλέψετε το σύστημα Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη οτι θέλει ο Δήμαρχος, Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο οτι θέλει ο λαός.
Μπορείτε επίσης, ανάλογα με την μέρα, να αποφασίσετε οι υπάλληλοι του Δήμου να βάζουν και να βγάζουν τις πινακίδες πρωί πρωί ώστε να διασφαλίσουν την εργασία τους -στις δύσκολες εποχές που ζούμε, σε δουλειά να βρισκόμαστε- αλλά να είναι κι όλοι ικανοποιημένοι...
Η κατάσταση πάντως με τα κυκλοφοριακά μέτρα στην πόλη της Σύρου αντί να βελτιώνεται επιδεινόνεται με τον καιρό..


Αυτό τώρα δεν είναι άδικο;
Μετά και την επιλογή να αυξηθούν τα οικιακά τιμολόγια του λαού δηλαδή, και να μειωθούν τα εμπορικά για να μην χάσει η επιχείρηση τους καλούς της πελάτες, τώρα μαθαίνουμε ότι προστίθεται κι ένα επιπλέον χαράτσι σε όλους του Έλληνες, αυτό του επιδόματος των τελωνιακών. Οι οποίοι επειδή δεν πήραν το επίδομά τους από την κυβέρνηση, η οποία φοβήθηκε απεργίες από την συμπαθή τάξη που κατέχει έναν νευραλγικό τομέα της οικονομίας, αποφάσισε τον εκβιασμό των τελωνιακών και την δειλία της, να την πληρώσουν οι έλληνες με ένα πρόσθετο τέλος στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.
(σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό, άμα οι δημοσιογράφοι θέλουν να διεκδικήσουν τους χαμένους τους μισθούς από τα αφεντικά τους κι εκείνα δεν τους τους δώσουν, θα πρέπει να εκβιάσουν την κυβέρνηση -να απειλίσουν οτι θα την βρίζουν μέρα νύχτα- ώστε να μπουν τα μηνιάτικά τους τους ως επιπρόσθετη χρέωση στην ΕΥΔΑΠ, ή στον ΟΣΕ, ή στον ΟΠΑΠ; ....

Αυτη τώρα η απόφαση είναι «σοσιαλιστικού χαρακτήρα;»


Μετά μην εκπλήσσεστε που η κρίση τραυμάτισε την συνολική ερωτική φαντασίωση των Ελλήνων...
Μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της συχνότητας των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων εξαιτίας της κρίσης διαπιστώνει έρευνα της Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Η έρευνα διαπιστώνει επίσης συχνότερη εμφάνιση δυσκολιών στο σεξ, την οποία οι ερευνητές αποδίδουν στον τραυματισμό της συνολικής ερωτικής φαντασίωσης των Ελλήνων ανδρών λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι συντάκτες της έρευνας εκτιμούν πως εάν στον έρωτα αντικατοπτρίζεται η κοινωνία, τότε τα συμπεράσματα της έρευνας είναι άκρως απογοητευτικά. Ο επικεφαλής της μελέτης αποδίδει την απιστία στην αντίδραση του ατόμου σε μια θεσμοθετημένη, αλλά «εν κρίση» αξία, όπως είναι ο γάμος, ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου οι πιέσεις προς το ζευγάρι εντείνονται και πολλαπλασιάζονται.
Κι εδω το βιντεάκι της SAWA της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας στο youtube.
Εδω μπορείτε να δείτε μια ενδιαφέρουσα -κατα την γνώμη μας- σελίδα από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» της τηλεόρασης του Σκαι σχετικά με τον ελληνικό τουρισμό και την εικόνα που δημιουργήθηκε για την Ελλάδα στην συνείδηση των κατοίκων άλλων χωρών στο πέρασμα των δεκαετιών μοντέλο.


Ενδιαφέρον είναι πάντως το γεγονός, ότι άπαντες οι ομιλητές κρίνουν ότι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα κι ότι θα απαιτηθεί η συνεργασία και η προσπάθεια όλων για να αντιστραφεί το κλίμα.
-«Θα γράψω βιβλίο!» (δηλώνουν με στόμφο -μεταξύ άλλων- πολλοί αποστρατευμένοι πολιτικοί. και ποδοσφαιριστές)
-Να γράψεις. Το θέμα είναι ποιός θα το αγοράσει....


Το θέμα (ποιό θέμα...ανάθεμα να λές καλύτερα) της ημέρας... (ποιά ημέρας ...της σεζόν να λες καλύτερα)

Τον κ. Τσαπατσούλογλου τον ξέρετε; Δεν τον ξέρετε!!! Μα είναι ο διασημότερος εν ζωή Κονγκολέζος μαέστρος!


Κρίση, ποιά κρίση; δεν υπάρχει κρίση!  Ή υπάρχει μονο για τους φτωχούς (γι αυτό εξάλλου είναι και φτωχοί) Γι αυτούς που δεν έχουν νιονιό να βγάλουν λεφτά. Διότι υπάρχουν και όσοι έχουν. Νιονιό, οι οποίοι βρίσκουν αυτούς που δεν έχουν....

Μπερδευτήκατε; Να το πούμε πιο απλά. Την μηχανή που κόβει (ή έκοβε) λεφτά φαίνεται οτι είχαν βρεί πολλοί διοργανωτές συναυλιών και φεστιβάλ οι οποίοι αφού έστηναν το πρόγραμμά τους ή επέλεγαν τον καλλιτέχνη που θα έδινε την συναυλία, έτρεχαν -κυριολεκτικά- στον πλησιέστερο Δήμο προκειμένου να ... επιδοτηθούν. Εκεί, σε πολλές περιπτώσεις συναντούσαν παλιούς γνώριμούς τους, φίλους κουμπάρους, συμπεθέρους, συμμαθητές ή «εύπιστους» - να το πείς;- ανθρώπους οι οποίοι χωρίς δευτερη σκέψη δέχονταν να επιδοτήσουν την συναυλία για να ευχαριστήσουν το φιλοθεάμον κοινό της περιοχής τους, και τελικά πολύ περισσότερο τους διοργανωτές. Σε κάποιες δε περιπτώσεις εξόφθαλμης υπερτιμολόγησης του κόστους της εκδήλωσης, έπαιρναν κι οι «αρμόδιοι» το δωράκι τους γιατί όπως και να το κάνεις δεν υπογράφει ετσι κανείς για 10 15 ή και 50 χιλιάδες ευρώ (τουλάχιστο).
Κάπως έτσι λειτουργούσαν και λειτουργούν τα πράγματα σε πολλούς δήμους εξ ού και γίνεται σφαγή γι αυτές και τις θέσεις των αρμοδίων. Το φαινόμενο, χωρίς στην προκειμένη περίπτωση να θέλουμε να αφήσουμε το οποιοδήποτε εννοούμενο ή υπονοούμενο δωροδοκίας, θα χει συμβεί, δεν μπορεί, και στην δική μας περίπτωση, του Δήμου της Σαντορίνης, όπου πολλοί θα έχουν εμφανιστεί με το χέρι απλωμένο προκειμένου να υποστηριχθεί οικονομικά η καλλιτεχνική τους πρόταση. Και ενδεχομένως, σε πολλές περιπτώσεις οι έχοντες και κατέχοντες αυτές τις θέσεις σε Δήμους, να έχουν πέσει θύματα των διοργανωτών που τους πείθουν προβάλλοντας επιχειρήματα για τα οφελήματα της περιοχής απο την παρουσία ενός καλλιτέχνη διεθνούς ή εγχώριου ηψηλότατου βεληνεκούς (και ως εκ τούτου και «κασέ»). Εν συνεχεία οι διοργανωτές αφού «κλειδώσουν» την χορηγία του πλησιέστερου Δήμου (σ.σ. ταμείου) δεν διστάζουν να κόψουν και κεφάλια κοστολογόντας το εισητήριο στα 20 και 25 ευρώ τις «καλές» εποχές.
Κι ερχόμαστε τώρα στην ερώτηση. Αξίζουν, θέλουμε τέτοιες καλλιτεχνικές προτάσεις; Πόσο μάλλον στις περιπτώσεις που αυτές οι εκδηλώσεις δεν «τυγχάνουν» της αυθόρμητης ανταπόκρισης του κόσμου... Αξίζουν οι πολίτες του κάθε Δήμου και του δικού μας να πιέζονται οικονομικά για να δαπανώνται χωρίς αναστολές χρήματα σε αμφίβολου αποτελέσματος εκδηλώσεις;
Αυτά, θεωρώ οτι είναι ερωτήματα που θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους αλλά ιδιαίτερα όσους έχουν φιλοδοξίες να ασχοληθούν με τα κοινά και να διαχειριστούν δημόσια χρήματα. Πόσο μάλλον αυτην την εποχή. της κρίσης. Που σημαίνει οτι ολα κρίνονται.

Σημειώσεις οι απαραίτητες...
Οι χορηγίες ιδιωτικών εταιριών αποτελούν διαφορετικό μοντέλο. Τα χρήματα δεν είναι δημόσια και οι επιλογές γίνονται με τα κριτήρια και τους στόχους της κάθε εταιρίας, που πολύ καλά κάνει και αναλαμβάνει τη χορηγία εκδηλώσεων για να υποστηρίξει το προιόν της και να προσδώσει -στον εαυτό της- εναν κοινωνικό χαρακτήρα.

Τα περισσότερα Φεστιβάλ Δήμων στην Ελλάδα δεν διαχειρίζονται μπάτζετ προκειμένου να αγοράζουν συναυλίες, αλλά λειτουργούν οργανωτικά παραχωρόντας τον χώρο και αναλαμβάνοντας την προβολή των εκδηλώσεων που φιλοξενούν στις περιοχές τους. Συμπληρωματικά μπορεί να καλύψουν κάποια μικροέξοδα, αλλά συναυλίες δεν αγοράζουν. Οι συναυλίες προσπαθούν να βγάλουν τα έξοδά τους, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος των πολλών ακυρώσεων φέτος.

Τα «ηφαίστεια» είναι μια εκδήλωση βραχνάς για την Σαντορίνη που παλευει κάθε χρόνο ασθμαίνοντας και καθυστερημένα να αποφασίσει ποιόν τραγουδιστή να φέρει να τραγουδήσει για 2 ώρες, να πάρει τα λεφτά του και να φύγει, να της φύγει κι αυτηνής ενα βάρος απο πάνω της. Να κάνει το χρέος της δηλαδή, να βγάλει την υποχρέωση κι αυτό ήτανε. Καμιά μεγάλη ιδέα δηλαδή....Εκτός απο τα βεγγαλικά που πάνε ψηλά και κοστίζουν ακριβά και κάθονται οι τουρίστες και τα χαζευουν. Που ούτως ή άλλως θα χάζευαν στην Καλντέρα Αυγουστιάτικα....

Επίλογος με ανακοίνωση.
Για το μπαράζ ακυρώσεων συναυλιών φέτος έχουμε γράψει αρκετές φορές (μετα απο μας γράψανε και τα «Νέα» κι επειδή είμαστε πολύ φαντασμένοι ως δημοσιογράφοι-!- το πανηγυρίσαμε που «σκίσαμε» τα αντανακλαστικά του Συγκροτήματος....!)
Μια ακόμη ανακοίνωση απο το φεστιβάλ της «Πέτρας» έχει ως εξής,
Σας ενημερώνουμε ότι η Ελλήνική Θεαμάτων, με σχετική της ανακοίνωση, μας ενημέρωσε ότι λόγω ανωτέρας βίας θα προχωρήσει στην ακύρωση της παράστασης "Θα τραγουδήσω για σένα" που είχε οριστεί για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 στο Θέατρο Πέτρας Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 3388590.

Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

the (greek) Titanic ...

Για την παρουσίαση της Β΄ Φάσης της Μελέτης σχετικά με τον ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό των Επικίνδυνων/Τοξικών ουσιών του Κ/Ζ SEA DIAMOND από τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελο Γιδαράκο και την επιστημονική του ομάδα, μας ενημέρωσε και η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών που αγωνίζεται για την απομάκρυνση του ναυαγίου.

Η εκδήλωση αναμένεται με ενδιαφέρον μιας και περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πούν οι επιστήμονες ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και τι στάση θα κρατήσει η Επιτροπή, με δεδομένο οτι το τελευταίο διάστημα ακούγονται στο νησί σχόλια για την έκλυση τοξικών απο το ναυάγιο τα οποία δεν είναι σε κάθε περίπτωση ανιχνεύσιμα. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι ανάλογο, αντίστοιχες διαπιστώσεις έχουν ακουστεί (αλλά συγνώμη κάναμε λάθος απο πουθενά...) τόσο σε περιπτώσεις ναυαγίων σε ωκεανούς (πόσο μάλλον εκεί που η θάλασσα είναι ανοιχτή και παρ’όλ’αυτά μετά απο χρόνια εντοπίζονται τοξικές ουσίες) όσο και σε περιπτώσεις χωματερών που ενώ οι «ειδικοί» τις έβγαζαν λάδι, αργότερα ανακαλύφθηκε (πρωτοφανές! πρωτοφανές!) οτι είχαν μολύνει πολύ μεγάλες εκτάσεις γής γύρω τους... Μακάρι οι ειδικοί στην περίπτωσή μας να έχουν δίκιο...

Στο ίδιο θέμα, νωρίτερα,

Ποιοι δημοσιογράφοι (πρόλαβαν και) τα πήραν ;
Αναρωτήθηκε προ ημερών το μπλόγκ «τρωκτικό» αναφερόμενο στην υπόθεση του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond.
Σε κείμενό του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η μεγάλη σχολή των ....δημοσιογράφων "civitas" είχε αναλάβει να "καθαρίσει" επικοινωνιακά και τους υπαίτιους του εγκλήματος του Sea Diamond.
Για τους Σαντορινιούς θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι που εργάστηκαν για να «καθαρίσουν» το θέμα. Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε τα ονόματά τους."

Σύμφωνα πάντως με την λογική Μαντέλη “αφού τα έδιναν οι άνθρωποι…”
Με 80.000 θα βλέπαμε τα ευρήματα της Αρχαίας Θήρας.

Αλλά που...
ή «απο την άσπα στην ντουλάπα».... (και στις δυό περιπτώσεις, μην τα είδατε...)

Μια (πολύ) κυρία μου είπε χθές το εξής «άμα δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χάνουμε τις έννοιες των λέξεων, κι αυτό είναι ολέθριο»
Συμφώνησα μαζί της και της απάντησα οτι την χαίρομαι που μπορεί και το κάνει (αποδεδειγμένα)
Μετά, αφού αισθάνθηκα πιο άνετα, της είπα «μα, δεν είναι κρίμα και ντροπή για 80.000 να γινόμαστε ρεζίλι;»
Συμφώνησε. Χωρίς να εκδηλώσει την «φοβερή έκπληξη».
Κι η αλήθεια είναι οτι με 80.000 θα είχαμε κάτι να δείχνουμε. Κρίμα στη χαρά που κάναμε όταν τα έβρισκαν οι αρχαιολόγοι...

Ο πρόλογος και το κυρίως θέμα του κειμένου αναφέρονται στην μη αξιοποίηση των ευρημάτων της αρχαίας Θήρας, μεταξύ των οποίων και η διάσημη και πολύ μεγάλης αρχαιολογικής αξίας «κόρη της Θήρας» τα οποία ήρθαν στο φώς πρίν απο λίγα μόλις χρόνια απο τον αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα και παραμένουν ακόμη κλειδωμένα σε αποθήκες περιμένοντας την επιστημονική μελέτη και δημοσίευση.
Το θέμα αναδείχθηκε πρόσφατα απο την αρχαιολόγο Φωτεινή Ζαφεοροπούλου η οποία υπολόγισε οτι με ενα ποσό γύρω στα 80.000 τα ευρήματα θα μπορούσαν «να γίνουν κτήμα της παγκόσμιας αρχαιόφιλης κοινότητας, ενα κομμάτι της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το Επαρχιακό Συμβούλιο συζήτησε πρόσφατα το θέμα, αποφάσισε ομόφωνα υπέρ του αιτήματός της παραπέμποντάς το στην Νομαρχία (μπας και βρεί χρήματα αλλά πολύ περισότερο άκρη στην γραφειοκρατία, ώστε να «μελετήσει» και να να αναδείξει τα αρχαία).
Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στην Βουλή και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Σταυρος Σκοπελίτης, Γιώργος Μαρίνος και Βέρα Νικολαίδου (good luck to them…)

Σχόλιο Νο 1
Καλά το λέει ενας φίλος, εδω κοντεύουνε να μας ζητήσουνε να πουλήσουμε την Ακρόπολη, σιγά μη δώσουνε λεφτά για την συντήρηση των ευρημάτων της Αρχαίας Θήρας...
Άντε μετά να μην συμφωνήσεις....

Σχόλιο Νο2
Υπάρχει αλήθεια τρόπος να αναζητηθούν ξένοι ή και εγχώριοι επενδυτές; Άνθρωποι δηλαδή που μακριά απο την ελληνική γραφειοκρατία και τα «κονδύλιά της» θα δώσουν τα χρήματα για να συντηρηθούν τα ευρήματα. Για ποιό λόγο; Για να διαφημιστούν μετά. Δηλαδή δεν «θα με χάλαγε» κιόλας (εδω που φτάσαμε...) να δώ κάτω απο την "κόρη της Θήρας» μια ταμπελίτσα με πληροφορίες που να διαφιμίζει π.χ. την Vodafone…. (και το κακό είναι οτι δεν κάνω πλάκα...)

Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2010

εχουμε ένα ακόμη καλό. να το "ανεβάσουμε;"
....το πρωτότυπο κυκλοφορεί στα Αγγλικά, αλλά παρακάτω, το προσφέρουμε και σε μετάφραση...

The Haircut
One day a florist went to a barber for a haircut.
After the cut, he asked about his bill, and the barber replied, 'I cannot accept money from you, I'm doing community service this week.' The florist was pleased and left the shop.
When the barber went to open his shop the next morning, there was a 'thank you' card and a dozen roses waiting for him at his door.
Later, a cop comes in for a haircut, and when he tries to pay his bill, the barber again replied, 'I cannot accept money from you, I'm doing community service this week.' The cop was happy and left the shop.
The next morning when the barber went to open up, there was a 'thank you' card and a dozen donuts waiting for him at his door.
Then a Congressman came in for a haircut, and when he went to pay his bill, the barber again replied, 'I can not accept money from you. I'm doing community service this week.' The Congressman was very happy and left the shop.
The next morning, when the barber went to open up, there were a dozen Congressmen lined up waiting for a free haircut.
And that, my friends, illustrates the fundamental difference between the citizens of our country and the politicians who run it.

BOTH POLITICIANS AND DIAPERS NEED TO BE CHANGED OFTEN AND FOR THE SAME REASON
 
 
το "κούρεμα" (κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...)
ή "κούρεμα" αλλά με νόημα...
 
Μια μέρα, ενας λουλουδάς, πάει σε ενα κουρείο για να κουρευτεί.
Μετά το κούρεμα, ρωτάει τον "μπαρμπέρη" για τον λογαρισμό κι εκείνος του απαντάει οτι εκείνη τη μέρα δεν πέρνει λεφτά γιατί κάνει "κοινοτική εργασία"
(σσ αυτό είναι κάτι που γίνεται τζάμπα και που δύσκολα μεταφράζεται στους νεότερους που δεν έχουν ζήσει μια τέτοια εμπειρία, ενω οι παλαιότεροι μπορεί και να θυμηθούν οτι κι εδω στην Σαντορίνη ,όπως μου έχουν πεί, οι κάτοικοι των χωριών δούλευαν δωρεάν κάποιες μέρες του χρόνου προσφέροντας έργο στα χωριά τους -οχι σαν τώρα που 1 δίνεις και 10 κοστολογείς κι αυτό το λένε υπερτιμολόγηση-....)  
Έτσι λοιπόν, ο κουρέας δεν πληρώθηκε.
Την άλλη μέρα, όταν πήγε να ανοίξει το μαγαζί του, βρήκε στο "χαλάκι" μια ευχαριστήρια κάρτα και μια ντουζίνα τριαντάφυλλα.
Αργότερα, πήγε ενας αστυνομικός για κούρεμα. Μετά το κούρεμα ρωτάει κι αυτός την τιμή, για να πάρει την απάντηση οτι ο κουρέας δεν μπορούσε να δεχθεί χρήματα επειδή έκανε την "κοινωνική του προσφορά" (ή εθελοντική εργασία θα μπορούσαμε να το πούμε...)
Έτσι λοιπόν, ο κουρέας δεν πληρώθηκε.
Την άλλη μέρα, όταν πήγε να ανοίξει το μαγαζί του, βρήκε στο "χαλάκι" μια ευχαριστήρια κάρτα και μια ντουζίνα ντόνατς (στα ελληνικά... τυρόπιτες!)
Αργότερα, πέρασε απο το κουρείο ένας βουλευτής, κι όταν πήγε να πληρώσει τον λογαρισμό ο κουρέας του απάντησε... το ίδιο. Οτι κάνει το κοινωνικό του έργο κατα συνέπεια δεν μπορεί να του πάρει λεφτά (έντιμος ο κουρέας, δεν σκέφτηκε, έχεις εσύ, δώσε.., αλλά που να ήξερε ο φουκαράς)
Για να πάει το επόμενο πρωί να ανοίξει ο μαγαζί του και να βρεί στημένους απέξω 12 βουλευτές που περίμεναν στην ουρά για ενα δωρεάν κούρεμα...

Κι αυτό, όπως λέει και η ιστορία, είναι η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των πολιτών που ζουν την χώρα και των πολιτικών που την κυβερνάνε. (για άλλη χώρα γράφτηκε, αλλά παντού είναι τα ίδια...)

Και στο τέλος μας λέει κιόλας οτι, οι πάνες (αυτές που φοράνε τα μωρά) και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζοντι συχνά, για το ίδιο λόγο....


ΥΓ. Η εποχή είναι δύσκολη, αυτό το ζούμε και το αντιλαμβανόμαστε καθημερινά, ο θυμός πολλών ελλήνων για την κρίση δεν έχει ξεσπάσει ακόμη, πλήν όμως εδω θα κάναμε μια πρόταση. Γιατί να μην δώσουν (ξανά...) κίνητρα οι κοινότητες του νησιού μας ή ο δήμος ώστε οι νέοι  -για να μην μιλήσουμε για μεγαλύτερους- να δουλέψουν εθελοντικά. Για τον καλλωπισμό περιοχών, για το φύτεμα δέντρων, το τάισμα ζώων,  κλπ. κι αναφέρομαι σε πράγματα που έχουν γίνει πολλές φορές στο νησί, γι αυτό αξίζει να θυμόμαστε, να ενισχύουμε αυτές τις  πρωτοβουλίες και να ψάχνουμε να βρίσκουμε κίνητρα να ενεγοποιούμε τους πιτσιρικάδες. Πόσο μάλλον αυτην την εποχή που έκτός απο την τσέπη πολλοί τα έχουν βάλει και με τα κέφια μας...
τι καλό που είναι!
μου το στείλατε και θέλω να το βλέπω συνέχεια!
πρόκειται, όπως μπορείτε να δείτε μεγαλώνοντας την φωτογραφία, για ενα ελληνοτουρκικό λεξικό με την φοβερή πλάκα να την εχει η τουρκική μεταφραση!
ψυχρολουσία…
Δεν πρόλαβαν να «φτουρήσουν» κι αντικαταστάθηκαν….

Πρόκειται για την (πρώην) πρόεδρο και τον (πρώην) αντιπρόεδρο του Κ.Υ. Θήρας κυρίους Κατερίνα Μανουσάκη και Χρυσόστομο Δεναξά, που κλήθηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των θέσεων του προεδρείου του ΔΣ του Κέντρου Υγείας Θήρας, για να αντικατασταθούν μερικές ημέρες αργότερα. Και η απορία που δημιουργείται είναι για ποιόν λόγο ή λόγους αποφασίστηκε η τοποθέτησή τους για να αντικατασταθούν μερικές ημέρες αργότερα; Κίνηση που σε πολιτικό επίπεδο (μικρό το νησί, αλλά να μην ξεχνάμε κι αυτά που ξέρουμε) μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «άδειασμα».
Νέος πρόεδρος και αντιπρόεδρος ορίστηκαν ο Γιάννης Λαμπράκης διευθυντής στην Κοινοτική Επιχείρηση της Οίας και ο Γιώργος Δημητρόπουλος γιατρός δερματολόγος, οι οποίοι και αποδέχτηκαν την σχετική πρόταση. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.
«έθνικ» αλλά ντόπιο


Μια χαρά ιδέα κάνουν πράξη οι Ακρωτηριανοί, διοργανόνωντας την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στις 9 βράδυ μουσικοχορευτική εκδήλωση με την συμμετοχή πολλών χορευτικών σχημάτων που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Τοπικού Διαμερίσματος Ακρωτηρίου. Η εκδήλωση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε έναν πανέμορφο χώρο που δεν έχει προβληθεί μέχρι στιγμής όσο του αξίζει, στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ακρωτήρι, στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στην διάσημη “Κόκκινη Παραλία”, με θέα το πέλαγο και τις ακτές της Βλυχαδας.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν νέοι και νέες χορευτές από τις χορευτικές ομάδες των τα Λύκεια Ελληνίδων από την Χαλκίδα , το Άργος, τις Αχαρνές, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αριστοτέλης Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση επίσης θα συμμετάσχουν τα χορευτικά του Συλλόγου Ακρωτηριανών και ο Νίκος Σιγάλας με την ορχήστρα του. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί δωρεάν Σαντορινιό κρασί.
Στην διοργάνωση και την υποστήριξη της εκδήλωσης συμμετέχουν και πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής.
38 κι 8, 39 κι 9, 40 και ... βγαίνω;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας, μετά και τους πολιτικούς, τώρα και επαγγελματίες καθώς και πολίτες παρακαλούν την δημοτική αρχή να “διοργανώσει” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…. (σσ η οποία έχει να γίνει παραπάνω από 40 μέρες…τι σόι σύστημα είναι τώρα αυτό να παρακαλάμε να γίνει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου δεν έχουμε καταλάβει….)

Σύμφωνα τώρα με την κυβερνώσα παράταξη “δεν μαζεύονται οι δημοτικοί σύμβουλοι” (πως λένε οι μαμάδες «δεν τα μαζεύεις τα παιδιά τώρα το καλοκαίρι…») ενώ σε λίγο, και σύμφωνα με τις προβλέψεις, δεν θα μαζεύονται ούτε τα θέματα….

Παρεμπιπτόντως,
Χθες συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη με τα εξής θέματα, (άντε και σε λίγο με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες…)
Πορεία Κλεισίματος ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000-2006.
Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013.
Πρόοδος Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Καθορισμός νησιών και περιοχών επιλέξιμων στον Άξονα 10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013.
Χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης έργων ΕΣΠΑ προς εγγραφή στο ΠΔΕ.
Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

Αυτό πάλι, πως μας την γλίτωσε;
πρόκειται για τα αποτελέσμτα του πρόσφατου (λέμε τώρα...!) τελικού του Πρωταθλήματος βόλευ.

Η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα μας λέει οτι,


Η μάχη στο φιλέ με τους άσσους, παίκτες και παίκτριες των ομάδων που αγωνίστηκαν στο Final 4 του πρωταθλήματος volley ανδρών, γυναικών "Ace Of Net" Σαντορίνης το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου είχε το καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς θεάματος αλλά και επαφών με τους δυο εκλεκτούς προσκεκλημένους κυρίους Στέλιο Προσαλίκα, πρώην πρόεδρο της ΕΠΟΕ και Β΄ Αντιπρόεδρο Κώστα Ψαρουδάκη για την προώθηση και στήριξη του αθλήματος στο νησί, τόσο στις τοπικές διοργανώσεις όσο και στο Κυκλαδικό Πρωτάθλημα.
Οι τέσσερις των τελικών, ανδρών - γυναικών ήταν, για τις γυναίκες οι ομάδες του «Ηφαίστου» και του «Ατλαντα» ενώ για τους άντρες οι ομάδες «Έλα ο Γουλάς» και «Volcano». Πρωταθλητές, σηκώνοντας την «κούπα» αναδειχθήκαν για τους άντρες «Έλα ο Γουλάς» με 3-1 σετ και για τις γυναίκες ο «Ηφαιστος» επίσης με 3-1 σετ.

Το σημαντικότερο, όμως που σχολίαζαν καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων οι επίσημοι προσκεκλημένοι συζητώντας με τον πρόεδρο του ΔΑΟΣ Μανόλη Ορφανό ήταν, εκτός των άλλων που αφορούν στην προώθηση του αθλήματος, ότι το επίπεδο των παικτών είναι πολύ καλό και το ομαδικό πνεύμα που αντικρίσαμε είναι εφάμιλλο μεγάλων ομάδων.
Αθλητικών συνέχεια..

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα την Κυριακή 13 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο,  πραγματοποιήθηκε και μάλιστα έχοντας μεγάλη ανταπόκριση απο πλευράς θεατών η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση των μαθητών των τμημάτων του TAE KWON DO του Πανιωνίου Γ.Σ. Σαντορίνης, οι οποίοι παρουσίασαν ένα δείγμα της δουλειάς τους, υπό τις οδηγίες της δασκάλας τους Μαρία Τσουκνίδου και του  προπονητή Νίκου Παπαδέα σταθερού συνεργάτη του συλλόγου, Προπονητή της Εθνικής Ελλάδος. Επίσης για πρώτη φορά, εμφανίστηκαν τα νεοσύστατα τμήματα Ενόργανης Γυμναστικής του Συλλόγου, σε ασκήσεις εδάφους οι οποίες ευχαρίστησαν τους γονείς που είδαν πόσο καλά τα καταφέρνουν τα παιδιά τους!
ΔΑΟΣ Νο2! (και Λέοντες!)

ο ΔΑΟΣ μας ενημερώνει οτι,
Το πρώτο ανοιχτό διασυλλογικό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου στο Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία ανήκει στον Σύλλογο Taekwondo (WTF) Σαντορίνης - "Λέοντες" όπου πέτυχε την συνδιοργάνωση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος με την Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας (Ε.ΤΑ.Ν.Ε.)
Με πολύ θέαμα αλλά και αγωνιστικό ενδιαφέρον το τιτλοφορούμενο Children TKD Championship 2010, αναμένεται από τους φίλους του αθλήματος αλλά και από τις ομάδες που θα κατεβάσουν αθλητές.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη για το αθλημα και έρχεται αμέσως μετά την προετοιμασία των αθλητών των «Λεόντων» στη Γερμάνια. Να σημειωθεί ότι οι «Λέοντες» έχουν πάρα πολλές συμμετοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχουν αποσπάσει μεγάλο αριθμό χρυσών μεταλλίων με τις επιτυχίες των παιδιών. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι το Διασυλλογικό που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο γίνεται στην έδρα των Λεόντων και ιδιαίτερη σημασία έχει, να στηρίξουμε όλοι την αγωνιστική προσπάθεια των αθλητών μας.
  Μου αρέσει που το ονομάσατε «εργασιακό»!

Έτσι ονομάστηκε το «1ο Πρωτάθλημα Basket στο ΔΑΟΣ» στο οποίο οι παίκτες των ομάδων αποτελούν συναδέλφους στον εργασιακό χώρο!

Η ανακοίνωση λέει οτι,
Ήταν απαίτηση πολλών φίλων του basket και του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης, μετά την μεγάλη διοργάνωση του "All Star Best" του τοπικού πρωταθλήματος και την μεγάλη απήχηση κι επιτυχία που σημείωσε, η δημιουργία ενός εργασιακού πρωταθλήματος.
Χωρίς καθυστέρηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε να διοργανώσει το 1ο επαγγελματικό, εργασιακό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν 9 ομάδες από πολλούς επαγγελματικούς χώρους.
Ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 22 Ιουνίου και οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

ΠΗΓΑΣΟΣ Π.Α
ΕΚΠΑΙΔEYTIKOI, Ά ΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
ΔΑΟΣ
ΕΚΑΒ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
ΥΠ. ΠΟΛΙΤ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Υ.Π.Α.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΄Β ΒΑΘΜΙΑΣ

Το πρόγραμμα των αγώνων και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους είναι οι εξής.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΗΓΑΣΟΣ Π.Α - ΕΚΠΑΙΔEYTIKOI Ά ΒΑΘΜΙΑΣ 22/06 19:00
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 24/06 19:00
ΔΑΟΣ - ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ 25/06 20:30
ΥΠ. ΠΟΛΙΤ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Υ.Π.Α. - ΕΚΠΑΙΔ. ΄Β ΒΑΘΜΙΑΣ 25/06 22:00

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Ά ΒΑΘΜΙΑΣ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 26/06 19:00
ΠΗΓΑΣΟΣ Π.Α - ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ 26/06 20:30
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ - ΕΚΠΑΙΔ. ΄Β ΒΑΘΜΙΑΣ 27/06 19:00
ΔΑΟΣ - ΕΚΑΒ 27/06 20:30

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ 28/06 20:30
ΕΚΠΑΙΔ. Ά ΒΑΘΜΙΑΣ - ΕΚΠΑΙΔ. ΄Β ΒΑΘΜΙΑΣ 28/06 22:00
ΠΗΓΑΣΟΣ Π.Α - ΕΚΑΒ 02/07 20:30
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ - ΥΠ. ΠΟΛΙΤ. ΑΕΡΟΠ. Υ.Π.Α. 02/07 22:00

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ - ΕΚΠΑΙΔ. ΄Β ΒΑΘΜΙΑΣ 03/07 19:00
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΕΚΑΒ 03/07 20:30
ΕΚΠΑΙΔ. Ά ΒΑΘΜΙΑΣ - ΥΠ. ΠΟΛΙΤ. ΑΕΡΟΠΟΡ. Υ.Π.Α. 04/07 19:00
ΠΗΓΑΣΟΣ Π.Α - ΔΑΟΣ 04/07 20:30

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔ. ΄Β ΒΑΘΜΙΑΣ - ΕΚΑΒ 05/07 20:30
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ - ΥΠ. ΠΟΛΙΤ. ΑΕΡΟΠ. Υ.Π.Α . 05/07 22:00
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΔΑΟΣ 09/07 20:30
ΕΚΠΑΙΔ. Ά ΒΑΘΜΙΑΣ - ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ 09/07 22:00

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΚΑΒ - ΥΠ. ΠΟΛΙΤ. ΑΕΡΟΠ. Υ.Π.Α. 10/07 20:30
ΕΚΠΑΙΔ. ΄Β ΒΑΘΜΙΑΣ - ΔΑΟΣ 10/07 22:00
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ - ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ 11/07 20:30
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - ΠΗΓΑΣΟΣ Π.Α. 11/07 22:00

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΥΠ. ΠΟΛΙΤ. ΑΕΡΟΠ. Υ.Π.Α. - ΔΑΟΣ 12/07 20:30
ΕΚΑΒ - ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ 12/07 22:00
ΕΚΠΑΙΔ. ΄Β ΒΑΘΜΙΑΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ Π.Α. 16/07 20:30
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ - ΕΚΠΑΙΔ. Ά ΒΑΘΜΙΑΣ 16/07 22:00

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΑΟΣ - ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ 17/07 19:00
ΥΠ. ΠΟΛΙΤ. ΑΕΡΟΠ. - ΠΗΓΑΣΟΣ 17/07 20:30
ΕΚΑΒ - ΕΚΠΑΙΔ. Ά ΒΑΘΜΙΑΣ 18/07 19:00
ΕΚΠΑΙΔ. ΄Β ΒΑΘΜΙΑΣ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 18/07 20:30

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ - ΠΗΓΑΣΟΣ Π.Α 19/07 20:30
ΔΑΟΣ - ΕΚΠΑΙΔ. Ά ΒΑΘΜΙΑΣ 19/07 22:00
ΥΠ.ΠΟΛΙΤ. ΑΕΡΟΠ. Υ.Π.Α. - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 20/07 19:00
ΕΚΑΒ - ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ 22/07 19:00

FINAL FOUR
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ 
1ος - 4ος 30/07 18:30
2ος - 3ος 30/07 20:30

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 31/07 19:00
ΤΕΛΙΚΟΣ 31/07 21:00
Για την εκδήλωση έχουμε μιλήσει. Και γράψει. Σήμερα όμως ανακοινώθηκε και το πλήρες πρόγραμμά της!
Πρόκειται για την εκδήλωση που διοργανώνει ο "Ηλιότοπος" στην Οία με θέμα "
"Απο την φάβα της γριάς, στην φάβα ... παγωτό - Η ευρηματικότητα, μέσο διαμόρφωσης ενός γαστρονομικού προορισμού!"


Σύμφωνα με τα νεότερα στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι

Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ
Δημήτρης Κουνελάκης, Πρόεδρος Σεμέλη Οινοποιητική ΑΕ
Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, συνεργάτης Αγρόραμα
Δημήτρης Ρουσουνέλος, Συγγραφέας-ερευνητής γαστρονομίας
Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Εστιάτορας, Εστιατόριο Σελήνη

θα ακολουθήσει συζήτηση καθώς και ... "Διαγωνισμός τηγανίσματος τομακεφτέδων" στον οποίο θα συμμετέχουν γυναίκες της Σαντορίνης
θα ακολουθήσουν επίσης,
- Μαγείρεμα φάβας με παραδοσιακό τρόπο (όπως στα πανηγύρια)
- Γευστική δοκιμή φάβας παρασκευασμένης με εξελιγμένη συνταγή

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό τηγανίσματος τοματοκεφτέδων:
Κοινότητα Οίας, κα Θεοδώρα Μπάμπα, τηλ 2286072000
Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Σαντορίνης, κο Ματθαίος Δημόπουλος, τηλ 6948590285
Ηλιότοπος, κα Γιώτα Αηδόνη, 2286023670

Συμπληρωματικό!
Ενω, την επομένη μέρα, την Κυριακή, 20/6/2010 στις 11.00, στο εστιατόριο «Περιβόλι» στο Καμάρι στην περιοχή ΑΒΙΣ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση-συζήτηση, με θέμα την «επόμενη μέρα της γαστρονομικής Σαντορίνης», με τη συμμετοχή επαγγελματιών της εστίασης και του κρασιού.
Η συνάντηση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Εστιατόρων Σαντορίνης.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον κ. Βασίλη Ζαχαράκη, τηλ 6977635027
Στις 21 Ιουνίου τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης για τις επιπτώσεις του ναυαγίου του Sea Diamond.


Σύμφωνα με την πρόσκληση που έχουμε λάβει απο το Επαρχείο Θήρας και την ενημέρωση που έχουμε απο το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 στις 18.30 θα παρουσιαστούν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο τα αποτελέσματα της Β΄ Φάσης της Μελέτης αναφορικά με τον ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό των επικίνδυνων - τοξικών ουσιών του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond. Τα στοιχεία που θα παρουσιστούν έχουν προκύψει απο τις έρευνες και τις μελέτες του Πολυτεχνείου Κρήτης και της ομάδας του Καθηγητή κ. Ευάγγελλου Γιδαράκου.
Αξίζει να αναφέρουμε οτι οι εν λόγο μελέτες γίνονται απο το Πολυτεχνείο της Κρήτης μετά και απο την Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Κυκλάδων και του Επαχείου Θήρας με στόχο την περιβαλοντική προστασία της περιοχής απο το ναυάγιο.
Πολύ ωραία η εκπομπή σήμερα (15.6)  το μεσημεράκι στον Βήμα FM 99.5 για την Σαντορίνη.
Ωραία κουβεντούλα αφιερωμένη στις γευσεις του νησιού, στα προιόντα και τα κρασιά της.
Απο την Κοινότητα της Οίας ενημερωθήκαμε επίσης σχετικά με την πρόσληψη 1 ατόμου στον Παιδικό Σταθμό της Κοινότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Κοινότητα θα προβεί στην πρόσληψη μιας θέσης του κλάδου Π.Ε. Νηπιαγωγών για την αντιμετώπιση κατεπείγουσας ανάγκης, λόγω απουσίας της μοναδικής στον κλάδο υπαλλήλου λόγω κύησης και τοκετού, για την κάλυψη της θέσης Π.Ε. Νηπιαγωγών του Παιδικού Σταθμού Κοινότητας Οίας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δε θα υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από Πέμπτη 17.06.2010 έως και Σάββατο 27.06.2010. Αρμόδια υπάλληλος για παροχή πληροφοριών, κα Θεοδώρα Γιαννούση τηλ.2286072000, fax 2286072005

Επίσης η Κοινότητα «θυμήθηκε» οτι χθές Δευτέρα 14 Ιουνίου ήταν η Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, για τον λόγο αυτό μας έστειλε μήνυμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει οτι:
Το μήνυμα της μέρας αυτής είναι να εξαλείψει τον φόβο, την προκατάληψη, την άγνοια σχετικά με την αιμοδοσία. Να μας υπενθυμίσει ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες, είμαστε όλοι. Να πιστέψει η νέα γενιά στην ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Υπενθυμίζουμε στους κατοίκους της Οίας και της Θηρασίας ότι η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης διοργανώνει κάθε άνοιξη και φθινόπωρο εθελοντική αιμοδοσία για τους κατοίκους των νησιών μας.Η Κοινότητα Οίας στηρίζει την προσπάθεια της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης με κάθε μέσο που διαθέτει και ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές αιμοδότες της Οίας και της Θηρασίας που συμμετέχουν σε κάθε κάλεσμά της.
Στην επικαιρότητα του νησιού,

Αφαλατώσεις
Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη κι όποιοι δήμαρχοι νησιωτικών περιοχών προλάβουν θα επωφεληθούν.

Ημερίδα με θέμα την «Αφαλάτωση στα νησιά του Αιγαίου» διοργανώθηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο Π. Νομικού στα Φηρά απο την Κοινότητα της Οίας και το δίκτιο ΟΤΑ «Δάφνη» σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου http://www.aegean-energy.gr/gr/home.htm 

Στην ημερίδα κλήθηκαν και συμμετείχαν ο Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης και ο γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλης Μπρακουμάτσος.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η συζήτηση μεταξύ φορέων με στρατηγικό ρόλο σε πολιτικά, θεσμικά, περιβαλλοντικά, τεχνικά και οικονομικά θέματα που σχετίζονται με την υδροδότηση των νησιών με σκοπό την δημιουργία ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της αφαλάτωσης με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου - Ίου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και της Εξοικονόμησης στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου. Το Γραφείο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και υποστηρίζει τους ΟΤΑ σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια απο τις σημαντικότερες τοποθετήσεις ήταν αυτη του υφυπουργού μεταφορών κ. Σηφουνάκη ο οποίος έχει οριστεί υπεύθυνος απο πλευράς κυβέρνησης για να προωθήσει το θέμα της εγκατάστασης αφαλατώσεων στα νησιά του Αιγαίου.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο της σελίδας μας είναι η πρώτη φορά που τα συναρμόδια υπουργεία προχωρούν σε μια σοβαρή προσπάθεια οριστικής επίλυσης του προβλήματος ύδρευσης όλων των άνυδρων νησιών του Αιγαίου. Έτσι, από 13/04/2010 και έως 17/05/2010 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η υλοποίηση μονάδων αφαλάτωσης σε νησιά των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων μέσω ΣΔΙΤ.

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του Νίκου Σηφουνάκη απο την Σαντορίνη, «οι μονάδες αφαλάτωσης δεν θα έπρεπε να είναι εντεταγμένες στις ρυθμίσεις για τους περιβαλλοντικούς όρους δόμησης. Θα έπρεπε να εξαιρούνται και να μην υπάρχουν τόσα γραφειοκρατικά προβλήματα στην εγκατάστασή τους» ανέφερε ο υφυπουργός. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ημερίδας, θα πρέπει να διοργανωθεί μια νέα συνάντηση στην Αθήνα, όπου και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την χωροθέτηση των μονάδων αφαλάτωσης σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος.

(εδω θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε πως, «λύστε πρώτα τα οικογενειακά σας κι ύστερα φωνάξτε μας να σας πούμε τι σόι αφαλατώσεις θέλουμε, ανάλογα με τις ανάγκες του το κάθε νησί». θα μπορούσαμε επίσης να πούμε οτι το κράτος, η Πολιτεία , αν ήθελε να μας «βοηθήσει» δεν θα μας περιέπλεκε δημοπρατώντας αφαλατώσεις οι οποίες δεν μπορούν να χωροθετηθούν διότι το ίδιο κράτος(!) απαγορευει την εγκαταστασή τους!)
Κατα την διάκεια της ίδιας εκδήλωσης ο πρόεδρος της Οίας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΚΕΥΑ της Οίας να συγκρατήει τις τιμές διάθεσης στο καταναλωτικό κοινό του παραγόμενου νερού, μειώνοντας το κόστος παραγωγής του.
Επίσης, σχτικά με το μέλλον του δικτύου «Δάφνη» των ΟΤΑ ο κ. Χάλαρης ανέφερε οτι δεν υπάρει πρόβλημα με την συνέχιση της λειτουργίας του μις και ο «Καλλικράτης» προβλέπει την λειτουργεία δικτύων ΟΤΑ στο άρθρο 101.

Τέλος και σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινότητας,
Την Παρασκευή 18 Ιουνίου τις 18.00 στο Πρώην Δημοτικό Σχολείο Φοινικιάς θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής με τα παρακάτω θέματα:

1. Ένταξη – Πορεία έργων υποδομής
2. Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης (Συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων– Το αύριο της Κοινότητας Οίας).

Ενω σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Κοινότητας κ. Χάλαρη, οι απόψεις που θα ακουστούν θα τον οδηγήσουν την λήψη της απόφασής του σχετικά με την συμμετοχή του στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Four (4) to the floor η μέρα σήμερα….

Ενθαρρυντικά λόγια για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος για την οικονομία άκουσε η Ελλάδα από τους (4) Τρισέ, Ακερμαν, απο τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν και την αντιπροσωπεία της τρόικας (που βρίσκεται στην Αθήνα) ενώ (4) “τεσσάρα” -στους 4 βαθμούς δηλαδή- και η ξαφνική υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Μoody΄s.
Συνεχίζοντας την (4) “τεσσάρα”, στο 4% “σκαρφάλωσε” ο πληθωρισμός ενώ για την άνοδό του “μαλώνουν” ο 6ος και ο 7ος όροφος του υπουργείου οικονομικών (στον 6ο μένει ο κ. Παπακωνσταντίνου και στον 7ο η κ. Κατσέλη) οι οποίοι μην φανταστείτε ότι μάλωσαν όπως μαλώνουν οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές διαμερισμάτων στις γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών, αλλά μάλωσαν δι’ αντιπροσώπων. Έστειλε δηλαδή ο καθένας τους δικούς του να “καθαρίσουν”. Ο πρώτος αποδίδει την αύξηση του πληθωρισμού στην αγορά, η δεύτερη στους φόρους….

Η σελίδα μας πάντως, θέλοντας να τιμήσει από την πλευρά της τον αρμόδιο υπουργό για τα συγχαρητήρια που έλαβε από τους 4 προαναφερθέντες του αποδίδει το δάφνινο ηρωικό ελληνικό στεφάνι…
Όχι άλλο Τσοχατζόπουλο...
ή,  απληστία αλλά σοσιαλιστική....
(ας πούμε κι εμείς μια κουβέντα, οχι πως έγινε και τίποτα δηλαδή…)

Το καταλάβαμε, το ξέραμε δηλαδή, οτι αυτός ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια όταν ο σοσιαλισμός (του) ξεθώριασε, ήθελε (έβλεπε μόνο) να πλουτίζει. Είχε και νέα γυναίκα που όσο να ναι τον ενθουσίαζε, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος...

Κρίμα πάντως στις καταστάσεις που τον συντηρούσαν στην κατάστασή του...
Δεν είδα πάντως και κανέναν να στεναχωρηθεί που του είπαν να φύγει απο το Πασοκ. Ούτε κι ο ίδιος φαίνεται να σταναχωρέθηκε, εκτός κι αν βρεθεί κανένας περιπτεράς να τον φασκελώσει και να του πεί «ανάθεμα τον σοσιαλισμό σας, παλιοκερατάδες» οπώτε και ο κ. Άκης θα ντραπεί που κάποτε ήταν αγωνιστής για να καταλήξει στα γεράματα να τον λένε άπληστο. Πλήν όμως αυτό το σενάριο είναι απίθανο διότι ο κ. Άκης δεν πηγαίνει στο περίπτερο ούτε η κ. Βίκη αλλά στέλνουνε ειδικούς γι αυτήν τη δουλειά, οι οποίοι την δουλειά τους κάνουνε και δεν έχουνε καμία όρεξη να κακοκαρδίσουνε τα αφεντικά τους οπότε δεν τους λένε τίποτα. Οπώτε (τζίφος!) καταλήγουμε στο οτι οι δημοσιογράφοι αναγκάζονται να κάνουν την βρώμικη δουλειά και να τους πούν οτι «σαν πολλά δεν φαίνεται να χετε μαζέψει;»

Καλά λέει ενας φίλος να του στείλουμε προσφορά και να του προτείνουμε με ενα «συμβολικό ποσό» να του γράφουμε καλά λόγια για 10- 15 μέρες μέχρι να περάσει η μπόρα....και μετά πάλι βλέπουμε.. Δεν είναι κι άσχημη ιδέα...

Μου άρεσε πάντως το προ-χθεσινό «χιλιάρι» της «Ε». Τι μας λέγανε και τι έγινε.. είναι να μην είναι ρομαντικός κανείς, κι αμέσως δείχνει κατανόηση. Ναι, εκτός απο περιπτώσεις όπως η άνωθεν...
Αλλά κι αυτοί οι νεοδημοκράτες ... τι περίπτωση... που μίλησαν για επανίδρυση(!) και το μονο που έκαναν ήταν να ανακατατάξουν τα πράσινα με τα γαλάζια στελέχη ενω το δε κράτος δεν ανακατατάχτηκε αλλά πήρε αναβολή. Ο δε πρώην πρωθυπουργός αρκέστηκε να μιλήσει για «δύσκολες μέρες» 10 μέρες πρίν απο τις εκλογές σε κείνα τα απίθανα σόου (αλήθεια, ποιός μεγάλος εγκέφαλος τα σκέφτηκε;) όπου με στύλ κάτι ανάμεσα σε καθηγητή μαθηματικών και ράπερ εξηγούσε στο «ζωντανό κοινό» του οτι τα νούμερα δεν βγαίνουν.... αλλά δεν έκανε και τίποτα. Δεν προλάβαινε θα μου πείτε. Σωστά. Αλλά και νωρίτερα πάλι τίποτα δεν έκανε. Μονο συντηρούσε. Μπορεί και να μην ήθελε να χαλάσει τις καρδιές μας, ή να γίνει κακός. Γιατί και για να γίνεις κακός, θέλει τέχνη. Δεν μπορεί δηλαδή 5 χρόνια να δίνεις κι ύστερα να ξυπνήσεις ενα πρωί και να κάνεις τον κακό. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια.

Κι αλοίμονο μην φτάσει κανείς στο σημείο να σκέπτεται «την δουλειά μου την έκανα» την -οικογενειακή- παράδοση την κράτησα, τους δικούς μας τους εξυπηρέτησα, τι άλλο να κάνω;....

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

«κρίση η ψύχραιμη»
ή «έπεσε κρίση» ευκαιρία να κριθούμε!
Εκ των πραγμάτων, με φίλους συζητάμε για την «κρίση».
Πως την είδε ο ένας και πως την βλέπει ο άλλος, πως την ζεί ο τρίτος κ.ο.κ. το συμπέρασμα; Οτι κρίση υπάρχει, κι οτι δεν ήρθε στα καλά καθούμενα αλλά μάλλον την περιμέναμε. Τόσο πολύ που κάποιοι την αντιμετωπίζουν πια, μετα και το σοκ των προηγουμένων μηνών που δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει, με ανακούφιση. Και με το βλέμα στραμμένο στο μέλλον ( εδω γελάω, κάτι θυμάμαι μ αυτην την ατάκα!)  Στην επόμενη μέρα δηλαδή.... Κι αυτό είναι κάτι που λένε τόσο όσοι ασχολούνται με τα «κοινά» (και δεν λέω «τοπική πολιτική» σύμφωνα και με τις «παραστάσεις» που εχω) όσο και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Και να κοιτάξουμε που είμαστε, ποιοί είμαστε, τι παρέχουμε και τι θέλει ο κόσμος απο μας.
Έχουμε δηλαδή ξεκινήσει να αντιμετωπίζουμε την «κρίση» ώριμα και με ψυχραιμία (αν μπορούμε ας κάνουμε και διαφορετικά...) αλλά και ως μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Σε κάθε επίπεδο..
Κι όσο για την ανακούφιση, ισχύει κι αυτη η λέξη, διότι δεν υπάρχει πράγμα χειρότερο απο τον φόβο, να ξέρεις δηλαδή οτι η μπόρα έρχεται κι οτι κάπου θα σκάσει η μπόμπα αλλά να μην ξέρεις απο πού και πότε. Πλέον, λένε κάποιοι, είναι καλύτερα, διότι το «κακό» ή οτι ήταν να γίνει έγινε και τώρα ο καθένας κάθεται τον πάγκο του ή όπως έστρωσε κοιμάται που λέει κι ο σοφός λαός....

Αυτά σε πιο «ψαγμένο» επίπεδο και με δεδομένη την «ωριμότητα». Ενδεχομένως αυτά να ισχύουν για τους λιγότερους, διότι για τους περισότερους η κατάταση παραμένει ανησυχητική και δύσκολη. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν φέτος οι αριθμοί και τα στοιχεία, ποιοτικά και ποσοτικά, απο την τουριστική κίνηση. Γενικώς πάντως, οφείλει να κατανοήσει κανείς και τους δευτερους που -πιο προσγειωμένα- κάνουν λόγο για χρόνιες παραλείψεις των αρμόδιων υπουργείων και φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό καθώς και για αποφάσεις που προκαλούν ασφυξία στην αγορά απο πλευράς κυβέρνησης.
Κι εδω που τα λέμε όσο ψύχραιμα και να θέλει να δεί κανείς τα πράγματα, κρίση υπάρχει και δεν τρελάθηκε ξαφνικά όλος ο κόσμος και οι μεγάλες επιχειρήσεις που αναφέρονται σε αυτην...
Πριν απο λίγες ημέρες διάβασα ενα ενδιαφέρον άρθρο στην «καθημερινή» για τον κλάδο των χρυσοχόων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα εξ αιτίας των διεθνών οικονομικών εξελίξεων και τάσεων αλλά και των ανακατατάξεων στο εμπόριο στην εγχώρια αγορά. Ενδεχομένως να αξίζει να το διαβάσετε, για να συμπεράνετε ,ίσως, οτι οι διαπιστώσεις σας δεν αποτελούν προσωπικό κεκτημένο... το ρεπορτάζ εδω.

Πέρα απο τον τουρισμό, γιατί η «κρίση» δεν αρχίζει ούτε σταματά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στα ξενοδοχεία της Ελλάδας, ο κόσμος διαμαρτύρεται ανοιχτά πια, κι έχει ... δίκιο και λέει οτι φταίνε (και) οι πολιτικοί.
Και προφανώς, για να το λένε οι περισότροι πια, μάλλον έχουν δίκιο....
Μεταξύ μας, όρεξη να έχει να ακούει κανείς τελευταία...
Και βέβαια οι πολιτικοί έχουν ευθύνες. Ποιός άλλος.. Εκείνοι ευνόησαν καταστάσεις που σήμερα μας γυρνούν μπούμεραγκ και μας κάνουν να ψαχνόμαστε. Κι εδω ο καθένας έχει να θυμηθεί κι απο μια προσωπική εμπειρία ή περιστατικό του ιδιόρυθμου ελληνικού κράτους και των εκπροσώπων του.
Διευκρινιστικά

ΥΓΝο1 Το κείμενο δεν δικαιολογεί καταστάσεις ενω δεν «διαβάζει» την «ωριμότητα» ως «ελιτίστικη» και «υπεράνω» άποψη και συμπεριφορά. Ίσα ίσα, προς θεού δηλαδή...

ΥΓ Νο2 Θέλουμε να ελπίζουμε οτι η «κρίση» δεν θα μας κάνει φοβικούς και κομπλεξικούς ανθρώπους, αλλά ανθρώπους με μεγαλύτερη κατανόηση κι ειλικρίνεια κι ενδεχομένως πιο απλούς.. (ποιός νομίζεις οτι είσαι και τέτοια πράματα δηλαδή κομμένα!)
ενα κείμενο σε δευτερο ενικό...

θα σας "κλέψω" μια φωτογραφία, (δικαιωματικά, αφού αναφέρομαι σε σας!) και θα κάνω σχόλιο στο σχόλιο σας!
εγω σας ευχαριστώ που με βρήκατε και μου δείξατε την δουλειά σας η οποία είναι εξαιρετική. Πόσο μάλλον που αποφασίσατε να γράψετε το κείμενό σας στα Αγγλικά -που εχει και νόημα- γιατί σε πολλές περιπτώσεις, τα λέμε, αλλά τα λέμε μεταξύ μας....
Ο τρόπος που γράφετε μου αρέσει πάρα πολύ και άνετα σας λέω οτι τα κείμενα σας είναι πολύ καλύτερα απο αυτά που κυκλοφορούν σε "επίσημους" οδηγούς (τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι μπαγιάτικα, γραμμένα "στο πόδι" και περιέχουν λανθασμένες πληροφορίες) καθώς και απο τις πληροφορίες που παρέχουν επίσημοι φορείς, ο Δήμος του νησιού, η Κοινότητα της Οίας, καθώς και επαγγελματικοί σύλλογοι (στις ελάχιστες περιπτώσεις όπου εκπροσωπούνται συλλογικά στο διαδίκτυο) οπώτε μια καλή ιδέα θα ήταν να τους προτείνετε να χρησιμοποιήσουν το υλικό σας, να πληρώσουν δηλαδή, καθώς το οτι το έχετε έτοιμο και δεν γίνεται "ανάθεση έργου" δεν σημαίνει οτι η δουλειά δεν έχει κόστος, ίσα ίσα δηλαδή (!).
Ευχομαι καλή συνέχεια και βέβαια να πώ οτι αναφέρομαι στην σελίδα  www.santorini-hotels.blogspot.com/  την οποία μόλις γνώρισα μέσω σχολίου.