Σάββατο, Φεβρουαρίου 21, 2015

Παναθηναικός – Α.Ο. Θήρας 3 - 0 (21.2)

Με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΑΟ Θήρας άνοιξε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.

Στον θεαματικό αγώνα με τον βαθμολογικά δεύτερο Παναθηναϊκό, οι αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι έκαναν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στο πρωτάθλημα στον πρώτο αγώνα τους στην Α1 με τον νέο προπονητή της ομάδας κ. Οικονόμου, μην καταφέρνοντας όμως τελικά να επικρατήσουν της αντίπαλης ομάδας.

Τα σετ του αγώνα διαμορφώθηκαν ως εξής : 25-21,25-22,25-17

Τα επόμενα παιχνίδια του Α.Ο. Θήρας στο πλαίσιο των αγώνων της Α1 είναι με το Μαρκόπουλο, το Ρέθυμνο, την Ηλιούπολη και τον Ολυμπιακό.


Παράλληλα, με τον πρώτο βαθμολογικά στην Α1, Ολυμπιακό, κληρώθηκε να αγωνιστεί ο Α.Ο. Θήρας στο πλαίσιο της 8άδας της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου γυναικών. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25.2 στην Αθήνα.

Τα ζευγάρια του Κυπέλλου διαμορφώθηκαν ως εξής :
Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός – Παναθηναικός, ΑΟ Μαρκοπούλου – Πανναξιακός, Ολυμπιακός - ΑΟ Θήρας, ΕΟ Σταυρούπολης - Ηρακλής Κηφισιάς

Για την πρόκρισή του στα ημιτελικά ο Α.Ο. Θήρας είχε επικρατήσει του Ανατόλια με 3 – 0.


Οι αγώνες του final four θα πραγματοποιηθούν σε Σύρο και Αγρίνιο. 

έναρξη των μαθημάτων ξυλογλυπτικής στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επαρχείου Θήρας,

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ» & ΤΟ ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε.  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ :  «ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ»

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα. Αρχαρίων και προχωρημένων.

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
 ΕΝΑΡΞΗ     Τρίτη  3/3 ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ   18.00-20.00

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ
ΕΝΑΡΞΗ   Πέμπτη 5/3    ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ 20.00-22.00    

ΧΩΡΟΣ:   Επαρχείο Θήρας
Εκπαιδευτής:  Αντωνιάδης Χρήστος     
                                                                                             
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.katartisi-pnai.gr

Για πληροφορίες στο τηλ. 22810 85900

ευχαριστίες του Α.Ο. Θήρας σε όσους ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις του για τις κοπές της πίτας των ακαδημιών και της ομάδας

Σύμφωνα με προ ημερών ανακοίνωσή του που έχει αναρτηθεί σε αθλητικές σελίδες,

Ο Α.Ο. Θήρας εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν το πρωινό του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου στην κοπή της πίτας των ακαδημιών του που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης.

Η μεγάλη προσέλευση των αθλητών και αθλητριών του Α.Ο. Θήρας καθώς και των γονέων των παιδιών που συμμετέχουν στις ακαδημίες της ομάδας μας έδωσε χαρά και ικανοποίηση ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και στο μέλλον.

Ως διοίκηση του Α.Ο. Θήρας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην φετινή γιορτή των ακαδημιών μας όπως επίσης και τους χορηγούς που υποστήριξαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης η συμβολή των οποίων έχει για μας μεγάλη σημασία.

Αντίστοιχα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες και φίλους της ομάδας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και συμμετείχαν το βράδυ της ίδιας ημέρας στην κοπή της πίτας του Α.Ο. Θήρας στο café Graffiti στον Καρτεράδο, όπως επίσης και τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους δωροθέτες που για μια ακόμη φορά με την έμπρακτη υποστήριξή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες πολύ για την ανταπόκριση και υποστήριξή σας και ευχόμαστε σε όλους μια καλή αθλητική περίοδο και χρονιά.

Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εξής χορηγούς – επιχειρήσεις για την υποστήριξή τους :

Graffiti
More and More
Vodafone
WIND
Ερωτόκριτος
Λειβαδάρος – Φούρνος στο Μεγαλοχώρι
Multimedia
Γ. Συνολάκης
Β. Αλαφούζος
Καραγκούνης- Τυπογραφείο
Core It
Admiral

Χορηγοί Επικοινωνίας :  Santorini 106,4 - Top Melody 104,9

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015

Α.Ο. Θήρας – Α.Ο. Μαρκόπουλο (28.2 20.00)

Ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας στο πλαίσιο των αγωνιστικών της Α1 γυναικών στο βόλεϊ, θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις  20:00 στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. 

Ο αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά απο την ΝΕΡΙΤ. 

Την πρόσκληση μπορείτε να την δείτε εδώ : https://www.facebook.com/events/869812909742058  

«από την γη στη σελήνη» από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας (28.2 20.45)

Την προβολή του animation του Άγγελου Σπάρταλη «Aπό τη Γή Στη Σελήνη», της πρώτης ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, θα παρουσιάσει το Σάββατο 28.2 η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας στον φιλόξενο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στις 20.45, με την παρουσία του δημιουργού του φίλμ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά το το φίλμ μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες :

στην Διεθνή Έκθεση Οίνου ProWein 2015 το οινοποιείο ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, https://www.facebook.com/karamolegoswinery.santorini?fref=nf

Το οινοποιείο ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ θα συμμετάσχει και φέτος στην Διεθνή Έκθεση Οίνου ProWein 2015, που θα λάβει χώρα στην πόλη Dusseldorf της Γερμανίας από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου.
Στόχος μας είναι, για άλλη μια χρονιά, να δώσουμε σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από τα κρασιά μας, την Σαντορίνη και το Ασύρτικο, την γηγενή ποικιλία του νησιού μας που κερδίζει κάθε μέρα και καινούριους θαυμαστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αν θα βρίσκεστε στην Έκθεση, ή γνωρίζετε κάποιον που πρόκειται να την επισκεφτεί, θα περιμένουμε με χαρά παλαιούς και καινούριους φίλους στο περίπτερο 9, stand C68. Ραντεβού στην ProWein 2015!

ευχαριστήριο τηλεφώνημα του Υπουργού Υγείας στον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες του στον τομέα Υγείας

Την ευαρέσκειά  και την έμπρακτη στήριξή του  στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας στα μικρά νησιά, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ενημερωθείς για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα μικρά νησιά, με θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, ο Υπουργός Υγείας επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον οποίο ευχαρίστησε για την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αναλάβει το κόστος χορήγησης επιδόματος στους γιατρούς που θα θελήσουν να έρθουν στα νησιά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επιδιώκοντας αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι από την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, πολλές θέσεις έμειναν κενές, καθώς δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον.

Μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Υπουργός Υγείας θα επαναπροκηρύξει τις θέσεις αυτές, περιλαμβάνοντας και την χορήγηση του επιδόματος από την ΠΝΑΙ, καθώς πιστεύει ότι θα λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να αποσταλεί γραπτώς στο Υπουργείο Υγείας η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

«Γίνεται φανερό ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αντιμετωπίσει το πλέον ζωτικό και κρίσιμο πρόβλημα των νησιών μας, βρίσκει ευήκοα ώτα και αποδεικνύει ότι, όταν οι προτάσεις μας είναι σοβαρές και τεκμηριωμένες, μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικές και σωτήριες λύσεις ακόμη και εκτός των στενά νοούμενων πλαισίων των αρμοδιοτήτων μας» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Υπουργό Υγείας. 

2ος Διεθνής Μαραθώνιος στην Ρόδο με διοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου (26.4)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο «ΜEDITERRANEAN» πραγματοποιήθηκε σήμερα (19.2) το μεσημέρι η παρουσίαση του 2ου Διεθνούς Μαραθωνίου που θα γίνει στις 26 Απριλίου 2015, με διοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου να είναι υπεύθυνη στο τεχνικό κομμάτι του αγώνα.

Στο Μαραθώνιο εμπλέκονται οργανωτικά  ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ, ενώ είναι πλέον αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και την Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων (AIMS).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου-πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η Αντιδήμαρχος  Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας, το μέλος του Δ.Σ. του κεντρικού ΣΕΓΑΣ Μιχάλης  Παυλούς-πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο Γιώργος Μιχαλάκης, τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου-τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη Τύπου από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου και προέδρου της οργανωτικής Επιτροπής Μαραθωνίου Ρόδου κ. Παπαβασιλείου,
Νιώθω μια ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ και μιλώ για τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Ξεκινήσαμε με δειλά και γεμάτα προβληματισμό βήματα μόλις λίγους μήνες πριν, αλλά με ένα βλέμμα γεμάτο αισιοδοξία, για να έχουμε μπροστά μας άλλον έναν μεγάλο αγώνα να αντιμετωπίσουμε.

Η διοργάνωση του δεύτερου Διεθνή Μαραθωνίου «Δρόμοι προς την Ρόδο» είναι γεγονός και αυτήν την φορά μας βρίσκει ακόμα πιο προετοιμασμένους! Το στοίχημα της εδραίωσης φαίνεται κοντά και είναι πιο ορατό από ποτέ. Τώρα έχει έρθει η στιγμή που πρέπει αυτό το στοίχημα να βάλουν μαζί μας και όλοι οι πολίτες του νησιού. Να γίνουν μέρος αυτής της διοργάνωσης, ως δρομείς, ως εθελοντές, ως υποστηρικτές. Να νιώσουμε όλοι μαζί το πόσο σημαντικό έργο προσφοράς είναι αυτό το δρομικό γεγονός στην Ρόδο, μια γιορτή που μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να προσφέρει.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει πλέον την επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ καθώς και της AIMS & IAAF που διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα. Έχει όμως και βασικούς χορηγούς και υποστηρικτές που μας τιμούν με την συμμετοχή τους. 

συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γεωργίου Λεονταρίτη προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.

Στην επιστολή του  ο κ. Λεονταρίτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το έργο που ο κ. Παυλόπουλος καλείται να αναλάβει σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τονίζοντας ότι η ανάληψη των καθηκόντων της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας απαιτεί δύναμη, υπευθυνότητα, διορατικότητα και αυξημένο αίσθημα δημοκρατικής ευαισθησίας, στοιχεία που αναμφίβολα τον  χαρακτηρίζουν.


 «Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε στην εμπιστοσύνη με την οποία σας περιέβαλε  η πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ότι θα πράξετε το παν για την υπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων λειτουργώντας ως εγγυητής της ενότητας, της ομοψυχίας του Ελληνικού λαού και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Στο πρόσωπό σας έχουν εναποτεθεί μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες για την ευόδωση της σημαντικής αποστολής σας», επισημαίνει ο κ. Λεονταρίτης.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ – ενημέρωση του Περιφερειακού ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

H Καθαρά Δευτέρα, που φέτος γιορτάζεται στις 23 Φεβρουαρίου, είναι για τους μισθωτούς εργάσιμη ημέρα, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες αργίες. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά και η απασχόληση των μισθωτών κατά την ημέρα αυτή είναι νόμιμη και δεν δημιουργεί αξίωση για πρόσθετη αμοιβή.
Ειδικότερα:
-       στους ημερομίσθιους μισθωτούς που θα απασχοληθούν την Καθαρά Δευτέρα οφείλεται το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς άλλη προσαύξηση (δηλαδή δεν θα λάβουν την προσαύξηση 75%),
-       στους μισθωτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό δεν οφείλεται καμία άλλη αμοιβή πλέον του κανονικού μηνιαίου μισθού, αφού η Καθαρά Δευτέρα συμπεριλαμβάνεται στις εργάσιμες ημέρες του μήνα, στις οποίες αντιστοιχούν οι αποδοχές τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, εάν την ημέρα αυτή, που χαρακτηρίζεται σαν εργάσιμη εορτή, ο μισθωτός απουσιάσει αυθαίρετα από την εργασία του, όχι μόνο δεν δικαιούται να λάβει το ημερομίσθιό του, αλλά η απουσία του χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη.
Εξαιρέσεις:
 1. Αν η εορτή της Καθαράς Δευτέρας έχει χαρακτηρισθεί σαν ημέρα αργίας με συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή συνήθεια, εσωτερικό κανονισμό, με ατομική σύμβαση εργασίας ή τέλος με έθιμο, οι μισθωτοί δεν προσέρχονται για εργασία μεν, αλλά δικαιούνται κανονικά το ημερομίσθιο ή το μισθό τους αντίστοιχα χωρίς καμιά πρόσθετη αμοιβή.
2. Αν περιλαμβάνεται σε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή σε Διαιτητική Απόφαση όρος καταβολής προσαύξησης 75% για την εργασία κατά την Καθαρά Δευτέρα, οι μισθωτοί που υπάγονται σε αυτήν δικαιούνται να λάβουν την παραπάνω αύξηση.

Περιφερειακό ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου - Κυκλάδων,

τηλ. 2281081692, fax 2281081692, email: syrosinediktio@inegsee.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου σχετικά με την τροποποίηση-αύξηση του ορίου πιστώσεων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

ΑΝΑΦΟΡΑ για τον  κ.  Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατέθεσαν (18.2.2015) οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου με θέμα: Τροποποίηση –Αύξηση εγκεκριμένου όριου πιστώσεων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
                                        
Οι Βουλευτές Κυκλάδων, Νικόλαος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός και Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, Νεκτάριος Σαντορινιός και  Ηλίας Καματερός,  καταθέτουν αναφορά το έγγραφο της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου  της 10.02.2015 με αρ. πρωτ.13332/133 σχετικά με την Τροποποίηση-Αύξηση εγκεκριμένου όριου πιστώσεων-πληρωμών, έργων-μελετών ενταγμένων στις ΣΑΕΠ/ΣΑΜΠ Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ έτους 2015  στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. 

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015

ο ΑΟ Θήρας στους 8 του Κυπέλλου – θεαματικό παιχνίδι και σπουδαία νίκη του Α.Ο. Θήρας έναντι της Ανατόλια

Αποκλείοντας το Ανατόλια με 3-0 σετ ο ΑΟ Θήρας προκρίθηκε στους 8 του κυπέλου Ελλάδας.

Δεν ήταν πολύ εύκολο το έργο του ΑΟ Θήρας καθώς το Ανατόλια έδωσε μάχη στα δύο πρώτα σετ με αποτέλεσμα να περάσουν και τα δύο τους 25 πόντους για να κατακτηθούν. Στο τρίτο ωστόσο τα πράγματα ήταν πολύ ξεκάθαρα για τη Θήρα πού πήρε την πρόκριση με τον Απόστολο Οικονόμου στον πάγκο της για πρώτη φορά.

Το βέβαιο ήταν ότι επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα θεαματικό παιχνίδι που απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο κλειστό της Σαντορίνης.

Τα σετ του αγώνα 27-25,  28-26, 25-17 με άσο.


Την πληρη περιγραφή του αγώνα καθώς και περισσότερες πληροφορίες γι αυτόν μπορείτε να δείτε στην σελίδα: http://greekvolley.com/index.php/component/k2/item/41741-i-thira-stous-8.html

συνάντηση ενημέρωσης των Βουλευτών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κυκλάδων,

Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος και Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός και Ηλίας Καματερός ενημερώθηκαν χθες 17/2 από τον Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκο Ζωϊδη για τα θέματα υδροδότησης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τις δρομολογημένες αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και με δεδομένο ότι η σύμβαση με τα πλοία μεταφοράς του νερού λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου, η επίλυση του προβλήματος των άνυδρων νησιών θα αντιμετωπιστεί με επιτάχυνση των διαδικασιών εγκατάστασης των αφαλατώσεων στα νησιά σε συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης των αντίστοιχων νησιών. Ταυτόχρονα αναζητούνται και άλλες λύσεις για την υδροδότηση των νησιών μέχρι την οριστική επίλυση των ζητημάτων εγκατάστασης των αφαλατώσεων.

Με εκφρασμένη την πολιτική βούληση όλων μας, ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεχίζει να επωμίζεται το υψηλό κόστος μεταφοράς του νερού (γύρω στα 12-13 ευρώ το κυβικό),  η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και εγκατάστασης των μονάδων αφαλάτωσης.


Πέραν αυτού συζητήθηκαν και προτάσεις μείωσης του ενεργειακού κόστους των μονάδων με χρήση των ΑΠΕ, καθώς και αντιμετώπισης των αναγκών ύδρευσης σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, μέσω και άλλων λύσεων όπως κατασκευή μικρών φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών, ομβροδεξαμενών κλπ, κάτι που χρειάζεται στρατηγικό σχεδιασμό και αντίστοιχες μελέτες σε μονιμότερη βάση.

ανακοίνωση από το Επαρχείο Θήρας για την ενημέρωσή του στο ενδεχόμενο οικονομικής τους υποστήριξης, των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για το 2015

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

«Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε μέχρι την 26η Φεβρουαρίου 2015, τις προτάσεις και δράσεις, που έχετε προγραμματίσει να διοργανώσετε την τρέχουσα περίοδο, μαζί με το ενδεικτικό προϋπολογισμό αυτών, προκειμένου η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αξιολογήσει και να προβεί στην κατά το δυνατόν οικονομική στήριξη των προαναφερομένων δράσεων.»

ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στην παραλία του Περιβόλου

Ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στην παραλία του Περίβολου στο πλαίσιο εφαρμογής των μελετών για την πλήρη κάλυψη της περιοχής.
Οι εργασίες παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς και με σκοπό να έχουν ολοκληρωθεί πρίν το ξεκίνημα της νέας τουριστικής χρονιάς.

Το έργο αναμένεται να προστατεύσει  περιβαλλοντολογικά την περιοχή της όμορφης και δημοφιλούς παραλίας και να δώσει λύση σε σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, κυρίως, επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο αγωγός που κατασκευάζεται κατά μήκος της παραλίας θα έχει έκταση 5 περίπου χιλιομέτρων μαζί με τις διακλαδώσεις του προς τις επιχειρήσεις και τις κατοικημένες περιοχές.


Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση με την πορεία και ολοκλήρωση του έργου τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τα οποία έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο, είναι υποχρεωμένα να το κάνουν ύστερα από ανάλογα αιτήματα στην Δ.Ε.Υ.Α.Θ. 

αίτημα ενημέρωσης από τον Ε.Ο.Τ. για τον αριθμό των ξενοδοχείων που θα είναι ανοιχτά από τις 27.3.2015 και μετά

Ύστερα από αίτημα που δέχθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης από τον Ε.Ο.Τ. και στο πλαίσιο της έναρξης πτήσεων charter προς την Σαντορίνη, ζητά από τα μέλη της να την ενημερώσουν για το εάν οι επιχειρήσεις τους θα είναι ανοιχτές από τις 27.3.2015 και μετά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της,

Η ανακοίνωση που ακολουθεί προωθήθηκε στην Ε.Ξ.Σ. από τον Ε.Ο.Τ. Γερμανίας καθώς και το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Σαντορίνης και ζητά την αμεσότερη δυνατή ενημέρωση για το πόσα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά από τις 27.3.2015 και μετά,  οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν πτήσεις charters από την Γερμανία, ανάλογα με τα καταλύματα που θα είναι ανοιχτά.

Για τον λόγο αυτό και στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν το ξενοδοχείο σας θα είναι ανοιχτό από τις 27.3.2015 και μετά.

Οι απαντήσεις σας μπορούν να αποστέλλονται στο email της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης :  santorinihotelires@gmail.com

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας :

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε κατάλογο των ξενοδοχείων της Σαντορίνης, τα οποία θα είναι ανοιχτά από τις 27 Μαρτίου 2015, οπότε έχει προγραμματιστεί η έναρξη των πτήσεων charter των αεροπορικών εταιριών Air Berlin και NIKI από τη Γερμανία.

H παροχή έγκυρης και ακριβούς πληροφόρησης επί του εν λόγω θέματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των πτήσεων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ (17.2) – αποφάσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση,

Στην  Έξω Γωνιά Θήρας σήμερα την 17 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 1800, κατόπιν της αριθ. 7/9-2-2015 πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής  Κοινότητας, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο τριών μελών υπήρξαν δύο παρόντες, συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους το Τοπικό Συμβούλιο  Έξω Γωνιάς Θήρας. Ο Σύμβουλος κ. Ρούσσος Γεώργιος δεν έλαβε μέρος λόγω έκτακτης απασχόλησης. Στη συνεδρίαση παρέστη ο Αντιδήμαρχος κ. Καμπουράκης Νικόλαος.  Συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις επί των ακόλουθων θεμάτων:

ΘΕΜΑ 1ο       Χωροθέτηση νέων θέσεων περιπτέρων
Αναφερόμενος ο Πρόεδρος στο υπόψη θέμα, γνωστοποίησε ότι ο Δήμος με το από 23-1-2015 έγγραφό του μας ενημέρωσε ότι προκειμένου να προβεί στον καθορισμό του αριθμού και χωροθέτηση νέων θέσεων περιπτέρων να του γνωστοποιήσουμε τις προτάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου. Για τον καθορισμό των θέσεων περιπτέρων λαμβάνονται υπόψη οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, της δημόσιας κυκλοφορίας, την αισθητική και λειτουργική φυσιογνωμία του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και την εν γένει προστασία της κοινής χρήσης.
Μετά από διαλογική συζήτηση, το Τοπικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα ότι επιδιώκει χωροθέτηση θέσης περιπτέρου στη στάση Έξω Γωνιάς στον επαρχιακό δρόμο Φηρών Καμαρίου. Επιφυλάσσεται προς τούτο για την επιλογή κατάλληλης θέσης.

ΘΕΜΑ 2ο       Ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Τοπικό Συμβούλιο για τα ακόλουθα θέματα:
α. Την 10-3-2015 δημοπρατείται το έργο της ανακατασκευής του πρώην κοινοτικού καταστήματος. Διατυπώνουμε την ικανοποίησή μας για την προ ετών πρωτοβουλία του σημερινού Δημάρχου προς αξιοποίηση  του αρχοντικού αυτού και για το μετέπειτα επίμονο πολυετές ενδιαφέρον του ώστε να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια.
β. Για την αντικατάσταση λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν και στο Δήμο στον αριθμό τηλεφώνου 22863/60110.
γ. Η απόφαση του 7ου θέματος της συνεδρίασης της 1-12-2014 για το χτίσιμο τοίχου της ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σιγάλα δεν ισχύει πλέον αφού ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος μερίμνησε για το χτίσιμο του τοίχου και μάλιστα καλαίσθητα. Εκφράζονται οι ευχαριστίες μας και αναμένουμε όπως η ανταπόκριση αυτή αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

ΘΕΜΑ 3ο     Αποκατάσταση ζημίας στον παραλιακό δρόμο από τη στροφή ΑΒΙΣ μέχρι το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού.  
Αναφερόμενος ο Πρόεδρος στο υπόψη θέμα, ανέφερε ότι μπροστά από τις εγκαταστάσεις του μηχανοστασίου της ΔΕΥΑΘ στο ΑΒΙΣ καθώς και από την ιδιοκτησία του Αντωνίου Φουστέρη στον παραλιακό δρόμο έχει γκρεμιστεί ο τοίχος προστασίας του δρόμου και έχουν προκληθεί ζημιές στο οδόστρωμα. Όπως είναι γνωστό, κάτω από το ως άνω οδόστρωμα διέρχεται ο κεντρικός αγωγός αποβλήτων του μηχανοστασίου.
Ακολούθως ανέγνωσε την από 6-2-2015 επιστολή του Ρούσσου Γιάννη του Σπύρου, που αναφέρεται στη ζημία που έχει προκληθεί στον παραλιακό αυτό δρόμο. 
Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν περιλαμβάνεται στο δίκτυο εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας της Τοπικής Κοινότητας ώστε να έχουμε αρμοδιότητα. Σημειώνεται όμως ότι ο αυτοκινητόδρομος αυτός έχει διαμορφωθεί και έχει δοθεί στην κοινή χρήση τουλάχιστον πριν 15 χρόνια και από αυτόν διέρχεται σημαντικός αριθμός οχημάτων και μεταξύ των άλλων και λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Στη συνέχεια ανέγνωσε το αριθ. 5/7-2-2015 έγγραφό μας προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το αριθ. 6/9-2-2015 έγγραφό μας προς τη ΔΕΥΑΘ.
Μετά από διαλογική συζήτηση το Τοπικό Συμβούλιο υιοθετεί ομόφωνα τα ως άνω έγγραφα και ζητά να επιληφθούν κατεπειγόντως οι αρμόδιες Υπηρεσίες προς τις οποίες απευθυνθήκαμε.

ΘΕΜΑ 4ο   Κατασκευή του αναψυκτήριου (τουριστικού περίπτερου) στη  θέση της δημοτικής δεξαμενής του αγίου Χαραλάμπους.
Συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα κατόπιν ομόφωνης γνώμης των Συμβούλων.
Επί δύο συνεχή χρόνια περιλαμβάνεται στο τεχνικό  πρόγραμμα του χωριού η κατασκευή αναψυκτηρίου (τουριστικού περιπτέρου) στη  θέση της δημοτικής δεξαμενής του αγίου Χαραλάμπους πλην όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο φάκελλος για την έκδοση οικοδομικής άδειας. 
Μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίζεται ομόφωνα να ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η επίσπευση κατάρτισης  του φακέλλου για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Αν απαιτείται, να ανατεθεί η ολοκλήρωση των μελετών σε ιδιώτες με επιβάρυνση του τεχνικού προγράμματος της Κοινότητάς μας προς αποφυγή περαιτέρω καθυστέρησης.

ΘΕΜΑ 5ο   Στέγαση Τοπικής Κοινότητας.
Συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα κατόπιν ομόφωνης γνώμης των Συμβούλων.
Δεδομένου ότι επίκειται η δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του αρχοντικού Σαλίβερου, όπου παραμένει σημαντικό μέρος του Κοινοτικού αρχείου και ορισμένα έπιπλα, παρίσταται ανάγκη όπως εξευρεθεί κατάλληλος χώρος προς στέγασή τους.
Υπενθυμίζεται ότι στο 6ο θέμα του αριθ. 1/2014 πρακτικού της 16-9-2014 είχαμε ζητήσει από το Δήμο να προχωρήσει στην αξιοποίηση των Κοινοτικών ξενώνων, διατυπώνοντας συγκεκριμένες προτάσεις. 
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζεται ομόφωνα όπως:
-  δύο διαμερίσματα χρησιμοποιηθούν προσωρινά ως γραφείο και αποθήκη του αρχείου και των επίπλων της Τοπικής Κοινότητας μέχρι την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης του κτιρίου του Κοινοτικού Καταστήματος.
-  να ζητηθεί η επίσπευση της απόφασης του Δήμου για τον τρόπο αξιοποίησης των λοιπών χώρων των εν λόγω ξενώνων. 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΠ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε και ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδωνος σε συνέχεια των παραιτήσεων των διορισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση Γ.Γ. των Α.Δ.Α. στο πλαίσιο των προθέσεων της κυβέρνησης για αλλαγές στον θεσμό και ύστερα από νωρίτερη ανακοίνωσή της για αναστολή των αποφάσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η κατάργηση του θεσμού ή η διατήρησή του ως μέρους του δικτύου της αυτοδιοίκησης το οποίο θα αναφέρεται πολιτικά απευθείας στην κεντρική διοίκηση με την απουσία πολιτικών προϊσταμένων.
Σύμφωνα με την αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του πρώην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Αποχωρώντας από την, τιμητική για εμένα, θέση ευθύνης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλες και όλους που είχα την τύχη να συνεργαστώ κατά τη διάρκεια της επτάμηνης θητείας μου.

Να ευχαριστήσω ξεχωριστά τους εκλεγμένους στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, τους δημόσιους λειτουργούς  και τους εκπροσώπους παραγωγικών και συλλογικών φορέων για την αμφίδρομη επικοινωνία μας και την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισα κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Επίσης, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες που μέσα από τα δίκαια αιτήματά τους και τους προβληματισμούς τους με βοήθησαν να ανταποκριθώ καλύτερα στην υποχρέωση που ανέλαβα στα κοινά του πανέμορφου νησιωτικού χώρου του Αιγαίου.

Θα ήταν, βέβαια, παράλειψη να μην ευχαριστήσω και τα μέσα ενημέρωσης για τη διευκόλυνση που παρείχαν στην επικοινωνία με όλους τους κατοίκους του πολυνησιακού χώρου του Αιγαίου μας. 


Αγαπητοί συμπολίτες,

Πάντα πίστευα -επηρεασμένος ίσως και από τη νησιώτικη καταγωγή μου- ότι το Αιγαίο και, ειδικότερα, τα νησιά μας, αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Πρόκειται για έναν μοναδικό χώρο, δώρο θεού, χώρο που γέννησε πολιτισμούς και μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην ανασυγκρότηση της νέας Ελλάδας. Μιας Ελλάδας αντάξιας της ιστορίας και του πολιτισμού της, που θα καταλάβει τη θέση που της αρμόζει στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Θεωρώ  τον εαυτό μου τυχερό για τη δυνατότητα που μου δόθηκε να γνωρίσω καλύτερα το Αιγαίο και τους ανθρώπους του.

Οι στίχοι του ποιητή
           
«Όσες φορές κι αν δω τον ήλιο να σβήνει τη δίψα του στο Αιγαίο, ακόρεστη μένει η λαχτάρα μου γι' αυτά τα φωτισμένα δώματα των Θεών, γι' αυτό τον επίγειο ουρανό που ξαποσταίνει στη γειτονιά μας. Πολυταξιδεμένα άστρα, γατζωμένα στο μπλε του πελάγους, ριγώ κάθε που πλησιάζει η σκέψη μου τα αγαπημένα χώματά σας».


είναι η εικόνα που κρατώ μαζί μου από το Αρχιπέλαγος που με αγάπη υπηρέτησα.

αποφάσεις Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την πλήρη απορρόφηση των πόρων του τρέχοντος ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση (17.2),

Σε σειρά παρεμβάσεων στα έργα που εκτελούνται μέσω ΕΣΠΑ προχώρησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, με πλήρη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε τις εξής αποφάσεις:

Αύξηση προϋπολογισμού του έργου της Ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου Καμείρου.

Έγκριση εκτέλεσης  των εργασιών στον Αρχαίο Πύργο της Αγίας Μαρίνας Κέας , μετά την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης

Μεταφορά του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών της Σερίφου στην δεξαμενή των έργων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Παρατάσεις στα έργα αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου και του Μουσείου  του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου


Τέλος, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου έγιναν συνδυασμένες κινήσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο κατασκευής αποβάθρας στην θέση Πέταλο στο λιμάνι της Σύμης,  με στόχο την εντατικοποίηση των εργασιών για την διάσωση του έργου που ήταν επί μήνες βαλτωμένο. 

Γ. Βρούτσης : ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Βρούτση, βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Εργασίας,

Στο Non-Paper που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου (κι έδωσε στη δημοσιότητα στις 18 Φεβρουαρίου) αναγνωρίζει όλα τα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και ανατρέπει όλους τους δικούς της ισχυρισμούς που χρησιμοποίησε προεκλογικά για να κερδίσει τις εκλογές και χρησιμοποιεί μέχρι και τώρα.

Μερικά παραδείγματα αρκούν:

* Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα πέτυχε μια εξαιρετική προσαρμογή στο διάστημα των περασμένων πέντε ετών. Το έλλειμμά της έπεσε κάτω από 3% τώρα από το 15% το 2010. Το πρωτογενές της πλεόνασμα έφτασε το 1,5%...» (1)
Να σημειωθεί ότι μέχρι τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόταν ότι η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα ή τα απαξίωνε εντελώς…
Τώρα ισχυρίζεται: «Ότι η Ελληνική Κυβέρνηση παίρνει αυτή την προσαρμογή ως σημείο αφετηρίας της…»

* Επίσης παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξυπηρετούσε «τους τραπεζίτες». Τώρα διακηρύσσει:
«Η σταθερότητα του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι η υπέρτατη προτεραιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης».(3)
Θυμίζουμε πως όταν η προηγούμενη κυβέρνηση κεφαλαιοποιούσε τις Ελληνικές τράπεζες (που έχουν περιέλθει υπό δημόσιο έλεγχο) ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε και κατήγγειλε τα πάντα.

* Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα αμφισβητούσε πλήρως ότι η Ελλάδα μπήκε σε φάση οικονομικής ανάκαμψης, μετά από έξη συνεχή χρόνια ύφεσης.
Τώρα σε δεύτερο Νon Paper που έδωσε στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου υποστηρίζει:
«Ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016 θα έθεταν σε κίνδυνο τη σημερινή εύθραυστη ανάκαμψη»…(4)
Παραδέχεται λοιπόν, ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε Ανάκαμψη!
Το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι υποστήριζε μέχρι προχθές.

* Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τον ισχυρισμό ότι το χρέος μας δεν είναι τάχα βιώσιμο, όπως και τα και τα περί «ονομαστικού κουρέματος» του χρέους.
Και στα δύο Νοn-papers που κυκλοφόρησε επαναλαμβάνει συνεχώς ότι σε όρους Καθαρής Πραγματικής Αξίας (NPV) το χρέος μας είναι ήδη πολύ χαμηλότερα από 175%. Λέει χαρακτηριστικά:
«Σε όρους ΚΠΑ (NPV) το χρέος μας βρίσκεται σήμερα στο 135% του ΑΕΠ και θα πέσει κάτω από 120% αν το ίδιο πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 συνεχίσει…» (5)
Και λίγο πιο κάτω:
«Αν το Χρέος της Ελλάδας υπολογιζόταν σε όρους ΚΠΑ (NPV), ας πούμε με προεξοφλητικό παράγοντα 5%, ο λόγος Χρέος προς ΑΕΠ θα ήταν ήδη στο 133% του ΑΕΠ και θα έφτανε το 127% το 2020». (6)
Άρα το χρέος μας είναι βιώσιμο! Το αντίθετο ακριβώς ισχυρίζονταν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα.

Προσέρχονται τώρα στις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά επικαλούνται όσα πέτυχε η διακυβέρνηση Σαμαρά. Στηρίζονται πάνω σε αυτά τα επιτεύγματα. Και δεν έχουν το θάρρος ακόμα να βγουν να το παραδεχθούν δημόσια. Για να ζητήσουν συγγνώμηόπως οφείλουν - ασφαλώς, ούτε σκέψη...

Παραπομπές 
(1)        Greece has made an extraordinary adjustment over the course of the past five years. Its deficit is now below 3% of GDP, down from 15% in 2010. Its primary surplus has reached 1.5%, its structural balance, adjusting for the output gap as measured by the IMF, has reached a surplus of 1.6%, one of the highest in Europe. 
(2)The new government takes this adjustment as its starting point.
(3)The stability of the Greek financial sector is of utmost importance to the Government 
(4) A 3% primary surplus in 2015 and 4.5% in 2016 would jeopardize the current fragile recovery.
(5) In NPV terms, the debt stands at 135% of GDP and would fall below the bar of 120% if the same 1,5% primary surplus as in 2014 was achieved…  
(6) ιf Greece’s debt was calculated in NPV terms, say with a 5% discount factor, the Debt-to-GDP ratio would already be as low as 133% of GDP (see below), and reach 127% in 2020 

η Ελλάδα προορισμός τεσσάρων εποχών και η εναλλακτική και χειμωνιάτικη Σαντορίνη

Την Ελλάδα ως προορισμό τεσσάρων εποχών, με την Σαντορίνη να διεκδικεί μια θέση παρέχοντας ενδιαφέρουσες δυνατότητες και επιλογές και τον χειμώνα, παρουσίασε πρόσφατα δημοσίευμα – ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα στο κείμενο της Θεοδώρας Βασιλοπούλου για την «Καθημερινή» (17.1) αναφέρεται ότι, http://www.kathimerini.gr/799835/article/epikairothta/ellada/h-ellada-proorismos-tessarwn-epoxwn

Ποδηλασία στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στους αμπελώνες της Πελοποννήσου, πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου και στα Μετέωρα, διαδρομές 4x4 στις «ελληνικές Αλπεις», αναρρίχηση στα Μετέωρα και μαθήματα μαγειρικής με φόντο το λευκό των Κυκλάδων. Αυτός είναι ο νέος τρόπος διακοπών, που καταρρίπτει τον μύθο ότι η Ελλάδα ενδείκνυται μόνο για βουτιές στα καταγάλανα νερά και βόλτες κάτω από τον καυτό ήλιο.

«Μια χώρα με περισσότερα από 300 βουνά, πυκνά δάση και παραδοσιακά χωριά, ποτάμια και μαγευτικές λίμνες αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου», δηλώνει στην «Κ» η 29χρονη Δανάη Τσαδήλα, δημιουργός του Trails Beyond, ενός ταξιδιωτικού γραφείου που προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα περιπέτειας, επαναπροσδιορίζοντας την τουριστική ταυτότητα της Ελλάδας, πλέον σε προορισμό τεσσάρων εποχών.

«Κουβαλώντας» στο σακίδιό της επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του τουρισμού και συναρπαστικά βιώματα, όπως ράφτινγκ στη μακρινή Παταγονία, καγιάκινγκ στην εξωτική Σρι Λάνκα, ορειβασία σε ηφαίστεια της Νέας Ζηλανδίας και πεζοπορίες σε παρθένες ζούγκλες της ΝΑ Ασίας, η Δανάη αποφάσισε να προσφέρει ανάλογες συγκινήσεις και στους επισκέπτες της χώρας μας. Και το σημαντικότερο, και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

«Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο, αφού και το κλίμα ενδείκνυται και ο στόχος είναι η καταπολέμηση της εποχικότητας στον τουρισμό», προσθέτει η κ. Τσαδήλα επισημαίνοντας ότι η εταιρεία, που μετράει ενάμιση χρόνο «ζωής», δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Αργοσαρωνικό, Νάξο, Σαντορίνη.

Το πλήρες κείμενο στο οποίο υπάρχουν πολλές πληροφορίες για επιχειρήσεις που παρέχουν σειρά αξιόλογων επιλογών για τους χειμερινούς επισκέπτες της Ελλάδας μπορείτε να το διαβάσετε εδώ : http://www.kathimerini.gr/799835/article/epikairothta/ellada/h-ellada-proorismos-tessarwn-epoxwn


10η HORECA 2015 : μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εκθέσεις που έγιναν στην Ελλάδα

Με την ιδιαίτερα επιτυχημένη φετινή ολοκλήρωση της μεγαλύτερης εκθεσιακής διοργάνωση της χώρας για την Ελληνική Ξενοδοχία και τις σύγχρονες επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης, οι διοργανωτές της εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματά της, αναφερόμενοι τόσο στους περισσότερους από κάθε άλλη φορά εκθέτες και επισκέπτες αλλά και στην επιτυχία των πολλών παράλληλων εκδηλώσεών της, τις οποίες υποστήριξαν επαγγελματίες και κοινό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Με 526 εκθέτες και περισσότερους από 130 χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες -κατά 26% περισσότερους σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωσή της- η 10η HORECA κατάφερε για ακόμη μια φορά να γράψει ιστορία, θέτοντας τον πήχυ ακόμη πιο ψηλά!

Συμπληρώνοντας πανηγυρικά τα δέκα της χρόνια, η μόνη πραγματικά διεθνής έκθεση στη χώρα μας για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση, κατάφερε να σπάσει για ακόμη μια φορά τα ήδη δυσθεώρατα ρεκόρ της. Αυτή τη φορά, σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 26%, με τους επαγγελματίες επισκέπτες από όλο το φάσμα της Εστίασης και του Τουρισμού να ξεπερνούν τους 130 χιλιάδες! ∆εν είναι τυχαίο, άλλωστε το γεγονός πως σε όλη την Ελλάδα μιλούν για την ανεπανάληπτη επιτυχία της φετινής HORECA, που έχει κατά κοινή ομολογία εξελιχθεί σε ένα κομβικό, ετήσιο σημείο συνάντησης για ολόκληρη την αγορά της Μαζικής Εστίασης και της Ξενοδοχίας στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
 
Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, μάλιστα, το επίπεδο των επαγγελματιών επισκεπτών από κάθε γωνιά της χώρας ήταν τέτοιο, που κατά γενική ομολογία των ίδιων των εκθετών, από την πρώτη έως και την τελευταία ημέρα της έκθεσης, όλα τα περίπτερα ήταν γεμάτα από κόσμο που ήξερε ακριβώς τι έψαχνε και για ποιο λόγο.

«Ολοκληρώσαμε μια 10ετία επιτυχούς λειτουργίας της HORECA, η οποία αποτελεί μια πολύ σημαντική έκθεση τόσο σε επίπεδο εκθετών όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και δομής”, δήλωσε μετά το πέρας της έκθεσης ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Forum Α.Ε., κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε συγχρόνως να υπογραμμίσει: “Πλέον ο επόμενος στόχος μας είναι η διεθνοποίηση της έκθεσης. Η νέα εποχή της HORECA οδηγεί στο άνοιγμα της στις γειτονικές χώρες και την προσέλκυση ξένων αγοραστών από αυτές, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών προμηθευτικών επιχειρήσεων για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση».

Κατά την διάρκεια της φετινής HORECA 2015 πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις σε 4 κυρίως stages.

Στο Gastronomy Forum όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας παρουσίασε τις νέες τάσεις της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, το Future Hotel on the Web, όπου παρουσιάστηκαν προτάσεις σχετικές με την online προβολή και τις πωλήσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το Beer & Spirits Show, όπου πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια για τους σύγχρονους bartenders με την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) να πραγματοποιεί διαγωνισμούς δημιουργικής δεξιοτεχνίας και να παρουσιάζει επιτυχημένους και δημιουργικούς συνδιασμούς γευσεων και ποτών, και τέλος το Coffee Competition στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν και δοκιμάστηκαν από το κοινό πολλές και διαφορετικές γεύσεις και διαδικασίες σερβιρίσματος καφέ, ενώ πραγματοποιήθηκε και το ο διαγωνισμός - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Καφές σε Μπρίκι»! 

ενημέρωση της Α.Δ.Α. - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ - την δημιουργία 13 (όσες κι οι Περιφέρειες) νέων δομών εισηγήθηκε ο Υπ. Εσωτερικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση με τους ασκούντες καθήκοντα Γενικών Γραμματέων στις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 13-02-2015, προκειμένου να διατυπωθούν εκατέρωθεν σκέψεις και προτάσεις για την πορεία και την περαιτέρω λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης.

Ένα από τα αντικείμενα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (που συστάθηκαν με τον Καλλικράτη), είναι και ο έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμων και περιφερειών. Σύμφωνα με το άρθρο 102, παρ. 4 του Συντάγματος, ο έλεγχος νομιμότητας πρέπει να ασκείται από το κράτος και όχι από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επισημάνθηκε ότι στην πραγματικότητα οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν παρεμβαίνουν στην ουσία και το περιεχόμενο των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά ελέγχουν μόνο τη νομιμότητά τους, αν δηλαδή οι αποφάσεις αυτές προβλέπονται ή είναι αντίθετες με τους ισχύοντες στους νόμους. Για το θέμα αυτό ο κος Υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι ο έλεγχος νομιμότητας δεν μπορεί να καταργηθεί, αντίθετα μάλιστα ίσως χρειαστεί να ενισχυθεί, με την άσκηση του ελέγχου από μία Ανεξάρτητη Αρχή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι οι περισσότερες αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα πρέπει να ασκούνται οπωσδήποτε από δομές του κράτους, καθώς έτσι ορίζει το Σύνταγμα. Συγκεκριμένα στο άρθρο 24, παρ. 1 του Συντάγματος προβλέπεται ότι «η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους...», και στην παρ. 2 του ιδίου άρθρου προβλέπεται ότι «Η χωροταξική αναδιάρθρωση της Χώρας, η διαμόρφωση η ανάπτυξη, η πολεοδόμηση και η επέκταση πόλεων και οικιστικών γενικά περιοχών υπάγεται στη ρυθμιστική αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Κράτους...».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αλλά προσανατολίζεται στην αντικατάσταση των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από δεκατρείς κρατικές δομές, ισάριθμες με τις περιφέρειες της χώρας. Στο σημείο αυτό κος Θεοδωρίδης έθεσε από την πλευρά του το ζήτημα της νησιωτικότητας και ζήτησε να δοθεί μεγάλη προσοχή στο θέμα αυτό και να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα. Ο κος Υπουργός συμφώνησε ότι πράγματι αποτελεί ιδιαιτερότητα την οποία όχι μόνο γνωρίζει αλλά και προβάλλει η κυβέρνηση. Ζήτησε μάλιστα να συμπεριληφθεί στις προτάσεις που θα κατατεθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στη νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δέκα ημέρες.

Στις προτάσεις αυτές θα πρέπει, αφού καταγραφούν όλες οι αρμοδιότητες που ασκούνται σήμερα από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, να εξεταστεί αν και ποιες από αυτές θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, αλλά και τα αντικείμενα εκείνα που σήμερα ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο των υπουργείων και θα μπορούσαν να περάσουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.


Τέλος, ο κος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. 

μελέτη ΙΟΒΕ: ευνοεί τον Ελληνικό τουρισμό η σημερινή οικονομική συγκυρία

Την πεποίθηση ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία με την υποτίμηση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, ευνοεί τον τουρισμό και συγκεκριμένα την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο του 2015 σε σχέση με τον εισερχόμενο τουρισμό τόσο από χώρες εκτός Ε.Ε. όσο και από τους πολίτες χωρών της Ε.Ε., αποτυπώνει η πρόσφατη μηνιαία έρευνα - έκθεση του Ι.Ο.Β.Ε. για το 4ο τρίμηνο του 2014.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μελέτη για την τουριστική οικονομία,

Η ώθηση στην ελληνική οικονομία κατά την τελευταία διετία από τον τομέα του Τουρισμού δεν εμφανίζει προς το παρόν σημάδια υπαναχώρησης κατά το τρέχον έτος. Από την άλλη πλευρά, τα περιθώρια διεύρυνσης της δραστηριότητάς του είναι σαφώς περιορισμένα σε σύγκριση με πριν δύο χρόνια, καθώς πολλές από τις επιχειρήσεις του τομέα έχουν πλησιάσει τα όρια της λειτουργικής τους δυναμικότητας. Σε κάθε περίπτωση, είναι δυνατό να δημιουργηθούν φέτος στον Τουρισμό, όπως και πέρυσι, πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας, αποτρέποντας την ανάκαμψη της ανεργίας. Τη ζήτηση τουριστικών υπηρεσιών εγχωρίως και ευρύτερα, ελληνικών εξαγωγών, από χώρες εκτός της Ευρωζώνης ευνοεί η πρωτοφανής από το 2008 υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Βοηθητικό παράγοντα για τις εξαγωγές αγαθών εκτός Ευρωζώνης θα αποτελέσει η ήπια, ωστόσο υψηλότερη της περυσινής, ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.



Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015

αποτελέσματα 11ης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014 - 2015"

Σύμφωνα με το κείμενο του Κωσταντίνου Παπαδημητρόπουλου για τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,

Με τους Heat να κατακτούν αήττητοι την πρωτιά του Β' Ομίλου έπεσε η "αυλαία" του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014 - 2015".

Οι "πυροσβέστες" εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις απουσίες και συνάμα την αναπόφευκτη κούραση των Houston Rockets φιλοδωρώντας τους με 93 πόντους (93-49) και ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της διοργάνωσης ως η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος.

Εκτός όμως απ' τους Heat, την νίκη αυτή εκμεταλλεύτηκαν και οι Επαλαίμαχοι που επικράτησαν με 45-66 των εφήβων του Πανιωνίου και χάρη στο συνδυαμό των αποτελεσμάτων υπερίσχυσαν στην τριπλή ισοβαθμία μετάξύ αυτών, των Houston και του Αετού 2, κατακτώντας τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Στο μεταξύ, μία μέρα πριν οι αποδεκατισμένοι Λύκοι κέρδισαν το 2 Brothers με 44-56 και "κλείδωσαν" την πέμπτη θέση, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση Αετός 2 - Βουρβούλος (68-38) να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Παρ' όλα αυτά, οι δύο ομάδες μόνο αδιάφορες δεν παρουσιάστηκαν στο παρκέ με τον Αετό 2 να δείχνει τα... δόντια του στους Sacramento King's Landing, τους οποίους θ' αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ για πρόκριση στους "οκτώ".

Μάλιστα, οι Sacramento απώλεσαν τεράστια ευκαιρία να περάσουν απευθείας στην επόμενη φάση, αφού δεν τα κατάφεραν απέναντι στο Λιμεναρχείο και γνώρισαν δίκαια την ήττα με σκορ 44-35.
Έτσι μετά και τα σημερινά αποτελέσματα τα ζευγάρια, που θα διεκδικήσουν σε νοκ - άουτ αγώνα κατάταξης μία θέση στην οκτάδα θα είναι Λιμεναρχείο - Λύκοι και Αετός 2 - Sacramento King's Landing.

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα, οι ολοκληρωμένες βαθμολογίες των δύο ομίλων και τα ζευγάρια μέχρι τον τελικό έχουν ως εξής:

Α' ΌΜΙΛΟΣ  15/2
Λιμεναρχείο - Sacramento King's Landing (44-35)
(Διαιτητές: Γαβαλάς - Κλαδιανός)

Β' ΟΜΙΛΟΣ
14/2
2 Brothers - Λύκοι (44-56)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος - Πεταλωτής)

15/2
Πανιώνιος Εφηβικό - Επαλαίμαχοι (45-66)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος - Σολδάτος)

Αετός 2 - Βουρβούλος (68-38)
(Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος - Πεταλωτής) 

Heat - Houston Rockets (93-49)
(Διαιτητές: Πεταλωτής - Κλαδιανός)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α' ΟΜΙΛΟΥ
 Βαθμοί/ Νίκες-Ήττες/ Πόντοι/Διαφορά Πόντων
1. Πήγασος                 13/  6-1/  (479-384)/ +95
2. Αετός 1                   11/  4-3/  (400-374)/  -26
3.  Σερβιτόροι Σκόνης    10/  4-3/  (397-395)/  -8
4. Λιμεναρχείο              10/ 3-4/  (355-399)/  -44
5. Sacramento Kings Landing  9/2-5/(258-350) -92
6. Πανιώνιος Παιδικό    9/  2-5/  (296-357)/  -
7. Πανιώνιος Αντρικό 12/  6-1/  (407-221)/+186
8. Αφρός         
*Απευθείας πρόκριση - Μπαράζ
*Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων μετράει το μεταξύ τους αποτέλεσμα.
*Η αντρική ομάδα του Πανιωνίου συμμετέχει εκτός συναγωνισμού
*Σερβιτόροι Σκόνης και Πανιώνιος Αντρικό έχουν από ένα μηδενισμό.
*Ο Αφρός αποβλήθηκε απ' το πρωτάθλημα έπειτα από 2 μηδενισμούς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β' ΟΜΙΛΟΥ
 Βαθμοί/ Νίκες-Ήττες/ Πόντοι/Διαφορά Πόντων
1. Heat                     14/  7-0/  (557-379)/ +178
2. Επαλαίμαχοι         12/  5-2/  (414-331)/  +83
3. Houston Rockets  12/ 5-2/  (378-385)/  -7
4. Αετός 2                 12/  5-2/  (377-306)/ +71
5. Λύκοι                     10/  3-4/  (357-381)/ -24
6. Βουρβούλος          9/  2-5/  (337-419)/  -82
7. 2 Brothers              8/  1-6/  (314-438)/ -124
8. Πανιώνιος Εφηβ.   7/  0-7/  (369-464)/ -95
*Απευθείας πρόκριση - Μπαράζ
*Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων μετράει το μεταξύ τους αποτέλεσμα.


Αγώνες Μπαράζ
Νικητής 1 Λιμεναρχείο - Λύκοι
Νικητής 2 Αετός 2 - Sacramento King's Landing

Φάση των 8
Νικητής 3 Πήγασος - Νικητής2
Νικητής 4  Αετός 1 - Houston Rockets
Νικητής 5  Heat - Νικητής 1
Νικητής 6  Επαλαίμαχοι - Σερβιτόροι Σκόνης

FINAL 4
Finalist 1 Νικητής 3 - Νικητής 6
Finalist 2 Νικητής 4 - Νικητής 5

Τελικός

Finalist 1 - Finalist 2