Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2007

Σε διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα της «προσωρινής παραλαβής» των ακτών του νησιού που καθαρίστηκαν από την ρύπανση του βυθισμένου Sea Diamond, προέβη σήμερα στον Ρ/Σ Σαντορίνη η νομική εκπρόσωπος του Δήμου Θήρας Σοφία Κίτσου υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο αίτημα προς τον Δήμο –να παραλάβει τις ακτές- είναι απολύτως τυπικό, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του Δήμου, και σε τίποτε δεν τον δεσμεύει σε οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση ή εξέλιξη.



  • Την θέση τους πάντως είχαν διαχωρίσει χθες και είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το θέμα της «προσωρινής παραλαβής» των ακτών, εξέφρασαν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, ο Έπαρχος Θήρας Χρύσανθος Ρούσσος, ο πρόεδρος της Κοινότητας της Οίας Γιώργος Χάλαρης και ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Ηλίας Πελέκης.

  • «Έχουμε ακούσει πολλά «θα» αλλά από πράξεις και αποφάσεις τίποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημερινές του δηλώσεις ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, σημειώνοντας πως ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί το περίφημο σχέδιο απάντλησης και αντιμετώπισης του ναυαγίου. Το μόνο που μας είπαν είναι ότι «η απάντληση είναι αδύνατη, από κει και πέρα τίποτε» δήλωσε ο κ. Σιγάλας σημειώνοντας ότι το θέμα δεν μπορεί να κλείσει και να ησυχάσουμε μέχρι το πλοίο να ανελκυσθεί.

  • http://www.youtube.com/watch?v=BMRZrMPIyWo

  • Το αθλητικό Πανόραμα της Alpha Bank στην Σαντορίνη
    Σήμερα το απόγευμα στις 20.30 στα Φηρά, απέναντι από το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του αθλητικού Πανοράματος της Alpha Bank στην Σαντορίνη. Κατά την διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμασθούν σε δημοφιλή αθλήματα και συναρπαστικές δραστηριότητες θα έχουν όσοι βρεθούν στα Φηρά. Το Αθλητικό Πανόραμα Alpha Bank θα διαρκέσει
    έως και την Κυριακή 29 Ιουλίου, ενώ στην Σαντορίνη θα βρεθούν και θα συνομιλήσουν με τον κόσμο οι Ολυμπιονίκες Νίκος Κακλαμανάκης, Λούης Τσάτουμας, Περικλής Ιακωβάκης, και Άρης Γρηγοριάδης.
    Το Αθλητικό Πανόραμα Alpha Bank πραγματοποιεί εκδηλώσεις φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την χώρα.


  • Την θεατρική παράσταση CRASH παρουσιάζει αύριο Σάββατο στις 20.00 στο Μπελλώνειο η ομάδα σύγχρονου χορού ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. Πρόκειται για ομάδα ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από τρία άτομα με κινητικό πρόβλημα. Τον Γιώργο Χρηστάκη εμπνευστή και δημιουργό αυτής της πρωτοβουλίας, την Ειρήνη Ζαχαρά και τον Χρήστο Κυπριώτη. Στην ομάδα συμμετέχουν κι’άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κινητικά πρόβλημα.
    Η ομάδα που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα, εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου σώματος, της ανθρώπινης φαντασίας, της ανθρώπινης ψυχής, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σε μουσικοκινητικό δρώμενο.
    Σε ότι αφορά την αυριανή παράσταση ,CRASH, πρόκειται για την σύγκρουση, τη συνεχή πάλη με τον εαυτό, με τους άλλους, με τα σκοτεινά, τα ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, με το θυμό, την επιθυμία, με το ηφαίστειο που κοχλάζει κάθε στιγμή μέσα μας.


  • Σε μια όμορφη μουσική βραδιά σας καλεί το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σαντορίνη, στην συναυλία της Θηραίας μουσικού Ιωάννας Καραμολέγκου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 28 Ιουλίου στις 20.00 στο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά.
    Στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο Γιάννης Αερινιώτης.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο πρώτο μέρος θα ακουστούν έργα των Mozart, Bernstein και Gershuin, στο δεύτερο Ισπανικά τραγούδια, ενώ στο τρίτο τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Δήμητρας Γαλάνη, Γιάννη Χατζηνάσιου και Μίμη Πλέσσα.

  • Η Ιωάννα Καραμολέγκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και άρχισε μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο στο παράρτημα της Αγ. Παρασκευής.
    Το 1998 έδωσε εξετάσεις στο πειραματικό μουσικό Λύκειο Παλλήνης, ενώ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή και παραδοσιακή χορωδία του σχολείου με την οποία κατακτά το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο το 2002, ενώ στην συνέχεια συνεργάστηκε με την Χάρις Αλεξίου στο Μέγαρο Μουσικής. Το 2004 εισήχθη με επιτυχία στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γίνεται μέλος της χορωδίας του και περιοδεύει σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2005 παίρνει το πτυχίο της Αρμονίας με «Άριστα 10» από το Εθνικό Ωδείο, ενώ παρακολουθεί σεμινάρια πιάνου από την Έλενα Μουζάλα. Σήμερα, παράλληλα με τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, παρακολουθεί μαθήματα κλασικού τραγουδιού με την κ. Γιαννακοπούλου ενώ παραδίδει μαθήματα πιάνου σε Αθήνα και Σαντορίνη.


  • Μετανάστευση
  • Ψάρια θα γεμίσει ο Ηλιότοπος στο Ημεροβίγλι. Ψάρια όμως από γυαλί και μέταλλο
    όπως συνηθίζει να δημιουργεί ο Γιώργος Κυπρής τα τελευταία χρόνια.

  • Από το 1993 ως σήμερα, παράλληλα με την ανάπτυξη διαφόρων κύκλων δουλειάς (παράλληλες έννοιες, κλουβιά και πτήσεις, αποκόμματα κλπ), ο Γιώργος Κυπρής δημιουργεί ανελλιπώς έργα αναφορικά με τα ψάρια.
    Στον αρχικό κύκλο έργων που έφερε τον τίτλο «καταστάσεις ψαριών» ο καλλιτέχνης να σχολιάσει τις σκληρές και ασυλλόγιστες συμπεριφορές των ανθρώπων απέναντι σε διαφορετικές μορφές ζωής, αντιμετωπίζοντας τα ψάρια ως θύματα των πράξεών μας.

  • Οι παρατηρήσεις του κατά την διάρκεια των πολύχρονων καταδύσεών του στη θάλασσα της Σαντορίνης τον ώθησαν να δημιουργήσει μια νεότερη ομάδα έργων με γενικό τίτλο «μετανάστευση»

  • Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 19.30
    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας 15.30 -23.00


  • Και βέβαια δεν ξεχνάμε τις εκδηλώσεις του συλλόγου Κρητών,
    Την αποψινή συναυλία με τον Ross Daly στις 21.00 στο Cine Kamari
    Και
    Την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου
    το Σάββατο 28/7 στις 20:00 στην πλατεία Παναγίας Ακάθιστου Ύμνου στην Οία
    και την Κυριακή 29/7 στο Santo Wines




  • Εκδηλώσεις Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Θήρας

  • Χορευτικά σχήματα
  • Απόψε στις 20:00 παραδοσιακή χορευτική εκδήλωση με τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας με την Σταματίνα Ξιάρχου στον Καρτεράδο.

  • Iστιοπλοϊκός Μαραθώνιος
  • Την Κυριακή 29 Ιουλίου η ΔΕΠΟΤΑΘ σε συνεργασία με τον ΝΑΟΣ διοργανώνει ιστιοπλοϊκό μαραθώνιο από την Περίσσα μέχρι τη Βλυχάδα. Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 12:00.

  • Τριήμερη Γιορτή Κρασιού στο Καμάρι (30 - 31 - 1η Αυγούστου)
  • Η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ διοργανώνει γιορτή κρασιού από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου μέχρι την Τετάρτη 1 Αυγούστου, στο γήπεδο του Καμαρίου. Και για τις τρεις μέρες έχει προγραμματιστεί έκθεση και γευσιγνωσία οίνων από όλα τα οινοποιεία του νησιού από τις 18:00 έως τις 22:00, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συναυλίες.
    Την Δευτέρα θα τραγουδήσουν οι Ματθαίος Γιαννούλης και Λευτέρης Βαζαίος,
    την Τρίτη η Λίτσα Βάλβη και την Τετάρτη ο Στέλιος Μπικάκης.
    Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ για κάθε συναυλία, 25 ευρώ και για τις τρεις.

  • Μουσική Βραδιά με το Εθνικό Ωδείο στην Περίσσα
  • Το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής του Παραρτήματος Θήρας του Εθνικού Ωδείου θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 20:30 μουσική εκδήλωση με έργα για μπουζούκι, κιθάρα και κρουστά.
    Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Μανώλης Φύτρος, υπεύθυνος του εργαστηρίου. Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2007


Την σύσταση επιτροπής για την «προσωρινή παραλαβή» των ακτών του νησιού που καθαρίστηκαν από την ρύπανση του βυθισμένου Sea Diamond, καθώς και την σύνταξη απαντητικής επιστολής προς την εταιρία που ανέλαβε την απορρύπανση, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θήρας.
Τις επιφυλάξεις του σχετικά με τη «προσωρινή παραλαβή» των ακτών εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, ενώ ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι χειρισμοί της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και άλλων συναδέλφων, μας προφυλάσσουν και μας προστατεύουν, αλλά και η γραμμή της Πολιτείας είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη».
Την θέση τους στο θέμα της «προσωρινής παραλαβής» αλλά και των χειρισμών από πλευράς Δήμου, διαχώρισαν με σημερινές τους δηλώσεις ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας Χάλαρης Γιώργος και ο πρόεδρος τοπικής ΝΔ Ηλίας Πελέκης.










































































































































































  • Μετά την είδηση, και το φωτορεπορτάζ .....

  • «Λάμπει» η κοινότητα της Οίας από την εθελοντική εργασία 484 Αμερικανών μαθητών που προσφέρουν αφιλοκερδώς την εργασία τους για την καθαριότητα της Κοινότητας της Οίας.
  • Πρόκειται για εθελοντική εργασία που προσφέρεται στην κοινότητα και εντάσσεται στο πλαίσιο συμμετοχής των μαθητών σε κοινωνικά προγράμματα σε συνδυασμό με τις διακοπές τους στην Ευρώπη.
    Οι 484 μαθητές – εθελοντές έφθαναν στο νησί καθ’όλη την διάρκεια του Ιουλίου χωρισμένοι σε 14 ομάδες των 35 περίπου ατόμων η κάθε μια και έμεναν στο νησί για δύο ημέρες η κάθε ομάδα.
    Οι μαθητές εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα υλικά για την καθαριότητα, φορώντας μπλουζάκια που δημιούργησε ειδικά για τον σκοπό αυτό η Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας και υπο την καθοδήγηση των υπευθύνων της υπηρεσίας καθαριότητας καθάρισαν τα καλντερίμια αλλά και τις παραλίες της Κοινότητας.
    Η εργασία των εθελοντών ξεκίνησε με τον καθαρισμό των παραλιών από τον Κουλούμπο έως και το Αμμούδι, ενώ στην συνέχεια, και βάσει των εκάστοτε αναγκών, οι ομάδες κατευθύνονταν προς τους οικισμούς από τον υπεύθυνο καθαριότητας της Κοινότητας. Η εργασία κάθε ομάδας διαρκούσε 2 ώρες ημερησίως, από τις 9:00π.μ. έως τις 11:00π.μ.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινότητας Οίας – Θηρασιάς και της Αναπτυξιακής Κοινοτικής Επιχείρησης Οίας, «η θετική αντιμετώπιση των εθελοντών από όλους μας αναγνώρισε τις προσπάθειές τους και ανέδειξε την φιλοξενίας της χώρας μας».
  • Το πρόγραμμα στηρίχθηκε από τις χορηγίες των επιχειρήσεων: Μarmarini, Replica, Ambrosia, Caldera Massages Studio, Rimida Villas, The Coca Cola Company και Κάβα Μιχάλη Καραμολέγκου.

  • Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας στο τηλέφωνο 22860 72000 e-mail: ankeo@otenet.gr




Τετάρτη, Ιουλίου 25, 2007

  • Παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10.00 στην Μητρόπολη Θήρας επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του πρώην Μητροπολίτη Θήρας Παντελεήμονα Ρίζου που έφυγε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ηλικία 82 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας.
    Ο γεννημένος στην Τήνο Μητροπολίτης διετέλεσε σπουδαίο ποιμαντικό έργο σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων και ήταν μια προσωπικότητα που αγαπήθηκε από τον κόσμο. Την Ιερά Μητρόπολη Θήρας υπηρέτησε επι 19 συναπτά έτη και υπέβαλε την παραίτησή του το 2003 για λόγους υγείας, προτιμώντας να περάσει ήσυχα τα τελευταία χρόνια της ζωής του με την φροντίδα της αγαπημένης του αδελφής Καλλιόππης Τριγώνια.
    Η νεκρώσιμη ακολουθία του πρώην Μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 10.00 στην Μητρόπολη Αθηνών.





  • Την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης ,σύμφωνα με το άρθρο 17 του καταστατικού της Ένωσης Ξενοδόχων, για το Σάββατο 28.7.2007 στις 12.30 το μεσημέρι ζητούν 15 μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων. Το θέμα το οποίο θέτουν εκτάκτως για συζήτηση είναι η άμεση διενέργεια νέων αρχαιρεσιών εκλογής όλων των οργάνων διοίκησης.


  • Ομιλία του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Γέροντος Αντίπα Αγειορίτου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 20.00 στο πνευματικό Κέντρο Καμαρίου Θήρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ι.Μ. Προφήτου λία Θήρας.






  • Βρωμιά και πλήρης εγκατάλειψη.
    Αυτή είναι η εικόνα του οικήματος πρώην «τουριστικό εστιατόριο» στο τέρμα της Περίσσας. Το ακίνητο ήταν νοικιασμένο τα αρκετά τελευταία χρόνια και με την λήξη του συμβολαίου του έχει εγκαταλειφθεί στην ατυχία του δημιουργώντας εστία μόλυνσης.







  • Αλλαγή σκυτάλης στην 134 Σμηναρχία Μάχης
    Την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 21.00 κατά την διάρκεια δεξίωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της 134 Σμηναρχίας Μάχης από τον Σμήναρχο Αριστείδη Σταματίου στον Σμήναρχο Ηλία Χριστακόπουλο.









  • Αν ικανοποιηθήκατε από την πρώτη,…. ετοιμαστείτε για την δεύτερη!


Αναφερόμαστε στις συναυλίες διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών που πραγματοποιούνται στην Σαντορίνη. Έτσι, μετά την επιτυχημένη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, στο χώρο της Santo Wines θα τραγουδήσει τις επιτυχίες του ο Γιάννης Κότσιρας. Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στο: Pelican, Dakoutros και Nomikos Ttavel, στα Hondos Center και στον «Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4».
Ο Γιάννης Κότσιρας θα τραγουδήσει παλιές και καινούργιες επιτυχίες του μαζί με τους Σοφία Στρατή και Θάνο Παπανικολάου.










  • Συναυλία με τον διάσημο μουσικό Ross Daly διοργανώνει για την Παρασκευή 27 Ιουλίου ο Σύλλογος Κρητών Θήρας «το Αρκάδι». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Cine Kamari στις 21.00 το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ.



Το ταξίδι του Ross Daly στις μουσικές του κόσμου ξεκίνησε στην Αγγλία για να συνεχιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχοντας βιώσει την κλασική πειθαρχία, αλλά και το κλίμα ελευθερίας και πειραματισμού της δεκαετίας του ’70, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική παράδοση της Ανατολής, γεγονός που άλλαξε ριζικά τη ζωή του. Στα χρόνια που ακολούθησαν ταξίδεψε εκτενώς, μελετώντας μια ποικιλία μουσικών οργάνων και παραδόσεων. Το 1975 ταξίδεψε στην Κρήτη, την οποία είχε προηγουμένως επισκεφθεί για ένα σύντομο διάστημα το 1970 και το 1972, όπου είχε εντυπωσιαστεί πολύ από τη λύρα. Έπειτα από μία εξάμηνη περιήγηση από χωριό σε χωριό, όπου έρχεται σε επαφή με λαϊκούς μουσικούς , εγκαταστάθηκε στα Χανιά και ξεκίνησε να μελετά την Κρητική λύρα με το μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη. Η μαθητεία του διήρκεσε πολλά χρόνια. Την ίδια περίοδο επισκεπτόταν συχνά την Τουρκία όπου μελέτησε την Κλασική Οθωμανική καθώς και την λαϊκή τουρκική μουσική. Έπειτα από αρκετά χρόνια εντατικής εκπαίδευσης σε διάφορες μουσικές παραδόσεις, το ενδιαφέρον του Ross Daly στρέφεται έντονα στη σύνθεση. Σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από εικοσιπέντε δίσκους με συνθέσεις του, όσο και με διασκευές διαφόρων παραδοσιακών μελωδιών που είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του. Η Κρήτη εξακολουθεί να αποτελεί μία βάση για την προσωπική και τη μουσική του έρευνα , ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο δίνοντας συναυλίες με περιεχόμενο τη μουσική του.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το : http://www.rossdalymusic.com/








  • Ηλιοβασιλέματα στην Σαντορίνη.


Δύο συναυλίες με την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και το Επαρχείο Θήρας.
Η πρώτη συναυλία θα γίνει το Σάββατο 28 Ιουλίου στην Οία
και η δεύτερη την Κυριακή 29 Ιουλίου στο Santo Wines στον Πύργο.

Η πλήρης σύνθεση της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου ανέρχεται σε 60 μέλη. Τα καλλιτεχνικά προγράμματα που εκτελούν είναι σοβαρά ,άριστα αποδιδόμενα και με ποικίλο περιεχόμενο. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών τόσο του κλασικού ρεπερτορίου όσο και της σύγχρονης μουσικής, έργα τζαζ, μουσική από γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες, εισαγωγές από όπερες και οπερέτες. Συμμετέχει στις Θρησκευτικές. Εθνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης Ηρακλείου και των άλλων πόλεων της Χώρας.
Παράλληλα με τη Δημοτική Φιλαρμονική ,λειτουργεί η Σχολή Φιλαρμονικής. Οι σπουδαστές της Σχολής αποτελούν το φυτώριο της Φιλαρμονικής όπου οι νέοι εκπαιδεύονται δωρεάν στα πνευστά και κρουστά όργανα, αναδεικνύοντας ταλέντα, παρέχοντας στη συνέχεια εφόδια για επαγγελματική κατάρτιση και δράση και η Δημοτική Φιλαρμονική Ηρακλείου με την ύπαρξη της Σχολής δεν έχει πρόβλημα στελέχωσης με ικανούς και άρτια εκπαιδευμένους Μουσικούς.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου μπορείτε να επισκεφθείτε το : http://www.heraklion.gr/mous-paideia.html



Τρίτη, Ιουλίου 24, 2007



  • Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει φέτος η κοινότητα της Οίας – Θηρασιάς.



















  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
    ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ – ΘΗΡΑΣΙΑΣ
    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2007














  • Σάββατο 28/7 ώρα 20:00
    Πλατεία Παναγίας Ακάθιστου Ύμνου - Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου

    H ορχήστρα αποτελείται από 50 μουσικούς, 2 τραγουδιστές και έχει πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων
    του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης « Το Αρκάδι»




  • Κυριακή 29/7 ώρα 21:00
    Γυμνάσιο Θηρασίας - Παρουσίαση μελέτης για την ανάπτυξη της Θηρασίας

    Η μελέτη εκπονήθηκε πρόσφατα από τη Σχολή Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Cincinnati των Η.Π.Α., το καλοκαίρι του 2007.






















  • Παρασκευή 10/8 ώρα 17:00
    Δημοτικό Σχολείο Οίας


  • Σάββατο 11/8 ώρα 17:00
    Πρώην Δημοτικό Σχολείο Φοινικιάς


  • Κυριακή 12/8 ώρα 10:30
    Δημοτικό Σχολείο Θηρασίας





Παρουσίαση παιχνιδιών δεξιοτήτων, λογικής, στρατηγικής και μνήμης από την Οργάνωση KALOUMBA

Τα παιχνίδια, κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο ξύλο, απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας και έχουν ως στόχο την προώθηση της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, την επαφή και γνωριμία με τους διαφόρους πολιτισμούς μέσω των παιχνιδιών του κόσμου, τη δημιουργία ερεθισμάτων τα οποία κεντρίζουν τη φαντασία, την περιέργεια, την έκπληξη που μπορούμε να νιώσουμε, όταν παίζουμε.














  • Σάββατο 4/8 ώρα 20:30
    Πανηγυρόσπιτο Αγίου Γεωργίου Οίας - Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής

    Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, Όλγα Αρχόντου, Γεωργία Δαλιανά, Δημήτρης Κολιούσης, Παντελής Λεούσης, Σοφία Νάκη και η Σοφία Μπαλάνου με εργόχειρα.
    Διάρκεια έκθεσης 4/8 έως 13/8














  • Παρασκευή 24/8 ώρα 20:00
    Πανηγυρόσπιτο Αγίου Γεωργίου Οίας - Μουσικοθεατρική παράσταση « Με ένα καράβι φορτηγό» Από τη θεατρική ομάδα «Πασπαρτού»














  • Σάββατο 25/8 ώρα 19:30
    Δημοτικό Σχολείο Οίας - Παρουσίαση μυθιστορήματος Καδιώς Κολύμβα
    «Ρότα περ Όστρια»




  • Πέμπτη 30/8 ώρα 19:30
    πλατεία Αγίου Λαζάρου Οίας - Συναυλία έντεχνης και λαϊκής Ελληνικής μουσικής
    από το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ»
    Παρουσίαση αφιερώματος στον Μάνο Λοϊζο και ποικίλου προγράμματος παλαιότερων αλλά και σύγχρονων σπουδαίων δημιουργών.





Η διοργάνωση των εκδηλώσεων ανήκει στην
Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας
τηλ: 22860 72000
φαξ: 22860 72005
e-mail: ankeo@otenet.gr






  • Επέστρεψε στην Σαντορίνη η ομάδα των φοιτητών του καθηγητή χωροταξίας του Πανεπιστημίου του Cincinnati, Μιχάλη Ρωμάνου. Αυτήν την φορά πραγματοποιείται Χωροταξική Περιβαλλοντική μελέτη στην Θηρασσιά με την φιλοξενία της κοινότητας της Οίας. Η ομάδα των φοιτητών και καθηγητών βρίσκεται στην Θηρασιά εδώ και ένα μήνα, η έρευνα - μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27.7 και η παρουσίασή της θα γίνει την Κυριακή 29.7 στις 21.00 στην Θηρασσιά.

  • Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για χθές στον Βουρβούλο μουσική βραδιά σε συνεργασία με το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής του Εθνικού Ωδείου που είχε διοργανώσει η ΔΕΠΟΤΑΘ.

  • Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες παραστάσεις με το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής του Εθνικού Ωδείου, σήμερα Τρίτη στο Ακρωτήρι και αύριο Τετάρτη στο Μεγαλοχώρι. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 20:30.

  • Συνεχίζεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η έκθεση ζωγραφικής των Μ. Ευγενιάδου και Ε. Βάνια στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο. Κάθε μέρα
    10:00-14:00 και 18:00-21:00.


  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων και με αφορμή τις τελευταίες ανακατατάξεις στο διοικητικό της συμβούλιο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  • Σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πενταμελές και εκλέγεται ανά διετία από τη Γενική Συνέλευση με μυστική ψηφοφορία.
    Κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 25.5.2007 ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής και του δικαστικού αντιπροσώπου Ειρηνοδίκη κ. Κανά, αντί για πέντε (5) μέλη εκλέχθηκαν για το Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) επειδή εκ παραδρομής θεωρήθηκε ότι υπήρχε τέτοιο δικαίωμα αφού είχε ξεκινήσει η διαδικασία και είχε ληφθεί σχετική απόφαση από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας για την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του καταστατικού.
    Όπως όμως εκ των υστέρων προέκυψε, οι εκλογές αυτές ήταν απολύτως άκυρες αφού αντί για πέντε μέλη εκλέχθηκαν επτά.
    Επειδή στις 6.7.2007 όλα τα μέλη του ΔΣ που προέκυψαν από τις παραπάνω άκυρες εκλογές, καθώς και όλα τα αναπληρωματικά μέλη παραιτήθηκαν πλην ενός, του κ. Ιωάννη Τόκη, με την από 6η Ιουλίου 2007 αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Νάξου των:
    Φύτρου Ευάγγελου, Ματέκα Βασιλείου, Πατηνιώτη Ανδρέα, Σιγάλα Μακαρίου, Καραμολέγκου Εμμανουήλ,
    ζητήθηκε όπως ο νόμος ορίζει να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.
    Το δικαστήριο συνεδρίασε στις 12 Ιουλίου και εξέδωσε αυθημερόν προσωρινή διαταγή που παρέχει προσωρινά και μέχρι την έκδοση απόφασης επι της αίτησης την εξουσιοδότηση στους αιτούντες να επιμεληθούν ως προσωρινή διοίκηση του σωματείου των υποθέσεων που έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

  • Η προσωρινή διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης που διορίστηκε με την από 12 Ιουλίου 2007 προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Νάξου συνεδρίασε την Τρίτη 17 Ιουλίου 2007 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Ένωσης και αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει καθήκοντα στην προσωρινή διοίκηση ως εξής:

  • Φύτρος Ευάγγελος, πρόεδρος
  • Καραμολέγκος Εμμανουήλ, αντιπρόεδρος
  • Βασίλης Ματέκας , γενικός γραμματέας
  • Ανδρέας Πατηνιώτης Ταμίας
  • Μακάριος Σιγάλας Μέλος


Έφυγε σε ηλικία 82 ετών ο πρώην Μητροπολίτης Θήρας Παντελεήμων Ρίζος.

  • Σε ηλικία 82 ετών και έχοντας εγκαταλειφθεί από τις σωματικές του δυνάμεις, απεβίωσε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας ο π. Μητροπολίτης Θήρας Παντελεήμων Ρίζος.
    Ο γεννημένος στην Τήνο Μητροπολίτης Παντελεήμων Ρίζος, διετέλεσε σπουδαίο ποιμαντικό έργο σε νησιά των Κυκλάδων και ήταν μια προσωπικότητα της εκκλησίας που αγαπήθηκε από τον κόσμο, για την μεγάλη προσφορά του, την φιλανθρωπία του και την αγάπη του για τα παιδιά.
  • Την Ιερά Μητρόπολη Θήρας υπηρέτησε επι 19 συναπτά έτη και προσέφερε σημαντικό έργο σε μια πολύ δύσκολη νησιωτική επαρχία. Νωρίτερα, κατά την δεκαετία 1959 – 1969, υπηρέτησε στην Ι.Μ. Σύρου και ήταν αυτός ο οποίος οργάνωσε τα κατηχητικά σχολεία, ιδιαίτερα της Μεταμορφώσεως και της Κοιμήσεως.
    Αγαπήθηκε απ’τους Συριανούς και δέθηκε συναισθηματικά με το νησί. Μάλιστα, είχε εκφράσει κατ’έπανάληψη την επιθυμία του να ταφεί στην Σύρο. Ιδιαίτερη αγάπη είχε και στην γεννέτειρά του την Τήνο, την οποία επισκεπτόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  • Το 2003 υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Μητροπολίτη Θήρας για λόγους υγείας. Προτίμησε να περάσει ήσυχα τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Υπο την φροντίδα της αγαπημένης του αδελφής Καλλιόππης Τριγώνια παρέμεινε τα τελευταία τρία χρόνια στην Αθήνα, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.
    Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 10 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

  • Την βαθιά του θλίψη για το γεγονός εξέφρασε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος που έκανε λόγο για «έναν ιερωμένο φιλάνθρωπο και φιλακόλουθο που διετέλεσε το έργο του με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση»


  • Σε ανακοίνωσή της η Ι.Μ. Θήρας εξέφρασε την θλίψη της για την απώλεια ενώ ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη 25.7. ημέρα της εξοδίου ακολουθίας στον καθεδρικό ναό της Αθήνας, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Σαντορίνης θα χτυπήσουν οι καμπάνες ενώ στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Θήρας την οποία καλούνται να παρακολουθήσουν οι τοπικοί φορείς.