Παρασκευή, Δεκεμβρίου 17, 2010

Ένωση Ζωοφίλων Θήρας - ημερολόγια

Η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας μας ενημερώνει οτι,
αυτοί οι δυο νεαροί κούκλοι μένουν κοντά στην "Καντίνα" στα μισά του δρόμου για Οία. Αν γνωρίζετε σε ποιόν μπορεί να ανήκουν ή ενδιαφερόσαστε να τους προσφέρετε μια οικογένεια παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.

Τhese two young handsome male dogs are currently dwelling at the "Cantina" half the way to Oia. If you know to whom they may belong or are interested in giving them a home please contact us.


Επίσης, η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας  μας ενημερώνει οτι κυκλοφόρησαν τα φετινά της ημερολόγια καθώς και μια σειρά απο άλλα είδη, τα οποία ομορφαίνουν φωτογραφίες αδέσποτων και δεσποζόμενων τετράποδων φίλων μας που ζουν στο νησί.
Σύμφωνα με το κάλεσμα της Ένωσης,
αυτά τα Χριστούγεννα κάντε ένα διαφορετικό δώρο και ταυτόχρονα υποστηρίξτε την προσπάθεια της Ένωσης Ζωοφίλων Θήρας να χαρίσει μια καινούργια ταίστρα στα γαϊδουράκια του Καταφυγίου του Καρτεράδου. Τα δώρα περιλαμβάνουν κούπες, μπωλ, επιτοίχια και επιτραπέζια ημερολόγια στη συμβολική τιμή των 10, 12 και 15 ευρώ. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε 11 πμ - 14 μμ από την Ευαγγελία στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας τηλ 6970546808.


Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2011!!!

This Christmas make a special gift to your loved ones and at the same time support SAWA's effort to provide the Karterados Refuge donkeys with a new feeder. The gifts include mugs, bowls, table and wall calendars at the symbolic price of 10, 12 and 15 euros. You can find them daily 11 am - 14pm at the Environmental Department of the Municipality of Santorini - ask for Evaggelia tel 6970546808.

Merry Christmas and a Happy 2011!!!





Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

Βρούτσης για εργασιακά, συνέχεια..

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βουλευτή Κυκλάδων και Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βρούτση, και με αφορμή την ολοκλήρωση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά, λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση,

«Η εσπευσμένη και επεισοδιακή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, δεν έκλεισε τα μεγάλα ζητήματα που περιλαμβάνει. Αντίθετα, τα άφησε ανοιχτά σαν μια πληγή στο σώμα των Κοινοβουλευτικών Θεσμών, της Ελληνικής Οικονομίας, της Ελληνικής Κοινωνίας.
Η ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας βρήκε το κόμμα που κυβερνά βαριά τραυματισμένο και με την απώλεια ενός ακόμη βουλευτή.
Με αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση κατέρριψε ένα ακόμη δικό της αρνητικό ρεκόρ, εισάγοντας, μόλις μέσα σ’ ένα χρόνο, επτά νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος, όταν η Ν.Δ., στα 5,5 χρόνια, έφερε μόνο ένα.
Το ΠΑΣΟΚ φοβήθηκε το διάλογο, την κριτική, την άλλη άποψη. Γι’ αυτό και έφερε τόσα πολλά κρίσιμα νομοθετήματα στο παρά πέντε των χρονικών προθεσμιών του Μνημονίου, έτσι ώστε να μπορέσει να ξεφύγει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Ειδικά στο κεφάλαιο των Εργασιακών Σχέσεων:
Κανείς δεν πείστηκε για την αναγκαιότητα του κατεπείγοντος της διαδικασίας.
Κανείς δεν κατανόησε την ενοχοποίηση και την ανάγκη μείωσης των μισθών για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Κανείς δεν πίστεψε, ότι οι εργαζόμενοι σε έμμεσο εργοδότη (ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι) θα πρέπει να μένουν 36 μήνες (αντί για 12) σε εκκρεμότητα – ανασφάλεια.
Κανείς δεν θεώρησε χρήσιμη τη διαγραφή χρεών ύψους 24 δισ. €.
Κανείς δεν δέχτηκε ότι η περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ θα βοηθήσει την οικονομία.
Έμειναν όλοι έκπληκτοι από τη σπουδή της Υπουργού Εργασίας να «ανακαλύψει» και να καταργήσει τις πενιχρές προσαυξήσεις των 31 και 41 λεπτών για τις αμοιβές της εργασίας και της υπερωρίας των ευρισκόμενων στη χειρότερη θέση εργαζομένων, όπως είναι όσοι βρίσκονται στο καθεστώς της Μερικής Απασχόλησης.
Έκπληξη προκαλεί η παρατεινόμενη, πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, με μείωση της φορολογίας, με περιορισμό της γραφειοκρατίας, με άρση των αγκυλώσεων του δημόσιου τομέα, με μείωση του μη μισθολογικού κόστους, όπως επίμονα προτείνει και πιέζει όλο τον τελευταίο χρόνο η Νέα Δημοκρατία.
Η κυβέρνηση προχώρησε σε «άτακτη φυγή» στην ψήφιση του άρθρου 7 (διαγραφή χρεών ύψους 24 δις €) και το απέσυρε, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων και των πιέσεων του συνόλου του πολιτικού κόσμου.
Με τον τρόπο αυτό, διέγραψε την αξιοπιστία της, αφού το κεντρικό προεκλογικό της σύνθημα «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» στηριζόταν ακριβώς σ’ αυτά τα ανείσπρακτα χρέη.
Δεν έδωσε καμιά απάντηση στην καταγγελία μας, ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ για την τόνωση της Ανάπτυξης και τη δημιουργία Θέσεων Εργασίας, λιμνάζουν στη γραφειοκρατία των Υπουργείων και κρατούν την εθνική απορροφητικότητα στο απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό 6,2 %.
Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του πολυνομοσχεδίου -ενδεικτικό της έλλειψης σχεδιασμού και προγράμματος της κυβέρνησης- είναι η επαναφορά κρίσιμων ρυθμίσεων, που η ίδια η κυβέρνηση ανέτρεψε πριν από μερικούς μήνες και τώρα επαναφέρει όπως -όπως, δικαιώνοντας τη σταθερή κριτική θέση της Νέας Δημοκρατίας.:
Μείωση ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις
Άρση του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία
Και όλα αυτά, χωρίς το στοιχειώδες ίχνος ευαισθησίας για αυτοκριτική, σχετικά με τη ζημιά που προξένησαν τους τελευταίους 10 μήνες στην Ελληνική Οικονομία.

Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων - έναρξη εγγραφών

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κυκλάδων (ΤΗΛ 2281089224  e-mail: keekykl@otenet.gr )  μας ενημερώνει για τα "Εκπαιδευτικά προγράμματα" που αναμένεται να διοργανωθούν σε κάθε νησί της περιοχής μας.
Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) αποτελούν μια σύγχρονη προσέγγιση στον τομέα της διά βίου μάθησης που στοχεύουν στη συγκρότηση και λειτουργία ενός δημόσιου, ποιοτικού και αποτελεσματικού συστήματος διά βίου μάθησης το οποίο να καλύπτει όλη την έκταση της χώρας. Όλα τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ και από Εθνικούς πόρους στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Το ΚΕΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι στηνΣαντορίνη διοργανώνονται τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία παρέχονται δωρεάν.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
· Πληροφορική ΙΙ: Βασικές έννοιες Η/Υ στη σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας (50ω)
Πληροφορική ΙΙΙ: Εισαγωγή σε Υπολογιστικά Φύλλα- Παρουσιάσεις- Βάσεις Δεδομένων (50ω)
· Πληροφορική IV: Προχωρημένα Θέματα σχετικά με Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις – Βάσεις Δεδομένων
· Πληροφορική V: Πολυμέσα και Web Publishing (50ω)
· Πληροφορική VI: Δυναμικές Εφαρμογές Παγκόσμιου Ιστού (50ω)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ· Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις (25ω)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΕΧΝΕΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
· Μουσεία (25ω)
· Βιβλία – Βιβλιοθήκες (25ω)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
· Αγγλική Γλώσσα Ι (50ω)
· Αγγλική Γλώσσα ΙΙ (50ω)
· Αγγλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον (25ω)
· Αγγλικά στον Τουρισμό (25ω)
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
· Βασικοί θεσμοί της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης(50ω)
· Ο Πολίτης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (50ω)
· Ο εργαζόμενος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (50ω)

Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ.
Με την αίτηση απαιτείται αντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας του αιτούντος.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΚΕΕ Κυκλάδων στην ανωτέρω διεύθυνση.
Υπενθυμίζεται πως τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ και στο τέλος παρέχεται πιστοποίηση παρακολούθησης.

Σύνδεσμος Οινοπαραγωγών Σαντορίνης - πρόσκληση σε συνάντηση

Σύμφωνα με πρόσκληση που λάβαμε σήμερα,

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00 ΜΜ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (επαρχιακή οδός Φηρών – Πύργου, πίσω από το ΙΚΑ Θήρας).
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ι. ΑΡΓΥΡΟΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2286031489 & 2286081011

Στην συνάντηση καλούνται όλοι οι οινοπαραγωγοί του νησιού καθώς και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις ομιλίες.

Σχολικοί αγώνες Γυμνασίων Εμπορείου - Φηρών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση των Σχολικών Αθλητικών Αγώνων σε μπάσκετ και βόλλευ μεταξύ των Γυμνασίων του Εμπορείου και των Φηρών την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης.
Στους αγώνες επικράτησαν οι μαθητές του Γυμνασίου των Φηρών οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους του νησιού σε αντίθεση με τους μαθητές του Γυμνασίου του Εμπορείου όπου αναδείχθηκε η ανάγκη για συστηματικότερες προπονήσεις.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν έδειξαν υψηλό αθλητικό επίπεδο, δεν έλλειψαν όσοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ταλέντα», ενώ αξιοσημείωτος ήταν και ο αριθμός των αλλοδαπών μαθητών που συμμετείχαν με πολύ καλή αθλητική εμφάνιση.
Οι εν λόγο ενδοσχολικοί αγώνες ήταν οι πρώτοι που διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς ενώ κρίθηκε από όλους όσους συμμετείχαν ότι στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να θεσμοθετηθούν ώστε να διατηρήσουν το αθλητικό ενδιαφέρον των παιδιών.
Η διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου του Εμπορείου ο οποίος ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή τους, μεταξύ των οποίων, τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου των Φηρών, τους προπονητές των ομάδων και τους διαιτητές των αγώνων.

Στην ομάδα μπάσκετ των αγοριών του Γυμνασίου του Εμπορείου συμμετείχαν οι: Μάρκος Αρβανίτης, Γιώργος Δανέζης, Αχιλλέας Δρόσος, Ραφαήλ Καραμολέγκος, Ευάγγελος Κατσίπης, Γκεράρντο Κουλλόνι, Άντι Μούτσα, Κλέινι Μούτσα, Ντάνιελ Πίρρα, Μάρκος Τζαβέρα.
Στην ομάδα μπάσκετ των αγοριών του Γυμνασίου των Φηρών συμμετείχαν οι: Ορέστης Αιντινάι, Φίλιππος Αργυρός, Γιώργος Βιτζιλαίος, Αλέξανδρος Βλαβιανός, Γιώργος καπέλος, Κίμωνας Κατσαρός, Παναγιώτης Καψάλης, Ορέστης Λούζι, Ενρίκε Σαλγάδο, Κριστιάν Στεφάνοβ.
Στην ομάδα μπάσκετ των κοριτσιών του Γυμνασίου του Εμπορείου συμμετείχαν οι: Στέλλα Αλαφούζου, Γαβριέλλα Αρβανιτέλη, Μαρία Γιαννακοπούλου, Βιβή Δρόσου, Κατερίνα Δρόσου, Μαρία Δρόσου, Υπαπαντή Δρόσου, Εντιόνα Μετάι, Παρθενία Ντερβίση, Γιούλια Σάμπι.
Στην ομάδα μπάσκετ των κοριτσιών του Γυμνασίου των Φηρών συμμετείχαν οι:
Ραφαέλα Αλεφραγκή, Σοφία Αλεφραγκή, Χαρίκλεια Βάρδα, Νεκταρία Βλάχου, Ελένη Γιαννιώτη, Ντάρια Γρούζντεβα, Κατερίνα Δαμίγου, Καλλιόπη Ζώρζου, Αθηνά Νικολαίδου, Μέγκι Τσούπα, Σάρα Τσούπα.
Στην ομάδα βόλεϊ των αγοριών του Γυμνασίου Εμπορείου συμμετείχαν οι :
Λάζαρος Αρβανίτης, Σπύρος Αρβανίτης, Λουκάς Βάλβης, Άγγελος δαρζέντας, Μαρίνος Δαρζέντας, Ρουσσέτος Διαμαντόπουλος, Γιάννης Δρόσος, Τζαννές Δρόσος, Βασίλης Καρκάνης, Παναγιώτης Συρίγος.
Στην ομάδα βόλεϊ των αγοριών του Γυμνασίου των Φηρών συμμετείχαν οι:
Ανδρέας Βαζαίος, Δημήτρης Γιαννής, Μίριαν Γκραντίστα, Έλβις Κόστα, Αρμιρ Νάμπολι, Λευτέρης Νομικός, Αντρέας Ρούσσος, Στάθης Σαλατάι, Έντι Σίλα, Βασίλης Σωρότος.
Στην ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών του Γυμνασίου του Εμπορείου συμμετείχαν οι:
Ευαγγελία Αρβανίτη, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Νικολέτα Δαρζέντα, Φλώρα Δρόσου, Μαρία Καρρά, Βαρβάρα Κατσίπη, Φρατζέσκα Κατσίπη, Μαρία Πελέκη, Κατερίνα Σιγάλα, Γκέρτα Τάφα.
Στην ομάδα βόλει των κοριτσιών του Γυμνασίου των Φηρών συμμετείχαν οι:
Φλώρα Δανασσή, Σοφία Κοπατσάρη, Δέσποινα Λιανοπούλου, Γιουργέσα Μπρέγκου,
Μαρίνα Πετσούκη, Κατερίνα Ρούσσου, Ευαγγελία Συνολάκη, Ραφαέλα Συνολάκη, Αλκμήνη Φιρτινίδου, Ελευθερία Χάλαρη.
Προπονητές των ομάδων του Γυμνασίου του Εμπορείου ήταν ο κ. Ευάγγελος Τσοβάρας και του Γυμνασίου των Φηρών ο κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας.
Διαιτητές των αγώνων στο μπάσκετ ήταν οι κ. Βελώνιας, Παντζαρίδης και Σιγάλας και οι κυρίες Βαμβακούση και Κασάπη.
Διαιτητές των αγώνων στο βόλεϊ ήταν οι κύριοι Σπύρος Κελμάερ και Ανδρέας Πατηνιώτης.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15, 2010

Πολίτες, για σημερινή απεργία

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής του Συνδιασμού "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό" κ. Συρμαλένιος σχετικά με την σημερινή Πανελλαδική 24ωρη απεργία, αναφέρει οτι :

"Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη της χώρας που με την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 15/12, ορθώνουν το ανάστημα τους για να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις ενός αιώνα, που το μνημόνιο και η κυβερνητική πολιτική επιδιώκουν να καταργήσουν.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι απούσα, ούτε υπεράνω από τις επιλογές που στρέφονται κατά της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και που σε τελευταία ανάλυση έχουν επιπτώσεις και στον ίδιο το θεσμό.
Θα είμαστε εκεί στις συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή, στην αξιοπρέπεια.

Βρούτσης για εργασιακό νομοσχέδιο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του εργασιακού νομοσχεδίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση (14.12.2010):

«Το σχέδιο νόμου για την υπερίσχυση των Επιχειρησιακών Συμβάσεων έναντι των Κλαδικών, επιβεβαιώνει την κριτική μας για το Μνημόνιο και τη θέση μας για την προχειρότητα, τη σπουδή συμβιβασμού και την άνευρη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι γεγονός με πολλές Κοινωνικές και Οικονομικές παρενέργειες.
Ό,τι γνωρίζαμε, μέχρι σήμερα, για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, τις Κλαδικές Συμβάσεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ανήκουν πια στο παρελθόν.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσυπέγραψε ρυθμίσεις που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικότητες και τις αναγκαιότητες της Ελληνικής αγοράς εργασίας.
Ενοχοποιεί τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, που διαχρονικά είναι αποτέλεσμα συλλογικών συμφωνιών των κοινωνικών εταίρων.
Νομοθετεί για τη μείωσή τους, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η επίπτωση του εργασιακού κόστους στην ανταγωνιστικότητα είναι περιορισμένη.
Οι Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις (που εισάγονται με το σχέδιο νόμου), υπερισχύουν όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών. Χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς κριτήρια, χωρίς περιορισμούς.
Δημιουργούν νησίδες χαμηλού εργασιακού κόστους, με επιχειρήσεις που αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων που δεν μπορούν να πετύχουν «φθηνές» Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις.
Αυτό σημαίνει στρέβλωση και υπονόμευση του υγιούς ανταγωνισμού.
Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ωθούνται μετά από αυτές τις εξελίξεις σε μια πρωτοφανή ισοπέδωση προς τον κατώτατο μισθό.
Οι εργαζόμενοι χάνουν εισόδημα, μειώνεται η ζήτηση στην αγορά, τροφοδοτείται η ύφεση και αυξάνονται οι Δείκτες της Φτώχειας.
Περιορίζονται τα κίνητρα για αποδοτική και παραγωγική εργασία.
Οι ρυθμίσεις αυτές αδυνατίζουν και μακροπρόθεσμα οδηγούν σε ουσιαστική κατάργηση τις κλαδικές συμβάσεις.
Η μάχη που προσπαθούσε να μας πείσει η κυβέρνηση ότι έδινε για να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, είχε τελειώσει πριν ακόμη ξεκινήσει, εδώ και 6 μήνες.
Η ρητορική της Υπουργού Εργασίας, για επαναδιαπραγμάτευση βασικών όρων του Μνημονίου, εξυπηρέτησε πρόσκαιρους επικοινωνιακούς σκοπούς.
Δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από την τρόικα και αφήνει σοβαρά εκτεθειμένη, όχι μόνο την κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».


Νωρίτερα, και μεταφράζοντας σε αριθμούς τις ψηφισθείσες ,τελικώς, αλλαγές στα εργασιακά, ο κ. Βρούτσης είχε δηλώσει οτι,
«Η μεγάλη σημασία των αλλαγών στις Επιχειρησιακές Συμβάσεις «έκρυψε» κρίσιμες ανατροπές για τους αδικημένους της αγοράς εργασίας, που είναι οι απασχολούμενοι με μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, εκ περιτροπής απασχόληση και με το καθεστώς έμμεσου εργοδότη (ενοικίαση εργαζομένου).
Συγκεκριμένα το εργασιακό νομοσχέδιο της «φιλεργατικής» κας Κατσέλη:
Καταργεί την προσαύξηση του 7,5% γι’ αυτούς που εργάζονται λιγότερο από 4 ώρες την ημέρα. Κόβει, δηλαδή, 31 λεπτά για κάθε ώρα εργασίας των πιο χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων.
Καταργεί την προσαύξηση της αμοιβής κατά 10% για την υπερωρία των μερικά απασχολούμενων. Κόβει, δηλαδή, 41 λεπτά από την υπερωρία των εργαζομένων εκείνων, που ο μηνιαίος μισθός τους δεν ξεπερνά τα 400 €.
Αυξάνει από 6 σε 9 μήνες το διάστημα της εκ περιτροπής απασχόλησης εντός του ίδιου ημερολογιακού χρόνου. Η εκ περιτροπής απασχόληση σημαίνει λιγότερες ημέρες και ώρες δουλειάς και μειωμένο μισθό.
Αυξάνει από 2 μήνες σε ένα έτος, τη δοκιμαστική περίοδο για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους. Επεκτείνεται δηλαδή ο χρόνος εντός του οποίου δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης απόλυσης για τον εργοδότη.
Επεκτείνει τη διάρκεια απασχόλησης μισθωτού από έμμεσο εργοδότη (ενοικίαση εργαζομένου) σε 36 μήνες, από 12 (και κατ’ εξαίρεση 18) μήνες.
Οι ρυθμίσεις αυτές, καταργούν διατάξεις που θεσμοθετήθηκαν από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 8 μήνες πριν (Νόμος Λοβέρδου για την Εργασιακή Ασφάλεια).
Τι άλλαξε άραγε από τότε ;
Αν δεν πρόκειται για μια μεθοδευμένη δοκιμασία αντοχής των εργαζομένων, τότε η απαράδεκτη αυτή διαδικασία φανερώνει προχειρότητα και παντελή έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού.
Οι διατάξεις αυτές, αποθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους από την επιλογή της μερικής απασχόλησης, καθιστώντας την τελικά εργαλείο συμπίεσης του κόστους εργασίας και όχι θεσμό αντιμετώπισης πρόσκαιρων ή περιοδικών αναγκών της επιχείρησης.
Επιδεινώνουν τη θέση των νέων και των γυναικών, που κατά κύριο λόγο απασχολούνται σε αυτές τις μορφές εργασίας.
Ενισχύουν τον κατακερματισμό της αγοράς εργασίας, με τη διεύρυνση των ανισοτήτων που προκαλούν.
Το πλέγμα των νέων ρυθμίσεων δεν είναι αποκρουστικό μόνο για τους εργαζόμενους, αφού συμπιέζει ακόμη περισσότερο τους ήδη χαμηλούς μισθούς και αφαιρεί σταδιακά τις δικλείδες προστασίας τους.
Είναι απωθητικό ακόμη και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, αφού δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ωφεληθούν εν τέλει. Τι οφέλη, άραγε, να έχουν από απογοητευμένους και χαμηλής παραγωγικότητας εργαζομένους;».

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

ο Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος στο "Βήμα"

ή "Ενα ελληνικό κρασί στα 100 καλύτερα του κόσμου!"

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα και την ηλεκτρονική έκδοση το "Βήμα" παραχώρησε ο Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος, oινοποιός και ιδιοκτήτης του ομόνυμου Οινοποιείου και Μπουσείου Οίνου στην Σαντορίνη.
Αφορμή για το δημοσίευμα, η πρόσφατη πολύ σημαντική βράβευση (στην οποία έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερη ανάρτηση) του «Ασσύρτικο Κουτσιογιαννόπουλος Σαντορίνη» σε ενα απο τα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου σύμφωνα με την φετινή κατάταξη του αξιόπιστου περί των .. οινικών Αμερικανικού περιοδικού «Wine Spectator». Στην συνέντευξή του ο κ. Κουτσογιαννόπουλος δηλώνει υπερήφανος για την διεθνή διάκριση του κρασιού του, την οποία αποδίδει στην αγάπη και το μεράκι που δείχνει αυτός και οι συνεργάτες του στο οινοποιείο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση,

Ενα ελληνικό κρασί βρέθηκε για πρώτη φορά στα 100 καλύτερα του κόσμου, σε σχετική λίστα του αμερικανικού περιοδικού «Wine Spectator». Το «Ασσύρτικο Κουτσιογιαννόπουλος Σαντορίνη» του ομώνυμου κτήματος που βρίσκεται στη Θήρα αποτελεί, κατά το αμερικανικό περιοδικό, τον «πρεσβευτή» της Ελλάδας στον κόσμο του κρασιού, καθώς έλαβε την 86η θέση, λαμβάνοντας 91 βαθμούς, με άριστα το 100. Είναι η πρώτη φορά που ένας ελληνικός οίνος περιλαμβάνεται στο «Top 100» της ετήσιας έκδοσης του διάσημου περιοδικού των ΗΠΑ, το οποίο, μάλιστα, είναι γνωστό για τις μυστικές γευσιγνωσίες που πραγματοποιούν οι συντάκτες του, και θεωρείται κατ' ομολογίαν το πλέον αμερόληπτο.
Διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι το «Wine Spectator» διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της καταναλωτικής συνείδησης στον κλάδο του κρασιού, καθώς καταλαμβάνει περίοπτη θέση στις κάβες και στα πωλητήρια οίνου, ενώ όσα οινοποιεία περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα το αναφέρουν ως κατόρθωμα στις διαφημιστικές καταχωρίσεις τους. Μάλιστα, τα τέσσερα γραφεία οικονομικών υποθέσεων των διπλωματικών υπηρεσιών μας στις ΗΠΑ παρατηρούν όλο και συχνότερα στον αμερικανικό Τύπο δημοσιεύματα υπέρ του ελληνικού οίνου, γεγονός το οποίο μάλλον σημαίνει ότι ήλθε η ώρα της δράσης για τους παραγωγούς της χώρας μας.

«Η επιτυχία ήλθε από το μεράκι, αποτελεί μια επιβράβευση για τις προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνια»
σημειώνει ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου κ. Γ. Κουτσογιαννόπουλος. «Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Είναι μεράκι και θέμα αγάπης να ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει. Αν το χόμπι σου είναι η δουλειά σου, θα είσαι πάντα ευτυχισμένος. Πετάξαμε από τη χαρά μας με τη βράβευση. Σκεφθείτε ότι είμαστε ένα μικρό οινοποιείο, όπου το καλοκαίρι δουλεύουν 10 άνθρωποι και τον χειμώνα επτά» σημειώνει. Από τον αμπελώνα του παράγονται κατ' έτος περί τις 80.000 φιάλες και 50 τόνοι χύμα κρασιού. Ο οίνος συνοδεύει τον κ. Κουτσογιαννόπουλο από τα πολύ παιδικά του χρόνια, από τότε που έπαιζε κρυφτό μέσα στο οινοποιείο. «Ολες οι παιδικές αναμνήσεις είναι αμπέλια, οινοποιεία και γαϊδουράκια» λέει.

«Το κράτος να γίνει αρωγός, εμένα δεν με πειράζει να βάζουν μεγάλους φόρους,όμως με ενοχλεί όταν τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά» υποστηρίζει ο οινοποιός.
Στον χώρο του κρασιού υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Εάν υπάρχει ένας χώρος που δεν έχει “καεί”, αυτός είναι η Σαντορίνη. Στο εξωτερικό γνωρίζουν ότι έχει διαφορές από άλλα σημεία της χώρας. Ετσι σιγά σιγά η Σαντορίνη εξάγει με χαλαρούς ρυθμούς. Ωστόσο αυτό που έχει “πεθάνει” είναι η Ευρώπη. Αντίθετα, οι χώρες που έχουν προοπτική είναι η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα» εξηγεί.

«Έχουμε το παλαιότερο Βινσάντο του κόσμου,παραγωγής 1959. Ο πατέρας μου το είχε φυλάξει σε ένα βαρέλι και το εμφιαλώσαμε για να το σώσουμε. Αυτό το κρασί είναι το μοναδικό που μπορείς να παλαιώσεις για περισσότερο από 100 χρόνια και να συνεχίζει να δίνει περισσότερες γεύσεις και αρώματα χωρίς να χαλάει» σημειώνει ο κ. Κουτσογιαννόπουλος. Και η τιμή πώλησης; Αν βγουν σε πλειστηριασμό 40 φιάλες των 375 ml, υπολογίζεται ότι μπορεί να «χτυπήσει» 8.000-9.000 ευρώ ανά φιάλη! «Δεν θα ήθελα να το πουλήσω, προτιμώ να μας μείνει και κάθε γενιά να ανοίγει από ένα μπουκάλι» λέει.

Για την ιστορία του Οινοποιείου και του Μουσείου Οίνου μπορείται να ενημερωθείτε και απο την σελίδα "έχουμε και λέμε στο Σαντορίνη TV" όπου θα βρείτε απομαγνητοφωνημένη την τηλεοπτική συνέντευξη που μας παραχώρησε το καλοκαίρι του 2010 κατα την διάρκεια της επίσκεψης - ξενάγησής μας στο Μουσείο.

Φλώρα Χρυσού - θα σου λείψω

Κι επειδή σκοπός της σελίδας είναι να ενημερώνει το κοινό της,
δεν είναι και τόσο ευκολο να απευθυνθούμε προσωπικά στην κ. Χρυσού και να της ευχηθούμε πολλές επιτυχίες, εμείς όμως το κάνουμε!
Επειδή, η καταγωγή της είναι απο την Σαντορίνη, κι επειδή γνωριζόμαστε, κι επειδή στο μέλλον ευχόμαστε να λέμε οτι τα πρώτα της μουσικά βήματα και οι συναυλίες έγιναν εδω!
Πριν απο λίγες ημέρες η Φλώρα Χρυσού παρουσίασε την πρώτης της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειάς με τίτλο : "θα σου λείψω" σε στοίχους και μουσική δικούς της, ενω πολλές είναι οι αναφορές και τα θετικά σχόλια απο μουσικά sites.

Η Φλώρα Χρυσού είναι μια νέα τραγουδοποιός από τη Σαντορίνη.
Με μουσικές σπουδές σε πιάνο, κιθάρα και μαθήματα φωνητικής, έχει παρουσιάσει τραγούδια της σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Συνεργάστηκε με την διεθνή οικολογική οργάνωση "Friends of the earth" και το τραγούδι της «Don’t give up» αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ομώνυμης εκστρατείας της οργάνωσης. Επίσης, η Φλώρα έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό κιθάρας της Κοζάνης "Νικόλας Άσιμος" το 2009 με τo τραγούδι της "Μάντης". Αυτό που αξίζει να σημειωθεί οτι γράφει η ίδια τους στοίχους και την μουσική των τραγουδιών της.
Το πρώτο της δισκογραφικό βήμα έγινε στη Legend με την κυκλοφορία του δίσκου της που περιλαμβάνει 12 δικά της τραγούδια σε ροκ- ποπ ύφος. Απο τα τραγούδια που έχουν διακριθεί και μεταδίδονται στις play lists είναι τα ΜΕΤΡΟ (ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΡΥΦΤΟ) και ΔΕ Μ' ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ.
Αξίζει να την ανακαλύψετε!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

Εθνικό Ωδείο, παράρτημα Θήρας, συγκεντρωτικά!

Μια ευχάριστη νότα στην ειδησεογραφία..
Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε τον... ευκολο δρόμο! να δείτε και να ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει το παράρτημα Θήρας του Εθνικού Ωδείου καθόλη την διάρκεια των ετών λειτουργείας του στην Σαντορίνη.
Σε αυτην την σελίδα στο facebook μπορείτε να δείτε τις αφίσες και το πρόγραμμα απο όλες τις εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει το Ωδείο.

δυσαρέσκεια Κόκκινου για ζητήματα οργάνωσης της ΝΔ

Με επιστολή του προς τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Αγγελάκα, τον Γραμματέα της Ν.Δ.  κ. Λυκουρέτζο και την ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου με θέμα "oργανωτική αναδιάρθρωση χωρίς απολογισμό και αξιολόγηση; πότε θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι;" ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου του Νοτίου Αιγαίου κ. Κόκκινος, εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την μη έγκαιρη ενημέρωσή του σχετικά με συνάντηση της ΝΟ.Σ. Δωδεκανήσου, ενω θέτει σειρά ερωτημάτων σχετικά με την στάση και τις πρωτοβουλίες μελών της το τελευταίο διάστημα, τόσο πρίν όσο και μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Σύμφωνα με την επιστολή, της οποίας δημοσιευουμε το μεγαλύτερο μέρος,

Ενημερώθηκα σήμερα μέσω των ΜΜΕ Δωδεκανήσου και από φίλους-στελέχη της παράταξης για την από την 10η Δεκεμβρίου 2010 πρόσκληση της ΝΟΔΕ, ότι τη Δευτέρα 13/12/2010 στην αίθουσα του «Ακταίον» στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΝΟ.Σ. της ΝΔ, παρουσία στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού με θέμα «Οργανωτική Αναδιάρθρωση της Νέας Δημοκρατίας στο νόμο μας».
Εύχομαι ολόψυχα «καλή επιτυχία» στις εργασίες της συνεδρίασης και επισημαίνω ότι είναι ιδιαίτερα θετικό να λειτουργούν τα θεσμικά όργανα της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Στα πλαίσια αυτά, καλώ με τη σειρά μου τα μέλη της ΝΟ.Σ. ΝΔ Δωδεκανήσου να παρευρεθούν στην συνεδρίαση αν και ο ίδιος, όπως άλλωστε και πολλά στελέχη, το πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ!!!
Όμως εδώ και καιρό έχουν δημιουργηθεί στα στελέχη μας αρκετά ερωτήματα στα οποία με καλούν να απαντήσω και επειδή δεν είμαι ο κατεξοχήν αρμόδιος, τα καταθέτω και αναμένω άμεσα απαντήσεις:
Γιατί δεν συνεδρίασε η ΝΟ.Σ. εδω και 4,5 μήνες όταν είχε μπροστά της η ΝΔ τις δύσκολες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές;
Γιατί δεν εμφανίστηκαν στελέχη των Γραμματειών και «πρωτοκλασάτα» στελέχη στα νησιά μας κατά την προεκλογική περίοδο;
Στη ΝΟ.Σ. θα εξακολουθούν να συμμετέχουν μέλη που «πρόδωσαν» αποδειγμένα και κατ΄επανάληψη την παράταξη; Διότι εάν κληθούν να παραβρεθούν γεννιέται το ερώτημα: Τι δουλειά έχουμε όλοι οι υπόλοιποι μαζί τους; Με αυτά τα πρόσωπα στη σύνθεση των οργάνων θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές;
Πως θα προχωρήσουμε σε οργανωτική αναδιάρθρωση χωρίς να έχουμε κάνει ένα συλλογικό και συνολικό απολογισμό και αξιολόγηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών;
Ποιο κομματικό όργανο αποτίμησε ή θα αποτιμήσει την παρουσία κάποιων αυτοπροβαλλόμενων ως «πρωτοκλασάτων» στελεχών στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έλαμψαν δια της απουσίας τους ή υπονόμευαν;
Ποιός ευθύνεται για την απουσία και τη μη συγκρότηση αυτοδιοικητικων, «αντιμνημονιακών» ψηφοδελτίων με αναφορά στο φιλελεύθερο χώρο στα νησιά μας;
Ποιός θα απαντήσει για τα τεράστια οργανωτικά κενά που αν επαναληφτούν μπορεί να κοστίσουν την ήττα στις εθνικές εκλογές;
Γιατί η ΝΔ δεν κέρδισε κανένα δήμο στα Δωδεκάνησα και ελάχιστους στις Κυκλάδες (και αυτούς χωρίς να έχουν λάβει «στήριξη» οι υποψήφιοι δήμαρχοι), γιατί έμεινε σχεδόν αστήριχτο το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, γιατί δεν δόθηκε στήριξη στο Δήμο της Ρόδου;
Σε αυτή τη κρίσιμη για τον τόπο και την παράταξη στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Ο «στρουθοκαμηλισμός» και η ωραιοποίηση των γεγονότων δεν βοηθά. Τα προβλήματα δεν κρύβονται «κάτω από το χαλί». Οφείλουμε να τα λύσουμε για να προχωρήσουμε με στέρεες βάσεις.
Καταθέτω αυτές τις σκέψεις και τα ερωτήματα προκειμένου να πάρω συγκεκριμένες απαντήσεις και αναμένοντας να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις απολογισμού και αξιολόγησης του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και πριν τοποθετηθώ δημόσια για τα ανωτέρω ερωτήματα που πλανώνται στα στελέχη μας αλλά και στην κοινωνία.

επιστολή Εμπορικού Συλλόγου στον δήμαρχο

Ανοικτή επιστολή στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Ζώρζο απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θήρας μετά απο απόφαση με ημερομηνία 10.12.2010 του Δ.Σ. των μελών του.
Στην επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θήρας συγχαίρει τον κ. Ζώρζο για την εκλογική του νίκη, υπόσχεται οτι θα τον στηρίξει στο δύσκολο έργο του, κρίνει οτι ένας απο τους στόχους της νέας δημοτικής Αρχής θα πρέπει να είναι η αντιστροφής της φθίνουσας πορείας -όπως κρίνει- του τόπου, η εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος, η προώθηση των αιτημάτων του Εμπορικού Συλλόγου, ενω γίνεται αναφορά και στην πρόθεση των μελών του να συνεργαστούν σε εθελοντική βάση για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Σύμφωνα με την επιστολή,

Συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο αντιστροφής της φθίνουσας πορείας αυτού του τόπου, που μας υποσχεθήκατε προεκλογικά.
Έχοντας κρατήσει το πρόγραμμά σας, που θα είναι η "Νέα Βίβλος" για εμάς τους κατοίκους και επαγγελματίες αυτού του νησιού, είμαστε αποφασισμένοι να στρατευθούμε στο πλευρό σας από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας.
Με κοινωνική συμμετοχή και μπόλικο εθελοντισμό, όπως και εμείς έχουμε δεσμευτεί, θα συμμετάσχουμε στο κοινό όνειρο για την τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας.
Στο πρόγραμμά σας είναι καταγεγραμμένα τα δεκάδες πολύ σοβαρά θέματα, που απασχολούν τον τόπο μας και τα οποία ήρθε η ώρα να υλοποιήσετε, μετά από την πανηγυρική σας νίκη στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.
Περιμένουμε λοιπόν άμεσα την πραγματοποίηση των έργων, που θα αλλάξουν την ζωή των Σαντορινιών και που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων καθώς και των επισκεπτών του νησιού μας .
Παραεμπόριο
Μέτρα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς
Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Κορεσμός επαγγελμάτων
Θεσμοθέτηση κανόνων λειτουργίας και δεοντολογίας των επιχειρήσεων και θεσμός επιβράβευσης αυτών.
Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν σοβαρά τον φορέα μας και που εάν λυθούν, τότε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουν τον τόπο μας αλλά και το φορέα μας βιώσιμο και ανταγωνιστικό.
Η Σαντορίνη είναι ανάμεσα στους πρώτους παγκόσμιους προορισμούς και θα πρέπει να την κάνουμε ΠΡΩΤΟ παγκόσμιο προορισμό με τη συνεργασία όλων των φορέων.
Σας διαβεβαιώνουμε ως Δ.Σ. και ως εκπρόσωποι του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Θήρας ότι μαζί και δίπλα σας μπορούμε να πετύχουμε.
Για το Δ. Σ. Ο Πρόεδρος Νικόλαος Νομικός, Γεώργιος Συνολάκης Αντιπρόεδρος, Αβέρκιος Σιγάλας Γραμματέας, Γεώργιος Διαμαντόπουλος Ταμίας, Γεώργιος Αργυρός Δημόσιες σχέσεις.