Σάββατο, Φεβρουαρίου 07, 2015

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 3ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «Τα παιδιά γνωρίζουν τον Henri Μatisse δημιουργώντας ένα κολάζ» (7-8.2)

Σύμφωνα με πρόσκλησή του,

Το «Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης» (Santorini Arts Factory) προσκαλεί τα παιδιά Δημοτικού που αγαπούν την εικαστική τέχνη,  να συμμετέχουν στο τρίτο εργαστήρι.

Το τρίτο από τον κύκλο των έξι εργαστήριων, έχει σκοπό τη γνωριμία και την εξοικείωση  των παιδιών με  την σύγχρονη τέχνη, και συγκεκριμένα την τεχνική του κολάζ.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Henri Matisse και το έργο του μέσα από τη προβολή οπτικού υλικού. Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση, δίνοντας έμφαση στις φόρμες και τα μοτίβα που χρησιμοποιεί ο ζωγράφος στις απεικονίσεις του όπως οι ανθρώπινες φιγούρες, τα πουλιά, τα  ψάρια, η  φύση κ.α).

Οργάνωση και εισήγηση: Μαρία Βασαριώτου – Ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων /  Ελένη Παλλέ- Εικαστική θεραπεύτρια

Γ’ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015   
Για παιδιά τάξεων: Δ-Ε-Στ’ Δημοτικού          
 Ώρες: α’ τμήμα 16.00-17.30  Προσέλευση  15.45          
Ώρες: β’ τμήμα 18.00-19.30  Προσέλευση  17.45             
              
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015
Για παιδιά τάξεων: A-Β-Γ Δημοτικού                            
Ώρες: α’ τμήμα 10.30-12.00    Προσέλευση 10.15
Ώρες: β’ τμήμα  12.30-14.00   Προσέλευση 12.15        

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά εργαστήριο: 15 άτομα
Κόστος συμμετοχής ανά εργαστήριο:  6€ 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο περιορισμένος αριθμός θέσεων καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήριο, χωρίς τη προηγούμενη και έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη την εταιρεία Δελένδας & Σία Ο.Ε .

SANTORINI ARTS FACTORY | ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

εκλογές και κοπή πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας (7.2 23.00)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας πληροφορεί τους φίλους και τα μέλη της ότι το Σάββατο 07/02/1015 έχει προγραμματίσει την προβολή της ταινίας: «ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ» της Χάιφα Αλ Μανσούρ.

Στο διάλειμμα της προβολής, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κ.Λ.Θ.  και παράλληλα θα διεξαχθούν  εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης.

Δικαίωμα υποψηφιότητας και ψήφου έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της Λέσχης. Όσοι επιθυμούν να γίνουν  μέλη, μπορούν να εγγραφούν πριν την έναρξη κάθε προβολής. 
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν υποψηφιότητα μπορούν να το κάνουν είτε αποστέλλοντας email με την πρόθεση τους, το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους  και την ιδιότητα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση kileth@gmail.com  ή να το δηλώσουν κατευθείαν στα μέλη του ΔΣ, μέχρι την Παρασκευή 06/02/2015, (τηλέφωνο επικοινωνίας και πληροφορίες 6974917099 - 6973235703).

Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου ΜΠΟΥΤΑΡΗ στο Μεγαλοχώρι, κάθε Σάββατο στις 20.45.

Το Δ.Σ. της  Κ.Λ.Θ. ευχαριστεί θερμά το Οινοποιείο Μπουτάρη – Θήρας,  που και αυτό το έτος στηρίζει την προσπάθειά της.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος της Κ.Λ.Θ. ,  Χριστόφορος Βαμβακούσης                                              

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΗΡΑΣ             
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ –ΘΗΡΑ
ΤΗΛ:22860-81601 ΚΙΝ: 6973235703
ΦΑΞ: 22860-33646

Web Site: www.kileth.gr

κορασίδες του Α.Ο. Θήρας – Α.Μ.Σ. Φιλωτίου (7.2 16.00 ΔΑΠΠΟΣ) – σε ένα παιχνίδι που κρίνει την 4η ομάδα που θα συμμετάσχει στο finalfour των κορασίδων στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με το κείμενο του Κωσταντίνου Παπαδημητρόπουλου για το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,

Σε ένα πολύ κρίσιμο και με ειδικό βαθμολογικό ενδιαφέρον παιχνίδι η ομάδα Κορασίδων του Α.Ο. Θήρας Σαντορίνης θα φιλοξενήσει τον ΑΜΣ Φιλωτίου σε ένα παιχνίδι που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (07/02) στις 16:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Η ομάδα του Α.Ο. Θήρας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου τον Δεκέμβριο που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Νάξου είχε νικήσει εύκολα την ομάδα του ΑΜΣ Φιλωτίου με 0 – 3 .

Και οι δύο ομάδες χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη και ειδικά το φαβορί του αγώνα ΑΟ Θήρας μετά την ήττα (3-2 Σετ) από τον Πανναξιακό ελπίζει σε ένα τρίποντο που θα του δώσει σχεδόν την πρόκριση για το finalfourτων Κορασίδων.

Όπως έχουμε γράψει οι άλλες θέσεις για την τετράδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα έχουν κριθεί, με τον Πανναξιακό, ΑΣΕ Νεωρίου και Φοίνικα να έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο. Να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής της τελικής φάσης βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις πιθανότερες να είναι το διάστημα μεταξύ 28/2 και 1/3. 

Α.Ο. Θήρας – Γ.Σ. Ηρακλής (7.2 19.00 Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.)

Ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί στις 7.2 στις 19.00 όπου ο Α.Ο. Θήρας θα αντιμετωπίσει τον Γ.Σ. Ηρακλής στο ΔΑΠΠΟΣ.

Με την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής ο Α.Ο. Θήρας βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς και ο Γ.Σ. Ηρακλής στην τελευταία με κανέναν βαθμό.. 

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015

υποβολή αιτήσεων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση χώρων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Λ.Τ.Θ.,

Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων εντός των χερσαίων λιμενικών ζωνών θα γίνεται εως και την Παρασκευή 6.3 2015 για υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μονο για νέες επιχειρήσεις.


Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν εγκαίρως στα γραφεία του Δ.Λ.Τ.Θ. για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτησή τους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις για την παροχή των χώρων πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 

προγράμματα Μελισσοκομίας 2015 από την Π.Ν.Α.

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος για τη Βελτίωση των συνθηκών  Παραγωγής και Εμπορίας των προϊόντων της  Μελισσοκομίας έτους 2015:

•           Δράση 3.1 <Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)>: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένο), δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, και προσκομίσουν δικαιολογητικά αγοράς κυψελών με ημερομηνία από 1/9/2014 έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση, δηλ. την 30/4/2015.

•           Δράση 3.2 <Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας>: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ εφόσον είναι  κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών μελισσοσμηνών, είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένο), μετακινούν τουλάχιστον 80 μελισσοσμήνη και δηλώνουν τα μελισσοσμήνη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας του Νομού τους απευθείας ή μέσω των Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών της περιοχής τους ή μέσω των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, με ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής  1/3/2015- 30/4/2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας στη Ρόδο τηλ. 2241364915 , στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098828, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ,  ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

έναρξη της ψηφιακής λειτουργίας του Μητρώου Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι άρχισε η εφαρμογή της ψηφιακής λειτουργίας του Μητρώου Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγγραφεί ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι να διαθέτει πτυχίο Γεωπόνου ΑΕΙ, ή πτυχίο ΤΕΙ του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής ή Τμήματος Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων ή Τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (αρθ. 35, παρ 13 του Ν. 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8 ) και αρθ. 5 1β του ΠΔ 159/2013 (ΦΕΚ Α΄251).

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τους ενδιαφερόμενους παρανω επιστήμονες να εγγραφούν στο Μητρώο είναι η παρακάτω:

Α. Εμφανίζουν την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), επιλέγουν το εικονίδιο των Ψηφιακών Υπηρεσιών και δημιουργούν λογαριασμό χρήστη στις ψηφιακές υπηρεσίες .
Β. Επιλέγουν από το μενού «Επιλογή Υπηρεσίας» την «Αίτηση Υποψήφιου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων», στο σημείο αυτό μπορούν είτε να καταχωρήσουν την αίτησή τους είτε να δουν την πορεία της αίτησής τους (απορριφθείσα, εκκρεμής, εγκεκριμένη)
Γ. Συμπληρώνουν όλα τα πεδία της φόρμας «Αίτηση Υποψήφιου Συνταγογράφου Γεωργικών Φαρμάκων» καθώς όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. και πατούν το εικονίδιο «Αποθήκευση».
Δ. Συμπληρώνουν και υπογράφουν την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 και ακολούθως τη συμπληρωμένη δήλωση την αναπαράγουν σε ηλεκτρονική μορφή (σκανάρουν) και μάλιστα μόνον σε αρχείο μορφής pdf.
Ε. Αναπαράγουν σε ηλεκτρονική μορφή (σκανάρουν) και μάλιστα μόνον σε αρχείο μορφής pdf τον βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν. Προσοχή, εάν κατέχουν επιπλέον τίτλους σπουδών, σκανάρουν μόνον τον βασικό τίτλο σπουδών, που εμπίπτει στις προϋποθέσεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 44, παρ. 4 του ν.4235/2014 (ΦΕΚ Α' 32).
ΣΤ.Με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Συνταγογράφων Γεωργικών Φαρμάκων, η αίτηση είναι έτοιμη για εξέταση και έγκριση από τον αρμόδιο    υπάλληλο της  Περιφέρειας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διευθυνση Αγροτικής Οικονομίας - Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής στη Ρόδο τηλ. 2241364926 και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098828.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου (Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α' και Β' Δωδεκανήσου):  Συνελήφθησαν συνολικά (683) άτομα, ξιχνιάσθηκαν μεταξύ άλλων (131) υποθέσεις, εξαρθρώθηκαν (2) σπείρες που διέπρατταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διαρρήξεις-κλοπές, ενώ βρέθηκαν 9 κλεμμένα μεταφορικά μέσα.κ.α.

Παράλληλα, τ χρονικό διάστημα από 13 έως 19-1-2015 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου. Η πραγματοποίηση τους έγινε στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. Οι έλεγχοι είχαν αντικείμενο την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ., τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα και την αντιμετώπιση προβλημάτων που συναρτώνται με καταυλισμούς Ρομά. Προσήχθησαν (68) άτομα από τα οποία συνελήφθησαν (3) και βεβαιώθηκαν (158) παραβάσεις 

ανακοίνωση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη της Π.Ν.Α. κ. Κόκκινου με αφορμή τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κόκκινου με τίτλο «Ας συγκρουστούν με τα προβλήματα και όχι με τους συνεργάτες τους»,

Με αφορμή πολλά ερωτήματα συμπολιτών μας , αλλά και ασταμάτητα δημοσιεύματα που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σ’ αυτά που αναφέρονται στο « κούρεμα» των ήδη μειωμένων αρμοδιοτήτων μου οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνω τα εξής :

Έχω μάθει να κινούμαι στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο και φυσικά το να ενημερώνεται κάποιος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τις προθέσεις και τις αποφάσεις που τον αφορούν , δεν είναι ότι πιο ευχάριστο για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου που ήδη έχει καταγράψει την απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Δαδάου…

Δεν αναζητώ την αιτιολογία ή την αφορμή της απόφασης γιατί έχω πεισθεί πλέον ότι οι αιτίες δεν είναι αυτές που αναγράφονται σε κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , αλλά άλλες …

Την ώρα που η κοινωνία ζητάει αποτέλεσμα , είναι λυπηρό να βλέπεις σε μια Περιφερειακή Αρχή που ο λαός μας στήριξε τις ελπίδες του να πρωταγωνιστεί η εσωστρέφεια . Μέρος της εσωστρέφειας δεν είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω. Έχω αποδείξει κατ’ επανάληψη στην πολιτική μου πορεία ότι βάζω το «εμείς» πάνω από το «εγώ» , αλλά και αποτελεσματικός και επιτυχημένος είμαι από όπου έχω περάσει . Επομένως η « έλλειψη συνεργασίας» ας αναζητηθεί σε αυτούς που διακρίνονται από τα εγωιστικά τους συμπλέγματα και τις συγκρουσιακές τους εξάρσεις .

Ούτε πρόκειται να κάνω καμία «ηρωική έξοδο» , όπως αναγράφεται … Υπάρχει η εντολή του κόσμου, αλλά και οι αρμοδιότητες που αναφέρει ρητά ο Καλλικράτης (και κανείς άλλος δεν μου τις έδωσε ή τις δώρισε!!! ) νόμος 3852/10 ότι οι εκλεγόμενοι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες «συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας , που λειτουργούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας» , αλλά και αυτές που αφορούν τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και των ΠΑΜ/ΠΣΕΑ στο Νότιο Αιγαίο.

Στη ζωή μου και στην αγωγή που πήρα από το σπίτι μου έχω μάθει να σέβομαι κα να συνεργάζομαι . Με αυτόν τον τρόπο κινήθηκα στην προσωπική μου ζωή , στις σπουδές μου και στην επαγγελματική μου πορεία . Επένδυσα στη σκληρή δουλειά , στην διαρκή προσπάθεια και όχι στο facebook και στις δημόσιες σχέσεις που μου προετοίμαζαν άλλοι… Στη ζωή μου δεν αποδέχθηκα ποτέ καμία «δικτατορία μετρίων» και πάντα πίστευα ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Τιμήθηκα επί 5,5 χρόνια ως ο μακροβιότερος και επιτυχημένος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , 3,5 χρόνια μιας δυναμικής και επιτυχημένης μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και βέβαια καταξιώθηκα στον κλάδο μου φτάνοντας στη θέση του μέλους του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών και Μελετών της ΔΟΕ και στη θέση του Προέδρου την Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος .

Σήμερα εκπροσωπώντας τη χώρα στην αντιπροσωπεία των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αλλά και ως νέος εκλεγμένος πρόεδρος του Εποπτικού Συμβούλιου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος συνεχίζω την πορεία μου .

Στις 25/5/2014 οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου , τιμώντας ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ , ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ , ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΩΣ ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ . Έχοντας αντιμετωπίσει πολιτικούς διωγμούς , λασπολογία και εμπόδια που μου έβαλαν ξεπερασμένες και παλαιοκομματικές ίντριγκες ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ . 

Πάντα υπεύθυνος και δυνατός δηλώνω : ΟΤΙ Είμαι παρών με σταθερή και αταλάντευτη πορεία , προασπίζομαι τα συμφέροντα των νησιωτών μας και αγωνίζομαι για τη λύση των προβλημάτων τους. Τιμώ την εντολή τους και την εμπιστοσύνη τους.

Είμαι βέβαιος ότι η έντιμη και η καθαρή στάση μου θα δικαιωθεί σύντομα. Εύχομαι κάποιοι να καταλάβουν ότι με τις τακτικές τους οδηγούν σε αδιέξοδο την παράταξη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου και τελικά προσβάλλουν και εκθέτουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι διαφημιζόμενοι από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ότι κόβουν «γόρδιους δεσμούς» , είναι «αποφασιστικοί και ασυμβίβαστοι» για την καλή λειτουργία της Περιφέρειας , φοβάμαι πως έχουν άλλα κίνητρα και τους ανήκει αποκλειστικά ο ρόλος του πρωταγωνιστή της εσωστρέφειας .

Τη σύγκρουση να την κάνουν με τα προβλήματα και όχι με τους συνεργάτες τους» 

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015

ενημερωτικές εκδηλώσεις σε θέματα Πολιτικής Προστασίας από τον Δήμο Θήρας και το Ι.Μ.Π.Η.Σ. (12 – 13.2)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΝΠΗΣ), στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης με τον τίτλο «Γνωριμία με το Ηφαίστειο, το συγκάτοικο μας στη Σαντορίνη», οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε θέματα Πολιτικής Προστασίας το διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου 2014.

Ειδικότερα την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 10 πρωινή θα γίνει σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.)  του Δήμου Θήρας, όπου θα γίνει ενημέρωση των μελών του Οργάνου σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης, σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας.

 Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα  το πρωί 09:30 – 10:30 και 10:45 – 11:45 θα γίνουν δύο  ομιλίες για τους μαθητές του Γυμνασίου σε  θέματα σεισμών και του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Την Παρασκευή  13 Φεβρουαρίου  και ώρα 18:30 το απόγευμα στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα  θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό της Σαντορίνης για το ηφαίστειο της Σαντορίνης.


Μάρκος Εμμ. Καφούρος, Αντιδήμαρχος Θήρας

από 6.2 το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Digea απο την Παρασκευή 6.2 θα ξεκινήσει και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης, η εκπομπή και μετάδοση του ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών.

Κατά συνέπεια η μετάδοση των αναλογικών σημάτων θα διακοπή και η μετάδοση θα γίνεται μόνο ψηφιακά. Για την λήψη του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών οι ενδιαφερόμενοι τηλεθεατές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι και να έχουν συντονίσει με τις τηλεοράσεις τους τους ειδικούς δέκτες ψηφιακού σήματος που ευρύτατα κυκλοφορούν στο εμπόριο.


Ευχάριστη εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι και το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Volcano TV «ανέβηκε» στην πλατφόρμα της Digea με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να το παρακολουθούν οι τηλεθεατές της Σαντορίνης, αλλά και όλων πλέον των νησιών του Ν. Αιγαίου. 

πρόγραμμα της 10ης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014-2015"

Σύμφωνα με κείμενο του Κωσταντίνου Παπαδημητρόπουλου για τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,

Η αναμέτρηση του αετού 2 με το 2 Brothers ξεχωρίζει απ' το πρόγραμμα της δέκατης εβδομάδας του "Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2014-2015".

Οι παίκτες του Αετού 2 θέλουν τη νίκη, ώστε να συνεχίζουν να... ονειρεύονται την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στην φάση των "οκτώ", ενώ τη νίκη χρειάζεται και το 2 Brothers για να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες για πρόκριση. Για τον ίδιο όμιλο θα διεξαχθεί και το παιχνίδι μεταξύ των Heat και των Εφήβων του Πανιωνίου όπου μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως οι "Πυροσβέστες" θα επιδιώξουν για λόγους γοήτρου να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, ώστε να διατηρήσουν το αήττητο τους στη διοργάνωση.

Στον Α' όμιλο, οι παίδες του Πανιωνίου θα βρουν απέναντί τους τον ήδη προκριθέντα Αετό 1 στο ματς που ανοίγει την "αυλαία" της αγωνιστικής, ενώ έπειτα από δύο μέρες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Αφρό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δέκατης εβδομάδας έχεις ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/2/2015
Α'ΟΜΙΛΟΣ
Πανιώνιος Παιδικό - Αετός 1 (16:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/2/2015

Α'ΟΜΙΛΟΣ
Αφρός - Πανιώνιος Παιδικό (12:45)

Β'ΟΜΙΛΟΣ
Heat - Πανιώνιος Εφηβικό (14:30)

Αετός 2 - 2 Brothers (16:15)

νέες επιτυχίες για τον Πανιώνιο Γ.Σ. Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

H Αθλητική Ένωση Σαντορινης (Πανιώνιος Γ.Σ.Σαντορινης) πιστός στα ραντεβού με τις μεγάλες διοργανώσεις, συμμετείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Ένωση Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ) στις 31/1/2015 & 1/2/2015 στη Χαλκίδα με δυο αθλητές .

Η διοργάνωση είχε σαν στόχο την ανάδειξη της επίλεκτης ομάδας της ΕΤΑΝΕ,που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο 5 rd Open International Tournament στη Βουλγαρία τον Απρίλιο. 

Οι δυο μας αθλητές Ζήκας Γιώργος και Χαμπέου Κωνσταντίνα μετά από τέσσερις συναρπαστικούς αγώνες, κατάφεραν να βρεθούν και οι δύο στους τελικούς και να επιστρέψουν στο νησί μας με ένα ΧΡΥΣΟ και ένα ΑΡΓΥΡΌ μετάλλιο αντίστοιχα.
  
Η επιλογή δε,του αθλητή μας,Ζήκα Γιώργου από την ΕΤΑΝΕ ως μέλος της επίλεκτης ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας και το νησί μας στη Βουλγαρία αποτελεί ακόμα μία επιτυχία και ιδιαίτερη τιμή για το σύλλογο μας αναδεικνύοντας την σταθερή και αξιόπιστη δύναμη στο χώρο του TKD. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η έφορος του τμήματος Μαινα Μαργαρίτα θα ήθελε να συγχαρεί τους δυο αθλητές για την σπουδαία επιτυχία να διακριθούν ανάμεσα σε 670 αθλητές αλλά και την προπονήτρια του Συλλόγου κ.Τσουκνίδου Μαρία, που για άλλη μια φορά δικαιώθηκε για το έργο που επιτελεί. 


Τέλος ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών που μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν στην προσπάθεια αυτή.

Ανατόλια – Α.Ο. Θήρας 2-3 (4.2)

Νικητής αναδείχθηκε ο Α.Ο. Θήρας στον σημερινό του αγώνα με την Ανατόλια, κάνοντας μια ακόμη δυναμική ανατροπή με δεδομένη την απώλεια των δυό πρώτων σετ.

Τα σετ: 25-23, 25-17, 14-25, 18-25, 11-15

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες στο :  http://www.aothiras.gr/?p=1103


Ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί στις 7.2 όπου ο Α.Ο. Θήρας θα αντιμετωπίσει τον Γ.Σ. Ηρακλής στο ΔΑΠΠΟΣ. 

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2015

παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου, η παρουσίαση στην Σαντορίνη των αποτελεσμάτων της μελέτης του Πολυτεχνείου της Κρήτης για το ναυάγιο του Sea Diamond – Ν. Συρμαλένιος : έχουμε χρέος να προχωρήσουμε στην ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από πλευράς του κ. Συρμαλένιου με αφορμή την παρουσίαση (2.2) των αποτελεσμάτων της μελέτης του Πολυτεχνείου της Κρήτης σχετικά με την ύπαρξη τοξικών αποβλήτων στο ναυάγιο του Sea Diamond στο βυθό της Καλντέρας, αναφέρονται τα εξής :

Στη Σαντορίνη βρέθηκε τη Δευτέρα 2/2 ο Νίκος Συρμαλένιος στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης του Πολυτεχνείου της Κρήτης από την μελετητική ομάδα του καθηγητή Ευ. Γιδαράκου, σχετικά με την ύπαρξη τοξικών αποβλήτων στο ναυάγιο του Sea Diamond στο βυθό της Καλντέρας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της παρουσίασης, δήλωσε καταρχήν τη χαρά του, γιατί η μελέτη αυτή είχε ανατεθεί εξ αρχής από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδωνσ με ομόφωνη απόφαση της και συνεχίστηκε μετά από το διάδοχο σχήμα της, την Περιφέρεια του Ν. Αιγαίου.

Στη συνέχεια δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά να στηρίξει τον αγώνα των Θηραίων πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου, κάτι που έχουμε χρέος ως κυβέρνηση να προχωρήσουμε. 

Αναφέρθηκε τέλος στην πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου επίτροπου στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, μέσω της οποίας κοινοποιείται ότι, καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της ανέλκυσης και ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι η διεθνής διάσκεψη του Ναϊρόμπι, την οποία πρέπει να κυρώσει και η Ελλάδα, επιτάσσει την ανάληψη της ευθύνης και της χρηματοδότησης της ανέλκυσης των ναυαγίων από τον πλοιοκτήτη.

ομαδική ασφαλιστική κάλυψη 200 απόρων από τον οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Θήρας και την Ένωση Ξενοδόχων Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

O ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠAIΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΔΟΔΟΧΩΝ ΘΗΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΦΑΛΙΣΗ 200 ΑΠΟΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΘΗΡΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑIΡΕΙΑ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ :

1.ΑΠΟΡΟΙ, 2. ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, 3. ΑΝΕΡΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, 4.ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΩΣ 25.2.2015   ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ  ΣΤΟ ΔΑΠΠΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 09.00 ΕΩΣ 12.ΟΟ

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, 2.ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ 3.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ  ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΙΣ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ  22860 31075 ,22860 23021
6972469609 κα ΓΡΑΒΑΝΗ ΟΛΓΑ,
6984138602 κα ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΓΡΑΒΑΝΗ ΟΛΓΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

σύσκεψη της Π.Ν.Α. με το Επιμελητήριο Κυκλάδων (4.2)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Ο συντονισμός κοινών δράσεων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την προώθηση της τοπικής παραγωγής και την διασύνδεσή της με την αγορά, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης (4.2) του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου με το πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Ρούσσο και τα μέλη της  διοίκησης στην Ερμούπολη της Σύρου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.


Σημειώνεται  ότι έχει υπογραφεί   Προγραμματική  Σύµβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Επιμελητηρίου Κυκλάδων και Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης Αιγαίου για δράσεις προβολής τοπικών προϊόντων  στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού. 

μερική ανάκληση, τροποποίηση και συμπλήρωση αποφάσεων μεταβίβασης αρμοδιοτήτων σε Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακούς Συμβούλους και στον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α., ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις της Α.Δ.Α., του π.δ. Οργανισμού της Π.Ν.Α., καθώς και προηγούμενες αποφάσεις της σχετικά με την ανάθεση αρμοδιοτήτων, (αναφέρονται αναλυτικά στην ανακοίνωση) αποφάσισε την ανάκληση και μεταβίβαση των εξής αρμοδιοτήτων :

Στον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Κόκκινο Χαράλαμπο του Ανδρέα μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας για θέματα του νομού Δωδεκανήσου (άρθρο 29 του Π.Δ. 130/2010) και του Αυτοτελούς Τμήματος ΠΑΜ−ΠΣΕΑ για θέματα του νομού Δωδεκανήσου (άρθρο 30 του Π.Δ. 130/2010).

Κάθε άλλη αρμοδιότητα που του είχε μεταβιβαστεί με τις υπ’ αριθ. 98291/8937/15-9-2014 (ΦΕΚ 2588/τ.Β/29-9-2014)  και 134727/12114/4-12-2014 (ΦΕΚ 3329/τ.Β/11.12.2014) αποφάσεις μας ανακαλείται και μεταβιβάζεται ως κατωτέρω:


Στον Αντιπεριφερειάρχη Ζαννετίδη Φιλήμονα του Γεωργίου μεταβιβάζουμε πλέον των σε αυτόν ήδη μεταβιβασθεισών αρμοδιοτήτων με την υπ’ αριθ. 98291/8937/15-9-2014 (ΦΕΚ 2588/τ.Β/29-9-2014) απόφαση μας, τις αρμοδιότητες που αφορούν στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού για θέματα του νομού Δωδεκανήσου − πλην του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επενδυτών Δωδεκανήσου (άρθρο 4 του Π.Δ. 130/2010), και τις αρμοδιότητες που αφορούν στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Δωδεκανήσου και ειδικότερα στο Τμήμα Προσωπικού και Μισθοδοσίας μόνο ως προς τα θέματα μισθοδοσίας (άρθρο 12 παρ.3α του Π.Δ. 130/2010), στο Τμήμα Λογιστικής Διαχείρισης (άρθρο 12 παρ.3β του Π.Δ. 130/2010), στο Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας (άρθρο 12 παρ.3γ του Π.Δ.130/2010), και στο Τμήμα Προμηθειών (άρθρο 12 παρ.3δ του Π.Δ.130/2010).
 
Στον Αντιπεριφερειάρχη Φλεβάρη Ιωάννη του Στέργιου μεταβιβάζουμε πλέον των σε αυτόν ήδη μεταβιβασθεισών αρμοδιοτήτων με την υπ’ αριθ. 98291/8937/15-9-2014 (ΦΕΚ 2588/τ.Β/29-9-2014) απόφαση μας, τις αρμοδιότητες που αφορούν στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού για θέματα του νομού Δωδεκανήσου (άρθρο 5 του Π.Δ. 130/2010).

Στον Περιφερειακό Σύμβουλο Μπάρδο Χρήστο του Γεωργίου με ΑΔΤ ΑΙ926037, μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες που αφορούν στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου (άρθρο 22 του Π.Δ. 130/2010).

Στον Περιφερειακό Σύμβουλο Ανανία Άγγελο του Μελέτιου με ΑΔΤ ΑΕ958798, μεταβιβάζουμε πλέον των σε αυτόν ήδη μεταβιβασθεισών αρμοδιοτήτων με την υπ’ αριθ. οικ.97603/8851/12-9-2014 (ΦΕΚ 2683/τ.Β/9-10-2014) απόφαση μας την αρμοδιότητα υπογραφής όλων των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών για τις Περιφερειακές Ενότητες  Δωδεκανήσου.

Στον Περιφερειακό Σύμβουλο Ευστρατίου Χρήστο του Στέλιου με ΑΔΤ ΑΜ448954 μεταβιβάζουμε, πλέον των σε αυτόν  ήδη μεταβιβασθεισών αρμοδιοτήτων με την υπ’ αριθ. 134714/12113/4-12-2014 (ΦΕΚ 3329/τ.Β/11-12-2014)  απόφαση μας, την αρμοδιότητα έκδοσης εντολών μετακίνησης με υπηρεσιακά οχήματα των υπαλλήλων της Περιφέρειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου που έχουν ειδικότητα Οδηγού, κατά το άρθρο 35 του Π.Δ. 130/2010, και των υπαλλήλων της Περιφέρειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου που δεν κατέχουν νομοθετημένη θέση οδηγού και για τους οποίους έχει χορηγηθεί από αρμόδιο όργανο έγκριση για κατ’ εξαίρεση οδήγηση οχημάτων.  
   
Στον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πλέον των σε αυτόν ήδη μεταβιβασθεισών αρμοδιοτήτων με την υπ’ αριθ. 108142/9701/8-10-2014 (ΦΕΚ 2838/τ.Β/22-10-2014) απόφαση μας,  μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες που αφορούν στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού Δωδεκανήσου και ειδικότερα στο Τμήμα Προσωπικού και Μισθοδοσίας μόνο ως προς τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού (άρθρο 12 παρ.3α του Π.Δ. 130/2010), και στο Τμήμα Γραμματείας (άρθρο 12 παρ.3ε του Π.Δ.130/2010).


Κατά τα λοιπά, οι υπ’ αριθ. 98291/8937/15-9-2014 (ΦΕΚ 2588/τ.Β/29-9-2104), 134727/12114/4-12-2014 (ΦΕΚ 3329/τ.Β/11.12.2014), οικ.97603/8851/12-9-2014 (ΦΕΚ 2683/τ.Β/9-10-2014), 134714/12113/4-12-2014 (ΦΕΚ 3329/τ.Β/11-12-2014) και 108142/9701/8-10.2014 (ΦΕΚ 2838/τ.Β/22-10-2014) αποφάσεις μας εξακολουθούν να ισχύουν.

χορήγηση στρεμματικής ενίσχυσης για τους καλλιεργητές εαρινής πατάτας περιόδου 2015 – Αιτήσεις μέχρι 10 Μαρτίου 2015

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους χορηγείται στρεμματική ενίσχυση για τη στήριξη της καλλιέργειας εαρινής πατάτας. Η ενίσχυση αυτή αφορά τους καλλιεργητές εαρινής πατάτας ανεξαρτήτως ιδιότητας και επαγγέλματος και εισοδημάτων, για την κάλυψη μέρους του κόστους καλλιέργειας του προϊόντος αυτού.

Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει:
1.         να είναι τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα,
2.         να έχει ελάχιστη έκταση ανά αγροτεμάχιο μισό στρέμμα.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέχρι  10 Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας - Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής στη Ρόδο τηλ. 2241364915, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098833, καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

άμεση λύση στο πρόβλημα των Ρομά Ρόδου και Κω προωθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Στην οριστική λύση του προβλήματος χωροθέτησης του οικισμού μετεγκατάστασης των Ρομά σε Ρόδο και Κω, προχωρά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

 «Τέλος στην αδράνεια. Το θέμα των Ρομά δεν επιδέχεται άλλης αναβολής ή καθυστέρησης. Δουλεύουμε με  στόχο να θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση εντός των αμέσως επόμενων ημερών το σχέδιο δράσης, προκείμενου να δοθεί ένα τέλος στην μακρά και επίπονη περίοδο στασιμότητας σ’ ένα ζήτημα που ταλανίζει επί χρόνια την τοπική κοινωνία» δηλώνει ο κ. Χατζημάρκος, καθιστώντας σαφές ότι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει το θέμα σε οριστική διευθέτηση.

Η ανάγκη άμεσης επίλυσης ενός προβλήματος που μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκε αποφασιστικά, τίθεται με επιτακτικό τρόπο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί λόγο αιρεσιμότητας ολόκληρου του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για το Νότιο Αιγαίο.

Λόγω της εξάντλησης και των τελευταίων χρονικών περιθωρίων, το θέμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Ερμούπολη της Σύρου την Τρίτη, με τη συμμετοχή  της ΕΔΑ Νοτίου Αιγαίου και στελεχών της ΜΟΔ ΑΕ (Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης) κ. Ηλία Μπάρδα, Συντονιστή Ομάδας Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων Πληθυσμού και Δημήτρη Ψαλλίδα, στελέχους της Ομάδας, για την άμεση ενεργοποίηση των δράσεων παρέμβασης στο ζήτημα των Ρομά της Ρόδου και της Κω.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην σύσκεψη,  τις επόμενες ημέρες  προωθείται για διαβούλευση σε τοπικό επίπεδο από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το σχέδιο δράσης,  στο οποίο θα μπορούν, μετά την δημοσιοποίησή του, να καταθέσουν προτάσεις και σκέψεις όλοι οι εμπλεκόμενοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, αλλά και πολίτες.

Σημειώνεται ότι  η υποχρέωση χωροθέτησης του οικισμού μετεγκατάστασης των Ρομά, απορρέει από τον Κανονισμό 1303/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  ο οποίος αφορά στις ειδικές ευάλωτες ομάδες και ειδικότερα στους πληθυσμούς Ρομά. Στην έκθεσή της  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ιδιαίτερη μνεία στις περιπτώσεις της Ρόδου και της Κω.

 Βάσει του στοιχείου της αιρεσιμότητας του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, οι Περιφέρειες  καλούνται να προχωρήσουν σε επανασχεδιασμό της Περιφερειακής τους Πολιτικής, αναπτύσσοντας ένα εξειδικευμένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά. Η προθεσμία που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έληξε στο τέλος του 2014, γεγονός που δεν επιτρέπει άλλες αναβολές ή καθυστερήσεις, χωρίς τον ορατό πλέον κίνδυνο απώλειας ολόκληρου του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, για το Νότιο Αιγαίο.


Κατά συνέπεια, η άμεση ολοκλήρωση του  Επιχειρησιακού Σχεδίου, τίθεται πλέον ως επιτακτική ανάγκη, τόσο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όσο και - κυρίως - για την εκπλήρωση της αιρεσιμότητας, προκειμένου να μην χαθούν οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ.

«hotelincome» μια εύκολη και χρήσιμη εφαρμογή για την διαχείριση των διαθεσιμοτήτων των ξενοδοχειακών μονάδων, από την ελληνική XITE Agency

Μια νέα πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα εφαρμογή παρουσίασε πριν από λίγες μέρες και κυκλοφόρησε στην διεθνή αγορά η ελληνική εταιρία με έδρες την Κώ και το Λονδίνο Λονδίνο XITE Agency.

Η εφαρμογή με το όνομα  «hotelincome» απευθύνεται σε ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων και υπεύθυνους πωλήσεων ξενοδοχειακών υπηρεσιών, και παρέχει την δυνατότητα, με πολύ απλά βήματα, δημιουργίας ενός ψηφιακού πλάνου κρατήσεων, προβλέπει τα έσοδα μιας μονάδας ξενοδοχείου ή ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, δίνοντας την δυνατότητα πολλαπλών περιόδων, πολλαπλών τύπων δωματίων και εκπτώσεων.

Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την διαμόρφωση τιμών, εκπτώσεων και προσφορών ανά τύπο δωματίου.

Τα αποτελέσματα μπορούν να αποθηκευτούν ανά σενάριο και μπορούν πολύ εύκολα να μεταβληθούν.

Είναι από τις πρώτες επαγγελματικές εφαρμογές ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων στο app store και android market.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των ξενοδοχείων και στόχος της είναι ακόμη και μέσα από μια φορητή ψηφιακή συσκευή  να παρουσιάζει την συνολική και οικονομική εικόνα των κρατήσεων μιας ξενοδοχειακής μονάδας.

Πληροφορίες για την εφαρμογή και την εταιρία που την προτείνει μπορείτε να δείτε εδώ : http://xiteagency.com/hotel-income/
  

Παράλληλα με το «hotelincome» η XITE Agency διαθέτει κι άλλες ψηφιακές εφαρμογές σχετικές με την υποστήριξη τουριστικών επιχειρήσεων, το reservation engine για επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, το Directcarbooking.com κ.α. 

ακύρωση όλων των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στο Αιγαίο λόγω ισχυρών ανέμων

Με προβλήματα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά σήμερα Παρασκευή 6.2 δεν εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο για τις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Blue Star Ferries,

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/02/15
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με δελτίο καιρού της Ε.Μ.Υ., ισχύει απαγόρευση απόπλου από σήμερα Παρασκευή 06/02/15. Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια των πλοίων μας θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:
F/B BLUE STAR PATMOS Το δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά 07:25 για Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη και επιστροφή ακυρώνεται.
F/B BLUE STAR PAROS Το δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά 07:30 για Σύρο-Τήνο-Μύκονο και επιστροφή ακυρώνεται.
F/B ΔΙΑΓΟΡΑΣ Το δρομολόγιο του πλοίου από Ρόδο 10:00 για Καστελλόριζο-Ρόδο, ακυρώνεται.


Επίσης το «Βιτσέντζος Κορνάρος», που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο - Χάλκη - Διαφάνι - Κάρπαθο - Κάσο - Ανάφη - Θήρα - Μήλο - Πειραιά, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης .


Το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

σε Hotelbeds Group μετονομάζεται σταδιακά η γνωστή TUI Travel Accommodation and Destinations

Μετασχηματίζονται σταδιακά τα επιχειρηματικά πλάνα του γνωστού διεθνούς ταξιδιωτικού γραφείου TUI Travel Accommodation & Destinations, το οποίο από τις αρχές του 2015 έχει αρχίσει να αποκαλείται και να λειτουργεί με την ονομασία Hotelbeds Group.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του διεθνούς ταξιδιωτικού τύπου,

The former TUI Travel Accommodation & Destinations is now called Hotelbeds Group
TUI Travel Accommodation & Destinations announced that it will be called Hotelbeds Group. This group includes Hotelbeds, the number one bedbank worldwide together with a range of global businesses with market leading positions in each of their segments.

The change recognises the fact that the Hotelbeds brand represents a significant part of the business.
Hotelbeds Group presented its full year results recently, announcing a growth in sales by 10% in 2014 (year ending 30 September) and €4,048 million in Total Transaction Value (TTV). Its EBITDA increased by 13% to €132 million, with EBITA reaching €100.6 million. The company has once again significantly outperformed the global tourism industry.

Among Hotelbeds Group’s other brands are Destination Services, Activities, Laterooms.com, Intercruises and Roiback.

Following the merger of TUI Travel PLC and TUI AG, the new organisation for TUI Group comprises mainstream and non-mainstream. Hotelbeds Group will be part of non-mainstream and drive a focused strategy to further accelerate growth.

πρόταση να επισκεφθούν το προσεχές διάστημα την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά μεταξύ των οποίων και την Σαντορίνη παρουσίασε πριν από λίγες μέρες η αμερικανική εφημερίδα www.chicagotribune.com

Την ανάρτησή με την πρότασή της την οποία συνοδεύει μια ακόμη όμορφη φωτογραφία της Σαντορίνης μπορείτε να δείτε εδώ : http://www.chicagotribune.com/lifestyles/travel/sc-trav-0127-trips-20150122-story.html

Σύμφωνα με το κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση,


Greece and the Greek Isles have been on your list of destinations, Friendly Planet Travel has several options that range from packages that explore Athens and a variety of the islands to strictly Greek Isles cruises. There are also packages that include Turkey. All include round-trip air from New York. One option gives you three nights' lodging in Athens, where you can wander the city on your own, and a three-night cruise that visits Mykonos, Heraklion, Patmos and Santorini as well as Kusadasi in Turkey. Base price is as low as $2,199 per person double occupancy, but there may be sale prices available. There is also the Greek Island Hopper, which is an independent, land-based package that includes nine nights' lodging spread among Athens, Mykonos and Santorini. If you book by Feb. 24, it can be as low as $2,399 per person double occupancy. You can find all of the Greece offerings at www.tinyurl.com/pbzhq7u

σημαντικές πρωτοβουλίες του Ελληνο-Αμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου (HACT) για την προσέλκυση επισκεπτών από τις Η.Π.Α. – εκδήλωση με αυτό το σκοπό το διάστημα 14-21.3.2015 στην Αθήνα

Με στόχο την αξιοποίηση της τεράστιας δυναμικής της Αμερικανικής αγοράς, το Ελληνο-Αμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο (HACT) προγραμματίζει σειρά δράσεων για τη στοχευμένη διείσδυση σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, που θα ανακοινωθούν το προσεχές δήλωσε ο Πρόεδρος του HACT κ. Γιώργος Τριβιζάς.

Σημείο-σταθμό του προγράμματος δράσεων θα αποτελέσει το 4o fam trip που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο με τη συμμετοχή 30 εκ των κορυφαίων ΜΜΕ, luxury line ταξιδιωτικών πρακτόρων, travel specialists και Tour Operators των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής ( μεταξύ άλλων και από τον Οργανισμό Virtuoso) με εξειδίκευση στον Τουρισμό Πολυτελείας που αναζητούν συνεργασία με Έλληνες suppliers.

Η ενέργεια θα λάβει χώρα στις 14-21 Μαρτίου 2015.

Πληροφορίες για την εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο (HACT) μπορείτε να δείτε στην σελίδα : http://www.hact.info/events.php


Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

LUXURY BUYERS - THE ULTIMATE SPEED NETWORKING - BUSINESS EVENT  
MARCH  14-21, 2015 The Hellenic American Chamber of Tourism is back with a new Networking event in ATHENS!
During one week, Greek travel suppliers and High qualified Luxury - American buyers will meet during One on One meetings. 
The American buyers will discover the beautiful city of Athens (and around) through Hotel inspection, activities, lunches, dinners, Networking cocktails.
The Greek suppliers will have the pleasure to assist to various seminars about the American Tourism Market with key speakers and do business with the American Buyers in formal and unformal conditions. 
Networking is latest global buzz phrase, and a most important tool in today's Travel market. Register now and learn more about your opportunities! Be part of this new travel adventure!
Contact today Dora or Jeanette at dora@hact.info or jeanette.priovolou@hact.info - US PHONE 312 242 1694  GR 211 012 0584