Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

«Vive La Crise» ή ζήτω η κρίση (τρομάρα μας...)

Η οικονοµική κρίση και η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστους τους δημιουργούς που μετάσχουν στο 3ο Φεστιβάλ αnimasyroς, το οποίο διεξάγεται μέχρι την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη της Σύρου. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» και στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου του δήμου.
Η «Εξήγηση της ελληνικής κρίσης» τιτλοφορείται η μόλις δύο λεπτών και 43 δευτερολέπτων ταινία animation που δηµιούργησε η ελληνική Νomint.
Η Ελλάδα, ένα κακοµαθηµένο κορίτσι, κατασπαράσσεται από το Χρέος, ένα τεράστιο τροµερό τέρας. Ο σκουριασµένος υπερήρωας Ε.Ε. δεν µπορεί να τη βοηθήσει µόνος του και πάνω που έχει σχεδόν χαθεί κάθε ελπίδα ο ΔΝΤ επεµβαίνει, συνδράµει τον Ε.Ε. και ζήσαν αυτοί καλά κι εµείς καλύτερα...

Με πικρό χιούµορ προσεγγίζει την οικονοµική κρίση και ο Αλεξέι Γκουµπένκο από τη Ρουµανία, µε την τρίλεπτη ταινία «Vive La Crise». Αποψίλωση δασών, ανάπτυξη ακινήτων, ρύπανση, χρήµατα και πολύ φαΐ. Όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν. Η οικονοµική κρίση έρχεται...

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία της Πλατφόρμας- Εταιρείας Αστικού Πολιτισμού και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης και παραγωγή της εταιρίας mscomm. Έχει ως σκοπό του την προβολή ελληνικών και ξένων ταινιών animation, την εξοικείωση ενός ευρύτερου κοινού με το ποιοτικό animation, και την αποκέντρωση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες με μεγάλο θεματικό και αισθητικό εύρος και από ποικίλα είδη και σχολές τόσο στο πλαίσιο του διαγωνιστικού προγράμματος όσο και στα ειδικά αφιερώματα σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ και φορείς της τέχνης των κινουμένων σχεδίων, όπως το Canterbury Animation Festival (Μεγάλη Βρετανία) & The Animation Workshop (Δανία).

Παράλληλα, το φεστιβάλ διοργανώνει σειρά εφαρμοσμένων εργαστηριών κινουμένων σχεδίων που απευθύνονται σε παιδιά και νέους επαγγελματίες με τη συμμετοχή των φοιτητών του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών καθώς και ένα οπτικοακουστικό εργαστήριο καταγραφής των εργασιών του Φεστιβάλ και του Φόρουμ με τη συμμετοχή νέων οπτικοακουστικών δημιουργών.

Τέλος, για δεύτερη χρονιά η διοργάνωση περιλαμβάνει και φιλοξενεί το επαγγελματικό φόρουμ, μια τριήμερη συνάντηση δικτύωσης, συνεργασίας, παρουσιάσεων και σεμιναρίων με τη συμμετοχή εκπροσώπων διεθνών οργανισμών σχετικών με το animation, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δημιουργών, εταιριών παραγωγής, δημιουργικών στούντιο και άλλων σχετικών φορέων. Οι εργασίες του Φόρουμ ξεκίνησαν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 και ολοκληρώνονται το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010.

μην μπερδευόσαστε και πολύ...ermis.gov.gr

ή μακάρι να σας γλιτώσει "κανα φράγκο" ... αυτός άλλωστε είναι ενας απο τους σκοπούς του.

Τώρα όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου (περιλαμβανομένων των Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης του ΙΚΑ, των Πιστοποιητικών Οικογενειακής Κατάστασης, κ.λπ.) στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή:
http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/
check it out!

αναφορά τρύγου 2010 - Santo Wines

VINTAGE REPORT 2010, αναφορά τρύγου για την σοδειά του 2010 μας έστειλε η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραικών Προιόντων - Santo Wines.

Σύμφωνα με αυτην,
Ο φετινός τρύγος στη Σαντορίνη ήταν ο πιο πρώιμος που έχει γίνει ποτέ. Άρχισε στις 4 Αυγούστου.
Η απόδοση των αμπελιών κατά μέσο όρο ήταν στα περσινά επίπεδα, σχετικά ικανοποιητική για τους παραγωγούς, περίπου 200 – 250 kg / στρέμμα. Στο οινοποιείο μας στο παραλάβαμε σχεδόν το 60% της συνολικής παραγωγής του νησιού.
Οι βροχές του χειμώνα ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα να δυναμώσουν τα αμπέλια, ενώ την άνοιξη δεν εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα ακραία καιρικά φαινόμενα με συνέπεια να προστατευτούν τα σταφύλια.
Τα αμπέλια άνθισαν και έδεσαν πρώιμα. Το καλοκαίρι φέτος δεν εκδηλώθηκαν καύσωνες, ήταν όμως ζεστό και υγρό. Τα δροσερά μελτέμια φύσηξαν ελάχιστα, με αποτέλεσμα να έχουμε πρόωρη ωρίμανση των σταφυλιών, με υψηλό αλκοολικό βαθμό και συγχρόνως πολύ καλή οξύτητα.
Η υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία του καλοκαιριού προκάλεσε ορισμένα προβλήματα, κυρίως για τις ευαίσθητες ποικιλίες Αθήρι, Πλατάνι και Κατσανό. Το καλά προσαρμοσμένο στο περιβάλλον της Σαντορίνης Ασύρτικο , όπως και το Αηδάνι, άντεξαν και μας έδωσαν έναν πολύ καλό και υγιή καρπό.
Οι μούστοι που βρίσκονται πλέον στο στάδιο της αποζύμωσης, δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα, με κρασιά γεμάτα νεύρο, υψηλή οξύτητα και μεταλλικότητα, που χαρακτηρίζει όπως πάντα το νησί μας.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο κ. Βαρβαρήγος, οινολόγος της Santo Wines, ενω όπως μας ενημερώνουν το κείμενο στα Αγγλικά έχει σταλεί προς ενημέρωση των συντακτών και στον διεθνή Τύπο.

τι θα έλεγε επ' αυτού το ΔΝΤ; η κ. Διαμαντοπούλου πάντως κάνει λόγο για αναδιάρθρωση .. οι θηρασιώτες πάλι λένε οτι τους λείπει νηπιαγωγός

Πάλι θα στεναχωρήσω -καθώς φαίνεται- τον αναγνώστη μας από την Θηρασιά ο οποίος αναρωτιέται για το πότε θα σταλεί (θα διοριστεί βεβαίως βεβαίως…) νηπιαγωγός στην Θηρασιά,

σημειώνοντας ότι κανονικά τα παιδιά (και οι γονείς βεβαίως βεβαίως…) δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρονται από την στιγμή που μένουν σε έναν τέτοιο ευλογημένο τόπο με καθαρό αέρα, χωρίς καυσαέρια, χωρίς νέφος, χωρίς κίνηση, χωρίς φανάρια και μποτιλιαρίσματα σαν αυτά που καλή (ή κακή) ώρα έχουν τα παιδάκια των πόλεων τα οποία (στις περισσότερες περιπτώσεις) επωφελούνται των υπηρεσιών νηπιαγωγού…

Πέραν τούτου (όπως θα έλεγε και το ΔΝΤ..) πόσα είναι τα παιδάκια της Θηρασιάς;
Είναι τόσα όσα να δικαιολογούν την παρουσία νηπιαγωγού στο νησί; (ξέρετε αυτοί είναι γραφειοκράτες και οικονομολόγοι και κρίνουν με βάση τους αριθμούς και όχι τις ανάγκες…) ή μήπως θα πρέπει τα παιδάκια να μεταφέρονται στον πλησιέστερο παιδικό σταθμό (στην Σαντορίνη, την Σίκινο, την Ανάφη κλπ) με αποτέλεσμα να επωφελούνται μιας ωραιότατης ναυτιλιακής κρουαζιέρας καθημερινά; (θα μπορούσε να απαντήσει το ΔΝΤ…)
Επίσης, υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα, τι θα κάνει με τα παιδάκια της η κ. Τζολί μιας και σύμφωνα με πληροφορίες έχει αγοράσει κατοικία στην Θηρασιά; Θα τα κρατά κι εκείνη στο σπίτι ή θα προσφερθεί να αναλάβει το κόστος για την παρουσία νηπιαγωγού στο νησί;
Σύμφωνα με το κείμενο που λάβαμε, (με λεπτό χιούμορ ευτυχώς!)
Την Ελλάδα της Διά Βίου Μάθησης και του Καλλικράτη πληρώνουν τα παιδάκια της Θηρασιάς που περιμένουν ακόμα να ανοίξει για φέτος το Νηπιαγωγείο... Τη διά βίου μάθηση την συνεχίζουν, λοιπόν, αφού κάθονται ακόμα κοντά στη μαμά, μαζί με το μπαμπά στη δουλειά και γενικώς κοντά στη φύση και στη θάλασσα, αφού αυτά τουλάχιστον δε λείπουν απ ’το νησί... Τον Καλλικράτη τον μαθαίνουν, αφού όπως είπε στους γονείς ο Προϊστάμενος «υπήρχαν νησιά με περισσότερα παιδιά να καλυφθούν! Κάντε υπομονή!».
Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Θηρασιά, τη Δευτέρα το ημερολόγιο θα δείχνει 4 Οκτώβρη! Μέσα στο Νηπιαγωγείο βέβαια θα δείχνει ακόμα Ιούνιο... αφού από τότε έχει να λειτουργήσει. Ευτυχώς δε χρησιμοποιείται η αίθουσα του Νηπιαγωγείου ως εκλογικό κέντρο και ευτυχώς πήγαν Νοέμβριο οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλιώς θα βλέπαμε τους δικαστικούς εκπροσώπους να ξεσκονίζουν, κιόλας, τη σκόνη του καλοκαιριού...
Στη χώρα όπου οι υπεύθυνοι προτρέπουν τους γονείς να κάνουν αίτηση για νά έρθει νηπιαγωγός, οι πολίτες, όπως αυτοί της Ηρακλειάς, αναγκάζονται να καλούν το μπαμπούλα που λέγεται «κανάλια» ώστε να συντονιστεί η Υπηρεσία και να στείλει άμεσα δασκάλα! (σ.σ. αμα λύνουν προβλήματα τα κανάλια, καλό είναι…)
Έτυχε (ή όχι) κάποια παιδιά να ζουν ακόμα σ’ αυτό το νησί. Θα στείλετε Νηπιαγωγό το συντομότερο;  Το Δημοτικό Σχολείο είναι 2θέσιο! Θα στείλετε δεύτερη δασκάλα;
Νέο Σχολείο λοιπόν. Πρώτα ο μαθητής! ΟΚ! Η νηπιαγωγός κι ο δάσκαλος πότε θα φτάσουν ρε παιδιά;

Το γεγονός σχολιάζει και η Τοπική Επιτροπή ΝΔ Θήρας με ανακοίνωσή της.

δώστε και σώστε (προς θεού, οχι λεφτά, αλλά αίμα)

Η Τράπεζα Αίματος Θήρας (καλή τράπεζα αυτή!) μας ενημερώνει ότι,
ξεκινάει αύριο Σάββατο 2 Οκτωβρίου η 38η μαζική εθελοντική αιμοδοσία στην Σαντορίνη που θα πραγματοποιηθεί από το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής
Σάββατο 16.00 – 21.30 Οία
Κυριακή 3 Οκτωβρίου 10.00- 13.00 Καρτεράδος - 17.00 – 19.00 Βουρβούλος
Δευτέρα 4.10 09.00 – 12.00 134 ΣΜ 17.00 21.00 Μεσαριά Γυμνάσιο
Τρίτη 5.10 16.00 – 21.00 Γραφεία Λεμβούχων
Τετάρτη 6.10 09.00 – 13.00 17.00 – 21.00 Πύργος
Πέμπτη 7.10 10.00 – 16.00 Κέντρο Υγείας
Παρασκευή 8.10 14.00 – 21.00 Κέντρο Υγείας
Σάββατο 9.10 10.00 – 20.00 Καμάρι 17.00 – 21.00 Εμπορείο
Κυριακή 10.10 10.00 – 17.00 Εμπορείο

Sea Diamond και .. πράσινα ψάρια

Απόψε, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στις 17.30 στο Μπελλώνειο η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 3ης φάσης (από τις 4 συνολικά) της μελέτης που πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με θέμα:
«Ποιοτικός και ποσοτικός χαρακτηρισμός των επικίνδυνων και τοξικών ουσιών από το ναυάγιο του Sea Diamond -Περιβαλλοντικές επιπτώσεις παρούσες και μελλοντικές».
Για την παρουσίαση μας έχουν ενημερώσει επίσημα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond και η Κοινότητα της Οίας.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

ενωση κυκλαδικού Τύπου - "τριπ" στην Ανάφη

H Ένωση Kυκλαδικού Tύπου (E.KY.T.)  μας ενημερώνει οτι,

πραγματοποίησε τη 15η Tακτική Συνάντηση των Mελών της, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στην Aνάφη. Kατά τη διάρκεια της παραμονής τους τα Mέλη της E.KY.T. παρακολούθησαν τις εργασίες της Hμερίδας, με θέμα: «Kαλλικράτης: Περιφέρεια – Δήμοι μεγάλων και μικρών νησιών». Mετά την προσφώνηση του Προέδρου της E.KY.T. κ. Eμμανουήλ Λιγνού και το καλωσόρισμα του Προέδρου της Kοινότητας Aνάφης κ. Iάκωβου Pούσσου, ο Nομάρχης Kυκλάδων κ. Δημήτρης Mπάϊλας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Hμερίδας. Aκολούθησαν χαιρετισμοί και ενημέρωση για τις δράσεις του Eπαρχείου Θήρας για την Aνάφη από τον Έπαρχο κ. Xρύσανθο Pούσσο και το Nομαρχιακό Σύμβουλο κ. Hλία Mάϊνα. Στη συνέχεια ανάπτυξαν τις εισηγήσεις τους, σχετικές με το σχέδιο «Kαλλικράτης» ο Nομάρχης κ. Δημήτρης Mπάϊλας, ο Aντινομάρχης κ. Λάζαρος Θεόφιλος, και ο Έπαρχος Kέας-Kύθνου κ. Στέφανος Λέπουρας, ενώ ο Πρόεδρος της Kοινότητας Aνάφης κ. Iάκωβος Pούσσος, μετά την ενημέρωση των Kυκλαδιτών δημοσιογράφων για τα έργα που έχουν γίνει στην Aνάφη (λιμάνι, οδικό δίκτυο, λιμνοδεξαμενή, ελικοδρόμιο, κ.ά.), αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι των μικρών νησιών με τη νέα διοικητική μεταρύθμιση.
Oι Kυκλαδίτες δημοσιογράφοι παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Iερά Mονή Παναγίας Kαλαμιώτισσας,
παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Nομαρχιακού Συμβουλίου Kυκλάδων στην αίθουσα του Γυμνασίου-Λυκείου και
παρακάθησαν σε δείπνο που τους παρέθεσε η Kοινότητα Aνάφης, ενώ
περιηγήθηκαν το γραφικό χωριό και στις παραλίες του απομακρυσμένου νησιού.

Επίλογος (της συντάκτριας..)
τέλος οι Κυκλαδίτες δημοσιογράφοι έφυγαν άρον άρον απο την Ανάφη γιατί είναι και μεγάλοι άνθρωποι (οι νέοι δημοσιογράφοι αυτην την εποχή δεν πάνε ταξιδάκια, αλλά... ντρέπονται που δουλευουν την ώρα που οι συνάδελφοί τους απολύονται, ενω την βγάζουν γενικώς στο τζάμπα -λέμε τώρα- με το twitter...) και στην Ανάφη είναι να μην σου τύχει, διότι έτσι και σου τύχει πρέπει να περιμένεις την πολεμική αεροπορία να έρθει να σε μαζέψει να σε πάει σε κανα νοσοκομείο μπας και γίνεις καλά. Οι Κυκλαδίτες δημοσιογράφοι στο ταξίδι της επιστροφής έκαναν το σταυρό τους που έδωσε ο θεός να φύγουν σώοι και αβλαβείς, ενω ευχήθηκαν στους συνδέλφους τους Κυκλαδίτες  δημοσιογράφους που δεν μπόρεσαν να συμμετέσχουν στο "τρίπ" και με τους οποίους τους χωρίζουν 3 γενιές , να επισκεφθούν την Ανάφη για πιούν ρακόμελο και να φάνε ντόπιο παστέλι. Για το Free camping εν είπαν τίποτα διότι και δεν ξέρουν περι τίνος πρόκειται αλλά και γιατί απ οτι ακούω δεν το βλέπουν με καλό μάτι οι Αναφιώτες...

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

χαρτογράφηση του Κολούμπου - παρουσίαση ή "τι ωραίες καμινάδες είναι αυτές.."

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και η καθηγήτρια κ. Παρασκευή Νομικού μας ενημερώνουν για την νέα ωκεανογραφική αποστολή με το Ω/Κ Nautilus στην Σαντορίνη και στη Νίσυρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή τους,

Η ωκεανογραφική έρευνα με το R/V “NAUTILUS” συνεχίζεται από τις 3 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου στον υποθαλάσσιο χώρο του Κουλούμπου, και από τις 9 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2010 στον υποθαλάσσιο χώρο Κω-Νισύρου, στα πλαίσια του Ερευνητικού-Εκπαιδευτικού Προγράμματος «New Frontiers in Ocean Exploration 2010» των Ξένων Πανεπιστημίων-Ινστιτούτων: Institute for Exploration (IFE), Ocean Exploration Trust (OET), University of Rhode Island (URI) και Center for Ocean Exploration and Archaeological Oceanography (COEAO) σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ι.Γ.Μ.Ε.

Υπεύθυνη της Ελληνικής αποστολής είναι η ωκεανογράφος Δρ. Νομικού Παρασκευή (Πανεπιστήμιο Αθηνών) σε συνεργασία με τους ξένους επιστήμονες Prof. Steve Carey, Prof. Robert Ballard και Drs Katherine Croff Bell και τον Δρ. Βουγιουκαλάκη Γιώργο (Ι.Γ.Μ.Ε.). Σε συνέχεια της προηγούμενης ωκεανογραφικής αποστολής με το Ω/Κ σκάφος «Nautilus» (28 Ιουλίου-13 Αυγούστου 2010) τα τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια ρομπότ (ROVs): Hercules και Argus που διαθέτει θα εξερευνήσουν το υδροθερμικό πεδίο του κρατήρα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κουλούμπου, τις υποθαλάσσιες κατολισθήσεις νότια της Νισύρου και τη συνέχεια των ηφαιστειακών νησίδων Στρογγύλη, Παχειά και Περγούσα στον υποθαλάσσιο χώρο. Λόγω των δορυφορικών συστημάτων τα οποία διαθέτει το πλοίο, δίνεται η δυνατότητα της on-line πρόσβασης της ωκεανογραφικής έρευνας στο www.nautiluslive.org. Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να υποβάλλετε τις ερωτήσεις-απορίες σας, να συμμετέχετε στις συζητήσεις των ερευνητών και να παρακολουθείτε όλες τις επιστημονικές διεργασίες που γίνονται πάνω στο πλοίο. Στην προηγούμενη αποστολή χιλιάδες άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν καθημερινά μέσω του διαδικτύου, στην ωκεανογραφική έρευνα του κρατήρα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κουλούμπου, στην οποία και πραγματοποιήθηκαν 13 καταδύσεις των ROVs με συνολικό χρόνο εξερεύνησης 182 ώρες.

Το ωκεανογραφικό ταξίδι του «Nautilus» ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου ερευνώντας περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, της θάλασσας του Μαρμαρά, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, οι οποίες παρουσιάζουν βιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον, σε συνεργασία με το National Geographic.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΘΗΡΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ Οι Ερευνητές του Τμήματος ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Ε.Κ.Π.Α. και του UNIVERSITY OF RHODE ISLAND που συμμετέχουν στον Ωκεανογραφικό πλόα «Nautilus 2010»μας καλούν στην εκδήλωση με θέμα :


«ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΜΠΟΥ»
Το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010, στις 18:00
Στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι ομιλίες των Ερευνητών θα γίνουν στο πλαίσιο του Ερευνητικού-Εκπαιδευτικού Προγράμματος «New Frontiers in Ocean Exploration 2010»

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης,

18:00-18:15 Εισαγωγή – Χαιρετισμοί
18:15-18:30 «Το Ελληνικό Ηφαιστειακό Τόξο» Ομιλητής: Καθηγητής Δ. Παπανικολάου
18:30-19:00 «Exploration of Eastern Mediterranean and Aegean Sea by E/V “Nautilus”»
Ομιλητής: Dr. Katy Croff Bell
19:00-19:30 «Εξερευνώντας το Υποθαλάσσιο Ηφαίστειο του Κουλούμπου» Ομιλητής: Δρ. Νομικού Παρασκευή
19:30-20:00 Συζήτηση-Ερωτήσεις

Φωτ.1: Το R/V “NAUTILUS” στην περιοχή του Κουλούμπου, Αύγουστος 2010.
Φωτ.2: Το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ (ROV) Hercules
Φωτ.3: Ξένοι και Έλληνες επιστήμονες (Steve Carey, Cantner Kathleen, Cudahy, Julie, Νομικού Παρασκευή) παρακολουθούν και κατευθύνουν το ρομπότ μέσα στον κρατήρα του Κουλούμπου.
Οι φωτογραφίες ανήκουν στη συλλογή της Δρ. Νομικού Παρασκευής.



Sea Diamond - ενθάδε κείται

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond με πρόσκλησή της μας ενημερώνει και μας καλεί την Παρασκευή 1-10-2010 στις 17:30 το απόγευμα στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στην παρουσίαση της μελέτης που εκπονεί το Πολυτεχνείο Κρήτης για τις συνέπειες του ναυαγίου.


Σύμφωνα με την πρόσκληση,

θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 3ης φάσης της μελέτης που πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με θέμα: «Ποιοτικός και ποσοτικός χαρακτηρισμός των επικίνδυνων και τοξικών ουσιών από το ναυάγιο του Sea Diamond - Περιβαλλοντικές επιπτώσεις παρούσες και μελλοντικές». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Κυκλάδων.
Η ενημέρωσή μας από τους επιστήμονες είναι πολύ σημαντική.
Την ανακοίνωση υπογράφει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Καβαλάρη στο 6978-585942
22860-22568 e-mail: savesantorini@gmail.com

Η Επιτροπή μας υπενθυμίζει ότι για τις12 Οκτωβρίου διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2010

όλα γίνονται κι όλα δεν γίνονται...

Κάποιοι με ρωτούν, «τι θα γίνει στις ερχόμενες εκλογές;»

Κι ομολογώ ότι αυτήν την απάντηση δεν την έχω, διότι εάν την είχα θα ήμουν αστρολόγος ή μελλοντολόγος αλλά όχι δημοσιογράφος, όπως δηλαδή συστήνομαι. Ως δημοσιογράφος λοιπόν, οφείλω να σχολιάζω τα δρώμενα, τα γεγονότα, και ελαφρώς να έχω την δυνατότητα να εισέρχομαι και στο κομμάτι των προβλέψεων. Πλήν όμως η προέχει η επικαιρότητα. Αφήστε δε που έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα φέτος είναι από δύσκολο έως επικίνδυνο να διακινδυνεύει κανείς μελλοντικά σενάρια…

Κάποιοι άλλοι δε, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον ως προς τα δρώμενα του σοσιαλιστικού κινήματος, σε τοπικό επίπεδο, με ρωτούν, «τι θα γίνει στις ερχόμενες εκλογές με το Πασοκ, δεν θα κατεβάσει κανέναν; μα, είναι δυνατό;»
Πρώτα απ’ όλα σε αυτήν την ζωή, πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια, όλα είναι δυνατά. Όλα γίνονται κι όλα δεν γίνονται και … ελάχιστα πράγματα πλέον εκπλήσσουν.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τους αρέσουν καθόλου τα κόμματα. «Ωχ» σου λένε, «διαδικασίες και συμβούλια, και διαβούλια και διαβουλεύσεις και συζητήσεις και ξανά μανά πάλι τα ίδια και να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και σε συμπέρασμα να μην καταλήγουμε…» Μπορείς δε να πεις ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι εκτός των κομμάτων δηλαδή, μπορούν να βλέπουν τα πράγματα πιο καθαρά. Ίσως. Ναι αλλά επειδή υπάρχουν και οι άλλοι, οι εντός των κομμάτων, οι οποίοι «κρατούν τα οχυρά» και παράγουν και τα θέματα,, αναγκαστικά ασχολείσαι μαζί τους. ‘Έτσι λοιπόν, και σε ότι αφορά τα δρώμενα στο τοπικό πασόκ και δεν αναφέρομαι στην τοπική κομματική οργάνωση, αλλά γενικότερα σε όσους ανήκουν σε αυτόν το χώρο, παρατηρείται τελευταίως ενας.. να τον πούμε αποπροσανατολισμός; ένα μπέρδεμα; ενα «ψάχνω για ηγέτη και ηγέτη δεν βρίσκω»; μια τέτοια κατάσταση δηλαδή…

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να λέει ο επί 8ετίας δήμαρχος ότι δεν ξαναβάζει επικεφαλής (το ζήτημα του χρονικού ορίου στις θητείες δεν είναι κάτι που μας απασχολεί άμεσα, κι ως εκ τούτου ούτε και η προσωπική θέση του καθενός επ’ αυτού…) ο πρόεδρος της κοινότητας της Οίας αφού «έδωσε» μερικούς δικούς του στον συνδυασμό Θηραϊκή Πολιτεία έχει πεί ότι θα κατέβει σε άλλες εκλογές, σε αυτές για την Περιφέρεια, ενώ οι άλλοι επιφανείς του κόμματος μεταξύ των οποίων και δημοτικοί σύμβουλοι λένε ότι θα πρέπει να στηριχθούν διάφορα πρόσωπα που ανήκουν (ή ανήκαν;) στον χώρο, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χάλαρης, ο οποίος όπως είπαμε … κοιτάζει αλλού. Στο ίδιο σκηνικό, δεν μπορούμε να προβλέψουμε εάν η τοπική κομματική οργάνωση επιφυλάξει μια κάποια «τιμωρία» ή «αντίποινα» σε όσους δεν θέλουν ή φλερτάρουν με άλλους χώρους, αυτό που μπορεί κανείς πάντως να διαπιστώσει με μια μακροσκοπική παρατήρηση των πραγμάτων είναι μια δυστοκία ως προς το ποιος θα μπορέσει -και θα θελήσει- να πεί το ναι σε ενδεχόμενο κάλεσμα της τοπικής κομματικής οργάνωσης…

Ωραίο πράμα πάντως να γράφει κανείς για τα κόμματα… τεστάρει τα δημοσιογραφικά του αντανακλαστικά ή .. ένστικτα…

Ως προς το ότι «όλα γίνονται κι όλα δεν γίνονται» γενικώς και ειδικώς στις εκλογές, μέχρι στιγμής οι εκπλήξεις δεν έχουν λείψει, και μπορεί να μην έχουμε αφιερώσει χώρο και χρόνο μέχρι στιγμής σε τούτην τη σελίδα -ούτε καν με δόσεις χιούμορ- αλλά πριν από λίγες ημέρες τα «έσπασαν» τελικώς οι Νίκοι. Ο Νίκος Συρμαλένιος της και ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής και οι δύο συνδυασμών για τις Περιφερειακές εκλογές, που ενώ στις αρχές του μήνα συμφώνησαν σε συνεργασία, εν συνεχεία ανακάλυψαν ότι αυτά που τους χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα τους ενώνουν ανακοινώνοντας αυτόνομη (με τον συνδυασμό του δηλαδή ο καθένας) κάθοδο στις εκλογές…
Στο θέμα θα αναφερθούμε αναλυτικότερα αναρτώντας προσεχώς τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις..

Υπάρχει δε και μια άλλη είδηση-περίπτωση στην οποία επίσης δεν έχουμε αφιερώσει και πολύ χρόνο, σύμφωνα με την οποία κατεβαίνει τελικώς και μάλιστα με την επίσημη στήριξη (χρίσμα το λένε) της ΝΔ στις εκλογές για τον Δήμο της μίας και ενιαίας πλέον Σύρου ο κ. Κώστας Απέργης, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει κι έχει αφήσει το στίγμα του και σε άλλα κόμματα. Το γεγονός όπως μάθαμε και γράφτηκε εξέπληξε τον νεοδημοκρατικό κόσμο της Σύρου, πιθανότατα κάποιοι να προτιμούσαν άλλους επικεφαλής, με αποτέλεσμα την απόφασης του προέδρου της τοπικής της ΝΔ στην Σύρο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Με δεδομένα τα άνωθεν, κι επειδή πρέπει να κάνουμε κι έναν επίλογο, η συντάκτης αναρωτιέται, μήπως γενικώς σε εθνικό επίπεδο κάποιος κάνει -χοντρή- πλάκα στα κόμματα; Και τα ζαλίζει ενδεχομένως μέχρι να τα αποτελειώσεις ή μήπως τα κόμματα (γενικώς, σε εθνικό επίπεδο) δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο; ή μήπως απλώς αφήνουν τον χρόνο να κυλίσει -ακόμη και εις βάρος τους- προετοιμάζοντας την ρεβάνς τους;

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος θα δείξει….


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία «την λέει» και στα κόμματα παραχωρεί σήμερα στο news.in.gr ο Μιχάλης Δέλτα.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

δημοτικός Αθλητικός οργανισμός - δραστηριότητες

καλά.... τρεξίματα!

Μετην έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου 2010 -2011  ο δημοτικός Αθλητικός οργανισμός της Σαντορίνης μας ενημερώνει οτι,

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης μέσα και έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχθεί την μεγαλύτερη διοργάνωση που έγινε ποτέ στις Κυκλάδες τον τελικό Super Cup Volleyball 2010 στις 15 Οκτώβρη, αλλά δηλώνει ακόμα πανέτοιμο για την έναρξη των τοπικών Πρωταθλημάτων Basketball, "High Score" 2011 και Volleyball που ξεκινούν σύντομα.
Οι εργασίες πέραν της συντήρησης, όπως η αναγκαία από την χρήση αλλά και την εργολαβική κατασκευή, συντήρηση του παρκέ με τρίψιμο και νέα επίστρωση - επικάλυψη βερνικιού ειδικού για αγωνιστικά παρκέ, αφορούσαν την τελική διαμόρφωση των αθλητικών χώρων κάτω από τις κερκίδες.
Ολοκληρώθηκε επίσης η αίθουσα χορού και προπονητηρίου δημιουργώντας την απαραίτητη πολυμορφικότητα στο χώρο για να μπορούν να λειτουργούν παράλληλα προπονήσεις και διδασκαλία χορού ενώ ανεξάρτητη είναι πλέον η λειτουργία του Συνεδριακού Κέντρου.
Τέλος αναγκαίες διαμορφώσεις στα αποδυτήρια καθιστούν το Κλειστό ικανό να δεχθεί μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλοι και παίκτες του πίνγκ-πόνγκ πλέον δεν παρενοχλούνται από άλλα αθλήματα διότι απέκτησαν την δική τους αίθουσα.

Ο Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης μας ενημερώνει οτι το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου "Soccer Championship" 2011  θα διεξαχθεί στο Γήπεδο Καμαρίου του οποίου οι διοικητικές και διαχειριστικές αρμοδιότητες ήλθαν στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό.
για το αρχείο μας...

Δυό απο τις αναφορές στο πολύ πρόσφατο φεστιβάλ γεύσεων "Πολιτείες της Θάλασσας"
εδω το ρεπορτάζ του Σκάι κι εδω η ανάρτηση του in.gr

με θέμα την Σαντορίνη...

"με θέμα την Σαντορίνη"....

Ένα "απροσδόκητο μήνυμα ελπίδας" έστειλε (κι εκείνος με την σειρά του!) χθές μέσα απο την εβδομαδιαία στήλη του στο κυριακάτικο Βήμα ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαρίνος αναφερόμενος σε μέρος των εμπειριών του απο το φετινό ταξίδι του στην Σαντορίνη.

Στο κείμενο που αξίζει να διαβάσετε στον χρόνο που του πρέπει,  γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του προέδρου της Ένωσης Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων κ. Μάρκου Καφούρου που πραγματοποιήθηκε την πρώτη Αυγούστου κατά την έναρξη της ετήσιας γιορτής που διοργανώνει η Santo Wines για το ξεκίνημα της Βεντέμας.

Η φωτογραφία είναι πιο πρόσφατη, προχθεσινή!, και προέρχεται απο την σύντομη ομιλία του κ. Καφούρου κατά την διάρκεια του 3ήμερου Φεστιβάλ παραδοσιακών γευσεων "Πολιτείες της Θάλασσας" με σκοπό την προβολή των προιόντων της Santo Wines και των τοπικών φαγητών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Πλήρες ρεπορτάζ για την εν λόγο εκδήλωση θα ακολουθήσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς επίσης και ... ετεροχρονισμένο το .. χρονικό της δημοφιλέστερης φετινής γιορτήσ του νησιού, που δεν ήταν άλλη απο την γιορτή της βεντέμας που την 1η Αυγούστου συγκέντρωσε περισσότερα απο 3.000 άτομα.


Ο λόγος για τη Σαντορίνη. Οχι επειδή παραμερίζω το μνημόνιο και τα δραματικά συνεπακόλουθά του, αλλά ακριβώς για τον αντίθετο λόγο. Στο νησί των προγόνων μου είδα φως στην άκρη του τούνελ. Αμυδρό, πυγολαμπίδας. Αλλά φως. Δεν υπονοώ ότι ο τουρισμός της δεν επηρεάστηκε. Ούτε κάποιες σκιερές πλευρές της περιορίστηκαν σοβαρά. Και η κυκλοφοριακή αναρχία έδωσε τα ρέστα της, ακόμη και με νεκρούς. Και η ρυπαντική χωματερή της ζει και βασιλεύει. Και τα σκουπίδια διακοσμούν κάθε σχεδόν ειδυλλιακή γωνιά του μοναδικού αυτού νησιού. Και η αισχροκέρδεια απέσπασε ό,τι μπορούσε. Και το βυθισμένο «Sea Diamond» παραμένει βουβή απειλή για τη θάλασσα της Καλντέρας. Ευτυχώς, οι μοναδικές ομορφιές της Σαντορίνης εξουδετερώνουν τους βιαστές της, το ηλιοβασίλεμά της φωτογραφίζεται με κάθε τρόπο από τους γοητευμένους επισκέπτες της, ενώ τα ξενοδοχεία και τα εστιατόριά της ικανοποιούν στο έπακρον κάθε γούστο και βαλάντιο. Και πάντα βρίσκεις γειτονιές και περιοχές όπου δεν απειλεί τα ακουστικά σου τύμπανα και τη στοιχειώδη αισθητική σου ο παγκόσμια κυριαρχών μουσικός φασισμός των 120 ντεσιμπέλ.
Αντίθετα μάλιστα, ο ισχυρός αντίλογος της ποιότητας, του κάλλους και της πνευματικότητας συνεχώς ενισχύεται. Στα πολιτιστικά κέντρα της, όπως το Μπελλώνειο Ιδρυμα, το Μέγαρο Γκύζη (με αποκορύφωμα το ρεσιτάλ πιάνου του εκπληκτικού Βασίλη Τσαμπρόπουλου), η καλπάζουσα ανάπτυξη της Εστίας Πύργου, η αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου και προπαντός ο καθαρός αέρας και οι υπέροχες ακτές της για μπάνιο και χαλάρωση συνεισέφεραν όπως πάντα. Το δε φωτογραφικό λεύκωμα, που επιμελήθηκε ο ακαταπόνητος εκδότης των «Θηραϊκών Νέων» Μανώλης Λιγνός με τη φωτογράφιση της «Σαντορίνης Ανωθεν» (από ελικόπτερο) από τον εκπληκτικό φωτογράφο Γιάννη Γιαννέλο, πέτυχε το απίστευτο. Να τη δείχνει ακόμα πιο όμορφη απ΄ όσο είναι. Της δίνει ψυχή. Την κάνει να γοητεύει ακαταμάχητα όπως η Κίρκη.
Την αχτίδα στην άκρη του τούνελ εντόπισα σε ένα λαϊκό πανηγύρι, τη Γιορτή της Βεντέμας (τρυγητός), που πραγματοποιήθηκε και εφέτος στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις αναψυχής και εμπορίας του Γεωργικού Συνεταιρισμού, μέσα από την ομιλία του προέδρου του Μάρκου Καφούρου. Αντιγράφω ένα πολύ ελπιδοφόρο απόσπασμά της, που ελπίζω να προσεχθεί από όλους τους αρμόδιους του υπό παρακμή αγροτικού τομέα της χώρας μας και εν όψει δραστικών περικοπών στο πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης:

« Στον αντίποδα της εν εξελίξει ελληνικής αγροτικής τραγωδίας εδώ στο νησί μας φαίνεται ότι βιώνουμε μιαν αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα, με τα εξής χαρακτηριστικά:
* Είσοδος στον πρωτογενή τομέα περισσότερων νοικοκυριών,κυρίως νέων ανθρώπων, ως κύρια ή δευτερεύουσα απασχόληση και μάλιστα εισάγοντας σύγχρονες αντιλήψεις στις καλλιέργειες.
* Σταθερή αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων,όλων των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, την τελευταία τριετία.
* Αναγνωρισιμότητα των θηραϊκώνως επώνυμων προϊόντων,για την απόκτηση των οποίων μάλιστα διατίθενται υψηλά ποσά.
* Τιμές παραγωγού υπερδεκαπλάσιες (επαναλαμβάνω:υπερδεκαπλάσιες) από τον μέσον όρο των τιμών παραγωγού στην υπόλοιπη Ελλάδα.
* Θεσμική κατοχύρωση των τοπικών καλλιεργειών,με αποτέλεσμα να απολαμβάνει ο σαντορινιός αγρότης οικονομικές ενισχύσεις-επιδοτήσειςμεγαλύτερες από οπουδήποτε αλλού.
* Μια συνεταιριστική οργάνωση που λειτουργεί ως σύγχρονη επιχείρηση με άριστα οικονομικά αποτελέσματα, πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα ».
Φαίνονται απίστευτα όλα αυτά. Αλλά αν είναι έτσι τότε υπάρχει ελπίς, ιδιαίτερα για τους απελπισμένους αγρότες μας και τους καταρρέοντες αγροτικούς συνεταιρισμούς και γενικότερα για τη νεολαία μας και τους αυτοαποκαλούμενους προοδευτικούς. Μπορεί ακόμη και για εκείνους που απογοήτευσε τραγικά ο Κάστρο με τη δημόσια παραδοχή της αποτυχίας του μοντέλου του ή τους μαοϊκούς του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσημη αποκάλυψη των φρικιαστικών εγκλημάτων του Μάο εις βάρος του κινεζικού λαού.
Ενημερωτικό μήνυμα σχετικά με τις επόμενες δραστηριότητές της -καθώς κι αυτές που έχει κάνει ίσα με σήμερα- μας έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond.

Στο μήνυμά της η Συντονιστική μας γράφει,

Αγαπητοί φίλοι εν όψη της μαζικής κινητοποιήσεως διαμαρτυρίας μας στην Αθήνα - Πλατεία Συντάγματος - την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 στις 10:00 το πρωί, σας στέλνουμε μερικά site με υλικό κατάλληλο για την ενημέρωσή σας σχετικά με το ναυάγιο του Sea Diamond.

Το DVD με το χρονικό του ναυαγίου σε 8 επεισόδεια:

Η μπαλάντα του Sea Diamond:

Ο λογαριασμός στο facebook με πολλές φωτογραφίες:

Το group του "Ανελκύστε το Sea Diamond" στο facebook με video και φωτογραφίες.

To blog του Συλλόγου Δράση για τη Σαντορίνη με πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Το site συλλογής υπογραφών για την Ανέλκυση του Sea Diamond


Η Επιτροπή σημειώνει οτι οι  παραπάνω διευθύνσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελευθερα απο οποιονδήποτε προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα, αναφέροντας οτι, σχόλια και παρατηρήσεις γίνονται δεκτά.

Εμείς προτείνουμε στους αναγνώστες μας να επισκεφθούν τις παραπάνω διευθύνσεις για την ενημέρωσή τους ενω ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην σοβαρή δουλειά αυτης της ομάδας των ανθρώπων. Στο κάτω κάτω, ας φωνάζει και κανείς επιτέλους...



Εμείς δε (ορεξάτοι μιας και είναι και δευτέρα...) σχετικά με το μήνημα έχουμε να σημειώσουμε τα εξής,

Ευχόμαστε η κινητοποίηση της 12ης Οκτωβρίου να έχει επιτυχία, να συντρώσει αρκετό κόσμο, να μην βρέχει ώστε να αναγκαστούν οι συμμετέχοντες να κρατούν ομπρέλες και φωτογραφικές μηχανές μαζί, να ελκήσει το ενδιαφέρον των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών μήπως και καταφέρουμε να δούμε στην πλατεία Συντάγματος τον κ. Καμπουράκη ή τον κ.Αυτιά να αναρωτιούνται για την στο εξής τύχη του ναυαγίου, ευχόμαστε να μην έχει άλλη πορεία την ίδια μέρα στο κέντρο της ίδιας πόλης (αδιόριστοι, διορισμένοι αλλά διαμαρτυρόμενοι, συνταξιούχοι, όσοι θέλουν να γίνουν συνταξιούχοι αλλά δεν μπορούν, γιατροί, δικηγόροι, μεταφορείς, εκπαιδευτικοί κλπ) με αποτέλεσμα να ενδιαφερθούν περισσότερο τα κανάλια για τους πολυπληθέστερους πρωτευουσιάνους διαμαρτυρόμενους παρά για μια χούφτα νησιώτες που διαμαρτύρονται για ενα βουλιαγμένο καράβι...

Σε αυτην την περίπτωση και προκειμένου να ενισχυθεί το ενδιαφέρον του Τύπου, θα προτείναμε οι συμμετέχοντες να προχωρήσουν σε πιο θεαματικές πράξεις, να αλυσοδεθούν μπροστά απο τον Άγνωστο στρατιώτη, να αλυσοδέσουν καναν περαστικό βουλευτή, να αλυσοδεθούν μαζί του, ή τέλος να αλυσοδέσουν τον ίδιο τον Άγνωστο στρατιώτη....

Το DVD της Συντονιστικής δεν πωλείται. Αν και θα μπορούσε προκειμένου να συγκεντωθούν χρήματα για τις περαιτέρω κινήσεις της.

Σχετικά με την "μπαλάντα του Σύ Ντάιαμοντ", κι επειδή το άνοιξα το βιντεάκι και το είδα,
κατά πρώτων, αυτό δεν είναι μπαλάντα αλλά μαντινάδα, γεγονός που μας προβλημάτισε με δεδομένο οτι το ναυάγιο έγινε στην Σαντορίνη στον κόλπο της καλντέρας και οχι στην Κρήτη στον κόλπο της Σούδας, καθώς και οτι θα το προτιμούσαμε σε πιο ρόκ ή και χέβι μέταλ ύφος τραγουδισμένο απο έλληνες ομογενείς με γκέστ στάρ την Τζένιφερ Άνιστον να δηλώνει οτι δεν θα αγοράσει σπίτι στην καλντέρα εαν πρώτα δεν ανελκυστεί το βαπόρι. Δυναμικό πέρασμα απο την εν λόγο εκτέλεση θα μπορούσε να κάνει και η Αντελίνα Τζολί που γνωρίζει το νησί μας απο τα γυρίσματα της Λάρας Κρόφτ και η οποία -όπως τουλάχιστο μας λένε- έχει αγοράσει σπίτι στο νησί και επ ουδενί δεν θα ήθελε να ξυπνήσει ενα πρωί και να βλέπει στην καλντέρα μαυρες μπουρμπουλίθρες.