Σάββατο, Ιουλίου 06, 2013

το Σάββατο 6 Ιουλίου η καθέλκυση και τα εγκαίνια του νέου σκάφους της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο πρόεδρος, τα μέλη και οι εργαζόμενοι της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας σας προσκαλούν το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 στις 20.00 στον Όρμο των Φηρών για τα εγκαίνια του πρώτου επιβατηγού – τουριστικού σκάφους που ναυπήγησαν στην Σαντορίνη.
Ανάδοχος του σκάφους θα είναι η Οιάτισσα συγγραφέας Καδιώ Κολύμβα.

Της εκδήλωσης θα ακολουθήσει γευμα στην Ταβέρνα Πύργος, στον Πύργο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας κ. Κανακάρης αναμένεται να αναφερθεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου σκάφους, στην επιλογή για την ναυπήγησή του και μάλιστα στις εγκαταστάσεις της στην Σαντορίνη, καθώς και στις υπηρεσίες που αναμένεται να προσφέρει σε μονίμους κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης και των γύρω της νησιών.



Συμπληρωματικό 1η Ιουλίου 2013

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σημερινή μέρα ήταν πολύ σημαντική για τον πρόεδρο, την διοίκηση και τους εργαζόμενους στην Ένωση Λεμβούχων Θήρας, μιας και νωρίς το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουλίου ποντίστηκε στην θαλάσσια περιοχή της Βλυχάδας, κοντά στον χώρο κατασκευής του, το νέο σκάφος της, με το οποίο θα πραγματοποιούνται δοκιμαστικά ταξίδια καθ όλη την διάρκεια αυτης της εβδομάδας, και μέχρι την ημέρα της επίσημης παρουσίασής του και των εγκαινίων του, το Σάββατο 6 Ιουλίου.


Για όλους όσους συμμετείχαν και παρακολούθησαν την διαδικασία σήμερα το πρωί, οι στιγμές ήταν σημαντικές, μιας και σήμερα ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεγάλο στοίχημα που είχε τεθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια, με την επιλογή ναυπήγησης ενός νέου σκάφους από την Ένωση των Λεμβούχων της Σαντορίνης. 


Σχετικά με την διαδικασία και τους σκοπούς ναυπήγησης του σκάφους από την Ένωση Λεμβούχων Θήρας, και κατά την διάρκειά της, σε κείμενο του “έχουμε και λέμε” τον Νοέμβριο του 2012 είχε αναφερθεί ότι,

Εάν όχι το μοναδικό, ένα από τα -δυστυχώς- ελάχιστα σκάφη που κατασκευάζονται αυτήν την εποχή στην Ελλάδα, ναυπηγεί το τελευταίο διάστημα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Βλυχάδας της Σαντορίνης, η Ένωση Λεμβούχων Θήρας.

Το νέο σκάφος αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2013 και να προστεθεί άμεσα στον στόλο των 25 σκαφών της.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η Ένωση Λεμβούχων Θήρας έχει σκοπό να κατασκευάσει στα ιδιόκτητα ναυπηγεία της, συνολικά 4 νέα σκάφη.

Η Ένωση Λεμβούχων Θήρας με το νεότευκτο σκάφος της θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, ακόμη και μέσω επιδοτούμενων δρομολογίων στα νησιά της επαρχίας Θήρας (του νησιωτικού συμπλέγματος της Σαντορίνης) καθ όλη την διάρκεια του χρόνου και ιδίως τους χειμερινούς μήνες οπώτε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών είναι δυσχερής, με την κατάσταση, λόγο και των περικοπών κονδυλίων του Υπουργείου Ναυτιλίας για τις επιδοτούμενες γραμμές (κατά 13 εκ. ευρώ το 2013) να αναμένεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ τους, των μικρών -και οχι μόνο- νησιών.

Το νέο σκάφος θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 200 επιβάτες, η ταχύτητά του θα ξεπερνά τους 20 κόμβους, ενω θα εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα που θα του επιτρέπουν να ταξιδεύει ακόμη και στους “δύσκολους” χειμωνιάτικους καιρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Λεμβούχων Θήρας είναι σταθερά μια από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Σαντορίνη που συνεχίζουν να ακολουθούν αναπτυξιακό πρόγραμμα, αντιλαμβανόμενες πάντοτε έγκαιρα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κάθε εποχής.

Η Ένωση Λεμβούχων Θήρας παρέχει λεμβουχικές (θαλάσσιες μεταφορικές) υπηρεσίες στην περιοχή της Σαντορίνης με τα ιδιόκτητα σκάφη της και με το μόνιμο προσωπικό της που ξεπερνά τα 70 άτομα.

Ένα από τα κύρια αντικείμενά της είναι η ασφαλής και γρήγορη μεταφορά των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων που προσεγγίζουν τον όρμο των Φηρών, μιας και το νησί δεν διαθέτει λιμένα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, εξ αιτίας της έλλειψης του οποίου, προέκυψε άλλωστε και η ανάγκη δραστηριοποίησης ενός σύγχρονου στόλου πλοιαρίων για την από-επιβίβαση στην Σαντορίνη των επιβατών των πλοίων της κρουαζιέρας.

Με τα 4 νέα πλοία της η Ένωση Λεμβούχων Θήρας θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που προκύπτουν στις θαλάσσιες μεταφορές κι ακόμη δε, και στο κομμάτι της ακτοπλοίας, καλύπτοντας τις ανάγκες του κομβικού λιμανιού της Σαντορίνης.


ομιλία του καθηγητή κ. Χρίστου Ντούμα για τους οραματισμούς του Μαρινάτου και Κινηματογραφική Προβολή για τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Βιοκλιματικό Στέγαστρο

Ο Δήμος Θήρας με συνδιοργανωτές την Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας και την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην οποία ο Διευθυντής Ανασκαφών Ακρωτηρίου Καθηγητής κ. Χρίστος Ντούμας θα δώσει ομιλία με τίτλο: “Οι οραματισμοί του Μαρινάτου και η σημερινή πραγματικότητα”.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας, με επιμέλεια παραγωγής κας Χαράς Φράγκου και σκηνοθεσία Σπύρου Τσιφτσή, με τίτλο: “ Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ακρωτηρίου και το Βιοκλιματικό του Στέγαστρο”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο οινοποιείο του Μπουτάρη, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:45.

live του Γιώργου Μαζωνάκη στην Σαντορίνη το Σάββατο 6 Ιουλίου

Μια δυναμική live εμφάνιση θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 Ιουλίου στο beach lounge “Άνεμος” στον Περίβολο, ο Γιώργος Μαζωνάκης, για να ενθουσιάσει και να ταξιδέψει το κοινό του με τα τραγούδια του, παλιά και καινούργια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγηθούν τηλεφωνικές κρατήσεις.
Τιμή φιάλης 160 ευρώ τα 4 άτομα σε τραπέζι. 
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις 22860 82711

ολοκληρώθηκε το τετραήμερο σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών του Δήμου Θήρας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών του Δήμου Θήρας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τις εθελοντικές ομάδες των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Θήρας και για τα μέλη  του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος  Θήρας.

Το σεμινάριο που διεξήχθη στο αμφιθέατρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων από την 1 – 4 Ιουλίου, οργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας με σκοπό οι πολίτες να εκπαιδευτούν  και να μπορούν  να αντιμετωπίζουν  τραυματισμούς  συμπολιτών τους, σε ατυχήματα (τροχαία, πνιγμοί λουομένων κλπ) αλλά και σε  έκτακτες ανάγκες όπως   θεομηνίες, νεροποντές,   σεισμοί κλπ.

Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί τους Προέδρους των Κοινοτήτων και  τους εθελοντές συμπολίτες μας για την μαζική συμμετοχή τους καθώς και τον Τομέα Νοσηλευτικής του   Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και  το Παράρτημα  Θήρας  του Ερυθρού Σταυρού για την συνεργασία τους και την στήριξή τους στο έργο του Δήμου Θήρας στα θέματα Πολιτικής Προστασίας. 


Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2013

λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Θήρας

Την επιτακτική ανάγκη της κοινωνικής αλληλεγγύης στις νέες κοινωνικές συνθήκες της οικονομικής κρίσης με τα απανωτά Μνημόνια και τα συνεχόμενα «νέα» μέτρα, σε μια εποχή που η φτώχεια και η ανέχεια έχουν έρθει στο προσκήνιο ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θήρας ,το Κέντρο Υγείας Θήρας και τον Φαρμακευτικό σύλλογο Κυκλάδων αποφάσισαν να χαρίσουν ελπίδες στους άπορους, ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου μας προσφέροντας δωρεάν φάρμακα μέσω του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ του Δήμου Θήρας το οποίο συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 22.5.2013.

Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια μας αυτή θα αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες του νησιού μας και όχι μόνο.
Η προμήθεια  των φαρμάκων θα γίνεται από δωρεές των δημοτών μας, προσφορές κοινωνικών φορέων, φαρμακοβιομηχανιών κλπ σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς του Δήμου μας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα περιλαμβάνει συλλογή υγειονομικού υλικού και φαρμάκων καθώς και ενημέρωση, διάδοση και στήριξη του θεσμού από εθελοντές και σε συνεργασία με τον σύλλογο στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Θήρας. 

Η συλλογή των φαρμάκων θα γίνεται στο Κέντρο Υγείας Θήρας καθημερινά όλο το 24ώρο  στον χώρο υποδοχής, σε ειδικό ασφαλισμένο κάδο στον οποίο θα τοποθετούνται τα φάρμακα, καθώς επίσης και στα δημοτικά γραφεία των  τοπικών διαμερισμάτων καθώς και στα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Επίσης  οι δημότες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις, που θα ανακοινωθούν, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής στο Δήμο Θήρας με υπεύθυνη την κα Βλάχου Σπυριδούλα κάθε Τρίτη – Τετάρτη-Πέμπτη από τις 8.00 έως τις 10.00 το πρωί στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας.

Για όλα αυτά θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου όπου θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες.

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθειά αυτή καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου  μπορούν να επικοινωνούν εργάσιμες ώρες και ημέρες  με τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής  Διαχείρισης του  Κοινωνικού  Φαρμακείου στα  τηλέφωνα    22863 60303 κα Εύα Ντόβις γιατρός, 22863 60322 κα Μίχου Παναγιώτα  μαία, 22860 32566 κος Μέντας Αθανάσιος φαρμακοποιός, 22863 60167 και Βλάχου Σπυριδούλα δημοτική υπάλληλος.                                                                                                  


προσυνεδριακή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην Σαντορίνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θήρας στο πλαίσιο του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος στις 10-14 Ιουλίου 2013, σας καλεί στην ανοιχτή προσυνεδριακή συνέλευση των μελών και φίλων του η οποία θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ.
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Santo Wines, στον Πύργο.

Κεντρικός εισηγητής στην παρουσίαση των θέσεων και του καταστατικού  θα είναι ο Γιώργος Παπανικολάου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Παρέμβαση θα κάνει ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.
Στο σύνδεσμο http://synedrio.syriza.gr  μπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή τις θέσεις καθώς και το καταστατικό.


ΜΑΖΙ θα διαμορφώσουμε τις θέσεις μας για το μέλλον της πατρίδας μας. 

διαγωνισμός φωτογραφίας με πρωτοβουλία της παράταξης “Σαντορίνη Θηρασιά – ενότητα αλλαγή” με σκοπό την ενίσχυση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Παράταξη, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ, στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου και της συνδρομής της στη δραστηριότητα του Συλλόγου και στην προαγωγή του Πολιτισμού και της Φωτογραφικής Τέχνης, αποφάσισε  να διοργανώσει Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2013 από 01/07/13 έως 30/09/13 με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας είναι η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Γυθείου 12Αθήνα 115 23  Τηλφ. - Φαξ : 210-82.28.131 www.efe.com.gr   
Email : info@efe.com.gr Για θέματα FIAPfiap@efe.com.gr  , η οποία συνέταξε την προκήρυξη του διαγωνισμού και συμμετέχει με δυο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της στη κριτική επιτροπή.

 Αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη, αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν και συνεργαστούν για την από κοινού συνδρομή στην επιδίωξη της εκπλήρωσης του σκοπού και του έργου του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ και η παράταξή, "Σαντορίνη Θηρασιά Ενότητα Αλλαγή", προτίθεται να συνδράμει οικονομικά στο έργο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, με τους κάτωθι όρους και συμφωνίες:

 Η Παράταξη έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου με έξοδά της, την διοργάνωση πανελλήνιου φωτογραφικού διαγωνισμού στον οποίο δύνανται να συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες  φωτογράφοι ημεδαποί και αλλοδαποί. 
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή από 25/6/2013 έως 30/09/2013. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερα (4) έργα συνολικά για κάθε κατηγορία συνοδευόμενα με δελτίο συμμετοχής και σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού που έχει συντάξει και δημοσιεύσει η παράταξη

Προϋπόθεση της συμμετοχής κάθε διαγωνιζόμενου είναι η καταβολή υπό την μορφή δωρεάς στο Σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιού ποσού 5 ευρώ (5 €) για συμμετοχή σε κάθε κατηγορία και δώδεκα ευρώ (12 €) για συμμετοχή και στις 3 κατηγορίες. 

Προς απόδειξη της καταβολής του ποσού της δωρεάς κάθε διαγωνιζόμενος θα επισυνάπτει καταθετήριο δωρεάς προς Το Χαμόγελο του Παιδιού, με κωδικό Ε 0039, στην ALPHA BANK 144 00 2001 000011 ή στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 116/296076-12. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχής και την καταβολή δωρεάς στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ με την παραπάνω αιτιολογία είναι η 31/09/2013. 

Όλες οι πληροφορίες για τα δώρα, τα δελτία και τους όρους συμμετοχής έχουν δημοσιευτεί στη σελίδα του διαγωνισμού στο Face Book :


σεμινάρια πρώτων βοηθειών – ναυαγοσωστικής στην Σαντορίνη 13-16.6

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

ΕΝΑΡΞΗ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ  ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ :

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/7 – ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7    17.00-21.00
ΤΡΙΤΗ 16/7      15.00-19.00

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΡΙΟΥ.

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ. 

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 22810 83659

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ –ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ

πρόγραμμα συνεργασίας με ψυχολόγο για τους μαθητές της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού Σαντορίνης,

Σας ενημερώνουμε ότι  η ψυχολόγος -ψυχαναλύτρια Μίνα Μπούρα η οποία έχει κάνει ήδη δύο διαλέξεις στη Σαντορίνη προσκεκλημένη από το Δήμο Θήρας θα βρίσκεται και φέτος στο νησί και θα είναι στη διάθεση όσων γονέων επιθυμούν να την συναντήσουν και να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους. Οι συναντήσεις είναι ατομικές , καλυπτόμενες πλήρως από το επαγγελματικό απόρρητο και δωρεάν.

Παρακαλούμε όπως οι ενδιαφερόμενοι να καλέσουν στο τηλέφωνο επικοινωνίας  κιν 6944110781 και email:  bourasmina@gmail.com ώστε να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα επισκέψεων από την κα Μπούρα.

γραμματέας της Κ.Ο. του Πασοκ ο Παναγιώτης Πήγας

Ομόφωνα ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την ανάδειξη του Παναγιώτη Ρήγα στη θέση του Γραμματέα της, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της. Στο τριμελές προεδρείο συμμετέχουν οι Χρήστος Γκόγκας και Δημήτρης Σαλτούρος.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ορίστηκε μετά από πρόταση του Προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Αντιπρόεδρο της Βουλής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε τον Ιωάννη Δριβελέγκα , πρόταση που επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

ΕΠΑΜ Θήρας – κινητοποίηση για το πάρκιγκ της Οίας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

ΤηνΔευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα 10:00, μπροστά από το Δημαρχείο Θήρας, καλούμε κάθε Σαντορινιό πολίτη να υπερασπιστεί τη Δημοτική περιουσία. Την ίδια ώρα, μέσα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος και οι Ανδρέας Ζώρζος, Παρασκευάς Ξαγοράρης, Αικατερίνη Καραμολέγκου και Ανάργυρος Δαρζέντας θα προσπαθήσουν να δημοπρατήσουν το κεντρικό πάρκινγκ της Οίας εκτάσεως 4.100 τμ. 

Ο πλειοδότης ιδιώτης θα το πάρει για 6 χρόνια πληρώνοντας 36.000€ ενώ θα εισπράξει τουλάχιστον 468.000€. Δεν εξαιρούνται από το αντίτιμο οι μόνιμοι κάτοικοι Οίας.

Το ΕΠΑΜ Θήρας πρότεινε στο Δήμαρχο να γίνει δημόσιος διάλογος ώστε, αν αποφασίσουν οι Οιάτες,  το πάρκινγκ να το εκμεταλλευτεί ο Δήμος εξαιρώντας τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Οίας από το αντίτιμο. Ο Δήμαρχος δεν εξέφρασε ποτέ αντίλογο στις προτάσεις μας. Αντί αυτού, ο Δήμος Θήρας ψάχνει να βρει τρία(3) οικόπεδα να ενοικιάσει στην Οία για πάρκινγκ (απόφαση 70/2013) σε τιμές μεγαλύτερες.

Το ΕΠΑΜ Θήρας δηλώνει ότι η Δημοτική περιουσία ανήκει σε όλους τους Δημότες και αυτοί πρέπει να αποφασίζουν για τη τύχη της. Καλούμε τους πολίτες να καταλάβουν ότι το ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας.

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2013

η Ομάδα των Eggs νικήτρια ομάδα του Τοπικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ του ΔΑΠΠΟΣ

Την Τρίτη 02/07/2013 και ώρα 19:45 πραγματοποιήθηκε ο Τελικός αγώνας Πετοσφαίρισης για το Τοπικό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο Δημοτικός Αθλητικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.).

Με την ομάδα τον EGGS να κατακτάει το Κύπελλο του Θεσμού νικώντας με 3-0 σετ την ομάδα από το Λιμεναρχείο σε  ένα συναρπαστικό τελικό με αρκετή ένταση και πάθος κατά την διάρκεια του παιχνιδιού , μετά τα δύο πρώτα σετ να τελειώνουν στο δύο πόντους διαφορά.

Αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε το βράδυ στις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου και παρακολούθησε τον Τελικό του Τοπικού Βόλεϊ.

Την απονομή του κυπέλλου των  νικητών  του Τοπικού Πρωταθλήματος  Βόλεϊ του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ . στην ομάδα των Eggs έκανε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. και Δημοτικός Σύμβουλος Θήρας κ. Παρασκευάς Ξαγοράρης

Τελική Φάση

Τρίτη   02-07-13  19:45   Μεγάλος Τελικός   Eggs – Λιμεναρχείο
Τελικό σκορ.:       3   - 0
Σετ αγώνα ( 25 – 23, 30 – 28, 25 – 18 )

 Διαιτητές.: Πατηνιώτης Ανδρέας, Μηνδρινού Αρτεμία          



αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα που έβαλε ο Νίκος Συρμαλένιος στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα την διαχείρηση του νερού στις Κυκλάδες

Τη Δευτέρα 1.07.13 συζητήθηκε η Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη σχετικά με τη μεταφορά νερού στα νησιά των Κυκλάδων, τις μονάδες αφαλάτωσης καθώς και το θέμα της ΕΥΔΑΠ. 
Τα ερωτήματα που έθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος ήταν εάν:

1)προτίθεται το υπουργείο να εξακολουθήσει να πληρώνει πανάκριβα για τη μεταφορά του νερού προς τα νησιά επιβαρύνοντας υπέρμετρα τον προϋπολογισμό

2)πώς θα εξασφαλίσει την επιτάχυνση των διαδικασιών εγκατάστασης μονάδων αφαλάτωσης με αξιοποίηση των ΑΠΕ, λόγω του ενεργοβόρου χαρακτήρα τους, καθώς και τη στήριξη των ΟΤΑ για τη σωστή λειτουργία τους

3)τι θα γίνει με τις συμβάσεις τις οποίες έχει συνάψει η ΕΥΔΑΠ Νήσων τόσο με το Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και με ορισμένους ΟΤΑ τη στιγμή που η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται σε πορεία ιδιωτικοποίησης

Ο Νίκος Συρμαλένιος ξεκινώντας την τοποθέτησή του ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Το θέμα του νερού είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά μας στις Κυκλάδες καθώς και πολλά νησιά στα Δωδεκάνησα. Κατά την άποψή μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις οι οποίες πέρασαν δεν μπόρεσαν να χαράξουν μια στρατηγική ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού των νησιών για να λυθούν τα προβλήματα της υδροδότησης, τα οποία τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται πιο οξυμένα.
Είμαστε ακόμη σε μια περίοδο που το θέμα αντιμετωπίζεται με τα υδροφόρα πλοία κυρίως για τα μικρά νησιά, τη Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Δονούσα, Αμοργό, Κίμωλο και άλλα νησιά, έναντι ενός πανάκριβου τιμήματος που πληρώνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Φέτος η σύμβαση με τον εργολάβο, ο οποίος εκβιάζει κάθε φορά για καλύτερες τιμές, κόστισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύουμε ότι αυτή η πολυέξοδη και ταυτόχρονα αδιέξοδη πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μοναδική λύση είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού με μικρά φράγματα, με ομβροδεξαμενές, με ταμιευτήρες συλλογής του νερού, μέτρα που θα εμπλουτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα και ταυτόχρονα θα εξοικονομούν  νερό.»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης παραδέχτηκε ότι η λύση της μεταφοράς του νερού στα νησιά είναι και πανάκριβη και αναποτελεσματική και έριξε το μπαλάκι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όμως, όπως τόνισε ο Νίκος Συρμαλένιος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει ούτε το στελεχιακό δυναμικό, ούτε τους πόρους να αντιμετωπίσει ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργίες των μονάδων αφαλάτωσης. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο θέμα της ΕΥΔΑΠ, ο Νίκος Συρμαλένιος επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο  όπου ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Μπαρνιέ, δεχόμενος ενάμισι εκατομμύριο υπογραφές από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι διατεθειμένος για πρώτη φορά να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Έχει αποδειχθεί ότι η ιδιωτικοποίηση όπου έγινε ήταν καταστροφική. Αυτό το οποίο πηγαίνετε να κάνετε τώρα με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ είναι απόλυτα καταστροφικό. Θα παραδώσετε τους υδάτινους πόρους της πατρίδας μας αλλά και ειδικότερα των νησιών σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία προφανώς δεν ενδιαφέρονται για το καλό της κοινωνίας αλλά για τα δικά τους κέρδη.»

Στη δευτερολογία του ο Υπουργός, παραμένοντας εμφανώς “ασυγκίνητος” από τις δηλώσεις Μπαρνιέ, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, ενώ σε ό,τι αφορά την ΕΥΔΑΠ Νήσων περιορίστηκε να αναφέρει ότι «παραμένει άμισθος σύμβουλος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επιμένει να θέτει επιτακτικά τα ερωτήματα στη βουλή όπως και θα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.


οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου : απαράδεκτο να εκποιηθούν και να καταστραφούν σημαντικές και προστατευόμενες φυσικές περιοχές – υγρότοποι στις Κυκλάδες

Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Νοτίου Αιγαίου καταγγέλλει δημόσια την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία (Φ.Ε.Κ. 1020/24-5-13) το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αναλαμβάνει να διαχειρίζεται και να εκποιεί εκτάσεις στα νησιά των Κυκλάδων που βρίσκονται εντός των ορίων περιοχών NATURA 2000 .

Πρόκειται για:
- 4 περιοχές υγροτόπων σε Νάξο, Μήλο και Άνδρο που βρίσκονται εντός ορίων περιοχών Natura -Ειδικές Ζώνες Διατήρησης, από τις οποίες οι 3 και εντός Ζωνών Ειδικής Προστασίας -περιοχών σημαντικών για τα Πουλιά,
- 1 υγρότοπο στη Νάξο που έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής, και
- 3 περιοχές υγροτόπων σε Πάρο–Αντίπαρο που έχουν χαρακτηρισθεί προστατευόμενες ως μικροί υγρότοποι.

Όπως δημοσιεύτηκε ήδη στον τοπικό τύπο έχει ξεκινήσει διαδικασία προκαταρκτικής ενημέρωσης υποψήφιων επενδυτών για «Δημόσιο ακίνητο στην περιοχή Λίμνες Αγίου Προκοπίου» στη Νάξο(1).

Σημαντικά τμήματα των υγροτόπων αυτών καλύπτονται από οικότοπους προτεραιότητας. Επομένως, αυτές οι περιοχές υπάγονται αντίστοιχα στις ρυθμίσεις του άρθρου 11 παρ. 2 του Ν. 3986/2011, σύμφωνα με το οποίο «δεν επιτρέπεται η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων, τα οποία εμπίπτουν στο σύνολό τους σε οικότοπους προτεραιότητας, σε περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης και προστασίας της φύσης».
Με βάση τα παραπάνω, αλλά και τις σχετικές αποφάσεις των Δήμων Νάξου και Πάρου που θεωρούν απαράδεκτη την εκποίηση των περιοχών αυτών που πιθανότατα θα οδηγήσει στην καταστροφή των υγρότοπων , από πλευράς μα; ως Οικολογικός Άνεμος:
- καλούμε τους πολίτες και τους φορείς των νησιών να δραστηριοποιηθούν ώστε να ακυρωθεί η εκποίηση των υγρότοπων των Κυκλάδων, αλλά και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική προστασία και αναβάθμισή τους, στις οποίες θα συμμετάσχουμε ενεργά
- καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου να συζητήσει το θέμα στην επόμενη Συνεδρίασή του και να αποφασίσει σχετικά
- δηλώνουμε ότι ο Περιφερειακός μας Σύμβουλος Νίκος Χρυσόγελος με τον ρόλο του Ευρωβουλευτή θα υποβάλλει σχετική γραπτή ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την εκποίηση των πολύτιμων αυτών φυσικών περιοχών των νησιών μας. 

Γ. Βρούτσης – επίσκεψη στην Γερμανία

Τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά θα συνοδεύσουν στο Βερολίνο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Αννα Στρατινάκη και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, όπου θα συμμετάσχουν στη «Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα την προώθηση της απασχόλησης των νέων στην Ευρώπη» που διοργανώνει αύριο Τετάρτη η γερμανική καγκελαρία.

Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών, υπουργοί Εργασίας, ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθώς και οι επικεφαλής των δημοσίων υπηρεσιών απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ και απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Θεοδωράκου, ο Υπ. Εργασίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι,

1.         Κύριε υπουργέ, το γεγονός ότι το θέμα της ανεργίας των νέων απασχολεί μια σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, μπορεί να σηματοδοτεί μια διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα από εκείνη που γνωρίζαμε έως τώρα;

Το σημαντικό είναι ότι γίνεται πλέον αντιληπτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι η ανεργία των νέων, κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά ολοένα και περισσότερο στις χώρες του ανεπτυγμένου βορά, δε συνιστά μόνον, μια οδυνηρή μεν, αλλά αποκομμένη έκφραση της κρίσης.
Όλοι πλέον κατανοούν ότι η νεανική ανεργία υπονομεύει ευθέως, τόσο την κοινωνική συνοχή, όσο και τις ίδιες τις αναπτυξιακές προτεραιότητες, για μια ανταγωνιστική Ευρώπη. Αλλά και τις ίδιες τις θυσίες, που έχουν καταβληθεί έως σήμερα.
Εκτιμώ λοιπόν ότι αυτή η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, πέρα από τη θετική διάσταση που έχει από μόνη της, αντανακλά πράγματι, ένα υπαρκτό, έντονο και σε μεγάλο βαθμό αγωνιώδες ενδιαφέρον όλων των ευρωπαϊκών κρατών.
Η Ευρώπη δεν ασχολήθηκε ξαφνικά με το ζήτημα αυτό. Η Σύνοδος Κορυφής, και η θεματολογία της αποτελεί το αποκορύφωμα συζητήσεων, πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών, που έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.
Φαίνεται ότι συντελείται σταδιακά μια αλλαγή στο υπόδειγμα παρέμβασης στην αγορά εργασίας.

'Άλλωστε, η προσπάθεια συνεχίζεται και πέρα από τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς για το ίδιο θέμα, την ερχόμενη Τρίτη, θα υπάρξει μια πολύ σημαντική συνάντηση στο Βερολίνο, υπό την προεδρία της καγκελαρίας της κυρίας Μέρκελ, όπου θα συναντηθεί με όλους, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί Εργασίας της Ευρώπης. Στην ελληνική αποστολή θα έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα συμμετέχει και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου».

Τρίτη, Ιουλίου 02, 2013

μεγάλος Διαγωνισμός φωτογραφίας από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης!

Σύμφωνα με την πρόσκληση που απευθύνεται στο ελληνικό και διεθνές κοινό, που μπορείτε να δείτε στην σελίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης στο facebook,https://www.facebook.com/santorinihoteliers

Ανεβάστε μια φωτογραφία με θέμα "Santorini Forever" και αυτή που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους κερδίζει 5 ημέρες διαμονή και δωρεάν τα ακτοπλοικά στο ξενοδοχείο Casa Florina στο Ημεροβίγλι. http://woobox.com/3x8szi
Τα ακτοπλοικά είναι από Πειραιά, Κρήτη ή Μύκονο! Καλή επιτυχία. 

αποτελέσματα ημιτελικών Τοπικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ του ΔΑΠΠΟΣ - την Τρίτη 2.7. στις 19:45 ο τελικός

Το Σαββάτο 29 /06/2013 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ  πραγματοποιήθηκαν οι Ημιτελικοί  αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης με τα εξής αποτελέσματα :

Ημιτελική Φάση

Σαββάτο  29-06-13  18:00  Kαρτεράδος - Eggs                 
Τελικό σκορ            0   -   3
Σετ (10 - 25, 14 - 25, 22 – 25)

Σαββάτο  29-06-13  20:00  Καβούρια - Λιμεναρχείο
Τελικό σκορ            0   -   3
Σετ (24 - 26, 20 - 25, 18 – 25)

Την Τρίτη 02/07/2013 στις 19:45 θα πραγραματοποιηθεί ο Τελικός αγώνας Πετοσφαίρισης για το Τοπικό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο Δημοτικός Αθλητικός Περιββαλοντικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) με της ομάδες του Λιμεναρχείου και τον Eggs να διεκδικούν την κούπα του Θεσμού.

Τελική Φάση       
Τρίτη   02-07-13  19:45   Μεγάλος Τελικός   Eggs - Λιμεναρχείο        



μεγάλη επιτυχία και κυρίως … πολλά χαμόγελα, καλή διάθεση και παιδιά! συγκέντρωσε η εκδήλωση για τα παιδιά «Μαξιλάρια και μπουκαμβίλιες» με την συμμετοχή του Ευγένιου Τριβιζά..

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στην Καλντέρα (2nd Arts and Literature Caldera Festival) του βιβλιοπωλείου Ατλαντίδα της Οίας, φιλοξενώντας την εκδήλωση : «Μαξιλάρια και μπουκαμβίλιες» με την συμμετοχή του Ευγένιου Τριβιζά,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μαξιλάρια και μπουκαμβίλιες» που διοργάνωσε το Εργαστήρι, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας στην Καλντέρα (2nd Arts & Literature Caldera Festival) του βιβλιοπωλείου Ατλαντίδα της Οίας.

Στην αυλή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου στα Φηρά, κάτω από τη δροσερή σκιά της πέργολας, καθισμένα πάνω στα μαξιλάρια τους, παιδιά κάθε ηλικίας μοιράστηκαν με τον Ευγένιο Τριβιζά τα αναμνηστικά του από αγαπημένα παλιά παραμύθια : ένα σπάνιο πούπουλο από το μαξιλάρι της Ωραίας Κοιμωμένης, το κορδόνι από το δεξί μποτάκι του Παπουτσωμένου Γάτου, μια φουντίτσα από το σκουφάκι της Κοκκινοσκουφίτσας και άλλα παρόμοια.

Ακόμα, έμαθαν για τη Σουπερνανία, τη χώρα των Σούπερ Νάνων, των πολύ πολύ μικρών νάνων που το μινιλάρι τους, το μαξιλάρι τους δηλαδή, έχει ένα μόνο πούπουλο αλλά και για τη χώρα των Γιγάντων που όταν ψαρεύουν φάλαινες βάζουν για δόλωμα ένα αεροπλανοφόρο.
Ο παραμυθάς Ευγένιος μας είπε κι ένα παραμύθι για την Ομορφομυτίτσα και τις περιπέτειες της ακατάδεχτης μύτης της μέχρι να ξαναβρεί το χρώμα της. Τα παιδιά βοήθησαν τον παραμυθά να παρουσιάσει την ιστορία του προσφέροντας όχι μόνο τις … μυτούλες τους αλλά και την προσοχή, τη συμμετοχή και τη φαντασία τους. Ήταν τα καλύτερα παιδιά!
Όταν τελείωσε το παραμύθι, ήπιαν βυσσινάδα με παγάκια από δροσοσταλίδες και άλλους εξωτικούς χυμούς, και εξαφάνισαν τα νόστιμα κέικ που πρόσφεραν ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Φηρών και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου.
Τέλος, περίμεναν  με υπομονή στη σειρά τους για να πάρουν ένα κομμάτι τσόφλι από αυγό ασχημόπαπου και τη ζωγραφιά του Ευγένιου Τριβιζά στο βιβλίο τους.

Ως Εργαστήρι Δημιουργικότητας και Στήριξης, ευχαριστούμε το Βιβλιοπωλείο Ατλαντίδα για την πρόσκληση συμμετοχής που μας έκανε.

Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους Γονέων Δημοτικών Σχολείων Φηρών και Εμπορείου και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου για την κινητοποίηση τους, ώστε να ειδοποιηθούν τα παιδιά των σχολείων τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ευγένιο Τριβιζά για τη φαντασία του, την απλότητά του και την ήρεμη και προσωπική ενασχόλησή του με το κάθε παιδί. 


κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοινότητα Θήρας (Φηρά)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ενημερώνουμε τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού, ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Κοινότητα Θήρας θα ισχύσουν από 2 Ιουλίου 2013 έως 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν:
α) 24 ώρη εφαρμογή μέτρου πεζοδρόμησης πλατείας Φηρών Θήρας. ( Από Αρχαιολογικό Μουσείο έως PELECAN TRAVEL.
β) Μονοδρόμηση οδού από PELECAN TRAVEL έως γωνία Νηπιαγωγείου Φηρών (μόνο κάθοδος).
γ)Μονοδρόμηση οδού από διασταύρωση Άνω Βουρβούλου, Ημεροβιγλίου,
Οίας έως ξενοδοχείο Θηρασία (μόνο άνοδος).

Η κίνηση των οχημάτων τροφοδοσίας στο πεζόδρομο θα γίνεται μόνο τις ώρες που καθορίζονται από την 249/2011 Κανονιστική  Απόφαση  Δήμου Θήρας Κατόπιν ειδικής άδειας.


Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Θήρας (1.7.2013)  σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σε λίγες ημέρες,

Ενημερώνουμε τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού, ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δημοτική Κοινότητα Θήρας θα ισχύσουν από
9 Ιουλίου 2013 έως 15 Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με την από 29-06-2013
 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν:

1. Μονοδρόμηση του περιφερειακού δρόμου Κοντοχωρίου και της περιοχής ρεμμάτων με κατεύθυνση προς βορρά (προς Οία). Η μονοδρόμηση ξεκινά από την οδό Δανέζη μέχρι την διασταύρωση της οδού Ημεροβιγλίου-Πάνω Βουρβούλου.

2. Μονοδρόμηση του δρόμου Φηροστεφανίου με κατεύθυνση προς το κέντρο των Φηρών, από την διασταύρωση του Νηπιαγωγείου Φηρών ως την οδό Δανέζη.

3.Πεζοδρόμηση της οδού από το Αρχαιολογικό Μουσείο έως και την οδό Δανέζη.

4.Πεζοδρόμηση της οδού Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού από το Αρχαιολογικό Μουσείο έως την Μητρόπολη.


Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευελπιστούμε στην συνεργασία όλων για την επιτυχημένη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.    

νέο δρομολόγιο της skyexpress Σαντορίνη – Ηράκλειο

Η Sky Express έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες ώρες πτήσεων, εκτελώντας αεροπορικά δρομολόγια ανάμεσα σε περισσότερους απο 20 προορισμούς στην Ελλάδα, και έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα της με την ασφάλεια και με την άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η εταιρεία μας απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλους τους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν άνετα γρήγορα και οικονομικά. Τα αεροσκάφη μας διατίθενται εκτός από τις προγραμματισμένες πτήσεις και για πτήσεις charter είτε σε μεμονωμένους επιβάτες είτε σε γκρουπ. 

Η αεροπορικήεταιρεία Sky Express εκτελεί πτήσεις από και προς τους εξής προορισμούς:
Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κύθηρα, Ρόδος, Κώς, Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος, Λήμνος, Σκύρος, Ικαρία, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Καστοριά, Σητεία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο.

Για πληροφορίες και κρατήσεις :

ΕΠΑΜ Θήρας : Ιδιωτικοποιούν το πάρκινγκ της Οίας, όχι για τα έσοδα αλλά για τις ψήφους (;)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Θήρας,  

Συμπολίτη/Συμπολίτισσα,

Ο Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θήρας αποτελούμενη από τον Ανδρέα Ζώρζο, τον Παρασκευά Ξαγοράρη, την Αικατερίνη Καραμολέγκου και τον Ανάργυρο Δαρζέντα σε μια επίδειξη νεοφιλελευθερισμού, μετά από τη καθαριότητα και την αποκομιδή απορριμμάτων σε όλη τη Σαντορίνη (εκτός της Οίας), προσπαθούν για 2η φορά να ιδιωτικοποιήσουν το κεντρικό πάρκινγκ της Οίας εκτάσεως 4.100 τμ. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι μέσω δημοπρασίας.

Το πρόσχημα είναι η αύξηση εσόδων για το Δήμο. Γι’ αυτό έχουν ορίσει τιμή εκκίνησης τα 500€ το μήνα. Η διάρκεια της ενοικίασης θα είναι έξι(!) χρόνια και επειδή, δεν έχουμε πειστεί ότι θα υπάρξουν πολύ πλειοδότες, τα συνολικά έσοδα του Δήμου θα είναι 500€ x 12 μήνες x 6 χρόνια = 36.000 €.

Ο πλειοδότης θα μπορεί να χρεώνει τόσο τα τουριστικά λεωφορεία 8€/3 ώρες και 4€ για κάθε επιπλέον ώρα, όσο και τα ΙΧ, χωρίς να εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι Οίας, 1€/1,5 ώρα. Δεδομένου ότι στην Οία σταθμεύουν το ελάχιστο 60 τουριστικά λεωφορεία και 20 ΙΧ (για 3 ώρες) την ημέρα για τουλάχιστον 5 μήνες, τα ελάχιστα συνολικά έσοδα του πλειοδότη θα είναι (60 λεωφορεία x 8€ x 30 ημέρες x 5 μήνες  + 20 ΙΧ x 1€ x 2 x 30 ημέρες x 5 μήνες) x 6 χρόνια = 468.000€.
Άρα, ο Δήμος θα πάρει 36.000€ και ο ιδιώτης 468.000€

Με επιστολή μας (http://epamthiras.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8.htm l) στις 07/04/2013, προτείναμε στον Δήμαρχο Θήρας:
 Α) Αν οι Οιάτες, μετά από δημόσιο διάλογο, αποφασίσουν να επιβληθεί αντίτιμο για τη στάθμευση, τότε να γίνει η εκμετάλλευση του πάρκινγκ από το Δήμο μέσω ξυστών καρτών προπληρωμένου χρόνου ή μέσω μπαρών ελεγχόμενης στάθμευσης ή μέσω λιστών καταγραφής των τουριστικών λεωφορείων, ώστε τα έσοδα να πηγαίνουν στο Δήμο Θήρας και όχι στη τσέπη κάποιου ιδιώτη.
Β) Να εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Οίας από το αντίτιμο.
Ο Δήμαρχος αγνόησε παντελώς τη τεκμηριωμένη πρότασή μας.

Εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε και του υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες της Σαντορίνης δικαιούνται δωρεάν πάρκινγκ πηγαίνοντας στις δουλειές και στα σπίτια τους. Ότι, αν θέλει, μπορεί να εκμεταλλευτεί τα Δημοτικά ακίνητα προς όφελος του Δήμου και των πολιτών και όχι να τα νοικιάζει σε αστείες τιμές σε ιδιωτικά συμφέροντα με πρόσχημα την αύξηση εσόδων του Δήμου.
Και το σημαντικότερο, ότι τα ακίνητα αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ αλλά είναι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΩΝ και μόνο ο Θηραϊκό λαός αυτοπροσώπως πρέπει να αποφασίζει για τη τύχη τους.
Εμείς, ως μέλη του ΕΠΑΜ Θήρας, θα δώσουμε το παρόν, τη Δευτέρα 08 Ιουλίου (ημέρα της δημοπρασίας του πάρκινγκ) και ώρα 10:00, έξω από το Δήμο Θήρας ώστε να υπερασπίσουμε τη Δημοτική περιουσία και καλούμε τους πολίτες της Σαντορίνης, να καταλάβουν ότι ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας.

Θήρα, 30/06/2013
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Θήρας

Περισσότερες Φωτογραφίες εδώ: http://epamthiras.blogspot.gr/2013/06/blog-post_30.html


συνάντηση εργασίας για το παραεμπόριο στο Επιμελητήριο Κυκλάδων παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού

Συνάντηση εργασίας με θέμα την αντιμετώπιση του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 και ώρα 11:30 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, με απευθείας σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού και του επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), αντιστράτηγου εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και πρώην γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος κ. Δημήτριου Μπουλούκου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι του Νομού Κυκλάδων, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο Αστυνομικός Δ/ντης Κυκλάδων, Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας Ν. Κυκλάδων, Διοικητές των Λιμεναρχείων, Υπολιμεναρχείων και Λιμενικών Σταθμών Ν. Κυκλάδων, ο πρόεδρος της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και εκπρόσωποι των Εμπορικών και Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων του Ν. Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια των αναλυτικών εισηγήσεων που έγιναν από το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό, και τον επικεφαλής του ΣΥ.Κ.Α.Π κ. Δημήτρη Μπουλούκο, σε θέματα που αφορούν στο νομικό πλαίσιο που διέπει την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, στο ρόλο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.), και στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει χώρα, για την καταπολέμηση του φαινομένου, κατέστη σαφής η πρόθεση τους να περιφρουρήσουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα, την εφαρμογή της νομοθεσίας, με σκοπό την πάταξη του φαινομένου.

Για πρώτη φορά, έγιναν εκ του σύνεγγυς, σαφείς οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες των Περιφερειών, των Δήμων και των Διωκτικών Αρχών (Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος) που απορρέουν από το αναμορφωμένο νομικό πλαίσιο, και δόθηκαν κατευθύνσεις και οδηγίες για τη συγκρότηση από την Περιφέρεια, των Κλιμακίων Ελέγχου και το συντονισμό όλων των Αρχών, με σκοπό την άμεση καταπολέμηση του φαινομένου.

Επιπλέον, η δέσμευση τόσο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Πουσσαίου όσο και των εκπροσώπων των αρμόδιων Υπηρεσιών, των Διωκτικών και των Δημοτικών Αρχών, για άμεση ενεργοποίηση και συντονισμό των υπηρεσιών τους, δημιουργεί για πρώτη φορά τις προϋποθέσεις για τη θωράκιση του νομού και την προστασία της νόμιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Από πλευράς Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος, δεσμεύθηκε για άμεση επικοινωνία και συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές και τους επαγγελματικούς φορείς του Νομού, αλλά και για οποιαδήποτε υποστήριξη κριθεί απαραίτητη. Τέλος, τόνισε ότι το Επιμελητήριο αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα των Υπηρεσιών, αλλά και ότι θα περιφρουρήσει με κάθε τρόπο την εφαρμογή της νομοθεσίας, με σκοπό τον περιορισμό του φαινομένου, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.


δήλωση – στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου στην υποψηφιότητα της Σύρου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης

«Η πόλη του Ερμή, με το απαράμιλλης ομορφιάς νεοκλασικό αστικό κέντρο και το μοναδικό μεσαιωνικό οικισμό της απανω Χώρας, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η κυρά του Αιγαίου, το άλλοτε οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο μιας ολόκληρης χώρας, το νησί της ιστορίας, της παράδοσης, του Κυκλαδικού πολιτισμού, της μοναδικής αρχιτεκτονικής, της κομψότητας και της αρχοντιάς, των σύγχρονων υποδομών, του απαράμιλλου θαλάσσιου περιβάλλοντος, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  η  Σύρος, ένα νησί συνυφασμένο σε κάθε του κύμα με την έννοια του πολιτισμού, επελέγη δικαίως ως ο ιδανικότερος τόπος για τη διεκδίκηση της κορυφαίας υποψηφιότητας, της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021!

H ιστορική ταυτότητα της Σύρου με τη βαριά κληρονομία του μαρτυρικού τόπου της Γυάρου, ζωντανή ιστορία των αγώνων του Ελληνικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη πολιτιστική της δραστηριότητα, ο ξεχωριστός χαρακτήρας της, ο δυναμισμός και η δημιουργικότητα των ανθρώπων της, διατηρούν με απίστευτη ζωντάνια το χαρακτηρισμό της ως ιστορικής και πολιτιστική πύλης του Αρχιπελάγους.

Η πρόταση της Γερμανικής Εταιρείας να προτρέψει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης να υποβάλει πρόταση υποψηφιότητας και να δώσει ένα δείγμα της πλούσιας πολιτιστικής  κληρονομιάς του νησιού, μας γέμισε με υπερηφάνεια.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων χαιρετίζω αυτή την πρόθεση που σίγουρα μπορεί να στηρίξει μια νέα προοπτική για τη Σύρο και  τα νησιά μας. Αναμφισβήτητα η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής, επίπονης και συλλογικής προσπάθειας.

Είναι βέβαιο ότι έχουμε ακόμη πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε προκειμένου να φτάσουμε στην υλοποίηση του στόχου. Η επεξεργασία του φακέλου της υποψηφιότητάς μας υπό τον Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ.  Ιωσήφ Στεφάνου αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς μας, η οποία ανοίγει το «δρόμο» για να αναδειχθούν το φιλόξενο πνεύμα, η παράδοση, η δημιουργικότητα, η καλλιτεχνική «φύση», τα πολιτιστικά μνημεία του νησιού, αλλά, πάνω απ' όλα, οι άνθρωποί του, αυτοί που «συνθέτουν» το «μωσαϊκό» της αρχόντισσας του Αρχιπελάγους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση σας καλώ όλους, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων, οργανωμένων συνόλων και τον καθένα χωριστά σε έναν κοινό αγώνα συστράτευσης στη διεκδίκηση της ανάδειξης της Σύρου σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 πρωτεύουσας». 
            

αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου της Κύπρου στην Σύρο στο πλαίσιο της αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Μόρφου και Σύρου – Ερμούπολης

Tα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Μόρφου της Κύπρου, που βρίσκονται στην Σύρο με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «τη σύληση και την καταστροφή της πανάρχαιας κληρονομιάς του Δήμου Μόρφου» που διοργανώνονται από το Δήμο Μόρφου και τον ΟΠΑΣ στο πλαίσιο της αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Μόρφου και Σύρου – Ερμούπολης, δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Μόρφου στη Σύρο  είναι το αποτέλεσμα των ισχυρών αυτοδιοικητικών δεσμών, που έχουν αναπτυχθεί όχι μόνο μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου αλλά μεταξύ Αιγαίου και Κύπρου, στο πλαίσιο της συμπαράστασης στον κοινό αγώνα για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης για το Κυπριακό.

Ο κ. Πουσσαίος επεσήμανε στην Κυπριακή αντιπροσωπεία ότι η αποκατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν βίαια καταπατηθεί στη μαρτυρική και ταλαιπωρημένη Κύπρο πρέπει επιτελούς να γίνει πράξη, με την ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργάνων.

Όπως επεσήμανε «η ενίσχυση με κάθε τρόπο του αγώνα της Κύπρου για τελική δικαίωση των Τουρκοπατημένων εδαφών και η επιστροφή των προσφύγων αδελφών μας στις εστίες τους αποτελούν πρωταρχικό στόχο και διεθνές προσκλητήριο συμπόρευσης και συμπαράστασης, στο οποίο δεν είναι δυνατόν να μη συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σύσσωμος ο Ελληνισμός».

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν το μαρτυρικό Δήμο Μόρφου και το Αιγαίο, εστίασε στις περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο περιοχών και ευχήθηκε η επόμενη εκδήλωση να γίνει στην ελεύθερη πόλη της Μόρφου.

όμορφες στιγμές για τα παιδιά που συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Θήρας στην Ανάφη

Στιγμές χαράς και χρήσιμες για την ζωή τους εμπειρίες έζησαν οι μαθήτριες γυμνασίου που συμμετείχαν στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγες ημέρες, των κατασκηνώσεων της Ι.Μ. Θήρας στην Ανάφη, στις εγκαταστάσεις του Μοναστηριού της Παναγίας της Καλαμιώτισας.





Πληροφορίες για το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει, μπορείτε να δείτε στην σελίδα του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας : http://neotitathiras.blogspot.gr/2013/06/blog-post_27.html





Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2013

"Μελαμπιανές καντάδες" απο τον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης

Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 2 και 3 Ιουλίου στις πλατείες των χωριών του Μεγαλοχωρίου και του Πύργου, με τίτλο «Μελαμπιανές Καντάδες» και “προβλέπει” μουσικούς από την Κρήτη οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακές Κρητικές μουσικές και τραγούδια. 

η ετήσια γιορτή του Συλλόγου των Μεγαλοχωριανών την 1η Ιουλίου

Σύμφωνα με ενημέρωση απο την σελίδα του στο facebook του γραμματέα του Συλλόγου των Μεγαλοχωριανών που μένουν στην Αθήνα, Ιωσήφ Πέρρου, και σχετικά με την ετήσια γιορτή που πραγματοποιεί ο Σύλλογος το απόγευμα της 1ης Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής των Αγίων Αναργύρων, πολιούχων του χωριού, μάθαμε οτι,

Την 1η Ιουλίου, οι Μεγαλοχωριανοί έχουν την ετήσια εορτή τους αφιερωμένη στα παιδιά του χωριού.
Φέτος η εορτή είναι αφιερωμένη σε δυο μορφές Δασκάλων: στον Νίκο Αρβανίτη αλλά και στον Πανεπιστημιακό Δάσκαλο Νικόλαο Βλάχο.
Είμαι πολύ υπερήφανος που τα παιδιά στο χωριό δεν τα αναγκάζουμε να συμμετέχουν απλά το θέλουν τα ίδια.
Το να αναδεικνύεις μέρος του πολιτισμού σου είναι αρκετά εύκολο θεωρητικά.
Το να το διαχειρίζεσαι όμως αρκετά δύσκολο......

(ενημέρωση 1η Ιουλίου 2013) 

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου των απανταχου Μεγαλοχωριτών Θήρας σας προσκαλούν  στην ετήσια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά του Μεγάλου Χωριού  , η οποία θα γίνει στη θέση 
«Μετόχι» όπως κάθε χρόνο, την 1η Ιουλίου 2013, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 20.15 μ.μ.

Η παρουσία σας θα δώσει χαρά σε εμάς και τιμή στα παιδιά μας

Για το Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος: Λούλα Συρίγου




                                                                        

Κυριακή, Ιουνίου 30, 2013

διεθνές συνέδριο (30.6-3.7) με θέμα την επιστήμη του διαστήματος, στην Σαντορίνη

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με Διεθνή Πανεπιστήμια διοργανώνει διεθνή επιστημονική συνάντηση (30.06 - 03.07.2013) με θέμα την διαστημική επιστήμη, που θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη και συγκεκριμένα στο Μπελλώνιο Συνεδριακό Κέντρο, στα Φηρά.
Το συνέδριο αφορά τη διαστημική επιστήμη και ειδικότερα την αλληλεπίδραση Γης - Ήλιου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα :  http://space-env.esa.int/indico/conferenceDisplay.py?confId=20 

«Διαστημική Βραδιά» στην Σαντορίνη 
Την Δευτέρα 1 Ιουλίου στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες για το κοινό, μια στα Ελληνικά και μια στα Αγγλικά.

Η βραδιά διοργανώνεται στο περιθώριο Διεθνούς Συνεδρίου Διαστημικής Επιστήμης που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη μεταξύ 30 Ιουνίου - 3 Ιουλίου και έχει προσελκύσει δεκάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Η πρώτη ομιλία με τίτλο «Space Weather, Space Storms, Aurorae - and things that go bump in the night!» θα πραγματοποιηθεί από τον Δρ. Ian Mann, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Alberta Καναδά.
Η δεύτερη ομιλία με τίτλο «Ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ηλεκτρόνια και “κακοκαιρία” στο Διάστημα» θα πραγματοποιηθεί από τον Δρ. Γιάννη Δαγκλή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Διαστημική Βραδιά αποτελεί συν-διοργάνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Λ. και Ε. Μπελλώνια. 


Το Συνέδριο “2013 Radiation Belts Workshop: Comprehending, Specifying and Forecasting their Dynamics” είναι το πρώτο μιας σειράς συνεδρίων που θα διοργανωθούν στα νησιά του Αιγαίου.

Αφορά τις Ζώνες Ακτινοβολίας Van Allen που περιβάλλουν τον πλανήτη μας και αποτελούνται από ηλεκτρόνια και πρωτόνια υψηλών ενεργειών που παγιδεύτηκαν από το γήινο μαγνητικό πεδίο.
Οι μαγνητικές καταιγίδες, ακριβώς όπως τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη γήινη ατμόσφαιρα, μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση και την αξιοπιστία των διαστημικών και επίγειων τεχνολογικών συστημάτων και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία των αστροναυτών στο διάστημα.
Ο Διαστημικός Καιρός είναι απρόβλεπτος, γι’ αυτό είναι σημαντικό για τους επιστήμονες να κατανοήσουν τη δυναμική του.
Αν και οι Ζώνες Ακτινοβολίας ανακαλύφθηκαν πριν από μισό αιώνα, υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την προέλευσή τους.
Συνέδρια όπως αυτό που θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιστημόνων για την καλύτερη κατανόηση αυτών των φαινομένων, έτσι ώστε ο Διαστημικός Καιρός να προβλέπεται εγκαίρως και με ακρίβεια.
  
Ώρα Έναρξης:
19:00 (Ομιλία στα Αγγλικά)
20:00 (Ομιλία στα Ελληνικά)
Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φηρά  
Είσοδος Δωρεάν

Για πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κυρίες 

Ειρήνη Βαλσαμάκη, belloniofoundation@gmail.com , 2286024960 και  
Ελένη Χατζηχρήστου, elthchatz@gmail.com , 6972235681
  

A “Space Night” for Greeks and Foreign Visitors in Santorini

We invite you to a “Space Night” with two public talks, one in English and one in Greek, at the Bellonio Cultural Centre (Fira) on Monday July 1st. The event is organized on the occasion of an International Space Science Workshop, taking place in Santorini between June 30 and July 3, which will attract dozens of scientists from around the world.

The first public talk with title «Space Weather, Space Storms, Aurorae - and things that go bump in the night!» will be delivered by Dr. Ian Mann, Professor at the University of Alberta, Canada.
The second pubic talk with title «Electromagnetic waves, Electrons and “Bad Weather” in Space» will be delivered by Dr. Ioannis Daglis, Professor at the University of Athens, Greece.

The Space Night is being held as part of the public outreach activities of the European collaborative research project MAARBLE (Monitoring, Analyzing and Assessing Radiation Belt Loss and Energization), which has received funding from the European Community’s Seventh Framework Programme (FP7–SPACE–2010–1) under grant agreement n. 284520. 

Time: 19:00 (Talk in English) and 20:00 (Talk in Greek)
Bellonio Cultural Centre, Fira
Free Entrance

Information:
Eleni Chatzichristou (elthchatz@gmail.com, 6972235681)
Irene Valsamaki (belloniofoundation@gmail.com, 2286024960)