Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2008

Πάμε και στις εκδηλώσεις της Κοινότητας Οίας που μας καλεί σε :

ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ την Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 στις 19.30 στο Πρώην Δημοτικό Σχολείο Φοινικιάς (Δίπλα στο Εστιατόριο ΄΄Santorini mou I love you΄΄) ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πλατεία Αγίου Λαζάρου Οίας
Μουσικοί: Νίκος Κυριαζής, Ηλίας Ελλισέος & Γιώργος Τσιμπουξής

διοργάνωση:
Κοινότητα Οίας, Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας, Τοπικό Συμβούλιο Νέων Οίας


Ομαδική έκθεση ζωγραφικής
Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα φιλοξενούνται στο πανηγυρόσπιτο του Αγίου Γεωργίου στην Οία τα έργα ζωγραφικής των καλλιτεχνών Όλγας Αρχόντου, Δημήτρη Κολιούση, Παντελή Λεούση, Φρειδερίκας Νομικού, Έλλης Τρίμη, Andrea Tzomitt και Ariete Daussy. Η ομαδική έκθεση, που διοργανώνεται από την Κοινότητα Οίας και την Αναπτυξιακή της Επιχείρηση, είναι ανοικτή καθημερινά 10:00 - 13:00 και 19:00 - 22:00. Είσοδος ελεύθερη.



Αναπαράσταση της παραδοσιακής τράτας στον Περίβολο
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας διοργανώνει το Σάββατο 23 Αυγούστου, στις 20:00, στην παραλία του Περίβολου, την ετήσια εκδήλωση της «αναπαράστασης της τράτας», ενώ θα ακολουθήσει νησιώτικη βραδιά, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, ψητό ψάρι και άφθονο κρασί
Ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεών της εξέδωσε η ΔΕΠΟΤΑΘ, σύμφωνα με τις οποίες μας καλεί :

Στο Μποργιανό Γλέντι με καλλιτέχνες του χωριού σε συνεργασία με τον ¨Σύλλογο Εμπορειτών Θήρας¨ που θα γίνει την Κυριακή 24 Αυγούστου και ώρα 20.30 στην Πλατεία Εμπορείου.

Στην εκδήλωση που αφορά στην αναβίωση του Μποργιανού παιχνιδιού «τόπι». Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 24 Αυγούστου και ώρα:18.00 στο Εμπορείο στην Αγία Θεοδοσία

Στο τουρνουά Beach Volley το οποίο διοργανώνει και ξεκινά την Πέμπτη 28 Αυγούστου και ώρα:16.00 – 20.00 στο Καμάρι.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 22860-23021


Στην χορευτική εκδήλωση με την ομάδα ¨έρευνα¨ του Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Σαλαμίνας, σε συνεργασία με τα χορευτικά σχήματα της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α του Δήμου Θήρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσαριάς ¨Ο Άγιος Δημήτριος¨ και το διεθνές χορευτικό σχήμα ¨Κατερίνα Δαρζέντα¨ της Σταματίνας Ξιάρχου με τους μουσικούς Φαρισαίο – Μανωλίτσο το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 20.30 στην Μεσσαριά.


Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2008








Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να συντονιστείτε αύριο το πρωί στις 10.00 στον Σαντορίνη 106.4 και στην εκπομπή «έχουμε και λέμε» όπου φιλοξενούμενος θα είναι ο γιατρός κ. Γιάννης Αργυρός με την ιδιότητα του ως πρόεδρος του συλλόγου ΕξωΓωνιατών Θήρας για να μιλήσει για την ιστορία ,το παρελθόν και το μέλλον,
του Ι.Ν. της Παναγίας Επισκοπής Θήρας. Αφορμή για την αυριανή συνέντευξη στάθηκε η πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο όπου και αναλυτικά από καθηγητές - ειδικούς παρουσιάστηκε η ιστορία του μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ναού.

Πάντως,μια πληρέστατη ανάρτηση σχετικά με το παρόν και την ιστορία του πολύ σημαντικού αυτού Ναού φιλοξενεί η ηλεκτρονική εγκυκλοπάιδεια Wikipedia.





Καταπληκτική(οι) και με τον περισσότερο κόσμο!
Φυσικά αναφερόμαστε στην χθεσινοβραδινή συναυλία της Έλενας Παπαρίζου ,και του Μάνου Πυροβολάκη, στη Σαντορίνη που συγκέντρωσε περισσότερα από 5.000 άτομα στο χώρο της Santo Wines. Η συναυλία ευχαρίστησε το κοινό της και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τους ερμηνευτές.




Μια ακόμη συναυλία φιλοξενεί απόψε το Μέγαρο Γκύζη
Και μας καλεί να παρακολουθήσουμε το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ "+KINISIS"
ένα από τα σπουδαιότερα Σύνολα Μουσικής Δωματίου, δημιουργήθηκε το 1998 υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς που έχουν διακριθεί τόσο ως σολίστ όσο και στο χώρο της μουσικής δωματίου. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται έργα κλασικών συνθετών αλλά και νεότερων Ελλήνων συνθετών του 21 αιώνα. Ώρα έναρξης στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.


Να πούμε και για την επόμενη,
Η επόμενη συναυλία του Μεγάρου θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/8/2008 όπου έχουμε μουσική JAZZ. Ο Αντώνης Λαδόπουλος και το κουαρτέτο του παρουσιάζουν την συναυλία
«Little Flowers" ... of jazz!»

ANTONIS LADOPOULOS JAZZ QUARTET
"Little Flowers" ... of jazz

Ο Αντώνης Λαδόπουλος και το κουαρτέτο του θα δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία jazz στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2008 στη Σαντορίνη. Θα παίξουν συνθέσεις του Αντώνη Λαδόπουλου αλλά και γνωστά jazz standards.




οι κάτοικοι των μικρών νησιών βλέπουν τα πλοία να περνούν. απο μακριά... Σε «ναυάγιο» οδηγούνται οι διαγωνισμοί για την κάλυψη των λεγόμενων «άγονων γραμμών», την ερχόμενη δρομολογιακή περίοδο, που ξεκινάει από 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους διαγωνισμούς που έγιναν είτε δεν υπήρξε προσέλευση εταιριών, θέτοντας, εμμέσως, ζήτημα αύξησης των προσφερόμενων τιμημάτων είτε, σε κάποιες περιπτώσεις, υπήρξαν ελλείψεις στα δικαιολογητικά.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν ήδη την επανάληψη των διαγωνισμών διότι δεν υπάρχει από ότι φαίνεται η κατάλληλη συμμετοχή από την πλευρά των εταιριών να πάρουν μέρος για τα συγκεκριμένα δρομολόγια.






Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου θα πραγματοποήσουν αυριο Πέμπτη τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους, για την μέχρι σήμερα αδιαφορία της Κυβέρνησης και του εφοπλιστή, σχετικά με την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond».
Όπως τονίζουν, «πέρασαν 17 μήνες και ουδείς από τους υπεύθυνους έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, αλλά και ουδείς επίσημος φορέας Κυβέρνηση – Υπουργείο-Λιμενικό Ταμείο, έχει ενημερώσει υπεύθυνα το λαό της Σαντορίνης, για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής :

Η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, για την μέχρι σήμερα αδιαφορία της Κυβέρνησης και του εφοπλιστή, σχετικά με την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND.
Πέρασαν 17 μήνες και ουδείς από τους υπεύθυνους έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης
που του αναλογεί αλλά και ουδείς επίσημος φορέας Κυβέρνηση – Υπουργείο-Λιμενικό Ταμείο, έχει ενημερώσει υπεύθυνα το Θηραϊκό λαό, για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.
Πιστεύουν άραγε ακόμη ότι, το κουφάρι του ναυαγίου θα ξεχαστεί στα νερά της καλντέρας και οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους;
Είναι γελασμένοι.
Με την κινητοποίηση – διαμαρτυρία της Πέμπτης 21 Αυγούστου καλούμε τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες που απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά και τις ομορφιές του μοναδικού σε κάλλος νησιού, της Σαντορίνης να παραρευθούν στο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, πρώην Κοινότητας Φηρών, για να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας, ώστε να ακούσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι.
Η μέχρι σήμερα αδιαφορία των κρατικών φορέων, απειλεί το νησί μας με σοβαρή οικολογική καταστροφή όσο και αν θέλουν κάποιοι να το διαψεύδουν.

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς την Πέμπτη 21 Αυγούστου και ώρα 10.00πμ στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου, πρώην Κοινότητας Φηρών, δίπλα στο Τελεφερίκ, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Φτάνει πια, δεν πάει άλλο.
Οι διακοπές του καλοκαιριού τελειώνουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Άμεση και συνεχή ενημέρωση για τις κινήσεις των αρμοδίων –υπευθύνων σχετικά με την επιχείρηση της ανέλκυσης του SEA DIAMOND.

• Άμεση αξιολόγηση των προσφορών του δημόσιου διαγωνισμού, στον οποίο εταιρίες παγκόσμιου κύρους, δηλώνουν ότι η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου είναι εφικτή.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Η ανέλκυση του SEA DIAMOND είναι πλέον υπόθεση δική μας.


Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών

Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2008

έχεις κι εσύ τα χρονάκια σου ..
ή καινούργια και παλιά σκαριά



Αναλυτικά την ηλικία και τον … χρόνο που τους απομένει μέχρι να βγουν στην σύνταξη παρουσίασε σήμερα το www.kykladesnews.gr κι αυτά σε ότι αφορά την ηλικία των πλοίων.



Σε σημαντική ανανέωση του στόλου τους προχώρησαν τα τελευταία δέκα έτη οι ακτοπλοϊκές εταιρίες τόσο μέσω της ναυπήγησης νέων επιβατηγών πλοίων, συμβατικά νέας τεχνολογίας και ταχύπλοα, όσο και με την αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, μικρής ηλικίας, τα οποία μετασκευάσθηκαν και αναβαθμίσθηκαν προκειμένου να καλύπτουν πλήρως όλες τις διεθνείς Συμβάσεις Ασφάλειας πλου, προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, προστασίας του περιβάλλοντος κ.ά.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι στις ελληνικές θάλασσες έπαψαν να πλέουν και βαπόρια μεγάλης ηλικίας, τα οποία, συχνά - πυκνά, δημιουργούν προβλήματα στην ακτοπλοΐα εξαιτίας των προβλημάτων -παντός τύπου- που παρουσιάζουν ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και οι ανάγκες είναι αυξημένες.


Πρωταγωνίστησαν
Πρωταγωνίστριες, πάντως, στον αδιαμφισβήτητο εκσυγχρονισμό του στόλου τους ήταν οι εταιρίες Blue Star Ferries, Minoan Lines, Hellenic Sea Ways (HSW), ΑΝΕΚ και ΝΕΛ. Οι συγκεκριμένες εταιρίες επένδυσαν τεράστια ποσά -τα οποία άντλησαν μέσω Χρηματιστηρίου αλλά και από τραπεζικό δανεισμό- για την αγορά νέων πλοίων τα οποία σταδιακά δρομολογήθηκαν στη θαλάσσια αγορά του Αιγαίου αλλά και στην Αδριατική. Αποτέλεσμα όλων αυτών των στρατηγικών κινήσεων ήταν να ανανεωθεί ο ελληνικός ακτοπλοϊκός στόλος και να μετατραπεί σε έναν από τους νεότερους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους γνωστούς, βεβαίως... αστερίσκους, που επίσης εξακολουθούν να πλέουν.

Ειδικότερα, σε σύνολο 103 πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε Αιγαίο, Ιόνιο και Αδριατική τα 24 πλοία είναι κατασκευασμένα από το 2000 και μετά, και τα 26 έχουν κατασκευασθεί μετά το 1990.


Υπερήλικα

Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά σκάφη τα οποία βρίσκονται στο όριο των 35 ετών και άνω που όμως δεν θα πρέπει να θεωρούνται «ως επικίνδυνα» καθώς από τους ελέγχους που έχουν γίνει, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι καλοσυντηρημένα. Συνολικά, υπάρχουν 8 πλοία τα οποία φέτος το καλοκαίρι θα έχουν ηλικία άνω των 35 ετών.

Πρόκειται για τα σκάφη Μιλένα (39 ετών), Νταλιάνια (39 ετών), Μαρίνα (37 ετών), Μύκονος (37 ετών), Άγιος Γεώργιος (36 ετών), Λισσός (36 ετών), Μυτιλήνη (35 ετών) και Ροδάνθη (35 ετών). Επίσης, υπάρχουν και 11 πλοία τα οποία φέτος το καλοκαίρι θα είναι ηλικίας άνω των 30 ετών. Πρόκειται για τα πλοία Ρομίλντα (34 ετών), Λατώ (34 ετών), Θεόφιλος (33 ετών), Πηνελόπη (33 ετών), Μυρτιδιώτισσα (33 ετών), Αρχάγγελος (33 ετών), Ιεράπετρα Λ (33 ετών), Β. Κορνάρος (32 ετών), Εξπρές Πήγασος (31 ετών), Δημητρούλα (30 ετών) και Super Ferry 2 (34 ετών).

Με απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όλα τα πλοία που είναι άνω των 30 ετών και έχουν προσαρμοσθεί στα προβλεπόμενα της «Συνθήκης της Στοκχόλμης» (πρόσθετες παρεμβάσεις σχετικά με τη βελτίωση των μέσων πυρασφάλειας, της ευστάθειας του σκάφους, μέσω εργασιών ενίσχυσης των στεγανών, ώστε έπειτα από πρόσκρουση να μην πλημμυρίζει το γκαράζ του πλοίου με θαλασσινό νερό) θα μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν δρομολόγια και πέραν του 38ου έτους τους, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον αντίποδα των μεγάλης ηλικίας πλοίων, που όμως είναι αξιόπλοα και ασφαλή, όπως φάνηκε στην περίπτωση του 33χρονου «Θεόφιλος» όπου όλα τα σωστικά μέσα λειτούργησαν σωστά, υπάρχουν και τα «νεούλια» της ακτοπλοΐας. Πρόκειται για τα πλοία, Ανδρέας ΙΙ (8 ετών), BlueStar 1 (8 ετών), BlueStar 2 (8 ετών), BlueStar Ithaki (8 ετών), BlueStar Naxos (6 ετών) και Highspeed 1 (9 ετών), Highspeed 2 (8 ετών), Highspeed 3 (8 ετών), Highspeed 4 (8 ετών) και Highspeed 5 (3 ετών), το Νήσος Μύκονος (3 ετών), το Νήσος Χίος (2 ετών), το Κνωσός Παλλάς (8 ετών), το Φαιστός Παλλάς (7 ετών) το Σάος ΙΙ (7 ετών) κ.ά.

Ορισμένα από αυτά τα πλοία θεωρούνται και είναι από τα πλέον σύγχρονα των ακτοπλοϊκών στόλων διεθνώς. Και βεβαίως, αυτό μπορούν να το διαπιστώσουν όλοι όσοι τα χρησιμοποιούν για να μεταβούν στους τουριστικούς τους προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην πραγματικότητα, ανάλογα βαπόρια, πολύ σπάνια μπορεί κανείς να συναντήσει σε όλες τις θάλασσες παγκοσμίως.
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
αυτός είναι ο τίτλος της αποψινής συναυλίας που μας παρουσιάζει το Μέγαρο Γκύζη.

Η Λουίζα Σοφιανοπούλου επιλέγει αγαπημένα τραγούδια που εκφράζουν τον έρωτα στις πιο δημοφιλείς και τραγουδισμένες γλώσσες του κόσμου. Θα τραγουδήσει στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, τραγούδια για τον έρωτα σύγχρονα και παλαιότερα, από διάφορα μουσικά στυλ, που κοινό σημείο έχουν όσα φέρνει μαζί του ο έρωτας - χαρά, ενθουσιασμό, θαυμασμό, ελπίδα, ευγνωμοσύνη, αλλά και πόνο, θλίψη, απογοήτευση, τρέλα ...

Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακουστούν είναι: “πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι” του Μάνου Χατζιδάκι, “ερωτικό” του Νίκου Ξυδάκη, “όλα μπερδεύονται γλυκά” της Μελίνας Τανάγρη, “χίλιες σιωπές” του Νίκου Ζούδιαρη, “natural woman” της Carole King, “nothing compares to you” του Prince, “je suis malade” του Serge Lama, “ne me quittes pas” του Jacques Brel, “canzone del mal di luna” του Nicola Piovani, “amara me” του Nino Rota, “pajaros perdidos” του Astor Piazzolla, “un ano de amor” και “piensa en mi” της Luz Casal.

Μαζί της στο πιάνο ο Ισαάκ Τεπελένης, στην κιθάρα ο Irwan Easty (Ίργουαν Ήστυ) και στο φλάουτο ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.




μαυρα τα μαντάτα για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.. στην εποχή της ταχύτητας και της μαζικής κουλτούρας ..

Όλο και λιγότεροι επισκέπτονται τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2008,πτώση κατά 43,5% εμφανίζουν τα μουσεία και κατά 41,1% οι αρχαιολογικοί χώροι στη διάρκεια αυτού του τετραμήνου, σε αντιστοιχία με εκείνο του 2007.

Οι εισπράξεις παρουσιάζουν πτώση κατά 20,6% όσον αφορά τα μουσεία και κατά 10,2% για τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ειδικά για τον μήνα Απρίλιο και παρ' ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος, σημειώνεται πτώση 34,2% των επισκεπτών στα μουσεία και 42,7% στους αρχαιολογικούς χώρους.

Τη μεγαλύτερη μείωση επισκεπτών (78,5%) παρουσιάζει το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ακολουθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών (64,4%), το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου (62%), σημειώνεται όμως ότι είχε κλείσει ένα διάστημα λόγω της πτώσης τμήματος της κεντρικής πύλης) και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (47,1%).

Όσον αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους, την «πρωτιά» κατέχουν οι Δελφοί (61,2%) και ακολουθούν η Κνωσός (59%), το Σούνιο (56%), η Φαιστός (50,3%), η Αρχαία Κόρινθος (49,5%), η Επίδαυρος (46,9%), η Αρχαία Ολυμπία (38,1%) και ο Μυστράς (35,4%), ενώ ακόμη και η Ακρόπολη εμφανίζει πτώση κατά 22,9%.





Ηφαίστεια 2008 σε δύο «δόσεις»
Εχθρός του καλού, το καλύτερο

Χθές, με την καθιερωμένη «εικονική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης» ολοκληρώθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις του θεσμού των Ηφαιστείων.
Πρόκειται για μια εκδήλωση με σκοπό να στρέψει το βλέμα ντόπιων και επισκεπτών στο απένενατί μας νησί, το Ηφαίστειο και να μας γνωρίσει με την «εκρηκτική» του ιστορία που δημιούργησε άλλωστε την Σαντορίνη και της «χάρισε» την τελική, σημερινή της μορφή.

Σύμφωνα με το τελετουργικό της εκδήλωσης, δεκάδες πυροτεχνήματα και βεγγαλικά πυροδοτούνται από το Ηφαίστειο και ρίχνονται στον ουρανό της Καλντέρας κάνοντας το καμένο νησί να λάμπει μες την νύχτα, μια εικόνα που παραπέμπει στην εκρηκτική ιστορία του.

Έτσι και φέτος από νωρίς το απόγευμα χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες είχαν λάβει θέσεις κατά μήκος της Καλντέρας στον χώρο του Santo Wines στον Πύργο, σε καφέ και εστιατόρια στα Φηρά ακόμη και σε… πεζούλες προκειμένου να απολαύσουν το θέαμα. Ο κόσμος ήταν πολύς και με μεγάλο ενδιαφέρον περίμενε το πολυαναμενόμενο υπερθέαμα, όμως το αποτέλεσμα δεν φάνηκε να ικανοποίησε τις προσδοκίες τους.
Ισορροπημένη πιθανότατα ..

«Φτωχότερο» χαρακτηρίστηκε το θέαμα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, ίσως, -μαντεύουμε- πρόκειται για μια γενικότερη αλλαγή στην θεώρηση των πραγμάτων στο κλίμα της εποχής από την ΔΕΠΟΤΑΘ, προκειμένου να μην «πετιούνται» υπερβολικά πολλά λεφτά -κυριολεκτικά- στον αέρα την ώρα που υπάρχουν άλλες σημαντικότερες ανάγκες που προέχουν.

Αυτό πάντως που έκλεψε την παράσταση ήταν η παρουσία δεκάδων φωταγωγημένων καϊκιών που γέμισαν και φώτισαν τον όρμο της Καλντέρας από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά χθες το βράδυ.
Ένα από τα σχόλια πάντως που ακούστηκαν σχετικά με τον τρόπο διοργάνωσης της εικονικής αναπαράστασης της έκρηξης του Ηφαιστείου, είναι πως έλλειψε ένας κεντρικός συντονισμός καθώς και παρουσίαση της εκδήλωσης. Μουσικές δηλαδή αλλά και μια σύντομη και ουσιαστική αναφορά στην ιστορία του Ηφαιστείου, τα οποία θα παρείχαν ένα ολοκληρωμένο θέαμα και θα αναδείκνυαν την εκδήλωση.

Μια από τις ιδέες μάλιστα που ακούστηκαν, είναι η συνεργασία με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης που θα συνέβαλαν με την ταυτόχρονη μετάδοση την ώρα της έκρηξης μουσικής καθώς και πληροφοριών σχετικά το Ηφαίστειο και την ιστορία του. Γεγονός για το οποίο θα ήταν εκ των προτέρων ενήμερες οι επιχειρήσεις και τα café της Καλντέρας προσφέροντας ετσι στους επισκέπτες μας ένα πολυθέαμα με εικόνα και ήχο.

Από την άλλη, καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η συναυλία της Άντζελας Δημητρίου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα –και αποτέλεσε το πρώτο μισό των φετινών Ηφαιστείων- μιας και συγκέντρωσε οκτακόσια περίπου άτομα στον χώρο του Santo Wines.

Επιτυχημένη πάντως κρίθηκε η απόφαση της ΔΕΠΟΤΑΘ να ξεχωρίσει ,για πρώτη φορά φέτος, το συναυλιακό κομμάτι των Ηφαιστείων από αυτό της εικονικής αναπαράστασης της έκρηξης του Ηφαιστείου.