Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

Καλά, για να μπορώ να λειτουργώ, σκέπτομαι και -πολύ αισιόδοξα- πράγματα, διαφορετικά, δεν θα γινότανε διαφορετικά..
Κατα τα άλλα,

Για όλα φταίει το ΠΑΜΕ. Αυτοί οι κουκουέδες παλιοσυνδικαλιστές που σταματάνε τα βαπόρια και τα κρουαζιερόπλοια! (κατά καιρούς σταματάνε κι άλλα πράγματα, λεφορεία, φορτηγά, τρένα, τρακτέρ, ενω αεροπλάνα δεν έχουν σταματήσει ακόμη. σε οτι αφορά τον χθεσινό μίνι καυσωνα, εικάζεται, οτι κι εκεί εχει βάλει το χεράκι του το ΠΑΜΕ.) Γενικώς, στην εποχή που ο ένας φταίει στον άλλον, σε πολλούς φταίει και το ΠΑΜΕ. Κι εδω που τα λέμε, κάθε αντίθετη περίπτωση (να φταίνε δηλ. όλοι οι άλλοι εκτός απο το ΠΑΜΕ -σσ αυτό που σταματάει βαπόρια- ) θα ήταν τουλάχιστο περίεργη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της σελίδας μας σε πολλούς φταίει το ΠΑΜΕ επειδή είναι οι λιγότεροι κομματικοί συνδικαλιστές και μπορείς να τα βάλεις μαζί τους, σε αντίθεση με αυτούς των άλλων κομμάτων που είναι πιο πολλοί και είναι πιο δύσκολο να τα βάλεις μαζί τους. Η πληροφορία ακούγεται λογική και βάσιμη....
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο ύπουλοι τύποι που υποστηρίζουν οτι ο αποσυνδικαλισμός εχει ξεκινήσει με τους λιγότερους (είπαμε, αυτοί είναι φιλύποπτοι τύποι...) ενω υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (πιο ψύχραιμοι προφανώς) που λένε «καλά, είναι δυνατό να γίνονται τέτοιες περικοπές και να μην μιλάει κανένας; αφήστε το τουλάχιστο να εκτονοθεί...»

Συμπληρωματικό.
το βρήκα! το βρήκα! γιατί σε πολλούς έφταιξε τις προηγούμενες ημέρες το ΠΑΜΕ!
γιατί τους κλέβει τα συνθήματα! ( εδω που τα λέμε τα εχει πεί πρώτο, σσ αυτό πχ με την "αντίσταση")



Επίσης, παρακολουθόντας την επικαιρότητα, συμφωνώ με όσους αναρωτιούνται γιατί πρέπει να πληρώσουν εκείνοι τα ξένα «πάρτυ». Σύμφωνώ μαζί τους και δεν μπορώ να τους αδικήσω. Γενικώς συμφωνώ με τους έντιμους ανθρώπους, με τα «χλωρά» δηλαδή, που αυτην την εποχή καλούνται να καούν με τα ξερά. Που φοροδιέφευγαν, που αργομιθούσαν κλπ...

Και κάτι ακόμη για τους φιλύποπτους.
Είναι τυχαίο ή οχι που η τηλεόραση προβάλει λατινοαμερικάνικες σειρές; Μας «πάει κάπου»; Μας «λέει κάτι». Θέλει κάτι να μας δώσει να καταλάβουμε; ή είναι τυχαίο; (θα μπορούσανε δηλαδή να μας παίζουνε σειρές απο άλλες χώρες, περιέργως όμως πως, μας ρίχνουνε κάτι το λατίνικο στην σούπα μας...)



Σε άλλο «κλίμα»
κάποια στιγμή τα ψέματα τελειώνουν...
ή -ακόμη χειρότερα- «ο φύλακας στην ... φάβα» (σσ κατα την σίκαλη) τελειώνει σιγά σιγά…
ή «και που είσαι ακόμα»

Εμ δεν βοηθάει το κράτος .. αμα βοήθαγε δεν θα ερχόταν μόνο να ζητάει αλλά θα έδινε κιόλας. Και θα εισέπρατε ανταποδοτικά. Εχεις πχ μαρίνα να έρχεται ο καλός ο κόσμος, εισπράτεις, αποδίδεις. Έχεις καλό λιμάνι να μην παιδευεται ο κόσμος; Ξαναεισπράτεις, ξαναποδίδεις.. Έχεις ενα νησί «κούκλα» να το καμαρώνει ο κόσμος και να το φχαριστιούνται οι κάτοικοί του; ξαναεισπράτεις ξαναποδίδεις. Έχεις ενα νησί να λες στους επισκέπτες του οτι οι βρωμιές τους (λύμματα και σκουπίδια) διαχειρίζονται καθώς πρέπει; (και να τους προτίνεις κιόλας να πάνε να φωτογραφήσουν τις εγκαταστάσεις, οχι σαν τώρα που βγάζουνε φωτογραφίες την «τσουλήθρα της καλντέρας») ξαναέχεις ξαναποδίδεις κ.ο.κ. Αλλά άμα δεν τα εχεις όλ’ αυτά και καλείσαι να αποδώσεις, εκεί είναι που στην απο-δίνει. (για να μην ανοίξουμε τώρα κουβέντα περί των τοπικών μας αντικειμενικών αξιών....)