Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2015

δεκάδες καθημερινά οι αναφορές στην Σαντορίνη σε ταξιδιωτικές, προσωπικών εντυπώσεων, γαμήλιων εκδηλώσεων, επιστημονικές, πανεπιστημιακές κ.α. σελίδες στον διεθνή ιστό

Δεκάδες είναι σε καθημερινή βάση οι αναφορές στην Σαντορίνη σε σχεδόν όλων των αντικειμένων τις σελίδες στο διεθνές διαδίκτυο, όπως σε ταξιδιωτικές, προσωπικών εντυπώσεων, γαμήλιων εκδηλώσεων, επιστημονικές,  πανεπιστημιακές κ.α.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επισήμανση δεκάδων ταξιδιωτικών σελίδων το τελευταίο διάστημα, οι οποίες παρακολουθούν την «τουριστική εποχή» κάθε προορισμού σε συνδυασμό με τις προσφερόμενες τιμές των υπηρεσιών του καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, σύμφωνα με τις οποίες η Σαντορίνη κατά τους χειμερινούς μήνες αποτελεί και προτείνεται ως προορισμός που μπορούν να επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενοι ταξιδιώτες, με χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την καλοκαιρινή περίοδο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις η λέξη «Σαντορίνη» εμφανίζεται να χρησιμοποιείται σε διαφόρων περιεχομένων κείμενα και καταχωρήσεις, προκειμένου να περιγράψει ή και να συμβολίσει έναν ειδυλλιακό προορισμό, γεγονός που μαρτυρά και πιστοποιεί ότι το όνομα του νησιού πέρα από την ενίσχυσή του ως «brand name», έχει ταυτιστεί και συμβολίζει πλέον διεθνώς τις ξένοιαστες και ευχάριστες διακοπές.

Ενδιαφέρον επίσης εμφανίζει η προβολή από πολλές ταξιδιωτικές σελίδες των χαμηλών τιμών των εσωτερικών (εντός της Ελλάδας) αεροπορικών εισιτηρίων που παρέχουν οι εταιρίες κατά την χειμερινή περίοδο, κάτι το οποίο προβάλλεται ως ένα επιπλέον κίνητρο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η Σαντορίνη ως προορισμός περιλαμβάνεται σε όλες τις ταξιδιωτικές προτάσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα, μαζί κυρίως με την Αθήνα και την Μύκονο.

Κάποιες από τις σημαντικότερες αναφορές σε σελίδες με κύρια γλώσσα τα Αγγλικά των τελευταίων μόλις ωρών θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι εξής:


Awards for the Greek tourism industry - Greece is the winner in the World Travel Awards 2015 ceremony, held in Morocco (18.12) (Hotels and management

This is the most affordable time to visit 24 of the world’s most expensive destinations http://www.businessinsider.my/cheap-times-to-visit-popular-destinatons-2015-12/#DyPOrwUWZdKGom4y.97 (Malaysia)
           
New method for volcano eruption forecast developed. Santorini’s volcano as a model. -  Lab News
A research team from the Department of Earth Sciences at Royal Holloway used new geological and historical data from Santorini’s volcano in Greece to estimate the pressure increase in the magma-chamber – an underground pool filled with molten rock – when it’s being refilled and forecast when it is likely to cause an eruption. http://www.labnews.co.uk/news/new-method-volcano-eruption-forecast-developed-18-12-2015/

The MaxShutterSpeed.com is an online blog which post photographs and images of property of the owner (contact at info@maxshutterspeed.com for more details), to promote and friendly share in social networks, communities and in internet websites his work and experience.
http://www.maxshutterspeed.com/?s=santorini   (Santorini 2015 photo album)

Santorini Greece Destination Wedding
This Santorini Greece destination wedding will evoke immense wanderlust for brides-to-be yearning for picture perfect scenery, tranquil ambience and luxury décor.


Oia est la ville la plus connue sur l'île grecque de Santorini, une ville qui fait le bonheur des fabricants de cartes postales avec ses maisons bleues et blanches qui descendent en cascade vers la mer.
http://www.monnuage.fr/a-voir/grece/kiklades/oia 32. Oia, Grèce (32nd des destination of 50)

the hottest  wine destinations of 2016 - Santorini, Greece Besides pristine waters and iconic blue-and-white houses, there’s another reason to visit this stunning Mediterranean island: the wine.



Ενώ δεν λείπει και η χρήση της ονομασίας «Σαντορίνη» από σειρά προϊόντων, υπηρεσιών και καταστημάτων διαφόρων ειδών με αρκετά χαρακτηριστική αυτή ενός ομώνυμου Πολωνικού εστιατορίου  http://www.santorini.bialystok.pl/ αλλά και μιας εφαρμογής για την μεταξύ τους επικοινωνία των φοιτητών ενός αμερικανικού Πανεπιστημίου.


Σε ότι αφορά τις Κυκλάδες, «ανερχόμενες δυνάμεις» στην επισκεψιμότητα, φυσική και ψηφιακή, τα τελευταία χρόνια, μπορούν να θεωρηθούν η Φολέγανδρος και τα Κουφονήσια. 

είκοσι ελληνικά νησιά παρουσιάζει η Scyscanner - πρώτος προτεινόμενος προορισμός στον οδηγό η Σαντορίνη

Εναν οδηγό με 20 ελληνικά νησιά δημοσιοποίησε η διεθνής ιστοσελίδα Scyscanner, προτρέποντας τους χρήστες της να τα επισκεφθούν.

Πρώτος προτεινόμενος προορισμός στον οδηγό είναι η Σαντορίνη. Τα άλλα κατά σειρά ελληνικά νησιά που αναφέρονται είναι η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Μήλος, η Κως, η Κρήτη, η Νάξος, η Πάρος, η Φολέγανδρος, η Αλόννησος, η Κεφαλλονιά, η Πάτμος, η Υδρα, η Σκιάθος, η Ρόδος, η Σάμος, η Ιος, η Ζάκυνθος, η Σκόπελος και η Αμοργός. Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα του Scyscanner διαθέτει 50 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες σε μηνιαία βάση, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες αναζήτησης πτήσεων και online συγκρίσεις για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Στο μεταξύ, ο FTI, ένας εκ των κορυφαίων τουριστικών οργανισμών στη Γερμανία, παρουσίασε τον κύριο κατάλογο διακοπών του, με 338 σελίδες για την Ελλάδα και την Κύπρο, που αφορά στην περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2016. Ο κατάλογος συντάχθηκε όταν ολοκληρώθηκαν οι νέες συμφωνίες των εκπροσώπων του τουριστικού οργανισμού με τους Ελληνες ξενοδόχους, καθώς έγινε επαναδιαπραγμάτευση των τιμών μετά την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής που επέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση. Το πρόγραμμα του γερμανικού οργανισμού είναι αυξημένο κατά 15% σε ό,τι αφορά τον αριθμό των καταλυμάτων. Ο FTI εστίασε τις συνεργασίες του σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κως, η Χαλκιδική και η Πελοπόννησος. Πέραν, όμως, των προορισμών στην περιφέρεια, αποφάσισε να ενισχύσει το πρόγραμμά του και στην Αττική, εντάσσοντας το ξενοδοχείο Τhe Margi που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη.


πρωτοποριακή σεισμική έρευνα μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Καθημερινή», http://www.kathimerini.gr/842798/article/oikonomia/epixeirhseis/eikosi-ellhnika-nhsia-paroysiazei-h-scyscanner

Το ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης και τα ρήγματα του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται στο επίκεντρο ενός μεγάλου ερευνητικού πειράματος το οποίο εξελίσσεται από τα μέσα Νοεμβρίου με ενδιάμεσο σταθμό και την Κρήτη.

Το ερευνητικό σκάφος Marcus Langseth, το οποίο ανήκει στο γεωλογικό παρατηρητήριο Lamont-Doherty των Η.Π.Α., στο οποίο επιβαίνουν Αμερικανοί, Βρετανοί και Έλληνες επιστήμονες, κατέπλευσε τα τελευταία 24ωρα στα ανοικτά της Κρήτης και την Τετάρτη έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Όρεγκον και του βρετανικού Ιμπέριαλ που κατευθύνουν την αποστολή επιχειρούν να αποκαλύψουν τα μυστικά της γεωλογικής δομής του ηφαιστείου με τη μέθοδο της σεισμικής τομογραφίας, δημιουργώντας δισδιάστατες ή και τρισδιάστατες εικόνες του εσωτερικού της Γης.

Όπως εξήγησε πρόσφατα σε άρθρο του ο καθηγητής Σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος που συμμετέχει στην επεξεργασία των δεδομένων, «στο πείραμα σεισμικής τομογραφίας χρησιμοποιούνται τεχνητά σεισμικά κύματα. Το πλοίο κινείται σε ευθύγραμμα προφίλ και παράγει κύματα περίπου κάθε λεπτό, δημιουργώντας σχεδόν 15.000 πηγές σεισμικών κυμάτων που καλύπτουν σχεδόν όλη την περιοχή από τη Σαντορίνη μέχρι την Ανάφη. Ακολουθεί η καταγραφή τους από ένα δίκτυο 93 σεισμογράφων θάλασσας τους οποίους πόντισε το ίδιο σκάφος, καθώς και σε περισσότερους από 65 προσωρινούς σεισμογράφους ξηράς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στα γύρω νησιά. Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζεται ότι θα είναι διαθέσιμες περισσότερες από 2.000.000 σεισμικές ακτίνες, δηλαδή διαδρομές των σεισμικών κυμάτων, οι οποίες θα «φωτίσουν» το υπέδαφος της Σαντορίνης, δίνοντας πληροφορίες για το φλοιό της περιοχής».

Τα προηγούμενα 24ωρα το ερευνητικό σκάφος εντοπίστηκε στα ανοικτά τους Ηρακλείου, σαρώνοντας τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της νήσου Ντίας και δυτικότερα, χαρτογραφώντας πιθανότατα το βυθό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο, «τα αποτελέσματα του πειράματος θα επιτρέψουν τη μελέτη του ανώτερου φλοιού στη Σαντορίνη, αποκαλύπτοντας την παρουσία των βασικών (ενός ή περισσότερων) μαγματικών θαλάμων, από τους οποίους προέρχεται το μάγμα των εκρήξεων, τη θέση τους και το βαθμό που το υλικό αυτό ανεβαίνοντας από το μανδύα λιώνει και ενσωματώνει τα υφιστάμενα πετρώματα της Σαντορίνης. Ακόμη θα επιτρέψει να μελετηθούν τα παλαιότερα δεδομένα σεισμικότητας, μετά τις ενδείξεις που παρουσιάστηκαν πριν από τρία χρόνια, αλλά και τον υπολογισμό των μελλοντικών σεισμών της περιοχής, βοηθώντας την πιο αξιόπιστη ενημέρωση των κατοίκων της Σαντορίνης στην περίπτωση σεισμικής ή σεισμο-ηφαιστειακής κρίσης».

Το ερευνητικό πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα Πανεπιστήμια του Oregon των Η.Π.Α και του Imperial της Βρετανίας. Από την ελληνική πλευρά συμμετέχουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τον καθηγητή Κώστα Παπαζάχο, και από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών η επίκουρη καθηγήτρια Εύη Νομικού.


η Σαντορίνη στους 10 ταξιδιωτικούς προορισμούς με το μεγαλύτερο αριθμό διαδικτυακών αναζητήσεων το 2015

Σύμφωνα με την ανάρτηση της σελίδας enikonomia.gr, (17.12) http://www.enikonomia.gr/tourism/43513,H-Santorinh-stoys-10-taxidiwtikoys-proorismoys-me-to-megalytero-ari8mo-diadiktya.html η Σαντορίνη βρέθηκε το 2015 στους 10 διεθνείς ταξιδιωτικούς προορισμούς με το μεγαλύτερο αριθμό διαδικτυακών αναζητήσεων παγκοσμίως 

 Σύμφωνα με την ανάρτηση,

Η Σαντορίνη εντάσσεται στην παγκόσμια λίστα με τους 10 ταξιδιωτικούς προορισμούς που παρουσίασαν τoν μεγαλύτερο αριθμό διαδικτυακών αναζητήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων το 2015 από τους κατοίκους του Χονγκ Χόνγκ, σύμφωνα με τη South China Morning Post βασιζόμενη σε  στοιχεία της Google.

Πιο συγκεκριμένα, η πλήρης λίστα με τους 10 ταξιδιωτικούς προορισμούς που παρουσίασαν τoν μεγαλύτερο αριθμό διαδικτυακών αναζητήσεων το 2015 έχει ως εξής:

Φινλανδία, Χαϊνάν, Οκινάουα, Kumamon, Μπανγκόκ, Χουά  Χίν, Σαντορίνη, Μπαλί,Κροατία, Ζανγκτζιατζιέ.


η Σαντορίνη στους 10προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις από κινητά στο Χονγκ Κονγκ

Σύμφωνα με την ανάρτηση της σελίδας tornosnews.gr (17.12) http://www.tornosnews.gr/permalink/14500.html η Σαντορίνη βρέθηκε στους 10  προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις από κινητά στο Χονγκ Κονγκ το 2015

Σύμφωνα με την ανάρτηση, 

H Σαντορίνη εντοπίζεται ανάμεσα στους 10 ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο που παρουσίασαν το μεγαλύτερο αριθμό διαδικτυακών αναζητήσεων, μέσω κινητού τηλεφώνου, από κατοίκους του Χονγκ Κονγκ. 

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Google και δημοσιεύει η South China Morning Post, οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ εξερευνούν νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην χώρα τους αλλά και στην Ευρώπη, με την δευτερη να εκπροσωπείται από την Σαντορίνη και την Κροατία!


Η κατάταξη έχει ως εξής : 1. Φινλανδία 2. Χαϊνάν (Κίνα)  3. Οκινάουα (Ιαπωνία)  4. Kumamon (Ιαπωνία) 5. Μπανγκόκ 6. Hua Hin (Κίνα) 7. Σαντορίνη 8. Μπαλί 9. Κροατία 10. Ζανγκτζιατζιέ

το ασημένιο βραβείο των Waste and Recycling Awards κατέκτησε ο Δήμος Θήρας για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Σύμφωνα με ανάρτηση https://www.facebook.com/zorzosnik/?fref=ts του Δημάρχου Θήρας,

Στην ετήσια τελετή απονομής των Waste and Recycling Awards, η οποία πραγματοποιήθηκες χτες (17.12) το βράδυ στο ξενοδοχείο Intercontinental, ο Δήμος Θήρας κέρδισε το Ασημένιο Βραβείο για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης που υλοποιεί!

Με ιδιαίτερη χαρά εγώ και οι συνεργάτες μου παραλάβαμε το βραβείο, το οποίο μας απονεμήθηκε κατόπιν αξιολόγησης από ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή με επικεφαλής την κα. Κάτια Λαζαρίδη, καθηγήτρια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους και επιχειρήσεις του νησιού μας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου μας, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον της Σαντορίνης.

Το βραβείο ανήκει σε εσάς.

Πανναξιακός – Α.Ο. Θήρας (20.12 17.00) – Α.Ο. Θήρας – ΑΕΚ (23.12 ΔΑΠΠΟΣ)

Στην 10η αγωνιστική την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 17.00 ο Α.Ο. Θήρας (4ος με 20 βαθμούς)  αντιμετωπίζει τον Πανναξιακό (5ος με 18 βαθμούς) στην Νάξο και στην 11η, με την οποία ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του πρωταθλήματος, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, την ΑΕΚ στην έδρα του στο ΔΑΠΠΟΣ.

Μετά την πολύ σημαντική νίκη – κατάκτηση του Α.Ο. Θήρας στον αγώνα του με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα βόλεϊ της Σαντορίνης βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Α1 με 20 βαθμούς διεκδικώντας την παραμονή της σε αυτήν και την συμμετοχή της στα play of με το τέλος της φετινής αγωνιστικής.


MVP (πολυτιμότερη αθλήτρια) της 9ης αγωνιστικής (Α.Ο. Θήρας – Παναθηναϊκός) η Μπρίνκμαν

Η Μπρίνκμαν του Α.Ο. Θήρας προσέθεσε το όνομα της στη λίστα με τις αθλήτριες που έχουν κερδίσει τον τίτλο της MVP (της πολυτιμότερης βάση των στατιστικών της αθλήτριας της αγωνιστικής) στη φετινή χρόνια στον αγώνα της ομάδας της του Α.Ο. Θήρας με τον Παναθηναικό την Κυριακή 13.12

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αθλήτρια του Α.Ο. Θήρας για την επιτυχία της,

“Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανη και ευχαριστώ πολύ», είπε αρχικά η Μπρίνκμαν και αφιέρωσε τη νίκη: “Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη αυτή στον Α.Ο Θήρας, σε όλους όσοι κανονίζουν τα πάντα για εμάς και μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και μας υποστηρίζουν. Το να αναδειχθώ πολυτιμότερη παίκτρια είναι ένας τρόπος για μένα να δείξω πόσο ευγνώμων είμαι που αγωνίζομαι για αυτούς!”
Σχετικά με το πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Α.Ο Θήρας η Μπρίνκμαν ανέφερε: “Ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και μέσα από το ομαδικό πνεύμα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα επόμενα παιχνίδια και μέχρι το τέλος της σεζόν. Σίγουρα πάντως πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος”.



Επισκέψεις κοινωνικού χαρακτήρα του Α.Ο. Θήρας εν όψει των Χριστουγέννων και της νέας χρονιάς

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας,

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε και φέτος ο Αθλητικός Όμιλος Θήρας με την επίσκεψη του στο γηροκομείο στην Έξω Γωνιά Σαντορίνης, καθώς και στο Ειδικό σχολειό Φηρών.
Σύσσωμες οι αθλήτριες , ο προπονητής κ. Οικονομου, το προπονητικό team , o πρόεδρος κ. Σκοπελιτης, ο αντιπρόεδρος κ. Σπυριδακης, καθώς και η team manager κ. Ζωιτου, μοίρασαν γλυκά, δώρα και αντάλλαξαν ευχές.


η σύσταση επιτροπής για την παρακολούθηση της λειτουργίας του Κ.Υ. και των διαδικασιών για την λειτουργία του Νοσοκομείου, αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας (15.12)

Την σύσταση επιτροπής για την παρακολούθηση της λειτουργίας του Κ.Υ. για όσο αυτό λειτουργεί και των διαδικασιών για την λειτουργία του Νοσοκομείου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας σε συνεδρίασή (15.12) του ειδικά για το θέμα αυτό που είχαν συγκαλέσει ο Δήμαρχος Θήρας και ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Δαρζέντας.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και μεταξύ τους συζήτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης μετά και την ψήφιση από την Βουλή (14.12) του καταστατικού ίδρυσής του αλλά και του περιεχομένου και των αποτελεσμάτων των επαφών εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Υγείας, τον αναπληρωτή Υπ. Υγείας κ. Πολλάκη, ον πρόεδρο της ΑΕΜΥ και του ΕΚΑΒ, το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα.
Στην συνάντηση από πλευράς Υπ. Υγείας είχε υπάρξει η δέσμευση για την λειτουργία του Νοσοκομείου το συντομότερο δυνατό με την ένταξή του στην ΑΕΜΥ και την χρηματοδότησή του προϋπολογισμού του με 5 εκ. ευρώ από το Υπ. Υγείας  για την κάλυψη των αναγκών του σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για την συγκρότηση της επιτροπής παρακολούθησης του Κ.Υ. και του Νοσοκομείου πάρθηκε με γνώμονα τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο Κ.Υ. και την μετάβαση στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, τηρουμένων των δεσμεύσεων που έχουν υπάρξει από πλευράς Υπουργείου Υγείας.

Από πλευράς δημοτικών συμβούλων και ιδιαίτερα της κ. Αργυρού αλλά και των κ. Α. Σιγάλα και Χ. Δαρζέντα, εκφράστηκε το αίτημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου με επαρκές επιπλέον προσωπικό σε σχέση με αυτό που υπηρετεί στο Κ.Υ. καθώς της συγκρότησης επιτροπής από πλευράς Δήμου για την παρακολούθηση των θεμάτων και αντιμετώπισης των προβλημάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας στην Σαντορίνη.

Χαρακτηριστικό της συζήτησης στην οποία συμμετείχε το σύνολο των εκπροσώπων των υγειονομικών φορέων για την δημόσια υγεία του νησιού, ήταν οι αναφορές τους στα υφιστάμενα και άμεσα προβλήματα του Κ.Υ. και η ανάγκη το Νοσοκομείο να λειτουργήσει με επαρκείς για την ταυτότητά του ειδικότητες γιατρών και κλινικών.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης και από πλευράς γιατρών έγινε αναφορά στις ανάγκες του Κ.Υ. σε γιατρούς με δεδομένες τις αρκετές κενές θέσεις του βάση του οργανογράμματός του και στις επιπλέον εφημερίες του υφιστάμενου προσωπικού που δεν έχουν καταβληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας προβλέπει την συγκρότηση επιτροπής που θα αποτελείται από τον επικεφαλής της κάθε παράταξης του σώματος.



παρουσίαση και συζήτηση των προτάσεων για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη (16.12)

Συζήτηση με θέμα την συγκέντρωση των απόψεων των φορέων και των παραγωγικών και κοινωνικών ομάδων της Πάρου, Νάξου και Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16.12 στην Πάρο με σκοπό τη συλλογή απόψεων για την σύνταξη του Β1 Σταδίου του «Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου»  για τις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες.

Στην συνάντηση που διοργάνωσε η Π.Ν.Α. συμμετείχαν  ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, η έπαρχος Θήρας, Θεώνη Λειβαδάρου, ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων του δήμου Πάρου, ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Αντιπάρου, εκπρόσωποι φορέων, μηχανικοί και αρχιτέκτονες καθώς και πολίτες της Πάρου.

Στην συνάντηση έγινε η παρουσίαση της μελέτης του ΥΠΕΝ ενώ αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν οι προτάσεις κάθε ενδιαφερόμενου με σκοπό να σταλούν στους μελετητές του έργου.
Για πληροφορίες σχετικά με το έργο και την κατάθεση προτάσεων κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί στο μέιλ : eparxosParou@1730.syzefxis.gov.gr  μέχρις την Δευτέρα 28.12 με σκοπό την συγκέντρωση όλων των προτάσεων.


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη μέγιστη δυνατή Ενημέρωση των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών στο Γεωγραφικό Χώρο ευθύνης της, έχει αναρτήσει το εν λόγω Τεύχος της Σύνοψης των Πορισμάτων της Έκθεσης Αξιολόγησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: http://www.notioaigaio.gr  στην Ενότητα "Διεθνή και Ευρωπαϊκά Θέματα, Προγράμματα, Προσκλήσεις, Ανακοινώσεις/Δελτία Τύπου" του συνδέσμου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (http://www.5124.syzefxis.gov.gr/index.php/site-map-5 ).

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2015

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Φιλαρμονική του Δήμου Θήρας (20.12)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεών του σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 η φιλαρμονική του Δήμου Θήρας θα παιανίσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στις 12:30 θα βρεθεί στην πλατεία της Παναγίας Πλατσανής στην Οία, στις 14:00 θα μεταβεί στη Θηρασία όπου θα ακουστούν κάλαντα και όχι μόνο στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, έπειτα θα επιστρέψουν για να "ντύσουν" με εορταστικούς ρυθμούς την κεντρική πλατεία των Φηρών και να δώσουν τη δική τους νότα στήριξης στο Μαραθώνιο αγάπης που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων και ο Δήμος Θήρας στις 17:00 και θα ολοκληρώσουν τη μουσική τους διαδρομή, πηγαίνοντας αμέσως μετά στο γηροκομείο Θήρας στην Έξω Γωνιά.


Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις μας για να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα αγάπης, αισιοδοξίας, αλληλεγγύης κι ελπίδας. 

Μαραθώνιος αγάπης από τον Δήμο Θήρας και την Ι.Μ. Θήρας (15-20.12)

Ο Δήμος Θήρας ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας Αμοργού και Νήσων συνδιοργανώνουν «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» για τη στήριξη των αστέγων στην Αθήνα.

 «Το φορτηγό της Αγάπης» θα βρίσκεται καθημερινά από 15-20 Δεκεμβρίου (9:00-18:00) μπροστά στο κλειστό γυμναστήριο και θα δέχεται τρόφιμα διαρκείας και κλινοσκεπάσματα έναντι της συμμετοχής στον μαραθώνιο.

Ο Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 17:00 με σημείο εκκίνησης στην ευθεία Φηρών – Πύργου μπροστά από την τράπεζα Πειραιώς με τελικό προορισμό την πλατεία των Φηρών όπου θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση από τον Δήμο Θήρας.

Έλα να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι όλοι μας είμαστε άνθρωποι … έλα ώστε να φτάσει η φωνή μας από τη Σαντορίνη  μέχρι την Ομόνοια.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:   2286360101 και Πληροφορίες:   6976673812


36 έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος συνολικού προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ υλοποιούνται σε 18 νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

 «Αν σταθούμε όλοι στην πλευρά των μνημείων δεν θα έχουμε διαφορές μεταξύ μας». Αυτό συνήθιζε να λέει ο αείμνηστος Ηλίας Κόλλιας που τόσα πολλά προσέφερε στην διαχρονική προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με σκέψεις όπως αυτή, πραγματοποιήθηκε στο "Κατάλυμα της Ισπανίας" η σπουδαία ημερίδα της Επιστημονικής Επιτροπής της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου με θέμα: η "Παρουσίαση των Επτά Έργων ΕΣΠΑ" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Mια μέρα Πολιτισμού, Αρχιτεκτονικής και Ιστορίας.


Κατά την τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης ευχαρίστησε τους επιστήμονες του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, της Ε. Επιτροπής και όσους εργάστηκαν επίμονα, επίπονα και αποτελεσματικά για να ενταχθούν τα έργα στο ΕΣΠΑ, να διατεθούν στον τόπο μας και να πραγματοποιηθούν με επιτυχία, δίνοντας συνέχεια στην πορεία της Ρόδου στο παρόν και στο μέλλον.

Στην αρχή της Ημερίδας μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, τονίζοντας την προσπάθεια και τον αγώνα που δίνει ο Περιφερειάρχης ως κύριος διατάκτης του ΕΣΠΑ και μοχλός της κίνησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις Υπηρεσίες, στους εργαζομένους και στο πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που εργάζεται για το ΕΣΠΑ και τη συνεχή προσπάθεια απορρόφησής του και ένταξης έργων.

Στον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για "Τα έργα πολιτισμού που υλοποιούνται από το Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και προγραμματίζονται από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020" αναφέρεται ότι: «Κύρια αναπτυξιακή επιλογή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 ήταν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η επιλογή αυτή αφορά σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και επικεντρωνόταν στον τριτογενή τομέα και ιδιαίτερα στον τουρισμό, όπου βρίσκεται και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας, στοχεύοντας στη διαφοροποίησή του με αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων.
Έτσι λοιπόν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 διέθεσε ένα σημαντικό ποσό στον τομέα του πολιτισμού, που χρηματοδότησε δύο κατηγορίες έργων: έργα για την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς (αναδείξεις μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης κτλ) και έργα ανάπτυξης πολιτιστικών υποδομών (κατασκευή και βελτίωση μουσείων και σύγχρονες πολιτιστικές υποδομές)

Στο Πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 36 έργα συνολικού προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ που υλοποιούνται σε 18 νησιά της Περιφέρειας.

Στην πλειοψηφία τους τα έργα έχουν δικαιούχο τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με τα έργα αυτά γίνονται επεμβάσεις σε 32 αρχαιολογικούς χώρους και 2 αρχαιολογικά μουσεία, ενώ δημιουργούνται 1 νέο λαογραφικό μουσείο και 1 νέο πολιτιστικό - εκπαιδευτικό κέντρο.

Τα περισσότερα από τα έργα αυτά έχουν ολοκληρωθεί ή πρόκειται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, συμβάλλοντας στον στόχο που είχε αρχικά τεθεί να δημιουργηθούν πόλοι ανάπτυξης και διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα στα μικρότερα νησιά.

Στη νέα προγραμματική περίοδο από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, το οποίο όπως γνωρίζετε είναι προϋπολογισμού μόλις 168,2 εκ. €, έχουν καταρχάς προβλεφθεί πόροι της τάξης των 7 εκ. ευρώ που θα διατεθούν για αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά σύμφωνα με την UNESCO προστασία, διαχείριση, ανάδειξη και προβολή μνημείων και αρχαιολογικών χώρων επιλεγμένων με αυστηρά κριτήρια (πχ. ιστορική σημασία, ύπαρξη περιβαλλοντικών κινδύνων, κλπ.) και με έμφαση στις περιοχές που εντάσσονται στους θαλάσσιους δρόμους του τουρισμού της κρουαζιέρας ενίσχυση μουσειακών υποδομών και μουσειακών συλλογών.

Επίσης προβλέπεται να διατεθούν πόροι ύψους 1,7 εκ. ευρώ για ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα του πολιτισμού για τον εμπλουτισμό του τουρισμού της εμπειρίας, όπως πλατφόρμες καταγραφής πολιτιστικών εκδηλώσεων, εφαρμογές οδηγών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, εικονική αναπαράσταση γεγονότων, ψηφιοποίηση τουριστικών και πολιτισμικών πόρων, διαδρομών, χαρτών κτλ.

Οι πρώτες προσκλήσεις για την ένταξη έργων πρόκειται να δημοσιευθούν στις αρχές του 2016, σύμφωνα με την εξειδίκευση και τα κριτήρια που εγκρίθηκαν κατά την 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Είναι προφανές ότι οι διαθέσιμοι πόροι δεν επαρκούν για να καλύψουν τον σχεδιασμό και τις ανάγκες του τομέα, και γι αυτό καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να πείσουμε ότι η Περιφέρεια έχει αδικηθεί από την πρώτη κατανομή και να καταφέρουμε να αυξήσουμε τους πόρους που θα έχουμε στη διάθεσή μας έως το 2020».


Τέλος ο κ. Φλεβάρης τόνισε ότι "είναι κοινή διαπίστωση όσων παρακολούθησαν την ημερίδα ότι η Ρόδος και το Νότιο Αιγαίο εξακολουθεί να είναι σημαντική Μεσογειακή δύναμη και με την στόχευση, εργασία και συνεργασία όλων μας μπορούμε να βαδίσουμε μπροστά".

συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με τον Πρέσβυ της Ρωσίας στην Ελλάδα, κ. Andrey M. Maslov

O Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Πρέσβυ της Ρωσίας στην Ελλάδα, κ. Andrey M. Maslov.


Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, εκφράσθηκε αμοιβαία ικανοποίηση για τη θετική δυναμική που απέκτησαν, κατά το τρέχον έτος, οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας. Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας σε τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του κυρίου Υφυπουργού, ιδίως ενόψει της επικείμενης έναρξης του προγράμματος δράσεων του αφιερωματικού έτους «Ελλάδα - Ρωσία 2016».

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015

ενημερωτική εκδήλωση του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών με στόχο την διάδοση και εμπέδωση των νέων μεθόδων Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα (22.12 Αθήνα)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πικραμμένος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) έχουν την τιμή να προσκαλέσουν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στη Συνέντευξη Τύπου - Επίσημη Παρουσίαση του Οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 στο Ξενοδοχείο “ELECTRA PALACE” στην Αθήνα.

Με βασικό χαρακτηριστικό και στρατηγικό πλεονέκτημα τη συμμετοχή όλων των Κοινωνικών Εταίρων και των σημαντικότερων Θεσμικών Εκπροσώπων της οικονομικής ζωής, της Αυτοδιοίκησης και της Επιστημονικής Κοινότητας, ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) δημιουργήθηκε στα τέλη του 2015 για να συμβάλει αποφασιστικά στη διάδοση και εμπέδωση της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Αναγνωρίζοντας τη δυναμική και τις προοπτικές που παρουσιάζει στη χώρα μας η εναλλακτική επίλυση των διαφορών, 15 από τους σπουδαιότερους και πλέον δραστήριους Φορείς συνέταξαν τις δυνάμεις τους:
ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών (ΣΕΒ)
Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)
Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ)
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ)
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ)
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)
Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ)
Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)
Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (εεδε)
Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας (ΕΕΔΕ)
Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Hellas)


ανακοίνωση διαβούλευσης και φόρμα επί του Στρατηγικού Σχεδίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό - πρόσκληση συμμετοχής σε διαβούλευση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Αγαπητοί,

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θέτει σε διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο Marketing 2015-2020 του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, Insete & Marketing Greece.  To Στρατηγικό Σχέδιο θα to βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΠΝΑΙ http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=6751

Στο παρόν παρουσιάζονται η ανάλυση του Τουριστικού Προϊόντος, η σύνθεση του τοπικού χαρτοφυλακίου εμπειριών και η διαμόρφωση των τουριστικών προϊόντων με επικέντρωση στις κύριες κατηγορίες προϊόντων «Ήλιος & Θάλασσα», «City Break», «Πολιτιστικός» και «Θρησκευτικός» Τουρισμός  σε συνδυασμό με υποστηρικτικές κατηγορίες όπως  Γαστρονομία, Ευεξία, Φύση και δραστηριότητες, καθώς και με εξειδικευμένα τμήματα αγοράς και με ειδικά ενδιαφέροντα.

Τα τουριστικά προϊόντα έχουν αντιστοιχηθεί με ενδεικτικούς προορισμούς, με βάση τις ανάγκες και τους στόχους που τίθενται.

Στο παρόν εγχειρίδιο δεν εξετάζονται αναλυτικά οι κατηγορίες που αφορούν τον Ιατρικό Τουρισμό, το Συνεδριακό Τουρισμό (MICE, Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) και το Ναυτικό Τουρισμό, καθώς αποτελούν αντικείμενα ξεχωριστών μελετών, κατά περίπτωση.

Στην επισυναπτόμενη φόρμα, η οποία είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα της ΠΝΑΙ μαζί με το Στρατηγικό σχέδιο, μπορείτε να συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία και να αποστείλετε τις προτάσεις και τα σχόλιά σας, μέχρι 31/12/2015 στο email aegeanislands@pnai.gov.gr

Με εκτίμηση

Μαριέτα Παπαβασιλείου Βακιάνη
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΝΑΙ
Τηλ: +30-2241360532
Fax: +30-2241360613


Το έντυπο της διαβούλευσης που αφορά φορείς και ιδιώτες μπορείτε να δείτε, να κατεβάσετε και να συμπληρώστε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0B6cFUP9k5xATa09PNDVxZlZBS25oRkF2STBkX192WXNybnlJ/view?usp=sharing

πρόσληψη δύο ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου από τον οργανισμό κοινωνικής μέριμνας και παιδείας του Δήμου Θήρας (17-27.12)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο οργανισμός κοινωνικής μέριμνας και παιδείας ανακοινώνει την πρόσληψη δύο ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Παρακαλώ θερμά αναρτήστε το. Οι αιτήσεις ξεκινούν σήμερα 17/12/2015 και για δέκα ημέρες!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ  2/ 2015 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Το Ν.Π.Δ.Δ.«Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας» Δήμου Θήρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμωνγια την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» Δήμου Θήρας, που εδρεύει στην Επισκοπή Γωνιάς Δήμου Θήρας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
101      Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας» Δήμου Θήρας
(Για τον Παιδικό Σταθμό Επισκοπής Γωνιάς )            Δήμος Θήρας  ΤΕ Βρεφονηπιοκόμου Από την υπογραφή της σύμβασης έως
 31-7-2016       1
102      Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας» Δήμου Θήρας (Για τον Παιδικό Σταθμό Επισκοπής Γωνιάς )    Δήμος Θήρας              ΔΕ Βοηθού Βρεφοκόμου Παιδοκόμου          Από την υπογραφή της σύμβασης έως
 31-7-2016       1

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας» Δήμου Θήρας, ΤΘ497, Καρτεράδος, Τ.Κ.84700 Θήρα, υπόψιν κας Θεοδώρας Μπάμπα (τηλ: 2286031075).
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση• β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων  Διαγωνισμών Φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ)γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι  Ανεξάρτητες και άλλες αρχές  ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων  Διαγωνισμών Φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ).ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «23-01-2015». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό στην www.asep.gr και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται και για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης.


ΗΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΟΛΓΑ ΓΡΑΒΑΝΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (SITES) «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες η online διαφημιστική επικοινωνία της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας «Σαντορίνη, προορισμός όλο τον χρόνο».

Η καμπάνια θα διαρκέσει 3 εβδομάδες και απευθύνεται σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα χώρες από τις οποίες έρχονται περισσότεροι ταξιδιώτες στην Ελλάδα όπως Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Σκανδιναβικές χώρες κα.

Η καμπάνια έχει προγραμματιστεί στα  μεγαλύτερα  ταξιδιωτικά sites–όπως tripadvisor, lonelyplanet, expedia, airbnbκα -  των παραπάνω χωρών και προβάλλεται με bannersκαι videobanners.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ιστοσελίδα του NationalGeographicόπου: το bannerεμφανίζεται τόσο στην κεντρική σελίδα (homepage) όσο και στα επιμέρους section του site όπως travel, photography, news, ROS (acrossthesite) αλλά & στο GreeceGuide,το video (Interstitials)  εμφανίζεται σε όλα τα sections του site μπροστά από το περιεχόμενο (όταν ο user ανοίγει την σελίδα) και τα prerolls εμφανίζονται  πριν από την εμφάνιση κάποιου video.  Κάποια από τα παραπάνω μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.nationalgeographic.com/  

Ο αριθμός των επαφών (impressions) που αναμένεται να αποφέρει η καμπάνια υπολογίζεται στα 2,500,000 impressions.


Η υλοποίηση της καμπάνιας υποστηρίζεται οικονομικά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

αποφάσεις διάσωσης δύο σημαντικών περιβαλλοντικών έργων του ΕΣΠΑ, σε Κέα και Πάτμο, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Στο πλαίσιο της δέσμευσης του πρωθυπουργού για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το κλείσιμο του τρέχοντος ΕΣΠΑ


Στο πλαίσιο της διαδικασίας διάσωσης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την λήξη του προγράμματος στις 31/12/2015, καθώς και της συμφωνίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεσμεύτηκε για την ομαλή χρηματοδότησή τους εντός του 2016, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε δύο αποφάσεις παράτασης των προθεσμιών εκτέλεσης έργων.

Πρόκειται για τα έργα:

1. «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Κέας», του οποίου η συνολική προθεσμία εκτέλεσης παρατείνεται μέχρι τις 6/11/2016 για την ολοκλήρωση κατασκευής του και έως 6/5/2017 για την δοκιμαστική λειτουργία του.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΑΑ.

2. «Κατασκευή του έργου “Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πάτμου”», του οποίου η συνολική προθεσμία εκτέλεσης παρατείνεται μέχρι τις 28/2/2016 για την ολοκλήρωση κατασκευής της εγκατάστασης και έως 31/8/2016 για την δοκιμαστική λειτουργία της.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΑΑ.


Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2015

μια ψηφίδα στη Σαντορίνη – δημοσίευμα της «Αυγής» για την λειτουργία του Νοσοκομείου

Στο κείμενο του Πέτρου Κατσάκου για την εφημερίδα «Αυγή» (16.12) με τίτλο «Μια ψηφίδα στη Σαντορίνη» αναφέρονται τα εξής για την προσεχή λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού,

Στο Κοινοβούλιο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας το νομοσχέδιο με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και αφορούν μέρος του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 294 σελίδες του νομοσχεδίου μπορεί κανείς να εντοπίσει περισσότερες από εκατό καίριες παρεμβάσεις σε τομείς που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών και θα άξιζε τον κόπο να αναφερθούν μία προς μία.

Αξίζει τον κόπο, όμως, να σταθούμε σε μία από τις παρεμβάσεις του νομοσχεδίου που έρχεται να καταδείξει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ποιοτική διαφορά της κυβέρνησης αυτής με το «εμπορικό» πνεύμα των προηγούμενων. Αξίζει τον κόπο να δει κανείς ότι χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια όχι μόνο για να λειτουργήσει επιτέλους το Νοσοκομείο Θήρας, αλλά κυρίως για να γλιτώσει από τα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπου και το έσπρωχνε με κάθε τρόπο ο αλησμόνητος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Είναι χαρακτηριστικό πως δαπανήθηκαν περίπου 12.500.000 ευρώ για τη δημιουργία νοσοκομείου κοντά στα Φηρά Σαντορίνης και, ενώ αυτό έχει αποπερατωθεί εδώ και χρόνια, δεν λειτούργησε ποτέ. Το έργο κατασκευής του Νοσοκομείου Σαντορίνης είχε χαρακτηριστεί ειδικής φύσης προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος του δημόσιου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού και να προτιμηθεί η μέθοδος της πρόσκλησης σε συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρείες, στην Άκτωρ (του Ομίλου Μπόμπολα), στην ΤΕΡΝΑ (του Ομίλου Περιστέρη - Κάμπα), στη θυγατρική της Άκτωρ Τομή ΑΒΕΤΕ, καθώς και στην Τοξότης Α.Ε., η οποία ανήκει στην Τεχνική Ολυμπιακή, η οποία με τη σειρά της έχει συνεργαστεί με την Άκτωρ σε διάφορες κοινοπραξίες.

Παρά το γεγονός πως το νοσοκομείο ήταν ένα δημόσιο έργο, ο τότε υπουργός Υγείας με επιστολή του προς τη δημοτική αρχή του νησιού είχε θέσει το δίλημμα «ή αναλαμβάνει ο δήμος το κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου, ύψους 6.000.000 ευρώ, ή το εκχωρώ με ΣΔΙΤ σε ιδιώτη ή στο ΤΑΙΠΕΔ προς ιδιωτικοποίηση». Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που κατασκευάστηκε «για να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού του νησιού» κινδύνευσε να περάσει στα χέρια ιδιωτών, καθώς, όπως υποστήριζε τότε ο κ. Γεωργιάδης, «κατασκευάστηκε προκειμένου να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια»!

Με βάση αυτή τη λογική, το νοσοκομείο έμενε κλειστό και ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά του Αιγαίου αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες τόσο του ντόπιου πληθυσμού όσο και των χιλιάδων επισκεπτών του, ώστε σε περίπτωση εκτάκτων περιστατικών υποχρεωνόταν η πολιτεία να σηκώνει ελικόπτερα για να μεταφέρει κάποιος ασθενείς ή τραυματίας στην Κρήτη. Για «ιατρικό τουρισμό» μιλούσε τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι τουρίστες που αντιμετώπιζαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας στη Σαντορίνη βίωναν μια «ιατρική οδύσσεια» μέχρι να βρουν νοσοκομείο.

Η περίπτωση του νοσοκομείου της Θήρας είναι μονάχα μια από τις δεκάδες ψηφίδες του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου στο οποίο στρέφει επιδεικτικά την πλάτη η συντριπτική πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ, που συνήθως ψάχνει γωνίες στα τάλιρα.




Αναφορά στην λειτουργία του Νοσοκομείου έκανε και η σελίδα  onmed.gr http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/338018-etoimo-na-leitourgisei-to-nosokomeio-santorinis---psifistike-diataksi-sto-v--paketo-proapaitoymenon σε κείμενο με τίτλο «Έτοιμο να λειτουργήσει το νοσοκομείο Σαντορίνης - Ψηφίστηκε διάταξη στο β' πακέτο Προαπαιτούμενων»

Στο κείμενο αναφέρεται ότι,

Γεγονός είναι πλέον, ακόμη και για τους πιο δύσπιστους, η νομοθέτηση της ίδρυσης του δημόσιου νοσοκομείου Σαντορίνης. Η σχετική διάταξη πέρασε στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων καθώς και στο Παράλληλο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στην Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστορία του νοσοκομείου Σαντορίνης έδωσε ξανά σάρκα και οστά ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο, είχε πει ότι επιθυμία του είναι να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το νοσηλευτήριο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο του νησιού αλλά κυρίως του τεράστιου όγκου των τουριστών που το επισκέπτονται. 

προς μείωση βαίνουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου - ομόφωνη η χθεσινή απόφαση της γνωμοδοτικής επιτροπής, στην οποία την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Την ομόφωνη απόφαση της γνωμοδοτικής επιτροπής για μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο Νότιο Αιγαίο, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για μια πολύ θετική εξέλιξη.

Η επιτροπή, στην οποίαν η Περιφέρεια Νοτίου εκπροσωπήθηκε από τον κ. Χατζημάρκο, συνεδρίασε χθες το πρωί στο Υπουργείο Οικονομίας  και κατέληξε ομοφώνως σε συγκεκριμένη πρόταση για το σύνολο των 559 ζωνών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η επιτροπή εισηγείται στον Υπουργό Οικονομίας:
Όσον αφορά τις κατοικίες, μείωση των αντικειμενικών αξιών από 7% έως 20%,  για το 82% του συνόλου των ζωνών στο Νότιο Αιγαίο. Σε 93 ζώνες οι αντικειμενικές αξίες παραμένουν αμετάβλητες. Πρόκειται για τις ζώνες που οι τιμές  κυμαίνονται από 500 έως 600 ευρώ το τ.μ.
Όσον αφορά την επαγγελματική στέγη, προτείνεται μείωση των αντικειμενικών αξιών σε ποσοστό 15% στο σύνολο και των 559 ζωνών.
Τι ς επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το ακριβές ποσοστό της μείωσης των αντικειμενικών αξιών ανά ζώνη.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη , που επηρεάζει το ύψος του ΕΜΦΙΑ, πολλές άλλες επιβαρύνσεις για τον πολίτη, όπως φόρος μεταβίβασης, δημοτικά τέλη, πάγια εταιρειών κοινής ωφέλειας καθώς  και άλλους φόρους. Είναι πολύ σημαντικό, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο, να οδηγούμαστε σε ένα πρώτο κύμα μειώσεων της φορολογίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο επαναπροσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2016, ώστε οι νέες τιμές να ισχύσουν από 1ης Ιουνίου 2016.  Από την πλευρά της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διευκολύνει τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας προκειμένου να υλοποιηθεί η εν λόγω απόφαση.  «Στόχος μας είναι στις νέες αντικειμενικές αξίες  να αποτυπωθούν οι πραγματικές συνθήκες για το τι ισχύει πραγματικά στην αγορά, ως προς τις εμπορικές αξίες» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

βράβευση από τη Λέσχη Lions Ρόδου με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των πρωτευσάντων μαθητών της Γ΄ λυκείου, όλων των σχολείων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων

Η Λέσχη Lions Ρόδου, η οποία δραστηριοποιείται στη Ρόδο τα τελευταία 50 χρόνια με μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά, για 16η συνεχή χρονιά θα βραβεύσει, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον πρώτο μαθητή της Γ΄ Λυκείου απ’ όλα τα σχολεία του Νομού Δωδεκανήσου (βάσει της βαθμολογίας της Β΄ λυκείου) , με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ‘Metropol multicinema’ στη Ρόδο και εκτός από τους πρωτεύσαντες των σχολείων της Δωδεκανήσου, κατόπιν επιθυμίας του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, θα συμπεριληφθούν και οι πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ λυκείου των σχολείων των Κυκλάδων.

Ήδη η Λέσχη, σε συνεργασία  με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο  «Δια Βίου Μάθησης και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης» κ. Άγγελο Ανανία, επικοινώνησε με τα σχολεία και συγκέντρωσε τους πρωτεύσαντες μαθητές από τα περισσότερα. Ελπίζουμε στην ανταπόκριση και των υπολοίπων σχολείων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, που το επιθυμούν, να συμμετάσχουν.

Η Οργανωτική Επιτροπή επικοινώνησε με όλα τα παιδιά, (από τα σχολεία που απάντησαν)  και τις οικογένειές τους, ενημερώνοντάς τους για τον θεσμό της βράβευσης και δίνοντας  τις απαραίτητες οδηγίες και διευκρινίσεις.

Οι εκδηλώσεις, προγραμματίζεται να γίνουν το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου και έχουν ως εξής:
1.           Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί Συνδιάσκεψη των μαθητών, που θα γράψουν εργασία με θέμα:  «Η επιλογή επαγγέλματος ως παράγοντας επιτυχίας και συμβολής στην ανάπτυξη της  Χώρας σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ύφεσης».
Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ρόδου. Για τα παιδιά από τις Κυκλάδες, που δεν θα μπορέσουν να παραστούν, η παρουσίαση μπορεί να γίνει με τηλεδιάσκεψη από τη Σύρο ή να αποσταλεί η εισήγηση τους και να διαβαστεί στη Συνδιάσκεψη.
Το Βράδυ του Σαββάτου, η Λέσχη Lions Ρόδου, θα δεξιωθεί όλους τους μαθητές και τους γονείς τους σε ξενοδοχείο της πόλης.
Δύο παιδιά από τις Κυκλάδες και δύο από τα Δωδεκάνησα, με τις καλύτερες εισηγήσεις, θα φιλοξενηθούν με ένα συνοδό, για μια βδομάδα (μετά τις πανελλήνιες), σε Ρόδο και Σύρο αντίστοιχα, για διακοπές και για να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η αξιολόγηση των εισηγήσεων θα γίνει από ομάδα καθηγητών.
2.         Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, παρουσία των Αρχών, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου Metropol Multicinema η τελετή βράβευσης, με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει μπουφές με ελαφρύ φαγητό, προσφορά χορηγού της Λέσχης.

Την πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου θα εκδοθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με όλους τους πρωτεύσαντες μαθητές/μαθήτριες των σχολείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των χορηγών και υποστηρικτών της Λέσχης.
Για τους μαθητές/μαθήτριες από τα νησιά, καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης τους καθώς και η διαμονή τους, μαζί με ένα συνοδό, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Λέσχη και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Οι πρωτεύσαντες από τις Κυκλάδες, που δηλώθηκαν από τα σχολεία τους και έχουν ενταχθεί , στο πρόγραμμα είναι:
1.         ΓΕΛ Τήνου -  Ιωάννα -Μαρία Λεβάντη του Απόστολου και της Ευαγγελίας ,  με βαθμό 19,2.
2.         ΓΕΛ Πάρου -  Ήριννα Κυριαζάνου του Ιωάννη και της Αναστασίας, με βαθμό 19,7.
3.         ΓΕΛ Νάουσα Πάρου -  Σάββας Σιφναίος του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής-Ελένης, με βαθμό 19,7.
4.         ΕΠΑΛ Πάρου -  Μαρία Παπαδοπούλου του Κωνσταντίνου και της Νικολέττας, με βαθμό 19,0. 
5.         ΓΕΛ Μυκόνου -  Μαρία Μονογυιού του Ιωάννη και της Δήμητρας, με βαθμό 19,6.
6.         Ιδιωτικό ΓΕΛ Μυκόνου -  Αθηνά Κουκά - Καρακατσάνη του Δημητρίου και της Ελκένης, με βαθμό 19,3. 
7.         ΓΕΛ Θήρας -  Μαργαρίτα Ιακωβίδη του Πέτρου και της Μαρουλιάς, με βαθμό 19,6. 
8.         ΓΕΛ Θήρας -  Ελένη Καραμολέγκου του Γεωργίου και της Μαρίας, με βαθμό 19,6. 
9.         ΓΕΛ Μήλου -  Μαρία Ψαθά του Κωνσταντίνου και της Ευφροσύνης , με βαθμό 19,6. 
10.       Γυμνάσιο Σίφνου, Λ.Τ. -  Γεώργιος Σούλης του Μιχαήλ και της Παναγιώτας, με βαθμό 19,7.
11.       Γυμνάσιο Κύθνου , Λ.Τ. -  Μάρκος Γονιδάκης του  Νικολάου και της Ειρήνης, με βαθμό  17,7.
12.       Γυμνάσιο Ίου, Λ.Τ.  -  Ευαγγελία Σταυράκη τουΝικολάου και της Ουρανίας , με βαθμό  17,1.

Ο ΠρόεδροςΠαύλος Μπακίρης         

Ο Γ. Γραμματέας &Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Ευαγόρας Νικολάου