Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2009


Όλα κι όλα ή …
Ένα στα τρία …


Ένα από τα τρία παρακάτω κείμενα είναι γραμμένο από γυναίκα (ε, από κάπου έπρεπε να πιαστώ να ξεκινήσω..!)
Οι γυναίκες γράφουν όμορφα. και διαβάζουν όμορφα και μιλούν όμορφα και κάνουν πολλά πράγματα πολύ όμορφα. πόσο μάλλον όταν δουλεύουν στο σπίτι τους και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. οι γυναίκες δεν υπουργευουν μόνον όμορφα. είμαι δηλαδή σίγουρη ότι κι όταν κληθούν να το κάνουν, το κάνουν μια χαρά.
Πλήν όμως, το ξάφνιασμα για τις πολλές γυναίκες υπουργούς με … ξαφνιάζει!
Γιατί απορείτε; Πέρα από αναμενόμενο, λόγο και του διεθνούς κλίματος, είναι και… φυσιολογικό. Πιο πολύ θα με παραξένευε μια γυναίκα υδραυλικός παρά υπουργός.

Τα τρία κείμενα που ακολουθούν καλωσορίζουν και υποδέχονται την νέα κυβέρνηση στην … πραγματικότητά της! στην πραγματικότητα στην οποία καλείται να λειτουργήσει. Να επιβιώσει αρχικά, κι αν μπορέσει, να εφαρμόσει και το πρόγραμμά της, εχει καλώς….
Είναι τρία ενδιαφέροντα κείμενα (τα τυχαία πρώτα τρία, είναι η αλήθεια) στα βασικά σημεία των οποίων είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσει κανείς. Μέχρις εδώ όλα καλά.

Πλήν όμως, μήπως είμαστε, μήπως κάποιοι είναι λίγο έως πολύ υπερβολικοί ή ακόμη και γραφικοί στο θέμα της «διαφθοράς»; Μήπως; Και φοβάμαι μην φτάσουμε -και μην φτάσουν και οι νέοι υπουργοί- σε ένα σημείο να κυνηγάνε -διεφθαρμένα- φαντάσματα(!) παραμερίζοντας την παραγωγή έργου.

Και για να γίνω σαφής, φοβάμαι μην την πατήσει γενικώς η κυβέρνηση Παπανδρέου σαν την κυβέρνηση Καραμανλή, κι αντί οι υπουργοί να κοιτάξουν να ανακουφίσουν τον πολίτη, να ψάχνουν όλοι μαζί να βρουν και να τιμωρήσουν τον κακό πολίτη.

Κι, εχω την αίσθηση ότι ώρες ώρες, μιλάμε τόσο θεωρητικά για την «διαφθορά»…. Τόσο που χάνουμε την ουσία και φτάνουμε σ ένα σημείο να κοροϊδευόμαστε όλοι μεταξύ μας. …
Κι ακόμη χειρότερα, και μακριά από μας, να κυνηγιόμαστε μεταξύ μας …

Το ότι η δημόσια διοίκηση χρειάζεται νέους ανθρώπους είναι γεγονός.
Πέμπτη μεσημέρι. Στην ίδια θέση στην ίδια υπηρεσία. Άλλη εξυπηρέτηση είχα πριν από κανα μήνα από έναν νέο ,συνομήλικό μου, υπάλληλο, άλλη από τον γηραιό αντικαταστάτη του. στην πρώτη περίπτωση, είχαμε κι ένα σωρό άλλα πράγματα να πούμε. Στην δεύτερη τίποτε. Ειλικρινώς τίποτε. Είναι από τις περιπτώσεις που κρατάς το στόμα σου κλειστό γιατί ότι και να πείς το βρίσκεις μπροστά σου….
Αυτό είναι η διαφθορά. για μένα…

Α, και επίσης σοβαρά διεφθαρμένος, άρρωστος άνθρωπος δηλαδή, παλαβός, είναι αυτός που με δουλοπρέπεια πηγαίνει και δίνει το φακελάκι στον δημόσιο γιατρό και λειτουργό γενικώς… αυτόν τον πολίτη πρέπει να «σηκώσουμε» κι οχι να κυνηγάμε φαντάσματα. …

Ειλικρινώς φοβάμαι… καλοπροαίρετα δηλαδή. νοιάζομαι μην την πατήσει η νέα κυβέρνηση!
Δεν «φοβάμαι» με την έννοια ότι καιροφυλακτώ και κοιτάζω πότε θα πέσει ο ένας ή ο άλλος στη λακκούβα για να γίνω προφήτης και να το … φχαριστηθώ…
καθένας και παντού με το παιχνιδάκι του…

Προσωπικά, μια χαρά μου φαίνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα και μακάρι να πετύχει. Κι εμείς εδώ θα είμαστε να γράφουμε τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει.
Καμια φορά τα πράγματα είναι και απλά.

ΥΓ επί του θέματος.
Κι ο Τύπος μπορεί να θεωρηθεί «διεφθαρμένος». Ο κάθε επαγγελματίας λέει και γράφει αυτό που τον συμφέρει. Έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν βλέπω όμως κανέναν να ενοχλείτε...

Οι τρεις γνώμες…

Να σπάσει το κράτος
Του Μπάμπη Παπαδημητρίου
Aξίζει ο Ελληνας πολίτης το καλύτερο; Εχει ο «πελάτης» δίκαιο όταν ζητάει τις υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης; Ανταποκρίνεται η ποιότητα του δημόσιου κρατικού αγαθού στην τιμή που πληρώνει ο φορολογούμενος; Τα ερωτήματα αυτά ήταν πίσω από την προσαγόρευση Παπανδρέου προς το πρώτο υπουργικό «του» συμβούλιο. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήσαν κάποτε ικανοποιητικές, συχνά προφανείς, ορισμένες εξαιρετικές.
Για την συνέχεια πατήστε εδώ….


Υπουργεία ευφημισμών
Tου Παντελη Μπουκαλα
Με το πρώτο ΠΑΣΟΚ, το 1981, είχαμε «τον λαό στην εξουσία». Με το τωρινό ΠΑΣΟΚ κάναμε άλμα τεράστιο κι έχουμε έτσι «τους αντιεξουσιαστές στην εξουσία», όπως τουλάχιστον είπε ο πρωθυπουργός πλέον Γ. Παπανδρέου στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Και ακριβώς επειδή πια εξουσιάζουν οι αντιεξουσιάζοντες, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ή έστω, εκδημοτικισμένο για να ηχεί φιλολαϊκότερο, Δημόσιας Τάξης. Τώρα πια μας πρέπει Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επικεφαλής του ετέθη αυτονοήτως ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποδεδειγμένα αντιεξουσιαστής αν όχι αναρχοαυτόνομος, επί των υπουργικών ημερών του οποίου, όπως καλά θυμούνται όσοι δεν βιάζονται να λησμονήσουν, τα ΜΑΤ, ευγενέστατα, ούτε συνταξιούχους γηροκομούσαν έξω από το Μαξίμου ούτε σπαταλούσαν τα πολύτιμα δακρυγόνα τους στην κεφαλή φοιτητών, μαθητών και λοιπών διαμαρτυρομένων.
Για να διαβάσετε την συνέχεια πατήστε εδώ…


Η σημειολογία της επανίδρυσης
Tης Τασουλας Καραϊσκακη
O κ. Παπανδρέου, έδειξε, ευθύς εξαρχής, ότι γνωρίζει άριστα τη σημειολογία της αλλαγής για την οποία μιλούν προεκλογικά όλοι οι ηγέτες. Εφοδίασε με πλήθος σημαίνοντα (σε επίπεδο λέξεων και κινήσεων, όπως αυτή της κατάργησης των επιτροπών στα υπουργεία) την περιλάλητη επανίδρυση του κράτους και κέρδισε τις εντυπώσεις – την πρώτη γερή παρτίδα στην πολιτική σκακιέρα. Την οργανωμένη με φορμαλιστική ακρίβεια «έφοδο» στο πεδίο των εντυπώσεων άρχισε με τη δημοσιοποίηση των προτάσεων προς τους Οικολόγους Πράσινους και τη Μαρία Βασιλάκου για ανάληψη της ευθύνης του υπ. Περιβάλλοντος. Η άρνηση αμφοτέρων, απλώς αποκάλυψε την (μάλλον ηθελημένη) προχειρότητα της πρότασης. Στόχος, ίσως να σημειωθούν προθέσεις, να γίνει ένας υπαινιγμός για του τι είναι ικανός να επιχειρήσει ο κ. Παπανδρέου στο μέλλον...
Για να διαβάσετε την συνέχεια πατήστε εδώ…


Νωρίτερα, και μάλιστα προεκλογικά, κάποιοι αναρωτιούνταν και πολύ καλά έκαναν πως θα κυβερνήσει το Πασοκ.

Ποιο από τα δύο ΠΑΣΟΚ;
Tου Αλεξη Παπαχελα
Eνα ερώτημα που συζητιέται ευρέως αυτή την εποχή είναι το ποιο ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει αν ο κ. Παπανδρέου κερδίσει τις εκλογές. Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου, οι οποίοι έχουν ψηφίσει Σημίτη αλλά και Καραμανλή και οι οποίοι τώρα «ψάχνονται». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει και τα δύο κομμάτια του ΠΑΣΟΚ, και το παλιό «ανδρεϊκό» βαθύ ΠΑΣΟΚ και το μεταμοντέρνο. Και αυτό είναι λογικό σε ένα μεγάλο κόμμα στο οποίο συνυπάρχουν όλα τα στρώματα και ρεύματα της ελληνικής κοινωνίας μαζί με συσσωρευμένη ιστορία και ισορροπίες δεκαετιών.

Εγω πάλι λέω, ότι τα πράγματα ,ίσως, να είναι λίγο πιο απλά και να μην έχουν να κάνουν, τόσο, με τα όσα έγιναν και από ποιους. Με δυό λόγια ότι έγινε έγινε, καιρός να δούμε που βρισκόμαστε σήμερα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ακομπλεξάριστη ματιά.
Με ισορροπίες κυβερνάει και διοικεί ότι εχει να διοικήσει κανείς, όχι με ακρότητες.
Σε πιο «πρακτικό επίπεδο» με κανένα, αμιγώς, από τα 2. Αλλά και με τα δύο παρέα.
Η ελλάδα αλλάζει επειδή σαν ένα ελαφρό εαρινό αεράκι την ακουμπά ο άνεμος των διεθνών αλλαγών και ανακατατάξεων. (τι ποιητικό αυτό.. θα μπορούσε να το έχει πει ο Βύρωνας Πολύδωρας….)



ΥΓ Όλα κι όλα! Θρασύς ο νέος πρωθυπουργός! Κοιτάει να πάρει την δουλειά ολονών! Δεν του φτάνουν οι οικολόγοι και οι πράσινοι κλπ… αυτός θέλει να πάρει και την δουλειά των αντιεξουσιαστών! «να λειτουργήσου οι υπουργοί ως αντιεξουσιαστές» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο θέλοντας να πάρει την δουλειά ολονών…
(και φαντάζομαι χαρακτηριστικό διάλογο «τι κρατάτε κυρία Μαριλίζα στο τσαντάκι σας, το κολατσιό σας;» «όχι, τη μολότοφ μου..» και ξεκαρδίζομαι στα γέλια)
Και οι αντιεξουσιαστές τι θα κάνουν μετά; ……..



ΥΓ Νο2 Αλίμονο, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξέρει να παίρνει συνεντεύξεις! (την ώρα που πρέπει..)
Επιτέλους πια και κάτι καλό για τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί ακόμη δε βγήκε έπεσαν όλοι να τον φάνε..! βρέ βρε βρε κάτι παλαιοσυντηριτικές αντιλήψεις αυτή η χώρα…


ΥΓ Νο3
Καλά, επειδή είμαστε μαθημένοι αλλιώς, συγνώμη που χαμογελάω λίγο και μου φαίνεται αστείο, αλλά είναι που ξέρουμε την πεπατημένη…τον κανονικό δηλαδή τρόπο…. Εν πάσει περιπτώσι, όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, να μην εχει δηλαδή να παραπονιέται οτι περνάνε μόνο οι κολλητοί…
γιατί, ως γνωστό, το οτι εχει κανείς γνώσεις, δε σημαίνει οτι δεν μπορεί να είναι και κωλόπαιδο. η αξιοκρατία αξιοκρατία αλλά μην είμαστε και μ…. !

«Οσοι (πάντως) θεωρούν ότι διαθέτουν τα προσόντα και επιθυμούν να αναλάβουν γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων, όπως και γενικοί γραμματείς περιφερειών μπορούν από σήμερα και μέχρι την προσεχή Τρίτη να το δηλώσουν μέσω της νέας ιστοσελίδας www.opengov.gr που άνοιξε χθες η κυβέρνηση θέτοντας σε άμεση εφαρμογή την πρόσφατη δέσμευση της «να προσληφθούν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί». Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα προκηρύσσονται 88 θέσεις κρατικών αξιωματούχων ενω δεν διευκρινίζεται επακριβώς ο τρόπος και από ποιους θα γίνει η οριστική επιλογή. Ωστόσο, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπ' όψιν το βιογραφικό και η πείρα των υποψηφίων, χωρίς ωστόσο να κρύβει ότι η διαδικασία αυτή είναι πρωτίστως πολιτική και ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν ευλόγως οι πολιτικοί προϊστάμενοι των υπουργείων.

Good luck……..

Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2009


Ανακοίνωση με την οποία μας ενημερώνει για μέρος του χειμερινού της πολιτιστικού προγράμματος εξέδωσε και μας έστειλε η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης


(αυτός ο φοβερός επιχειρηματολογικός-!- πρόλογος να έλλειπε, τι καλά που θα τανε..! αλλά δεν τον σχολιάζουμε. φτάνει που είμαστε επαγγελματίες και μπορούμε να καταλαβαίνουμε και τα δυσνόητα..)


η επιχείρηση θα μπορούσε κάλλιστα να επιχειρηματολογήσει υπέρ των εκδηλώσεών της, λέγοντας πως οι χειμωνιάτικες εκδηλώσεις σε ενα νησί που τα περισσότερα μαγαζιά κλείνουν και δεν έχουμε ούτε θέατρα, ούτε μόλ, ούτε πολυχώρους, ούτε μούλτιπλεξ, ούτε παγοδρόμια, ούτε ιππόδρομο, ούτε καζίνα, ούτε μεγάλες πίστες, ώστε να διασκεδάσουν οι νέοι μας,


πόσο μάλλον σε περίοδο κρίσης που αυτοί που τα χουν πάνε και τα χαλάνε αλλού κι αυτοί που δεν τα χουν κάθονται σπίτι τους και βλέπουν τηλεόραση,


για όλους ,λοιπόν, τους παραπάνω λόγους, οι εκδηλώσεις είναι επιβεβλημένες.




(γενικά πάντως, αν δεν ήταν έγκυρο το μέιλ, θα νόμιζα οτι κάποιος μου κάνει πλάκα...


ειδικά όταν διάβασα για τους ενήλικες που μπορούν να ανακαλέσουν το παιδί που -μπορεί, που ξέρεις μπορεί να- κρύβουν μέσα τους...)







Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Επιχείρησης,



Η προσφορά προς το συμπολίτη και ιδίως στα παιδιά πρέπει να λαμβάνει χώρα ιδιαιτέρως σε περιόδους που οι διέξοδοι είναι περιορισμένοι στο νησί της Σαντορίνης και οι επιλογές λιγοστεύουν, δηλαδή κυρίως μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν. Σκοπεύουμε λοιπόν να πραγματοποιήσουμε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, να αναπτύξουμε θέματα για το περιβάλλον και την κοινωνική μέριμνα κ.α.



Όλες οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο Μπελλώνειο και η είσοδος είναι ελεύθερη



Αυτές αναλυτικά είναι:



α) «Συγκάτοικοι στην τρέλα». Μουσική βραδιά με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών και ερμηνευτές τους Φύτρο Εμμανουήλ και Μαρώλια Μάριο στις 14 Οκτωβρίου 2009 ώρα 19:00. Μουσικοί από την Σαντορίνη θα μας χαρίσουν όμορφες στιγμές σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο έντεχνο και ροκ ελληνικό τραγούδιμε τραγούδια των Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίτσα, Σιδηρόπουλου, Ιωαννίδη, Ξυλούρη, Μάλαμα, Κότσιρα, Αλεξίου, Πυξ Λαξ κ.α.



β) Ημερίδα για το περιβάλλον τη Δευτέρα στις 2 Νοεμβρίου 2009, ώρα 10:00 με τα εξής θέματα και ομιλητές:



1) Ομιλητής Πέτρου Νίκος (πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης). «Μια περιήγηση στην ελληνική φύση»



2) Ομιλητής Κόλλας Λεωνίδας (γ.γρ. Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης) «Τα διεθνή προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης green key (πράσινο κλειδί) και Blue Flag (γαλάζια σημαία)»



3) Ομιλητής Μεγαλοβασίλης Παύλος (Γεωλόγος & Γεωχημικός, Επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΙ Ιονίων νήσων) «Προβλήματα και προοπτικές διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε νησιά του Αιγαίου»





4) Ομιλήτρια Σκώττη Έφη (καθηγήτρια εφαρμογών) «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των στερεών απορριμμάτων σε νησιωτικές περιοχές» 5) Ομιλητής Μπουχάγιερ Παύλος (Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων) «Το είδος Ailanthus altissima (βρωμοκαρυδιά): Ένας σοβαρός κίνδυνος για το περιβάλλον»



γ)θεατρική παιδική παράσταση με τίτλο «Κόκκινη κλωστή Δεμένη…» στις 6 Νοεμβρίου 2009 ώρα 11:00. Η παράσταση με ευχάριστο και εκπαιδευτικό τρόπο μεταδίδει κοινωνικά μηνύματα για τη φιλία, τις σχέσεις, την οικογένεια, την αγάπη, την ειρήνη, κ.τ.λ. Η βασική ιδέα της παράστασης είναι ότι τρία αιθέρια πλάσματα, που λατρεύουν τα παραμύθια, αφηγούνται, δραματοποιούν και μεταμορφώνονται στους ήρωες των παραμυθιών διασκεδάζοντας τα παιδιά. Η σωματική έκφραση, η χρήση μάσκας και κούκλας και τα μουσικά στοιχεία χαρακτηρίζουν όλη την παράσταση.



δ)Ημερίδα με θέμα: Θυρεοειδής αδένας και ψυχικές διαταραχές. Υποθυρεοειδισμός-υπερθυρεοειδισμός και διαταραχές στην ψυχική σφαίρα στις 7 Νοεμβρίου 2009 ώρα 17:00.



ε) θεατρική παιδική παράσταση με τίτλο «Μεθαύριο» στις 11 Νοεμβρίου 2009 ώρα 11:00. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από 3 ετών και άνω.



Η παράσταση «Μεθαύριο» είναι μια επαγγελματική παραγωγή, βασισμένη στο ομώνυμο 0ολλανδικό παραμύθι. Αν και απευθύνεται κυρίως σε παιδικό κοινό, θα αποτελέσει μια ευχάριστη εμπειρία για οποιαδήποτε ηλικία και φυσικά για όσους δεν έχουν ξεχάσει το παιδί μέσα τους, όπως επίσης και για εκείνους που θα ήθελαν να το ανακαλέσουν κοιτάζοντας την πραγματικότητα με τα αγνά μα και περίεργα μάτια της, γεμάτης δίψα για ζωή, παιδικής ψυχής.



Πραγματεύεται τη σχέση δύο αδελφών όπως αυτή προκύπτει μέσα από το έργο: Την αγάπη που τρέφουν η μια για την άλλη, την έμφυτη επιθυμία τους για επικοινωνία και παιχνίδι, αλλά και πιο σκοτεινά συναισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια όπως ο εκνευρισμός, ο θυμός, το πείσμα έως και το στιγμιαίο ‘μίσος’.



ζ) «Ανθολογία Ελληνικού Τραγουδιού» στις 28 Νοεμβρίου 2009 ώρα 20:00. Μουσική παράσταση με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών Ελλήνων συνθετών με τον κο Ρούσσο Γεώργιο (πιάνο) και την κα Αθανασίου Ντόρα (φωνή) .



στ) θεατρική παιδική παράσταση με τίτλο «o μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων» στις 3 Δεκεμβρίου 2009 ώρα 11:00. Μια παράσταση θεάτρου ικανοτήτων από την ομάδα της circus dayz. Ο μικρός πρίγκιπας ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι για να ανακαλύψει το πνεύμα των Χριστουγέννων, την ομορφιά της ζωής και την ζεστασιά των ανθρώπων. Οι μοναδικές περιπέτειες του από πλανήτη σε πλανήτη συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους σε μια παράσταση που υποδέχεται την μαγεία των Χριστουγέννων.



η) «Τα παιδιά της Σαντορίνης παίζουν μουσική» στις 13 Δεκεμβρίου 2009 ώρα 20:00. Μουσική βραδιά υπό την εποπτεία του Εθνικού Ωδείου Θήρας. Μια μουσική διαδρομή σε γνωστές κλασσικές κινηματογραφικές και όχι μόνο μελωδίες.

Το βρήκαμε στη ζούγκλα! Στο γνωστό ειδησεογραφικό πόρταλ….
και το αναδημοσιεύουμε!

VINSANTO του 1959

Το οινοποιείο Γ. Κουτσογιαννόπουλου στο Καμάρι άνοιξε βαρέλι vinsanto του 1959

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του οινοποιείου,
Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο, μεγάλης αξίας και εμφιαλώθηκε σε φιάλες των 375ml απολύτως περιορισμένες .
Ο κ Κουτσογιαννόπουλος μας είπε :«Είναι σημαντικό για την οικογένεια μας .ένα τόσο υψηλής ποιότητας vinsanto παραγωγής του 1959,παλαιομενο σε βαρέλι Πρόκειται για εσοδεία του 1959 100%, χωρίς καμιά επί πλέον προσθήκη άλλης χρονιάς. Η στάθμη του είχε κατέβει αρκετά. Το οξυγόνο που υπήρχε στο βαρέλι, μπορεί να το αλλοίωνε. Το εμφιαλώσαμε για να το προστατεύσουμε.
Δεν είχα την ευκαιρία μέχρι τώρα να μελετήσω την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα ενός visanto τόσο πολύ παλαιωμένου. Η πρώτη έκπληξη ήταν το χρώμα του, και το απίστευτο άρωμα του. Η μεγάλη έκπληξη, όταν προσπάθησα να μετρήσω τα ΒοΜε στο εργαστήριο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να ερευνήσω τα στοιχεία, την συμπεριφορά και φυσικά την γεύση του. Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία» δήλωσε ο κ. Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος.

Τα χαρακτηριστικά του: πολύ παχύρευστο, αρωματικό σε φόντο βύσσινου.
Χρώμα : βαθύ σκούρες ανταύγειες του καφέ.
Άρωμα: βύσσινου, μελιού, δαμάσκηνου, ψημένης καραμέλας, κυδωνόπαστου, αποξηραμένου σύκου.

Το σχόλιο του “Wein-Plus”, του διάσημου ελληνικού οδηγού κρασιών, για το visanto του 59 του οινοποιείου Κουτσογιανόπουλου λέει ότι “Μέχρι σήμερα 135 παραγωγοί έστειλαν 1200 κρασιά για αξιολόγηση. Την καλύτερη βαθμολογία μέχρι τώρα έχει πάρει το Vinsanto 1959 της οινοποιείου Κουτσογιαννοπουλου με 95 βαθμούς! Ένα μεγάλο κρασί με δυναμικότητα παλαίωσης μέχρι το 2060 (!) σύμφωνα με την αξιολόγηση του Marcus Hofschuster που θεωρείται σαν ένας από τους τρεις καλύτερους γευσιγνώστες της Γερμανίας.
Ένα κρασί πρωτοφανές για τα μέχρι τώρα ελληνικά δεδομένα που όμως δείχνει πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν ορισμένα κρασιά μας αν δεν θυσιαστούν στον βωμό της γρήγορης κατανάλωσης!”

George Koutsoyannopoulos
winery & wine museum Santorini
http://www.volcanwines.gr

ΥΓ:! Αυτό που ομολογουμένως δεν κατάλαβα, είναι εάν το βισαντάκι του 59 που εμφιαλώθηκε θα διατίθεται προς πώληση, όχι τίποτε άλλο, αλλά για να χουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε!





...........
Ώρα είναι, ούτως ή άλλως έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο, τα έχετε μελετήσει,
βρήκατε την ψήφο σας .. πάμε να τα ανεβάσουμε κι εμείς, συγκεντρωτικά και μαζεμένα.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα Κυκλάδων υποψηφίων βουλευτών

Πασοκ
Ρήγας 13.331
Παπαμανώλης 7.788
Καπίρης 5.526
Τούντα 3.033
Θεολογίτου 2.674

ΝΔ
Βρούτσης 10.551
Μαύρος 7.770
Απέργης 3.476
Καφτηράνης 2.110
Φίλη – Πετροπούλου 1.814

ΚΚΕ
Σιγάλας 1.112
Ψαρά 882
Πρωτόπαπας 380
Ζεπάτος 332
Ροκονίδας 299

Συριζα
Συρμαλένιος 895
Πρωτονοτάριος 621
Ισιγώνης 421
Μπίρμπα 379
Χρυσαφίδης 350

Λαος
Αλυφαντής 597
Γαβαλάς 516
Βρούτση 511
Ευστρατίου 361
Μπουλμέτης 258

Οικολόγοι – πράσινοι
Παρασκευοπούλου 503
Ευριπιώτης 464
Νικολαίδης 223
Καλλιβρούτσης 211



Σε ότι αφορά τα δύο μεγάλα κόμματα, οι υποψήφιοι ανα νησί έλαβαν,

Συρος

Πασοκ
Ρήγας 2.217
Παπαμανώλης 3.546
Καπίρης 64
Τούντα 117
Θεολογίτου 261

ΝΔ
Βρούτσης 475
Μαύρος 1.033
Απέργης 1.198
Καφτηράνης 1.260
Φίλη – Πετροπούλου 111


Νάξος

Πασοκ
Ρήγας 1.274
Παπαμανώλης 189
Καπίρης 4.594
Τούντα 34
Θεολογίτου 118

ΝΔ
Βρούτσης 3.017
Μαύρος 1.068
Απέργης 73
Καφτηράνης 131
Φίλη – Πετροπούλου 32


Πάρος

Πασοκ
Ρήγας 1.390
Παπαμανώλης 1.213
Καπίρης 171
Τούντα 208
Θεολογίτου 257

ΝΔ
Βρούτσης 937
Μαύρος 493
Απέργης 121
Καφτηράνης 41
Φίλη – Πετροπούλου 1.054


Σαντορίνη

Πασοκ
Ρήγας 1.682
Παπαμανώλης 786
Καπίρης 99
Τούντα 338
Θεολογίτου 208

ΝΔ
Βρούτσης 1.123
Μαύρος 1.143
Απέργης 108
Καφτηράνης 103
Φίλη – Πετροπούλου 79

Τήνος

Πασοκ
Ρήγας 1.547
Παπαμανώλης 847
Καπίρης 36
Τούντα 273
Θεολογίτου 170

ΝΔ
Βρούτσης 757
Μαύρος 593
Απέργης 1.157
Καφτηράνης 39
Φίλη – Πετροπούλου 46

Μύκονος

Πασοκ
Ρήγας 890
Παπαμανώλης 170
Καπίρης 35
Τούντα 55
Θεολογίτου 263

ΝΔ
Βρούτσης 893
Μαύρος 489
Απέργης 206
Καφτηράνης 144
Φίλη – Πετροπούλου 110

Άνδρος

Πασοκ
Ρήγας 1.038
Παπαμανώλης 60
Καπίρης 42
Τούντα 1.072
Θεολογίτου 38

ΝΔ
Βρούτσης 1.289
Μαύρος 1.165
Απέργης 216
Καφτηράνης 115
Φίλη – Πετροπούλου 89

Μήλος

Πασοκ
Ρήγας 709
Παπαμανώλης 137
Καπίρης 83
Τούντα 240
Θεολογίτου 212

ΝΔ
Βρούτσης 317
Μαύρος 251
Απέργης 84
Καφτηράνης 10
Φίλη – Πετροπούλου 27











Πολύ σημαντική για το νησί η λειτουργία δυό ειδικών σχολείων, του "Σχολείου Δευτερης Ευκαιρίας" και του "Ειδικού Σχολείου Θήρας"


Θέματα εκπαιδευσης φιλοξενεί στο κύριο άρθρο της γι αυτον τον μήνα η εφημερίδα του "Διεθνούς Συλλόγου Γυναικών Σαντορίνης" Santorini Times, και πιο συγκεκριμένα παρουσιάζει δυό σχολεία που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες αλλά και ανάγκες του πλυθυσμού του νησιού.

Πρόκειται για το σχολείο "Δευτερης Ευκαιρίας" το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της βασικής υποχρεωτικής τους εκπαιδευσης και επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου. Το σχολείο θα λειτουργήσει την φετινή εκπαιδευτική χρονιά 2009 -2010 για δευτερη συνεχόμενη χρονιά με δύο τμήματα, όσων προήχθησαν απο την πρώτη τάξη καθώς και όσων εγγραφούν φέτος. Αυτό που οφείλουμε να αναφέρουμε είναι πως το σχολείο "Δευτερης Ευκαιρίας" ναι μεν παρέχει στους αποφοίτους του απολυτήριο Γυμνασίου, πλήν όμως δεν πρέπει να συγχέεται με το Γυμνάσιο που απευθύνεται σε παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία, μιας και το Σχολείο Δευτερης Ευκαιρίας εχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο σπουδών και κύκλο μαθημάτων που δίνουν έμφαση στην απόκτηση βασικών προσόντων, στη χρήση νέων τεχνολογιών, στην εκμάθηση ξένης γλώσσας, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων σύμφωνα πάντοτε με τις ανάγκες των ενήλικων μαθητών του. Άλλωστε, τα μαθήματα και οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται στο Σχολείο ενω η φοίτηση είναι δωρεάν. Το "Σχολείο Δευτερης Ευκαιρίας" περιλαμβάνει διετή φοίτηση, τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες 16.30 - 20.30 για 25 ώρες την εβδομάδα, ενω φιλοξενείται στο Γυμνάσιο των Φηρών. Ο θεσμός των σχολείων "Δευτερης Ευκαιρίας" είναι σχετικά καινούργιος στην Ελλάδα κι έρχεται να καλύψει ενα σοβαρό ,όπως αποδείχτηκε κενό, που υπήρχε στην ελληνική κοινωνία, μιας και αρκετοί πολίτες δεν είχαν την δυαντότητα να ολοκληρώσουν την βασική υποχρεωτική τους εκαπαιδευση. Πέρυσι ξεκίνησε τη λειτουργία του στο νομό Κυκλάδων το "Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας", με έδρα τη Σύρο και υπευθυνο διευθυντή τον Μανώλη Αργυρό και τμήματα εκτός έδρας στα νησιά Τήνο, Νάξο και Θήρα.Στο σχολειό του νησιού μας, πέρσυ φοίτησαν και ... αποφοίτησαν και οι 17 μαθητές του σχολείου οι οποίοι προάγονται στην τελευταία τάξη, ενω οι εγγραφές πρωτοετών ολοκληρώθηκαν στο τέλος Σεπτεβρίου εκτός κι αν υπάξνουν κάποιες ειδικές περιπτώσεις, ενω στις αρχές του μήνα στην Σαντορίνη βρέθηκε ο κ. Αργυρός για να πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες συνεντευξεις με τους .. υποψήφιους μαθητές. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για το Δήμο Θήρας, 3ο Γραφείο Β/θμιας Εκπαίδευσης, τηλ 22860-23990 και στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θήρας, κο Λευτέρη Καφιέρη, τηλ. 22860-31075Αξίζει τέλος να αναφέρουμε οτι με τον θεσμό του σχολείου Δευτερης Ευκαιρίας εχει αναλυτικότατα ασχοληθεί ενας συμπατριώτης μας, ο κ. Ιωσήφ Πέρρος ο οποίος επάνω στο θέμα, στην εφαρμογή του θεσμού στην Ελλάδα, εχει εκπονήσει την διπωματική του εργασία. και μιας και πρόκειται για μια λεπτομερέστατη, επίπονη και αξιόλογη δουλειά, η εφημερίδα είναι στην διάθεση όσων ενδιαφερθούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Πέρρο ώστε να την διαβάσουν και να την αξιοποιήσουν.
Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣ και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ του ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (ΙΜΠΗΣ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τους κατοίκους της Σαντορίνης με θέμα «Παρακολούθηση του Ηφαιστείου Σαντορίνης» το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 19.00-21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια στα Φηρά Σαντορίνης.

Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

1. Η κατάσταση του ηφαιστείου σήμερα - Δεδομένα δικτύων
2. Σεισμική κρίση Ιουνίου 2009
3. Ήφαιστειο Κολούμπου - πρόσφατες υποθαλάσσιες έρευνες
4. Ανοικτή συζήτηση με το κοινό

Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν:
- Μιχάλης Φυτίκας, ομότιμος καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ
- Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας ΙΜΠΗΣ
- Θόδωρος Λαόπουλος, καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος Δ.Σ. ΙΜΠΗΣ
- Γιώργος Βουγιουκαλάκης, διδάκτωρ ερευνητής Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών & Μελετών, μέλος Δ.Σ. ΙΜΠΗΣ
Από τα Δελτία Τύπου των υποψηφίων, που λάβαμε σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Σε ανακοίνωσή του με ημερομηνία 06/10/2009 ο Παναγιώτης Ρήγας αναφέρει,

Η ελπίδα ξαναγεννήθηκε

Ο ελληνικός λαός επιδεικνύοντας μοναδική ωριμότητα εξέφρασε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την βούλησή του για πολιτική αλλαγή.

Ο εκλογικός θρίαμβος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέδειξε την μεγάλη αποδοχή των θέσεων του κινήματος και του πολιτικού μηνύματος του Γιώργου Παπανδρέου από τον ελληνικό λαό.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου στην αφετηρία της νέας εθνικής προσπάθειας.

Με όραμα και σχέδιο θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και θα την ξαναβάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Οι Κυκλάδες είχαν και αυτές την δική τους ουσιαστική συνεισφορά στη νικηφόρα μάχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Οι Κυκλαδίτες με την ψήφο τους επιδοκίμασαν τις δεσμεύσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για εφαρμογή νησιώτικων πολιτικών και σήμερα αντιμετωπίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Προσωπικά, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου Κυκλαδίτες για την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό.

Κυρίως όμως θέλω από καρδιάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις χιλιάδες των Κυκλαδιτών από όλα τα νησιά, που εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και με ανέδειξαν και πάλι πρώτο βουλευτή Κυκλάδων.

Συναισθάνομαι απόλυτα τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή την ισχυρή εντολή.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω ασυμβίβαστα και δυναμικά την προσπάθειά μου –που είναι και προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.– για να πάνε οι Κυκλάδες μας μπροστά και ψηλά .

Με τον συνάδελφό μου στην κοινοβουλευτική ομάδα, με τα στελέχη μας στα νησιά, με την αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και με όλους τους ενεργούς πολίτες των Κυκλάδων θα δώσουμε τον αγώνα για την δικαίωση των ελπίδων και των προσδοκιών όλων των συμπατριωτών μας.

Η ελπίδα ξαναγεννήθηκε και στις Κυκλάδες.
Είναι πλέον στο χέρι μας να την κάνουμε ζωντανή πραγματικότητα.
Να κτίσουμε μαζί το μέλλον που αξίζουμε και μπορούμε.


Ενώ, σχετικά με την δραστηριότητά του μας ενημέρωσε ότι,

Χθές Πέμπτη 8 Οκτωβρίου βρέθηκε στη Σαντορίνη προκειμένου να ευχαριστήσει τους φίλους Σαντορινιούς που για μια ακόμη φορά τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Ρήγας συναντήθηκε με τις Συντονιστικές Επιτροπές των Τοπικών Οργανώσεων Θήρας, Οίας - Θηρασιάς στις 5 το απόγευμα στα γραφεία της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θήρας στα Φηρά και στις 6.30’ μ.μ. με φίλους στην καφετέρια «Σαντορίνη» στα Φηρά.
Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου ο κ. Ρήγας θα μεταβεί στην Πάρο, όπου θα παραμείνει και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου προκειμένου να περιοδεύσει στα Δημοτικά Διαμερίσματα του νησιού και να ευχαριστήσει τις Παριανές και τους Παριανούς για την συμβολή τους στο θρίαμβο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στη δική του προσωπική εκλογική επιτυχία.






Με ανακοίνωσή του με ημερομηνία 8.10.2009 ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει για το εκλογικό αποτέλεσμα,

Θέλω να ευχαριστήσω τις Κυκλαδίτισσες και τους Κυκλαδίτες, που με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους, αλλά κυρίως αυτούς που έμειναν κοντά στην παράταξη σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη. Τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις και τώρα πιο δυναμικά, να διεκδικώ και να δουλεύω για το καλό των Κυκλάδων και της Πατρίδας μας.

Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους φίλους και εθελοντές που με εμπιστεύτηκαν και με στήριξαν με την καρδιά τους σε αυτή την προσπάθειά μου, χωρίς να υπολογίσουν κούραση και προσωπικό χρόνο.

Τώρα είναι ώρα δουλειάς. Θα είμαι δυναμικά παρών στους νέους αγώνες που ξεκινούν για την ανάπτυξη και την ευημερία των Κυκλάδων και της Ελλάδας.

Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογική του νίκη. Εύχομαι καλή επιτυχία, γιατί αυτό που προέχει τις δύσκολες στιγμές είναι να ληφθούν υπεύθυνες και σωστές πολιτικές αποφάσεις για το καλό της Πατρίδας μας . Το αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία δεν ήταν θετικό. Όμως, έχουμε υποχρέωση να αναζητήσουμε τα αίτιά του . Να μάθουμε από τα λάθη μας. Να αλλάξουμε. Ένα είναι σίγουρο.

Η Πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Μια κεντροδεξιά παράταξη που να είναι πιο κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματά της. Μπορούμε και θα αντιμετωπίσουμε τη σημερινή δύσκολη στιγμή για την παράταξή μας.

Χρέος και ευθύνη όλων μας είναι να σφυρηλατήσουμε ακόμη πιο δυνατά την ενότητα και την ανασύνταξή της. Το οφείλουμε στους συμπολίτες μας που πίστεψαν, και πιστεύουν στα ιδανικά και τις αξίες της.

Όλοι μαζί θα χαράξουμε μία νέα δυναμική και ελπιδοφόρα πορεία για την παράταξη και τον τόπο. Σε αυτή την πορεία ως βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Κυκλάδων δηλώνω δυναμικά παρών δίπλα στην καθεμία και καθένα από εσάς.





Ο Σταμάτης Μαύρος, Υπ. Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Κυκλάδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009:

«Θέλω από τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου, Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισσες, που με τίμησαν με την ψήφο τους. Δώσαμε έναν αγώνα δυνατό, με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Όσο τα προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα αλλά και το μέλλον των νησιών μας παραμένουν, οφείλουν και οι άνθρωποι που επιδιώκουν την επίλυσή τους να παραμένουν ακλόνητοι στην πρώτη γραμμή. Δηλώνω δυναμικά παρών για όλα τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα των Κυκλάδων».
Το καφέ - εστιατόριο Navy's έβγαλε το χειμωνιάτικο πρόγραμμά του!
ενημερώνοντάς μας οτι το διάστημα Νοέμβριος '09 - Φεβρουάριος '10 θα μείνει ανοιχτό.

η σελίδα του στο facebook μας λέει οτι,

Sunday, November 1, 2009 at 10:35pm
End Time:
Sunday, February 28, 2010 at 1:35am
Location: Kamari Santorini
Description

Στο NAVY’S όλα μας τα πιάτα δημιουργούνται και παρασκευάζονται με επιλεγμένα υλικά εξαιρετικής ποιότητας. Παρασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας σας, ώστε να δημιουργούν αναλοίωτη τη φρεσκάδα των υλικών τους.Παρακολουθείστε μαζί μας τους αγώνες των αγαπημένων σας ομάδων (TV και NOVA) στο άνετο και καλαίσθητο καφέ-εστιατόρειο NAVY’S στη παραλία του Καμαρίου στη καμάρα.Απολαύσετε τον καφέ και το ποτό σας σερφάροντας στο Internet ΔΩΡΕΑΝ
Τηλέφωνο για παραγγελίες 2286031033.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.


τι άλλο, καλό χειμώνα....!
Στο καφέ "κήπος" στα Φηρά ξεκίνησαν και φέτος το χειμώνα οι live εμφανίσεις του συγκροτήματος του Κωνσταντίνου Πελεκάνου, του Χριστόφορου Γαβαλά, και του Βασίλη Χατζηπέτρου.
Το πρώτο live έγινε προχθές Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ και οι εμφανίσεις θα γίνονται κανονικά κάθε Τετάρτη βράδυ.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2009

αγάπη χωρίς νάζια, φαί χωρίς αλάτι ..

Την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου και προφανώς για να κρατήσουν τα πολιτικά προσχήματα, που, τέτοια ώρα τέτοια λόγια, θέλουν κόντρες, ο Νομάρχης Κυκλάδων και ο Γ.Γ. της Περιφέρειας «έριξαν ένα καβγαδάκι» για.. τα έργα.

Με τον δεύτερο να ανοίγει την ... κουβέντα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την τελευταία Πέμπτη πριν απο τις εκλογές και στην οποία ανέφερε ότι ενώ η Περιφέρεια διαθέτει χρήματα μέσω διαφόρων προγραμμάτων, η Νομαρχία αδυνατεί να τα εισπράξει-για να τα κάνει έργα- αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί οτι κωλυσιεργεί σκοπίμως(;) και για τους δικούς της λόγους.

Βέβαια, κι απ’ όσο καταλαβαίνει κανείς, ποιος στραβός -σσ Νομαρχία- δεν θέλει το φώς του, οπότε κι ο Νομάρχης σήκωσε το γάντι απαντώντας ότι "η δουλειά που κάνει ο περιφερειάρχης είναι βρώμικη" κι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του, ουδέποτε οι υπηρεσίες του κλήθηκαν να προχωρήσουν ένα έργο ή να απορροφήσουν χρήματα και δεν το έκαναν.
Αυτά μέχρι τις εκλογές.

Γιατί, μετά τις εκλογές, αποδείχτηκε οτι η κόντρα ήθελε .. εντυπωσιακότερο φινάλε.
Έτσι λοιπόν, μετά τις εκλογές και μετά τα έργα, η κοντρα συνεχίστηκε με αφορμή την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του απερχόμενου Περιφερειάρχη στις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές.
Και σε αυτην την περίπτωση, απ' οτι έχουμε καταλάβει, πρώτος ξεκίνησε ο κ. Μπάιλας ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα είπε οτι "εγω δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός -κρίμα, γιατί εμείς ετσι νομίζαμε- και δεν πρόκειται να σχολιάσω μια μελλοντική υποψηφιότητα του κ. Κόκκινου. δεν είναι και της παρούσης, ούτε πρόκειται να πώ οτι με πειράζει γιατί τότε, θα δώσω μεγάλη αξία στον κ. Κόκκινο, ούτε φυσικά θα πώ οτι δεν με πειράζει ή δεν με απασχολεί για να μη φανεί οτι τον υποτιμάω"
Ομολογουμένως, ετσι όπως τα είπε ο κ. Μπάιλας μας καταμπέρδεψε, αλλά ένεκα που είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι καταφέραμε να βγάλουμε άκρη, οτι και τονε νοιάζει και δεν τονε νοιάζει ταυτόχρονα.
Επι της ουσίας, ο κ. Μπάιλας έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στον κ. Κόκκινο για την παρουσία της Νομαρχίας Κυκλάδων στο ΠΕΠ αλλά και στον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ.

Σε οτι αφορά την κόντρα πάντως, το μόνο σίγουρο είναι δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και ο κ. Κόκκινος σε λίγες μέρες πρόκειται να αφήσει τη θέση που υπηρέτησε τα τελευταία 5,5 χρόνια στο πλαίσιο της αντικατάστασης των μετακλητών υψηλόβαθμων στελεχών που θα πραγματοποιήσει η νέα κυβέρνηση.



Αλήθεια, με τον ίδιο τρόπο ο Γ.Γ. της Περιφέρειας της περιοχής μας αντιμετωπίζει και τον Νομάρχη της Δωδεκανήσου; ή μήπως εκεί συνεργάζονται καλύτερα και μάλιστα στον τομέα του Τουρισμού; (Η ιδέα πάντως για την δυναμική προβολή και παρουσία της Δωδεκανήσου στα καταστήματα Harrods της Μεγάλης Βρετανίας κατά την περίοδο των φετινών Χριστουγέννων -και των παραδοσιακών ,εκεί, εκπτώσεων- κρίνεται καλή).
Εκεί ως γνωστό, λειτουργεί ο Οργανισμός Τουρισμού της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και με αφορμή την πρόσφατη κρίση έδειξε τα αντανακλαστικά του, σε αντίθεση με την αντίστοιχη "δικιά μας" Επιτροπή.
Η Τουριστική Επιτροπή της Νομαρχίας για την οποία δεν μαθαίνουμε και πολλά τελευταία μας εχει χορτάσει πάντως στα ντοκυμαντέρ... και μάλιστα για το πως και .. τι ωραία που ήταν τα νησιά μας χρόνια πρίν. για το σήμερα ,πόσο μάλλον για την κρίση, δεν ακούω κουβέντα....

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

Καταπληκτικός στην χθεσινή εκπομπή του ο Λάκης Λαζόπουλος,
Όχι, όχι… δεν “γύρισε το παιχνίδι”(!), αλίμονο, πόσον καιρό θα πανηγυρίζαμε.;
Έχουν και τα πανηγύρια τα όριά τους.
Σαν το ποδόσφαιρο. Βγαίνει η ομάδα, βγαίνουν οι οπαδοί ,εκείνο το ίδιο βράδυ, και πανηγυρίζουν. Μετά όμως πάνε σπίτι τους και κοιμόνται γιατί την επόμενη μέρα πρέπει να ξυπνήσουνε να πάνε στη δουλειά γιατί ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε ο Μπάγιεβιτς κι ο όποιος Μπάγιεβιτς θα τους ταΐσει. Εκτός πια κι αν είναι οργανωμένοι οπαδοί κι έχουνε να λαμβάνουν από τον Παναθηναϊκό.
Κατά τα άλλα πάνε σπίτι τους και στο επόμενο παιχνίδι, αν ο παναθηναϊκός τα κάνει θάλασσα, βρίζουν τον προπονητή.
Εδώ όπως και να το κάνει κανείς, η πολιτική έχει μια κάποια σχέση με το ποδόσφαιρο.

Πόσο μάλλον αυτήν την εποχή της πρωτοφανούς ωριμότητας που λες σήμερα σε βγάζω επειδή νομίζω ότι είσαι ο καλύτερος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σε ξαναβγάλω και αύριο. Σήμερα έτσι αύριο αλλιώς και μη ακούσω περί ιδεολογικής σύγχυσης γιατί τα … συγχυσμένα δεν ιδεολογικοποιούνται…

Καλά το είπε ο Λαζόπουλος εχθές και μας πρόλαβε, ότι ο Καραμανλής θα μείνει στην συνείδηση του κόσμου ως αποτυχημένος εάν πετύχει ο Παπανδρέου (όπως παλιά δηλαδή…με αυτά τα ονόματα δεν μπερδευόμαστε!), ενώ σε αντίθετη περίπτωση, αν ο Παπανδρέου αποτύχει, ο Καραμανλής θα … έχει πετύχει…
( μπερδευτήκατε; γιατί; απλά είναι τα πράγματα… )


Good luck, πάνω απ όλα Good luck, στην νέα κυβέρνηση θα την χρειαστεί…

Και κάτι ακόμα, για πρώτη ίσως φορά, σημασία δεν έχουν τόσο τα πρόσωπα, όσο να καταλάβουμε τις ανακατατάξεις στην δομή και το σχήμα της νέας κυβέρνησης
kαι … να το καταλάβουν και οι εργαζόμενοι. όχι υπουργοί(!) οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι κι όσοι στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό…
για να δούμε….
Όπως Αμερική. βγήκε ο πρόεδρος, πανηγύρισε ο κόσμος, έβαλε το κατοστάρι στοίχημά του, και η αγορά … πορεύεται … μόνη της κι αυτή…


Δύο από τα καλύτερα.
Προχθές, Δευτέρα πρωί πρωί που πήγα στο σούπερ μάρκετ να πάρω το γάλα μου για να πάω στη δουλειά, δυό παιδιά που δουλευουνε στο μαγαζί λέγανε
για να δούμε τι θα κάνει κι αυτός, γιατί άμα δεν κάνει θα φύγει χειρότερα απ ότι έφυγε ο προηγούμενος…


Ο κόσμος λέει κι εμείς γράφουμε…
Ακολουθούμε δηλαδή τον κόσμο. Τίποτε παραπάνω.

Δευτέρα πρωί πρωί κι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ξεκαθάρισε τη θέση του για να μην του πολυκολλάνε και τον λένε κολλητήρι, κι είπε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης πρέπει να υλοποιηθούν. Σου λέει ο άνθρωπος, εγώ όσο βόηθησα, βόηθησα, μην το παραξηλώσουμε κιόλας γιατί θα με βρείτε μπροστά σας…
Σωστό κι αυτό..


Good luck, πάνω απ όλα Good luck

Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2009

Γιώργο,

να είσαι δίκαιος,
κι όταν μπορείς,
να κοιτάς τους απλούς ανθρώπους στα μάτια, κι οχι μονο όσους είναι γύρω σου,

όσα εχεις δεί, τα τελευταία 2 χρόνια, σε εχουν εκπαιδευσει για όλα όσα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις.

να προσέχεις και να εχεις καλή τύχη.


Σήμερα ψηφίζουμε! Σήμερα κληρώνει!

(Θα τα ανεβάζαμε από χθές, αλλά μας πήρε το φιλότιμο κι είπαμε να μην «επηρεάσουμε» την ψήφο σας, αλλά να σας αφήσουμε για μια ακόμη φορά να κάνετε του κεφαλιού σας…)

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των περιοδειών στα νησιά των Κυκλάδων των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων εν όψει της σημερινής εκλογικής διαδικασίας.





Από πλευράς ΝΔ ο Γιάννης Βρούτσης που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, πρόλαβε κι επισκέφθηκε τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, αντίλαξε 32.736 χειραψίες με πολίτες σπάζοντας το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ, ήπιε 152 ελληνικούς καφέδες, 36 καπουτσίνο και 7 εσπρέσο, μίλησε σε 56 καφενεία, σε 17 πλατείες, σε 12 καφέ-εστιατόρια και σε 8 αυλές ενοριών, όπου σε μια περίπτωση του ζητήθηκε να σκαρφαλώσει «στον τρούλο του ναού για να ακούγεται καλύτερα η φωνή του λαού», όπως χαρακτηριστικά του είπε ο εφημέριος της εκκλησίας. Κα την διάρκεια της περιοδείας του επιβιβάστηκε και αποβιβάστηκε από 40 σκάφη, πέρασε τα 40 κύμματα, πέρασε 22 φορές από το Κάβο – Ντόρο, ανέβηκε και κατέβηκε 11 φορές από αεροπλάνο, ενώ σε 4 περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε και φουσκωτό σκάφος προκειμένου ο κ. Βρούτσης να προσεγγίσει ζευγάρι λουομένων σε ερημική παραλία της Κύθνου ώστε να τους δώσει το προεκλογικό του φυλλάδιο του αλλά και να κάνει πράξη την υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας ότι θα φτάσει σε κάθε πολίτη σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται. Ο Κ. Βρούτσης μίλησε σε όλα τα ραδιόφωνα και τα κανάλια των Κυκλάδων υπενθυμίζοντας στους πολίτες το μεγάλο έργο της κυβέρνησης καθώς και ότι ο πρωθυπουργός λέει την αλήθεια κι όχι παραμύθια (το τι ψάρια θα πιάσει με την αλήθεια του, θα δείξει …)
Με το τέλος της περιοδείας του ο κ. Βρούτσης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του για την στήριξή τους, λέγοντας ότι του δίνουν δύναμη να συνεχίσει το δύσκολο έργο του, ευχαρίστησε την εταιρία του, την ΝΔ για την στήριξή της, τους τεχνικούς του γκρουπ που περιόδευσαν μαζί του σε αντίξοες σε πολλές περιπτώσεις καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να φτάνουν τα 8μποφόρ, καθώς και τα κατά τόπους φαν κλάμπ που τον συνέδραμαν στο δύσκολο έργο του να φτάσει σε κάθε χωριό, σε κάθε σπίτι, σε κάθε καφενείο, σε κάθε κέντρο υγείας και ΚΑΠΗ των Κυκλάδων.
«Και γαμώ τις εμπειρίες» μας εκμυστηρεύτηκε ο κ. Βρούτσης με το τέλος της περιοδείας του.
..............




«Όχι για μένα, για την καημένη την Νουδούλα» επαναλάμβανε όπου βρισκόταν κι όπου στεκόταν ο γνωστός εκπαιδευτικό-συνδικαλιστής και παράγοντας του ποδοσφαίρου στις Κυκλάδες Χρήστος Καφτηράνης.
Προς έκπληξη όλων στην πρόσφατη περιοδεία του κ. Καφτηράνη στα νησιά δεν σημειώθηκαν επεισόδια από ενθουσιώδεις θαυμάστριες που ήθελαν να τον πλησιάσουν για να του ευχηθούν, να του σφίξουν το χέρι, κι ενδεχομένως να καταφέρουν να του πάρουν ένα αυτόγραφο, σε αντίθεση με το πρόσφατο περιελθόν όπου νεαρές κοπέλες στην προσπάθειά τους να τον πλησιάσουν, και λόγο συνωστισμού, είχαν τραυματιστεί, ευτυχώς οι περισσότερες ελαφριά. Μόνον μια γιαγιά, που είχε όμως πίεση, βλέποντάς τον από κοντά εμφάνισε ισχαιμικό επεισόδιο και λιποθύμησε, ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της το σοκ προήλθε από την μεγάλη συγκίνηση που ένοιωσε βλέποντας τον κ. Χρήστο από κοντά.
Κατά την διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Καφτηράνης επισκέφθηκε τις έδρες όλων των αθλητικών σωματείων των Κυκλάδων, τα γραφεία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων, τα περισσότερα δημοτικά σχολεία των Κυκλάδων, τι κι αν του φωνάζαμε «ότι τα παιδάκια του δημοτικού δεν ψηφίζουν κυρ – Χρήστο» εκείνος απτόητος έλεγε «άμα ξαναβγεί η ΝΔ θα ψηφίζουν και τα παιδάκια του Δημοτικού για να γίνουν από τα γεννοφάσκια τους ενεργοί πολίτες μην αποφασίζουν άλλοι για εκείνα, άσε δε που τα παιδάκια έχουν ξυπνήσει στην εποχή που ζούμε και δεν τα γελάς με τίποτα αλλά σε πουλάνε και σε αγοράζουνε μέχρι να πείς κύμινο..» Ο κ. Καφτηράνης παραχώρησε συνεντεύξεις στα περισσότερα ΜΜΕ των Κυκλάδων όπου και εξήγησε στους δημοσιογράφους γιατί άμα ξαναβγεί η ΝΔ θα επανυδρίσει το κράτος και θα κυβερνήσει καλά. «Κοιτάξτε» μας είπε με σοβαρό ύφος ο κ. Καφτηράνης «μετά από 5 χρονιά γκαφών και λαθών, μάθαμε, άμα ξαναβγούμε δεν θα ξανακάνουμε λάθη, θα κλέβουμε με τρόπο».
Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στην Σαντορίνη την ώρα που έλεγε
οτι η ΝΔ «έφτιαξε» το ακτοπλοϊκό και δρομολόγησε νέα πλοία, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος γεγονός που προς στιγμή μας ανησύχησε γιατί θεωρήσαμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση, με τον κ. Καφτηράνη να κάνει λόγο για συντονισμένη επίθεση δημοσιογράφων και τρομοκρατών που ανήκουν στο ίδιο συνδικάτο, πλήν όμως και σε ελάχιστα λεπτά μάθαμε ότι το δυνατό «μπάμ» προήλθε από βαρελότο το οποίο βάρεσε πάνω στα κέφια του ένας διερχόμενος παππούς.


.....................


Με την ολοκλήρωση της περιοδείας του στα νησιά των Κυκλάδων ο κ. Σταμάτης Μαύρος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που αντίκρισε σημειώνοντας ότι πριν από κανα χρόνο που είχε περιοδεύσει και πάλι τα νησιά των Κυκλάδων μαζί με τον Γιάννη Πάριο και το συγκρότημά του, τα νησιά ήταν πολύ πίσω ενώ τώρα είναι όλα πολύ καλύτερα κάτι το οποίο προφανώς θα πρέπει να είναι έργο της ΝΔ. Ο κ. Μαύρος πάντως έκανε πολύ καλή εντύπωση σε όσους ανθρώπους συνάντησε ενώ μια γειτόνισσα μου που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική αλλά πάντοτε πέφτει μέσα στα αποτελέσματα των εκλογών, μου είπε ότι «φαίνεται καλό και φιλότιμο παιδί και θα πάει καλά στις εκλογές».



«Σιγά μην τρέχω γύρω γύρω, εμείς γνωριζόμαστε» -κι άμα θέλετε ψηφίστε με- φαίνεται να σκέφτηκε ο Κώστας ο Απέργης κι έτσι έμεινε σπίτι του, έκανε μερικά τηλεφωνήματα στα φιλαράκια του, ενώ τις λίγες φορές που αποφάσισε να ξεμυτίσει πήγε μια βόλτα από το Επιμελητήριο να συναντήσει καμιά γνωστή φυσιογνωμία από τον χώρο των επιχειρηματιών του νησιού, μια βόλτα από τον δικηγορικό σύλλογο να δεί κανα γνωστό συνάδελφο να πούνε καμιά κουβέντα, μια βόλτα απο το Νεώρειο που οι άνθρωποι είναι -πάλι γνωστοί- κι ευχάριστοι, ενώ έκανε και μια βολτούλα σε γνωστούς του -φυσικά- που προΐστανται σε διάφορους φορείς στη Σύρο έτσι για να τα πούνε και να αναθερμανθεί η σχέση τους. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Απέργης πήγε στο πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής και πολύ τον διασκέδασαν τα αυτοκινητάκια που μαθαίνουνε τα παιδιά κυκλοφοριακή αγωγή, πήγε Νοσοκομείο όπου πολύ
γούστο είχαν κάτι νέα μηχανήματα με φωτάκια που αγοράσανε πρόσφατα, ενώ πήγε ΚΥΚΑΜΕΑ, ΚΟΥΚΟΥΜΕΑ, ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ, καθώς επίσης στην ΔΕΗ και στον ΟΤΕ για να πληρώσει τους λογαριασμούς. Αυτές οι μικρουποχρεώσεις της καθημερινότητας πολύ τον διασκέδασαν διαφορετικά θακαθόταν σπίτι του και θα έβλεπε ντι βί ντί.
Ο κυρ- Κώστας -για τους φίλους- αυτήν την εποχή κι ανεξαρτήτως αποτελέσματος μοιάζει να είναι καλύτερα από ποτέ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλογές του έφτιαξαν την διάθεση γιατί τον τελευταίο καιρό δεν ήταν στα κέφια του, του έλλειπε ένα κάτι τις να ‘χει να ασχολείτε, γιατί όλο το καλοκαίρι την έβγαλε σπίτι του βλέποντας τηλεόραση. «Οι εκλογές του φτιάξανε το κέφι» μας είπε φίλος και γείτονάς του αλλά και συντροφάκι σε παλαιότερους αγώνες.


Στο Πασοκ τώρα, τα πράγματα κύλισαν λίγο διαφορετικά απ’ότι στο παρελθόν, με τους υποψήφιους να κινούνται ομαδικά, κι όπου πήγαιναν, πήγαιναν όλοι μαζί, σαν σχολική εκδρομή. Με τα χέρια ενωμένα, με ομοψυχία ενώ ορισμένοι παρατήρησαν ότι σε πολλές περιπτώσεις φορούσαν και παρόμοια ρούχα. Σαν σχολείο, αμερικάνικο, δηλαδή. Κάποιοι λένε ότι η εν λόγο τακτική προέκυψε ως αποτέλεσμα των συμμετοχικών διαδικασιών που’ χει κατά νού ο πρόεδρος του κόμματος άλλοι πάλι λένε ότι οι πασόκοι βαρεθήκανε να τρέχουνε μοναχοί τους και να καταρρίπτουν προσωπικά ρεκόρ, και πλέον αυτό που τους ενθουσιάζει είναι η συντροφιά και η παρέα. Σαν τις φοιτητικές εκλογές. σημασία έχει η εμπειρία και η παρέα.
Ο Παναγιώτης Ρήγας κατέρριψε ένα ακόμη προσωπικό ρεκόρ και στοίχημα, να πεί δηλαδή όσο λιγότερα γίνεται χωρίς να πέσει σε λαϊκισμούς και να συμπεριφέρεται σαν επαρχιώτης βουλευτής της δεκαετίας του 60, γιατί σε λίγο αναμένεται να πάρει υπουργείο και δεν συνάδει με το προφίλ υπουργού να τον θυμόμαστε ίσαμε προχθές να φωνάζει σε πλατείες και καφενεία. Έτσι λοιπόν, με αυτές τις σκέψεις κατά νού ο κ. Ρήγας κατάφερε φέτος να πεί τα λιγότερα, να χαιρετίσει τους λιγότερους, να φωνάξει λιγότερο και γενικά να κρατήσει δυνάμεις για τις επόμενες ημέρες γιατί όπως είπε και ο πρόεδρος, «εμείς πάμε για να δουλέψουμε κι όχι για να κάνουνε τεμπελχανίκια damn it, gamo to pasok sas, ellinakia….»

Η Σοφία Θεολογίτου επισκέφθηκε τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, δήλωσε ικανοποιημένη από την διαδικασία, έφτιαξε μπλόγκ για να επικοινωνήσει με τους Κυκλαδίτες, έφτιαξε μέιλ για τον ίδιο λόγο, μπήκε στο φειςμπουκ ενω μπήκε και σε καμιά δεκαριά κεφετέριες που δεν θα έμπαινε ποτέ γιατί δεν είχε καμία δουλειά. Με το τέλος της διαδικασίας πάντως έγραψε στο μπλόγκ της «η αλλάζουμε η βουλιάζουμε». Μπορεί να την είχε πειράξει και η θάλασσα …


Βρέ χαϊβάνια, είναι δυνατό να ψηφίζετε το ίδιο κόμμα με αυτό που ψηφίζουν οι εφοπλιστές; οι καπιταλιστές, οι πλουτοκράτες, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Περικλής Παναγόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, αυτοί που φοροδιαφεύγουν, αυτοί που έχουν οφ σόρ εταιρίες στη Χαβάη, αυτοί που πηγαίνουν διακοπές στη Χαβάη και γενικά όσοι κάνουν διακοπές εκτός Ελλάδας και βγάζουν το ωραίο μας το συνάλλαγμα έξω από την χώρα, διερωτήθηκε ο Βαγγέλης Σιγάλας επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις Κυκλάδες, ο οποίος για μια ακόμη φοράμε -με συνέπεια και συνέχεια είναι η αλήθεια- μας υπενθύμισε ότι μετά τις εκλογές είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τους ίδιους φόρους θα πληρώνουμε….



Ο Νίκος Συρμαλένιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Συνασπισμού ήταν χαλαρότερος και πιο άνετος παρά ποτέ. Ούτως ή άλλως ο κόσμος του Συριζα έχει συνηθίσει στις εκλογικές ψυχρολουσίες, και στα ψηλά και στα χαμηλά, κι όπου τους τοποθετεί η άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει…

Οκ. Συρμαλένιος που έχει σπάσει όλα ρεκόρ, σε σύγκριση με κάθε υποψήφιο από κάθε κόμμα, σε ότι αφορά τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στα νησιά των Κυκλάδων τα τελευταία τουλάχιστο δέκα χρόνια οπότε και πολιτεύεται στον Νομό,
εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία του κόμματός του μετά και την αναστροφή του κλίματος υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, που όπως είπε είναι καλό παιδί και όμορφος και μια χαρά τα λέει, συμπληρώνοντας πως «τι άλλο θέλετε να σας πεί ρε παιδιά -γαμώ την παναχαική μου-; και με τους εργαζόμενους είναι, και με τους άνεργους, και με τους οικολόγους, και με τους γκατζετάκηδες, και ντουντούκα και μικρόφωνο κρατάει με την ίδια χάρη, και με όσους παίρνουν 700 ευρώ είναι, και με τους νέους είναι και με τους γέρους είναι –και με τον Τζίμη και με τον κυρ Μήτσο δηλαδή- και με τους γκέι είναι και με τους στρέιτ και με όλο τον κόσμο είναι δηλαδή. ο άνθρωπος κοντεύει να γίνει μόνος του ένα ολόκληρο Πασοκ κι εσείς δεν είστε ευχαριστημένοι! (δεν μου πάτε και στο διάολο, ήθελε να συμπληρώσει ο κ. Συρμαλένιος αλλά κρατήθηκε)
Ο Κ. Συρμαλένιος ήθελε επίσης να διαολοστείλει -αλλά πάλι ΣΥΝκρατήθηκε και δεν το έκανε- όσους οπαδούς των δύο κομμάτων λένε μ…. για τον Συνασπισμό, ότι τρεις Αριστεροί έχουν τρεις διαφορετικές γνώμες κλπ, αλλά αντί αυτού μας είπε τις θέσεις του κόμματος του για τα περισσότερα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία.




Η απουσία της κυρίας Άριας πάντως ήταν εμφανέστατη. Ήδη μας έχει λείψει.
Ο αυθορμητισμός, η αμεσότητα και η μαχητικότητά της ...


Υ.Γ. όσοι δεν αναφέρθηκαν εκτενώς, δεν θα πρέπει να έχουν παράπονο, μιας θα αναφερθούμε στις μετεκλογικές τους δηλώσεις.



Υ.Γ. Νο 2. Χαρά που θα την είχε η γιαγιούλα μου σήμερα που «θα βγεί επιτέλους ο γιός του Αντρέα…» με τον οποίον η γιαγιούλα μου παρά τα εφτά εγκεφαλικά της ήταν σφόδρα ερωτευμένη… Ότι και να κάνε «ο Ανδρέας», στα μάτια της καλό και άγιο ήταν …Τον είχε και σε μια αφίσα κολλημένο απέναντι από το κρεβάτι της, δίπλα στον Άγιο Σπυρίδωνα, και του ανάβαμε -ζωντανός ακόμα αυτός- καθημερινά το καντήλι του και το κερί του (πως είχανε οι άλλοι τον Μαραντόνα, είχαμε εμείς τον Αντρέα..)
… πιτσιρίκι κι εγω για να της ανάβω τα λαμπάκια της γιαγιάς, πέρναγα και τονε φασκέλωνα και τον κύριο Αντρέα και του έλεγα και κάτι βρισιές που είχα ακούσει… θύμωνε η γιαγιά, (που της βρίσανε τον Αντρέα…) θύμωνε κι η μάνα μου που θύμωνα τη γιαγιά και «θα πάθει τίποτα και θα χάσουμε την σύνταξη» (του Αντρέα κι αυτή…). μέχρι που κατάλαβα ότι με το να φασκελώνω τον Αντρέα δεν κερδίζω και τίποτα,
κι άλλαξα τροπάριο, κι όποτε πέρναγα μπροστά από τη φωτογραφία έλεγα τα καλύτερα λόγια για τον καλό αυτό κύριο, με αποτέλεσμα και η γιαγιά να με χαρτζιλικώνει και να μου λέει «μπράβο παιδάκι μου» και η μάνα μου να μου δίνει κανα φράγκο που σταμάτησα να θυμώνω την Ανδρεική γιαγιά…