Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2007

Την θεατρική κωμωδία του Kurt Goetz «Το Σπίτι στο ΜΟΝΤΕ ΒΙΝΤΕΟ» από τη θεατρική Ερασιτεχνική Σκηνή «Γιάννης Αλεξάκης» σε μετάφραση της Μίτσης Κουγιουμτζόγλου, παρουσιάζει το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007 στις 19:00 το Πνευματικό Κέντρο «Μέγαρο Γκύζη» με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.
Υπόθεση Έργου:
Ο καθηγητής Θεόβαλτος Χέρμαν Ναίγκλερ είναι ένας αυστηρός οικογενειάρχης, πατέρας 12 παιδιών. Η ηθική γι αυτόν μπαίνει πάνω απ’όλα, ακόμη κι από την ίδια την οικογένεια. Όταν όμως κάποιος είναι υπερβολικός, τότε έρχεται η ίδια η ζωή για να του δώσει το μάθημα που χρειάζεται: να μην είναι απόλυτος και σκληρός, γιατί μπορεί να βρεθεί ο ίδιος στην κατάσταση που κατηγορεί…
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Αναστασία Μανωλεδάκη, Μισέλ Σταμούλη, Λωράν Αρμάος, Γιάννης Σταμούλης, Μαρία Σαρρή, Αργύρης Φρέρης, Τώνης Γκρουλλέρο, Καίτη Βαλσαμάκη, Μαρίνα Αρμάου, Μαρία Κατσατούρη
Φωνές παιδιών: Κωνσταντίνος Σαρρής, Λουκιανός Σαρρής
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία Τώνης Γκρουλλέρο
Σκηνικά : Λωράν Αρμάος, Αργύρης Φρέρης
Μουσική-Φώτα: Λευτέρης Σαρρής
Φροντιστήριο: Αργύρης Φρέρης, Μαρία Σαρρή
Μακιγιάζ: Μισέλ Σταμούλη
Ενδυματολογία: Καίτη Βαλσαμάκη
Βοηθός Σκηνής: Καίτη Βαλσαμάκη
Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Κατραμάδος




Σε ιδιωτικό κτήριο που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιεί τα μαθήματά του το ένα από τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου του Καρτεράδου, λόγο του ότι η αίθουσα η οποία φιλοξενούσε μέχρι πριν από λίγες ημέρες του μικρούς μαθητές κρίθηκε ακατάλληλη. Η γνωμάτευση για την επικινδυνότητα και ως εκ τούτου ακαταλληλότητα της αίθουσας προέκυψε ύστερα από έλεγχο και γνωμάτευση των μηχανικών του Δήμου και του Επαρχείου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο λόγος που η αίθουσα κρίθηκε ακατάλληλη είναι ότι λόγο της μορφολογίας του χώρου, κάτω ακριβώς από αυτήν βρίσκεται υπόσκαφη κάναβα η οποία έχει υποστεί καθίζηση.
Το αίτημα για την άμεση αποστολή αίθουσας προκάτ από την Νομαρχία Κυκλάδων προωθεί εδώ και μέρες το γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων,
ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολύ πριν από την αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη με την μετακόμιση του ενός τμήματος του νηπιαγωγείου, πληροφορηθήκαμε ότι το Επαρχείο Θήρας έχει ήδη δρομολογήσει τις εξελίξεις για την αγορά οικοπέδου στον Καρτεράδο με σκοπό την εκεί ανέγερση νέου κτηρίου.





Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια των ανασκαφών στο Ακρωτήρι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του αρχαιολόγου κ. Νικόλαου Ι. Σιγάλα με θέμα «Ακρωτήρι Θήρας, ένα κοσμοπολίτικο κέντρο της 2ης χιλιετίας π.Χ.»,
ενώ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αντιγράφων Κεραμεικής και Τοιχογραφιών από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, των Ανδρέα Μάκαρη (κεραμεία) και Ηλία Βλαβιανό (συντηρητή έργων τέχνης - αγιογράφου).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 17:30 - 20:30.
Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.





Την παρουσία της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Φιλοξένια 2007» που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1-4 Νοεμβρίου 2007 προετοιμάζει εδώ και μέρες η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας.
Όσοι ενδιαφέρονται να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Επιχείρηση στα γραφεία της στον Καρτεράδο ή στο 323021.
Επίσης, η ΔΕΠΟΤΑΘ προετοιμάζεται και για την παρουσία της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market που θα πραγματοποιηθεί 1-13 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.



Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στα Φηρά, και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στα υπόλοιπα Δημοτικά διαμερίσματα της Σαντορίνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Πανελλήνιος Έρανος του Ερυθρού Σταυρού.






Η πολιτική κίνηση του ΣΥΝ –ΣΥΡΙΖΑ σας προσκαλεί με χαρά αύριο Σάββατο 20 Οκτώβρη στο γλέντι που διοργανώνει στο εστιατόριο «Μάσα Σούρα» στην Ερμούπολη της Σύρου όπου θα συναντηθούμε φίλοι και σύντροφοι από την Αθήνα και από τις Κυκλάδες, για να γνωριστούμε (όλοι με όλους ),να επικοινωνήσουμε και φυσικά για να γιορτάσουμε το καλό εκλογικό αποτέλεσμα τραγουδώντας….
Προσκλήσεις θα μπορείτε να προμηθευτείτε στα τηλ. 6977431190 Βαρελά Γεωργία και 6974389836 Τζίνης Ανδρέας.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2007

Σε ενημερωτική συνάντηση μας προσκαλεί σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου η Κοινοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση της Οίας
με θέμα
«Νέο θεσμικό πλαίσιο των Επιχειρήσεων ΟΤΑ – Σύσταση ή μετατροπή Επιχειρήσεων Ο.Τ.Α
που θα πραγματοποιηθεί στις 5:00μ.μ. στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Φοινικιάς
Εισηγητής: Γιάννης Τομαής , Διευθυντής Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κυκλάδων
Η πρόσκληση απευθύνεται σε:
• Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους
• υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού
• υπαλλήλους επιχειρήσεων Ο.Τ.Α.
• Μ.Μ.Ε.





Ξεκίνησαν τα κατηχητικά μαθήματα σε όλες τις ενορίες της Σαντορίνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας τα κατηχητικά μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία και απευθύνονται σε όλους τους νέους του νησιού.
Επίσης ξεκίνησαν και οι εγγραφές στα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής που πραγματοποιούνται στο Επαρχείο. Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Θήρας π. Αντώνιο Βάλβη στο 22860 25919





Το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην τελετή θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται στη επαρχιακή οδό Καρτεράδου – Μεσσαριάς,
και θα τελεστεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 16.45 από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνειο.
Για την εκκλησιαστική Επιτροπή, Νικόλαος Καμπουράκης , Ξάνθης Χρήστος, Αρτέμιος Βαζαίος.





Στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου την 26η Οκτωβρίου σας καλεί η Ιερά Μητρόπολη Θήρας και ο ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στην Μεσαριά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της γιορτής στις 25 Οκτωβρίου στις 18.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εσπερινός και θα ακολουθήσει πανήγυρης από τον πολιτιστικό σύλλογο «Άγιος Δημήτριος»
ενώ την επόμενη μέρα μετά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας κ.κ. Επιφάνειο η χειροτονία του Διακόνου Ευάγγελου Φουστέρη, ενώ θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας.



Νέο Δ.Σ. στηην Ένωση Ξενοδόχων
Χθές ,Τρίτη 16.10.2007, το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες για τον ορισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ των νεοεκλεγέντων μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων που προέκυψαν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των διαδικασιών, ανανέωσε την θητεία του στην προεδρία της Ένωσης ο Βαγγέλης Φύτρος, ενώ Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Μακάριος Σιγάλας, γενικός γραμματέας ο Μανόλης Καραμολέγκος, ταμίας ο Γιώργος Ματέκας και μέλος ο Ανδρέας Πατηνιώτης. Εθιμοτυπικές συναντήσεις με τους αιρετούς του νησιού και τους φορείς έχει προγραμματίσει το προεδρείο για το επόμενο διάστημα.



Εγγραφές για τα τμήματα :
εκμάθησης Κρητικών και Νησιώτικων χορών για όλες τις ηλικίες
παιδικού εργαστηρίου για παιδιά άνω των 4 ετών
δημιουργικού εργαστηρίου για ενήλικες
και θεατρικού εργαστηρίου για όλες τις ηλικίες
πραγματοποιεί στα γραφεία του στο Επαρχείο καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 19.10 19.00 - 21.00 ο Σύλλογος Κρητών Θήρας.




Παραμένει τελικά στην θέση του ΓΓ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο Χαράλαμπος Κόκκινος, διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν το προηγούμενο διάστημα.
Ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΗΣΕΑΣ» 243 ΕΡΓΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 49.619.915,71€

Οι διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται όσον αφορά τον αριθμό και τα ποσά των έργων οφείλονται στις τροποποιήσεις του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».





Την Κυριακή 6η Οκτωβρίου συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Οργάνωσης ΛΑ.Ο.Σ. Πάρου-Αντιπάρου.
Στην συνεδρίαση αναλύθηκε το αποτέλεσμα που έλαβε ο ΛΑ.Ο.Σ. στα νησιά μας καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην συνέχεια, για την περαιτέρω διείσδυση του κόμματος στην Πάρο και την Αντίπαρο.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Δ.Ο. ΛΑ.Ο.Σ. Πάρου-Αντιπάρου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Δ. Μπελέγρης
Αντιπρόεδρος: Ν. Κορτιάνος
Γραμματέας: Σ. Μπιζάς
Υπεύθυνος Συνδικαλισμού: Γ. Τριαντάφυλλος
Υπεύθυνος Νεολαίας: Γ. Κατσούλης
Υπεύθυνη Γυναικών: Μ. Αλιπράντη
Υπεύθυνη Οικονομικών: Μ. Μπιζά
Για κάθε πληροφορία, Τηλ: 6972974100
e-mail: LAOSPAROS@MAIL.GR
O El Greco στο Villaggio Cinema
Tην πρεμιέρα της ,ταυτόχρονα με όλη την Ελλάδα, αυριο Πέμπτη 18.10.2007 θα κάνει στο cine Villagio στη Σαντορίνη η ταινία "Ελ Γκρέκο" του Γιάννη Σμαραγδή με θέμα την ζωή του ομώνυμου καλλιτέχνη.

Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την επική ιστορία του ασυμβίβαστου καλλιτέχνη και υπερασπιστή της ελευθερίας, Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, κατά κόσμον "El Greco". Τον 16ο αιώνα η αναζήτηση του El Greco για ελευθερία και έρωτα εκτυλίσσεται από τις αυλές της Κρήτης και της Βενετίας μέχρι το Τολέδο στην Ισπανία. Εδώ, έρχεται αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο εχθρό του, την Ιερά Εξέταση. Χωρίς ποτέ να υποχωρεί στη μάχη με την άρχουσα τάξη της εποχής του, η ιστορία του El Greco συνδυάζει ασυνήθιστο ηρωισμό, προδοσία, αγάπη αλλά και τη δύναμη ενός άντρα και της δημιουργικής του συνείδησης να ξεπεράσει την άγνοια και τη βαρβαρότητα. Μια ιστορία που εμπνέει το σήμερα και ενεργοποιεί δημιουργικά το αύριο. Μεθυστική ατμόσφαιρα εποχής, αυθεντικά κοστούμια από την σχεδιάστρια κοστουμιών της ταινίας "Ο Λαβύρινθος του Πάνα", και ένα καστ καταξιωμένων ξένων και Ελλήνων ηθοποιών, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια ταινία Χολιγουντιανών προδιαγραφών.

Η επίσημη Πρεμιέρα έγινε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός με την σύζυγο του, καθώς και η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. Μετά το τέλος της προβολής όλοι μίλησαν για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ανέβασε τον ήδη υψηλό πήχη των ελληνικών παραγωγών μετά την Πολίτικη Κουζίνα.

Η πολυαναμενόμενη αυτή ταινία που πραγματικά αξίζει να τη δουν όλοι οι Eλληνες προβάλλεται από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους μεταξύ των οποίων και του «δικού μας» VILLAGGIO CINEMA που εξασφάλισε την ταυτόχρονη πρεμιέρα της ταινίας. Ώρες έναρξης προβολών 8:20 & 10:40
Τηλ 32800

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και το σενάριο η Βρετανίδα Τζάκι Παβλένκο και ο Γιάννης Σμαραγδής. Η υπόθεση της ταινίας βασίζεται στη μυθιστορηματική βιογραφία «El Greco – ο ζωγράφος του Θεού» του Δημήτρη Σιατόπουλου που θα κυκλοφορήσει κι αυτή μέσα στον Οκτώβριο.

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ
Σενάριο: ΤΖΑΚΙ ΠΑΒΛΕΝΚΟ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ηθοποιοί: ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ , ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ , ΛΑΙΑ ΜΑΡΟΥΛ , ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ , ΝΙΚ ΑΣΝΤΟΝ , ΧΟΥΑΝ ΝΤΙΕΓΟ ΜΠΟΤΤΟ , ΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ , ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ , ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΜΗ , ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
Μουσική : Βαγγέλης Παπαθανασίου







Τις δραστηριότητές του ξεκίνησε και φέτος ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σαντορίνης γνωστός εδώ και αρκετά χρόνια για την συμβολή του στον αθλητισμό της νεολαίας της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου,
προσπαθούμε πάντα να δημιουργούμε κάτι θετικό και όμορφο για την νεολαία του νησιού μας έτσι, ξεκινήσαμε και φέτος το παιδικό τμήμα basket

Τα τμήματα στα οποία δραστηριοποιείται ο σύλλογος μας είναι το παιδικό, το γυναικείο, το εφηβικό και το αντρικό στο οποίο μπορεί να εγγραφεί όποιος επιθυμεί χωρίς συνδρομή.

Άλλωστε, σκοπός μας είναι να γεμίσουν τα γήπεδα της Σαντορίνης με την νεολαία στην οποία θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα να έρθει πιο κοντά στον αθλητισμό.

Η παιδική ομάδα του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Σαντορίνης θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Κυκλάδων 2007 και στην σύνθεση της περιλαμβάνει παιδιά που γεννήθηκαν τα έτη 1992 και πάνω.

Η προετοιμασία του παιδικού τμήματος ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2007 και οι προπονήσεις γίνονται στο γήπεδο του γυμνασίου των Φηρών κάθε: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 17:00 έως τις 19:00.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν, μιας και ο χώρος είναι ανοιχτός, οι προπονήσεις δεν διεξάγονται.

Για το Δ.Σ. του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου
Ο πρόεδρος Ηλίας Μαίνας τηλ: 6944 415884
Αντιπρόεδρος Ρούσσος Κώστας 2286033372
Γενικός Αρχηγός Κορωνιός Αντώνιος τηλ: 6946 826635
Γραμματέας Βλαβιανός Βαλάντης τηλ: 6977 976035
Ταμίας Καβαλλάρης Γιάννης τηλ: 6944 431128
Υπεύθυνος τμημάτων Γιάννης Ξαγοράρης τηλ:6948 882879