Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2011

seeking home.. (2 care about her..)

Η εικονιζόμενη σκυλίτσα βρέθηκε να τρυγυρίζει στο πάρκιγκ στο Καμάρι προχθές ο βράδυ στις 10. Έχει το δεξί μπροστινό της πόδι χτυπημένο, είναι θυλικό ημίαιμο κόκερ, περίπου 6 μηνών, φοράει ροζ-μπέζ περιλαίμιο και δεν έχει ηλεκτρονική ταυτότητα.
Σε όποιον ανήκει ή ενδιαφέρετε γι αυτην, μπορεί να επικοινωνήσει με την κτηνίατρο Μαργαρίτα Βάλβη.

Female Cocker Spaniel Mix dog was found yesterday at the Kamari parking area. 6 months old. front leg wounded, wears a pink/beige colar, no microchip.

και οι κρίνοντες κρίνονται (αλίμονο, πάντα υπάρχουν αποδέκτες!)

Αυτόν τον τίτλο διάλεξε (και οι κρίνοντες, κρίνονται) ο καλός και συνεπής συνάδελφος απο την Μύκονο που ειδικεύεται σε θέματα γαστονομίας ενω παράλληλα είναι πετυχημένος και δημοφιλής μπλόγκερ, σχολιάζοντας σειρά θεμάτων και της τοπικής επικαιρότητας του νησιού του, Δημήτρης Ρουσουνέλος για να μας ενημερώσει για την κυκλοφορία ενός νέου περιοδικού που θα εστιάζει στον χώρο των γεύσεων, της γευσιγνωσίας και της κριτικής εστιατορίων.
Σύμφωνα με ενα απο τα άρθρα του περιοδικού που κυκλοφόρησε πριν απο λίγες ημέρες και υπο τον τίτλο "και οι κρίνοντες, κρίνονται" γίνεται αναφορά στους κριτικούς γεύσεων και εστιατορίων οι οποίοι κατα κανόνα κρίνονται απο τους αναγνώστες τους αλλά και το κοινό των εστιατορίων. Είναι κι εκείνοι δηλαδή υπόλογοι των όσων γράφουν και σχολιάζουν περί των όσων -έχουν κυριολεκτικώς την τύχη!- να δοκιμάζουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του καλού συναδέλφου,

Ένα εντυπωσιακά καλό περιοδικό στο χώρο της γαστρονομίας, αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για την περίοδο που διανύουμε. Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος.
Κύριο θέμα του, που αναπτύσεται από την σελίδα 34 έως την 43: "Πόσο ασφυκτικοί είναι οι δεσμοί μεταξύ ρεστοκριτικής και διαφήμισης".

Ένα θέμα αγκάθι που το αντιμετώπισαν με ιδαίτερη ευαισθησία και αποφασιστικότητα. Η κατάσταση είναι γνωστή και ιδιαίτερα ενοχλητική όταν δημιουργεί πλασματική εικόνα με καθοδηγούμενη και προαποφασισμένη κριτική εστιατορίων. Σ' αυτό το ζοφερό κλίμα ευτυχώς την κατάσταση σώζουν οι ελάχιστοι ρεστοκριτικοί που κάνουν καλά την δουλειά τους. Ωστόσο υπάρχει πάντα η ανεπίτρεπτη σχέση παροχής διαφήμισης -άμεσης είτε έμμεσης- και κρινομένων ή βραβευομένων.

"Αν υπάρχει έστω κι ένα ιότα ιδιοτέλειας, κανείς δεν θα έπρεπε να παίρνει την ευθύνη να κάνει κριτική" καταθέτει ευθύς εξ αρχής ο συγγραφέας και κριτικός γεύσης Επίκουρος.
Στο αφιέρωμα συμμετείχαν καταθέτοντας την άποψή τους πολλοί ακόμα γευσιγνώστες, ρεστοκριτικοί, επαγγελματίες της εστίασης, bloggers κ.ά. Ανάμεσά τους οι Χριστόφορος Πέσκιας, Ελένη Ψυχούλη, Σίμος Γεωργόπουλος, Νταϊάνα Κόχειλα, Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Δημήτρης Ποταμιάνος,Γιάννης Λουκάκος, Ηλίας Μαμαλάκης, (ο γράφων) Δημήτρης Ρουσουνέλος, Χριστίνα Τσάμουρα, Κωνσταντίνος Σπηλιάδης, Θοδωρής Λέλεκας, Άρης Τσανακλίδης, Αλέξανδρος Γιώτης, Χάρης Μαραγκίδης, ενώ με ομαδική επιστολή συμμετείχε και το team του Αθηνοράματος.
 
Η ύλη του περιοδικού συμπεριλαμβάνει έρευνες και θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως:


-Το επερχόμενο τέλος εποχής για τα νωπά ψάρια και τα θαλασσινά, το γάλα, το Ασύρτικο και άλλα.
Συντελεστές: ο Νίκος Δελλατόλας (διευθυντής έκδοσης), η Μαριάννα Νάνου (αρχισυντάκτρια), η Όλγα Ακριτίδου (συντονισμός ρεπορτάζ), ο Νικόλας Αγρέλας (υπεύθυνος ύλης)κ.ά.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Ρουσουνέλος να μας παραθέτει σε πλήρη ανάπτυξη την δική του συνεισφορά στην πρόσκληση, πρόκειται για μια συνέντευξη που παραχώρησε στην συνάδελφο Μαριάννα Νάνου. Εμείς, χάριν συντομίας, ανεβάζουμε ενα μέρος απο την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Μαριάννα Νάνου: Πότε δικαιούται κάποιος να αυτοχαρακτηρίζεται ως κριτικός γεύσης;
Δημήτρης Ρουσουνέλος: Δεν νομίζω ότι κριτικός γεύσης αυτοχαρακτηρίζεσαι. Απαραίτητο στοιχείο είναι να σε εμπιστευθεί κάποιος για να ασκήσεις αυτή την ιδιότητα και κυρίως κάποιοι να σε διαβάζουν.
Εφόδια θεωρώ: την αγάπη για τη μαγειρική, την εμπειρία φαγητού σε εστιατόρια, το πάθος για την απόλαυση του φαγητού, την ενημερωμένη βιβλιοθήκη.  Κυρίως όμως ο κριτικός γεύσης πρέπει να ‘χει το λεπτό εκείνο χάρισμα: με μια ματιά, με μια βαθειά εισπνοή, με μια μπουκιά στη γούλα του, να μπορεί να ταξιδεύει στην καρδιά της κατσαρόλας του μάγειρα, εκεί να στήνουν οι αισθήσεις του χορό κι αυτό να μπορεί να το αποδώσει με λόγο.

Μ.Ν.: Ποια είναι η άποψή σας για τις κριτικές εστιατορίων που αναρτώνται σε διαδικτυακά blogs; Τις θεωρείτε αξιόπιστες;
Δ.Ρ.: Τo blogging είναι σχετικά φρέσκια ιστορία. Αν και φαίνεται να έχει δρόμο ακόμα μπροστά του, φοβάμαι ότι ώσπου να τον διανύσουμε, το φαινόμενο των blogs θα έχει παραδώσει τα ηνία σε κάτι πιο σύγχρονο. Είμαι blogger από το 2007 και τα blog που έχω ξεχωρίσει να διαβάζω είναι αξιόπιστα.
Ποια κριτήρια θα πρέπει να πληροί η κριτική ενός δημοσιογράφου γεύσης για να τύχει δημοσίευσης από ένα έντυπο ή μία ιστοσελίδα; Το γεγονός ότι τα πρόσωπά των ρεστοκριτικών είναι γνωστά (ή μάλλον, οικεία) στους επιχειρηματίες της εστίασης και τους αρχιμάγειρες, δεν παραβιάζει ένα από τα βασικά αξιώματα της κριτικής, δηλαδή την ανωνυμία; Είναι δίκαιο για τους αναγνώστες να δημοσιεύονται αξιολογήσεις για βραδιές γευσιγνωσίας όπου οι δημοσιογράφοι έχουν προσκληθεί από τους ίδιους τους εστιάτορες;

Σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα η ανωνυμία είναι πράγμα δύσκολο, ωστόσο αξίζει κανείς να επιμείνει και κυρίως σε τούτο: να μην γράφονται κριτικές για εστιατόρια και chef όταν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στους κρίνοντες και στους κρινόμενους.
Ο επαγγελματισμός επιβάλει άμυνες στις παγίδες της επωνυμίας. Όπως το να επιβεβαιώνεις τα γραφόμενά σου με μια δεύτερη άποψη δικού σου ανθρώπου σε χρόνο ανύποπτο. Η κριτική οφείλει να είναι ακριβής, ειλικρινής, διασταυρωμένη.
Ένας καλός δημοσιογράφος γεύσης μπορεί να αντιληφθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες την αλήθεια. Το θέμα είναι πως αν είναι προσκεκλημένος υπάρχει κώλυμα στην ελευθερία έκφρασης γνώμης. Άρα οφείλει να χρηματοδοτεί εξ ιδίων το κρινόμενο γεύμα. Ούτε κάρτες, ούτε τιμολόγια, ούτε τσάμπα!

ΓΓ διοίκησης Αιγαίου - επίσκεψη Ρόδος

Στη Ρόδο βρέθηκε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ο Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτης Χατζημιχάλης.
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ είπε πως είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να υπηρετεί ένα χώρο μεγάλης ευθύνης, όπως είναι το Αιγαίο, με ιδιαιτερότητες, οξυμμένα προβλήματα αλλά και μεγάλες προοπτικές, ενω έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πολίτες του Αιγαίου, ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει ο χώρος, τονίζοντας πως «δεν έχουμε καιρό για χάσιμο», προκειμένου να στηθεί η νέα δομή.

Περιφέρεια για χρηματοδότηση έργων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Απο το γραφείο της "Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου" και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ έχουμε την ενημέρωση σχετικά με την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης Αιγαίου των παρακάτω έργων,
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 δύο νέα έργα για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Νομό Δωδεκανήσου και το Νομό Κυκλάδων, με συνολικό προϋπολογισμό 11,5 εκ. €.
Πρόκειται για τα εξής :

«Προμήθεια εξοπλισμού για τις ακαδημαϊκές μονάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Ρόδο και Σύρο», προϋπολογισμού 2 εκ. €
«Αποκατάσταση κτιρίου Β' κτιριακού συγκροτήματος Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο» προϋπολογισμού 9,5 εκ. €

Βρούτσης για έσοδα προυπολογισμού 2010 - νέο φόρο για τις επιχειρήσεις



Με ανακοινώσεις του ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, σχετικά με τα τελικά στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού, το δωδεκάμηνο του 2010, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η δημοσιοποίηση των οριστικών στοιχείων της πορείας των εσόδων του Προϋπολογισμού για ολόκληρο το 12μηνο του 2010, αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απόκλιση στόχων και την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Ουσιαστικά, η περίοδος αυτή ταυτίζεται με την πρώτη ολοκληρωμένη θητεία της κυβέρνησης του Μνημονίου. Περίοδος, μέσα στην οποία ελήφθησαν μέτρα άδικα για τους πολλούς.
Μέτρα που έφεραν βίαιες ανατροπές στη ζωή όλων.
Μέτρα που αύξησαν τους φόρους.
Μέτρα που, δυστυχώς, δείχνουν ότι οι θυσίες πηγαίνουν χαμένες.
Παρά το γεγονός ότι το 12μηνο του 2010:

Eπιβλήθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις εμμέσων φόρων από ποτέ (ΦΠΑ, ΕΦΚ καυσίμων, καπνού κλπ).
Συμπεριλήφθηκε μεγάλο τμήμα της διαδικασίας της περαίωσης.
Μειώθηκε η επιστροφή φόρων στις επιχειρήσεις.
Συμπεριλήφθηκε η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.
Η υστέρηση των εσόδων, έναντι των στόχων είναι αποκαλυπτική.

Συγκεκριμένα:
Τα τακτικά έσοδα αυξήθηκαν μόνο κατά 4% (δηλαδή 2,08 δισ. €).
Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 5,4% (δηλαδή 1,16 δισ. €), έναντι στόχου αύξησης στο Μνημόνιο περίπου 2%.
Τα έσοδα από έμμεσους φόρους αυξήθηκαν κατά 9,6% (δηλαδή 2,7 δισ. €), έναντι στόχου αύξησης στο Μνημόνιο περίπου 19%.
Τα έσοδα του Προϋπολογισμού για το 2010 έκλεισαν, τελικά, με αύξηση μόνο 5,5% (περίπου 2,7 δισ. € επιπλέον έσοδα από τον Προϋπολογισμό του 2009), παρά το γεγονός ότι η αρχική πρόβλεψη ήταν για αύξηση των εσόδων κατά 9% και ο αρχικός στόχος, με βάση το Μνημόνιο, προέβλεπε ετήσια αύξηση 13,7%.

Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει. Οι συνεχείς αποκλίσεις από τους στόχους, που θέτει η ίδια ή το Μνημόνιο, επιβεβαιώνουν τη θέση της Ν.Δ., ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει την οικονομική της πολιτική».

 
Παράλληλα ο κ. Βρούτσης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις. 
 
Σύμφωνα με αυτην,
«Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις αποτελεί ακόμη ένα αντιαναπτυξιακό μέτρο, που βλάπτει την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.
Σήμερα, στην Ελλάδα ο Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων έχει φορολογικό συντελεστή στα αδιανέμητα κέρδη 24%, στα διανεμόμενα 40%, ενώ ο ΦΠΑ ανέρχεται, από τον περασμένο Ιούλιο, στο 23%, με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες για επενδύσεις.
Απαιτείται εκλογίκευση της φορολογικής πολιτικής, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, με ταυτόχρονη λήψη μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.
Η υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων (άμεση και έμμεση), που επιβάλλεται με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο κύμα φυγής κεφαλαίων και επιχειρήσεων.
Ουσιαστικά, πρόκειται για νέα φορολογική επιδρομή στις επιχειρήσεις που φαίνεται να αποκτά μόνιμο χαρακτήρα, διευρυμένο πεδίο εφαρμογής (η προηγούμενη αφορούσε μόνο 304 επιχειρήσεις), επιβαρύνει τα οικονομικά αποτελέσματα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και λειτουργεί ανασταλτικά στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.


Επίσης, μας ενημερώνει για το πρόγραμμά του σύμφωνα μετο οποίο,

πραγματοποιήθηκε περιοδεία από την Παρασκευή 21/1 έως και την Κυριακή 23/1 στα ακόλουθα νησιά των Κυκλάδων:
Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου την ορεινή Νάξο, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Οργάνωσης Νάξου, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, θα παραστεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Οργάνωσης Πάρου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αντίπαρο.
Την Δευτέρα και Τρίτη 24 και 25 Ιανουαρίου θα παραστεί στις Βρυξέλλες ως εκπρόσωπος του Κόμματος της Ν.Δ., συμμετέχοντας στην Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα συζήτησης: Το συνταξιοδοτικό ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2011

Επιμελητήριο - ημερίδα για το φορολογικό (αυριο 22.1)

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Κυκλάδων (ΕΤ.Α.Π.) στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν για ενημέρωση των επιχειρήσεων του Νομού Κυκλάδων, μας προσκαλούν στην Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 στις 19.00 με θέμα: "το Νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο για τις Επιχειρήσεις" με ομιλητή τον κ. Μητρόπουλο.
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, με απευθείας διασύνδεση μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης, με τα τοπικά γραφεία του στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, όπου οι επιχειρηματίες καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.

Επιμελητήριο - ημερίδα

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Κυκλάδων (ΕΤ.Α.Π.) στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν για ενημέρωση των επιχειρήσεων του Νομού Κυκλάδων, μας προσκαλούν στην Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργανώνουν σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ (Εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου) με θέμα:

Παρουσίαση της δράσης «Πράσινος Τουρισμός» του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ), την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, με απευθείας διασύνδεση μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης, με τα τοπικά γραφεία του στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, όπου οι επιχειρηματίες καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθούν αναλυτικά οι δυνατότητες χρηματοδοτικής ενίσχυσης μέσω αυτής της δράσης του ΕΣΠΑ, των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ως ξενοδοχειακά και άλλα καταλύματα.
Στόχος της δράσης, είναι η βελτίωση των λειτουργικών υποδομών και των επιχειρησιακών διαδικασιών των τουριστικών μονάδων, με οικολογικό προσανατολισμό, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα τοπικά, γεωγραφικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Για πληροφορίες,
Τηλ: 22860 25788


info-sant@cycladescc.gr    
www.e-kyklades.gr

Ένωση Ζωοφίλων Σαντορίνης - ζητούν σπίτι

Δύο θηλυκά πανέμορφα κουταβάκια ζητούν σπίτι στην Σαντορίνη. Εαν ενδιαφερόσαστε να υιοθετήσετε μπορείται να επικοινωνήστε με τον Μανώλη Χλωροκώστα στο τηλ 6972074263

Two beautiful female pups are looking for a home. If you are interested in adopting contact Manolis Chlorokostas, tel 6972074263

Ρήγας για επανακατάταξης του Νοσοκομείου Σύρου στην Γ΄ Zώνη

Με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Κυκλάδων του Πασοκ κ. Ρήγας μας ενημερώνει για την επανακατάταξη του Νοσοκομείου Σύρου και των εποπτευόμενων μονάδων υγείας στην Γ΄ Zώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Όπως είχε διαβεβαιώσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπό τον τίτλο «Διαθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 55, διορθώνεται η εσφαλμένη απόφαση ένταξης του Νοσοκομείου της Σύρου και των εποπτευόμενων από αυτό μονάδων υγείας στην Β΄ζώνη .

Με το προαναφερόμενο άρθρο τα μεν Κέντρα Υγείας των νησιωτικών περιοχών κατατάσσονται όλα ανεξαιρέτως στην Γ΄ζώνη ,τα δε νοσοκομεία των άγονων ή απομακρυσμένων ή νησιωτικών ή προβληματικών περιοχών θα ενταχθούν στην ζώνη αυτή με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας .
Με την κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί με βάση την πιο πάνω εξουσιοδοτική διάταξη του νόμου μετά την ψήφισή του, το Νοσοκομείο της Σύρου θα υπαχθεί στην Γ΄ζώνη.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επαναβεβαίωσε στον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κο Ρήγα την δέσμευση της τόσο για την άμεση επαναφορά του Νοσοκομείου της Σύρου στη Γ΄ζώνη όσο και για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στην Σύρο με αντικείμενο τα προβλήματα Υγείας στο νομό, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα που η οικονομική κρίση και η κακοδιαχείριση της προηγούμενης περιόδου έχουν δημιουργήσει στον τομέα της υγείας, καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες για την βελτίωση της λειτουργίας των υγειονομικών μονάδων τόσο στο επίπεδο της στελέχωσης όσο και στο επίπεδο της οργάνωσης και της υλικοτεχνικής υποδομής.
Οι ανεύθυνοι και καταστροφολογικοί ισχυρισμοί ορισμένων, ακόμα και μέσα από τον χώρο της υγείας, περί συνενώσεων νοσοκομείων στο νησιωτικό χώρο ή περί σχεδιαζόμενης υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Σύρου πρέπει επιτέλους να σταματήσουν γιατί δυσφημούν την ίδια την υγειονομική μονάδα και απαξιώνουν το σημαντικό έργο και την ανεκτίμητη προσφορά των εργαζόμενων σε αυτή.

Βρούτσης για υπηρεσιες υγείας στις Κυκλάδες


Με ανακοίνωσή του υπο τον τίτλο «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ»

ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Βρούτσης μας ενημερώνει σχετικά με την αποκατάσταση της υποβάθμισης της ποιότητας παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες με την κατάθεση
πολυνομοσχεδίου για την Υγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η άδικη και παράλογη διάταξη του νόμου 3896/2010 (άρθρο 34), με την οποία η κυβέρνηση υποβάθμισε την αξία και την ποιότητα της ζωής σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αποκαθίσταται επιτέλους με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία.
Η κυβέρνηση, δεν άντεξε τις έντονες και δικαιολογημένες κοινωνικές αντιδράσεις, την οργή και το θυμό των κατοίκων των νησιών μας, αλλά και των βουλευτών της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση (Κυκλάδων) και Μίκας Ιατρίδη (Δωδεκανήσου) που με ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους στη Βουλή, ανέδειξαν την κυβερνητική αναλγησία και τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η πολιτική της για την Υγεία στο νησιωτικό χώρο.
Ουσιαστικά, πρόκειται για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, η οποία κάτω από το βαρύ κλίμα που διαμορφώθηκε σε βάρος της, αναγκάστηκε να επαναφέρει στην προγενέστερη κατάσταση τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι η κυβέρνηση ή νομοθετεί «στο γόνατο» ή ότι στο βωμό του Μνημονίου, σκόπιμα, θυσιάζει ακόμη και τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα.

ΔΕΗ - διακοπή

Γενική διακοπή ρεύματος σε Σαντορίνη και Θηρασιά θα κάνει η ΔΕΗ την Κυριακή 23.1.2011 προκειμένου να συντηρήσει το δίκτυό της, απο τις 08.00 εως τις 12.00.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2011

εκπλήξεις. ευχάριστες ..(πολύ..)

Απο τις περιπτώσεις που μονο ευχαριστώ, ειλικρινώς, έχει να πεί κανείς. Εγω, δηλαδή, μιας και ενα απο τα κείμενα που κατα καιρούς γράφω "ορμώμενη" απο την ειδησεογραφία της χώρας μας, δημοσιεύθηκε στην στήλη του κ. Μαρίνου στο Κυριακάτικο "Βήμα". Εδω που τα λέμε -και να περιαυτολογούμε δεν πειράζει ώρες ώρες- αυτά "μένουν" κι αυτές είναι οι χαρές ενός δημοσιογράφου... Να τον εγκρίνουν οι συνάδελφοί του, πόσο μάλλον οι πεπειραμένοι και σεβαστοί στο "συνάφι" μας..
Το κειμενάκι γράφτηκε πριν απο λίγες ημέρες, την επομένη της απόφασης του εκδότη κ. Ψυχάρη, να αναστείλει την έκδοση της έντυπης μορφής του καθημερινού "Βήματος" στρεφόμενος και μάλιστα "σαφώς και αριθμιτικώς" στο ίντερνετ.
Το κείμενο με χιούμορ περιγράφει τις .. διαδρομές μιας εφημερίδας για λόγους .. οικονομικούς.

Λύκειο Σαντορίνης - κατάληψη

Για δεύτερη μέρα σήμερα (20.1) απείχαν απο τα μαθήματά τους λόγο κατάληψης του σχολικού τους κτηρίου οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Σαντορίνης που στεγάζεται πίσω απο το πρώην Επαρχείο. Τα αιτήματά τους, τα δυό βασικά τουλάχιστο, αφορούν την ολοκλήρωση του γηπέδου μπάσκετ (σ.σ. οι μαθητές ζητούν την τοποθέτηση του ειδικού τάπητα, πλήν όμως ο εργολάβος είχε διαφορετική ... αντίληψη μιας κι έδωσε προτεραιότητα στις αποπεράτωση των εργασιών στις τουαλέτες..) καθώς και την κατασκευή νέων αιθουσών. Τριών (3) για την ακρίβεια που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργεία του σχολείου και προκειμένου οι μαθητές να μην κάνουν μάθημα σε αίθουσες προκάτ των οποίων οι προδιαγραφές του χρόνου λειτουργίας έχουν λήξει.
Για το θέμα αξίζει να αναφέρουμε οτι σε προ ημερών (πριν απο έναν περίπου μήνα) σύσκεψη που έγινε στον Δήμο της Σαντορίνης συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση της κατασκευής των αιθουσών μιας και η χρηματοδότηση απο τον αρμόδιο κρατικό φορέα (τον ΟΣΚ) συναντά δυσκολίες εξ αιτίας των ιδιαιτεροτήτων στην κατασκευή του εν λόγο σχολείου.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε οτι στο Γενικό Λύκειο Θήρας οι ανάγκες σε αίθουσες καλύπτονται με τις προκάτ (φοβερά νόμιμο γεγονός για ενα νησί ιδιαίτερου φυσικού κάλους σαν και του λόγου της Σαντορίνης..) μιας και οι ανάγκες σε αίθουσες είναι αυξημένες (απαιτούνται συνολικά 17)  μιας και οι  3 βασικές κατευθύνσεις χωρίζονται σε 17 μαθήματα ειδικότητας.

Πιτούλες και γιορτές! - προσκλήσεις


Μάλιστα, ειδικά φέτος μετά και τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές ανακατατάξεις, και την εκλογή νέων προσώπων ως εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης (των κατοίκων δηλαδή..) οι γιορτές αυτές θα έχουν χαρακτήρα γνωριμίας. Τόσο των νεοεκλεγέντων με τις .. τυπικές διαδικασίες, όσο και του κόσμου με τα πρόσωπα που καλούνται να υπηρετήσουν τον θεσμό.

Έτσι λοιπόν, βάζοντας τις προσκλήσεις σε ημερολογιακή σειρά, έχουμε (και λέμε!)

Σήμερα Πέμπτη 20.1.2011 στις 18.30 την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει η Δημοτική Κοινότητα Καμαριού στην αίθουσα που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Στην γιορτή μας καλεί η νεοεκλεγείσα πρόεδρος κ. Πελέκη και τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας.

Αύριο Παρασκευή 21.1.2011 στις 12.30 την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει το Γυμνάσιο του Εμπορείου. Στην γιορτή έχουν κληθεί ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος καθώς εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των γραφείων Εκπαίδευσης του νησιού.
Επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου του Εμπορείου κ. Κατσίπη μας ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων, ενώ έθεσε στην διάθεσή μας ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστεί τις υπηρεσίες του Δήμου της Σαντορίνης, τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους κυρίους Αργυρό και Ζώρζο, για την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματα του Συλλόγου που κοινοποιήθηκαν στον Δήμο στις 17.1.2011 και συζητήθηκαν την επομένη κιόλας ημέρα. Τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων αφορούν τις αποκαταστάσεις των ζημιών και φθορών στο κτήριο του σχολείου καθώς και την ηλεκτροδότηση του κυλικείου.

Ως προς το γεγονός της άμεσης ανταπόκρισης από πλευράς Δήμου, ομολογουμένως, θα πρέπει να ήταν μεγάλη και ευχάριστη η έκπληξη του Συλλόγου μιας και τα μέχρι στιγμής δεδομένα ήθελαν τα αιτήματα να «ωριμάζουν» προτού συζητηθούν…

Το Σάββατο 22.2.2011 στις 17.00 θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Δημοτική Κοινότητα της Μεσαριάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς "ο Άγιος Δημήτριος", στο «Πατηνιώτειο Ενοριακό Κέντρο Αγίου Δημητρίου Μεσαριάς».
Στην γιορτή μας καλεί η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της κοινότητας κ. Μαρκέλα Συρίγου και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Καμπουράκης.

Το Σάββατο 22.2.2011 στις 21.00 το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Σαντορίνης μας προσκαλεί στην χοροεσπερίδα του που θα γίνει στο κοσμικό κέντρο "Αηδόνι".

Την Κυριακή 23.1.2011 στις 16.00 θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη και απολύτως επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος για να τιμήσει τους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων, ΤΕΕ , ΙΕΚ καθώς και όσους εισήχθησαν σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και είναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών.

Την Κυριακή 23.1.2011 στις 11:30 θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Κοινότητα Πύργου Θήρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία Πύργου» . Η γιορτή θα γίνει στο κτήριο της Εστίας του Πύργου.

Την Κυριακή 23.1.2011 στις 10:30 θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Κοινότητα Μεγαλοχωρίου στα γραφεία της Κοινότητας. Στην γιορτή μας καλεί η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της κοινότητας κ. Μαρκέλα Πιτσικάλη και τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας.


Την Κυριακή 30 του Γενάρη στις 16.00 θα κόψει την πίτα του το Τοπικό διαμέρισμα του Βόθωνα και ο Σύλλογος της Παναγίας της Σέργενας, στο δημοτικό σχολείο του Βόθωνα. Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος του Τ.Δ. του Βόθωνα Θεοδοσία Δανέζη και ο πρόεδρος του Συλλόγου της παναγιάς Σέργενας Παναγιώτης Αναπλιώτης.

Ένωση Συνεταιρισμών - ανακοίνωση ενημέρωσης των αγροτών

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων μας ενημερώνει ότι ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 18.00 στο Οινοποιείο της στον Πύργο διοργανώνει ενημέρωση των αγροτών του νησιού στα εξής θέματα : Λίπανση και Φυτοπροστασία των καλλιεργιών της Σαντορίνης καθώς και ενημέρωση για τις διαδικασίες πιστοποίησης και ελέγχου της φάβας ως προϊόν (Π.Ο.Π.) Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.


Η ενημέρωση θα γίνει από γεωπόνους και στελέχη της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Η Ένωση καλεί τους παραγωγούς να συμμετάσχουν ώστε να ενημερωθούν σχετικά και να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2011

Αντιλήψεις περί «Πολυτέλειας»..


εναλλακτικός τίτλος, "έλα παπού μου, να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου.."

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη στην κατανόησή της παράμετρο θίγει το τελευταίο (σημερινό, 19.1) newsletter της εταιρίας "Ηλιότοπος" κάνοντας αναφορά στα διαφορετικού "στάτους" (επιπέδου στα ... Αγγλικά!) ζητούμενα που έχουν οι ταξιδιώτες ανάλογα με την χώρα προέλευσής τους και την κοινωνική τους θέση.

Έτσι λοιπόν, και σύμφωνα με την αναφορά του newsletter της εταιρίας "Ηλιότοπος" μαθαίνουμε οτι, σε μελέτη του ΣΕΤΕ με τίτλο «Ελληνικός Τουρισμός 2020: Πρόταση για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο» συμπεραίνονται τα εξής,

οτι στο μέλλον, οι ταξιδιώτες οι οποίοι θα προέρχονται από χώρες - αναδυόμενες οικονομίες και οι οποίοι τώρα αρχίζουν να συγκεντρώνουν πλούτο, θα επιζητούν τη «χλιδή». Πολυτέλεια για αυτούς τους ταξιδιώτες θα συνεχίζει να σημαίνει πρώτη θέση στο αεροπλάνο, σαμπάνια, χαβιάρι, ιδιαίτερη διακόσμηση, ανέσεις, επώνυμη επίπλωση, άριστη εξυπηρέτηση, επώνυμο shopping κ.ο.κ. Από την άλλη, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι καταναλωτές νιώθουν ήδη υλικό κορεσμό, η αντίληψη για την πολυτέλεια ολοένα και απομακρύνεται από το πεδίο της κατανάλωσης. Ο ταξιδιώτης αυτός εφεξής, θα προσεγγίζει την πολυτέλεια με την έννοια της αυτοεκπλήρωσης, της εμπειρίας και του «ευ ζην». Θα αναζητά ποιοτικές εμπειρίες και θα απαιτεί προσωποποιημένες και «αποκλειστικές» υπηρεσίες». Για να διαβάσετε την πλήρη μελέτη και αν θέλετε να συμμετέχετε στο διάλογο επισκεφθείτε το www.greektourism2020.gr

Κόκκινος - περιοδεία

Με ανακοίνωσή του ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΔ κ. Κόκκινος μας ενημερώνει οτι πραγματοποίησε περιοδεία σε Κώ και Κάλυμνο το διάστημα 16-18 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο "οι νησιωτικές πολιτικές στα αζήτητα" αναφέρει οτι,

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Κω , που είχε ως κενρικό ομιλητή τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κο Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Κατά το χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην απουσία αναπτυξιακών δράσεων και νησιωτικών πολιτικών που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση και τον μαρασμό τα νησιά μας. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν στο νησί την χρονική περίοδο 2004-2009 που ο προϋπολογισμός ξεπέρασε τα 80 εκ. ευρώ (ΧΥΤΑ Κω, επέκταση βιολογικού Κω, Λιμενικά έργα στην Κω και στην Καρδάμαινα, Οδικά έργα και σχολικά κτίρια και το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας το οποίο αν και παραδόθηκε πλήρως εξοπλισμένο το 2009, δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα).
Τέλος κατέθεσε τον προβληματισμό του για την αποτελεσματική εφαρμογή του «Καλλικράτη» αλλά και τα δυσβάστακτα και αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά «φορτώνει» στις πλάτες του ελληνικού λαού η κυβέρνηση.

Κατά την παραμονή του στην Κω είχε συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού κ. Καϊσερλη στο δημαρχείο της πόλης και είχε σύσκεψη με τα στελέχη του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» της περιφερειακής ενότητας Κω-Νισύρου και είχε συναντήσεις και συνομίλησε με κατοίκους και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού.
Στην Κάλυμνο επισκέφθηκε τον δήμαρχο του νησιού κο Διακομιχάλη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κο Γαλιμιτάκη και ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό των λιμενικών έργων στο νησί.

Τέλος πραγματοποίησε σύσκεψη των στελεχών του συνδυασμού στην Κάλυμνο και έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.
Στις συναντήσεις και στις δηλώσεις του κ. Κόκκινος δήλωσε συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε προσπάθεια των παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη της περιοχής και την επίλυση των προβλημάτων και διαβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», υπηρετώντας το θεσμικό του ρόλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, αλλά και ο ίδιος προσωπικά από την αυτοδιοικητική του θέση, τη θέση του στελέχους της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. αλλά και της γραμματείας τοπικής αυτοδιοίκησης (που πρόσφατα τοποθετήθηκε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. κο Αντώνη Σαμαρά), θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους νησιώτες αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προώθηση της ανάπτυξης και την προάσπιση των συμφερόντων των νησιωτών μας που δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ .

dog seeking for his family.. in the meantime sb else might be intrested..

Ο κούκλος της φωτογραφίας γυρνάει εδώ και καιρό το νησί, πιθανότατα ψάχνοντας το αφεντικό του. Είναι αρσενικός, φιλικός και πολύ φρόνιμος. Αν έχετε πληροφορίες που μπορούν να τον βοηθήσουν παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας στο 6974321784.

This beautiful boy has been wandering the islang for quite a while now, probably seeking his owner. He is a very friendly and well behaved young male. If you have any info that can help him please contact us at 6974321784.

Την ανακοίνωση υπογράφει η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας.

Μαχαιρίδης - Διοίκηση Οικονομικού Επιμελητηρίου 12νήσου

Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μιχαήλ Μιχαήλ και μέλη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου δέχθηκε χθές (18.1) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες που θέτει η περιφερειακή αρχή, με σκοπό την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους νησιώτες.
Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η ειλικρινής διάθεση για συνεργασία, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει πως θα είναι σημαντική και χρήσιμη η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή των παραγωγικών τάξεων και φορέων σε επιτροπές που προβλέπεται να συσταθούν και θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στη χάραξη πολιτικών για το Νότιο Αιγαίο.

Περιφέρεια - δωρεά "Κιβωτού"

Με Δελτίο Τύπου της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μας ενημερώνει σχετικά με την "Νέα προσφορά αγάπης από την Κιβωτό της Ρόδου".


«Ο καθένας στη θέση μου θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, παραλαμβάνοντας την επιταγή των 4.500 ευρώ από το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης «Κιβωτός της Ρόδου», ποσό που διατίθεται για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Η πρόεδρος της «Κιβωτού» Λιλή Πυράκη, εκ μέρους των μελών του ΔΣ, Αντώνη Γιαννακάκη, Γιάννη Βαρβάρη, Αλεξίας Κυπριώτη και Γιώργου Φραγκεσκάκη, τόνισε πως η νέα αυτή η χορηγία συνιστά τήρηση μιας δέσμευσης που έδωσε η οργάνωση και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν.

«Το υποσχεθήκαμε, το κάναμε» είπε η κα Πυράκη, εξηγώντας πώς η πρωτοβουλία τους αγκαλιάστηκε από μεμονωμένους πολίτες και φορείς, με σκοπό την στήριξη κοινωνικών δράσεων και δομών, όπως είναι το «Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Ο κ. Μαχαιρίδης, παρουσία της αρμόδιας περιφερειακής συμβούλου Δέσποινας Μουτάφη, πρόσθεσε από την πλευρά του, ότι είναι πράγματι «μεγάλη υπόθεση να ευαισθητοποιείς μια κοινωνία και να δίνεις το παράδειγμα, απλώς με το σύνθημα "λίγα από τους πολλούς", όπως συμβαίνει με την Κιβωτό», εκφράζοντας την πίστη πως με ανάλογες ευγενικές προσφορές το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα συνεχίσει το έργο που επιτελεί.
Σημείωσε, τέλος, πως το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της πρώην Νομαρχίας είναι το μοναδικό στη χώρα που στηρίζεται αποκλειστικά από την κοινωνία, χωρίς καμία επιχορήγηση ή άλλη οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.

ΔΑΟΣ - βασιλόπιτα

Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης θέλοντας να κρατήσει ζωντανές τις μοναδικές Αθλητικές στιγμές που ζήσαμε όλοι στη χρονιά που πέρασε και γυρνώντας στην σελίδα του νέου έτους 2011 όπου θα αναμένει να καταγράψει τις νέες μεγαλύτερες επιτυχίες του Οργανισμού, σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ΔΑΟΣ την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 στις 12.30.
Παράλληλα, με την εκδήλωση αυτή θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και πίστεψαν ότι το Όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

ΔΑΟΣ - ενημέρωση

Το Αθλητικό Κέντρο Θήρας (ΔΑΟΣ) με επιστολή του μας ενημερώνει σχετικά με τα προγράμματα αθλητισμού που έχουν ήδη ξεκινήσει οτι, 

Προς ενημέρωση σας και ενημέρωση του κοινού της Σαντορίνης διευκρινίζεται ότι ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του και όλα τα προγράμματα που έχουν ξεκινήσει πριν τις εορτές των Χριστουγέννων συνεχίζονται κανονικά πλην αυτών που λόγω του νέου Αυτοδιοικήτου νομοσχεδίου χρίζουν απόφασης του Δήμου.

Για τον λόγο αυτό η διοίκηση του ΔΑΟΣ έχει στείλει ενημερωτική επιστολή μαζί με τον Διοικητικό Απολογισμό για το έτος 2010, με ημερομηνία 18/01/2011 προς τον νέο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Ιωάννη Αργυρό ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού και συνεπώς δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί.

Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Φώτης Χ"μιχάλης) συνέτευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
Φώτης Χατζημιχάλης με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Σύρο, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11:00πμ στα Γραφεία της Υπηρεσίας στην Ερμούπολη (Επτανήσου 35).
Για την πρόσκληση μας ενημέρωσε η γραμματεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στην Αθήνα. Θέματα; Θησέας, ΕΣΠΑ και άλλα..

Ζητήματα και προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα τεθούν επί τάπητος στη νέα συνάντηση των δέκα τριών Περιφερειαρχών της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Τετάρτη 19.1) στα Γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝΑΕ και στην οποία θα παραστεί ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα παρακάτω θέματα:
Ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδοίκησης (ΙΤΑ) Θ. Καταρτζή.
Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά.
Πορεία του ΕΣΠΑ, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Διαχείριση απορριμμάτων – Προγραμματισμός δράσεων
Καταγραφή προτάσεων εν όψει της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου θα βρίσκεται στη Σύρο.

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2011

Βρούτσης για φορολογικό και συναλλαγές ανω των 1500 ευρώ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή διαρροές που σχετίζονται για νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι κυβερνητικές διαρροές για 6ο φορολογικό νομοσχέδιο μέσα σε 15 μήνες και μάλιστα με ακόμη πιο επώδυνα μέτρα για τους πολλούς, χωρίς αναπτυξιακό όραμα και κυρίως με αντιφάσεις, αποτελούν ομολογία αποτυχίας για μια σοβαρή φορολογική πολιτική, ανάλογη της κρίσης.
Επιβεβαιώνουν, ταυτόχρονα, τις καίριες επισημάνσεις της Ν.Δ. και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά για έλλειψη σχεδίου και επικίνδυνους πειραματισμούς».

Επίσης σε σημερινή (18.1.2010) ανακοίνωσή του ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργούνται στην αγορά από την εφαρμογή του νόμου 3842/2010 για τις συναλλαγές άνω των 1500 € οι οποίες θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές κάρτες...
(σ.σ. απορία το χω να δω πόσους θα σπρώξει στην παρανομία αυτη η κυβέρνηση... κι εκεί που τόσα χρόνια μιλούσαμε -κακό της κεφαλής μας...- για παρακράτος και για βαθυκράτος, σε λίγο μας βλέπω να μιλάμε -και να παραμιλάμε...- για παρανομούντες πολίτες (φτωχαδάκια δηλ. του "κερατά" που κοιτάνε πως να γλιτώσουνε κανα κατοστάρικο..) και για ...βαθυπαρανομία....

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Βρούτση,
«Νέα σοβαρά εμπόδια στην Αγορά δημιουργεί η ρύθμιση του Ν. 3842/2010 για τις συναλλαγές ιδιωτών με επιχειρήσεις, για ποσά άνω των 1500 €, μόνο μέσω πιστωτικών καρτών, επιταγών και τραπεζικών λογαριασμών.
Η Ελληνική Αγορά έχει ιδιομορφίες, που η διάταξη δεν έχει λάβει υπόψη της. Παρόλο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ιδιομορφίες που αφορούν στις προδιαγραφές και απαιτήσεις του Τραπεζικού μας Συστήματος, τους αλλοδαπούς και μετανάστες καταναλωτές, τους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, τους καταναλωτές προχωρημένης ηλικίας που δεν πραγματοποιούν αγορές με πιστωτικές κάρτες. Πολύς κόσμος δεν έχει πρόσβαση σε επιταγές, πιστωτικές κάρτες κλπ.
Οκτώ μήνες μετά από την ψήφιση του νόμου, το Υπουργείο Οικονομικών αδιαφορεί και δεν κάνει καμιά προετοιμασία για την εφαρμογή του. Ενδεικτικά, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η διευκρινιστική εγκύκλιος.
Αποτέλεσμα είναι, σήμερα να δυσχεραίνονται οι συναλλαγές, να καταστρατηγείται ο νόμος, ο οποίος στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε ισχύ διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) για τη μη εφαρμογή του.
Οι φορείς της αγοράς, διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν διευθέτηση.
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, με παράταση για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης ή να μελετήσει την αύξηση του ορίου των 1500 € ή και τα δυο ταυτόχρονα.

ναι, αλλά ποιός αγοράζει... (ο υπομονετικός πάντως, δεν..)

Στην σελίδα της ημερησίας διαβάζουμε οτι,

Υπερπροσφορά ξενοδοχείων προς πώληση αναμένεται τους επόμενους μήνες, καθώς ο αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων, μικρής, μεσαίας αλλά και μεγάλης δυναμικότητας με δεκάδες κρεβάτια, που βγαίνουν στο σφυρί συνεχώς αυξάνεται, έχοντας ξεπεράσει τις 500 μονάδες. Σύμφωνα με εκπροσώπους ξενοδοχειακών φορέων, ο αριθμός των μονάδων που διατίθεται προς πώληση είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν ξενοδόχοι οι οποίοι δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν τις προθέσεις τους μέσω της ανάρτησης αγγελιών και έχουν επιλέξει άλλους τρόπους για την προώθηση της σχετικής διαδικασίας.

Μεγάλο είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον, ωστόσο η αγορά παραμένει «παγωμένη» καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές εκτιμούν ότι οι τιμές στις οποίες προσφέρονται τα ξενοδοχεία κυμαίνονται ακόμη σε υψηλά επίπεδα.
Η ασφυκτική εικόνα που έχουν δημιουργήσει τα συσσωρευμένα χρέη από προηγούμενες χρήσεις σε συνδυασμό με τα οφειλούμενα από τους Tour Operator είναι τα κύρια προβλήματα που οδηγούν τους ιδιοκτήτες τους στην πώληση των μονάδων.

Λαμπρινίδης (επικεφ. ευρωκοινοβουλ. ομάδας πασόκ) μια ενδιαφέρουσα άποψη για την κρίση..

Μια ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με τους χειρισμούς που μπορούν να γίνουν απο ελληνικής πλευράς για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του πασοκ στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο Σταυρος Λαμπρινίδης.
Στην συνέντευή του αναφέρει οτι -πέραν των μέτρων περιορισμού της σπατάλης- θα πρέπει η ελλάδα να "παιξει τα οικονομικά χαρτιά της σωστά"...

Απο την συνέντευξη αναδεικνύουμε τις παρακάτω ενιαφέρουσες φράσεις,


"Εκεί είναι που εστιάζεται και επί της Γερμανίας η κριτική σήμερα. Η Γερμανία προσπαθεί, φαινομενικά απεγνωσμένα, να αγνοήσει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι όσα «αμαρτήματα» κι αν είχε διαπράξει η Ελλάδα ή η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία ή η Ισπανία κι άλλες χώρες, (και ήταν διαφορετικά στην κάθε περίπτωση), επιπλέον της υποχρέωσης των χωρών αυτών να βελτιώσουν την κατάστασή τους - να «ξεπλύνουν τα αμαρτήματα» αυτά αν θέλετε -, χρειάζεται και μια ευρωπαϊκή λύση, είτε λέγεται ευρωομόλογο, είτε λέγεται φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, είτε οτιδήποτε άλλο, για να εκτοξεύσει αναπτυξιακά μια Ήπειρο που σήμερα, σε αντίθεση με Αμερική ή με Κίνα ή με Αυστραλία ή με άλλους, φυτοζωεί αναπτυξιακά. Αυτό η Γερμανία δεν ήθελε έως τώρα να το αντιμετωπίσει.

Αλλά βλέπει νομίζω και η ίδια ότι τελικά, εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο τώρα, αν δεν προχωρήσουμε σε μια συνολική λύση, θα έχουμε τις αγορές, είτε καλοπροαίρετα είτε κακοπροαίρετα, δηλαδή κερδοσκοπικά, να συνεχίζουν να χτυπούν, θα έχουμε το ευρώ σε αδυναμία, θα έχουμε χώρες οι οποίες περικόπτουν να μην μπορούν να ξεφύγουν από το δυσβάστακτο μέγεθος του χρέους διότι δεν θα αναπτύσσονται. Και θα έχουμε επίσης και μια Ευρώπη που, ενώ έχει θέσει στρατηγικούς στόχους για το 2020, πράσινη ανάπτυξη παντού, ανεξαρτησία στην ενέργεια και νέα δίκτυα, παντού Internet και παντού νέες προοπτικές για νέους επιχειρηματίες, όλα αυτά να τα βλέπει να καταρρέουν, ελλείψει χρημάτων για να τα χρηματοδοτήσουμε. Αυτή είναι η κατάσταση."

Κόκκινος για νοσοκομείο Ρόδου - κάνει λόγο για ώρα μηδέν...

(κοίτα να δείς που είχα την εντύπωση οτι εκεί τα πράγματα πάνε καλύτερα....)

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» τιτλοφορεί την ανακοίνωσή του ο πρώην ΓΓ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος αναφερόμενος σε μπόλικα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τελευταία... Μεταξύ άλλων ζητά την άμεση πρόσληψη προσωπικού, τώρα...

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει οτι,

Το Νοσοκομείο της Ρόδου είχε γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και έντονης κριτικής από στελέχη της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης.
Θυμίζουμε όμως ότι με παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο υγείας και το υπουργείο εσωτερικών στη Νομαρχία Δωδεκανήσου (βλ.πρόγραμμα ΓΑΛΗΝΟΣ και στο δήμο Ροδίων), έστω και προσωρινά, δίδονταν λύσεις.
Σήμερα, δεκαπέντε (15) μήνες μετά την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης , το Νοσοκομείο της Ρόδου διάγει τις χειρότερες μέρες του.
Πρωτοφανή υποστελέχωση, συγχωνεύσεις κλινικών, σύγχυση, εγκατάλειψη.
Η Διοίκηση (που ορίστηκε από την κυβέρνηση) αδυνατεί να συγχρονιστεί και να συνεννοηθεί με το αρμόδιο υπουργείο και δεν δίδονται λύσεις.
Οι ηρωικοί εργαζόμενοι , ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έφτασαν στα όριά τους.
Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες (Δήμαρχος Ρόδου και Περιφερειάρχης με τους νομικούς τους συμβούλους) , μεταθέτουν τις ευθύνες , «διαπιστώνουν το πρόβλημα» όταν κάποτε οι ίδιοι έκαναν καταλήψεις στο χώρο του Νοσοκομείου και ζητούσαν άμεσα λύσεις.
Καλούμε τους υπεύθυνους – εάν υπάρχουν – να προχωρήσουν άμεσα σε πρόσληψη προσωπικού παραβλέποντας «γραφειοκρατικά κωλύματα».
Η παράταξή μας ζητά από τους υπεύθυνους;;; να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να προχωρήσουν σε επίλυση των προβλημάτων. Δηλώνουμε τη συναίνεσή μας σε λύσεις που κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας προκειμένου να διαφυλαχτεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας του λαού μας.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ

Ρήγας για ΔΔ (δημόσια διαβούλευση..) για την Πολιτική Συνοχής. (καλά,μη βιαζόσαστε, αφορά την εποχή μετά το 2013..)

Το Γραφείο Επικοινωνίας του υφυπουργού κ. Ρήγα μας ενημερώνει οτι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας ξεκίνησε η Δημόσια Διαβούλευση με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες για την Πολιτική Συνοχής μετά το 2013.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος προέδρευε της συνάντησης, τόνισε ότι «η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ευρώπη 2020», που θέτει φιλόδοξους στόχους για να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση και να τεθούν οι βάσεις για διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, έχει εισέλθει σε πολύ κρίσιμη φάση. Σήμερα, είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών, εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών. Όλες οι περιοχές μπορούν και πρέπει να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και την ποιότητα ζωής των πολιτών τους. Με τη λογική αυτή, συνέχισε ο Παναγιώτης Ρήγας, οι περιοχές με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, όπως είναι τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως τα μικρά νησιά, συμπεριλαμβάνονται στις άμεσες προτεραιότητές μας. Στόχος μας είναι η χάραξη μιας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά των νησιών μας, θα σέβεται τον τοπικό τους χαρακτήρα και θα αξιοποιεί δημιουργικά την ποικιλομορφία τους. Η εξασφάλιση πόρων από την Πολιτικής της Συνοχής και η διασφάλιση ικανοποιητικής χρηματοδότησης για τις Περιφέρειες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιδιώξεων της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου».

ανάθεση αρμοδιοτήτων σε Περιφερειακούς Συμβούλους

Το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μας ενημερώνει οτι πραγματοποιήθηκε η "ανάθεση αρμοδιοτήτων σε περιφερειακούς συμβούλους".

Μετά τον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών, με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης αναθέτει σε περιφερειακούς συμβούλους αρμοδιότητες για συγκεκριμένους τομείς δράσης.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Κρεμαστινό, Δέσποινα Μουτάφη – Κουντούρη, Ανδριάνα Μπαφίτη και Ζηνοβία (Τζένη) Βασιλαράκη.
Αναλυτικά, η απόφαση του κ. Μαχαιρίδη αναφέρει τα εξής:

Α. Αναθέτουμε στους πιο κάτω αναγραφόμενους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την άσκηση των κάτωθι αρμοδιοτήτων:

Στον Περιφερειακό Σύμβουλο Κρεμαστινό Δημήτριο του Ιωάννη τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα υγείας (συντονισμού και σχεδιασμού) για όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επιπλέον του αναθέτουμε και τις αρμοδιότητες της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Δωδεκανήσου.

Στην Περιφερειακή Σύμβουλο Μουτάφη-Κουντούρη Δέσποινα του Αντωνίου τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Κοινωνικής Μέριμνας για τις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου.

Στην Περιφερειακή Σύμβουλο Μπαφίτη Ανδριάνα-Γεωργία του Αιγέα τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Αθλητισμού για τις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου.

Στην Περιφερειακή Σύμβουλο Φάκκα-Βασιλαράκη Ζηνοβία του Φιλήμονα τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Πολιτισμού για τις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου.

Στον Περιφερειακό Σύμβουλο Γρυπάρη Δημήτριο του Ιωάννη τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού για τις περιφερειακές ενότητες Κυκλάδων.

Β. Εξουσιοδοτούμε τους πιο κάτω αναγραφόμενους Περιφερειακούς Συμβούλους να υπογράφουν σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών που εδρεύουν στην περιφερειακή τους ενότητα, να εγκρίνουν τη χορήγηση κανονικών αδειών των προϊσταμένων των τμημάτων της περιφερειακής τους ενότητας και να διατυπώνουν προτάσεις και εισηγήσεις οι οποίες αφορούν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, τον Ίσσαρη Κωνσταντίνο του Δημητρίου
Για την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, τον Μάϊνα Ηλία του Νικολάου
Για την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, τον Σταυλά Κων/νο του Δημητρίου
Για την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου, τον Ερωτόκριτο Μιχαήλ του Εμμανουήλ
Για την Περιφερειακή Ενότητα Κέας-Κύθνου, τον Κοκιασμένο Αντώνιο του Μιχαήλ
Για την Περιφερειακή Ενότητα Κω, την Κυπραίου-Νικηταρά Μαρία του Αντωνίου
Για την Περιφερειακή Ενότητα Μήλου, τον Ηλιάκη Πέτρο του Σταύρου
Για την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, τον Μαργάρα Βασίλειο του Γεωργίου
Για την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου, τον Θεόφιλο Λάζαρο του Νικολάου
Για την Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, τον Τζανακόπουλο Παντελεήμονα του Γεωργίου
Για την Περιφερειακή Ενότητα Τήνου, τον Βίλλα Ματθαίο του Βερνάρδου

Βρούτσης για ποινές μη απόδοσης (ψιλών..) ΦΠΑ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από του Υπουργείο Οικονομικών για την αυστηροποίηση των ποινών μη απόδοσης μικρών ποσών ΦΠΑ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

(απορία συντάκτου...
καλά, έχουν ή μπορούν να βρούν, τόσο χώρο οι φυλακές;..για να μπούνε όσοι χρωστάνε ψιλοποσά σε ΦΠΑ;...
απορία συντάκου νο2...
να δούμε πόσες θα ναι τελικώς οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν σε τούτην εδώ την ιστορική εποχή της κρίσης..

«Μετά την οριζόντια και κοινωνικά άδικη περικοπή μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση επανέρχεται εξαντλώντας την αυστηρότητά της με οριζόντια ποινικοποίηση (μηνυτήριες αναφορές και φυλακίσεις) επί μη απόδοσης ΦΠΑ, ακόμη και για πολύ μικρά ποσά.
Ενώ, η Ν.Δ. με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τον Σεπτέμβριο του 2009, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης, θεσμοθέτησε μηχανισμό διευκολύνσεων για τις επιχειρήσεις, όπως η καταβολή σε τρεις δόσεις του ΦΠΑ, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο τις ποινές σε ιδιαιτέρως μικρά ποσά, απειλώντας με φυλάκιση ακόμη και οφειλέτες των 100 €!
Ακυρώνει, ουσιαστικά, τις κυβερνητικές διαρροές για επαναφορά της τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ (ως μέσο ανακούφισης των επιχειρήσεων), δηλαδή του νόμου της Ν.Δ. που η ίδια κατήργησε πριν από ένα χρόνο.
Αποδεικνύει ότι επιμένει σε μια πολιτική οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη.
Η προχειρότητα και η έλλειψη σχεδίου αποτελούν κακό σύμβουλο για την κυβέρνηση.
Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Οικονομικών, έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και με όλες εκείνες τις χαριστικές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ προς οφειλέτες διαφόρων κατηγοριών (περαίωση).
Η μάχη για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, δεν υπηρετείται αποτελεσματικά από ρυθμίσεις ποινικού χαρακτήρα, για παραβάσεις μικρών ποσών από πολύ μικρούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Στόχος, δεν πρέπει να είναι η φυλάκιση, αλλά η είσπραξη.
Η κρίση, απαιτεί προσαρμογή των εισπρακτικών μέτρων στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, ώστε να είναι συνεπείς, καθώς και στην αποτροπή των παραβάσεων που επαναλαμβάνονται και στερούν από το δημόσιο κρίσιμους πόρους για την αντιμετώπιση του Χρέους και των Ελλειμμάτων.
Καλούμε την κυβέρνηση, να επαναφέρει το μέτρο της Ν.Δ. για την τμηματική καταβολή του ΦΠΑ και να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη, η οποία όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα, αλλά αντίθετα θα αυξήσει τη τη γραφειοκρατία και θα δημιουργήσει κοινωνικές εντάσεις».