Παρασκευή, Απριλίου 11, 2008

  • Τους 30 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φθάσει αύριο ο υδράργυρος, καιρός που θα οδηγήσει αρκετούς στις παραλίες.


  • Την τηλεφωνική προτροπή υπαλλήλου της καθαριότητας σε προϊστάμενο του για την δολοφονία αδέσποτων ζώων επειδή βρωμίζουν το περιβάλλον, κατήγγειλε σήμερα το πρωί στον σταθμό, ακροάτρια, κάτοικος του Καρτεράδου. Σύμφωνα με την μαρτυρία, η γυναίκα άκουσε υπάλληλο της καθαριότητας να λέει πως θα αναγκαστεί να κάνει χρήση της -δολοφονικής- καραμέλας προκειμένου να είναι η περιοχή καθαρή. Το γεγονός δεν είναι μόνον απαράδεκτο -με συναισθηματικό κριτήριο- αλλά παράνομο!


  • Την διοργάνωση Σχολικού Τουρνουά Beach Volley ανακοινώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ πρόκειται για το πρώτο Σχολικό Τουρνουά Beach Volley που απευθύνεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


  • Το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη 2008» παρουσιάζει η Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας 10-12 Απριλίου στη Θηρασιά. Οι εκδηλώσεις του προγράμματος απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους και περιλαμβάνουν :
    Σεμινάριο κατασκευής κούκλας
    Σεμινάριο ακροβατικών/break-dance
    Σεμινάριο video
    Παράσταση Κουκλοθέατρου
    Προβολή Ταινίας



  • Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Θηρασίας την Πέμπτη 10 Απριλίου 2008 στις 10:00-18:00, την Παρασκευή 11 Απριλίου 2008 στις10:00-18:00 και Σάββατο 12 Απριλίου 2008 στις10:00-14:30.
    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας στο τηλέφωνο 22860 72000.

  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού προτίθενται να δημιουργήσουν Τοπική Ομάδα Προσκοπισμού στη Σαντορίνη με σκοπό την καλλιέργεια του εθελοντισμού και την απασχόληση παιδιών και νέων με παιδαγωγικά προγράμματα.
    Καλούνται οι νέοι και οι νέες ηλικίας 18 ετών και άνω αλλά και οι ενήλικες που επιθυμούν να στελεχώσουν την προσπάθεια αυτή να συμμετάσχουν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο, την Τετάρτη 16 Απριλίου 2008 και ώρα 19:00.
    Την ενημέρωση θα κάνει η Έφορος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κυκλάδων.


Πέμπτη, Απριλίου 10, 2008

o Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 κάνει blogging και εκπέμπει μέσα απο το διαδίκτυο!

Μέσα απο το blog www.santorini1064.blogspot.com μπορείτε να ακούσετε ζωντανά το σταθμό, να ενημερωθείτε για νέες κυκλοφορίες τραγουδιών, για μουσικά νέα, για τα νέα του σταθμού και βέβαια να στείλετε τα σχόλιά σας!


καλή ακρόαση και keep blogging!
  • Τους 16ο Κελσίου αναμένεται να φθάσει σήμερα ο υδράργυρος, άνεμοι Ν-ΝΑ στα 4 μποφόρ.

  • «Η συμμετοχή είναι εντυπωσιακή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας» δήλωσε στην εκπομπή η υπεύθυνη του τοπικού παραρτήματος Θήρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μαργαρίτα Πελεκάνου, για την ανταπόκριση των Σαντορινιών πολιτών
    στο κάλεσμα για τις δωρεάν εξετάσεις μέτρησης της οστικής πυκνότητας που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα Θήρας για την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μαργαρίτα Πελεκάνου, οι συμμετοχές μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 300 ενώ γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι επιπλέον ενδιαφερόμενοι. Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Απριλίου, 09.00- 14.00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.
    Παράλληλα το Σάββατο στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «Οστεοπόρωση, σιωπηλή επιδημία» όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες γιατρών και ειδικών. Για κάθε πληροφορία σχετικά με την εκδήλωση και τις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 69 44 514 234 με την κ. Μαρία Αργυρού και 22860 23668 με την κ. Μαργαρίτα Πελεκάνου.


  • Πρόσκληση ενδιαφέροντος εξέδωσε η ΔΕΠΟΤΑΘ, σύμφωνα με την οποία :
    Η Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Θ. σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο ‘’Ηλιότοπος’’ μελετά το ενδεχόμενο διοργάνωσης τριήμερης εκδήλωσης για την προβολής της Σαντορίνης, στον σταθμό του Μετρό του Συντάγματος, στην Αθήνα. Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης, είναι να στηθεί ένα περίπτερο με θέμα την Σαντορίνη, όπου θα συμμετέχουν 35-40 εκθέτες, μέσα στο οποίο οι περίπου 30.000 επιβάτες του μετρό ημερησίως, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το νησί μας.
    Για την υλοποίηση της πρότασης απαιτείται η εύρεση συνεκθετών, οι οποίοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.



  • 5 οικόπεδα για να τα χρησιμοποιήσει ως χώρους στάθμευσης ζητά ο Δήμος Θήρας με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής. Οι ενδιαφερόμενοι, σπεύσατε στον Δήμο.



  • Την παρουσία επικίνδυνων σκουριασμένων σίδερων που εξέχουν από το έδαφος, στον αγωγό ύδρευσης που ξεκινάει από το Βιολογικό της Έξω Γωνιάς και κατευθύνεται παράλληλα με την ανατολική πλευρά της περίφραξης του Αεροδρομίου καταγγέλλει το μπλόγκ Άλλη Σαντορίνη, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή τους.

Τετάρτη, Απριλίου 09, 2008

  • Τους 22 βαθμούς θα φθάσει σήμερα ο υδράργυρος, άνεμοι νότιοι στα 4 μποφόρ


  • Οι ιδιώτες αναβαθμίζουν τις επιχειρήσεις τους, η Αυτοδιοίκηση … λέει δικαιολογίες.
    Τα χίλια προβλήματα -και καθώς φαίνεται επαναλαμβανόμενα και αδιόρθωτα- έχουν οι δρόμοι του Εμπορείου. Γεμάτοι -άκρως επικίνδυνες- λακκούβες είναι οι δρόμοι του Περιβόλου και του Αι Γιώργη που οδηγούν στις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Κι όλα αυτά στο ξεκίνημα της νέας τουριστικής σεζόν. Που λόγος για την ανύπαρκτη σήμανση και τον φωτισμό…


  • «Φορώντας» τον Χρυσό Σκούφο αποχώρησε το εστιατόριο Κουκούμαβλος από την τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2008»,.
    Μιας και για έβδομη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας Για Χρυσό Σκούφο είχαν προταθεί επίσης τα εστιατόρια «Σελήνη», «1800», «Saltsa» και «Vedema» από τη Σαντορίνη, καταδεικνύοντας τη δυναμική παρουσία του νησιού στο χώρο της γαστρονομίας.
    Πηγή : nea@santorini.net


  • Η ανάδειξη της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομικής παράδοσης βασικός στόχος του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου που σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υλοποιεί το πρόγραμμα AegeanCuisine, με ενέργειες, προσανατολισμένες στη διάδοση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και του γαστρονομικού πολιτισμού του νοτίου Αιγαίου. Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Σαντορίνη στις 5 Μαίου.
    Πηγή : nea@santorini.net


  • Γαστρονομίας συνέχεια και…
    η πρώτη εταιρία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και της οινοποιίας είναι γεγονός.
    O Αντώνης Λιανουδάκης, γνωστός από τη θητεία του στο οινοποιείο Μπουτάρη, δημιούργησε τη www.winepig.gr που παρέχει συμβουλές, υλικό και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε εστιατόρια, κάβες και οινοποιεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες.. στην παραπάνω διεύθυνση.
    Πηγή : nea@santorini.net


  • Με γεια και στο νέο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που μεταφέρθηκε εδώ και δυό μέρες στην ευθεία των Φηρών - Πύργου, στη διασταύρωση προς Καρτεράδο.





Δευτέρα, Απριλίου 07, 2008





































































































































Εντυπωσιακός ήταν ο τρόπος που επέλεξε η Επιτροπή Πολιτών Θήρας να μας θυμίσει την επέτειο του ενός χρόνου από την βύθιση του Κ/Ζ Sea Diamond στην Καλντέρα της Σαντορίνης. Για εμπαιγμό έκανε λόγο στην ομιλία της η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαρία Αργυρού, λέγοντας πως η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ είχε δηλώσει ότι «η μελέτη είναι έτοιμη, ελάτε να την πάρετε», ενώ μελέτη δεν υπήρχε και δεν παραδόθηκε ποτέ. Ο δε νυν υπουργός ήρθε, είδε και απήλθε χωρίς καμιά δέσμευση ή υπόσχεση. Στο ίδιο μήκος κύματος, με στόχο την ανέλκυση κινήθηκαν όλοι οι ομιλητές ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Θήρας κκ Επιφάνιος, ο βουλευτής του Συνασπισμού Θοδωρής Δρίτσας και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι με το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό κύριοι Βαγγέλης Σιγάλας και Νίκος Συρμαλένιος.
Κατά τα άλλα,
Μακάρι να έφταιξε ο καιρός. Δυστυχώς, και παρά τις προσδοκίες, η ανταπόκριση και προσέλευση των κατοίκων του νησιού στην συγκέντρωση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Κάτι που οπωσδήποτε δεν βοηθά στο συλλογικό αίτημα για ανέλκυση του σκάφους.



Φωτογραφίες
Νο 1 : Μαρία Αργυρού εκπρόσωπος Επιτροπής
Νο 2 : Μητροπολίτης Θήρας κκ Επιφάνιος
Νο 3 : Θοδωρής Δρίτσας βουλευτής του Συνασπισμού
Νο 4 : Νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Συρμαλένιος
Νο 5 : Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Νο 6 : Έπαρχος Θήρας Χρύσανθος Ρούσσος
Νο 7 : Νομαρχιακός σύμβουλος με το ΚΚΕ Βαγγέλης Σιγάλας
Νο 8 : Επικεφαλής Επιτροπής Πολιτών
Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις