Τρίτη, Μαΐου 04, 2010

Έχουμε έτοιμα 2 ευχάριστα κι 1 "δυσάρεστο". Τι θέλετε πρώτο;

Τα ευχάριστα...

Αλίμονο. Συμβαίνουν κι ευχάριστα πράγματα γύρω μας. Και κοντά μας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε οτι προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του κτηρίου του Νοσοκομείου του νησιού το οποίο υπολογίζεται οτι σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο. Κι απο κεί και πέρα, τα γνωστά. Θα πάρουν σειρά τα εσωτερικά μαστορέματα και ο εξοπλισμός τα οποία προβλέπονται στους σχεδιασμούς και δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα. Όσο για τα πιο πέρα.... ελπίζουμε να τρέξουν με κανονικούς ρυθμούς και οχι «κουτσής χελώνας» οι διαδικασίες με τις προσλήψεις ώστε η μονάδα να δουλέψει και να βοηθήσει τον κόσμο, τον κοσμάκη και τους επισκέπτες του νησιού.

Αυτό είναι το ένα καλό.

Το δευτερο μας έρχεται απο λίγο πιο νότια (στο ίδιο νησί πάντα .. Καλλικρατική φιλοσοφία αυτή!) κι αφορά τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και τις εργασίες για την αποκατάσταση του Στεγάστρου.
Χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση (δεν μας το έχει επιβεβαιώσει δηλαδή κανένας απο τους υψηλά υστάμενους στην κατασκευαστική,την κοινοπραξία κλπ) αυτό που έχουμε μάθει απο τον κόσμο που δουλευει στο έργο είναι οτι,

επισκέψιμος θα είναι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Θήρας το καλοκαίρι του 2011. Δηλαδή του χρόνου.
Οι εργασίες αποκατάστασης του κατεστραμμένου τμήματος και τοποθέτησης του νέου στεγάστρου ξεκίνησαν και πάλι στις αρχές του φετινού Μάρτη, ύστερα απο την αιφνιδιαστική διακοπή τους λόγο της πτώσης τμήματος της κατασκευής τον Σεπτέβριο του 2005.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα αρχικά σχέδια του στεγάστρου διατηρούνται, η εξωτερική του εικόνα θα παραμείνει η ίδια ενω οι μετατροπές θα γίνουν στην συνδεσμολογία της κατασκευής στο εσωτερικό της κομμάτι.
Όπως μάθαμε, αυτό που θα αλλάξει είναι είναι ο «φέρων οργανισμός» ο τρόπος δηλαδή τοποθέτησης της οροφης, με το παλαιό χοροδικτύωμα (σσ το τμήμα της κατασκευής που σύμφωνα με τα πορίσματα προκάλεσε την πτώση τμήματός της) που βρισκόταν μεταξύ της ψευδοροφής (εσωτερικά) και της οροφής (εξωτερικά) να δίνει τη θέση του σε εναν νέο μεταλλικό φορέα.
Με την επανέναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο εχουν εγκατασταθεί οι τρείς γερανοί που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την ολοκλήρωση του έργου, ενω ήδη έχει αφαιρεθεί και απο τα 14 τμήματα της κατασκευής ο ασφαλτοτάπητας που σκέπαζε την οροφή ο οποίος, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα καλυφθεί με χώμα ώστε το έργο να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον.