Τρίτη, Απριλίου 20, 2010

Εχει κάνει δυναμικό άνοιγμα στην τοπική κοινωνία και συνεχίζει να αναλαμβάνει σημαντικότατες πρωτοβουλίες αξιοποιόντας τις δημιουργικές δυνάμεις και τους ανθρώπους που υπάρχουν στο νησί ο ΔΑΟΣ, ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης,
που με την τελευταία του ανακοίνωση μας ενημερώνει
για το καλοκαιρινό του πρόγραμμα (camp) για τα παιδιά αλλά και για μεγαλύτερους : (παραθέτουμε την ανακοίνωση όπως την έχουμε λάβει)

Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση καλοκαιρινού Camp με τίτλο «ΔΑΟΣ 6 - 14 / Αθλητικό Καλοκαίρι 2010» θα δοθεί το Σάββατο 24 Απριλίου στις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού.
Το προεδρείο του ΔΑΟΣ θα ενημερώσει για το πολύ σημαντικό αυτό πρόγραμμα τα ΜΜΕ όπως ενημέρωση και απαντήσεις θα δώσουν οι 12 βασικοί συντελεστές, Γυμναστές και Εκπαιδευτικοί που λαμβάνουν μέρος σ' αυτό.

Ακολουθούν επιγραμματικά, στοιχεία για το «Αθλητικό Καλοκαίρι 2010»
Καλοκαιρινή απασχόληση παιδιών στο ΔΑΟΣ

Για τις ευαίσθητες ηλικίες των παιδιών κατά τους θερινούς μήνες, που ως γνωστών μετά το τέλος της σχολικής περιόδου υπάρχει έλλειμμα ουσιαστικής απασχόλησης τους, ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης ξεκινά την οργάνωση καλοκαιρινών τμημάτων διευρυμένης αθλητικής ενασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 - 14 ετών .

Πρόκειται για το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης που αφορά παιδιά, και την ουσιαστική διαπαιδαγώγηση τους φέρνοντας τα κοντά στον αθλητισμό και όλα τα αθλήματα, basket, ποδόσφαιρο, volley αλλά και γενικότερα στην παιδεία της άθλησης με διδασκαλία κολύμβησης, χορού κ.α.

Το πρόγραμμα αυτό θα έχει τον τίτλο,
«ΔΑΟΣ 6 - 14 / Αθλητικό Καλοκαίρι 2010» και θα χωρίζεται σε 3 χρονικές περιόδους, για να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να λάβουν μέρος σε αυτό.

1η περίοδος 14 Ιουνίου έως 07 Ιουλίου 2010, 18 εργάσιμες ημέρες.
2η περίοδος 12 Ιουλίου έως 04 Αυγούστου 2010, 18 εργάσιμες ημέρες.
3η περίοδος 09 Αυγούστου έως 01 Σεπτεμβρίου 2010, 18 εργάσιμες ημέρες.
Ώρες απασχόλησης.
Σε κάθε περίοδο υπολογίζεται να συμμετάσχουν 100 έως 110 παιδιά, σύνολο 300 - 330 για τις 3 περιόδους, ηλικίας 6 - 14 ετών και η απασχόληση τους θα ξεκινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα. Τα παιδιά θα χωρίζονται σε 5 τμήματα των 20 - 22 παιδιών στο οποίο επικεφαλής θα είναι ένας γυμναστής ανά τμήμα και το πρόγραμμα διδασκαλίας των παιδιών θα γίνεται με κυκλική μέθοδο για να υπάρχει εναλλαγή στις δραστηριότητες.

Tο πρόγραμμα αφορά στην επαφή των παιδιών με όλα τα αθλήματα και κολύμβηση, σε θεωρητική και φυσικά πρακτική βάση, όπου θα δίνεται βάρος στη σωστή άσκηση και την ορθή εκτέλεση των ασκήσεων για την αποφυγή ατυχημάτων, που ως γνωστών συμβαίνει σε αυτές τις ηλικίες όταν αθλούνται αυθαίρετα χωρίς να γνωρίζουν τους κανόνες ορθής εξάσκησης (προθέρμανση, διατάσεις πριν την προπόνηση, χαλάρωση στο τέλος, και μια σειρά άλλων βασικών κανόνων που δεν είναι γνωστοί και κατά συνέπεια επιφέρουν σοβαρούς, κάποιες φορές ορατούς αλλά και χρόνιους κρυφούς τραυματισμούς)
Συμπληρωματικά και για πληρέστερη απασχόληση των παιδιών θα υπάρχει δασκάλα που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στην προετοιμασία των παιδιών και την εκπαίδευση (ερμηνευτικά σε θέματα και απορίες που θα προκύπτουν).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, διατροφή των παιδιών κατά τις ώρες που θα φιλοξενούνται με ελαφρύ πρόγευμα νωρίς και πλήρες γεύμα το μεσημέρι. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες και η εμπειρία πτυχιούχου διατροφολόγου για την πιστοποίηση του διατροφικού κύκλου των τμημάτων.

Αναλυτικά θα παρέχεται:
a.. Γνωμοδότηση στο σχεδιασμό διαιτολογίου των παιδιών σε κάθε περίοδο (προτάσεις και καθορισμός του είδους των τροφίμων για την επίτευξη της ισορροπημένης διατροφής των παιδιών)
b.. Έλεγχο ποιότητας τροφίμων που θα απαρτίζουν τα γεύματα των παιδιών.
c.. Διατροφική αγωγή με φυλλάδια και παρουσίαση σχετικά με την υγιεινή και την αθλητική διατροφή για παιδιά και τη διαμόρφωση υγειών διατροφικών συνηθειών.
d.. Διατροφική εκτίμηση και αξιολόγηση της ανάπτυξης των παιδιών με εξατομικευμένες σωματομετρικές μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του βάρους, του ύψους, του βάρους σε σχέση με το ύψος και του ύψους σε σχέση με την ηλικία, χρησιμοποιώντας τους πίνακες ανάπτυξης του Εθνικού Κέντρου Υγείας και Στατιστικής (NCHS).