Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

αποκριάτικη γιορτή από τον σύλλογο γονέων του δημοτικού σχολείου της Μεσαριάς (23.2)

Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου της Μεσαριάς σας προσκαλεί  στην Αποκριάτικη γιορτή, που διοργανώνει, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 12.00 στους χώρους της PLAYLAND στην Μεσαριά.

Τιμή εισόδου για τα παιδιά 5 ευρώ με τοστάκι και χυμό. 

αποκριάτικη γιορτή από τον σύλλογο γονέων του δημοτικού σχολείου του Εμπορείου (23.2)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου του Εμπορείου σας προσκαλεί  στην αποκριάτικη γιορτή που διοργανώνει, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 16.00 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του Εμπορείου, με σκοπό να .. ντυθούν τα παιδιά τις αποκριάτικες στολές τους και να χορέψουν και να παίξουν παρέα!

Τιμή εισόδου 3 ευρώ. 

αποκριάτικη γιορτή από τον σύλλογο γονέων του δημοτικού σχολείου των Φηρών (23.2)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φηρών σας προσκαλεί  στην Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα, που διοργανώνει, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 1:00 μ.μ. στην ταβέρνα «Πύργος».
Το μενού περιλαμβάνει πλήρες γεύμα με άφθονο κρασί και αναψυκτικά.
Οπλιστείτε με κέφι, πάρτε την παρέα σας και ελάτε να διασκεδάσουμε.
Προμηθευτείτε εγκαίρως τις προσκλήσεις σας.
Τιμή Πρόσκλησης : 20 ευρώ (Ενήλικα) -  15 ευρώ (Παιδική)                                                 


"Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" - συνάντηση Κ. Παπαζάχου - Γ. Χάλαρη με αντικείμενο τις «ομάδες δουλειάς πολιτικής προστασίας και Υγείας στην Σαντορίνη»

Σύμφωνα με το κείμενο,

Συνάντηση με τον καθηγητή Γεωφυσικής Κώστα Παπαζάχο είχε σήμερα στα γραφεία του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" ο επικεφαλής Γ. Α. Χάλαρης, για να ενημερωθεί σχετικά με την επίσκεψη του στο νησί, δεδομένου ότι ο κ. Παπαζάχος από τη θέση του στο ΑΠΘ συνεργάζεται με τον κ. Χάλαρη πολλά χρόνια τώρα με τον πρώην κοινοτάρχη Οίας και τους συνδέει στενή φιλία.

Από την συζήτηση στην οποία κατά βάση αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στις εγκαταστάσεις και την καλή λειτουργία των σεισμογράφων στο νησί, ένας από τους λόγους της επίσκεψης του καθηγητή Γεωφυσικής στη Σαντορίνη, συνομολογήθηκε και κρίθηκε αναγκαία η καλύτερη οργάνωση της πολιτικής προστασίας με συμβουλές και παρεμβάσεις ειδικών επιστημόνων όπως αυτής της ομάδας του κ. Παπαζάχου.

Παρόν αλλά και συνεργάτης της Ομάδας Δουλειάς Πολιτικής Προστασίας, του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" δήλωσε ο Κώστας Παπαζάχος, ο οποίος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Χάλαρη για τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας. Η Ομάδα Δουλειάς Πολιτικής Προστασίας αριθμεί 3 μέλη με οργανωτικό υπεύθυνο τον κ. Σταύρο Ρούσσο.

Στα θέματα Υγείας

Με την πρώτη της συνάντηση και το οργανόγραμμα δράσης της, ασχολήθηκε χτες 19 Φεβρουαρίου η Ομάδα Δουλείας σε θέματα Υγείας της "Ενωτικής Πορείας" ενώ μεγάλη συζήτηση έγινε για το θέμα του νέου νοσοκομείου και την διαμόρφωση πρότασης που θα καταθέσει ο συνδυασμός στις προγραμματικές δηλώσεις.

Στην Ομάδα Υγείας συμμετέχουν η κα. Λίτσα Πετίνη, κα. Πόπη Ξαγοράρη και ο κ. Χριστόφορος Καραγιάννης, άτομα που πολλά χρόνια τώρα ασχολούνται με το Σύλλογο Στήριξης του Κ.Υ. Θήρας και γνωρίζουν αναλυτικά όλα τα ζητήματα. 

"οι πολιτικές της κυβέρνησης αγνοούν τη νησιωτικότητα και διαλύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις" - τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιου, στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιοχών

Στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής νησιωτικών περιοχών της Βουλής με θέμα τα ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

« Η συζήτηση αυτή που καλώς προκλήθηκε από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Νήσων, δεν έχει κανένα νόημα να επαναλαμβάνεται στη Βουλή κατά διαστήματα, χωρίς η Επιτροπή μας να έχει νομοθετικό και όχι μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Τα θέματα που μπαίνουν και οι διεκδικήσεις των Επιμελητηρίων και των συλλόγων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι σωστά και τα έχουμε συνεχώς υποστηρίξει και κοινοβουλευτικά με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας.

Το κυρίαρχο όμως ζήτημα που αναδεικνύεται από την κυβερνητική πολιτική είναι, πρώτον, ότι δεν σέβεται καθόλου τη νησιωτικότητα, αφού τα μέτρα των μνημονίων των τεσσάρων τελευταίων χρόνων, έχουν πλήξει οριζόντια όλη τη χώρα, χωρίς καμιά εξαίρεση των νησιών – αντίθετα ισοπεδώνουν την όποια περιφερειακή ανάπτυξη με το κλείσιμο υπηρεσιών, ΔΟΥ, ΙΚΑ κλπ – και δεύτερον, συρρικνώνουν έως διαλύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Χαρακτηριστικά δείγματα πολιτικών, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών στα μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων, τα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα, η υποχρεωτική ένταξη τους από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, το δυσβάστακτο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, η ανυπαρξία και η υποστελέχωση γραφείων του ΟΑΕΕ, η υποχρέωση μηνιαίας θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας κλπ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω πολιτικών είναι το δυσβάστακτο κόστος των μετακινήσεων των πολιτών από το νησί τους στη Σύρο ή στον Πειραιά, το λουκέτο σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, η ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων και η μη κάλυψη τους από στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Επίσης, από τη στιγμή που στις Κυκλάδες υπάρχουν μόνο τέσσερα Κέντρα Πολιτικής Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, υπάρχει τόσο αδυναμία πραγματικής καταγραφής της ανεργίας, όσο και στρεβλή εικόνα που οδηγεί σε εξαίρεση ή και στη μη διεκδίκηση προγραμμάτων χρηματοδότησης, όπως το youth guarantee.

Κατά τη γνώμη μας, η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. δεν μπορεί αποκλειστικά να παίρνει υπόψη μόνο το ΑΕΠ κάθε περιοχής, όταν το Ν. Αιγαίο αποτελείται από πολλά νησιά διαφορετικής ανάπτυξης, αλλά και το αυξημένο κόστος παραγωγής και επιχειρηματικότητας.

Επίσης άμεσα θα πρέπει να ρυθμιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις των μικρών νησιών που ενώ έχουν καταβληθεί στον ΟΓΑ, με το πέρασμα τους στον ΟΑΕΕ, όχι μόνο δεν υπολογίστηκαν, αλλά τους επιβλήθηκαν και τα πρόστιμα της μη καταβολής τους. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρξουν γενναίες ρυθμίσεις των οφειλών των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και μείωση του ύψους των εισφορών κατά 50 % ή για πληρωμή τους μόνο για ένα εξάμηνο, αφού οι επιχειρήσεις αυτές, είναι καθαρά εποχιακές». 

στατιστικά στοιχεία συνολικής δραστηριότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2013

Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την συνολικής δραστηριότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2013 καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν κατά την διάρκεια του περασμένου έτους, ανακοινώθηκαν σήμερα από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία,

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, δημοσιεύει συνολικά στατιστικά απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους 2013, όπως αποτυπώνεται στο ηλεκτρονικό σύστημα Police On Line.

Στον απολογισμό που δημοσιοποιείται σήμερα, περιλαμβάνονται στατιστικά στοιχεία των βασικών μορφών εγκληματικότητας, αναλυτικά για κάθε κατηγορία αδικήματος, καθώς και τα συνολικά αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης (συλλήψεις, εξιχνιάσεις, εξαρθρώσεις, κατασχέσεις).
Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τις εγκληματικές συμπεριφορές που αφορούν την παράνομη μετανάστευση και την αστυνομική δραστηριότητα στα θέματα της οδικής ασφάλειας.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι το προηγούμενο έτος 2013 συνελήφθησαν συνολικά 4.921 άτομα για εγκλήματα και αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν 1.857 υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, εξαρθρώθηκαν (14) σημαντικές πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν σοβαρές μορφές αδικημάτων με μεγάλη κοινωνική απαξία.

Στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, καταγράφεται σημαντική μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και των παθόντων από αυτά. Το έτος 2013, καταγράφηκαν 16 λιγότεροι νεκροί και 18 λιγότερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, σε σχέση με το 2012.

Στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης, σημειώνεται ότι καθημερινά απασχολείται σημαντικός αριθμός αστυνομικού προσωπικού, καθώς η χώρα μας γενικότερα αλλά και η περιοχή μας ειδικότερα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί πύλη εισόδου στην Ε.Ε.. Το 2013, συνελήφθησαν 2.525 άτομα για παράνομη είσοδο και διαμονή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΑνθρωποκτονίεςΤο 2013 διαπράχθηκαν στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2 ανθρωποκτονίες, έναντι 5 για το 2012. Επίσης διαπράχθηκαν 12 απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι 6 που είχαν καταγραφεί το 2012.
Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό 93%.

Ληστείες
Το 2013 διαπράχθηκαν στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 37 ληστείες, έναντι 43 για το έτος 2012. Επίσης διαπράχθηκαν 3 απόπειρες ληστείας, έναντι 5 που είχαν καταγραφεί το 2012.
Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις ληστειών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό 58%.

Κλοπές – Διαρρήξεις
Το 2013 διαπράχθηκαν στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 1.275 κλοπές – διαρρήξεις έναντι 1.170 το έτος 2012. Επίσης διαπράχθηκαν 88 απόπειρες κλοπών-διαρρήξεις έναντι 78 που είχαν καταγραφεί το 2012.
Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 651 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων ή αποπειρών, δηλαδή σε ποσοστό 48%.

Κλοπές Τροχοφόρων
Το 2013 διαπράχθηκαν 597 κλοπές τροχοφόρων έναντι 594 το 2012. Επίσης διαπράχθηκαν 6 απόπειρες κλοπής τροχοφόρων έναντι 3 που είχαν καταγραφεί το  2012.
Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 228 περιπτώσεις κλοπής τροχοφόρων, δηλαδή σε ποσοστό 38%.

Απάτες
Το 2013 διαπράχθηκαν στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 51 απάτες έναντι 30 το έτος 2012. Επίσης διαπράχθηκαν 3 απόπειρες απάτης έναντι 5 που είχαν καταγραφεί το 2012.
Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις απάτης ή αποπειρών, δηλαδή σε ποσοστό 72%.

Β. Καταπολέμηση ναρκωτικών
Το 2013 από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εξιχνιάστηκαν 315 υποθέσεις, έναντι 274 το 2012.
Για τις υποθέσεις αυτές το 2013 παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη 439 άτομα, έναντι 465 ατόμων, το 2012.

Γ. Παράνομη Μετανάστευση
Το 2013 συνελήφθησαν συνολικά για παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα 2.525 αλλοδαποί, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής, ενώ το 2012 είχαν συλληφθεί 1.058.
Υπενθυμίζεται ότι από το Δεκέμβριο του 2010 καταργήθηκε η υποχρέωση κατοχής θεώρησης (VISA) για τους πολίτες της Αλβανίας, κατόχων βιομετρικών διαβατηρίων, καθώς πλέον είναι δυνατή η τρίμηνη παραμονή τους μόνο με τη σφράγιση της εισόδου, γεγονός που έχει συμβάλλει κατά πολύ στη μείωση των δεικτών παράνομης εισόδου στη χώρα μας.
Επιπλέον το 2012 συνελήφθησαν 62 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, ενώ το 2012 είχαν συλληφθεί 23.

Δ. Οδική Ασφάλεια
Το 2012 στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σημειώθηκαν 68 λιγότερα τροχαία δυστυχήματα σε σχέση με το 2012 (295 το 2013 έναντι 363 το 2012, μείωση σε ποσοστό 19%).

Ειδικότερα το 2013 σημειώθηκαν:
33 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα  (έναντι 49 το 2012, μείωση 34%)
82 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 92 το 2011, μείωση 11%)
180 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 222 το 2011, μείωση 19%)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών το 2013 καταγράφηκαν συνολικά 108 λιγότεροι παθόντες σε σχέση με το 2012 (404 το 2012 έναντι 512 το 2012, μείωση σε ποσοστό 21%).

Ειδικότερα το 2013 καταγράφηκαν:
34 θάνατοι από ατυχήματα (έναντι 52 το 2012, μείωση 35%)
93 σοβαρά τραυματίες (έναντι 109 το 2012, μείωση 15%)
277 ελαφρά τραυματίες (έναντι 351 το 2012, μείωση 21%)
Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.  

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το έτος 2013, πραγματοποιήθηκαν (132.137) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (8.771) παραβάσεις.

Ειδικότερα, για τον έλεγχο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ το 2013 συγκροτήθηκαν (1.006) κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθησαν (13.252) οδηγοί και βεβαιώθηκαν (928) παραβάσεις.
Επίσης από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν (8.382) αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν (448) παραβάσεις.
Ε. Στατιστική απεικόνιση της Αστυνομικής Ανταπόκρισης  

Το 2013 προσήχθησαν 13.451 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν συνολικά 4.921 άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της ληστείας, των κλοπών - διαρρήξεων, την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εκβίαση, σεξουαλικά εγκλήματα, για καταδικαστικές αποφάσεις, παράνομη διαμονή κ.λπ.

Από αυτά, σε ότι αφορά στην προέλευση τους τα 2.283 είναι ημεδαποί (ποσοστό 46%), ενώ 2.638 είναι αλλοδαποί (ποσοστό 54%).

Εξιχνιάστηκαν μεταξύ άλλων, ύστερα από μεθοδικές και συστηματικές αστυνομικές έρευνες, (1.857) υποθέσεις ενώ εξαρθρώθηκαν (14) σπείρες που διέπρατταν κυρίως κλοπές αλλά και ληστείες.

ΣΤ. Απολογισμός Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Το 2013 το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων (Γ.Ε.Δ.) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δημοσιοποίησε συνολικά 796 Δελτία Τύπου – Ενημερωτικά Δελτία – Ανακοινώσεις.

Από τα δημοσιοποιηθέντα Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις τα 475 αφορούσαν θέματα Ασφάλειας, τα 43 θέματα Τάξης και τα 37 τροχαίας.  

“περί προσπάθειας εντυπώσεων” – απάντηση Ν.Π.Α. στην ανακοίνωση του συνδυασμού της μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου

Σύμφωνα με το κείμενο,

Απαντώντας σε σχετικό Δελτίο Τύπου με το οποίο γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις σχετικά με τη διαδικασία καταπολέμησης κουνουπιών, επιβάλλεται να τονίσουμε ότι είναι υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής να αξιοποιεί τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, που μάλιστα έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τις καθυστερήσεις που συνήθως προκύπτουν από το γραφειοκρατικό σύστημα και το γεγονός ότι αυτές οι διαδικασίες ξεκινούν πάντα μετά την έγκριση του προϋπολογισμού. Θα έπρεπε να κατηγορηθούμε, εάν δεν αξιοποιούσαμε αυτή τη δυνατότητα.
Όσον αφορά το ύψος της δαπάνης για την καταπολέμηση κουνουπιών στα Δωδεκάνησα, που χαρακτηρίζεται προκλητική από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αισθητά μειωμένη από τα προηγούμενα χρόνια και ελπίζουμε να υπάρξει ενδιαφέρον από αναδόχους.
Τέλος, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε “εκπτώσεις” για θέματα δημόσιας υγείας.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη στις 15 Ιανουαρίου προς τον αρμόδιο υπουργό, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα όπως η Περιφέρεια υποβάλει μαζί τους ενδιαφερόμενους Δήμους, Άνδρου, Νάξου, Πάρου και Τήνου, αίτηση ακύρωσης  στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης 172568/23-12-2013 του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: “Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 218,5 MW (95Α/Γ) και των συνοδών σε αυτό έργων, που αποτελείται από: “Αιολικό Παρκο ΣΚΟΥΜΠΙ Α.Ε”, ισχύος 9,2 MW, “Αιολικό Πάρκο ΓΚΟΡΑΚΙ Α.Ε”, ισχύος 16,1 MW, “Αιολικό Πάρκο ΚΑΦΟΥΤΣΙ Α.Ε”, ισχύος 27,6 MW, “Αιολικό Πάρκο ΒΟΥΡΛΑΣ Α.Ε”, ισχύος 32,2 MW, “Αιολικό Πάρκο ΔΙΣΤΟΜΟΣ Α.Ε”, ισχύος 36,8 MW, “Αιολικό Πάρκο ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε”, ισχύος 27,6 MW, “Αιολικό Πάρκο ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε”, ισχύος 23 MW, “Αιολικό Πάρκο ΦΩΛΙΑ Α.Ε”, ισχύος 20,7 MW, “Αιολικό Πάρκο ΓΚΑΓΚΑΡΗ Α.Ε”, ισχύος 25,3 MW, στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο ν. Κυκλάδων και διασυνδετική γραμμή μεταφοράς 150 kV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης, ν. Αττικής”.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά μετά από σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων δημοτικών συμβουλίων των παραπάνω Δήμων στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του παραπάνω έργου.

Η Περιφερειακή Αρχή δεν είναι αντίθετη στην αξιοποίηση των ΑΠΕ στα νησιά μας, όμως αυτή πρέπει να γίνεται μετά από σχετικές μελέτες στις οποίες θα υπάρχει η κοινωνική συναίνεση και θα λαμβάνεται υπόψη η προστασία του περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα “Εξειδίκευση του χωρικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη και χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου”, η οποία θα παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι και θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τη σωστή αξιοποίηση των ΑΠΕ.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ  

συνδυασμός «νέα εποχή για τα νησιά» - ανακοίνωση για την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Ν.Α. (20.2.2014)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρίαση για το 2014 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, "η έγκριση όρων δημοπράτησης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το Νομό Δωδεκανήσου". Η περιφερειακή πλειοψηφία, με περισή υποκρισία, ζήτησε την προώθηση της δημοπράτησης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) ενώ όφειλε και μπορούσε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία. Νωπές είναι οι μνήμες από το περυσινό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που είχε ξεκινήσει "κατόπιν εορτής".

Παράλληλα διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για το ύψος του προϋπολογισμού. Σε εποχές κρίσης, η δαπάνη ύψους 160.000 ευρώ για καταπολέμηση κουνουπιών είναι τουλάχιστον προκλητική.
Για τους παραπάνω λόγους,  οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χάλαμπος Κόκκινος και κ. Γιώργος Παπαμανώλης  μειοψήφισαν στην έγκριση όρων δημοπράτησης  του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στο Νομό Δωδεκανήσου.


Την ίδια ώρα, διαπιστώσαμε  καθυστέρηση στο πρόγραμμα δακοκτονίας για τις Κυκλάδες και ζητήσαμε να πληροφορηθούμε το χρόνο δημοπράτησής του. Αρνητική εντύπωση μας προκάλεσε η άγνοια που ομολόγησαν τα στελέχη της περιφερειακής αρχής για την τύχη του προγράμματος...!!!

Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου – αίτημα στον Υπ. εσωτερικών για την κατάθεση σχεδίου Νόμου με τα θεσμικά αιτήματα που έχει καταθέσει η ΠΕΔ

Επιστολή προς τον  Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ.κ. Μιχελάκη Ι. και Γρηγοράκο Λ. , σχετικά με το «Σχέδιο Νόμου ‘’Επείγουσες Ρυθμίσεις Αρμοδιότητας ΥΠ.ΕΣ.’’», έστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου κος Ευστάθιος Κουσουρνάς Δήμαρχος Ρόδου.

Στην επιστολή του ο κ. Κουσουρνάς αναφέρει τα εξής:   

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου στη συνεδρίασή του στις 19/02/2014, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την μη κατάθεση μέχρι σήμερα στη Βουλή του σχεδίου Νόμου, σχετικά με την αναμόρφωση του ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’ με τίτλο: «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠ ΕΣ».

Το προαναφερόμενο σχέδιο Νόμου σύμφωνα και με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών ότι θα διορθώσει διαπιστωμένες αδυναμίες και ελλείψεις του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», συμβάλλοντας στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των δήμων, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου με αντιπροσωπεία της, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κος Ε. Κουσουρνάς Δήμαρχος Ρόδου, συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων για το θέμα αυτό με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ., καταθέτοντας μάλιστα τεκμηριωμένες προτάσεις στην κατεύθυνση επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων των νησιωτικών δήμων και ιδιαίτερα των μικρότερων εξ΄ αυτών.
Πολλές εκ των προτάσεων αυτών υιοθετήθηκαν από το ΥΠ.ΕΣ., αλλά και κάποιες εξ΄ αυτών ιδιαίτερα αναγκαίες για την λειτουργία τους και για την εξυπηρέτηση των νησιωτών μας δεν έχουν συμπεριληφθεί στο κείμενο του σχεδίου νόμου τουλάχιστον σ΄  αυτό που μας έχει δοθεί.

Με βάση τ΄ ανωτέρω, σας καλούμε όπως καταθέσετε άμεσα στη Βουλή για ψήφιση το προαναφερόμενο σχέδιο Νόμου το οποίο να περιέχει το σύνολο των θεσμικών αιτημάτων που έχουν κατατεθεί από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση και αναβολή κατάθεσης του, θ΄ αποτελέσει εμπαιγμό και έλλειψη σεβασμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαιωνίζοντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νησιωτικοί μας δήμοι».                           


διήμερη επίσκεψη εργασίας και ημερίδα στο ΕΚ με πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου

Ημερίδα με θέμα "Το πρασίνισμα της περιφερειακής πολιτικής: Επιτεύγματα και Προοπτικές"  συνδιοργάνωσαν οι Πράσινοι ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος (Ελλάδα),  Elisabeth Schroedter (Γερμανία), Karima Delli (Γαλλία). Οι τρεις πράσινοι ευρωβουλευτές παρουσίασαν το τι πέτυχαν σε επίπεδο νομοθεσίας και Κανονισμών για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία για την περίοδο 2014-2020, ως υπεύθυνοι των Πράσινων στους τομείς της πολιτικής συνοχής και συγκεκριμένα ο Νίκος Χρυσόγελος για τα θέματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Συνοχής, η Elisabeth Schroedter για τα θέματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και η Karima Delli  για τα θέματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, υπό τη διττή του ιδιότητα ως εισηγητή εκ μέρους των Πράσινων για το Ταμείο Συνοχής και περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου, τόνισε: «Είναι σημαντικό κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, αλλάζοντας τον προσανατολισμό και τον τρόπο διαμόρφωσης των πολιτικών μέσα από την ενισχυμένη συμμετοχή των πολιτών, να πετύχουμε το πρασίνισμα της οικονομίας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της ως προς τους κοινωνικούς στόχους. Διαφορετικά μένουμε μόνο στα νούμερα και στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης καταπατώνται η προστασία του περιβάλλοντος και η κοινωνική συνοχή.

Δείτε το βίντεο: http://greenmediabox.eu/archive/2014/01/30/greening-the-regional-policy/ 

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20, 2014

την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ανακοίνωσε την Τετάρτη 19/02/2014 ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον συνδυασμό,

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, οργανισμό του οποίου πρόεδρος διετέλεσε ο Γ. Χατζημάρκος, την περίοδο 2006 – 2010. Παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο Βουλευτής Μάνος Κόνσολας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου Μανώλης Γλυνός, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μιχαήλ, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιάκωβος Γρύλλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σαρρής, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Παναγιώτης Τοκούζης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης. Χαιρετισμό έστειλαν ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  περιέγραψε μια περιφέρεια - στρατηγείο της ανάπτυξης του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης κι Ανάπτυξης, με σαφώς ιεραρχημένες προτεραιότητες, με σαφές, ρεαλιστικό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τώρα είναι η ώρα, η αυτοδιοίκηση και ειδικά η αυτοδιοίκηση σε περιφερειακό επίπεδο να σχεδιάσει ένα εντελώς νέο αναπτυξιακό μοντέλο με προσανατολισμό την αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων, την τεχνολογία, το σύγχρονο μάρκετινγκ, την εξωστρέφεια. Να λειτουργήσει, επιτέλους, ως μοχλός ανάπτυξης που θα προσελκύει επενδύσεις και θα δημιουργεί ευκαιρίες και θέσεις εργασίας.

Μια σύγχρονη Περιφέρεια απόλυτα συνυφασμένη με τον τουρισμό και την εξωστρέφεια, τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα, μια Περιφέρεια πύλη της Ελλάδας με τον υπόλοιπο κόσμο,  δεν μπορεί να πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, χωρίς σαφείς στόχους.
Τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες χρειάζονται άμεσα αλλαγή.

Το Νότιο Αιγαίο θέλει δυνάμεις που να πιστεύουν πως μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης. 
Χρειάζεται ανθρώπους με έμπνευση, όραμα και νέες αντιλήψεις, κι όχι διαιώνιση του χθες.  Χρειάζεται μια νέα αρχή .
Είναι προφανές ότι το αύριο του Νοτίου Αιγαίου  θα καθοριστεί από τις αποφάσεις που θα πάρουμε και από το έργο που θα γίνει τα επόμενα χρόνια.
Γι αυτό είμαι σήμερα εδώ»

Ο κ. Χατζημάρκος θα παραχωρήσει την πρώτη Συνέντευξη Τύπου ενόψει την υποψηφιότητάς του, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ωρα 11:00 στο Ξενοδοχείο "Διογένης", στην Σύρο.


συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης 24.2 – θέματα

Την Δευτέρα 24.2 στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαντορίνης με τα εξής θέματα : (δεν αναφέρονται όσα αφορούν ιδιώτες)

6.ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΥΔΡΟΠΩΛΗΤΕΣ.
7.ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ & ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ Α.Ε.Ε.Κ. & ΛΟΙΠΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΑΜΠΟΥΝΕΡΑ» ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ «Ε. ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΔΗ-Α.ΚΑΦΟΥΡΟΣ-Π.ΡΟΥΣΣΟΣ Ο.Ε.»
8.ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΡΑΣ».
9.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ.
10.ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
11.ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Ο.Τ.Α.) Α΄ΒΑΘΜΟΥ.
12.ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ  ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗ «ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.».
13.ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : « ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ).
14.ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΑΣ ΠΑΠΙΑ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ (EUROBANK).
15.ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ». 
16.ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ  «ΔΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Α.Ε.» ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014.
17.ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (escrow account) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015-ΕΤΟΣ 2013».
18.        ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ.
19.ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ HOTEL PALLADIO.
20.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ » ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #152.077,01# €.
 21.ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ».
22.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.090,20# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
23.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΑΡΜΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΟΙΧΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.907,13 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
24.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.296,59 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
25.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥΣΤΗ ΜΕΣΣΑΡΙΑ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.072,62 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
26.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #10.189,25# €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
27.ΕΓΚΡΙΣΗ  ΜΕΛΕΤΗΣ : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #11.890,00 # €-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ.
28.ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Runoff Erosion 2014» ΜΕ ΠΟΣΟ #1.000# €.
29.ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΩΝ 1ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ «ΚΑΛΝΤΕΡΑ» 6-8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.
30.ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ.
31.ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ  ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΕΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
32.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
33.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
34.ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣ (ΠΕΡΙΣΣΑ, ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ).
35.ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ.
36.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΘΗΡΑΣ. 

"Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" – ανακοίνωση σχετικά με τις μεταδημοτεύσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,  

Με αφορμή την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για μεταδημότευση, στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στις 18 και 25 Μαΐου 2014 θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες που επιθυμούν να μεταδημοτεύσουν ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Φεβρουαρίου 2014 και απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά τα οποία κατατίθενται στους κατά τόπους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την αίτηση μεταδημότευσης έχοντας μαζί τους ένα από τα παρακάτω αποδεικτικά στοιχεία στο Δημοτολόγιο του εκάστοτε Δήμου.

1) Φορολογική δήλωση ή θεωρημένο αντίγραφο ή, 2) Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή, 3) Μισθωτήριο κατοικίας θεωρημένο στην Εφορία ή, 4) Βεβαίωση εργοδότη.

Τα ίδια δικαιολογητικά απαιτούνται για μεταδημότευση από κοινότητα σε κοινότητα. 

ομιλία του Αρτέμη Σώρρα στην Σαντορίνη (23.2)

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Ομιλία ενημέρωση για τις προτάσεις του οργανισμού Ei_END και του Αρτέμη Σώρρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23.2.2014 στις 18.00 στο οινοποιείο Μπουτάρη.
Θα συζητηθούν τα θέματα : 600 δις έχουν κατατεθεί στο όνομα της Ελλάδας από τις 28.0.2012 και οι βουλευτές και κυβερνώντες δεν τα δέχονται, άτοκη χρηματοδότηση των Δήμων της Ελλάδας, και αποπληρωμή των χρεών όλων των Δημοτών μέσω των Δήμων.


Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 22860 33201 

υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη η eργολαβική Σύμβαση για τα Συνοδευτικά Έργα για τη λειτουργία Αφαλάτωσης Κουφονησίου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 162.030,37 ευρώ και θα ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Πρόκειται για ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμά Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

ανακοίνωση Π.Ν.Α. – παράταση ημερομηνίας υποχρέωσης για τεχνικό έλεγχο οχημάτων

Μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ικανοποιήθηκε το αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υπογράφηκε από τη Γενική Γραμματέα η παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και δικύκλων που έχουν την έδρα τους στους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Νομοί Δωδεκανήσου και  Κυκλάδων).
Η παράταση ισχύει μέχρι 31-12-2014.

Από την  παραπάνω απόφαση εξαιρούνται:
Για τον Νομό Κυκλάδων
- τα οχήματα μέχρι 3,5 τον. με έδρα το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων όπου λειτουργεί ΙΚΤΕΟ και έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων για τεχνικό έλεγχο.
- όλα τα οχήματα και δίκυκλα με έδρα το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης όπου λειτουργεί ΙΚΤΕΟ και έχει ανακοινωθεί πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων και δικύκλων για τεχνικό έλεγχο.
Τα οχήματα που εκτελούν δημόσιες επιβατικές μεταφορές όπως λεωφορεία ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, Ε.Δ.Χ. (ταξί) καθώς και τα εκπαιδευτικά οχήματα των σχολών υποψηφίων οδηγών, θα συνεχίσουν να επιθεωρούνται από τα τοπικά τμήματα Μεταφορών & Επικοινωνιών του Νομού και να εφοδιάζονται με δελτία καταλληλότητας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Tα οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα θα συνεχίσουν να έχουν υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τα ισχύοντα.


Η ανωτέρω παράταση παύει να ισχύει σε όποιο Δήμο λειτουργήσει Ι.ΚΤΕΟ ή υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από κινητή μονάδα ΚΤΕΟ, αφότου ανακοινωθεί πρόγραμμα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο οχημάτων στην αντίστοιχη περιοχή.

χαιρετισμός Υπ. εργασίας κ. Βρούτση στην εκδήλωση του “ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής”

Σύμφωνα με το κείμενο,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που συμμετέχω ως ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση. 
Τρία σημαντικά ινστιτούτα και κέντρα δημιουργικής σκέψης. Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το Ινστιτούτο Hans Seidel και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών (Center for European Studies)-  συναντώνται σήμερα σε μια συζήτηση με επίκεντρο το μεγαλύτερο πρόβλημα της ευρωπαϊκής οικογένειας. Την ανεργία.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, αυτή τη χρονική περίοδο, η ανεργία αποτε¬λεί πράγματι το σημαντικότερο εχθρό της κοινωνίας σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη.
Στην ελληνική περίπτωση, όμως, ακόμη περισσότερο. Για τη χώρα μας, θα έλεγα ότι η ανεργία συνιστά όχι μόνο έναν δύσκολο και επικίνδυνο αντίπαλο, αλλά και ύπουλο.
Γιατί, όχι μόνο αποδυναμώνει την κοινωνική συνοχή, αλλά ακυρώνει και την απαραίτητη κοινωνική στήριξη και συναντίληψη απέναντι στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Συνεπάγεται ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος όχι μόνο για το σήμερα, αλλά υπονομεύει και τη μακροχρόνια αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.
Απαξιώνοντας το σημαντικότερο πόρο που διαθέτει αυτή η χώρα. Τους ίδιους τους ανθρώπους της.
Για αυτό το λόγο, η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας και, συνολικά, της κυβέρνησης.  Εξάλλου, οι κατευθύνσεις και οι οδηγίες του Πρωθυπουργού της χώρας, του Αντώνη Σαμαρά, είναι σαφείς:
Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία έναν δύσκολο, αλλά αναγκαίο κύκλο δημοσιονομικής προσαρμογής, όλες μας οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην ανάταξη των συνεπειών της ύφεσης. Στη στήριξη των αδυνάτων.  Στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά εργασίας.
Ώστε η επιτάχυνση και η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να μεταφράζεται σε ένα ορατό και μετρήσιμο κοινωνικό μέρισμα απασχόλησης. 
Παράλληλα, η καταπολέμηση της ανεργίας είναι μία από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, καθώς, όπως προανέφερα, η ανεργία είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ευθείς. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Για να το θέσω διαφορετικά, η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με νομοθετήματα και υπουργικές αποφάσεις. Και φυσικά ούτε με ευχές και καλές προθέσεις. Ακόμη και τα προγράμματα απασχόλησης, όσο καλοσχεδιασμένα και αποτελεσματικά αν είναι, προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση.
Η οριστική και δραστική λύση του προβλήματος βρίσκεται αλλού.
Είναι στο σπάσιμο του φαύλου κύκλου της χαμηλής ανταγωνιστικότητας που οδηγεί σε αδιέξοδα, καθηλώνει τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων 
Είναι σε έναν νέο κύκλο ανάπτυξης, με έμφαση στην εξωστρέφεια, την παραγωγικότητα και τη δημιουργία αξίας. Με έμφαση στην πραγματική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα.
Όχι όμως επιχειρηματικότητα, γενικά και αόριστα. Το ζητούμενο είναι η υγιής και εξωστρεφής, έντιμη και δημιουργική επιχειρηματικότητα,  τμήμα μιας παγκόσμιας αλυσίδας αξίας και όχι οι κρατικοδίαιτες και παρασιτικές εκδοχές της που κυριάρχησαν στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας.
Και αυτή η υγιής επιχειρηματικότητα δεν μπορεί παρά να έχει στον πυρήνα της το σεβασμό στην εργασία. Τη νόμιμη, ποιοτική και αξιοπρεπή εργασία.
Αυτή είναι η καθαρή και στέρεη άποψη μας για το ζήτημα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της καταπολέμησης της ανεργίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε ως υπουργείο Εργασίας, είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Για την αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς εργασίας.
Για τη διαμόρφωση ενός θεσμικού και οργανωτικού περιβάλλοντος, φιλικό στην υγιή επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.  Χρειάζεται να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες του χθες, χτίζοντας παράλληλα νέους θεσμούς και συμπεριφορές που θα ταιριάζουν στο αναπτυξιακό αύριο της ελληνικής οικονομίας.
Ο δρόμος των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων είναι ένας δύσκολος και ανηφορικός δρόμος.
Χρειάζονται κοινωνικές συναινέσεις, απαιτείται ειλικρινής και ανοιχτός δημόσιος διάλογος, κλίμα εμπιστοσύνης. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι προϋποθέσεις αυτές δεν ήταν αυτονόητες.
Υπήρχε κλίμα αμοιβαίας καχυποψίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, μια διάχυτη διστακτικότητα της κοινωνίας.
Αλλά και οι οργανωμένες αντιστάσεις ομάδων που ήθελαν να διαφυλάξουν τα προνόμια και τις προσόδους τους σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.
Και σίγουρα, είναι δεδομένη η ιστορική αποτυχία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα που με την αδράνεια και αναβλητικότητά του, υπέθαλψε παθητικές αντιλήψεις απέναντι στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, με επιμονή και αποφασιστικότητα, τα καταφέραμε. Ενδεχομένως να έγιναν λάθη, να υπήρξαν υπερβολές.
Όμως, σήμερα το πλαίσιο θεσμών και λειτουργίας της αγοράς εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης έχει βελτιωθεί δραστικά.


Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2014

οι πρώτοι 5 για τον συνδυασμό "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού,

Στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων υποψηφίων προχώρησε σήμερα ο συνδυασμός "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" του Γιώργου Χάλαρη, ολοκληρώνοντας τον έναν πρώτο κύκλο επαφών για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του.

Πρόκειται για τα πρώτα 5 ονόματα οι οποίοι είναι γνωστοί συμπολίτες μας που ασχολούνται με τα κοινά του Τόπου, ενώ παλιότερα είχαν αναπτύξει δράσεις, είτε από διάφορες θέσεις που κατείχαν, είτε είχαν εκφραστεί ανοιχτά σε τοπικά ζητήματα.

Από τον συνδυασμό έγινε γνωστό ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα ονόματα το προσεχές διάστημα, ενώ παράλληλα κατατίθενται προς συζήτηση οι προτάσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γ. Α. Χάλαρης δήλωσε ότι η δουλειά που γίνεται στη "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" είναι προσεγμένη και επιμελημένη για να γίνονται σωστά όλες οι κινήσεις, έχοντας ως κυρίαρχο σύνθημα τον ενωτικό χαρακτήρα, τόσο στην ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου όσο και του προγράμματος, που για τον συνδυασμό αποτελεί το μεγάλο εργαλείο δουλειάς.

Τα ονόματα
Τα πρώτα ονόματα που δίνονται στην δημοσιότητα είναι: του κ. Δρόσου Σπύρου, του κ. Ρούσσου Σταύρου, της κας. Εφεντάκη Φωτεινής, του κ. Σορώτου Ιωάννη και του  κ. Δακουτρού Ιάκωβου. Περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα και το βιογραφικό τους δημοσιεύονται στο website του συνδυασμού www.santorinienotikiporia.gr

Τελευταίες πληροφορίες από τον συνδυασμό λένε ότι ολοκληρώθηκαν οι Ομάδες Δουλειάς και ήδη έχει ξεκινήσει η μελέτη και ιεράρχηση των θεμάτων που θα διαβουλευθούν στην πορεία της κατάρτισης του προγράμματος. Οι Ομάδες που ξεκίνησαν συναντήσεις είναι αυτή της Υγείας, Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Λιμενικών θεμάτων. 

στήριξη της ΔΗΜΑΡ στον υποψήφιο δήμαρχο Σαντορίνης κ. Χάλαρη

Την υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Χάλαρη για τον Δήμο Θήρας ανακοίνωσε η ΔΗΜΑΡ μετά και την συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής που έγινε την Τρίτη 18.2.

Στις πρώτες υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας κατέληξε η ΔΗΜΑΡ η οποία στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε την Τρίτη συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα βασικά σημεία της συμφωνίας με προσωπικότητες και κινήσεις για τη συγκρότηση του λεγόμενου «τρίτου πόλου».

Για τις περιφέρειες η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να στηρίξει:
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης την υποψηφιότητα του μέλους της ΚΕ Βασίλη Τραϊφόρου. Στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου την  υποψηφιότητα του πανεπιστημιακού Γιάννη Σπηλάνη Στην Ήπειρο το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ  Γ. Ζάψας Στην Περιφέρεια  Κρήτης τον προηγούμενο επικεφαλή του συνδυασμού, Αν. Ανηψητάκη. Στην  περιφέρεια Πελοποννήσου, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης. Στην Στερεά Ελλάδα υποχωρεί η υποψηφιότητα του βουλευτή Δ. Αναγνωστάκη και προβάλλεται η υποψηφιότητα του Κ. Χαϊνά. Το μέλος της Ε.Ε. Ντόρα Τσικαρδάνη θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για την Δυτική Μακεδονία . Στην Κεντική Μακεδονία  αναμένεται η ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Μάρκου Μπόλαρη για να δηλώσει την στήριξή της η ΔΗΜΑΡ.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Θήρας ανακοινώθηκε η υποστήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο κ. Γ. Χάλαρη.

ιατρικές και οδοντιατρικές προληπτικές εξετάσεις με την συνεργασία της ένωσης πολυτέκνων Σαντορίνης, του “χαμόγελου του παιδιού” και του ιατρικού και οδοντιατρικού συλλόγου Κυκλάδων

Ιατρικές και οδοντιατρικές προληπτικές εξετάσεις και ελέγχους προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν στην Σαντορίνη ο Σύλλογος “το χαμόγελο του παιδιού” με την συνεργασία του ιατρικού και οδοντιατρικού συλλόγου Κυκλάδων με την υποστήριξη του γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και ύστερα από πρωτοβουλία της Ένωσης πολυτέκνων Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την απάντηση του συλλόγου “το χαμόγελο του παιδιού” για την οποία μας ενημέρωσε η Ένωση πολυτέκνων Σαντορίνης, σε απάντηση σχετικού αιτήματός τους, ενημερώνουν πως στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιπποκράτης” που αφορά προληπτικού ιατρικούς και οδοντιατρικούς ελέγχους και εξετάσεις, κλιμάκιο γιατρών και προσωπικού του οργανισμού θα μεταβεί στην Σαντορίνη ώστε να εξετάσει ανήλικο πληθυσμό του νησιού το διάστημα Δευτέρα 10 – Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014.

Οι εξετάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε σχολεία και την σύμφωνη γνώμη του γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας.

πλήρης απουσία γιατρού στο νησί της Κιμώλου - αναφορά του Ν. Συρμαλένιου

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και τον κ. Υπουργό Υγείας με θέμα την πλήρη απουσία γιατρού στο νησί της Κιμώλου, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος. Στην αναφορά επισυνάπτεται και η επιστολή του Δημάρχου Κιμώλου, Γεράσιμου Μαγκανιώτη, με θέμα την απουσία γιατρού στο νησί.

"Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" - κενές θέσεις Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων άγονων & νησιωτικών περιοχών

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Θήρας έστειλε ο συνδυασμός "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" με θέμα τις κενές θέσεις Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων άγονων & νησιωτικών περιοχών.

 Σύμφωνα με το κείμενο,

Κύριε Δήμαρχε με την παρούσα θέλουμε να σας τονίσουμε το κατεπείγον του θέματος ύστερα και από την τελευταία επιστολή μας στις 13 Φεβρουαρίου 2014 με θέμα: Στελέχωση Κ.Υ. Θήρας με Αγροτικούς Γιατρούς., που μέχρι τώρα δεν έχει απαντηθεί.

Σύμφωνα με τελευταία "Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κενές και κενούμενες θέσεις Κέντρων Υγείας - Περιφερειακών Ιατρείων άγονων & νησιωτικών περιοχών" του Υπουργείου Υγείας με ημερομηνία 18/02/2014 και Α.Π.  Υ10γ/ΓΠ οικ. 16176 έχουν προκηρυχθεί οι ακόλουθες θέσεις για το νησί μας:

1532 ΚΥ ΘΗΡΑΣΙΑ 23.12.13 Γ Ν ΣΥΡΟΥ - ΓΝ ΚΥ ΝΑΞΟΥ για ΝΜ ΣΥΡΟΥ
1541 ΠΙ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ 6.6.13 Γ Ν ΣΥΡΟΥ - ΓΝ ΚΥ ΝΑΞΟΥ για ΝΜ ΣΥΡΟΥ
1543 ΠΙ ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΑΑΓΟΝΟ 29.4.13 Γ Ν ΣΥΡΟΥ - ΓΝ ΚΥ ΝΑΞΟΥ για ΝΜ ΣΥΡΟΥ
1546 ΠΙ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠ ΚΟΙΝ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ Β 1.10.13
Γ Ν ΣΥΡΟΥ - ΓΝ ΚΥ ΝΑΞΟΥ για ΝΜ ΣΥΡΟΥ

και όπως σας έχουμε ενημερώσει, στην από 10/02/2014 ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας, Διεύθυνση Προσωπικού Ν.Π Τμήμα Γ' με τίτλο "Καταλύματα προς χρήση για Αγροτικούς Γιατρούς" που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υγείας Π. Καλλίρης, στο νησί μας αναφέρεται μόνο ο Πύργος Καλλίστης.

Όπως γίνεται κατανοητό μετά και από αυτή την εξέλιξη το έλλειμμα πρότασης παραχώρησης καταλυμάτων για όλες τις περιοχές της Σαντορίνης δυσχεραίνει την κάλυψη θέσεων και καθίσταται κατεπείγουσα η απόφαση σας να προτείνεται χώρους που μπορείτε και προτίθεστε να παραχωρήσετε.
Υπόμνηση μας και προϋπόθεση μη αποδυνάμωσης του ΚΥ Θήρας αποτελεί και η συνεργασία σας με τα νησιά της επαρχίας Θήρας για την διευκρίνηση των δικών τους προτάσεων, δεδομένου ότι η μη κάλυψη των θέσεων σε Ανάφη, Σίκινο, Φολέγανδρο λόγω έλλειψης καταλύματος βαρύνει το Κ.Υ. Θήρας με την μετακίνηση ιατρών, καλύπτοντας τις εκεί ανάγκες.

 Γεώργιος Α. Χάλαρης, Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης 

ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης - Ενημέρωση για την κατάστασή τους. οι καταπτώσεις στην Κόκκινη Παραλία" (22.2)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Ο Δήμος Θήρας, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

" Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης - Ενημέρωση για την κατάστασή τους. Οι καταπτώσεις στην Κόκκινη Παραλία",
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Κύριοι ομιλητές θα είναι οι:
1.Γιώργος Βουγιουκαλάκης, ΙΓΜΕΜ/ΕΚΒΑ, Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, με θέμα: "Ηφαιστειακός Κίνδυνος και επικινδυνότητα στη Σαντορίνη"
2.Βασίλειος Μαρίνος και Σπύρος Παυλίδης, Τομέας Γεωλογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Γεωλογική διερεύνηση καταπτώσεων, εκτίμηση επικινδυνότητας και πρόδρομες προτάσεις αντιστήριξης των πρανών της Κόκκινης Παραλίας"

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του Δήμου Θήρας με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου και τις καταπτώσεις στην Κόκκινη Παραλία. 

η ημερίδα της Περιφέρειας για τον τουρισμό

Ημερίδα διοργάνωσε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με θέμα τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας.

Στην ημερίδα που διεξήχθη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου διοργάνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του τουριστικού κλάδου, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε ο ΓΓ Γραμματέας, κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Την εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσιάζοντας το ανταγωνιστικό προϊόν των νησιών μας, την ανάγκη για διάχυση του πλούτου που προκύπτει από το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα και τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον που διασφαλίζει τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου με όρους αειφορίας.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, και στην ανάδειξη του Αιγαιακού πολιτισμικού προφίλ. Επίσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα της διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και στην απόδοση περισσότερων αρμοδιοτήτων από το κράτος στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις σε σημαντικά και πάγια προβλήματα των νησιών μας, όπως η Υγεία και οι Μεταφορές. 

Τέλος, ο κ. Μαχαιρίδης ανακοίνωσε την διάθεση 10εκ ευρώ στον τομέα του Τουρισμού, και 10 εκ ευρώ στον τομέα του Πολιτισμού, από το ΕΣΠΑ της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ανέφερε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση δυναμικής επανεκκίνησης. Σύμφωνα με τον κ. Λιάσκο, η σύμπραξη των Δήμων και των Περιφερειών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την χάραξη της νέας εθνικής τουριστικής πολιτικής και της θαλάσσιας πολιτικής. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Πολιτεία γνωρίζει και αναγνωρίζει το έργο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ακολούθησε η ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου αρμόδιας για θέματα Τουρισμού, κας Ελευθερίας Φτακλάκη, στην οποία παρουσιάστηκαν οι άξονες της Στρατηγικής της Περιφέρειας για τον Τουρισμό. Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη, ο συντονισμός, οι συνέργειες και οι συνεργασίες αποτελούν προϋπόθεση για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της Ταυτότητας του Προορισμού και της Διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος ανά νησί. 

Επίσης, η κα Φτακλάκη αναφέρθηκε στα επιχειρησιακά σχέδια δράσης που προβάλλουν το Αιγαιακό τουριστικό προφίλ και το πρόσφορο έδαφος του θεματικού τουρισμού. Τέλος, κάλεσε του Δημάρχους να ενεργοποιήσουν τις τοπικές Επιτροπές Τουρισμού και ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, www.aegeanislands.gr  , για τις 20 του Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ροδίων, κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου αρμόδιος για θέματα Πρωτογενή Τομέα, κ. Αντώνης Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος. 

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων Δημάρχων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων από τα νησιά της Περιφέρειας, οι οποίες έδωσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού την απαραίτητη διάσταση του εποικοδομητικού διαλόγου που αποσκοπεί στην συνεργασία και τον καλύτερο συντονισμό προς όφελος των κατοίκων των νησιών μας.

Από τις τοποθετήσεις αναδείχθηκε η έμφαση στον τουρισμό και ο ρόλος του Τουριστικού Τομέα στην τοπική και στην εθνική οικονομία, αλλά και στην αύξηση του ΑΕΠ. Τονίστηκε πως η τουριστική ανάπτυξη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της Απασχόλησης, καθώς πολλά επαγγέλματα εξαρτώνται από την τουριστική κίνηση, ενώ πολλοί επαγγελματίες εργάζονται εντός και πέριξ των τουριστικών μονάδων. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για έργα υποδομής, και η αναβάθμιση των υποδομών πρέπει να συνοδεύεται από την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Κυρίως τα μικρά νησιά, θέλουν στήριξη από την Περιφέρεια. Υπογραμμίστηκε ότι η τουριστική ανάπτυξη οφείλει να είναι βιώσιμη, ώστε να μην γίνεται κατασπατάληση των φυσικών πόρων και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, τονίστηκε πως πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος.


Αναδείχθηκαν από τις τοποθετήσεις και τα προβλήματα με την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών μας, καθώς και τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της Υγείας. Ζητήθηκε από την Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο για την υγεία και τις συγκοινωνίες, όσο και για το θέμα της απασχόλησης. Τέλος, αναδείχθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα νησιά του Ν. Αιγαίου».

Χ. Κόκκινος - ομιλία στην Ημερίδα της Π.Ν.Α. για τον τουρισμό

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο στις 18/2/2014 παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λιάσκου, Δημάρχων, εκπροσώπων φορέων, του τουρισμού και των Επιμελητηρίων.

Ο κ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του επισήμανε:
« Οι προοπτικές της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης των νησιών υπάρχουν. Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου συνδυάζουν τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό, φιλόξενους και δραστήριους κατοίκους.
Στο σύγχρονο έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και να παραμείνει η χώρα μας και η περιφέρειά μας σταθερός τουριστικός προορισμός.
Απαιτείται συνεργασία ΟΛΩΝ των φορέων. Να γίνει συνείδηση ότι ο τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα και απαιτεί τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων. Επιβάλλεται:
•Να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους για τουριστική προβολή του ΕΣΠΑ ΙΙ (2014-2020) .
•Να δρομολογηθούν έργα που στηρίζουν τη τουριστική ανάπτυξη (π.χ. μαρίνες), τα έργα πολιτισμού και να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομών
•Να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό (όπως έγινε επιτυχημένα της περίοδο 2004-2009 με πόρους του Γ’ Κ.Π.Σ.). Να αναβαθμιστεί η ΑΣΤΕΡ.
•Να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες και τις θετικές δράσεις τουριστικής προβολής και να επενδύσουμε στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
•Να επιδιώξουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικός, συνεδριακός, αθλητικός, γαστρονομικός, καταδυτικός, αναρριχητικός,  κτλ.)
•Να συνδεθεί η τουριστική ανάπτυξη με τον πρωτογενή τομέα των νησιών μας
•Να στηριχθούν οι συγκοινωνίες (ακτοπλοϊκή – αεροπορική) και επιτέλους τα υδροπλάνα να «ενεργοποιηθούν» και στα νησιά μας.
•Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Θυμίζω ότι οι δράσεις τουριστικής προβολής ξεκίνησαν με επιτυχία από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την περίοδο 2004-2009 και επισημαίνουμε στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή τις καθυστερήσεις της τουριστικής προβολής από το ΕΣΠΑ (2007-2009) που εν τω μεταξύ «βίαια» και με πολιτικές ευθύνες των θεωρούμενων πρωτεύθυνων πολιτών «πάγωσαν» την περίοδο 2009-2011. Η σημερινή ημερίδα πραγματοποιείται καθυστερημένα στο τέλος της θητείας της Περιφερειακής Αρχής. Εύχομαι να υπάρχει αποτέλεσμα. Εμείς όμως ευχόμαστε και θέλουμε να δρομολογηθούν αποτελεσματικές δράσεις.
Η «τουριστική βιομηχανία» μας θέλει να προχωρήσουμε με σχέδιο και ενότητα. Μόνο έτσι θα οικοδομήσουμε την πολυπόθητη αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. 

“βελτιώνοντας το Παρόν, διασφαλίζοντας το Μέλλον” - συμμετοχή του Νίκου Χρυσόγελου σε διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο

Σε Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στις 21 Φεβρουαρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη και στις 22 Φεβρουαρίου 2014 στην Κοζάνη, συμμετέχει ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, με θέμα «Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον». Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Κοζάνης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου και Κυκλάδων - «ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων»

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ αναπτύσσει μια νέα πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», η οποία έχει στόχο την ενημέρωση, πληροφόρηση και παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, με έμφαση και προτεραιότητα στους τομείς:

Κοινωνική Ασφάλιση
(Ενδεικτικά)  Βασικές αλλαγές συνταξιοδοτικού δικαιώματος, Πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης, Παροχές Μητρότητας κ.α.

Εργασιακές Σχέσεις 
(Ενδεικτικά) Συλλογικές συμβάσεις εργασίας - Άδειες - Επιδόματα – Λύση της σχέσης εργασίας - Μεταβολή προσώπου εργοδότη – μεταβίβαση επιχείρησης - Χρόνος εργασίας κ.α.
Απασχόληση - Κατάρτιση

Υποστήριξη / διατήρηση της απασχόλησης εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις υπό αναδιάρθρωση ή προς παύση λειτουργίας, υποστήριξη εργαζομένων με επισφαλή εργασία ή υπό εφεδρεία, ενημέρωση και συμβουλευτική για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.       

Στο Περιφερειακό ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου - Κυκλάδων πραγματοποιείται διαπροσωπική εξατομικευμένη επικοινωνία πληροφόρησης, όπου ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα διατύπωσης των σχετικών ερωτημάτων του, τα οποία στη συνέχεια θα εξετάζονται από εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διατύπωση σχετικών ερωτημάτων στα αναφερόμενα πεδία παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Περιφερειακό ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων, Ανδρέα Κάργα 62, 84100 Ερμούπολη Σύρος, τηλ. 2281085306, fax 2281081692, email syrosinediktio@inegsee.gr 

στην αύξηση των εσόδων αναφέρθηκε σε ομιλία του ο Υπ. Εργασίας

Στη στρατηγική και τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας για το νοικοκύρεμα των ασφαλιστικών οργανισμών, την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων μετά από τέσσερα χρόνια αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής,  έγινε ακρόαση του προτεινομένου, από τον υπουργό Εργασίας, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (Ε.Τ.Α.Τ.). καθηγητή κ. Νικόλαου Φράγκου και εγκρίθηκε η τοποθέτησή του. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Με μεθοδικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο χαρτογραφήσαμε από την 1η   Ιουνίου 2013 το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, μέσω του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος». Με αυτόν τον τρόπο, εξαλείψαμε την παραβατικότητα που υπήρχε και κλείσαμε οριστικά μια μεγάλη διαρροή πόρων, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 καθιερώσαμε το υψηλότερο ιστορικά πρόστιμο (10.550 ευρώ) που έχει επιβληθεί για την αδήλωτη εργασία, επιδεικνύοντας πολιτική βούληση και τόλμη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κύμα μετατροπής «μαύρης» εργασίας σε νόμιμες θέσεις εργασίας. Μόνο τον πρώτο μήνα εφαρμογής του προστίμου, το σύστημα «Εργάνη» κατέγραψε ένα τέτοιο θετικό πλεόνασμα 63.000 εργαζομένων.

Γενικότερα, το 2013 αποτέλεσε για το υπουργείο Εργασίας – όπως, εξάλλου, και για το σύνολο του κυβερνητικού έργου με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά - με  χρονιά ριζικής οργανωτικής ανασυγκρότησης και «νοικοκυρέματος».

Το γύρισμα της οικονομίας, ύστερα από πολλά χρόνια, σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η συνέπεια και η μεθοδικότητα με την οποία εργαζόμαστε όλοι - και κυρίως οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας, την ΗΔΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά - για την εκρίζωση της διαχρονικής παθογένειας της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας αλλά και για τη γενικότερη ανασυγκρότηση του συστήματος, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι».

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2014

στις 21.2 ( 20.00) ο επόμενος αγώνας του Α.Ο. Θήρας με την ομάδα ΓΑΣ Μεσσαράς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Α.Ο.ΘΗΡΑΣ καλεί όλους τους Σαντορινιούς την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο κλειστό γυμναστήριο να στηρίξει την ομάδα βόλεϊ του νησιού στον αγώνα που δίνει με την ομάδα του ΓΑΣ Μεσσαράς για το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών βόλεϊ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ Β0ΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ.

Η είσοδος για τα παιδιά είναι ελεύθερη.


Εκ του Δ.Σ. Α.Ο.ΘΗΡΑΣ  

με την ομάδα Α.Ο. Πάρου θα αγωνιστεί ο Ήφαιστος (22.2, 16.00)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,


Ο Αθλητικός Σύλλογος Θήρας Ήφαιστος, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 16.00 στο κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., θα υποδεχθεί την ομάδα του Α.Ο. Πάρου για το Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Κορασίδων Κυκλάδων.  

αγώνες handball από τα δημοτικά σχολεία της Σαντορίνης στο ΔΑΠΠΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,


Στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Θήρας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (20/2/2014) και την Παρασκευή (21/2/2014) από τις 8:30 έως τη 13:00 οι σχολικοί αγώνες χειροσφαίρισης των δημοτικών σχολείων Θήρας.


η κοπή της πίτας στο Μεγαλοχώρι

Στα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της τελευταίας τριετίας στο Δημοτικό διαμέρισμα του Μεγαλοχωρίου αναφέρθηκε η πρόεδρος του διαμερίσματος κ. Πιτσικάλη κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της πίτας στον οικισμό.

Στην σύντομη ομιλία της, η πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Δήμο Θήρας καθώς και την διοίκηση του “ιδρύματος τελεφερίκ” για την υποστήριξη και την συνεργασία τους σε ότι αφορά την πορεία και ολοκλήρωση των έργων που πραγματοποιήθηκαν στο Μεγαλοχώρι.

Σε ότι αφορά τα έργα, η πρόεδρος του διαμερίσματος αναφέρθηκε στην εν εξελίξει υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ που γίνεται στο Μεγαλοχώρι και που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες, ως αποτέλεσμα των αντισταθμιστικών μέτρων και επιλογών της Επιχείρησης για τις εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που έγιναν στην Σαντορίνη τον Αύγουστο του 2013, καθώς και στην μελέτη κόστους 7.000 που προετοίμασε ο Δήμος γι αυτόν το σκοπό.

Η κ. Πιτσικάλη αναφέρθηκε επίσης στο έργο της πλακόστρωσης του κεντρικού δρόμου του οικισμού που θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση των εργασιών των συνεργείων της ΔΕΗ, η δημοπράτηση του οποίου θα γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Η πρόεδρος του διαμερίσματος αναφέρθηκε επίσης στην επισκευή της παιδικής χαράς, στην συντήρηση του γηπέδου μπάσκετ, στην συντήρηση των κτηρίων και στην αλλαγή του καλοριφέρ του δημοτικού σχολείου, στην επισκευή του κτηρίου του νηπιαγωγείου, στην διαμόρφωση του γηπέδου, στην δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης σε χώρο του γηπέδου, στην συντήρηση των αποδυτηρίων του γηπέδου, καθώς και σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι στο χωριό.

ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου και Ανδρέα Ξανθού για το Νοσοκομείο της Σαντορίνης

Σύμφωνα με το κείμενο που απευθύνεται στους  κ.κ. Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, με θέμα : Νοσοκομείο της Σαντορίνης,

Εδώ και αρκετούς μήνες, σε συζήτηση στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Υπουργού κ. Α. Γεωργιάδη, του Δημάρχου Θήρας κ. Ζώρζου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίου και της Επιτροπής Φορέων της Σαντορίνης, συμφωνήθηκε η δρομολόγηση της λειτουργίας του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα.

Ως γνωστόν το νοσοκομείο της Σαντορίνης, το οποίο έχει τελειώσει πάνω από δύο χρόνια και είναι πλήρως εξοπλισμένο, παραμένει κλειστό επειδή ανήκει στην ΑΕΜΥ ΑΕ η οποία σε συνεργασία με τα εποπτεύοντα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών αναζητούσαν τρόπους λειτουργίας έξω από το Εθνικό Σύστημα Υγείας με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων του νησιού, πέραν της κρατικής χρηματοδότησης, εξασφαλίστηκαν πόροι που διαπιστωμένα μπορούν να εγγυηθούν την μακρόχρονη λειτουργία του νοσοκομείου υπό δημόσιο χαρακτήρα.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν αναλυτικά στην εν λόγω σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας και το μόνο που έμεινε σε εκκρεμότητα ήταν η σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών, ως συναρμόδιου εποπτεύοντος φορέα στην ίδρυση τοπικής ΑΕΜΥ ΑΕ για την καλύτερη λειτουργία του ή έστω στην εξεύρεση παρεμφερούς λύσης ώστε να εξασφαλίζονται οι δωρεές προς το νοσοκομείο καθώς και η συμμετοχή των κατοίκων της Σαντορίνης στη Διοίκηση της ΑΕΜΥ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σημαντικότερο από τα τρία περιουσιακά στοιχεία που έχει η ΑΕΜΥ ΑΕ, είναι το νοσοκομείο της Σαντορίνης το οποίο χτίστηκε σε οικόπεδο τριάντα (30) στρεμμάτων που δώρισε η εκκλησία στο κεντρικότερο και ακριβότερο σημείο του νησιού, ενώ και ο Δήμος  διαθέτει μέσω του ιδρύματος Λ. και Ε. Νομικού δύο αεροσκάφη που εκτελούν αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα και την Κρήτη, καθώς επίσης διατίθεται δωρεάν σκάφος από τους λεμβούχους Θήρας για τη μεταφορά ασθενών από τα γύρω νησιά.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πώς εξελίσσεται η υπόθεση και το θέμα είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τους κατοίκους της Σαντορίνης και των γύρω νησιών όσο και για τους εκατοντάδες  χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κατά την παρατεταμένη τουριστική περίοδο,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Με δεδομένη την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας, τι απόφαση έχει πάρει το Υπουργείο Οικονομικών;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Νίκος Συρμαλένιος, Ανδρέας Ξανθός


τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκε το ΔΣ του Συλλόγου Πτυχιούχων Αισθητικών Δωδεκανήσου

Η εφαρμογή του νόμου και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις των κέντρων ευεξίας αναζωογόνησης, ομορφιάς και εργαστήρια αισθητικής εντός των  τουριστικών  καταλυμάτων επιχειρήσεων  καθώς και ο έλεγχος  που δεν είναι αδειοδοτημένοι, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης.

Επίσης τέθηκε το θέμα των αρμοδιοτήτων αδειοδοτήσεων και ελέγχου  μεταξύ των υπηρεσιών του ΕΟΤ  και της Περιφέρειας.
 Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε να υπάρξει ολιγοήμερη αναμονή προκειμένου να διευκρινιστούν οι ασάφειες του νόμου και των εγκυκλίων.

Δήλωσε πως είναι λογικό και δίκαιο οι αισθητικοί να διεκδικούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και πως όταν οι επιχειρήσεις ασκούν τις ανωτέρω δραστηριότητες πέραν τις αδειοδοτήσεις θα  πρέπει να απασχολούν και το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό.
 Προς αυτή την κατεύθυνση θα ενημερώσει και τις ενώσεις ξενοδόχων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η δυνατότητα συμμετοχής στις ανωτέρω επιτροπές εκπροσώπων του συλλόγου είναι προς διερεύνηση  από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την προσωπική θετική του άποψη. 


συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου (24.2) – θέματα

Την Πέμπτη 24.2 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου με τα εξής θέματα :

ΘΕΜΑ 1ο Επικύρωση πρακτικών της 1ης/25-1-2014 και 2ης/26-1-2014 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εισηγήτρια : κα. Μπαφίτη Ανδριάνα – Γεωργία
ΘΕΜΑ 2ο Ενημέρωση για την υπό εκπόνηση μελέτη «Αξιολόγησης, Αναθεώρησης και Εξειδίκευσης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» Εισηγητές : κ. Γεώργιο Τσεκούρα Νόμιμο Εκπρόσωπο των Αναδόχων μελετητών - Αρμόδια Στελέχη επίβλεψης της μελέτης από το ΥΠΕΚΑ.
ΘΕΜΑ 3ο Γνωμοδότηση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας / Αττικής (ΡΣΑ 2021) Εισηγητής : κ. Α. Χατζηιωάννου
ΘΕΜΑ 4ο 2η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού ,Δωδεκανήσου οικονομικού έτους 2014 – Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Κυκλάδων έτους 2014 Εισηγητές : κ. Φ. Χατζηδιάκος – κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 5ο Προγραμματισμός προσλήψεων μονίμου προσωπικού έτους 2014 Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης
ΘΕΜΑ 6ο Προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2014 Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης
ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2013 και προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ» Εισηγήτρια : κα. Μουτάφη
ΘΕΜΑ 8ο Έγκριση δωρεάς μηχανημάτων και εξαρτημάτων του πλωτού «ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΖΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» Εισηγήτρια : κα. Μουτάφη
ΘΕΜΑ 9ο Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2013 και προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 του ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.  Εισηγήτρια : κα. Λ. Παπατσή
ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση Ίδρυσης και λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων και παραρτημάτων αυτού . Εισηγητής : κ. Γ. Πουσσαίος
ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ,Δήμου Ρόδου και της ,ΕΥΡΑ για το έργο "Μετατόπιση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης που βρίσκεταιεντός των ορίων του Δήμου Αφάντου, εκτός του εύρους κατάληψης του έργου" ως προς το άρθρο 2 - Ισχύς και ,διάρκεια Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 12ο Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ,ήμου Ρόδου για το έργο "Επισκευή - Συντήρηση παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου για κάλυψη αναγκών διοίκησης-μεταστέγαση υπηρεσιών" ως προς το άρθρο 4 :  Αμοιβή - Πόροι - Χρηματοδότηση - ,διάρκεια.Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 13ο Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ,ήμου Ρόδου για το έργο "Συντήρηση εξωτερικών όψεων Εθνικού Θεάτρου Ρόδου" ως προς το άρθρο 4 : Αμοιβή - Πόροι - Χρηματοδότηση - ,Διάρκεια Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ,ήμου Ρόδου για το έργο "Αναβάθμιση οδού Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι" ως προς το άρθρο 4 : Αμοιβή - Πόροι - Χρηματοδότηση - ,Διάρκεια Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 15ο Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ,Δήμου Τήλου για το έργο "Συντήρηση λιθόστρωτων μονοπατιών Τήλου" ως προς το άρθρο 2 : Ισχύς και ,Διάρκεια  Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο "Αποκατάσταση όψεων κτιρίου Ταχυδρομείου Ρόδου"  Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 17ο Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης ,Διοίκησης Αιγαίου για το έργο "Αποκατάσταση περίφραξης πάρκου ελαφιών Αγ.Σουλά νήσου Ρόδου"  Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 18ο Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ,ήμου Κω για το έργο "Κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στην Ν.Κ.Πυλίου" Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 19ο Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ,Δήμου Καρπάθου για το έργο "Προμήθεια χλοοτάπητα νεώτερης γενιάς και λοιπών υλικών για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Καρπάθου" Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 20ο Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ,ήμου Ρόδου για το έργο "Προμήθεια χαλαζιακής και πλαστικής άμμου"  Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 21ο Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Μητρόπολης Σύμης για το έργο "Συντήρηση καμπαναριού Πανορμίτη στη νήσο Σύμη" Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 22ο Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο "Δομητική αποκατάσταση - επεμβάσεις στο κοδονοστάσιο του Ιερού Ναού Παναγιάς Φιλερήμου στη Νήσο Ρόδο" Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 23ο Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ,Δήμου Σύμης για το έργο "διαμόρφωση πρόσβασης στο κλειστό γυμναστήριο Σύμης" Εισηγητής : κ. Φ. Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ 24ο Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου. 

έλεγχοι για το κάπνισμα από την διεύθυνση δημόσιας υγείας της Π.Ν.Α.

Με την υπ’ αρ. ΔΥΓ6/Γ.Π.οικ. 3399 /14-01-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας       συγκροτήθηκαν, με απόφαση Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κλιμάκια ελέγχου εφαρμογής της       αντικαπνιστικής Νομοθεσίας, τα οποία αποτελούνται από Επόπτες Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Δωδ/σου και κατά περίπτωση από Αστυνομικούς, Λιμενικούς, υπαλλήλους του ΕΟΤ και υπαλλήλους του ΣΕΠΕ Δωδ/σου.
Οι έλεγχοι άρχισαν και διενεργούνται σύμφωνα με την ΚΥΑ104720/2010, σε όλους τους       κλειστούς δημόσιους χώρους.
Πέραν του καπνίσματος, ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται στην σχετική σήμανση του χώρου με τα απαγορευτικά σήματα του καπνίσματος, στην εύρεση σταχτοδοχείων, στην ύπαρξη βιβλίου αναφοράς για την καταγραφή του ελέγχου και των αποτελεσμάτων αυτού.

Στις περιπτώσεις διαπίστωσης παραβάσεων θα συντάσσεται η προβλεπόμενη Πράξη      Επιβολής Προστίμου.

Υπ. Εργασίας – ξεκινούν άμεσα τρία νέα στοχευμένα προγράμματα για ανέργους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Σε εφαρμογή του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας» (συνολικού προϋπολογισμού 1.527.642.069 ευρώ με ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας 443.474 ανέργων) που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινούν άμεσα να υλοποιούνται τρία νέα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους.
Συγκεκριμένα υπογράφτηκαν οι Υ.Α που αφορούν τα παρακάτω προγράμματα:

1. «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών» μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 10.000 άνεργους και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.                                                                        
2. «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων “Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ” και “Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ”», μέσω του οποίου θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και μέχρι  25 ημέρες το μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες. Ωφελούμενοι θα είναι 10.000 άνεργοι και το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
3. «Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ), το οποίο αφορά συνεκτικές δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην αγορά εργασίας για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.). Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των δυο πρώτων προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr  όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.

Όπως δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Ξεκινούν άμεσα τρία νέα προγράμματα απασχόλησης για στοχευμένες κατηγορίες ανέργων. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, ευρωπαϊκό και εθνικό, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεργία με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία εντάσσοντας όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού στην αγορά εργασίας». 

το 10o ετήσιο Συνέδριο της σειράς IMIC (26-27.2) - IMIC 2014 - Overcoming seasonality in tourism - αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: από τη θεωρία στην πράξη

Το 10o ετήσιο Συνέδριο της σειράς IMIC -  IMIC 2014 θα πραγματοποιηθεί 26-27 Φεβρουαρίου 2014 στο ATHENS LEDRA HOTEL στην Αθήνα με θέμα:
Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη

Στόχος του 10ου συνεδρίου της σειράς IMIC είναι να συμβάλει στις προσπάθειες για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου ανάλογα με τις δυνατότητες και τη δυναμική κάθε περιοχής.

Tα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας συνολικά (περιβάλλον, κλίμα, νησιά και ακτές, πολιτισμός, γαστρονομία, φυσικό κάλλος κλπ) καθιστούν εφικτή την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου σύγχρονων μορφών τουρισμού. Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα δυνατή η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος από τον μαζικό τουρισμό του “ήλιου και της θάλασσας” με αποτέλεσμα η τουριστική περίοδος να εξελίσσεται κάθε χρόνο στα ίδια περιορισμένα χρονικά πλαίσια.

Στο IMIC 2014, μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και workshops θα αναλυθούν τα καίρια θέματα που αφορούν στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου επιτυχούς αντιμετώπισης της εποχικότητας στον τουρισμό.

Θα υποδειχθούν επίσης πρακτικοί τρόποι, άμεσα εφαρμόσιμοι ώστε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και να δημιουργηθούν προϊόντα που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Συνέδρια IMIC: 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα τουριστικά & συνεδριακά δρώμενα
Πληροφορίες – Εγγραφές : Ηλιότοπος Συνέδρια, Ημεροβίγλι, 84700 Σαντορίνη
Τηλεφ: 2286024758, Fax: 2286023672

ΤΟ “SYMPOSSIO- Greek Gourmet Touring” ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ

Σύμφωνα με ανάρτηση της σελίδας : http://money-tourism.blogspot.gr/2013/12/sympossio-greek-gourmet-touring.html

Για πρώτη φορά το Sympossio – Greek Gourmet Touring (www.sympossio.gr) παρουσιάζεται στην Σκανδιναβία, μέσα από την έκθεση GREKLAND PANORAMA στην Στοκχόλμη αυτόν τον Φεβρουάριο.

Στις 14 Φεβρουαρίου στο ειδικό κέντρο γαστρονομίας AVEQIA της Στοκχόλμης, το Sympossio θα μαγειρέψει μαζί με τους μεγαλύτερους tour operators της Σουηδίας και της Σκανδιναβίας. 

Η γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας και τα παραδοσιακά αγνά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από τους Σεφ του Sympossio θα «ταξιδέψουν» γευστικά τα στελέχη της Σκανδιναβικής τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

 Στις 15 Φεβρουαρίου, το Sympossio θα διοργανώσει ένα ακόμη γαστρονομικό show για τους επισκέπτες αυτή τη φορά της έκθεσης GREKLAND PANORAMA, στο εκθεσιακό κέντρο Globe Arenas, Annexet.

Η έκθεση GREKLAND PANORAMA (www.panoramagreece.com) διοργανώνεται από την North Events, και είναι η πρώτη αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την γαστρονομία, στο κέντρο της Σκανδιναβίας. Η έκθεση τελεί Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, ενώ μεγάλοι Χορηγοί και Εκθέτες είναι οι TUI NORDIC FRITIDSRESOR, APOLLO KUONI, AIRTOURS, VING, SOLRESOR, TEMA RESOR, SAS – Scandinavian Airlines, και FONTANA FOODS. 

1st International Geo-Cultural Symposium "KALDERA 2014" (6-8.6.2014)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας «MESONISOS» - Center of Island & Mediterranean Culture and Members of the Scientific Community of Faculty of Geology and Geo-Environment, 
The purpose of the symposium is to highlight and interpret the geological phenomena of the island, while also explaining their influence in its cultural evolution.

The Symposium will take place in the Conference Center of Luka and Evangelo Bellonia Foundation, which is located in Fira, the island's capital in Santorini.

Κύριο θέμα του συμποσίου θα είναι να υπογραμμίσει και να ερμηνεύσει τα ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά του νησιού, καθώς και την επιρροή τους στην κουλτούρα του τόπου.

Scientific Committee
-Christos Doumas, Professor of Archaeology, Director of Akrotiri Excavations
-Timothy Druitt, Professor of Volcanology, Observatoire de Physique du Globe de Clermont-Ferrand, France
-Elisavet Grapsa, Dr. of History, President of MESONISOS , Center of island & Mediterranean Culture
-Paraskevi Nomikou, Lecturer of Natural Geography & Geological Oceanography, University of Athens
-David Pyle, Professor of Earth Sciences University of Oxford
-Efthimia Verikiou, Assist. Prof of Natural Geography-Geomorphology, University of Athens

Secretary Moel Conferences, Ms Eirini Dioti , Ms Maria Kavvadia
Telephone: (+30) 2106203614 Email: info@moel.gr


Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014

με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας”

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Ηχόραμα 'Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας'.

Σε αυτή τη γιορτή για τη Σαντορίνη παρευρέθησαν προσωπικότητες, φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή, αλλά και λάτρεις της Σαντορίνης.

Την κατάμεστη αίθουσα γέμισαν οι φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη, υπό τους ήχους της μουσικής του Ηλία Ανδριόπουλου.

Ακούσαμε το Γρηγόρη Βαλτινό να διαβάζει πεζά κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδου, και τον Διονύση Καρατζά να διαβάζει τη "Σαντορίνη" του Γιώργου Σεφέρη και την "Ωδή στη Σαντορίνη" του Οδυσσέα Ελύτη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Μανώλης Λιγνός.

Αποχαιρετιστήρια ευχαριστία απηύθυναν η Νίκη Γουλανδρή, καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για τις ανάγκες του μουσείου, και ο ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής,  εκπρόσωπος του Δήμου Θήρας στα πολιτιστικά.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν 500 φωτογραφίες χωρισμένες σε 14 θεματικές ενότητες: καλντέρα, ενδοχώρα, Οία, ηφαίστειο, πανηγύρι, τρύγος, στα υπόσκαφα του οίνου, απόηχος, όνειρο κ.ά.

Το 1986 και με τίτλο "Προσανατολισμοί  στο Αιγαίο" ο Δημήτρης Ταλιάνης  παρουσίασε το πρώτο του ηχόραμα πάνω σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Ηλία Ανδριόπουλου. 

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από τριακόσιες προβολές ηχοραμάτων στην Ελλάδα (Θέατρο Hρώδου του Aττικού, Mέγαρο Mουσικής Aθηνών, Bυζαντινό Mουσείο, Παλιά Bουλή) αλλά και στο εξωτερικό (Kαθεδρικός Nαός της Aγίας Tριάδος στη Nέα Yόρκη, Iνστιτούτο Dei Ciechi στο Mιλάνο, Unesco στο Παρίσι, Πανεπιστήμια Γενεύης, Πέρθ στη Δ. Aυστραλία και  Harvard, έδρα Γ. Σεφέρη, στη Bοστώνη).

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους ΦΙΛΟΥΣ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και την πολιτιστική εταιρεια ΠΛΟΗΓΟΣ.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση με παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης και άφθονο κρασί, προσφορά της SANTO WINES