Πέμπτη, Ιουλίου 15, 2010

Όλοι συναυλίες! (πως λέμε Όλοι... Ρεν;!)
ή, διαίρει και βασίλευε... (εμβαθύνετέ το όσο θέλετε... ποτέ δεν είχαμε την αντίληψη οτι γράφουμε για τον εαυτό μας ή για την παρεά μας..)

Για δυό συναυλίες που διοργανώνει μας ενημερώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ (η οποία στο παρελθόν είχε αναλάβει την «εκπόνηση» ολόκληρου του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Θήρας) πλήν όμως μας εκπλήσει μιας και παρά το καλό ιστορικό της στην διοργάνωση εκδηλώσεων,  η Επιχείρηση φαίνεται οτι σε αυτην την περίπτωση λειτούργησε με προχειρότητα μη μπαίνοντας στην διαδικασία να βρεί χορηγούς (όπως συνέβει στην περίπτωση της ... ομμόρυθμης Κοινοφελούς) με οτι αυτό συνεπάγετε σε οικονομικό επίπεδο και ενημερώνοντας μας κυριολεκτικά στο .. παρα 5.

Και βέβαια, πέρα απο την οργάνωση, αυτό που «παραξενευει» είναι οτι στην περίπτωση του Δήμου Θήρας έχουμε 2 δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες απ οτι φαίνεται λειτουργούν με το ίδιο αντικείμενο. Να κάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κι ακόμη πιο προφανώς έχουμε 2 δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με το ίδιο αντικείμενο και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της περιοχής τους η κάθε μια. Θα ήταν λοιπόν άδικο να ζητήσουμε και μια τρίτη δημοτική επιχείρηση που θα έκανε κι αυτη πολιτιστικές εκδηλώσεις στηρίζοντας κι αυτην την δικιά της (μας)  περιοχή;

Σημείωση απαραίτητη.
Δεν έχουμε τίποτα ούτε με την τέχνη, ούτε με τους καλλιτέχνες, ούτε με τις εκδηλώσεις. Ίσα ίσα. Αυτά που μας προβλημάτισαν είναι συγκεκριμένα και τα αναφέραμε.

Οι εκδηλώσεις που μας καλεί η ΔΕΠΟΤΑΘ το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιουλίου είναι οι εξής,
Κονσέρτο για πιάνο με την σολίστ Γιούλα Μπαλ.
Η Γιούλα Μπαλ γεννήθηκε στο Νόβι Σαντ στη Σερβία το 1980 και έχει εκπροσωπήσει τη χώρα σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου κλασικής μουσικής, κερδίζοντας βραβεία.
Ο τρόπος, με τον οποίο ερμηνεύει, συνθέσεις κλασικής μουσικής έχει χαρακτηριστεί από κριτικούς ως αυθεντικός συνδυασμός ισχυρού ταπεραμέντου και δημιουργικής ηχητικής τεχνικής και οι διασκευές της σε συνθέσεις των Σούμπερτ, Αλμπενίζ και Βίλα Λόμπος για πιάνο έχουν ενθουσιάσει το κοινό και τους κριτικούς.

Και σε μια εκδήλωση αφιερωμένη «στα παιδιά που έφυγαν νωρίς» με τους Γιώργο Ρούσσο στο πιάνο, Γιώργο Καράτσαλο κιθάρες-φωνή και την Ντόρα Αθανασίου στο τραγούδι.
Όπως μας ενημερώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή την εκδήλωση ενω όπως αναφέρει, στη διάρκειά της θα ακουστούν δυο τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση αφιερωμένα ¨στα παιδιά που έφυγαν νωρίς¨, σε μουσική Γιώργου Ρούσσου και Κώστα Γρηγορίου.
Και οι 2 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα με ελευθερη είσοδο στις 20.00.
Την παιδική παράσταση «το φάντασμα του Κάντερβιλ» παρουσιάζει αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου στο Οινοποιείο Αντωνίου στο Μεγαλοχώρι ο θεατρικός οργανισμός «Μαγική Αυλαία». Πρόκειται για μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους η οποία αναμένεται να ταξιδέψει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κάνοντας ξεκίνημα από τις Κυκλάδες μιας και η παράσταση παρουσιάστηκε χθές στην Πάρο και απόψε στην Νάξο, σε σχολικούς χώρους, σε αντίθεση με την δικιά μας περίπτωση που η παρουσίασή της θα γίνει σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους του νησιού, στην αυλή του Οινοποιείου Αντωνίου με θέα την καλντέρα.


Η υπόθεση της παράστασης αναφέρεται σε ένα φάντασμα, πλήν όμως τόσο καλό κι ευγενικό, που γίνεται φίλος των παιδιών της οικογένειας που αποφάσισε να μείνει στον πύργο, στον οποίο μένει και το φαντασματάκι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ευτράπελες καταστάσεις, ενώ το μήνυμα της παράστασης είναι ότι η αγάπη καταφέρνει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο!

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21.00 η διάρκειά της είναι 1 ώρα και 20 λεπτά και το εισιτήριο στα 10 ευρώ. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του χώρου στο 6944322874 αθώς και να κάνετε κλίκ εδω και εδω
Ε, όχι και με τις … (μ)πάντες!

Επειδή κάποιοι βλέπουν ευκολη νίκη στις εκλογές για τον Συνδιασμό Θηραική Πολιτεία (κι επειδή κάποιοι άλλοι πρέπει να κρατήσουν τα αντανακλαστικά του συνδιασμού σε εγρήγορση-!- μην νομίσετε οτι πάτε περίπατο και ατονήσετε…) καλό είναι να ευχηθούμε στην Θηραϊκή Πολιτεία να μην γίνει Ανέφικτη Πολιτεία (όπως αυτη που οραματιζόταν ο Πλάτωνας και ψαχνόμαστε όλοι γενικώς να την βρούμε...)

Οι πληροφορίες για την μεταγραφή ιστορικών στελεχών και υποστηρικτών του Συνδιασμού της «Θηραικής Πολιτείας» προς τον Συνδιασμό «Διαφάνεια Ανάπτυξη Όραμα» (να γίνει δηλαδή και το ανάποδο απο αυτό που υποθέτουμε ότι ισχύει) δεν επιβεβαιώνονται…
Είμαι πλούσια Νο 1
Είμαι πλούσια! Είμαι πλούσια ! (είμαι μια στάρ!) Έχω ακίνητο στην Σαντορίνη!
(τι κι αν είναι υπόσκαφο και «βλέπει» τον απέναντι τοίχο!)
Το θέμα, καθώς φαίνεται, είναι να μπορέσω να το κρατήσω (κι εγω κι ο υπόλοιπος κόσμος δηλαδή…)

Το νησί πάντως συνεχίζει να είναι πρωτο θέμα στην ειδησεογραφία αυτην την εποχή οχι για τις παραλίες του αλλά για τους φοροφυγάδες του! (πως λέμε, ιδιοκτήτης υπόσκαφου στην καλντέρα με 7 γράμματα...; ποιός είναι..; ο Ρωχάμης!)

Απο την άλλη, το θέμα είναι γνωστό, εκεί που έχουν φτάσει οι αντικειμενικές αξίες στο νησί δεν θέλει και πολύ να γίνεις φοροφυγάς -ενω πολλοι έχουν αρχίσει να φοβούνται μην γίνουν και φυγόδικοι-. Σου λέει δηλάδή το κράτος εδω που έχουμε φτάσει σήμερα, σε τέτοιες τιμές που αγοράζατε και πουλάγατε, τι θέλετε να σας κάνω; Θα πληρώσετε...


Είμαι πλούσια Νο 2
ή στην Σαντορίνη σκέφτηκε ο κ. Βγενόπουλος να κάνει διευθυντή τον κ. Κωνσταντόπουλο (εγώ πάντως δεν του το είπα!)
ή Είμαι πλούσια! Είμαι πλούσια ! και συνδιαλέγομαι με τον Βγενόπουλο!

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός οπώτε και σύμφωνα με πληροφορίες το νησί επισκέθηκε ο κύρος Μπίγκ ή κ. Βγενόπουλος (που τα έχει 400 και δεν έχει καμμμία όρεξη να γίνει Μπερλουσκόνι -της Ελλάδας-...)
Πάντως στο δικό μου σπίτι δεν έμεινε αν και δεν θα ήταν άσχημη ιδέα(!), γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ωραιότατη κουβέντα για την σχέση πολιτικής, επιχειρηματιών και ποδοσφαίρου -στην ελλάδα- καθώς και για την σχέση του Κωνσταντόπουλου με τον Παναθηναικό που είναι τόση τόση του φάντη με το ρετσινόλαδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βγενόπουλος κατα την διάρκεια της επίσκεψής του στην Σαντορίνη, πήρε τηλέφωνο τον κ. Πρετεντέρη, όπως του συνέστησε ενας φίλος του Πασόκος να κάνει, και τον ρώτησε μπας και ήθελε να γίνει πρόεδρος στο Μεγαλοχώρι, συγνώμη στον Παναθηναικό, αλλά ο Πρετεντέρης του είπε οτι εκείνος πάει για ακόμη πιο μεγάλος δημοσιογράφος και οτι δεν έχει καμία όρεξη να γίνει πρόεδρος -πόσο μάλλον στον Παναθηναϊκό- και να φάει το κεφάλι του, κι ότι προτιμάει να παραμείνει απλός φίλαθλος και να πηγαίνει στο γήπεδο να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα.
Ο κ. Βγενόπουλος σκέφτηκε μετά  να το προτείνει στον κ. Κωστόπουλο μπας και ήθελε εκείνος να γίνει πρόεδρος στον Παναθηναϊκό αλλά κι εκείνος αρνήθηκε ευγενικά και του είπε ότι κατά πρώτων είναι γαυρος -φανατικός- και κατά δεύτερον αυτήν την εποχή ασχολείται με το γκρίκ άιντολ και δεν έχει χρόνο για ομάδες κι ότι άμα θέλει ο Αντρέας να πάει στην Μύκονο να φάνε φρέσκα ψάρια. Κατόπιν τούτων ο κ. Βγενόπουλος φέρεται να καταστάλαξε στον κ. Κωνσταντόπουλο που δεν έχει να ασχολείται με την αριστερά και συγκεκριμένα με τον Συνασπισμό αυτήν την εποχή, οπότε και ευκολύνεται να ασχοληθεί με την μπάλα. Άλλωστε, έχει εμπειρία από προβληματικές ομάδες όπου ο καθένας ήθελε να λέει και να κάνει τα δικά του, πλήν όμως πρωταθλήματα δεν έπαιρναν παρά την υψηλή λαοφιλία του προέδρου…
Ύστερα από αυτές τις σκέψεις ο κ. Βγενόπουλος φόρεσε τις παντόφλες και την βερμούδα του και κατέβηκε στην Περίσα να φάει φρέσκα ψάρια..


Είμαι πλούσια γιατί έχω γειτόνους στάρ!

Έχω υποσχεθεί να μην πώ περισότερα, σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το ζευγάρι Αντζελίνα – Μπράντ (τώρα που γνωριστήκαμε...) επισκευάζει το σπίτι που αγόρασε στην Θηρασιά.
Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε να έχουν τον χρόνο να το απολαυσουν με την ησυχία τους μακριά από τα βλέμματα των περίεργων (εδώ που τα λέμε κι άλλοι στάρ του Χόλυγουντ καταφέρνουν να κάνουν διακοπές στην ελλάδα χωρίς να τους βλέπουμε την επόμενη μέρα πρωτοσέλιδα με μαγιώ)
Την ετήσια συνδρομή /εγγραφή των μελών και φίλων της υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της στους φίλους και τα μέλη της η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας.


Στο κείμενό της η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας υπενθυμίζει οτι εξαρτάται ολοκληρωτικά από δωρεές και συνδρομές μελών προκειμένου να συνεχίσει το έργο της. Είναι στο χέρι σας λοιπόν να μας βοηθήσετε να κάνουμε τη ζωή των τετράποδων φίλων μας λίγο καλύτερη....
Η ετήσια συνδρομή είναι 35 Ευρώ το άτομο ή 50 Ευρώ για οικογένειες και ζευγάρια.

Τρόπος εγγραφής:
1. Αφήνετε τα στοιχεία σας και το ποσό στο Κτηνιατρείο για την Ταμία μας την Barbara και στην επόμενη επίσκεψή σας παραλαμβάνετε την απόδειξη εγγραφής σας (εύκολο)
2. Πάτε στην Τράπεζα Alpha Bank και κάνετε κατάθεση στην Ένωση Ζωοφίλων Θήρας
SANTORINI ANIMAL WELFARE ASSOCIATION
IBAN: GR60 0140 6230 6230 0200 2012 044
BIC: CRBAGRAA παρακαλούμε μην ξεχάσετε το όνομά σας!
3. Για όσους γνωρίζουν τη διαδικασία Web Banking δοκιμάστε μέσω internet για την Alpha Bank

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Οικονόμου στο elenieconomou@yahoo.com

Η Ένωση Ζωοφίλων Θήρας μας υπενθυμίζει τέλος οτι ενα ενδιαφέρον σποτάκι σχετικό με το έργο της μποείτε να δείτε εδω
«Μετριασμένες» (άλλοι θα το έλεγαν και μουδιασμένες) μπορούν να χαρακτηριστούν μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις των γιατρών ειδικοτήτων που υπηρετούν σε Κ.Υ. των Κυκλάδων μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας που βρέθηκε στην Σύρο (και κάποιοι νόμιζαν ότι πήγε για καλό και για να τους «τάξει» μέχρι που τον άκουσαν και τους έκοψε κρύος ιδρώτας, ενώ άλλοι ανέβασαν πίεση) και ανακοίνωσε ότι «περικόπτεται» το 30% των αποδοχών τους από τις εφημερίες καθώς και ότι πολλές από τις επονομαζόμενες ως «ενεργές» μετατρέπονται σε «ον κόλ» (on call, στα ελληνικά!) που σημαίνει ότι σε περίπτωση ανάγκης πέρνεις τηλέφωνο τους γιατρούς να «τρέξουν» κι άμα τους βρίσκεις … σφύρα μου, διότι εκτός από επαγγελματίες είναι και άνθρωποι κι εκείνην την ώρα μπορεί να πίνουν τις ρακές τους κάτω από τα πεύκα….
Οι γιατροί πάντως που εκτός από επαγγελματίες είναι και άνθρωποι και θύμωσαν και κόρωσαν με αυτήν την απόφαση, και προχθές το μεσημέρι πήραν τηλέφωνο τον διευθυντή του νοσοκομείου της Σύρου μπας και ακούσουν τίποτα ευχάριστό, πλήν όμως κι εκείνος τους επιβεβαίωσε οτι οι εφημερίες θα κοπούν κι οτι επειδή τους «συμπόνεσε» θα τους κάνει την χάρη να τους δώσει τις εφημερίες τους μέχρι και το τέλος Ιουλίου αλλά τους ξηγήθηκε οτι μετά «κομένη».
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε οτι στο πλαίσιο των -περιορισμένων- αντιδράσεών τους οι γιατροί αναφέρονται στις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες της δουλειάς τους υποστηρίζοντας οτι συγκριτικά οι αμοιβές τους είναι απο τις χαμηλότερες απο αυτές των συναδέλφων τους στην Ε.Ε. κάτι που προφανώς γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά τέτοια εποχή αν απαντούσε θα απαντούσε οτι κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες...

Τετάρτη, Ιουλίου 14, 2010

Ουδείς βέβαια, τι περίμενες να (σου) πώ; ...

«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος» -μάτια μου-

Είπαμε, δημοσιογράφος είμαι και οφείλω να ενημερώνομαι για την επικαιρότητα και να παρατηρώ την κοινωνία, αλλά να ξέρεις, οτι πιο πολύ φωνάζουνε οι ευνοημένοι που τους κόβονται τα προνόμια. Τους οποίους δεν δημιούργησα εγω εδω που τα λέμε, αλλά μάλλον εσύ. Εσύ τους έδωσες, εσύ τους τα πέρνεις πίσω, εσύ την ακούς... (και απο τον Γιώργο τον Αυτιά...)


Απο την άλλη, εδω που τα ξαναλέμε αυτό λέγεται αφιλοτιμία! Είδα προχθές άνθρωπο που έχει ευνοηθεί με τα μπούνια -όπως λέει ο λαός- απο το Πασοκ κι όμως -τολμούσε- κι έλεγε οτι τις επόμενες εκλογές δεν θα ψηφίσει κανέναν -κερατά όπως χαρακτηριστικά είπε- και θα ρίξει λευκό. (αμ δεν άντεξα, του το θύμισα!) «Καλά εσύ δεν είσαι ευνοημένος απο το κόμμα σου;» του λέω, για να πάρω την απάντηση οτι «ο Γιώργος (ο Παπακωνσταντίνου;!) δεν μας τα λέει καλά»...
Κι εγω ειλικρινά δεν ξέρω ποιός μς τα λέει καλά και ποιός οχι...

Ενας φίλος μου έλεγε πρόσφατα «να λες καλά που θα γλιτώσουμε τον εμφύλιο».
Στην αρχή δεν το πολυκατάλαβα και χρειάστηκα διευκρινήσεις, «ποιοί με ποιούς;» ρώτησα, για να πάρω την απάντηση «αυτοί που τα πέρνανε με αυτούς που πληρώνανε...» Μια κουβέντα χίλιες λέξεις που λένε....


Και ξέρεις, καλό μου παιδί -πάντα- , είναι και κάτι άλλο. Τόσον καιρό που οι περισότεροι τρώγανε και δεν μιλάγανε, δεν άκουγε κι ο κοσμάκης και δεν παραπονιόταν.. Τώρα όμως που ακούει κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, για το μεγάλο φαγοπότι, θυμώνει, αλλά ζηλευει κιόλας. Γιατί αισθάνεται ο χαζός της παρέας, μάτια μου. Κι αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να αισθανθεί ένας άνθρωπος.


Πολλοί υπέσκαπταν την Ελευθεροτυπία (την εφημερίδα, δεν αναφέρομαι στην μεταφορική έννοια) αλλά καθώς φαίνεται μετά την κρίση βγήκε δυνατότερη.
Της ευχόμαστε καλή συνέχεια..


38 στους 100 Έλληνες και 48 στους 100 πολίτες της ΕΕ, δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους στην περίπτωση που έμεναν άνεργοι κι αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας.
Και πάλι καλά να λές...


Η φαντασία δεν επισκέπτεται μονον την εξουσία...
ή άλλο και τούτο Νο 1
Χτές το άκουσα και απόρησα. Καλό κι αυτό, είπα κι έκανα το σταυρό μου (τι να σου κάνει κι ο θεός, τι σχέση έχει μ αυτά τα πράγματα...)
Για ποιό λόγο η απορία; Που μου είπε φίλος οτι άκουσε κάποιον να λέει με ψιλοαδιάφορο ύφος (σαν μεξικάνου που του διακόπτεις την σιέστα) σε τουρίστα οτι ο αρχαιολογικός χώρος (σς στο Ακρωτήρι) είναι κλειδωμένος γιατί χάσαμε το κλειδί.
Μεγάλη κουβέντα (άλλη μια...) Αυτό τώρα να το πάρω ως «μεταφορά» ή να το δω πιο κυριολεκτικά;...


άλλο και τούτο Νο 2
Κάτι αθηναίοι γνωστοί που εσχάτως έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι πα να πεί τουρισμός (γιατί είναι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και «μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, τα γνωστά» και όπως είχα καταλάβει κοίταζαν με μισό μάτι τους «ρουματζήδες» –ποτέ δεν κατάλαβα γιατί-) δεν ρωτάνε πιά «έχει κόσμο το νησί;» με περιέργεια αλλά και με ενα συμπλεγματικό «καλά να πάθετε» που δεν το λένε βέβαια, αλλά το λένε απο μέσα τους, εννοόντας οτι μας τα πέρνατε τόσα χρόνια λές κι ο άλλος εχει χτίσει τα δωμάτιά του και πουλάει τα ψάρια του για την ψυχή της μάνας του. Τέλος πάντων, η ερώτηση είχε φτάσει προφανώς στα όρια της, διότι πλέον δεν απαντά στο βασικό ερώτημα «αν συνεχίζετε να βγάζετε πολλά λεφτά» μιας και αυτό κρίνετε απο πολλούς πλέον παράγοντες. Αστάθμητους τις περισσότερες φορές. Τόσο αστάθμιτους όσο το φετινό καλοκαίρι...
Σίγουρα, ιδιαίτερο μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό καλοκαίρι…


δεν ήταν και λίγοι όσοι τα προηγούμενα χρόνια «έβλεπαν» μια κάποια κρίση ή «κάμψη» στον τουρισμό -λαμβάνοντας τα μέτρα τους- οι καταστάσεις όμως που αντιμετωπίζουμε σήμερα μας προβληματίζουν για το κατά πόσο τελικά το ίδιο το κράτος στηρίζει το προϊόν του…

Για «πλήγμα εξ ιδίων στον τουρισμό» και για «κλειστή Ακρόπολη, λόγω υπαλλήλων αλλά και ανεπαρκούς πολιτικής» κάνει λόγο σήμερα η Καθημερινή,

πλήν όμως περισσότερο από τις «απεργίες» που τις έχουν κάνει «καραμέλα» κι ευκολο επιχείρημα πολλοί για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που φαίνονται πλέον φέτος στον φετινό τουρισμό, δεν πρέπει να (μας) φταίνε όσοι κρατούν κλειστούς και σε μόνιμο καθεστώς υπολειτουργίας και υποτίμησης τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία;

Για «διπλό χτύπημα στον Τουρισμό» κάνει λόγο σήμερα η σελίδα «νέα της Σαντορίνης» αναφερόμενη στις (2) αυξήσεις του ΦΠΑ τους τελευταίους (6) μήνες από 9% σε 11% και από 19% σε 23%.

Ενώ, σε «υφυπουργική τορπίλη» αναφέρεται το τελευταίο newsletter του Παρατηρητηρίου, μιλώντας για "αγανάκτηση στο ξενοδοχειακό κόσμο προκαλεί η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού ότι οι επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στο νέο αναπτυξιακό νόμο δεν θα πρέπει να λειτουργούν με το σύστημα «all inclusive», ούτε να συνεργάζονται με τουριστικά γραφεία που προωθούν παρόμοια τουριστικά προϊόντα. Καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει μια μεγάλη ζήτηση για το "all inclusive" και στις ανταγωνίστριες χώρες προσφέρεται με αφθονία αυτό το προϊόν, τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι εύλογα" Σημειώνοντας παράλληλα ότι ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για το θέμα.


Επίλογος Νο 1…
Αν τις καλοσκεφτεί κανείς τις 2 (3...) πρώτες ειδήσεις στην αριστερή στήλη της σελίδας το συμπέρασμα στο οποίο μπορεί να καταλήξει είναι οτι ο Χατζηγιάννης έχει λεφτά κι αγόρασε (αγόρασε; για να ψαχτούμε λίγο παραπάνω...) «βίλα στην Σαντορίνη» (πως λέμε βίλα στο βιλαμπάχο;!) Επίσης, μπορεί να συμπεράνει κανείς οτι δεν χρωστάει στην εφορία, κι ως εκ τούτου δεν φοβάται μην έρθουν να του την πάρουν (όπως φοβούνται άλλοι αυτήν την εποχή, μην έρθει το κράτος και τους τις πάρει για να τις δώσει στην συνέχεια σε Γερμανούς στάρ, γιατί ως γνωστό σε λίγο η μισή ελλάδα -δεν θα ανήκει στους έλληνες!- αλλά στους ξένους και μάλιστα κοψοχρονιά)
Κι εδώ που τα λέμε είναι τουλάχιστο περίεργο να παλεύεις μια ζωή να μεταβιβάσεις ένα ακίνητο στο παιδί σου, με τις υφιστάμενες και αναγνωρισμένα ψηλές αντικειμενικές αξίες, κι από την άλλη να βλέπεις 2 νησιά (διαρκώς αυτά τα 2!) να βρίσκονται στην σέντρα επιδρομών των οικονομικών επιτελείων κυνηγώντας μεγαλοοφειλέτες…
Άλλες χρονιές τέτοια εποχή παλεύαμε να βγάλουμε προς τα έξω την όμορφη εικόνα των νησιών και φέτος τι βλέπεις; Πρώτες ειδήσεις όλην την ώρα το σαφάρι των οικονομικών φωστήρων σε αυτές τις περιοχές. Και να πεις ότι τα διαβάζουμε μόνο εμείς; Οι εγχώριοι ντόπιοι; Όχι, αυτά βλέπει φέτος όλος ο κόσμος…


Επίλογος Νο 2…
(ποιά) Η διαφορά μιας σοβαρής χώρας απο μια τριτοκοσμική, όταν γίνονται απεργίες;
Στην σοβαρή πχ στις πρόσφατες απεργίες την Γαλλία, οι επισκέπτες ακόμη και του Πύργου του Αιφελ, ρωτούσαν με ενδιαφέρον να μάθουν τι οδήγησε τους εργαζόμενους σε αποχή από την εργασία τους. Σε τριτοκοσμικές, δεν ρωτάνε με ενδιαφέρον, απλά χαμογελούν…

Επίλογος Νο 3
μονοι μας το παλευουμε...

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

Μια πολύ ωραία ιδέα κάνουν πράξη γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του Εμπορείου σε συνεργασία με τις έχουσες την ιδέα εκπαιδευτικούς Ρούλα και Χριστίνα Φραγκάκου για εξωσχολικές δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού σχολείου με αφορμή τη Λογοτεχνία.

Έτσι, μετά από ένα χειμώνα μετ΄ εμποδίων, περίπου το Μάρτιο άρχισε να λειτουργεί η Ομάδα Λογοτεχνίας του Συλλόγου με μαθητές από την Δ’ , Ε’ και Στ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου.

Κάθε Κυριακή στο φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου, γίνονταν οι συναντήσεις σχετικές αρχικά με τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία. Με τον καιρό όμως αναδεικνυόταν η ανάγκη των παιδιών και κυρίως η επιθυμία τους και για άλλες δραστηριότητες όπως η Μουσική, το Θέατρο, οι δημιουργικές κατασκευές, η γνωριμία με το νησί που τους είναι ουσιαστικά άγνωστο και πολλά άλλα.

Έτσι, με το τέλος της σχολικής χρονιάς οι δασκάλες μας ετοίμασαν ένα πρόγραμμα ειδικά για τα παιδιά με επισκέψεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού, πρωτότυπη προσέγγιση των μουσείων, παρακολούθηση αξιόλογων εκδηλώσεων -που γίνονται κυρίως το καλοκαίρι - και επαφή με τη Λογοτεχνία.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να μην περάσουν τα παιδιά άλλο ένα πληκτικό καλοκαίρι μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή ή κολλημένα στα κινητά τους, τουλάχιστον όσο αυτό περνάει από το χέρι μας.

Αρκετοί γονείς προσφέρθηκαν για συνοδεία στα πλαίσια των χρονικών δυνατοτήτων τους και το ΚΤΕΛ μας έκανε μια πολύ καλή προσφορά για τη χρήση των λεωφορείων του στις μετακινήσεις μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Οι πρώτες δραστηριότητες έγιναν με συμμετοχή παιδιών και γονιών που τις υποδέχτηκαν με έκπληξη κι ενθουσιασμό. Και ακολουθεί και συνέχεια…

Εμείς σκοπεύουμε να περάσουμε καλά και δημιουργικά το καλοκαίρι μας. Ευχόμαστε το ίδιο και σε σας!

Το κείμενο υπογράφουν το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου και οι εκπαιδευτικοί Ρούλα Φραγκάκου, Χριστίνα Φραγκάκου και όσοι … εθελοντές προσέρχονται!


Το καλοκαιρινό πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής,

23 Ιουνίου, Τετάρτη, ώρα 11:00 - 14:00 - Βιβλιοθήκη Μπελλώνειου:
Αναζητάμε στοιχεία για τον Αριστοφάνη και τις κωμωδίες του.
Γινόμαστε μέλη της Βιβλιοθήκης. Δανειζόμαστε βιβλία που μας αρέσουν.

26 Ιουνίου, Σάββατο, ώρα 19:00 – 22:00 – Παρακολουθούμε το ΘΕΑΤΡΟ «Η χώρα των πουλιών» που ανέβηκε απο το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Συλλόγου Κρητών. Οινοποιείο Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι
Τα παιδιά πληρώνουν εισιτήριο 5 ευρώ που θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

7 Ιουλίου, Τετάρτη, ώρα 18:00 – 22:30 - Γνωρίζουμε την Οία
Οικισμός – επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο – βλέπουμε και συζητάμε το διάσημο στο νησί μας «Ηλιοβασίλεμα»

9 Ιουλίου, Παρασκευή, ώρα 10:00 14:00 – Γνωρίζουμε τα Μουσεία των Φηρών Προϊστορικής Θήρας και Αρχαιολογικό στα Φηρά

14 Ιουλίου, Τετάρτη, ώρα 19:00 – 22:00 : Γνωρίζουμε τα Φηρά
Μητρόπολη, Άγιος Μηνάς, Καθολική Μητρόπολη, Μέγαρο Γκύζη, Φηροστεφάνι

23 Ιουλίου, Παρασκευή, ώρα 20:00 – 23:30 – Παρακολουθούμε τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ από το συγκρότημα «Φωνές του Νότου – Μάνος Χατζιδάκις» στην Πλατεία Φηρών

26 Ιουλίου, Δευτέρα, ώρα 20:00 – 24:00 - Παραλία Άη–Γιώργη– Γιορτάζουμε την πανσέληνο του καλοκαιριού και λέμε ποιήματα και τραγούδια για το φεγγάρι.

4 Αυγούστου, Τετάρτη, ώρα 20:00 – 23:30 – Παρακολουθούμε τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά

10 Αυγούστου, Τρίτη, ώρα 19:00 – 22:00 Γνωρίζουμε τον Πύργο (Καστέλι - Οικισμός – Βυζαντινό Μουσείο)
17 Αυγούστου, Τρίτη, ώρα 20:00 – 23:30 – Παρακολουθούμε τη ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τη Μόρφω Τσαϊρέλλη στο Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά.


Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι γονείς που θέλουν και τα δικά τους παιδιά να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ή να συμμετάσχουν σε κάποια απο τις εκδηλώσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τις κυρίες:

Βάλβη Μαρία : 6984053026
Φραγκάκου Ρούλα : 6972845396
Φραγκάκου Χριστίνα : 6972284608

Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2010

Για ενα σοβαρό θέμα μας ενημερώνει η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ Θήρας με το οποίο έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν, και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο οπώτε και δημοσιοποιήθηκε και απο πλευράς της Santo Wines η αναπροσαρμογή (σσ η αυξηση) των επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων που επέβαλε αιφνιδιαστηκά η ΑΤΕbank στους πελάτες της Αγροτικούς Συναιτερισμούς, μεταξύ αυτών και στην Ένωση Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε απο την τοπική της ΝΔ, το θέμα αναδεικνύει για δευτερη φορά ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γεώργιος Κασαπίδης που απευθύνεται στις υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.
Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη υπάρχει «επείγον αίτημα ανάκλησης της απόφασης αναπροσαρμογής των επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων της ATEbank»
Στην ερώτησή του ο βουλευτής επικαλείται την υπ’ Αρ. Πρωτ. 145/18.03.10 επιστολή του προς το Κατάστημα Θήρας της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος του προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων με την οποία ζητά την ανάκληση της 04.03.10 απόφασης της Διοίκησης της Τράπεζας για αναπροσαρμογή των επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων. Με την εν λόγω απόφαση αυξάνεται το επιτόκιο κάθε νέας εκταμίευσης από το κεφάλαιο κίνησής της κατά 95%.

Δεδομένου του πραγματικά δυσχερούς οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο καλούνται να επιβιώσουν τόσο οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρας, όσο και οι άλλες επιχειρήσεις, η αποφασιστική παρέμβαση της πολιτείας σε παρόμοιες κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κρίνεται απολύτως επιτακτική και απαραίτητη, αναφέρει ο βουλευτής, ρωτώντας τους για το εαν, προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία για την άμεση ανάκληση της απόφασης αναπροσαρμογής των επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων της ATEbank;
Καθώς και ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να πάψει να απειλείται η βιωσιμότητα των αγροτικών συνεταιρισμών και άλλων επιχειρήσεων που υπόκεινται σε ανάλογες κερδοσκοπικές συμπεριφορές της ATEbank στο μέλλον;

Απο το ίδιο κείμενο καθώς και απο αναφορές που έχουν γίνει στο διαδίκτυο μαθαίνουμε οτι όλοι σχεδόν οι Συναιτερισμοί Αγροτικών Προιόντων στην Ελλάδα διαμαρτύρονται για το θέμα και ζητούν την στήριξη της Πολιτείας προκειμένου ,όπως λένε, «να αποφευχθεί ο κίνδυνος σφράγισης επιταγών και αδυναμίας πληρωμών εξαιτίας της αιφνιδιαστικού, εκβιαστικού και αδιαπραγμάτευτου διπλασιασμού του επιτοκίου της ATEbank»

Επίλογος, στο ίδιο θέμα,

Στο θέμα που απασχολεί όλους του Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Ελλάδας που πιέζονται από την τράπεζα με την οποία κατά κανόνα συνάπτουν οικονομικές σχέσεις, παραδόξως πως, δεν έχουν αναφερθεί άλλα κόμματα ή φορείς, πιέζοντας σαφώς για την ανακούφιση από τα επιπρόσθετα βάρη τους Συνεταιρισμούς οι οποίοι είναι από τους καλύτερους και σταθερότερους πελάτες της τράπεζας.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τις ενστάσεις του στο θέμα της αύξησης του επιτοκίου που θα πρέπει να πληρώνει η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων έχει εκφράσει δημόσια από τις αρχές του φετινού Μαρτίου ο πρόεδρός της κ. Μάρκος Καφούρος.

Κυριακή, Ιουλίου 11, 2010

Το νέο επιβατηγό-οχηματαγωγό ταχύπλοο πλοίο «Highspeed 6» το οποίο προσφέρει στους επιβάτες του μοναδική ταχύτητα, άνεση και πολυτέλεια εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουλίου η Hellenic Seaways.
Το σκάφος θα εκτελεί 2 δρομολόγια Πειραιά-Ίο-Σαντορίνη και Πειραιά-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο.

Το νέο «Highspeed 6» είναι το 2ο πλοίο για φέτος, που έρχεται να ανανεώσει τον στόλο της Hellenic Seaways. Στο πλαίσιο της επιτυχούς υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου, η Hellenic Seaways, προχώρησε στην απόκτηση του 11ου από το 2005 πλοίου, έχοντας στόχο να ενδυναμώσει την παρουσία της στον χώρο της ακτοπλοΐας και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της.
Το υψηλών προδιαγραφών «Highspeed 6» έχει μήκος 96 μέτρα και ταξιδεύει με ταχύτητα 40 κόμβων έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει 946 επιβάτες και 260 οχήματα. Διαθέτει 670 υπερσύγχρονα αναπαυτικά καθίσματα στην οικονομική θέση, 112 στην Business Class και 164 VIP θέσεις.

Το «Highspeed 6 θα αναχωρεί απο Πειραιά κάθε πρωί στις 7:10 για Ίο-Σαντορίνη και επιστροφή και κάθε απόγευμα στις 18:15 απο Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο Μήλο.
Άλλη μια νίκη πανηγυρίζει το νησί, αλλά πολύ περισσότερο οι γονείς των παιδιών που πήγαν καλά και κέρδισαν μετάλια στους αγώνες.. εμείς τους ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Με 5 μετάλια επέστρεψε ο Πανιώνιος αθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης Tae Kwon Do απο τους αγώνες που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Χαλκίδα.

Στην ανακοίνωσή του ο Πανιώνιος αθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης Tae Kwon Do αναφέρει οτι,

Μία άκρως επιτυχημένη χρονιά έκλεισε με το καλύτερο δυνατό τρόπο για το σύλλογο μας. Στο 14ο Ανοιχτό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που έγινε στην Χαλκίδα, στο Αθλητικό Κέντρο "Τασος Καμπούρης" 3 & 4 /07/2010, με συμμετοχή 580 αθλητών απο όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογός μας συμμετείχε με εφτά αθλητές, φέρνοντας στις αποσκευές του πέντε μετάλλεια.


Στους αγώνες συμμετείχαν οι : Σιγάλα Μαρία, Ζωχιός Γιώργος, Καραμολέγκος Γιώργος, Κατσίπη Κούλα, Δρόσου Ζωή, Κώστογλου Μιχάλης και Κώστογλου Βαγγέλης.
Ειναι πασιφανές ότι οι προσπάθειες της προπονήτριας, κ. Τσουκνίδου Μαρίας, έπιασαν τόπο. Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, έφτασαν στους τελικούς πέντε αθλητές μας, διεκδικώντας υπο ίσους όρους τη πρωτιά. Οι διακριθέντες αθλητές είναι οι :
1)Καραμολέγκος Γιώργος -33Kg, χρυσό μετάλλειο
2)Κώστογλου Μιχάλης - 41Kg, αργυρό μετάλλειο
3)Κώστογλου Βαγγέλης -49Kg, αργυρό μετάλλειο
4)Κατσίπη Κούλα - 41Κg, αργυρό μετάλλειο
5)Δρόσου Ζωή -44Kg, αργυρό μετάλλειο.
ελληνική οικονομία ή ελληνική πραγματικότητα
για μια ελπίδα ζούμε...
ή, η αμφισβήτηση είναι βαθύτερη απ όσο νομίζουν κάποιοι...

«Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς» λέει μια -σοφή- παροιμία, το είπα κι εγώ χθές σχολιάζοντας την στάση των βουλευτών της κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό, για να πάρω την ακόμη πιο σοφή απάντηση «εξαρτάται γιατί τον πλένεις. για να τον καθαρίσεις ή για να τον ασπρίσεις;» Αν τον πλένεις δηλαδή για να τον ασπρίσεις, όντως χαλάς το σαπούνι σου και χαλάς και την μέρα σου, γιατί ο αράπης δεν ασπρίζει -όσο κι αν τον βουρτσίσεις μέχρι να τον γδάρεις- μαύρος γεννήθηκε και μαύρος θα πεθάνει.

Το παραπάνω σχόλιο αφορά όσους προσπαθούσαν να «πείσουν» τους βουλευτές της κυβέρνησης να ψηφίσουν κατα των ρυθμίσεων. Αυτην την δουλειά, εδω που τα λέμε, την κάνουν άλλοι. Όχι οι κυβερνητικοί βουλευτές. Αυτοί κανονικά, θα πρέπει να πείσουν τον κόσμο, που όντως πιέζεται αυτην την εποχή, (ο ένας δηλαδή πιέζει τον άλλον..) για την αναγκαιότητα των μέτρων. Κι εδω έχει μπόλικη δουλειά η κυβέρνηση... Μπας και μας πείσει...

Σε απλά ελληνικά, αν δεν συμφωνείτε με την κυβέρνηση, να πάτε με τους άλλους, τους όποιους άλλους, υπάρχουν άλλωστε αρκετοί που διαφωνούν, μην παλευετε να πείσετε τους πασόκους και χάνετε τον χρόνο σας. αξιοποιήστε τους αλλιώς.
«Dead man walking» λένε σήμερα -και γράφουν- για τον Ανδρέα Λοβέρδο πολλοί συνάδελφοι αλλά και “απλοί” άνθρωποι που δεν έχουν δηλαδή ένσημα από την δημοσιογραφία, σε ότι αφορά το πολιτικό του μέλλον (για να μην παρεξηγηθούμε) και δεν έχουν κι άδικο. Καθώς φαίνεται θα ζοριστεί στις επόμενες εκλογές (κι ήταν πρώτος στην περιφέρειά του…)


Καλά, με την κ. Κανέλλη έχετε «κολλήσει»; (που τσακώθηκε με τους δημοσιογράφους του Άλτερ; -εδώ που τα λέμε, ξεπέρασε τα όριά της και τους καταπρόσβαλε τους ανθρώπους-). Από την άλλη, γι αυτό δεν την κάλεσαν; Λόγο του οξύθυμου χαρακτήρα της καθώς και για τια ατάκες της. Μόνο που ξέφυγαν λιγάκι τα πράγματα.. Η συζήτηση πάντως έγινε για το ασφαλιστικό, εγώ όμως έχω ένα καλύτερο, απολαυστικότερο βιντεάκι επί του θέματος, λίγο παλιό, αλλά με εξίσου καλές ατάκες… ειλικρινείς και διαχρονικές.

Συμπληρωματικό για την ελληνική πραγματικότητα.
«Απο τον Παπαχρίστο, στον Παπαχελά». 2 δημοσιογράφοι, μια απόσταση.
Η παραπάνω φράση είναι «κομμάτι» αλληγορική, θέλει όμως να πεί οτι είναι πολύ πιο ευκολο, σχεδόν νομοτελειακό να προσεγγίζεις στις απόψεις του πρώτου ζώντας στην ελλάδα και λειτουργόντας με τους νομους της εγχώριας κουλτούρας -και αγοράς- παρά του δευτερου που εχει ζήσει -και δουλέψει- χρόνια στο εξωτερικό, και -συνεχίζει να- φέρνει κάτι το αλλιώτικο στην πραγματικότητά μας.
Διότι, είναι άλλο να γράφεις για να ικανοποιείς συγκεκριμένο ακροατήριο κι άλλο να γράφεις γιατί επιμένουν να σε εκπλήσσουν τα πράγματα στην ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό.
Όπως και να το κάνουμε, σημασία στο κάθε τι έχει πως το βλέπεις. Η εμπειρία του εξωτερικού πάντως είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.
Βλέπεις για παράδειγμα 10 (λέμε τώρα, είναι περισσότεροι) ανθρώπους να σταματάνε ενα πλοίο διότι έχουνε ορισμένα αιτήματα. Τι σκέπτεσαι; Α) απάντηση : quelle banalite! Μα είναι δυνατό! 10 μαντραχαλάδες να διακόπτουν τις συγκοινωνίες; Β) απάντηση: οι άνθρωποι έχουν σοβαρά αιτήματα και η κυβέρνηση ... «παζαρεύει» με τους κινέζους!
Κάθε πράγμα εξαρτάται απο το πως -και απο που, κυρίως απο που- το βλέπεις...
Σήμερα για παράδειγμα πήγα επίσκεψη για δουλειά στο εργοστάσιο της Santo Wines στον Μονόλιθο όπου για λίγες μέρες κάθε χρόνο γίνεται η παραλαβή και επεξεργασία της ντοματούλας της Σαντορίνης για να παραχθούν πολύ ωραία και νόστιμα προιόντα, όπως ο «κλασικός» και γνώριμος πελτές διπλής απόσταξης στο τσίγκινο τενεκεδάκι του, ο καινούργιος βραβευμένος και πολλά υποσχόμενος πελτές 3πλής απόσταξης στα γυάλινα βαζάκια, τα ολόκληρα ή και τεμαχισμένα αποφλιωμένα τοματάκια που είναι συσκευασμένα στα τενεκεδάκια τους κ.α.
Εκεί λοιπόν μπορείς να δείς 2 πράγματα -ή και πολύ περισσότερα-.
Πολλούς ανθρώπους να δουλευουν σε εναν εντυπωσιακό χώρο (αμα τον βλέπεις για πρώτη φορά σου κάνει εντύπωση) και να επεξεργάζονται ενα ιδιαίτερο προιόν για πολύ λίγες μέρες κάθε χρόνο,
Ενω, άλλος πάλι μπορεί να δεί «γερασμένα» μηχανήματα και ερημικό περιβάλλον... (η θάλλασα εκεί πάντως δίνει σχεδόν πάντα ωραία κύματα..)
Αυτό δεν το ρωτήσαμε, αλλά φαντάζομαι οτι στο παρελθόν θα έχουν επισκεφθεί τον χώρο σχολεία για να δούν τα παιδιά την όμορφη δουλίτσα που γίνεται εκεί και αφορά σε ενα τοπικό προιόν.

Οι πολλές επόμενες αναρτήσεις θα έχουν αποκλειστικά τοπικό, «Θηραικό», κι ενδεχομένως χιουμοριστικό χαρακτήρα.

πολύ αστείο... σε λίγο οι εφημερίδες, μετά τα σιντί και τα κουπόνια για σούπερ μάρκετ θα μοιράζουν και ... ένσημα (να γελάσω ειρωνικά ή να το αφήσω για μετά..;!)
καλή Κυριακή.