Σάββατο, Φεβρουαρίου 19, 2011

εταιρεία Κυκλαδικών μελετών - εκδήλωση

Σε εορταστική εκδήλωση για την παρουσίαση του 20ου (πεντηκονταέτηρου) τόμου της Επετηρίδας της, μας καλεί η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών την Δευτέρα  21 Φεβρουαρίου 2011 στις 19.00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ( Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, ισόγειο).

Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η έκδοση, θα επιδοθεί αντίτυπο στην χορηγό κ. Χρυσή Κοσκόρου, θα γίνει η ανακύρηξη του Ομοτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών και επί εικοσιένα έτη Προέδρου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. Στεφάνου Ημέλλου σε Επίτιμο Πρόεδρό της, ενω θα ανακυρηχθούν και τα Επίτιμα μέλη της Εταιρίας.

Την πρόσκληση υπογράφουν για το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Αντιπρόεδρος Νικόλαος Ξυπνητός, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κορρές, ο Ταμίας Εμμανουήλ Λιγνός και ο Κοσμήτωρ Ιάκωβος Ναυπλιώτης.
Μέλη της Εταιρίας αποτελούν οι, Νικόλαος Αλιπράντης, Γεώργιος Αμιραλής, Νικόλαος Κουτρουμπής, Καθ. Εμμανουήλ Μαρμαράς, Καθ. Χαράλαμπος Μπαμπούνης, Στέφανος Νομικός, Καθ. Λυδία Παλαιοκρασσά, Δρ Κυριακή Χρυσού – Καρατζά, Δρ Αλέξανδρος Φλωράκης, Δρ Στέφανος Ψαρράς.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2011

ΕΠΑΛ - γιορτή

Ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ Σαντορίνης διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή του με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να πάνε οι μαθητές την φετινή τους εκδρομή.
Η γιορτή θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο Μαιρούλα στην Βλυχάδα. Τιμή εισόδου για τους γονείς 20 ευρώ και για τους μαθητές 15.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με τους Μαρία Σιγάλα και Γιάννη Κυρτάτα.
Για πληροφορίες μπορείται να επικοινωνείται με το τηλέφωνο 22860 33082

επιπτώσεις ναυαγίου Sea Diamond - παρουσίαση

Σας υπενθυμίζουμε οτι σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 18.30 στην αίθουσα του Μπελλώνειου στα Φηρά θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απο το ναυάγιο του Sea Diamond που εκπονήθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Γιδαράκο.
Η παρουσίαση έχει θέμα «Ποιοτικός και ποσοτικός χαρακτηρισμός των επικίνδυνων και τοξικών ουσιών του ναυαγίου του Sea Diamond -Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις παρούσες και μελλοντικές».

Για το θέμα ενημερωθήκαμε απο την Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond καθώς και απο τον Δήμο της Σαντορίνης.


Επίσης, σας ενημερώνουμε οτι μπορείτε να δείτε το πόρισμα από το Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με το Sea Diamond στην σελίδα:
http://actionforsantorini.blogspot.com/2011/02/30942003-4-6-33402008-sea-diamond.html

Κόκκινος για επιτροπή οικονομικών

Άμεση και πληρέστατη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Περιφέρειας μας έστειλε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κόκκινος.
Εδω αξίζει να αναφέρουμε οτι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι "μειοψηφίες" προλαβαίνουν την "πλειοψηφία" στις ανακοινώσεις των αποφάσεων, μιας και οι πρώτες δεν έχουν κάποιο "γραφειοκρατικό περιορισμό" σε αντίθεση με την δεύτερη, την πλειοψηφία δηλ. που αντιπροσωπεύει εναν θεσμό κι ως εκ τούτου μπαίνει στις "επίσημες" διαδικασίες, να "καθαρογράψει" τις αποφάσεις, να αφήσει να περάσει λίγος καιρός στο ενδεχόμενο ενστάσεων κλπ.....

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κόκκινου σχετικά με την συνεδρίαση,
Κατά τη συζήτηση του θέματος «Έγκριση διακήρυξης για την καθαριότητα των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Καρπάθου για το οικ. έτος 2011», προϋπολογισμού 100.000 €, ο κ. Κόκκινος, παρατήρησε:

Με δεδομένο ότι ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχει μόλις ξεκινήσει και δεν υπάρχει άλλη εφικτή λύση, άμεσα εφαρμόσιμη θα εγκρίνουμε την προτεινόμενη διακήρυξη για το τρέχον έτος 2011. ‘Έχοντας όμως υπ’ όψη ότι η αντίστοιχη διακήρυξη για την καθαριότητα των υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Κυκλάδων για το 2010 είχε προϋπολογισμό 500.000 €, ποσό δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με τα τετραγωνικά των υπηρεσιών, είναι επιβεβλημένο η Περιφέρεια να διερευνήσει και άλλους τρόπους για την καθαριότητα των υπηρεσιών της.
Προτείνουμε να διερευνηθεί η ανάθεση της καθαριότητας σε μόνιμο προσωπικό με νέες προσλήψεις ή εναλλακτικά με συμβάσεις έργου, με κριτήριο αφενός τον περιορισμό του κόστους για την Περιφέρεια και αφετέρου την εξασφάλιση σταθερών και τίμιων εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό της καθαριότητας. Έτσι θα καταστεί δυνατόν, να προγραμματιστεί έγκαιρα, για το επόμενο έτος, ο βέλτιστος και οικονομικότερος τρόπος για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Τα υπόλοιπα θέματα τα οποία και υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους, ήταν σχετικά με εγκρίσεις λογαρισμών έργων.
Ο κ. Κόκκινος μας ενημέρωσε επίσης και για την συνάντησή του με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Ευστάθιο Κουσουρνά.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

σύλλογος γονέων Γυμνασίου Εμπορείου - γιορτή

Την κοπή της πίτας του θα κόψει ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου του Εμπορείου το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου ενω θα ακολουθήσει η λαχειοφόρος αγορά για την συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες του σχολείου. Η γιορτή στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι γονείς θα γίνει στον χώρο του σχολείου του Γυμνασίου του Εμπορείου.

Σύλλογος Μεγαλοχωρίου - γιορτή

Την ερχόμενη Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη όπως πάντα) 24 Φεβρουαρίου θα κάνει την ετήσια γιορτή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου "το Μετόχι" στις 21.00 στο κέντρο "Αηδόνι" στην περιοχή του Εξωμύτη.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην γιορτή θα παρουσιαστεί ενα σκετσάκι που, στους μεγαλύτερους θα θυμίσει και στους νεότερους θα μάθει, ενα περιστατικό απο την ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων του χωριού τα προηγούμενα χρόνια. Τα σκετσάκια είναι πάντοτε καλοδουλεμένα και δίνουν, η αλήθεια είναι, σε όλους την ευκαιρία να διατηρήσουμε μια ακόμη επαφή με την ιστορία και την παράδοση του χωριού.
(Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος!) η γιορτή αναμένεται να ευχαριστήσει τον κόσμο της και να κρατήσει αρκετές ώρες.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Πελεκάνου στο 22860 34273

βουλευτές Αιγαίου της ΝΔ για αξιοποίηση νησιών / ηλεκτροδότηση απο την Τουρκία

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Βρούτσης μας ενημερώνει για την κοινή δήλωση που υπέγραψαν άπαντες οι βουλευτές Αιγαίου της ΝΔ με αφορμή την Έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ για την αξιοποίηση 598 νησιών της χώρας ως προς την οποία αναφέρουν οτι "δημιουργεί συνθήκες για την εκποίηση των νησιών της χώρας, αναδεικνύει τη μεθοδική και συστηματική επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εκποιήσει δημόσια περιουσία."
Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρουν οτι "πέραν της πρόσφατης ανακοίνωσης της "τροίκας" για έσοδα ύψους 50 δις. ευρώ, το θέμα της προετοιμαζόταν από το Νοέμβριο του 2010" καθώς και οτι, "ο  ακριτικός και νησιωτικός Ελληνισμός του Αιγαίου νιώθει να θίγεται άμεσα από αυτές τις μεθοδεύσεις και απαιτεί από την Κυβέρνηση μία έντιμη και ξεκάθαρη διαβεβαίωση."

Ως βουλευτές των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, πιστεύουμε στη συστηματική και ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κύρια προϋπόθεση να είναι εθνικά επωφελής και να μην απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα. Η πώληση νησιών, νησίδων ή βραχονησίδων, δεν εμπίπτει στην έννοια αυτής της αξιοποίησης, αντίθετα οδηγεί σε άλλους επικίνδυνους δρόμους.

 
Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Βρούτσης μας ενημερώνει επίσης για την κοινή δήλωση που υπέγραψαν άπαντες οι βουλευτές Αιγαίου της ΝΔ με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός προτίθεται να εγκρίνει τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με την Τουρκία, έτσι ώστε να ηλεκτροδοτούνται από αυτήν.
 
Οι βουλευτές Αιγαίου της Ν.Δ. Ιωάννης Βρούτσης (Ν. Κυκλάδων), Σπυρίδων Γαληνός (Ν. Λέσβου), Μίκα Ιατρίδη (Ν. Δωδεκανήσου) και Κωστής Μουσουρούλης (Ν. Χίου) προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:
Βασική αρχή της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος ηλεκτροδότησης αποτελεί η επάρκεια και η ασφάλεια ενέργειας για όλους τους πολίτες και σε όλη την Επικράτεια της χώρας. Αυτή ήταν και βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης της Ν.Δ., όταν προχωρούσε στην επικαιροποίηση της μελέτης διασύνδεσης των νησιών του Αιγαίου με το ηπειρωτικό σύστημα, καθώς και στη μελέτη διασύνδεσης ειδικά για τις Κυκλάδες.
Οποιαδήποτε άλλη λύση για την ενεργειακή επάρκεια των νησιών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Περιφέρεια - συναντήσεις - συμφωνίες - συνεργασίες ...

Αντίθετος σε κάθε αποδρομολόγηση πλοίου εμφανίστηκε ο Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην συνεδρίαση (15/2) του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ψηφίζοντας «όχι» στη σχετική πρόταση.
Αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει να αναζητεί και να εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους, ενώ σε ό, τι αφορά στους πλοιοκτήτες ανέφερε ότι αναγνωρίζει τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όμως «είναι άδικο, την ώρα που καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες προσέλκυσης των επισκεπτών στα νησιά μας, να μειώνονται τα δρομολόγια».
Παράλληλα πρότεινε σε μια επόμενη συνεδρίασή του, το Συμβούλιο να ασχοληθεί σοβαρά με τον ακτοπλοϊκό χάρτη του Αιγαίου.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε χθές 16/2 με την Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου και Τζώρτζη Μακριωνίτη.
Στην συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και κοινή βούληση για συνεργασία σε πολλούς τομείς, ενω συμφωνήθηκε να στηριχθούν πρωτοβουλίες, όπως το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (KETA) Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης είχε συνεργασία με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε, με αντικείμενο τις μελέτες που πρέπει να προωθηθούν άμεσα, απαιτώντας να δοθεί προτεραιότητα στα μικρά νησιά και σε έργα περιβάλλοντος, τα οποία να αφορούν στο τρίπτυχο «νερά, λύματα, απορρίμματα».

δημοτική επιτροπή διαβούλευσης - συγκρότηση

Το αυτοτελές γραφείο υποστήριξης των αιρετών οργάνων του Δήμου Σαντορίνης μας ενημερώνει οτι σύμφωνα με τις διατάξεις του "Καλλικράτη" και για Δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους, συγκροτείται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, "Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης", ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της Τοπικής κοινωνίας, όπως :
i. Των Τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων.
ii. Των επιστημονικών συλλόγων και φορέων.
iii. Των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών.
iv. Των εργαζομένων στο Δήμο και τα νομικά πρόσωπα.
v. Των ενώσεων και συλλόγων γονέων.
vi. Των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.
vii. Των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών.
viii. Άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας πολιτών.
ix. Εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων νέων και
x. Δημότες.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, παρακαλούνται θερμά οι ανωτέρω φορείς όπως ορίσουν τον εκπρόσωπό τους με τον αναπληρωτή του, προκειμένου στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφανθεί για τη σύσταση της προαναφερθείσας Επιτροπής.

Oι εκπρόσωποι των φορέων θα πρέπει να έχουν ορισθεί με σχετικό έγγραφο το οποίο θα έχει κοινοποιηθεί και στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 23-02-2010. Τηλέφωνο: 22860 34273, φάξ: 22860 34279.

δήμαρχος - αντιδήμαρχοι επίσκεψη στην θηρασιά

Απο το γραφείο του δημάρχου Σαντορίνης λάβαμε την ενημέρωση σύμφωνα με την οποία,
κατόπιν παρακλήσεως κατοίκων της Νήσου Θηρασίας να έχουν μία προσωπική επαφή με τον  Δήμαρχο Θήρας, ο Δήμαρχος Θήρας συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιώργο Βαρβαρήγο,  Ανδρέα Ζώρζο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Άρη Χλωρίδη, επισκέφθηκαν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου την Θηρασιά και συζήτησαν με κατοίκους του νησιού.
Το πρόγραμμα της απευθείας επαφής με τους δημότες θα συνεχισθεί και στις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

σκακιστικός όμιλος Σαντορίνης

Ο "Σκακιστικός Όμιλος Σαντορίνης" (κατ 'αρχάς ξεκαθαρίζουμε οτι υπάρχει!) δραστηριοποιείται τα αρκετά τελευταία χρόνια στην Σαντορίνη, διδάσκοντας τους νέους και τις νέες του νησιού στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό άθλημα και διοργανώνοντας τοπικούς και περιφερειακούς αγώνες.
Εδω και έναν χρόνο ο Σκακιστικός Όμιλος Σαντορίνης στεγάζεται σε αίθουσα του "κλειστού Γυμναστηρίου" όπου και πραγματοποιούνται τα μαθήματα καθώς και οι αγώνες μεταξύ των μελών του. Η εβδομαδιαία συνάντηση των μελών του Ομίλου πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα ενω τα μαθήματα παραδίδονται σε ομαδικά τμήματα καθώς και σε εξατομικευμένα ανάλογα με τις ανάγκες, καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας, απογευματινές ώρες.
Για κάθε πληροφορία σχετικά με τις εγγραφές και την παρακολούθηση μαθημάτων ή αγώνων μπορείται να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του Ομίλου κ. Φρεντζά στο τηλ. 22860 27140

Ο "Σκακιστικός Όμιλος Σαντορίνης" μας ενημερώνει οτι διοργανώνει μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού, το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Γυμνάσιο του Εμπορείου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσουν 4 ώρες.

πολιτιστικός σύλλογος Καμαρίου δραστηριότητες

Μονοήμερη εκδρομή στην Ανάφη διοργάνωσε για σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρίου «Άγιος Παγκράτιος». Η εκδρομή περιλαμβάνει εκκλησιασμό στην εκκλησία της Παναγίας της Καλαμιώτισσας, καφέ στο Μοναστήρι και περιήγηση στα χωριά του νησιού.


Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών μιας και ήταν περισσότερες από 60, γεγονός που οδήγησε σε σκέψεις για την διοργάνωση μιας νέας εκδρομής ώστε να συμμετάσχουν όσοι δεν μπόρεσαν στην σημερινή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής η αναχώρηση έγινε με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» στις 5.45 το πρωί και η επιστροφή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16.30 το απόγευμα με το ίδιο πλοίο. Το κόστος της συμμετοχής για κάθε συμμετέχοντα «κατέβηκε» στα 10 ευρώ με την ευγενική υποστήριξη της εκδρομής από το ταξιδιωτικό γραφείο «Pelican Travel», το οποίο και ευχαριστεί ο Σύλλογος όπως επίσης και το ΚΤΕΛ Θήρας που ευγενώς διέθεσε δωρεάν λεωφορεία του για την μεταφορά των συμμετεχόντων από το Καμάρι στον Αθηνιό και το αντίστροφο στην επιστροφή.



Επίσης, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρίου «Άγιος Παγκράτιος» μας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον Αθλητικό Σύλλογο «Θύελλα Καμαρίου» διοργανώνουν για την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί εθελοντική φύτευση κατά μήκος ολόκληρης της παραλίας Καμαρίου του τοπικού φυτού «παγκράτιον» ή αλλιώς, «κρινάκι της θάλασσας». Στην εθελοντική πρωτοβουλία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

εγκαίνια "Εστίας" Μητρόπολης Θήρας

Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας μας ενημερώνει οτι ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κκ Επιφάνιος καλεί τους αιρετούς, φορείς και τον κόσμο της Σαντορίνης,  στην τελετή των εγκαινίων της εδρευουσας στα Φηρά και εκ βάθρων ανακαινισθείσης "Χριστιανικής Εστίας" της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 18.00.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, η παρουσία όλων θα είναι χαρά μας.

συμβούλιο κοινότητας Καμαρίου

Με τα εξής θέματα συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής το νεοσυσταθέν κοινοτικό συμβούλιο της Κοινότητας Καμαρίου.
Σύνταξη μελέτης για την κατασκευή πεζοδρομίου στον δρόμο απο το Καμάρι μέχρι την Επισκοπή Γωνιάς, την εύρεση χώρου για την επεξεργασία των κλαδιών των δέντρων που κόβονται κάθε Άνοιξη και Φθινόπωρο ώστε αφενός να μην επιβαρύνουν το χώρο επεξεργασίας των απορριμμάτων και αφετέρου να μπορούν να θρυμματίζονται και να γίνονται λίπασμα, η ανακοίνωση οτι τα ογκώδη απορρίμματα θα απομακρύνονται απο τον Δήμο κάθε Τρίτη πρωί (οπώτε και καλούνται οι Δημότες να τα βγάζουν εξω απο τα σπίτια τους το βράδυ της προηγουμένης ημέρας), οι χώροι στάθμευσης και η ανάγκη εύρεσης νέων, η συντήρηση και αναβάθμιση του πρασίνου του χωριού, το πρόβλημα που δημιουργείται με τα αδέσποτα ζώα, η λειτουργία των καταστημάτων εκμίσθωσης ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και 2κύκλων, οι χαρακτηρισμένοι ως χώροι του Δημοσίου, η διαχείρηση των κοινοτικών ακινήτων καθώς και η μέριμνα για τους δημότες που αντιμετωπίζουν ειδικές ανάγκες.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της άμεσης ανάγκης για την οργάνωση της λειτουργίας των γραφείων της Κοινότητας στο Καμάρι.

πολιτιστικός σύλλογος Αμοργού - δραστηριότητες

 
Για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του μας ενημέρωσε η πρόεδρος του "Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων Αμοργού" κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου. Απο τον προγραμματισμό και τις δραστηριότητές του βλέπουμε οτι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενεργό Σύλλογο με σκοπό την οργάνωση των γυναικών του νησιού καθώς και την διατήρηση των εθίμων του.

Απο την ενημέρωση που έχουμε μάθαμε οτι ο "Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού", έκοψε την ετήσια πίτα του στις 6 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Πνευματικόυ Κέντρου Θολαρίων, ενω στα παιδιά και στους μεγάλους που παρευρέθηκαν προσφέρθηκαν μικρά δωράκια.


Ο Σύλλογος για τις απόκριες διοργανώνει το "Εθιμο του Καπετάνιου", που αναβιώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (φέτος στις 6 Μαρτίου) στην Αιγιάλη, στο χωριό Λαγγάδα. Η προετοιμασία και το ντύσιμο του "Καπετάνιου" γίνεται στην γραφική εκκλησία της Παναγίας της Πανωχωριανής, ενω τον ακολουθεί η πομπή από την νεολαία του νησιού ντυμένη με παραδοσιακές στολές και ντόπια όργανα. Ο "Καπετάνιος" και όσοι τον ακολουθούν φτάνουν στην πλατεία της Λαγγάδας, όπου ο Καπετάνιος πάνω στο άλογο, διαλέγει την καπετάνισσα ενω της όλης εκδήλωσης ακολουθεί γλέντι και χορός.
Για την δε Καθαρά Δευτέρα, διοργανώνονται έξοδοι σε ωραίες εξοχές, με φαγοπότι, μουσική και χορό.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Συλλόγου ή -και γιατί οχι- την επίσκεψή σας στο όμορφο Κυκλαδίτικο νησί μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο του Συλλόγου στο 693 6608678

επιμελητήριο - πρόσκληση

Στην επόμενή του ενημερωτική εκδήλωση μας καλεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων που διοργανώνεται το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 17.15 στα γραφεία του Επιμελητηρίου στην Ερμούπολη, σε «ζωντανή» σύνδεση με τα γραφεία μας στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Μήλο, μέσω του συστήματος τηλε-διάσκεψης.
Το θέμα της εκδήλωσης είναι οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης απο τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Σε μια προσπάθεια να αντιπαλέψουμε την κατήφεια και τη μιζέρια των ημερών, αλλά και πιστεύοντας ακράδαντα πως σε μια τέτοια περίοδο κρίσης επιβάλλονται ειδικές προσαρμογές και ευέλικτες προσεγγίσεις, επιθυμούμε να προσδώσουμε στην εκδήλωση αυτή έναν ανάλογο χαρακτήρα, καλώντας μια εξέχουσα προσωπικότητα της Οικονομίας.
Ο διακεκριμένος οικονομολόγος, καθηγητής κ. Γιάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.)  το οποίο, ως ανεξάρτητος φορέας, επεξεργάζεται το στρατηγικό, 10ετές σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, θα αναλύσει τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης, τις ενδεδειγμένες για την αντιμετώπιση της πολιτικές και, επιπλέον, θα προτείνει πως οι Κυκλαδικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε.

περιφέρεια - επιτροπή οικονομικών

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μας ενημερώνει οτι η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17-2-2011 και ώρα 11:00 στο Κατάστημα της Περιφέρειας (Πλατεία Ελευθερίας 1) στη Ρόδο με 8 θέματα. Την πρόσκληση υπογράφει ο Αντιπεριφεριάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μακρυωνίτης.

Συμπληρωματικό.

Ο κ. Μακριωνίτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης υπογράμμισε ότι «Κυκλάδες και Δωδεκάνησα διαθέτουν έναν τεράστιο πλούτο, έχουν ομοιότητες και κοινά προβλήματα. Μας ενώνουν πολλά, παρά τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού. Το κράτος οφείλει να πιστέψει στην αποκέντρωση» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, προσθέτοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουμε καθημερινά, διεκδικώντας για τα νησιά μας με επικεφαλής έναν δυναμικό Περιφερειάρχη.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι και η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνει στη Ρόδο, παράλληλα με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 3 Μαρτίου.
«Σκοπός μας είναι, η θεματολογία της Επιτροπής, ανεξάρτητα από το πού θα συνεδριάζει, να αφορά τον πολίτη, τα προβλήματα και την εξυπηρέτησή του», κατέληξε ο κ. Τζώρτζης Μακριωνίτης.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011

Περιφέρεια για υπηρεσίες υγείας - ΦΠΑ


Η λειτουργία των δομών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφεριάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, με τη συμμετοχή του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Κρεμαστινού, του αρμοδίου Γενικού Διευθυντή Γιάννη Χριστοφάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα οργανωτικής φύσεως, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών, και υπογραμμίστηκε ο εποπτικός ρόλος που έχει η Περιφέρεια, συνδράμοντας το έργο των Δήμων, στους οποίους έχουν εκχωρηθεί ουσιαστικές πλέον αρμοδιότητες.
 
 
Επίσης,
 
Με κοινή τους παρέμβαση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και οι δήμαρχοι Ρόδου και Σύρου χαρακτηρίζουν άδικο και απαράδεκτο το οποιοδήποτε ενδεχόμενο αυξησης του ΦΠΑ.

Με κοινή τους πρωτοβουλία και επιστολή τους στον Υπουργό Οικονομικών -μεταξύ άλλων- αναφέρουν οτι «το ειδικό καθεστώς που ισχύει στα νησιά μας δεν είναι μια συνήθης φορολογική ρύθμιση, αλλά μια βαθιά και εξόχως πολιτική επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας, ως μια έμπρακτη απόδειξη, ότι ο ευαίσθητος κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά νησιωτικός χώρος του Αιγαίου τυγχάνει της πρόνοιας, της φροντίδας και της προστασίας του κράτους».

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται παράλληλα οτι,
Έχει πλέον εξελιχθεί σε περιοδικό φαινόμενο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια, να διαρρέονται πληροφορίες για την πρόθεση – ακόμα και «ειλημμένη απόφαση για κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Κάποτε ήταν κάποιες «επιτροπές εμπειρογνωμόνων» του Υπουργείου Οικονομικών, που φέρονταν να εισηγούνται μια τέτοια ανατροπή.
Σήμερα, εμφανίζεται η «τρόικα» να απαιτεί στο πλαίσιο της φορολογικής αναμόρφωσης την «κατάργηση των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων του ΦΠΑ», κάτι που, δικαιολογημένα, προκαλεί εύλογη ανησυχία για το υφιστάμενο ευεργετικό καθεστώς στο νησιωτικό μας χώρο.
Είναι προφανές, ότι όλα αυτά τα χρόνια υποβόσκει μια τάση να έρχεται και να επανέρχεται το θέμα, μόνο που οι κατά καιρούς εισηγητές μιας τέτοιας άδικης και απαράδεκτης πρότασης περιορίζονται σε μια αυστηρή λογιστική θεώρηση του ειδικού καθεστώτος για τα νησιά μας. Χωρίς μάλιστα, ακόμα και αυτή η θεώρηση να τεκμηριώνει την ορθότητα και το θετικό οικονομικό (ταμειακό) αποτέλεσμα για τον κρατικό κορβανά.

Ανάλογη παρέμβαση έχει γίνει και από το Βόρειο Αιγαίο και τον Περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή.
Επίσης, προγραμματίζεται να ζητηθεί από το σύνολο των δημάρχων των δύο Περιφερειών να παρέμβουν και αυτοί, ώστε να μαζικοποιηθεί η αντίδραση στην, κατά τις πληροφορίες, κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά.

Μέγαρο Γκύζη - τα βίντεο των συναυλιών στο youtube

Τα βίντεο των συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στο Μέγαρο Γκύζη μας έστειλε ο διευθυντής των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Μεγάρου κ. Παπακωνσταντίνου.
Πρόκειται για μια δουλειά μεγάλη σε όγκο και πολύ αξιόλογη που αξίζει να δείτε, και για όσους παρακολουθήσατε και ζήσατε τις συναυλίες απο κοντά φέτος το καλοκαίρι, σίγουρα θα σας φέρουν στο μυαλό όμορφες μνήμες.
 Τα βίντεο είναι συνολικά 35 και με "κλικ" επάνω στο κάθε τραγούδι, σας ανοίγει το βίντεό του.

Οι 6 συναυλίες του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΚΥΖΗ 2010 στη Σαντορίνη.
MEGARO GYZI FESTIVAL 2010 – 35 videos/web links to “You Tube”

1) Videos from Vassilis Tsabropoulos´s recital at Megaro Gyzi Festival 2010 (13/8/2010) in Santorini
(“introduction - images”)
(“eros and soul – main theme”)
(“illusions”)
(“the gift of dreams”)
(“the promise”)
(“the music box”)

2) Videos from Rita Antonopoulou´s concert at Megaro Gyzi Festival 2010 (4/8/2010) in Santorini
(“φώσφορος” & “μωβ βεντάλια”)
(“θέτρο σκιών” & “ζωή κλεμμένη”)
(“winter” Tori Amos)
(“δεν είμαι άλλος” & “καραντί”)
(“αυτή η νύχτα μένει” & “Ελένη”)

3) Videos from Eleni-Lydia Stamellou´s recital at Megaro Gyzi Festival 2010 (7/8/2010) in Santorini
(“I feel pretty”)
(“amado mio”)
(“nella note d΄April”)
(“a time for us”)
(“μια φορά κι ένα καιρό”)
(“ah quel diner”)

4) Videos from Morfo Tsaireli´s concert at Megaro Gyzi Festival 2010 (17/8/2010) in Santorini
("lonely at the top" & "Alabama song")
(“milord”)
(“alfonsina y el mar”)
(“rain dogs” - Tom Waits)
(“η προσευχή της παρθένου”)
(“συ μου χάραξες πορεία”)
(“να το πάρεις το κορίτσι” & “άμα θες να φύγεις, φύγε”)

5) Videos from Yiorgis Christodoulou´s concert at Megaro Gyzi Festival 2010 (20/8/2010) in Santorini
("είσαι αλλού, είμαι εδώ")
("πες μου τι θέλεις")
("el licor de la sed")
("that’s amore")
("όλα τα λεφτά")
("στην Κυψέλη")

6) Videos from Dimos Dimitriadis´ jazz concert at Megaro Gyzi Festival 2010 (23/8/2010) in Santorini
("if I should lose you")
 ("how deep is the ocean")
(“the cantor”)
(“never let me go”)
(“alone together”)

Sea Diamond - παρουσίαση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond μας ενημερώνει και μας προσκαλεί στην παρουσίαση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απο το ναυάγιο του Sea Diamond που εκπονήθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Γιδαράκο Ευάγγελο. Η παρουσίαση με τίτλο «Ποιοτικός και ποσοτικός χαρακτηρισμός των επικίνδυνων και τοξικών ουσιών του ναυαγίου του Sea Diamond -Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις παρούσες και μελλοντικές» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 18.30 στην αίθουσα του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της Επιτροπής,
η παρουσία όλων μας είναι καθοριστική και θα σηματοδοτήσει τη βαρύτητα που προσδίδουμε όλοι μας στο φλέγον θέμα που αντιμετωπίζει το νησί μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με την παραμονή του ναυαγίου του Sea Diamond στην Καλντέρα της Σαντορίνης.

Επίσης, μπορείτε να δείτε το πόρισμα από το Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με το Sea Diamond στο Blog:
http://actionforsantorini.blogspot.com/2011/02/30942003-4-6-33402008-sea-diamond.html

δημοτική οργάνωση ΝΔ - μεθεόρτια ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου σχετικά με την εκδήλωση καθώς και το πρόγραμμα και περιεχόμενο των συναντήσεων στελεχών της ΝΔ που επισκέφθηκαν την Σαντορίνη (με αφορμή την γιορτή) μας έστειλε η δημοτική οργάνωση της ΝΔ.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης,

Το Σάββατο 12/2/2011 και ώρα 18:00 στη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Δαίδαλος η Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ Θήρας διοργάνωσε εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικη πίτας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν : η Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ κ. Γιώργος Λουλουδάκης και ο Περιφερειάρχης της Ν.Δ στο Νότιο Αιγαίο κ. Χρήστος Κασσαλιάς.

Την Παρασκευή το απόγευμα και το πρωί του Σαββάτου η Τομεάρχης Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών κ. Γιάννης βρούτσης συναντήθηκαν με το Σύλλογο Κρητών Θήρας ,τον Δήμαρχο Θήρας ,τον Σύλλογο Ξενοδόχων Θήρας , τον Σύλλογο ενοικιαζομένων Δωματίων Θήρας και το Σωματείο Λεμβούχων Θήρας , την Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων όπου ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν τον Τουρισμό και την Οικονομία του νησιού όπως:
η διατήρηση του μοναδικού Θηραϊκού Αμπελώνα ,η ανάγκη κατασκευής Μαρίνας τουριστικών σκαφών , την καλύτερη λειτουργία των Αρχαιολογικών χώρων, εκλογίκευση των Αντικειμενικών Αξιών, η διατήρηση στα σημερινά επίπεδα των συντελεστών του Φ.Π.Α στα νησιά μας , η ανάγκη ίδρυσης Υπουργείου Τουρισμού και προτάσεις καταπολέμησης της γραφειοκρατίας στην ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων του τουρισμού.
Όλα αυτά τα θέματα οι Τομεάρχες της Ν.Δ υποσχέθηκαν ότι θα τα αναδείξουν στη Βουλή και θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση την υλοποίηση τους.
Η Δημοτική Οργάνωση της Ν.Δ Θήρας ευχαριστεί όλους τους παρευρεθέντες.

Οικολογικός Άνεμος - πρόσκληση σε συναυλία

Ο Συνδιασμός "Οικολογικός Άνεμος" και ο επικεφαλής του, Περιφεριακός Σύμβουλος Νίκος Χρυσόγελος καλούν όσους βρίσκονται στην Αθήνα (ή έχουν σκοπό να πάνε..) στις 25 Φεβρουαρίου στις 20.30 στη συναυλία με έργα του Μιχάλη Κουμπιού στην αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας: «Έχουνε φωνή τα δέντρα».
Για κάθε πληροφορία και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του Συνδιασμού στο 6936672882 και στο ecoanemos@gmail.com

Περιβαλλοντική ημερίδα - Σύρος

Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπ/ση και τοπική κοινωνία» διοργανώνει το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, με ομιλητές τους,

Νίκο Αλμπανόπουλο (Αντιδήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης) «Ανακύκλωση-ΧΥΤΑ Σύρου»
Τάσο Αναστασίου (Προϊστάμενος Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, συγγραφέας) «Περιήγηση στη συριανή ύπαιθρο»
Αχιλλέα Δημητρόπουλο
«Ενυδρείο Κινίου-Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Άνω Σύρου»
Κώστα Καταγά(Δασολόγος- Δ/νση Δασών Κυκλάδων) «Δενδροφυτεύσεις»
Κώστας Μπιτζάνης (Δ/ντής Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης) «Εκπαιδευτικά προγράμματα Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού-Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης»
Mιχάλη Ζουλουφό (φυσικός, Msc) «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Σύρο»
Ρένα Ξαγοράρη (Ομοσπονδιακή θηροφύλακας) «Εκτροφείο θηραμάτων Μέγα Γιαλού»
Μαρία Πρίντεζη (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμούπολης) «Εργοστάσιο αφαλάτωσης-Βιολογικός καθαρισμός Ερμούπολης»
Νίκο Συνοδινό (Ενιαίο Νομαρχιακό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κυκλάδων)  «Συνοπτική περιγραφή του προγράμματος και της εκπαιδευτικής πλατφόρμας EnerCities( www.enercities.eu
Τζώρτζη Ιάκωβο (Πυροσβεστική Υπηρεσία Σύρου)  «Πυρόσβεση-Δασοπυρόσβεση»

Περιφέρεια - άξονες ανάπτυξης


Με ανακοίνωσή της η γραμματεία της Περιφέρειας μας ενημερώνει οτι την Παρασκευή 11.2 πραγματοποιήθηκε ("πολύωρη και ευρεία" λέει η ανακοίνωση...) σύσκεψη στη Ρόδο μεταξύ των :
Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα, χωρικού αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου,  Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Πουλή και των συναρμοδίων διευθυντών κ. Χαραλάμπους και Οικονομίδη (πολλοί αρμόδιοι...)

Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο κ. Μαχαιρίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και της επόμενης επίσκεψής του που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί ο "σχεδιασμός ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στα νησιά".
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται οτι σε συνέχεια της προγραμματικής (βλ. προεκλογικής) δέσμευσης της περιφερειακής αρχής, για ευθεία διασύνδεση του πρωτογενή τομέα και της τουριστικής βιομηχανίας των νησιών,ο κ. Μαχαιρίδης θα συναντηθεί με τις Ενώσεις Ξενοδόχων, των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, με απώτερο σκοπό, αυτή η προσπάθεια να καταλήξει στη δημιουργία Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, φορέα, που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στον σχεδιασμό της αγροτικής ανάπτυξης και της παραγωγικής διαδικασίας στην περιοχή.


"Ντόπιο κρασάκι για το ξενοδοχείο σας θέλετε;"
Σε πολύ απλά ελληνικά, θα γίνουν προσπάθειες να συνεργαστούν καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις των νησιών.

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2011

"Aθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης" - δραστηριότητες

 Ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητές του και το πρόγραμμα των μαθημάτων του μας έστειλε ο "Aθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης".

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε,

Ο "Aθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης" είναι ένας νέος σύλλογος που προστέθηκε στην δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι. Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος ξεκίνησε μόλις τον Οκτώβριο του 2010, αριθμεί δεκάδες αθλητές και αθλήτριες στα αθλήματα του μουιτάι και σινσέεκαν καράτε.
Η πολύ καλή πορεία του συλλόγου οφείλεται στους υπεύθυνους που τον πλαισιώνουν. Υπεύθυνος προπονητής του Συλλόγου είναι ο Μιχάλης Δρόσος, μάστερ του μουιτάι, που εδω και δεκαετίες πρωταγωνιστεί στο διεθνές στερέωμα των πολεμικών τεχνών και έχει βραβευθεί πολλές φορές ως "κορυφαίος προπονητής" και αποκαλείται «ο προπονητής των πρωταθλητών».

Ο Μιχάλης Δρόσος έχει μάστερ στο άθλημα του μουιτάι από το Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής της Ταϊλάνδης, είναι πτυχιούχος διαιτητής - κριτής επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αγώνων μουιτάι από το Πανεπιστήμιο Φ.Α. Ταϊλάνδης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA και το Muaythai Institute. Eίναι επίσημος αντιπρόσωπος των διεθνών ομοσπονδιών του μουιτάι, WMC,IFMA, EMF, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι και αντιπρόεδρος της αντίστοιχης Βαλκανικής, BMF.
Στο καράτε, όντας κάτοχος 7ου dan, είναι αρχηγός του συστήματος SHINSEIKAN KARATE για την Ελλάδα, το οποίο και πλαισιώνεται από την αντίστοιχη ελληνική ομοσπονδία, η οποία είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σινσέεκαν Καράτε.
Στην πολυετή πορεία του στο χώρο των πολεμικών τεχνών έχει έρθει σε επαφή με όλους τους θρύλους των πολεμικών τεχνών, ενώ ο ίδιος είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει παίξει επαγγελματικούς αγώνες στην Ταϊλάνδη.
Είναι ακόμα προπονητής στο άθλημα του krabi krabong και της πυγμαχίας, πτυχιούχος της σχολής της παραδοσιακής ιατρικής Wat Po, της Ταϊλάνδης, στο thai massage, καθώς επίσης και πτυχιούχος πρώτων βοηθειών. Οι φωτογραφίες του έχουν κατά καιρούς κοσμήσει πολλά εξώφυλλα περιοδικών πολεμικών τεχνών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Θέλοντας να προσφέρει στην αθλητική ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του την Σαντορίνη πήρε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του αθλητικού συλλόγου Σαντορίνης.
Στόχος του να προσφέρει κίνητρα στους νέους του νησιού να καλλιεργήσουν το σώμα τους και το πνεύμα τους μέσω της άσκησης και οι Σαντορινιοί αθλητές να διακριθούν πανελληνίως και διεθνώς, κάνοντας την Σαντορίνη πόλο έλξης του μουιτάι για τα Βαλκάνια και όχι μόνο, διοργανώνοντας αγώνες, σεμινάρια και επιδείξεις. Με αυτό το σκεπτικό διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη το καλοκαιρινό πρόγραμμα προπονήσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι.


Σε αυτή του την προσπάθεια έχει βοηθό προπονητή στο νέο Aθλητικό Sύλλογο Σαντορίνης τον μαθητή του Αρτέμη Καραμολέγκο που αποτελεί προσωπική του επιλογή, εκτιμώντας το ήθος του, την αξιοπρέπειά του και παράλληλα την αγάπη του για το άθλημα του μουιτάι και του σινσέεκαν καράτε και την αγωνιστική και τεχνική του κατάρτιση.  Προερχόμενος και ο ίδιος από οικογένεια που ασχολούνταν με τις πολεμικές τέχνες, καθώς ο πατέρας του είναι παλιός δάσκαλος, είχε βιώσει από μικρός τις ηθικές αξίες και την ευγένεια που απορρέουν από την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες.
Συνδυάζοντας λοιπόν τα πνευματικά με τα σωματικά προσόντα, ο Καραμολέγκος Αρτέμης είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Μουιτάι, έχει διακριθεί στις Πανελλήνιες Διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι, ενώ έχει συμμετάσχει ακόμα και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μουιτάι στην Ταϊλάνδη.

Επιστημονική υπεύθυνη του συλλόγου είναι η Μαρία Αβραμίδου. Όντας καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακό στον τομέα της άθλησης και διατροφής, διδακτορικές σπουδές στην διατροφή κορυφαίων αθλητών πολεμικών τεχνών, φοιτήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτη Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, αλλά και 6 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Μουιτάι, την Πυγμαχία και το Σάντα, είναι η πλέον κατάλληλη για να ασχοληθεί με την διατροφική καθοδήγηση των αθλητών που συμμετέχουν σε αγώνες. Η Μαρία Αβραμίδου είναι ακόμα διεθνής διαιτητής - κριτής πτυχιούχος από το Πανεπιστήμιο Φ.Α. Ταϊλάνδης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA και το Muaythai Institute, κάτοχος 4ου dan στο σινσέεκαν καράτε, πτυχιούχος της σχολής της παραδοσιακής ιατρικής Wat Po, της Ταϊλάνδης, στο thai massage, καθώς επίσης και πτυχιούχος πρώτων βοηθειών.
Ο "Aθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης" βρίσκεται στο δρόμο Μεγαλοχωρίου - Εμπορείου και είναι καθημερινά ανοιχτά για προπονήσεις και εγγραφές.
Λειτουργούν τμήματα μουιτάι και σινσέεκαν καράτε για άντρες, γυναίκες και παιδιά.
Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα www.hellas-ifmamuaythai.com 

μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση σχετική με τα κόστη..

Στην σελίδα http://www.santoriniosgatos.gr/ διαβάσαμε πρόσφατα ενα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο.
Σχετικό με το κόστος τοποθέτησης του χλοοτάπητα στο γήπεδο στο Καμάρι. Με το κείμενο να εκφράζει την απορία για το -μεγάλο, όπως κι αν το δεί κανείς..- κόστος της συγκεκριμένης εργολαβίας.
Γενικότερα πάντως, και σχετικά με τα κόστοι των εργολαβιών, σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι να απορεί κανείς .. (εκτός κι αν έχει λυμμένες τις απορίες του και .. πάει γι' άλλα..)


Σύμφωνα πάντως με το κείμενο, αλλά, και με την .. τεμπέλα που υπάρχει ακόμη έξω απο τον χώρο, η "δουλειά" στοίχησε 901.640,000 ευρώ...