Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2012

αυτό, να το πείς "ξεκόλλημα;"

Αίρονται τα εμπόδια για την υλοποίηση σημαντικών έργων της Περιφέρειας, καθώς έπειτα από συνεχόμενα αιτήματα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, προς τα αρμόδια υπουργεία, υπεγράφησαν υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ξεπερνιόνται κάποια προβλήματα.
Συγκεκριμένα υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε παραλίες, δίνοντας το πράσινο φως στην υλοποίηση του σχετικού προγράμματος με τίτλο “Συστήματα Προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου”.
Επίσης, υπεγράφει κοινή υπουργική απόφαση με την οποία κατατάσσονται οι αφαλατώσεις στις δραστηριότητες χαμηλής όχλησης, επιτρέποντας να προχωρήσουν τα έργα αφαλατώσεων στα νησιά.

συνεργασίες στο φούλ...

Στη συνάντηση με την Ομάδα Δράσης του Ράιχενμπαχ στην Αθήνα συμμετείχε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης.
Αντικείμενο της συνάντηση ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ένωσης Περιφερειών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ομάδα Δράσης (Task Force) και τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να εκπονηθεί μνημόνιο συνεργασίας με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα.
Το σχέδιο που θα καταρτιστεί θα εξεταστεί περαιτέρω και πρόκειται η τελική του μορφή να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών για έγκριση.
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να περιγραφεί με σαφήνεια η αναγκαιότητα ιδιαίτερων μέτρων για το νησιώτικο χώρο, ενώ έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να υπογράψει η Περιφέρεια οποιοδήποτε μνημόνιο συνεργασίας να προβλέπεται σε αυτό η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

lives που .. νοιάζουν

Η Φλώρα Χρυσού και ο Στάθης Αρτινός παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους με τίτλο "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΠΟΥΑΤ"
την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 11.00 στο καφέ "ποδήλατο" στην Αμαλιάδα

Ένα ακόμη live θα πραγματοποιήσουν οι : ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ
την Παρασκευή 23 Μαρτίου στο κλάμπ Rock Street



"πετυχημένοι" οι αγώνες στο σκάκι..

Με επιτυχία και καλή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου στο «κλειστό γυμναστήριο» στον Καρτεράδο το φετινό «Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κυκλάδων 2012»  με την διοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Σαντορίνης.
Οι συμμετοχές ήταν 27 ενώ οι νικητές ανα κατηγορία είναι οι εξής:

Δημοτικά σχολεία:
1.Ηρώ Οικονόμου 5 βαθ. (6 αγ.)
2.Θάνος Θεοδωρόπουλος 5 βαθ.
3.Βάσια Θεοδωροπούλου 4,5 βαθ.

Νηπιαγωγεία: Βασίλης Πελέκης 3 βαθ.
Α’ Δημοτικού: Μανόλης Καφούρος 3 βαθ.
Β’ Δημοτικού: Αναστάσης Φλέσσας 3 βαθ.
Γ’ Δημοτικού: Γιάννης Γιαννούλας 4 βαθ.
Δ’ Δημοτικού: Νικολίνα Καφούρου 4 βαθ.
Ε’ Δημοτικού: Πασχάλης Φουστέρης 3,5 βαθ.
ΣΤ’ Δημοτικού: Ηλέκτρα Φρεντζά- Κόντου 4 βαθ.
Α’ Γυμνασίου: Ηρώ Οικονόμου 5 βαθ.
Β’ Γυμνασίου: Χαράλαμπος Φουστέρης 4 βαθ.
Γ’ Γυμνασίου: Βάσια Θεοδωροπούλου 4,5 βαθ.

Χορηγοί των αγώνων: Super Market Καρουάνος, Paper Shop.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Σαντορίνης,
Παναγιώτης Φρεντζάς, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε εάν ενδιαφέρεστε να γραφτείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα εσείς ή τα παιδιά σας, στο πλαίσιο του προγράμματος και των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Περιφέρεια ανακοίνωση 1

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς που δύναται να υπαχθούν για ενίσχυση – χρηματοδότηση στα Μέτρα 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» και 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, να υποβάλουν αιτήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που αφορούν παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια και στην μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων αντιστοίχως.
Στο καθεστώς ενισχύσεων περιλαμβάνονται δράσεις για την βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης.
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως την 31η Ιουλίου 2012 στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π.Αλ. (Μιχαλακοπούλου 103, 115 27 Αθήνα).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.et.diavgeia.gov.gr/f/ypean/

Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2012

τουριστική καμπάνια Γερμανών υπέρ Ελλάδος, στα ελληνικά

«Για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνο η εμπιστοσύνη».Με αυτό το μήνυμα έξι μεγάλοι tour operators της Γερμανίας (TUI, 1-2 Fly, Thomas Cook, Neckermann Reisen, ITS και Jahn Reisen) ξεκίνησαν καμπάνια εντός της χώρας τους για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού με καταχωρίσεις σε εξειδικευμένα κλαδικά έντυπα.

Αυτό που χαρακτηρίζει την καμπάνια είναι ότι οι Γερμανοί επέλεξαν να προβάλουν το μήνυμα στην ελληνική γλώσσα. Στο γερμανικό κείμενο οι έξι tour operators αναφέρουν ότι «η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες». Επίσης, δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους Ελληνες και ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα μας ως ελκυστικό και ανοιχτό στον κόσμο τουριστικό προορισμό. Στόχος της καμπάνιας είναι η επιβεβαίωση ότι η χώρα μας παραμένει ένας μοναδικός στον κόσμο προορισμός και ότι τα πρόσφατα περιστατικά δεν δημιουργούν προβλήματα στους Γερμανούς που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Η εν λόγω καμπάνια είναι αποτέλεσμα των επαφών που είχαν οι ελληνικοί φορείς τουρισμού με τους αντίστοιχους γερμανικούς κατά τη διάρκεια της ΙΤΒ, της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στον κόσμο, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βερολίνο.

Σχετικά με τις προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο και το εάν οι Γερμανοί είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα προέβαλε, χθες, ρεπορτάζ η εκπομπή Mittagsmagazin του δεύτερου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ZDF. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται η επιφυλακτικότητα των Γερμανών να επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό για τις διακοπές τους, αλλά τονίζεται ότι οι εικόνες των βίαιων διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα στα νησιά.

Συνεργασία
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των Γερμανών tour operators αναφέρει ότι «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ για άλλη χώρα συντονισμένα τέτοιου είδους καμπάνια». Επίσης, σημειώνει ότι «η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό έχει ήδη ξεκινήσει από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και από τους ξένους συνεργάτες μας με τους οποίους επιχειρούμε όλα αυτά τα χρόνια». Ο ΣΕΤΕ μαζί με την Ομοσπονδιακή Ενωση Τουρισμού της Γερμανίας συνεργάζονται για την από κοινού δρομολόγηση δράσεων με σκοπό τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη ψηφοφορία μεταξύ των 23 προσώπων που εκλέχθηκαν στο περιθώριο των εκδηλώσεων της ΙΤΒ στο διοικητικό συμβούλιο των συνδεδεμένων μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την ανάδειξη του προεδρείου. Η ψηφοφορία θα γίνει στα γραφεία του ΠΟΤ και θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ο ΣΕΤΕ.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος πραγματοποιείται στις 2 Μαΐου στην Αθήνα η ετήσια συνάντηση εργασίας του μεγαλύτερου τουριστικού ειδησεογραφικού οργανισμού της Ευρώπης FVW, στην οποία θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής Γερμανών tour operators.

Οι κρατήσεις
Μέχρι την έκθεση του Βερολίνου οι κρατήσεις από τη γερμανική αγορά προς την Ελλάδα εμφάνιζαν μείωση της τάξης του 30% για τη φετινή σεζόν. H Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά άντλησης επισκεπτών για τον ελληνικό προορισμό. Πέρυσι 2.240.000 Γερμανοί επέλεξαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, δαπανώντας το ποσό των 1,8 δισ. ευρώ.

Πηγή : εφημερίδα «Καθημερινή» κείμενο Στάθης Κουσούνης 

τα κρουαζιερόπλοια, η πρώτη φετινή άφιξη

Αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου φτάνει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής καλοκαιρινής περιόδου στην Σαντορίνη. Πρόκειται για το LOUIS CRISTAL που θα είναι αγκυροβολημένο στον όρμο των Φηρών το διάστημα 16:30 – 21:00.
Αυτόν τον μήνα αναμένονται δύο ακόμη αφίξεις, την Τρίτη 27 Μαρτίου το κρουαζιερόπλοιο ARETHUSA που θα βρίσκεται στον όρμο των Φηρών 07:00 - 20:00 καθώς και το κρουαζιερόπλοιο LOUIS CRISTAL, την Πέμπτη 29 Μαρτίου (όπως και κάθε Πέμπτη του καλοκαιριού) το διάστημα 16:30 - 21:00

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων μπορείτε να ενημερώνεστε από την νέα σελίδα της Ένωσης λεμβούχων Σαντορίνης στην διεύθυνση : http://www.santorini-boatmenunion.com/

μακριά απο μας ....

Συνάντηση εργασίας με θέμα "Πολιτική Προστασία – Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης σε Σεισμό" θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Σύρο, με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των υπηρεσιών σε θέματα αντισεισμικής προστασία.
Στο workshop που διοργανώνει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα συμμετάσχουν στελέχη των διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων της ΠΝΑ και των οικείων Δήμων αλλά και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση είναι η Αντισεισμική Πολιτική στην Ελλάδα, με εισηγητή τον αντιπρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκας, αλλά και ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός σε περίπτωση σεισμού και το θέμα του Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων.

ένας ακόμη....

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.1 (4.9 σύμφωνα με νεότερα στοιχεία) βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1.51 πμ της τετάρτης 21 Μαρτίου σε θαλάσσια περιοχή 65 χιλιόμετρα Β.Α. των Χανίων σε βάθος 10 χιλιομέτρων, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Β.Α. Κρήτη, την Σαντορίνη και τις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, πρόκειται για κύριο σεισμό ενω δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Για πληροφορίες σχετικά με τους σεισμούς μπορείτε να επισκέπτεστε το www.seismoi.gr ή στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας στο τηλέφωνο 210 3490000 εσωτερικό 4.

οι καλοί οι καπετάνιοι...

Κανονικά ταξιδεύουν και πάλι απο σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου τα πλοία, νωρίτερα πάντως, και νωρίς το πρωί της Τρίτης 20.3 απο την πλευρά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και σχετικά με την διήμερη απεργία της ΠΝΟ είχε ανακοινωθεί οτι εστάλει επιστολή προς την διοίκηση της ΠΝΟ και το αρμόδιο υπουργείο σε μια προσπάθεια να μη βρεθούν τα νησιά ξανά απομονωμένα από την απεργία.
Σύμφωνα με την επιστολή ο κ. Μαχαιρίδης είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα καλώντας παράλληλα την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να διερευνήσει άλλες μεθόδους διεκδίκησης των αιτημάτων της και όχι αυτής που απομονώνει τον νησιωτικό χώρο. 

την "είπανε" ελαφρώς στις Κυκλάδες - οικονομική επιτροπή ΠΝΑ

Περισσότερα από είκοσι σημαντικά θέματα εξέτασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε την Τρίτη 20.3 μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ότι στο Εθνικό Κτηματολόγιο της Σύρου δεν υπάρχουν εγγραφές των περιουσιακών στοιχείων της π. Νομαρχίας Κυκλάδων και νυν Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει από το 2001.
Ο κ. Μακρυωνίτης χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα και αναφέρθηκε στο γεγονός πως ακόμα και το ακίνητο που στεγαζόταν η πρώην Νομαρχία Κυκλάδων και πλέον στεγάζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην πλατεία Τσιροπινά στην Ερμούπολη Σύρου, δεν έχει δηλωθεί και εμφανίζεται ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στις δικαστικές ενέργειες προκειμένου να διορθωθούν όλες αυτές οι παραλήψεις που θέτουν σε κίνδυνο την περιουσία της Περιφέρειας. Η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση ενημέρωσε την επιτροπή πώς για το συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχει συμβόλαιο με το οποίο αποδεικνύεται ότι ανήκει στην π. Νομαρχία και πλέον στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η επιτροπή ενέκρινε μεταξύ άλλων τους όρους δημοπράτησης των έργων συντήρησης Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Άνδρου και Τήνου, καθώς και δράσεις κοινωνικής μέριμνας, πολιτισμού και αθλητισμού της Περιφέρειας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Τρίτη, Μαρτίου 20, 2012

Μητρόπολη Θήρας - εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων και οι συνεργάτες του, μας προσκαλούν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, «ως συνοδοιπόρους τους στην πορεία προς το Πάσχα, μέσα από την διοργάνωση δύο εκδηλώσεων» με τίτλο "οι νέοι της Θήρας πορεύονται προς το Πάσχα".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,

Την Κυριακή 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση τιμής και μνήμης για την γιορτή της 25ης Μαρτίου με θέμα «Ευαγγελισμός και Απελευθέρωση, από το χθές στο σήμερα».
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και η Νεανική Χορωδία της ιεράς Μητρόπολης, μέσα από μια υμνολογική και μουσική παρουσίαση θα μας μεταφέρουν το μήνυμα της γιορτής από το χθές, στο σήμερα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στην Χριστιανική Εστία στα Φηρά.

Την Κυριακή 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Υπεύθυνου Ποιμαντικής Αγωγής  Νεότητας και συγγραφέα των κατηχητικών βοηθημάτων,
με θέμα «Η κατήχηση των νέων στα πλαίσια της οικογένειας και της ενορίας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στην Χριστιανική Εστία στα Φηρά.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Νεότητας της Μητρόπολης Θήρας, στο τηλέφωνο 6948898472 και στο email  neotitathiras@yahoo.gr 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση : www.neotitathiras.blogspot.com 

μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου

Με την ακριβή έννοια της λέξης "συγκινητική" μπορεί να χαρακτηριστεί η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Μητρόπολης Θήρας Αμοργού και νήσων που εντάχθηκε στην δράση του ομίλου ΣΚΑΙ "όλοι μαζί μπορούμε" με σκοπό την συγκέντρωση ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Απο νωρίς το πρωί της Κυριακής 18 Μαρτίου και μέχρι αργά το μεσημέρι πολλοί άνθρωποι πέρασαν απο την αίθουσα που βρίσκεται δίπλα απο την εκκλησία της Παναγίας της Κόκκινης στον Καρτεράδο παραδίδοντας στην υπεύθυνη σακούλες και κιβώτια πολύ περιποιημένα συσκευασμένα, με ρούχα και κλινοσκεπάσματα τα οποία και θα διατεθούν απο την Μητρόπολη Θήρας.


Αν και η προθεσμία παράδοσης ειδών έχει λήξει, όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν ρούχα ή και παιδικά παιχνίδια μπορούν να το κάνουν σε συνεννόηση με την Μητρόπολη και τον ιερέα της ενορίας του Καρτεράδου π. Χριστόφορο. Ομοίως, στην Μητρόπολη Θήρας μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να εκφράσουν την ανάγκη να τους δοθούν κάποια απο τα είδη που συγκεντρώθηκαν.


open Akrotiri ...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλιβιζάτο συναντήθηκε την Δευτέρα 19.3 ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των κλιμακούμενων ενεργειών του Δήμου για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Χώρου του Ακρωτηρίου. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου κ. Μενδώνη.
Ο κ. Αλιβιζάτος ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι έχουν πραγματοποιηθεί  ήδη δύο συσκέψεις, έχουν εντοπισθεί τα θέματα που καθυστερούν την έναρξη της λειτουργίας του χώρου και ότι καταβάλεται τεράστια προσπάθεια από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου προς την «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία» να κλείσουν τα τυπικά ανοικτά ζητήματα.
Ο κ. Αλιβιζάτος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το θέμα θα λήξει πριν το Πάσχα και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν να τηρήσει την υπόσχεσή του.

δημοτικό συμβούλιο - θέματα 23.3

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σαντορίνης με τα εξής θέματα :

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑΣ. (5)
ΥΠΑΓΩΓΗ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 ΤΟΥ Ν.4014/2011.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΑΣ.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 318/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ.34/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ , ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ  ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ Δ.Λ.Τ. ΘΗΡΑΣ».
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗ ΘΗΡΑΣΙΑ.
ΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ».
ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΑ ΦΗΡΑ».
ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ, ΘΗΡΑΣΙΑΣ, ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑΡΙΑΣ».
ΕΓΚΡΙΣΗ 1ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΟΙΑΣ».
ΕΓΚΡΙΣΗ 2ΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΦΗΡΩΝ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΟΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΑ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣΙΑΣ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #2.022,00#€ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΣΩΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #65.457,00#€ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ «ΓΑΛΗ» ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #35.311,00#€ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΙΧΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΟΡΜΟ ΦΗΡΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #19.950,07#€ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΗΡΩΝ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ #52.501,00#€ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΠΔΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΣΟΥ #12.000# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.
ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ .
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 47/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ» .
ΕΓΚΡΙΣΗ   ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΟΙΑΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΑΣ».
ΛΗΨΗ  ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΓΚΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΣΚΙΑΣΗ ΖΩΩΝ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ»- ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ #12.600# € ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ.
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ  ΣΤΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΛΗΨΗ  ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΣΟΥ  ΣΤΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ.
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ  ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ, ΘΗΡΑΣΙΑΣ, ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ».
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΣΟΥ #300.000,00# € ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 2/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ».
ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ.  

"με γειά" το "παρατηρητήριο τιμών"...

Στην προστασία του καταναλωτή, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την παρακολούθηση της αγοράς, στοχεύει η δημιουργία "Παρατηρητηρίου Τιμών" απο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το "Παρατηρητήριο Τιμών" θα συντονίζει το Τμήμα Εμπορίου Κυκλάδων με το νέο αυτό "εργαλείο" να εξασφαλίσει την αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών για τις τιμές των προϊόντων, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη στενότερη παρακολούθηση της αγοράς.
Για την επίτευξη του στόχου δημιουργείται δίκτυο πληροφόρησης μεταξύ του Τμήματος Εμπορίου Κυκλάδων, των τοπικών σούπερ μάρκετ, των τοπικών ΜΜΕ και των ίδιων των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα, θα καταρτιστεί λίστα βασικών προϊόντων ενός νοικοκυριού, αλλά και λίστα τοπικών προϊόντων, οι οποίες θα ενημερώνονται ανά δυο εβδομάδες για τις τιμές πώλησης των προϊόντων στα τοπικά σούπερ μάρκετ.
Ήδη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποστείλει επιστολή με την οποία ενημερώνει τα σούπερ μάρκετ για τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου και ζητεί τη συνεργασία τους για την ταχύτερη εφαρμογή του.

τι κάνεις Γιάννη; κουκιά σπέρνω....

6 και 7 Απριλίου 2η θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο εκδήλωση με θέμα «Τα Τοπικά  Προϊόντα στο τραπέζι του καταναλωτή» με στόχο την ακόμη καλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου στην υποστήριξη των τοπικών προιόντων. 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση των προϊόντων και των επιχειρήσεων, όπως και συνεταιρισμών μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Κατά την διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικές με την γαστρονομία, την συνεργατικότητα, την καθετοποίηση της παραγωγής και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που σχετίζονται με την πρωτογενή τομέα και την σύνδεσή του με τον τουρισμό. Επίσης στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Πίττα, μέλους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υπεύθυνου για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».
Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, πέραν της προβολής των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, είναι και η σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των Ξενοδοχειακών, Επισιτιστικών, Εμπορικών Επιχειρήσεων με τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις μεταποίησης.