Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26, 2015

στις Βρυξέλλες η μάχη για το αύριο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΑΦΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Η οικοδόμηση ενός πλαισίου άμεσης συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την στήριξη των νησιών της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  ξεκίνησε με την συνάντηση την οποία είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος  με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας  Karmenu Vella, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 24/09/2015.

Η συνάντηση, στην οποία  συμμετείχε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, προέκυψε καθ’ υπόδειξη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, μετά την επιστολή που του απέστειλε ο κ. Χατζημάρκος, ως μια πρώτη διερεύνηση τρόπων υποστήριξης των νησιών του Αιγαίου, δια των μέσων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του κ. Vella.

Κατά την συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα,   ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε διεξοδικά στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ιδίως λόγω του αυξημένου κύματος προσφύγων αλλά και των εξελίξεων σε δημοσιονομικό επίπεδο που λαμβάνουν χώρα, ήτοι της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και της απομείωσης της εθνικής συμμετοχής στην συγχρηματοδότηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν άμεσα συνθήκες μείωσης της ανταγωνιστικότητας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, πλήττοντας καίριους κλάδους της νησιωτικής οικονομίας, με βασικότερο τον τουρισμό.
 
Ο Επίτροπος, από την πλευρά του,  παρουσίασε το πλαίσιο πολιτικής Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας που αναπτύσσει η Επιτροπή και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση του για την υποστήριξη αυτών των πολιτικών, όπως π.χ. το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, στο οποίο έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα πόροι 400 εκατ. ευρώ, οι οποίοι μέχρι σήμερα παραμένουν πλήρως αναξιοποίητοι. .

Ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την υποστήριξη περιφερειακών σχεδίων ανάπτυξης τα οποία θα έχουν ως κεντρική πολιτική επιλογή την ανάδειξη της νησιωτικότητας, ως βάση για την παροχή πόρων που θα διατεθούν άμεσα (τόσο ως προς το χρόνο, όσο και ως προς τις διαδικασίες) στις Περιφέρειες,  ώστε να στηριχθούν τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η ενέργεια, σε μια ευρύτερη στρατηγική η οποία εντάσσεται στην ονομαζόμενη «Μπλε Ανάπτυξη», την  Ευρωπαϊκή Ολοκληρωμένη Πολιτική Θαλασσίων Υποθέσεων. Ο Επίτροπος δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει αυτή την πρόταση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, με στόχο την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των νησιών.

Επίσης, κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες ο κ. Χατζημάρκος ενημερώθηκε για την ικανοποίηση του αιτήματος που είχε υποβληθεί από τις ελληνικές αρχές και ιδίως από τις Περιφέρειες της χώρας, σχετικά με την δυνατότητα αξιοποίησης των πόρων των προγραμμάτων INTERREG για δράσεις που αφορούν την αντιμετώπιση της αυξημένης ροής προσφύγων στα νησιά, καθώς οι σχετικές ενέργειες των ελληνικών αρχών σε όλα τα επίπεδα (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό) καθίστανται πλέον επιλέξιμες προς χρηματοδότηση από τα εν λόγω προγράμματα.    


Στο πλαίσιο της  άμεσης συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την στήριξη των νησιών, θα υπάρξουν, στο άμεσο μέλλον, και άλλες συναντήσεις με άλλους συναρμόδιους Επιτρόπους , τα χαρτοφυλάκια των οποίων άπτονται της νησιωτικότητας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των νησιωτικών περιοχών.

Γιάννης Βρούτσης: «Άρχισε η πρώτη εφαρμογή με τα “ανώδυνα ισοδύναμα” του παράλληλου προγράμματος .. με νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή Κυκλάδων κ. Βρούτση,

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέες, επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, ύψους 11%, οι οποίες μάλιστα δεν προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο.
Οι μειώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες οριζόντιες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό 2% και 6% αντίστοιχα, που επιβλήθηκαν με τον τελευταίο νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μείωσαν αδικαιολόγητα τα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.
Μειώσεις που δεν ήταν αναγκαίες, ούτε προβλέπονταν για το ασφαλιστικό μας σύστημα τον Ιανουάριο του 2015 (e-mail Χαρδούβελη).
Υπενθυμίζεται, ότι το προεκλογικό αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν τα περίφημα «ανώδυνα ισοδύναμα» μέσα από ένα παράλληλο πρόγραμμα για το ασφαλιστικό σύστημα, που δε θα επέβαλε καμία μείωση στις συντάξεις και δε θα καταργούσε το ΕΚΑΣ.
Με άλλα λόγια, λίγες ώρες μετά τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, αποκαλύπτεται σιγά σιγά άλλη μια «κατ’ εξακολούθηση πολιτική απάτη» σε βάρος των συνταξιούχων. Όχι μόνο δεν υπάρχουν «ανώδυνα ισοδύναμα» και θα εφαρμοστούν οι μειώσεις των συντάξεων, αλλά σχεδιάζονται και δρομολογούνται και νέες περικοπές.
Κι όπως το είχαμε προβλέψει εδώ και καιρό, θα βαφτίζουν κάθε νέα μείωση σύνταξης, αριστερή δίκαιη μεταρρύθμιση!
Μα τόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού;

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη σήμερα κιόλας, να απαντήσει στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» για νέα οριζόντια μείωση των συντάξεων ύψους 11%.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2015

ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Θήρας Μ. Ορφανού για το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη (25.9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας

Η ανακοίνωση του κ. Ορφανού εχει ως εξής :

Όλοι συνηθίζουμε να λέμε, ότι στα κοινά δεν μπαίνουμε για να αυτοεπιβεβαιωθούμε, αλλά από αίσθημα προσφοράς και ευθύνης. Για μένα τουλάχιστον, αυτό συμβαίνει. Βλέποντας ένα Δήμο να παραπαίει, βλέποντας τους συναδέλφους της πλειοψηφίας να είναι ανένδοτοι όχι απλά στο να εγκρίνουν κάποιο μικρής σημασίας μέτρο ή έργο, αλλά να απειλούν την ίδια τη διοικητική λειτουργία του Δήμου, βρέθηκα μπροστά στις δικές μου ευθύνες. Εκλέχτηκα με τη σημαία της αντιπολίτευσης, στην οποία και παραμένω. Αλλά πάνω απ’ όλα εκλέχτηκα λέγοντας πως από όπου κι αν βρίσκομαι θα δουλέψω και θα συμβάλλω στην ευημερία του νησιού και των κατοίκων του.

Δυστυχώς κάποιοι συνάδελφοι τις πλειοψηφίας, δεν καταλαβαίνουν πως με τη στάση τους δεν καταψηφίζουν απλά ένα σκληρό μέτρο, αλλά ακυρώνουν τις ίδιες τους τις υποσχέσεις να δουλέψουν για το καλό του τόπου, μη επιτρέποντας ούτε καν το στοιχειώδες. Δεν μπορεί να μην ξέρουν πως ο Δήμος δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς προϋπολογισμό! Και δεν μπορώ ποτέ να φανταστώ πως θα βγαίνω στο δρόμο αντικρίζοντας βουνά σκουπιδιών, πως κάθε δραστηριότητα θα παγώσει και κάθε προσφορά προς τον πολίτη θα μηδενιστεί.

 Γι αυτό λοιπόν: Με βαριά καρδιά, αλλά με καθαρή συνείδηση, θα υπερψηφίσω την πρόταση του Δημάρχου για τα τέλη. Ξεκαθαρίζω: Τα βρίσκω βαριά και άδικα, αλλά δεν ευθύνομαι εγώ γι αυτό. Όμως θα ήταν καταστροφικό, να μην υπάρχει καν προϋπολογισμός και ο Δήμος να καταρρεύσει διοικητικά.

 Αυτή την ώρα, ένιωσα το καθήκον μου να με καλεί να ξεπεράσω τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ψηφίζοντας κάτι με το οποίο διαφωνώ στην ουσία του, αλλά βλέπω ότι χωρίς αυτό και με την ευθύνη κάποιων συναδέλφων, οδηγούμαστε σε πλήρες αδιέξοδο. 

Στο κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 25/9, θα ψηφίσω ΝΑΙ λοιπόν. Με την καρδιά μου βαριά, αλλά τη συνείδησή μου ήσυχη. Ελπίζω, το ίδιο ήσυχη συνείδηση, να έχουν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας που μας οδήγησαν σε αυτό το καταστροφικό αδιέξοδο.

ΟΡΦΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

υπογράφτηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη η εργολαβική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου "Συντήρηση οδικού δικτύου νήσου Μυκόνου "

Ο κ. Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Η Περιφερειακή Αρχή στο πλαίσιο του προγραμματισμού παρεμβάσεων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου των νησιών, υλοποιεί ένα ακόμα σημαντικό έργο οδοποιίας. Το έργο θα συμβάλει καθοριστικά στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού της Μυκόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοπράτησή του έγινε στις αρχές  του καλοκαιριού και η όποια καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπηρεσιακούς λόγους, αλλά στη δυσμενή συγκυρία της περιόδου, με την επιβολή τραπεζικής αργίας και περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, γεγονός που ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την ταχύτερη εκτέλεση του έργου". 


Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ανακοίνωση Μάριου Βαζαίου υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων με το Ποτάμι για το αποτέλεσμα των εκλογών

Το πιεσμένο εκλογικό αποτέλεσμα για το Ποτάμι, ανοίγει τον  δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό του πολιτικού του στίγματος  και για την ενδυνάμωση της εμβέλειας του στη κοινωνία των πολιτών που επιδεικτικά γύρισε την πλάτη  στην κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου.
Το γεγονός ότι οι μισοί  Έλληνες δεν ήρθαν στις κάλπες, έδωσε την δυνατότητα στους παλαιούς κομματικούς μηχανισμούς να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα προς όφελος τους.
Το Ποτάμι όμως του 4% παραμένει μια καθαρή, εναλλακτική πρόταση, ένα κίνημα πρακτικής λογικής και αξιών που πιστεύω ότι αξίζει  να το εμπιστευτούν περισσότεροι σκεπτόμενοι πολίτες.
Όσο για την προσωπική μου συμμετοχή στον εκλογικό αγώνα στις Κυκλάδες, θεωρώ ιδιαίτερη τιμή ότι συνέπραξα με συνυποψήφιους στο Ποτάμι, όπως  η Λίλη Αγγελοπούλου, ο Πέτρος  Σανταμούρης, ο Γιώργος  Βλάχος, ο  Γιώργος Παπαπαύλου, ανθρώπους ικανούς, έντιμους, προοδευτικούς και ευπρεπείς. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν άλλωστε την πλειονότητα όσων συνθέτουν το Ποτάμι.
Η εμπειρία της επαφής με τους νησιώτες και τα προβλήματά τους πολύτιμη, θα καθορίσει την ουσιαστικότερη συμβολή μου στην εξέλιξη και πρόοδο των Κυκλάδων.
Συνεχίζω λοιπόν μαζί με όσους επαγρυπνούν για την πορεία της χώρας μας  και αναζητούν πρωτοποριακές λύσεις από το μέλλον και όχι  παρωχημένες από το παρελθόν.

Μάριος Βαζαίος, Υποψήφιος  Βουλευτής Κυκλάδων με το Ποτάμι


Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2015

διαγωνισμός από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για την μίσθωση μηχανημάτων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο οδικό δίκτυο Θήρας

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών, καταπτώσεων κλπ στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, συνολικού προϋπολογισμού 40.000,00 ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί  την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 πμ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν προσφορά για το έργο, ιδιοχείρως ή ταχυδρομικώς, μέχρι την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 14:00, στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Η διακήρυξη του διαγωνισμού διατίθεται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (www.pnai.gov.gr ), στους πίνακες ανακοινώσεων της Περιφέρειας και διατίθεται σε έντυπη μορφή στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.  Πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 22813-62702, -705.

Η χρονική διάρκεια της ανάθεσης των υπηρεσιών μίσθωσης των μηχανημάτων είναι δώδεκα (12) μήνες από την έναρξη ισχύος της σύμβασης.


Η μίσθωση των μηχανημάτων χρηματοδοτείται από πιστώσεις του έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία ΠΕ Κυκλάδων». 

πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια ελαστικοφόρου φορτωτή στους Δήμους Σικίνου και Ανάφης

Στην προμήθεια δύο σύγχρονων μικρών ελαστικοφόρων φορτωτών για την εκτέλεση εργασιών που αφορούν στη διαχείριση απορριμμάτων, προϋπολογισμού 29.000.000 ευρώ το καθένα στους Δήμους Σικίνου και Ανάφης προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σχετικούς πρόχειρους διαγωνισμούς.

Η προμήθεια συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013» και εντάσσεται  στον ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό περιβαλλοντικών δράσεων και παρεμβάσεων.


Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης «Για την Περιφερειακή Αρχή, η διαχείριση των απορριμμάτων καθίσταται κορυφαίο διακύβευμα.  Η συμπόρευσή μας με τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης  στα μεγάλα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών  είναι δεδομένη. Η συναντίληψή μας για τα απαιτούμενα, τα οποία θα οδηγήσουν την Περιφέρεια σε μια πρόοδο για ένα καλύτερο περιβάλλον, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας, εστιάζει στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών κινδύνων και επιπτώσεων και στη μεγιστοποίηση των περιβαλλοντικών οφελών από τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη, ορθολογική και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων. Είμαι βέβαιος ότι η επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Αποβλήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η έγκριση του οποίου αναμένεται να γίνει  στις αρχές της νέας  χρονιάς ενός θα δώσει στα νησιά μας τη δυνατότητα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων και δράσεων ορθολογικής και βιώσιμης διαχείρισης. Οι παρεμβάσεις μας και η μέριμνά μας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στους μικρούς Δήμους θα είναι μόνιμες και διαρκείς».  

οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων του Σεπτεμβρίου

Δυναμικός αναμένεται ο φετινός Σεπτέμβριος σε ότι αφορά τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στην Σαντορίνη, με την ημέρα με τις περισσότερες αφίξεις να παραμένει η Πέμπτη.  Γεγονός δε συνεχίζει να αποτελεί ο κανόνας στον ελληνικό τουρισμό, ότι ο Σεπτέμβριος αποτελεί μήνα αυξημένων εσόδων σε σχέση με τους αμιγώς καλοκαιρινούς, εξ αιτίας της αυξημένης αγοραστικής δύναμης και των επιλογών των επισκεπτών που τον επιλέγουν.

Τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την Μεσόγειο και την Ελλάδα έχουν πλέον μεγάλες δυναμικότητες με μέσο όρο για τις αφίξεις στην Σαντορίνη τους 1.700 επισκέπτες ανα πλοίο, επιλέγουν πολύωρες παραμονές ανά προορισμό με μέσο όρο τις 8 ώρες ώστε οι επιβάτες να έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται αρκετές περιοχές των προορισμών και να ξεναγούνται σε αυτές, ενώ ο αριθμός των επιβατών που επιλέγουν να αποβιβαστούν ανά προορισμό συνεχίζει να εμφανίζει αυξητικό ρυθμό με την Σαντορίνη να βρίσκεται στους προορισμούς με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με μέσο όρο 80%.

Οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων του Σεπτεμβρίου του 2015 αναμένεται να είναι οι εξής :

Πέμπτη 3.9 : Wind Star 07.00 - Arcadia 07.00 - Costa Deliziosa 08.00 - Costa neoClassica 12.00 - Orient Queen II 15.30 - Celestyal Crystal 15.30 - Celestyal Olympia 15.30
Παρασκευή 4.9 : Artemis 07.00 - Riviera 08.00
Σάββατο 5.9 : Celestyal Odyssey 08.00  Celestyal Cruises 08.00
Κυριακή 6.9 : Thomson Spirit 07.00 - Seabourn Odyssey 07.00 - Celestyal Olympia 15.30
Δευτέρα 7.9 : Celestyal Odyssey 07.00  - Wind Star 07.00 - Celestyal Crystal 07.30 - Voyager 08.00
Τρίτη 8.9 : Club med II 07.00 – Queen Victoria 07.00 - Norwegian Jade 13.30
Τετάρτη 9.9 : AIDA STELLA 07.00 –  MSC Musica 07.30
Πέμπτη 10.9 : Serenissima 07.00 - Costa Deliziosa 07.00  - Orient Queen II 12.00 - Celestyal Olympia 15.30
Παρασκευή 11.9 : Rhapsody Of The Seas 07.00 -  MSC Opera 07.00 - Aegean Odyssey 07.30 - Voyages To Antiquity 08.00 - Costa neoClassica 14.00
Σάββατο 12.9 : Artemis 07.00 - Zuiderdam 07.00 - Seven Seas Mariner 08.00
Κυριακή 13.9 : Riviera 08.00 - Aegean Paradise 12.00 - Celestyal Odyssey 15.30 - Celestyal Olympia 15.30
Δευτέρα 14.9 : Celestyal Crystal 07.30
Τρίτη 15.9 : Celebrity Constellation 08.00
Τετάρτη 16.9 : Splendour Of The Seas 07.00 - MSC Musica 07.30 -
Πέμπτη 17.9 : Wind Star 07.00 - Celebrity Reflection 07.00 - Costa Deliziosa 07.00 - Azamara Journey 08.00 - Costa neoClassica 08.00 - Orient Queen 12.00 - Celestyal Odyssey και Celestyal Olympia 15.30
Κυριακή 20.9 : Star Pride 07.00 - Emerald Princess 07.00 - Rhapsody Of The Seas 07.00 -  Voyager 08.00 - Aegean Paradise 12.00 - Celestyal Odyssey και Celestyal Olympia 15.30
Δευτέρα 21.9 : Mein Schiff 1 07.00 -  Vision Of The Seas 07.00 - Wind Star 07.00 - Azores 07.00 –Celestyal Crystal 07.30
Τρίτη 22.9 : Louis Aura 07.00 - Norwegian Jade 13.30
Τετάρτη 23.9 : AIDAstella 07.00 - MSC Musica 07.30 - Celebrity Reflection 13.00
Πέμπτη 24.9 : Silver Spirit 07.00 - Costa Deliziosa 07.00 - Crystal Serenity 08.00 - Aegean Odyssey 08.00 - Voyages To Antiquity 08.30 - Orient Queen 12.00 -  Celestyal Odyssey και Celestyal Olympia 15.30
Παρασκευή 25.9 : Seabourn Odyssey 07.00 - MSC Opera 07.00 - Costa neoClassica 14.00
Σάββατο 26.9 : Star Pride 07.00 - Adonia 07.00 - Celebrity Constellation 09.00
Κυριακή 27.9 : Thomson Spirit 07.00 - Minerva 07.00 - Aegean Paradise 12.00 - Celestyal Odyssey και  Celestyal Olympia 15.30
Δευτέρα,  28.9 : Azamara 07.30 - Celestyal Crystal 07.30
Τρίτη 29.9 : Rhapsody Of The Seas 07.00
Τετάρτη 30.9 : Splendour Of The Seas 07.00 - MSC Musica 07.00 - Nautica 08.00 - Costa Deliziosa 13.00 

περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς τουρισμού - απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Καλύτερους όρους συνεργασίας με τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία αποκτούν οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού, κάτι που θα συμβάλει στην βελτίωση των οικονομικών τους.

Οι διεθνείς διαδικτυακές εταιρείες BOOKING.COM και EXPEDIA ανέλαβαν έναντι της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών Αρχών Ανταγωνισμού την δέσμευση να τροποποιήσουν τις συμβάσεις συνεργασίας τους με τους ξενοδόχους, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία σε θέματα κρατήσεων και τιμολογήσεως των κλινών τους, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας με πελάτες τους.

Η εφαρμογή των νέων συμβάσεων αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων, αλλά και μεταξύ διαφορετικών καναλιών (διαδίκτυο, παραδοσιακά πρακτορεία, τηλεφωνικές και λοιπές κρατήσεις), προς όφελος τόσο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όσο και των καταναλωτών, τονίζεται στην ανακοίνωση

Με βάση τους νέους συμβατικούς όρους, οι συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα μας μπορούν πλέον να ορίζουν διαφορετικές τιμές δωματίων και να προσφέρουν διαφορετικούς όρους και διαθεσιμότητα μεταξύ των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων, να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές ή και καλύτερους όρους σε μη διαδικτυακά κανάλια, υπό τον όρο ότι δεν θα δημοσιεύουν ή διαφημίζουν διαδικτυακά τις εν λόγω τιμές και να διενεργούν ελεύθερα προωθητικές ενέργειες σε όλους τους προηγούμενους επισκέπτες του καταλύματος τους, ακόμη και αν αυτοί είχαν κλείσει τη διαμονή τους μέσω των προαναφερόμενων διαδικτυακών εταιριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, αυξήθηκαν τον Ιούλιο 2015 στα 2,872 δισ. ευρώ, κάτι που οφείλεται κυρίως στην ανοδική πορεία των αφίξεων κατά 4,4%.

Πηγή : Newsroom ΔΟΛ


συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας (25.9 09.30) – θέματα

Σύμφωνα με την πρόσκληση ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 17/25-9-2015 (9:30) ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ, θα συζητηθούν τα εξής θέματα :

1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘ. 36/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ. - ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015. ΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. ΤΖΟΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
2. ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
3. ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΑΦΟΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ


προκήρυξη του Δήμου Θήρας : ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

Τον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ και την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του έργου μπορείτε να δείτε εδώ :


Ο συνολικός προυπολογισμός και η μελέτη υπηρεσιών του έργου είναι 275.381 ευρώ, η δαπάνη του εργολάβου 172.381, τα γενικά έξοδα / ‘οφελος εργολάβου (κ. Γ.Ε. / Ο.Ε. ) 31.438, τα απρόβλεπτα (15% επι των Γ.Ε. . Ο.Ε.) 30.914 και ο ΦΠΑ 37.935 

διανομή ροδακίνων σε δικαιούχους της Κοινωνικής Σύμπραξης από την Π.Ν.Α. μέσω του επαρχείου Θήρας - διανομή : 25.9

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως συντονιστής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης με φορείς του Νομού Κυκλάδων, ανακοινώνει τη  δ ι α ν ο μ ή   ρ ο δ ά κ ι ν ω ν στα πλαίσια των «συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών (ΦΕΚ 1701/Β/2015)».

Δικαιούχοι είναι:
1.         οι έχοντες κάρτα σίτισης
2.         τα μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Οι δικαιούχοι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να προσκομίσουν:
•           δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
•           πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
•           κάρτα σίτισης
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/09/2015

Στο Επαρχείο Θηρας από 10.00-13.00
Η ΕΠΑΡΧΟΣ Π.Ε ΘΗΡΑΣ  ΘΕΏΝΗ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ


καταργείται από την 1η Οκτωβρίου το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιά του Αιγαίου

Καταργείται από 1.10.2015 όπως προβλέπεται στο νόμο 4336/2015, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τα νησιά Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και των νησιών του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο.

Oι συντελεστές αναμένεται να καταργηθούν σταδιακά ως εξής:
Από 1.10.2015 στην πρώτη ομάδα νησιών, από 1.6.2016 στη δεύτερη ομάδα νησιών και από 1.1.2017 στα υπόλοιπα νησιά.

Το Μνημόνιο προβλέπει πως τα υπαγόμενα στις παραπάνω ομάδες νησιά θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. Η σχετική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις απο 1η Οκτωβρίου οι συντελεστές 5%, 9% και 16% οι οποίοι ισχύουν σήμερα στα νησιά του Αιγαίου, θα αυξηθούν σε 6,5%, 13% και 23% αρχής γενομένης από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες.


Ο νέος συντελεστής ΦΠΑ για διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα από τη 1η Οκτωβρίου αυξάνεται σε 13%, ενώ ο συντελεστής ΦΠΑ για την Εστίαση και τις λοιπές υπηρεσίες, έχει αυξηθεί ήδη από 20 Ιουλίου 2015  σε 23%

1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για τον Τουρισμό από τον Σ.Ε.Τ.Ε. (17-18.10)

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο πλαίσιο της αποστολής του για συνεχή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου του τουρισμού στην ελληνική οικονομία διοργανώνει τον πρώτο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών με θέμα τον Τουρισμό “SETE Tourism Crowdhackathon, Innovating with Opendata” στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015 στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

To SETE Tourism Crowdhackathon θα διεξαχθεί κατά τα πρότυπα της πρωτοβουλίας ανοιχτής καινοτομίας Crowdhackathon Innovating with Opendata και υλοποιείται από την εταιρία ανοιχτής καινοτομίας Crowdpolicy.

Στο SETE Tourism Crowdhackathon καλούνται να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, designers, επαγγελματίες του τουρισμού, ειδικοί στην επικοινωνία και το marketing, μαθητές και φοιτητές  και γενικότερα οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετέχει. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να συμβάλουν ενεργά στη δημιουργία εφαρμογών που συντελούν στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού, βελτιώνουν τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες και συμβάλλουν στην βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Στο SETE Tourism Crowdhackathon καλούνται επίσης να συμμετέχουν ενεργά φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, διαθέτοντας ανοιχτά δεδομένα (Open Data) σε τομείς σχετικούς με τον τουρισμό.

Στόχος του 1ου SETE Tourism Crowdhackathon είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και χρήσιμα εργαλεία, καινοτόμες εφαρμογές και μεθοδολογίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, ώστε να εξελιχθούν και να χρησιμοποιούνται από Mέλη του ΣΕΤΕ καθώς και από κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες :




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ κοινού (ΤΕΙ – Παν. Αιγαίου – ΕΚΚΕ) προγράμματος σπουδών ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ με τίτλο : «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό» - παράταση προθεσμίας εως τις 9.10

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (Εισαγωγική κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Εισαγωγική κατεύθυνση Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας) και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.), οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), με τίτλο: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό».

Το προαναφερόμενο δια-ιδρυματικό και δια-τμηματικό Πρόγραμμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό»  εξειδικεύεται σε τρεις επιμέρους διακριτές κατευθύνσεις:
    •    Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
    •    Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών
    •    Διοίκηση Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.
   
Το Πρόγραμμα στοχεύει στην αυξανόμενη απαίτηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για εξειδικευμένη γνώση στις νέες τουριστικές τάσεις.

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις που υποστηρίζουν την ανάπτυξη στρατηγικής καινοτομίας στον κλάδο του τουρισμού και ειδικότερα στην ίδρυση και ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων, στον σχεδιασμό ανάπτυξης τουριστικών προορισμών και στην λειτουργία επιχειρήσεων που καλύπτουν το πεδίο του τουρισμού υγείας.
Η όλη θεματολογία του Προγράμματος συνδυάζει γνώσεις στη θεωρία και στην πράξη, που αφορούν την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία ειδικότερα στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων και Οργανισμών και εν γένει σε τομείς αιχμής στον κλάδο του Τουρισμού.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ορίζεται σε (3) διδακτικά εξάμηνα.

Στο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (T.E.I.) της ημεδαπής ή ανεγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Η επιλογή των φοιτητών/τριών γίνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή του Π.Μ.Σ. και επικυρώνεται από την Ε.Δ.Ε.

Ο αριθμός των εισακτέων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα είκοσι πέντε (25) άτομα για κάθε μία από τις προαναφερθείσες κατευθύνσεις.


Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 3.500 ευρώ τα οποία καταβάλλονται σε τρεις (3) δόσεις : α) η πρώτη δόση των διδάκτρων (1.250 ευρώ) καταβάλλεται με την εγγραφή στο Π.Μ.Σ., β) η δεύτερη δόση των διδάκτρων (1.250 ευρώ) στο τέλος του πρώτου εξαμήνου από της εγγραφής και η τρίτη δόση (1.000 ευρώ) στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου από της εγγραφής και πριν από την έναρξη εκπόνησης της Διπλωματικής Εργασίας.

Το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με απογευματινό/βραδινό ωράριο σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015.

Για πληροφορίες : http://www.teiath.gr/sdo/new_tourist_enterprises/  
 στο e-mail msctourismos@teiath.gr  στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ., 

κ.κ.  Ναταλία Χατζή (τηλ.  210-53.85.591) και Κυρίτση Γεωργία (τηλ. 210-53.85.263) 

ο Ε.Ο.Τ. υποδέχθηκε φοιτητές του UCLA με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων του φορέα με Πανεπιστήμια του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Αμερικής

Η διαχείριση της κρίσης του Ιουλίου του 2015 από τον ΕΟΤ, καθώς και η όλη επιτυχημένη παρουσία της Ελλάδας στο εξωτερικό  προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον ομάδας 43  φοιτητών του γνωστού Πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια και των καθηγητών τους, με τους οποίους συναντήθηκε πρόσφατα, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Ελισάβετ Χατζηνικολάου, στην έδρα του Ε.Ο.Τ.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ε.Ο.Τ. για την περαιτέρω προσέγγιση της αγοράς της Αμερικής, με στόχο να ενημερωθούν εξειδικευμένοι opinion leaders, αλλά και πανεπιστήμια-στόχοι για την επικοινωνιακή πολιτική του ΕΟΤ, τα οποία διαθέτουν ισχυρά τμήματα marketing.

Η κα Ελένη Μητράκη, προϊσταμένη του Τμήματος Εκδόσεων  και Οπτικοακουστικών Μέσων του Ε.Ο.Τ. έκανε εκτενή αναφορά, με σχετική παρουσίαση, στην Ελληνική τουριστική προσφορά και τα επί μέρους θεματικά προϊόντα του Ελληνικού Τουρισμού, στα μεγέθη του, στις κατευθύνσεις περαιτέρω ανάπτυξής αλλά και  στη στρατηγική και τα μέσα με τα οποία προωθείται η χώρα μας στη διεθνή τουριστική αγορά.

Αρκετοί από τους φοιτητές  εργάζονται ήδη, ως στελέχη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται και στο χώρο του τουρισμού, εξ ου και το ζωηρό ενδιαφέρον, που έδειξαν 
για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς και τις προοπτικές προσέλκυσης  κινηματογραφικών παραγωγών αλλά και ανάπτυξης  του ιατρικού τουρισμού.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κα Ελισάβετ Χατζηνικολάου τόνισε κυρίως το γεγονός, ότι η χώρα ανταπεξήλθε εξαιρετικά στις δύσκολες συνθήκες,  που διαμορφώθηκαν τον περασμένο  Ιούλιο,  διατηρώντας και αυξάνοντας  τις τουριστικές ροές της. Γεγονός που αποδεικνύει, ότι η Ελλάδα έχει πλέον καταστεί προορισμός με ισχυρό brand name  και ότι οι συντονισμένες προσπάθειες και η συνολική δράση του ΕΟΤ τα τελευταία χρόνια, ήταν προς στη σωστή κατεύθυνση και  ασφαλώς αποδίδουν καρπούς.


«Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» από την Π.Ν.Α. (30.9)

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

«Η ελληνική ψυχή ανά τους αιώνες μεγαλούργησε επιδεικνύοντας δείγματα μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας, υπερβάσεως του «εγώ», αλτρουισμού και αυτοθυσίας. Αυτές οι υψηλές αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα νοηματοδοτούν την ύπαρξή του, συνυφαίνονται στενά με την ταυτότητά του και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής του κληρονομιάς.

Τα παραπάνω στοιχεία τα αναγνωρίζουμε στην προσωπικότητα των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δημιουργία κοινωφελών έργων, δείχνοντας έμπρακτα την έντονη φιλοπατρία και την ευγνωμοσύνη τους στον Έλληνα – συνάνθρωπο – συμπατριώτη.

Αρκετά από τα έργα αυτά ακόμη και σήμερα δεσπόζουν στον Ελληνικό χώρο αγέρωχα και ευθυτενή, μεταλαμπαδεύοντας τον ψυχικό πλούτο των Ελλήνων ευεργετών, τα ευγενή συναισθήματα αυτών για την ανθρώπινη ψυχή και την αμέριστη αγάπη και γενναιοδωρία τους προς τον Ελληνικό πολιτισμό».

H 30η  Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε, με το Π.Δ. 1/2007, ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Τετάρτη  30 Σεπτεμβρίου 2015, και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην έδρα της, περιλαμβάνει Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν. από τον Δικηγόρο Σύρου και Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικήτα Γρυπάρη.


Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου) και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.

εκδηλώσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ από την Π.Ν.Α. στις 4.10 στην Σύρο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (Α 207), το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση του ν. 2645/1998 «Καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (Α 234), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτίει με συντριβή και σεβασμό φάρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της Μ. Ασίας και σας καλεί να παραστείτε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 30007/3-9-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ο εορτασμός περιλαμβάνει Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν. από την κα Άννα Μπούμπα, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2015

συνεδριάσεις Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Θήρας (28.9) – θέματα

Σύμφωνα με τις προσκλήσεις του Δ.Λ.Τ.Θ.,

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 239, 240 και 244 του Δ.Κ.Κ  (Ν.3463/2006) σας καλούμε την 28η του μήνα Σεπτεμβρίου  ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και  ώρα 10:30 σε τακτική  συνεδρίαση , στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας (πρώην Κοινότητα Θήρας) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διατάξεως:

1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016, Πρόγραμμα Δράσης και Στοχοθεσία 2016.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 239, 240 και 244 του Δ.Κ.Κ  (Ν.3463/2006) σας καλούμε την 28η του μήνα Σεπτεμβρίου  ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και  ώρα 11:30 σε τακτική  συνεδρίαση , στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας (πρώην Κοινότητα Θήρας) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διατάξεως:

1.         Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Οικονομικού Έτους 2016

2.         Έγκριση πρακτικών Διαγωνισμού Επισκευής Ανωδομής Λιμένος Αθηνιού.
3.         Αποδοχή χρηματοδότησης από το Ίδρυμα Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού ποσό 50.000 ευρώ για τη σύνταξη μελέτης στον Όρμο Φηρών.
4.         Έγκριση καταβολής ποσού με Δικαστική Εντολή και εγγραφή αυτού στον Προϋπολογισμό 2015
5.         Εισήγηση νομικού συμβούλου για έγκριση Εξώδικου Συμβιβασμού.
6.         Έγκριση βεβαιωτικού καταλόγου και απαγόρευση απόπλου σκαφών που οφείλουν στο ΔΛΤ Θήρας. 
7.         Συμμετοχή στο Συνέδριο Τουριστικοί Λιμένες, Μαρίνες.
8.         Αποδοχή ένταξης και χρηματοδότησης του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης δυτικά αίθουσας αναμονής επιβατών και λιμεναρχείου λιμένος Αθηνιού» ποσού 49.647,83 € (ΣΥΜ/ΝΟΥ Φ.Π.Α.).
9.         Έγκριση εξόδων μετακίνησης Προέδρου στο ΥΕΝ.
10.       Απόδοση παλαιών  ποσοστών υπέρ ΜΤΝ, ΕΚΟΜΝ, ΕΛΟΑΝ και ΝΑΤ.
11.       Επανεξέταση απόφασης παραχώρησης Κοινόχρηστου χώρου Θεοδοσιάδης – Φουστέρης και ΣΙΑ Ο.Ε..
12.       Αίτηση για κάλυψη δικαστικής δαπάνης .
13.       Έγκριση μελέτης με τίτλο «Τοποθέτηση αγωγών διέλευσης λιμναζόντων υδάτων στο βόρειο λιμενοβραχίονα της λιμενικής ζώνης του Μονολίθου».
14.       Έγκριση μελέτης με τίτλο «Αποκατάσταση βορείου κρηπιδώματος στο καταφύγιο ψαράδων Βλυχάδας ν. Θήρας».


Ο Πρόεδρος Πελέκης  Ηλίας

δύο νίκες του Α.Ο. Θήρας στα φιλικά της Αθήνας – με το Ρέρυμνο οι διπλοί επόμενοι φιλικοί (25-26.9 και 3-4.10)

Δύο σημαντικές και ενδεικτικές της φετινής του πορείας στην Α1 νίκες κατέκτησε ο Α.Ο. Θήρας στα παιχνίδια του με την ομάδα της Ηλιούπολης και του Αστέρα Αγίου Δημητρίου, που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικό της ισχύος της ομάδας είναι ότι παρά τις απώλειες των Οικονομίδου και Αρτακιανού που δεν κατάφεραν να αγωνιστούν, ο Α.Ο. Θήρας κέρδισε άνετα και τα δύο παιχνίδια με σκόρ 0-3.

Η σύνθεση με την οποία αγωνίστηκε ο Α.Ο. Θήρας ήταν η εξής :  (Οικονόμου): Μουντάκη (λ-α), Γεωργιάδου, Καραφουλίδου, Βεργίδου, Τσβετκόβα, Μπρίνκμαν, Βίντοβιτς / Σκορδίλη, Βουβούλη (λ-α)

Διπλό φιλικό ΑΟ Θήρας -  ΟΠΕΡ

Μόνιμος φιλικός αντίπαλος του ΟΠΕΡ θα γίνει την φετινή περίοδο της προετοιμασίας του η ομάδα της Σαντορίνης, αφού έχει ήδη ορίσει τρεις φιλικές αναμετρήσεις με την εν λόγω ομάδα ο ΟΠΕ Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των φιλικών παιχνιδιών, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, η Ρεθυμνιώτικη ομάδα θα ξεκινήσει την εύρεση αγωνιστικού ρυθμού εναντίον της Θήρας την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό του Ρεθύμνου.

Μία εβδομάδα αργότερα (3-4/10) θα ταξιδέψει ως την Σαντορίνη για να συμμετάσχει στο τουρνουά «Νομίκεια 2015», όπου θα βρεθεί ξανά αντίπαλος με την τοπική ομάδα, ενώ θα αντιμετωπίσει στον μικρό ή μεγάλο τελικό έναν εκ των Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ΟΠΕΡ – ΑΟ Θήρας
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ΟΠΕΡ – ΑΟ Θήρας

Τουρνουά «Νομίκεια»
Σάββατο 3 Οκτωβρίου
17.00 ΑΕΚ- Παναθηναϊκός
20.00 ΑΟ Θήρας - ΟΠΕΡ
Κυριακή 4 Οκτωβρίου
17.00 Μικρός Τελικός
20.00 Τελικός


διεθνής έκθεση τέχνης «The art of Zhen Shan Ren» στο Μπελλώνειο ίδρυμα στα Φηρά – διάρκεια εως τις 26.9

Η διεθνής έκθεση τέχνης «The art of Zhen Shan Ren» πραγματοποιείται το διάστημα 17 – 26.9 στο Μπελλώνειο ίδρυμα στα Φηρά.

Με τα έργα τους στην εν λόγο έκθεση οι καλλιτέχνες κάνουν έκκληση να σταματήσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Η έκθεση είναι ανοιχτή 10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00


στις Βρυξέλλες στις 22.9 ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος. Ξεκινά ο αγώνας για την κάλυψη του μεγάλου χρηματοδοτικού κενού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο Τετάρτη και για δύο μέρες,  ο Περιφερειάρχης  κ. Γιώργος Χατζημάρκος, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών, προκειμένου να αλλάξει το χρηματοδοτικό status της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την οποία, εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, έχει δημιουργηθεί  ένα τεράστιο χρηματοδοτικό κενό, που αν δεν καταστεί δυνατή η κάλυψή του, υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική των νησιών της.

Βασικός παράγων είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στον λεγόμενο «Στόχο ΙΙ» , που σημαίνει σημαντικά μειωμένες χρηματοδοτήσεις από τους κοινοτικούς πόρους, σε συνδυασμό με την πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για κλείσιμο του τρέχοντος ΕΣΠΑ στο 100% των κοινοτικών πόρων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα.


Το μεγάλο  χρηματοδοτικό κενό, το οποίο` οι δύο προαναφερθέντες παράγοντες διαμορφώνουν για το Νότιο Αιγαίο, έρχεται προσθετικά στα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα  νησιά,  τα οποία,  εκτός των άλλων καταστάσεων που έχουν ως  πηγή την παρατεταμένη οικονομική ύφεση, σηκώνουν και το βαρύ φορτίο του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και κοινωνική τους ζωή.

«εκπρόθεσμος Τεχνικός Έλεγχος ΚΤΕΟ πέραν των (6) έξι μηνών, στο ν.3444/2006» - η νομοθεσία – οι προθεσμίες

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, εξέδωσε την αριθ. 50818/4228/18-8-2015 εγκύκλιο με θέμα «Δημοσίευση νόμου 4336/2015 με προσθήκη άρθρου 18Α «Εκπρόθεσμος Τεχνικός Έλεγχος πέραν των (6) έξι μηνών, στο ν.3444/2006».

Σύμφωνα με τη νέα αυτή διάταξη του ν. 4336 /2015, επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ στην περίπτωση που έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περισσότερο των έξι μηνών από την καταληκτική προθεσμία διενέργειας περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ).

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος νόμος περιλαμβάνει τρεις νέες ειδικές προθεσμίες για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), προκειμένου οι ιδιοκτήτες να έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του προστίμου των 150 ευρώ ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το προβλεπόμενο από την κείμενη νομοθεσία τέλος εκπροθέσμου  μειωμένο, δηλαδή 33 αντί για 65 ευρώ.

Ειδικότερα, θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταστεί άνω των έξι μηνών εκπρόθεσμοι από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) μέχρι και ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου, άρα στις 14 Σεπτεμβρίου και εφόσον, αξιοποιήσουν τις παρακάτω ειδικές ευνοϊκές προθεσμίες:

Α. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και τις 30/9/2015.

B. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.

Γ. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.


Στην εγκύκλιο που εξέδωσε η διεύθυνση Ελέγχου Οχημάτων και Εγκαταστάσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, επισημαίνεται στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες ΙΧ δεν προσέλθουν στις προαναφερθείσες ειδικές ημερομηνίες, αλλά τελικώς διενεργήσουν τον Τεχνικό έλεγχο εντός του 2015 (μέχρι τις 31/12/2015), θα καταβάλλουν μεν το προσαυξημένο τέλος εκπροθέσμου ελέγχου, δηλαδή 65 ευρώ, ωστόσο, δεν θα τους επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2015

τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Θήρας, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Θήρας, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχουν ως εξής :

Το αρχείο excel με τα αναλυτικά ανα εκλογικό τμήμα αποτελέσματα στον Δήμο Θήρας μπορείτε να δείτε εδώ :

Στον Δήμο Θήρας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ        33,13  
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            31,09  
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή      7,89    
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ         6,25    
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.)      5,96    
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία           3,49    
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  2,91    
Ενωση Κεντρώων       2,56    
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ   2,48    
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ) 1,23    
ΚΟΙΝΩΝΙΑ   1,07    
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ.         0,76    
δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος    0,63    

Στην Οία – Θηρασιά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            35,81  
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ        27,19  
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή      8,32    
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.)      5,79    
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  5,20    
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ         3,86    
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία           3,86    
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ) 3,12    
Ενωση Κεντρώων       2,38    
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ   1,93    
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ.         1,49    
δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος

Στις Κυκλάδες η κατανομή των βουλευτικών εδρών παραμένει ως είχε σύμφωνα με το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών με τον Συριζα να εκλέγει του κυρίους Συρμαλένιο, Συρίγο και Μανιό και την ΝΔ τον κ. Βρούτση.


Τα ποσοστά των κομμάτων στις Κυκλάδες έχουν ως εξής :

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ        33,63  
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            31,37  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.)      6,83    
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή      6,19    
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ         4,44    
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  3,97    
Ενωση Κεντρώων       3,45    
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία           3,39    
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ      3,07    
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ.         0,92    
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ) 0,89    
ΚΟΙΝΩΝΙΑ   0,79    
δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος    0,68    


Τα ποσοστά των κομμάτων στα Δωδεκάνησα έχουν ως εξής :
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ        34,51  
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            28,05  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.)      9,52    
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή      8,09    
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία           4,51    
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ         3,40    
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  3,03    
Ενωση Κεντρώων       2,97    
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ   2,65    
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ) 0,88    
δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος    0,87